Page 1

WWW.WESTLANDTHEATER.NL THEATER & FILM 0174 636 900

Monsterse Kerstmarkt komt er weer aan Dinsdag 13 december is er weer de jaarlijkse editie van de Monsterse Kerstmarkt. Dit keer niet in de garage van Hoogvliet, maar in de Noviteit. “Door het enorme succes van vorig jaar kan, in overleg met de brandweer, de veiligheid niet gegarandeerd worden. Daarom is besloten om de kerstmarkt niet in de parkeergarage van Hoogvliet te houden. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat de Noviteit haar ruimte ter beschikking heeft gesteld”, aldus de organisatie. Op dinsdag 13 december staat de Noviteit van 18.30 tot 21.00 uur helemaal in het teken van wat de Monsterse winkeliers richting de Kerstdagen te bieden hebben. In maar liefst 25 stands bieden zij u een keur van artikelen aan. Uiteraard kunt u bij verschillende ondernemers proeven en advies krijgen als het gaat om ideeën op te doen voor het kerstmenu. Maar niet alleen eten en drinken staat centraal, ook de kleding krijgt de nodige aandacht in verschillende modeshows die gegeven worden. Daarnaast is er natuurlijk ook veel keus als het om kerstdecoraties gaat. Kortom, een kersmarkt met een zeer divers aanbod, waarbij u tijdens uw bezoek uiteraard ook kunt genieten van warme chocolademelk of glühwein.

Demonstratiedag bij EP:Stevens Zaterdag 3 december organiseert EP:Stevens aan het Vaartplein 8 te ‘s-Gravenzande een demodag met grote merken zoals Bose, Samsung en Montana. De gehele dag bent u welkom om u uitgebreid te laten informeren over draadloze geluidssystemen van Bose en Sonos. Laat u verrassen door de ongekende mogelijkheden en het gebruiksgemak van streaming audio. Ook zal er een Samsung specialist aanwezig zijn die u de nieuwste smartfuncties kan demonstreren welke de laatste elektronische apparaten te bieden hebben. Verder kunt u wat lekkers proeven uit de airfryer, het vetarme alternatief van de friteuse. Kortom alle reden om zaterdag naar EP:Stevens aan het Vaartplein te komen voor leuke demonstraties en interessante aanbiedingen.

Billy the Kit in Kleine Jan Aanstaande vrijdag 2 december treedt de landelijk bekende DJ Billy the Kit op in de Kleine Jan aan het Kerkplein 4 in Monster. Ruim vijftien jaar geleden openden Jan en Rins van Bree de deuren van Café De Kleine Jan, in de volksmond beter bekend als “De Jan”. Vijftien jaar bestaan, reden voor een feestje. Daarom is Billy the Kit uitgenodigd. Het optreden begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

Monsterse Courant SINDS 1931 HUIS AAN HUIS

DONDERDAG 1 december 2016

redactie.moc@uitgeverijwestmedia.nl | advertentie.moc@uitgeverijwestmedia.nl VERSPREIDINGSGEBIED • MONSTER • POELDIJK • TER HEIJDE AAN ZEE

Museumvrijwilligers onderscheiden Afgelopen zaterdag 26 november was de laatste openstelling van het Hoekse Atlantikwall-Museum in 2016. Het Atlantikwall-Museum werd in 1996 opgericht en afgelopen jaar was het 20e seizoen voor het museum. Het museum draait volledig op vrijwilligers. Drie van deze vrijwilligers zijn er vanaf het eerste museumjaar in 1996 bij en verdiende de laatste openstellingsdag extra aandacht. Onder hen Monsternaar KlaasWillem Diepersloot. Met twee andere vrijwilligers werd hij door Peter Stok, vicevoorzitter van Gebiedscommissie Hoek van Holland, onderscheiden met de zilveren Hoek van Holland speld, daarbij een feestelijke bos bloemen en een cadeau van het museum. De speld wordt toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze belangeloos inzetten voor de Hoekse samenleving. Klaas Willem Diepersloot (tweede van rechts) kreeg de zilveren Hoek van Holland speld. Foto: PR

Nieuw Westlands speciaalbier op komst De 19-jarige Sven Boers uit Monster wil een nieuw Westlands speciaalbier introduceren waarvan de smaak is bepaald door alle Westlandse bierliefhebbers. Sven: “In Nederland wordt steeds minder pils gedronken en de vraag naar speciaalbier neemt toe. Daarom vond ik het tijd voor een Westlands streekbier!” Om het bier echt Westlands te maken, mogen alle Westlanders meestemmen over de smaak. Vanaf donderdag 24 november kan iedereen via www. westlanderbier.nl meebepalen wat de Westlandse smaak gaat worden. Wanneer de smaak van het bier vastgesteld is, start Sven de voorverkoop. Hij moet 200 dozen van het bier in bestelling krijgen voor-

dat de daadwerkelijke productie begint. “Dat is voor mij de bevestiging dat de Westlander daadwerkelijk zit te wachten op een nieuw Westlands speciaalbier”, zegt Sven. Zodra de 200 dozen verkocht zijn, start het brouwen. Zo’n vijf weken later zal het bier klaar zijn. Het bier is dan in ieder geval verkrijgbaar bij Bij5 en De Pianobar in Naaldwijk, Scrumpy in Wateringen en eetcafé De Witte in ‘s-Gravenzande en De Lier. Met de verkoop van het Westlands speciaalbier wordt een goed doel gesteund. 5% van de winst gaat naar ALS Westland. Sven: “Een goede vriend maakt deze ziekte van dichtbij mee, het feit dat er nog geen geneesmiddel is betekent dat er nog veel geld nodig is voor onderzoek.”

Proef!

de smaak van wijn Kom dinsdag 6 december vanaf 20.01 uur naar onze wijnproeverij. De toegang is gratis.

Profiteer deze avond van extra korting: 6 halen = 4 betalen*

Molenstraat 46 Monster * Geldig op de gepresenteerde wijnselectie. Alle combinaties mogelijk. Toegang vanaf 18 jaar, neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Wat gaat u doen deze Kerst? www.partycentrumopenhuis.nl VERKOCHT

NIEUW

Borgdorff Makelaars opent kantoor in Naaldwijk Borgdorff Makelaars is het grootste makelaarskantoor van de regio. Vanuit de vier kantoren wisselen op jaarbasis zo’n 800 woningen van eigenaar. En er zit groei in: in 2017 opent Borgdorff Makelaars een vijfde kantoor in Naaldwijk.

MONSTER Duinstraat 10

WWW.BORGDORFF.NL

Karakteristieke hoekwoning met royale garage gelegen op steenworp afstand van het strand, de zee en de duinen met 3 ruime slaapkamers. De woning heeft een ruime zonnige achtertuin en is gelegen in een kindvriendelijke woonwijk.

HUIS

MONSTER Varenstraat 15 In één van de gezellige straten van Monster gelegen beknopte eengezinswoning op loopafstand van het strand, de zee en de duinen. De woning is gelegen in een kindvriendelijke woonwijk. Vraagprijs: € 164.000,- k.k.

