Gezellig in Deventer 2022

Page 1

10e jaargang. 2022 € 1,50

Gezellig in

Deventer

www.gezelligin.nl

Inclusief handige plattegrond! De gezelligste winkels, restaurants, hotels en cafés in de leukste winkelstad van Nederland!

Stadsgids GEZELLIGIN.NL | 1


De leukste en gezelligste winkel van Deventer

MYCOTHERAPIE

TRADITIONELE KRUIDEN

CBD PRODUCTEN

84

DE-STOELENDANS.NL • FACEBOOK.COM/DE.STOELENDANS

NIEUWSTRAAT 53 • 7411 LH DEVENTER

2 | GEZELLIGIN.NL


MET HET PONTJE OVERSTEKEN ELKE DAG TOT 23.00 UUR

Met het pontje oversteken mag bij een bezoek aan Deventer niet ontbreken. Al meer dan 60 jaar lang heen en weer, komt u ook nog eens een keer? Elke dag zijn wij hier open, hoeft u de brug niet over te lopen.

COLOFON GEZELLIG IN DEVENTER Gezellig in Deventer is een uitgave van: Gezellig in b.v., T.G. Gibsonstraat 23, 7411 RP Deventer, Peter Lantsheer 06 - 54 36 15 31, www.gezelligin.nl. Acquisitie: Gezellig in b.v., info@gezelligin.nl, Vormgeving en opmaak: YVONNE RECLAME!, Yvonne Tiemes, 06 - 27 04 25 17 www.yvonnereclame.nl, info@yvonnereclame.nl Fotografie en redactie: Gezellig in b.v. en VVV Deventer Gezellig in Deventer heeft een oplage van ca. 35.000 exemplaren en wordt verspreid onder de deelnemende ondernemers, de VVV en op strategische punten zoals campings, vakantieparken en hotels in en rond Deventer. Druk- en zetfouten voorbehouden.

GEZELLIGIN.NL | 3


KAASHANDEL DE BRINK

1

DE KAASSPECIAALZAAK Kaashandel De Brink is de kaasspeciaalzaak van Deventer en heeft al 5x het Gouden Kaasmes gewonnen, een hele prestatie! Kaashandel de Brink is gespecialiseerd in Noord-Hollandse kazen, maar ook voor alle andere Nederlandse kaassoorten bent u hier aan het goede adres. Daarnaast heeft de kaashandel ook nog een enorme keuze aan Belgische, Franse en Italiaanse kazen. Eigenlijk teveel om op te noemen. Dit moet u met eigen ogen zien en proeven natuurlijk. Om het uitgebreide assortiment nog lekkerder te maken is er tevens een hele reeks aan streekprodukten (kaas van hier), waaronder Twentse Bunkerkazen, Biologische kazen, maar ook de Deventer 1250 kaas is hier verkrijgbaar. Bij bezoek aan Deventer mag u dit zeker niet missen.

Brink 2, 7411 BR Deventer 0570 - 612 620 info@kaashandel-debrink.nl www.kaashandel-debrink.nl 4 | GEZELLIGIN.NL


RESTAURANT MIO SOGNO

4

LAAT JE VERRASSEN

Restaurant Mio Sogno – mijn droom – alweer 2 jaar gevestigd op de Brink in Deventer. Om dit te vieren hebben wij nu wekelijks een Mio Vino. Italië staat bekend om een goed glas wijn, zuivere gerechten en veel gezelligheid voor een eerlijke prijs. Iedere week schenken we een wisselende Italiaanse wijn als special naast de reguliere kaart. Mio Vino!

Sluit jij de avond ook af met een huisgemaakte limoncello en een tiramisu cheesecake? Ciao!

Brink 22A, 7411 BS Deventer 0570 22 04 36 www.restaurantmiosogno.nl

Limoncello flesjes zijn ook verkrijgbaar via de webshop. Kijk op restaurantmiosogno.nl voor onze lekkernijen bij jou thuis. GEZELLIGIN.NL | 5


DE HIPSHOP

2 HIPPE-SPECIALS EN DEENSE JEANS

Om onze naam eer aan te doen verkopen wij super hippe spullen met de nadruk op innovatie (dutch)design ,duurzaamheid en fair trade. Ook hebben wij twee prachtige Scandinavisch jeans merken (GABBA-jeans en Anerkjendt) voor mannen. Enkele van onze merken zijn; Brooks, Droogdesign, Anerkjendt ,Gab ba-denim, stance-socks, Playforever, , Royal delft, Leff Amsterdam,- New Duivendrecht , Green srl. studio,Weltevree , Puik-art.-VLUV. De HipShop is een onderdeel van cultureel café DE HIP (brink 21), met een eigen ingang aan de Roggestraat. Openingstijden zijn di-za 10.00 tot 18.00 uur.

ingang roggestraat /of brink 21 (de Hip) 06 44858443, huub@dehipshop.nl Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter 6 | GEZELLIGIN.NL


3

DE WANDELWINKEL WANDELEN BEGINT BIJ...

De Wandelwinkel in het Deventer Bergkwartier is dé plek voor het uitkiezen van (h)eerlijke wollen truien en vesten, wandelkleding en wandeluitrusting. Wollen truien en vesten uit Noorwegen, Schotland, Guernsey of Ierland. Wandelbroeken kort en lang, -sokken, -shirts en -vestjes van Merinowol. Het ideale wandeljurkje wordt zelfs voor je op maat gemaakt. Hier vind je niet alleen inspiratie en advies over tochten die je zou willen maken, maar ook alles wat je daarbij nodig hebt. De wandelervaring van de eigenaresse komt hierbij goed van pas. Kaarten, gidsen en wandeluitrusting kunnen online besteld worden. Wandeluitrusting kan ook worden gehuurd. Wandelkleding en wollen truien en vesten vindt je in de winkel. de Wandelwinkel heeft het, kan het voor je bestellen of weet waar je het vinden kunt.

Bergkerkplein 5, 7411 EN Deventer, 0570 - 615 077 www.dewandelwinkel.nl GEZELLIGIN.NL | 7


BUREN VAN SCHIMMELPENNINCK

5

BAR & KEUKEN

Op het gezelligste plein van Deventer (de Brink) vindt u Bar & Keuken De Buren van Schimmelpenninck tegenover de Wilhelminafontein. Het is goed toeven op ons verwarmde terras voor een heerlijke lunch, borrelhap of diner. Vis, vlees, vegetarisch, er is voor elk wat wils. Onze huisgemaakte taarten zijn ook favoriet met een lekkere kop koffie of een andere warme drank. Wij serveren ook kwaliteits wijnen, 12 verschillende bieren van de tap en 30 bieren op de fles.

Brink 22, 7411 BS Deventer 0570 835 185 8 | GEZELLIGIN.NL


6

GRAND CAFÉ SAMEN SAMEN IS ALLES LEUKER

In het monumentale pand aan Brink 26, in het prachtige centrum van Deventer, vind je Grand Café Samen. Bij Samen kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren in een gemoedelijke sfeer. Binnen òf buiten op het verwarmde terras. Geniet ook van één van onze uitgebreide arrangementen zoals een High-Tea, High-Wine of High-Cocktail of proef één van onze Nacho’s specialiteiten.

Brink 26, 7411 BS Deventer 0570 601 231 www.samenindeventer.nl GEZELLIGIN.NL | 9


97

7

Midden opop dede Brink Midden BrinkininDeventer Deventer

www.st-tropez.nl www.st-tropez.nl 0570- 610 - 610797 797 0570

RivieraVibes Vibes Riviera

10 | GEZELLIGIN.NL

Aande devoet voetvan van Lebuinuskerk Aan dede Lebuinuskerk

www.st-maxime.nl www.st-maxime.nl 0570 437 0570- 820 - 820 437

Een Eenvleugje vleugjeParijs Parijs


7

8

CAFE PERSEE GESPECIALISEERD IN BIER

Een van de gezelligste cafés aan de Brink, Café Persee. Een modern bruin café waar je terecht kunt voor een goed kopje koffie, borrel en voor hun befaamde borrelplank. Al vele jaar is het café gespecialiseerd in bier. Zo hebben ze meer dan 150 flesbieren en 12 tapkranen. Al deze flesbieren vind je als een waar kunstwerk aan de muur. Voor ieder wat wils! Iedere woensdagavond is er een PubQuiz, maar ook zijn er regelmatig leuke bierproeverijen, muziekquizzen en andere activiteiten. Kom gezellig langs!

Brink 32, 7411 BT Deventer Reserveren? 06-82678897 info@persee.nl, www. persee.nl GEZELLIGIN.NL | 11


9

ZUS BAR-KITCHEN

De huiskamer van Deventer is 7 dagen in de week geopend. U kunt hier genieten van een lekker ontbijt, een heerlijke lunch maar ook voor een goed diner bent u hier aan het goede adres. Heeft u iets te vieren, informeer dan vrijblijvend, want u kunt bij ons ook terecht voor een borrel of een feestje. De zusjes staan met een grote glimlach iedere dag vanaf 11.00 uur voor u klaar.

Brink 37, 7411 BT Deventer 0570 613 811 12 | GEZELLIGIN.NL


10

Live the life you Loev!

Van fijne koffie tot aan de laatste cocktail en alles daar tussenin. Whatever you Loev! Bij Loev eet je waar je van houdt mét een Asian twist. Vlees, vis of veggies, we have it all!

KOFFIE · LUNCH · DINER · COCKTAILS Reserveer via deventer@loev.nl

Bekijk hier het menu!

Brink 50, Deventer | www.loev.nl

GEZELLIGIN.NL | 13


11

BELLA ROMA BELEEF “LA DOLCE VITA”

Bij Bella Roma zijn ze zich bewust van de historie van de Italiaanse keuken. Ze weten dat ze werken in een lange traditie van overheerlijke gerechten. De vernieuwde menukaart brengt een zorgvuldig gekozen selectie van de lekkerste gerechten die de Italiaanse keuken te bieden heeft. Of het nu om pizza’s, pasta’s, vlees- of visgerechten, salades of vegetarische gerechten gaat, de koks bereiden dit met liefde, respect en grote zorgvuldigheid en maken daarbij gebruik van originele Italiaanse producten. Kom heerlijk genieten van de Italiaanse gastvrijheid bij Bella Roma.

