Page 1

BALANCE SCORE

RAČUNOVODSTVENI SERVIS MANEO d.o.o.


RAČUNOVODSTVENE USLUGE POSLOVNO IZVJEŠTAVANJE

POREZNO SAVJETOVANJE

POSLOVNO SAVJETOVANJE

MANEO d.o.o. konzultantska je tvrtka koja osim usluga u financijskom consultingu pruža i usluge računovodstva. Mi u MANEU počeli smo se baviti računovodstvom upravo zato što smo kroz višegodišnje iskustvo u consultingu te kroz komunikaciju sa svojim klijentima uvidjeli da postoji jako velik broj poduzetnika i obrtnika nezadovoljnih svojim knjigovodstvenim servisom. I imaju pravo biti nezadovoljni. Za nas računovodstvo nije samo evidentiranje poslovnih promjena, obračun plaća i izrada potrebnih financijskih izvještaja − za nas računovodstvo može i mora pružiti puno više.

KLASIČNI KNJIGOVODSTVENI SERVIS

COST CUTTING

DOWNSIZING

CONTROLLING

INTERNA I EKSTERNA REVIZIJA

Klasični knjigovodstveni servis proknjižit će Vaše poslovne događaje, obračunati plaće te izraditi izvještaje koji su Zakonom propisani. I, u pravilu, to je sve.

MANEO BALANCE SCORE

KLASIČNI KNJIGOVODSTVENI SERVIS

DOWNSIZING

PREDSTEČAJNE NAGODBE BALANCE SCORE

REVIZIJA POSLOVNO SAVJETOVANJE POSLOVNO IZVJEŠTAVANJE

POREZNO SAVJETOVANJE CONTROLLING

KNJIGOVODSTVENE USLUGE

RAČUNOVODSTVENE USLUGE

MANEO RAČUNOVODSTVENI SERVIS BALANCE SCORE Mi na računovodstvo gledamo potpuno drugačije i zato i nismo u kategoriji klasičnih knjigovodstvenih servisa.

Jeste li znali? • da je 41% tvrtki koje su u predstečajnoj nagodbi u takvoj situaciji zbog lošega knjigovodstva ili poreznog nadzora kao posljedice lošega knjigovodstva? • da 32% tvrtki propada zbog lošega knjigovodstva? • da je među „top 5“ pogrešaka malih poduzetnika upravo nekvalitetno knjigovodstvo?

Nama je vođenje poslovnih knjiga samo osnova za sve ostale usluge koje Vam pružamo. I to je ono po čemu smo drugačiji od ostalih. Naše računovodstvo jest računovodstvo usmjereno na cilj, odnosno računovodstvo usmjereno na upravljanje poslovnim rezultatom, a što se postiže proširenim računovodstvenim uslugama koje pružamo svojim klijentima.

Osim usluga računovodstva, svoje usluge širimo na poslovno izvještavanje i porezno savjetovanje, odnosno na controlling, internu i eksternu reviziju te cost cutting. Svoje poslovanje temeljimo na kontinuiranoj razmjeni iskustava i implementaciji novih znanja te stručnom usavršavanju na seminarima, što nam omogućava neprekidno poboljšavanje kvalitete usluga te pravodobno pružanje prioritetnih informacija klijentima.

Za nas računovodstvo nije samo vođenje poslovnih knjiga. Nama je vođenje poslovnih knjiga samo osnova koja omogućava kvalitetno pružanje ostalih usluga koje nudimo, a koje će Vama, u konačnici, donijeti brojne uštede kao i ostale prednosti. Računovodstvo za nas predstavlja kompletnu skrb za uspjeh Vašeg poslovanja. Pružamo Vam kompletnu uslugu vođenja Vašeg poslovanja, savjetovanja, usmjeravanja, analiziranja i pružanja odgovarajućih rješenja za poboljšanje upravljanja tvrtkom s ciljem ostvarivanja maksimalnih ušteda u svim segmentima poslovanja.


COST CUTTING

POREZNO SAVJETOVANJE ILI COST CUTTING

INTERNA I EKSTERNA REVIZIJA

Posebno ističemo uslugu cost cuttinga, koja se nalazi u domeni poreznog savjetovanja, a

Preko partnera s kojima surađujemo već duže vrijeme pružamo uslugu eksterne revizije, koja uključuje: • ispitivanja i ocjene financijskih izvještaja te podataka i metoda koji se primjenjuju pri sastavljanju financijskih izvještaja • stručno mišljenje o realnosti i objektivnosti stanja imovine, kapitala, obveza i rezultata poslovanja poduzetnika • ispitivanje i ocjenu poslovanja, organiziranosti poslovnih funkcija, načina donošenja poslovnih odluka i funkcioniranja informacijskog sustava.

kojom u suradnji sa svojim klijentima dubinskom analizom poslovanja pomažemo podići razinu sigurnosti i uspjeha poslovanja u današnjim neizvjesnim uvjetima koji vladaju na tržištu koje se još uvijek oporavlja od krize. Upravo ćemo zajedno kroz cost cutting vidjeti gdje se mogu ostvariti uštede, bilo da se radi o troškovima plaća, porezima ili bilo kakvim davanjima koja poduzeće ima. Naš je cilj pronaći prostor za maksimalne porezne i općenito troškovne uštede. Mi smo tu da zajedno nađemo način

Interna revizija odnosi se na naše supervizore koji provjeravaju svaki detalj poslovanja koje obavljamo za Vas. Kontrolom samih sebe pružamo Vam dodatnu sigurnost, stoga možete biti sigurni da Maneo radi u skladu sa svim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

kako ostvariti uštede.