“Met vier kantoren in ons en omdat Naaldwijk Monster, Wateringen, hierin steeds meer een Den Haag en Vlaardingen centrumfunctie krijgt, zijn we goed vertegenwillen we ook daar woordigd in Haaglanden bereikbaar zijn voor onze en Rijnmond en bedieklanten. We kondigen Irene Borgdorff en Erich Kaya nen we een grote regio”, daarom trots aan dat op de plek waar de Naaldwijkse BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK geeft mr. Irene Borgdorff we volgend jaar onze vestiging in aanbouw is. Foto: Rolf van Koppen aan. “Westland is een vestiging in Naaldwijk Fotografie/Marieke Boon belangrijke markt voor openen.”

MEESTERS EN MAKELAARS Wateringen - Monster - Den Haag - Vlaardingen

Volg ons via:

T 0174 28 60 80

www.borgdorff.nl

HU

BEL V


2

|

Monsterse Courant 1 december 2016

familieberichten Levensverhaal of bedrijfsbiografie in boekvorm of op film?

Al meer dan 25 jaar uw vertrouwen waard

Draagt zorg voor begrafenis

Uitvaartverzorging W.P. van Wingerden

of crematie,

Verzorging van begrafenissen en crematies in gehele Westland en omgeving

dag en nacht.

Nachtegaalstraat 47, 2675 XW Honselersdijk Telefoon 0174-622022

Al meer dan 25 jaar!

“de cirkel is rond”

Fresiastraat 12 | 2671 KS Naaldwijk | M 06 54277626 T 0174 629946 | www.eijk-uitvaartverzorging.nl

Wij willen graag iedereen bedanken voor de kaarten, telefoontjes en aanwezigheid bij het afscheid van

Bel met Fred Louter op 06-172 284 37. www.retrovision.nl

Voor al uw moderne & klassieke rouwarrangementen

Bloemen- en plantencentrum

Een ijne opstap naar de basisschool

”Omdat ’t gewoon goed moet zijn” Madeweg 1 bis, Monster, Tel. 0174-247713, www.flower-art.nl

Cornelis Kool Kees

Peuteropvang De Kabouters OPEN
DAG
 Choorstraat 45 voor peuters van 2-4 jaar 
 Peuteropvang
De
Kabouters
 
 Monster peuteropvang-, subsidie- en Tel. 248200 / 243104 Speel
je
al
bij
ons
of
 VVE plekjes beschikbaar 
 info@kdvsimba.nl 
 zou
je
het
graag
willen..

Familieberichten

Een speciaal woord van dank voor de artsen en assistentes van huisartsenpraktijk Van der Endt, Garretsen en Boendermaker. Ook de medewerkers van Careyn en Nachtzorg bedanken wij voor alle hulp. Zonder deze mensen zou Pa’s wens om tot het laatst thuis te kunnen blijven, niet mogelijk zijn geweest.

Familieberichten zijn overlijdensadvertenties, dank-betuigingen, in memoriam en overige familieberichten zoals geboorte,verloving, huwelijk, jubilea en felicitaties. Aanleveren van familieberichten Uiterlijk dinsdag 12.00 uur. Mail: advertentie.moc@uitgeverijwestmedia.nl Telefonische informatie ma-vr 8.30 - 17.00 uur (0174) 62 42 12

Het is goed zo.

Schriftelijk aanleveren Stokdijkkade 10, Naaldwijk, Vermeldt duidelijk de uitgave, plaatsingsdatum, uw naam- en adresgegevens.

Fam. Kool ’s-Gravenzande, november 2016

Daar het voor ons onmogelijk is u allen persoonlijk te bedanken, willen wij u langs deze weg dankzeggen voor al het medeleven dat wij van u mochten ontvangen na het onverwacht overlijden van onze lieve zus, schoonzus en fantastische (oud)tante

AUTORIJSCHOOLDatum:

 
 

Tijd:
 
 

Adres:

  
 


zaterdag
21
april
2012 9:30
tot
12:00
uur
 Kloosterlaan
6

Monster


SpaanS elektro


UW BOSCH INBOUWSPECIALIST

Je koelkaSt ontdooit? HerenStraat 15 • 2681 BC MonSter •tel 0174 - 213 715 WWW.SpaanSelektro.nl

A. VAN ONSELEN

Rijnweg 59-61 | 2681 SC Monster | Tel. (0174) 21 29 62 | www.autorijschoolvanonselen.nl

Riet Hendriks

L

60

Sinds19

Theorieles dinsdag 19.30 uur. Bel of mail voor onze jubileum aanbieding.

AL 55 JAAR EEN BEGRIP IN HET WESTLAND

De grote belangstelling bij haar uitvaart is voor ons een grote steun in deze voor ons zo moeilijke tijd. Mag zij in uw hart voortleven zoals zij dat bij ons zal blijven doen.

WONEN

COMPLETE WONING- PROJECTSTOFFERING & ACCESSOIRES

Maandag 5 december extra geopend van 13.00 tot 17.00 uur

Lupine uitvaartverzorging Voorstraat 26 2685 EM Poeldijk

Familie Hendriks

Lessen in BMW

0174 - 27.00.90

Monster, december 2016

Molenstraat 37/39 2681 BM . Monster 0174- 21 38 73 www.jeka-wonen.nl info@jeka-wonen.nl

”Met een traan en een lach”

0174 - 29 29 26 | www.silene-uitvaart.nl 0174 - 63 69 00 www.westlandtheater.nl openingstijden kassa:

Marja van Dijk Willeke den Hollander Lilly ter Laak Karlijn de Niet info@horizonuitvaart.nl www.horizonuitvaart.nl

di. t/m zo. 12.00-16.00 uur Week

48 (0174) 623 456

Middel Broekweg 5a, Naaldwijk • Sweelincklaan 75, ‘s-Gravenzande

Uitvaartverzorging

van der

eer

Dag en nacht bereikbaar

0174412230

Het afscheid in vertrouwde handen. 0174 25 74 74

Persoonlijke begeleiding Zandeveltweg 75 - 2692 AS ’s-Gravenzande - gmeer@caiway.nl

w w w.uitvaa r tve r zor gi ngvander m eer. nl

Kerkstraat 43b | 2295 LB Kwintsheul info@noordermeeruitvaart.nl www.noordermeeruitvaart.nl

AGENDA

30 november t/m 7 december

WO 30/11 Kleinkunst Amsterdams Kleinkunst Festival ‘Finalistentournee’. Deelnemers Rabo Talenten Concours / Uitverkocht! DO 01/12 Theaterconcert British Pop Invasion ‘Volume 4’. VR 02/12 Toneel Richard Kemper, Rick Engelkes, Peggy Vrijens en Sandra Mattie ‘Hart / Laatste kaarten! ZA 03/12 Theaterconcert The Kilkennys. Traditionele Ierse muziek met een nieuwe twist. DI 06/12 & WO 07/12 Cabaret Thijs van de Meeberg ‘Er mag gedanst worden’. Winnaar Leids Cabaret Festival 2015. Deelnemer Rabo Talenten Concours DO 08/12 & VR 09/12 Show Tineke Schouten ‘T-Splitsing’ / Laatste kaarten!

BIOSCOOP Soof 2 Fantastic Beasts and Where To Find Them 3D De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot Vaiana 3D (NL) Trolls 3D (NL) TOP film Een echte Vermeer Dinsdag 6 december om 14.00 uur. Toegang slechts € 6,75 inclusief kopje koffie of thee vooraf. TOP avond film Captain Fantastic Dinsdag 6 december om 19.30 uur. Eveneens voor een klein prijsje Verwacht: Sing (NL) (vanaf 14 december) Voor meer informatie en filmdata zie www.westlandtheater.nl

Partycentrum Open Huis biedt u deze Kerst volop mogelijkheden voor de Eerste en Tweede Kerstdag.