Brink 53 - 59, 7411 BV Deventer 0570 - 645 340 www.bellaromadeventer.nl 14 | GEZELLIGIN.NL


SPEELMAN & SPEELMAN

12

EETCAFE In ons eetcafe kunt u de hele dag door verschillende gerechten bestellen. De kaart bestaat oa uit: ontbijt, broodjes, burgers, maaltijdsalades, soep, flamkuchen, sate, sliptong, anti-pasti plank, borrelhappen en huisgemaakte zoete taart en lekkernijen. Ook zijn er verschillende vegan en glutenvrije opties. De keuken is open van Wo, Do en Zo van 10:00 uur tot 19:00 uur en Vr en Za van 10:00 uur tot 20:00 uur. Volg ons via instagram: eetcafe speelman & Speelman

Brink 80, 7411 BX Deventer 0570 - 611 122 www.eetcafespeelmanenspeelman.nl GEZELLIGIN.NL | 15


De smaak van Deventer

Proef de culinaire kwaliteiten van de stad ‘ en eethuisjes biedt de sfeervolle Met al haar restaurants, cafes binnenstad van Deventer meer dan genoeg mogelijkheden om te eten, drinken en uit te gaan. Je vind de smaak van Deventer met name op stadspleinen de Brink en het Grote Kerkhof, maar ook op andere kleine pleinen en in de straten van de historische binnenstad. ‘ en De stad heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan cafes restaurants: van trendy koffiebars en uitstekende lunchrooms tot gezellige borrellocaties en bijzondere restaurants, van eenvoudig tot exclusief.

Meer info: www.deventer.info/winkelen-horeca VVV Deventer, Brink 89 0570-710120 www.deventer.info Open: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo en ma 11.00-16.00 uur

16 | GEZELLIGIN.NL


13

EETCAFÉ DE SJAMPETTER

LUNCH, DINER EN VOOR EEN BORREL

Eetcafé de Sjampetter is in Deventer dé trekpleister voor een ieder die ervan houdt om op een Bourgondische wijze te lunchen, dineren of borrelen! Het eetcafé is gelegen aan de Brink en kijkt uit over de Wilhelminafontein en de Waag. Bij de Sjampetter kunt u het hele jaar door terecht voor uw lunch, diner of borrel in een gezellige, ontspannen sfeer. Wij zijn dagelijks geopend vanaf 09.00 uur. Wilt u een borrel geven of een feestje op kleine schaal? Dat kan bij ons naastgelegen bedrijf Eigenwijs!

Brink 81, 7411BX Deventer 0570 - 617 155, info@sjampetter.nl www.sjampetter.nl GEZELLIGIN.NL | 17


14

EIGENWIJS

DE PLEK VOOR EEN HAPJE EN EEN DRANKJE

Midden in Deventer, aan het mooie plein de Brink is Eigenwijs gelegen. ’s Zomers, lekker in de zon kijkt u hier leuk weg over het plein, de Waag en de Wilhelmina fontein. Bij Eigenwijs kunt u het hele jaar door genieten van een ontbijt, lunch of uitgebreide High Tea. Maar natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een hapje en een drankje. Wij zijn dagelijks geopend vanaf 09.00 uur. ’s Avonds vanaf 18.00 uur kan er bij Eigenwijs gereserveerd worden voor een groepsdiner of feestje! Het gezellige team van Eigenwijs staat voor u klaar!

Brink 83, 7411 BX Deventer 0570 - 611 154, info@eigenwijsdeventer.nl www.eigenwijsdeventer.nl 18 | GEZELLIGIN.NL


Brownies&downieS Deventer

15

PUUR IS PERFECT Bij Brownies&downieS kun je genieten van heerlijke koffie en gebak, maar ook van een vers bereide lunch. Ze serveren verschillende soepen, vers belegde boterhammen, warme broodjes, high tea’s en natuurlijk niet te vergeten de brownies, gemaakt van Tony Chocolonely chocola! Wat deze toffe lunchzaak nóg meer uniek maakt, is dat hier ook mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn. Brink 92, 7411 BZ Deventer 0570-526845,deventer@browniesanddownies.nl www.browniesanddownies.nl

25

ZOETE GEIT

DE SNOEPWINKEL VOL MET ZOETE VERLEIDING Deze kleine karakteristieke winkel, gelegen in de Walstraat, verkoopt naast een ruim assortiment aan snoep, ook de mooiste taarten, gebakjes en koeken. Je vindt hier de perfecte mix tussen het gevoel van vroeger en de nieuwste trends op het gebied van snoep. Daarnaast is Zoete geit gespecialiseerd in gebak, koeken, verjaardagstaarten, bruidstaarten, en cupcakes. Het team van bakkers beschikt over veel verschillende technieken om voor iedereen hun droomtaart of favoriete gebak te realiseren. Walstraat 32, 7411 GM Deventer GEZELLIGIN.NL | 19


Deventer, dat is andere koek!

Deventer: Hanzestad aan rivier de IJssel en een van de oudste steden van Nederland! Laat je verwonderen over de historie tijdens een stadswandeling en struin door de authentieke straatjes langs unieke winkeltjes, bijzondere galeries en fijne plekjes voor een hapje en een drankje. Deventer is een stad die je verrast, een dynamische stad met bruisende evenementen. Deventer is een gezellige stad waar je altijd kunt genieten. Of je nu aan het winkelen bent of een wandeling maakt, de stad omarmt je met haar historische charme. Deventer biedt tal van bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het historische stadscentrum met ruim 500 monumenten! En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en zijn omgeving aan de rivier. Een bezoek aan Deventer is zeker ook even uitrusten en genieten aan de IJssel. Met het voetveer ben je bovendien zo aan de overzijde, en midden in een prachtig natuurgebied. Wat ga jij doen in Deventer? VVV Deventer, Brink 89 0570-710120 www.deventer.info Open: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo en ma 11.00-16.00 uur

20 | GEZELLIGIN.NL


16

23 | GEZELLIGIN.NL GEZELLIGIN.NL | 21


DROGISTERIJ DE KRUIDNAGEL

18

EEN BEGRIP IN DEVENTER

Drogisterij de Kruidnagel is toonaangevend in Deventer als het gaat om natuurlijke cosmetica, homeopathie, kruiden, specerijen en voedingssupplementen. Je vindt er een bijzonder breed assortiment drogisterijartikelen: chemicaliën, reformartikelen, drop, badproducten en nog veel meer. Ook het merkenaanbod is veelzijdig met merken als Solgar, Orthica, Heel, VSM, Dr. Hauschka en Weleda. Openingstijden: maandag t/m vrijdag tot 17.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Voor speciale koopzondagen kijk op de website: www.dekruidnagel.nl.

Walstraat 19, 7411 GJ Deventer 0570 - 618 855, info@dekruidnagel.nl www.dekruidnagel.nl 22 | GEZELLIGIN.NL


19

GEZELLIGIN.NL | 23


20

Theewinkel

to-go loket

Koffiewinkel

Roemar koffie & thee Al meer dan 10 jaar een begrip in de Deventer Walstraat op het gebied van koffie en thee. Waar ambacht, vakmanschap, kennis van en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. We verwelkomen U graag om onze 15 soorten koffie te laten zien,ruiken en proeven of U mee te nemen in de wereld van de 200 soorten thee of kruiden ook lokaal geteelde. Natuurlijk hebben wij ook leuke kadootjes. Wist U dat we lokaal gebakken taart bij onze koffie serveren?

Walstraat 45, 7411 GJ Deventer | 06 42270957 info@roemarkoffiebranderij.nl www.roemarkoffiebranderij.nl 24 | GEZELLIGIN.NL


D’ OLDE BAKKERIEJE

21

BROCANTE & CURIOSA

Brocante & Curiosa middenin het Bergkwartier..! U stapt bij d’Olde Bakkerieje binnen in een 14e eeuws patriciershuis waar elk plekje benut wordt om een zéér uiteenlopende collectie te tonen: Prachtige oude en nieuwe sieraden, zilveren en verzilverde fotolijsten, bestek en meer dan 1000 lepeltjes! Schitterend gekleurd glaswerk, Delfts blauw en Makkumer aardewerk, serviezen, kroonluchters, meubels etc... kortom teveel om op te noemen. Kom een kijkje nemen in d’Olde Bakkerieje waar de takkenbos-oven en het originele bakkersintererieur bewaard zijn gebleven. Ben & Kitty Strik verwelkomen u graag!

Walstraat 55 / Golstraat 1 & 5, Deventer 0570 - 616 179, 06 - 39 21 60 12 khstrik@hotmail.com, www.oldebakkerieje.nl GEZELLIGIN.NL | 25


22

SJOKOLAA

WINKEL VOL SJOKOLAADELEKKERS Een winkel vol sjokolaadelekkers gemaakt in eigen atelier. Wie weet ziet u tijdens het struinen door Deventer hoe bonbons gemaakt worden achter in de winkel. Of sjokolaadeprodukten gebonden aan de tijd van het jaar. Kom binnen en ruik het sjokolaadelekkers! Walstraat 34, 7411 GM Deventer 0570 - 672 988 www.sjokolaa.nl

SUSAN BLOEMEN

24

VOOR DE MOOISTE BLOEMEN Bij Susan Bloemen kan je terecht als je mooie unieke bloemen en bijzondere planten zoekt, zowel groot als klein. Naast bloemen en planten heeft ze ook een paar mooie lijnen aan potterie en glaswerk en is er voor elk wel wat wils. Een bloemetje laten bezorgen in Deventer en omstreken? Ook dat kan. Kom gezellig langs! Walstraat 36, 7411 GM Deventer 06 12774745, bloemensusan@gmail.com www.susanbloemen.jouwweb.nl 26 | GEZELLIGIN.NL


23

DILLE & KAMILLE

VOOR HUIS, TUIN EN KEUKEN

Dille & Kamille staat al ruim veertig jaar voor bruikbare en mooie artikelen voor huis en tuin.We verkopen thee, kruiden, voeding, zeep, glaswerk en textiel, maar ook servies, speelgoed, bestek, plantgoed, tuinartikelen en hout, waarbij we rekening houden met de herkomst en de ingrediënten. Doordat we geen plastic verkopen, proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn. De opbrengst van onze papieren tassen gaat bijvoorbeeld naar de bomenstichting. Zij planten daar weer nieuwe bomen voor. Ook hebben we jaarlijks een actie waarbij de opbrengst van de kersthanger naar het WNF gaat. De klassieke muziek wordt als zeer prettig ervaren en ook het wisselende assortiment zorgt ervoor dat de klant steeds weer verrast wordt bij een bezoek aan onze winkel.

