Page 1

Style Guide Home INSPIRATIE VOOR INTERIEUR & STYLING


STYLE GUIDE HOME INSPIRATIE VOOR INTERIEUR & STYLING

Een uitgave van Perscentrum Wonen Jongkindstraat 16 3015 CG Rotterdam T 010-4368800 info@perscentrumwonen.nl www.perscentrumwonen.nl


Krukje Stitching Concrete van Florian Schmid.


vo or wo or d

16

Voorwoord

3

STYLE GUIDE HOME Alstublieft! U heeft de vierde editie van de Style Guide Home in handen. Een boek vol interieur inspiratie, woonmodetrends, praktische ideeën en leuke tips. Zoals elk jaar vormen de woonmodetrends van het Perscentrum Wonen het uitgangspunt. In dit modebeeld op interieurgebied staan de nieuwste meubelen, stoffen en accessoires centraal. En dit beeld wordt breed gepubliceerd in de landelijke media. Via kranten, tijdschriften en websites worden jaarlijks miljoenen consumenten verleid om met hun interieur aan de slag te gaan! Uiteindelijk komt de consument bij u in de winkel terecht. Zorg ervoor dat ze vinden wat ze zoeken: het woonmodebeeld dat ze kennen vanuit de media. Deze bevestiging is belangrijk want uit onderzoek is gebleken dat er dan sneller tot aankoop besloten zal worden. Maak daarom gebruik van de woon­modetrends, want ze zijn er ook juist voor u! Visual merchandising is van invloed op het aankoopgedrag en dus een belangrijk middel in de winkelpresentatie. Besteed er aandacht aan! Door regelmatig te veranderen wordt de indruk gewekt dat er steeds iets nieuws wordt gepresenteerd. Zo blijft het spannend, voor de consument, voor uw medewerkers én voor uzelf. Maak nieuwe combinaties met producten die aansluiten bij een woonmodetrend. Plaats er, voor de herkenning, desnoods een publicatie uit krant of tijdschrift bij. Laat u inspireren door deze Style Guide Home! Naast de trends vindt u ook interessante concepten die ons helpen om eens anders te kijken naar ontwerpen, producten en presentaties. En sfeerimpressies van belangrijke beurzen in Milaan, Londen en Parijs. Lees en leer! Veel inspiratie toegewenst, Jan Dirk van der Zee voorzitter Perscentrum Wonen


* Doe

het zelf in 5 stappen!

8

74 48 # Een

d ou inh

beeld zegt meer dan duizend woorden.... Goede winkelstyling spreekt meer dan 5 verkopers.

Woonmodetrends 'De nieuwe outfits voor het Interieur'

88

Waarom de Woonmode? Play It! Go Green! Love Luxury! Black Out! Bonjour Brigitte Color Splash Garden Party

6 8 22 36 48 60 74 88


36

Inhoud

5

22 +

cool concept

60 inspiratie

'Think outside the box'

Presentatie: Das Haus Product: Hallingdal 65 publiciteit: Kravitz voor Kartell

34 46 86

'Graag!'

Woonmode App De Power van Pinterest

city report 'Inspiratie = doel. Beurs = middel.'

Machtig Milaan Uitzonderlijk Londen Prikkelend Parijs

Vol ideeen!

20 58 72

Voorwoord Verkoopinformatie Partners Colofon

98 99

Verder

2 100 104 104


Publiciteit

De woonmodetrends worden gepubliceerd in de landelijke media. Via kranten, tijdschriften, internet en televisie komen jaarlijks miljoenen Nederlandse consumenten in aanraking met de Woonmode. Het doel? Informeren ĂŠn inspireren om met het interieur aan de slag te gaan!

# Bekijk

de trends en laat je inspireren!

001

2003

2008

2006

Woonmode

Ruim 20 jaar al signaleert het Perscentrum Wonen de Woonmode: het modebeeld op interieurgebied. Onder de noemer 'woonmodetrends' worden nieuwe meubelcollecties, interieurtextiel en accessoires gepresenteerd binnen verschillende trends.

20


Woonmode

# Een

greep uit de mooiste publicaties.

7

Doe mee!

Haak in op de woonmodetrends door gebruik te maken van het speciaal voor de wonenbranche ontwikkelde point of sale materiaal! Zo wordt het Woonmode-beeld, waarmee de consument via de media bekend is geraakt, bevestigd in de winkel. Heeft u interesse in dit (digitale) POS materiaal? Neem contact op met het Perscentrum Wonen of uw branche organisatie CBW-MITEX.

2004

200

S.NL DETREND O M N WOO

i.s.m. More Wonen entrum door Persc Ontwikkeld

ic. Than Class

010 L ENDS.N TR E D O WOONM

i.s.m. More Wonen entrum door Persc Ontwikkeld

L ENDS.N TR E D O WOONM

ic. Than Class

Woonmode op de winkelvloer

Wonen. entrum door Persc Ontwikkeld

en! Go Gre S.NL DETREND O M N WOO

We willen consumenten laten zien dat de Woonmode aan verandering

Wonen. entrum door Persc Ontwikkeld

onderhevig is, dat er steeds iets nieuws te beleven valt. Dit effect wordt versterkt wanneer het 'woonmodegevoel' ook op de winkelvloer aanwezig is. De woonmodetrends zijn er daarom ook voor ondernemers en medewerkers in de wonenbranche!

xury! u l e v o L

ut! Black O

Play it!


Play It! 8

wOOnModeTReND

Play It! Paul Bakker - fotografie Monique van der Reijden – styling & productie Joyce de Haas – assistent styling Niek Logger – mode styling Emma Keller – visagie Merel Koene, Tutti Models – model G-Star Store Rotterdam – kleding Zie pagina 100 – verkoopinformatie Credits


Play It! wOOnModeTReND

9


We spelen steeds vaker met ons interieur. Bij woonmodetrend Play It! stoeien we met kleuren, vormen en materialen. Lijnenspel is daarbij belangrijk, net als geometrische en facetvormen. Naast een zwart-witte basis is er een scala aan kleuren om mee aan de slag te gaan. Een combinatie van verschillende tinten blauw is kenmerkend, maar ook bloedrood, zacht lila, caramel en mellow yellow zorgen – vooral in combinatie met elkaar – voor een speels interieur. Ga met je inrichting aan de slag zoals je vroeger met je blokkendoos bouwde en met je potloden kleurde: Play with it!

Fun factor Een huis is om in te wonen, een interieur is om mee te spelen! Zoek naar nieuwe manieren van combineren bij woonmodetrend Play It! van Perscentrum Wonen. Met zwart en wit in de basis kan je je uitleven met (accent)kleuren. Have fun! Blauw combineert mooi met blauw. Pas diverse tinten toon op toon toe, van electric blue tot donker denim.

* Een huis is om in te wonen, een interieur is om mee te spelen!


Play It! wOOnModeTReND

#

Tip 

Style de zithoek in de stijl van Play It! door de muur of een los wandje te behangen met geometrische patronen of een strak lijnenspel in zwart-wit. De bank zelf wordt woonmodetrend-proof met kussens en plaids met hoekige patronen in zwart, wit, grijs en blauw.

11


Iedereen is creatief! Ontwerp je eigen kleed en laat het maken van tapijt. Betaalbaar ĂŠn origineel.


Naast blauw is rood een belangrijke accentkleur, van neonrood tot bordeaux. Gecombineerd met zwart en wit zorgt het voor een sterk kleurenpalet.

*M et een hoekig lijnenspel op kussens en behang wordt de strakke stijl doorgevoerd tot in de kleinste details.


fa c dy etst # na r u G e mie ctu om k r et b e e n e n r is c we lij en he gin ken lijn pa g t b en tr e ijna z one o zo rg e c h rg e n n , en t v ! vo oo or r


ÂŤ Denk schuin, dwars, diagonaal, driehoekig en geometrisch! Âť Monique van der Reijden, Trendwatcher & Stylist


Play It! 16

SHOPPING

# Speelse

spullen, daar word je blij van!

Vakkenkast Met de kast Rainbow van Lema kan je spelen! Het houten frame met geometrische vormen kan namelijk in één kleur of meerdere kleuren-

Koffiepauze krijgt kleur!

combinaties geleverd worden.

Veel te leuk om in de keuken te laten staan, deze thermoskan van Normann Copenhagen. Met krachtige geometrische vormen – zijn naam is dan ook 'Geo' – en verschillende blauwtinten. Zo blijf je koffie inschenken!

Schommelen = spelen Niet alleen voor baby’s is heen en weer schommelen fijn: ook wij komen tot rust tijdens een relaxte schommelsessie. Montis presenteert de Dim Sum fauteuil. Een heerlijke stoel

Blokkenbureau

met subtiel houten schommel-onderstel.

De Storage Desk van Bram Boo is qua kleurstelling naturel, maar toch erg Play It! Dit blokkenbureau valt op door de schuin­ geplaatste blokken die het bureau een speelse look geven, om over de functionele opbergruimte nog niet te spreken.

Rood met rechte lijnen De gietijzeren TNP bijzettafel leent zijn naam aan het Thêatre National Populaire en heeft de vorm van een ‘T’. Met strakke, geometrische lijnen vervult de bijzettafel niet alleen een hoofdrol in het theater, maar ook in het Play It! interieur.


woonsfeer:

modern speels met strakke lijnen, geometrie en knalkleuren


kleuren

2

# P lay It! DNA: een zwart wit basispalet met blauw, geel, lila, rood en geometrische vormen.

vormen

1

Bij woonmodetrend Play It! wordt een basis in zwart en wit gecombineerd met diverse tinten blauw – van electric blue tot denim – en accenten in rood, koper, caramel, geel en lila.

Vormen van meubelen zijn hoekig en strak. Geome­trische vormen en facet­belijningen domineren. Hier en daar een ronde vorm benadrukt de speelse sfeer.


textiel 5

Met een driehoekvormig vloerkleed – op maat gemaakt in de vorm van een driehoek – breng je op een grootse manier een geometrische vorm in de winkelpresentatie. Kussens en plaids met de juiste kleuren en patronen zijn onmisbaar in de styling.

access oires 4

3

meubil

air

Het meubilair an sich is ook speels! Tafels en stoelen van oude kleding, een schommelstoel, een stoel geïnspireerd op een tol of fiets en een stoel geprint uit een eindeloze lijn kunststof. Think outside the box, ook bij de samenstelling én styling van de presentatie.

Woonmodetrend Play It! heeft een strakke basis en niet teveel opsmuk. Kleine accessoires zoals schalen, glaswerk, kussens en plaids zijn óf geometrisch van vorm óf gedessineerd met blok- en ruitpatronen, facetvormen of strakke lijnen.

Speel met geel Hou je het graag licht en luchtig? Draai het dan om! Gebruik zwart niet als basis- maar als accentkleur in combinatie met geel en lila. Geel is een trendkleur en daarom in veel collecties aanwezig.

# Style

de winkelvloer in de sfeer van Play It! spelenderwijs en in slechts 5 stappen!


Cit Re y. po .M rt IL AA N

#

 ezoek de designweek B voor informatie, maar vooral voor inspiratie!

Internationale (vak)beurzen inspireren vanwege nieuwe collecties, verrassende styling en prachtige presentaties. Het Perscentrum Wonen verslaat haar beursbevindingen ook online. Ben je zelf niet in de gelegenheid om een beurs te bezoeken? Kijk op www.perscentrumwonen.nl! De designweek in Milaan is de grootste ter wereld in zijn soort en hĂŠt moment om de nieuwste interieurtrends te spotten. De hele stad ademt design! Innovatie, duurzaamheid en creativiteit waren dit jaar de kernwoorden.

Machtig

MilaaN


*

Tegenstellingen in kleuren en materialen zijn opvallend: zwart vs. wit, geometrisch vs. schetsachtig, koper vs. ijzer en marmer vs. beton zijn enkele voorbeelden. Be nja

ne r e r k os o n H or ti a M as voor La Cha nce

accentkleuren als oranje, perzik, zalm, mint, petrol en citroen geven een modisch tintje aan het interieur!

r voo u ert Fra Hub ona min Poltr

Se b

* Sprankelende


Go Green! 22

wOOnModeTReND

Go Green! Go Green! kwam tot stand i.s.m. magazine Eigen Huis & Interieur. Floor Knaapen - fotografie Floor Knaapen & Anne-Sophie Markus – styling & productie Michèle Brüggemann – assistent styling Aga Urbanowicz, Angelique Hoorn – visagie Mieke, De Boekers – model Zie pagina 100 – verkoopinformatie Credits


Woonmodetrend Go Green! windt er geen doekjes om: ga voor groen in het interieur! Het moderne, industri毛le interieur met glas, staal en steen bloeit op met planten. Haal het buitenleven naar binnen en bedenk: het hoeft niet per se levend groen te zijn. Kurk, vilt, marmer, papier, karton en zelfs beton zijn 贸贸k natuur颅 producten! Met een witte basis, fris groen, zacht geel, lichtblauw, grijs en camel is het Go Green! interieur licht en ruimtelijk. De invloed van meer planten in huis is merkbaar: wat een verademing!

Het Nieuwe Naturel Geen glitter, glans of opsmuk: we gaan bij woonmodetrend Go Green! voor puur natuur. Het nieuwe naturel is een 'make-uploos' interieur, basic en eenvoudig maar allerminst simpel! Door de toepassing van heldere kleuren, open en transparante frames van meubelen en lichte materialen als glas, wit marmer en blank hout oogt het Go Green! interieur licht en luchtig. Het geeft daarnaast letterlijk meer lucht: planten mogen namelijk niet ontbreken.

* Natuurlijk

groen heeft geen glitter of glans nodig!


Go Green!

#

Tip 

Exposeer allerlei groen op de winkelvloer: in vitrines, op wanden, in hangtassen of potten. Verticale tuinen zorgen voor een spectaculair resultaat en zijn er ook voor binnen. Deze mobiele plantenwand biedt plaats aan meer dan honderd plantjes: de soort kies je zelf. Het waterreservoir hoef je maar eens in de twee weken bij te vullen, gebruiksvriendelijk dus!

wOOnModeTReND

25


Creeer een jungle van stoelen in de winkel. Doe dit door ze een keer niet in een eetkamer setting te presenteren, maar naast elkaar opgesteld en omgeven door planten. Een originele presentatie, waarbij bovendien het ontwerp van de stoel goed tot zijn recht komt.


# Licht

en ruimtelijk: wat een verademing!

Natuurlijk groen komt perfect tot zijn recht in een prachtige vitrinekast. Zo zie je het effect van een mooie presentatie. Vertaal dit naar de winkelvloer en behandel de winkel als een glazen vitrinekast: exposeer en inspireer.


#

ks alle In te r ho nen lei m het ut m a Go en uu te G ta r, p rial re fe a e n e n l e p ie s ! in n re am te m e n e n rie ta lam : e ur len p , en k dr por ra ome aa se uw n ds lein e toe en l . po t,

ba


Go Green! wOOnModeTReND

ÂŤ Hangende tuinen en tropische planten: een aanstormende trend die nu ook binnen doorzet. Gecombineerd met industrieel staal, stoere meubelen, vitrines en zachte pastellen. Âť Mary Hessing, Hoofdredacteur Eigen Huis & Interieur

29


Go Green! 30

SHOPPING

# D enk duurzaam!

Frisse vouwlamp

Beton & siliconen

Lamp Chestnut van Studio Snowpuppe werd

De Nederlandse Renate Vos ontwierp voor

met de hand gemaakt van karton. Een origi-

Serax een hanglamp uit beton en siliconen­

nele lamp door de origami-achtige gevouwen

rubber. Door beton in een mal te gieten zien

vormen en fris in geel of groen.

de lampenkapjes eruit als zandtaartjes en door het siliconenrubber straalt de lamp een warm licht uit.

