Page 1

U WILT OOK SCOREN OP HET HOOGSTE NIVEAU? Sla dan uw slag en pak de tijdelijke dubbele korting op onze zwemlessen

Nu 10 euro korting op inschrijfgeld + 10 euro korting op eerste maandkaart

Carwash Westland bestaat 3 jaar en trakteert in juni op 25% EXTRA WASTEGOED.

Goed zwemmen leer je natuurlijk in De Boetzelaer!

Van 1 t/m 30 juni ontvangt u bij het opwaarderen of het aanvragen van een waspas 25% bonus!

Kijk op www.carwash-westland.nl voor meer info. Madeweg 36 | 2681 PM Monster | T. 0174 28 66 10 Kijk voor het totale aanbod van activiteiten en openingstijden op www.deboetzelaer.nl

WOENSDAG 18 JUNI 2014 tachtigste JAARGANG

Jarige Job

Deze week:

’t is koers

51e ronde van

‘Verjaardag hoort speciaal te zijn’

‘Als de geldkraan

Honselersdijk

Pijlers van de samenleving

dicht gaat’

Sport

Wim van den Burg vanuit Kenia:

Bouwen aan tien jaar Westland

‘Mpeketoni in rouw en bloed gedompeld’

In deze rubriek beschouwen de redacteuren en journalisten van Het Hele Westland het nieuws met een knipoog.

Voorbij Het WK Hockey is voorbij. Wethouder Arne Weverling (GemeenteBelang Westland) is weer achter zijn bureau gesignaleerd. De gemeentelijke receptionist vroeg wel wie hij was.

Het Keniaanse Mpeketoni, waar de Westlandse ontwikkelingswerker Wim van den Burg al sinds jaar en dag actief is, is deze week aangevallen door terroristen. De eerste aanval van zondag op maandag kostte 65 mensen het leven. Een nacht later vielen bij een tweede aanval nog eens 15 slachtoffers.

Eerder Haringhappen begint tijdens de Spaansche Vloot-haringparty pas ná de openingsspeech. Gretige uit-de-staartbijters staan dan te trappelen. Winkeliersverenigingsvoorzitter Voorberg bleef, met zelfspot, binnen de minuut: “Ook dit jaar is de Nieuwe haring er weer eerder dan het nieuwe winkelcentrum in ‘s-Gravenzande.”

door Louis Bruijnzeels Maandagochtend vroeg mailde Van den Burg naar Westlandse familie en bekenden tot in details wat hij, zijn vrouw Ann en zoontje Casey hadden ervaren. “Er heerst hier slechts chaos en verderf. Mpeketoni is in rouw en bloed gedompeld.”

Moord Twee Naaldwijkse platanen zijn vermoedelijk vergiftigd. Gênante actie, zelfverklaard deskundige Aad van Uffelen spreekt van ‘bomenmoord’. Taalkundig fout en nogal overdreven, vergelijkbaar met een heg ‘aanranden’, een bak violen ‘verkrachten’ en een grasveld ‘onthoofden’.

Vlammen

Goor Het bestuur van de Stichting ALS Westland is organisator van een zwemwedstrijd op het riviertje de Lee in De Lier. Maar of dat nou zo slim is, gelet op de Waterkwaliteitsrapportage 2013 van het Hoogheemraadschap? Van een auto die er onlangs te water raakte, is namelijk alleen ‘n nummerbord teruggevonden!

Frank Bierkens van Experience Express op het terrein tegenover de veiling waar hard wordt gewerkt om alles in orde te maken voor het vierdaagse jubileumfeest. Komend weekeinde wordt gevierd dat het tien jaar geleden is dat vijf onafhankelijke gemeenten samen gemeente Westland vormden. Het jubileum wordt gevierd met vier feestdagen op 19, 20, 21 en 22 juni op het terrein tegenover FloraHolland in de hoek Middel Broekweg en de Veiligroute. De donderdag staat in het teken van Westlands ondernemerschap met een Greenport Confe-

Denk niet zwart Naar verluid hebben twee Westlandse cocaïnehandelaren een kort geding aangespannen waarin wordt geëist dat het water van de Lee vooraf aan de wedstrijd niet wordt schoongemaakt. Die ondernemers willen er hun zwart geld in kunnen blijven witten.

rentie. Op vrijdag wordt de Westlandse Veteranendag gevierd met een concert van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in samenwerking met Danny de Munk. De vrijdagavond en zaterdag overdag worden ingevuld door Cultuurweb Westland die zorg dragen voor een programma vol met culturele activiteiten voor jong en oud. Diezelfde zaterdag is ook de eerste dag

Verrassing In De Lier zijn zo ongeveer alle straten tegelijk opgebroken en dat is niet goed gecommuniceerd, meldt VVD Westland. De liberalen hebben hierover vragen gesteld aan het college die ietwat ongelukkig geformuleerd zijn: ‘Waarom worden belanghebbenden op het laatste moment of zelfs niet, verrast met de openbrekingen?’ vraagt de fractie. Inderdaad, het is een schande dat sommige belanghebbenden helemaal niet verrast worden met de openbrekingen!

van de twee dagen durende festival De Westlandse Cross, georganiseerd door Experience Express uit Maasland. ‘s Middags is de toegang gratis en is er een Westlandse streekmarkt en zijn er crossfietsraces. ‘s Avonds is het terrein alleen met kaarten, die aan de poort verkocht worden, toegankelijk. Dan treden diverse Westlandse en Nederlandse bands op. Zondag is er een kin-

ARBEIDSRECHT … ? Een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek is mogelijk.

Uw contactpersoon in arbeidszaken:

Foto: Rolf van Koppen

derdorp van Scouting Westland, een optreden van D1K en vindt Westland Muziekland plaats met optredens van Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Frans Duijts en voor de kinderen Djumbo en Gebroeders Ko. De Kromme Jongens sluiten het feestweekeinde af. Meer informatie is te vinden op www. westland10jaar.nl.

rtensia

mr. Chris Simonis, telefoon 0174 637 597, e-mail: simonis@westlandpartners.nl

Hortensia

Vrijdag 20 juni 19.00 tot 21.00 uur korting op het gehele assortiment m.u.v. lopende acties (zie voorwaarden www.decarlton.nl)

20%

van 9,99Dvoor

6,

99

“Het kan zowel werkgever als werknemer veel geld schelen als je op tijd bij de kwestie wordt betrokken. Daarnaast zijn er in het arbeidsrecht ook altijd emoties. Een oplossing buiten de rechter om heeft de voorkeur, maar soms kan het niet anders. Maximaal resultaat behalen is het belang van mijn cliënten! “ Chris Simonis staat zowel werkgevers als werknemers bij, is thuis in het ambtenarenrecht en begeleidt reorganisaties en collectieve ontslagaanvragen. Chris heeft de Grotius specialistenopleiding arbeidsrecht met succes afgerond en macrophylla doceertHydrangea geregeld aan de Haagse Hogeschool. Hij heeft ruim Diverse kleuren. 10 jaar ervaring in het arbeidsrecht.

Hydrangea macrophylla Diverse kleuren. Potmaat 21 cm. Per stuk

- Teeltmedewerkers; - Loods medewerkers; - Meewerkend voorman tuinbouw; - Teamleider voedingsmiddelenindustrie. Kijk voor meer vacatures op onze website!

010 - 5111099

www.perflexxion.nl/tuinbouw

Deze week bij Het Hele Westland: NIEUWE ART! MENUKA

Potmaat 21 cm. Per stuk

open 2 pinksterdag A.s. zondag open e

GroenRijk De Carlton Westland Naaldwijkseweg 257 • ‘s Gravenzande 0174-412997 • www.groenrijk.nl wk 23. Geldig van 05-06 t/m 11-06. OP=OP

OP=OP

Bewakers “De gevechten hielden urenlang aan en de schoten leken richting Farmers’ Court te komen”, vervolgt de ontwikkelingswerker. “We deden alle lichten uit en beseften dat de gevaarlijkste plaats ‘in huis’ zou zijn. Ann haalde Casey uit bed, wikkelde hem in een doek op

Wij zOEKEN:

Westland van 9,99Dvoor Partners waar specialisten partners worden!

6,

99

Spekkoek

Va rke nsh aa s

^

Cre` me Bru lée

Galgepad 21, Naaldwijk, T 0174 - 637 500 www.westlandpartners.nl

Gedreven Westlander Wim van den Burg werd op 9 februari 1952 in ‘s-Gravenzande geboren en groeide op in het buurtschap Heenweg. Hij werd eerste leraar Engels en werkte op scholen in Maasland, ‘s-Gravenzande en Voorburg en Vlaardingen. Tijdens één van zijn reizen bleef hij in Baharini, een Keniaans dorpje in de streek Mpeketoni. steken. Inmiddels woont Wim samen met zijn gezin semipermanent in Mpeketoni om zich volledig op het lokale ontwikkelingswerk te kunnen concentreren. De gedreven Westlander is zeer populair in z’n geboortestreek, van waaruit ook ruim wordt gedoneerd. Samen met zijn Keniaanse vrouw Ann en zoontje Casey verblijft Wim semipermanent in Kenia. Hij inspecteert en coördineert de projecten en ontwikkelt in overleg met de bevolking nieuwe plannen. De projecten zijn door het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking erkend. Van den Burg, zijn gezin en zijn projecten bleven ongedeerd.

21 en 22 juni

Goede doelen dag ISW Hoge Woerd Bluesfestival voor ALS in De Noviteit Auteur Den Tex in bieb Wateringen

Nachtwandeling door duinen

21 juni

Kiwanis Culinair op Wilhelminaplein

Bio-markt in Westlandse Druif Tuinenfietstocht vanaf KP Holland Tractorenrit door Midden-Delfland

20 juni

22 juni

NIFE Oranjeloop in Kwintsheul Westlandse Veteranendag

Argos fietstocht voor goede doel vanuit Maassluis

Alle zondagen open t/m 29 juni van 12.00 - 17.00 uur Houtskool barbecue

Groen, blauw of roze, Ø 30 cm.

M eloen met

ha m

www.cafedejachthaven.nl | info@cafedejachthaven.nl Lange Wateringkade 30 | 2295 RN Kwintsheul | tel. 0174-221528

29.95

14.95 Intratuin ‘s-Gravenzande ravenzande Monsterseweg 129 0174-445678, www.intratuin.nl

Kees Mostert

19 en 20 juli 2014

De dag na de bloeddorstige aanval op Mpeketoni heeft Wim besteed aan het te woord staan van tal van media, zowel lokaal als regionaal, landelijk en internationaal. Hij kwam die dag te weten dat de aanval door zo’n 50 terroristen vanuit Kibaoni was opgezet. “Zo’n 65 lokale mensen zijn door hen op beestachtige wijze afgeslacht”, liet Van den Burg maandagavond in een tweede mail weten. “Allemaal mannen!” In de nacht van maandag of dinsdag werd het gebied opnieuw aangevallen. Dit keer richtten de aanvallers zich op drie buitengebieden van het drop en vielen er vijftien slachtoffers.

19 juni

Ik draag het Westland/ 100 jaar Daniel den Hoed een warm hart toe, omdat gezonde mensen hebben vele wensen, een zieke heeft er slechts één.

Dutch Flower Group.

Terroristen

Uitagenda

Schrijf je in via www.dewestlandseride.nl Deze advertentie is mede mogelijk gemaakt door

haar rug en met één van de twee gewapende bewakers vluchtten we en verborgen ons tussen de hoge maïs. Daar bleven we tot half één in de nacht.”

prijsplukker

Saté

e

“Afgelopen nacht heeft zich een tragedie afgespeeld in Mpeketoni”, mailde Van den Burg. “Om 8 uur ‘s avonds begon een spervuur van mitrailleurschoten heel dicht bij Farmers’ Court, onze woning in Mpeketoni. We wisten onmiddellijk wat er gaande was: Al Shabaab (een Somalische terreurorganisatie - Red.) valt Mpeketoni aan. Mijn zoontje Casey was net naar bed gegaan en sliep gelukkig door. Wij besloten naar het dakterras te gaan en konden veel zien van wat er zich afspeelde. Lichtflitsen en vlammen overal boven Mpeketoni op ongeveer 1,5 km. bij ons vandaan. We werden zo goed mogelijk op de hoogte gehouden door ooggetuigen, die via sluippaden naar Farmers’ Court kwamen.”