Walstraat 59, 7411 GK Deventer 0570 - 615 019 www.dille-kamille.nl GEZELLIGIN.NL | 27


26

Onder het dak van de voormalige Golbach mosterdfabriek, in Walstraat 64, is een keur aan winkeltjes te vinden. Het aanbod kan van tijd tot tijd variëren. Eén ding is zeker, er is voor elk wat wils! Open op vrijdag & zaterdag van 10.00 - 17.30 uur. Iedere 1e zondag van de maand geopend van 12.00 tot 17.00 uur. 28 | GEZELLIGIN.NL

Walstraat 64, 7411 GN Deventer


Sfeervol voor in de tuin

27

Deco art voor de tuin of in huis Op zoek naar een bijzondere sfeermaker voor in uw tuin ? Geen standaard artikel maar een ware blikvanger deze vindt u bij Rustique Garden. Bij Rustique Garden in de Walstraat vindt u een prachtige handgemaakte collectie van roestige tuindecoratie.

Langskomen?

Die Kostall Walstraat 60 te Deventer Vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Ook online

W W W. R U S T I Q U E G A R D E N . C O M

GEZELLIGIN.NL | 29


28

Waltorenpad 5

30 | GEZELLIGIN.NL

www.schaapopticiens.nl

0570 61 69 77


29

De grootste en hipste kinderwinkel van Deventer, voor de leukste baby en kinderkleding, accessoires en veel cadeautjes! Kleding vind je hier van maat 44 t/m 164, met merken als Retour, Molo, Sproet & Sprout, Name-It, MP Denmark, Bergstein en vele andere hippe maar ook betaalbare merken. Tevens vind je hier veel accessoires met merken als Wobbel, Nijntje, Jollein, Trixie en Happy Horse. Kortom Lange Bisschopstraat 37 is ‘the place to be’.

Mini Boss - Lange Bisschopstraat 37, 7411HJ Deventer 0570 834 027 - www.mini-boss.nl 7 dagen per week geopend

GEZELLIGIN.NL | 31


NO MORE BORING SOCKS

30

DE GEKSTE EN COOLSTE SOKKEN

De gekste en coolste sokken vind je bij No More Boring Socks. In het mooiste pandje aan de Smedenstraat tegenover de Hema vind je honderden sokken met kleurrijke prints voor kinderen en volwassenen. Sokken van hoge kwaliteit van diverse bekende merken. Ook hebben ze hier een brede collectie Havaianas slippers.

Smedenstraat 1, 7411RA Deventer www.nomoreboringsocks.nl 32 | GEZELLIGIN.NL


31

DE EXPEDITIE HAPPERIJ TAPPERIJ

Werelds genieten voor een aangename prijs! Waar u nog echt een gast bent en bediend wordt met een lach. Zwitserse kaas- en vleesfondue, Piri piri spareribs, heerlijke maaltijdsalades, vers belegde broodjes, ons huis gebrouwen bier of een ruime keuze uit bieren, wijnen en uitgebreide koffie’s en verse thee. Ook hebben wij nu veel vegetarische en vegan mogelijkheden! Happerij Tapperij de Expeditie is een lunch- en eetcafé waar vele culturen samenkomen. Even de drukte van de binnenstad ontvluchten in onze prachtige binnentuin. De Expeditie maakt buiten de deur eten weer leuk én betaalbaar in ons Deventerse restaurant. Kom eens een hapje eten en waan jezelf in het land -en de daarbij behorende gerechten – van jouw keuze. U bent welkom op woensdag en donderdag vanaf 11:00 uur geopend, vrijdag en zaterdag vanaf 10:00 uur en zondag vanaf 12:00 uur. De keuken is woensdag en donderdag open tot 21:00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag tot 21:30 uur. Uiteraard is natafelen geen enkel probleem!

Smedenstraat 9, 7411RA Deventer 0570 - 230 603, info@htdeexpeditie.nl www.htdeexpeditie.nl GEZELLIGIN.NL | 33


32

34 | GEZELLIGIN.NL


33

Smedenstraat 23-25 Deventer 0570-613414

www.vanderlindenlingerie.nl GEZELLIGIN.NL | 35


34

Freek! is een winkel met allure en is gehuisvest in een prachtig monumentaal pand. De stijl van Freek! varieert van hip, trendy en stoer tot vrouwelijk, romantisch en zakelijk. Of u nu kleding zoekt voor uw vrije tijd, uw werk, een feestje of een avondje uit ... bij Freek! is de kans groot dat u slaagt.

NO MAN'S LAND 10DAYS JC SOPHIE BY-BAR LA FEÉ MARABOUTÉE MOS MOSH EUROPEAN CULTURE KYRA TRVL DRSS by ZENGGI JAPAN TKY CAMBIO BLAUMAX RAFFAELLO ROSSI TESSA KOOPS TRANSMISSION LEGEND MOMA KANNA www.freekmode.nl SMEDENSTR A AT 46

36 | GEZELLIGIN.NL

7411 RD DEVENTER

TEL. 0570 - 640430


35

Een warm welkom bij de Centrumgarage! In het centrum van Deventer

24/7 Open

Oplaadpunten

Centrumgarage Op de Keizer 1 7411 TC Deventer 0570 - 616 099 www.centrumgaragedeventer.nl

GEZELLIGIN.NL | 37


36

grote overstraat 77 Deventer

www.flotte.nl

Welkom bij Flotte

Dwaal door de vele oude en sfeervolle straatjes die Deventer rijk is en vindt daar Flotte. De winkel van moeder Charlotte en dochter Floor met een mix van interieur items, sieraden en accessoires. Flotte is een fijne plek waar je inspiratie opdoet voor je huis en een cadeau haalt voor je vriendin!

Zusss I Urban Nature Culture | Monk&Anna | Bloomingville | Xzota

37

LA SARDEGNA

STUKJE ITALIE IN DEVENTER La Sardegna, een stukje Italië in Deventer. Het echte Italiaanse restaurant in het hart van Deventer. Naast pizza’s € 8,00 en pasta’s € 9,00, serveren wij ook diverse Italiaanse specialiteiten. Ook om mee te nemen. Grote Overstraat 61, 7411 JA Deventer 0570 - 643 205 38 | GEZELLIGIN.NL


38

HOGE RAMEN KADO, KLEDING & MEER

Eén winkel, vier monumentale panden. Op nummer 50 vind je bijzondere kinderkadootjes en een uitgebreide kledingcollectie van o.a. King Louie, Zilch, Seasalt, Tranquillo en Froy & Dind. Jassen van Ilse Jacobsen en Danefae. Een deur verder zijn drie panden met elkaar verbonden. Hier vind je altijd een kado. Koken, wonen, boeken en eerlijke producten van bekende en onbekende merken. Hoge Ramen is een miniwarenhuis voor groot en klein. Kijk voor een voorproefje op www.hoge-ramen.nl. Een klant: “Ik hou van de eigenheid van de winkel en van de verrassende nieuwe producten.”

Grote Overstraat 48-50, 7411 JD Deventer 0570 - 611 438 www.hoge-ramen.nl GEZELLIGIN.NL | 39


Stadswandeling

Ontdek een van de oudste steden van Nederland! Ontdek de historische stad Deventer middels een boeiende wandeling langs de topstukken van de stad. Met een gids Voor individuele bezoekers aan de historische binnenstad van Deventer organiseert de VVV in samenwerking met het Gilde Deventer dagelijks een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. De rondleiding duurt circa 1,5 uur. Data: maandag t/m zondag Tijdstip: 13.30 uur, op zaterdag ook om 11.00 uur Prijs: € 6,00 per persoon Start & kaartverkoop: VVV Deventer, Brink 89, T 0570-710120 Zelf op pad? Wil je Deventer op eigen gelegenheid ontdekken? Bij de VVV Deventer in het Penninckshuis, Brink 89, zijn diverse wandelroutes door de binnenstad verkrijgbaar. Of ontdek Deventer middels de IZI.Travel app, gratis te downloaden op je telefoon. Middels deze app kun je gratis 7 verschillende stadswandelingen maken door Deventer.

VVV Deventer, Brink 89 0570-710120 www.deventer.info Open: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo en ma 11.00-16.00 uur

40 | GEZELLIGIN.NL


HOLY COW!

39 WE ONLY SELL THINGS WE LOVE!

Holy Cow! is anders, uniek en vol kleur! De drie oude panden zijn een mini-warenhuis met stoer en Scandinavisch tot lekker retro en kitsch. De winkel omvat een originele collectie met o.a. kleding van Tante Betsy, Ragwear, en Smashed Lemon. Verder bestaat het assortiment uit supergave sokken, cadeaus, sieraden, boeken, lampen etc… eigenlijk alles om je huis gezellig te maken. Ze verkopen hier merken als Bloomingville, Rice en Seletti. Bij Holy Cow! verkopen ze alleen dat wat ze zelf leuk vinden. Bij twijfel komt het er niet in.

Grote Overstraat 49, 7411 JA Deventer 0570 - 785 665 www.holycowshop.nl GEZELLIGIN.NL | 41


Grote Overstraat 29| 7411 JA | Deventer

40

42 | GEZELLIGIN.NL


41

CRESPO Mannenmode

www.crespomannenmode.nl Treurnietsgang 9 7411 MZ Deventer Crespo is een mannen kledingwinkel waarbij kwaliteit en persoonlijk advies door Wim Lutgerink al ruim 40 jaar centraal staan. U kunt bij mij terecht voor verrassende merken geproduceerd in Europa. Gevoel voor stoffen zoals linnen, merino’s, Jersey’s en stretchstoffen zit in mijn bloed net als kijk op pasvorm en maatvoering. Mannen aankleden met lange armen en/of een lange rug is mijn specialisme en ook kleine en korte mannen kleden is voor mij altijd een uitdaging. Meestal laat de drukte het wel toe voor een drankje binnen of op het Crespo-terras dan kan ook voor u wensen noteren voor volgend seizoen. Groeten, WIm Lutgerink GEZELLIGIN.NL | 43


42

ASTRID’S WOL HANDWERKWINKEL

Mooie en bijzondere garens! Bij ons vindt u een groot assortiment Noro uit Japan, beroemd om de schitterende kleuren en materialen, maar ook Atelier Zitron, Aade, Kauni, Mirasol, Rauma en Lopi wol, brei- en haaknaalden van Addi. Alles zoveel mogelijk natuurlijk en uiteraard dier- en milieuvriendelijk, want duurzaamheid is bij ons geen modewoord. Natuurlijk ook patronen en bent u aan het breien of haken met onze wol, maar komt u er niet uit? Geen probleem, we helpen u graag weer op weg, ook per email. Komt u ook langs? Openingstijden woensdag t/m zaterdag van 11.00 t/m 16.45 uur.

Kleine Overstraat 79, 7411 JK Deventer 0570 - 785 874 www.astridswol.nl 44 | GEZELLIGIN.NL


44

Prachtige collectie lederen or een tassen vo prijs betaalbare or vo en de plek ingal uw kled reparatie!