Blank met buisframe De Transit tafel van Arco bestond al met vier poten, maar is nu ook verkrijgbaar met een stalen buisframe onderstel en blankhouten tafelblad. Erg Go Green!

Een familie voor een familie Japanse ontwerper Yota Kakuda ontwierp het houten servies Family Tree. Het is een familie van producten, bedoeld voor een familie om te gebruiken. Hij wilde hiermee duurzame gebruiksvoorwerpen maken volgens de Japanse stijl.

Ontkurken Door deze kruk Degree van Kristalia te ‘ontkurken’ ontstaat er een handige opbergplek voor tijdschriften en andere ‘rommel’.


woonsfeer:

modern basic met lichte kleuren, open structuren en natuurlijke materialen.


# Go

Green! Laat de winkelvloer begroeien met groen in 5 simpele stappen!

Groen podium Bouw een ‘groen’ podium in de winkel en stel hier meubelen en accessoires tentoon die passen bij de Go Green! trend. Exposeer accessoires in blankhouten stellingkasten voor een overzichtelijk én decoratief resultaat. De styling is simpel: Mix grote tropische planten zoals de Areca palm met kleinere soorten zoals varens en klimplanten.


wOOnModeTReND

33

# Go Green! DNA: een witte basis met blank hout, metaal, beton, steen en veel planten.

Net als de woonmodetrend is het meubilair basic, qua kleuren en vormen. Hout, staal en leer zijn de belangrijkste ingrediĂŤnten voor stoelen, tafels en bankjes.

3

Meubil

air

Niet alleen de kleuren maar ook vormen zijn licht en luchtig, met open en transparante structuren, zoals draadstoelen, buisframe meubelen, glazen vitrine- en open stellingkasten.

2

Vormen

1

Kleuren

Go Green!

Bij woonmodetrend Go Green! wordt een basis in wit gecombineerd met baby blauw, fris groen, zacht geel, licht grijs en camel.

Textiel 5

4

Access oires

Accessoires zijn natuurlijk en duurzaam, zoals de houten robot of lamp van gerecycled papier. Net als het meubilair zijn ze eenvoudig van vorm en kleur. Planten en decoratieve plantenpotten mogen niet ontbreken, net als objecten en lampen van glas, kurk, vilt of hout. Het textiel is gemaakt van natuurlijke materialen als bamboe, organisch katoen of van gerecyclede stoffen. Deze stoffen zijn uitgevoerd in natuurlijke en basic uni kleuren als wit, lichtblauw, lichtgroen en camel.


COOL.CONCEPT.presentatie

Das Haus Opvallende concepten maken indruk. Ze weten te verrassen, zijn origineel en worden vaak gekenmerkt door een perfecte presentatie. Das Haus is een concept van Nipa Doshi en Jonathan Levien, van de Londense ontwerpstudio Doshi Levien. Ze creĂŤerden hierbij het in hun ogen ideale huis, met als uitgangspunt alledaagse activiteiten en de versmelting van ruimtes. Het inspirerende concept was te zien in Keulen en stelt de definitie van een huis aan de kaak: wat is een huis, en waarom? Daarnaast was te zien hoe je slim en origineel kunt stylen! Met dank aan: Mareen Fischinger.


Das Haus cool concept

Geen kamers maar leefzones! Das Haus is niet opgedeeld in afgescheiden kamers maar in open “leefzones” voor dagelijkse activiteiten als eten, slapen, wassen, aankleden, ontspanning en werk.

#

Style met alledaagse dingen.

Ode aan persoonlijkheid

Doshi Levien gooit met Das Haus traditionele normen overboord. “It’s important for us to challenge clichéd notions of what is a bedroom, kitchen Tentoongestelde gebruiksvoorwerpen or bathroom,” zegt Jonathan Levien. weerspiegelen de persoonlijkheid van Geen clichés dus, maar een nieuwe de bewoners én zorgen voor een blik op wonen en leven! originele presentatie. Kleurcontrasten zijn daarbij opvallend. #

Zeg Nee tegen het cliche!

Een schoen, borstel, kruik en een glazen theepot. Alledaagse gebruiksvoorwerpen vormen samen in een vitrine een mooie compositie.

35


Love Luxury! 36

wOOnModeTReND

Love Luxury! Love Luxury! kwam tot stand i.s.m. magazine More Than Classic. Dennis Brandsma – fotografie Hugo Kosters, Ingrid van Kuringen – styling & productie Wilma Scholte – visagie Bibiane, Touche Models – model Land Gooilust – locatie Zie pagina 101 – verkoopinformatie Credits


glans glas luxe


Een comfortabel interieur – met een fijne bank, mooie eettafel en goede verlichting – dat willen we toch allemaal? Woonmodetrend Love Luxury! gaat net een stapje verder. Niet alleen comfort maar heuse luxe staat centraal! Luxe zit hem hierbij in rijke materialen zoals satijn, zijde, glas en koper, maar ook in kleuren en texturen. Glans mag namelijk niet ontbreken! Zogenaamde ‘edelsteenkleuren’ zoals amethist, robijn en amber vormen in combinatie met chocoladebruin en oranje een warm en weelderig palet. We Love Luxury!

Geef glans Geef het interieur glans met woonmodetrend Love Luxury! In bekledingsstoffen, bedtextiel, lampenkappen, kussens, glazen vazen, spiegels en andere accessoires komt de kracht van glans goed tot zijn recht. Rijke vloerkleden met een glanzende vleug dragen bij aan de luxe sfeer.

* Een mix van decoratieve bed , vloer en wandlampen verrijken de sfeer.


Love Luxury! wOOnModeTReND

#

Tip 

Vooral met de slaapkamer styling kan je uitpakken bij woonmodetrend Love Luxury! Leg plaids en dekens laag over laag op het bed, maar z贸 dat je elk item nog ziet. Er ontstaat een mooi spel van verschillende kleuren en texturen. Het resultaat: een warm, zacht en weelderig bedje. Slaap zachter!

39


Compositie in kleur: chocoladebruin, amber, koper en donkerpaars.

#

Tip 

Modische accessoires zoals kleding, een hoedje, luxe make up en parfum verwijzen naar een luxe lifestyle.


« Wonen wordt comfortabel met pure en eerlijke materialen in chique kleurcombinaties zoals Hèrmes oranje met bruin, camel en aubergine. » Hugo Kosters, Stylist


Love Luxury! 42

SHOPPING

# Luxe

met glas, chroom en koper.

True copper Het Burgsvik tafeltje uit de True Blue limited edition collectie van Ikea is gemaakt van gehamerd geelkoper: een materiaal dat veel

Glanzend glas

gebruikt wordt in India. Alle producten uit deze

Deze glazen vaas van Pols Potten is uitgevoerd

collectie zijn namelijk geïnspireerd op en

in de kleur amethist en past daarom uitstekend

gemaakt in India.

in het Love Luxury! interieur.

Comfortabel en compact Bank Bustier van het Italiaanse merk Saba Italia is erg compact – hier staan er twee tegen elkaar aan – en daardoor voor vrijwel elke ruimte geschikt. De elegante afgeronde vorm is geïnspireerd op corsetten van vrouwen

Chromen kruk

uit de 19e eeuw. Hij zit gelukkig wel comfortabeler dan een corset...

Glanzend chromen kruk Clipper van Zuiver is prachtig voor bij de piano, achter de schildersezel of als extra zitplek in de woonkamer.

Handige houder Nooit meer je vingers branden bij het aansteken van theelichtjes! Waxinelichthouder Match van Muuto, hier in donkerpaars, heeft namelijk een handige gleuf waardoor je veel makkelijker het lontje bereikt.


woonsfeer:

modern klassiek met ronde vormen, diepe kleuren en luxe materialen.

# Steek

eens een kaarsje aan op de winkelvloer!


# Voer

de luxe trend ook door op de winkelvloer, in 5 stappen!


wOOnModeTReND

45

Klassieke vormen in combinatie met retro elementen hebben de overhand. Dit is te zien in luxe sfeer­ lampen en spiegels, gecapitonneerde banken en ronde bijzettafels.

#

 ove Luxury! DNA: diepe L edelsteenkleuren gecombineerd met goud, koper, luxe stoffen, veel glas en glans!

2

vormen

1

Kleuren

Love Luxury!

Het kleurenpalet is warm en weelderig. Edelsteenkleuren als amethist, robijn en amber worden gecombineerd met basiskleuren als camel en zilvergrijs. Goud en koper geven extra glans.

Access oires

Bepaalde items geven gewoon nét dat beetje extra luxe aan een interieur. Glaswerk is zoiets, net als spiegels, koperen beeldjes en schalen, zilverwerk en zijden kussens. Een (herten)gewei aan de muur benadrukt de knusse en klassieke sfeer.

5

Textiel

4

3

meubil

air

Klassiek meubilair wordt gecombineerd met kleinmeubelen in retrostijl. Stoelen en bankjes hebben een hoge rugleuning en bedden een hoofdbord. Deze zijn bij voorkeur gecapitonneerd.

Stoffen zijn belangrijk in de basis én styling van deze trend. Uni kleuren en klassieke streep- en bloempatronen worden gecombineerd met retroprints. Meubilair is gestoffeerd met fluweel, zijde, linnen en wol.


COOL.CONCEPT.PRODUCT

Hallingdal 65 Cool Concepts komen voort uit een plan dat tot in de puntjes is uitgewerkt, zoals een expositie. Laat je hierdoor inspireren. Focus de aandacht bijvoorbeeld steeds op ĂŠĂŠn bepaald product. Eerbetoon aan een icoon. Ter gelegenheid van haar iconische textiel Hallingdal 65 vroeg het Deense Kvadrat curatoren en ontwerptalenten mee te werken aan een unieke installatie. Jonge ontwerpers - zoals Sebastian Herkner en Studio Doshi Levien - werd gevraagd het klassieke textiel op een moderne manier toe te passen. Het resultaat werd tentoongesteld in de Jil Sander showroom in Milaan.

#

Wow, wat een expositie!


Overal Hallingdal!

# Ultieme

aandacht voor de veelzijdigheid van een product!

Hallingdal 65 is Kvadrat’s eerste textiel en werd in 1965 ontworpen. De stof is gemaakt van wol en viscose, dus flexibel, glanzend Stuk voor stuk werden alle en duurzaam. De 58 verschilHallingdal ontwerpen tentoonlende kleuren vormden een gesteld op sokkels en plateaus: veelzijdig palet voor ontwerpers als ware kunstwerken. Tot om mee aan de slag te gaan. vandaag is Hallingdal 65 een Van schoenen tot slaapbanken van de best verkochte stoffen en van krukjes, kastjes en binnen de Kvadrat-collectie. kunstwerken tot kamerschermen: De tentoonstelling is dus een overal was Hallingdal! soort ode, maar streeft ook een doel na. “Het doel van dit project is om nieuwe manieren van kijken naar het materiaal te bieden, door de grenzen # Ontwerp Framed door van toepassingen in de Studio Mischer Traxler textielsector te verleggen,” zegt Anders Byriel (CEO Kvadrat).

Kvadrat Kunst


Black Out! 48

wOOnModeTReND

Black Out!


Dennis Brandsma - fotografie Marianne van Dodewaard – styling & productie Iris van der Meer – assistent styling Sanne Bleeker – visagie Judy @ Typtop Casting – model Zie pagina 101 – verkoopinformatie Credits


Een interieur in de stijl van woonmodetrend Black Out! is als een vamp: duister maar verleidelijk. De sfeer is mysterieus, met zwart in de basis. Bloedrood, paars en metallics versterken het theatrale geheel. Het Black Out! interieur is ook een drama queen, intens en extravert. Inspiratiebronnen als mythen en sagen, vampierverhalen en oude rituelen zijn vertaald naar een geheimzinnig interieur dat tegelijkertijd de luxe en verfijning heeft van een privat club, met stoffen als leer, bont en satijn. Geraffineerd en gedistingeerd dus, als een ware femme fatale. Come over to the dark side!

Donker en dramatisch Woonmodetrend Black Out! doet in eerste instantie denken aan donkere schaduwwerelden, door het vele zwart dat toon op toon wordt toegepast. Deze kleur wordt in de Westerse wereld vaak geassocieerd met droefheid. Toch is zwart daarnaast een ĂŠchte modekleur! Een interieur met toon op toon toepassingen van zwart oogt krachtig, mystiek maar toch knus en romantisch.

* Zwart op zwart op zwart... Durf jij?


#

Tip 

Niet alleen in de basis maar ook in het meubilair en de accessoires speelt zwart de hoofdrol. In de eetkamer presentatie combineer je een zwarte eettafel met vier verschillende zwarte stoelen: zo blijft het een geheel. Accenten in wit, metallic, burgundy, bloedrood, donker marineblauw, paars en legergroen doorbreken het donkere palet en zorgen voor spanning ĂŠn die mysterieuze sfeer.


# D oor en door donker...

Kist met kant Traditioneel gezien is een 'Hope Chest een

De sleutel tot...

bruidsschat kist. Dit originele 18e-eeuwse

Nee, dit zijn geen sleutels. Het is een bestekset van Seletti, gemaakt uit roestvrij staal. Een

exemplaar werd luxueus gerestaureerd tot een moderne versie, door ontwerpster

sieraad aan tafel en de sleutel tot lekker eten!

Anna James. De buitenkant is bedekt met Frans kant, de binnenkant met zwart fluweel.

Rookscherm Anna James tovert anieke objecten om tot moderne voorwerpen met een magisch randje. Zo ook het kamerscherm 'Smoke Screen' dat ze voorzag van een rokerige print. Het scherm is naast een mooi object ook een metafoor voor een figuurlijke 'muur van rook' (afleidingsmanoeuvre). “Ik wilde een object maken dat zowel grillig als sfeervol was�, aldus de

Licht vs. Donker Deze duistere kroonluchter is toch echt bedoeld om licht te geven! De lamp 'Starck Zenith Chandelier' is ontworpen door Philippe Stark voor Baccarat en geheel gemaakt uit smokey zwart kristal. De kroonluchter is een (z)waar sieraad voor het interieur!

ontwerpster.

Kapstokstoel Sjoerd Vroonland ontwierp de zwarte Extension chair voor Moooi. Met een verlengstuk maak je van deze stoel ook een kapstok! Hij benadrukt hiermee hoe een stoel vaak gebruikt wordt: om kleding overheen te hangen.


woonsfeer:

zwart maakt donker en mysterieus, rood maakt verleidelijk en warm


Materialen als zwart(geblakerd) hout en metaal zijn kenmerkend in de basis. In de styling geven stoffen als leer, satijn, suÈde, velours en luxe (namaak) bont – uiteraard in zwart – het vampy interieur extra verfijning. Met symbolische accessoires – kruizen, kaarsen en insecten – wordt voortgeborduurd op het mystieke thema.


ÂŤ Zwart wordt extra spannend met mooie combinaties van allerlei materialen en texturen, zoals mat en glanzend of harig en glad. Âť Marianne van Dodewaard, Stylist


Kleuren

vormen

1

Zwart wordt toon op toon toegepast: van gitzwart en inktzwart tot antraciet. Accenten in bloedrood, burgundy, paars, metallic, wit, donker marineblauw en legergroen doorbreken dit palet.

4

dessins

Metaal en zwart(geblakerd) hout in de basis (tafels, stoelen, lampen). Zwart leer, satijn, suede, velours en (namaak) bont zijn belangrijke sfeermakers.

3

materi alen

2

#B lack Out! DNA: zwart op zwart, accenten in rood en paars en symbolische accessoires

Grillige, bizarre en kunstzinnige vormen zijn kenmerkend, in meubilair en accessoires. Daarnaast zien we klassieke en (licht) barokke vormen.

