Carwash 5 - 2022

Page 1

05 DEC 2022

Kuzee opent nieuw serviceplein en bouwt 6e nieuw locatie

Autowaspark Kuzee Terneuzen heeft op 1 december een nieuw serviceplein in gebruik genomen. Aan de bestaande stofzuighal is een nieuwe hal gebouwd waardoor de stofzuigcapaciteit is verdubbeld tot 22 plaatsen. In het Zeeuwse Goes is begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van een XXL wascentrum. Kuzee betrekt hier een voormalig distributiecentrum van maar liefst 4000 m2. Bouw media 2023.

ACE Carwash plaatst eigen stofzuigerpleinen

Ruby Kamerbeek: `Na twee jaar ontwikkeling en een hele rits aan prototypes, is het zo ver: de nieuwe standaard voor stofzuigerpleinen is gelanceerd. ACE, in samenwerking met leverancier Formula Air, legt met dit stofzuigerplein de lat op nieuwe hoogte. En daar gaan we alles over vertellen.

INHOUDSOPGAVE

10-jarig jubileum Carwellness Venray met nieuwe wasstraat

Dit jaar bestaat Carwellness Venray aan de Maasheseweg te Venray 10 jaar. Eigenaar Pascal van Nisselroy had op deze locatie een flink terrein van 1 hectare kunnen bemachtigen waarop hij een ‘mobiliteitsplein’ kon realiseren. Zelf zou hij er gaan autowassen en autopoetsen. In recent is er een nieuwe Istobal wasstraat geplaatst door Maurice Piket.

Colofon

Uitgever: Berrie Wolters

Postbus 6672 • 6503 GD NIJMEGEN

Telefoon: +31 (0)6 5218 3174 E-mail: wppvakbladen@ziggo.nl Oplage: 2100 verschijning: 6 x per jaar

Uitgave 05 31 Bij BOB vestigingen danst LED verlichting op de muziekbeat 33 Nieuwe webshop voor de carwash ondernemer: www.carwashwebshop.nl 35 Falcon Carwash opent vijfde stand-alone locatie

14 Starwash Oldenzaal wordt Perfect Carwash / Robert de Mönnink zet camper(wash)-activiteiten voort

5 BOVAG ondernemers doen inspiratie bij Oosterburen / SOP Allasserdam weer klaar voor de toekomst 17 HBEST Alkmaar plaatst in nieuw pand eerste SmartCare roll-over 26 Update verbouwing ANAC Nijmegen

Drukkerij: Veldhuis Media, Raalte Opmaak: Creatieve Gasten, Nijmegen Verspreiding: PostNL

www.cleaningstation-carwash.nl

Uitgave 5 | December 2022 | INHOUDSOPGAVE | 3
11 18 20

Bij Washnet hoeft een monteur geen slangenmens te zijn.

100% online bediening » verbruik en waterdruk » temperaturen » shampoo-dosering » osmose-water » prijzen en happy hour » omzet per dag en per box Bekijk en regel alles, thuis of onderweg!

Washnet innoveert. Onze compacte installatie voor vier wasboxen past op slechts 3m2. Volledig ontworpen door een ervaren monteur, dus je kunt overal gemakkelijk bij. De wasboxen van Washnet zijn storingsarm en leveren gemiddeld 17% méér rendement. www.washnet.nl IJzeren Veldweg 1–B 1272 PZ Huizen michael@washnet.nl

BOVAG ondernemers doen inspiratie bij Oosterburen

“550.000 wasbeurten per jaar, 220.000 interieurreinigingen, 48 stofzuigerplekken en dan nog eens 32 andere vestigingen… Duizelingwekkende cijfers van Europaas grootste autowasbedrijf Mr Wash in Stuttgart. Samen met ruim 50 BOVAG-ondernemers gingen we afgelopen maand een paar dagen op inspiratiereis naar de Oosterburen met dus onder andere een bezoek aan deze vestiging van de Duitse autowasketen. De maximale capaciteit op deze

locatie bedraagt maar liefst 4.000 auto’s per dag in de wasstraat en 1.000 auto’s op de interieurbaan. Met de precisie van een atoomklok wordt hier het complete bedrijf gerund.,” aldus Erik Stern van de BOVAG.

“En dan kun je er ook nog eens terecht om te tanken, klein schadeherstel, olie verversen en ook gewone handwas. Daarnaast zijn er nog eens 32 andere vestigingen van Mr Wash in Duitsland. Uiteraard niet allemaal zo omvangrijk als deze, maar het is een imperium van jewelste en iedereen die deelnam aan de BOVAG-reis was enorm onder de indruk. Vele deelnemers zullen ongetwijfeld ook een aantal praktische ideeën hebben opgedaan voor hun eigen zaak en dat is dan ook de belangrijkste reden dat wij zulke activiteiten organiseren. Los van het ronduit gezellige samenzijn en het clubgevoel natuurlijk.”

SOP Alblasserdam weer klaar voor de toekomst

Tijdens de grote storm van februari begin dit jaar zijn de 6 wasboxen van Belgische makelij weggewaaid en ook het halve stofzuigplein was vernield. Peter de Wit van Maintech BV heeft toen direct alles verwijderd zodat de wasstraat in elk geval weer toegankelijk werd. Het wascentrum was uiteraard verzekerd, maar door de enorme prijsstijging van materialen was een pittige onderhandeling met het verzekeringsmaatschappij nodig. Er werdwel een tijdelijk oplossing bedacht voor het stofzuigpleinen later bij de herbouw werden er tevens extra voorafscheiders geplaatst van Van Holland. Ook is er een automatisch spoelsysteem aangesloten.

Toen SOP met de verzekeringsmaatschappij er uit was konden er nieuwe wasboxen geplaatst worden. Dit werden uiteindelijk 6 overdekte wasboxen, extra hoge boxen en nu met schuimlansen. Peter de Wit: “de wasboxconstructie is van Nederlands fabricaat en de techniek hebben we samen met de klant naar zijn wensen gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met oog voor de kleinste details. Zo is er bijvoorbeeld

een speciale besturing gemaakt met eigen service-app.”

2e fase

Peter de Wit: “De tweede fase was het opknappen van de 10 jaar oude wasstraat. Dit stond eigenlijk al op het wensenlijstje voor begin 2022 echter door de stormschade was dit uitgesteld tot na het herstel ervan. Zo hebben we gezamenlijk een vloercoating op de wasstraatvloer aangebracht en de wanden opgeknapt met excellent panelen (de borstwering hebben we in antraciet gemaakt). Ook is de wasstraat van een nieuwe ketting voorzien.” Dus SOP Alblasserdam is weer klaar voor de volgende 10 jaar.

Uitgave 5 | December 2022 | VARIA | 5

Ga naar www.pitspro.nl

Pitspro Academy is het splinternieuwe opleidingsplatform voor tankstation- en autowasprofessionals. Via dit platform bieden BOVAG en Innovam diverse (online) opleidingen, trainingen en cursussen aan. Deze zijn kosteloos voor leden van BOVAG én hun medewerkers.

Bij goed ondernemerschap hoort goed werkgeverschap en daar helpt BOVAG graag bij. Juist in tijden van personeelstekorten is het belangrijk om (extra) zuinig te zijn op medewerkers en te investeren in hun ontwikkeling. Pitspro Academy verzorgt toegankelijke, praktijkgerichte (online) opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, klantcontact en management.

Ga naar www.pitspro.nl, maak een account aan, kies een opleiding en start meteen.

Leden van BOVAG kunnen kosteloos gebruikmaken van het aanbod van Pitspro Academy. Nog geen lid en wel interesse? Kijk op www.bovag.nl/lidmaatschap.

Academy voor tankstation- en autowasprofessionals

Meld u aan voor de WinterWasWeken

Pitspro Academy biedt kosteloze opleidingen

BOVAG heeft in samenwerking met Innovam en speciaal voor de aangesloten tankstation- en autowasprofessionals Pitspro Academy gelanceerd. Dit platform biedt diverse (online) opleidingen, trainingen en cursussen aan. Deze zijn kosteloos voor leden van BOVAG én hun medewerkers.

Bij goed ondernemerschap hoort goed werkgeverschap en daar helpt BOVAG graag bij. Juist in tijden van personeelstekorten is het belangrijk om extra zuinig te zijn op de mensen die werken in onze branches. Investeer daarom in de ontwikkeling van uw medewerkers en maak als BOVAG-lid kosteloos gebruik van opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, klantcontact en management. Deze worden verzorgd door

Mark de Graaf herbenoemd

Hoe zorgt u ervoor dat uw klanten ook in de winter maanden hun auto bij u komen wassen of poetsen? Eén van de manieren om klanten te trekken, is deelname aan de BOVAG WinterWasWeken. Deze actie vindt jaarlijks plaats in de maand januari en meedoen is eenvoudig: gewoon voor 13 november aanmelden op mijn.bovag.nl/winterwasweken.

Tijdens de WinterWasWeken geeft u iedere klant een kanskaart mee. Op elke kanskaart staat een unieke code waarmee klanten kans maken op een van de ruim zeventig prijzen en ze ontvangen altijd een bedankprijs. De bedankprijs is een gratis tweede kaartje op een dagje uit naar keuze. De hoofdprijs is een auto ter waarde van € 10.000 uit te zoeken op viaBOVAG.nl.

BOVAG-nieuws verschijnt onder de verantwoordelijkheid van BOVAG.

Deelname

Innovam en zijn zeer toegankelijk, behapbaar qua tijdsbeslag en vooral praktijkgericht. In overleg met een klankbordgroep van ondernemers wordt het aanbod op termijn verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Kijk voor alle opleidingen op www.pitspro.nl.

Kijk op mijn.bovag.nl voor meer informatie over BOVAG en het lidmaatschap

Win een teamuitje ter waarde van 1.500

Om medewerkers in staat te stellen de kosteloze opleidingen van de Pitspro Academy te volgen, moet u als werkgever en BOVAG-lid eerst een teamaccount aanmaken op www.pitstpro.nl. Doet u dit

Mark de Graaf van Bob Autowas is tijdens de algemene ledenvergadering van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven per acclamatie herbenoemd tot voorzitter van deze afdeling. Zijn eerste zittingstermijn liep af en hij stelde zich herkiesbaar voor een tweede termijn. De vergadering waarin hij werd herkozen vond plaats op de Car Wash Show Europe in de Kromhouthal in Amsterdam.