Kijk op de website partycentrum openhuis.nl of bel 0174-416207 Wij maken van Kerst een feest !


1 december 2016 Monsterse Courant

Formulierenbrigade zoekt hulp Voor de Formulierenbrigade in de Buurt Informatiepunten in Monster, Naaldwijk en Wateringen is Vitis Welzijnsdiensten op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met minimaal een MBO opleiding die hulp bieden aan mensen bij het invullen van formulieren en het uitzoeken van financiële vraagstukken die als moeilijk worden beschouwd. Er is begeleiding en er wordt op afspraak gewerkt. Uw inzet: wekelijks 1 à 2 keer 2 uur. Aanmelden of vragen via vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl of 0174 630358

Deutsche Messe in Monster Op zondag 4 december begint er om 10.00 uur een bijzondere dienst in de Protestantse gemeente Monster, Kampschoerstraat 25. Vocaal ensemble Kleinoot 2 zingt passages uit de Deutsche Messe van Manfred. Dirigent is Matthijs van der Kruk, Voorganger is Ds. Dirk van Duijvenbode. Leo Bouma bespeelt het orgel. Er is kinderoppas en kindernevendienst.

Belangrijke nummers

112

◗ Alarmnummer Als elke seconde telt ◗ Telefoon politie 0900 - 8844 ◗ Misdaad anoniem: 0800-7000 Aangifte kan ook via www.politie.nl ◗ Centrale huisartsenpost Westland Uitsluitend op afspraak, Middelbroekweg 2a, Naaldwijk, tel. 0174-638738 ◗ Apotheek Monster/Poeldijk Molenweg 47: 0174-213242 Kerkplein 8: 0174-247386 Dahliastraat 71: 0174-280808 ◗ Pieter van Foreest telefoon 015-5155000 ◗ Slachtofferhulp Haaglanden, bureau Westland: 0174-645958 of 0900-8844. ◗ Careyn wijkverpleging Monster Voor verzorging en verpleging thuis Telefonisch bereikbaar: 06 - 30774429 van maandag t/m zondag van 7:00-23:00 uur. Inloopspreekuur: vrijdag van 13:30 tot 14:30 uur in het wijkgebouw Careyn, Schubert 2, Monster.

Colofon

De schoonheidsspecialiste van Hot Yoga & Beauty Studio Westland zit niet stil! Eigenaresse Marianne van Dijk volgde in de afgelopen weken twee masterclasses van schoonheidsgoeroe Tom Sebastian. Op 11 en 25 november reisde zij af naar Woerden om van de grootmeester in uiterlijke verzorging te leren over professionele make-up technieken en de nieuwste trends in uiterlijke verzorging. Marianne wil zich met HYBS onderscheiden en is naar eigen zeggen nooit uitgeleerd. In juni heeft Babor een nieuwe make-up lijn gelanceerd en om te verdiepen in de laatste technieken van make-up koos Marianne voor een tweedaagse masterclass van Tom Sebastian. Ze raakt niet uitgepraat over de leerzame dagen. “Tom Sebastian is een echte vakman die verstand van zaken heeft. Eenmanszaken, maar ook ondernemers van de grotere salons namen deel aan deze masterclass. Door deze diversiteit konden we ervaringen delen en ideeën uitwisselen. We hebben zoveel van Tom geleerd dat we het liefste nog meer dagen wilden doorbrengen met elkaar!” Tom Sebastian is een Nederlandse make-up artiest en allround beautystylist. Op jonge leeftijd deed hij veel ervaring op bij Bourjois, het dochterbedrijf van Chanel. Vele andere grote merken zoals Yves Saint Laurent en Nicca Ricci volgen. In 1994 begon hij voor zichzelf. Hij werkte o.a. samen met Patricia Paay en geeft veel beauty-

trainingen. Ook in Amerika is hij jaren actief geweest in de beauty branche. De laatste jaren is Tom ook actief bezig met yoga en gezonde leefstijl. Tijdens de eerste dag van de masterclass werden make-up technieken besproken en toegepast. Dit was 1 van de redenen voor Marianne om de masterclass te volgen. Ze vertelt: “We stapten uit onze comfortzone en Tom leerde ons hoe we onze make-up skills naar een hoger niveau kunnen tillen.” Tom gaf daarnaast veel praktische tips over de benadering van klanten en de beleving. Op de tweede dag maakten de deelnemers van de masterclass een collage over de trends van

Winnaar Interieuractie RegioBank is bekend

Uitgeverij West Media bv. Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk Telefoon 0174-624212 www.uitgeverijwestmedia.nl Verschijning: wekelijks op donderdag. Oplage: 9.700 Deadline redactie: Maandag 17.00 uur. Deadline advertenties: Dinsdag 12.00 uur. Aanleveren persberichten en ingezonden brieven: Digitaal aanleveren kan via redactie.moc@uitgeverijwestmedia.nl. Aanleveren advertenties: Digitaal aanleveren vóór dinsdagochtend 12.00 uur via advertentie.moc@uitgeverijwestmedia.nl. Voor algemene vragen: advertentie.moc@uitgeverijwestmedia.nl. Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

BROOS VERSPREIDINGEN

Waterstanden vr. 2 dec za. 3 dec. zo. 4 dec. ma. 5 dec. di. 6 dec. wo. 7 dec. do 8. dec.

Hoogwater .04.11 16.25 04.45 17.01 05.17 17.38 05.56 18.15 06.39 19.05 07.34 20.16 08.56 21.35

Laagwater 11.55 ---.--00.04 12.35 00.55 10.34 01.25 11.19 02.05 12.05 02.30 13.14 02.35 14.14

aankomend seizoen. Marianne legt uit: “ De collages zijn uitvoerig besproken. Op de catwalk worden de nieuwste trends getoond, maar dit staat ver af van de consument. We hebben dit vertaald naar dragelijke make-up en dit toegepast op elkaar. Daardoor werden we nogmaals uitgedaagd om los te komen van onze normale manier van styling en zo kwamen we tot nieuwe inzichten.” Behalve dat Marianne van Dijk deze masterclass als zeer inspirerend ervaarde, was dit ook wederzijds. Tom Sebastiaan was ook zeer onder de indruk van de missie en visie van HYBS. Om Hot Yoga & Beauty Studio Westland aankomend jaar te laten groeien,

Oud papier Hersteld Hervormde gemeente Zaterdag 3 december a.s. staan de medewerkers van de Herstelde Hervormde Gemeente Monster weer klaar om uw oud papier en karton in ontvangst te nemen. Van 10.00 tot 11.00 uur kunt u terecht bij de papiercontainer aan de Parallelweg. De opbrengst is bestemd voor kerkelijke activiteiten.

zal Tom Sebastian in 2017 Marianne en Virgil van Dijk intensief begeleiden en ondersteunen. Op 10 december is er bij HYBS een Beauty Event, hierbij zal Marianne een make-up demonstratie geven. Op 30 december zal er bij HYBS een visagie training georganiseerd worden. Geef u snel op via www. hybs.nl want er is maar plaats voor 8 personen.

Alzheimercafé met als thema ‘Ik sta er niet alleen voor’ Het eerstvolgende Alzheimercafë heeft als thema ‘Ik sta er niet alleen voor’. Er zijn vele mogelijkheden van ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Deze mogelijkheden komen maandag 12 december in het Alzheimercafé in wijkcentrum Hof van Heden, Dijkweg 20 in Naaldwijk aan bod. Er zijn diverse deskundigen aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie en hun naaste omgeving. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 - 29881274.

