__MAIN_TEXT__

Page 1

STYLE GUIDE

HOME in s p ir at ie v o or in t e r ie ur & s t y l ing


STYLE GUIDE

HOME in s p ir at ie v o or in t e r ie ur & s t y l ing

Een uitgave van Perscentrum Wonen Jongkindstraat 16 3015 CG Rotterdam T 010-4368800 info@perscentrumwonen.nl www.perscentrumwonen.nl


2

voorwoord


3

Voorwoord

The making of Style Guide Home … The Lustrum Edition! Het Perscentrum Wonen redactieteam werkte in hartje Rotterdam aan de 5e editie van de Style Guide Home. O ns motto

Overleg!

Monique van der Reijden @monique_reijden Trendwatcher & Hoofdredacteur Style Guide Home

Volop inspiratie op de redactievloer

De Style Guide Home is er voor alle interieurprofessionals: van detaillist tot interieurarchitect en van ontwerper tot stylist. Al 5 jaar lang geeft dit handboek een overzicht van de belangrijkste interieurtrends, styling ideeën, noviteiten en handige tips voor een hedendaagse interieur. Daarnaast staat de Style Guide vol inspiratie voor een mooie winkelpresentatie of een nieuw concept. En natuurlijk is het ook een prachtig boek om doorheen te bladeren! Alle trends in dit inspiratieboek zijn ontwikkeld door Perscentrum Wonen, in samenwerking met de beste journa­ listen, stylisten en fotografen van vooraanstaande media zoals Eigen Huis & Interieur, MTC, de Telegraaf en NRC Next. De collectieve visie op de nieuwste kleuren, materialen, vormen, must haves en styling staat garant voor kwaliteit en toepasbaarheid. Bovendien tonen de trends verschillende woonstijlen en worden ze breed gepubliceerd in kranten, tijdschriften, op televisie en online. Miljoenen consumenten zien de trendbeelden, beleven de video’s en worden geïnspireerd hun interieur te veranderen en te ‘updaten’. Het is aan jullie, de professionals, om de vertaalslag te maken naar de persoonlijke smaak van de klant. Want daar gaat het uiteindelijk om: beleef de woonmodetrends en ga er zelf mee aan de slag!

Monique van der Reijden Trendwatcher & Hoofdredacteur Style Guide Home

Saskia ten Cate @sastc

Mintgroen mag weer! Voor een rustige en rustieke sfeer à la Country Bliss is dit tapijt in de slaapkamer ideaal. Bron beeld: Desso & Label

Af en toe even swingen met een LP van Michael!

"Kleuren als Industrial Grey, Caramel Fudge en Vanilla Cream passen goed binnen het kleurenpalet van trend Brick House" Bron beeld: Flexa Creations

Priscilla de Putter @prisdeputter

StylSTeYLE GUIDE idHeOME styleeHGoum e d

stylee gui guid e Home m Ho voor inspiratie

voor inspiratie

in s p ir at

in t e r ie ur ie v o or

& s t y l ing

E INSPIRATI VooR INTERIEUR & StyliNG

r & styling interieu

r & styling interieu

5 edities Style Guide Home


4

inhoud

Modern

Country

Nomad

Bliss

at home!

en landelijk,

wereldreis

Natuurlijk

8

ook in de stad!

40

Brick

house Een zongebruind interieur

18

Tartan

twist

Hulde aan de

Into the

Highlands

Wild beestachtig

30

wonen

Eurasian Wonen met

stokjes!

74

60


5

Inhoud Day & Night

Woonmodetrends Modern Nomad 8

Een verschil als

Brick House 18

50

Tartan Twist 30

dag en nacht

Country Bliss 40 Night & Day 50 Into the Wild 60 Eurasian 74 Cirque d’Interieur 86

Van basis naar finishing touch Modische Muur → Bloemenmode of metallics voor de muur!

28

Verfrissende Vloer → Verweerde Driftwood vloeren

48

Groene Styling → Fris, sfeervol en gezond!

77

Jong Talent → Van passie naar praktijk 98

Cirque

Wie/wat/waar/waarom?

Jongleren

Wonen = Mode! 6

d’Interieur

met design

86

Voorwoord

2

Verkoopinformatie

100

Partners Colofon

104 Hou jezelf én je interieur up-to-date, want wonen is mode!

104


6

Wonen = Mode! We willen consumenten laten zien dat het interieur ook aan mode onderhevig is, met nieuwe kleuren, stoffen, behang, meubelen, kleden, kussens en acces­ soires. Ook op de winkelvloer is steeds iets nieuws te beleven, met nieuwe col­ lecties en originele winkelstyling. Hou jezelf en jouw interieur up-to-date, want

wonen = mode!

De Woonmode app van Perscentrum Wonen is te downloaden in de iTunes app store en houdt je op de hoogte van vers woonnieuws: leuke hebbedingen, events, nieuwe collecties en de woon­ modetrends.

Noflik wenje

Woonmode App

Scan deze pagina met je Layar app en download de Woonmode app voor je wekelijkse portie interieurinspiratie!

5

Strak, sober en sereen: trends in moderne badkamers

7

“We blijven goed gestemd”


7

Woonmode Ruim 20 jaar signaleert het Pers­centrum Wonen de Woonmode: het modebeeld op interieurgebied. Onder de noemer ‘woon­ modetrends’ worden nieuwe meubelcol­ lecties, interieurtextiel en ac­ces­soires ge­ presenteerd binnen verschillende trends.

Woonmodetrend Energy uit de eerste Style Guide Home in 2009: eigenlijk nog steeds actueel!

Publiciteit De woonmodetrends worden gepubli­ ceerd in de landelijke media. Via kranten, tijdschriften, internet en televisie komen miljoenen Nederlandse consumenten wekelijks in aanraking met de Woon­ mode. Het doel? Informeren én inspire­ ren om met hun interieur aan de slag te gaan! Wil je deze publicaties van dicht­bij bekijken? Scan de pagina dan met Layar en blader online door ons publicatie-album op Facebook.


8

Modern Nomad woonmodetrend

We reizen probleemloos de wereld over: van de Sahara tot Bhutan. Hier ontdekken we de zeldzame nomadische volkeren. Hun creativiteit, flexibiliteit van leven en folklore zijn de inspi­ ratiebron voor trend ‘Modern Nomad’. Met paars, bordeaux, leer, faux fur, tie dye en ikat creëer je een ‘hut’ die je liever niet meer verplaatst! Credi t s S t y ling — Monique van der Reijden produc t ie — Joyce de H aas, Menno Gijsbers-Van W ijk F otogr afie — A le x ander van Berge A ssis t en t F otogr afie — Louisa Mein L in Model — Hiu @ SP S Model M anagement Ha ar & V is agie — Y vonne Nusdorfer @ A ngelique Hoorn Kledings t y ling — M aartje van L aar @ A ngelique Hoorn Me t dank a an — E TC E x p o, Dutch S tyle Company v erkoopinf ormat ie — Zie pagina 100


Op avontuur in eigen huis!

Op safari naar de wild side

↗ Jonge ontwerpers gebruiken uitheemse en oude ambachtelijke technieken voor het nieuwste design. Zoals de opklapbare stoel El Santo Libre van Dante en de Meltdown lamp van Cappellini, gemaakt van mond­geblazen glas.

9


10

» Nomad Me!

Modern Nomad woonmodetrend

Door globalisering en klimaatverandering zijn er steeds minder échte nomaden. Maar we reizen wel steeds vaker en verder. Flexi­ bel en betaalbaar wonen op meer dan één plek is een algemene trend. Voor het inte­ rieur is een mix van folkloristische dessins, ikat-motieven, borduursels en bont trendy. Net als paars en accenten in goud; dan zit je goed!

↖ Combineer verschillende paarstinten: een donkerpaarse bank met lila en fuchsia in het vloerkleed en aubergine op de muur.


11


12

Modern Nomad woonmodetrend

ETNISCH MOBIEL NOMADE IKAT DESSINS


13

↙ Combineer (namaak)bont- en kelimkussens en drapeer ze nonchalant op de bank of vloer.

» ACcessorize

your home

Wat een hippe handtas doet voor je totale outfit, doet een mooi kussen, gedessineerd vloerkleed of poefje met langharig bont voor je interieur! Ze geven nèt dat beetje extra smaak én comfort. Speel daarom met interi­ euraccessoires zoals je dat doet met tassen, kettingen en schoenen. Styling is everything!


14

Modern Nomad woonmodetrend

→ Laat zien welke bijzondere dingen je hebt verzameld tijdens jouw reizen! Stel souvenirs tentoon op een sidetable of dressoir en combineer met hedendaagse kunst.

Wijnrood

bamboe behang met subtiele

goudglans combineert mooi met het doorleefde

houten kastje en de

Afrikaanse maskers.


15

Modern Nomad

5

in stappen

1. Kleuren Het kleurenpalet is warm, met paars, bordeaux, terra, bruin, roze, natureltinten en accenten in goud.

2. Dessins Mix Ikat-motieven, schilderachtige prints en tie-dye-textiel voor een nonchalant karakter.

3. Textiel De sfeer is stoer én soft, met leer, suède en langharig (nep!)bont. Knus en comfortabel!

4. Meubelen Mobiele meubelen mogen niet ontbreken: een opklapbare stoel, een veld­bed of -bank en een zithoek samengesteld uit kleden en kussens.

5. Must

haves

De eyecatchers van deze trend zijn kleurrijke handgeknoopte kelims, als vloerkleed of bekledingsstof, behang met etnische print en een faux fur kleed of poef.


16 → Zwarte

Modern Nomad SHOPPING

schaap

Stoel Nepal van Paola Navone voor Baxter valt op door zijn lange zwarte lokken, maar is allerminst het zwarte schaap in het interieur.

shop ↖ Klassiek 

comfort

De fauteuil Flag Halyard werd in 1950 ontworpen door Hans J. Wegner: een klassieker dus. Hij is gemaakt van roestvrij staal, touw en schapenhuid en -vacht. Comfort stond hierbij voorop: sit back and relax!


17 → Hocker 

in klederdracht

De Mags Ottoman Hocker van Hay is bekleed met antieke quilts uit de omgeving van Rajasthan, India. Deze zijn gemaakt van Indiase sari’s: een belangrijk onderdeel van de traditionele klederdracht.

↗ Campingbed Daybed Camping van Normann Copenhagen is geïnspireerd op het campingbed, maar decoratief voor thuis. Happy camping!

Oost West:

warm en mobiel meubilair doet de rest ↙ Troon  Een troon voor zowel binnen als buiten: de Pavo Real Outdoor van Driade, met etnische look.

↗ Opgestaan

plaatsje vergaan!

Stoel Dhurrie van de Zweedse Pål Rodenius en Lina Zedig is gemaakt als Do It Yourself pakketje. Hij bestaat slechts uit een houten frame en bekledingsstof met folklore print. Aan laatstgenoemde dankt de stoel zijn naam: de dhurrie is namelijk een traditioneel geweven tapijt uit India.


18

BRICK HOUSE woonmodetrend

De kleur van baksteen en materialen als marmer en graniet onderscheiden trend Brick House. Meubelen lijken ‘sunkissed’ met karameltinten; beton en staal brengen verkoeling. Doorge­ stikte stoffen zorgen voor comfort en doen je wegdromen naar een zon­ nig kiezelstrand. Daar bestel je: “één zongebruind interieur on the rocks!” Credi t s Woonmodetrend Brick House k wam tot stand i.s.m. maga zine Eigen Huis & Interieur. Produc t ie & F otogr afie — F loor Knaapen Co-produc t ie — A nnemijn Hoorens A ssis t en t — M arloes van den Berg Model — A lie/F resh Models V is agie — Aga Urbanowic z/A ngelique Hoorn Me t dank a an — Dedato Ontwerpers & A rchitecten, Dutch S tyle Company v erkoopinf ormat ie — Zie pagina 100


Interior with a tan

Op safari naar de wild side

↗ Verwarm je interieur met de kleuren van de ondergaande zon. Koel af met krijt en kiezel en verrijk de sfeer met marmer.

19


20

BRICK HOUSE woonmodetrend

» Steengoed Marmer is 'en vogue' in het modische interi­ eur, maar tegelijkertijd een tijdloos en duur­ zaam materiaal dat in elke woonstijl past. Deze steensoort wordt overal toegepast: in een tafelblad, zitting of lampenvoet en als dessin op behang, poefjes en lampen. Com­ bineer verschillende marmersoorten met el­ kaar en verzacht de sfeer met pastel­kleuren en natuurlijke materialen die comfort bieden: wollige vloerkleden, bontplaids, met dons gevulde sierkussens en dikke doorgestikte stoffen.


21

BRICK MARMER SUNKISSED COMFORT KEIHARD

↖ Deze bank van Moroso zit extra lekker door de uitklapbare hoge rugleuning en de dikke doorgestikte stof.


22

BRICK HOUSE woonmodetrend

↓ De sfeer is kunstzinnig door de toepassing van XXL fotoprints, verrassende lichtobjecten en een ‘kunstverzameling’ van bijzettafels.

» Warm

grijs

Grijs een kille kleur? Welnee! Met de toevoe­ ging van een drupje bruin en gecombineerd met zalmroze of terra is het modisch en warm. De shopper van Suzanne Bijl bijvoor­ beeld, gemaakt van dezelfde stof als vliegers, heeft precies de juiste kleur.


23

» Beton: meer dan

bouwmateriaal Niet alleen marmer en baksteen, maar ook beton is welkom in het getinte interieur. Be­ ton is als bouwmateriaal hip, mede omdat het de best te recyclen bouwstof is. Al meer dan 99% van al het beton wordt gerecycled. Binnen wordt het steeds vaker toegepast in accessoires als vazen en lampen.

↖ Stylingtip: Grote geometrische dessins zijn trendy. Maak horizontale en verticale kleurvlakken op de muur met woonmodekleuren brick, perzik, lichtroze en krijt.


24

stenen-

»

verzameling een marmerprint

op de muur, een kruk met

natuurstenen

brick zitting, kaarsen en –houders in

(baksteen) én een bureau

gemaakt van klei.

↗ Trendkleur Brick: de bronzing powder voor je huis!

BRICK HOUSE woonmodetrend


25

Brick House

5

in stappen

1. Kleuren Betongrijs en marmertonen in de basis. Brick en accenten in karamel, zalm en perzik doen het interieur blozen.

2. Dessins Unikleuren en toon op toon kleurtoepassingen kenmerken het Brick House interieur. Geen drukke prints, wel kleurvlakken of het patroon van natuursteen of beton.

3. Materialen Beton, natuursteen en klei zijn kenmerkend en combineer je met hout, metaal en dikke gevoerde en doorgestikte stoffen.

4. Meubelen Meubilair is eenvoudig van vorm, met heldere lijnen en zonder tiere­ lantijnen.

5. Must

haves

ronde of rechthoekige bijzettafeltjes en natuurstenen of betonnen objecten zijn kenmerkend. De ‘blos’ van het interieur kan een kleurvlak zijn, maar ook een lichtroze tafel of zalmkleurige vaas.


26

Brick House SHOPPING

← Prouvé

Brick

 De Fauteuil de Salon werd ontworpen door Jean Prouvé in 1939 en kreeg een nieuw jasje in de Prouvé RAW collectie van Vitra.

shop ↙ Moois 

uit de Maas

Haar serie Bottle Vases maakte Foekje Fleur naar aanleiding van afval dat ze vond in de Maas. Van flessen schoonmaakmiddel maakte ze porseleinen varianten, prachtig gekleurd en bisque gebakken.

↗ Blokkenkast De kast Check van Schönbuch is volledig te customizen: een soort blokkendoos XXL waarmee je steeds weer een nieuwe kast kan bouwen, met kleurvlakken in modische tinten.


27

→ Gekleurd

cement

Thaise ontwerpster Decha Archajananun ontwierp voor het Franse merk Specimen de Cement Wood Lamp gemaakt van – jawel – cement en hout. Dit exemplaar is uitgevoerd in brick.

De must haves

die staan als een huis! ↘ Keigoed Bank Zoe XL van Verzelloni doet qua vorm en leemkleur een beetje denken aan een kei. Gelukkig ziet ‘ie een stuk lekkerder!