Welke opleiding kiest u?

De nieuwe Pitspro Academy biedt een keur aan opleidingen voor medewerkers van BOVAG-autowasbedrijven, -tankstations en -poetsbedrijven. Kiest uw medewerker bijvoorbeeld voor de online LPG-training? Dan wordt hij of zij volledig bijgeschoold over onder andere de verschillende installaties, de vereiste controles, het herkennen van gevaarlijke situaties en het toepassen van de noodprocedure. Pitspro Academy biedt ook mogelijkheden voor commerciële toppers in de shop, zoals de e-learning Actieve Verkoop. Die geeft de medewerker handvatten om de eigen

Stoppen of doorgaan?

Aan deelname is een eenmalige bijdrage per vestiging verbonden waar tegenover staat dat u meelift op landelijke communicatie die BOVAG organiseert. Net als voorgaande jaren stelt BOVAG communicatie-uitingen aan u beschikbaar. Een wasstraat met kettingbaan betaalt € 600 een roll-over € 300 en een autopoetsbedrijf € 200. Een klein bedrag als je het vergelijkt met een advertentie in de plaatselijke krant of een flyer bij het wekelijkse folderpakket. Hoe meer leden deelnemen, hoe groter de landelijke dekking en natuurlijk de communicatie naar de consument.

vóór 31 december 2022 en meldt u daarbij ook al uw medewerkers aan, dan maakt uw team automatisch kans op een gezamenlijk uitje ter waarde van 500, 1.000 of zelfs 1.500 euro.

Eigen prijzen of bedankje Naast een vastgesteld prijzenpakket, is het ook mogelijk om zelf prijzen aan uw klanten beschikbaar te stellen. Denk aan een waspas, een winterset of een interieurreiniging. Laat bij uw inschrijving weten welke prijzen u beschikbaar stelt, deze prijzen worden verloot onder uw eigen klanten. Het is ook mogelijk om in plaats van een prijs een bedankje mee te sturen in de bevestigingsmail die consumenten ontvangen na deelname.

 Meer weten? Kijk op www.mijn.bovag.nl/winterwasweken

verkoop te vergroten door het verbeteren van klantcontact en het inspelen op koopsignalen. Specifiek voor het autowasbedrijf is er bijvoorbeeld een online training over veilig werken in de wasstraat; welke risico’s zijn er, hoe moet je die managen en hoe moet je omgaan met gevaarlijke stoffen? Voor nieuwe medewerkers op het tankstation en in het autowasbedrijf zijn er op www.pitspro.nl zelfs al complete opleidingsplannen samengesteld, tevens geheel kosteloos.

Wist u dat een goede bedrijfsoverdracht vijf jaar in beslag neemt? Denkt u erover om te

euro
December 2022 | BOVAG | 7
Online hulp bij energie besparen
DICO Carwash BV Goudwerf 12 6641TG Beuningen Telefoon 085 - 0653 299 Email info@dicocarwash.nl Website www.dicocarwash.nl DICO: made in Germany www.dicocarwash.nl - Hoog volume autowasstraten geheel in RVS - 100% made in Germany, ruim 25 jaar ervaring - Innovatief, betrouwbaar, easy maintenance, top rendement - Wij werken uw complete businessplan in detail uit DUURZAAM AUTOWASSEN Upgraden van bestaande techniek Versnellen van het wasproces Verbeteren van de waskwaliteit. Verrijken van de ervaring tijdens het wasproces kijk voor meer informatie op www . mauricepiket . nl Benieuwd hoe? VOOR MEER VRAGEN NEEM CONTACT OP VIA +31 (0)6 200 000 91 OF MAIL NAAR MPIKET77@GMAIL.COM

Meld u aan voor de WinterWasWeken

BOVAG WinterWasWeken weer van start

De BOVAG WinterWasweken worden georganiseerd om consumenten duidelijk te maken dat autowassen of poetsen in de winter noodzakelijk is. BOVAG-leden kunnen zich weer aanmelden voor de actie die traditiegetrouw de hele maand januari plaatsvindt.

Een schone auto verbetert de zichtbaarheid in het verkeer, een must tijdens de donkere wintermaanden. Dus weg met die vieze koplampen en ruiten! Als BOVAG-autowas- of -poetsbedrijf kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het verspreiden van deze boodschap door mee te doen aan de WinterWasWeken. Maar bovenal zijn de WinterWasWeken voor u dé slimme marketingtool om meer klanten naar uw autowasstraat of autopoetsbedrijf te trekken en uw klantendatabase uit te breiden.

Klantenmagneet

Tijdens de WinterWasWeken maakt elke klant die zijn of haar auto bij u komt wassen of poetsen kans op fantastische prijzen. Natuurlijk reiken we dit jaar ook weer een geweldige superhoofdprijs uit en geven we meer dan zeventig andere prijzen weg, zoals weekendjes weg, dagjes uit en nog veel meer. Wilt u ook nieuwe klanten en vaste klanten extra aan u binden? Doe

maanden hun auto bij u komen wassen of poetsen? Eén van de manieren om klanten te trekken, is deelname aan de BOVAG WinterWasWeken. Deze actie vindt jaarlijks plaats in de maand januari en meedoen is eenvoudig: gewoon voor 13 november aanmelden op mijn.bovag.nl/winterwasweken.

dan mee! Met deze actie zorgt u ervoor dat u uw autowasstraat een maand lang goed in de spotlights zet. En welke klant zegt nu nee tegen zulke schitterende prijzen?

Tijdens de WinterWasWeken geeft u iedere klant een kanskaart mee. Op elke kanskaart staat een unieke code waarmee klanten kans maken op een van de ruim zeventig prijzen en ze ontvangen altijd een bedankprijs. De bedankprijs is een gratis tweede kaartje op een dagje uit naar keuze. De hoofdprijs is een auto ter waarde van € 10.000 uit te zoeken op viaBOVAG.nl.

Mark de Graaf herbenoemd

Mark de Graaf van Bob Autowas is tijdens de algemene ledenvergadering van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven per acclamatie herbenoemd tot voorzitter van deze afdeling. Zijn eerste zittingstermijn liep af en hij stelde zich herkiesbaar voor een tweede termijn. De vergadering waarin hij werd herkozen vond plaats op de Car Wash Show Europe in de Kromhouthal in Amsterdam.

BOVAG-nieuws verschijnt onder de verantwoordelijkheid van BOVAG.

Deelname

Het enige dat u hoeft te doen, is u zo snel mogelijk aanmelden. Aan deelname is een eenmalige bijdrage per vestiging verbonden. In ruil hiervoor krijgt u gratis kanskaarten, een eigen deelnamepagina op onze actiesite en natuurlijk promotiemateriaal voor uw eigen locatie en een digitale mediakit. En het belangrijkste: deelname levert u een hoop nieuwe klanten op! Want net als voorgaande jaren zorgt BOVAG voor landelijke communicatie op radio en social media. Inschrijven kan via het ledenportaal van BOVAG mijn. bovag.nl. Wacht daarmee niet te lang, want alleen dan kunnen wij garanderen dat u de promotiemiddelen op tijd in huis heeft voor de WinterWasWeken van start gaan. Kijk voor meer info op mijn.bovag.nl/winterwasweken.

Aan deelname is een eenmalige bijdrage per vestiging verbonden waar tegenover staat dat u meelift op landelijke communicatie die BOVAG organiseert. Net als voorgaande jaren stelt BOVAG communicatie-uitingen aan u beschikbaar. Een wasstraat met kettingbaan betaalt € 600 een roll-over € 300 en een autopoetsbedrijf € 200. Een klein bedrag als je het vergelijkt met een advertentie in de plaatselijke krant of een flyer bij het wekelijkse folderpakket. Hoe meer leden deelnemen, hoe groter de landelijke dekking en natuurlijk de communicatie naar de consument.

Kijk op mijn.bovag.nl voor meer informatie over BOVAG en het lidmaatschap

Nieuwe tarieven voor CoFiZe-regeling

Eigen prijzen of bedankje Naast een vastgesteld prijzenpakket, is het ook mogelijk om zelf prijzen aan uw klanten beschikbaar te stellen. Denk aan een waspas, een winterset of een interieurreiniging. Laat bij uw inschrijving weten welke prijzen u beschikbaar stelt, deze prijzen worden verloot onder uw eigen klanten. Het is ook mogelijk om in plaats van een prijs een bedankje mee te sturen in de bevestigingsmail die consumenten ontvangen na deelname.

Zoals eerder aangekondigd verhoogt CoFiZe per 1 januari 2023 de bijdragen die tankstations betalen voor de regeling voor ongedekte milieuschade. Pomphouders met een standaard risico betalen 35 euro per tank per jaar. Voor een verhoogd risico geldt een bijdrage van 225 euro per tank per jaar.

 Meer weten? Kijk op www.mijn.bovag.nl/winterwasweken

De hogere bijdragen zijn nodig om de bedrijfskostenstijging van CoFiZe op te vangen als gevolg van de overgang van stichting naar verzekeraar, want Stichting CoFiZe wordt per 1 januari 2023 verzekeringsmaatschappij CoFiZe NV. De Nederlandsche Bank merkt de betreffende regeling sinds kort namelijk aan als een verzekering en naast hogere bedrijfskosten betekent dit dat ook de assurantiebelasting van 21 procent moet worden afgedragen. Concreet

Stoppen of doorgaan?

houdt dit in dat de premie voor pomphouders met een standaard risico wijzigt van 7,50 euro naar 35 euro per tank per jaar, met een maximum van zes tanks. Voor pomphouders met een verhoogd risico wordt de premie verhoogd van 102,50 euro naar 225 euro per tank per jaar. Beide bedragen zijn inclusief assurantiebelasting. Mocht u een vraag hebben die hier niet tussen staat dan kunt u contact opnemen via 010 452 34 04 of info@cofize.nl.

Wist u dat een goede bedrijfsoverdracht vijf jaar in beslag neemt? Denkt u erover om te

December 2022 | BOVAG | 9
Online hulp bij energie besparen

WinterWasWeken. januari novemmijn.bovag.nl/winterwasweken. communicatie-uitingenklanten. sturen

BOVAG-nieuws verschijnt onder de verantwoordelijkheid van BOVAG.