20 en 21 juni

Midsummernight shoppen

open

Gemeentenieuws

Alleen geldig op zondag 22 juni 2014 bij Intratuin ‘s-Gravenzande.

Knipoog

Stoppen


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 2

Belangrijke telefoonnummers Huisartsenpost Westland Patiënten, die buiten reguliere werktijden dringend een huisarts nodig hebben, kunnen bij de huisartsenpost op de tweede etage van Behandel Centrum Westland terecht. De huisartsenpost is dagelijks open van 17.00-08.00 uur. In de weekenden en tijdens de feestdagen is de huisartsenpost 24 uur per dag open. Patiënten kunnen uitsluitend voor spoedgevallen terecht en dan alleen op afspraak. Tel: 638738. www. huisartsenpostwestland.nl

Wij zoeken IT-talenten die van een uitdaging houden!

Politie Politie Bureau Westland, Vierschaar 1 in Naaldwijk. Bij nood: 112, anders: 09008844. www. politie.nl/haaglanden. Brandweer Westland Brandweer Westland Voor vragen over pro-actie, preventie en preparatie: Bach 1 in Monster. Tel: 088- 886 94 42 Slachtofferhulp Westland: 0900-0101 Weekenddienst dierenartsen Dierenkliniek ’t Westland, Middel­broek­weg 5, Naaldwijk, 624401. Of: Hoofdstraat 29, De Lier, 517251. Bij afwezigheid: dierenarts D.M. Lammers, Berkstraat 11a, ’s-Gravenzande, 414098. Veterinair Me­disch Centrum Dierenkliniek Honselersdijk, Harteveldlaan 1, 624544, b.g.g. 070-3674279. Dierenkliniek J. Leezer, Eikenlaan 139, ‘s-Gravenzande, 418262. Dierenbescherming Informatie- en klachtenlijn: 630863. Kittencentrale: 240627. St. Amivedi Westland, hulpdienst voor vermiste en gevonden huisdieren: 0645900584. Praktische Thuishulp Biedt vrijwillige thuishulp aan gezinnen met een gehandicapt kind en aan zelfstandig wonende volwassenen met een handicap. Informatie: 015-2131151 (van ma. t/m do. 09.00 tot 15.00 uur). Kwadraad Maatschappelijk Werk Hulp bij vragen en problemen bij gezin en opvoeding, verlies en rouw, geld en werk, relatie en huwelijk, ruzie en geweld. Spreekuren in meerdere woonkernen. Kijk op www.kwadraad.nl of bel 088 900 4000 (lokaal tarief). Steunpunt Huiselijk Geweld T 0900 0400484, www.huiselijkgeweld-dwo.nl Zorg in de laatste levensfase Vrijwilligers van de Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg regio Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland bie­den daar waar nodig tijd, aandacht en ondersteuning aan client en familie. Informatie: 06 12471661

Nitea ontwikkelt ICT-toepassingen voor de agrarische sector en verpakkingshallen. Met onze software worden producten gevolgd vanaf het planten ervan tot aan de aflevering aan groothandel. Procesregistratie- en managementsoftware voor teeltbedrijven en pakstations zijn onze belangrijkste producten. Diverse toonaangevende klanten maken gebruik van onze producten en diensten. Deze klanten willen voorop lopen op het gebied van automatisering en informatievoorziening. Nitea levert hen daarvoor de juiste tools. Door de forse groei van het klantenbestand en verdere ontwikkeling van onze interne processen zijn we op zoek naar een:

Projectleider / technisch consultant In deze functie ben je verantwoordelijk voor het op tijd realiseren van projecten bij onze bestaande en nieuwe klanten, hierbij met name gericht op de verpakkingshallen. Hierbij onderhoudt je contacten met de afdeling verkoop, met onze eigen ontwikkelafdeling, met externe leveranciers en met de klant. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het budget en de voortgang van de projecten. Je zult het aanspreekpunt zijn voor de klant op het gebied van planning, uitleg en implementatie.

We zoeken een daadkrachtig en communicatief sterk persoon die interesse en inzicht heeft in softwaresystemen. Heb jij HBO denk- en werkniveau, ervaring met het leiden van projecten, affiniteit met softwaresystemen en een groot technisch inzicht? Dan ben jij de projectleider die we zoeken! Samen met een gezellig team van collega’s ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van onze bestaande pakketten en het ontwikkelen van totaal nieuwe pakketten. Hierbij zal de focus vooral liggen op het standaardpakket wat Nitea levert voor de verpakkingshallen. Affiniteit met de agrarische sector en verpakkingshallen werkt in je voordeel.

Softwareontwikkelaar

Moeders voor moeders Inzameling urine van zwangere vrouwen tussen de 6e en 17e week van de zwangerschap. Inlichtingen: Yvonne de Vries. 628100. Cocaine Anonymous: zelfhulpgroep voor mensen met een probleem met drugs en alcohol. Anonimiteit gewaarborgd. Bijeenkomst elke woensdagavond: 20.00 – 21.00 uur. Wijkcentrum: Hooge Hasta, Hastastraat 5, 2672 HC Naaldwijk. Helplijn: 06 10192770. Voor info of vragen: Cora: 06 1929 4531. A.A. (Anonieme Alcoholisten) Werkgroep Westland. Groepsavond; elke maandag avond van 19.45 - 22.00 uur. Adres; De Hunselaer 1, Honselersdijk Inl. 0174621853 (Martin) en 06 15652313 (Kees). Werkgroep Al-Anon Westland (Werkgroep voor vrienden en familieleden van alcoholisten) Groepsavond; elke ma. av. van 20.00 - 22.00 uur. Inl. 0174-213730 (Hans), 0174-515105 (Cor). LSOVD (Landelijke Stichting Ouders en Verwanten van Druggebruikers). Gespreksgroep in ‘s-Gravenzande: 0900-5152244 of Yvonne Cremers: 0642465601. Werkgroep Alateen Westland (Werkgroep voor kinderen/tieners waarvan 1 of beide ouders verslaafd zijn aan alcohol) In.: 06-30308077 (Marina) info.marina@hotmail.com.

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van onze bestaande standaardpakketten en voor het ontwikkelen van totaal nieuwe pakketten, hierbij met name gericht op ons pakket voor de verpakkingshallen. In overleg met klanten worden functionaliteiten beschreven die ontwikkeld dienen te worden. Daarnaast dienen deze nieuwe functionaliteiten getest en gedocumenteerd te worden. Tevens zul je betrokken worden bij de implementatie bij onze klanten.

Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau en ervaring in het ontwikkelen van software ter ondersteuning van bedrijfsprocessen. Verder is ervaring in het ontwikkelen in Alaska en/of C# een pre. Vanzelfsprekend hou je de ontwikkelingen binnen je vakgebied bij en weet deze te vertalen naar jouw werkzaamheden. Daarnaast beschik je over de kwaliteiten om gebruikerswensen te vertalen naar robuuste technische oplossingen. Affiniteit met de agrarische sector en verpakkingshallen werkt in je voordeel.

Aangeboden Nitea biedt uitdagende functies binnen een zeer dynamische sector. Gezien de huidige en verwachte groei van het bedrijf zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden.

Informatie Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Richard Steenks, tel. 0174-613903. Je reactie met motivatie en CV kun je sturen naar Nitea B.V., Postbus 6, 2676 ZG Maasdijk of mailen naar richard@nitea.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Honderdland 431c, 2676 LV Maasdijk

De regionale krant Het Hele Westland is een uitgave van Uitgeverij West Media b.v. Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk, Telefoon 624212 www.uitgeverijwestmedia.nl

Beamer WK www.eeft.nl 0174-518788

t.k. kinderkeukentje, geheel compleet met veel accessoires € 10,- 0610455766 t.k. pluk kar/ kranten kar, 3 kisten, afdekhoes, bandjes 2jr oud € 15.- 244732 t.k. oude videoband of camcorderbandje op dvd 0621955764 t.k. Houten regentonnen € 62,50 30346009 t.k. nike voetbalschoenen maat 34 € 5,- 629869 t.k. voetbalschoenen nike maat 32 € 5,- 629869 t.k. z.g.a.n dubbele radiator bxh 70x60 kleur wit € 25,629869 gevr. inline-skaters (v44jr) Wil groepje oprichten. Omgeving Nwk. 0628537438 gratis. Jonge konijntjes, mogen rond half juli weg 0623731050 gevr. lp’s singles ik kom ze tegen een kleine vergoeding ophalen 620355 gratis. Kinderspullen: fiets maxicosi glijbaan en meer 0651955464 gratis. Computer printer telefoon gratis 0651955464 gratis Juichpak oranje spullen gratis 0651955464

scheidingsmediators en familierechtadvocaten

Op afspraak is ons kantoor ook in de avonduren open.

VUL DE KORTING!SBON IN

eeld...

aN

zIE ONDERa

n bijvoorb e k u e k e w u ie n n e e

Oplage: 45.000 Deadline redactie: Maandagochtend 8.00 uur. Deadline advertenties: Maandagochtend 12.00 uur. Aanleveren persberichten en ingezonden brieven: Digitaal aanleveren kan via redactie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl. De redactie behoudt zich het recht om redactionele tekst of brieven zonder opgaaf van reden in te korten of niet te plaatsen. Aanleveren advertenties: Voor aanleverspecificaties zie www.hethelewestland.nl Digitaal aanleveren vóór maandagochtend 12.00 uur  via: advertentie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl   Bezorgklachten De Lier: Dhr. Kwakkel, 518756. Overige plaatsen: Broos verspreiding, 514508. Uitgeverij West Media bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. Het Hele Westland is lid van de NNP (Nederlandse Nieuwsblad Pers).

Het Hele Westland denkt aan het milieu en wordt daarom vervaardigd met een waterloos drukproces. Tevens drukken wij de krant op volledig gerecycled papier.

Paulette Vellekoop Len de Vries-Blom Inge Meijers

Onze mediapartner:

BIJ AANKOOP VAN UW NIEUWE KEUKEN:

COMBIMAGNETRON

COMPLEET € 8.155,-

CADEAU Niet i.c.m. andere acties. Vraag naar de voorwaarden.

Compleet met kookplaat, afzuigkap, koel- / vriescombinatie, vaatwasser, oven, aanrechtblad, spoelbak en kraan.

voor kantoren, bedrijven en particulieren Bel nu voor info of vrijblijvende offerte:

0174 - 62 73 35 / 06 - 28 78 21 49

KeukenVision Naaldwijk Warmoezenierstraat 9, Naaldwijk (Meubel Boulevard) | T 0174 - 627 008 ma. t/m za. 09.30 uur tot 17.30 uur | vrij. koopavond tot 21.00 uur

www.keukenvision.nl


Het Hele Westland 18 juni 2014

NIEUWS & ACHTERGRONDEN Molen De Vier Winden kan weer draaien Na drie maanden restauratie werkzaamheden aan het bovenwiel is de molen weer maalvaardig. Bezoekers zijn elke zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur welkom. De molenaars Garrit Hendriks en Sam van Voorthuizen laten belangstellenden zien hoe een korenmolen werkt. Tijdens de Westlandse Molendag op zaterdag 28 juni wordt er een fietstocht, fotowedstrijd en voor kinderen een molenpuzzeltocht georganiseerd. Na bezoek aan de molen heeft de molenaar voor kinderen een verrassing in petto. In een tent op de molenwei zijn de kunstwerken van Ineke v.d. Zeijden te bezichtigen. Gerard Hendriks zorgt voor de muzikale klanken met zijn accordeon. Verdere informatie www.westlandsemolens.nl.

Infoavond ‘Mijn kind op sociale media’ Op dinsdag 24 juni vindt in de bibliotheek Monster een informatieavond plaats over de invloed van sociale media op kinderen. De avond is bedoeld voor ouders van kinderen tussen 4 en 12 jaar, voor leerkrachten en andere belangstellenden. De avond wordt verzorgd door de mediacoaches van Bibliotheek Westland. Kaartjes kosten € 5,voor leden van Bibliotheek Westland en € 7,50 voor niet-leden. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen en via www.bibliotheekwestland.nl.

Nieuwe tienernaailes In juli start er een nieuwe workshop Fast Fashion voor tieners die kleding willen maken. De lessen zijn op de maandagen 21 en 28 juli, 4 augustus en/of op de donderdagen 24, 31 juli en 7 augustus. Het tijdstip is telkens van 18.00 tot 20.00 uur. Deelname kost € 60,- voor drie lessen. Deelnemers moeten zelf stof meenemen en kunnen een tas of kledingstuk naar wens maken. Zie ook www.yolandafashion.nl.