RAST I RAZVOJ TVRTKE

KVALITETNI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI

Naš je posao da Vam maksimalnim uštedama osiguramo i maksimalan profit!

DOBRE POSLOVNE ODLUKE

SMANJENJE TROŠKOVA I POVEĆANJE PRIHODA

KVALITETNO KNJIGOVODSTVO

POSLOVNO IZVJEŠTAVANJE ILI CONTROLLING Nudimo uslugu controllinga kojim podižemo razinu poslovanja pomoću kontrole rizika, čime se ostvaruju značajne i konkretne uštede u svakom segmentu poslovanja te se sprječava financijski gubitak, čuva imovina tvrtke i osigurava dugoročno poslovanje. Controlling označava kontinuirano praćenje svakog segmenta poslovanja, što se postiže kvalitetnim vođenjem poslovnih knjiga, odnosno računovodstvom, jer se na temelju tih podataka odrađuju planiranje, budžetiranje i poslovno izvještavanje koje je iznimno važno za uspješno poslovanje.

LOŠE KNJIGOVODSTVO BEZVRIJEDNI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI LOŠE POSLOVNE ODLUKE

Ako želite maksimalan poslovni rezultat, svoje poslovanje ne smijete voditi od danas do sutra; ono mora biti vođeno planski! To se postiže poslovnim izvještavanjem jer se ono temelji na realnim računovodstvenim rezultatima Vašeg poslovanja. Poslovno izvještavanje omogućuje potpunu kontrolu nad svakim segmentom poslovanja i usporedbu planiranog i realiziranog. Jeste li realizirali manje nego što ste planirali? Ako je odgovor potvrdan, gdje su odstupanja i kada je do njih došlo? Koji segment zaostaje? U kojem segmentu ostvarujete gubitke, a u kojem zarađujete? Krenuli ste krivim putem... Za Vas ćemo izraditi izvještaje – usporedbu realizacije po mjesecima, kvartalima, godinama... ovisno o tome što trebate ili što želite. Upravo zato controlling predstavlja temelj za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka. Tako možete na jasnim, konkretnim podacima vidjeti u kojem smjeru Vaše poslovanje ide danas i odlučiti u kojem će smjeru ići sutra.

POVEĆANJE TROŠKOVA I SMANJENJE PRIHODA

PROPADANJE TVRTKE

DOWNSIZING Downsizing predstavlja niz aktivnosti osmišljenih radi poboljšanja organizacijske učinkovitosti, produktivnosti i/ili konkurentnosti. Upotrebljava se kod pada poslovanja, a glavna mu je karakteristika brza reakcija. Cilj takve orijentacije jest smanjenje troškova i u skladu s time povećanje učinkovitosti.


FINANCIJSKI CONSULTING Tvrtka Maneo d.o.o. bavi se poslovnim savjetovanjem iz područja financija te strateškog i investicijskog planiranja. Izrađujemo poslovne planove, investicijske studije, studije izvedivosti i isplativosti te posredujemo u traženju kredita i investitora.

PREDSTEČAJNE NAGODBE Izrađujemo svu dokumentaciju potrebnu za sklapanje postupka predstečajne nagodbe (Plan financijskog i operativnog restrukturiranja, Nacrt predstečajne nagodbe, Prijedlog za Trgovački sud i dr.), obavljamo potrebne pregovore s vjerovnicima, sudjelujemo s Vama na ročištima, pružamo Vam usluge savjetovanja kroz cijeli postupak.

IZRADA NATJEČAJNE DOKUMENTACIJE Izrađujemo sve vrste natječajnih dokumentacija: dokumentaciju za dodjelu bespovratnih sredstava ili subvencija iz EU fondova, dokumentaciju za dodjelu sredstava za natječaje domaćih institucija, dokumentaciju za poslovne banke i ostale poslovne subjekte.

Ključ našeg uspjeha jest kvalitetna komunikacija s klijentima. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo Vam olakšali put do uspjeha. Na temelju računovodstva, controllinga, poslovnog izvještavanja, poslovnog savjetovanja i cost cuttinga ostvarujemo uštede u svakom segmentu poslovanja.

Zašto angažirati baš nas? J Zato što pružamo kompletnu uslugu računovodstva, poslovnog izvještavanja i poreznog savjetovanja. J Zato što nudimo mogućnost ostvarivanja brojnih ušteda. J Zato što se s nama rezanje troškova podrazumijeva.

Naš je cilj da Vi poslujete uspješno!


POSLOVNA ZGRADA BCI

Maneo d.o.o. za savjetovanje i usluge Sjedište tvrtke: Vukovarska 14, 43000 Bjelovar, info@maneo.hr Ured Zagreb: Miramarska 24/7, 10000 ZAGREB, maneo@maneo.hr Ured Bjelovar: A. Kačića Miošića 12a, 43000 Bjelovar, prodaja@maneo.hr tel.: +385 (0)1 6449 665, mob.: +385 (0)91 501 7084, +385 (0)99 253 2990, faks: +385 (0)1 5560 009 www.maneo.hr

Brošura MANEO Računovodstvo  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you