Fusie FOCWA en BOVAG aanstaande

De Ledenraden van FOCWA en BOVAG hebben in de afgelopen dagen unaniem besloten het voornemen tot fusie van de twee brancheorganisaties door te zetten. Daarmee is een belangrijke formele stap gezet op weg naar de definitieve fusie.

De fusie wordt nu aangemeld bij de rechtbank en de Kamer van Koophandel. Als er geen verzet is tegen het voornemen tot fuseren, kunnen beide ledenraden zich daarna definitief over de fusie uitspreken. Als beide ledenraden dan positief besluiten, is de fusie per direct een feit. Naar verwachting zal dat in de eerste helft van 2023 het geval zijn. Een precieze datum is op dit moment nog niet te geven. Intussen wordt intern door FOCWA en BOVAG samen veel werk verzet om de sa -

mensmelting zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Peter Brussel, voorzitter FOCWA: “Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de Ledenraad van FOCWA in de voorgenomen fusie heeft uitgesproken. Op naar één stem, één sterke belangenbehartiger, met oog voor alle bloedgroepen in onze sector.”

Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: “We kunnen nu volle kracht vooruit met de voorbereidingen, zodat de betreffende ondernemers van BOVAG en FOCWA kunnen gaan profiteren van het beste van twee werelden.”

NIEUW

Bekijk het volledig aanbod op www.carwashwebshop.nl

Snelle
Voordelige
Nieuwsgierig? Scan de QR-code Groots aanbod
levering
prijs ALLES VOOR UW CARWASH
Kijk op mijn.bovag.nl voor meer informatie over BOVAG en het lidmaatschap WinterWasWeken

Kuzee opent nieuw serviceplein. Start bouw 6 e locatie in 2023.

Autowaspark Kuzee Terneuzen heeft op 1 december een nieuw serviceplein in gebruik genomen. Na de ingebruikname van de nieuwe Holz wasstraat eerder dit jaar was het serviceplein aan de beurt om uit te breiden. Aan de bestaande stofzuighal is een nieuwe hal gebouwd waardoor de stofzuigcapaciteit is verdubbeld tot 22 plaatsen. De stofzuiginstallatie is geleverd door Ergox. Tevens zijn er op het complete serviceplein, 3 verschillende eilanden gecreëerd met o.a. mattenreinigers en doekautomaten van Hansa. Bovendien is er veel aandacht besteed om het serviceplein een sfeervolle look te geven. Er is veel aandacht besteed aan de LED-verlichting en zijn er

een aantal sfeervolle plafondlampen van maar liefst 1.5 meter doorsnede met logo geplaatst. De complete hal is in een donkere interieurcoating gespoten en afgewerkt met houten accenten. Dit alles samen met de glazen techniekruimte maakt dit wascentrum terecht tot ‘’een plaatje!’’.

Bouw 6e waslocatie in Zeeland

In het Zeeuwse Goes is Autowaspark Kuzee begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van een XXL wascentrum. Kuzee betrekt hier een voormalig distributiecentrum van maar liefst 4000 m2. Dit markante pand is gevestigd aan een belangrijke doorgaande route, waar dagelijks zeer veel verkeer passeert, daarom met recht een A1 locatie.

Deze locatie zal de nieuwe ’Flagstore’ en tevens hoofdkantoor gaan worden van Autowaspark Kuzee. Bas Kuzee: ‘’We gaan hier onze toekomstige klanten op een positieve manier verrassen vanwege de complete ervaring & uitstraling die we hier gaan toepassen en de service die we op ons serviceplein gaan bieden.’’

In het indoor wascomplex komt een 55 meter lange wasstraat. Vervolgens kan de klant op een groot serviceplein kiezen uit een van de 30 stofzuigplaatsen om zijn auto aan de binnenzijde te verzorgen. Ook

ruimte voor een toekomstige interieurbaan behoort tot de mogelijkheden in dit pand. Kuzee hoopt medio 2023 de eerste auto’s te gaan wassen. In 2023 bestaat Autowaspark Kuzee tevens 20 jaar, genoeg reden tot een feest!

Uitgave 5 | December 2022 | PROJECT & ZO | 11
Arkeneel 8 (De Batterijen) 3905 NS Veenendaal Telefoon: 0318 55 08 83 info@carwashservice.nl www.carwashservice.nl Specialist in het repareren, onderhouden en reviseren van autowasmachines Huur van machines behoort tot de mogelijkheden

Wasbox projecten

Direct Carwash 7 extra wasboxen Direct Carwash (ook wel bekend onder de naam At the Carwash Company) heeft op hun locatie Wormerveer 7 wasbox eenheden laten plaatsen. Michael Harskamp van Washnet: “Naast hun wasstraat hadden ze al 4 wasboxen van de firma Washtec staan. Dit liep blijkbaar qua wassingen zo goed dat men heeft besloten op een naastgelegen braakliggend terrein door ons extra 7 wasboxen te laten plaatsen. Dus in totaal maar liefst 11 wasboxen. Uiteraard hebben we de nieuwe wasboxen in de bestaande uitstraling gebouwd. Ook hebben we 5 stofzuigers met draaiarmen geplaatst.”

Carwash Schellenboom: technische ruimte

“Bij Autobedrijf Schellenboom Hoek van Holland heeft Washnet de 3 bestaande wasboxen geheel gerenoveerd en een nieuwe kleine technische ruimte gemaakt. “We hebben alle glazen achter- en tussenwanden vervangen, nieuwe coatingvloer gelegd (door Mesa) en nieuwe moderne bedieningspanelen gemonteerd. Het oude wasboxtechniek stond zo’n 50 meter van de wasboxen af. We hebben naast de wasboxen een technische ruimte gemaakt van slechts 2,5 bij 3 meter. Dat was wel even passen en meten. Maar gelukt.”

Washtec biedt gratis clips aan

Washtec klanten kunnen zich bij het bedrijf aanmelden voor toegang tot de webshop Carwash-shop.com | Onlineshop . Middels deze webshop kan men eenvoudig o.a. chemie, reserveonderdelen en marketingmaterialen bestellen. “Een bijkomend voordeel van dit portaal is dat er een download sectie is, waarin men allerlei hoge-kwaliteit video’s kan vinden van onze producten; over onze kettingwasstraat, Jet-Wash, Rollover. Ook van AUWA Chemie, Foamsensation. En nog veel meer!

2e waslocatie voor TOP Carwash Panama

Drie jaar geleden heeft ACE Carwash een wasstraat en interieurbaan voor TOP Carwash geplaatst. Op dit moment is ACE bezig met de bouw van de tweede TOP Carwash-locatie. Ook hier betreft het een wasstraat met interieur baan. Ruby van Kamerbeek van ACE: “In januari 2023 moet de wasstraat operationeel zijn. Medio juni volgend jaar staat de bouw van een derde Top Carwash op de planning.” Een vraag van de redactie: ‘Hoezo in Panama?’ Ruby: “De eigenaar van Top Carwash heeft vroeger bij ons gewerkt. Zo’n 4 jaar geleden is hij teruggegaan naar Panama met het idee om daar waslocaties op te zetten. Enkele ACE medewerkers zijn naar Panama afgereisd om het bedrijf uit Panama die de wasstraat plaatst technisch te ondersteunen.”

“Dit zijn professionele video’s die men in de shops (bijv. achter de kassa) van een tankstation of in de wachtruimte van een carwash kan afspelen op hun schermen. Zij hebben dus altijd toegang tot up-to-date marketing content. Voor een gebruiker van de carwash is het een aantrekkelijke video die inhoudelijk informeert over de carwash of de gebruikte chemie. Daarnaast werkt het uitnodigend om de auto te laten wassen.

Tot slot bieden wij deze video’s gratis aan. Immers, ons voornaamste doel is dat wij hiermee de carwash-exploitant helpen optimaal rendement te behalen uit zijn carwash.”

Uitgave 5 | December 2022 | VARIA | 13

Starwash

Oldenzaal wordt

Perfect Carwash

Hulshof Groep (Perfect Carwash) breidt uit door overname Starwash Oldenzaal. Exact een jaar geleden heeft de familie Hulshof met het persbericht naar buiten gebracht dat Hulshof haar Oliehandel en Tankstations had verkocht aan Varo Energy. Precies een jaar later wordt de 1e overname aangekondigd door Rutger Hulshof, directeur/eigenaar. Ik mocht 1 jaar niks nieuws doen van mijn vrouw… dat lukt precies !!!

Er is in het afgelopen jaar veel gebeurd. We hebben onze “olie” activiteiten verkocht, intern hebben mijn broer en ik in goed overleg besloten om onze wegen te scheiden. Mijn broer heeft hierbij de voorkeur uitgesproken de onbemande wasbox locaties te exploiteren, dit doet hij inmiddels onder de naam “Super Selfwash”. Daarnaast heb ik de Hulshof Groep opgericht, onder deze vlag valt Perfect Carwash. Intern hebben we de organisatie nieuw vorm gegeven en is er een nieuwe meerjarenplan gepresenteerd. De overname van Starwash kwam op ons pad en sluit “Perfect” aan bij de groeiambitie die we hebben met Perfect Carwash. Rob de Mönnink van Starwash wil zich gaan focussen op ‘City Campers’ zijn camper en banden bedrijf, hiervoor heeft hij nu een ander pand gekocht. Wij kunnen ons op deze locatie focussen op de carwash.

Huisstijl

Per 1 januari 2023 zal Starwash Oldenzaal onderdeel zijn van Hulshof en draaien we eerst door onder de huidige Starwash huisstijl. Belangrijkste voor ons is dat we samen met de overgenomen personeelsleden zorgen voor en soepele overstap voor hun en de klanten in Oldenzaal. Tijdens een inventarisatie periode gaan we vorm geven aan Perfect Carwash Oldenzaal, de locatie zal over enige tijd worden omgebouwd naar een 2.0 locatie waarbij men overdekt kan stofzuigen en er vele service diensten extra worden aangeboden (zoals full service wassen, stofzuigen, servicevoorzieningen als luchtpistolen, automaten etc). De locatie bestaat uit een 50 meter

lange Holz wasstraat en 4 wasboxen.” Perfect Carwash Oldenzaal zal na Haaksbergen, Gronau(DE), Enschede en Dülmen(DE) de 5e locatie worden van de Hulshof Groep en bestaat het bedrijf uit zo’n 80 medewerkers.