Pijlers van de samenleving

in het Hele westland

Annabel, Jennifer, Romy en Sanne

‘Je verjaardag hoort speciaal te zijn’ Vrijwilligers zijn de pijlers van de samenleving. Het Hele Westland brengt, in samenwerking met Vitis Welzijn iedere week een vrijwilliger in beeld. In een kleine serie komen leerlingen maatschappelijke stage aan bod. Deze week zijn dat Annabel, Jennifer, Romy en Sanne van de Lentiz-Dalton mavo in Naaldwijk. door Lisette Eindhoven “Het is soms wel wat zwaar fietsen als-ie vol zit met boodschappen en cadeaus”, lachen de derdejaars Annabel, Jennifer, Romy en Sanne (15) terwijl ze op de gele bakfiets wijzen die voor de Dalton mavo staat. Zij doen, onder begeleiding van coördinator Karen Donkersloot, hun maatschappelijke stage bij het project ‘Jarige Job’. Kinderen van de voedselbank kunnen hun verjaardag vieren doordat zij voor o.a. cadeaus, lekkers, traktaties en versiering zorgen.

Jarige Job Jarige Job is een initiatief van een landelijke stichting dat Karen en haar collega’s vier jaar geleden hebben opgepikt. Eens per maand krijgen Annabel, Jennifer, Romy en Sanne een mailtje van de voedselbank waarin staat hoeveel kinderen er die maand jarig zijn, hoe oud ze zijn en of het jongens of meisjes zijn. “Daarna gaan we boodschappen doen,” vertelt Annabel, “Chips, snoep, koffie, chocolade en alles wat je maar nodig hebt om een kinderverjaardag te vieren,” vullen de andere meiden aan. Een bakker uit de buurt sponsort zelfs een taart. De cadeaus, van barbies, techno lego tot knutselspullen en dvd’s, zijn donaties via de landelijke stichting. “Wij kiezen

Beachclub The Coast geopend Beachclub The Coast in Monster heeft onlangs haar stranddeuren geopend voor het publiek als een nieuwe permanente strandlocatie. Horeca-ondernemers Olaf Taling en Peggy Hartman: “Er gaat wel wat planning aan vooraf om een permanente strandlocatie te realiseren met de uitstraling zoals we die voor ogen hadden. Het transporteren van het benodigde materiaal door het mulle zand en het ter plekke realiseren van ons nieuwe etablissement trok nogal wat aandacht van strandgangers de afgelopen weken. Volgens bouwvoorschriften is onze beachclub gebouwd op heipalen en bevindt ze zich op twee meter boven het strandzand. Een niet alledaags gezicht op het strand, maar wel een prachtig fundament om een schitterende zaak op te bouwen.” In opdracht van K & A Houtbouw BV, heeft JV Concrete Solutions BV de benodigde vloeren verzorgd. Zand- en cementvloeren voor de keukens en toiletten en tevens de monolietvloeren voor

het horecagedeelte. Betonondernemer Johan Veerkamp: “Een bijzondere uitdaging vraagt om een bijzondere aanpak. Het probleem lag voornamelijk in de bereikbaarheid van de Beachlocatie en dat had weer effect op de verwerkbaarheid van de betonmortel. De betonmortel moest namelijk nog op de locatie verpompt worden voor verwerking. Dit kon niet op de afslag Molenslag, maar moest plaatsvinden vanaf het terrein van de KNRM in Ter Heijde, circa één kilometer verder.” Het resultaat is dat er ondertussen bij Beachclub The Coast uit een heel ander vaatje zal worden getapt, namelijk cocktails die verkoeling bieden aan de strandgasten die komen relaxen aan het Monsterse strand. “Met zo’n locatie hopen we weer op een pracht begin van een mooi strandseizoen”, zegt horeca-ondernemer Olaf Taling. Compagnon Peggy Hartman concludeert: “Ik ben benieuwd wat de Westlandse strandgasten van onze nieuwe locatie zullen vinden.”

een cadeau uit dat past bij leeftijd en geslacht.” Dat de kinderen die de cadeaus krijgen niet weten dat zij zich daarvoor inzetten vinden de meiden geen punt. “Het fijnste is toch als je een cadeau van je eigen ouders krijgt!”

Sinterklaasfeest Doordat de coördinator van de voedselbank de meiden verhalen vertelt over hoe alles gaat, krijgen ze een goed beeld van de situatie waarin de kinderen van ouders met weinig geld zich bevinden. Sinds twee jaar organiseert de school een sinterklaasfeest voor de kinderen van de voedselbank. Er worden spellen gespeeld en cadeaus uitgedeeld. De meiden, die als Zwarte Piet verkleed gaan, ontmoeten dan de kinderen en zien hun enthousiasme. Ze moeten alle vier grinniken als ze denken aan het laatste sinterklaasfeest. Een jongetje dat bij het eerste feest met Annabel-als-zwarte-piet bevriend was geraakt herkende haar de keer erna direct en begroette haar enthousiast: “Hallo minipiet!”

Verantwoordelijkheid Karen merkt op dat de leerlingen veel van het project leren. Samenwerken, met een budget omgaan, verantwoordelijkheid dragen... “Ze zorgen er altijd voor dat er een vervanger is als ze een keer niet kunnen,” zegt ze trots. “Mooi om te zien dat leerlingen dankzij Dalton pijlers van de samenleving worden.” “We hebben al lang voldoende punten gehaald, het voelt al lang niet meer als stage,” zeggen de meiden. “We bereiden nu de tweedejaars voor zodat ze straks hetzelfde kunnen als wij, zoals weten welke boodschappen gedaan moeten worden en welke cadeaus leuk

Van links naar rechts: Jennifer, Ruud, Marja, Sanne en in de kar Annabel. Romy staat niet op de foto. zijn.” In januari dragen ze de Jarige Job bakfiets aan de tweedejaars over. “Het is gewoon fijn om iets voor die kin-

In een van de kortste nachten, van zaterdag 21 op zondag 22 juni, is de Nachtstrandwandeling die door en langs de duinen tussen Hoek van Holland en Kijkduin gaat. Dit jaarlijkse evenement trekt zo’n 600 deelnemers. Dit jaar is dat extra bijzonder. In de afgelopen maanden heeft het ZuidHollands Landschap de eerste fase van werkzaamheden aan de Van Dixhoorndriehoek afgerond. Wandelaars lopen nu over een nieuw pad in en langs de duinen. Doordat overwoekerende duindoorns zijn verwijderd krijgt dit unieke duingebied haar open karakter terug en daarmee is er opDe WK-ballen zullen zeker een hot item worden. Wie de heldendaden, die ons Oranje ongetwijfeld in Brazilië gaat verrichten, zelf wil naspelen, heeft geluk. Brood & Banketbakkerij Gebr. v.d. Berg is een WK-ballenactie begonnen waarmee men kan sparen voor een echte, leren

Op 5 en 6 juli organiseert Avonturia de Vogelkelder de 4e editie van DogPop. Een vast onderdeel van DogPop is ‘So You Think You Can Doggydance?!’ Nederlands kampioene Doggydance Grietje Wagenaar zal de show openen samen met haar bordercollie Floris. Vervolgens neemt zij plaats in de jury en is de beurt aan de deelnemers. Ie-

Op donderdag 19 juni staat de grote truck van Stichting Nationale Cholesterol Test bij de Albert Heijn aan de Verdilaan in Naaldwijk. In de truck kunnen alle voorbijgangers gratis hun cholesterol laten meten. Onderzoek wijst uit dat er in de leeftijdscategorie 30 tot en met 70 jaar (ca. 10 miljoen mensen) bij 65% van de Nederlanders sprake is van een verhoogd cholesterol, één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. In de truck worden daarnaast ook bloeddruk, gewicht en buikomvang gemeten. Deze tour is een vervolg op de succesvolle metingen in de Service Apotheken eerder dit jaar, waar al vele duizenden mensen gebruik van hebben gemaakt. Met de on tour variant is het de bedoeling nog meer mensen te bereiken en

9-9

van 12.00 tot 17.00 uur

8313.indd 1

16-6-2014 9:42:07

weet u niet wat? Kijk op www.vitiswelzijn.nl bij de vacaturebank onder Vrijwillige Inzet, mail naar vrijwillige-in-

zet@vitiswelzijn.nl. Of pak de telefoon en bel Vitis Vrijwillige Inzet, onderdeel van Vitis Welzijn, 0174-281 290.

nieuw ruimte voor kwetsbare planten en dieren. Fred Spreen, Boswachter bij het Zuid-Hollands Landschap: “De natuur herneemt nu al haar plek, maar het wordt nog veel mooier.” Tijdens de nachtstrandwandeling horen wandelaars wellicht het ratelende geluid van de rugstreeppad en ook is het mogelijk om een vos te spotten. Onderweg komen wandelaars langs de spectaculaire Zandmotor, een nieuwe vorm van kustbescherming. Bij strandpaviljoen Klein Ockenburgh zorgt de soepploeg voor een ‘natje en droogje’. In opdracht van de provincie ZuidHolland en van de gemeente werkt

het Zuid-Hollands Landschap in de komende jaren aan kwaliteitsverbetering van de natuur en recreatievoorzieningen. De tweede fase van de werkzaamheden aan de Van Dixhoorndriehoek loopt van winter 2015 tot voorjaar 2016. Kijk voor aanmelden en informatie over de nachtstrandwandeling op www.zhl. nl/natuuragenda of www.nachtstrandwandeling.nl. Beschermers van het Zuid-Hollands Landschap ontvangen korting. Voor € 12,50 bent u met het hele gezin een jaar lang lid en maakt u de werkzaamheden aan de Van Dixhoorndriehoek mogelijk.

Foto: Het Hele Westland

wedstrijdbal. Bij iedere besteding vanaf € 10,- krijgt men een ballensticker. Wie een volle kaart met 12 ballenstickers inlevert bij één van filialen, krijgt een bal. De actie loopt van 2 juni tot en met 13 juli, zolang de voorraad strekt.

dereen die een viervoeter heeft die kan swingen of grappige trucs kan, kan zich inschrijven. Ervaring is geen vereiste en er zijn prijzen te winnen. Inschrijven kan via dogpop@avonturia.nl of via het inschrijfformulier dat verkrijgbaar is in de winkel. Avonturia De Vogelkelder is gevestigd aan de Kerketuinenweg 3 in Den Haag. Zie ook www.dogpop.nl.

Cholesterol Test on Tour in Naaldwijk

Openingstijden: Elke werkdag van Zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur Elke zondag

deren te kunnen doen. Je verjaardag hoort speciaal te zijn!” Wilt u ook vrijwilligerswerk doen, maar

Foto: Charles Jungschläger

Nachtstrandwandeling tussen Hoek van Holland en Kijkduin

WK-ballenactie bij Gebr. v.d. Berg

Avonturia de Vogelkelder zoekt beste Dogdancer

Alleen zaterdag 21 juni bij KARWEI Westland-De Lier

KARWEI Westland-De Lier Leehove 7 2678 MA De Lier Tel.: 0174-52 68 33

Pagina 3

ze bewust te maken van de risico’s van een verhoogd cholesterol en hun harten vaatgezondheid. Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken hun risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen. De cholesterolmeting in de truck wordt gedaan onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige. Met één druppeltje bloed door een vingerprik, worden verschillende cholesterolwaarden gemeten. Afhankelijk van de uitslag, krijgen mensen een persoonlijk leefstijladvies over eventuele volgende stappen. Deze adviezen zijn uiteraard geheel conform de algemeen geldende richtlijnen en hebben altijd een verbetering van de algemene gezondheid tot doel.