5

access oires

Symbolische accessoires zoals insecten, reptielen, kraaien, kaarsen en krui­zen zijn belangrijk. Ook gekleurd glaswerk, metalen objecten en kristallen mogen niet ontbreken. Laat je inspireren door de ‘Gothic’ modestijl!

Barokke patronen, prints van insecten en reptielen, symbolische dessins en hier en daar een geometrisch blok- of ruitpatroon sieren behang en textiel.


# Voer

het Woonmode DNA door op de winkelvloer. Een betere winkelstyling in 5 stappen!


Cit Re y. po .L rt onden

* Van

ambachtelijk gemaakte modische kussens tot driedimensionale muur sculpturen tot krukjes gemaakt van afvalmateriaal: innovatie en originaliteit spelen de hoofdrol in Londen!

Internationale (vak)beurzen inspireren vanwege nieuwe collecties, verrassende styling en prachtige presentaties. Het Pers足 centrum Wonen verslaat haar beursbevindingen ook online. Ben je zelf niet in de gelegenheid om een beurs te bezoeken? Kijk op www.perscentrumwonen.nl! Ieder jaar weer bruist Londen van energie en creativiteit tijdens het London Design Festival, met veel jonge ontwerpers en vernieuwend design.

Uitzonderlijk

Londen


L va eren n G mu e ne u r s vie cul ve ptu Be r e n nne t

Ku Suz ssen an va ne n Go od win

Een nieuwe blik op design

Le a k r u th e r Pep kjes Loo e H d ps e y k oo r o op

#

* Jonge

designers zetten zich af tegen de wegwerpcultuur. Afvalmateriaal uit de meubel足industrie wordt steeds vaker gebruikt voor nieuwe producten. Zoals de leftovers van leer, waar Pepe Heykoop krukjes van maakte.


Bonjour Brigitte 60

wOOnModeTReND

Paul Bakker - fotografie Monique van der Reijden – styling & productie Joyce de Haas – assistent styling Inge de Lange – mode styling Corinne van der Heijden – visagie Anke Jabroer – model Zie pagina 102 – verkoopinformatie Credits


Bonjour Brigitte wOOnModeTReND

nostalgisch speels sixties Parijs folklore

61


Zwoel, intiem en nostalgisch: dat is woonmodetrend Bonjour Brigitte, waarbij we Parijs en de Provence begroeten in het interieur. Let wel: het Parijs en de Provence uit de jaren vijftig en zestig! Deze periode is een belangrijke inspi­ ratiebron, net als Brigitte Bardot. De zwoele en speelse stijl van dit sixties icoon zien we binnenshuis terug. Met rood, roze en zalm en een mix van dessins realiseer je deze knusse en speelse sfeer. Waan je, zoals Bardot in 1957, une Parisienne in dit retromoderne interieur met een vleugje folklore.

Un beau mélange Je kan er niet omheen: de mix van patronen regeert bij woonmodetrend Bonjour Brigitte. Ruitjes, strepen, (retro) bloempatronen en hier en daar een grafisch dessin maken het tot een bonte en levendige eenheid, die zorgt voor een krachtige samenhang. De ogenschijnlijke wanorde van kleuren en patronen is dan ook het resultaat van nauwkeurige coördinatie.

#

* More

is more!

Tip 

Mix ruiten, strepen en bloemen onbeheerst en overdadig. Blijf trouw aan het modische kleurenpalet. Integreer verschillende tinten rood en roze en breng accenten aan zalm.


Bonjour Brigitte wOOnModeTReND

63


Bloempatronen geven Bonjour Brigitte en folkloristisch tintje. Deze sfeer wordt versterkt door borduursels, breisels en houten retro bijzettafeltjes. Grafische patronen zorgen voor een moderne twist.


B

fle onjo e n ur i ur uit g, k Br bu nu igit nd s, te ig! sp is ee ls

#


e n r u it p # se atr Ge r ee vies onen bloe n g o o md sty ed p e ling le bijv bo a nen oor rde l a zi b e n e Bo ch eld n njo uit th kle ur ste ee ine Br k e n do e i g it d k e n te. vo or


Bonjour Brigitte wOOnModeTReND

ÂŤ De sexy look & feel van de legendarische Brigitte Bardot is de inspiratie voor dit hippe interieur. De sfeer is filmisch, eclectisch, een tikkeltje landelijk en fifties. Âť Joyce de Haas, Stylist

67


Bonjour Brigitte 68

SHOPPING

# Verwelkom meer kleur en patronen in het interieur.

Modisch meubel

Pretty patchwork

Gemaakt van staal en marmer oogt bijzettafel

Bokja is een meubelmerk uit Beiroet en staat

Enoki van e15 abstracter dan de Enoki

bekend om patchwork meubelen. Vintage

paddenstoel zoals we die in de natuur zien.

meubelen worden hierbij opnieuw bekleed met

De combinatie van bruin marmer met zalm

ambachtelijk gemaakt textiel uit verschillende

maakt het tot een modisch meubel.

landen langs de Zijderoute.

Geometrische folklore Belgische ontwerper Sylvain Willenz maakte voor Chevalier Édition vloerkleed ‘Folk’. Hij

Fijn, werken!

reduceerde folkloristische patronen hierbij tot geometrische figuren.

De vrolijk gekleurde Swing stoel en Wing desk van Ineke Hans maken thuiswerken fun. Comfort, eenvoud en compactheid zijn belangrijke uitgangspunten. De rugleuning veert mee en zorgt voor die prettige ‘swing’ die de stoel comfortabel maakt.

Tijdloos De Visu stoel van Muuto is een nieuwe klas­ sieker, die past in vrijwel elk interieur. Het roze gestoffeerde zitvlak maakt Visu geschikt voor het Bonjour Brigitte interieur.


woonsfeer:

knus en folkloristisch met bloemen, borduursels, roze en rood.


Bonjour Brigitte wOOnModeTReND

Kleuren

70

Eenvoudig meubilair, (oude) houten stoelen en tweedehands tafeltjes worden gecombineerd met bijzondere fauteuils en designobjecten met markante vormen, zoals een zitobject in de vorm van een bloem.

3

Meubil

air

Retro vormen worden afgewisseld met geometrische belijningen en zelfs antieke krulvormen mogen weer, mits subtiel toegepast, in bijvoorbeeld een kastje of tafelpoot.

2

Vormen

1

#B onjour Brigitte DNA: een modisch kleurenpalet met folkloristische patronenmix

Het kleurenpalet is warm en zoet, met verschillende tinten rood, roze en accenten in zalm. Deze combinatie van kleuren is belangrijk voor de eenheid.

5

Textiel

4

Access oires

Porselein, retro aardewerk, handbeschilderde borden, kitsch, bloemstillevens en borduursels: stal het uit op kastjes en tafels, voor een levendige en fleurige presentatie met een folkloristische twist.

Voor Bonjour Brigitte geldt: hoe meer zachte materialen hoe beter, en het liefst met prachtige prints. Verzamel plaids, dekens, vloerkleden, kussens, tafellinnen en gordijnen in meerdere dessins: van bloempatronen tot strepen, ruiten en polkadots.


# Style

de winkelvloer in de sfeer van Bonjour Brigitte in slechts 5 stappen!


* Opvallend

#

tou Sen

is de aandacht voor Tie dye achtige patronen.

Watch and Learn!

Internationale (vak)beurzen inspireren vanwege nieuwe collecties, verrassende styling en prachtige presen足 taties. Het Perscentrum Wonen verslaat haar beursbevindingen ook online. Ben je zelf niet in de gelegenheid om een beurs te bezoeken? Kijk op www.perscentrumwonen.nl! De beurs Maison et Objet in Parijs wordt geroemd om haar prachtige stoffen- en behangcollecties. Dit jaar voeren nieuwe kleuren, patronen en sferen mee naar verre landen en oude culturen!

Prikkelend

PaRijs


O rm

o nd

Ed

it i o

ns

Cit

Re y.

po

ie r

. Pa rt

As t

ris

de

a Vill

tte


Color Splash 74

wOOnModeTReND

Color Splash Woonmodetrend Color Splash kwam tot stand i.s.m. magazine Eigen Huis & Interieur. Floor Knaapen - fotografie Floor Knaapen & Anne-Sophie Markus – styling & productie Julia Oosterwegel – assistent styling Aga Urbanowicz/Angelique Hoorn – visagie Daniela/De Boekers – model Zie pagina 102 – verkoopinformatie Credits


Verfrissend verleidelijk expressief kleurrijk


Verfrissend, verleidelijk en kunstzinnig: dat zijn de kernwoorden voor het nieuwe kleurrijke designinterieur. Want zoals in de mode kan je dit seizoen ook in het interieur niet om kleur heen! Schrap woorden als 'ingetogen' en 'behouden' uit je woordenboek. Woon足 modetrend Color Splash is radicaal, expressief en vereist wat lef. Mix knalblauw, grasgroen en zuurstokroze met een vleugje goud. Breng deze mix op smaak met grafische dessins, zoals stippen en strepen. We garanderen: dit recept voor een expressief en energiek interieur smaakt naar meer!

Wonen mag! Met grote uni kleurvlakken en grafische patronen oogt de leefruimte als een modern kunstwerk. Wees niet bang: wonen mag! Een vlammend rode bank, zuurstokroze kast en grasgroene stoel zijn tenslotte net zo functioneel als hun sober gekleurde soort足 genoten. Ze brengen alleen net wat meer energie in het interieur!

*

Veel kleur voor een energiek interieur: daar kan geen vitaminepil tegenop!


Color Splash wOOnModeTReND

#

Tip 

Een expressief kleurenpalet is een must! Geel is onmisbaar. Combineer deze zonnige kleur met grasgroen, koningsblauw en fuchsia. Wil je de muur niet verven? Plaats dan een los wandje in de winkelpresentatie en geef deze een felle kleur of streeppatroon. Of plak stippen op de vloer!

77


Grote uni kleurvlakken worden afgewisseld met dessins op muren, meubels en accessoires. Stippen en strepen zijn favoriet. Bij voorkeur beslaan ze de gehele muur. Geen half werk: ook de patronen zijn radicaal!


Geef houten blokken een (trend)kleur en gebruik ze als presentatie plateau voor accessoires die bij de woonmodetrend passen.


is

d W g Go he eca e a even ud, t r d e ss g m es nti oci lan aar u lt e , e r s a a m a e n a a oo k t v a r di n b er op t ed dez ron fr g e e e s iss no lm w en en me eta oo k d n a nm o p e n i n l m od e r mo een et etr dis fe rijk en ch l k do d! . le u m re e n npa let


ÂŤ De styling van deze trend is eenvoudig en vooral een kwestie van lef. Mix design met knalkleuren, grafische dessins en goudaccenten, voor een groots resultaat. Durf! Âť Floor Knaapen, Stylist & Fotograaf


Color Splash 82

SHOPPING

# Z eg

het met kleur!

Bronzen klassieker De Pendant lamp van Artek werd in 1954 ontworpen door de Finse Alvar Aalto. Deze design­klassieker is nog steeds actueel en brengt een warme glans van gepolijst brons in

Zeg het met cirkels

het interieur.

Vloerkleed Holey Bubbles van Sonya Winner blinkt uit in expressie! Met een stapeling van cirkels en koningsblauw, grasgroen, zuurstokroze en zonnegeel is het typisch Color Splash!

X + Y = blauw Het XY bureau van Bulo dankt zijn naam aan de X en Y vormen die in het onderstel van

Functioneel geel Kleurrijk en alles behalve doorsnee, dat is de

de tafel zijn verwerkt. De diepblauwe kleur doet het goed in een Color Splash kantoor of interieur!

Hillside kast van Arflex. De vorm is geïnspireerd op hedendaagse architectuur en oogt dus een beetje als een skyline. Net als woonmodetrend Color Splash is hij functioneel, speels van vorm en knalgeel.

Dynamische kast De ingetogen vorm van kast Noon van Pastoe zit vol verrassingen. Fronten zijn greeploos en de voor- en achterkant zijn gelijk, waardoor Noon vrij in de ruimte kan staan. Bovendien kan het sideboard van de voor- óf achterkant geopend worden. Een dynamische kast dus, helemaal in de kleurstelling rood-oranje. Een leuke extra is dat de binnenkant ook van een kleur kan worden voorzien!


Color Splash wOOnModeTReND

woonsfeer:

kleuren en ludieke objecten zijn speels en vrolijk

83


wOOnModeTReND

# Color

Kussens en kleden met grafische patronen, opvallend of felgekleurd keramiek en (kleine) objecten in goud-, koper of bronskleur zorgen voor een finishing touch. Stal ze, verspreid in de (winkel) presentatie, uit op kleine krukjes en bijzettafeltjes.

access oires

De basis van dit interieur is wit. Felle kleuren zoals grasgroen, knalblauw, felgeel en zuurstokroze geven het Color Splash interieur de kenmerkende energie en expressie. Pas deze kleuren radicaal toe, in grote uni kleurvlakken. Breng accenten aan in goud, zalm en lichtblauw.

3

1

kleuren

2

Splash DNA: felle kleuren en grafische patronen.

Alle materialen zoals hout, kunststof, metaal en textiel zijn uitgevoerd in ĂŠĂŠn kleur. Elementen in goud, brons, koper en keramiek mogen niet ontbreken in de styling.

materi alen

Color Splash 84


vormen

Color Splash wOOnModeTReND

85

Kies minstens één opvallend item als eye cather – een vrolijk vloerkleed, een aantal opvallende kussens, een prachtig gordijn of grafisch behang – en presenteer deze op een opvallende manier. Let op: felle kleuren of grafische dessins zijn een vereiste!

5

textiel

4

Strakke lijnen en vloeiende vormen wisselen elkaar af in meubilair en patronen. We zien stippen én strepen, rechthoekige en vierkante kasten maar ook ronde poefs en grillig gevormde stoelen en krukjes.

# Voer

het Woonmode DNA door op de winkelvloer. Een betere winkelstyling in 5 stappen!


COOL.CONCEPT.Publiciteit

Kravitz voor Kartell Denk conceptueel en maak een slim plan voor de winkel­ presentatie of –promotie. Publiciteit is belangrijk en zoveel meer dan slechts een advertentie. Zo kan een samenwerking bijvoorbeeld zorgen voor extra aandacht! Glamour, soul & design. Kartell staat bekend om haar spraakmakende samenwerkingen met jonge talenten en creatieven. De nieuwste partner in design is niemand minder dan rockster Lenny Kravitz! Hij herinterpreteerde de Mademoiselle eetkamerstoel van Philippe Starck en brengt daarmee wat glamour en soul in de designwereld.

#

Kartell goes Rock!


# De

Python en bont

Kartell showroom in Milaan werd getransformeerd tot podium. De nieuwe stoelen schitteren in de spotlights!

Kravitz ontwierp zes verschillende versies van de Mademoiselle stoel. Nieuwe materialen, afwerkingen en exotische bekledingsstoffen als (namaak) bont, glad leer en python print zijn net zo Kartell toont graag zijn speelse glamorous and groovy als de kant door samen te werken maker ervan. met iconen uit de mode-, kunst- en muziekindustrie. Elke kunstenaar of muzikant brengt iets van diens roem, klasse, succes en stijl over op het Kartell imago. Een interessante kruisbestuiving is het resultaat! Mademoiselle

samenwerken met iconen

# Kravitz's

chair is een mix van haute couture en rock 'n roll, zegt Kravitz zelf.