(advertorial)

Westland Verstandig: Geen verdere bebouwing op en bij Westlandse strand en duinen

Oktober is de woonmaand. Rondom Open Huizen Dag had RegioBank een mooie actie. Klanten konden langskomen voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Op basis van de persoonlijke situatie van de klant en de hypotheekrente heeft Martijn van Leeuwen van De Vries Verzekeringen of het droomhuis binnen handbereik lag. Daarnaast kon de klant een interieuradvies t.w.v. € 449,- winnen. Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. Eén van de 10 gelukkige winnaars is Laura Ammerlaan, klant van de De Vries Verzekeringen. Laura was erg blij met de prijs en gaat nu samen met de interieurstylist aan de slag!

Een hypotheek die bij u past De adviseurs van De Vries Verzekeringen helpen u de hypotheek te vinden die het beste bij u past. Een hypotheek met een goede rente en prima voorwaarden. Die u pas afsluit na een persoonlijk en goed advies op maat. Zo weet u zeker dat u een hypotheek heeft die past bij uw situatie. Ook tijdens de looptijd van uw hypotheek kunt u altijd op De Vries Verzekeringen rekeningen. Door binnen te lopen als u vragen heeft. Niet elke vraag leidt tot kosten. En als dit wel zo is, dan zullen onze adviseurs Wim Hofland of Martijn van Leeuwen dit vooraf bij u aangeven. Heel transparant.

Een aantal politieke partijen laten zich de laatste tijd veel uit over het toestaan van verdere bebouwing langs de kust. Het College van B&W van CDA, VVD, PW en GBW gaat niet alleen akkoord met 100 permanente strandwoonhuizen, maar ook met de komst van windturbines voor de kust en een leiding die de windturbines met het trafostation Wateringen verbindt, maar ook met de hellingbaan waardoor gemotoriseerd vervoer toegang tot het strand heeft. Slechte plannen die niet door moeten gaan. Wij zijn het met veel Westlanders eens dat behalve behuizing van reddingsdiensten en de bestaande horeca geen verdere bebouwing langs de zee moet plaatsvinden. Rustige en ongerepte duinen en strand zijn beter voor Westland en wellicht een

Monsterse Courant

info@broosverspreidingen.nl Tel. 0174 - 514 508 Tijdens kantooruren bereikbaar. Als u vóór vrijdag 12.30 uur belt, krijgt u de krant nabezorgd.

3

Marianne van Dijk van HYBS volgt masterclass bij Tom Sebastian

Monsterse Courant

Niet ontvangen?

|

beter bij Westland passende toeristische trekpleister. Wel mogelijk is een bescheiden uitbreiding van verblijfstoerisme en recreatie door een verbinding tussen achterland en kust, zoals fietsers, wandelaars, ruiters, vaarrecreanten, bakkie fietsen en andere creatieve doe- activiteiten die prima passen bij de tuinbouw. Het initiatief om meer Westlandse kassen te laten bezoeken door dagjestoeristen is natuurlijk ook prima en verdient vanuit de gemeente alle steun. Bent u ook tegen verdere bebouwing van de Westlandse kust laat het ons weten. Wilt u contact: Westland Verstandig Kreeklaan 6, 2691KX, ’s-Gravenzande / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie ook: www.westlandverstandig.nl of bezoek het Westland Verstandig BURGERKANTOOR, Pr. Julianastraat 43a in Naaldwijk op afspraak of op maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Zie ook: www.westlandverstandig.nl


4

|

Monsterse Courant 1 december 2016

NET ZO DUUR ALS DE SUPERMARKT, MAAR VEEL LEKKERDER

Ambachtelijke Kwaliteits Slagerij

Marcel Berkemeier

De lekkerste winkel in de buurt met vlees, salades en vleeswaren uit “eigen” worstmakerij Herenstraat 5 Monster Tel: (0174) 213 014

DONDERDAG VRIJDAG EN ZATERDAG

Malse biefstuk 250 gram € 5,95 Kogelbiefstuk of entrecôte 250 gram € 6,75 Gem. biefstukschnitzels 100 gram € 2,25 elke 4e gratis

Varkens haasjes

NIEUW! Bacon crunch

Shoarma pakket

naturel of gemarineerd

100 gram

500 gram vlees + 5 broodjes + bakje saus

500 gram

€ 6,95

€ 1,35

€ 5,95

WWW.DEHAPJESPAN.NL DINSDAG EN WOENSDAG

Rundergehakt

€ 6,50 hoh gehakt kilo € 5,00 kilo

MONSTERSE KERSTMARKT V

DINSDAG 13 DECEMBER

F

18:30 - 21:00 UUR IN DE NOVITEIT

Kloosterlaan 33 Monster Tel. 0174 - 280311

Agenda

O

U

10.30-12.00 vanaf 13.15 20.00-22.00

Vrijdag 2 december Senioren Computer Inloop

09.00-12.00

Maandag 5 december Bewegen ouderen Yoga Yoga

09.15-10.00 13.00-14.00 14.00-15.00

Woensdag 7 december Open Eettafel voor di 12 u melden: 0174 246533 3-gangen menu: 7,50 euro Creatuurtje, info: 06-21986095 Koppelkaarten

08.45-10.15 vanaf 9.30

12.00-13.00 13.30-15.30

Zing mee met zangkoor Excelsior

25 STANDS MET MONSTERSE WINKELIERS

“Excelsior” is een gemengde zangvereniging en is opgericht op 1 november 1918. Er wordt regelmatig opgetreden binnen Monster en daarbuiten. Dit optreden geschiedt zowel solo als in samenwerking met andere koren en/of instrumentale begeleiding. De leden zijn voor het merendeel binnen het Westland woonachtig. “Excelsior” is, zoals men dat noemt, een neutraal gemengd koor en niet gebonden aan enige kerk of groepering. Het repertoire is zeer gevarieerd: van musical, operettemuziek en volksliedjes tot klassiek en kerkmuziek. Donderdagavond van 20.00-22.00 uur Informatie: 0174 761449 Zing met ons mee: u bent van harte welkom!

PROEVERIJ VOOR HET KERSTMENU

M

Donderdag 1 december Werelddansen (plesati) Koffie op locatie aanmelden: 06 14604103 Werelddansen (avanti) Bridge Zangkoor Excelsior info: 0174761449

13.30-17.00

M

O

7 soorten vlugklaar 3+1 GRATIS

CHOCOLADEMELK &

DIVERSE MODESHOWS

GLÜHWEIN

M

W

Condens tussen uw dubbelglas ? Glasschade ?

KOM SFEER PROEVEN EN LAAT U VERRASSEN DOOR DE MONSTERSE

Tel. 0174 - 21 27 22

WINKELIERS!

Bel voor een vrijblijvende prijsopgaaf.