Spijkerboorsteeg 8, 7411 JG Deventer, 0570-649774

WWW.DEGULDENKNOOP.NL

WWW.DAREFASHIONSTORE.NL

nieuweBrands: uiting 2021 MINIMUM, CARHARTT, CATWALK JUNKIE, NA-KD, MOSS COPENHAGEN, LOAVIES, SELECTED, AND MANY MORE!

KLEINE OVERSTRAAT 53 7411 JJ DEVENTER DAREFASHION

48

GEZELLIGIN.NL | 45


Extra leuk

Bijzondere evenementen: (doorgang evenementen onder voorbehoud van eventuele nieuwe of langere maatregelen van de rijksoverheid en/of gemeente)

Zomerkermis Deventer Zaterdag 4 t/m zondag 12 juni, Deventer binnenstad Kom grootschalige attracties uitproberen tijdens de kermis in Deventer. Zeker voor kids is er van alles te doen. Naast zwieren, zwaaien en rondjes draaien in de meest spectaculaire attracties is er ook een mooi randprogramma. www.kermisdeventer.nl Deventer Stadsfestival Zaterdag 9 juli Uitbundig muziekfestival op het evenemententerrein aan de Roland Holstlaan in Deventer met grootste live optredens van o.a. Racoon, Snelle, The Dirty Daddies, Ronnie Flex en Antoon. www.deventerstadsfestival.nl VVV Deventer, Brink 89 0570-710120 www.deventer.info Open: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo en ma 11.00-16.00 uur

46 | GEZELLIGIN.NL


Extra leuk

Internationaal Buitentheaterfestival Deventer Op Stelten Vrijdag 1 t/m zondag 3 juli (25e editie) Hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de historische binnenstad in figuurlijke zin op stelten zetten. Tijdens Deventer Op Stelten staan honderden nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater op het programma. www.deventeropstelten.nl Deventer Woordwaarde Festival Maandag 1 t/m zondag 7 augustus Festival rondom taal in alle vormen en maten. Een groot aantal activiteiten in diverse culturele instellingen, met gesproken-, geschreven-, gedicht- en gezongen taal. Ter afsluiting vindt op zondag 7 augustus de Deventer Boekenmarkt plaats, de grootste boekenmarkt van Europa met ruim 6 kilometer aan boekenkramen in het centrum van Deventer. www.deventerboekenmarkt.nl Brocante aan de IJssel Zondag 24 juli & zondag 4 september Pluk de dag tijdens deze sfeervolle brocante marketen op stadsplein de Brink. www.facebook.com/brocanteaandeijssel

GEZELLIGIN.NL | 47


EDELSMEDERIJ FACET

45 BIJZONDERE SIERADEN

Welkom bij Edelsmederij Facet, in een mooi karakteristiek hoekpand met voor in de winkel een complete goudsmids werkplaats. Naast de uitgebreide handgemaakte eigen collectie, die aan de werkbank wordt vervaardigd zijn er ook bijzondere handgemaakte sieraden en design horloges van collega goudsmeden te zien, elk met een eigen stijl en materiaal gebruik zoals titanium, staal, edelstenen, goud en zilver. Is uw nieuwsgierigheid gewekt neem dan geheel vrijblijvend een kijkje in de winkel.

Kleine Overstraat 63, 7411 JJ Deventer 0570 - 546 433, info@edelsmederijfacet.nl www.edelsmederijfacet.nl 48 | GEZELLIGIN.NL


46

ALTERNOTE KAARTEN | BOEKEN | PAPIERWAREN

Als het van papier is, vind je het bij Alternote. Onze winkel heeft (bijna) alles op het gebied van postkaarten, wenskaarten, boeken, notitieboekjes en andere papierwaren. Je vindt ons in een prachtig historisch pand aan de Kleine Overstraat. Thuis winkelen kan ook op www.alternote.nl.

Kleine Overstr. 30-32, 7411 JM Deventer 0570 - 854 666, info@alternote.nl www.alternote.nl GEZELLIGIN.NL | 49


47

Grote Overstaat 57, 7411 JJ Deventer Bel ons op 06-55784026 Openingstijden winkel: Maandag gesloten. Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur. Zaterdag 10.00 - 17.00 uur. Online altijd geopend!

50 | GEZELLIGIN.NL


GEZELLIGIN.NL | 51


49

KONING WILLEM ALTIJD GEZELLIG

Je kijkt je ogen uit bij Koning Willem. Is het een winkel of een museum? Ruim 4000 bord- en kaartspellen, een enorme afdeling merchandise en gadgets, ruim 1200 funko’s, honderden legpuzzels en breinbrekers, een grote jeugdafdeling en kasten vol eenpersoons spellen. Maar we zijn veel meer dan dat. Spreek af en speel een spel aan één van de tafels, drink koffie, discussieer over van alles en nog wat, zing je lied op ons podium, maak foto’s, ontmoet leuke mensen. Alles kan. Neem je slaapzak mee, want je wilt nooit meer weg. Koning Willem maakt het overal gezellig.

Kleine Overstraat 24-26, 7411 JM Deventer 06-39780535, info@koning-willem.com www.koning-willem.com 52 | GEZELLIGIN.NL


50

TANTILLY VOOR LEUKE EN UNIEKE CADEAUS

Tantilly is een supervrolijke, kleurrijke winkel met heel veel kleding, accessoires en de leukste cadeautjes! Je kunt bij ons terecht voor prachtige kleding van ons eigen merk Tantilly, bijzondere (woon)accessoires en superleuke sieraden uit vele landen. We reizen de hele wereld over om de meest unieke producten te vergaren! Doordat wij regelmatig wisselende collecties hebben vind je bij ons altijd wat leuks! Uniek, bijzonder, werelds en veel uit eigen atelier. Kortom: een kleurrijke winkel om vrolijk van te worden! We vinden het gezellig als je langskomt! Geopend ma 13:00 - 18.00 / di, wo 10:00 - 18:00 do 10:00 - 21:00 / vr 10:00 - 18:00 / za 10:00 - 18:00 en op koopzondag 12:00 - 17:00.

Kleine Overstraat 45, 7411 JJ Deventer www.tantilly-shop.com GEZELLIGIN.NL | 53


51

In een prachtig pand in één van de leukste straatjes van Deventer hebben wij, moeder&dochter, onze heerlijke winkel. Kleding, schoenen en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen, eerlijke producties en met een zo min mogelijke impact op het milieu. .......................... Alchemist, Armed Angels, A Beautiful Story, Club l‘Avenir, Femmes du Sud, J-Label, Kuyichi, LangerChen, Lanius, Louizon, Muja Juma, Veja, Womsh & meer.

Shop ook online: www.blauwehand1652.nl .......................... Kleine Overstraat 35 7411 JH Deventer .......................... Maandag : 13.00 - 17.30 uur Di t/m Vr: 10.30 - 17.30 uur Zaterdag: 10.30 - 17.00 uur Eerste en laatste zondag van de maand 54 | GEZELLIGIN.NL


NECESSARIES BY MARLOU

52

SJAALS, HANDSCHOENEN, SIERADEN EN NOG VEEL MEER

Zo leuk als de uitstalling er buiten uitziet is het binnen ook! Bij Necessaries by Marlou vind je kleding voor hem en haar. ‘s Zomers vind je er de merken Place du Soleil en Isla Ibiza Bonita. In de winter hebben we Barbour en Gloverall jassen. Daarnaast een leuke collectie handschoenen en hoeden van topmerken. En dan hebben we een knettermooie collectie sieraden en accessoires voor in huis.

Kleine Overstraat 20, 7411 JL Deventer 06 36373619 info@necessariesbymarlou.nl GEZELLIGIN.NL | 55


Parkcafé Mees 107 Stationsstraat 2, 7411HA Deventer

87

86

83

85

34

82

84 Vind de dichtstbijzijnde AED in Deventer.

33 81

De nummers op de plattegrond corresponderen met de nummers in de advertenties.

80 79

93

winkels

92 98

95 97

56 | GEZELLIGIN.NL

102

103

90

31 30

71

70 66 74 69 68 67

65

64

63 62 61 41 59 60 5351 91 50 58 54 57 48 52 47 56 56 49 46 56 55

99 100 101

104 Ten Kate Twelloseweg 8 7419 BJ Deventer

7

75

89

94

96

76 77

88

horeca

Cafetaria de Worp 105 Bloemstraat 62 7419 BX Deventer

78

2, 3, 7

32


35

29

20 21

18

19

1 16 15

40

45 44

43

39

23

22 24 25 26 27

28

2

37

4 5

14 36 13 12 38

6 7

42

3

8

108 Valencia Scheepvaartstraat 13 7411 MB Deventer

9 11 10

106 GEZELLIGIN.NL | 57


HET BOUWHUIS - FINE ART & FINE FOOD

53

GALERIE & DELICATESSEN & EIGENZINNIG & SMAAKVOL

Fine Art & Fine Food biedt de bijzondere combinatie van exposeren, verkopen en verhuren van beeldende kunst met het presenteren en verkopen van smaakvolle delicatessen uit Spanje, Italie, Griekenland, streekgebonden uit Nederland. Van bijzondere olie en azijn, siropen, chocolade, wijnen, bieren, ciders, conserven uit de Mediteranee, olijven, verse tapenades naar de mosterds van Braakhekke, de lekkernijen van Caatje tot de zouten van Zuidvenne en nog veel meer! Onze producten zijn micro oftewel vervaardigd onder klein-etiket en dus eerlijk; veelal biologisch en puur; onder de mediterrane zon gerijpt of kleinschalig verbouwd in Overijssel en Gelderland. Eigenzinnig, individueel en dus geproduceerd onder het kleinste etiket, zijn de werken van de beeldend kunstenaars van het Bouwhuis. Fine Art & Fine Food: een unieke combinatie! van beeldende kunst een mooie voedselproducten.

