Cleaning Station 05 2021

Page 1

Pieter Commandeur:

"ONDERNEMERS HEBBEN BEHOEFTE AAN EEN OP MAAT GESNEDEN FRANCHISEFORMULE" TANK SHOP

BRANDSTOF TECHNIEK

WASSEN Car&Truck

NOV 2021

05


Wij zijn dé dealer voor Nederland 1

De Fly heeft een lineair en aantrekkelijk ontwerp door de exclusieve, speciale elementen op de machine en is uitgerust met zeer geavanceerde, performancetechnologie. Het gebruik van roestvrij staal verhoogt de waarde en zorgt in de loop der jaren voor een verbetering qua prestaties omdat de machine niet wortdt aangetast door water en chemie.

1 2

3

2

Exclusief gepatenteerd ontwerp. Voert het wassen van de wielen onder hoge druk uit, zonder het gebruik van traditionele borstels. Het mondstuk kantelt om een meer directe actie op het oppervlak uit te voeren. Door het roteren van de droger komt de hoge druk ook goed aan de voorkant en achterkant van de auto. Vier roterende power HD-nozzels, gemonteerd op elke geschutskoepel, zorgen voor een totale reiniging van de onderste zijdelen van het voertuig.

3

Dit zijn wij:

Wij zijn een jong bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud en reparatie van wasstraten en hefbruggen. Voor al uw vraagstukken hebben wij een passende oplossing want met meer dan 40 jaar ervaring in deze branche hebben wij een schat aan kennis opgebouwd.

Echten service, échte service! Oshaarseweg 2F // Echten // 06 11 012 112 of +31 6 53107719 // info@echtenservice.nl maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00 uur // zaterdag en zondag alleen storingen


CS 5

5

|

nov 2021

|

INHOUDSOPGAVE

3

Brandstofomzet in Nederland tot en met juli 2021: -1,2%

6

AVIA WEGHORST start HUSH TeaWall

14

De tankstationbranche staat bol van de coffee concepten, over thee wordt nooit gesproken en wordt marketingtechnisch ook niet gepromoot. Nu heeft HUSH, onderdeel van Avia Weghorst, eindelijk een schitterend thee formule in haar shop geïmplementeerd.

11

Pieter Commandeur over UP CARWASH Franchise

BOVAG INFO BOVAG voorop in strijd tegen cybercrime / Opleiding Autopoetser Basis bij VOC / Aanmelden voor deelname BOVAG WinterWasWeken / en meer.

Zoals in de vorige editie te lezen viel heeft voormalig wascentrum Indoor Carwash Alkmaar een grote metamorfose ondergaan en is getransformeerd tot het merk UP Carwash. Daarmee is de start gemaakt van de uitrol van een nieuw franchisemerk. UP Carwash is ontwikkeld door Pieter en Martijn Commandeur. Een uitgebreid interview met Pieter.

Nieuwe borstels en kettingbaan Larenstein

12

De Autoequip EVO wasstraat van Carwash Larenstein is ruim 9 jaar operationeel en is recent voorzien van nieuwe wasborstels en een kettingbaan. Eigenaar Bas de Rooy vervangt de wasborstels sowieso periodiek en de oude kettingbaan was echt aan vervanging toe.

45 Mobiliteitsalliantie stuurt brandbrief aan formerende partijen

Uitgever:

Berrie Wolters

Drukkerij:

Veldhuis Media, Raalte

Postbus 6672 • 6503 GD NIJMEGEN

Opmaak:

Creatieve Gasten, Nijmegen

Telefoon:

+31 (0)6 5218 3174

Verspreiding: PostNL

E-mail: wppvakbladen@ziggo.nl Oplage: 2100 verschijning:

6 x per jaar

www.cleaningstation-tankstation.nl www.cleaningstation-carwash.nl


VEGA Met de nieuwe Vega kunnen wij meer dan ooit voldoen aan uw hoogste eisen op het gebied van PREMIUM –wassen. Hij is ontwikkeld met het oog op de aller hoogste wensen en vereisten op het gebied van wascentra en tankstations. De Vega is een echte aanvulling in elk wasbedrijf door zijn super moderne en tijdloos Design. Daarbij is het geluidsniveau van de Vega uiterst laag en tegelijkertijd de doorvoersnelheid zeer hoog.

HIGHLIGHTS • Voor- en achterbekleding van ALUNOX • Zijbekleding PREMIUM

Hij voldoet aan de eisen van de z.g.n. Low Emission ,High Performance. Dit betekent voor uw klanten een duidelijk kortere wachttijd en een indrukwekkend en uniek wasresultaat.

• Weergave lopende tekst WASH VEGA XL

Het module principe zorgt ervoor dat u de samenstelling nauwkeurig kunt aanpassen aan uw wensen en eisen van uw locatie. Een laag verbruik van de variabele kosten en lage onderhoudskosten zorgen voor maximale inkomsten en super tevreden klanten!

• WHEEL MASTER

• BLADE met WASH VEGA • XL-zijblazer • Knikborstels (zijborstels) • MAXI FLEX

VERKOOPNL@CHRIST-AG.COM • TEL.+31-13-543 543 3 • WWW.CHRIST-AG.COM


CS 5

|

nov 2021

|

VARIA

5

NOVE 2021, bewerking cijfers CBS, vanaf april nieuwe tabel met andere definitie diesel; getallen zijn afgerond t.o.v. rekentabel, waardoor kleine verschillen kunnen ontstaan

Brandstofomzet tot en met juli 2021: -1,2% De brandstofomzet (in liters) in Nederland tot en met juli

Juli meeste omzet

2021 is vrijwel weer op het niveau van dezelfde periode in

In de maand juli werd zowel meer diesel als meer benzine verkocht

2020, zo stelt NOVE, de brancheorganisatie voor zelfstandige

in vergelijking met juli 2020. De verkoop van LPG zakte wat terug.

brandstofhandelaren, op basis van recente cijfers van het CBS.

Bij elkaar opgeteld werd in de maand juli van dit jaar voor het eerst

In totaal werd in deze periode 1,2% minder brandstof verkocht

weer meer dan 1 miljard liter brandstof verkocht, ondanks de

dan in 2020.

vakantieperiode.

In de maanden januari en februari van 2021 was er eerst sprake

Vergelijking met 2019 (pre-covid)

van een forse daling ten opzichte van 2020, daarna klommen de

Vanzelfsprekend zijn de volumes van 2019 nog niet bereikt: in de

verkopen voor alle brandstoffen samen weer langzaam uit het dal.

eerste 7 maanden van 2019 werd er ruim 7,5 miljard liter brandstof

Dat het verschil vooral groot was met de eerste twee maanden van

verkocht aan het wegverkeer, in de eerste 7 maanden van 2021 is dit

2020 komt omdat de maatregelen om het corona virus in te dammen

nog geen 6,3 miljard liter. Vooral de verkoop van diesel liep sterk terug,

van kracht werden vanaf maart 2020. In de eerste twee maanden van

hetgeen mede te verklaren is aan de verminderde belangstelling van

2020 was het nog ‘business as usual’ met een relatief hoge afzet.

particulieren voor dieselvoertuigen ten gunste van vol-elektrische en plugin elektrische voertuigen.

De verkoop van diesel is voor de eerste 7 maanden nog niet terug op het niveau van 2020 (-3,0%), benzine is dat al wel (+1,2%).

Bron: NOVE

Eerste waterstofvulpunt Assen Het eerste small scale waterstofvulpunt in Assen is een feit. Het

Waterstofmarkt

vulpunt ligt aan de Duitslandlaan 1 en levert groene waterstof. Op

Drenthe 
Resato International (producent van het waterstofvulpunt)

dinsdag 28 september openden gedeputeerde Tjisse Stelpstra en

en OG (exploitant van het waterstofvulpunt) hebben de ambitie om de

wethouder Mirjam Pauwels officieel het waterstofvulpunt, dat een

waterstofmarkt in Drenthe op gang te brengen en gaan dan ook, naast

initiatief is van OG (OrangeGas) en Resato International.

dit vulpunt, nog vier andere small scale waterstofvulpunten openen in de provincie. De opeenvolgende vulpunten worden gerealiseerd in, Beilen, HollandseVelden, NieuwAmsterdam en Roden. Voor de realisatie van deze waterstofvulpunten ontvangen zij een subsidie van 250.000 euro van provincie Drenthe. “Deze openbare vulpunten zijn een belangrijke stap in het toegankelijk maken van waterstof en daarmee ook het rijden in waterstofauto’s. Wij zien kansen voor het gebruik van waterstof in mobiliteit, maar ook in woningen en industrie. Daarnaast jagen we ook de productie, transport en distributie van waterstof aan. Uiteindelijk verwachten we de komende tijd voorbeelden van de hele waterstofeconomie in Drenthe terug te zien, met een grote rol voor waterstofmobiliteit”, aldus gedeputeerde Stelpstra.


6

SHOP & ZO

|

nov 2021

|

CS 5

HUSH TeaWall – proef thee zoals het hoort Door Berrie Wolters

De tankstationbranche staat bol van de coffee concepten, over thee wordt nooit gesproken en wordt marketingtechnisch ook niet gepromoot. Ondanks het feit dat 34% van de mannen en 55% van de vrouwen dagelijks thee drinken. Nu heeft HUSH, onderdeel van Avia Weghorst, eindelijk een schitterend thee formule in haar shop geïmplementeerd. Voorlopig nog een proef, maar dat moet wel slagen wat de redactie betreft. Hush dacht: “Wat doe je als je als theedrinker onderweg geen goeie kop thee kan krijgen? Precies: dan zorg je er zelf voor. En dat is exact wat Maarten en Daan van TeaWall hebben gedaan.” “Sinds enkele weken staat de pilotmachine van TeaWall bij Hush – AVIA Enschede Twekkeler Es. Het is gloednieuw, niet alleen bij Hush, maar in z’n geheel. Maarten en Daan zijn de bedenkers en ontwerpers van de machine en zijn zo’n twee jaar geleden gestart met de ontwikkeling van TeaWall. Maarten: “Het idee voor TeaWall is ontstaan, omdat we zelf niet tevreden waren met de thee die buitenshuis te krijgen is. Als je ergens thee haalt, verwacht je toch wel hoogwaardige kwaliteit thee met een beleving en niet een kop heet water met een theezakje. Vooral niet als je thuis betere thee hebt. Standaard theezakjes bevatten de laagste kwaliteit thee. Blaadjes worden machinaal geplukt en daardoor gaat er naast de rijpe blaadjes Lees meer bij Kader 'Nationaal koffie en theeonderzoek' hieronder.

ook veel ongeschikt blad en takjes mee. Voor losse thee worden enkel rijpe blaadjes geplukt. Dat brengt meer smaak en een betere kwaliteit met zich mee!”

NATIONAAL KOFFIE- EN THEEONDERZOEK 2021 Ruigrok NetPanel heeft samen met Koffie & Thee Nederland voor de tweede keer de kennis, de houding en het gedrag van de Nederlandse koffie- en theedrinkers in kaart gebracht. De eerste meting vond plaats in 2018. > Het onderzoek bestaat gedeeltelijk uit trendvragen die in de vorige meting ook zijn voorgelegd, waaronder de koffie en thee consumptie. > Daarnaast gaan we in op specifieke (actuele) topics. Dit jaar zijn dat de topics duurzaamheid, gezondheid & lifestyle en sociaal.


CS 5

|

nov 2021

|

SHOP & ZO

7

manier beschikbaar kunnen maken. We zijn een half jaar bezig geweest met het eerste prototype en ondertussen zijn we zover dat we pilotmachines op locaties plaatsen waar wij denken dat er behoefte is aan goede thee.” Zo is Hush een uitstekende locatie om de machine te testen. Maar wat is het nu precies die TeaWall? Simpel gezegd: het is een theemachine. Maar dan met hoogwaardige kwaliteit losse thee. Kies je thee en zet een beker met zakje onder het apparaat. Ze een timer door de QR-code op het apparaat te scannen en weet daardoor precies wanneer de thee op smaak is. Meer hoeft je niet te doen. Zo gemakkelijk is het.

Vijf verschillende smaken
 Maarten: “Er zijn vijf smaken waar je uit kunt kiezen. Door de verschillende soorten en smaken is er voor elk wat wils. De basisblends zijn vakkundig samengesteld door een theesommelier. Daardoor kunnen we ook een keuzehulp bieden, een stukje begeleiding om de thee te kiezen die op dat moment voor jou geschikt is. Ben je op zoek naar een boost óf juist naar een relaxmoment; dan kies je een

Pilot

andere type thee. TeaWall helpt je te kiezen.”