B O ENTREE IS GRATIS! O J

Tevens levering van o.a. dekoratief glas isolatieglas glas in lood / koper en brons

J. van den Ende

Glas- en Schildersbedrijf Vlotlaan 103, 2681 TW Monster Tel. 0174 - 212722

De grootste kringloopwinkel van het Westland Kijk voor openingstijden, de ophaalservice en vrijwilligersvacatures op onze website

www.recyclingwestland.nl

Extra handen gevraagd! De Recycling is sinds kort ook elke woensdagmiddag geopend. Omdat dit veel nieuwe klanten trekt kunnen wij extra hulp goed gebruiken. Zoekt u een zinvolle tijdsbesteding waarbij u zelf de uren kunt invullen? Neem dan contact op met Suzanne van der Leest, telefoon 0174-441268 Franklinstraat 6 ’s-Gravenzande T: 0174-441268 E: ophalen@recyclingwestland.nl / info@recyclingwestland.nl


Kijk hier nou!

1 december 2016 Monsterse Courant

Kerstbomen-actie!!!

Zeer groot assortiment Absolute TOPkwaliteit kerstbomen Nordmann, blauwspar, zilverspar, groene spar, Conica, Omorika. Bezorgser vice

Uitsluitend 1e klas kerstbomen voor scherpe prijzen!!! Al vanaf ..................... 7,99 Gieser Wildeman, stoofperen, 2 kilo ....... 2,50 Perssinaasappels, hele kist, superstunt 9,99 Heerlijke mandarijnen, kistje ................................... 3,50 Bakkers Vreugdenhil en Roodenrijs: heerlijke bakkers pepernoten, roomboter amandel- en speculaasstaven en ..... boterletters! MAANDAG

EN

DINSDAG

rode kool, 500 gram ....................... 0,89 Snijbonen, vers gesneden, 500 gram ................. 1,99 Vers gesneden

24 uur per dag open:

Onze vers fruit-automaat aan de Wilhelminastraat Kon. Wilhelminastraat 1, D. v.d. Kasteeleplein 2

’s-GRAVENZANDE

Maandag 28-11 t/m zondag 04-12

2,2 kg

2 kg 250 g van 2.99

1.99

MANDARIJNEN IN KIST

van 0.99

van 2.79

1.99

PERSSINAASAPPELEN

SNOEPTOMAATJES

1 kg

Per bos

AMBACHTELIJKE BOL

van 1.09

van 1.29

0.79

0.99

BOSPEEN

0.69

4 chipolata’s tuinkruiden 5 gemarineerde biefstukjes 5 fi letlapjes tandoori 4 beefburgers 4 varkenshaasmedaillons 4 slavinken 500 g varkensreepjes

van 3.99 KIPPENVLEUGELS*

2.99

LUXE GOURMETSCHOTEL*

6.99

Ca. 600 g

430 ml

Oudejaarsconference in Cultuurschuur met Arie Vuyk Men neme een handvol terrorisme, een mespunt fraudeschandalen, een halve lepel politiek geblunder, en om het op smaak te brengen twee liter en een klets massahysterie. Meng dit gedurende een avondje in de hersenpan van een overgevoelige Rotterdammer, en je krijgt een heerlijk smakende Oudejaarsconference met een stevige bite, niet grof van structuur maar met een zachte vulling. Arie Vuyk brengt donderdagavond 15 december zijn Oudejaarsconference. Vuyk won drie cabaretfestivals en overweldigt, ontspant,ontroert, verrast en verrijkt. En hij heeft een hekel aan verkooppraatjes. Maar hij is wel, in de categorie cabaret, winnaar van Twentste Lente 2016. De aanvang is 20.00 uur, entree € 7,- inclusief de koffie. Aanmelden vooraf bij info@ cultuurschuur.nl. Meer over het gehele programma op www.cultuurschuur.nl

Foto: Andrea Oranje

FD Award voor Koppert Cress Dinsdag 22 november vond de uitreiking plaats van de FD Gazellen Awards voor de regio West in Theater Amsterdam. Van de 617 Gazellen in heel Nederland komen er maar liefst 284 uit de westelijke kustprovincies. De Westlandse organisaties Rijkzwaan, Koppert Cress en E-Payroll behoren tot deze 284 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Alle ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren ten minste 20% zijn gegroeid in omzet, ontvangen een FD

Gazelle Award. Het Financieel Dagblad reikt dit jaar voor het eerst gouden, zilveren én bronzen Gazellen uit aan de drie snelst groeiende bedrijven per regio in de categorieën groot, middelgroot en klein. Zowel Rijkzwaan als Koppert Cress hebben een plekje mogen bemachtigen in de categorie groot. E-Payroll deed mee in de categorie middelgroot en heeft zelfs de top 10 gehaald.

De eerste show van Vogelvereniging Westland, het samenwerkingsverband van De Westlandse Vogelvrienden uit Naaldwijk, De Edelzanger uit Monster en De Liervogel uit de Lier is weer achter de rug. De officiële opening werd dit jaar verricht door Remmert Keizer, onder grote belangstelling. Dit jaar waren er drie kampioenen. De beste vogel van de Westlandse Vogelvrienden was een roodivoor intensieve kleurkanarie van Wim Starrenburg, de beste vogel van De Edelzanger was

een bruinmasker zebravink van Gerard Storm, de beste van de Liervogel was een turquoisineparkiet van Dirk Koppenol. Jeugdkampioen werd een grasparkiet van Robin Stolze. De overige kampioenen waren: melanine kleurkanaries A.J. Ruigrok, postuurkanaries houdingrassen Ton Zuiderwijk, postuurkanaries vormrassen A. van der Zande, zebravinken, lonchura’s en vrije derby Gerard Storm, Japanse Meeuwen Jan van Wingerden, Australische Prachtvinken Aad Kester, Tropen, Gouldama-

Kerkdiensten Zondag 4 december R.K. Kerk H. Machutus, Monster 11.00 uur: woord en communieviering m.m.v. koor Mojeko. Voorganger: diaken R. H. Dits.

Donderdag 01-12 t/m zondag 04-12

0.

89

2.

99

CALVÉ SNACKSAUS

SCHOUDERROLLADE*

5

Bijzondere dienst Zondag 4 december is er een bijzondere dienst in de kerk van de Prot. Gemeente Monster, Burg. Kampschoërstraat 25. De dienst begint om 10.00 uur. Aan deze dienst zal meewerken het Vocaal Ensemble Kleinoot 2 onder leiding van Mathijs van der Kruk. Na afloop zal er verkoop zijn van huisgemaakte producten, zoals gevulde speculaas, soep, koekjes enz. Ook zal er een proeverij zijn van wijn die besteld kan worden voor de kerst. De opbrengst van deze acties wordt besteed aan het opknappen van het kerkgebouw, dat inmiddels een gemeentelijk monument is geworden.