Kleine Overstraat 17, 7411 JH Deventer Open van wo t/m za; 10.00 t/m 17.30 uur info@hetbouwhuis.net www.hetbouwhuis.net 58 | GEZELLIGIN.NL


54

BIJ PEET

KOFFIE, THEE, TAART EN SOEP Lekker pauzeren tijdens je bezoek aan Deventer? Welkom bij Peet. Een knus zaakje waar je je ogen uitkijkt en ondertussen kunt genieten van koffie of thee met zelfgemaakt lekkers zoals divers gebak, maaltijdsoep of een heerlijk broodje. Kleine kaart en alles met liefde bereid. Van woensdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kleine Overstraat 4, 7411Jl Deventer 06-45606390

GLASWERK UIT BOHEMEN & KRISTALSHOP

61

EEN ECHTE ‘MOET-JE-ZIEN’ WINKEL Deze kristalglaswinkel is een combinatie van kunstgalerie, cadeaushop en woonaccessoires. Alles is gemaakt van glas of kristal en afkomstig uit Tsjechië. Deze winkel lijkt op een klein museum van kristalglas met betaalbare producten van uitstekende kwaliteit. Wij hebben o.a. doorzichtige en hoog kwalitatieve kristallen vazen, schalen, kandelaars, whisky glazen. Openingstijden vrijdag 13.00 - 17.00, zaterdag 12.00 - 17.00 en op afspraak Lange Bisschopstraat 20, 7411 KL Deventer 06 - 12 51 92 26, www.glaswerkuitbohemen.nl www.kristalshop.nl, GEZELLIGIN.NL | 59


volg ons online

Kijk je ogen uit in onze zaak, leun achterover met een kop koffie en een gebakje, of neem onze creaties mee naar huis.

@rubiapatisserie

55

Bij RUBIA doen we alles net even anders: luxe patisserie in een nieuw jasje en met verrassende smaken.

60 | GEZELLIGIN.NL

VLEESHOUWERSTRAAT 2

www.rubiapatisserie.nl


56

GEZELLIGIN.NL | 61


Taste 'm all !

IETS TE VIEREN?

57

OF GEWOON OMDAT ZE ZO LEKKER ZIJN... Bezoek onze winkel in de binnenstad van Deventer of bestel onze overheerlijke, dagelijks vers gebakken donuts. KIJK NAAR ONZE DAILY PACKAGE DEALS.

Bel of mail ons. Wij zorgen dat uw verse donuts op tijd voor u klaar staan.

Bezorgen is mogelijk vanaf 25 stuks (partybox)

Lange Bisschopstraat 5, DEVENTER 06-21 14 61 45 - www.dailydonut.nl 62 | GEZELLIGIN.NL


58

FOTO HEKKERT EEN BEGRIP IN DEVENTER

In de Lange Bisschopstraat is de oudste fotowinkel van Nederland gevestigd. Een zeer gespecialiseerde fotozaak met geschoolde medewerkers die gehoor geven aan al uw vragen en klaar staan met een goed advies. Hier wordt nog kwaliteit en service geboden, dus ook ná uw aankoop! Foto Hekkert geeft ook ‘nazorg’, zoals workshops om nog meer uit de camera te kunnen halen. Dé fotozaak waar u terecht kunt voor: camera’s, accessoires, fotografie advies, fotorolletjes ontwikkelen, 1-uur fotoservice, en natuurlijk albums, inlijstwerk op maat en pasfoto’s. Vertrouwd en een begrip in Deventer sinds 1890. De fotozaak die met u meedenkt.

Lange Bisschopstraat 8, 7411 KK Deventer 0570-615264, info@fotohekkert.nl www.fotohekkert.nl GEZELLIGIN.NL | 63


BOEKHANDEL BROEKHUIS

59

MEER DAN EEN BEZOEK WAARD

Sinds maart 2021 is Boekenstad Deventer een boekhandel rijker! 600 m2 in hartje Deventer met ruime collecties, waaronder engelse fictie en een jeugdafdeling annex spellenhoek. Een bezoek meer dan waard!

Lange Bisschopstraat 7, 7411 KG Deventer 0570-203103 deventer@boekhandelbroekhuis.nl 64 | GEZELLIGIN.NL


60

made for kids

duurzaam & organic mirander-made for kids is een bijzondere kinderwinkel waar je unieke outfits en accessoires shopt van 0 tot 8 jaar. Een duurzame collectie met liefde en zorg gecomponeerd.

Gray Label Phil & Phae Daily Brat Baje Studio

Lange Bisschopstraat 18 7411 KK Deventer 06 - 1373 6124 miran@schreef.nl mirander-madeforkids.nl

GEZELLIGIN.NL | 65


Winkelen

Eigenzinnig winkelen in Deventer Deventer is een prominente Hanzestad. Tijdens de middeleeuwen kwamen kooplieden uit heel Europa naar Deventer om deel te nemen aan de grote jaarmarkten in de stad. Die handelsgeest heeft Deventer altijd behouden: de stad onderscheidt zich door een opvallend groot aanbod van bijzondere winkels en galeries, onafhankelijk en eigenzinnig. Struin door de karakteristieke straatjes langs unieke winkels en fijne plekjes voor een hapje en een drankje. Koopavond Iedere donderdag is het in de binnenstad koopavond tot 21.00 uur. Koopzondag Winkeliers zijn vrij om iedere zondag tussen 12.00-17.00 uur hun winkel te openen. Veel winkels in Deventer zijn dan ook iedere zondag geopend. Elke eerste zondag van de maand zijn alle winkels geopend en is het een uitgebreide koopzondag in de Deventer binnenstad. Warenmarkten Op vrijdagmorgen en zaterdag vinden er op stadsplein de Brink twee grote warenmarkten plaats. De Deventer markten staan voor kwaliteit en een gezellige typische marktsfeer. Meer info: www.deventer.info/winkelen-horeca VVV Deventer, Brink 89 0570-710120 www.deventer.info Open: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo en ma 11.00-16.00 uur

66 | GEZELLIGIN.NL


62

DE HAAS VERLICHTING DE SPECIALIST IN VERLICHTING

De Haas verlichting is gevestigd in het mooie centrum van Deventer. Hier vind u een prachtige collectieverlichting van de mooiste merken. Uiteraard leveren wij veel meer dan we kunnen laten zien. Op de website staan vele modellen van diverse merken. Laat u verrassen en kom eens binnen in de winkel. U kunt ons ook uitnodigen voor lichtadvies of een compleet lichtplan.

Lange Bisschopstraat 28, Deventer 0570 - 615 121 GEZELLIGIN.NL | 67


COFFEE TOGETHER

63

KOFFIEHUIS Een plaats waar met passie koffie wordt gemaakt en waar je samen kunt genieten van heerlijke espresso, cappuccino of andere koffie of thee specialiteit. De homemade appeltaart, muffins, vers gebakken koeken en andere huisgemaakte taartjes, kun je eigenlijk niet laten staan. Tijdens de lunch kun je genieten van diverse broodjes, tosti’s, soepen, salades en burgers. The nicest folks to bring you the best coffee in town! Lange Bisschopstraat 40, 7411 KL Deventer www.coffeetogether.nl

70

SYNC OK DUURZAAM BAKERY CAFÉ

Gezellige en eigentijdse groene lunchroom met een verrassend andere menukaart. Laat je verleiden door het huisgemaakte en biologische eten. Schuif binnen of op het terras aan voor ontbijt, lunch, gebak en borrel. Alles is vegan en glutenvrij, maar vooral heel lekker. Hier ontspan je zonder WiFi, telefoon en laptop. Openingstijden: wo-zo 10:00-16:30 (keuken sluit 1 uur eerder) Broederenstraat 29, 7411 LA Deventer 0570 44 27 48, www.sync-ok.nl 68 | GEZELLIGIN.NL


64

WAAR

EEN CADEAU MET EEN VERHAAL

He Leukerd! In het hartje van de stad, met uitzicht op de Grote Overstraat, in een sfeervol pand vindt u WAAR. Roy en zijn team helpen u elke dag enthousiast om inspiratie op te doen voor mooie en duurzame cadeaus. Alle cadeaus van WAAR vertellen namelijk een goed verhaal. Ze zijn verrassend en mooi ontworpen, gemaakt van vriendelijk materiaal of van afgedankte spullen op een nieuw avontuur. Bovendien krijgt de maker een eerlijke kans en jij een goed gevoel. Of het nu gaat om een cadeau, relatiegeschenk, of iets moois voor jezelf. Bij WAAR bent u aan het goede adres!

Lange Bisschopstraat 35, Deventer 0570 - 745 079, deventer@ditiswaar.nl www.waarwinkeldeventer.nl GEZELLIGIN.NL | 69


65

KITCHEN CORNER DE ECHTE KOOKWINKEL

De kookwinkel Kitchen Corner heeft alles wat u nodig heeft in de keuken voor het bereiden van de lekkerste en mooiste gerechten. U vindt in deze kookwinkel een vertrouwd assortiment op het gebied van uitsluitend topmerken, o.a.; pannen van Demeyere, Staub, Greenpan; messen van Wüsthof, Zwilling, Kai en Miyabi; keukenmachines van Smeg, Magimix, Espressions en Bamix; buitenkoken op de pizzaovens van Ooni en op de Big green Egg met heel veel accessoires. Huisparfums die de lucht in huis zuiveren en parfumeren van Maison Berger. Tevens is er een breed assortiment aan vol-automatische koffiezetapparaten van het Zwitserse merk Jura. Kom binnen bij de èchte kookwinkel van Deventer in het hartje centrum. Beleef het fijne kook-& bakgevoel. Ook 24/7 online Webshop.

Lange Bisschopstraat 66, Deventer 06 - 41660020 www.kitchencorner.nl 70 | GEZELLIGIN.NL


66

OOSTERLAAR BEEN-EN ONDERMODE

MEY Wij zijn dé speciaalzaak op het gebied van been- en ondermode en hebben een ruim en gevarieerd assortiment voor hem en haar. Of u nu op zoek bent naar een boxershort of een paar fijne naadloze sokken, een behaaglijke pyjama, een vrolijke panty of dat ene shirt …. U bent bij ons aan het juiste adres. Onze toppers: Falke, Burlington, Bonnie Doon, Oroblu, Hudson, Björn Borg, Mey, Schiesser, Deal , Calvin Klein, Bamboo Basics, Cavello, Marie Antoilette, Xpooos, en meer….. OROBLU

FALKE Broederenstraat 10, 7411 LB Deventer 0570 - 614 753 www.oosterlaarbeenenondermode.nl GEZELLIGIN.NL | 71


De leukste stenen- en sieradenwinkel van Deventer! 67

Onze gezellige winkel staat vol met edelstenen en fossielen vanuit de hele wereld in allerlei maten, vormen en bewerkingen. Daarnaast hebben wij allerhande sieraden met edelstenen en zilver. Ook voor kinderen! Kom je schat zoeken?

Edelstenen & Sieraden

Toen & Nu

06 37416740 Info@toen-ennu.nl www.toen-ennu.nl

Broederenstraat 9 Deventer

72 | GEZELLIGIN.NL


16

colorsofellen

68

geeft kleur aan je leven

textile design & workshops Het kleurrijke assortiment van Colorsofellen bestaat uit unieke zijden sjaals, wollen omslagdoeken en tal van mode-accessoires. Voor het interieur vind je er o.a. maatwerk gordijnen, kussens, wandpanelen en grand foulards. Veel is op voorraad, of wordt speciaal voor jou gemaakt in je favoriete kleuren, dessins en stofsoorten. Liever zelf aan de slag met kleur op zijde of wol? Geef je dan op voor een workshop experimenteel zijde schilderen (& vilten). Nieuwsgierig? Neem een kijkje in de winkel/werkplaats en laat je verrassen.