De bedenkers kennen elkaar van de studie Industrieel Ontwerp van de Universiteit in Enschede. Hun achtergrond gecombineerd met hun

“Met TeaWall hopen we te voorzien in een behoefte. Een machine

ongenoegen, maakt dat het niet enkel een idee is gebleven, maar ook

plaatsen blijft altijd nog even spannend, maar we hebben al wat

daadwerkelijk ontwikkeld is. “Losse thee heeft veel voordelen, daarom

positieve reactie gehoord. We hopen alle theedrinkers blij te ma-

hebben we samen gekeken naar hoe we losse thee op een gemakkelijke

ken met ons concept.”

Shell ‘Happy Holidays’ nieuw themaassortiment voor feestdagen Shell start na de reeks ´Hollandse Helden´ een nieuw thema-assortiment, die zich zal richtingen op de komende feestdagen. Ze zijn begin volgende maand onder het thema Happy Holidays bij de Shell-locaties met bakery verkrijgbaar. Shell wil met het themaaanbod variatie bieden en de consument verrassen. Aanvullend

aan variatie bieden en het verrassen van de consument voor Shell in”.

‘’Het was Bakerstreet die startte met het concept bij Shell als aanvulling op het standaard shopassortiment dat we bij Shell aanbieden’’, vertelt

Terugblik

Jacqueline Snippe, senior category-manager van Bakerstreet, de

Inmiddels zijn er diverse producten gelanceerd waaronder belegde

partner in bakery van Shell.

broodjes die in/uit waren en steeds voor een maand beschikbaar waren

Hollandse Helden

op de 104 locaties van Shell met een bakkerij. Hoe kijkt Bakerstreet terug op Hollandse Helden? “Op dit moment loopt dit thema nog. Er

Iedere drie maanden vernieuwt Shell haar aanbod met een thema.

zijn hier nog geen conclusie aan te verbinden”, reageert Jacqueline

Voor de periode 18 augustus tot 2 november brachten de locaties

Snippe. Dat geldt ook voor de vragen

met een bakkerij het thema Hollandse Helden. Daaronder viel onder

welke producten succesvol zijn en welke

andere het broodje kreeft, dat verkrijgbaar was van 18 augustus tot

minder succes hebben.

en met 14 september bij alle Shell-bakkerijlocaties. Het nieuwe thema wordt dus Happy Andere producten die deel uitmaken van het Hollandse Heldenthema

Holidays. Deze actieperiode start op

zijn een broodje ossenworst, haring, poffertjes,een Hollands Bakkie

3 november en loopt tot eind januari

met een stroopwafel en een broodje halfom met lever en pekelvlees,

2022. Op dit moment wordt de nieuwe

vanaf 13 oktober tot en met 3 november verkrijgbaar in de Shell-

kalender voor 2022 opgesteld, maar

tankstations met bakkerij.

ook voor 2022 zal er weer thema assortiment aangeboden worden,

Snippe: “Ook voor deze lokale producten vulden we de klantbehoefte

zo verwacht Snippe.


AED: daar red je levens mee

Laat uw ondernemershart kloppen en zorg voor een AED binnen handbereik! KIJK OP MIJN.BOVAG.NL/AED VOOR MEER INFORMATIE

Alles voor een betere kilometer.


CS 5

|

nov 2021

|

BOVAG & ZO

9

Meld u aan voor de WinterWasWeken Hoe zorgt u ervoor dat uw klanten ook in de wintermaanden hun auto bij u komen wassen of poetsen? Eén van de manieren om klanten te trek­ ken, is deelname aan de BOVAG WinterWasWeken. Deze actie vindt jaarlijks plaats in de maand januari en meedoen is eenvoudig: gewoon voor 13 novem­ ber aanmelden op mijn.bovag.nl/winterwasweken. Tijdens de WinterWasWeken geeft u iedere klant een kanskaart mee. Op elke kanskaart staat een unieke code waarmee klanten kans maken op een van de ruim zeventig prijzen en ze ontvangen altijd een bedankprijs. De bedankprijs is een gratis tweede kaartje op een dagje uit naar keuze. De hoofdprijs is een auto ter waarde van € 10.000 uit te zoeken op viaBOVAG.nl. cybercrime, bijschrift: Leendert-Jan Visser van VNO-NCW, Jacco Vonhof van MKB-Nederland, minister Grapperhaus van V&J, Peter Niesink van BOVAG en Henk van den Helder van Hertz Benelux naDeelname ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.

Aan deelname is een eenmalige bijdrage per vestiging verbonden waar tegenover staat dat u meelift op landelijke communicatie die BOVAG organiseert. Net als voorgaande jaren stelt BOVAG communicatie-uitingen aan u beschikbaar. Een wasstraat met kettingbaan betaalt € 600 een Demissionair ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Blok (Economische Zaken en Klimaat), roll-over € 300 en een autopoetsbedrijf € 200. Een klein bedrag als je MKB-Nederland, VNO-NCW en BOVAG hebben hun handtekening gezet onder het project Samen Digitaal het vergelijkt met een advertentie in de plaatselijke krant of een flyer bij Mark de Graaf van Bob Autowas is tijdens Veilig. Hierin gaan brancheverenigingen zelfhet aan de slag folderpakket. met een normering aangesloten wekelijkse Hoe meerom leden deelnemen,bedrijven hoe groter de de algemene ledenvergadering van BOVAG beter te en ‘wapenen’ tegen per cybercriminaliteit. BOVAG bijt het spits af. AutowasPoetsbedrijven acclamatie landelijke dekking en natuurlijk de communicatie naar de consument. herbenoemd tot voorzitter van deze afdeDe Zijn ondertekening vond liep plaats van weerbaarheid ling. eerste zittingstermijn af en bij hij de vestiging Eigen prijzen of bedankje van ondernemingen: kennis en van zich BOVAG-lid Hertz Haag.een bewustwording van de is medewerkers. Daarmee is stelde herkiesbaar voorAutoverhuur een tweede in Den Naast vastgesteld prijzenpakket, het ook mogelijk om zelf prijzen Het project Samen Digitaal onderdeel cybersecurity niet alleenDenk onderwerp van gesprek termijn. De vergadering waarin hijVeilig werd is heraanvan uw klanten beschikbaar te stellen. aan een waspas, een winterset of een binnen interieurreiniging. Laat bij uw inschrijving weten prijzen kozen vondsamenwerkingsafspraken plaats op de Car Wash Show nieuwe tussen overheid de directiekamer, maar binnen dewelke gehele u beschikbaar stelt, deze prijzen worden verloot onder uw eigen klanten. Europe in de Kromhouthal in Amsterdam. en bedrijfsleven en richt zich op het ‘cyber-weerbaar’ organisatie. Er wordt voorzien in een elektronische Het is ook mogelijk om in plaats van een prijs een bedankje mee te sturen maken van bedrijven middels een normering. Bedrijven leeromgeving met korte video’s en toetsen, in de bevestigingsmail die consumenten ontvangen na deelname. die die norm halen, mogen zich als zodanig registreren. bijvoorbeeld over wachtwoordbeheer, en een Andere bedrijven in de keten weten daardoor dat zij met interface ‘ondernemer – IT-leverancier’. Het platform  Meer weten? op www.mijn.bovag.nl/winterwasweken. een partij in zee gaan die alle mogelijke maatregelen werkt Kijk intensief samen met Digital Trust Center en tegen cybercrime heeft genomen. BOVAG gaat als is erop toegespitst dat het informatieaanbod altijd eerste brancheorganisatie hiermee aan de slag. pragmatisch moet zijn voor een mkb’er. Lancering van dit platform is gepland eind januari 2022.

BOVAG voorop in strijd tegen cybercrime Mark de Graaf herbenoemd

BOVAG-nieuws verschijnt onder de verantwoordelijkheid van BOVAG. Kijk op mijn.bovag.nl voor meer informatie over BOVAG en het lidmaatschap

Video’s en toetsen

Het platform start met het meest cruciale deel

Stoppen of Opleiding Autopoetser Basis bij VOC in Nieuwegein doorgaan?

Brancheopleider VOC start op 8 november met de opleiding Autopoetser Basis. Daarmee wordt uw Wist u dat een goede bedrijfsoverdracht medewerker een vakspecialist dievijf over de juiste kennis en kunde beschikt en uw klant het vertroujaar in beslag neemt? Denkt u erover om te gepoetst wordt. wen geeft dat zijn voertuig vakkundig stoppen met uw bedrijf? Begin dan op tijd met en uitwerken van tussen de moge-zomaar een Dat geeft uw klanten en uw medewerkers meer “Er het is bekijken een groot verschil lijkheden. BOVAG kan u hierbij helpen MKB-Nederland heeft metTijdens input van een online programma poetsbeurt en een poetsbeurt met bij een lid van vertrouwen.” deBOVAG tweedaagse cursus leren ontinformatie en advies. Meer weten? Kom naar wikkeld dat helpt bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen. BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven. Dat weten uw medewerkers de theorie en praktijk van het de laatste workshop ‘Stoppen of doorgaan?’ Per maatregel krijgt u uitleg, kosteninschattingen en adviezen. Ook kunt wij, maar de klant nog niet altijd”, licht bestuurslid wassen en reinigen van een voertuig, van een van dit jaar op 13 november in Dodewaard. u eenvoudig alle maatregelen inplannen en uw totaaloverzicht uitprinten, Harry Bartelds toe. “Om dat duidelijk te maken, standaardbehandeling van het interieur van het handig bij controle door de Omgevingsdienst. BOVAG-leden krijgen korwerken we aan het aantoonbaar maken van voertuig en van een standaardbehandeling van ting op dit Milieubeheerprogramma.  Kijk voor meer informatie en aanmelden onze kwaliteit en professionaliteit. De opleiding het exterieur van het voertuig. De opleiding wordt op mijn.bovag.nl. Autopoetser Basis is daar een voorbeeld van. afgesloten met een theorietoets. Trainingslocatie  Kijk op milieubeheerprogramma.nl. Hiermee geeft u met name uw nieuwe medewerkers is het VOC-opleidingscentrum in Nieuwegein de vereiste kennis en kunde mee en laat u klanten en meer informatie over de opleiding vindt u zien dat u poetst volgens de branchestandaard. op www.voc.nl.

Online hulp bij energie besparen

2019.BVG.034 BOVAG - Cleaning & Station 10-2019 v02b.indd 1

18/10/2019 15:13


Monteur Carwash techniek Ben jij monteur en op zoek naar een leuke baan in de techniek ? Wil je werken in een gezellig team? En werk jij nauwkeurig en efficiënt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als monteur bij ACE Carwash Systems ben je samen met het team verantwoordelijk voor de bouw, verbouw en service van de mooiste wasstraten.

Wat ga je doen? Samen met het monteurs team ben je verantwoordelijk voor de bouw, verbouw of service van autowasstraten door heel Nederland en enkele locaties in het buitenland Je sleutelt aan wasstraten met zeer veelzijdige techniek zoals: pneumatiek, hydrauliek, elektrotechniek en veel mechanische onderdelen

Wat bieden wij jou? Een fulltime functie in een jong team met enthousiaste collega’s Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden Diverse opleidingsmogelijkheden Een werkomgeving waarin collegialiteit en humor belangrijk is Een volledig ingerichte werkbus met het beste gereedschap

Wat vragen wij van jou? Je bent een volwaardig monteur en bereid om in heel Nederland te werken Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als elektromonteur, servicemonteur of projectmonteur Een aanpakkersmentaliteit In bezit van rijbewijs B Goede kennis en beheersing van de Nederlandse taal Je bent stressbestendig, collegiaal en representatief

Interesse?