Vogelvereniging Westland

850 g

Natuurlijk Aldi!

|

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. Zolang de voorraad strekt. * In de koeling.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl

St. Bartholomeuskerk, Poeldijk Zaterdag 3 december 19.00 uur: eucharistieviering. Voorganger: pater B. ten Berge s.j. Zondag 4 december 09.30 uur: woord- en communieviering. Voorganger: diaken R. H. Dits

Hervormde gemeente Monster 09:30 uur: ds. W. C. Meeuse. 16.00 uur: dr. P. J. Visser. Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee: 10.00 uur: ds. G. Schouten, Woerden. Hersteld Hervormde Gemeente Monster ‘s-Gravenzande 10:00 uur: ds. G. J. van Asperen, bediening H.A. 16.30 uur: ds. G. J. van Asperen, dankzegging H.A.

dines en klassement Jos van der Knaap, Grote parkieten G.J. van der Starre, Europese cultuurvogels Jan Neerscholten, Tropische duiven Arie Bijl, B/C vogels Tropen Cees Kester, B/C vogels kromsnavels Cees van Aken tot slot de kampioen grasparkieten Michel van Es. Bij de stellen werden kampioen zebravinken van Teun van Haasteren, Japanse Meeuwen van Ed Wubben, Europese cultuurvogels van Jacob de Bruin en kromsnavels van Dirk Koppenol. www.vogelverenigingwestland.nl

Protestantse Gemeente, Monster 09.30 uur: ds. D. van Duijvenbode. Hervormde gemeente Poeldijk 10.00 en 19.00 uur: ds. A. J. Molenaar Gereformeerde Kerk, (Vrijgem.) Monster: 9:30 uur: W. B. van der Wal 16.30 uur: R. R. Roth Oud Geref. Gemeente in Nederland: 09.45 / 15.45 uur: Leesdienst


6

|

Monsterse Courant 1 december 2016

HET GEHEIM SINTERKLAAS KERST VERLICHTING

FROZEN OF MINIONS DEKBEDOVERTREK

20 lamps warm wit

3.49

ook verkrijgbaar in Paw Patrol, Mickey of Minnie 60% katoen/40% polyester 140x200 cm incl. kussensloop 60x70 cm

VOOR BINNEN

TIP VOOR DE SINT

100 lamps

25

DISNEY VLOERKLEED polyester Ø 80 cm

5.92

KINDER COZZI ONDERGOED diverse kleuren en prints 95% katoen/5% elastaan boxershort of hipster maten 98-152

SET/2

39

2

95

1

9

VANISH VLEKVERWIJDERAAR

KERSTDORP OF KERSTBAL

LISSI POP MET BUGGY

DAMES/HEREN HORLOGE

white sensitive of sensitive 1.125 kg

diverse varianten verf je eigen kerstdorp of kleur je eigen kerstbal

incl. bordje, bestek en drinkflesje 40 cm

diverse varianten metalen band

22

5

87

1

83

9

92

5

VIRTUAL REALITY BRIL

SINT CHOCOLADE

THERMO ONDERGOED

geschikt voor de meeste smartphone's fantastische 3D beelden met behulp van te downloaden apps

diverse varianten

kinder broek of shirt zwart of wit maten S-XXL

1.99

79

3

79

0

WERCKMANN GEREEDSCHAPSET

COLGATE MINIONS TANDENBORSTEL

boren en bitset 63-delig of ratelsleutelset 5-delig

diverse varianten elektrisch

maten 92-170

95

7

95

3

79

1

Action is Beste Speelgoedwinkel van Nederland

Geschenkpapier Met Action speel je het hele jaar voor Sinterklaas De grootste in kleine prijzen


1 december 2016 Monsterse Courant

|

7

ALLES VOOR EEN VERRASSENDE

VOORDELIGE SINTERKLAAS REVELL MINI DRONE

DIVERSE KERSTDECORATIE

LED VERLICHTING

Proto Quad, Nano Quad of Nano Hex

o.a. ster met glitters 30 cm

diverse varianten voor binnen 40 lamps

UITZOEKEN

88

99

12

2

KAARS TWISTED OF RUSTIEK

KASSA SPEELSET

diverse kleuren rustiek: 8x7 cm of Ø 8 cm twisted: 9x7 cm of Ø 8 cm

met rekenfunctie, barcode apparaat, touchscreen en geluid

LED KERST VERLICHTING met timer warm wit 96 lamps

3.49

95

39

7

1

STONE/ROSE KUSSENHOES

FONDUE GOURMETBORD

DOVE GIFTSET

diverse kleuren en dessins 100% polyester, 45x45 cm

porselein 26x20x2 cm

women: douchegel 500 ml bodylotion 250 ml men: douchegel 250 ml deospray 150 ml

9.95

77

95

98

0

1

1

AUTO/MOTOR BESCHERMHOES

STEEKSCHUIM BLOK

RACLETTE GOURMETSET

diverse maten UV- en weerbestendig

23x11x7.5 cm

pannetjes en grillplaat met anti-aanbaklaag afneembare grillplaat 1200 Watt 43x30 cm

schijven Ø 8 cm x 5 cm set/4

79

4

0.39 8 PERSONEN

95

7

29

0

95

18

Aanbiedingen geldig van woensdag 30 november t/m dinsdag 6 december 2016

Kijk voor al onze aanbiedingen op www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden.

woondeken 150x200 cm


8

|

Monsterse Courant 1 december 2016


1 december 2016 Monsterse Courant

|

9


10

|

Monsterse Courant 1 december 2016

Smash in spannende strijd om kampioenschap Tijdens de laatste weken van de landelijke najaarstafeltenniscompetitie stijgt de spanning ten top. In de tweede divisie zijn Smash Monster en Vriendenschaar uit Gouda in een bloedstollende strijd gewikkeld om de titel, die recht geeft op promotie naar de eerste di-

visie. Als teamaanvoerder stond Dick Voois jarenlang op eenzame hoogte en zorgde hij voor het merendeel van de punten. Maar zie wat er gebeurt als zijn teamgenoten qua niveau dichterbij komen: dan ligt er zomaar een kampioenschap in de tweede divisie in het ver-

schiet. Tegen TTCV werd met 9-1 gewonnen. Omdat Vriendenschaar twee punten meer verspeelde heeft Smash nu de koppositie gepakt en zou het kampioenschap in het 60e jaar dat de club bestaat, in het verschiet kunnen liggen.

‘Een pot waar alles in zat’

SC Monster geeft de punten weg

Medailleregen DOS

Bij de BOAC, de Breda Open Acrobatic Cup, waren maar liefst een record aantal van 18 teams van DOS Monster aanwezig. Met een totaal van 19 medailles voor 8 teams was het een ware medaille regen. Het is een internationale wedstrijd waar ook België, Zwitserland, Wales, Engeland, Finland en Duitsland met teams vertegenwoordigd zijn. Op zaterdag lieten de C teams en de A junior en senior teams hun oefeningen zien. Het werd een ware medailleregen. Steven en Lars, herenpaar C, behaalden hier de gouden medaille. Esmé en Madé , damespaar

A junior 1, en René en Liam, heren paar A senior, werden tweede met hun tempo oefening. Nicole en Djenti, damespaar A senior, kregen het goud omgehangen. Op zondag waren er maar liefst 5 pupillen DOS damesparen aanwezig. Van de totaal 9 paren werden Sara en Bowien werden heel knap eerste. Annique en Kayleigh behaalden brons. Bodiëlle, Claire en Bente, B trio, verdienden het goud voor tempo, en kregen allround ook het goud omgehangen. Esmé en Madé behaalden zilver voor hun balans oefening. Er was goud voor een mooie combi

oefening en ook goud allround. Nicole en Djenti zetten twee prachtoefeningen neer, die beiden goud opleverden, en ook allround leverde dit het goud op. René en Liam deden een moeilijke combi oefening, ook goed voor een gouden medaille. Ook het A junior trio Megan, Kim en Paris behaalden een bronzen medaille voor tempo en allround. De andere teams van DOS hebben ook goed gepresteerd, wat met de start van het seizoen al een goede basis neerzet om mee door te gaan.