Broederenstraat 23, 7411 LA Deventer | www.colorsofellen.com | 06-53402796 GEZELLIGIN.NL | 73


HASHTECKEL WINKEL

69

EEN HELE BELEVENIS

In Deventer vind je de enige Teckel winkel van Nederland: Hashteckel! Treed binnen in het Teckel walhalla alleen voor Teckels en Teckel personeel. Ook als je niet van Teckels houdt is deze winkel een hele belevenis. En wie weet, als je geluk hebt, zie je er nog wel ééntje. Geopend van woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en iedere eerste zondag van de maand.

Broederenstraat 25, 7411 LA Deventer Tel & Whatsapp | +31 (0)85 004 3629 74 | GEZELLIGIN.NL


71

KARESI JUWELIER HORLOGES & SIERADEN

Karesi Juwelier zit op de mooiste plek in het centrum bij de Broederenkerk in een monumentaal pand aan de Broederenstraat. Karesi staat bekend om zijn persoonlijke service en aandacht. Daarnaast uiteraard een leuk assortiment horloges, sieraden, trouwringen en persoonlijke geschenk artikelen. En is uw horlogebatterij of bandje toe aan vervanging? Dan kunt u gerust even binnenlopen. Naast de collectie in de winkel, heeft Karesi ook een eigen webshop met bijna 3000 verschillende artikelen online. Broederenstraat 41, 7411 LB Deventer 0570 - 795 420 www.karesi.nl

72 MIXSTORE - KOFFIE - KAPPER - KADO Jeppe heeft een groot assortiment aan duurzame & lokale producten waar altijd een leuk cadeau voor jezelf of een ander te vinden is. Een mix van verzorgingsproducten, woonaccessoires, kraamcadeaus en (kinder)boeken kun je hier vinden. Achterin de winkel bevind zich de kleinste kapsalon van Deventer en boven de winkel kun je zelfs overnachten!

Broederenstraat 45, 7411 LB Deventer info@jeppe.shop www.jeppe.shop GEZELLIGIN.NL | 75


73

DE INKTPOT KANTOORVAKHANDEL

De inktpot is een kantoorvakhandel in het stadshart van Deventer. In deze kantoorvakhandel vindt u naast ons assortiment kantoorartikelen o.m. een collectie luxe schrijfwaren, organizers en wenskaarten. Dealer van o.a. Aurora, Caran d’ Ache, Diplomat, Faber-Castell, Filofax, Lamy, Pelikan, Parker, Schneider, Stabilo, Steadtler, Succes, Van der Spek lederwaren, Visconti, Waldmann, Waterman, Wörther. Wij verzorgen ook uw penreparaties en graveerwerk. Broederenstraat 47, 7411 LB Deventer 0570 - 545 163 www.de-inktpot.com, www.luxevulpen.nl

BANKETBAKKERIJ LENTELINK

77

BANKETBAKKERIJ & CHOCOLATERIE In een gezellig straatje, in het mooie centrum van Deventer, vindt u Banketbakkerij – Chocolaterie Lentelink. U kunt hier genieten van vers gezette koffie of thee met een heerlijk ambachtelijk product uit onze eigen banketbakkerij. Ook heerlijke lunchbroodjes ontbreken niet op onze menukaart. Wilt u lekker buiten genieten van uw kopje koffie? Dat kan op ons zonnige terras! Stap eens binnen in onze moderne/sfeervolle winkel en laat u verrassen door de vele eigen geproduceerde heerlijkheden. Engestraat 2-4, 7411 LD Deventer 0570 - 616 964 www.banketbakkerijlentelink.nl 76 | GEZELLIGIN.NL


74

DE 3 RIDDERS

DELICATESSEN EN CULINAIRE CADEAUS

Bij De 3 Ridders vind je de meest bijzondere delicatessen voor de ware lekkerbek! Heel veel chocolade, jams, marmelade, wijnen, visconserven, koekjes, thee, etc.. Alles kleinschalig, ambachtelijk en met liefde gemaakt en dat proef je! Bovendien zijn onze producten ook nog eens fraai verpakt zodat het ook leuk geven of ontvangen is! Tijdens openingsuren kan op de bovenverdieping het Mini Oranje Museum en een middeleeuwse muurschildering bezichtigt worden.

Pontsteeg 24, 7411 KR Deventer 0570-769215, info@de3ridders.nl www.de3ridders.nl www.facebook.com/De3Ridders GEZELLIGIN.NL | 77


75

PIET VAN PUTTEN HERENMODE

Piet van Putten herenmode is gevestigd aan de Engestraat 18 in Deventer. Piet van Putten is een moderne modezaak met een lange historie. Al meer dan 125 jaar kleedt Piet van Putten de modebewuste mannen van alle leeftijden uit Deventer en ruime omgeving.

.

In ons assortiment vindt u o.a. merken als Tommy Hilfiger, Blauer , Gant, Morse code, Re-Hash, Brax, MAC, Nino Danieli by Corneliani en Roy Robson.

Engestraat 18, 7411 LD Deventer 0570 - 613 803 www.pietvanputten.nl 78 | GEZELLIGIN.NL


76

.

. . .

.. . . .. . .

Alix the Label Scotch&Soda Maison Scotch Denham Numph Nudie Jeans Anerkjendt Fred Perry Butcher of Blue Blackstone New balance Diesel Forét Replay Patagonia Autry Coming Fall 2022: Drykorn

24/7 online shopping @ www.thestockroom.nl

GEZELLIGIN.NL | 79


MEVROUW NOOT

78

NOTENSPECIAALZAAK Wil je jezelf of een ander verwennen met heerlijke verse nootjes en andere delicatessen, dan moet je zeker even bij Mevrouw Noot langs gaan. De winkel staat bekend om de grote keuze noten in alle soorten en smaken, gebrand, naturel of geroosterd. Ook vind je hier de beste zuidvruchten, chocolade, bakmixen om zelf aan de slag te gaan, wijn, diverse oliën en azijnen, heerlijke delicatessen en leuke cadeautjes. Van de heerlijke geur krijg je spontaan trek. Engestraat 3, 7411 LC Deventer 0570-601287 www.mevrouwnoot.nl

HOTEL “DE LEEUW”

80

KOFFIE/THEESCHENKERIJ EN MUSEUM SNOEP, DEVENTERKOEK EN LUNCH Deventerkoek, meer dan 200 soorten oudHollands snoepgoed, delicatessen, huisgemaakt gebak en belegde broodjes voor bij de koffie/ thee in de schenkerij, het Hanze-museum of op onze binnenplaats. Het Hanze-museum heeft één van de grootste verzameling koekplanken van Europa. Kom gerust eens langs. We zijn open van woensdag tm zaterdag van 9-17 uur Nieuwstraat 25, 7411 LG Deventer 0570 - 610 290 www.hoteldeleeuw.nl 80 | GEZELLIGIN.NL


79

DE ONTMOETING EVEN TOT RUST KOMEN

De Ontmoeting: een unieke combinatie van een winkel in tweedehands kleding, een christelijke boekwinkel en een inloophuis. Met elk kledingstuk, cd, cadeau of boek dat u koopt, ondersteunt u het naastgelegen inloophuis. Het inloophuis biedt een luisterend oor aan wie dat nodig heeft en gastvrij gezelschap voor wie dat zoekt. Daarnaast zijn er diverse activiteiten zoals interculturele ochtenden, Alpha-cursus en maaltijden. Kom eens binnenlopen en laat u verrassen door ons aanbod! Geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Nieuwstraat 19-21, 7411 LE Deventer 0570- 24 79 56 www.deontmoeting-deventer.nl GEZELLIGIN.NL | 81


Top Tips

Tip 1 - Deventer Koek Wie Deventer zegt, noemt ook koek. Deventer en koek zijn al 600 jaar onlos(s)makelijk aan elkaar verbonden. Kom koek proeven! Deventer Koekwinkel, Brink 84, www.deventerkoekwinkel.nl

Tip 2 - Museum De Waag De Waag speelde een belangrijke rol in het handelsleven van de stad. Kooplieden moesten hier onder verantwoordelijkheid van de stedelijke overheid hun goederen laten wegen. Al ruim 100 jaar is op deze plek een museum gevestigd. Deze zomer zijn in Museum De Waag meerdere tentoonstellingen te zien. Museum De Waag, Brink 56, www.museumdewaag.nl

Tip 3 - Davo Bij DAVO Bieren Stadsbrouwerij kun je werkelijk van alles. Tijdens ‘Proeven met de brouwer’ leer je alles over het ontstaan van DAVO, het brouwproces en proef verschillende biertjes. Loop de DAVO Shop binnen voor leuke cadeaupakketten en toffe merchandise. Kom borrelen met uitzicht op de brouwketels of neem plaats op het fijne terras. DAVO Stadsbrouwerij, Sluisstraat 6, www.davobieren.nl

VVV Deventer, Brink 89 0570-710120 www.deventer.info Open: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo en ma 11.00-16.00 uur

82 | GEZELLIGIN.NL


Top Tips

Tip 4 - EICAS Preview Museum EICAS opent in 2023 haar deuren aan de Nieuwe Markt in Deventer. Een inspirerende, eigentijdse plek voor hedendaagse kunst. Een aantal hoogtepunten is nu al te zien in Museum EICAS Preview. Hier maak je kennis met de Nederlandse Nul-beweging. Museum EICAS Preview, Polstraat 6, www.eicas.nl

Tip 5 - Lebuinuskerk & Torenbeklimming De imposante kerk aan het Grote Kerkhof is van oorsprong een Romaanse kerk met een bijzondere crypte. De 220 treden van de toren zijn in de zomermaanden te beklimmen. Buiten de zomermaanden op aanvraag door groepen te beklimmen via: groepen@vvvdeventer.nl. Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, www.lebuinuskerk.nl

Tip 6 - Geniet van de skyline Vaar met het pontje de stad uit en geniet regelmatig van concerten in het oudste stadspark van Nederland, het Worpplantsoen. Maak ook eens een wandeling in natuurgebied De Ossenwaard. Wil je genieten van een hapje en drankje met uitzicht op de skyline? Laat je culinair verwennen in het IJssel Restaurant of proef oosterse gerechten bij Meadow op het Stadsstrand. www.muziekkoepelneringbogel.nl / www.ijsselrestaurant.com www.meadow-deventer.nl

GEZELLIGIN.NL | 83


De volledige Vandyck bed- en bad collectie is verkrijgbaar bij de Vandyck Experience Store aan de Nieuwstraat 32 in Deventer.