Garden Party 88

wOOnModeTReND

Woonmodetrend Garden Party kwam tot stand i.s.m. magazine More Than Classic. Dennis Brandsma - fotografie Ingrid van Kuringen & Hugo Kosters – styling & productie Menno Kroon – locatie Zie pagina 103 – verkoopinformatie Credits


Garden Party wOOnModeTReND

friszoet verfijnd tropisch buiten romantisch

89


Garden Party 90

wOOnModeTReND

Woonmodetrend Garden Party is als een friszoete cocktail. Fris door de groen- en blauwtinten, een tikkeltje zoet door accenten in lichtgeel en fuchsia en tropisch door de prachtige prints van bloemen en planten. Luxe accessoires, weelderige stoffen en een vleugje retro en vintage maken Garden Party tot een frisse, eigenzinnige maar verfijnde woontrend. De sfeer doet denken aan een tuinfeest op een mooie lente-avond. Iedereen is feestelijk en kleurrijk gekleed, zoals het interieur.

Ontluikend groen Met woonmodetrend Garden Party halen we buiten naar binnen, met groentinten, aqua en turquoise in de basis en accenten in vanille, pistache en poederige pastels.


#

Tip 

*

H b u aal ite he n tb na es ar te bin va ne n n!

Bloem- en plantmotieven mogen niet ontbreken. Speel in de styling met opvallende prints op meubelstoffen, gordijnen, kussens en behang. ‘Tropische’ meubelen in rotan of bamboe en accessoires als palmtakken geven zelfs de winkelvloer een buitengevoel.


# Transparante

voiles, zachte stoffen, accessoires in porselein en glas en een vleugje retro en vintage maken woonmodetrend Garden Party tot een romantische ode aan de lente.


Garden Party wOOnModeTReND

ÂŤ De invloed van retrostijlen uit de vorige eeuw op het klassieke interieur van nu is een toonaangevende trend. Âť Monique van der Reijden, Trendwatcher & Stylist

93


Garden Party 94

SHOPPING

# D e trendkleur groen steelt de show!

Fijn lijntje Hoewel gemaakt van ‘koude’ materialen als metaal en glas, is de Oota tafel van Walter Knoll verfijnd door de elegante lijnen en het tabs toelopende, gedraaide onderstel.

Altijd groen Door de ronde vorm, groene kleur en stalen ‘nerven’ lijkt de stoel Leaf van Artes – de naam zegt het al – op een blaadje. Deze blijft gelukkig altijd groen!

Bloemenpracht Dit kussen van Designers Guild is verfijnd door de afwerking met zacht satijn en friszoet door het motief van handgeschilderde dahlia’s: typisch Garden Party dus!

Boombank De Borghese bank is geïnspireerd op de steenpijnbomen bij Villa Borghèse in Rome. Het Franse label La Chance vertaalde deze boom naar een bank.

Meesterwerk De Masters Stoel van Kartell verenigt drie moderne meesterwerken: Arne Jacobsen’s Series 7 stoel, de Tulip Armchair van Eero Saarinen en de Eiffel stoel van Eames. De speelse vorm biedt bovendien groot zitcomfort.


woonsfeer:

natuurlijk en elegant met verfijnde details.


Garden Party wOOnModeTReND

Bij woonmodetrend Garden Party worden lichte pasteltinten zoals vanille, pistache en lichtroze afgewisseld met verschillende tinten groen (van gras tot mos en olijf) en blauw (van babyblauw tot turquoise en aqua).

1

Kleuren

96

Meubelen in rotan of bamboe dragen bij aan een tropische buitensfeer, net als metalen draadstoeltjes en buitenmeubilair. Nieuwe buitencollecties zijn zó mooi; die mogen ook naar binnen! Combineer bijvoorbeeld eetkamer- en buitenstoeltjes in de eetkamer presentatie.

3

Textiel

De grillige vormen van bloemen en planten zijn een belangrijk gegeven: niet alleen in prints maar ook in accessoires en het meubilair. Hier en daar een accent met grafische patronen – vaak geïnspireerd op de jaren zestig en zeventig – biedt wat tegenwicht.

5

vormen

# G arden Party DNA: friszoete kleuren, luxe accessoires en een vleugje retro.

4

2

materi alen

access oires

Ragfijn porselein, servies met bloemmotieven of pasteltinten en gekleurd glaswerk stal je uit op de eet- en bijzettafels. Gebruik bloemen, planten en zelfs fruit in de (winkel) presentatie: het zorgt gegarandeerd voor een positieve en frisse sfeer!

Style met kussens, tafellinnen, weelderige gordijnen, behang en vloerkleden. Het liefst met bloem- en plantmotieven en groen- of blauwtinten. Transparante voiles geven een licht en luchtig effect en zorgen voor een maximale lichtinval.


# Een

betere winkelstyling in 5 stappen, met de juiste kleuren en materialen!


98

Woonmode app

# N ieuwe versie, nieuwe look, nieuwe trends en meer nieuws!

In november in de iTunes App Store verkrijgbaar: de nieuwe Woonmode App! Hou onze app - ĂŠn andere updates - in de gaten! Volg ons tijdens de beurs in machtig Milaan, tijdens de trendspotting trip in Parijs en geniet mee van moois uit Londen! Bekijk previews op de Woonmode, nieuwe publicaties in de media en laat je inspireren door prachtige styling beelden. Follow Us!


# Kijk op ons 'Woonmodetrends en Styling' board, voor inspirerende styling ideeen!

De Power van

PINTEREST Hét nieuwe sociale netwerk is Pinterest: een digitaal prikbord waar je al jouw favoriete plaatjes 'pint'. Erg visueel dus, en daarom erg vermakelijk. Maar wat heb je eraan? Op Pinterest maak je “boards” aan: verschillende categorieën waaronder je plaatjes verzamelt. Hoe vaak kom je niet mooie en inspirerende beelden tegen online? Je hoeft deze niet meer op te slaan of uit te printen. Met een digitale Pin it-knop “prik” je ze van het web op jouw online prikbord. Dit kan ook met video’s of artikelen. Alles wat jij interessant en inspirerend vindt! Het sociale aspect van Pinterest is dat alle boards openbaar zijn en je elkaar dus kan volgen. Zo kom je nog meer mooie beelden tegen! Deze kan je vervolgens weer 'repinnen' op je eigen prikbord. Door afbeeldingen online te verzamelen ontwikkel je een goed overzicht in de stijlen en producten die jij mooi vindt én doe je inspiratie op voor bijvoorbeeld originele (winkel)styling of nieuwe interieurmerken en –producten.

Het Perscentrum Wonen heeft ook een digitaal prikbord. Volg onze boards via: http://pinterest.com/woonmodetrends! Wil je meer weten over de kracht van Pinterest en de mogelijkheden die dit sociale netwerk biedt? Neem dan contact met ons op via 010-4368809.

# P interest is het snelst groeiende sociale netwerk!


Play IT!

plant via Plantenmarkt Van Tol. Stoffen Rotor mand via www.nordicnew.nl. Schilderij ‘Blue ink Pinguin’ en ‘Blue ink Mask’ door Frederik Molenschot van www.studiomolen.nl. Tweezits Rest sofa van Muuto uitgevoerd in stof Hallingdal 153 via www. flinders.nl. Grijs Dot kussen van Hay via www. mobiliawoonstudio.nl. Kussen uit eigen collectie en glazen van blauw grijs glas Same Same but Different en karaf I’m Book uit de collectie van Muuto, alles via www.optionsamsterdam.nl. Drie bijzettafels Mera door Antonio Citterio voor shopping B&b Italia, blauw vis beeldje uit eigen collectie, muffin lampen van ontwerpers Dan Yeffet en Pagina 16 & 17 Lucie Koldova van Brokis, alles via www. Tapijt Alive is van www.desso.com. Behang uit edha-interieur.nl. Wallflore Flex is een mobiele de collectie Stripes Only (320450) van verticale binnentuin met water reservoir van www.eijffinger.com. Blauwe Tip Ton stoel van www. 45 liter via www.wallflore.nl. vitra.com. Remember Me stoel en tafel gemaakt van kleding, van www.casamania.it. Polar Lamp door Dave Keune via www.newduivendrecht.com. Schaal van Allesi via www.kookpunt.nl. Kopje van www.ferm-living.com. Witte lamp Sparcus met blauwe kabel via www.en-designshop.com. Spiegel en Kast Lerberg van Ikea. Telefoon en boeken in kast zijn privé bezit. Play It!

16

woonsfeer:

SHOppInG

#

MODErn SpEELS MET StrAkkE LIjnEn, GEOMEtrIE En knALkLEUrEn

Speelse spullen, daar word je blij van!

vAkkEnkaST

Play It! 8

Met de kast Rainbow van Lema kan je spelen!

Play It!

wOOnMODETrEnD

wOOnMODETrEnD

9

Het houten frame met geometrische vormen

kan namelijk in één kleur of meerdere kleuren-

kOffiEpAUzE krIjGT kLEUr!

combinaties geleverd worden.

Veel te leuk om in de keuken te laten staan,

deze thermoskan van Normann Copenhagen.

Met krachtige geometrische vormen – zijn

naam is dan ook 'Geo' – en verschillende

blauwtinten. Zo blijf je koffie inschenken!

ScHOMMELEn = SpELEn

Niet alleen voor baby’s is heen en weer

schommelen fijn: ook wij komen tot rust tijdens

een relaxte schommelsessie. Montis presen-

teert de Dim Sim fauteuil. Een heerlijke stoel

bLOkkEnbUrEAU

met subtiel houten schommel-onderstel.

De Storage Desk van Bram Boo is qua

kleurstelling naturel, maar toch erg Play It!

Dit blokkenbureau valt op door de schuin-

geplaatste blokken die het bureau een

speelse look geven, om over de functionele

opbergruimte nog niet te spreken.

rooD MET rEcHte LIjnEn

Play It!

De gietijzeren tnP bijzettafel leent zijn naam

aan het Thêatre National Populaire en heeft

de vorm van een ‘T’. Met strakke, geometrische

lijnen vervult de bijzettafel niet alleen een

hoofdrol in het theater, maar ook in het Play It!

interieur.

kleurrijk speels

Paul Bakker - fotografie Monique van der Reijden – styling & productie Joyce de Haas – assistent styling Niek Logger – mode styling Emma Keller – visagie Merel Koene, Tutti Models – model G-Star Store Rotterdam – kleding Zie pagina 100 – verkoopinformatie CREDITS

strak geometrie flexibel

Pagina 8 & 9

opvallend dynamisch

Lila verf V5.14.60 van www.Flexa.nl. Zwarte, gele en rode Nick-Knack vloerlampen van www.philips.nl. Gele Spun chair van Magis via www.secoff.nl. Doodle kleed door Paola Navone voor www.kasthall.com. vrolijk

Creeer een jungle van stoelen in de winkel. Doe dit door ze een keer niet in een eetkamer setting te presenteren, maar naast elkaar opgesteld en omgeven door planten. Een originele presentatie, waarbij bovendien het ontwerp van de stoel goed tot zijn recht komt.

#

Licht en ruimtelijk: wat een verademing!

Play It! wOOnMODETrEnD

11

we spelen steeds vaker met ons interieur. bij woonmodetrend play It! stoeien we met kleuren, vormen en materialen. Lijnenspel is daarbij belangrijk, net als geometrische en facetvormen. naast een zwart-witte basis is er een scala aan kleuren om mee aan de slag te gaan. Een combinatie van verschillende

Tip

Een huis is om in te wonen, een interieur is om mee te spelen! Zoek naar nieuwe

bij woonmodetrend play It! wordt een basis in zwart en wit gecombineerd met diverse tinten blauw – van electric blue tot denim – en accenten in rood, koper, caramel, geel en lila.

1

manieren van combineren bij woonmode-

Het meubilair an sich is ook speels! Tafels en stoelen van oude kleding, een schommelstoel, een stoel geïnspireerd op een tol of fiets en een stoel geprint uit een eindeloze lijn kunststof. Think outside the box, ook bij de samenstelling én styling van de presentatie.

trend Play It! van Perscentrum Wonen.

Met een driehoekvormig vloerkleed – op maat gemaakt in de vorm van een driehoek – breng je op een grootse manier een geometrische vorm in de winkelpresentatie. kussens en plaids met de juiste kleuren en patronen zijn onmisbaar in de styling.

nATUUrLIjk GrOEn kOmt pErfEcT TOT zIjn rEcHT In EEn prAcHTIGE vItrInEkaST. zO zIE jE heT EffEcT vAn EEn MooIE prESEntATIE. vErTAAL DIT nAAr DE wInkELvLOEr En bEHAndEL DE wInkEL ALS EEn GLAzEn vItrInEkaST: ExpOSEEr En InSpIrEEr.

texTIE L

fUn fAcTOr

5

KLEURE N

STYLE DE zIthOEk In DE STIjL vAn pLAY IT! Door DE MUUr Of EEn LOS wAndjE te bEHAnGEn MET GEOMEtrISche pAtrOnEn Of EEn StrAk LIjnEnSpEL In zwArT-wIT. DE bAnk zELf wOrDT woonMODEtrEnd-proof MET kUSSEnS En pLAIDS MET HOEkIGE pAtrOnEn In zwArT, wIT, GrIjS En bLAUw.

Ga met je inrichting aan de slag zoals je vroeger met je blokkendoos bouwde en met je potloden kleurde: play with it!

MEUB ILaIR

#

yellow zorgen – vooral in combinatie met elkaar – voor een speels interieur.

3

tinten blauw is kenmerkend, maar ook bloedrood, zacht lila, caramel en mellow

Met zwart en wit in de basis kan je je

Pas diverse tinten toon op toon donker denim.

2

# Play It! DNA: een zwart wit basispalet met blauw, geel, lila, rood en geometrische vormen.

VoRM EN

toe, van electric blue tot

accES SoIRE S

Blauw combineert mooi met blauw.

vormen van meubelen zijn hoekig en strak. Geometrische vormen en facetbelijningen domineren. Hier en daar een ronde vorm benadrukt de speelse sfeer.

4

uitleven met (accent)kleuren. Have fun!

woonmodetrend play It! heeft een strakke basis en niet teveel opsmuk. kleine accessoires zoals schalen, glaswerk, kussens en plaids zijn óf geometrisch van vorm óf gedessineerd met blok- en ruitpatronen, facetvormen of strakke lijnen.

Pagina 26 & 27

* Een huis is om in te wonen, een interieur is om mee te spelen!

Bacsac Jardinière Accrochée met 2 grote vakken en gele Canteen Utility stoel door Klauser & Carpenter voor Very Good and Proper, beide via www.frozenfountain.nl. Bacsac met drie vakken via www.strandwest.nl. Schoenen uit de Boss Black collectie van Hugo Boss. (rechts) Steel Cabinets door Sylvie Meuffels voor Studio JSPR, www.jspr.eu. Glazen Self-watering Flowerpot van Eva Solo via www.flinders.nl. Bonsai en vetplantje via Plantenmarkt Van Tol. Minimalistische theepot Lovatt van Catherine Lovatt en grijze bekers via www.storewithoutahome.blogspot.nl.

SpEEL MET GEEL HOU jE heT GrAAG LIcHT En LUcHTIG? DrAAI heT DAn OM! GEbrUIk zwArT nIET ALS bASIS- MAAr ALS AccEntkLEUr In cOMbInATIE MET GEEL En LILA. GEEL IS EEn trEndkLEUr En DAArOM In vEEL cOllEcTIES AAnwEzIG.

Pagina 10 & 11

Style de winkelvloer in de sfeer van Play It! spelenderwijs en in slechts 5 stappen!

Pagina 18 & 19

Behang Look through me in silence van www. lilesadi.com. Volt Tafel van www.reinierdejong. com. Gele Endless chair van Dirk van der Kooij via www.en-designshop.com. Pythagoras stoel van www.sandermulder.com. Nick-Knack vloerlamp van www.philips.nl. Zwarte lamp Sparcus met gele kabel via www.en-designshop.com. Kopjes en zwarte Alessie schaaltje via www.kookpunt.nl. Witte vaas 5 van www.ferm-living.nl. Lila verf V5.14.60 van www.Flexa.nl.