Mail je motivatie en CV naar Xamira van der Burg xamira@ace-europe.nl ACE CARWASH SYSTEMS Gouwzeestraat 11 1382 KD Weesp T 085 071 83 65 info@ace-europe.nl www.ace-europe.nl


CS 5

|

nov 2021

|

BOVAG & ZO

11

Meld u aan deBOVAG WinterWasWeken Aanmelden voorvoor deelname WinterWasWeken zorgt u ervoorstaan dat uw ook in de Na een noodgedwongen pauze afgelopen jaar vanwege deHoe corona-lockdown, deklanten BOVAG WinterWaswinter maanden hun auto bij u komen Weken voor januari 2021 weer volop in de steigers. Landelijke promotie en mooie prijzen voorwassen klantenof poetsen? Eén van de manieren om klanten te trek­ staan garant voor succes en BOVAG-leden kunnen zich weer voor deze actie aanmelden. ken, is deelname aan de BOVAG WinterWasWeken. Deze actie vindt jaarlijks plaats in de maand januari In voorgaande jaren stond de maand januari steevast doorgaans rustigeis periode regelmatig het autowasen meedoen eenvoudig: gewoon voor 13 novem­ in het teken van de BOVAG WinterWasWeken. Vele of poetsbedrijf te bezoeken. Afgelopen jaar konden ber aanmelden op mijn.bovag.nl/winterwasweken. tientallen aangesloten autowas- en poetsbedrijven de BOVAG WinterWasWeken helaas niet doorgaan, deelden in januari kanskaarten uit aan klanten die maar nagenoeg alle leden die geeft zich udestijds hadden Tijdens de WinterWasWeken iedere klant een daarmee mooie prijzen konden winnen. Het doel aangemeld, hun kanskaart deelname nueen ook weercode kanskaart hebben mee. Op elke staat unieke van de actie is om de noodzaak van wassen en toegezegd. die nogop niet waarmeeBOVAG-leden klanten kans maken eenzijn vanaangemeld, de ruim zeventig prijzen ze ontvangen bedankprijs.van poetsen ook in de wintermaanden onder de aandacht kunnen dat en alsnog doen viaaltijd heteen ledenportaal De bedankprijs is een gratis tweede kaartje op een dagje te brengen en consumenten te verleiden in een BOVAG op mijn.bovag.nl/winterwasweken. uit naar keuze. De hoofdprijs is een auto ter waarde van € 10.000 uit te zoeken op viaBOVAG.nl.

Deelname

Mark de Graaf herbenoemd Mark de Graaf van Bob Autowas is tijdens de algemene ledenvergadering van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven per acclamatie herbenoemd tot voorzitter van deze afdeling. Zijn eerste zittingstermijn liep af en hij stelde zich herkiesbaar voor een tweede termijn. De vergadering waarin hij werd herkozen vond plaats op de Car Wash Show Europe in de Kromhouthal in Amsterdam.

Aan deelname is een eenmalige bijdrage per vestiging verbonden waar tegenover staat dat u meelift op landelijke communicatie die BOVAG organiseert. Net als voorgaande jaren stelt BOVAG communicatie-uitingen aan u beschikbaar. Een wasstraat met kettingbaan betaalt € 600 een roll-over € 300 en een autopoetsbedrijf € 200. Een klein bedrag als je het vergelijkt met een advertentie in de plaatselijke krant of een flyer bij het wekelijkse folderpakket. Hoe meer leden deelnemen, hoe groter de landelijke dekking en natuurlijk de communicatie naar de consument.

BOVAG-nieuws verschijnt onder de verantwoordelijkheid van BOVAG. Kijk op mijn.bovag.nl voor meer informatie over BOVAG en het lidmaatschap

Eigen prijzen of bedankje Naast een vastgesteld prijzenpakket, is het ook mogelijk om zelf prijzen aan uw klanten beschikbaar te stellen. Denk aan een waspas, een winterset of een interieurreiniging. Laat bij uw inschrijving weten welke prijzen u beschikbaar stelt, deze prijzen worden verloot onder uw eigen klanten. Het is ook mogelijk om in plaats van een prijs een bedankje mee te sturen in de bevestigingsmail die consumenten ontvangen na deelname.

Prijzenpakket WinterWasWeken  Meer weten? Kijk op www.mijn.bovag.nl/winterwasweken. De absolute hoofdprijs van de BOVAG WinterWasWeken is een cheque van 10.000 euro voor een auto naar keuze, beschikbaar gesteld door het platform viaBOVAG.nl. Klanten maken ook nog kans op tientallen andere mooie prijzen door de unieke code op hun kanskaart online te verzilveren. Daarnaast kunnen de deelnemende BOVAG-bedrijven

Stoppen of doorgaan?

zelf prijzen weggeven aan hun eigen klanten of bijvoorbeeld korting aanbieden op een volgende was- of poetsbeurt. Bij aanmelding voor de actie kunt u dit aangeven en dan kan alles automatisch worden ingeregeld. Na online verzilvering van de kanskaart krijgt elke klant sowieso een cadeau, zoals een tweede gratis ticket voor een dagje uit.

Wist u dat een goede bedrijfsoverdracht vijf jaar in beslag neemt? Denkt u erover om te stoppen met uw bedrijf? Begin dan op tijd met het bekijken en uitwerken vanelke de mogeVroeg of laat staat praktisch ondernemer voor van Alfa Consultants uitgebreid in op de verschillende lijkheden. BOVAG kan u hierbij helpen met MKB-Nederland heeft met input van BOVAG een de online programma de keuze: hoe en wanneer ga ik stoppen met mijn aspecten van bedrijfsverkoop. Naast theorie is ook ontinformatie en advies. Meer weten? Kom naar wikkeld dat helpt bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen. bedrijf? Een beslissing die financieel, fiscaal, juridisch de praktijk een belangrijk onderdeel van de avond: de laatste workshop ‘Stoppen of doorgaan?’ Per maatregel krijgt u uitleg, kosteninschattingen en adviezen. Ook kunt en zeker ook sociaal en emotioneel ingrijpend is. Het is een aantal ondernemers zal hun ervaring met u delen. van dit jaar op 13 november in Dodewaard. u eenvoudig alle maatregelen inplannen en uw totaaloverzicht uitprinten, belangrijk om de keuze dan ook tijdig en weloverwogen Natuurlijk is er ook volop ruimte voor het stellen van handig bij controle door de Omgevingsdienst. BOVAG-leden krijgen korte maken en de zaken goed te regelen. Kom naar de vragen. Aanmelden kan via het ledenportaal mijn. ting op dit Milieubeheerprogramma.  Kijk voor meer informatie en aanmelden kennissessie ‘Stoppen en doorgaan?’ exclusief voor bovag.nl. In april en mei 2022 vindt deze sessie ook op mijn.bovag.nl. BOVAG-leden op 10 november bij Alfa Accountants in plaats in Heerhugowaard en in Mill.  Kijk op milieubeheerprogramma.nl. Naaldwijk. Tijdens deze bijeenkomst gaat de adviseur

BOVAG organiseert kenissessie bedrijfsoverdacht

Online hulp bij energie besparen

2019.BVG.034 BOVAG - Cleaning & Station 10-2019 v02b.indd 1

18/10/2019 15:13


12

VARIA

|

nov 2021

|

CS 5

Mobiliteitsalliantie in brandbrief aan formerende partijen:

INCIDENTELE UITGAVEN NOOIT OPLOSSING VOOR STRUCTURELE PROBLEMEN Mobiliteit ligt uitdrukkelijk op de formatietafel, maar het scenario dreigt dat de onderhandelaars aan de formatietafel alleen met eenmalige potjes komen in plaats van structurele investeringen. En dat terwijl structureel budget nodig is om met mobiliteit bij de dragen aan de grote opgaven van deze tijd. Steven van Eijck, voorzitter van de Mobiliteitsalliantie, in de brief: “Dit kan zo niet langer. Het infrastructuurbudget is het afgelopen decennium afgeknepen en bij allerlei opgaven een sluitpost geweest, terwijl de vraag enorm toenam. Structurele en levensechte problemen vragen om een structurele bijdrage.”

gekelderd. “En dat terwijl er tot 2030 1 miljoen woningen bijkomen en tot 2040 meer dan 1,5 miljoen Nederlanders. We kampen bovendien met een verduurzamings- en stikstofopgave. En goede bereikbaarheid is een van de sleutels voor de BBP-groei en een inclusieve samenleving. Mobiliteit van mensen én goederen is dan ook een van de pijlers van onze brede welvaart.” De 26 partners in de Mobiliteitsalliantie, organisaties uit het openbaar vervoer, de (auto)mobiliteit en het goederenvervoer waaronder de OV-bedrijven, BOVAG, ANWB, Bouwend Nederland, Transport en Logistiek Nederland en de Fietsersbond, wijzen erop dat het budget voor mobiliteit en bereikbaarheid als percentage van het BBP de afgelopen jaren ten onrechte fors is

Instandhouding én investeren De instandhoudingopgave is de komende jaren groter dan het beschikbare budget. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) komt daarvoor jaarlijks meer dan 1 miljard tekort. De investeringen in de infrastructuur van de toekomst vragen nog eens 3 miljard per jaar tot 2040. In de brief schrij-


CS 5

ven Marjan Rintel en Steven van Eijck namens de Mobiliteitsalliantie: “Steeds waren we bezig om het ene gat met het andere te dichten. Het gaat niet lang duren voordat dit ons opbreekt. We ervaren iedere dag al wat de afsluiting van de Haringvlietbrug voor effect heeft op de maatschappij. Als we nu niets doen, gaan dit soort taferelen zich vaker voordoen. Op de weg, op het spoor, in het OV en op het fietspad.

|

nov 2021

|

VARIA

13

Mobiliteitsanalyse (IMA) van het Ministerie van IenW, die aantoont aan dat de mobiliteitsbehoefte en het aantal verplaatsingen ondanks meer thuiswerken de komende decennia met tientallen procenten toenemen. “Naast de grote uitdagingen in de beheeren onderhoudsopgaven moeten dus ook de infraknelpunten worden opgelost om deze groei het hoofd te kunnen bieden. En om betere en snellere verbindingen te realiseren: naar het buitenland, tussen de landsdelen, van en naar de Randstad én binnen

”De alliantie verwijst hierbij naar de recent verschenen Integrale

stedelijk gebied.”

BETA OP DE TANKSTATION & CARWASH VAKBEURS HOUTEN De Tankstation & Carwash Vakbeurs, het grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, komt terug in 2021! En wel op 10 en 11 november in Expo Houten. Dit is the place to be voor professionals, ondernemers en directies van tankstations, brandstofmaatschappijen en carwashondernemingen. BETA zal op deze beurs aanwezig zijn met een eigen stand, met als thema Recharge & Power UP! De beurs is gratis toegankelijk voor u als tankstation/carwash ondernemers.

Waterstof
 Tijdens de beurs wordt er aandacht besteed aan de brandstof waterstof. Tijdens het Nationaal Waterstofcongres wordt er ingegaan op de rol die deze duurzame brandstof in de toekomst gaat spelen en welke kansen er liggen voor tankstations

KUSTER ENERGY EN AMPERAPARK GAAN SAMENWERKEN Kuster Energy is een samenwerking aangegaan met AmperaPark,

Kuster is het welbekende, gastvrije tankstation dat gaat worden

de leverancier van zonnelaadstations. De huidige mobiliteitsont-

voorzien van een innovatief zonnelaadstation van AmperaPark.

wikkeling is van fossiel naar elektrisch. Het gebruik van elektri-

Elk zonnelaadstation is voorzien van een door zonnepanelen

sche auto’s en bestelbusjes neemt fors toe en de vraag naar op-

overdekte parkeerplaats, waar de klant droog en koel de auto kan

laadpunten groeit snel. Het is niet meer dan logisch dat auto’s en

opladen. De opgewekte zonnestroom gaat direct de auto in, zo-

bedrijfsbusjes bij hun vertrouwde tankstation, vaak met een snel-

dat u tegelijkertijd een grote bijdrage levert aan de CO2 reductie.

lader, bij een zonnelaadstation van Amperapark kunnen laden.


UP CARWASH: EEN NIEUW (FRANCHISE) MERK BINNEN DE BRANCHE


CS 5

|

nov 2021

|

REPORTAGE & ZO

15

Pieter Commandeur:

“BIJ VEEL WASLOCATIES WORDEN DE POTENTIES ONVOLDOENDE BENUT.” Door Berrie Wolters

Zoals in de vorige editie te lezen viel heeft voormalig wascentrum Indoor Carwash Alkmaar een grote metamorfose ondergaan en is getransformeerd tot het merk UP Carwash. Daarmee is de start gemaakt van de uitrol van een nieuw franchisemerk. UP Carwash is ontwikkeld door Pieter en Martijn Commandeur, die samen de directie vormen van het (tweede generatie familiebedrijf) Indoor Carwash. Indoor Carwash heeft drie vestigingen in Noord-Holland, waarvan de locatie in Alkmaar nu als eerste volledig is omgekleurd. Begin oktober volgt ook de locatie in Castricum. Een uitgebreid interview met Pieter Commandeur.

Pieter Commandeur: “Ikzelf heb een achtergrond in de communicatie en IT en ben 5 jaar geleden toegetreden tot Indoor Carwash waar mijn broer Martijn de leiding over heeft. Het bedrijf bestaat uit drie waslocaties. In de familie hebben we ook dealerschap (Volvo, Saab, Lancia, Fiat en Alfa-Romeo) gehad. Daar was mijn vader in de jaren 80 chef monteur. Ook hebben we zes tankstations gehad binnen de familie. Maar dit is inmiddels verkocht aan Total. De focus voor mij en mijn broer ligt hoofdzakelijk op het autowassen bij de huidige drie locaties.
 Mijn familie wast al enkele decennia auto’s, dus ik ben met carwash opgegroeid en erbij betrokken. In 2014 heb ik bijvoorbeeld een gedigitaliseerd schadeformulier ontwikkeld voor de carwash. Deze hebben we uitgebreid met aanvullende modules en gebruiken we nog steeds.”