N I E U W S T R A AT 3 2 • 7 4 1 1 L M D E V E N T E R • 0 5 7 0 - 5 6 7 6 5 2

84 | GEZELLIGIN.NL

W W W. V A N D Y C K S H O P. N L

81


82

WERELDWINKEL ORIGINELE CADEAUS

De Wereldwinkel is een unieke winkel in Deventer. Er is hier nl geen winststreven en er werken uitsluitend vrijwilligers. In de winkel worden cadeaus verkocht die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. De producenten krijgen hiervoor een rechtvaardige prijs en daardoor kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Bij een cadeau van de Wereldwinkel hoort vaak een verhaal. De medewerkers vertellen dat verhaal graag. Een goed verhaal waar je blij van wordt. Kom eens kijken in deze winkel waar je verrassend veel originele en betaalbare cadeaus vindt. Open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Leuk om te weten: een Dopper kost bij ons slechts € 10,95

Nieuwstraat 56, 7411 LM Deventer 0570 - 672 065 www.wereldwinkeldeventer.nl GEZELLIGIN.NL | 85


83

Hét adres voor mooie vintage kleding! Unieke items voor hem & haar. Met veel zorg uitgezocht door Foka. De sfeer alvast proeven? Check dan even het geweldige Instagram account bleachedonion. Nieuwstraat 64-66 Deventer | /www.bleachedonion.nl

VAN LANGEN TWEEWIELERS

86

GEZELLIG OP DE FIETS Fiets huren? Eropuit met de fiets? Wij hebben een uitgebreide collectie huurfietsen voor u tegen aantrekkelijke prijzen. Tarieven fietsverhuur (per dag); met versnellingen € 10,00, elektrisch € 20,00 en MTB € 25,00. T.G. Gibsonstraat 7, 7411 RN Deventer 0570-750921, info@fietsbeurt.nl www.heinvanlangentweewielers.nl 86 | GEZELLIGIN.NL


85

100% SCANDINAVISCH DESIGN

Bij blikfang is het alsof je binnenloopt in een winkel in Kopenhagen. Een ruime lichte winkel met Scandinavisch design, voor in huis en om cadeau te geven. Duurzaam design dat jarenlang mee gaat door het tijdloze ontwerp en kwalitatieve materialen. De producten zijn met veel passie en vakmanschap gemaakt. Een unieke winkel met bijzondere Deense, Zweedse en Finse merken.

Nieuwstraat 51, 7411LH Deventer | 06-53894046 Bezoek onze webwinkel -

www.blikfang.nl

GEZELLIGIN.NL | 87


HET NEDERLANDSCHE INKOOPKANTOOR

87

INKOOP GOUD, ZILVER, POSTZEGELS EN MUNTEN SINDS 1979

Een erfenis verkoop je niet zo maar; daar gaat tijd overheen. Na het besluit je verzameling te verkopen zoek je een betrouwbaar adres; een bedrijf met deskundigen die je munten of postzegels naar waarde kunnen beoordelen. Dat bedrijf vind je aan de TG Gibsonstraat 17 in Deventer (bij het ‘gouden varken’). Of je nu gouden sieraden, zilveren voorwerpen, postzegels of munten hebt; al meer dan 43 jaar helpen wij mensen zoals u. We betalen contant of via een bankoverschrijving. Bel ons eens voor informatie of een afspraak via 0570-831 255.

T.G. Gibsonstraat 17, 7411 RN Deventer 0570 - 831 255 www.hetinkoopkantoor.nl 88 | GEZELLIGIN.NL


88

Voor al uw kunstenaars benodigdheden!

Kunstlokaal | Krijtverfspecialist Stromarkt 9 | 7411 PJ | Deventer 0570 - 78 42 99 www.krijtverfspecialist.nl | www.kunstlokaal.nl

GEZELLIGIN.NL | 89


89

90 | GEZELLIGIN.NL


90

GEZELLIGIN.NL | 91


millersfeelgoodstore.nl

Slow Fashion

Margot DW\\RS BAG2BAG Bakery Ladies 4funkyflavours Cissi och Selma

91

Vintage

06 11078595 Kleine Poot 8

DE RODE KATER

99

DE 50/50 KEUKEN VAN DEVENTER Vleeseters, vegetariërs en veganisten verenigd u! Bij ons middeleeuws pand aan het grote kerkhof kunnen wij voor iedereen ongeacht allergie of dieet een goed gevuld bord aanbieden. Keuzestress? Bij ons kunt u gerechten combineren waardoor u altijd krijgt waar u zin in heeft. Grote Kerkhof 25-26, 7411 KV Deventer 0570-869998, info@derodekater.nu www.derodekater.nu 92 | GEZELLIGIN.NL


KT AR EM UW NIE

LE EL W

E> TJ ON <P

K EE TH IO BL BI

92

IS HU S INe bank RLOdsch CAl Sallan vm

ERK USK UIN LEB

GE ME EN TE

LE EL W

AT RA FST HO

DE T RK MA RO ST

INTERIEURDESIGN IN DEVENTER

IJS

F HO ERK EK OT GR

SE L

LE EL W

WWW.CARLOSINHUIS.NL

Hofstraat 13 - 15 | Deventer

UNIEKE WINKELBELEVING CARLOS IN HUIS IS EEN BEGRIP IN NEDERLAND ALS HET GAAT OM ONDERSCHEIDENDE INTERIEURS. IN ONZE WINKEL VIND JE VOORAANSTAANDE DESIGN COLLECTIES MEUBELS, VERLICHTING EN CADEAUS MET EEN MONUMENTAAL BANKGEBOUW ALS PODIUM. GEZELLIGIN.NL | 93


RESTAURANT BOUWKUNDE

93

HEERLIJK UIT ETEN MET UITSTEKENDE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING

Restaurant Bouwkunde is een pareltje in de historische binnenstad van Deventer. Uit de keuken van chef Pieter van de Pavoordt komen steeds opnieuw bijzonder smaakvolle gerechten. Zoals een secure bereiding van kalfstong met zoete cevennes ui, vinegrette met kalfshersentjes kappertje en kervel. Of perfecte ceviche van snoekbaars met krokante Hollandse garnaal, zoetzure biet, waterkers en een crème van limoen. Met daarbij een knisperende Alvarinho van Soalheiro, uit het noorden van Portugal. Geselecteerd door Heleen Boom. Deze gezellige duizendpoot koestert grote liefde voor wijn. Aan Heleen is door Gault & Millau de award van sommelier van het jaar 2022 toegekend.

Het Klooster 2, 7411 NH Deventer 0570 614 075 restaurantbouwkunde.nl facebook.com/RestautantBouwkunde 94 | GEZELLIGIN.NL


95

CAFÉ HET GLAS IN LOOD

EEN KROEG, KEUKEN EN SPELCAFÉ

Je dag doorbrengen in Café het Glas in Lood betekent een lekker biertje drinken, mensen ontmoeten, een bordspel spelen, of genieten van een betaalbare, zelfgemaakte maaltijd. Ons café is jouw huiskamer, een kroeg met ruim vierhonderd bordspellen in de kasten. Een moderne bar met Litouwse gerechten op de kaart en een bierencafé waar je tot ‘s avonds laat kunt genieten van een geweldige burger.

Nieuwe Markt 4, 7411 PA Deventer 06 15330440 www.cafehetglasinlood.nl GEZELLIGIN.NL | 95


HOSTEL DEVENTER

94

OVERNACHTEN OP EEN PRACHTIGE LOCATIE Hostel Deventer. Goed en goedkoop overnachten in het mooie oude centrum van Deventer, bij het pontje en de Lebuinuskerk. Inclusief gebruik van de keuken, prima wifi en mooi uitzicht over de oude stad. Ook voor langer verblijf. Nieuwe Markt 3, 7411 PA Deventer 0570-64 21 44 , info@hosteldeventer.nl www.hosteldeventer.nl

HOTEL DE VISCHPOORTE

96

STADSHOTEL Deventer is een gezellige stad en herbergt een gezellig hotelletje: Hotel de Vischpoorte. Dit stadshotel beschikt over tweepersoonskamers, B&B’s en grote appartementen voor 4-5 gasten. Ideaal voor als u met z’n allen na het winkelen op de bank wilt neerploffen en lekker wilt relaxen met uitzicht op de IJssel. Gezellig overnachten doe je bij Hotel de Vischpoorte! Ook voor langer verblijf. Nieuwe Markt 40, 7411 PC Deventer 0570 - 642 144, info@vischpoorte.nl www.vischpoorte.nl 96 | GEZELLIGIN.NL


Heerlijk

98

Culinair genieten in Deventer

restaurantarsenaal.nl Nieuwe markt 33-34 GEZELLIGIN.NL | 97


Uitjes voor groepen

Ontdek de leukste uitjes met een groep Wil je op stap met vrienden of familie? Zoek je iets leuks .. samen met je collega’s? De VVV Deventer zit vol te gekke ideeen om jouw dag in Deventer tot een succes te maken! Een greep uit ons aanbod: - Stadswandelingen met gids - Actief: o.a. mountainbiken, historische fiets, E-chopper, Solex en tuktuk ‘ dansen, schilderen en grafische - Workshops: o.a. djembe, technieken - Teambuilding: o.a. City Survival, Hanze Handelsspel, en Deventer Citygame - Bierproeverij in de Stadsbrouwerij - Op het water: o.a. vaartocht op de IJssel, suppen, raftpolo Meer info: www.deventer.info/groepen VVV Deventer, afd. Groepen | groepen@vvvdeventer.nl 0570-710120 keuze 2 (ma, di, do)

98 | GEZELLIGIN.NL


100 VOOR AMBACHTELIJKE IJS

Dagelijks bereiden wij aan het Grote Kerkhof op ambachtelijke wijze en met passie ons Italiaans schepijs. Onze ijssalon bevindt zich op ongeveer honderd meter van de Ijssel en ons ruime terras biedt je uitzicht op één van de vele trekpleisters van het mooie Deventer, namelijk de Lebuinus kerk. Naast ijs ben je ook van harte welkom voor heerlijke (ijs-)koffies en milkshakes.

Grote Kerkhof 24, 7411 KV Deventer 0570 862 253 www.giosijs.nl GEZELLIGIN.NL | 99


Grote Kerkhof 23 7411 KV Deventer 0570 – 862 622 www.vriendenvanvroeger.com

Het gezelligste café van de stad!