28

Eijffinger De muur

Modische Muur Behang als fashion must have in het interieur

→ De sfeer? Fris en verfijnd, met bloemdessins en metallics! Met behang creÍer je snel een andere sfeer in het interieur. Je wisselt er bijvoorbeeld eenvoudig mee van kleur of dessin. Omdat je met behang direct kan inspelen op nieuwe woontrends wordt het ook wel de fashion must have voor het interieur genoemd. Het resultaat? Altijd een modische muur!


29

Goud, brons & koper ↗ Metallics zijn trendy en zien we bij onder andere Paul & Joe.

In slechts één middag een modische muur om mee te pronken! Hoe? Scan de pagina met Layar, bekijk de video en laat je inspireren.

← Woon- en modetrends lopen parallel. Zo zien we veel bloempatronen bij Givenchy.

Een modern en tikkeltje urban interieur creëer je met grafische dessins, een ton sur ton kleu­ renpalet én metallics. Want edelmetaal is hot! Koper, goud en brons combineren prachtig met natuurlijke houttinten, bruin, oker of grijs. Ze zorgen bovendien voor warmte in koelere industriële interieurs. Collectie Clover van Eijffinger is er speciaal voor urban nomads die meer bite willen geven aan hun interieur, met bijvoorbeeld een koperkleurig cirkelpa­ troon (331036) op de muur. Met Clover geef je het interieur letterlijk glans! www.eijffinger.com

↑ De bloemen uit de Muse-collectie lijken écht geschilderd.

Ode aan schilderkunst Met behang geef je de eetkamer of het slaap­ vertrek in een mum van tijd een make-over. Een schilderachtig bloemenbehang op de muur zorgt voor een romantische sfeer in de slaapkamer. De collectie Muse van Eijffinger is geïnspireerd op de schilderkunst uit de vorige eeuw en brengt een ode aan bloem­ patronen. Van Engelse rozen tot kleurrijke boeketten van fantasierijke flora. Een licht metallic behang (331561) met rozen en bloe­ sems geeft de eetkamer een oosters tintje.


30

Tartan Twist woonmodetrend

Deze winter vieren we de tartan! We zagen de ruit bij Céline en Chanel, maar niet alleen onze kleding gaat geruit. In het interieur zijn ruiten niet traditioneel, maar fris en tegen­ draads. Een beetje zoals de Schotten zelf! Met beige, bruin en accenten in fuchsia, lila, zonnebloemgeel, terra en rood maken we er een kleurrijk feestje van. Do the Tartan Twist! Credi t s Woonmodetrend Tartan T wist k wam tot stand i.s.m. maga zine More T han Classic . S t y ling & Produc t ie — Hugo Ko sters en F loor Knaapen F otogr afie — F loor Knaapen Model — Christel/Papara z zi Models V is agie — Aga Urbanowic z/A ngelique Hoorn Me t dank a an — E TC E x p o, Dutch S tyle Company v erkoopinf ormat ie — Zie pagina 100


Kilt goes wild

31

Op safari naar de wild side

↙ Het nieuwe klassiek is bont en behaaglijk, met kleurrijke kussens, vloerkleden en vachten.


32

Tartan Twist woonmodetrend

» Klassiek met

een twist

Stoffen definiëren deze trend. Voor een speels en kleurrijk geheel com­ bineer je verschillende tartans en diverse frisse tinten op tafelkleden, plaids en kussens. Klassiek textiel met een twist vind je onder andere bij ETC Expo in Culemborg.


33

De Keltische cultuur herleeft met een veelheid aan tartans:

de geruite wollen stof van de

Schotse kilt. Van de Abercrombie- en Anderson- tot de

Baird-, Barclay- en Borthwick-ruit.

En van een verfijnde tot een

grove ruit.

Hulde aan de Highlands!


34

Tartan Twist woonmodetrend

» Tartan 2.0 Het klassieke interieur danst van trots met zo veel dynamische dessins van verschillende Schotse ruiten. Breng warmte en karakter in huis met een verfijnde oorfauteuil geheel bekleed met tartan stof. Of laat een oude stoel, die versleten bank of een aantal kussens er opnieuw mee bekleden. De lampenkap heeft een ruitpatroon ge­ kregen met behang Tartan. Het ont­ werp is van mode-icoon Vivienne West­ wood, die de klassieke tartan eerder al toepaste in een eigentijdse grunge- en punkstijl.

↙ Vloeken met kleuren? Dat bestaat niet meer! Fuchsia combineert prima met koraalrood en terra.


35

SCHOTS FUCHSIA RUITEN KILTS KLASSIEK ANDERS

↖ Comfort en karakter met tartans in frisse tinten!


36

Tartan Twist woonmodetrend

Hout en vlammend

rode kilts Highlands: toveren de slaapkamer om tot de hemelse

stoer, knus, comfortabel,

klassiek

en door het kleurgebruik fleurig.

sexy Schots!

↗ Voor koude winternachten: geschoren vacht van Texels schaap op vilt gezet


37

tartan twist

5

in stappen

1. Kleuren Beige en bruin in de basis, met frisse accenten en minder voor de hand liggende kleurcombinaties: fuchsia met rood, lila en terra, zonnebloemgeel met grasgroen en hemelsblauw.

2. Dessins De ruit regeert! Speel met verschillende Schotse ruitpatronen: van verfijnde tartans op kussens tot XXL ruiten op bekledingsstoffen.

3. Materialen Met donker houten meubelen en vloeren heeft het Tartan Twist interieur een klassiek en warm karakter. Textiel zorgt voor een knusse sfeer en is cruciaal voor de kleuraccenten.

4. Accessoires Serviesgoed, vaasjes en kandelaars hebben een subtiel ruitpatroon of een gouden randje.

5. Must

haves

Vloerkleden, schapenvachten op de bank of het bed en textiel met Schotse ruit zorgen voor die knusse Highlands sfeer.


38

tartan twist SHOPPING

shop ↑ Servies van

Oma

 Serviesgoed en dessins uit grootmoeders tijd vormden de inspiratiebron voor servies Mormor van Normann Copenhagen. 'Mormor' betekent dan ook 'oma' in het Deens. Het doet je spontaan verlangen naar grootmoeders kookkunsten...

← Coco 

kussen

Kussen Big Ben van Lelièvre heeft een frisgekleurd ruitpatroon van roze, paars en oranje. Het harige weefsel van mohair, acryl en wol geeft het kussen een Chanel-achtige uitstraling.


39 ↓ Ruitjes

tellen

 Heb je last van slapeloosheid? Tel de ruitjes op dit dekbed van Marc O’ Polo. Succes gegarandeerd!

↗ Groen

geruit

Vloerkleed Stockholm van Ikea is glad geweven en doet het met verschillende groen- en bruintinten goed op een natuurlijk houten vloer.

De Tartan Twist

voor thuis → Klassieke

ruit

De FK10 Weissenhof stoel van E15 is een echte designklassieker. De stoel is ontworpen door Ferdinand Kramer in 1926 maar misstaat ook anno 2013 niet in de woonkamer.


40

Country Bliss woonmodetrend

Een lange wandeling en de rust van het buitenleven, daar knap je van op! Hetzelfde gevoel overvalt ons in het robuuste en lichte interieur van een boerderij of chalet. Daar merk je dat eenvoud, archetypische voorwerpen en natuurlijke materia­ len als hout, linnen, vlas en wol een unieke luxe verschaffen. Dat is lekker thuiskomen! Credi t s S t y ling — Monique van der Reijden produc t ie — Joyce de H aas, Menno Gijsbers-Van W ijk F otogr afie — A le x ander van Berge, Simone de Geus A ssis t en t F otogr afie — Louisa Mein L in Me t dank a an — E TC E x p o, Dutch S tyle Company v erkoopinf ormat ie — Zie pagina 101


41

Op safari naar de wild side ↙ Hanglamp Monsieur is gemaakt van hout en vilt. Hang 'm hoger of lager door het lampje simpelweg te omwikkelen met het snoer, dat lijkt op touw. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?!

Buitenleven als inspiratiebron voor het interieur


42

Country Bliss woonmodetrend

» Sfeervol slapen Slapen doe je écht sfeervol met nieuwe bedmode, zoals een linnen dekbedovertrek, zachtblauwe lakens en slopen in wit, grijs en blauw. Decoreer met doorgestikte plaids en wollen dekens. Wieg jezelf alvast wat in slaap in een comfortabele schommelstoel. De eersten dateren uit 1725, maar de nieuwe generatie schommelstoelen is zo modern, die doet niet meer denken aan grootmoeders tijd!

← Met fotobehang van verweerd hout creëer je snel een andere sfeer in de slaapkamer. Op de vloer ligt mintgroen kamerbreed tapijt of een patchwork kleed met folkloristische dessins in blauw- en groentinten. →


43

LICHT HOUT RUW KNUS PASTEL ROMANTIEK BABYBLAUW

Wollen dekens, linnen lakens, handgemaakte houten meubelen,

schommelstoelen en patchwork

kleden op oude houten vloeren

maken deel uit van deze nieuwste woonmodetrend

Country Bliss.


44

Country Bliss woonmodetrend

↓ Voor een perfect gestyled Country Bliss interieur moet je aan alles denken; van wand-, vloer- en raamdecoratie tot meubelen, verlichting en accessoires. Laat je inspireren in ETC Expo te Culemborg! ↘ Deze items van shopfolklore.com geven die typische Country Bliss stijl

» Country in

the City Je woont hartje centrum in een stads­ appartement, maar snakt toch – of juist – naar een landelijke woonsfeer. Pas verweerd hout en stoere materi­ alen als linnen en karton toe. Combi­ neer met tijdloze natureltinten en zacht pastel, voor een natuurlijke én trendy look. Alleen de rinkelende tram herin­ nert je er nu nog aan dat je niet in een boeren schuur bent…


45

Country Bliss

5

in stappen

1. Kleuren Kies wit als basiskleur: fris en licht! Een muur in pastel doet wonderen voor de sfeer. Zeeschuim- en mintgroen zijn dé trendkleuren en combineer je met pastelblauw.

2. Materialen Hout, bij voorkeur licht en gebleekt of juist doorleefd, in combinatie met zachte, natuurlijke materialen als wol, linnen, vlas, vilt en touw. Textiel is belangrijk, decoreer laag over laag.

3. Dessins Weinig dessins maar juist een focus op texturen van natuurlijke materialen die zijn doorgestikt, geknoopt, gevlochten en geweven.

4. Vormen De vormgeving is eenvoudig. Ambachtelijk gemaakte archetypische meubelen en handgemaakte accessoires zijn het uitgangspunt.

5. Styling Een houten kistje als kastje, aardewerk, ‘boerse’ accessoires als een trap of hooivork, een stilleven van een kan en schaal en oude of gerecyclede objecten, voor die doorleefde look.


46

Country Bliss SHOPPING

← Tafeltje

Dekje

 Wat is er fijner dan thuis eten met vrienden en familie? Het tafelkleed van Studio Pip heeft een Cross Stitch-print en is Country Bliss gekleurd!

shop ↑ Opgeruimd

staat...

mooi! In de Troche bijzettafels van Studio WM berg je ook je boek, blad en iPad op. Ze zijn er in twee formaten en met een houten of Corian blad.

↖ Rust voor 

het oog

Sierlijk als een gazelle, dat is de stoel van Very Wood. Deze zachtblauwe variant is een rust voor het oog, én voor de billen!


47

→ Blauw

op het bureau

Deze bureaulamp PJ60 van Örsjö Belysning is industrieel van vorm, maar past door zijn sprankelende kleur goed in een modern landelijke sfeer.

De landelijke look,

ook voor stadsappartementen!

↗ Stevige

basis

Tafel Base van Arco is een robuuste no-nonsense tafel van massief hout en beton: duurzame materialen die wel tegen een stootje kunnen. De tafel komt uit de nieuwe Local Wood-collectie waarbij hout uit de omgeving wordt gebruikt. Mooie dingen hoeven niet van ver te komen! Met zijn natuurlijke en stoere look past de tafel goed binnen het Country Bliss interieur.


48

solidfloor De Vloer

Verfrissende Vloer

Een stoere basis, geïnspireerd door de natuur →D  e sfeer? Robuust met een rauw randje! De juiste sfeer in huis begint bij de basis: de vloer! Een houten vloer versterkt de woonstijl, van klassiek tot modern. Gebleekt of lichtverweerd hout geeft bijvoorbeeld die pure en stoere look waar we naar op zoek zijn. Het resultaat? Een fris en robuust interieur met een rauw randje.

↗ De vloer Bretagne oogt verweerd maar warm en vormt een goede basis voor het modern landelijke interieur.


49

↑ Driftwood vloeren zijn geïn­spireerd op drijfhout en de planken lijken daarom door de zilte wind verweerd.

Natural beauty

↑ De schoonheid van eenvoud zien we terug in combinaties van hout met leer, beton of bio-plastic.

Er is tegenwoordig veel aandacht voor natuur­ lijke materialen in het interieur. Ontwerpers laten zich inspireren door de zon, de zee en het bos. Daardoor zien we steeds vaker robuuste vormen, verantwoorde materialen en een natuurlijke en verweerde look. De Drift­wood-vloer uit de Solidfloor Earth & Fire-col­lectie is zo’n Natural Beauty. Vloer Bretagne bijvoorbeeld is licht, ruimtelijk en geeft een doorleefde uitstraling aan het interieur. www.solidfloor.com

↗ De Pebble-vloer doet denken aan visgraat en staat prachtig in een interieur met industriële sfeer.

Driftwood Die typische verweerde uitstraling van Drift­ wood-vloeren krijg je niet zomaar! Deze komt tot stand door middel van een uniek procédé waarbij vakmannen elke plank op een innovatieve wijze bewerken. Zo maken ze de innerlijke schoonheid van het hout zichtbaar. Een sterk staaltje vakmanschap dus, met een stoere vloer als resultaat!


50

Night & Day woonmodetrend

Intiem en zwaar tegenover ruimtelijk en licht. Het Rariteitenkabinet of een droomfabriek. De Dark Ages versus De Verlichting. Het verschil tussen nacht en dag ervaren we met trend Night & Day. Enerzijds excentriek met hout, koper en donkere tinten. Anderzijds artistiek met beton en fris pastel. Wie ben jij: een dauwtrapper of nachtvlinder? Credi t s Woonmodetrend Night & Day k wam tot stand i.s.m. NRC Ne x t. S t y ling & Produc t ie — M arianne van Dodewaard F otogr afie — Dennis Brandsma Me t dank a an — Piet Hein Eek (locatie), Dutch S tyle Company v erkoopinf ormat ie — Zie pagina 101


51

Op safari naar de wild side

↙ Lex Pott ontwierp de deels geoxideerde cilindervazen uit messing en koper.

Twee trendy interieurs. Donker en licht. Een verschil als dag en nacht!


52

Night & Day woonmodetrend

DONKER VERZAMELAAR NACHTBLAUW HOUT RARITEITEN

» Donker als de nacht ’s Nachts dimmen we de lichten en gaan de kaarsen aan. Het interieur is sfeervol en don­ ker, met gloedvolle kleuren en materialen. Zwart, donkerbruin, koraalrood, diep oranje, en nachtblauw combineer je met houten meubelen en accessoires in brons en koper. Decoreren is een must, met oosterse tapijten en kussens. Kachel aan en met een glas cognac in je comfortabele stoel: laat die nacht maar komen!

↓ Leg vloerkleden die niet te dik zijn, zoals oosterse tapijten, over elkaar heen voor een intiem en weelderig effect.


Een interieur

Âť

met bezieling! Dit huis behoort aan een verzamelaar.

Mineralen, halfedelstenen, schelpen,

opgezette vogels,

vlinders,

kevers en dierenskeletten maken het een

rariteitenkabinet.

53


54

Night & Day woonmodetrend

DROMERIG PASTEL ZONNIG

» Daglicht Met de zon staan we op! Het daglicht toont ons alle zoete kleuren in volle glorie. Ze ma­ ken dit industriële huis tot een home sweet home. Zacht en zoet door kleuren, dessins en materialen, dromerig door de bijzondere objecten.


55

» Pastel kleurenspel Betongrijs en koud metaal krijgen een vrolij­ ke twist met oudroze, babyblauw, citroengeel en een aantal neon accenten. Fijne structu­ ren, geometrische dessins en rasterwerk van draadmeubelen en -lampen zijn strak en verfijnd. Zalig tot zonsondergang!