Tuinenfietstocht sluit Tuinweek af In het kader van de Nationale Tuinweek vindt de traditionele Tuinenfietstocht dit jaar plaats op zaterdag 21 juni in de omgeving van Naaldwijk en De Lier. De landelijke organisatie Groei & Bloei organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale Tuinweek. In deze week staat de tuin in al zijn facetten in de belangstelling. Het thema van de Nationale Tuinweek is: Tegel eruit, plant er in! De start van de

tuinenfietstocht is bij KP Holland, Langebroekweg 80 in Naaldwijk. De route loopt door Naaldwijk, Maasdijk en De Lier en is ongeveer 25 km lang. Onderweg bezoekt u ongeveer 7 particuliere tuinen die speciaal voor deze gelegenheid zijn opengesteld. Starten kan tussen 9.00 en 13.30 uur. Kosten voor deelname zijn: € 4,-. Leden Groei & Bloei betalen slechts € 2,- De Groei & Bloei stand is dit jaar te

vinden in ‘De Spirit Garden’, de tuin van Eef en Gerrina van Zanten, met informatie over het kweken van eigen kruiden. In de tuin is op dat moment ook een Zomermarkt met stands van creatieve duurzame pioniers. Ook kwekerij ‘Sunsister’ is aanwezig met haar Salvia-assortiment. Deze Zomermarkt is van 10.00 - 16.00 uur en er is koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar.

Sushi Kotei bezorgt ook in Westland Westlandse liefhebbers van echte, verse Sushi kunnen hun hart ophalen. Sinds kort bezorgt de Vlaardingse sushi-specialist Sushi Kotei ook in Westland. Het piepjonge bedrijf heeft met het bezorgen van de populaire Japanse visgerechtjes een gat in markt ontdekt en is klaar om Westland te veroveren.

hun eten omdat we uitsluitend werken met verse producten, maar gelukkig vonden ze het de moeite waard. Ja, we krijgen erg leuke en positieve reacties! Onze kracht is dat we werken met producten van goede kwaliteit en we alles zelf vers bereiden. Daardoor is men altijd verzekerd van de beste sushi.”

Sushi Kotei opende op vrijdag 30 mei van dit jaar haar deuren. Aan de Peperstraat 8 in Vlaardingen waren dat echte deuren en op www.sushikotei.nl waren dat de digitale deuren. “Onze focus ligt duidelijk op het bezorgen van online bestellingen”, vertelt eigenaar Marcel Asmus. “Sushi is al een jaar of vijf stevig in opkomst en vooral jonge mensen zijn er gek op. Maar, probeer maar eens sushi te bestellen. Pizza’s en shoarma’s zijn er in overvloed, maar deze gezonde vishapjes zijn nauwelijks te vinden.”

Westland De beslissing om ook in Westland te gaan bezorgen werd genomen nadat

Asmus hier vragen over kreeg. “We kregen mailtjes uit Westland, Maasland en Hoek van Holland met de vraag of we daar ook bezorgden. Vandaar dat we sinds vorige week ook bestellingen uit die regio’s aannemen. Het is even aankijken hoe de bezorgtijden zijn, maar ik weet zeker dat we ook in het Westland veel mensen kunnen verrassen met onze lekkere sushi!”, besluit Asmus. Zie voor meer informatie de website www.sushikotei.nl.

Vers De bezorgservice is een gat in de markt. “We zijn eigenlijk een beetje overdonderd door het succes”, gaat de 38-jarige Asmus verder. “We kregen de eerste week eigenlijk meer bestellingen dan we konden verwerken. Sommige mensen hebben even moeten wachten op

Marcel Asmus (rechts) met zijn koks en bezorgers.

Foto: Amy van den Berg


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 4

sale tot 70% korti ng korting *

bermuda’s, Zwemshorts,

10%

polo’s, t-sh i rts, sokken aeronautica militaire corneliani

korting *

jacob cohen

sh i rts lange en korte mouw,

20%

7-square

pantalons, j eans, kostuums

eton fortezza gant

korting *

jacks, jassen, vesten,

30%

gardeur gaudi

trui en, colberts, schoen en

hans ubbink john miller

korting *

ledub

collecti e van hans ubbi n k

40%

m.e.n.s.

en polo ralph lauren

milestone noterman roy robson

korting *

50%

strellson

diverse arti kelen

sundek thomas maine tommy hilfiger bertoni of denmark

korting *

70%

h e r e n s t r a at 3 3

-

2671 hZ naaldwijk

-

w w w. r o b v o l l e b r e g t. n l

happy socks

koopj es

woolrich

*Met uitzondering van de continu-artikelen en niet in combinatie met andere acties en aanbiedingen.

-

o p e n i n g s t i j d e n : d i .w o . d o . 9 . 3 0 u u r - 1 7 . 3 0 u u r

superdry

-

vr 9.30 - 21.00 uur

-

Za 9.00 - 17.00 uur

RONDVAART EUROPOORT BV

Vrijdag 27 juni 2014

Deze week te huur Kruidenlaan 17, Wateringen Vrije

ning o w r secto

Flat met lift 3 kamers, 2e etage Beschikbaar voor minimaal 1 persoon

Vaartocht door de Rotterdamse Havens met salonboot De Prinsenlander Tijdens deze tocht van ca. 2,5 uur geniet u van een heerlijke Indonesische Rijsttafel en treedt Shantykoor “Onder Zeil” drie keer voor u op. Inschepen vanaf 18.45 uur vertrek 19.15 uur, vanaf het openbaar ponton, Maassluis, Burgemeester Lelykade.

Inkomen 1 persoon minimaal € 31.500,- bruto per jaar Inkomen meerpersoons minimaal € 34.678,- bruto per jaar Netto huurprijs € 979,31 Servicekosten € 39,57

Wee snel b s er ij wan

Kruidenlaan 45, Wateringen oning w r o t c ije se

Vr

Flat met lift, 2 kamers, 5e etage Beschikbaar voor minimaal 1 persoon Inkomen 1 persoon minimaal € 31.500,- bruto per jaar Inkomen meerpersoons minimaal € 34.678,- bruto per jaar

vol =

vol

t

U vaart al mee voor slechts 32,50 per persoon exclusief drankjes. Voor 12,50 hebben we een drankkaart te koop. Reserveren is noodzakelijk Tel. 0174-513750 of via info@rondvaarteuropoort.nl

DENNENPAD 40 ’S-GRAVENZANDE

Netto huurprijs € 884,23 Servicekosten € 39,02

Wilt u reageren op een van deze woningen? Dat kan via onze website www.woonnet-haaglanden.nl. Inschrijving sluit op woensdag 25 juni om 20.00 uur. Meer informatie over deze woningen of over andere woningen die in het Westland en Haaglanden te huur worden aangeboden, vindt u op www.woonnet-haaglanden.nl

Dorpskade 25-27 • 2291 HN Wateringen • T 0174-293 650 info@wonenwateringen.nl • www.wonenwateringen.nl

ZIJN VOOR U KAVELPRIJZEN VAN € 600 PER M2 TE HOOG? SERIEUZE BELANGSTELLENDEN KUNNEN TIJDELIJK REKENEN OP KAVELTARIEVEN DIE € 200 TOT MEER DAN € 300 LAGER LIGGEN!!! BEL 06 - 445 664 33 EN MAAK EEN AFSPRAAK OM Alles2 op alles, UW TOEKOMSTIGE KAVEL VAN CA. 500 M OF MEER met zodat mensen VRIJBLIJVEND TE KUNNEN BEZICHTIGEN. een nierziekte in

leven blijven en ook

A-1 LOKATIE: HAAGWEG 39 TE MONSTER. echt blijven leven!

Vraagprijs € 215.000,- K.K. Heerlijk wonen in een ruim en licht hoekappartement met eigen parkeerplaats en zonnig balkon op het zuidwesten. Dit is uw kans! Kijk snel op

www.dennenpad40.nl voor meer informatie

over dit instapklare 3-kamer appartement nabij het centrum.

Alles op alles, zodat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook echt blijven leven!


Het Hele Westland 18 juni 2014

ZAKELIJK ID Kas wint Innovation Award Het ID Kas-concept, ontwikkeld door Technokas in samenwerking met Duijvestijn Tomaten, Boal Systemen en Scheuten Glas, is verkozen tot Overall Winner van de GreenTech Innovation Award 2014. De heer Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de jury reikte vorige week de prijs uit tijdens de officiële opening van GreenTech Amsterdam 2014, de eerste editie van deze internationale vakbeurs voor tuinbouw technologie. Een internationale jury bekroonde twee nominaties met een Category Award. ID Kas van Technokas won in de categorie Equipment, Futagrow van Metazet / FormFlex won in de categorie Production. “De jury ziet de ID Kas als een nieuw concept met een grote toekomst”, meldt Dijkhuizen. “Technokas, de ontwikkelaar van ID Kas ontving bovendien een tweede nominatie (Daylight Greenhouse), waarmee het de capaciteit om te innoveren nog eens onderstreept. Een verdiende Overall Winner!” Futagrow werd verkozen als winnaar in de categorie Productie. “Futagrow is een slim cradle-to-cradle teeltsysteem voor glasgroente productie die verhoogde productie per m2 met minder inbreng combineert. Het verandert de gewassen meerdere malen per jaar, zorgen voor een gezonde jonge planten en een verhoogde productie van meer dan 20%, waarbij de carbon footprint up wordt verlaagd tot 25%. Een marktgerichte concept met een zeer veelbelovende toekomst”, naar het oordeel van de jury. In totaal werden 53 inzendingen die meedingen naar de GreenTech Innovation Award 2014.

Laatste woningen L’avenue in verkoop Na het succes van de eerste 34 luxe Cuvette eengezinswoningen in 2013 en de verkoop van de 21 Duingras eengezinswoningen in het voorjaar van 2014 worden momenteel op de L’avenue in Hoek van Holland de laatste 15 luxe eengezinswoningen Cuvette B blok te koop aangeboden. “Dit zullen voorlopig de laatste eengezinswoningen op L’avenue worden gezien het gegeven dat er in de laatste Fase (III) geen eengezinswoningen meer gepland staan”, aldus Franklyn van den Berg van OGA Makelaars. De laatste Cuvette woningen beschikken allemaal standaard over een ruime woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, ruime badkamer en een riante zolderetage. De woningen zijn standaard voorzien van een zeer luxe sanitairpakket en vloerverwarming op de begane grond en 1e etage. Alle tuinen (9,5 meter diep) zijn georiënteerd op het zonnige zuiden. Kopers kunnen hun woning nog verder uitbreiden met diverse opties zoals een uitbouw op de begane grond en een dakkapel op zolder. Zie voor meer informatie www.oga-makelaars.nl.

XL Bedrijfskleding is Platinum Partner Vorige week is XL Bedrijfskleding uit Maasdijk toegetreden tot een select gezelschap van dealers. Als vijfde dealer in Nederland mogen zij het predicaat Platinum Dealer voeren van de New Wave Groep. De merken Clique, Jobman, Texas Bull maar ook sinds kort Craft. Om tot dit gezelschap te mogen behoren is behalve omzet ook commitment nodig. “XL bedrijfskleding heeft zich in zeer korte tijd ontwikkeld tot een volwaardig partner”, aldus accountmanager R. van der Kuip van New Wave Nederland. “Trots als een pauw, zeer motiverend en wat een compliment”, aldus Roland van Gulik van XL. “Door dit predikaat wordt bevestigd wat wij al jaren roepen. Kwaliteit betaalt zich uit. MVO, prijs, levensduur en uitstraling zit in ons DNA en natuurlijk merken we dit bij onze klanten maar als een beursgenoteerde leverancier dit herkent en erkent ben je toch extra trots.

gehoorbescherming

hoortoestellen Linneweever....waarom zou u met minder genoegen nemen...

Herenstraat 15 info@linneWeever.nl 2291 BB Wateringen WWW.linneWeever.nl

t. 0174 29 31 40 f. 0174 29 68 20

Pagina 5

i n het H ele westland

MensenWerk

Peter Wielaart van De Boetzelaer

Zwembad verwacht elfmiljoenste bezoeker Met een vijftig meter lange glijbaan, waterattracties en de nieuwste vormen van aquasporten is zwembad De Boetzelaer in Monster een begrip in deze regio. Het zwembad dat in oktober zijn elfmiljoenste bezoeker zal verwelkomen, staat zelfs in de top 50 van populairste dagattracties in Nederland. Met creativiteit en toewijding hebben directeur Peter Wielaart en zijn team De Boetzelaer gemaakt tot één van de meest bezochte zwembaden in Nederland.

om het zwembad mee te verwarmen. Zo was De Boetzelaer al in haar vroege jaren bezig met energie en milieu.