Go Green! wOOnMODETrEnD

verko opinf orma tie

ba

#

Naast blauw is rood een belangrijke accentkleur, van neonrood tot bordeaux. Gecombineerd met zwart en wit zorgt het voor een sterk kleurenpalet.

#

ks aller In te ho nen lei mahet ut mu en ur te Go Gr ta , pa rialen ee fe l en pie sa n! in re me n men: terie ta lamp ee ur len , n ko dr pors ra me aa ele uw n ds in e toel. en po t,

Behang Squares 135 van www.ferm-living.com. Losse bank elementen in zwart, grijs en electric blue via www.en-designshop.com. Zwart bijzettafeltje Metro van Hay via www.Secoff.nl. Zwarte en blauwe Nick-Knack vloerlampen van www.philips.nl. Plaid en zwart/wit kussen 721 beide van www.ferm-living.com. Nap kussen van www. en-designshop.com. Glas is privé bezit.

« Hangende tuinen en tropische planten: een aanstormende trend die nu ook binnen doorzet. Gecombineerd met industrieel staal, stoere meubelen, vitrines en zachte pastellen »

IEDErEEn IS crEATIEf! OntwErp jE EIGEn kLEED En LAAT heT MAkEn vAn TApIjT. bETAALbAAr én OrIGInEEL.

Go Green!

* Met een hoekig lijnenspel op kussens en behang wordt de strakke stijl doorgevoerd tot in de kleinste details.

Mary Hessing, Hoofdredacteur Eigen Huis & Interieur

Go Green! 22

Pagina 12 & 13

wOOnMODETrEnD

Pagina 28 & 29

Go Green!

Behang uit de collectie Stripes Only (320450) van www.eijffinger.com. Tapijt Asteranne 50 is op maat gemaakt, van www.desso.com. Tafel van Max Lipsy, www.lipsmax.net. Dienbladen Kaleido Trays van www.secoff.nl. Zwart/wit en zwart/wit/blauwe kussens van www.ferm-living.com. Gekleurde kussens met grijs via www.en-designshop.com.

Grijze bijzettafel Around door Thomas Bentzen voor Muuto via www.strandwest.nl. Porseleinen Sky Planter van Patrick Morris via www.droog.com. Erin een winterharde bamboo via Plantenmarkt Van Tol. Trash Me tafellamp van &tradition door Victor Vetterlein via www.dekasstoor.nl. Zwarte draadstoel SM05 van Cees Braakman voor Pastoe via www.mobiliawoonstudio.nl.

ruimtelijk groen licht natuurlijk urban luchtig modern basic

Go Green! kwam tot stand i.s.m. magazine Eigen Huis & Interieur. Floor Knaapen - fotografie Floor Knaapen & anne-Sophie Markus – styling & productie Michèle Brüggemann – assistent styling aga Urbanowicz, angelique Hoorn – visagie Mieke, De Boekers – model Zie pagina 100 – verkoopinformatie CREDITS

Pagina 22 & 23

fa ce dy tstr # na uc Ge miek tu om re et be en n risch weg lij en e ing ken lijne pa te bijna n zo tron en zo rg echt rgen , en ! vo voor or

Daybed Lit Flavigny van G-Star voor Vitra via www.edha-interieur.nl. Poef of bijzettafeltje Cork van Moooi en grijze hanglamp Torch light van Established & Sons, beide via www.strandwest.nl. Boek Colour in Time van www.optionsamsterdam.nl. « Denk schuin, dwars, diagonaal, driehoekig en geometrisch! »

Go Green! 30

woonsfeer:

SHOppInG

MODErn bASIc MET LIcHte kLEUrEn, OpEn StrUcTUrEn En nATUUrLIjkE MAterIALEn.

# Denk duurzaam!

frISSE vOUwLAmp

bETOn & SILIcOnEn

Lamp Chestnut van Studio Snowpuppe werd

De Nederlandse Renate Vos ontwierp voor

met de hand gemaakt van karton. Een origi-

Monique van der Reijden, Trendwatcher & Stylist

Serax een hanglamp uit beton en siliconen-

nele lamp door de origami-achtige gevouwen

rubber. Door beton in een mal te gieten zien

vormen en fris in geel of groen.

de lampenkapjes eruit als zandtaartjes en door het siliconenrubber straalt de lamp een warm licht uit.

Go Green!

woonmodetrend Go Green! windt er geen doekjes om: ga voor groen in het interieur! Het moderne, industriële interieur met glas, staal en steen bloeit op met planten. Haal het buitenleven naar binnen en bedenk: het hoeft niet per se levend

#

Tip

wOOnMODETrEnD

ExpOSEEr AllErLEI GrOEn Op DE wInkELvLOEr: In vItrInES, Op wAndEn, In HAnGTASSEn Of pOTten. vErTIcALE TUInEn zOrGEn voor EEn SpEcTAcULAIr rESULTAAT En zIjn Er ook voor bInnEn. DEzE MObIELE pLAntEnwAnd bIEDT pLAATS AAn MEEr DAn HOndErD pLAntjES: DE SoorT kIES jE zELf. heT wAterrESErvOIr HOEf jE MAAr EEnS In DE TwEE wEten bIj te vUllEn, GEbrUIkSvrIEndELIjk DUS!

groen te zijn. kurk, vilt, marmer, papier, karton en zelfs beton zijn óók natuur-

25

bLAnk MET bUISfrAME De Transit tafel van arco bestond al met vier poten, maar is nu ook verkrijgbaar met een stalen buisframe onderstel en blankhouten tafelblad. Erg Go Green!

EEn fAMILIE voor EEn fAMILIE Japanse ontwerper yota Kakuda ontwierp het houten servies Family Tree. Het is een familie van producten, bedoeld voor een familie om te gebruiken. Hij wilde hiermee duurzame gebruiksvoorwerpen maken volgens de Japanse stijl.

producten! Met een witte basis, fris groen, zacht geel, lichtblauw, grijs en camel is het Go Green! interieur licht en ruimtelijk. De invloed van meer planten in huis is merkbaar: wat een verademing!

heT nIEUwE nATUrEL Geen glitter, glans of opsmuk: we gaan bij woonmodetrend Go Green! voor puur natuur. Het nieuwe naturel is een “make-uploos” interieur, basic en

OntkUrkEn Door deze kruk Degree van Kristalia te ‘ontkurken’ ontstaat er een handige opbergplek voor tijdschriften en andere ‘rommel’.

eenvoudig maar allerminst simpel! Door de toepassing van heldere kleuren, open en transparante frames van

Pagina 14 & 15

Behang uit de collectie Stripes Only (320450) van www.eijffinger.com. Pythagoras stoel van www.sandermulder.com. Nick-Knack vloerlamp van www.philips.nl. Gieter en zwart schaaltje van Alessi, beide via www.kookpunt.nl. Laptoptafel Vittsjo van Ikea. Glas en boek zijn privé bezit.

shopping

meubelen en lichte materialen als glas, wit marmer en blank hout oogt het Go Green! interieur licht en luchtig. Het geeft daarnaast letterlijk meer lucht: planten mogen namelijk niet ontbreken.

Pagina 30 & 31

*

Natuurlijk groen heeft geen glitter of glans nodig!

Pagina 24 & 25

Fauteuil en poef Husk door Patrica Urquiola voor B&B Italia via www.edha-interieur.nl. Swivel Floor Light van Dick van Hoff voor Functionals en bijzettafel Trick o Treat van Roderick Vos voor Massimo, beide via www.mobiliawoonstudio.nl. Bananen

Kastje Kermes door Evangelos Vasileiou voor Ligne Roset via www.strandwest.nl. Ketting Black Widow van Studio Job, tafellaken S.O.S. door Leendert Masselink i.s.m. het Textielmuseum, zonnebril Frieda Steel purple van Illusteva en boek met illustraties van Tim Enthove, alles via www. frozenfountain.nl. Plaid van Casalis via www. edha-interieur.nl. Vilten mand Restore van Muuto, glazen tafellamp Cosy van Muuto en porseleinen kommetjes van Rörstrand via www.nordicnew.nl.

29


Verkoopinformatie

www.cashmeretouch.com. Bruin leren kussen van palinghuid van C&C via www.loggerewilpower.nl. Vloerkleed hoogpool 'Livomo' van Marc Janssen via www.tapijten.nl. Taupe leren stoel S18 uit NOW collectie van Hülsta. Tom Dixon Base Floorlamp via www.nordicnew.nl. Balerina’s Lanvin nude met koperkleurige neus via Cobra Mode. Kunstwerk/ litho van Alechinsky via Kunsthandel Ridderplaat.

Houten Cubebot van Areaware door David Weeks is te transformeren tot kubus via www.mobiliawoonstudio.nl.

KLEURE N

Go Green! Laat de winkelvloer begroeien met groen in 5 simpele stappen!

Go Green!

bij woonmodetrend Go Green! wordt een basis in wit gecombineerd met baby blauw, fris groen, zacht geel, licht grijs en camel.

wOOnMODETrEnD

33

# Go Green! DNA: een witte basis met blank hout, metaal, beton, steen en veel planten.

niet alleen de kleuren maar ook vormen zijn licht en luchtig, met open en transparante structuren, zoals draadstoelen, buisframe meubelen, glazen vitrine- en open stellingkasten.

MEUB ILaIR

net als de woonmodetrend is het meubilair basic, qua kleuren en vormen. Hout, staal en leer zijn de belangrijkste ingrediënten voor stoelen, tafels en bankjes.

Compositie in kleur: chocoladebruin, amber, koper en donkerpaars.

Accessoires zijn natuurlijk en duurzaam, zoals de houten robot of lamp van gerecycled papier. net als het meubilair zijn ze eenvoudig van vorm en kleur. planten en decoratieve plantenpotten mogen niet ontbreken, net als objecten en lampen van glas, kurk, vilt of hout.

accES SoIRE S

GrOEn pODIUM

4

bOUw EEn ‘GrOEn’ pODIUM In DE wInkEL En SteL HIEr MEUbELEn En AccESSOIrES tentoon DIE pASSEn bIj DE GO GrEEn! trEnd. ExpOSEEr AccESSOIrES In bLAnkHOUten StellInGkaSten voor EEn OvErzIcHteLIjk én DEcOrATIEf rESULTAAT. DE STYLInG IS SImpEL: MIx GrOte trOpISche pLAntEn zOALS DE ArEcA pALM MET kLEInErE Soorten zOALS vArEnS En kLImpLAntEn.

BLACK out!

3

2

VoRM EN

1

#

Willpower. Vloerlamp Array en leren doorgestikte stoel Kekke van Piet Boon, via www.covanderhorst.nl. Leren bal van www.pine-and- classics. com. Kunstwerk op de schouw van Reinhoud d’Haese via Kunsthandel Ridderplaat. ‘Masker’ vaas in goud glazuur van kunstenaar Erik van Houten. Plastiek in plywood van kunstenaar Derek Welbergen, beide via Kunst&Interieur.

48

#

wOOnMODETrEnD

« wonen wordt comfortabel met pure en eerlijke materialen in chique kleurcombinaties zoals Hèrmes oranje met bruin, camel en aubergine. »

Tip MODISche AccESSOIrES zOALS kLEDInG, EEn HOEDjE, LUxE MAkE Up En pArfUM vErwIjzEn nAAr EEn LUxE LIfESTYLE.

5

texTIE L

Black out!

Het textiel is gemaakt van natuurlijke materialen als bamboe, organisch katoen of van gerecyclede stoffen en is uitgevoerd in natuurlijke en basic uniekleuren als wit, lichtblauw, lichtgroen en camel.

Hugo Kosters, Stylist

Pagina 32 & 33

One step up bookcase kast door Francis Cayouette voor Normann Copenhagen via www.flinders.nl. Handtas en portemonnee uit de collectie van Diesel. Kandelaar uit de Black Gold collectie van Ineke Hans, via www.strandwest.nl. A4 plissé map met geel kleurverloop en Plissé map met zwart wit grid van Hay via www. frozenfountain.nl. Zwarte mok van Rotor, keramiek met onderzetter van kurk via www.nordicnew.nl. Flexibele tafellamp Softy van Laurens van Wieringen via www.frozenfountain.nl.

Black out!

Pagina 40 & 41

Bed Menton van Marcel Wolterinck voor www. nilsonbeds.nl. Koperen bedtafeltje van www. noortinterieur.nl. Parfumflesje van www. lafolieantiek.nl. Tafellamp Lotus www.bedhabits. nl. Dekbedovertrek Travis , zilverkleurig bed-endspread, Silver pad, vintage kussens, vintage stof met silver coated linen, koperkleurige kussens Pavillon, metalic leather and silver coated linen, oranje lamswollen plaid: alles van www.mrsme.com.

Pagina 48 & 49

Stalen Lloyd Dining Table van Cristoph Seyferth voor www.functionals.eu. Stoelen voorin door Marcus Arvonen voor www.ikea.com. Stoel rechts achter is de Carbon Chair van Bertjan Pot voor Moooi, de stoel linksachter de Tio Chair van Massproductions, beide via www. frozenfountain.nl. Metalen lamp Helix van www.marcdegrootdesign.com. Op de tafel theepot in de vorm van een varkensschedel: de High Teapot van Wieki Somers. Dik Servies van Piet Hein Eek, beide via www.frozenfountain.nl. Glazen met zilver dessin, sneeuwbal met zwarte glittersneeuw en vogeltje via www.polspotten.nl. behang Komodo uit de collectie van Osborne & Little, via www.wva.nl. Tapijt Metamorphose van Posh via www.jannievanthoff.nl. De ondergrond is een hoogglans bamboe vloer van Resofloor via www.bendegraaffproject.nl.

Love Luxury! Love Luxury! 36

Love Luxury! 82

wOOnMODETrEnD

woonsfeer:

SHOppInG

#

MODErn kLASSIEk MET rOndE vOrMEn, DIEpE kLEUrEn En LUxE MAterIALEn.

Luxe met glas, chroom en koper.

trUE cOppEr Het Burgsvik tafeltje uit de True Blue limited edition collectie van Ikea is gemaakt van

Love Luxury!

gehamerd geelkoper: een materiaal dat veel

GLAnzEnd GLAS

gebruikt wordt in India. alle producten uit deze

Deze glazen vaas van Pols Potten is uitgevoerd in de kleur amethist en past daarom uitstekend

collectie zijn namelijk geïnspireerd op en gemaakt in India.

in het Love Luxury! interieur.

cOMfOrTAbEL En cOmpAcT Bank Bustier van het Italiaanse merk Saba Italia is erg compact – hier staan er twee tegen elkaar aan – en daardoor voor vrijwel elke ruimte geschikt. De elegante afgeronde

#

vorm is geïspireerd op corsetten van vrouwen

cHrOMEn krUk

uit de 19e eeuw. Hij zit gelukkig wel comforta-

Dennis Brandsma - fotografie Marianne van Dodewaard – styling & productie Iris van der Meer – assistent styling Sanne Bleeker – visagie Judy @ Typtop Casting – model Zie pagina 101 – verkoopinformatie CREDITS

Steek eens een kaarsje aan op de winkelvloer!

beler dan een corset...