↗ Deze lamp werd 3D geprint en zorgt met zijn rasterstructuur voor een mooi lichtspel.


56

Night & Day woonmodetrend

↗ Deze mondgeblazen lamp van Eibert Draisma valt niet alleen op door zijn roze kleur, maar ook door zijn opvallende vorm.


57

Night & day

5

in stappen

1. Kleuren Nacht: zwart met burgundy, koraalrood, nachtblauw en koper. Dag: wit, accenten in oudroze, citroengeel en andere frisse pasteltinten.

2. Dessins Nacht: natuurlijke dessins van vlinders en vogels. Dag: digitaal geprinte dessins van rasters, kleurvlakken en dromerige bloempatronen.

3. Textiel Nacht: Oosterse vloerkleden, bontplaids en –kussens, vachten. Dag: Luchtige stoffen als voile en kant, zachte frisgekleurde kleden.

4. Meubelen Nacht: Oude houten bureaus, metalen archiefkasten, vitrines en grote relaxfauteuils. Dag: Verfijnde metalen meubelen, krukjes en stoelen van gelakt draadstaal.

5. Accessoires Nacht: Koperen items en ‘rariteiten’ als ingelijste vlinders, insecten, stenen en schelpen. Dag: frisgekleurd textiel, mondgeblazen glas en bijzondere beelden.


58

Night & Day SHOPPING

↘ Als

een spekje

Hij heeft de zoete kleuren van een spekje en is net zo zacht: de Mangas bank van Patricia Urquiola voor GAN. De bank en hocker hebben dezelfde textuur als de kleden uit deze collectie en zijn daardoor extra comfortabel.

↑ Curieus

Koper

 De lamp van Studio Avni is een rariteit op zich: hij lijkt gemaakt van gevouwen papier, maar is gemaakt van koper. Curieus!

shop ↑ Dressoir

met dessin

Het Circus Sideboard van Studio Roso speelt met grafische patronen en kleuren. Een vrolijke noot in het lichte interieur!


59 ↓ Vreemde

eend

 In de wereld van iBride zijn dieren de baas. Het Franse merk is een beetje vreemd, en dat maakt de producten juist zo leuk. Met eigenzinnige en mysterieuze afbeeldingen op dienbladen die je liever aan je muur hangt.

Alles voor jouw eigenzinnige ‘rariteitenkamer’

of frisse ‘fabriekssfeer’ ↘ Oxidatie

als decoratie

Lex Pott speelt met oxidatie door verschillende metalen gecon­ troleerd te laten roesten. Het effect is divers en kleurrijk.

↑ Beetje

bizar

 De sprookjesachtige beelden van ontwerpster Kristjana Williams – van onder andere bizarre en kleurrijke vlinders en vogels – doen het goed op kussens.


60

into the wild woonmodetrend

Op safari naar de wildside!

De verbinding tussen ons interieur en de natuur wordt steeds belangrijker en heeft invloed op ons welzijn. We gaan op safari naar de ‘wild side’ van onze smaak. Kom maar op met dat panterbehang en die harige kussens. Go wild met woonmodetrend Into the Wild! Credi t s Art direc t ion & s t y ling — Monique van der Reijden Produc t ie — Joyce de H aas, Menno Gijsbers-Van W ijk F otogr afie — A le x ander van Berge V is agie — A mber W eijers Me t dank a an — Dutch S tyle Company, M A RGREE T OL S T HOORN v erkoopinf ormat ie — Zie pagina 102


61

� Beestachtig wonen!


62

» Nieuwe Natuur Ontwerpers laten zich volop inspireren door de natuur en het dierenrijk. Zoals Melissa Peen met haar behangcollectie Nieuwe Natuur. Uit 12.000 natuurfoto’s ontstonden 70 caleidoscopische patro­ nen. Dat caleidoscopische dessins trendy zijn zien we ook in de kleding van mode­ ontwerpster Tessa van de Meerendonk. Ze speelt met optische illusies uit de dierenwereld, zoals camouflage.


63

WILDERNIS BUITENLEVEN BLADERDEK DIERENRIJK

↖ Vormen uit de natuur worden vertaald naar meubelen. Zo is de Borghese bank van La Chance geïnspireerd op de pijnbomen van Villa Borghese in Rome. Het kleed van keien eronder versterkt het buitengevoel.


64

» Ode

aan het dierenrijk

Modeontwerpster Tessa van de Meerendonk liet zich voor haar collectie inspireren door de kleuren, vormen en texturen van het dierenrijk: “Ik verbaas en verwonder me over de prachtige kleuren, structuren en versieringen die in de dieren­wereld voorkomen.”

into the wild woonmodetrend


65

Âť

Groen doen

We koesteren natuurlijke materialen als

hout, glas, wol,

leer en metaal

en passen ze in gepolijste vorm toe

in ons interieur. Het binnenklimaat verbeteren we met

kamerbomen

en cactussen.


66

into the wild woonmodetrend

↙ Is het een kat? Is het een cavia? Nee, het is een sierkussen van langharig bont! Combineer met digitale fotoprints van dieren en dingen uit de natuur.

Âť

Bij Into the Wild zien we een

warm kleurenpalet van

bruin

beige en zand met goud en koper als accent.

Must have?

Panterprint!


67

» Zandtint

en panterprint

Dierenprints en aaibare materialen als leer, suède, zijde en wol benadrukken de invloed uit de natuur. Het effect van panterprint op stoffen en behang is groots en tovert de ruimte om in een tropisch territorium.

↗ Méér sfeer met een stekelige styling! Must haves? Cactussen! Van grote stekelbollen tot mini-exemplaren in vrolijke kleurtjes.


68

Into the wild! woonmodetrend

↘ Dé trend: een letterlijke vertaling van ‘dierlijk’. We zien allerlei meubelen en accessoires in de vorm van beesten, zoals de kast Sending Animals van Seletti.


69

into the wild 1. Kleuren

5

in stappen

Voeg de trendkleur groen toe aan je interieur. Letterlijk met groene verf of behang, en figuurlijk met planten, bomen en bloemen!

2. Materialen Kies voor duurzame en natuurlijke materialen als hout, steen, vilt, wol, bamboe en leer.

3. Dessins Mix verschillende grafische dessins en dierenprints met elkaar: een groen bladerdek met panterprint is very safari!

4. Textiel Maak het interieur ‘aaibaar’! Stoffeer met bontachtige stoffen, decoreer de vloer met zachte kleden en style de bank met harige kussens.

5. Accessoires Verwerk trendy metallics zoals koper, brons en goud in klein­ meubelen, accessoires en details: bijzettafels, vaasjes en lampen.


shop je

70

↗ Gek 

Into the wild! SHOPPING

gedrocht

Wat is dat voor gek gedrocht? Het is kruk Anomaly, gemaakt door FRONT voor Moroso. Lekker zitten op deze stevige organisch gevormde kruk van leer.

↓ Roadkill

Met de Roadkill-collectie van CarpetSign kun je een stier, bizon, lynx of wolf op de vloer leggen. Vrees niet, voor Roadkill zijn geen echte dieren gebruikt. Net zo zacht is een polyester 'vacht'. Happy Hunting!

↑ Emerald   Groen mag niet ontbreken bij Into the Wild. Dit traditionele houten spijlenbankje van het Britse merk Ercol is trendy door het emerald-­ groene kleurverloop.


71

→ IJsboek De Polar Bear Bookshelf van het Franse iBride is een showpiece in het interieur! Wie wil zijn boeken nou niet kwijt in een ijsbeervormige kast?! Natuurlijk kan je er ook andere spulletjes in exposeren.

wild! ↗ Papieren

dieren

Met de My Zoo dieren van Magis tover je een kamer om tot dierentuin, met de kartonnen olifant, giraf, leeuw, beer, walvis en dromedaris.


72

Crisp Stylisten De Vloer

Groene Styling The Green House is groen, letterlijk en figuurlijk

→ De sfeer? Natuurlijk, fris en modern! Een huis is geen thuis zonder groen! De kleur groen brengt rust en natuurlijkheid in het interieur. Style daarnaast met planten, want ze brengen het interieur letterlijk tot leven! Kamerplanten zijn decoratief en verbeteren bovendien de luchtkwaliteit. Het resultaat? Een natuurlijk en fris thuis! F otogr afie — Petra S teenk amer

↗ Bij planten geldt ‘meer is meer’: plantengroepen werken beter dan één plantje op de vensterbank. Herhaal dezelfde plantenfamilie, zo houd je het rustig voor het oog. ↖ Verzamel kleine tafeltjes, verf ze in je favoriete kleur en zet ze als groep bij elkaar met allerlei planten.


73

← Heb je weinig plek? Kies voor hangplanten.

Groen in huis

↗ Kwetsbare plantjes zoals vleeseters komen optimaal tot hun recht in een vitrine.

Van één Sanseveria op de vensterbank tot een oerwoud aan varens. Groen is dé kleur voor thuis, in alle betekenissen van het woord. Groen staat namelijk niet alleen voor bloemen en planten, maar ook voor duurzaamheid, her­ gebruik van materialen, milieubewust leven én voor de kleur in zijn verschillende nuances. Van Zaans groen tot lindegroen, van grach­ tengroen tot mosgroen, van fluorgroen tot grasgroen. Voor elke interieurstijl is er een passende kleur groen. We love green!

↖ Origineel: gebruik oude wijnvaten of houten kisten als plantenbak!

Oerwoud in een bak In grote houten plantenkuipen kan je een prachtig mini-oerwoud van verschillende planten creëren. Kies voor planten die min of meer dezelfde behoefte aan water hebben. www.crisp-stylisten.nl www.mooiwatplantendoen.nl


74

eurasian woonmodetrend

Het Oosten en Westen beinvloeden elkaar. Dit zien we in het nieuwe interieurbeeld, met origami-achtige vormen, indigoblauw met porselein­ wit, bloesemroze en matzwart. Ook kimono-achtige stoffen, ikat-patronen en glanzend satijn zijn kenmerkend voor de ‘Eurasian’ stijl. Credi t s Woonmodetrend Eurasian van Perscentrum Wonen k wam tot stand i.s.m. maga zine More T han Classic . Produc t ie & s t y ling — Hugo Ko sters, Ingrid van Kuringen Produc t ie-a ssis t en t ie — Luk as A nk er, A nouk L indgren F otogr afie — Dennis Brandsma Model — Melissa , M a x Models V is agie — Romy de Borst, House of Orange Model Me t dank a an — Dutch S tyle Company en Noort Interieur (locatie) v erkoopinf ormat ie — Zie pagina 102


75 Werelds wonen!


76

eurasian woonmodetrend

CHINA BLOESEM INDIGO IKAT PORSELEIN » Chinese bloesems

en Vietnamese folklore

Wat de tulp is voor Nederland is de bloesem voor China. Verfijnde bloe­ semdessins en prints van vogels op interieurstoffen geven die typisch Aziatische twist. Het kleurrijke wand­ kleed van Jo Meesters is daar een voorbeeld van, deze is geïnspireerd op Vietnamese folklore. Ga voor een multiculturele interieurmix. Op reis naar Azië? Nee joh, we halen het in huis!


Âť

77

Asia Mania

Steden als

Hongkong, Seoel,

Sjanghai

en Tokio, zijn de nieuwe modemetropolen

en de Asia Mania

dringt ook in het interieur door.

↙ Ex perimenteer en combineer! Mix verschillende (Aziatische) dessins met elkaar, voor een Eurasian mix.


78

Met lampionnen,

porselein,

eetstokjes, kimono-achtige stoffen

en bloesems

creĂŤer je eenvoudig een Oosterse sfeer.

eurasian woonmodetrend


79

↓ Eurasian: Wonen met stokjes!

Âť China style In het koele Eurasian kleurenpalet voeren blauwtinten de boventoon. Zoals indigo, dat in China al eeuwenlang als kleurstof wordt gebruikt. Gecombineerd met porseleinwit, gitzwart en chocoladebruin is er een stevige basis met Chinese twist. Een frisse pasteltint kust het interieur wakker.


80

Mix & match

»

à la Japonaise!

Klassiek traditioneel

en eigentijds gaan moeiteloos samen.

De kimono vormt een inspiratiebron voor

interieurstoffen en kussens.

↗ Items als een boomstambijzettafel en een zacht vloerkleed gemaakt van bamboe met Oosters bladerdessin geven dit vertrek een natuurlijke touch.


81

 Zen slapen De slaapkamer is licht, luchtig en een tikkeltje luxe. Transparante stoffen com­ bineren we met wit linnen, zijde en satijn in dekens en kussens. Grafische patronen in verschillende tinten blauw bepalen de sfeer. Ontwaak elke ochtend zen!


82

↗ Th eedrinken is in China een belangrijke en eeuwenoude traditie. Er wordt vooral ongezoete groene thee geschonken.

eurasian woonmodetrend


83

Eurasian 1. Kleuren

5

in stappen

Indigoblauw, porseleinwit, bloesemroze en matzwart met donkerbruin en de natuurlijke tinten van hout en bamboe en een frisse pasteltint.

2. Meubilair Zwarte draadstoeltjes combineer je met robuuste houten tafels, gevlochten stoelen en meubelen met zwart metalen frames.

3. Materialen Natuurlijke, ruwe materialen als onbehandeld hout, touw, riet en rotan met gepolijste en glanzende materialen als steen of lacquerware.

4. Textiel Transparante stoffen combineren we met wit linnen, zijde en satijn in dekens en kussens.

5. Accessoires Style met lichte, frisse en kleurrijke objecten als Chinees porselein, glaswerk, een ingelijste kalligrafie, een mix van stoffen en bloesemtakken.


84

Eurasian SHOPPING

� Trendy

textiel

 De Polygon quilt collectie van Hay is uitgevoerd in kleuren die precies aansluiten bij de Eurasian trend: in verschillende tinten blauw, zwart, wit en bloesem.

shop ↗ Een 

stoel met smoel

De massief eikenhouten stoel Morph van Zeitraum kreeg een verrassende opfrisser: er zijn prints van 200 jaar oude Chinese prenten op de rugleuning aangebracht. Een prachtige limited edition.


85 → Glaskunst Mooi, die combinatie van inktblauw, babyblauw en zeegroen. Van Eijk & Van der Lubbe ontwikkelden de glascollectie Cantel samen met ambachts­ lieden uit Guatemala. De vazen zijn met de mond geblazen van recycled glas.

Geef een Aziatische twist

aan het interieur met deze items! ← Bloem

in beton

De Weight vase is een vaas gemaakt van beton en zwart metaaldraad. Een elegant ontwerp van Specimen Editions, waarin een bloem een opzichzelfstaand object wordt.

↗ Oprecht

spiegelbeeld

De Haiku-spiegel van Brabbu lijkt van bamboe, maar is van trendy koper gemaakt! In de traditionele Chinese cultuur staat bamboe voor vasthoudendheid en oprechtheid. En laat dat nu precies de eigenschappen zijn die je zoekt in een spiegel...


86

cirque d'interieur woonmodetrend

Nieuw voor thuis is de invloed van het circus; een wonderlijke wereld én bron van inspiratie. Dit interieur blinkt uit in verrassende vormen, grafische patronen en een vrolijk kleurenpalet, van pastel tot fluo. Laat je thuis vermaken door prachtige objecten, kleuren en accessoires! Credi t s Woonmodetrend Cirque d’Interieur van Perscentrum Wonen k wam tot stand i.s.m. maga zine Eigen Huis & Interieur. Produc t ie, s t y ling & f otogr afie — F loor Knaapen Co-produc t ie — A nnemarijn Hoorens A ssis t en t — Julie Oo sterwegel V is agie — Aga Urbanowic z Model — M arleen @ F uture Faces Me t dank a an — Dutch S tyle Company v erkoopinf ormat ie — Zie pagina 103


87 Met trots presenteren we de topacts van Cirque d’Interieur!

Op safari naar de wild side

↙ Combineer naturel met pastel, dat houdt het interieur in balans. Deze Wishbone Chair van Hans Wegner is er in blank hout en roze.