Robert de Mönnink zet camper(wash) activiteiten

voort

Robert de Mönnink gaat na de verkoop van zijn wascentrum niet ‘op zijn lauweren rusten’. Robert de Mönnink: : Nee, zeker niet. Op een nieuwe locatie aan de Elsmorsweg 1 te Oldenzaal gaan we ons ander bedrijf CityCampers, waarmee we op de oude Starwash-locatie zo’n 10 jaar actief zijn, voorzetten. Deze A locatie gelegen onder aan de afrit van de A1 (Oldenzaal Zuid) beschikt over een ruime showroom waar we onze camper verkoop en vehuur activiteiten verder zullen uitbreiden. Verder beschikken we over een ruime werkplaats voor het reparatie, onderhoud, opbouw van accessoires en schadeherstel aan campers.”

14 | ONDERNEMEN & ZO | December 2022 | Uitgave 5
Link Robert de Mönnink, rechts Rutger Hulshof.

“Op dit moment zijn we op de nieuwe locatie een nieuwe washal aan het bouwen zodat we ook in de toekomst campers en alle andere voertuigen tussen de 2.25 en 3.30 meter kunnen wassen. Onze camper wasklanten komen uit heel Nederland, België en Duitsland. Veelal maken de camperklanten een wasafspraak in combinatie met onderhoud. Verder maken klanten met bijvoorbeeld een meubelbakwagen of voertuigen met imperial, uit de hele regio gebruik van onze full-service wasstraat. Alle voertuigen worden grondig voor gereinigd alvorens de machine zijn werk gaat doen. Vanzelfsprekend voldoet de nieuwe locatie aan alle milieu- en inrichtingseisen. Tijdens het volledige wasproces wordt er gebruik gemaakt van onthard- en osmosewater.”

Uitgave 5 | December 2022 | ONDERNEMEN & ZO | 15 TURBO NOZZLES BLAST-TEC PRO ROTERENDE HYDRAFLEX Meer impact Lange levensduur Heavy duty Minder water Whatsapp ons op 06 828 949 95 Watermagic BV Klompenmakerstraat 135 3194 DD Hoogvliet Rotterdam Tel: 0180 239 509 Email: sales@watermagic.nl Web: www.watermagic.nl Het beste uit Italië op het gebied van borstels en accessoires
Washal
SAVE THE Time to shine donderdag 16 februari 2023 DATE It's time to shine! oINSCHRIJVEN? ffice@riwax.nl

HBEST Alkmaar plaatst in nieuw pand eerste SmartCare roll-over

HBEST bestaat al sinds 18 december 1995. 16 jaar geleden heeft de huidige eigenaar Joey de Geus het bedrijf overgenomen. Joey: na zoveel jaren met veel plezier onder de naam HBEST automotive & design in Alkmaar te hebben geopereerd, was het tijd voor verandering. Wij hebben ervoor gekozen om door te gaan met de naam HBEST. Helder & duidelijk! Al jaren staan wij bekend om onze hoogwaardige service en diversiteit aan diensten die wij verlenen. Voor carwrapping, glass-coating, Xpel PPF, reconditioning, restylen, blinderen van ramen, onderhoud of een van onze andere veelzijdige diensten ben je bij ons aan het juiste adres.

Caramba ruitenontdooier

150ml

“We staan aan het begin van de winter en hebben de eerste nachtvorst al achter de rug. Veel wasstraatklanten hebben dan te maken met een grote ergernis: ruiten krabben. Caramba Nederland B.V. biedt daarom nu een nieuwe marketingtool aan: Caramba Ruitenontdooier 150ml. Leuk om te verkopen bij een wasprogramma of als give-away mee te geven aan de klant. De Caramba ruitenontdooier lost snel en betrouwbaar het ijs op en zorgt voor helder en streepvrij zicht.

De ruitenontdooier, artikel 63480101 is verkrijgbaar per doos van 50 stuks en is vanaf nu te bestellen bij Caramba Nederland.

Over het juiste adres gesproken… wij zijn trots dat wij begin januari 2023 gaan verhuizen naar onze nieuwe locatie ‘Project De Parel’, Parelweg 4 te Alkmaar. Op het nieuwe adres starten wij ook een carwash & een schadeherstelbedrijf. Carwash - Roll-over “Op de oude locatie wasten we auto’s met de hand. Voor de nieuwe locatie heb ik ervoor gekozen om een SmartCare roll-over van Washtec te plaatsen. Met onze andere diensten bieden we topkwaliteit, dus ook op het gebied van autowassen. Vandaar dan ook de keuze voor het duurste en kwalitatiefste SmartCare model (zwart, met glas in de portalen). Behalve voor eigen gebruik bieden we de rollover ook aan derden aan. Wel met ‘high service’.

Zo plaatsen we voor de klant de auto op de wasplek en ondertussen kan de klant in onze luxe horecaruimte een kopje koffie drinken. Qua wasprijs zitten we tussen die van een gemiddelde wasstraat en een handwash in. In week 2 van 2023 wordt de roll-over geplaatst. Ik heb in het nieuwe pand al voorbereidingen getroffen voor een eventuele plaatsing van een tweede SmartCare roll-over”.

Joey hoopt medio januari 2023 de nieuwe locatie te openen.

Een voorbeeld van de SmartCare roll-over zoals die begin 2023 bij HBEST zal worden geplaatst

Sireon autoparfum

Nr. 55

“De nieuwste geur is ons Autoparfum Nr.55. Deze is geïnspireerd door de welbekende Paco Rabanne – One Million Lucky. Deze parfum opent met een fruitige geur van pruim en grapefruit welke overgaat op een reeks van warme geuren van hazelnoot, ceder en kasjmierhout. De basis van het Paco Rabanne parfum wordt gevormd door patchoeli, eikenmos en vetiver, wat samen met het warme hart voor een houtachtige combinatie zorgt. Deze unieke combinatie leent zich uitstekend om een heerlijk frisse vibe in de auto te creëren.”

Uitgave 5 | December 2022 | VARIA | 17
NIEUW

Ruby Kamerbeek van ACE Carwash over ontwikkeling eigen stofzuigerplein

Ruby Kamerbeek± `Na twee jaar ontwikkeling en een hele rits aan prototypes, is het zo ver: de nieuwe standaard voor stofzuigerpleinen is gelanceerd. ACE, in samenwerking met leverancier Formula Air, legt met dit stofzuigerplein de lat op nieuwe hoogte, en daar gaan we je alles over vertellen.`

Het stofzuigerplein: tot voor kort het ondergeschoven kind in de innovatieslag

Ruby Kamerbeek van ACE, neemt ons mee in hoe het idee ontstond: “het stofzuigerplein is lange tijd onberoerd gebleven. Je had de standaard manier met een leidingbuis, waar alle stofzuigers op aangesloten waren. Die ene zuigmachine staat constant te loeien, los van het plein staat nog ergens een bandenpomp en op weer een stukje lopen de doekjesautomaat. Twee jaar geleden vonden we dat mooi geweest en begonnen we met nadenken over hoe het anders en vooral beter kon. Voor de klanten, maar ook voor de ondernemers.”

Iedere plek heeft zijn eigen zuil, die je tailor-made kunt invullen voor jouw wasstraat

Het resultaat is een strakke aluminium zuil, die rechtstreeks uit een Science Fiction-film lijkt te komen. De units zijn in elke gewenste RAL kleur te leveren en bieden een alles-in-één oplossing, waarbij alle opties die op een huidig stofzuigerplein te vinden zijn, in één zuil worden verwerkt. Een grote verbetering voor klanten, alles op één plek naast je auto. Ook voor wasstraat

ondernemers zijn er veel voordelen, Ruby legt uit: “normaalgesproken kregen we losse wensen binnen voor de pleinen. Dan kost het je wel elke keer 3.000 euro voor een doekjesautomaat, 3.000 euro voor een bandenpomp en ga zo maar door. Nu kan je units aanschaffen en kiezen wat je daarin wilt plaatsen. Mocht je behoefte hebben aan een bandenpomp, dan kan die in de zuil. Maar net zo makkelijk laten we die eruit, of monteer je hem later nog in. Je kan de zuil altijd blijven upgraden en aanpassen.”

De winst voor de ondernemer zit in energiebesparing en extra verkoop

Van oudsher is een stofzuigerplein geen winstkanon. De service wordt veelal gratis aangeboden, al dan niet met een tijdslimiet op het zuigen zelf. Maar de future proof zuilen van ACE terugverdienen, is zeker mogelijk: “we sturen aan met drie motoren die trapsgewijs werken. Als een auto bij een zuil komt staan, ziet een sensor dat. Zodra de bestuurder op een knop drukt, gaat de motor werken. Als alle zuilen dus leeg zijn, gaan

18 | TECHNIEK & ZO | December 2022 | Uitgave 5

alle kleppen dicht en staat er geen motor meer aan. Dat zorgt voor enorme energiebesparing, in tijden dat energie de stofzuiger van je bankrekening is. Daarnaast is het in het kader van duurzaamheid natuurlijk ook een enorme winst.”

Met contactloos betalen kunnen klanten bij iedere zuil doekjes en of parfums aanschaffen

Maar niet alleen energiebesparing is de manier om rendement te behalen: “in alle palen zit een systeem om contactloos met je pas of telefoon te betalen. De combinatie van dichtbij en makkelijk betalen zorgt voor een lagere drempel om bijvoorbeeld doekjes of parfums uit de zuil te kopen. Hierdoor maakt de consument deze uitgaven makkelijker. Ook kan je, als je bijvoorbeeld twee zuilen bij een tankstation plaatst, ervoor kiezen om toch te laten betalen voor zuigtijd. Omdat de techniek erin zit, zijn alle opties mogelijk.” vertelt Ruby enthousiast. En niet onbelangrijk: aan elke unit zitten twee stofzuigslangen, links en rechts, die apart aangestuurd worden en geactiveerd moeten worden met een drukknop. Zo hoeft de klant niet met een slang het dak over, gebruik je alleen de kant waar je ook echt mee zuigt en gaat de motor pas aan als de klant de knop indrukt.