Wie zijn wij? Aan de voet van de Grote of Lebuïnuskerk ligt het kleinste café van Deventer, met het meest grootse uitzicht op de Lebuïnustoren. Je vindt hier heerlijke koffie, thee, cappuccino, latte macchiato, bieren en wijnen. Naast onze beroemde appeltaart serveren wij heerlijke huisgemaakte lunches!

101

Bijzonder: Deventer Koektaart Sinds kort hebben wij een primeur, nergens anders te vinden: Deventer Koektaart, gebaseerd op de wereldberoemde Deventer Koek.

Wer sind wir? Am Fuße der Große oder Lebuïnuskerk befindet sich das kleinste Café in Deventer mit der großartigsten Aussicht auf den Lebuïnus Turm. Hier finden Sie köstlichen Kaffee, Tee, Cappuccino, Latte Macchiato, Bier und Wein. Zusätzlich zu unserem berühmten Apfelkuchen servieren wir köstliche hausgemachte Mittagessen! Besonderheit: Gebäck aus Deventer Kuchen Vor kurzem haben wir eine Kugel, nirgendwo anders zu finden: Deventer Koektaart, basierend auf dem weltberühmter Deventer Kuchen. Who are we? At the foot of the Lebuïnustower you’ll find the smallest café in Deventer, with the grandest view at the Lebuïnuskerk. We serve delicious coffee, tea, cappuccino, latte macchiato, beers, wines and lunches. We are famous for our homemade apple pie! Special: Deventer Cook Pie Based on the world famous Deventer Koek. Nowhere else will you find such a special Deventer delicacy! 100 | GEZELLIGIN.NL


H O T E L

-

102

R E S T A U R A N T

HUIS VERMEER L U N C H

|

B O R R E L

|

D I N E R

|

O V E R N A C H T E N

Uitgeroepen tot de mooiste binnentuin van Overijssel! H O T E L H U I S V E R M E E R . N L GEZELLIGIN.NL | 101


MEADOW OP HET STADSSTRAND 103 KOFFIE, BORREL EN ZOMERSE GERECHTEN

Pop-up horecavoorziening Meadow is jaarlijks tussen april en oktober geopend op het stadsstrand van Deventer. De leukste plek voor koffie, handgemaakte taarten, ontbijt, lunch, borrel, avondhap en groepen. Op slechts 10 minuten wandelen van de Brink heb je een uniek uitzicht op de historische binnenstad van Deventer. Een unieke plek waar het stadsleven en de IJssel samenkomen, een overtocht met het pontje maakt de Deventer beleving compleet!

Bolwerksweg 11, 7419 AA Deventer info@meadow-deventer.nl www.meadow-deventer.nl 102 | GEZELLIGIN.NL


104

TEN KATE

n de Stap bloeiende in de bloeiende d vanwereld ten Kate en van ten Kate en e inspireren door: laat je inspireren door FLOWERS & DECORATIONS

dere assortiment verse en zijden het bijzondere assortiment verse en zijden bloemen; euze kleine en grote kamerplanten; de ruime keuze kleine en grote kamerplante eidsbloemwerk passend voor elke gelegenheidsbloemwerk passend voor elke gebeurtenis in je leven; emotie of gebeurtenis in je leven; onaccessoires;

unieke woonaccessoires; Het best bewaarde geheim van het oosten. Zo wordt onze winkel aan de Twelloseweg s voor(opuw tuin,vanbalkon terras; loopafstand het pontje) of in Deventer ook wel genoemd. Bij binnenkomst word je decoraties voor uwbloemen, tuin,planten balkon of terras; verrast door de veelheid en diversiteit van verse en woondecoraties. 2 m creativiteit. Het is een ware oase van inspiratie. ruim 600 m2 creativiteit. Laat u inspireren, kom sfeer proeven en verwonder.

Twelloseweg 8 DEVENTER 0570-612273Twelloseweg 8 DEVEN 0570-612 www.tenkate-deventer.nl facebook.com/tenkatebloemen Twelloseweg 8, 7419 BJ Deventer | 0570 -www.tenkate-devent 612 273 facebook.com/tenkatebloem facebook.com/tenkatebloemen instagram.com/tenkateflowers instagram.com/tenkateflowers instagram.com/tenkateflow GEZELLIGIN.NL | 103


CAFETARIA DE WORP

105

VOOR DE LEKKERE SNACK

Gelegen in het mooie Deventer op de Worp en op een steenworp afstand van de IJssel, vindt u het gezellige cafetaria waar service, kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Bent u op zoek naar een heerlijk ambachtelijk softijsje, een frietje, snack of menu, dan heten wij u van harte welkom. Graag staan wij voor u klaar van dinsdag t/m zondag van 15.30 uur tot 20.30 uur.

Bloemstraat 62, 7419 BX Deventer 06-51 22 99 14 www.cafetariadeworp.nl 104 | GEZELLIGIN.NL


DAVO DEVENTER

106

Onze bieren

12 bieren op tap. Van onszelf, maar ook van brouwers die wij tof vinden. Genoeg uit te proberen dus.

Goed eten

Van bier krijg je trek. Snappen we. Daarom hebben we onze kaart gevuld met lekkere snacks en gerechten.

Tussen de ketels

DAVO is een speciaalbierbrouwerij. Bij ons drink jij het bier waar wij het brouwen.

Proeflokaal | Sluisstraat 6 Deventer davobieren.nl/deventer

GEZELLIGIN.NL | 105


107

PARKCAFÉ MEES EEN HIPPE HOTSPOT

Op het Vogeleiland, midden in het park vind je Mees. De hipste hotspot van Deventer voor ontbijt, taart, lunch, borrel en diner. Plof neer op de grote terrassen aan het water en geniet! Zeven dagen per week geopend vanaf 09.00uur. Daarnaast vind je naast Parkcafe Mees nu Mees City in de binnenstad, voor al het lekkers voor to-go.

Stationsstraat 2, 7411HA Deventer www.meesdeventer.nl 106 | GEZELLIGIN.NL


108

GEZELLIGIN.NL | 107


Evenementenkalender Paaskermis Vrijdag 8 t/m maandag 18 april Evenemententerrein aan de Roland Holstlaan www.kermisdeventer.nl Deventer Boekenweek Zaterdag 9 t/m maandag 18 april - Diverse locaties in Deventer www.deventerboekenweek.nl IJsselloop Zondag 10 april - In en rondom Deventer www.IJsselloop.nl Matthäus Passion Woensdag 13 t/m vrijdag 15 april - Bergkerk www.matthauspassiondeventer.nl Goede Vrijdagmarkt vrijdag 15 april - Deventer binnenstad www.deventer.info/markten Spelen op de Brink Iedere zondag 24 april t/m 25 september - De Brink www.spelenopdebrink.nl Koningsdag Woensdag 27 april - Binnenstad Deventer & dorpscentra www.deventeroranjevereniging.nl Zondagmiddagconcerten Worpplantsoen 1 mei t/m zondag 25 september - Worpplantsoen www.muziekkoepelneringbogel.nl 75+2 Jaar Vrijheid en Lustrumviering Zaterdag 21 mei & zondag 22 mei - Muziekkoepel Worpplantsoen www.muziekkoepelneringbogel.nl Zomerkermis Deventer Zaterdag 4 t/m zondag 12 juni - Deventer binnenstad www.kermisdeventer.nl VVV Deventer, Brink 89 0570-710120 www.deventer.info Open: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo en ma 11.00-16.00 uur

108 | GEZELLIGIN.NL


Evenementenkalender Deventer Speciaalbier Festival Zondag 12 juni - Havenkwartier voor de Zwarte Silo www.zwartesilo.nl Midzomer Multicultureel Muziekfestijn Zondag 19 juni - Muziekkoepel Worpplantsoen www.muziekkoepelneringbogel.nl Deventer Op Stelten Vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli (25e editie) - Deventer binnenstad www.deventeropstelten.nl Deventer Stadsfestival Zaterdag 9 juli - Rijsterborgherpark www.deventerstadsfestival.nl Zeldzaam Mooi Markt Zondag 17 juli - Worpplantsoen www.zeldzaammooi.com Deventer Woordwaarde Festival maandag 1 t/m zondag 7 augustus - Deventer binnenstad www.deventerboekenmarkt.nl Deventer Boekenmarkt Zondag 7 augustus - Deventer binnenstad www.deventerboekenmarkt.nl Festival Old Deventer Woensdag 31 augustus - Worpplantsoen www.muziekkoepelneringbogel.nl Bathmense Kunstmarkt Zaterdag 3 september - Centrum Bathmen www.kunstmarktbathmen.nl Open Monumentendag Zaterdag 17 en zondag 18 september - Diverse locaties www.openmonumentendagdeventer.nl (doorgang evenementen onder voorbehoud van eventuele nieuwe of langere maatregelen van de rijksoverheid en/of gemeente)

GEZELLIGIN.NL | 109


DEVENTER ANTIQUARIATEN BOEKEN IN OVERVLOED

Papyrus Oude Liefdes Nieuwstraat 29, 7411 LG Deventer 06-51 50 98 05 (geopend op vrijdag en zaterdag.) Musicamore – muziek, boeken & films Kleine Overstraat 50, Deventer 06-22759557 Antiquariaat De Kameleon Kleine Overstraat 81, 7411 JK Deventer 0570-64 92 80 Das Gute Ist Immer Da! Kleine Overstraat 33, 7411 JH Deventer 06-48 35 33 84 Bonbonboek dinsdag t/m zaterdag, Walstraat 37, 7411GJ Deventer E-L-G: Exlibris, Libris, Grafia internetantiquariaat, 0570 - 641 098, 06-20 96 42 97 Reba Boek en Muziek Walstraat 30, 7411 GM Deventer 06 82 43 19 48 En passant Lange Bisschopstraat 1 , 7411 KG Deventer 06-53 12 99 00 ZiNiZ (internetantiquariaat) 06-53 38 71 68 Boekhandel ABC, Nieuwstraat 37, 7411 LG Deventer, 06-29 15 19 37

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.DEVENTERANTIQUARIATEN.NL

110 | GEZELLIGIN.NL


MASTERPIECES 84

BIJZONDER EN UNIEK

Jewellery

Artworks

Collectables

Watches

MASTERPIECES.NL NI EU W S T R A AT 53 • 7411 LH DEVENTE R FACEBOOK.COM/MASTERPIECES.NL

GEZELLIGIN.NL | 111


VVV Deventer, Brink 89 0570-710120 www.deventer.info Open: di t/m za 10.00-17.00 uur, zo en ma 11.00-16.00 uur

112 | GEZELLIGIN.NL