88

cirque d'interieur woonmodetrend

OBJECT GRAFISCH GRAPPIG CLOWNESQUE KLEURRIJK FANTASIE » Interieur met een lach We verlangen niet alleen naar een functioneel huis, maar naar een gevoelsmatig ‘thuis’. Dit bereiken we met meer comfort, kleur, zachte materialen én grappige accessoires en dessins die een applaus waard zijn. Geef je interieur een oppepper met een clownesk accent! Toon lef en kies voor een opvallende en vrolijke kleur in het interieur. Met een mooie perziktint op de muur of bank schijnt de zon altijd! Schenk aandacht aan grappige accessoires en objecten die een lach op je gezicht toveren. Een kamer met wat humor inrichten betekent vaak een verademing voor de sfeer.


89


90

cirque d'interieur woonmodetrend

Ladies en gentleman, it’s showtime!

» Vormenparade De lamp Downstairs van Bert Jan Pot maakt de ruimte verrassend en vermakelijk. Minder formeel en meer vermaak: dat is het ideale Cirque d’Interieur!


91

» Entertainment

at home! Een circusvoorstelling

is één grote beleving:

de clowns,

acrobaten,

dieren, muziek,

kostuums en de prachtige tent maken het tot een bruisend event.

Vertaal dit naar jouw

interieur!


92

cirque d'interieur woonmodetrend

» Jongleren

met kleuren

Designduo Scholten & Baijings is een topact als het gaat om kleuren en dessins. Met pastel, fluo, kleur­ verloop en grafische patronen ma­ ken ze zelfs van een theedoek een ‘object’!

↖ Schenk aandacht aan details en presenteer speelse items in een strakke styling. Geen gekleurde accessoires voor handen? Dip dye alledaagse voorwerpen in een felle of pasteltint, zoals deze houten pollepels.


93

Âť Choreografie van het interieur Denk na over de beleving van de ruimte:

welk gevoel

wil je oproepen?

Romantisch

of juist stoer,

klassiek, nostalgisch

of kunstzinnig?


94

cirque d'interieur woonmodetrend

 Textielontwerpster Mae Engelgeer maakt van stoffen dĂŠ showpieces van het interieur. ↘


95

Cirque d'interieur

5

in stappen

1. Kleuren Zalm, rood en lila gaan goed samen en combineer je met vergrijsde pasteltinten als mint en babyblauw en met een zwart-wit basis.

2. Materialen In het designinterieur mix je (gerookt) glas met walnoothout, (gekleurd) metaal en kunststof van een zware kwaliteit.

3. Dessins Combineer zoete tinten met patronen in zwart-wit, zoals driehoeken, wyberdessins, cirkels en strepen. Zo is roze niet tuttig, maar strak en stoer.

4. Textiel Stevige stoffen met sprankelende dessins – zoals die van Mae Engelgeer en Scholten & Baijings – zorgen voor de finishing touch.

5. Accessoires Grappige objecten als een kattenkrabpaal in de vorm van een hond of beeldjes in de vorm van een schedel zijn de knipoog van het interieur.


shop

96

Cirque d’Interieur SHOPPING

↗ Leuk

Ding

 De Ding bijzettafel van Normann Copenhagen is gemaakt van gerookt glas en eiken. Het onderstel in koraalkleur is opvallend speels van vorm.

↑ Bureau

van Babylon

 De Babylon Tower Desk van Andréason & Leibel is geïnspireerd op het 16e-eeuwse schilderij ‘De toren van Babylon’ van Pieter Bruegel. In tegenstelling tot de toren van Babylon is het bureau gelukkig wél af.

↗ Schedel 

van Shakespeare

Deze opvallende porseleinen sculptuurtjes hebben de vorm van een schedel en zijn er met diverse prints, waaronder het hoofd van Shakespeare. De decoratieve Hedonist skulls zijn gemaakt door de Zweedse Kristian Andréason and Kristin Leibel.


97

→ Knappe

kapstok

De designklassieker Hang it all van Eames voor Vitra is er nu in een nieuwe trendy kleurstelling, met verschillende tinten roze en oranje. Zó vrolijk, daar wil je eigenlijk steeds naar kijken. Jassen over de stoel dan maar?

de showpieces

voor jouw eigen Cirque d’Interieur!

↓ StylISH De nieuwe ISH collectie van textielontwerpster Mae Engelgeer speelt met kleur en grafische patronen. De ultrazachte stoffen zijn gemaakt van mohair, merino wol en katoen in het Textielmuseum in Tilburg.

↗ Lichtpunt De sculpturale lamp SEAM TWO van Mark Holmes voor E15 is er in nieuwe kleuren, waaronder zalmroze met mint. Letterlijk en figuurlijk een lichtpunt in huis!


98

HMC Praktijk

Jong talent Van passie naar praktijk aan het HMC

→ De richtingen? Van meubelmaken tot interieuradvies! De toekomstige interieurprofessionals worden op dit moment klaargestoomd. Vol inspiratie staan ze te trappelen om aan de slag te gaan. De bijbehorende kennis en kunde doen ze op aan het HMC: het Hout- en Meubileringscollege. Sinds 1929 de enige MBO vakschool voor hout, meubel en interieur. De passie is er, nú de praktijk in!


99

Beter in beroepspraktijk Ervaren docenten en intensief contact met het bedrijfsleven berei­ den leerlingen voor op de beroepspraktijk. Naast het reguliere on­ derwijs verzorgt het HMC ook her- en bijscholing voor professionals uit de woonbranche, met praktijkcursussen en deeltijdopleidingen. Het HMC heeft twee locaties: Amsterdam en Rotterdam.

Eindexamen Expo Elk jaar organiseert het HMC een eindexamenexpositie waarbij afgestudeerden hun werk tonen en toelichten.

Anouk Lint won de HMC-Vakprijs Interieur voor haar ruimtelijk ontwerp voor machinefabriek de Poort: “Zes ruimtes heb ik opnieuw ingericht. Het uitgangspunt? Een zakelijke en industriële sfeer. Daarnaast wilde ik frisse kantoorruimtes creëren door middel van kleur. Mijn 3D-ontwerpen heb ik gemaakt met Vector­ Works, waardoor ik een goed beeld kreeg van de ruimtes.”

Lennaert Dobbenga won de Creativiteitsprijs: “Mijn dressoir maakte ik van Tineo en Abachi hout, omdat ze mooi met elkaar contrasteren. Tineo is een oranjerode appelhoutsoort, Abachi is licht van kleur. Ik wilde een eyecatcher maken; dit heb ik gedaan met organische bobbels die ik met een slijptol heb aangebracht.”

Stefan Groenewegen (nominatie HMC-Vakprijs Meubel niveau 2/3): “Een Amerikaans huis in de jaren twintig, dat was mijn uit­ gangspunt. Het meubel mocht niet te groot worden dus koos ik voor een klein kabinet. Mijn doel was om het van binnen groter te doen lijken dan van buiten.”

Bram Schoenmakers (nominatie HMC-Vakprijs Meubel niveau 2/3): “De materiaalkeuze was zo gemaakt: ik hou ervan met eikenhout te werken.”

Joceline Baas (nominatie HMC-Vakprijs Interieur): “Voor een fic­ tieve klant heb ik een bed & breakfast ingericht. Elke kamer heeft een andere sfeer gerelateerd aan de trends.” www.hmcollege.nl


100

verkoopinformatie woonmodetrend

Verkoopinformatie Modern Nomad 8

ModErn noMad wooNModETrENd

op avontuur in eigen huis!

12

13

ModErn noMad wooNModETrENd

↙ Combineer (namaak)bont- en kelimkussens en drapeer ze nonchalant op de bank of vloer.

9

aCCEssorizE your HoME

wat een hippe handtas doet voor je totale outfit, doet een mooi kussen, gedessineerd vloerkleed of poefje met langharig bont voor je interieur! Ze geven nèt dat beetje extra smaak én comfort. Speel daarom met interi­ euraccessoires zoals je dat doet met tassen, kettingen en schoenen. Styling is everything!

↗ Jonge ontwerpers gebruiken uitheemse en oude ambachtelijke technieken voor het nieuwste design. Zoals de opklapbare stoel El Santo Libre van Dante en de Meltdown lamp van Cappellini, gemaakt van mondgeblazen glas.

CrEdi t s s t y ling — MoNIquE VA N DER REIJDEN produC t iE — JoyCE DE H A A S, MENNo GIJSBER S­VA N W IJk F otogr aFiE — A l E x A NDER VA N BERGE a ssis t En t F otogr aFiE — louIS A MEIN l IN ModEl — HIu @ SP S MoDEl M A N AGEMEN T Ha ar & v is agiE — y VoNNE NuSDoRF ER @ A NGEl IquE HooRN klEdings t y ling — M A A RTJE VA N l A A R @ A NGEl IquE HooRN ME t dank a an — E TC E x P o, Du TCH S T y l E CoMPA N y v ErkoopinF orMat iE — zIE PAGIN A 100

Pagina 8 & 9 Stof Joy en kussen van Zimmer+Rohde. Melt Down lamp van Cappellini via Labordus

Wallcover.nl of Colortrecht.nl. Tas van Susan Bijl. Rechts:

»

WE REIzEN PRoBlEEMlooS DE WERElD oVER: VAN DE SAHARA ToT BHuTAN. HIER oNTDEkkEN WE DE zElDzAME NoMADISCHE VolkEREN. HuN CREATIVITEIT, FlExIBIlITEIT VAN lEVEN EN FolkloRE zIJN DE INSPI­ RATIEBRoN VooR TREND ‘MoDERN NoMAD’. MET PAARS, BoRDEAux, lEER, FAux FuR, TIE DyE EN IkAT CREëER JE EEN ‘Hut’ DIE JE lIEVER NIET MEER VERPlAATST!

Fountain. Wandvullende foto van tijger via

Lint en koperen sponsjes van Hay via Mobilia Woonstudio.

ETnISCH MoBIEl NoMADE IkaT dESSINS

op safari naar de wild side

Mercy van The Boyscouts, Das van Pruofomo,

Rechts:

Bijzettafels Torei van Luca Nichetto voor Cassina

Oranje fauteuil en poef Hus door Patricia Urquiola

via Edha. Uit de collectie van Koninklijke Tichelaar

voor B&B Italia, bijzettafel Piston met betonlook

de wijnkoeler van Arjen Brekveld, kopjes van

van Moroso, bijzettafel CT09 Enoki met roze

Atelier NL en theedoeken ISH van Mae Engelgeer:

onderstel door Philipp Mainzer voor E15: alles

alles via Strand West. Leren tasje van Metassi

Pagina 12 & 13

via Edha. Tafellamp Snoopy van Achille en Pier

via Mobilia Woonstudio. De linker muur is geverfd

Poef kelim van Baan Meubelen. Kussen met

Giacomo Castiglioni voor Flos via Mobilia

in de kleuren Charmant (roze) en Gebaar (grijs),

borduursel van Zimmer+Rohde, paars kussen

Woonstudio. Spaarpot House of Money van Ferm

de rechter muur in kleuren Kameel (licht) en

en plaid met franjes van Prades, bontplaid en

Living. Blouse Sevilla Lynx van Acne, leren broek

Leeuw (donker) van Histor. Kleding van American

poef van Ebru. Krukje met franjes van Rupert &

van Diesel en veterschoenen van Filippa K.

Vintage, suède enkellaarsjes van Filippa K.

Rupert. Kleed Ikat van MARCJANSSEN. Bontjas

Agenturen. Stoel El Santo Libre van Dante

is vintage, jurkje met print en sokken van H&M,

goods & bads. Bontplaid van Ebru, bontmuts en kanten top van H&M, kettingen van Fashionology, vest met print van Minkpink, gilet van Yaya,

20

River Island, ring met steen van Belleza, zilveren

24

»

BRICk MArMER SuNkiSSED CoMFoRT kEIHARD

Marmer is en 'vogue' in het modische interi­ eur, maar tegelijkertijd een tijdloos en duur­ zaam materiaal dat in elke woonstijl past. deze steensoort wordt overal toegepast: in een tafelblad, zitting of lampenvoet en als dessin op behang, poefjes en lampen. Com­ bineer verschillende marmersoorten met el­ kaar en verzacht de sfeer met pastelkleuren en natuurlijke materialen die comfort bieden: wollige vloerkleden, bontplaids, met dons gevulde sierkussens en dikke doorgestikte stoffen.

slangenprint blokhakken En&, harige tas van

21

BriCk HousE wooNModETrENd

» Steengoed

25

BriCk HousE wooNModETrENd

vErzaMEling

zitting, kaarsEn En –HoudErs in

1.

(BaKSTEEN) éN EEN BurEau

2.

dessins

uNIKlEurEN EN TooN oP TooN KlEurToEPaSSINGEN KENMErKEN HET BrICK HouSE INTErIEur. GEEN druKKE PrINTS, wEl KlEurvlaKKEN oF HET PaTrooN vaN NaTuurSTEEN oF BEToN.

3.

Materialen

BEToN, NaTuurSTEEN EN KlEI ZIJN KENMErKENd EN CoMBINEEr JE MET HouT, METaal EN dIKKE GEvoErdE EN doorGESTIKTE SToFFEN.

4.

↗ Trendkleur Brick: de bronzing powder voor je huis!

Meubelen

MEuBIlaIr IS EENvoudIG vaN vorM, MET HEldErE lIJNEN EN ZoNdEr TIErElaNTIJNEN.

to Sender.

5.

Must haves

roNdE oF rECHTHoEKIGE BIJZETTaFElTJES EN NaTuurSTENEN oF BEToNNEN oBJECTEN ZIJN KENMErKENd. dE ‘BloS’ vaN HET INTErIEur KaN EEN KlEurvlaK ZIJN, Maar ooK EEN lICHTroZE TaFEl oF ZalMKlEurIGE vaaS.

14

10

IN STaPPEN

kleuren

BEToNGrIJS EN MarMErToNEN IN dE BaSIS. BrICK EN aCCENTEN IN KaraMEl, ZalM EN PErZIK doEN HET INTErIEur BloZEN.

gEMaakt van klEi.

armbandje van Fashionology.

privé-eigendom, armbandjes van Return

5

BriCk HousE

natuurstenen

BriCk

ring privé-eigendom, houten armband en roze

broek is vintage, ring van Belleza, enkelbandje

stEnEn-

EEn MarMErprint

oP dE Muur, EEN KruK MET

ModErn noMad wooNModETrENd

» Nomad Me!

ModErn noMad

11

door globalisering en klimaatverandering zijn er steeds minder échte nomaden. Maar we reizen wel steeds vaker en verder. Flexi­ bel en betaalbaar wonen op meer dan één plek is een algemene trend. voor het inte­ rieur is een mix van folkloristische dessins, ikat­motieven, borduursels en bont trendy. Net als paars en accenten in goud; dan zit je goed!

→ Laat zien welke bijzondere dingen je hebt verzameld tijdens jouw reizen! Stel souvenirs tentoon op een sidetable of dressoir en combineer met hedendaagse kunst.

1.

5

IN STaPPEN

2.

3.

dessins textiel

dE SFEEr IS SToEr éN SoFT, MET lEEr, SuèdE EN laNGHarIG (NEP!)BoNT. KNuS EN CoMForTaBEl!

wIJNrood

4.

BEHaNG MET SuBTIElE

5.

BaMBoE

Meubelen

MoBIElE MEuBElEN MoGEN NIET oNTBrEKEN: EEN oPKlaPBarE SToEl, EEN vEldBEd oF -BaNK EN EEN ZITHoEK SaMENGESTEld uIT KlEdEN EN KuSSENS.

goudglans

Must haves

dE EyECaTCHErS vaN dEZE TrENd ZIJN KlEurrIJKE HaNdGEKNooPTE KElIMS, alS vloErKlEEd oF BEKlEdINGSSToF, BEHaNG MET ETNISCHE PrINT EN EEN Faux Fur KlEEd oF PoEF.

CoMBinEErt Mooi MEt HEt doorlEEFdE

HouTEN KaSTJE EN dE

Afrikaanse MaSKErS. ↖ Combineer verschillende paarstinten: een donkerpaarse bank met lila en fuchsia in het vloerkleed en aubergine op de muur.

Pagina 14 & 15

Links: Behang Shades uit collectie 530536 van Eijffinger. Schilderijen van Ingrid van der Kamp. Bordjes aan de wand, blauw kopje en theepotje via Het Derde Servies Rotterdam. Bank M.A.S.S.A.S van Moroso via Burik & Burik. Kussen met borduursel op de bank van Zimmer+Rohde.