Waterspeeltuin

Zo drukbezocht en recreatief als zwembad De Boetzelaer in Monster nu is, zo moeizaam was de start in 1973. “Ieder dorp in het Westland wilde vroeger zijn eigen zwembad”, vertelt Peter die zelf in ‘s-Gravenzande woont. “Ook Monster mocht een zwembad oprichten, wel conform richtlijnen van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Maar de gemeenteraadsleden konden zich niet vinden in de afmetingen waaraan het zwembad moest voldoen. Veel te kleinschalig, vonden ze. Daarom richtten zij Stichting Zwembad Monster op (nu Stichting De Boetzelaer) zodat in eigen beheer een groter zwembad kon worden gebouwd.”

Na het vertrek van manager Van der Lee in 1988 mocht Peter het stokje overnemen. “Vanaf dat moment ben ik met veel creativiteit aan de slag gegaan om de Boetzelaer tot een succes te maken. Inmiddels heeft ons zwembad een groot 25-meterbad, twee recreatiebaden met waterattracties, een waterglijbaan, peuterbad, springplank en een enorme whirlpool. In de vernieuwde kinderhoek in strandsferen kunnen kinderen iets eten of drinken en kinderfeestjes vieren. Met ons creatieve managementteam verzinnen we continue nieuwe dingen om het zwembad nog aantrekkelijker maken. Het volgende idee staat alweer op de planning”, glundert Peter. “Een complete indoor waterspeeltuin!” Inmiddels is De Boetzelaer in de wijde omtrek bekend en komt de helft van de bezoekers van buiten het Westland. Op de ranglijst van populairste attracties in Nederland staat het Monsterse zwemparadijsje zelfs op de 46e plek, net na Vogelpark Avifauna en nog voor het Kröller-Müller museum.

Cactuskwekerij

1200 kinderen

Maar zwembad De Boetzelaer, vernoemd naar de grondeigenaar Familie van Boetzelaer, bleek naderhand toch te groot voor de gemeente Monster. Daarbij rezen de energiekosten de pan uit en waren er weinig activiteiten. Sluiting van het zwembad leek de enige optie voor de gemeente, die overwoog om er een cactuskwekerij van te maken. Toch kreeg het zwembad een tweede kans, mits er extra recreatie en activiteiten zouden komen. Zo werd De Boetzelaer na de verbouwing in 1987 het eerste recreatieve zwembad in de regio. En om de energiekosten te verlagen, ging Peter de samenwerking aan met de naastgelegen NAM. De warmte die tijdens aardgasboringen van de NAM vrijkomt, gebruikt De Boetzelaer

“Kwaliteit staat voorop bij alles wat we doen”, aldus Peter. “Het zwembad is perfect onderhouden. Niets is stuk, alles is schoon en goed verzorgd. En dat voor een zwembad van veertig jaar oud!” Peter benadrukt dat die hoge kwaliteit ook geldt voor zijn personeel. “We hebben zeer deskundige medewerkers in dienst die zich onderscheiden door net dat stukje extra persoonlijke aandacht.” Dat de klanten dit waarderen, blijkt uit het feit dat wekelijks ruim 1200 kinderen bij De Boetzelaer zwemles volgen. “Bij een sollicitatiegesprek kijk ik de sollicitant altijd eerst in de ogen”, vervolgt hij. “Die moeten fonkelen van enthousiasme. Dan weet ik: die past bij De Boetzelaer!”

door Iris van Santen

Peter Wielaart: “Kwaliteit staat voorop bij alles wat we doen.”

Aqua-Piloxing

Militair lichamelijke opvoeding

Ook voor sportieve zwemmers biedt De Boetzelaer genoeg activiteiten, zoals aqua-aerobics, trimzwemmen en aquajoggen. “Uniek zijn Aqua-Zumba en Aqua-Insanity, twee sporten die bijna nergens anders in Nederland worden aangeboden”, aldus Peter. “In september starten we met Aqua-Piloxing, een combinatie van Pilates , Boxing en dans. Peter benadrukt dat een abonnement voor aquasporten niet nodig is en klanten gewoon per keer betalen. Alleen voor zwemles is een maandkaart nodig.

Peter, die in Vlaardingen opgroeide, had eigenlijk andere carrièreplannen. “Werken in het onderwijs was mijn grote droom. Maar toen ik tijdens diensttijd de militaire sportacademie volgde, werd ik sportinstructeur en kreeg op de Koninklijke militaire academie in Breda de verantwoordelijkheid over het zwembad. Tot een vacature mijn aandacht trok: ‘Chef zwembad gezocht’ bij De Boetzelaer. Met 21 jaar was ik te jong voor de functie maar ik mocht wel aan de slag als assistent manager.” Inmiddels is Peter al-

weer jaren directeur van het populaire zwembad en gaat nog dagelijks met evenveel plezier naar zijn werk om zijn medewerkers te motiveren, stimuleren en inspireren.

Foto: Rolf van Koppen

voor jong en oud. En daarbij is zwemmen gewoon hartstikke leuk! Wel verzorgen we sportdagen voor het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs.”

Elfmiljoenste bezoeker Afgeschaft Iets wat Peter minder waardeert, is de afschaffing van schoolzwemmen. “Het belang van schoolzwemmen wordt onderschat. Veiligheid in en om het water zou in Nederland een kernwaarde moeten zijn. Ik zou als overheid willen dat al mijn inwoners aan zwemmen deden. Het is één van de gezondste sporten

“Ik heb een ideaalbeeld”, vertelt Peter tot slot: “Als mensen in deze regio aan zwemmen denken, dan denken ze aan De Boetzelaer.” Voorlopig hebben al vele mensen het zwembad in hun hart gesloten. Want in oktober verwacht De Boetzelaer zijn elfmiljoenste bezoeker. Daar hoort natuurlijk een feestje bij. Wat voor feestje? Dat houdt Peter nog eventjes geheim.

Topman Lucas Vos op bijeenkomst VNO-NCW Westland-Delfland

‘FloraHolland gaat terug naar de wortels van de coöperatie’ “Onze sector laat een miljard euro aan omzet liggen”, zei topman Lucas Vos van FloraHolland aan het slot van zijn presentatie voor ruim 200 Westlandse ondernemers. “We zijn te veel op elkaar gefocust, terwijl we juist met elkaar samen de focus op de consument moeten richten. Het nieuwe FloraHolland gaat u helpen die miljard te verzilveren.” Leden van VNO-NCW Westland-Delfland waren op 11 juni te gast bij Sion Orchids in De Lier. Eigenaar Eric Moor schetste hoe de internationale strategie van zijn bedrijf voor gestage groei zorgt.

In een decor van bloeiende orchideeën sprak vervolgens algemeen-directeur Lucas Vos over de situatie bij FloraHolland. Zijn eerste 100 dagen waren allesbehalve een rustige inwerkperiode. Hij kreeg te maken met een staking en een zeer kritische algemene ledenvergadering. FloraHolland verkeert dan ook in zwaar weer. “Sinds 2007 raakten we een derde van de leden én van de klanten kwijt. Tegelijkertijd zien we vergaande concentraties: 15% van de leden is nu goed voor 65% van de omzet en 15% van de klanten neemt 84% van de omzet af.”

De inleidingen van Lucas Vos en Eric Moor gaven volop aanleiding tot geanimeerde gesprekken. Foto’s: Fotostudio G.J. Vlekke

Wel/geen veilingklok Deze zomer presenteert FloraHolland de langverwachte toekomststrategie. “Ik kan u vandaag nog alleen de dilemma’s schetsen waarvoor we staan. FloraHolland opereert in een omgeving die in hoog tempo verandert. Maar de leden hebben andere verwachtingen van hun coöperatie in die nieuwe omgeving. Sommigen hechten aan de veilingklok, anderen gebruiken hem niet meer. Sommigen willen dat we sterker de handel opzoeken of meer internationaal actief worden. Die verschillen in visie maken het lastig een eenduidige strategie te ontwikkelen.’ Tegelijkertijd moet ook de interne organisatie flink op de schop. De afstand tussen management en werkvloer is te groot en ook is er te weinig oog voor de klant. “We moeten ons veel meer verdiepen in de wensen en behoeften van de klant.” Om een nieuwe missie te formuleren wil Vos terug naar de wortels van de coöperatie. “Waarom hebben kwekers 100 jaar geleden voor dit model gekozen? Ze wilden hun producten zo goed mogelijk in de markt zetten om zo de beste prijs te realiseren. Dat blijft ook in de toekomst onze toegevoegde waarde.” ‘Ik ben ervan overtuigd dat grote en kleine bedrijven in de sierteelt belang hebben bij een up-to-date plat-

form dat naast een sterke marktplaats ook betaalzekerheid biedt, als logistiek cluster fungeert en dat promotie en innovatie stimuleert. Volgens onderzoek uit 2010 laten we met elkaar een miljard aan consumentenwaarde liggen. Dat potentieel valt alleen aan te boren als we gezamenlijk optrekken. Net als 100 jaar geleden.”

Bloemen Nespresso Om aan te tonen dat dit geen illusie is, wees Lucas Vos op de spectaculaire ontwikkelingen in de koffiemarkt. Sinds de komst van Nespresso, Starbucks en andere koffie-innovaties geven consumenten wereldwijd miljarden meer uit aan koffie. “Bloemen en planten hebben dezelfde potentie, maar dat vraagt wel om slimme marketing. Het Westland heeft alles in huis om hiermee voorop te kunnen lopen.”

Waar blijft de kweker? Eric Moor van Sion Orchids gaf in zijn presentatie al een doorkijk naar de toekomst. Sion is op alle continenten actief en succesvol met vooral jong planten. “Op mijn reizen in het buitenland merk ik hoe hoog de Nederlandse tuinbouw staat aangeschreven. Men kent onze kassenbouwers, installateurs en zaad- en stekleveranciers. Maar ik

Van links naar rechts: FloraHolland-topman Lucas Vos, voorzitter Pieter Eenhoorn van VNO-NCW Westland-Delfland en topman Eric Moor van Sion. krijg ook vaak de vraag: Waar blijven de kwekers? Je kunt wel een prachtige kas bouwen, maar als er geen mannen en vrouwen met groene vingers rondlopen wordt het nog niks.” Volgens Eric Moor liggen er enorme kansen voor Nederlandse kwekers in het buitenland. “Groei realiseren in Europa wordt steeds lastiger. De marges zijn klein en de concurrentie groot. Kijk eens naar andere continenten. Ga eens mee op een handelsmissie. Overal is vraag naar kennis. Je kunt participeren in een bestaand bedrijf of zelf een bedrijf opstarten. Belangrijk is wel dat de kweker

feedback krijgt vanuit de thuisbasis. Zo kunnen we als sector een groot wereldwijd netwerk opbouwen. Nederland moet de tuinbouw als totaalpakket van toeleveranciers én kwekers in de markt zetten.” Een bedrijf dat in Nederland tegen zijn grenzen aanloopt, kan elders nog wel groeien. Dat is ook de weg die Sion heeft bewandeld. “We zagen op tijd aankomen dat de markt voor orchideeën in Europa door overproductie verzadigd zou raken. Eind 2014 hopen we op een eigen locatie in Brazilië met productie te kunnen starten. Dat wordt net zo spannend als het WK.”

Slijterij Mitra weer helemaal van deze tijd Slijterij Mitra in de Zeestraat in Monster is verbouwd. Aad Westdijk en Ria van Adrichem kunnen hun klanten nu ontvangen in een frisse, nieuw winkel die alles te bieden heeft op het gebied van drank. Aad en Ria, die de zaak al zeventien jaar hebben, hebben tegelijk met de verbouwing ook het assortiment aangepakt. Zo is bijvoorbeeld de keuze in whisky flink vergoot. “We hadden eerst 17 meter waar de whisky stond en dat is nu 24 meter”, vertelt Aad. “Ook hebben we meer speciaalbieren. We hadden al veel bijzondere bieren, maar met name de Hollandse speciaal speciaalbieren zijn de laatste jaren bijzonder in trek gekomen. Daarom hebben we deze afdeling ruim verdubbeld: van 18 naar 40 meter.” Maar waar Aad en Ria het meest trots

op zijn is de proeftafel, compleet met tapinstallatie en een klimaatkast voor

de wijn. “Het wordt een proeftafel die ons de mogelijkheid geeft om wijnen

In de nieuwe situatie is een echte looproute en ruimte voor meer producten. Foto: Rob Voogd

en nieuwe dranken te laten proeven, waardoor we nog beter in staat zijn klanten te informeren over ons ruime assortiment”, vervolgt Aad. Ook al zijn er binnen het assortiment veel nieuwe artikelen te vinden, natuurlijk zijn er ook genoeg zaken die vertrouwd zijn gebleven. De mogelijkheid om uw teveel gekochte dranken voor een feestje retour te geven, cadeaubonnen, maar ook de Jonge Westlandse Jenever, de kruidenlikeur ‘Westlandertje’ of de vertrouwde eigen koffielikeur Bah Qui Plör, op zijn Westlands gezegd ‘Bakkie Pleur’. Kortom: alles wat bij Mitra Monster vertrouwd was, is gebleven, aangevuld met veel nieuws. En het is zoals Aad al zegt: “We pretendeerden al de beste slijterij/wijnhandel te zijn en zijn nu ook de mooiste.”