Deze glanzend chromen kruk Clipper van Zuiver is prachtig voor bij de piano, achter de schildersezel of als extra zitplek in de woonkamer.

glans glas

Love Luxury! kwam tot stand i.s.m. magazine More Than Classic. Dennis Brandsma – fotografie Hugo Kosters, Ingrid van Kuringen – styling & productie Wilma Scholte – visagie Bibiane, Touche Models – model Land Gooilust – locatie Zie pagina 101 – verkoopinformatie CREDITS

HAndIGE HOUDEr Nooit meer je vingers branden bij het aansteken van een theelichtjes! Waxinelichthouder Match van Muuto, hier in donkerpaars, heeft

luxe

namelijk een handige gleuf waardoor je veel makkelijker het lontje bereikt.

koper

shopping

satijn

Pagina 36 & 37

Pagina 42 & 43

verfijnd

Behang Natives Morida van Elitis, gordijnstof Taffetas van Verel de Belval, MTC-bank van Metropole by Baan, kussen met stof in zebradessin Okapi van Rubelli: alles via www.loggerewilpower. nl. Auberginekleurige glazen 'peer'- lamp GLB45 Pear van Porta Romana via www.duran.nl. Kussen bekleed met terra Cheval M03 potiron, kussen met slangen- print, beide via Van Manen. Vloerkleed traditioneel handgeknoopt wol en zijde 'Fresco' van Marc Janssen via www.tapijten.nl. Rond brons ingelegd tafeltje Spider- j.dange shagreen via www.badenbaden.nl. Vloerlamp Array via www. covanderhorst.nl. Leren bal van www.pine-andclassics.com. Kunstwerk op de schouw van Reinhoud d’Haese via Kunsthandel Ridderplaat. ‘Masker’ vaas in goud glazuur van kunstenaar Erik van Houten. Plastiek in plywood van kunstenaar Derek Welbergen, beide via Kunst&Interieur.

Een interieur in de stijl van woonmodetrend black Out! is als een vamp:

Go Green!

Het kleurenpalet is warm en weelderig. Edelsteenkleuren als amethist, robijn en amber worden gecombineerd met basiskleuren als camel en zilvergrijs. Goud en koper geven extra glans.

wOOnMODETrEnD

45

VoRM EN

#

Love Luxury! DNA: diepe edelsteenkleuren gecombineerd met goud, koper, luxe stoffen, veel glas en glans!

2

klassieke vormen in combinatie met retro elementen hebben de overhand. Dit is te zien in luxe sfeerlampen en spiegels, gecapitonneerde banken en ronde bijzettafels.

Love Luxury! 39

Een comfortabel interieur – met een fijne bank, mooie eettafel en goede verlichting – dat willen we toch allemaal?

zoals satijn, zijde, glas en koper, maar ook in kleuren en texturen. Glans mag namelijk niet ontbreken! zogenaamde ‘edelsteenkleuren’ zoals amethist, robijn en amber vormen in combinatie met

Tip

weelderig palet. we Love Luxury!

GEEf GLAnS Geef het interieur glans met woonmodetrend Love Luxury! In bekledingsstoffen,

#

Voer de luxe trend ook door op de winkelvloer, in 5 stappen!

bloedrood, paars en metallics versterken het theatrale geheel. Het black Out! interieur is ook een drama queen, intens en extravert. Inspiratiebronnen als mythen en sagen, vampierverhalen en oude rituelen zijn vertaald naar een geheimzinnig interieur dat tegelijkertijd

en satijn. Geraffineerd en gedistingeerd dus, als een ware femme fatale. come over to the dark side!

DOnkEr En DrAMATIScH Woonmodetrend Black out! doet in eerste instantie denken aan donkere schaduwwerelden, door het vele zwart dat toon op toon wordt toegepast. Deze kleur wordt in de Westerse wereld vaak geassocieerd met droefheid. Toch is zwart daarnaast een échte modekleur! Een interieur met toon op toon toepassingen van zwart oogt krachtig, mystiek maar toch knus en romantisch.

* Zwart op zwart op zwart... Durf jij?

Pagina 50 & 51

Behang Komodo van Osborne&Little via www.wva.nl. Stof Reticolo van Rubelli via www.loggerewilpower.com. Links schaal Atlantis van Roderick Vos voor Koninklijke Tichelaar Makkum en rechts Biscuit Box van Ineke Hans, daarin ketting Black Widow van Studio Job, alles via www.frozenfountain.nl. Zilverkleurige vaas met ribbelreliëf, de Cardboard Vase van Paolo Ulian voor Skitsch, te koop bij www.designlabels.nl. Zwart kristallen wijnglas Black Cut van John Rocha en waterglas met gezicht van Mats Jonasson via www.m-e-k.nl. Stalen Lloyd Dining Table van Cristoph Seyferth van www.functionals.eu.

Stoffen zijn belangrijk in de basis én styling van deze trend. Unie kleuren en klassieke streep- en bloempatronen worden gecombineerd met retroprints. Meubilair is gestoffeerd met fluweel, zijde, linnen en wol.

glazen vazen, spiegels en andere goed tot zijn recht. Rijke vloerkleden met een glanzende vleug dragen bij aan de luxe sfeer.

Pagina 44 & 45

Pagina 38 & 39

Behang Ardoise Travertin van Elitis via www.loggerewilpower.com. Bed Menton van Marcel Wolterinck voor www.nilsonbeds.nl. Koperen bedtafeltje van www.noortinterieur.nl. Tafellamp Lotus www.bedhabits.nl. Parfumflesje van www.lafolieantiek.nl. Horloge Oris Classic stainless steel. Dekbedovertrek Travis , zilverkleurig bed-endspread, Silver pad, vintage kussens, vintage stof met silver coated linen, koperkleurige kussens Pavillon, metalic leather and silver coated linen, oranje lamswollen plaid: alles van www.mrsme.com. Plaid Matahari Sun van

Behang Natives Morida van Elitis, gordijnstof Taffetas van Verel de Belval, MTC-bank van Metropole by Baan, kussen met stof inzebradessin Okapi van Rubelli: alles via www. loggerewilpower.nl. Auberginekleurige glazen 'peer'- lamp GLB45 Pear van Porta Romana via www.duran.nl. Cashmere plaid in zacht oranje uit de nieuwe stofffen collectie van Hèrmes via www. cashmeretouch.com. Kussen bekleed met terra Cheval M03 potiron, kussen met slangen- print, beide via Van Manen. Vloerkleed traditioneel handgeknoopt wol en zijde 'Fresco' van Marc Janssen via www.tapijten.nl. Rond brons ingelegd tafeltje Spider- j.dange shagreen via www. badenbaden.nl. Bord met afbeelding van insect en Boek 'Afrika' via www.rawinteriors.nl. Stoel van Interna, velours bekleding in turkoois via Loggere

Tip nIET AllEEn In DE bASIS MAAr ook In heTMEUbILAIr En DE AccESSOIrES SpEELT zwArT DE HoofDrOL. In DE EETkaMEr prESEntATIE cOMbInEEr jE EEn zwArte EETTAfEL MET vIEr vErScHIllEndE zwArte STOELEn: zO bLIjfT heT EEn GEheEL. AccEntEn In wIT, METAllIc, bUrGUndY, bLOEDrooD, DOnkEr MArInEbLAUw, pAArS En LEGErGrOEn DoorbrEkEn heT DOnkErE pALET En zOrGEn voor SpAnnInG én DIE MYSterIEUzE SfEEr.

de luxe en verfijning heeft van een

accessoires komt de kracht van glans

* Een mix van decoratieve bed , vloer en wandlampen verrijken de sfeer.

#

privat club, met stoffen als leer, bont

5

bedtextiel, lampenkappen, kussens,

4

#

voorAL MET DE SLAApkaMEr STYLInG kan jE UITpAkkEn bIj woonMODEtrEnd LOvE LUxUrY! LEG pLAIDS En DEkEnS LAAG OvEr LAAG Op heT bED, MAAr zó DAT jE ELk IteM nOG zIET. Er OntSTAAT zO EEn MooI SpEL vAn vErScHIllEndE kLEUrEn En texTUrEn. heT rESULTAAT: EEn wArM, zAcHT En wEELDErIG bEDjE. SLAAp zAcHter!

chocoladebruin en oranje een warm en

is mysterieus, met zwart in de basis.

texTIE L

maar heuse luxe staat centraal! Luxe zit hem hierbij in rijke materialen

3

woonmodetrend Love Luxury! gaat net een stapje verder. niet alleen comfort

bepaalde items geven gewoon nét dat beetje extra luxe aan een interieur. Glaswerk is zoiets, net als spiegels, koperen beeldjes en schalen, zilverwerk en zijden kussens. Een (herten)gewei aan de muur benadrukt de knusse en klassieke sfeer.

accES SoIRE S

klassiek meubilair wordt gecombineerd met kleinmeubelen in retrostijl. Stoelen en bankjes hebben een hoge rugleuning en bedden een hoofdbord. Deze zijn bij voorkeur gecapitonneerd.

MEUB ILaIR

wOOnMODETrEnD

duister maar verleidelijk. De sfeer

Leder look wand panelen Milano via www.rofracarvings.nl. Bank Harper Sofa van Designers Guild met bekleding Exmere uit de collectie van William Yeoward via Wilhelmine van Aerssen, www.wva.nl. Paars zijde jurk van Hans Ubbink. Hoedje met oren van Sarena Huizinga. Vloerkleed hoogpool 'Livomo' van Marc Janssen via www.tapijten.nl. Sidetable brons vierkant model Galuchat via www.badenbaden.nl. Hermès parfum K.Caleche, fles parfum Faubourg via Celeste Parfums. Grote fles Parfum Memo Labibela. Fluwelen toilettas van Babassu. Make-up kwasten en nagellak via Inglot.

1

weelde

KLEURE N

stoffen

woonsfeer:

# Door en door donker...

kIST MET kant

zwArT MAAkT DOnkEr En MYSterIEUS, rooD MAAkT vErLEIDELIjk En wArM

Traditioneel gezien is een 'Hope Chest een

DE SLEUteL TOT...

bruidsschat kist. Dit originele 18e eeuwse

Nee, dit zijn geen sleutels. Het is een bestekset

exemplaar werd luxueus gerestaureerd tot

van Seletti, gemaakt uit roestvrij staal. Een

een moderne versie, door ontwerpster

sieraad aan tafel en de sleutel tot lekker eten!

anna James. De buitenkant is bedekt met Frans kant, de binnenkant met zwart fluweel.

rookScherM anna James tovert anieke objecten om tot moderne voorwerpen met een magisch randje. Zo ook het kamerscherm 'Smoke Screen' dat ze voorzag van een rokerige print. Het scherm is naast een mooi object ook een metafoor voor een figuurlijke 'muur van rook' (afleidingsmanoeuvre). “Ik wilde een object maken dat zowel grillig als sfeervol was”, aldus de

LIcHT vS. DOnkEr Deze duistere kroonluchter is toch echt bedoeld om licht te geven! De lamp 'Starck Zenith Chandelier' is ontworpen door Philippe Stark voor Baccarat en geheel gemaakt uit smokey zwart kristal. De kroonluchter is een (z) waar sieraad voor het interieur!

ontwerpster.

kapSTOkSTOEL Sjoerd Vroonland ontwierp de zwarte Extension chair voor Moooi. Met een verlengstuk maak je van deze stoel ook een kapstok! Hij benadrukt hiermee hoe een stoel vaak gebruikt wordt: om kleding overheen te hangen.

shopping

Pagina 52 & 53

Fauteuil Ladyclub van Ruud van Oosterhout en schalenset van Michaël Verheyden, van www.rvodesign.com. Spiegel Deja Vu van Naoto Fukasawa voor Magis via www.frozenfountain.nl. Tafeltje Metal Side Table van de gebroeders

101


Bonjour Brigitte wOOnMODETrEnD

Bonjour Brigitte 63

82

wOOnMODETrEnD

KLEURE N

Bouroullec en klokje Tripod van George Nelson van www.vitra.com. Kunststof kraai van www. polspotten.nl. Kussen met kralen van Ulf Moritz voor Sahco via www.covanderhorst.nl. Op de vloer dienblad Table Tray via www.nordicnew.nl. Glas met ketting van Kosta Boda via www.m-e-k.nl. Goudkleurige porseleinen kever van RaR voor www.thomaseyck.com. Tapijt uit rundleer met kroko motief en langharig vossebont uit de collectie van www.ebru.nl. Daaronder een hoogglans bamboe vloer van Resofloor via www.bendegraaffproject.nl. In de spiegel: gordijn uit bruine taft van www.nilshomestore.nl.

zwoel, intiem en nostalgisch: dat is woonmodetrend bonjour brigitte, waarbij

# Bonjour Brigitte DNA: een modisch kleurenpalet met folkloristische patronenmix

we parijs en de provence begroeten in het interieur. Let wel: het parijs en de

Het kleurenpalet is warm en zoet, met verschillende tinten rood, roze en accenten in zalm. Deze combinatie van kleuren is belangrijk voor de eenheid.

#

Style de winkelvloer in de sfeer van Bonjour Brigitte in slechts 5 stappen!

1

provence uit de jaren vijftig en zestig! Deze periode is een belangrijke inspiratiebron, net als brigitte bardot.

VoRM EN

1957, une parisienne in dit retromoderne interieur met een vleugje folklore.

Un bEAU MéLAnGE

retro vormen worden afgewisseld met geometrische belijningen en zelfs antieke krulvormen mogen weer, mits subtiel toegepast, in bijvoorbeeld een kastje of tafelpoot.

Eenvoudig meubilair, (oude) houten stoelen en tweedehands tafeltjes worden gecombineerd met bijzondere fauteuils en designobjecten met markante vormen, zoals een zitobject in de vorm van een bloem.

2

Je kan er niet omheen: de mix van

MEUB ILaIR

Met rood, roze en zalm en een mix van dessins realiseer je deze knusse en speelse sfeer. waan je, zoals bardot in

3

De zwoele en speelse stijl van dit sixties icoon zien we binnenshuis terug.

patronen regeert bij woonmodetrend Bonjour Brigitte. Ruitjes, strepen, (retro) bloempatronen en hier en daar een

porselein, retro aardewerk, handbeschilderde borden, kitsch, bloemstillevens en borduursels: stal het uit op kastjes en tafels, voor een levendige en fleurige presentatie met een folkloristische twist.

accES SoIRE S

grafisch dessin maken het tot een bonte en levendige eenheid, die zorgt voor een krachtige samenhang. De ogenschijnlijke wanorde van kleuren en patronen is dan ook het resultaat van nauwkeurige

4

coördinatie.

Tip

#

voor bonjour brigitte geldt: hoe meer zachte materialen hoe beter, en het liefst met prachtige prints. verzamel plaids, dekens, vloerkleden, kussens, tafellinnen en gordijnen in meerdere dessins: van bloempatronen tot strepen, ruiten en polkadots.

texTIE L

MIx rUIten, StrEpEn En bLOEMEn OnbEheErST En OvErDADIG. bLIjf trOUw AAn heT MODISche kLEUrEnpALET. IntEGrEEr vErScHIllEndE TIntEn rooD En rOzE En brEnG AccEntEn AAn zALM.

More is more!

5

*

Pagina 62 & 63

Pagina 70 & 71

Behang collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Fauteuil Mayflower van www.rochebobois.nl. Roze vaasjes, theepot, kop en schotel van www.lennekewispelwey.nl. Bloemen, pantervel, tafeltje, pop en lampje via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil van collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com.

MAterIALEn ALS zwArT(GEbLAkErD) HOUT En METAAL zIjn kEnMErkEnd In DE bASIS. In DE STYLInG GEvEn STOffEn ALS LEEr, SATIjn, SUEDE, vELOUrS En LUxE (nAMAAk) bOnt – UIterAArD In zwArT – heT vAmpY IntErIEUr ExtrA vErfijnInG. MET SYMbOLISche AccESSOIrES – krUIzEn, kaArSEn En InSEcten – wOrDT voorTGEbOrDUUrD Op heT MYSTIEkE thEMA.