Pagina 24 & 25

Pagina 20 & 21

kleuren

HET KlEurENPalET IS warM, MET PaarS, BordEaux, TErra, BruIN, roZE, NaTurElTINTEN EN aCCENTEN IN Goud.

MIx IKaT-MoTIEvEN, SCHIldEraCHTIGE PrINTS EN TIE-dyE-TExTIEl voor EEN NoNCHalaNT KaraKTEr.

Pagina 10 & 11

↖ Deze bank van Moroso zit extra lekker door de uitklapbare hoge rugleuning en de dikke doorgestikte stof.

15

ModErn noMad wooNModETrENd

Behang bamboe uit de collectie Sumatra 221 van Arte. Kelim stoeltje, plaid met franjes, kelim kussen, theepotje en leren tafelloper van Prades. Maskers via Aura Peperkorn. Geel kussen van Moroso via Burik & Burik. Schilderijen van Ingrid van der Kamp. Orchidee Cymbidium via

Bank Highlands van Patricia Urquiola voor

Links:

Moroso, lamp Pipe uit de Diesel-collectie van

Sidetable Clay van Maarten Baas, bijzettafel

Foscarini; beide via Mobilia Woonstudio. Kussen

Margaret van Flexform, schalen met houten

Marble van Ferm Living, Uni-kussen van Innofa

deksels van When Objects Work: alles via

via Edha. Kleed Hamar van ICE. Aluminium stoel

Designlabels. Grijze kandelaar Flag van

Sturdy van Studio Friso. Bijzettafel Booktower

Normann Copenhagen, erin kaarsen met oranje

van Samuel Chan voor Linteloo via De Kasstoor.

kleurverloop van Mo Man Tai: alles Strand West.

Erop tafellamp Trash Me van &Tradition via

Spaarpot House of Money en oranje houten

Strand West. Erin koperen deurstop Cast Shoe

kandelaar van Ferm Living. Matgrijze tafellamp

van Tom Dixon via Mobilia Woonstudio.

Flowerpot van Verner Panton via Mobilia

Bijzettafels Mera van Antonio Citterio voor B&B

Woonstudio. Donker houten kandelaars uit

Italia via Edha. Waxinelichthouders van H&M

Torso-serie van Applicata. Gympen van Nike.

Home. Spaarpot House of Money van Ferm Living.

tuincentrum of bloemist. Kwast op hanger van TC Style. Vaas, koperen vaasje, vaas met oren via Het Derde Servies Rotterdam. Kastje van

Zwart-witte schaal van Fair Trade Original, erin

Rechts:

een betonnen soepkom met lepel van Jochem

Gevlochten fauteuil en bijzettafel uit serie

de Wit via The Frozen Fountain. Oranjebruine

Canasta van Patricia Urquiola voor B&B Italia

vaas van Serax via Edha. De wanden geverfd in

via Dacks. Roderick Vos ontwierp kleed Roadkill

Prades. Kwast op hanger van TC Style. Orchidee

kleuren Kameel (licht) en Leeuw (donker) van

voor Carpet Sign via Strand West.

Cymbidium via tuincentrum of bloemist, poef

Histor. Behang Marble grey van Ferm Living. Jurk

Goudkleurig kussen van The Velvet Lab. Bontkussen, theepotje en koperen tafeltje van

kelim via Baan Meubelen. Bontplaid via Ebru.

Aura Peperkorn.

Brick House

Acne, panty American Apparel, schoenen Filippa K.

Kleed Ikat van MARCJANSSEN. Groendecoratie van Art and Flowers.

18

BriCk HousE wooNModETrENd

interior with a tan

19

22

Tartan Twist

» BEToN: MEER DAN ↓ De sfeer is kunstzinnig door de toepassing van XXL fotoprints, verrassende lichtobjecten en een ‘kunstverzameling’ van bijzettafels.

Rechts:

23

BriCk HousE wooNModETrENd

op safari naar de wild side

↗ Verwarm je interieur met de kleuren van de ondergaande zon. Koel af met krijt en kiezel en verrijk de sfeer met marmer.

BouWMATERIAAl Niet alleen marmer en baksteen, maar ook beton is welkom in het getinte interieur. Be­ ton is als bouwmateriaal hip, mede omdat het de best te recyclen bouwstof is. al meer dan 99% van al het beton wordt gerecycled. Binnen wordt het steeds vaker toegepast in accessoires als vazen en lampen.

30

31

tartan twist wooNModETrENd

kilt goes wild

op safari naar de wild side

Schilderijen van Ingrid van der Kamp. Orchidee Cymbidium via tuincentrum of bloemist, Kwast op hanger van TC Style. Vaas, koperen vaasje, vaas met oren via Het Derde Servies Rotterdam.

DE klEuR VAN BAkSTEEN EN MATERIAlEN AlS MARMER EN GRANIET oNDERSCHEIDEN TREND BRICk HouSE. MEuBElEN lIJkEN ‘SuNkISSED’ MET kARAMElTINTEN; BEToN EN STAAl BRENGEN VERkoElING. DooRGE­ STIkTE SToFFEN zoRGEN VooR CoMFoRT EN DoEN JE WEGDRoMEN NAAR EEN zoN­ NIG kIEzElSTRAND. DAAR BESTEl JE: “ééN zongEBruind intEriEur oN THE RoCkS!” CrEdi t s WooNMoDE T REND BRICk HouSE k WA M ToT S TA ND I.S.M. M AG A zINE EIGEN HuIS & IN T ERIEuR. produC t iE & F otogr aFiE — F looR k N A A PEN Co-produC t iE — A NNEMIJN HooRENS a ssis t En t — M A RloE S VA N DEN BERG ModEl — A l IE/F RE SH MoDEl S v is agiE — AG A uRBA NoW IC z/A NGEl IquE HooRN ME t dank a an — DEDATo oN T W ERPER S & A RCHI T EC T EN, Du TCH S T y l E CoMPA N y v ErkoopinF orMat iE — zIE PAGIN A 100

Theepotje en oranje marmeren element van Prades. Kastje van Aura Peeperkorn.

Pagina 18 & 19

↖ Stylingtip: Grote geometrische dessins zijn trendy. Maak horizontale en verticale kleurvlakken op de muur met woonmodekleuren brick, perzik, lichtroze en krijt.

»

warM grijs

Grijs een kille kleur? welnee! Met de toevoe­ ging van een drupje bruin en gecombineerd met zalmroze of terra is het modisch en warm. de shopper van Suzanne Bijl bijvoor­ beeld, gemaakt van dezelfde stof als vliegers, heeft precies de juiste kleur.

DEzE WINTER VIEREN WE DE TARTAN! WE zAGEN DE RuIT BIJ CélINE EN CHANEl, MAAR NIET AllEEN oNzE klEDING GAAT GERuIT. IN HET INTERIEuR zIJN RuITEN NIET TRADITIoNEEl, MAAR FRIS EN TEGEN­ DRAADS. EEN BEETJE zoAlS DE SCHoTTEN zElF! MET BEIGE, BRuIN EN ACCENTEN IN FuCHSIA, lIlA, zoNNEBloEMGEEl, TERRA EN RooD MAkEN WE ER EEN klEuRRIJk FEESTJE VAN. Do THE tartan twist! CrEdi t s WooNMoDE T REND TA RTA N T W IS T k WA M ToT S TA ND I.S.M. M AG A zINE MoRE T H A N Cl A S SIC . s t y ling & produC t iE — HuGo ko S T ER S EN F looR k N A A PEN F otogr aFiE — F looR k N A A PEN ModEl — CHRIS T El/PA PA R A z zI MoDEl S v is agiE — AG A uRBA NoW IC z/A NGEl IquE HooRN ME t dank a an — E TC E x P o, Du TCH S T y l E CoMPA N y v ErkoopinF orMat iE — zIE PAGIN A 100

Pagina 22 & 23

Links:

Links:

Natuursteen van Piastrelle, boekje van Midori

Tafel Screw van Tom Dixon, stoelen CH04 Houdini

en goudkleurige lepel van Hay via Strand West.

van Stefan Diez voor e15 en koperkleurige stalen

Marmeren dienblad van Hay via Frozen Fountain,

borstels van Hay: alles via Mobilia Woonstudio.

Boekje van Moleskine. Speld met panter van

Rode borden van Zuperzozial via Strand West.

H&M. Borstel van Hay via De Kasstoor. Armband

Papieren servies van Wasara via The Frozen

↙ Het nieuwe klassiek is bont en behaaglijk, met kleurrijke kussens, vloerkleden en vachten.

Pagina 30 & 31 Links: Detail van bank met geruite stof Sequana Check via Bart Brugman. Celadonkleurig vaasje van Pols Potten. Goudkleurig tafeltje Habibi van e15 via Mobilia Woonstudio. Geruit kussen van


101 Missoni via Mek. Kandelaar Capri van Olivier

34

Rechts:

35

tartan twist wooNModETrENd

» Tartan 2.0 Het klassieke interieur danst van trots met zo veel dynamische dessins van verschillende Schotse ruiten. Breng warmte en karakter in huis met een verfijnde oorfauteuil geheel bekleed met tartan stof. of laat een oude stoel, die versleten bank of een aantal kussens er opnieuw mee bekleden. de lampenkap heeft een ruitpatroon ge­ kregen met behang Tartan. Het ont­ werp is van mode­icoon vivienne west­ wood, die de klassieke tartan eerder al toepaste in een eigentijdse grunge­ en punkstijl.

Gagnère voor Bernardaud via Fleur de Lys.

SCHotS FuCHSIa ruITEN kIltS klaSSIEk AnDERS

Pagina 44 & 45

Country Bliss

Links: Beeld van Shop Folklore.

40

41

Country Bliss wooNModETrENd

op safari naar de wild side

Wollen ruitstof op de wand uit Tartan-collectie

↙ Hanglamp Monsieur is gemaakt van hout en vilt. Hang 'm hoger of lager door het lampje simpelweg te omwikkelen met het snoer, dat lijkt op touw. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?!

↙ Vloeken met kleuren? Dat bestaat niet meer! Fuchsia combineert prima met koraalrood en terra.

van The Isle Mill via Belliny. Colbert van Barbour,

Day & Night

baret van Jef Montes, laptophoes via Pijama, ↖ Comfort en karakter met tartans in frisse tinten!

vintage oorbellen van Lanvin, gouden choker en

EEN lANGE WANDElING EN DE RuST VAN HET BuITENlEVEN, DAAR kNAP JE VAN oP! HETzElFDE GEVoEl oVERVAlT oNS IN HET RoBuuSTE EN lICHTE INTERIEuR VAN EEN BoERDERIJ oF CHAlET. DAAR MERk JE DAT EENVouD, ARCHETyPISCHE VooRWERPEN EN NATuuRlIJkE MATERIA­ lEN AlS HouT, lINNEN, VlAS EN Wol EEN uNIEkE luxE VERSCHAFFEN. DAT IS lEkkER tHuiskoMEn!

cuff armband met stenen van Erickson Beamon Pagina 34 & 35

via Droomfabriek De Groot en De Jong.

CrEdi t s s t y ling — MoNIquE VA N DER REIJDEN produC t iE — JoyCE DE H A A S, MENNo GIJSBER S­VA N W IJk F otogr aFiE — A l E x A NDER VA N BERGE, SIMoNE DE GEuS a ssis t En t F otogr aFiE — louIS A MEIN l IN ME t dank a an — E TC E x P o, Du TCH S T y l E CoMPA N y v ErkoopinF orMat iE — zIE PAGIN A 101

Links: 32

33

tartan twist wooNModETrENd

» Klassiek met

een twist

Fauteuil Portofino bekleed met Tartan en Piping

Derde Servies. Lamp Monsieur van Shop Folklore.

Golran. Roze mohair plaid Jack en geelgroen kussen Lauren, beide van Lelièvre. Lampenkap

kussen en plaid uit collectie Windsor, bedlinnen

gestoffeerd met Cole & Son behang Tartan van

wollEN SToF vaN dE

uit collectie St. Remy, bedrok uit collectie Il de Re,

van dE aBErCroMBiE- En andErson- tot dE

BaIrd-, BarClay- EN BorTHwICK-ruIT.

En van EEn vErFijndE tot EEn

GrovE ruIT.

Hulde aan de Highlands!

Pagina 32 & 33 Links: Koraalrode vintage Chippendale stoel van Empel Collections. Roze geruit kussen van Osborne & Little via Wilhelmine van Aerssen Agenturen. Wishbone chair van Hans Wegner voor Carl Hansen, lila stoel Tulipani van Roderick Vos: beide via Co van der Horst. Zwarte eetkamerstoel, koperen pot met deksel, draadmand, boomvaas: alles via Pols Potten. Grote schaal van Hermès via Mek. Tumbler-glas van Schots kristal van Christofle. Glazen Old Fashioned en Double Old Fashioned uit Street-collectie van Orrefors via Fleur de Lys. Zwart-witte vaas van Ettore Sottsass voor Bitossi via Edha. Linnen ecru/zwart geruite stof Artan van Designs of the Time via Belliny, Groene en cyclaamkleurige linnen stoffen Akin

Vivienne Westwood via Bart Brugman. Houten

plaid uit collectie Nice: alles van House in Style.

lampvoet Diabolo van Empel Collections. Turkooizen glazen vaas van Pols Potten. Geruit

Vloerkleed Vecchi Jacquard in kleur Ocean Wave

Wedgwood via Fleur de Lys.

via Elle Funny Carpets.

42

Linnen stof Artan van Designs of the Time via Belliny, servies met zwart-witte en donkerblauwwitte driehoekjes van Wedgwood, grijs met geel en goud geblokt servies Mosaïque au 24 van Hermès, kristal Old Fashioned uit de Street-collectie van Orrefors: alles via Fleur de Lys. Zwart-wit gestreept dinerbord van Jasper Conran voor Wedgwood, gouden bestek van Puiforcat Zermatt via Mek. Amerikaanse art deco-broche van Droomfabriek De Groot en De Jong.

Interior. Drie cilindervazen uit messing en koper

velours stof Zambelli van Designers Guild. Plaid

A.A.Knoop. Koperen bureaulamp en Senegalese kralensnoeren van Pols Potten. Zwarte kelk

Wilhelmine van Aerssen Agenturen. Bijzettafel

Tasting Glass uit collectie Masterpieces van het

wollEN dEkEns, linnEn lakEns,

Chess van Moooi via The Frozen Fountain. Schort

Rijksmuseum i.s.m. Droog. Op het lage tafeltje

HaNdGEMaaKTE HouTEN MEuBElEN,

schommelstoelen En patCHwork

en mand van Sissy-Boy.

KlEdEN

← Met fotobehang van verweerd hout creëer je snel een andere sfeer in de slaapkamer. Op de vloer ligt mintgroen kamerbreed tapijt of een patchwork kleed met folkloristische dessins in blauw- en groentinten. →

een object van Eibert Draisma. Brok amethist

op oudE HoutEn vloErEn

MaKEN dEEl uIT vaN dEZE NIEuwSTE wooNModETrENd

Country Bliss.

en kogelvis van Jooh Art and Interior. Antieke 36

37

tartan twist wooNModETrENd

Hout En vlaMMEnd

rodE KIlTS Highlands: TovErEN dE SlaaPKaMEr oM ToT dE HEMElSE

SToEr, KNuS, CoMForTaBEl,

KlaSSIEK

EN door HET KlEurGEBruIK FlEurIG.

sEXy sCHots!

tartan twist 1.

5

IN STaPPEN

kleuren

BEIGE EN BruIN IN dE BaSIS, MET FrISSE aCCENTEN EN MINdEr voor dE HaNd lIGGENdE KlEurCoMBINaTIES: FuCHSIa MET rood, lIla EN TErra, ZoNNEBloEMGEEl MET GraSGroEN EN HEMElSBlauw.

2.

dessins

dE ruIT rEGEErT! SPEEl MET vErSCHIllENdE SCHoTSE ruITPaTroNEN: vaN vErFIJNdE TarTaNS oP KuSSENS ToT xxl ruITEN oP BEKlEdINGSSToFFEN.

↗ Voor koude winternachten: geschoren vacht van Texels schaap op vilt gezet

Materialen

MET doNKEr HouTEN MEuBElEN EN vloErEN HEEFT HET TarTaN TwIST INTErIEur EEN KlaSSIEK EN warM KaraKTEr. TExTIEl ZorGT voor EEN KNuSSE SFEEr EN IS CruCIaal voor dE KlEuraCCENTEN.