Na afloop hoorde je menig keer langs de kant zeggen “Wat een prachtige pot was dit, er zat alles op en aan”. Sportclub Monster tegen HVC’10, een derby die al jaren op het programma staat en meestal goed voor spektakel. Spektakel was er zaterdag ook, eigenlijk al vanaf de eerste minuut toen Willen Jan Broch zijn kunnen toonde met een prima reactie op een Hoekse inzet. Vijf minuten later was het wederom Broch die prima redding bracht. Na een half uur zou het HVC’10 zijn dat op voorsprong kwam. Een vrije trap van Jack Binnendijk ging onhoudbaar de linkerhoek in: 0-1. Lang konden de Hoekenezen niet van de

voorsprong genieten, want SC Monster kwam direct terug. David de Ruiter, praktisch ongrijpbaar voor de Hoekse defensie, zette prima voor en Ersin Korkmaz maakte de gelijkmaker. Met een schot van Koen Warners net over en een schot op de paal werd de rust ingegaan. Na rust een veel sterker SC Monster. Dat resulteerde in de 63e minuut in een doelpunt van David de Ruiter en even later werd het zelfs 3-1 nadat Evert van der Laan van HVC’10 hands had gemaakt SC Monster een strafschop mocht nemen. Koen Warners liet zien hoe je een penalty neemt en schoot onhoudbaar binnen. SC. Monster bleef de bovenliggende partij en leek op rozen te zitten. Tot de 85e minuut. HVC’10 kreeg

SC Monster en HVC’10 maakten er een leuke pot van, waarbij Monster twee punten liet liggen Foto: HMA-fotografie.jouwweb.nl

een vervroegd Sinterklaaskadootje nadat een schouderduw als te fel werd beoordeel en de bal op de stip ging. Jack Binnendijk benutte de pingel en HVC’10 kreeg weer hoop, zelfs toen Jeffrey van den Bos met rood moest vertrekken en de Hoekse ploeg met tien man verder moest. Evert van der Laan zorgde in de 99e minuut dat HVC’10 op 3-3 kwam. Een terugkerend schot op de lat werd door Van der Laan ingekopt en hij bezorgde SC Monster daar toe een kater mee. Aanstaande zaterdag komt Soccer Boys op bezoek op Polanen.


1 december 2016 Monsterse Courant

Komt u bij ons kerststukjes maken? Op woensdag 14 december om 19.00 uur Voor slechts € 10,-

Schrijf u dan in vóór zondag 11 december bij onze klantenservice! Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Hoogvliet Monster: Molenstraat 46

Meubelstoffeerderij ’TON’ Herstoffering • Leerreparatie • Projectstoffering • Boot- en caravankussens, enz.

ren Herstoffe ! natuurlijk

Slijtage of vlekken in uw favoriete stoel of bank? Wij zijn gespecialiseerd in het stofferen van Artifort, Leolux, Gelderland, Gispen, Rolf Benz en andere bekende merken.

Rijswijkseweg 644 – 2516 HX Den Haag Tel. 070-3903652 / 06-23296186 www.meubelstoffeerderijton.nl – info@meubelstoffeerderijton.nl

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is het motto van Tim en Daniëlle Boekhout uit Monster. Vanuit die gedachte helpen zij ieder jaar in december gezinnen die het financieel moeilijk hebben. door Sandra Vlielander

“We hebben net onze sint­ actie achter de rug”, begint Tim. “We hebben in de afgelopen maanden veel speelgoed ingezameld en minder bedeelde Westland­ se gezinnen uitgenodigd om hier iets uit te zoeken. Via diverse Facebook­groepen deden we een oproepje om speelgoed te doneren: daar is massaal gehoor aan gegeven. Ook hebben de Recycling en de Speel­o­ theek uit ‘s­Gravenzande een enorme donatie aan speelgoed gedaan.” Nadat 25 ouders en hun 55 kinde­ ren speelgoed hadden uit­ gezocht, was er nog steeds over. Dat staat uitgestald in het leegstaande pand aan het Kerkplein 16 in Monster, dat het stel van Borgdorff Makelaars gratis in bruik­ leen heeft gekregen. “We verkopen het speelgoed en van de opbrengst kopen we versproducten voor onze kerstactie. Ook zamelen we levensmiddelen in, van een blikje pastei tot wasver­ zachter, wat we later zullen verdelen. Gezinnen die het financieel heel zwaar heb­ ben, kunnen dan voor de kerst bij ons gratis bood­ schappen doen.” Problemen Tim en Daniëlle doen deze actie nu voor het vierde jaar. “Sinds we in Monster zijn komen wonen.” Het gezin kwam zelf in de financiële

Daniëlle en Tim Boekhout verkopen het ingezamelde speelgoed om gezinnen te kunnen helpen. Foto: Tom van Ooijen

problemen toen Daniëlle haar baan kwijtraakte. “Het duurde ruim zes jaar voordat we in de schuld­ sanering terechtkwamen. Toen we daar in 2011 uit­ kwamen, hebben we ons voorgenomen om mensen zo’n zelfde situatie te gaan helpen. Omdat we beiden werkten naast ons schuld­ saneringstraject, kwamen we niet in aanmerking voor de Voedselbank of toesla­ gen. Wel leefden we op bij­ standsniveau en moesten rondkomen met € 100,­ per maand met ons gezin van 7 en soms 9 personen. Dat soort gezinnen ­ uitsluitend uit Westland ­ willen we nu zelf helpen.” Het echtpaar helpt overigens ook in de andere maanden van het jaar. “Vanuit ons catering­ bedrijf Het Monsterse Hapje geven we iedere maand een verjaardagstaart weg in de Facebook­groep De Weg­ geefhoek Westland.” Donaties Wie het Monsterse stel wil helpen, kan dagelijks dona­ ties langsbrengen aan het Kerkplein 16 in Monster of speelgoed kopen. Doorde­ weeks van 12.00 tot 17.00

Vrijdag 9 december a.s. is er van 16.00 uur tot 19.00 uur kerstmarkt in ontmoetings­ centrum “Irene” Prins Wil­ lem III plein 4 in Ter Heijde. Bij de diverse stands zijn

leuke prijzen te winnen. Er draaien zelfs enkele rondes aan het Rad van Avontuur met leuke kerstprijzen te winnen.

ER B M E C E 10% en 15% korting* D IMINGS IS OPRUAND MA m.u.v. de nieuwe collectie

Dinsdag tot en met zaterdag vanaf 08.00 uur open.

Dé studio waar je tot jezelf kunt komen! Hot Yoga & Beauty Studio Westland Kerkplein 14 • 2681 BB Monster Tel. 0174 - 24 01 28 • info@hybs.nl

www.hybs.nl

uur, op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur is er iemand aanwezig. “Er zijn geen voorzieningen, dus het kan lijken of we dicht zijn, maar we zijn er wel. In ieder geval tot 5 december, daar­ na wordt bekeken of we in het pand mogen blijven”, besluiten Tim en Daniëlle Boekhout.

Veteranen Kerstdag Stichting Veteranen Westland organiseert op zaterdag 17 december van 13.00 tot 17.00 uur voor alle veteranen uit het Westland, dus jong en oud, een Kerstbijeen­ komst met kerstlunch en loterij. Plaats van handeling is Zorginstel­ ling De Terwebloem, Van Bergenhenegouwenlaan 2, 2685 GB Poeldijk. De lunch bestaat uit een Indische Maaltijd, beter bekend als Blauwe Hap. De kosten bedragen tien euro persoon. Aanmel­ den en betalen uiterlijk 10 december. Aanmelden via stichting.vetera­ nen.westland@gmail. com. Betalingen via NL58RABO0305897047 t.n.v. Stichting Veteranen Westland onder vermel­ ding van Kerstlunch 2016 en uw voorletters en achternaam.

