Page 1

SALUTACIÓ Les persones que integrem l’Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, un any més, us convidem a participar en la festa de la Divina Pastora, a vindre i divertir-se, a passarho bé i a participar dels actes festius que hem organitzat, especialment a la “Cantada a la Fresca” i com no, a ballar les danses del carrer de Dalt. El nostre objectiu, amb l’organització festivitat de la Divina Pastora, una celebració participativa i d'interès cultural, és el de mantindre viva la nostra memòria i les nostre marques d’identitat com a poble. La festa de la Divina Pastora, l’estructura i els continguts de la qual es fonamenten en les arrels de la festa valenciana tradicional té com a elements essencials, l’entrada de la murta, la plantada del xop, la partida de pilota, la revetlla amb la cantada a la fresca, la despertada, els jocs tradicionals de carrer i les carreres, el vol de campanes, la missa, el pa beneit i, com no, les danses del carrer de Dalt. Tot un cúmul d’activitats, amerades per la música interpretada per la Colla el Falçó que venim impulsant any rere any des de ’Associació dolçainers i tabaleters de Teulada. Esperem que els actes que hem programat siguen del vostre gust i que no se us oblide participar en la commemoració festiva, perquè la festa sense vosaltres no és res!


Divendres 22 de setembre A les 20.00. Entrada de la murta amb el xop de la festa transportat amb un carro de l’Associació Alejandro Morell. Volteig de campanes, plantada del xop i ornamentació dels voltants de l’ermita de la Divina Pastora. A les 21.00. sopar de recapte. Cervesa, cacauets i mistela a càrrec de la Colla. A les 22.30. Taller de ball a la plaça de l’Església i carrer de Dalt. Dissabte 23 de setembre A les 16.30. Partida de pilota valenciana al carrer del Muret, organitzada pel Club de Pilota Teulada. A les 19.45. En finalitzar la missa a la parròquia, s’obrirà l’ermita de la Divina Pastora, es resarà l’àngelus, es cantarà la Salve a la Divina Pastora. A les 21.00. A la plaça de l'Església, recepció de participants en la “Cantada a la Fresca” i lliurament de tiquets d’invitació per al sopar a la plaça. Hi haurà taules i cadires reservades per a cantadors i acompanyants inscrits. A les 21.30. Sopar a la fresca (a preu popular). El servei de BAR corre a càrrec l’Associació de Mestresses de Casa de Teulada. Amb l’adquisició del tiquet del sopar es farà el lliurament de cadires a les persones assistents i es tindrà preferència en l’ocupació de taules. A les 23.00. “Cantada a la Fresca”, fins que els cantadors aguanten. (en cas d’inclemència meteorològica la “Cantada a la Fresca” es celebrarà en el Saló d’Actes de l’Ajuntament de Teulada)

Diumenge 24 de setembre A les 10.30. Despertada infantil de perols acompanyada de la música de la Colla el Falçó. A les 11.00. Cucanyes, carreres i jocs de carrer, en l’espai comprés entre la plaça de la Creu i la plaça de l’Església: carreres de sacs, cassoles, cucanyes... A les 13.00. Volteig general de campanes i vermut de migdia, invitació de la Cooperativa Agrícola Sant Vicent Ferrer. A les 18.30. Cercavila del Pa Beneït des de la plaça de l’Ajuntament. A les 19.00. Santa missa en honor a la Divina Pastora. A les 19.35. Ball de les danses del carrer de Dalt, finalitzades les quals es repartirà el Pa Beneit i mistela en orri. Com a final de festa es dispararà una traca.

ESPAÑOL FIESTAS A LA DIVINA PASTORA Viernes 22 de septiembre: A las 20.00: Entrada de la murta con el chopo de la fiesta. Volteo de campanas. A las 21.30: Cena de guerrilla, cada cual se trae la suya. Cerveza, cacahuates y mistela a cargo de la Colla. A las 22.30: Taller de danzas tradicionales. Sábado 23 de septiembre: A las 16.30: Partida de “pilota valenciana”. A las 19.45: Apertura de la ermita y rezo del ángelus. A las 21.30: Cena a la fresca. Habrá servicio de bar A las 23.00: Cantada a la fresca. Domingo 24 de septiembre: A las 10.30: Despertada infantil A las 11.00: Cucañas y carreras. A las 13.00: Vermouth de mediodía. A las 18.30: Pasacalle del “Pa Beneït” (pan bendecido). A las 19.00: Santa misa. A las 19.35: Danzas tradicionales. Reparto del “pa beneït” y mistela a granel y disparo de una traca como final de fiesta.