« zwart is dit seizoen zowel op mode- als op interieurgebied de meest trendy en opwindende kleur die er is. »

Behang uit de collectie Stripes Only 320441 van www.eijffinger.com. Geblokt gordijn uit de collectie Picknick 6322-2 van www.eijffinger.com. Zalmkleurig gordijn uit de collectie Anjuna 472735 entre douceur et lanquer van www.elitis.fr. Moody Bag van www.hannaernsting.com. Stoel Cyborg Club van Marcel Wanders voor Magis via www.quattro-bnlf.com. Kussen Amala van www.designersguild.com.

Marianne van Dodewaard, Stylist

Bloempatronen geven Bonjour Brigitte en folkloristisch tintje. Deze sfeer wordt versterkt door borduursels, breisels en houten retro bijzettafeltjes. Grafische patronen zorgen voor een moderne twist.

Color Splash

Pagina 54 & 55

Color Splash 74

#

Pagina 64 & 65

Kleed Play the Edge collectie Ege via Onstein textiel agenturen (035-6237337). Bijzettafeltjes van www.ercol.com. Fuchsia Pelican Chair van Finn Juhl via www.onecollection.com. Bloemen en insect via www.zomersbloemen.nl. Bank met borduursels via www.crealbs.blogspot.com.

Voer het Woonmode DNA door op de winkelvloer. Een betere winkelstyling in 5 stappen!

wOOnMODETrEnD

accES SoIRE S

Symbolische accessoires zoals insecten, reptielen, kraaien, kaarsen en kruizen zijn belangrijk. Ook gekleurd glaswerk, metalen objecten en kristallen mogen niet ontbreken. Laat je inspireren door de ‘Gothic’ modestijl!

vredig

67

« De sexy look & feel van de legendarische brigitte bardot is de inspiratie voor dit hippe interieur. De sfeer is filmisch, eclectisch, een tikkeltje landelijk en fifties. »

energiek

Joyce de Haas, Stylist

Pagina 56 & 57

Side table en theepot met bamboe motief van www.polspotten.nl. Wandspiegel Candelabra Mirror van Kranen/Gille voor www.functionals.eu. In het spiegelbeeld stof Chiaroscuro uit de Rubelli collectie via www.loggerewilpower.com. De 3Vase verenigt drie vaasvormen in één, een ontwerp van NL Architects via www.frozenfountain.nl. Brok amethist van www.jooh.nl. Tasje van EDC www.esprit.nl.

Color Splash wOOnMODETrEnD

verfrissend, verleidelijk en kunstzinnig: dat zijn de kernwoorden voor het nieuwe kleurrijke designinterieur. want zoals in de mode kan je dit seizoen ook in het interieur niet om kleur heen! Schrap woorden als 'ingetogen' en 'behouden' uit je woordenboek. woonmodetrend color Splash is radicaal, expressief en vereist wat lef.

Bonjour Brigitte

Pagina 60 & 61

wOOnMODETrEnD

Bonjour Brigitte 61

68

wOnEn MAG!

woonsfeer:

SHOppInG

knUS En fOLkLOrISTIScH MET bLOEMEn, bOrDUUrSELS, rOzE En rooD.

# Verwelkom meer kleur en patronen in het interieur.

MODIScH MEUbEL

prETTY pATcHwOrk

Gemaakt van staal en marmer oogt bijzettafel

Bokja is een meubelmerk uit Beiroet en staat

Enoki van e15 abstracter dan de Enoki

bekend om patchwork meubelen. Vintage

paddenstoel zoals we die in de natuur zien.

meubelen worden hierbij opnieuw bekleed met

De combinatie van bruin marmer met zalm

ambachtelijk gemaakt textiel uit verschillende

maakt het tot een modisch meubel.

landen langs de Zijderoute.

GEOMEtrISche fOLkLOrE Belgische ontwerper Sylvain Willenz maakte voor Chevalier Édition vloerkleed ‘Folk’. Hij

nostalgisch

Met grote uni kleurvlakken en grafische

fijn, wErkEn!

reduceerde folkloristische patronen hierbij

patronen oogt de leefruimte als een modern kunstwerk. Wees niet bang: wonen mag! Een vlammend rode bank, zuurstokroze kast en grasgroene stoel zijn tenslotte net zo functioneel als hun sober gekleurde soortgenoten. Ze brengen alleen net wat meer energie in het interieur!

*

Veel kleur voor een energiek interieur: daar kan geen vitaminepil tegenop!

Pagina 76 & 77

Groene houten stoel Raw van Jens Fager voor Muuto; salontafel Refolo van Cassina in donker gebeitst eikenhout, beide via www.mobiliawoonstudio.nl. De rode C683-bank door Kho Liang Ie is een designklassieker van Artifort via www.strandwest.nl. Kussen komt uit de H&M Home Collection. Goud-wit gestreept behang uit de Grand Gala-collectie van www.eijffinger.com. Op de achtergrond tweekleurenstof Florentijn van www.kvadrat.dk.

tot geometrische patronen.

De vrolijk gekleurde Swing stoel en Wing desk van Ineke Hans maken thuiswerken fun.

speels

Comfort, eenvoud en compactheid zijn belangrijke uitgangspunten. De rugleuning veert mee en zorgt voor die prettige ‘swing’ die de stoel comfortabel maakt.

sixties Paul Bakker - fotografie Monique van der Reijden – styling & productie Joyce de Haas – assistent styling Inge de Lange – mode styling Corinne van der Heijden – visagie anke Jabroer – model Zie pagina 102 – verkoopinformatie CREDITS

Parijs

TIjDLooS De Visu stoel van Muuto is een nieuwe klassieker, die past in vrijwel elk interieur. Het roze

folklore

gestoffeerde zitvlak maakt Visu geschikt voor het Bonjour Brigitte interieur.

shopping

Provence verleidelijk uitbundig

Kleed Play the Edge collectie Ege via Onstein textiel Agenturen (035-6237337). Bijzettafeltjes van www.ercol.com. Fuchsia Pelican Chair van Finn Juhl via www.onecollection.com. Bloemen en insect via www.zomersbloemen.nl. Foto aan de muur van Carmen Kemmink. Groen vaasje en lamp zijn privé bezit.

Tip

EEn ExprESSIEf kLEUrEnpALET IS EEn MUST! GEEL IS OnMISbAAr. cOMbInEEr DEzE zOnnIGE kLEUr MET GrASGrOEn, kOnInGSbLAUw En fUcHSIA. wIL jE DE MUUr nIET vErvEn? pLAATS DAn EEn LOS wAndjE In DE wInkELprESEntATIE En GEEf DEzE EEn fEllE kLEUr Of StrEEppAtroon. Of pLAk STIppEn Op DE vLOEr!

zoals stippen en strepen. we garanderen: dit recept voor een expressief en energiek interieur smaakt naar meer!

Behang uit de collectie Stripes Only 320441 van www.eijffinger.com. Stoel Cyborg Club van Marcel Wanders voor Magis via www.quattro-bnlf.com. Bijzettafeltjes van www.ercol.com. Schaal met bloemmotief door Nathalie l'été via www.zomersbloemen.nl. Theedoek en schaaltjes zijn privé bezit.

Bonjour Brigitte

wOOnMODETrEnD

#

Mix knalblauw, grasgroen en zuurstokroze met een vleugje goud. breng deze mix op smaak met grafische dessins,

Pagina 66 & 67

Bonjour Brigitte 60

kleurrijk

Loungestoel Eugene van Stefan Diez voor www.e15.com. Hangkast Etagère de Coin van Marie Dessuant voor www.ligne-roset.com. In de kast messing waxinelichthouder Etch van Tom Dixon, alles via www.mobiliawoonstudio.nl. Erop Book of Job met een overzicht van het werk van Studio Job plus een vergrootglas, een collector’s item via www.frozenfountain.nl. Goud-wit gestreept behang uit de Grand Gala-collectie van www.eijffinger.com.

Bonjour Brigitte

en ruitpa # se tr Ge rv ee iesg onen bloem n styli oed op de ng len bijvo bord a en or en la zi be en Bo ch eld njou uit th kle r stek eedo ine Br en ek igitt d en e. voor

VoRM EN

DESSINS

#

expressief

Pagina 74 & 75

4

barokke patronen, prints van insecten en reptielen, symbolische dessins en hier en daar een geometrisch blok- of ruitpatroon sieren behang en textiel.

5

verko opinf orma tie

3

MateR IaLEN

Metaal en zwart(geblakerd) hout in de basis (tafels, stoelen, lampen). zwart leer, satijn, suede, velours en (namaak) bont zijn belangrijke sfeermakers.

verleidelijk

radicaal

Grillige, bizarre en kunstzinnige vormen zijn kenmerkend, in meubilair en accessoires. Daarnaast zien we klassieke en (licht) barokke vormen.

2

# Black Out! DNA: zwart op zwart, accenten in rood en paars en symbolische accessoires

Verfrissend

Woonmodetrend Color Splash kwam tot stand i.s.m. magazine Eigen Huis & Interieur. Floor Knaapen - fotografie Floor Knaapen & anne-Sophie Markus – styling & productie Julia oosterwegel – assistent styling aga Urbanowicz/angelique Hoorn – visagie Daniela/De Boekers – model Zie pagina 102 – verkoopinformatie CREDITS

1

KLEURE N

zwart wordt toon op toon toegepast: van gitzwart en inktzwart tot antraciet. Accenten in bloedrood, burgundy, paars, metallic, wit, donker marineblauw en legergroen doorbreken dit palet.

wOOnMODETrEnD

Color Splash

B fl onj en eurig our uit , k Br bu nu igit nd s, te ig! sp is ee ls

Behang Birdcage van www.timorousbeasties.com. Quilted stoel Monster van Marcel Wanders voor Moooi, via www.designlabels.nl. Schemerlamp van Vaughan en zijden lampenkap via www.wva.nl. Stalen tafeltje Prismatic Table van Isamu Noguchi voor www.vitra.com. Kandelaar van www. jolanvanderwiel.nl. Verzilverde schaal van Alessi, te koop bij www.frozenfountain.nl. Tapijt van langharige geitenvellen van www.ebru.nl.

Geef houten blokken een trendkleur en gebruik ze als presentatie plateau voor accessoires die bij de woonmodetrend passen.

Pagina 68 & 69

Vloer Vintage Color collectie van www.bruynzeelparket.nl. Swing stoel en Wing bureau van www.inekehans.com. Bloemen, insecten, bureaulampje, roze boekjes en blauw poefje via www.zomersbloemen.nl. Rose vaasjes en kopje van www.lennekewispelwey.nl. Poef Kroef door Klaas Bokma & Lysbeth Leistra van www.beeldendkonstruktief.nl. Schoenen, tasje, ketting, groen vaasje en fruitschaal zijn privé bezit.

#

Pagina 78 & 79

Radical Graphical!

Frederik Roijé ontwierp kandelaar Walk of Flame. Op het gele voetstuk (privébezit) lamp Josephine

77


Verkoopinformatie

Garden Party

van Jaime Hayon voor Metalarte, beide via www. mobiliawoonstudio.nl. Groen bijzettafeltje Box van Vitra. Erop: handdoek Nimikko en pantoffels Ujo van Marimekko; Radio Tivoli in de variant Paul, alles via www.covanderhorst.nl. Polkadotbehang Black & White van www.eijffinger.com. (rechts) Vaas Delft Blue No. 11 van Marcel Wanders voor www.moooi.com en parfums van Yves Saint Laurent. Zwart-wit gestreept kopje Tasaraita uit de Oiva-serie van Marimekko. De Oki Ikospeldjes van We Are Miscellaneous, beide via www.strandwest. nl. Koperen servies collectie Touchables van www.miekedingen.nl. Polkadotsokken van Happy Socks; pantoffels Ujo van Fujiwo Ishimoto voor Marimekko; stippenkussen Repeat Dot Ring Robin van Vitra; gestreept kussen van Co Home Couture, van stof Dragon van Chivasso, via www.covanderhorst.nl. Polkadotbehang uit de Black & White-collectie van www.eijffinger.com.

Garden Party

88

wOOnMODETrEnD

Garden Party 94

woonsfeer:

SHOppInG

nATUUrLIjk En ELEGAnt MET vErfijndE DETAILS.

# De trendkleur groen steelt de show!

Garden Party wOOnMODETrEnD

fijn LIjntjE

82

Hoewel gemaakt van ‘koude’ materialen als metaal en glas, is de oota tafel van Walter Knoll verfijnd door de elegante lijnen en het tabs toelopende, gedraaide onderstel.

ALTIjD GrOEn Door de ronde vorm, groene kleur en stalen ‘nerven’ lijkt de stoel Leaf van artes – de naam zegt het al – op een blaadje. Deze blijft gelukkig altijd groen!

bLOEMEnprAcHT Dit kussen van Designers Guild is verfijnd door de afwerking met zacht satijn en friszoet door het motief van handgeschilderde dahlia’s: typisch Garden Party dus!

booMbAnk De Borghese bank is geïnspireerd op de steen pijnbomen bij Villa Borghèse in Rome. Het Franse label La Chance vertaalde deze boom naar een bank, die gelukkig kleiner en comfortabel is.

MEESterwErk De Masters Stoel van Kartell verenigt drie moderne meesterwerken: arne Jacobsen’s Series 7 stoel, de Tulip armchair van Eero Saarinen en de Eiffel stoel van Eames. De speelse vorm biedt bovendien groot zitcomfort.

friszoet

shopping

verfijnd tropisch Woonmodetrend Garden Party kwam tot stand i.s.m. magazine More Than Classic. Dennis Brandsma - fotografie Ingrid van Kuringen & Hugo Kosters – styling & productie Menno Kroon – locatie Zie pagina 103 – verkoopinformatie CREDITS

Pagina 94 & 95

buiten romantisch fleurig positief

Garden Party

Pagina 88 & 89

is

de W ge Go he ca e as ven ud, t re de so gla ma su ntie cie ns ar lta , ma re aa oo at ar n di n k ve op t de bron rf ge ed ze s ris no elm w en se me et oo nd n aa nm ko en in l me od per mo een t etre disc fe rijkd nd h. l kle om ! ur en en pa let

Fauteuil met bloemendessin is vintage van Bloomberry. Staande lamp van www.empelcollections.com combineert een Glamour-swing-arm met kap Drum. Sidetable van leer via www.mennokroon.nl. Groen cocktailglas Tommy van Saint Louis, cocktailglas met een gouden randje Nobel van Orrefors via www. fleurdelys.nl. Schaaltje van MvN Interiors Tilburg. Mohair plaid van Lawrence via www.bedazzle.nl.

« De styling van deze trend is eenvoudig en vooral een kwestie van lef. Mix design met knalkleuren, grafische dessins en goudaccenten, voor een groots resultaat. Durf! » Floor Knaapen, Stylist & Fotograaf

Garden Party 90

wOOnMODETrEnD

#

woonmodetrend Garden party

Tip

bLOEM- En pLAntMOTIEvEn MOGEn nIET OntbrEkEn. SpEEL In DE STYLInG MET OpvAllEndE prIntS Op MEUbELSTOffEn, GOrDIjnEn, kUSSEnS En bEHAnG. ‘trOpISche’ MEUbELEn In rOTAn Of bAMbOE En AccESSOIrES ALS pALmtAkkEn GEvEn zELfS DE wInkELvLOEr EEn bUItenGEvOEL.

is als een friszoete cocktail. fris door de groen- en blauwtinten, een tikkeltje zoet door accenten in lichtgeel en fuchsia en tropisch door de prachtige prints van bloemen en planten. Luxe accessoires, weelderige stoffen en een vleugje retro en vintage maken Garden party tot een frisse, eigenzinnige maar verfijnde woontrend. De sfeer doet denken aan een tuinfeest op een mooie lente-avond. Iedereen is feestelijk en kleurrijk gekleed, zoals het interieur.