Verbeteringen “Het wasproces is in de afgelopen decennia op alle drie de ves-

Digitalisering zorgt voor 15% besparing op loonkosten

tigingen technisch gezien geoptimaliseerd. Maar op mijn gebied van IT-processen, personeel planning, communicatie en marketing zag ik wel enkele verbeterpunten. Van mijn broer Martijn kreeg ik de goedkeuring om op deze vlakken een verbeterplan voor te leggen en uiteindelijk ook uit te werken.

Zo is bijvoorbeeld ook de personeelsplanning gedigitaliseerd en gekoppeld aan een kostenmodule. Variabelen als piek- en dal momenten en zelfs weersverwachtingen worden hierin meegenomen. Wat betreft de weersverwachtingen zijn wij nog aan het testen. Maar de basis van het systeem werkt goed. Hierdoor kunnen we onze medewerkers effectiever inplannen en hebben we uiteindelijk zelfs een besparing op loonkosten gerealiseerd van wel 15%! “ “Op het gebied van marketing en communicatie hebben wij zaken ook optimaal geprofessionaliseerd. We werken samen met een team van professionals die tot de beschikking staan van de franchisenemer. Deze jongens hebben voor grote corporates gewerkt en wij hebben zelfs de beste designer van Nederland de huisstijl laten ontwikkelen. Waar we onlangs nog een prijs voor hebben gewonnen.”

Ervaring delen In 1989 is Cees Commandeur, de vader van Pieter en Martijn,


Bij Washnet hoeft een monteur geen slangenmens te zijn. 100% online bediening

» verbruik en waterdruk Washnet innoveert. Onze compacte installatie

» temperaturen

voor vier wasboxen past op slechts 3m2.

» shampoo-dosering

Volledig ontworpen door een ervaren

» osmose-water

monteur, dus je kunt overal gemakkelijk bij.

» prijzen en happy hour

De wasboxen van Washnet zijn storingsarm

» omzet per dag en per box

en leveren gemiddeld 17% méér rendement.

Bekijk en regel alles, thuis of onderweg!

www.washnet.nl

IJzeren Veldweg 1–B

1272 PZ Huizen

michael@washnet.nl


CS 5

|

nov 2021

|

REPORTAGE & ZO

17

managen van de formule. Als franchisegever willen wij echt een dienstverlenende organisatie zijn voor carwashondernemers.” Dit eenmaal vastgelegd kon er gesprekken met carwashondernemers aangegaan worden. Zowel met bestaande als ook nieuwe investeerders in de branche.

Bestaande en nieuwe locaties

begonnen met autowassen onder de naam Commandeur Auto-

“We zijn in gesprek met enkele ondernemers die met hun huidige waslocatie(s) zouden willen aansluiten bij UP Carwash. Nadat er een goede klik met de ondernemer blijkt te zijn, gaan we met onze eigen data-tools de waspotentie van desbetreffende locatie bepalen. Zijn er nog groeimogelijkheden? en hoe kan deze verwezenlijkt worden: local marketing?, andere prijsstelling?

wascentrum en later kwamen er twee vestigingen bij. Rond 2010 is de naam aangepast naar Indoor Carwash en nu anno 2021 dus naar UP Carwash: “We hebben continue ontwikkelingen in de markt gevolgd en onze locaties en formule hierop aangepast.

Het wasresultaat dient perfect te zijn

En indien nodig zelfs gekozen voor een geheel nieuwe naamstelling. We hebben waslocaties gebouwd, verbouwd en aangepast. Door schade en schande een hoop geleerd. Het wasproces is tot in finesse uitontwikkeld. Uitgedokterd welke prijsstelling bij welk wasprogramma het meeste resultaat oplevert. Dus een schat aan ervaring!
 Daarnaast dus ook de al eerder beschreven het managementsysteem dat er onder andere voor zorgt dat de ondernemer zich meer kan bezighouden met het autowassen en minder met administratieve rompslomp. Met daarbij ook nog eens aanzienlijke reductie van kosten. 
We waren al snel van mening dat we deze knowhow niet alleen voor onszelf moesten houden, maar wilden delen met andere carwashondernemers in de vorm van een franchiseformule met de pakkende naam UP Carwash.”

Wat zijn de kosten voor de franchisenemer? 
 Opstart fee Afhankelijke van het dienstenpakket tussen de €10.000,- en €25.000,- hier doen wij alle voorafgaande werkzaamheden voor. Lokaal marktonderzoek, persoonlijke begeleiding van de ondernemer, het beoordelen van je huidige businessmodel en waar de kansen liggen. Aansluiten op onze systemen en nog veel meer.
 Omzet fee Deze is omzet gerelateerd. “Dit zijn terugkerende kosten van het franchise model.
 Centrale marketing fee Vaste marketing fee afhankelijke van het aantal wassingen.

Franchise
 Pieter en Martijn Commandeur hebben de franchiseplannen laten beoordelen door het extern en deskundig bedrijf Franchise Connect. Dit bedrijf heeft de haalbaarheid van de plannen getoetst en uiteindelijk samen met hen het franchise/formule-plan geschreven. “Hierbij werd getoetst op het concept zelf, de organisatie, de logistieke uitdagingen, het profiel van de franchisenemer, de dienstverlening aan de franchisenemer, de inhoud van de samenwerking, de juridische onderbouwing, het verdienmodel voor franchisegever en franchisenemer en het

Uiteraard kijken we naar de technische staat van het wascentrum: wasstraat, vloer ed. Qua wasstraat hebben we het liefst een merk uit de top 5. Moet de wasstraat gereviseerd worden, toevoegen van extra componenten (Lava boog, Foam, Protectie ed) of volstaat het schoonmaken van de wasstraat/hal. Vereiste voor ons van UP Carwash is sowieso zijn: een perfect wasresultaat.”

 Door de operationele kosten voor de ondernemer te verlagen wordt direct ook de winst positief beïnvloed.” We begrijpen heel goed dat ook emotie meespeelt. Waarom zou ik mij aansluiten bij een franchise formule? Hoor ik veel carwashondernemer zeggen. Als je het rationeel bekijkt heeft het gewoon heel veel voordelen. De carwashondernemer maakt natuurlijk ook een rekensommetje: wat levert het op en wat kost het? Maar emotie is ook van belang. Daarom willen wij het ook echt samen doen met de ondernemer en heeft hij of zij nog heel veel vrijheid binnen het franchisemodel. Wij zijn en blijven een familiebedrijf en dat is waarden wat we ook altijd blijven uitdragen”.

 De gesprekken met nieuwe ondernemers binnen de markt is eenvoudiger. “Sommige hebben al een locatie en met andere gaan we samen op zoek hiernaar. Deze investeerders hebben geen ervaring binnen de carwashbranche en zijn van mening dat het risico van hun investering wordt verlaagd door met een partij als die van ons in zee te gaan. Daarnaast begeleiden we het bouwproject van A tot Z. Wel verwachten wij dat de ondernemer minimaal drie tot vijf jaar in zijn vestiging meewerkt. Het is belangrijk om als ondernemer het gevoel te krijgen van de carwashbranche. In onze ogen is het echt een vak.”


18

ADVERTORIAL

|

nov 2021

|

CS 5


CS 5

|

nov 2021

|

ADVERTORIAL

19


En de winnaar is... Op 10 & 11 november kunt u Hansa Service bezoeken op de Tankstation & Carwash vakbeurs in Houten. In onze uitgebreide showroom op de expo vindt u een overzicht van al onze units. En wat helemaal bijzonder is: u kunt de spiraal-doekautomaat winnen op 10 november tijdens onze (nu al) legendarische muziek bingo! Bent u geïntreseerd in één van onze automaten: zorg dat u uiterlijk voor 14:00 uur bij ons op de stand komt om een lottokaart op te halen. Speel met deze kaart mee met de muziekbingo om 15:00 uur. De winnaar van de volle kaart wint de hiernaast afgebeelde doekautomaat. Overigens zijn er nog vele anderprijzen te winnen. Let op: het aantal bingokaarten is beperkt!!! Wees er op tijd bij!!!

WIN E DEZ UNIT

Zien we u dan?

Hansa Service It’s all in the name!

Hansa Service B.V. | Tienboerenweg 26a | 3641RA Mijdrecht Telefoon: (020) 617 70 67 | www.hansaservice.nl | info@hansaservice.nl

SmartCare – Gewoon beter

Wasprogramma toevoegen

#gewoonbeter

washtec.nl/sma

rtcare

Clean cars? #vraagwashtec Telefoon: +31 79 368 3750 Email: info@washtec.nl

5413_AZ_WT_SmartCare_Orange_ServiceSationMagazine_190x135mm_NL_RZ.indd 1

25.11.2020 13:50:12


CS 5

|

okt 2021

|

VARIA

21

TSG SHOWT OP BEURS DE ZELFSCAN KASSA Het personeelstekort begint steeds een groter probleem te wor-

Tokheim heeft de Self-checkout ontwikkeld, hét verkooppunt

den. 'Een tekort aan mensen is de nieuwe crisis' Het ene na het

waar de consument zelf haar shopartikelen kan afrekenen,

andere alarmerende rapport uit diverse brancheorganisaties

hierdoor kan het personeel zich meer op andere zaken focus-

luiden de noodklok. Toch blijft het personeelstekort een hoofd-

sen dan alleen het afrekenen van artikelen. De zelfscankassa

pijndossier. Het probleem speelt overal.

is niet alleen in de tankstationbranche in te zetten, maar bij veel diverse branches, zoals bij de horeca, ziekenhuis of andere winkelketen om bijvoorbeeld een broodje of drankje te bestellen. TSG Netherlands kan hiermee het productaanbod met betaaloplossingen in diverse branches nog verder uitbreiden. Zelfscan kassa’s zijn op veel plaatsen al dé oplossing om hier iets aan te doen. Met de self-checkout ben je relatief weinig ruimte kwijt, kunnen klanten zichzelf bedienen en kan een enkele medewerker toezicht houden op, of ondersteuning bieden bij, meerdere verkooppunten. De userinterface kan qua lay-out en kleurgebruik volledig naar wens aangepast worden. Betalen kan uiteraard met alle tankkaarten, bankkaarten en creditcards.

Standnr

T307

THE SIGN CREATOR PRESENTEERT ENKELE NOVITEITEN Marc Hallie is een trouwe deelnemer aan de beurs Tankstations

kunnen worden voorkomen. De armatuur is 26mm diep en wordt in

& Carwash en is verheugd dat hij zijn bedrijf The Sign Creator

de wand gefreesd, hierbij blijft de wand zijn stevigheid behouden en

binnenkort

weer

aan

bezoekers

kan

kan de bedrading naar de achterzijde worden

presenteren . “Ondanks het feit dat we ook

weggewerkt.

tijdens de corona crisis redelijk hebben

uitstekende armaturen en/of bedrading in

kunnen

fijn

de wasbox en/of carwash. De armatuur is

ondernemers uit de branche te ontmoeten.

uiteraard waterdicht en we geven een 10 jarig

Naast ons bekende werkzaam heden binnen

garantie hierop.”

doorwerken

is

het

weer

Hierdoor

geen

hinderlijke

de tankstation- en carwashbranche tonen we op onze stand ook enkele noviteiten, zoals bijvoorbeeld een speciale armatuur voor in de carwashhal.” “Probleem bij veel carwashes is dat door het hardhandig gebruik of

van

hogedruk-

voorreiniging

slangen

en/ de

opgehangen TL / led armaturen

Schermen Het zal nog even spannend worden want het is nog onderweg maar we willen graag het allernieuwste LED scherm tonen met een 2.91 pixelwaarde! Tevens willen wij u een LCD scherm tonen dat u kan overnemen met een QR code zodat uw klanten zelf items kunnen opzoeken en/of bestellen! Ik hoop dat het op tijd aanwezig zal zijn.

beschadigd kunnen worden. Op verzoek van de firma Cleanpanel heb ik een speciale armatuur ontwikkeld zodat beschadigingen

Standnr

T513


HYDRAFLEX ROTERENDE TURBO NOZZLES BLAST-TEC PRO Meer impact Minder water Heavy duty Lange levensduur

Het beste uit Italië op het gebied van borstels en accessoires

Watermagic BV Klompenmakerstraat 135 3194 DD Hoogvliet Rotterdam

Tel: 0180 239 509 Email: sales@watermagic.nl Web: www.watermagic.nl

Whatsapp ons op 06 828 949 95


CS 5

|

nov 2021

|

VARIA

23

Huijbregst Floorsystems is de specialist in carwash vloeren Ook deze editie is de firma Huijbregts Floorsystems op de beurs Tankstations & Carwash aanwezig. Dit bedrijf uit Riel heeft in haar slechts 5 jarig bestaan vele carwashes van nieuwe vloeren voorzien. Tim Huijbregts: “Of het nu om selfwashboxen, een washal of een kettingwasstraat gaat, wij leggen graag een nieuw vloersysteem. Hiervoor maken wij gebruik van het RapidWash vloersysteem. Dit vloersysteem is speciaal ontwikkeld voor in een carwash en zeer bestendig tegen zware mechanische belasting en chemische invloeden. Met onze jarenlange ervaring in de carwash sector weten wij precies wat er met uw vloer gebeurt en hoe deze gebruikt wordt.”