4.

accessoires

SErvIESGoEd, vaaSJES EN KaNdElaarS HEBBEN EEN SuBTIEl ruITPaTrooN oF EEN GoudEN raNdJE.

5.

Must haves

vloErKlEdEN, SCHaPENvaCHTEN oP dE BaNK oF HET BEd EN TExTIEl MET SCHoTSE ruIT ZorGEN voor dIE KNuSSE HIGHlaNdS SFEEr.

bordje met blauwroze motief, beker met blauw

hertshoornen heft: alles via Denneweg 33.

sokkel en zeeëgel op sokkel via Jooh Art and van Lex Pott. Rood koraal op sokkel via

van wol en katoen van Designers Guild: beide via

Koperen pot met hamerslageffect, draadmand,

ontbijtbord, antiek trancheermes en vork met

lICHT HouT RuW knuS PAStEl roMANTIEk BAByBlAuW

Slapen doe je écht sfeervol met nieuwe bedmode, zoals een linnen dekbedovertrek, zachtblauwe lakens en slopen in wit, grijs en blauw. decoreer met doorgestikte plaids en wollen dekens. wieg jezelf alvast wat in slaap in een comfortabele schommelstoel. de eersten dateren uit 1725, maar de nieuwe generatie schommelstoelen is zo modern, die doet niet meer denken aan grootmoeders tijd!

Vaughan. Fauteuil met linnen stof Soranza en

43

Country Bliss wooNModETrENd

» Sfeervol slapen

Reloaded. Messing lamp Savona Hooded via

3.

bordjes, rood geruite kop en schotel, bruin geruit

Goliathkever in lijst, skelet van vis, antieke Vincent Nelis Antiques. Halfedelsteen op houten

Vloerkleed met vintage-look van Carpet

Woonstudio.

van Pols Potten. Vintage soepkommen met

en ronde schelp via Jooh Art and Interior. stopfles met rode Rosella parkiet: alles via

Rechts:

Geel-zwart geruit kussen van e15 via Mobilia

ruitmotief, glas met diagonaal ruitmotief: alles

The Frozen Fountain. Op de tafel een zeeëgel

via Metz Woninginrichting. Tapijt van Parade.

Kopje Diamond Mosaic van Jasper Conran voor

MARCJANSSEN, Antieke lamp via Denneweg 33.

Rechts:

Potten. Vest van Inti. Tray Table van Hay via

Luxaflex kleur 6922. Schommelstoel van Kartell

salontafel Revolo van Mobilia Woonstudio,

Pagina 50 & 51 Tafel Two Tops Secretary van Marcel Wanders

re-editie van Poul M. Volther voor Hay via Pols

de Barro via Karin Schouw. Duette Shades van

kussen van Sissy-Boy. Bruine vacht en houten

twee trendy interieurs. donker en licht. Een verschil als dag en nacht!

Arco via The Frozen Fountain. Windsor stoel

Gordijnen uit collectie Strawberry van Castello

kussen van Missoni via Mek. Oudroze velours

↙ Lex Pott ontwierp de deels geoxideerde cilindervazen uit messing en koper.

voor Moooi. Groene stoel van Bertjan Pot voor

Rond tafeltje en bankje van Another Country.

en Inga uit Folia-collectie van Harlequin via Herma van Solkema. Wollen tapijt Milano 21 via

CrEdi t s WooNMoDE T REND NIGH T & DAy k WA M ToT S TA ND I.S.M. NRC NE x T. s t y ling & produC t iE — M A RI A NNE VA N DoDE WA A RD F otogr aFiE — DENNIS BR A ND SM A ME t dank a an — PIE T HEIN EEk (loC AT IE), Du TCH S T y l E CoMPA N y v ErkoopinF orMat iE — zIE PAGIN A 101

Wit kussen en laken uit collectie Deauville, grijs

HErlEEFt MEt EEn vEElHEid aan tartans:

Schotse kilt.

INTIEM EN zWAAR TEGENoVER RuIMTElIJk EN lICHT. HET RARITEITENkABINET oF EEN DRooMFABRIEk. DE DARk AGES VERSuS DE VERlICHTING. HET VERSCHIl TuSSEN NACHT EN DAG ERVAREN WE MET TREND NIGHT & DAy. ENERzIJDS ExCENTRIEk MET HouT, koPER EN DoNkERE TINTEN. ANDERzIJDS ARTISTIEk MET BEToN EN FRIS PASTEl. WIE BEN JIJ: EEN dauwtrappEr oF naCHtvlindEr?

Houten kastje van Ferm Living. Kannetjes van Het

Savona Hooded via Vaughan. Vloerkleed via

dE KElTISCHE CulTuur

op safari naar de wild side

Behang van Piet Boon via Arte International.

Sandrine Collet via Brugman BV. Messing lamp

dE gEruitE

51

nigHt & day wooNModETrENd

Pagina 40 & 41

van The Isle Mill via Belliny. Bank Matthieu van

Stoffen definiëren deze trend. voor een speels en kleurrijk geheel com­ bineer je verschillende tartans en diverse frisse tinten op tafelkleden, plaids en kussens. Klassiek textiel met een twist vind je onder andere bij ETC Expo in Culemborg.

50

Buitenleven als inspiratiebron voor het interieur

Pagina 42 & 43

boeken en kleine schilderijtjes van Prinsheerlijk

Links:

Antiek. Bloemstilleven van Wilhelmine van

Behang van Piet Boon via Arte International.

Aerssen Agenturen. Langharige schapenvachten

Houten kastje van Ferm Living. Kannetjes van

van Pols Potten. Stoffen op de achtergrond uit

Het Derde Servies. Wit kussen en laken uit

winkel Piet Hein Eek.

collectie Deauville, grijs kussen en plaid uit collectie Windsor, bedlinnen uit collectie

52

nigHt & day wooNModETrENd

DonkER VERzaMElAAR NACHTBlAuW HouT RARItEITEN

collectie Nice: alles van House in Style. Rond Pagina 36 & 37 Links: Geschoren vacht van Texels schaap via Van Dijk & Ko. Rode wollen pied-de-poule-stof Rue Casanona van Sonia Rykiel via Bart Brugman. Kussensloop Pied de Poule van Mirabello via Co van der Horst. Geruite kussensloop Twenty One en sloop met blauw ruitje van McGregor via Corn. van Dijk. Geruite overtrek Minimal Syrup van Scholten & Baijings voor Hay via The Frozen Fountain. Rode tartan-kussens van Sissy-Boy. Kussen met pixelprint van Cristian Zuzunaga voor Kvadrat (donkere variant The Frozen Fountain,

EEn intEriEur MEt BEziEling!

53

MinEralEn, HalFEdElSTENEN, SCHElPEN,

opgEzEttE vogEls,

vlinders,

KEvErS EN diErEnskElEttEn MakEn HEt EEn

raritEitEnkaBinEt.

tafeltje van Another Country. Duette Shades van Luxaflex kleur 6922. Schommelstoel van Kartell via Metz Woninginrichting. Tapijt van Parade.

» Donker als de nacht ’s Nachts dimmen we de lichten en gaan de kaarsen aan. Het interieur is sfeervol en don­ ker, met gloedvolle kleuren en materialen. Zwart, donkerbruin, koraalrood, diep oranje, en nachtblauw combineer je met houten meubelen en accessoires in brons en koper. decoreren is een must, met oosterse tapijten en kussens. Kachel aan en met een glas cognac in je comfortabele stoel: laat die nacht maar komen!

Flask vase van David Derksen. Groendecoratie via Art and Flowers.

↓ Leg vloerkleden die niet te dik zijn, zoals oosterse tapijten, over elkaar heen voor een intiem en weelderig effect.

Pagina 52 & 53

Rechts: Behang van Piet Boon via Arte. Vloerkleed Vecchi Jacquard kleur Ocean Wave via Elle Funny

Rechts: Twee zwarte glazen Tasting Glass door Studio Droog uit de Masterpieces collectie van het

Carpets. Mok van Het Derde Servies. Tank top

Rijksmuseum. Senegalese kralensnoeren en

collectie Francoise en badhanddoeken collectie

koperen bureaulamp van Pols Potten. Opgezette

Antibes van House in Style. Bankje van Another

Rosella parkiet van Vincent Nelis Antiques. Rood

Country.

koraal op sokkel van A.A.Knoop. Twee zeeëgels

lichte variant Mobilia Woonstudio). Amerikaanse lampenvoet en geplooide lampenkap, beide

»

dIT HuIS BEHoorT aaN EEN vErZaMElaar.

St. Remy, bedrok uit collectie Il de Re, plaid uit

op gedraaide sokkel via Jooh Art and Interior. 44

via Empel Collections. Trapje via Denneweg 33.

↓ Voor een perfect gestyled Country Bliss interieur moet je aan alles denken; van wand-, vloer- en raamdecoratie tot meubelen, verlichting en accessoires. Laat je inspireren in ETC Expo te Culemborg!

Nachtkastje van Pols Potten.

45

Country Bliss wooNModETrENd

Country Bliss 1.

5

IN STaPPEN

kleuren

KIES wIT alS BaSISKlEur: FrIS EN lICHT! EEN Muur IN PaSTEl doET woNdErEN voor dE SFEEr. ZEESCHuIM- EN MINTGroEN ZIJN dé TrENdKlEurEN EN CoMBINEEr JE MET PaSTElBlauw.

↘ Deze items van shopfolklore.com geven die typische Country Bliss stijl

2.

Materialen

HouT, BIJ voorKEur lICHT EN GEBlEEKT oF JuIST doorlEEFd, IN CoMBINaTIE MET ZaCHTE, NaTuurlIJKE MaTErIalEN alS wol, lINNEN, vlaS, vIlT EN Touw. TExTIEl IS BElaNGrIJK, dECorEEr laaG ovEr laaG.

3.

dessins

wEINIG dESSINS Maar JuIST EEN FoCuS oP TExTurEN vaN NaTuurlIJKE MaTErIalEN dIE ZIJN doorGESTIKT, GEKNooPT, GEvloCHTEN EN GEwEvEN.

» CouNTRy IN

THE CITy Je woont hartje centrum in een stads­ appartement, maar snakt toch – of juist – naar een landelijke woonsfeer. Pas verweerd hout en stoere materi­ alen als linnen en karton toe. Combi­ neer met tijdloze natureltinten en zacht pastel, voor een natuurlijke én trendy look. alleen de rinkelende tram herin­ nert je er nu nog aan dat je niet in een boeren schuur bent…

4.

vormen

dE vorMGEvING IS EENvoudIG. aMBaCHTElIJK GEMaaKTE arCHETyPISCHE MEuBElEN EN HaNdGEMaaKTE aCCESSoIrES ZIJN HET uITGaNGSPuNT.

5.

styling

EEN HouTEN KISTJE alS KaSTJE, aardEwErK, ‘BoErSE’ aCCESSoIrES alS EEN TraP oF HooIvorK, EEN STIllEvEN vaN EEN KaN EN SCHaal EN oudE oF GErECyClEdE oBJECTEN, voor dIE doorlEEFdE looK.

Koperen en messing cilindervazen van Lex Pott. Schrijftafel Two Tops Secretary van Marcel Wanders voor Moooi. Op de achtergrond zijden stoffen uit de winkel van Piet Hein Eek.


102

verkoopinformatie woonmodetrend

Links:

56

57

nigHt & day wooNModETrENd

Stalen ladenkast met zwarte keramiek tegels van Piet Hein Eek. Fauteuil Husk van Patricia Urquiola

1.

64

»

5

nigHt & day

odE aan HEt diErEnrijk

65

into tHE wild woonModEtrEnd

IN STaPPEN

kleuren

krukje van Magis. Lamp I love animals van Cillina via Alessi. Jurk van Petar Petrov en schoenen van

Modeontwerpster Tessa van de Meerendonk liet zich voor haar collectie inspireren door de kleuren, vormen en texturen van het dierenrijk: “Ik verbaas en verwonder me over de prachtige kleuren, structuren en versieringen die in de dierenwereld voorkomen.”

Acne via MARGREET OLSTHOORN.

NaCHT: ZwarT MET BurGuNdy, Koraalrood, NaCHTBlauw EN KoPEr. daG: wIT, aCCENTEN IN oudroZE, CITroENGEEl EN aNdErE FrISSE PaSTElTINTEN.

voor B&B via Edha Interieur. Tafeltje uit de

2.

dessins

NaCHT: NaTuurlIJKE dESSINS vaN vlINdErS EN voGElS. daG: dIGITaal GEPrINTE dESSINS vaN raSTErS, KlEurvlaKKEN EN droMErIGE BloEMPaTroNEN.

Plain Clay serie van Maarten Baas via The Frozen

3. ↗ Deze mondgeblazen lamp van Eibert Draisma valt niet alleen op door zijn roze kleur, maar ook door zijn opvallende vorm.

Fountain. Koperen schaal van Tom Dixon en vilten

Eurasian

textiel

NaCHT: ooSTErSE vloErKlEdEN, BoNTPlaIdS EN –KuSSENS, vaCHTEN. daG: luCHTIGE SToFFEN alS voIlE EN KaNT, ZaCHTE FrISGEKlEurdE KlEdEN.

4.

Meubelen

NaCHT: oudE HouTEN BurEauS, METalEN arCHIEFKaSTEN, vITrINES EN GroTE rElaxFauTEuIlS. daG: vErFIJNdE METalEN MEuBElEN, KruKJES EN SToElEN vaN GElaKT draadSTaal.

Sanseveria van Wandschappen via Co van der

5.

»

groEn doEn

wE KoESTErEN NaTuurlIJKE MaTErIalEN alS

Hout, glas, wol, lEEr En MEtaal

accessoires

NaCHT: KoPErEN ITEMS EN ‘rarITEITEN’ alS INGElIJSTE vlINdErS, INSECTEN, STENEN EN SCHElPEN. daG: FrISGEKlEurd TExTIEl, MoNdGEBlaZEN GlaS EN BIJZoNdErE BEEldEN.

EN PaSSEN ZE IN GEPolIJSTE vorM ToE

in ons intEriEur. HET BINNENKlIMaaT vErBETErEN wE MET

kamerbomen

Horst. Kunststof kraai, gevlochten rieten kist en

74

75

Eurasian woonModEtrEnd

En CaCtussEn.

werelds wonen!

een veren plumeau van Pols Potten. Bovenste kussen van Christian Lacroix voor Designers Guild

Pagina 56 & 57

via Wilhelmine van Aerssen Agenturen. Onderste

Draadstoel met gematelasseerd kussen via WM

Links:

kussen van Paul Smith via Mobilia Woonstudio.

Designstudio. Tapijt Panels van Mexx via Kroon

Behang van Melissa Peen, collectie Trompet­

Diverse kelims en een geknoopt tapijt van

Wonen. Tafeltje Saigon Lacquer Low Table van

boom. Harencolbert van Tessa van de

MARCJANSSEN.

Arian Brekveld voor Imperfect Design en zijden

Meerendonk.

Pagina 64 & 65

HET oostEn EN WESTEN BEINVloEDEN ElkAAR. DIT zIEN WE IN HET NIEuWE INTERIEuRBEElD, MET oRIGAMI­ACHTIGE VoRMEN, INDIGoBlAuW MET PoRSElEIN­ WIT, BloESEMRozE EN MATzWART. ook kIMoNo­ACHTIGE SToFFEN, IkAT­PATRoNEN EN GlANzEND SATIJN zIJN kENMERkEND VooR DE ‘EuRASIAN’ STIJl. CrEdi t s WooNMoDE T REND EuR A SI A N VA N PER S CEN T RuM WoNEN k WA M ToT S TA ND I.S.M. M AG A zINE MoRE T H A N Cl A S SIC . produC t iE & s t y ling — HuGo ko S T ER S, INGRID VA N k uRINGEN produC t iE-a ssis t En t iE — luk A S A Nk ER, A Nouk l INDGREN F otogr aFiE — DENNIS BR A ND SM A ModEl — MEl IS S A , M A x MoDEl S v is agiE — RoM y DE BoR S T, HouSE oF oR A NGE MoDEl ME t dank a an — Du TCH S T y l E CoMPA N y EN NooRT IN T ERIEuR (loC AT IE) v ErkoopinF orMat iE — zIE PAGIN A 102

Hortensia, beide via Co van der Horst. Kop en 54

55

nigHt & day wooNModETrENd

» PASTEl klEuRENSPEl

dRoMERIG PaSTEl zoNNIg

Betongrijs en koud metaal krijgen een vrolij­ ke twist met oudroze, babyblauw, citroengeel en een aantal neon accenten. Fijne structu­ ren, geometrische dessins en rasterwerk van draadmeubelen en ­lampen zijn strak en verfijnd. Zalig tot zonsondergang!