Elke zuil heeft heldere LED verlichting en een eigen opvangbak

Dat er niet constant een centrale motor staat te loeien, is fijn voor de energiekosten maar ook voor het gehoor van de gebruiker. Daarnaast heeft elke zuil een eigen opvangbak voor het zuigafval, in plaats van één centrale bak. Zo hoef je niet één keer per dag, maar slechts één keer per twee weken te legen.” legt Ruby uit. En ook ’s avonds kan de zuil goed worden gebruikt. Elke unit heeft LEDverlichting op een hoek van 45 graden, zodat je de binnenkant van je auto helder kan zien tijdens het schoonmaken.

Door intelligente besturing met touch screen display kan alles perfect worden gemonitord

De leidingen zitten in een betonnen bak, die wordt geplaatst onder de grond. Maar na plaatsing zwaait ACE natuurlijk niet af: “de units zelf zijn van aluminium en heel onderhoudsvriendelijk. Maar ook de motoren zijn makkelijk te monitoren via de touch screen display op de besturingskast. Hierop is alles in te zien en aan te sturen.” Ook

kan ACE makkelijk meekijken als er bijvoorbeeld een storing is. “We krijgen dan automatisch een melding op kantoor. Hiermee kunnen we vrijwel alles op afstand verhelpen of in ieder geval signaleren.”

Benieuwd hoe het er in het echt uitziet? Of heb je andere vragen?

De eerste versie van het plein is te zien in Hulst, bij Fox Autowas. De nieuwste versie, zoals hij ook geleverd zal worden als je hem nu besteld, staat bij Carwash Uden. En vanaf medio januari 2023 kan bij Carwash Schijndel de 3de locatie worden bewonderd. Voor meer informatie kunt u bellen met ACE +31 850 718 365 of een mail sturen naar info@ace-europe.nl.

Uitgave 5 | December 2022 | TECHNIEK & ZO | 19

Pascal van Nisselroy van Carwellness Venray

10-jarig jubileum met nieuwe wasstraat en mobiliteitsplein

BERRIE WOLTERS

Dit jaar bestaat Carwellness Venray aan de Maasheseweg te Venray 10 jaar. Eigenaar Pascal van Nisselroy had op deze locatie een flink terrein 1 hectare kunnen bemachtigen waarop hij een ‘mobiliteitsplein’ kon realiseren. Zelf zou hij er gaan autowassen en autopoetsen, Tango plaatste er een onbemand tankstation en Subway opende er eveneens een vestiging. In dit jubileumjaar ziet Pascal mede dankzij de bouw van een groot bedrijfspand achter z’n wascentrum met daarin de bedrijven James autoservice en Smarter Nozzle Europe zijn plein nog meer vorm krijgen. In september is er een nieuwe Istobal wasstraat geplaatst door Maurice Piket.

Pascal: “Deze is 7 meter langer dan de oude en door het toevoegen van enkele extra componenten hebben we de wascapaciteit aanzienlijk weten te vergroten, gezien de groeipotentie ook wel nodig.”

Het mobiliteitsplein wordt binnenkort aangevuld met enkele elektrische laadpalen. “Het plein zou kunnen worden uitgebreid met autoverhuur, verkoop van E-mobility voertuigen en/of een

20 | ONDERNEMEN | December 2022 | Uitgave 5

autowrap-bedrijf. Alle bedrijven tezamen leidt tot een aanzienlijk synergie-effect, dat heeft het in het verleden al bewezen.” Pascal van Nisselroy was tien jaar terug een van de eerste die het carwashen combineerde met totale carcleaning; van interieurreiniging, autopoetsen en verrichten van smart-repair reparaties.

Geschiedenis Na van 1997 tot 2008 in loondienst bij BP Nederland en Van Kessel Olie gewerkt te hebben, werd Pascal van Nisselroy in 2008 zelf exploitant van uiteindelijk 5 tankstations (redactie: onder bedrijfsnaam Pavanis Fuelstations). De stations waren allen gelegen in de provincie Limburg en in 2013 werd de exploitatie van de 5 tankstations verkocht aan Automaas Tankstations van Roel Maas. Automaas met maar liefst 19 tankstations werd in 2015 uiteindelijk verkocht aan LukOil.

Pascal van Nisselroy: “Binnen Pavanis had ik een tankstation in Venray die van de gemeente moest worden verplaatst naar de huidige locatie

aan de Maasheseweg. Daar was ik niet rouwig om aangezien op deze locatie naast een tankstation er voldoende ruimte was voor ook een uitgebreid was- en poetscentrum. Kettingwasstraten waren toen sterk in opkomst. Ik heb gezien de potentie op deze locatie ervoor gekozen de wasstraat te combineren met VIP service en cardetailing. Het bieden van full-service. De VIP-diensten met brengen en halen van de voertuigen.”

Wasstraat

“Kijkend naar de toenmalige break-even berekening paste qua prijs/kwaliteitsverhouding de wasstraat van Istobal (Eenzet Carwash) prima op deze locatie. Vooral in combinatie met het feit dat we als service intensief handmatig zouden voorreinigen. Echter, door dit handmatig voorwassen en de technische wascapaciteit van de wasstraat zaten we enkele jaren geleden al tegen het plafond. Op piektijden werden de rijen

te lang en als ondernemer wil je natuurlijk van de groeimogelijkheden gebruik maken. Dus moest er iets gebeuren! Ik heb even gedacht om een 2e wasstraat te plaatsen. Duidelijk voor mij was dat ik weer een Istobal wasstraat wilde.”

“Met Maurice Piket was ik bezig om de wasstraat op te pimpen met LED-verlichting. Hij adviseerde me tevens om extra componenten in de nieuwe wasstraat toe te voegen waardoor we 15% in wasaantallen zouden kunnen groeien.

Uitgave 5 | December 2022 | ONDERNEMEN | 21
“Nieuwe wasstraat biedt 15% meer wascapaciteit”
De nieuwe generatie stofzuigsystemen voor uw carwash of industrie Tel: 0032 (0)89 244 529 info@ergox.com www.ergox.com Krachtig, onderhoudsvrij en duurzaam Aantrekkelijk voor de gebruikers Hoog efficiënt en energiezuinig Op maat gemaakt Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact op! Sireon Carwash Products B.V. T: +31 (0)252-626699 M: chemie@sireon.nl W: www.sireoncarwash.com Aandacht maakt het verschil Geen wasstraat is hetzelfde Geen ondernemer is hetzelfde Wij leveren met onze chemie maatwerk voor iedere wasstraat

Dankzij deze extra componenten en het naar voren plaatsen van de wasstraat in de washal (van 2 naar 1 voorwasplek) is de wasstraat zo´n 7 meter langer geworden dan in de oude situatie. De kettingbaansnelheid hebben we iets opgehoogd en daardoor zo’n 2 minuten per wassing aan tijd kunnen besparen. De kettingbaansnelheid was 60 of 90, bij de nieuwe wasstraat is er sprake van een trapsgewijze verstelling van 50-90.

De extra nieuwe componenten zijn:

• Extra inweekboog: achter de eerste boog van de Istobal is een extra inweekboog geplaatst.

• Voorreinigingsunit: bij de ingang van de wasstraat staan aan beide zijden 2 rvs kastjes die alle velgen met chemie besproeien.

• PT 100 Modulair hogedruksysteem: Het systeem bestaat uit een rvs-buis met 6 sproeiers die elk tot 50 Bar waterdruk geven. De buis staat schuim gepositioneerd om zo het draaiende wiel optimaal te bereiken, maar ook op de zogeheten ‘flatbelts’ sorteert deze opstelling een bevredigend effect (zie foto ..).

• Holz mee zwenkend hogedruk velgsysteem.

• Extra 2e droog blazer.

• Droogstation bestaande uit 2 zijborstels en 1 dakborstel.

Service blijft hoog

Ondanks het gegeven dat het voorreinigingstraject korter is en nu door één medewerker kan worden gedaan blijft de servicegraad hoog. “De kwaliteit van die ene medewerker is van groot belang. Ongeveer 20 procent van de klanten maakt gebruik van ons VIP-programma en dat is best hoog. Wat dat betreft zie ik ook de komende 10 jaar met vertrouwen tegemoet.”

Bijschrift... Bijschrift...

Uitgave 5 | December 2022 | ONDERNEMEN | 23
Mastbos 7 5531 MX Bladel The Netherlands T: +31 (0)76 760 2820 F: +31 (0) 76 760 2821 www.mesa-coatings.eu Hygiënisch Anti-slip 100% vloeistofdicht Chemisch bestendig In 1 dag gelegd Mechanisch belastbaar

Flowey: kleurtoevoeging voor shampoos

“Flowey heeft een absolute innovatie ontwikkeld die een grote toevoeging is in de carwash trend om meer kleurenshampoos te gebruiken. Geert Reuvers: “Flowey is namelijk gestart om een range kleuradditieven voor shampoos op de markt te brengen. Dit additief wordt toegevoegd aan de shampoo en geeft het schuim een diepe kleur. Dit kleurenschuim laat geen vervuiling achter in de washal en/of de wasinstallatie, ook niet op kleren of huid van wasklanten en is tevens eenvoudig af te spoelen. Deze kleuren-shampoos zijn ideaal voor evenementen zoals koningsdag , Halloween, WK-voetbal , Valentijnsdag etc. etc. Hiervoor hoeft men qua afstelling niets te veranderen en is dus eenvoudig toe te passen en te wisselen. Het eerste schuim is een blauwe variant genaamd X60 Color Add Super Blue. Deze range wordt op korte termijn uitgebreid met meerdere kleuren.”

Flowey T53 Deox Safe washalreiniger

“T53 Deox Safe is een revolutionair nieuw product en is ontwikkeld door het laboratorium van Flowey. Een voor de carwashmarkt unieke washalreiniger, met grote voordelen.

Geert Reuvers: “T53 Deox Safe is een washalreiniger op basis van natuurlijke zuren en is dus onbeperkt te gebruiken zonder het milieu te belasten. In tegenstelling tot reinigers van concurrenten met daarin minerale zuren is ons product niet gekwalificeerd als giftig en dus veel veiliger om mee te werken. Het is niet oxiderend en geeft geen irriterende dampvorming dat slaat op de luchtwegen. Daarnaast is het niet etsend op glas en is daarmee absoluut uniek in de markt van washalreinigers.