In één dag geplaatst “Een groot voordeel van ons RapidWash vloersysteem is dat

ten als renovatieprojecten. Het is ook mogelijk om het RapidWash

dit voor u als carwash ondernemer een zeer beperkte omzet-

vloersysteem over de bestaande (tegel)vloer heen te leggen.

derving met zich meebrengt. In slechts 1 dag brengen wij ons vloersysteem aan wat al na 2 uur weer volledig te gebruiken is. Daarnaast is ons RapidWash vloersysteem naadloos en zeer bestand tegen chemicaliën, zuren en logen en UV bestendig.”

Maatwerk samenstelling van vloer
 Het voordeel van industriële acrylaatgietvloeren is dat u deze zelf kunt samenstellen. Er zijn vele kleurenmogelijkheden en er is keuze uit verschillende soorten plinten. Doordat de vloeren naadloos zijn blijft er geen onnodig vuil achter en zijn de vloeren snel en makkelijk te reinigen. Naar wens kan de ondernemer kiezen uit een gladde toplaag of een toplaag met antislip. Als u kiest voor antislip is de vloer van de carwash veilig voor medewerkers en klanten om overheen te lopen als deze nat is. Huijbregts Floorsystems legt vloeren voor zowel nieuwbouwprojec-

Gecertificeerde vloer
 Uiteraard levert Huijbregts Floorsystems alle carwash vloeren op met een productcertificaat en plaatsen wij onze vloerensystemen volgens de SIKB 6700 normen. Na keuring van een onafhankelijk inspectiebedrijf kunt u weer 6 jaar lang vooruit met de nieuwe vloer. Onze vloersystemen zijn perfect inzetbaar in een carwash. Huijbregts Floorsystems heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van het RapidWash vloersysteem in een: • Wasbox
 • Washal of rollover
 • Kettingwasstraat

HUIJBREGST FLOORSYSTEMS hieronder enkele voorbeelden

Standnr

T213


Specialist in het repareren, onderhouden en reviseren van autowasmachines

Arkeneel 8 (De Batterijen) 3905 NS Veenendaal Telefoon: 0318 55 08 83 info@carwashservice.nl www.carwashservice.nl

Huur van machines behoort tot de mogelijkheden

Aandacht

maakt het verschil Geen wasstraat is hetzelfde Geen ondernemer is hetzelfde Wij leveren met onze chemie maatwerk voor iedere wasstraat Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact op!

Sireon Carwash Products B.V. +31 (0)252-626699 T: M: chemie@sireon.nl W: www.sireoncarwash.com


CS 5

Versteeg aanwezig met Adriateh wasboxen en B&S roll-over

|

nov 2021

|

BEURS & ZO

25

zingwekkend laag is. “De roll-overs zijn nagenoeg storingsvrij. De oudste installatie heb ik 7 jaar geleden geplaatst en we hebben daar recent pas een storing moeten verhelpen. De roll-over

Carwash Service Versteeg is op de Tankstation & Carwash Vakbeurs

is daarnaast ook zeer monteursvrien-

2021 aanwezig met hun leverancier ADRIATEH van de Wasboxtechniek

delijk gemaakt. Men kan eenvoudig bij

en CAR-WASH-SERVICE Benkens van de Roll-over installaties. Tevens

het rolsysteem, wielborstels en andere

staat hier de gehele productenlijn opgesteld waarmee u het beste

slijtagedelen.”

wasresultaat kunt bereiken van u wasapparatuur. De uitstekende service gecombineerd met de beste apparatuur staat garant voor jarenlang Wasplezier voor zowel de ondernemer als voor zijn klanten.

Standnr

T401

ADRIATEH heeft de volgende noviteiten: • Complete techniekcontainer voor 5 wasboxen

Stekerr is de eerste snellader voor elektrische voertuigen

• Autolaadpaal STEKERR

(EV) die door Adriateh is ontwikkeld. Het is een commer-

• Multique 4 in 1

cieel snellaadstation dat compatibel is met CCS / CHAde-

• Diverse maquettes van de verschillende modelle Wasboxen.

MO connectoren met een laadsnelheid vanaf 50kW en tot 150kW, geschikt voor autowasstraten en benzinestations.
 De lader trekt de aandacht met een design dat doet denken aan een klassieke oplader voor mobiele telefoons. De Stekerr is ontworpen voor alle buitengebieden. Hij kan worden geleverd met een ingebouwde parkeerbeheeroplossing die in realtime informatie geeft over de bezetting van parkeerplaatsen. Voor snelle en gemakkelijke betaling accepteert het apparaat alle gangbare betaalopties: mobiele betalingen, smartcards, creditcards en betaalpassen. Op de foto demonstreert Zoran Švraka van Adriateh de Stekerr op de Automechanika.
 De lader is volgens Adriateh gemakkelijk en handig in gebruik. Dankzij de toegangscontrole voorkomt hij ongeoorloofd gebruik van het laadstation. Dat werkt via een interactieve vergrendelbare

CAR-WASH-SERVICE

interface waarmee alleen de eigenaar

CAR-WASH-SERVICE zal aanwezig zijn met de nieuwste roll-over.

van het voertuig kan communiceren. De

De B & S Premium. Deze Roll-Over is opgebouwd uit onderdelen

laadpaal is ook uitgerust met een touchs-

die vrij in de markt te koop zijn wat de onderhoudskosten ook op

creen dat geschikt is voor reclame. In een

lange termijn zeer laag houden. 
B&S is afgeleid van Bencken &

persbericht stelt Adriateh dat Stekerr ge-

Sohne. De heer Bencken was enkele decennia werkzaam binnen

bouwd is om lang mee te gaan. De lader

de carwashsector. Helaas is hij enkele jaren geleden overleden en

is voorzien van een stootvaste behuizing

heeft zijn zoon de fabriek voortgezet. De basis voor de B&S Rollover

en zit vol met elektronische componenten

techniek komt van de oude Wesumat machines, een voormalig zeer kwalitatief merk van roll-overs.” Monteursvriendelijk Na diverse machines te hebben geplaatst blijkt dat het storingsverloop verba-

advertentie

van fabrikanten als Schneider Electric en Phoenix Contact.


26

ACTIES & ZO

|

nov 2021

|

CS 5

“Periodieke acties zorgen al gauw voor 14 tot 25% extra omzet” Door Berrie Wolters

In de afgelopen 3 jaar heeft Axipoint uit Uitgeest Digital Advertising en Social Media marketing aan haar dienstenpakket toegevoegd. Loyalty beheer via een App is het bedrijf inmiddels ook niet vreemd. Zelfs 13 jaar na de oprichting van Axipoint zijn de traditionele papieren Axibonnen ook nu nog uiterst effectief. “Ook, of misschien wel juist, in de zeer veranderlijke automotive branche of carwash-tankstation branche,” vult Cees Visser aan. Toen hij in 2008 het bedrijf Axipoint oprichtte was het logisch dat hij marketingdiensten ging aanbieden aan de automotive branche. “In eerste instantie richtten we ons op de auto- en garagebranche in het algemeen, maar al snel kwamen de carwash- en tankstationbranche bij ons in beeld. Twee markten, enorm in ontwikkeling. De carwashbranche is de afgelopen jaren qua locaties enorm gegroeid. De traditionele tankstationbranche neemt qua locaties iets af maar ondervindt een grote transitie, niet alleen op het gebied van brandstoffen maar zeker ook qua food/horeca. De promotionele aandacht zal van het voorterrein moeten worden verlegd naar de shop en horeca. Daar ligt nu en in de toekomst het verdienmodel voor de branches.” Vele carwash- en tankstationondernemers hebben inmiddels gebruik gemaakt van de specifieke promotie kennis van Axipoint.

komen wassen. Vaak bedenken wij ludieke thema’s welke op een wasprogramma kunnen worden gebruikt.” Maar hiernaast doen wij ook de promotie van weggeefacties, winacties, informatieve teksten om de klanten te motiveren om hun auto te komen wassen. Hieronder meer over het plan van aanpak:

Intake
 Het proces begint met de intake. Wij willen natuurlijk zo veel mogelijk van jouw bedrijf en jouw wensen weten. Hoe meer wij weten, hoe beter we samen de doelstelling kunnen bepalen en behalen.

“Samen met de ondernemer bepalen we ‘het doel’ van de

Doelstelling
 Wil je meer nieuwe klanten en klantbehoud? Meer omzet of je naamsbekendheid in je regio vergroten? Welk resultaat je ook wilt behalen, wij bepalen samen met jou de haalbaarheid.

promotionele actie en maken we een ‘plan van aanpak’. Wil de ondernemer met de actie nieuwe klanten bereiken en aantrekken of bestaande klanten vaker laten terugkomen en/of meer laten besteden. Via local marketing (huis-aan-huis promo) de autobezitter overtuigen om de auto toch echt eens bij locatie-X te

Implementatie & Ontwerp
 Onze ervaren online marketeers en ontwerpers gaan aan de slag en creëren online en offline promotie met een uniforme uitstraling opgemaakt in jouw huisstijl.

Plan van aanpak


CS 5

|

nov 2021

|

ACTIES & ZO

27

Actie
 We gaan van start. We plaatsen voor jou berichten en/of advertenties op social media, versturen mailingen en de huis-aan-huis Axibonnen. Door een combinatie van meerdere kanalen bereik je meer en ben je volledig ontzorgd. Terugkoppeling / Evaluatie
 "Aan het einde van de actie wordt er samen met de ondernemer gekeken naar de resultaten. We analyseren mogelijke verbeterpunten die we bij een volgende actie direct meenemen zodat deze nog succesvoller is.
Wanneer we kijken naar onze historische gegevens dan kunnen we stellen dat bij onze klanten/ondernemers die ‘met regelmaat acties voeren’ de omzet tussen de 14 en 25% is toegenomen.” worden gebruikt en dat ze tot 95% minder water verbruiken. De microvezel handdoeken zijn zacht, krasvrij en in alle maten en kleuren beschikbaar.

Waarom marketing een must is

Social Media beheer

Het belang van marketing is in de automotive branche gegroeid. Het bereik van social media en de mogelijkheden met onlineadvertenties zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Met behulp van onze online marketing kunnen de wensen en behoeften van je klant geanalyseerd worden en hierop kun je als bedrijf weer inspelen. Als je weet wat de wensen en behoeften van je klanten zijn, kun je gericht adverteren. Met online marketing kan je als bedrijf nieuwe klanten aantrekken, huidige klanten vaker laten terugkomen en oude klanten reactiveren.

Om te groeien is het belangrijk om voortdurend zichtbaar te zijn. Social media is echter tijdrovend en vergt de juiste strategie. Besteed daarom Facebook en/of Instagram uit aan een professional. Trek nieuwe doelgroepen aan met gerichte advertenties op Facebook en Instagram en krijg direct meer volgers, nieuwsbriefinschrijvingen en klanten. Zo beheren wij voor onze klanten de pagina’s op bijvoorbeeld Facebook en/of Instagram! Wij plaatsen regelmatig berichten die variëren van informatief tot interactief. Hiermee is onze ervaring dat de ondernemers meer volgers, klantdata (inzicht klantgegevens), meer naamsbekendheid en het allerbelangrijkst loyale klanten!

Loyalty beheer App
 Axibonnen
 Axipoint heeft al meer dan 13 jaar ervaring met het ontwerpen, drukken en huis-aan-huis verspreiding van Axibonnen. De bedrukte en geperforeerde flyers zijn gemakkelijk te scheuren en te gebruiken om in te leveren.