Nieuw biljartspel geïntroduceerd in De Backerhof

Alles moet weg

Herenstraat 30 Monster | Telefoon 0174-289612

11

Monsters echtpaar in actie voor arme gezinnen

Kerstmarkt in Ter Heijde

GRATIS HALEN EN BRENGEN!

|

De directeur van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond, Willem La Foto: Charles Jungschläger Riviere, bood het spel aan aan Vitis Welzijn.

In wijkcentrum De Backer­ hof in Poeldijk is afgelopen vrijdag het nieuwe biljart­ spel 5­ball geïntroduceerd. De directeur van de Konink­ lijke Nederlandse Biljart­

bond, Willem La Riviere, bood het spel aan en gaf vervolgens een demonstra­ tie. Het biljartspel is geschikt voor alle leeftijden en blijkt erg toegankelijk om te spe­

len. Met de introductie van dit nieuwe spel speelt Vitis Welzijn in op de ontwikke­ lingen in de zorg­ en wel­ zijnssector die vragen om vernieuwing en verbreding van activiteiten in de wijk­ centra. Het spel is één van de manieren waarop Vitis Welzijn nieuwe doelgroe­ pen hoopt te bereiken. De leden van de biljartvere­ niging van de Backerhof zijn erg enthousiast over het nieuwe spel en hebben inmiddels de eerste pot­ jes al gespeeld. Wilt u ook een keer het spel spelen? Neem dan contact op met wijkcentrum De Backerhof via telefoonnummer 0174 ­ 246464 of kom eens een kijkje nemen aan de Witte­ brug 2 in Poeldijk.


12

|

Monsterse Courant 1 december 2016

( advertorial)

Open brief van de fractie van Westland Verstandig op ruzietwitters op 24 en 25 november van CDA burgemeester van der Tak en het CDA in enkele weekbladen O nz e uitgangspunten: 1. Westland Verstandig is er voor de burger en wil politiek voeren zoals bedoeld, namelijk initiëren en controleren. Daarvoor is voldoende info nodig die aan alle politieke partijen wordt verstrekt. 2. Westland Verstandig is oppositiepartij en kritisch maar komt ook met goede ideeën, luistert naar de burgers en handelt in het belang van de burgers. 3. Westland Verstandig wil openheid, transparantie en eerlijkheid zodat voor burgers duidelijk is wat in de gemeenteraad speelt. Hoewel wij liever ons met het bovenstaande bezig houden, vragen de twitteruitspraken van CDA burgemeester van der Tak en het CDA van 24 en 25 november in een aantal weekbladen helaas om een reactie. Allereerst de burgemeester.Hij is voorzitter van de gemeenteraad en moet boven de partijen staan. Zijn uitspraken naar onze fractievoorzitter zijn onacceptabel en tonen dit niet. Twitteren dat Duijsens liegt en wat de gemeenteraad over Duijsens heeft besloten is verre van verbindend en onpartijdig voorzitter zijn. Hij vroeg LPF en WV eens goed aan zelfreflectie te doen De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Daarom vragen wij de burgemeester dringend ook aan zelfreflectie te doen. De partij van de burgemeester het CDA doet er in een artikel in de weekbladen nog een schepje bovenop. Kennelijk een gevolg van het in de gemeenteraad niet op inhoud kunnen debatteren . Op vragen van WV kon men geen antwoord geven maar tegelijkertijd strooit men wel met ongefundeerde beschuldigingen. Laster heet dat. Het CDA noemt in haar artikel twee kwesties waarin zij Westland Verstandig en haar fractievoorzitter in een negatief en onjuist daglicht zet. Wij willen dit graag rechtzetten. Allereerst de accountantskwestie. Dankzij Westland Verstandig kwam aan het licht dat de raadsaccountant

al jarenlang voor meer dan 2 miljoen euro opdrachten voor het college uitvoerde maar dit niet meldde. Vreemd want een raadsaccountant moet de cijfers en beleid van het college juist namens de gemeenteraad controleren. Door druk van WV werd een nieuwe veel goedkopere accountant benoemd die alleen voor de gemeenteraad mag werken. Als het CDA ons kwalijk neemt dat we een foute manier van werken hebben rechtgezet dan begrijpen ze niet wat burgerbelang is. Wat betreft de klacht bij de tuchtrechter deze is niet echt inhoudelijk behandeld. De tuchtrechter vond dat College van B&W de raad vooraf moest informeren. De klacht ligt nu bij het college van beroep voor het bedrijfsleven. Het CDA weet dit ook maar “vergeet “dit te melden. De tweede zaak waar het CDA veel ophef over maakt is de door Duijsens en Witkamp ontvangen BCC mails van de griffier van de Raad. De griffier had volgens de burgemeester en de secretaris zijn plichten verzuimd. Deze zaak ligt nu bij de rechter en we wachten af hoe dit verder verloopt. WV had het beter en goedkoper gevonden om de griffier, die in mei met pensioen zou gaan, een regeling aan te bieden. Dit in plaats van de onrust, zwartmakerij en enorme kosten die vele ambtenarenuren, een onderzoek en juridische bijstand nu gaan kosten met een onzeker eindresultaat. De burgemeester en secretaris vonden het nodig alle mails van de griffier te lichten. Daaruit bleek dat de griffier duizenden mails had verstuurd naar raadsleden, oud raadsleden, derden maar ook aan de burgemeester en gemeentesecretaris. Ook aan de CDA raadsleden. Echter uitsluitend werden Duijsens en Witkamp verweten veel mails van de griffier te hebben ontvangen en dit niet te hebben gemeld. Hierin zou info hebben gestaan die zij niet hoorden te weten. Vreemd want de mails zijn niet op inhoud bekeken. Toch denkt het CDA te weten dat het om mails gaat waarvan een beperkt aantal vrnl. coalitie raadsleden maar van af mochten weten. Onzin er stond niets geheims in. Daarom vroegen we

om welke mails het ging. Daar kon dhr Vreugdenhil en later ook andere fracties geen antwoord op geven. Wel beschuldigen maar niet met de bewijzen komen. Ook de mededeling dat dhr Witkamp wel het boetekleed heeft aangedaan en Duijsens niet, klopt niet. Witkamp gaf aan naar aanleiding van het ontvangen van een cadeau, dat hij met de wetenschap van nu destijds anders zou hebben gehandeld. Niet meer en niet minder. Voor het ontvangen van niet gevraagde mails kunnen geen excuses worden aangeboden omdat dit volstrekt legaal is. Wij kunnen dan ook niet anders concluderen dat deze hetze tegen WV is ingegeven door de wil WV en haar fractievoorzitter te beschadigen. Gezien de valse beschuldigingen hadden wij behoefte het één en ander recht te zetten. Wij zullen onverminderd en met nog meer passie doorgaan met het belang van de inwoners van Westland, dat is het belangrijkste en daar zetten we ons 100% voor in. De fractie van Westland Verstandig

Wilt u contact: Westland Verstandig Kreeklaan 6, 2691KX, ’s-Gravenzande / 06-53401068 / mail info@duijsens.net. Zie ook: www.westlandverstandig.nl of bezoek het Westland Verstandig BURGERKANTOOR, Pr. Julianastraat 43a in Naaldwijk op afspraak of op maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Moc 2016 12 01  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you