Ook is het veilig voor metalen oppervlaktes zoals aluminium en roestvrij staal. Deox Safe is veel minder milieubelastend en vermijdt uitstoot van oa. fosfaten, sulfaten, nitraten en chlorides. Het product is daarnaast geschikt om te gebruiken bij carwash locaties met een waterrecyclingsysteem.”

Uitgave 5 | December 2022 | VARIA | 25
Advertentie

Update ANAC Carwash bouwproject Nijmegen

Toen ik vorig jaar september van Lex Peters uitleg had gekregen over zijn eerste interieur carrousel in Arnhem, gaf hij bij afscheid al aan dat hierna de locaties Tilburg, Den Bosch en Nijmegen aan de beurt waren. De verbouwing van locaties Tilburg en Den Bosch zijn inmiddels achter de rug. Op locatie Den Bosch draait sinds november dit jaar de tweede ANAC interieur carrousel. Op de vestiging Nijmegen wordt tijdens mijn afspraak met Lex op 8 december nog volop gehesen en getimmerd aan het nieuwe stofzuigplein dat boven de bestaande washal wordt gebouwd. De contouren ervan zijn echter al duidelijk zichtbaar. Ook het wasstraatgedeelte gaat in Nijmegen op de schop. Een zoveelste huzarenstuk uit de koker van Lex Peters zelf.

Van onderaf oogt het bouwwerk al groots, maar eenmaal omhooggeklommen en op het stofzuigplein staand zie je pas hoe ruim deze wordt (zie foto linksonder)

Even wat cijfers over het stofzuigplein. Deze bevindt zich 7 meter boven de wasstraat, is 24 meter breed en 92 meter lang. In totaal komen er 34 stofzuig plaatsen. De betonnen vloerelementen zijn geplaatst en als het dak erop zit wordt de toplaag gestort. Achter het stofzuigplein komt een ruime werkplaats en ook een doorgang naar de tankshop. Om de veiligheid van wasklanten te waarborgen wordt er van 18 uur ’s avonds tot diep in de nacht gebouwd.”

Wasstraat

Ook het wasgedeelte gaat op de schop. Lex Peters: “De twee kettingbanen worden verwijderd, schuiven iets op naar rechts en worden ook een stuk langer. De wasstraten worden compleet opnieuw opgebouwd.”

26 | PROJECT & ZO | December 2022 | Uitgave 5

Een XL carwash kan ook in een gemeente als Altena

Het was op carwashgebied nog ‘een lege vlek’ volgens Ad-Jan van Rijswijk. Op een paar rollovers na had de gemeente Altena nog geen grote waslocatie. Normaal gesproken worden wasstraten in deze orde van grootte alleen in stedelijk gebied gebouwd. Daar is nu verandering in gekomen. Carwash XL in Veen is open.

Aan de Veensesteeg in Veen valt het gloednieuwe Carwash XL Veen meteen op naast het pand van Autobedrijf A. van Rijswijk. “Deze 55 meter lange hi-tech wasstraat is een ware beleving voor klant en de auto. De combinatie van de beste machines met superzachte textielborstels en de vriendelijke medewerkers maakt deze wasstraat uniek in de regio Altena”, stelt Van Rijswijk.

“De klanten kunnen nu zelf de voordelen van deze 55 meter lange wasstraat én van alle (gratis) faciliteiten op het stofzuigerplein ervaren. Daarbij kan men ook nog genieten van een heerlijke kop gratis koffie/thee in de coffee corner, óf is het mogelijk om extra verzorgingsproducten voor de auto te kopen in de shop.”

Gemak “Wij snappen dat dit type wasstraat bij een hoop mensen voor een nieuwe beleving zal zorgen. Bij aankomst staat onze collega voor de klant klaar. Men heeft keuze uit één van de vier wasprogramma en rekent per pin of contant af.”

Dan wordt de auto begeleid op de 55 meter lange kettingbaan waarna de klant lekker achterover kan leunen en genieten van al het werk dat de uitgebreide machine doet “, legt Van Rijswijk uit.

Na het droogproces telt een teller mee wanneer de klant de wasstraat mag uitrijden en kan de klant gratis gebruik maken van het ruime en overdekte stofzuigerplein met achttien comfortplekken. Zo

kan men gebruik maken van stofzuigers, mattenreinigers, de bandenpomp en luchtspuitjes om het dashboard te ontdoen van stof.” Wast de klant liever zelf de auto? Dat kan in de 4 ruime wasboxen.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Voor het wassen van de auto’s gebruikt Carwash XL Veen geen leidingwater. “Het water wordt gerecycled door een speciale ondergrondse waterzuiveringsinstallatie op basis van bacteriën” Verder maken wij gebruik van osmosewater. Dat is water in zijn puurste vorm, zonder mineralen. Bovenop het dak zijn er zonnepanelen geplaatst om de wasstraat van energie te voorzien. “Op deze manier streven wij ernaar om de auto zo duurzaam mogelijk te wassen.”

Openingsactie

“Begin december hadden wij via Instagram de eerste 500 autowasbeurten gratis weggegeven en dat ging snel”, vertelt Van Rijswijk. “Binnen 12 uur waren ze allemaal geclaimd. Dat hadden wij nooit verwacht, maar het zegt wel iets hoe het leeft.”

Uitgave 5 | December 2022 | PROJECT & ZO | 27

Gezocht Fulltime Technisch product adviseur carwash

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar enthousiaste technisch product adviseurs voor de carwash- truckbranche.

Sireon is sinds 2004 specialist op het gebied van reinigingschemie voor de carwash- en truckwashbranche. Met zowel de ontwikkeling en productie binnen eigen huis kunnen wij snel schakelen en houden we de lijnen kort voor de klant. Met onze hoogwaardige en complete productlijn hebben wij voor elke klant de perfecte was oplossing in huis.

Wie zoeken wij?

Je hebt aantoonbare ervaring in de Carwash- en of Truckwasbranche.

Je bent resultaatgericht en hebt een commerciële instelling.

Je bent flexibel, nauwkeurig en kunt zelfstandig werken.

Je bent communicatief vaardig en collegiaal.

Je hebt affiniteit met techniek.

Wat ga je doen?

Je onderhoudt contact met huidige klanten en pleegt acquisitie voor het uitbreiden van de klantenkring.

Je ondersteunt klanten met deskundig advies over het product assortiment.

Je ontzorgt klanten door het instellen van machines en installaties en pleegt technisch onderhoud wanneer nodig.

Je verwerkt orders en activiteiten in het CRM- systeem en staat in nauw contact met je collega’s.

Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken?

Stuur dan je sollicitatie en CV naar: chemie@sireon.nl.

Wat bieden wij?

Competititeve arbeidsvoorwaarden Informele werksfeer binnen een team enthousiaste collega’s.

Een auto van de zaak. Wekelijkse vrijdagmiddag borrel.

We kijken ernaar uit!

Eerste Tommy’s Express wasconcept in Europa

Tommy Carwash Systems is een Amerikaanse leverancier van wasstraten. In Amerika zelf staan er een groot aantal en ook in Europa staan er inmiddels enkele. De firma Watermagic bijvoorbeeld is distributeur voor Nederland van dit merk en heeft er in ons land 3 wasstraten operationeel. Binnen

de holding van Tommy bevindt zich echter ook Tommy’s Express die een compleet wasformule aanbiedt en er ook enkele zelf exploiteert maar veelal op franchise basis verkoopt. De locaties hebben dezelfde uitstraling, zelfde techniek en voeren gezamenlijk een marketingbeleid. In Amerika staan er momenteel bijna 100 Tommy’s Express locaties en zo’n 20 staan in de planning.

Europa

Volgens Eric Bolwerk van Watermagic heeft de firma Tommy voor het eerst de Express-formule verkocht in Europa en wel in Frankrijk. “Ik weet dat de handtekeningen gezet zijn. Hiermee zet het bedrijf ook voet op Europees grond. Meerdere locaties zullen wel volgen, denk ik. “

Vloer Projecten

Huijbregts Floorsystems BV heeft recent bij onderstaande locaties een coatingvloer geplaats

Wash Drive-in Venlo

De techniek in de huidige 4 wasboxen werd geheel upto-date gemaakt en de betonvloer vertoonde slijtage en oogde niet meer fris. Hier hebben we de vloer vernieuwd en de opstaande kanten van een gladde wandcoating voorzien met een driehoeksplint voorlangs. Ter uitbreiding van deze locatie werden ook nog eens 3 nieuwe wasboxen geplaatst die we ook hebben voorzien van ons RapidWash vloer- en wandsysteem.

Wat: Wasboxen Oppervlak totaal: 200 m2 Gebruikte kleuren: Donker grijs Plint: Ja Wand: Ja

Auto Hopmans Zevenbergen

Deze washal was voorzien van een epoxy coating op de vloer. Deze was flink aangetast door zuren/logen en scheuren. We hebben deze laag verwijderd waarna we het RapidWash vloersysteem hebben geplaats. Deze is hier uiteraard perfect geschikt voor. En slopen, repareren en nieuwe vloer plaatsen in slechts 1 dag uiteraard!