Passen en handdoeken
 Uitstekende kwaliteit Tankpassen, Waspassen, Klantkaarten, Spaarkaarten en Cadeaukaarten kunt u bestellen in je eigen huisstijl, zijn de microvezeldoekjes voorzien van uw eigen bedrijfsnaam en logo en zijn van hoge kwaliteit. De kwaliteit van de doekjes zorgt ervoor dat de doekjes 500 keer opnieuw kunnen

In deze gepersonaliseerde App, in de huisstijl van de ondernemer, kunnen jouw klanten punten/geld automatisch sparen. Versterk de binding met jouw klanten en hun loyaliteit met de ideale spaaroplossing op maat. Erg efficiënt en een belangrijke bron voor het verkrijgen van klanten informatie. Betrouwbaar en voordelig!

Tankstation Carwash Vakbeurs
 Op onze stand bieden wij de nieuwste reclamemogelijkheden voor uw bedrijf. Wil je hierover meer weten, mail of bel ons voor een afspraak.

Standnr

T011


Carwash- & Truckwashvloeren van Huijbregts Floorsystems, in 1 dag vakkundig gelegd!

chts e l s n i 2 Tot 350m legd! 1 dag ge

Daarom kiest u voor onze professionele vloersystemen: • Naadloos

• Duurzaam

• Alle ralkleuren mogelijk

• Slijtvast

• Scheur overbruggend

• Zwaar mechanisch en chemisch belastbaar

• Vloei- en afvalstofdicht • Uitermate resistent tegen zuren, logen en warm water

• Iedere gewenste antislip graad mogelijk

n zijn Onze vloere plicatie 2 uur na aplaar weer k ik! Huijbregts Floorsystems... “voor professionals, door professionals” voor gebru • Voldoet aan alle HACCP eisen

Huijbregts Floorsystems | Vlucht 2 | 5133 AW Riel | +31 (0)13 - 203 24 69

WWW.HUIJBREGTSFLOORSYSTEMS.COM


CS 5

|

nov 2021

|

ADVERTORIAL

29

Het digitale platform waar het gemak en eenvoud van betalen, sparen en tegoeden samenkomen. Met Payque kan iedere elektronische muntautomaat klaar worden gemaakt voor de toekomst zonder dat er geïnvesteerd

hoeft te worden in dure betaalterminals. De lage installatie- en gebruikskosten zorgen ervoor dat Payque een voordelige oplossing is waarmee jouw automaten weer helemaal van deze tijd zijn. Goed voor het milieu en voor de portemonnee.

Betalen met QR-code

Scan en login

Opwaarderen en betalen

Ga aan de slag

Scan de QR code op het apparaat en

Voeg geld toe aan je tegoedkaart en

Is je betaling gelukt? Dan ga je direct

account.

de knop.

spaarpunten

log in of registreer gratis op je Payque

betaal met één druk op

door met je handeling en ontvang je

Payque maakt het mogelijk om QR-betalingen te accepteren bij alle elektronische muntautomaten zoals bijvoorbeeld wasboxen, wasstraten, stofzuigers, bandenpompen maar ook vending machines, wasmachines en toiletten.

Meer dan betalen

Eenvoudig aansluiten

Payque is niet alleen de ideale oplossing voor betalingen,

De Payque Connector is een slimme module die aan de

van automaten en geeft je de mogelijkheid om klanten te

worden ingebouwd, aan de buitenkant van de machine zie

Payque geeft je ook inzicht in de omzet en het gebruik belonen doormiddel van loyalty programma’s, kortingsacties

en vouchers. Daarnaast kun je Payque ook gebruiken voor het verlenen van toegang tot bijvoorbeeld toiletten of het openen van slagbomen.

Direct op je rekening Uniek aan Payque is dat het opgewaardeerde saldo van jouw

gebruikers direct aan jou wordt overgemaakt. Payque zit hier niet tussen wat ervoor zorgt dat jij direct beschikt over de middelen.

Zelf ervaren of kennismaken? Kom langs, je vindt ons op de

Tankstation & Carwash Vakbeurs stand T.627

binnenkant van iedere elektronische muntautomaat kan

je er niets van. Een QR-code sticker, standaard of in jouw huisstijl, is het enige wat je nodig hebt.


30

BEURS & ZO

|

nov 2021

|

CS 5

Veel informatie op de stand van Christ Carwash Ondanks de recente introductie van de ultramoderne roll-overs Cadis en Alpha zullen deze installaties niet fysiek op de Christ-stand aanwezig zijn. Op de stand wel veel aandacht over de stofzuigsystemen, het manueel voorreinigen en de mogelijkheden met de wasbox-unit SKIP

Manueel wassen Prejet Blade

meter 12 mm, lengte ca. 5.000 mm. • 2 hogedruklansen 600 mm, met stootbescherming op de lanskop. • 2 lanskokers. We kunnen de Prejet uitvoeren met een velgenreiniger en insectenreiniger. Elektronische muntproever en /of waspaslezer. Vorstbeveiliging.

Moto SKIP wasbox Is uw locatie niet geschikt voor meerdere wasboxen, maar u wilt toch de klant de mogelijkheid bieden zelf de auto te wassen, dan is de SKIP wasbox unit de perfecte oplossing. SKIP kan zowel toegepast worden voor commerciële wasbeurten als ook intern bij de autodealer. Enkele voordelen: • Plaats besparende constructie - ideaal voor resterende oppervlakken. • Door het geïntegreerde zwenkbuissysteem is er geen staalbouw nodig. • Hoogwaardige TOUCH-ME-besturing met standaard frequentieomvormer voor de hogedruk-verzorging. • Max. 6 wasprogramma's mogelijk, bijv. ook "Insecten speciaal" en "Vlekvrij glansspoelen" (osmose). • Geïntegreerd gesloten-lus systeem voor vorstbeveiliging configureerbaar. • Mogelijkheid om een motor of een voertuig droog te blazen. • Schuimborstel mogelijk. • Hoge druk lans mogelijk. • Vlekvrij afspoel mogelijk. • Inschuimen mogelijk. • Velgenreinigen mogelijk.

PREJET DUO of SOLO PREMIUM Met de PreJet kan de wasklant zelf de auto voorreinigen. • Geïsoleerde aluminium behuizing met Duplex+ poedercoating RAL 7037 stofgrijs. • BLADE, verlicht, - BLADE zijstukken RAL 7021 - zwartgrijs. • BLADE frontplaat in vele kleuren te bestellen. • Deuren met veiligheidsslot. • PLC TOUCH-regelaar met bedrijfsurenteller voor zelfbediening of handmatige bediening. • Statusindicatoren voor storingsmelding en servicebehoefte (ROOD). • Knop voor inschakelen hogedrukwassen (WIT). • Filter voor leidingwater. • Leidingnetwerkscheiding conform DIN 1988. • Droogloopbeveiliging via drukschakelaar • Inschakeling van pomp via stromingsschakelaar. • 2 hogedrukpompen PREMIUM (CAT), 2,2 kW, 15,6 l/min., 85 bar.

Matten reiniger • Mattenreiniger CAR-MAT STREEP, DURAPROTECT, buitenversie, met muntmechanisme. • DURAPROTECT-behuizing van roestvrij staal 1.4301 met duplex-poedercoating in Christ standaardgrijs RAL 7037 en zijpaneel in zwartgrijs RAL 7021. • Geïntegreerde looptijdweergave (ledstrip met kleurwissel). • Stickers voor gebruiksaanwijzingen op het deksel van de behuizing. • Christus-logo in zwart op de behuizing. • Geïntegreerde spoorverwarming, vorstbestendig tot maximaal -10°C. • Geïntegreerde muntautomaat, voor maximaal 2 munten, om de mattenreiniger te activeren (mattenreiniging tegen betaling). • Mathouder van RVS, aan de zijkant gemonteerd. • Extra knop voor het activeren van natte reiniging voor rubberen matten, instelbare hoeveelheid water.

• 2 flexibele slang-retourstangen, L 2.000 mm.

• Bevestigingsmateriaal voor deuvelmontage.

• 2 hogedrukslangen in antraciet, buitendia-

• Kleine onderdelen, riolering en elektrisch


CS 5

|

nov 2021

|

31

BEURS & ZO

systeem (HT-leiding, slang en elektrische

aanbod (bij autowassen inclusief) worden

met afsluitbare toegangsdeur, bodem-

kabel).

aangeboden. De HURRICANE is een flexibel

plaat van verzinkt plaatstaal en kunststof

• Vuilwaterafvoer: slangaansluiting OØ 50 mm.

systeem, dat zich optimaal aan de lokale

• Voeding: 230 V / 50 Hz 0,5 kW / 3A.

voorwaarden aanpast.

• Wateraansluiting: slangaansluiting AØ 14 mm. • Afmetingen (H x B x D): ca. 1.000 x 1.500 x 500 mm.

deksel. • 2 zijkanaalcompressoren à 1,6 kW, 50 Hz, 270 m³/h, aansluiting op 400V-stroom-

Daarnaast heeft Christ ook losse stofzuigunits in het assortiment, zoals de Blade solo /Duo en de Stripe Solo/Duo.

• In verschillende kleuren te verkrijgen.

verzorging. • 2 vuilreservoirs van kunststof (volume 34 liter) met heveltechniek voor eenvoudige verwijdering en vergrendeling. • 2 mechanische muntcontroleurs voor

Stofzuigen & Zo

maximaal 1 muntsoort en Christ Standard-jeton met dezelfde waarde (geen jetons van opdrachtgever), tijdsturing met telwerk. • 2 zuigslangsets in de kleur zwart, bestaande uit: Kunststof zuigslang geribbeld (50 mm buitendiameter, lengte circa 5.300 mm) met flexibele slang-terugplaatsstang.

Voor grote wascentra met een hoge behoefte aan stofzuigplekken levert Christ de centrale

Stofzuigersysteem DUO

zuiginstallatie HURRICANE, geschikt tot 20

Deze stofzuigunit is zowel in Blade versie

zuigboxen voor personenwagens. Dit kan

(verlicht, foto links)) als niet verlicht

echter, afhankelijk van het bedrijfsmodel,

verkrijgbaar.

als zuiginstallatie tegen betaling of als gratis

• Gepoedercoate aluminium behuizing

Standnr

T217

advertentie

VACATURE

montage- en service monteurs Christ zoekt voor de Nederlandse markt, mede door de sterke groei die wij doormaken, enkele collega’s. Om haar team te versterken zoekt men per direct o.a.: • 2 montagemedewerkers voor de plaatsing van onze autowasmachines.
 • 1 Servicemonteur regio Noord Holland 
 • 1 servicemonteur regio Utrecht of Zuid Holland 

 • Daarnaast zoeken we ook nog een servicemonteur in België. 

 Ben je geïnteresseerd in een leuke afwisselende job in een groeiende en gezonde organisatie met een goede beloning! Neem dan direct contact op.

 Bel +31 6 513 070 07 
of mail naar fsouer@christ-ag.com


Wash

PLANETAIRE WIELWASSERS

STATE OF ART BETAALTERMINAL

INTELLIGENTE ZIJBORSTELS

MEER BIEDEN, MEER KUNNEN, BETER WASSEN ! De Klean!Star iQ beschikt over bijzondere, unieke functies, met recht een premium roll-over waarmee u zichzelf duidelijk onderscheidt op de markt. Differentieer uw aanbod en benut uw TSXIRXMIIP ZSPPIHMK NYMWX ST HMI PSGEXMIW [EEV Y[ OPERXIR LIX ZIV[EGLXIR

Meer info op www.tsg-solutions.nl


CS 5

|

nov 2021

|

BEURS & ZO

33

TSG Wash verovert marktaandeel met Kärcher wasboxen en roll-overs Bij TSG Wash bieden we naast een roll-over wasinstallatie ook nog de selfcarwash/ wasboxen voor mensen die zelf hun wagen willen wassen als voor hen die hun wagen willen laten wassen. In combinatie met de verschillende wasinstallaties, heeft TSG betaal – en besturingssystemen ontwikkeld. Dit wordt ondersteund door het Charlie cloudplatform, wat u meer inzicht geeft in het gedrag van uw klant en zal leiden tot hogere omzetcijfers! Als men de auto wilt gaan wassen in de

den bieden, waaronder contactloos voor

wasbox kunt u uw klant met de Self-

bank-en credit kaarten, een scanner voor

washPay de mogelijkheid bieden om

QR codes en barcodes (denk aan korting-

eenvoudig via een touchscreen een

vouchers, maar ook de unieke barcodes

wasbeurt te starten. Het betalen met

die gegenereerd worden door Fuel POS

muntgeld is nog steeds mogelijk, maar

) en zelfs de mogelijkheid om voor abon-

via het state of the art betaalscherm kan

nementhouders via nummerplaather-

er nu ook contactloos betaald worden

kenning de carwash te laten starten! En

met bankkaarten, via een barcodescan-

wat ook ontzettend mooi aan dit systeem

ner, een QR code en zelfs met num-

is dat het naar eigen style ingericht kan

merplaatherkenning! De user interface,

worden en ook eventueel zelf acties in

tarieven en programma's kunt u geheel

het scherm kunt laten tonen.

naar eigen wens instellen via het Charlie beheerportaal.