↗ Deze lamp werd 3D geprint en zorgt met zijn rasterstructuur voor een mooi lichtspel.

»

dagliCHt

Met de zon staan we op! Het daglicht toont ons alle zoete kleuren in volle glorie. Ze ma­ ken dit industriële huis tot een home sweet home. Zacht en zoet door kleuren, dessins en materialen, dromerig door de bijzondere objecten.

schotel uit Color Porcelain serie van Scholten &

Rechts:

Baijings voor Arita via The Frozen Fountain.

Driehoek poef via Keijser & Co. De poef is

Links: Roze Paper Table van Studio Job voor Moooi. Stoelen J107 van Hay via Design 020. Fauteuil

Links:

Kussen met kruissteek van Charlotte Lancelot

gestoffeerd met stof van Lelièvre via Bart

voor Gan via Mobilia Woonstudio. Sieradenkof­

Brugman. Bruine leren fauteuil Tia Maria van

fertje via Jan. Pumps van Fratelli Rossetti.

Moroso via Burik & Burik. Blauwe vazen van

Kasjmier sjaal van Scapa. Mondgeblazen lamp

Intratuin. Blauwe schaal van Zomers Bloemen.

Clip Chair van Moooi. Tafel van Living Divani. Lamp Ona van Ay Illuminate. Tegels van gewalst staalplaat via Noort Interieur. Magnoliaboom en pot van Passa Flor. Geurkaars van Montol Brown.

van Eibert Draisma. Vitrinekast van Piet Hein Eek.

Bodylotion, tube en pot van L’Occitane via 66

Pagina 54 & 55

Pagina 74 & 75

67

into tHE wild woonModEtrEnd

»

Into the Wild 60

zandtint En pantErprint

Dierenprints en aaibare materialen als leer, suède, zijde en wol benadrukken de invloed uit de natuur. Het effect van panterprint op stoffen en behang is groots en tovert de ruimte om in een tropisch territorium.

↙ Is het een kat? Is het een cavia? Nee, het is een sierkussen van langharig bont! Combineer met digitale fotoprints van dieren en dingen uit de natuur.

Babasu. Waterfles met glas van Bijde Dames. Handdoeken van Bandit Queen, net als Kimono: alles via Marijke van Nunen Interieur. Gele handdoek en ballerina’s van Babasu.

61

into tHE wild woonModEtrEnd

op safari naar de wildside!

7020F van Scholten & Baijings voor Gelderland.

»

BIJ INTo THE wIld ZIEN wE EEN

warM KlEurENPalET vaN

Bruin

Tapijt Panels van Mexx via Kroon Wonen.

76

»

Hongkong, sEoEl,

Panterprint!

Sjanghai

↗ Méér sfeer met een stekelige styling! Must haves? Cactussen! Van grote stekelbollen tot mini-exemplaren in vrolijke kleurtjes.

EN ToKIo, ZIJN dE NIEuwE ModEMETroPolEN

voor Imperfect Design via Co van der Horst. DE VERBINDING TuSSEN oNS INTERIEuR EN DE NATuuR WoRDT STEEDS BElANGRIJkER EN HEEFT INVloED oP oNS WElzIJN. WE GAAN oP SAFARI NAAR DE ‘WIlD SIDE’ VAN oNzE SMAAk. koM MAAR oP MET DAT PANTERBEHANG EN DIE HARIGE kuSSENS. go wild MET WooNMoDETREND INTo THE WIlD!

Daarop een kop en schotel uit de Color Porcelain serie van Scholten & Baijings voor Arita via The Frozen Fountain. Kussen Piovene van Designers

CHINa BloEsEM INDiGo IkaT PoRSElEIn

Pagina 66 & 67 Links:

via Elle Funny Carpets. Gouden tafeltje Nanook

via Agentuur 99. Mondgeblazen stolp van Eibert

Rechts:

en kussen met bloemen van Moroso via Burik &

Draisma. Vergulde messing schotels uit de Form

Behang van Cole & Son via Bart Brugman. Krukje

Burik. Windlichten van Seletti en kussen met

Bowl Set van Tom Dixon via Mobilia Woonstudio.

van Magis via De Klare Lijn. Sneeuwuil via

insecten, beide via De Klare Lijn. Kussen met

Gouden vaas met ruit-reliëf van Nicole Aebischer

www.animalverhuur.nl.

vogel van Jean Paul Gaultier via Bart Brugman.

Links:

vaas met dégradé effect van Ruud van

Behang van Melissa Peen, collectie Trompet­

Pagina 76 & 77 Links: Kleurrijk wandkleed met vogels en bloementak van Jo Meesters via De Klare Lijn. Fauteuil Julep met stof Andaluz van Christian Lacroix voor Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen

Rechts:

Agenturen. Model draagt rok van Tsumori

Oosterhout via Bruut. Witte vaas (met rozen)

boom. Bank Borghese van La Chance. Kast

Behang uit de collectie Ibiza van Eijffinger. Kast

en vaas in groen/blauw van Pols Potten. Messing

Stacked van Muuto. Blauwe vaas van Intratuin.

Stacked van Muuto. Kleed collectie Destello via

vitrinekast van Piet Hein Eek. Goudkleurige vaas

Huisjes in kast via De Klare Lijn. Groen fietsje

Elle Funny Carpets. Poef, bruin leren fauiteuil Tia

met ribbels van Wunderkammer. Gebreide

via BoConcept. Planten via Zomers Bloemen.

Maria en gouden tafeltje Nanook van Moroso via

mini-jurk van Blend.

Tegels via Tegelzone. Papegaai via

Burik & Burik. Vogel op poef en in kast collectie

www.animalverhuur.nl. Harenjurk, schubbenjasje

Avifauna via Maarten Kolk en Guus Kusters.

Rechts:

in leren fauteuil en kaarsenstandaards van Seletti 62

63

» Nieuwe Natuur ontwerpers laten zich volop inspireren door de natuur en het dierenrijk. Zoals Melissa Peen met haar behangcollectie ‘Nieuwe Natuur’. uit 12.000 natuurfoto’s ontstonden 70 caleidoscopische patro­ nen. dat caleidoscopische dessins trendy zijn zien we ook in de kleding van mode­ ontwerpster Tessa van de Meerendonk. Ze speelt met optische illusies uit de dierenwereld, zoals camouflage.

Tapijt Abstract Malachite van Christian Lacroix voor Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen

via De Klare Lijn. Waxinelichten op tafel via Xian. Planten via Zomers Bloemen.

wIlDERNIS BuiTENlEVEN BlADERDEk dIERENRIJk

Bergmans voor Gelderland. Witte hanglamp Light Breeze van Alex de Witte via The Frozen

68

Baijings voor Arita via The Frozen Fountain. Eén van de nieuwe Family Vases van Studio Droog. Vaas Rotten Beauty van Karmen Saat via The Frozen Fountain. Zijden sjaal met kleurenschema van Jan.

69

into tHE wild! wooNModETrENd

↘ Dé trend: een letterlijke vertaling van ‘dierlijk’. We zien allerlei meubelen en accessoires in de vorm van beesten, zoals de kast Sending Animals van Seletti.

into tHE wild kleuren

5

IN STaPPEN

voEG dE TrENdKlEur GroEN ToE aaN JE INTErIEur. lETTErlIJK MET GroENE vErF oF BEHaNG, EN FIGuurlIJK MET PlaNTEN, BoMEN EN BloEMEN!

↖ Vormen uit de natuur worden vertaald naar meubelen. Zo is de Borghese bank van La Chance geïnspireerd op de pijnbomen van Villa Borghese in Rome. Het kleed van keien eronder versterkt het buitengevoel.

2.

kruk Container Stool van Marcel Wanders voor

Woonstudio. Vaas Color Porcelain van Scholten &

Fauteuil Lola van Diez bekleed met stof Why van Dedar via Mi Casa Interieurs. Driezitsbank Ghost 12 van Gervasoni via Byotten. Lamp Costanza XL van Luceplan via Noort Interieur. Bank Spnini bekleed met stof Ikat motief Zinda en stof Dorémi van Nobilis via Wilhelmine van Aerssen

1.

Fountain. Draad blok van Pols Potten. Kunststof Moooi. Grijze muis sculptuur van J.P.Hol via Edha

Schoenen van Prada via Mayke.

Agenturen. Geknoopte stoel van Rik ten Velden

Agenturen. Stalen Juffer tafeltje van Pieke

Interieur. Blauwe Jieldé lamp via Mobilia

Mode en vest van Dries van Noten via Mainstreet.

Rechts:

collectie Copper Light van David Derksen. Kussen

van Sebastian Herkner voor Moroso via Burik&Burik. Kussens via Co van der Horst.

Chisato, top van Roberta Furlanetto via Cobra

Groene en gele vaas in kast van BoConcept. Lamp

en schoenen van Tessa van de Meerendonk.

Stalen Laskast van Piet Hein Eek. Fauteuil Coat

↙ Experimenteer en combineer! Mix verschillende (Aziatische) dessins met elkaar, voor een Eurasian mix.

en Vietnamese folklore

Planten via Zomers Bloemen.

schaal via The Frozen Fountain. Hoge kristallen

drINGT ooK IN HET INTErIEur door.

wat de tulp is voor Nederland is de bloesem voor China. verfijnde bloe­ semdessins en prints van vogels op interieurstoffen geven die typisch aziatische twist. Het kleurrijke wand­ kleed van Jo Meesters is daar een voorbeeld van, deze is geïnspireerd op vietnamese folklore. Ga voor een multiculturele interieurmix. op reis naar azië? Nee joh, we halen het in huis!

Stacked van Muuto. Kleed uit de collectie Destello Pagina 60 & 61

voor B&B via Design Labels. Groene vaas en

En dE asia Mania

» Chinese bloesems

Behang uit de collectie Ibiza van Eijffinger. Kast

CrEdi t s art dirEC t ion & s t y ling — MoNIquE VA N DER REIJDEN produC t iE — JoyCE DE H A A S, MENNo GIJSBER S­VA N W IJk F otogr aFiE — A l E x A NDER VA N BERGE v is agiE — A MBER W EIJER S ME t dank a an — Du TCH S T y l E CoMPA N y, M A RGREE T ol S T HooRN v ErkoopinF orMat iE — zIE PAGIN A 102

Guild via Wilhelmine van Aerssen Agenturen. Hangende stof Blossoms van Création Baumann

asia Mania

STEdEN alS

goud En kopEr als aCCEnt.

Must HavE?

Saigon Lacquer Low Table van Arian Brekveld

77

Eurasian woonModEtrEnd

BEigE En zand MEt

← Beestachtig wonen!

Materialen

KIES voor duurZaME EN NaTuurlIJKE MaTErIalEN alS HouT, STEEN, vIlT, wol, BaMBoE EN lEEr.

3.

dessins

MIx vErSCHIllENdE GraFISCHE dESSINS EN dIErENPrINTS MET ElKaar: EEN GroEN BladErdEK MET PaNTErPrINT IS vEry SaFarI!

Pagina 62 & 63

4.

Rechts:

5.

textiel

MaaK HET INTErIEur ‘aaIBaar’! SToFFEEr MET BoNTaCHTIGE SToFFEN, dECorEEr dE vloEr MET ZaCHTE KlEdEN EN STylE dE BaNK MET HarIGE KuSSENS.

accessoires

vErwErK TrENdy METallICS ZoalS KoPEr, BroNS EN Goud IN KlEINMEuBElEN, aCCESSoIrES EN dETaIlS: BIJZETTaFElS, vaaSJES EN laMPEN.

via De Klare Lijn. Achter de bank een stalen frame van Noort Interieur met litho van Bram van Velde via Kunsthandel Ridderplaat. Stof van gebreid papier van Woodnotes via Noort Interieur. Plaid en vloerkleden van Marijke van Nunen Interieur. Kussens met stoffen van Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen Agenturen en

Behang van Melissa Peen, collectie Trompet­

Fontainebleu via Loggere Wilpower. Tafel Here

boom. Bank Borghese van La Chance. Kast

My Dear van Noort Interieur. Antieke Chinese

Stacked van Muuto. Blauwe vaas van Intratuin. Papegaai via www.animalverhuur.nl.

Pagina 68 & 69 Links: Kast Sending Animals van Seletti via De Klare Lijn, net als glazen, lampje en schalen en het

tafel en theepot van Alexander van de Ven. Vaas van Passa Flor en vitrage van Fischbacher.


103 78

79

Eurasian wooNModETrENd

82

Eurasian

MEt laMpionnEn,

PorSElEIN,

↗ Theedrinken is in China een belangrijke en eeuwenoude traditie. Er wordt vooral ongezoete groene thee geschonken.

eetstokjes,

83

Eurasian woonModEtrEnd

1.

↓ Eurasian: Wonen met stokjes!

kiMono-aCHtigE stoFFEn

CrEëEr JE EENvoudIG EEN ooSTErSE SFEEr.

kleuren

2.

5

IN STaPPEN

4.

CirquE d'intEriEur 1.

2.

3. Textielontwerpster Mae Engelgeer maakt van stoffen dé showpieces van het interieur. ↘

textiel

5.

In het koele Eurasian kleurenpalet voeren blauwtinten de boventoon. Zoals indigo, dat in China al eeuwenlang als kleurstof wordt gebruikt. Gecombineerd met porseleinwit, gitzwart en chocoladebruin is er een stevige basis met Chinese twist. Een frisse pasteltint kust het interieur wakker.

dessins

CoMBINEEr ZoETE TINTEN MET PaTroNEN IN ZwarT-wIT, ZoalS drIEHoEKEN, wyBErdESSINS, CIrKElS EN STrEPEN. Zo IS roZE NIET TuTTIG, Maar STraK EN SToEr.

4.

TraNSParaNTE SToFFEN CoMBINErEN wE MET wIT lINNEN, ZIJdE EN SaTIJN IN dEKENS EN KuSSENS.

» CHINA STylE

Materialen

IN HET dESIGNINTErIEur MIx JE (GErooKT) GlaS MET walNooTHouT, (GEKlEurd) METaal EN KuNSTSToF vaN EEN ZwarE KwalITEIT.

via First of August. Sleehakken van United Nude.

Materialen

5

IN STaPPEN

kleuren

ZalM, rood EN lIla GaaN GoEd SaMEN EN CoMBINEEr JE MET vErGrIJSdE PaSTElTINTEN alS MINT EN BaByBlauw EN MET EEN ZwarT-wIT BaSIS.

Lamp van Annebet Philips. Broek, jasje en blouse

Meubilair

NaTuurlIJKE, ruwE MaTErIalEN alS oNBEHaNdEld HouT, Touw, rIET EN roTaN MET GEPolIJSTE EN GlaNZENdE MaTErIalEN alS STEEN oF laCquErwarE.

95

CirquE d'intEriEur wooNModETrENd

gemaakt door Fiction Factory. Zwart-witte Knot

ZwarTE draadSToElTJES CoMBINEEr JE MET roBuuSTE HouTEN TaFElS, GEvloCHTEN SToElEN EN MEuBElEN MET ZwarT METalEN FraMES.

3.

94

Cirkel geverfd met kleur Tweeling van Histor. Trap

INdIGoBlauw, PorSElEINwIT, BloESEMroZE EN MaTZwarT MET doNKErBruIN EN dE NaTuurlIJKE TINTEN vaN HouT EN BaMBoE EN EEN FrISSE PaSTElTINT.

En BloEsEMs

Harlequin Mint zijn van Ferm Living via Hoplakee.

textiel

STEvIGE SToFFEN MET SPraNKElENdE dESSINS – ZoalS dIE vaN MaE ENGElGEEr EN SCHolTEN & BaIJINGS – ZorGEN voor dE FINISHING TouCH.

accessoires

5.