Wat: Washal / Roll over Oppervlak totaal: 50 m2 Gebruikte kleuren: Grijs - Antraciet Plint: Ja Wand: Nee

Uitgave 5 | December 2022 | RUBRIEK | 29
Next Generation Cleaning Solutions Neem contact met ons op voor een advies hoe we uw carwash resultaat kunnen verbeteren! Check de onzelezersaanbiedingspecialeop nieuwe website! +31 412-631956 | info@spectro.nl Beter Op het gebied van kwaliteit en prijs per wasbeurt Makkelijk Door een duidelijke kleurcodering Duurzaam Hernieuwbare ingrediënten en productie HOOGWAARDIGE REINIGINGSMIDDELEN Betere ingrediënten, slimmere recepturen, efficiëntere processen … bij Spectro werken we elke dag aan de reinigingsconcepten van de toekomst. Deze ontwikkelen we in ons laboratorium, maar testen we ook intensief in de dagelijkse praktijk van onze klanten. Zo beginnen we elke dag aan een nieuwe toekomst voor de carwashbranche. www.spectro.nl SP Adv. Carwash (235x95mm) R4.indd 1 22/09/22 16:47 Vloeistofdichte vloer voor tankstation- & carwashbranche Uitermate slijtvast, antislip en bestand tegen hoge druk. Probleemloos te herbewerken, bijv. bij wijzigingen in gebruik. Extreem korte uithardingtijd, al na 1 uur na het aanbrengen. Uitharding ten dele tot 0°C, bij speciale samenstellingen zelfs tot -25°C. Het Duitse Silikal produceert al sinds 1951 vloerbeschermende producten. Men werkt alleen met gekwalificeerde bedrijven voor het gebruik van haar producten Telefoon: 0344-645196 Email: info@avgvloeren.nl Website: www.avgvloeren.nl

Discowassen in optima forma

Bij BOB vestigingen danst LED verlichting op de muziekbeat

Bij de directie van Bob Autowas, met inmiddels 21 vestigingen, ontstond de wens om het discowassen in al hun vestigingen te integreren. Maar dan uiteraard op een wijze die binnen de carwashbranche nog niet bestond. En waar kom je uit als je in auto was-land een vraagstuk met verlichting hebt? Bij Mike Hoffs en Maurice Piket natuurlijk! Zij hebben het afgelopen jaar bewezen dé partij te zijn voor carwashbeleving en inmiddels meerdere locaties van LED verlichting voorzien.

Maurice Piket: “Nadat we het verzoek en de wensen van BOB definitief hadden ontvangen, hebben we binnen een tijdsbestek van 6 weken een ‘unieke’ aanvulling gerealiseerd: een 1 op 1-koppeling van de LED-techniek op een muziekstreaming. De verlichting ‘vertaald’ dus als het ware de muziek in de washal.

Hiermee hebben Mike en ik met ons Ethernetlightcontroller bewezen dat de mogelijkheden met dit

systeem het einde nog niet bereikt hebben.

Mike Hoffs: “Door uitdagingen met beide handen aan te pakken en ideeën ook daadwerkelijk uit werken, blijven wij de concurrentie in wasland qua beleving ruimschoots voor. De volgende ideeën liggen al op de tekentafel en zijn we aan het uitwerken. We willen onze klanten en de carwashbranche blijven verassen qua creativiteit en uitvoering.”

De schakelkast met daarin het brein. Onder het systeem met ethernet-light controller met muziekfunctie.

Uitgave 5 | December 2022 | ADVERTORIAL | 31
VAN HOLLAND Centrale stofzuigersystemen Aardvletterweg 2 | 3417 XL Montfoort | +31 (0) 348-447030 Voorafscheiders Pompsystemen Frequentie-en besturingsystemen Mattenzuigers Slanghouders Felxibele slangen, spleetzuigers & slang koppelingen Interieurreinigingsbanen Maatwerk van o.a. waterbakken lavabogen etc. Meer informatie: www.vanholland.nu

Nieuwe webshop voor de carwash ondernemer:

www.carwashwebshop.nl

Stilstand is voor elke carwashondernemer een ramp. Dat weet het brein achter carwashwebshop.nl als geen ander. Met een jaren lange ervaring in de wereld van autowassen weet het team van carwashwebshop dat de snelheid van het weer in bedrijfstellen van een defecte wasgelegenheid een groot verschil kan maken in de rendabiliteit van een carwashlocatie. Met betrekking tot de aankoop van onderdelen/ installaties in de carwashbranche onrustig. Lange levertijden en hogere prijsstellingen zijn van alle dag. Niet alleen in de aankoop van onderdelen maar ook in de servicedienstverlening treffen we dezelfde struikelblokken.

“Uit ervaring blijkt dat we onderdelen een stuk goedkoper kunnen aanbieden dan o.a. leveranciers van wasinstallaties. Daarnaast is de professionaliteit/ kennis binnen de carwashbranche toegenomen. Zo verdiepen carwash ondernemers zichzelf doormiddel van allerlei mediakanalen in hun eigen wasboxen techniek en vervangt men steeds vaker zelf onderdelen zoals bijvoorbeeld spuitlansen, hogedrukpistolen, slangen maar ook de “harde” techniek in de technische ruimte tot en met complete modules aan toe. De kijk van de carwashondernemer is in de laatste jaren verschoven van service uitbesteden naar verwerven van kennis om op eigen kracht een locatie te kunnen onderhouden. En hier spelen wij dan ook graag op in.”

Carwashwebshop

Momenteel zijn er ongeveer 900 producten op de webshop te vinden en deze zijn hoofdzakelijk gericht op toepassing bij wasboxen en het voorwassen in de wasstraat. De webshop is onderverdeeld in 2 hoofdgroepen: Wasplaats en Technische ruimte. “Bij de categorie Wasplaats moet je denken aan producten zoals; nozzles, spuit- pistolen en

lansen, slangen, zwenkarmen, slanghaspels en bostelbakken. Eigenlijk alles wat de klant ziet en actief in zijn handen vast heeft. Voor categorie Technische ruimte hebben we producten zoals fittingen en koppelingen, vlotterventielen, waterfilters, hogedrukpompen maar ook complete waterontharders en osmose-installaties.

Tevens hebben wij een zelflerende zoekmachine in onze website geïmplementeerd wat het zoeken naar het juiste product vele malen makkelijker maakt, maar ook op termijn vervangende mogelijkheden laat zien wanneer er naar een artikel gezocht

word. Het productaanbod via de webshop zal in de toekomst steeds verder uitgebreid worden.”

Snelle levering

Mede ten behoeve van de vaste klanten heeft het team van Carwashwebshop.nl opgezet zodat men de onderdelen eenvoudig en snel kan bestellen.

“In principe geldt: Vóór 22:00 uur besteld, proberen wij de eerstvolgende dag nog te verzenden. Echter, het lukt ons niet altijd om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van de bestelling iets langer duren. Levering verloopt via de reguliere pakketdiensten. Over het algemeen zal de aflevering na verzending de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.”

Carwashwebshop heeft inmiddels een vaste klantenkring, maar we benadrukken graag dat alle carwashondernemers in Nederland kunnen profiteren van de voordelen van carwashwebshop.nl.

Uitgave 5 | December 2022 | WEBSHOP & ZO | 33
A C E C A R W A S H S Y S T E M S Gouwzeestraat 11 1382 KD Weesp T 085 071 83 65 info@ace-europe.nl www.ace-europe.nl

Falcon Carwash opent vijfde stand-alone locatie

In oktober 2017 opende Diederik de Klerk zijn eerste Falcon Carwashlocatie in de Spaanse Polder Rotterdam, bestaande uit 2 roll-overs en een wasbox-unit voor het wassen van oa busjes. Het idee voor een stand-alone wasconcept was enkele jaren daarvoor ontstaan toen hij werkte bij een bedrijf waarvan de bedrijfsbusjes niet paste in een reguliere roll-over maar hiervoor naar een truckwash moest. “Ik dacht, dat moet anders kunnen. Samen met de firma Washtec is toen een uniek wasconcept bedacht: een onbemande wasstraat voor alle bedrijfswagens tot 3.20m hoogte en die 24/7 open is. Klanten kunnen ter plaatse afrekenen met alle gangbare betaalpassen, credit cards en tankpassen maar ook een abonnement afsluiten om onbeperkt te wassen op kenteken. Dat kan ook voor grotere bedrijven met een heel wagenpark.” Tijdens het 5-jarig jubileum is zojuist de vijfde locatie geopend in Sassenheim bestaande uit 3 wasboxen. En daar blijft het wat Diederik de Klerk betreft niet bij, want komende 2 jaar staan er minimaal 2 nieuwe locaties in de planning.

Huidige vestigingen

1) Spaanse Polder: 1 wasbox en 2 roll-overs

2) Berkel Rodenrijs: 3 wasboxen

3) Steenbergen: 3 wasboxen en 1 roll-over

4) Rotterdam Nesselande: 6 wasboxen

5) Sassenheim: 3 wasboxen

Besparing 1000 kilo plastic per wasstraat

Bron: Sireon

Volgens Sireon is maatschappelijk verantwoord ondernemen vandaag de dag niet meer weg te denken. Sjoerd van Oort: “Ook voor de wasstraatondernemer een nog altijd belangrijk thema. Door de overstap van een 900 gram zware can naar een 112 gram lichte zak bespaart een gemiddelde wasstraat al snel 1000 kilo plastic per jaar. Een berg die te vergelijken is met een toren jerrycans die 1.5 keer de hoogte van de Eiffeltoren heeft. De overblijfselen van een gescheiden Bag-in-box nemen nog geen 10% van de ruimte van een can in”

Voordelen

“Naast de bekende voordelen van het makkelijk scheiden en 100% recyclen van de verpakking leeg je een Bag-in-box gemiddeld 1.5 x zo snel als een jerrycan en is spetteren en of klotsen verleden tijd. Ook de hoeveelheid restproduct welke in de Bag-in-box achterblijft is nihil. Bij de traditionele jerrycan is dit al snel een tiental milliliters.”

Geslaagd?

Quiosk

Sinds enkele maanden zijn alle Falcon waslocaties voorzien van een Quiosk automaat. “Een extra belangrijke service op de locaties, met bovendien een leuke uitstraling. Quiosk plaatst de automaten en houdt de voorraad bij (zoetigheid en schoonmaak doekjes).”

“Na 2.5 jaar kan er geconcludeerd worden dat het concept in de carwashbranche goed ontvangen is. Ondanks dat het voor sommige even wennen was is er enkel positieve feedback vanuit de markt. Ook andere Chemie leveranciers lijken de manier van verpakking goed op te nemen en of te testen in de praktijk. Wij hopen dat nog meer merken zullen volgen om zo gezamenlijk een nog positiever verschil te maken in de branche.”