De terminal is volledig cash-vrij, waardoor er minder kans is op vandalisme en

Naast de wasboxen is er ook een betaal-

u minder handelingskosten heeft.

systeem ontwikkeld voor de Roll-overs, namelijk de CarwashPay. Ook met de

Standnr

CarwashPay kunt u uw klant het gemak van de meest recente betaalmogelijkhe-

Velgenreiniging door roll-over moet optimaal zijn Naast het wasresultaat moet de auto na de be-

aan tevreden, terugkerende, klanten. Hierdoor

handeling ook droog zijn. Auto’s met wieldoppen

bouw je aan succes en verhoog je het rende-

verdwijnen uit het straatbeeld en lichtmetalen

ment. TSG bidet met de Klean!Star roll-over met

velgen zijn allang geen speciale accessoires van

hierin de K!Planet iQ velgenreiniging van Kärcher

de auto meer. Ze bestaan in heel veel soorten en

verschillende mooie oplossingen die hieraan

maten en worden ervaren als een verfraaiing van

bijdragen én uiteraard wel zorgen voor schone

de auto. Het reinigen van die velgen is dan ook

velgen. De velgen worden gewassen door 3 apart

meer en meer van belang geworden.

roterende borstelschijven, die in zijn geheel en ieder in een verschillende richting draaien. Zo

Als roll-over exploitant kun je je op verschillende

worden de wielen nauwkeuriger gereinigd, geen

manieren onderscheiden en het standaard afle-

vuil meer en worden velgen van elk formaat per-

veren van schone velgen is er één van. Een goed

fect schoon! Dat is toch precies wat je wilt?

aanbod gaat verder dan een schone auto, denk

T307


Schoon en glanzend! Met Caramba X Line

De factor voor meer efficiency in uw carwash!

www.caramba.eu

DE NIEUWE GENERATIE STOFZUIGSYSTEMEN VOOR UW CARWASH OF INDUSTRIE TEL: 0032 (0)89 244 529 info@ergox.com www.ergox.com

Krachtig, onderhoudsvrij en duurzaam Aantrekkelijk voor de gebruikers Hoog efficiënt en energiezuinig Op maat gemaakt MADE IN BELGIUM


CS 5

|

nov 2021

|

BEURS & ZO

35

WashTec maakt met MyCarwash connectie wasstraat mogelijk De digitalisering in de autowasbranche neemt voortdurend toe. Ope-

is ook mogelijk via

rators kunnen hun systemen op afstand bedienen via internet, be-

het

dieningsmaterialen kunnen online worden gekocht en steeds meer

Leveranciers hebben

klanten gebruiken hun smartphone om een ​​carwash te boeken en

op afstand toegang

te betalen. Om al deze ontwikkelingen in één oplossing te bundelen,

tot het systeem, poor-

start WashTec nu het internetplatform mywashtec.com.

ten kunnen worden

internetportaal.

bediend en temperaMywashtec.com bestaat uit vier onderdelen, zoals hieronder

tuur- en verlichtings-

beschreven.

my.WashTec.com

installaties zijn digitaal

combineert de digitale ontwikkelingen om zo het werk van operators

aan te sturen. Ook

makkelijker te maken.

nieuwe wasprogram-

Het

nieuwe

internetplatform

ma’s kunnen binnen • my.carwash: Dit is de toegang op

enkele minuten op

afstand tot de wasstraat. Het maakt

afstand worden aan-

een continu overzicht mogelijk van

gemaakt en zijn direct

de prestatiecijfers van een systeem,

beschikbaar.

directe berichten bij storingen in het systeem en andere informatie die di-

WashTec toont via een live-ver-

gitaal kan worden opgevraagd zon-

binding met onze showroom in

der dat je ter plaatse hoeft te zijn.

Augsburg de nieuwe bovengenoemde functionaliteiten. Tevens

• my.shop: De online shop van WashTec is geïntegreerd in het platform.

kunt op onze stand de nieuwe Po-

Reserveonderdelen, AUWA-producten, aanvullende producten en

werfoam-lans met AUWA-Foam-

uitgebreid marketingmateriaal zijn digitaal te bestellen. Kopers krij-

Tecs zelf testen.

gen korting ten opzichte van andere bestelmethoden via het platform. WashTec Benelux is een volle dochter van het Duitse WashTec AG, en • my.EasyCarWash: Ook de EasyCarWash klantenapp is in het

de ondernemer doet dus rechtstreeks zaken met de fabrikant. U bent

platform geïntegreerd. Dit maakt het klantenbeheer eenvou-

van harte welkom op onze stand (nr. T309) tijdens de Tankstation &

dig en digitaal. De EasyCarWash-app verhoogt de wasverkoop

Carwash Vakbeurs 2021.

en verhoogt de winst, ongeacht de weersomstandigheden. • my.SmartSite: De systeembesturing van een WashTec carwash

advertentie

Standnr

T309


DIRTY IN

CLEAN OUT -

Hoog volume autowasstraten geheel in RVS; Hydraulisch, elektrisch of hybride aandrijving; 100% made in Germany, ruim 25 jaar ervaring; Alles uit eigen huis: wasstraat, besturing en kassa; - Innovatief, betrouwbaar, easy maintenance, top rendement; - Wij werken uw complete businessplan in detail uit.

DICO Carwash BV Goudwerf 12 6641 TG Beuningen Telefoon Email Website

085 - 0653 299 info@dicocarwash.nl www.dicocarwash.nl

DICO: made in Germany

www.dicocarwash.nl & www.dico.de

Next Generation Cleaning Solutions

HOOGWAARDIGE REINIGINGSMIDDELEN Beter Op het gebied van kwaliteit en prijs per wasbeurt Makkelijk Door een duidelijke kleurcodering Duurzaam Hernieuwbare ingrediënten en productie Betere ingrediënten, slimmere recepturen, efficiëntere processen … bij Spectro werken we elke dag aan de reinigingsconcepten van de toekomst. Deze ontwikkelen we in ons laboratorium, maar testen we ook intensief in de dagelijkse praktijk van onze klanten. Zo beginnen we elke dag aan een nieuwe toekomst voor de carwashbranche.

www.spectro.nl

Neem contact met ons op voor een advies hoe we uw carwash resultaat kunnen verbeteren!

+31 412-631956 | info@spectro.nl


CS 5

|

nov 2021

|

BEURS & ZO

37

Bespaar energie met het centraal stofzuigsysteem van ERGOX ERGOX maakt van de gelegenheid gebruik om tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs het ‘besparen van energie’ met stofzuigsystemen te accentueren. Henk Wildeman van Ergox: “Zeker in deze tijd waarin de energieprijzen enorm stijgen worden voor gas en daaraan gekoppeld de elektrische energie welke u verbruikt. Om voor de carwash de energie rekening betaalbaar te houden is het ERGOX centraal stofzuigsysteem ontwikkeld.”

“Het energieverbruik wordt bespaard

munten, wasmunten of contactloos be-

door o.a. de intelligente aansturing van

talen middels kaartlezersprincipes etc.

de vacuümturbine. Deze vraagt weinig

Ideaal voor de bandenpomp oplossingen

elektrische energie maar zorgt wel voor

nabij wasstraten, tankstations en laadsta-

een optimale werking. Per gebruikende

tions voor de elektrische auto’s.
Veilig-

slang wordt gemiddeld ongeveer 1,7 KW

heid en energie besparingen staan ook

elektra verbruikt en dat is weinig vergele-

bij dit product centraal. Een autoband

ken met stand-alone toepassingen en de

met de juiste spanning geeft een zekere

andere stofzuigsystemen. ERGOX heeft

wegligging en biedt veiligheid alsook een

sinds 2012 de ontwikkeling op energie

voordeel mindere rijweerstand waardoor

besparing ingezet.”

er energie wordt bespaart.”

Noviteiten
 Daarnaast zal ERGOX ook haar noviteiten aan u presenteren waaronder de robuuste stand-alone bandenpomp. “De

Standnr

bandenpomp is voorzien van de verschil-

T519

lende betaalmogelijkheden zoals Euro

Maintech plaatst MIX PULS roll-over in Denemarken Peter de Wit van Maintech heeft een Deense carwashdealer geholpen met

naam MIX. Inmiddels bestaat deze productgroep uit 8 verschillende typen

het installeren van een MIX Puls 1W Pro roll-over in Kopenhagen. Peter de Wit:

roll-overs. MIX valt onder de holding DEGAMA waar ook sinds 2020 het merk

“Het betreft een roll-over van het Italiaans merk MIX en type Pulse 1W Pro.

Autoequip valt.

Deze roll-over is grotendeels van RVS, heeft een was hoogte van 3,1 meter en doorrijbreedte van 2,70 meter en is dus geschikt voor het wassen van personenwagens en busjes. Tevens is de roll-over van afstand te monitoren en voorizne van hogedruk voor de wielen.” Deze Italiaanse leverancier is binnen de Nederlandse carwashbranche relatief onbekend. Opgericht in 1987 en gespecialiseerd in hogedruk reiniging/wasboxen en waterbehandeling. Later is men gestart met de productie van roll-over installaties onder de bedrijfs-


www.4carwash.nl info@4carwash.nl +31(0)6 - 53 171 272

4CARWASH, de CARWASH SPECIALIST voor Nederland en België. Bij 4CARWASH kunt u terecht voor: • Carwashchemie, NTA vrij, voor wasstraten, truckwash, roll-overs en wasboxen • Advies en ondersteuning • Uw online bestellingen


CS 5

|

nov 2021

|

VARIA

39

Sinds 2020 is CleanFox Industries B.V. de exclusieve importeur voor Nederland en per 2021 is hier België ook aan toegevoegd. Eigenaar Robert Ongenae: ‘In 2021 willen we Koch-Chemie officieel introduceren op de carwash markt, de Carwash Vakbeurs is hiervoor een mooie gelegenheid. We hebben met Koch-Chemie een uniek merk in handen wat zich wereldwijd al bewezen heeft. Het is nu aan ons om die reputatie in Nederland & België uit te bouwen. 

 We onderscheiden ons met het Koch-Chemie productsysteem wat hoogwaardige chemie en accessoires biedt voor alle disciplines van de moderne carwash: wasbox, wasstraat, poetsafdeling, waterzuivering en zelfs consumentenproducten voor de shop.

CleanFox lanceert KochChemie op Carwash Beurs Koch-Chemie is een vooraanstaande Duitse producent van ‘high performance’ reinigings- en verzorgingsproducten voor carwash en detailing. Wie ‘Koch-Chemie’ op YouTube intikt vindt talloze reviews van de producten door enthousiastelingen. Tot de klanten behoren premium autofabrikanten als Mercedes-Benz,

Het thema op onze stand is ‘Future Proof Your Carwash.’ Onze carwash-range is dat ook zeker: VDA-conform, NTA-vrij, op basis van hernieuwbare grondstoffen en geschikt voor biologische waterzuiveringen. Ook op vlak van reinigingskracht, geur, kleur, schuim en glans behoren we tot het bovenste segment van de markt. Koch-Chemie combineert dus topprestatie met duurzaamheid.

 We kijken er erg naar uit om kennis te maken met de bezoekers van de beurs en hen te introduceren met de Koch-filosofie.

BMW, Audi en Volkswagen. Ook Holz-wasstraten en grotere Duitse carwashketens als Waschwelt en Best Carwash maken

Standnr

gebruik van de carwash-chemie.

T531

CMPS toont portfolio betaalsystemen “Tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs toont CMPS haar volledige portfolio aan betaalsystemen en gerelateerde diensten voor de Carwash exploitant. Het cloud gebaseerde administratiesysteem in combinatie met verschillende geïntegreerde betaalpunten op locatie en diverse identificatie mogelijkheden voor klant(betaal)gemak staat dit keer centraal. Van een online rapportage tot het beperken van wasprogramma’s

platform. Met een waspas kan u klant zich identificeren en gebruik

op de betaalautomaat door identificatie van het voertuig, zomaar

maken van uw diensten, of dit nu een wasbox, stofzuiger of tunnel

een greep uit de showcase bij CMPS op T.619”

wasstraat is.