NIEUWE HUISSTIJL & WEBSITES

TURN-KEY KASSENBOUW PROJECTEN

Havenstraat 49 Monster - The Netherlands +31 (0)174 245 321 www.debetsschalke.com

GEBRUIKTE TUINBOUWMACHINES & MATERIALEN

Vlotlaan 37a Monster - The Netherlands +31 (0)174 446 683 www.hortitrade.com


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 6

FAMILIEBERICHTEN

in het H ele westland

Overlijdensadvertenties, dankbetuigingen, geboorteaankondigingen en felicitaties kunt u digitaal aanleveren: advertentie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl, o.v.v. familieberichten

Overleden

En langs het tuinpad van mijn vader...

Na een leven van werken, zorgen en dragen is van ons heengegaan onze dierbare vader, schoonvader en lieve opa

Wim van Paassen

Wilhelmus Cornelis Johannes sinds 6 mei 2001 weduwnaar van

Riet van Paassen-Groenewegen * 4 januari 1927

† 15 juni 2014

op 5 juni 2014 door zijn broer Kees voorzien van het H. Sacrament der Zieken Jac en Ingrid Ivo Marijke † en Rob Michel Correspondentieadres: Verschoorestraat 13 2685 RD Poeldijk

Dankbetuiging

Je was een man van weinig woorden, rustig, liefdevol en met een hart van goud. Wat doet het pijn iemand te verliezen waar je zoveel van houdt. Vol bewondering voor zijn moed, kracht en vertrouwen hebben wij afscheid moeten nemen van mijn lieve man, onze dierbare vader en trotse opa

Arnoldus Maria van Roon ~ Nol ~

Wij zijn verdrietig, maar ook vervuld van mooie herinneringen. *14 oktober 1938

† 14 juni 2014 Corrie van Roon - Groenendaal Edith en Frans Anouk Quint Jacqueline en Mathieu Sil Tess

Correspondentieadres: Horizon Uitvaartverzorging, t.a.v. familie Van Roon, Postbus 144, 2670 AC Naaldwijk

Pa is opgebaard in familiekamer Silene, Rijsenburgerplaats 27 te Poeldijk. Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 20 juni van 19.00 uur tot 20.00 uur in de H. Bartholomeuskerk, Voorstraat 109 te Poeldijk.

De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 20 juni om 10.30 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren en elkaar te ontmoeten in de Noviteit, Kloosterlaan 33 te Monster.

Na de begrafenis is er gelegenheid om te condoleren en samen te zijn bij restaurant Vrienden, Voorstraat 75 te Poeldijk. Wilt u meer informatie over de uitvaart of een condoleance plaatsen, dan kan dit via het Persoonlijk Requiem op www.dijknoordermeer.nl. U logt in met de naam: ‘Wim’ en code: CFLXV2

********************

Onze dank gaat uit naar dr. Schijen en de medewerkers van Thuiszorg Careyn voor de goede verzorging die Pa mocht ontvangen

Tot ons verdriet moeten wij afscheid nemen van onze broer, zwager en oom

Wim van Paassen Wij zullen hem missen en hem herinneren zoals hij voor ons was. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe, Fam. van Paassen

De crematieplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Mochten wij iemand vergeten zijn persoonlijk te berichten, beschouwt u dan deze aankondiging als zodanig. ________________________________________________

Onze grote dank en waardering gaat uit naar huisarts De Vries voor de liefdevolle zorg en aandacht die hij aan mijn man, onze vader en opa heeft gegeven.

Maar je hebt zoveel moois gedaan Iemand als jij zal nooit echt gaan In ons hart zal jij altijd bestaan

Familie Groenewegen Nichten en neven Den Haag, 15 juni 2014

Op maandag 16 juni 2014 is Vince geboren. Zoon van Ruud & Emina Petri en broertje van Luuk. Indische Oceaan 52, 2673 CA Naaldwijk.

Huwelijk

Ria van Bergen - Stoorvogel

Op woensdag 25 juni 2014 trouwen Marcel & Mariëtta!

Drukkerij Het Westland Koopmanstraat 42 2672 GB Naaldwijk (0174) 64 17 40 info@drukkerijhetwestland.nl

Op vrijdag 27 juni 2014 trouwen Remco Boelens & Melissa Mensing! Dahliastraat 36, 2685 XX Poeldijk.

Nu ook online te bestellen: www.drukkerijhetwestland.nl

De vele kaarten, bezoeken, telefoontjes, bloemen waren voor ons tot grote steun. Dit alles en de grote belangstelling bij de uitvaart heeft het afscheid voor ons heel bijzonder gemaakt en wij willen een ieder hiervoor hartelijk bedanken. Pleun van Bergen Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind De Lier, juni 2014

In Memoriam 18-06-2009

18-06-2014

Aad van der Burg Een lege plek, een groot gemis, een mooie herinnering is al wat er nog is… Lieve Aad, pa en opa we missen je nog elke dag.

“Wij helpen u“Wij graag helpen “Wij bij een u graag helpen graag bijugoed een bijgoed een afscheid. ” goed

Wil van der Burg Chantal en Dennis Timo, Justin, Winston Mireille en Marco

Vrijwilligers terminale thuiszorg tel. 06 - 12 47 16 61 www.vptzwestland.nl

WESTLAND MIDDEN DELFLAND HOEK VAN HOLLAND

VPTZ, voor mensen die thuis willen sterven. Onze deskundige vrijwilligers ondersteunen de zieke en de familie.

”Op mijn lijf geschreven”

afscheid. ” afscheid.”

Marja van Dijk Willeke den Hollander ter Laak Als ervaren uitvaartverzorgers in de regio Westland weten wij datLilly een Telefoon (dag en nacht): Als ervaren uitvaartverzorgers in de regio Westland weten wij dat een betekenisvolle manier van (0174) 623456 Als ervaren uitvaartverzorgers in de afscheid regio Westlandnemen weten wij helpt dat een bij het rouwproces. betekenisvolle manier van afscheidnemen nemen helpt bijrouwproces. het rouwproces. horizon@kabelfoon.nl betekenisvolle manier van afscheid helpt bij het Daarom ondersteunen en inspireren wij u bij het organiseren van een www.horizonuitvaart.nl Daarom ondersteunen inspirerenwijwij u het bij het organiseren Daarom ondersteunen en en inspireren u bij organiseren van eenvan een

Anouk, Quint, Sil, Tess

Het valt zwaar

om iemand los te laten…

begrafenis ofcrematie. crematie. begrafenis of ofcrematie. begrafenis U kunt ons bellenop op0174 0174 297 U kunt ons bellen 297719. 719. U kunt ons bellen op 0174 297 719.

Rust zacht Nol van Roon.

Dijkweg 109, 2671 CX Naaldwijk • Sweelincklaan 75, 2692 BB ‘s-Gravenzande

Yarden & Meyer Uitvaartzorg Westland. Wilt u een overlijden melden? Bel dan 0800 8192 (24 uur per dag). www.yarden-meyer.nl

Yarden & Meyer Uitvaartzorg Westland. Wilt u een overlijden

Yarden & Meyer Wilt u een overlijden melden? Bel dan 0800Uitvaartzorg 8192 (24 uur perWestland. dag). www.yarden-meyer.nl melden? Bel dan 0800 8192 (24 uur per dag). www.yarden-meyer.nl

Wij wensen de hele familie veel sterkte met dit verlies, Miranda en Patrick Ester en Hans Liesbeth en Ad Marieke en Branko

Wij zijn in het bezit van het keurmerk uitvaartzorg

EEN PERSOONLIJKE UITVAART MET OOG VOOR DETAIL

Wim van Paassen

Wij zullen hem binnen de familiekring altijd blijven herinneren als een blijmoedige en optimistische man. Wij wensen zijn kinderen en kleinkind veel sterkte toe met dit verlies.

Op maandag 9 juni 2014 is Nola geboren. Dochter van Wilco de Vos & Claudin Knoefmann, Groenelaan 44, 2675 BT Honselersdijk.

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze moeder en oma

Opa Je bent misschien wel weggegaan

Geboren

Achter de groene takken, groeit voor ieder mens geluk. Soms lijkt het bos ondoordringbaar, soms trap je het tere plantje stuk. Maar met geduld en heel veel liefde, vaak met water van een traan. Kun je het plantje vast zien groeien. Je moet het alleen weten te staan!

Rust zacht lieve Opa

Vrij plotseling hebben wij afscheid moeten nemen van onze zwager en oom

weduwnaar van Riet Groenewegen

Nol is thuis in zijn vertrouwde omgeving. Wij komen samen voor de Avondwake op donderdag 19 juni om 19.00 uur in de H. Machutuskerk, Choorstraat 103 te Monster, waarna er gelegenheid is tot afscheid nemen en condoleren.

De eucharistieviering bij zijn uitvaart vindt plaats op zaterdag 21 juni om 10.30 uur in genoemde kerk. Aansluitend zullen we Pa begeleiden naar zijn laatste rustplaats op de parochiële begraafplaats waar hij zal worden bijgezet in het familiegraf, bij zijn lieve vrouw en zijn dochter.

Geboortekaartjes

0174 – 29 29 26

Wij zijn getroffen door het plotseling overlijden van onze oom

Martien van Wingerden Wij zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange trouwe inzet en betrokkenheid bij ons bedrijf. Wij wensen zijn naaste familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Staticekwekerij Cock en Ton van Wingerden en medewerkers

Telefoon 0174-270090

Telefoon 0174-510391

Informatiecentrum & Gedenktekens Hoofdstraat 82, 2678 CM De Lier

Uitvaart- informatiecentrum Voorstraat 26, 2685 EM Poeldijk

www.uitvaart-de-lier.nl

L

Wij zijn er voor u

www.lupine.nl

LUPINE_0911_10_HET HELE WESTLAND_155x54.indd 1

14-09-2011 10:47:01

aat uw zorg onze zorg zijn

Een extra mogelijkheid om troost te bieden

Wilt u meer informatie? Bel naar 015 - 251 11 88 of kijk op www.de-laatste-eer.nl

Uitvaartverzorging

eer

van der

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

GeDenkTekens • inscRipTies • uRnen ResTAuRATies • sieRADen Advies bij u thuis of in onze showroom. Geopend van maandag t/m zaterdag. Dorpskade 28 • 2291 HR Wateringen Tel.: 0174 22 68 60 info@degedenkgroep.nl • www.degedenkgroep.nl

Plaats een persoonlijk “Memare” Trooststeentje op het graf of een op een andere herinneringsplek van uw dierbare overledene. Deze Trooststeentjes zijn een initiatief van Memare. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, met daarop diverse persoonlijke teksten gegraveerd. Meer informatie? Vraag ernaar bij uw uitvaartondernemer. Of www.memare.nl Memare Den Haag Piet Heinstraat 115-117 2518 CG Den Haag Tel: 070 - 345 45 05 E-mail: denhaag@memare.nl

Memare Leiden Lammenschansplein 6-B 2321 JB Leiden Tel: 071 - 531 28 75 E-mail: leiden@memare.nl

Memare Honselersdijk Dijkstraat 37 2675 AV Honselersdijk Tel: 0174 - 388 342 E-mail: westland@memare.nl