Uitgave 5 | December 2022 | VARIA | 35
EXCLUSIEF DEALER NEDERLAND VAN Versteeg Carwash Arkeneel 8 3905 NS Veenendaal/ Nederland www.carwashservice.nl • Opbouw compleet RVS • Duurzame CAT pompen • Hoogwaardige onderdelen en electronica • Exclusief design TECHNOLOGY MEETS RT TECHNOLOGY MEETS RT Innovaties die er toe doen en advies dat er toe doet Een kleine greep van wat wij doen:
Dé innovatieve LED verlichting die merk onafhankelijk op elk type machine past. Zowel voor wasstraat, roll-over als wasboxen. • Wasbox besturing voor elk type wasbox. Zowel nieuwe als bestaand.
Osmosewater tappunt.
Toevoegen van beleving door middel van licht, geluid en special effects.
Technische IT vraagstukken tussen analoge en digitale techniek.
Ontwikkelen van hard- en software voor de autowasindustrie. WWW.MIKEHOFFSENGINEERING.NL | MIKE HOFFS | +31 (0)24 - 820 02 08

Een nieuw ‘systeem’ voor de Bag-in-Box verpakkingen

Het Bag-in-Box systeem zoals te zien op bovenstaande foto is speciaal voor Dr Stöcker ontworpen voor hun al enkele jaren bestaande Bag-in-Box verpakking. Het systeem bestaat uit enkele rvs-houders die aan de muur worden gemonteerd en waarin de Bag-in-Box doos geplaatst kan worden.

Jeroen Houweling legt uit: “Een speciale adapter kan vooraf op de verpakking geschroefd worden en dankzij een terugslagventiel wordt voorkomen dat de medewerker kan knoeien tijdens het bijvullen. Dit maakt deze handeling veel veiliger en aangenamer. Deze adapter kan op het chemie-systeem aangesloten worden (zonder eerst te hoeven ontluchten).”

De niveaumeter aan de zijkant van de doos (zie

foto, de dunne glazen buis) geeft aan hoeveel er nog in de verpakking zit. Het product uit de opslagdoos wordt eerst via een ‘extra reservoir’ geleid naar het doseersysteem. In dit reservoir bevindt zich ongeveer een half liter product zodat wanneer de chemie-doos leeg is er nog een tijdje doorgewassen kan worden. De kleuren van de reservoirs komen overeen met de kleur van het chemieproduct (drooghulp blauw, wax oranje etc). “Een ander voordeel van het reservoir is dat de ondernemer hier ook ‘het gebruik per wassing’ op kan aflezen.

Uiteraard zorgt dit systeem voor een opgeruimd gezicht van de technische ruimte en zorgt er oa voor dat de vloer vrij is. Door de combinaties van dit systeem bespaart u ook op 90% minder plastic in vergelijking met de 25 liter cans.”

RIWAX Experience Day – Time to shine

In een markt waar de kwaliteit van de beurzen en de bezoekersaantallen steeds minder wordt heeft RIWAX besloten in 2023 een groot relatie event te organiseren. Op 16 februari 2023 organiseert RIWAX deze grote dag in onze haar mooie en helemaal vernieuwde Experience Center in Nijkerk. Deze dag is speciaal voor de RIWAX-relaties maar ook prospects worden uitgenodigd.

Naast een leuke middag/avond is het doel van deze dag om relaties en prospects:

• Kennis te laten maken met het vernieuwde Experience Center.

• Te informeren over noviteiten en innovaties (demonstratie en uitleg van een belangrijke productontwikkeling I primeur).

• Het brede RIWAX-assortiment met alle concepten en oplossingen te demonstreren.

• Kennis te laten met haar leveranciers (nieuw dealerschap, demo’s en advies).

• Te laten profiteren van leuke acties tijdens deze dag.

Juist in de tijd dat iedereen voor grote uitdagingen staat met alle veranderingen en onzekerheden zoekt RIWAX nog intensiever het persoonlijk contact om klaar te staan voor haar relaties en te ondersteunen waar mogelijk.

Men kan zich opgeven bij de eigen adviseur of via het emailadres: office@riwax.nl.

Safe the date!

Uitgave 5 | December 2022 | VARIA | 37
WIE LEVERT WAT ACE Carwash Systems Gouwzeestraat 11 1382 KD Weesp T 0294 491 567 info@ace-europe.nl www.ace-europe.nl Zeer hoogwaardige producten die toegepast kunnen worden op bijna alle merken autowasinstallaties. www.meijercarwash.nl 0592 - 26 28 33 SoftCare2 Pro De roll-over machine voor autowassen op het hoogste niveau. www.washtec.nl - 079 - 36 83 720 3 Axibonnen - Flyers 3 Social Media Beheer 3 E-mail Marketing 3 Social Advertising 3 Video’s 3 Waspassen 3 Handdoekjes www.axipoint.com - 0251- 70 02 02 Voor al uw Carwash Marketing Wasboxen voor elke locatie Flexibele techniek en gebouwen voor elke doe-het-zelf waslocatie. www.washtec.nl - 079 - 36 83 720 www.washnet.nl Ontwikkeling, ontwerp, bouw én onderhoud van wasboxen www.washnet.nl Ontwikkeling, ontwerp, bouw én onderhoud van wasboxen BORSTELSYSTEMEN DOE-HET-ZELF-BOXEN HONDENWASSTRAAT POETSEN REINIGINGSPRODUCTEN LAKBEHANDELING LAKBEHANDELING RANDAPPARATUUR ROLL-OVERS LAKBEHANDELING RECLAME EN UITSTRALING RECLAME EN UITSTRALING TRUCKWASH BORSTELSYSTEMEN Advertentie Leverancier autowasinstallaties, wasborstels, wasboxen en reinigingsmiddelen. Onderhoud, revisie en onderdelen van WashTec installaties www.hoogendijkcarwash.nl Leverancier autowasinstallaties, wasborstels, wasboxen en reinigingsmiddelen. Onderhoud, revisie en onderdelen van WashTec installaties www.hoogendijkcarwash.nl www.meijercarwash.nl

CARWASH CHEMIE

Begin dit jaar heeft u in dit vakblad en op onze website (cleaningstation-carwash.nl) een uitge breid artikel kunnen lezen over het IPE water filter systeem. Dit systeem is o.a. in staat om volledig automatisch het opgevangen vuil uit het filter te verwijderen. Bedenkers van dit systeem zijn Renald Moens van Carwash 360 en Frank Wal raven. Inmiddels zijn er zo’n 9 carwashlocaties met dit systeem uitgerust en de animo vanuit de nationale- als ook internationale carwashsector is groot. Gezocht werd naar een distributeur om de vraag op te vangen. Aangezien Frank Walraven vele ja ren werkzaam is bij Van Holland Stofzuigsystemen is uitein delijk voor dit Montfoortse bedrijf gekozen.

Martin van Zetten van Van Holland BV: “Het IPE filter systeem is bezig het watermanagement bij carwashes totaal op de kop te zetten en heeft dan ook een enorme potentie. Ik wist natuurlijk al een langere tijd dat Frank hiermee bezig was en we hebben regelmatig hierover gesproken. Binnen Van Holland is Frank ver antwoordelijk voor de carwashbranche en een 2e pet van IPE zou alleen maar voor onduidelijkheid zorgen binnen de branche. Doordat het IPE systeem nu ook onder de paraplu van Van Hol-

geprogrammeerde tijden systeem draait 24/7 wat verzet. Iedere ochtend filter gepasseerd en voor gebruik. Een bijkomstigheid rator die alleen maar gaat stinken. Ozon vernietigd ter van de wasstraat is relatief gemakkelijk is

Tel. 06-512 666 23 info@vlietwash.nl www.vlietwash.nl

Frank Walraven: “We kunnen ondernemers producten aanbieden op gebied van centraal stofzuigsystemen en watermanagement. Qua orders van stofzuigsystemen zit het al goed, maar de animo voor het IPE filter is booming. Er zijn de laatste jaren veel

De Ozongenerator genereert wat net voldoende is kan vormen voor de @5micron proceswater straten voldoende om Het systeem zal bij seizoens maar zal exact de zelfde dus niks wat betekend type vervuiling of het constant!

Door dat het systeem vangputten extreem vangen. Doordat we heeft de slip niet de tjes en loost deze op zienlijk minder vaak Naast de besparing putten kleeft er ook Na het in bedrijf stellen wasstraat nagenoeg

WIE LEVERT WAT Carwashvloeren tot 350m2 in slechts 1 dag gelegd! En 2 uur na applicatie weer klaar voor gebruik! HUIJBREGTSFLOORSYSTEMS.COM 013 - 203 24 69 SoftLine2 kettingwasstraten Modulair en flexibel concept voor elke gewenste capaciteit en www.washtec.nl - 079 - 36 83 720 proudly made in Germany Hoog volume RVS AUTOWASSTRATEN tel: 085 - 0653 299 www.dicocarwash.nl Cleaning Transport Cleaning ACE Carwash Systems Gouwzeestraat 11 1382 KD Weesp T 0294 491 567 info@ace-europe.nl www.ace-europe.nl STOFZUIGERS VERLICHTING LED VLOEISTOFDICHTE VLOER WATERRECYCLING WATERRECYCLING CARWASH CHEMIE TRUCKWASH TRUCKWASH TRUCKWASH WASSTRATEN AquaPUR2 waterterugwinning Innovatieve waterbehandeling voor roll-overs. tel. 06-53171272 E: info@4carwash.nl www.4carwash.nl www.blob-ps.com CHEMIE Sireon Carwash Products B.V. (0)252-626699 chemie@sireon.nl www.sireoncarwash.com Optimaliseer carwash WWW.GLANSPROTECTOR.COM
Bezinktank Filter OBAS WWW.GLANSPROTECTOR.COM
van IPE filter
100% prestaties, 100% duurzaamheid –voor 100% klanttevredenheid. Clean cars? #vraagWashTec Telefoon: 079 368 3720 | Email: info@washtec.nl | www.washtec.nl AquaPur Modular: Duurzaam Waterbesparend terugwinning WAS HTEC OEM S ERVICE Originele fabrikant service: Originele fabrieksservice, door heel Nederland en op maat – voor snelle reactietijd en de beste beschikbaarheid van onderdelen. Met innovatieve oplossingen van WashTec kunt u uw waterverbruik tijdens het wassen van voertuigen tot 90% verminderen door het afvalwater terug te winnen. Dit bespaart u geld – en levert een actieve bijdrage aan de bescherming van het milieu. Green Car Care waschemie de perfecte combinatie van wassen prestaties en ecologie Ontdek meer op www.auwa.nl

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.