Kenteken wassen

Een waspas kan gebruikt worden bij verschillende varianten van klan-

Vaste klanten met een (klein) wagenpark laten wassen, met een eventu-

tenbinding; of het nu op rekening, vooraf betalen of abonnement is. De

ele beperking op de wasprogramma’s. Het is mogelijk met kentekenwas-

eindgebruiker heeft een eigen portaal waar het gebruik kan worden

sen, op rekening, vooraf laten betalen of via een abonnement.
 De eind

bekeken en bij een prepaid kaart bestaat de mogelijkheid om via een

klant beheert zelf zijn voertuigen via de portal en welke wasprogramma’s

iDeal betaling het saldo te verhogen.
 
Op basis van uw diensten kunt

gebruikt mogen worden door de bestuurder(s) evenals de frequentie.

u de klant ook een ‘menu’ aanbieden waar bijvoorbeeld het stofzuigen

De uitbater bepaald de tarieven. Hiermee zijn er geen verassingen voor

door het aanbieden van een waspas gratis is nadat er gewassen is bij

beide partijen.
 Dit concept is ook te combineren met een waspas waar-

de roll-over wasstraat. Een waspas is ook te combineren met een ken-

bij ook overige diensten als stofzuiger kunnen worden gebruikt.

teken als identificatie.

Waspassen Een waspas is een van de loyaliteit identificatie mogelijkheden op ons

Standnr

T619


Centrale stofzuigersystemen

VAN HOLLAND

Made in Holland, by Van Holland Pompsystemen · Frequentieregelaars en besturingssystemen · Voorafscheiders · Mattenzuilen · Slanghouders · Flexibele slangen, spleetzuigers & slang koppelingen · Interieurbanen Waterfilter · Maatwerk van o.a. waterbakken etc. · Meer informatie:· vanholland.nu

Aardvletterweg 2 3417 XL Montfoort +31 (0) 348-447030


CS 5

|

nov 2021

|

VARIA

41

ACTIE&REACTIE: Ferrari dag bij The Wash Elke 3e dinsdag van de maand is er bij The Wash Zeggershoek Hengelo een Ferrari dag. Autobezitters van dit merk mogen tegen een actieprijs de auto laten wassen (en eventueel poetsen). Enkele Ferrari’s in een rij voor de wasstraat levert in elk geval veel bekijks op. Goede actie wat de redactie betreft!

Halloween kwam tot leven bij Loogman Heerhugowaard! De wasstraat was met pompoenen, strobalen en andere Halloween decoraties in een heuse Halloweensfeer ondergedompeld. Maar ook aan de echte fans met stalen zenuwen was gedacht, want die konden dat weekend van 17:00 - 22:00 uur terecht voor het betere griezelwerk. Zo waren er speciale licht- en geluidseffecten en was de kans groot dat er een zombie naast de auto opdook, een demoon de wasklant de stuipen op het lijf joeg of de rillingen bezorgde van een crazy clown. Het gaf het ritje door de wasstraat toch nèt even een andere dimensie. Het stofzuigplein kon tijdens deze avonden helaas niet gebruikt worden, maar wel gratis in Halloweensfeer op een polaroid worden gezet als aandenken aan Halloween Carwash by Loogman. Veel klanten kwamen met een passende Halloween outfit langs. En … er was nog een extra reden om dat weekend ‘s avonds langs te komen. Alleen ’s avonds van 17:00 - 22:00 uur bij Loogman Carwash Heerhugowaard kostte Wasprogramma 1 geen €18,50, maar slechts €10. Loogman had een mooie Halloween promofilmpje gemaakt. Bekijk deze op www.cleaningstation-carwash.nl

advertentie


WILT WILT U U DE DE OMZET OMZET WILT U DE OMZET VAN WASBOXEN VAN UW UW WASBOXEN V R O VAN V E EUW R H HWASBOXEN O G G E E N N ? ? A DHA AT TOK KG AN NE N ? V E RD

DAT KA N

NIEUWSGIERIG ?? NIEUWSGIERIG WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL

WILT U DE OMZET VAN UW WASBOXEN V E R H O G E N ? DAT KA N

NIEUWSGIERIG ? WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL

NIEUWSGIERIG ? WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL

WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL

WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL

+31 (0)24 820 0208

+31 (0)24 820 0208 +31 (0)24 820 0208

+31 (0)24 820 0208


IM EU R PR

PRIMEUR

"Voor de carwash industrie hebben Mike Hoffs en Maurice Piket een unieke, op afstand bestuurbare light controller ontwikkeld. De eerste hebben ze mogen plaatsen bij AVIA aan de Van Aalstlaan te Zoetermeer, een station dat valt onder Achilles Brandstoffen Maatschappij. Gekoppeld aan een prachtige nieuwe Kärcher roll-over, geleverd door TSG, maken Hoffs en Piket een echt “feestje” van de carwash.” VOOR MEER INFORMATIE Maurice Piket +31 (0) 6 20 00 00 91CS 5

|

nov 2021

|

VARIA

45

Nieuwe borstels en kettingbaan voor Carwash Larenstein Door Berrie Wolters

De Autoequip EVO wasstraat van Carwash Larenstein is ruim 9 jaar operationeel en is recent voorzien van nieuwe wasborstels en een kettingbaan. Eigenaar Bas de Rooij vervangt de wasborstels sowieso periodiek en de oude kettingbaan was echt aan vervanging toe.

Bas de Rooij: “Ik vind dat de wasborstels er altijd top uit moeten zien.

de kettingbaan geplaatst. Bas de Rooij: “De kettingbaan heeft het ja-

Sommige borsteldelen slijten harder, denk ter hoogte van de trekhaak

ren goed gedaan, tot zo’n half jaar geleden hij mankementen begon

en bij de wangen van de auto (meer druk). Elk half jaar draai ik de borstels

te vertonen. Vooral de ijzeren slijtdelen waren echt versleten. Het

om en na 150.000 wassingen vervang ik alle borstels in de wasstraat,

plaatsen van zware SUV’s of werd steeds lastiger en veroorzaakte

ondanks dat sommige delen in principe nog goed zijn. Dit komt uiteraard

het eraf schieten van de ketting en dus uiteindelijk ook stilstand in de

ten goede aan het wasresultaat en door de frisse felle kleuren van de

wasstraat. Na enkele ‘oplap reparaties’ was het uiteindelijk gewoon

wasborstels oogt de wasstraat ook attractiever. De 1e dakborstel ver-

klaar. De oude kettingbaan eruit en de firma MainTech van Peter

vang ik zelfs elk jaar!

de Wit heeft een nieuwe RVS kettingbaan gemonteerd, inclusief ook de aandrijf- en trekstation. Deze nieuwe kettingbaan heeft Peter de

Mede dankzij de prima prijs- kwaliteitsverhouding van Morelite (dealer

Wit samen met een Ita-

Ron de Wit) is het periodiek vervangen financieel ook haalbaar. Ook nu

liaanse fabrikant speci-

heeft Ron de Wit de borstels vervangen. Het betreft 2 dakborstels, 2 vel-

aal voor EVO wasstraat

genborstel en 4 zijborstels. De dakborstel is voorzien van Hybride en de

ontwikkeld. Deze RVS

zijborstels van Shape Foam (vorm van de auto). Tevens heeft Ron de Wit

kettingbaan draait nu

de borstels met wokkelmotief uitgevoerd wat een golvend show effect

in verschillende Euro-

geeft tijdens het wassen (bekijk video op cleaningstation-carwash.nl).”

pese landen.

Kettingbaan
Iets minder dan 9 jaar geleden is de EVO wasstraat en

De Groene Pluim voor wascentrum ’t Vosje In 2020 is een nieuwe locatie van ’t Vosje gestart in Oosterhout. Het

is regionaal een voorbeeld voor andere bedrijven binnen de bran-

logo is afkomstig van de vlinder genaamd het Vosje, welke centraal

che.
De accreditatiecommissie is positief over de ambitie die het be-

staat voor een schone leefomgeving. ’t Vosje Oosterhout heeft on-

drijf heeft en de stappen die tot op heden gezet zijn.

geveer 14 medewerkers in dienst, waarvan 4 met een vast contract. ’t Vosje heeft een jong team en het verloop is beperkt. Bij de bouw

Autowas & Poetscentrum ’t Vosje in Oosterhout verdient dus zeker De

1,5 jaar geleden is nadrukkelijk rekening gehouden met milieu.

Groene Pluim. In de toekomst zal met deze ambitie autowas & poetscentrum ’t Vosje zeker in staat zijn de Groene Pluim te behouden en een

Ook het was-proces is milieuvriendelijk, de auto’s worden gewassen

echte inspiratiebron te

met bio reinigers, dit zijn shampoos op basis van bacteriën. Bij het

zijn voor anderen op

was-proces wordt het gebruikte water voor 95% gerecycled. Het in-

het gebied van Duur-

gezette water wordt opgevangen, gereinigd en eventueel aangevuld

zaam en Maatschappe-

met regenwater. Er is slechts een kleine toevoer van leidingwater.

lijk Ondernemen.

Volgens de accreditatiecommissie heeft Autowas & poetscentrum ’t Vosje op het gebied van duurzaam ondernemen een mooie ambitie. Autowasstraat ’t Vosje in Oosterhout is een duurzame koploper en

Bron: De Groene Pluim


Wie levert Wat

AFVALWATER EQUIPMENT

DOE-HET-ZELF BOXEN

HONDENWASSTRAAT

RANDAPPRATUUR

ACE Carwash Systems Gouwzeestraat 11 1382 KD Weesp T 0294 491 567 info@ace-europe.nl www.ace-europe.nl

LAKBEHANDELING

RECLAME EN UITSTRALING

Wasboxen voor elke locatie Flexibele techniek en gebouwen voor elke doe-het-zelf waslocatie.

www.washtec.nl - 079 - 36 83 720

BORSTELSYSTEMEN

Ontwikkeling, ontwerp, bouw én onderhoud van wasboxen

www.washnet.nl

HIER ADVERTEREN?

ONDERDELEN & TOEBEHOREN

Leverancier autowasinstallaties, wasborstels, wasboxen en reinigingsmiddelen. Onderhoud, revisie en onderdelen van WashTec installaties www.hoogendijkcarwash.nl

Ontwikkeling, ontwerp, bouw én onderhoud van wasboxen

Christ Tel: 013-5435433 Email: christnl@christ-ag.com Internet: www.christ-ag.com totaalleverancier van wasinstallaties

Voor al uw Carwash Marketing 3 Axibonnen - Flyers 3 Social Media Beheer 3 E-mail Marketing 3 Social Advertising 3 Video’s 3 Waspassen 3 Handdoekjes www.axipoint.com - 0251- 70 02 02

ROLL-OVERS

mail naar: wppvakbladen@ziggo.nl

Hansa Service BV Mobile: 06-22403224 Tel: 020-6177067 www.hansaservice.nl

www.washnet.nl

Leverancier autowasinstallaties, wasborstels, wasboxen en reinigingsmiddelen. Onderhoud, revisie en

POETSMACHINES & REINIGINGSPRODUCTEN advertentie

SoftCare2 Pro De roll-over machine voor autowassen op het hoogste niveau.

www.washtec.nl - 079 - 36 83 720

onderdelen van WashTec installaties www.hoogendijkcarwash.nl


TRUCKWASH

VLOEISTOFDICHTE VLOER

Carwashvloeren tot 350m2 in slechts 1 dag gelegd! En 2 uur na applicatie weer klaar voor gebruik! 013 - 203 24 69 HUIJBREGTSFLOORSYSTEMS.COM

WASSTRATEN

AquaPUR2 waterterugwinning Innovatieve waterbehandeling voor roll-overs.

SoftLine2 kettingwasstraten Hoog volume RVS Modulair en flexibel concept voor elke gewenste capaciteit en

beschikbare ruimte. AUTOWASSTRATEN

tel: 085 - 0653 299 www.dicocarwash.nl www.washtec.nl - 079 - 36 83 720

CARWASH CHEMIE

Transport Cleaning

www.washtec.nl - 079 - 36 83 720

proudly made in Germany

4Carwash B.V. tel. 06-53171272 E: info@4carwash.nl www.4carwash.nl STOFZUIGERS

ACE Carwash Systems

www.blob-ps.com

Gouwzeestraat 11 1382 KD Weesp T 0294 491 567 info@ace-europe.nl www.ace-europe.nl

Venlosesteenweg 149 3680 MAASEIK - België Tel: +32 89 244 529 info@ergox.com www.ergox.com

WATERRECYCLING

VERLICHTING LED

Tel. 06-512 666 23 | info@vlietwash.nl

www.vlietwash.nl


SmartCare Ontdek de nieuwe excellente wasinstallatie. De slimste in alle dimensies.

Informeer nu: www.washtec.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.