Al meer dan 25 jaar uw vertrouwen waard. Al meer dan 25 jaar uw vertrouwen waard

Verzorging van begrafenissen en crematies in gehele Westland en omgeving

dag en nacht bereikbaar Henk van der Kruijk

Jolanda Sonneveld

www.uitvaartverzorgingvandermeer.nl T. 0174-412230 E. gmeer@caiway.nl

Uitvaartverzorging W.P. van Wingerden

Uitvaartverzorging W.P. van Wingerden

Zandeveltweg 75 2692 AS ‘s-Gravenzande

Nachtegaalstraat 47, 2675 XW Honselersdijk Telefoon 0174-622022

Verzorging van begrafenissen en crematies in gehele Westland en omgeving. Nachtegaalstraat 47, 2675 XW Honselersdijk Telefoon 0174-622022

www.dijknoordermeer.nl - uitvaart@dijknoordermeer.nl


Het Hele Westland 18 juni 2014

t.k. kinderkeukentje, geheel compleet met veel accessoires € 10,- 0610455766 t.k. pluk kar/ kranten kar, 3 kisten, afdekhoes, bandjes 2jr oud € 15.- 244732 t.k. oude videoband of camcorderbandje op dvd 0621955764 t.k. Houten regentonnen € 62,50 30346009 t.k. nike voetbalschoenen maat 34 € 5,- 629869 t.k. voetbalschoenen nike maat 32 € 5,- 629869 t.k. z.g.a.n dubbele radiator bxh 70x60 kleur wit € 25,629869 gevr. inline-skaters (v44jr) Wil groepje oprichten. Omgeving Nwk. 0628537438 gratis. Jonge konijntjes, mogen rond half juli weg 0623731050 gevr. lp’s singles ik kom ze tegen een kleine vergoeding ophalen 620355 gratis. Kinderspullen: fiets maxicosi glijbaan en meer 0651955464 gratis. Computer printer telefoon gratis 0651955464 gratis Juichpak oranje spullen gratis 0651955464 t.k. dames fiets met trom-

op quinyzap 0615394578 t.k. Babybadje bebejou kleur cream met 2 emmers 0615394578

t.k. Leuke roze step va 2 jr. Hout inklapbaar tafel fornuisje met 0623141146 t.k. Roze skeelers verstb. Van mt33tot36 als nieuw

SpringkuSSenS

www.eeft.nl 0174-518788

Springkussens 0623141146 t.k.

Craco autostoelt va 3

tot 12jr. Anw 2jr. Weinig gewww.eeft.nl bruikt 0623141146

t.k. Kinderstoel witte kunststof kuip poten kunnen er uit 0174-518788 handig 23141146 t.k. loopeenden kuikens 2014 smaragd 5 euro 517653

Gerberalaan te naaldwijk HERENSTRAAT3133B MONSTER Vraagprijs € 148.500,k.k. Vraagprijs € 169.000,K.K. Benten/of u op zoek naar een fris,een modern en royaalplek Starter op zoek naar gezellige ingedeeld appartement met lift, omdat u starter bent met leuk uitzicht? en/of wenst te gaan Dan moet u Vanuit ditkleiner appartement aanwonen? de Gerberalaan kijkt zeker u vanaf hoog uitbijover heel Naaldwijk. eensdrie komen kijken dit ruime appartement.

06-337 339 55 www.troostmakelaardij.nl t.k. dubbele schommel nieuw in doos wegens overcompleet € 50,0622920496 t.k. Wip voor de kleintjes, nieuw in doos € 15,0622920496 t.k. Spartamet luxe uitvoering compleet zonder kenteken € 85,- 0645202061 t.k. baby born maxicosi ik

Rustige bewoner gezocht voor bovenwoning Centrum ‘s-Gravenzande

(40 m2; cv, dubbelglas; eigen ingang) Brieven onder nr. 916 t.a.v. Het Hele westland, Stokdijkkade 10 te Naaldwijk mel remmen en versnelling € 65,- 540025 t.k. Voor de techneut: Loewe A42 plasma tv type: L2650 teab. 0638624580 t.k. Westlandse platbodem met Vetus dieselmotor l.12 b.2.2m 417270 t.k. Zwarte oma fiets, splinternieuw. Framehoogte 47 cm. € 150,- 0646042153 t.k. Hogedruk reiniger 200 bar Empas. Poeldijk € 850.0610701160 t.k. Industriele stofzuiger 3.000 W. In goede staat. Poeldijk € 225.0610701160 t.k. Twinny Load voor 2 fietsen compleet koopje € 20,- 512391 t.k. Wandelwagen Xadventure en buggyboard maxi 0615394578 t.k. Maxi-cosi met alle toebehoren met adaptors voor

t.k. zitzak, (aqua)blauwtinten, patchworkmotief, polyester € 10,- 420418 t.k. Bonte ballonnenspel (nijntje) € 1,- 420418 t.k. dobeelpuzzel prinsessen € 0,50 420418 gevr. tuinfrees diezel / benz mag defect zijn tot 50 euro 0618357378 gevr. Groene scoutingblouse voor leiding/ volwassene maat S/M 0630764825 t.k. koffer zgan licht blauw € 30.- 0610804299 t.k. Delft blauwe tegeltjes 3,00 p.stuk 514896 t.k. Koffer merk preco met wieltjes lichtblauw 45x60 cm € 30.- 0610804299 t.k. sjoelbak 180 lang met 20 stenen. € 15,-

heb 3 verschillende zijn nog mooi pst € 10,- 0651229756 t.k. yamaha xjr 1300 2002 30000km 0653931651 t.k. Goedkope cadeaus Gratis verzending check € 5,0644572454 t.k. maxi cosi z.g.a.n. voor spotprijs € 9,99 0643408145 t.k. Boot Doerak 9x3.10 m.Doorv.hoogte niet voor Westland. Info 0620243628 t.k. Koel/vrieskast. €10,00 Op te halen in ‘s-gravenzande. 0621893922 gevr. te koop gvr oude schilderijen westlandse schilders all genr 0630187796 t.k. damesfiets handrem vers 8 speed slot verl nw tandwiel + ketting € 95,620782 t.k. damesfiets handrem vers slot verl igst € 75,620782

0650942934 t.k. 12 r v s keuken handgrepen nieuw in verp . € 25,- 0650942934 t.k. 2 jan d bouvrie lampen hallogeen. tafel en staande. € 40,- 0650942934 t.k. zwart herenvest. leer 54 z g a nieuw. € 20,0650942934 gevr. gezocht easy rider 2 driewieler ligfiets 0641752435 gratis. Enkele vierkante meters grijs/wit grind af te halen,.gratis! 0613461888 t.k. Oude duw speelkar,rijd nog prima € 25,0613461888 t.k. Maxi Cosi Cabrio zwart met zonneschermen hoofdsteun izgs € 32,0651963783 t.k. Fietstas een dubbele nieuw in gesloten verpakking. € 12,50 0651963783 t.k. Commode wit met beige met 2 deurtjes en 1 lade (uit elkaar) € 20,- 0651963783 t.k. Dameskleding 5 stuks maat M in goede staat € 5,0652963783 t.k. Meisjeskleding diversen mt 68 een tas vol € 7,50 0651963783 t.k. Teddy beer super grote bruine nog nieuw € 15,0651963783 t.k. Voedingskussen met beschermhoes en extra badstof hoes als ni € 10,0651963783 gevr. draaibank en freesbank 0649798990 gevr. stoommachine of heteluchtmachine 0649798990 t.k. Grote kinder tractor met 2 aanhangers izgst 0623141146

t.k. Zeer nette Mercedes e240 uit 2003 123000km zeer mooi € 8000,0651184148 t.k. nieuwe brievenbusklep rvs en een bronze klep met deurknop € 30,0651184148 t.k. sheltiepups met stamboom etc. 8 wkn oud. 06 20746357 t.k. Tekno model vrachtauto nieuw in doos olsthoorn s-gravenzande € 60,0633990921 t.k. Logitech draadl. keyboard K400 + Bluetooth adapter nw. in ds € 28,0640966225 t.k. Philips ronde TL-E circular 40W/33-640 nieuw € 12,50 0640966225 t.k. Diverse op doek geschilderde schilderijen TOP

Maatwerk voor uw onroerende zaken

Bel Vijverberg Adviseurs OZ. Tel. 06 23 89 29 01

stukken van af € 250,630814 t.k. Klasse Peugeot Partner MPV VTC Air3 Weinig KM gereden €7.950,- 630814 t.k. Prachtige oude Antieke koperen sierlijke kan € 35,630814 t.k. Antieke Stenenbikker zoals men die vroeger gebruikte € 25,- 630814 t.k. 6 grote nieuwe Soepkommen voor weggeefprijs

€ 15,- 630814 t.k. Oude Schoolkaart Europa van Breukers en Schepel 180x195cm € 125,- 630814 t.k. 22 x baby/peuter meisjesmerkkleding mt 86 t/m 110 in nw st! € 18,50 882604 gevr. box, liefst wit en snel in- en uit elkaar te zetten voor oma 623642 gevr. stevige babybox voor een oma en opa, goed inklapbaar 623642 t.k. Hoek Vitrinekastje 175 x 50 met spiegels zeer mooi beuken € 30,- 0618953584 t.k. zeehengels 4.50 meter. 2 molens mitchell.weinig gebruikt. teab 0651115792 t.k. ronde mat glas kamerlamp met groeneketting € 15,- 0612460445 t.k. Tom tom voor Europa, 500.izgst. € teab 0651115792 t.k. Grijze Emaille schaal met zwart randje. +- 70 jaar oud € 6,- 620770 t.k. Boek Glory Days biografie van Bruce Springsteen € 2,- 620770 aangeb. 7 Boeken van Robert Ludlem waaronder het Jason Dubbelspel 620770 t.k. Boek Verloren van Nicce French € 1,50 620770 t.k. Boek Het Geheugenspel van Nicci French € 1,50 620770 t.k. Boek De Rode Kamer van Nicci French € 1,50 620770 t.k. Bosch Maaimachine € 40,- 882369 t.k. halve kuub zand in zakken van 25 kilo (aanvulzand) € 12.50 882369 t.k. Triumph spitfire bj 1967

met deksel 0683322854 t.k. V.d.camplng wasmachintje waterkoker tafel grill/bbq. 0683322854 t.k. Bebejou wit bad +standaard magnetron flessen sterilisator en 0683322854 t.k. Veel speeltjes v.a. 0t/m 4jr als nieuw. O.a. houten puzzels 0683322854 t.k. V.d. box muziekmobiel, activitycenter ambitoys boxspanner. E 0683322854 t.k. electrische fiets merk gazelle € 200,- 0626021070 gevr. koelvries combi of vriezer met laden tot € 25,0626462760 gevr. tafel model koelkast of gasfornuis met oven tot € 15,- 0626462760 t.k. Grote Winnie de Pooh knuffel € 5,- 0629074396 t.k. Mooie Ajax vlag € 5,0629074396 t.k. Leuke Arena puzzel van 1000 stukjes € 2,50 0629074396 t.k. nieuw Ajax spel € 10,0629074396 t.k. groot Disney beeld 60 cm donald duck voor verza-

Gevraagd per direct:

een vutter of 65 plusser Heb jij tijd en zin om lichtere tuinbouw motoren te repareren, ervaring vereist.

Voor info:

06-14464183

apk gekeurd belasting vrij € teab 621316 t.k. pallet aanhangwagen in goede staat € 500,- 621316 t.k. ongeveer 100 oude aanstekers heel veel merken € teab 621316 t.k. verstelbare zaagmachine prof 220 volt € teab 621316 t.k. Leuke roze step va 2 jr. Hout inklapbaar tafel fornuisje met 0623141146 t.k. V.d.wij spel sega superstar tennis.in doos en boekje. 0640075286 t.k. Spel v.d. wij the ultimate red ball challenge in doos en boe 0640075286 t.k. V.d. nintendo ds spel planet rescue ocean patfol 0640075286 t.k. Spel v.d. nintendods chicken little ace in action indoos 0640075286 t.k. Spel v.d. nintendods boogie 10+ en pokemon ranger shadows of 0640075286 t.k. V.d camping of boot 2plts butagas. Gasstel groen

t.k. dames rokken 4 stuks boven de knie maat 44 spijkerstof € 10,- 0611784503 t.k. baby born maxi cosi (de nieuwe )ziet er goed uit € 10,- 0611784503 t.k. baby born maxicosi ziet er goed uit € 7.50 0611784503 t.k. diddl poppen heel veel verschillende groot 30 cm pst € 10,- 0611784503 t.k. diddl heel veel verschillende poppen 20 cm groot pst € 7.50 0611784503 t.k. diddl heel veel verschillende poppen kleintjes pst € 5,- 0611784503 t.k. Driekwart spijkerbroek nieuw € 10,- 0629074396 t.k. grote conifeer op stam 250 hoog/breed 2 meter groen blijvend € 30,0638033440 t.k. minnie mouse 2 poppen eurodisney nieuw 1 prinsesjurk aan € 15,- 0638033440 t.k. 2 nieuwe lampen kapjes bruin 15 bij 13 € 10,0638033440

Wilt u goud of zilver verkopen?