OntLUIkEnd GrOEn Met woonmodetrend Garden Party halen we buiten naar binnen, met groentinten, aqua en turquoise in de basis en accenten in vanille, pistache en poederige pastels.

Pagina 80 & 81

*

H b u aal ite het n na bes ar te bin va ne n n!

Stoel Panton Junior van Verner Panton voor www.vitra.com. Bronzen Door Knocker van Studio Job via www.frozenfountain.nl. Havaianasslippers met parels en gouden strikjes. Nagellak van Yves Saint Laurent. Op de achtergrond stof Line Up van www.kinnasand.com.

Behang Treillis is een klassieker van Manuel Canovas via Loggere Wilpower. Bladzilver gepatineerde wandtafel Xframe, vintage Ananas lamp, lampenkap van goudkleurige zijde, vintage faux bamboo Chinoiserie ‘Chippendale’ stoel: alles via www.empelcollections.com. Schilderij met bladeren van Remy Ludolphy, diverse cocktail- en martiniglazen via www.fleurdelys.nl. Whisky- en longdrinkglazen van Iittala via www.vanmanenaantafel.nl. Groene karaffen met stop via www.decorum-houben.com. Vintage ananas ijsemmer via Engelien (Den Haag). Diverse soorten drank van Gall&Gall. Vloerkleed van Carpet Reloaded, kussentje in gele stoel van Christian Lacroix voor Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen, www.wva.nl. Wit gelakte tafel van www.rupert.nl. Stof met bloemendessin The Painters Garden van Sanderson via Herma van Solkema. Op tafel vergulde schaal via www.oogenlust.nl. Diverse whisky- en longdrinkglazen van Iittala via Van Manen aan Tafel. Dobbelstenen zijn privé bezit. Groene poef in stof Sudden van Maharam via www.covanderhorst.nl.

Garden Party

bij woonmodetrend Garden party worden lichte pasteltinten zoals vanille, pistache en lichtroze afgewisseld met verschillende tinten groen (van gras tot mos en olijf) en blauw (van babyblauw tot turquoise en aqua).

SHOppInG

KLEURE N

96

Pagina 90 & 91

1

Meubelen in rotan of bamboe dragen bij aan een tropische buitensfeer, net als metalen draadstoeltjes en buitenmeubilair. nieuwe buitencollecties zijn zó mooi; die mogen ook naar binnen! combineer bijvoorbeeld eetkamer- en buitenstoeltjes in de eetkamer presentatie.

accES SoIRE S

ragfijn porselein, servies met bloemmotieven of pasteltinten en gekleurd glaswerk stal je uit op de eet- en bijzettafels. Gebruik bloemen, planten en zelfs fruit in de (winkel) presentatie: het zorgt gegarandeerd voor een positieve en frisse sfeer!

wOOnMODETrEnD

woonsfeer:

Zeg het met kleur!

kLEUrEn En LUDIEkE ObjEcten zIjn SpEELS En vrOLIjk

brengt een warme glas van gepolijst brons in

5

het interieur.

Vloerkleed Holey Bubbles van Sonya Winner blinkt uit in expressie! Met een stapeling van cirkels en koningsblauw, grasgroen, zuurstokroze en zonnegeel is het typisch Color Splash!

x + Y = bLAUw Het xy bureau van Bulo dankt zijn naam aan de x en y vormen die in het onderstel van de tafel zijn verwerkt. De diepblauwe kleur

fUncTIOnEEL GEEL

doet het goed in een Color Splash kantoor of interieur!

Hillside kast van arflex. De vorm is geïnspireerd op hedendaagse architectuur en oogt dus een beetje als een skyline. Net als woonmodetrend Color Splash is hij functioneel, speels van vorm en knalgeel.

DYnAMISche kaST De ingetogen vorm van kast Noon van Pastoe zit vol verrassingen. Fronten zijn greeploos en de voor- en achterkant zijn gelijk, waardoor Noon vrij in de ruimte kan staan. Bovendien kan het sideboard van de voor- óf achterkant geopend worden. Een dynamische kast dus, helemaal in de kleurstelling rood-oranje. Een leuke extra is dat de binnenkant ook van een kleur kan worden voorzien!

shopping

Pagina 82 & 83

De gele Bold Chair van Big Game via www.storewithoutahome.blogspot.com. Groene kruk Raw van Jens Fager voor Muuto via www.strandwest.nl. Gele bijzettafel Nendo van Moroso via www.edha-interieur.nl. Groene poef Saruyama Island is van hetzelfde label. Geel bijzettafeltje Mark van Mark A. Thorpe voor Moroso via www.vanderplank.nl. Erop: schaal Ponton van Ligne Roset via www.mobiliawoonstudio.nl. En een gebreide theepot van Anne-Claire Petit via www.covanderhorst.nl.

Alle materialen zoals hout, kunststof, metaal en textiel zijn uitgevoerd in één kleur. Elementen in goud, brons, koper en keramiek mogen niet ontbreken in de styling.

Strakke lijnen en vloeiende vormen wisselen elkaar af in meubilair en patronen. we zien stippen én strepen, rechthoekige en vierkante kasten maar ook ronde poefs en grillig gevormde stoelen en krukjes.

kussens en kleden met grafische patronen, opvallend of felgekleurd keramiek en (kleine) objecten in goud-, koper of bronskleur zorgen voor een finishing touch. Stal ze, verspreid in de (winkel) presentatie, uit op kleine krukjes en bijzettafeltjes.

85

Garden Party wOOnMODETrEnD

texTIE L

accES SoIRE S

kies minstens één opvallend item als eye cather – een vrolijk vloerkleed, een aantal opvallende kussens, een prachtig gordijn of grafisch behang – en presenteer deze op een opvallende manier. Let op: felle kleuren of grafische dessins zijn een vereiste!

« De invloed van retrostijlen uit de vorige eeuw op het klassieke interieur van nu is een toonaangevende trend. »

5

3

1

KLEURE N

De basis van dit interieur is wit. felle kleuren zoals grasgroen, knalblauw, felgeel en zuurstokroze geven het color Splash interieur de kenmerkende energie en expressie. pas deze kleuren radicaal toe, in grote uni kleurvlakken. breng accenten aan in goud, zalm en lichtblauw.

Color Splash wOOnMODETrEnD

VoRM EN

Color Splash DNA: felle kleuren en grafische patronen.

2

#

4

wOOnMODETrEnD

MateR IaLEN

Color Splash 84

Monique van der Reijden, Trendwatcher & Stylist

#

Pagina 84 & 85

De grillige vormen van bloemen en planten zijn een belangrijk gegeven: niet alleen in prints maar ook in accessoires en het meubilair. Hier en daar een accent met grafische patronen – vaak geïnspireerd op de jaren zestig en zeventig – biedt wat tegenwicht.

texTIE L

De Pendant lamp van artek werd in 1954 ontworpen door de Finse alvar aalto. Deze designklassieker is nog steeds actueel en

Kleurrijk en alles behalve doorsnee, dat is de

# Garden Party DNA: friszoete kleuren, luxe accessoires en een vleugje retro.

kussens, tafellinnen, weelderige gordijnen, behang en vloerkleden mogen niet ontbreken. Het liefst met bloem- en plantmotieven en groen- of blauwtinten. Transparante voiles geven een licht en luchtig effect en zorgen voor een maximale lichtinval.

brOnzEn kLASSIEkEr

zEG heT MET cIrkELS

83

4

#

VoRM EN

Color Splash

SHOppInG

3

MateR IaLEN 2

Color Splash 82

Voer het Woonmode DNA door op de winkelvloer. Een betere winkelstyling in 5 stappen!

Lichtblauw servies Dik van Piet Hein Eek voor www.fairtrade.nl. Als servies vermomde sculptuur 'Stapelingen Nr 16' van Ted Noten via www.frozenfountain.nl. Rood-witte koffiekop Tasaraita uit de Oivaserie van Marimekko. Vaas Delft Blue No. 6 van Marcel Wanders voor www.moooi.com. Bekerset Hom-Me, verbonden door draadje; Rode kom van Hella Jongerius; Beker Domoor van Richard Hutten voor Ngispen, alles via www.strandwest.nl.

#

Een betere winkelstyling in 5 stappen, met de juiste kleuren en materialen!

Tapijt van Marc Jansen, www.tapijten.nl. Vintage bankje van Knoll International via www.histoire.nl. Oranjeroze plaid van Casalis, kussen met geblokte stof Osborne & little en gordijnstof van Designers Guild, alles via www.oxowoonwinkel.nl. Mintgroen kussen en vintage vaas als lamp met linnen kap, beide via www.decorum-houben.com. Blauw glas van www.mennokroon.nl. Brons gepatineerd tafeltje van MvN Interiors (Tilburg). Vaasje via www.oogenlust.com. Behang Palm Leaves van Cole & Son via www.bartbrugman.nl. Vintage Pagina 96 & 97 spiegel met mozaïek van www.bloomberry.eu. Van boven naar beneden: gordijnstof Rainforest (rechts) Ronde tafel en vintage karaf van www. met bladmotieven van Sanderson via Herma van mennokroon.nl. Behang Palm Leaves van Cole Solkema, tapijtstaal Eberson met kleurverloop & Son via www.bartbrugman.nl. Met de klok mee: van Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen, saladebordje geel/wit van Legle Bonde, www.wva.nl, stippenbehang Tanager van Zoffany taartbordje groen/wit/goud Legle Eclipse, ontbijt/ via Herma van Solkema, behangcollectie Origin dessertbord Hermes Nil aqua met goud, koffiekop van Gaston y Daniela van Caleidoscope via en schotel rose en geel Legle Sous le soleil, www.bartbrugman.nl, katoenen gordijnstof taartbordje Hermes mosaique: alles van www. Espalier Foin van Pierre Frey via www.brugmanbv.nl, fleurdelys.nl. Zachtgeel ontbijtbord Mud via www. stof Grandiflora met grote bloem van Sanderson vanmanenaantafel.nl. Ontbijt/dessertbord in wit/ via Herma van Solkema. goud van Coquet Toundra Or, pastel taartbordjes Hemisphere en ontbijtbord met groen bladmotief Bernardaud Frivole via www.fleurdelys.nl. Theekom en beige bord MUD vanaf via Van Manen aan Tafel. Faux bamboo bestek van Laura by Flamant Laren. Theepot via www.oogenlust.com. Diverse soorten tafellinnen en servetring met paarse bloem Samara van www.bedazzle.nl.

Transparante voiles, zachte stoffen, accessoires in porselein en glas en een vleugje retro en vintage maken woonmodetrend Garden Party tot een romantische ode aan de lente.

Pagina 92 & 93

De roze schaal met bloemen, rechthoekige pistacheschaal en kommen zijn van Wonky Ware, het tafellinnen in verschillende dessins van Bandit Queen, via MvN Interiors, de handschoentjes zijn vintage, de gouden draadschaal komt van www.oogenlust.com.

93

103


De Style Guide Home wordt aangeboden door het Perscentrum Wonen als onderdeel van de branche- promotiecampagne van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Perscentrum Wonen is hét voorlichtingsinstituut op het gebied van interieur, design en woonmode. Namens de gehele wonenbranche signaleert het Perscentrum de nieuwste interieurontwikkelingen, producten en trends. Via de landelijke media worden consumenten geïnformeerd over de Woonmode, met als doel ze te inspireren en te motiveren tot woonwinkelen. www.perscentrumwonen.nl Het Perscentrum Wonen wordt mogelijk gemaakt door: Op verzoek van de werkgevers- en werknemers­ organisaties in de wonenbranche onderneemt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) extra activiteiten, betaald uit de zogenoemde bestemmingsheffing en aangestuurd door de Commissie voor de detailhandel in Wonen. Deze commissie maakt deel uit van het HBD en zet zich in voor de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering en het versterken van de positie van de branche richting de consument. Dat doet zij onder andere door financiering van het Perscentrum Wonen. De commissie Wonen bestaat uit vertegenwoordigers van de CBW-MITEX, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond. www.hbd.nl En ondersteund door: CBW-MITEX is de brancheorganisatie voor onder­nemers in de wonen, mode-, schoenen- en sportbranche. Zij behartigt de belangen van bijna 7500 leden. Deze leden profiteren van financieel voordeel en advies op diverse terreinen. CBW-MITEX streeft naar een ideaal winkelklimaat waar de consument wordt verleid om te kopen en onder­nemers optimaal kunnen ondernemen. www.cbwmitex.nl Het Nederlands Interieur Instituut stimuleert de ontwik­keling van de interieurbranche door het organiseren van trend­gerelateerde activiteiten. Deze worden georganiseerd voor de gezamenlijke leveranciers, met als doel meer verenigde kracht, waar men uiteindelijk een individueel voordeel uithaalt. www.interieurinstituut.nl Het Nederlands Behang Collectief heeft tot doel om behang bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. In de afgelopen jaren is behang kwalitatief verder ontwikkeld waardoor het eenvoudiger aan te brengen en te verwijderen is. Behang is niet meer weg te denken bij het inrichten en het stylen van ons interieur.

Deze Style Guide Home is een uitgave van Perscentrum Wonen Jongkindstraat 16 3015 CG Rotterdam T 010 – 4368800 info@perscentrumwonen.nl Mogelijk gemaakt door: Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), Commissie Wonen Hoofdredactie Monique van der Reijden @monique_reijden Eindredactie Saskia ten Cate @sastc Redactie Priscilla de Putter @prisdeputter Samenstelling en productie door: Dutch Style Company, Rotterdam. www.dutchstylecompany.nl

Vormgeving door: Urban Design Front, Rotterdam. www.urbandesignfront.nl Cover: Behang van www.eijffinger.com. Pythagoras stoel van www.sandermulder.com. Nick-Knack vloerlamp van www.philips.nl. Gieter en zwart schaaltje van Alessi via www.kookpunt.nl. Laptoptafel Vittsjo van Ikea. beeld op deze pagina: Behang van www.eijffinger.com. Blauwe Tip Ton stoel van www.vitra.com. Hoodini Chair Wear van www.bernotat.eu.

Met medewerking van:
 Paul Bakker, Sanne Bleeker, Dennis Brandsma, De Boekers, Michèle Brüggemann, Cosmit (Salone Internazionale del Mobile di Milano), Marianne van Dodewaard, Eigen Huis & Interieur, Menno Gijsbers Van Wijk, Ron Goos, Joyce de Haas, Corinne van der Heijden, Mary Hessing, Angelique Hoorn (Aga Urbanowicz), Anke Jabroer, Emma Keller, Floor Knaapen, Merel Koene, Hugo Kosters, Menno Kroon, Ingrid van Kuringen, Kvadrat, Inge de Lange, Bart Leeuwangh (Paperware), Niek Logger, Loggere Wilpower, London Design Festival Ltd, Anne-Sophie Markus, Iris van der Meer, More Than Classic, Julia Oosterwegel, SAFI (Maison & Objet), Wilma Scholte, Touche Models, Typtop Casting, Klasien de With. © Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd en/of openbaar worden gemaakt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever en andere auteursrechthebbenden. Deze uitgave is met grote zorg tot stand gekomen, desondanks zijn fouten nooit uit te sluiten. Het Perscentrum Wonen en Dutch Style Company aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuiste of ontbrekende gegevens, zet- of drukfouten en de gevolgen daarvan.

Style Guide Home 2012-2013  

De Style Guide Home is een inspiratieboek voor interieur & styling, van het Perscentrum Wonen.

Style Guide Home 2012-2013  

De Style Guide Home is een inspiratieboek voor interieur & styling, van het Perscentrum Wonen.

Advertisement