ENGLISH DIVINA PASTORA FESTIVITIES Friday 22th of September: 8:30pm Collection of “festivity tree” and “murta” parade. Peal of bells. 9:30pm Guerilla Dinner. Everybody brings his own. Beer, peanuts and Mistela offered by the “Colla”. 10:30pm Workshop traditional dances. Saturday 23th of September: 4:30pm “Pilota Valenciana” match, traditional ball game. 7:45pm The chapel opens, Angelus prayer. 9:30pm Picnic. There will bar service. 11pm Open-air songs and music. Sunday 24th of September: 10:30am Wake-up call by the children. 11am Traditional games (“Cucanyes”) and competition. 1pm Vermouth parade. 6:30pm "Pa Beneït" (blessed bread) parade. 7:pm Holy Mass. 7:35pm Traditional dances. Pa Beneit (blessed bred) and “Mistela” (sweet wine) for everybody, followed by a firecracker display. DEUTSCH SANT-DIVINA-PASTORA-FEST Freitag, 22. September: 20.00 Uhr: Abholen des Festbaums. Glockengeläut und „Murta“-Umzug (Myrthe). 21.30 Uhr: Guerilla-Abendessen. Jeder bringt sein Essen mit. Bier, Erdnüsse und Mistela offeriert die „Colla“. 22.30 Uhr: Workshop traditionelle Tänze. Samstag, 23. September: 17.00 Uhr: „Pilota Valenciana“-Matsch, traditionelles Ballspiel. 19.45 Uhr: Die Wallfahrtskapelle öffnet die Tore, AngelusGebet. 21.30 Uhr: Picknick, Getränke an der Bar erhältlich. 23.00 Uhr: Singen unter freiem Himmel. Sonntag, 24. September: 10.30 Uhr: Wecken. 11.00 Uhr: Traditionelle Kinderspiele (Cucanyes) und Wettkämpfe. 13.00Uhr: Wermut-Umzug. 18.30 Uhr: Umzug „Pa Beneït" (gesegnetes Brot). 19.00 Uhr: Heilige Messe. 19.35 Uhr: Traditionelle Tänze. Es wird Pa Beneit (gesegnetes Brot) und Mistela (Muskateller) verteilt, die Feier wird mit einem KnallkörperFeuerwerk beendet.


La Colla el Falçó, Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, en arribar l’estiu impulsa la “Cantada a la fresca” per tal de promocionar, difondre i salvaguardar el gust per cantar a la manera tradicional valenciana, cosa que permet mantenir viva la música d'arrel popular, una manifestació del patrimoni cultural immaterial que s’ha vist progressivament arraconada i a punt de desaparèixer. I a més de tot açò, la Colla el Falçó, amb la “Cantada a la fresca” dinamitza el centre històric de Teulada com a espai cultural alternatiu. Enguany hem organitzat la “Cantada a la fresca” per a la nit del dissabte 23 de setembre, i volem que, de nou, es convertisca en un dels encontres anuals de les persones que tenen gust pel cant valencià en qualsevol dels seus pals i modalitats, una cantada oberta a totes les persones que encara coneixen i canten les nostre cançons d’arrel tradicional o que se les han apreses de nou i ens les volen cantar. Inscripcions: fins al dijous 21 de setembre Per correu postal: Colla el Falçó Associació dolçainers i tabaleters de Teulada Carrer Colom (antic d’Avall), 45, 2n 03725 TEULADA / la Marina Alta Per correu electrònic: xirimitersdeteulada@yahoo.es Més informació: telèfons de contacte: 620 614 045 / 659 537 299 pàgina web: http:// www.xirimitersdeteulada.com


INSCRIPCIÓ a la

CANTADA A LA FRESCA Butlleta d’inscripció INDIVIDUAL: Nom i cognoms: ............................................ Telèfons (fix / mòbil): ................................... Correu electrònic: ...................................................................... Població: ...................................................... Comarca: ...................................................... Llistat de cançons que vols interpretar: 1.- ................................................................. 2.- ................................................................. 3.- .................................................................

n è r p a i Vine s pla”! el “pa

Has participat en anteriors edicions de la “Cantada a la Fresca”: ........ Indica si vens a sopar: ....... ♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫

Butlleta d’inscripció per a GRUPS (donada la capacitat d'aforament de la zona d'actuació no podran superar, en cap cas, el nombre màxim de 10 o 12 persones): Nom del grup: ................................................ Núm. de components: .................................... Nom i cognoms de la persona de contacte: ........................................................................ Nom i cognoms dels components: ............................................................... ............................................................... ............................................................... ................................................................ Telèfon de la persona de contacte: ........................................ Altres telèfons: .............................................. Correu electrònic: ................................................................ Altres correus electrònics: .................................................................. Població: ....................................................... Comarca: ...................................................... Llistat de cançons que voleu interpretar: 1.- ................................................................ 2.- ................................................................ 3.- .................................................................. Heu participat en anteriors edicions de la “Cantada a la Fresca”: .......... Indiqueu la quantitat de persones que veniu a sopar: ........... ♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫

Una vegada complimentada la fitxa d’inscripció heu de lliurar-la a l’organització de la cantada mitjançant qualsevol de les modalitats que figuren en la pàgina anterior.

En finalitzar les danses es servirà un refrigeri a les persones que hi participen!

Programa festa a la divina pastora 2017 complet  

Les persones que integrem l’Associació dolçainers i tabaleters de Teulada, un any més, us convidem a participar en la festa de la Divina Pas...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you