STylE MET lICHTE, FrISSE EN KlEurrIJKE oBJECTEN alS CHINEES PorSElEIN, GlaSwErK, EEN INGElIJSTE KallIGraFIE, EEN MIx vaN SToFFEN EN BloESEMTaKKEN.

accessoires

GraPPIGE oBJECTEN alS EEN KaTTENKraBPaal IN dE vorM vaN EEN HoNd oF BEEldJES IN dE vorM vaN EEN SCHEdEl ZIJN dE KNIPooG vaN HET INTErIEur.

90

91

CirquE d'intEriEur wooNModETrENd

»

EntErtainMEnt

at HoME!

EEN CIrCuSvoorSTEllING

Pagina 94 & 95

Pagina 78 & 79

Pagina 82 & 83

Links:

Links:

Curly Dining Chair van Vincent Sheppard, stoel

Bentoboxen ingepakt in gekleurde stof Crêpe

Calipso van Maxalto via B&B Italia, tafel Woud

De Lin Démesuré van Dominique Kieffer via

van Van Rossum en kartonnen lampen van

Loggere Wilpower. Theepot en schaaltjes van

Mobilia Woonstudio. Bijzettafel Tor van Lambie &

Greypants: alles via Noort Interieur. Tapijt van

Mud via Van Manen aan Tafel. Eetstokjes van

Van Hengel voor Montis en hond als kattenkrab­

Tiftix. Wishbone chair van Hans Wegner via Noort

Roppongi. Shawl van Isabel Marant via Mayke.

IS ééN GroTE BElEvING:

dE ClowNS,

Ladies en gentleman, it’s showtime!

acrobaten,

dIErEN, MuZIEK,

Links:

KoSTuuMS EN dE PraCHTIGE TENT MaKEN HET ToT EEN BruISENd EvENT.

» VoRMENPARADE

vErtaal dit naar jouw

Lounge Chair van Charles en Ray Eames in limited

intEriEur!

De lamp Downstairs van Bert Jan Pot maakt de ruimte verrassend en vermakelijk. Minder formeel en meer vermaak: dat is het ideale Cirque d’Interieur!

edition-kleur taupe, incl. poef van Vitra via

paal door Erik Stehmann, beide via The Frozen

Pagina 90 & 91

Interieur. Gordijnstof Saraille van Designers Guild

Fountain. Keramische flessen van Foekje Fleur

Links:

via Wilhelmine van Aerssen Agenturen. Behang

Rechts:

Wabi Sabi van Scion via Herman van Solkema.

Antiek Chinees beeld van John Brand Oriental

Antieke witte vazen van Marijke van Nunen

Arts. Stof Giardino Incantato van Rubelli.

Interieur. Wijnglazen van Iittala via Nordic New.

Stof Katsu van Colefax and Fowler via Loggere

via Store Without a Home. Hanglamp Bella Vista

Hanglamp Downstairs van Bertjan Pot voor

van Seletti. Wand behangen met Harlequin Mint

DHPH. Poef Rest van Muuto via Mobilia

van Ferm Living via Hoplakee. Jurk uit de Boss

Woonstudio. Kussens met fluorescerende

Black -collectie van Hugo Boss.

gezichten van Inamatt voor Options. Het

Wilpower. Blouse van Dries van Noten via Rechts:

Mainstreet. Sokken van Cos. Armband van Lanvin

Bruin bord uit servies Cristobal Coral van Alberto

via Cobra Mode.

Pinto voor Rayaud via Philippona. Glas met

tegelklokje en de minikas met cactus van René

Rechts:

Barba voor Serax via Store Without a Home.

Kast Shift van Scholten & Baijings voor Pastoe via Mobilia Woonstudio. Erin, van onder naar

Rechts:

blauwe vlinder van Lobmeyr, zilveren bestek

Cirque d’Interieur

van Pott en eiderdop van Sieger by Furstenberg via MEK. Paarse servetten van Bandit Queen. Kommetje van Wonki Ware. Tafellinnen: alles via

boven: theedoeken van Mae Engelgeer, twee

De trap is gemaakt door Fiction Factory. Erop

Triangle-theedoeken van Ferm Living, twee

staan dozen Box Box van Hay via Mobilia

theedoeken van Hay in roze en rood, alles van

Woonstudio. Jurk en pumps uit de Tarnished 86

87

CirquE d'intEriEur woonModEtrEnd

Met trots presenteren we de topacts van Cirque d’interieur!

op safari naar de wild side

Marijke van Nunen Interieur. Karaf van Sieger by

Options! via Mobilia Woonstudio. De potten met

Beauty-collectie van Jan Taminiau.

portretten zijn van Fornasetti via Edha. Vijfdelige vazenset Spectra van Cecilie Manz voor

Theresienthal. Blauwe glazen van Hermès. Bordje met lotusbloem en ovale schaal van Sieger by

92

Furstenberg Wunderkammer. Kommen van

NIEuW VooR THuIS IS DE INVloED VAN HET CirCus; EEN WoNDERlIJkE WERElD éN BRoN VAN INSPIRATIE. DIT INTERIEuR BlINkT uIT IN VERRASSENDE VoRMEN, GRAFISCHE PATRoNEN EN EEN VRolIJk klEuRENPAlET, VAN PASTEl ToT Fluo. lAAT JE THuIS VERMAkEN DooR PRACHTIGE oBJECTEN, klEuREN EN ACCESSoIRES!

Driade. Eetstokjes van Robbe & Berking. 80

»

jonglErEn MEt klEurEn

Restored. De zeshoek is geverfd in kleur Koester en driehoek in kleur Milkshake van Histor.

↖ Schenk aandacht aan details en presenteer speelse items in een strakke styling. Geen gekleurde accessoires voor handen? Dip dye alledaagse voorwerpen in een felle of pasteltint, zoals deze houten pollepels.

à la JaPoNaISE!

KlaSSIEK

»

traditioneel

van HEt intEriEur

wElk gEvoEl

Pagina 86 & 87

GaaN MoEITElooS SaMEN.

dE kiMono vorMT EEN INSPIraTIEBroN voor

wil jE oproEpEn?

Romantisch

oF JuIST SToEr,

INTErIEurSToFFEN EN KuSSENS.

KlaSSIEK, NoSTalGISCH

Twee variaties op de Wishbone-stoel CH24 van

oF KuNSTZINNIG?

Hans J. Wegner voor Carl Hansen, in hout via

Pagina 92 & 93

Mobilia Woonstudio en in roze via Edha. Op de » Zen slapen

↗ Items als een boomstambijzettafel en een zacht vloerkleed gemaakt van bamboe met Oosters bladerdessin geven dit vertrek een natuurlijke touch.

CHorEograFiE

dENK Na ovEr dE BElEvING vaN dE ruIMTE:

En EigEntijds

de slaapkamer is licht, luchtig en een tikkeltje luxe. Transparante stoffen com­ bineren we met wit linnen, zijde en satijn in dekens en kussens. Grafische patronen in verschillende tinten blauw bepalen de sfeer. ontwaak elke ochtend zen!

Pagina 80 & 81 Links: Bed Nobel van Nilson via Noort Interieur. Bedlinnen van Bandit Queen via Marijke van

Links:

vloer vier Geometry Tin Boxes met wybermotief

Bord Tragicomedy en bord Button van Studio Job

en twee Spire Tin Boxes van Ferm Living via

en metalen dienblad Kaleido van Clara von

Kolk & Kolk en Options! Letterlamp en Neon Art

Zweigbergk voor Hay, beide via The Frozen

zijn van Seletti. Muurverf Mild Red Terra uit de

Fountain. Houten lepels met rubberen coating

Purecollectie van Flexa. 88

CirquE d'intEriEur wooNModETrENd

van Restored. Roze mes van Pure Komach i 2 89

Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen

OBJECT GRAFISCH GRAPPIG CLOWNESQUE KLEURRIJK FANTASIE

Agenturen. Lichtblauw plaid van De Speelkamer. Versteende boomstam van Passa Flor. Handgemaakte boekjes van Terpen Tijn. Fauteuil bekleed met stof Mezzaluna van Dedar via Mi Casa Interieur. Chloé tas via Mayke. Vloerkleed

en Multicolor theedoek van Mae Engelgeer, beide via Options!

Nunen Interieur. Blauwe stof Bacchus van

» Interieur met een lach We verlangen niet alleen naar een functioneel huis, maar naar een gevoelsmatig ‘thuis’. Dit bereiken we met meer comfort, kleur, zachte materialen én grappige accessoires en dessins die een applaus waard zijn. Geef je interieur een oppepper met een clownesk accent! Toon lef en kies voor een opvallende en vrolijke kleur in het interieur. Met een mooie perziktint op de muur of bank schijnt de zon altijd! Schenk aandacht aan grappige accessoires en objecten die een lach op je gezicht toveren. Een kamer met wat humor inrichten betekent vaak een verademing voor de sfeer.

Rechts: Tafel Steel door M&P Cazzaniga voor MDF Italia en stoel About A Chair van Hee Welling voor Hay, beide via Mobilia Woonstudio. Op tafel servies Haphazard Harmony van Maarten Baas voor DHPH: koffiepot, olie-en-azijnset, suikerpot,

Summit met bamboe print via MARCJANSSEN. Vitrinekast Storage Air van Porro via Noort

Pagina 88 & 89

kopje, schotel, borden, dienblad, eierdopje,

Interieur. Bolvaas van Mobach.

Bank 7670 Yves van Scholten & Baijings voor

peper-en-zoutstel, kandelaar. Taartstolp Cake of

Gelderland. Bijzettafels Colour Wood van

Peace 05 van Studio Job via The Frozen Fountain.

Rechts:

Scholten & Baijings voor Karimoku New standard

Houten lepels van Restored. Roze mes van Pure

Rond kussen met patchwork hoes gemaakt van

Japan, beide via Strand West. Fauteuil Rift van

Komach i 2 via Options! Achtergrond: stof Blur

kimonostoffen via Roppongi. Bloemenshawl van

Patricia Urquiola voor Moroso via Edha. Van

van Innofa van Marc Thorpe voor de Blurbank

Closed via If & Coco.

Bertjan Pot is hanglamp Disco-dome voor DHPH.

van Moroso. Beige kabeltrui, bloesje met strik,

Op de bank twee portretkussens via Options!

witte discobroek: alles via American Apparel.

en kussen Canevas van Gan Rugs via Mobilia Woonstudio. Op tafel een mintgroene en gele fles van Foekje Fleur en Star Vase van Lenneke Wispelwey, alles via Store Without a Home. De Zwart-witte Geometric Cups en het behang

Holmegaard via The Frozen Fountain. De zwart-witte plaid van Mae Engelgeer via

designduo Scholten & Baijings is een topact als het gaat om kleuren en dessins. Met pastel, fluo, kleur­ verloop en grafische patronen ma­ ken ze zelfs van een theedoek een ‘object’!

↙ Combineer naturel met pastel, dat houdt het interieur in balans. Deze Wishbone Chair van Hans Wegner is er in blank hout en roze.

CrEdi t s WooNMoDE T REND CIRquE D’IN T ERIEuR VA N PER S CEN T RuM WoNEN k WA M ToT S TA ND I.S.M. M AG A zINE EIGEN HuIS & IN T ERIEuR. produC t iE, s t y ling & F otogr aFiE — F looR k N A A PEN Co-produC t iE — A NNEM A RIJN HooRENS a ssis t En t — Jul IE oo S T ER W EGEl v is agiE — AG A uRBA NoW IC z ModEl — M A Rl EEN @ F u T uRE FACE S ME t dank a an — Du TCH S T y l E CoMPA N y v ErkoopinF orMat iE — zIE PAGIN A 103

81

MiX & MatCH

93

CirquE d'intEriEur wooNModETrENd

»


104

Partners

Partners & Colofon

Colofon

De Style Guide Home wordt aangeboden door het Pers­

De Style Guide Home is een uitgave van

centrum Wonen als onderdeel van de branchepromotie-

Perscentrum Wonen

campagne van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Jongkindstraat 16 3015 CG Rotterdam

Perscentrum Wonen is hét voorlichtingsinstituut op het gebied

T 010-4368800

van interieur, design en woonmode. Namens de gehele wonenbranche

info@perscentrumwonen.nl

signaleert het Perscentrum de nieuwste interieurontwikkelingen, producten en trends. Via de landelijke media worden consumenten

Mogelijk gemaakt door

geïnformeerd over de Woonmode, met als doel ze te inspireren en te

Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), Commissie Wonen

motiveren tot woonwinkelen. www.perscentrumwonen.nl Hoofdredactie Monique van der Reijden Het Perscentrum Wonen wordt mogelijk gemaakt door:

Eindredactie Saskia ten Cate

Op verzoek van de werkgevers- en werknemersorganisaties in de

Redactie Priscilla de Putter

schutblad Samenstelling en productie en aangestuurd door de Commissie voor de detailhandel inlaatste Wonen. Dutch Style Company, Rotterdam. www.dutchstylecompany.nl pagina binnenwerk wonenbranche onderneemt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

extra activiteiten, betaald uit de zogenoemde bestemmingsheffing Deze commissie maakt deel uit van het HBD en zet zich in voor de

verdere professionalisering van de bedrijfsvoering en het versterken

Vormgeving

van de positie van de branche richting de consument. Dat doet

Urban Design Front, Rotterdam. www.urbandesignfront.nl

zij onder andere door financiering van het Perscentrum Wonen. De commissie Wonen bestaat uit vertegenwoordigers van Inretail,

Verder werkten mee

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond. www.hbd.nl

Danielle Adam, Lukas Anker, Alexander van Berge, Nisse Benhaddhoui, Marloes van den Berg, Dennis Brandsma, Fred Buhrmann, Dit Colijn,

En ondersteund door:

CRISP Stylisten, Dedato Ontwerpers & Architecten, Marianne van

Inretail is de brancheorganisatie voor ondernemers in de wonen,

Dodewaard, Eijffinger, Eigen Huis & Interieur, ETC Expo, Fresh Models,

mode-, schoenen- en sportbranche. Zij behartigt de belangen van bijna

Future Faces, Simone de Geus, Menno Gijsbers Van Wijk, Ron Goos,

7500 leden. Deze leden profiteren van financieel voordeel en advies

Joyce de Haas, Mary Hessing, Angelique Hoorn, Floor Knaapen,

op diverse terreinen. Inretail streeft naar een ideaal winkelklimaat waar

Annemarijn Hoorens, House of Orange Model, Hout- en Meubilerings­

de consument wordt verleid om te kopen en ondernemers optimaal

college, Hugo Kosters, Ingrid van Kuringen, Maartje van Laar, Bart

kunnen ondernemen. www.inretail.nl

Leeuwangh (Paperware), Anouk Lindgren, Max Models, Louisa Mein Lin, More Than Classic, Noort Interieur (locatie), NRC Next, Yvonne

Het Nederlands Interieur Instituut stimuleert de ontwikkeling

Nusdorfer, Julia Oosterwegel, Paparazzi Models, Piet Hein Eek (locatie),

van de interieurbranche door het organiseren van trendgerelateerde

Dewi Pinatih, Solidfloor, SPS Model Management, Tessa van Steenis,

activiteiten. Deze worden georganiseerd voor de gezamenlijke

Aga Urbanowicz, Amber Weijers, Pim Witteveen.

leveranciers, met als doel meer verenigde kracht, waar men uiteindelijk een individueel voordeel uithaalt. www.interieurinstituut.nl Het Nederlands Behang Collectief heeft tot doel om behang bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. In de afgelopen jaren is behang kwalitatief verder ontwikkeld waardoor het eenvoudiger aan te brengen en te verwijderen is. Behang is niet meer weg te denken bij het inrichten en het stylen van ons interieur.

© Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd en/of openbaar worden gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever en andere auteursrechthebbenden. Deze uitgave is met grote zorg tot stand gekomen, desondanks zijn fouten nooit uit te sluiten. Het Perscentrum Wonen en Dutch Style Company aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuiste of ontbrekende gegevens, zet- of drukfouten en de gevolgen daarvan.

Profile for Perscentrum Wonen

Style Guide Home 2014 - 2015  

De vijfde Style Guide Home! Het jaarlijkse inspiratieboek voor interieur & styling met aandacht voor trends, tips en nieuw design, gemaakt d...

Style Guide Home 2014 - 2015  

De vijfde Style Guide Home! Het jaarlijkse inspiratieboek voor interieur & styling met aandacht voor trends, tips en nieuw design, gemaakt d...

Advertisement