BIJ EEN KOOPWONING NU

€ 2.500,-

KLUSKORTING

Chris van Waes is naast antiquair en juwelier ook gediplomeerd taxateur.

Wij helpen jou met klussen!

Voor uw goud en zilver biedt Chris van Waes op basis van een vakkundige taxatie een goede prijs.

Kies uit het ruime aanbod van Staedion koopwoningen voor een zeer aantrekkelijke prijs! Het klinkt te mooi om waar te zijn, toch is het echt zo. Als je nu een woning koopt bij Staedion ontvang je € 2.500,- kluskorting. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op onze website en informeer naar de voorwaarden.

GRATIS ADVERTEREN VOOR PARTICULIEREN!!! Maak gebruik van de advertentiecoupon op deze pagina Het kan zijn dat uw gratis advertentie NIET is geplaatst. Dit komt uitsluitend omdat u zich dan niet aan de spelregels gehouden heeft. Deze zijn als volgt: 4 Gebruik uitsluitend de coupon van deze krant (dus geen kopietjes of faxen). 4 Maximaal 15 woorden. 4 Schrijf duidelijk. 4 Frankeer voldoende (0,54 euro) of deponeer de coupon zonder envelop in onze brievenbus.

t.k. mooi zomerkostuum 5 delig, colbert, broek, 2x vestje, overhemd € 50,0638033440 t.k. rieten krans om op te hangen leuke dingen eraan ovaal 70cm € 50,0638033440 t.k. elec dm fiets gazelle 2x gebr door omst moet hij weg € 1500,- 0615539554 t.k. 2 lat bodems 90/200 1 elec 80 eurorn1 handm 50 euro zelfha 0615539554

handrem,versnelling,slot 28 inch, verlichting igst. 75,620782 verloren kinder-zonnepetje blauw wit De Lier, Sportlaan-Kerklaan 503507 gratis fietskarretje afhalen 631546 t.k. voortent met omloop mt 10 igst. 150,- 413954 t.k. damesfiets Batavus terugtraprem 4 versenlleingen met mandje 45,- 625022 gevr. tape recorder, radio, enkel recorder igst. 623491 gevr. gratis fietsen om op te knappen 0614376511 ruilen benzine reklame spullen oud klein voor tekno vrachtauto model 387197 t.k. gehaakte kleedjes 0658840515 t.k. gevarendriehoek, sleepkabel zgan. 6,- 620770 t.k. doos boeken oa. 25 Dean Koontz, 6 Rober Ludlum 20,- 620770 t.k. Opel auto model 4 stuks 1-43 nieuw, Vectra Tigra Corsa Meriva 40,- 387197 gevr. postzegels, albums, stockboeken voor goed doel 0614376511 t.k Agu fietsschoenen, harde zool (steun) maat 42 625566 t.k. afdekhoes voor tuinstoelen, tafel 5,- 620770 t.k. Shimano raceschoenen SPDR-R maat 40 zgan. 625566 t.k. 1 paar loopkrukken 30,2 maanden oud 0613028091 t.k. damesfiets, handrem versn. 8 speed slot verlichting, tandwiel + ketting 95,620782 t.k. babyspullen 244451 t.k. geestelijke boeken bijbels, geestelijke muziek op cassette 421665

Caravanstalling- 0174-510148 melaar € 75,- 0651229756 t.k. groot Disney beeld dagobert duck 60 cm voor verzamelaar € 75,0651229756 t.k. groot Disney beeld pluto voor echte verzamelaar € 60,- 0651229756 t.k. 2 laafjes man en vrouw 20 cm hoort bij elkaar v verzamelaar € 40,- 0651229756

Juwelier Antiquair

t.k. 20 betonplex platen 18mm maat 1.23 x 98.5 € 10.- 0638419250 t.k. dames fiets oud model, zonder roest trommelrem,vaste pr. € 50,0638419250 t.k. grote buxus op stam hoogte 225 hij is te groot v onze tuin € 50,0651229756 t.k. nieuwe bad/ochtend jas meisje maat 164/paars/ zacht/capuchon € 10,0638033440 t.k. jonge dwergkonijntjes geboren 23-04 418919 t.k. Giant herenfiets, 21 versnellingen in goede staat € 175,- 846666 gevr. koelkast gevraagd niet meer als 25 euro 846666 t.k. ouderwetse waswringer met 2 rollen i.z.g.st. met handslinger € 30,0622979008 t.k. 2 rollen gaas groen geplastificeerd van 80 cm hoog en 60 cm € 10,0622979008 t.k. nieuw dig fototoestel 14 megapixel van olymphus actie ad kr € 50,- 0622979008 t.k. gieter van kunststof 15 liter inhoud inclusief broeskop € 5,- 0622979008 t.k. goede router van linksys dit i.v.m nemen glasvezel i.z.g.st € 20,- 0622979008 t.k. accuboor black-decker i.z.g.at. 12 volt inclusief bitjes € 15,- 0622979008 aangeb. kittens, zwart/grijs gestreept, geb:17-4 poesje en katertje 297086 t.k. 4pk evinrude de luxe+2pk honda 4takt,goed of niet in1koop € 150,0633094752 t.k. Citroen Saxo 1.1 538, geelrnbj 1999, km 139559, apk tot okt € 950,0620617378 t.k. damesfiets

vraagprijs €

vraa

Voor het complete aanbod kijk op onze website.

De Brink/Forellendaal

vraagprijs vanaf € 115.000 ,- k.k.

Doe het samen met Staedion www.staedion.nl (070) 376 71 11

KWF Kankerbestrijding zorgt voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Kijk vandaag nog op kwfkankerbestrijding.nl om te zien wat ú kunt doen. iedereen verdient een morgen

ca. 1.100 m2 groot vanaf ca. 01-08-2014

Tel. 06 - 535 664 26 of 06 - 514 766 33 24V40ltr 150,- 516451 t.k. 5 vuren panelen L=210 B=50 D=1.6 nieuw p.stuk 10,- 516451 t.k. aluminium ladder 2x350 zgan 100,- 516451 t.k. tv tuner stick eye tv one kpn digitenne voor uw mac of p.c. nw in verpakking 52,50 06-40966225 t.k. 4 entreekaarten dierenpark wissel bij Epe+koffie en broodje 30,- 06-10211350 t.k. trust kaartlezer thinity/16264 in verpakking 10,06-40966225 t.k. trust 30 USB adapter nieuw blue tooth 7,50 0640966225 t.k. linksys AE 2500 dual-

kantdekentje 5,- of voor grote plant 630948 t.k. oventje vd camping 5,-/ windscherm extra stevig geen plastic van 69,- voor 25,- 292305 t.k. vouwbaar zonnebed groen in tas 10,- 292305 t.k. voor camping droogmolen 10,- 292305 gevr. Wie kan bakoven uitleggen svp 503507 gratis af te halen cementmolen 06-22978979 t.k. houten kinderstoel teab 626396 t.k. z.g.a.n dubbele radiator bxh 70x60 kleur wit € 25,629869

$

uitgeverij

re c l ame & be le tteri ng

verspreiding

ra am & gla sfoli es re s tyl ing & interi eur

Walltex full colour wandbekleding Grote wanden snel en naadloos voorzien van full colour opdruk. Zowel voor particulieren als voor restyling van uw bedrijfspand. Wall-Tex met textiele doek structuur reinigbaar, stoot- en krasvast.

35,-

inclusief montage

*vraag ons naar de voorwaarden

Visual Wilt u ook gebruik maken van deze vorm van buitenreclame? Geef uw pand extra uitstraling met een professionele full colour visual. Het creëert een heldere boodschap met een eigen gezicht op uw pand.

76 x 120 mm, Westlander, graag zo ver mogelijk voorin

65 . enstraat 00,- k.k Van Dgieps rijs € 140.0

Te Huur

agrarisch verwante bedrijfsruimte

Vakjes open laten voor spaties, 1 cijfer/letter per vakje. Opsturen, in een VOLDOENDE gefrankeerde (0,46 euro) OPEN envelop, naar Uitgeverij Thoen b.v., Postbus 44, 2670 AA Naaldwijk of, ZONDER envelop, deponeren in de brievenbus, Stokdijkkade 10 of opgeven via www.hethelewestland.nl. Uw advertentie dient vrijdagochtend (08.00 uur) in ons bezit te zijn. Advertenties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd. Maximaal 3 advertenties per persoon.

info@chrisvanwaes.nl www.chrisvanwaes.nl

morgen mag ik naar huis

band draadloos usb adapter nw 17,50 06-40966225 gevr. Geboortekaartjes voor mijn verzameling bvd 415940 t.k. in zeer goede staat 6 mooie muziek boeken orgel en piano 16,50 0620500977 gratis af te halen grindtegels 60x40 50x50 40x40 0640236029 t.k. weinig gebruikt veiligheid kindertraphekje verstelbaar 30,- 0620500977 t.k. philips afstandsbediening nw in verp. Ype srp 5002 12,- 06-40966225 t.k. mooi mintgroen ledi-

GRATIS ADVERTENTIE

Stuwstraat 179

vraagprijs € 89.000,- k.k.

gezocht gitaar ong. 25,-, geestelijke boeken en bijbels 421665 vrouw 82 zoekt serieuze vriendschap voor gezelligheid en vakantie 0649437170 t.k bergmeubel donker eiken 75,- 512727 t.k. nieuwe tuinmolen 1.50 m. hoogte, draai op de wind erg mooi 621122 t.k. vriezer merk bosch 3 lades igst. 100,0683695100 t.k. tennis racket 620052 gevr. Tafel model koelkast 75,- 06-83695100 t.k. koelkastje voor in caravan model koelkist 12,-

Particulieren kunnen gratis adverteren in Het Hele Westland. Via onze site (www.hethelewestland.nl), maar ook via deze coupon. S.v.p. duidelijk schrijven.

woensdag t/m vrijdag 11.00 – 17.30 uur zaterdag 11.00 – 17.00 uur, of op afspraak. Jan Barendselaan 66 2685 BV Poeldijk Telefoon 0174 44 46 35

4 De coupon dient vóór vrijdagochtend 08.00 uur in ons bezit te zijn. 4 Advertenties met commerciële activiteiten worden niet gratis geplaatst. 4 De redactie behoudt zich het recht voor, advertenties, zonder opgaaf van reden, te weigeren (geen telefonische uitleg mogelijk).

COUPON VOOR

Uw vertrouwen waard de 59 John Radecker12ka 5.000,- k.k.

Pagina 7

Informeer naar de vele mogelijkheden.

(car) Wrappen Een complete wrap tovert uw voertuig om in een èchte eye-catcher. U kunt elke vorm van een voertuig (auto, motor, vrachtwagen, aanhangwagen, trein, boot, vliegtuig) met een hoogwaardige, kwaliteit gegoten vinyl wrappen. Deze folie kan een kleur zijn maar deze kan ook bestaan uit een grote print.


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 8

geMEENTENIEUWS Westland Vragen over werkzaamheden De Lier VVD Westland heeft vragen aan het college gesteld over de afsluitingen in en rondom De Lier. De fractie wil weten waarom er op hetzelfde tijdstip verschillende locaties zijn opgebroken en of het mogelijk is om deze werkzaamheden beter de coördineren. “Zo zijn er op dit moment openbrekingen in de M.A. de Ruyterstraat, Oranjestraat/ Irenestraat en de Hoofdstraat. Daarnaast wordt er ook gewerkt op de Tramonta-locatie, waardoor bouwverkeer voor obstructie zorgt”, meldt de fractie. Vooral de werkzaamheden in de Hoofdstraat zou voor veel overlast zorgen voor fietsers en voetgangers. Ook de werkzaamheden buiten De Lier, zoals bij de Burg. Crezeelaan en Westerlee, hebben gevolgen voor de kern. Daarnaast wil VVD Westland weten waarom winkeliers en omwonenden op het laatste moment of zelfs niet geïnformeerd zijn over de werkzaamheden. De fractie wil weten wie verantwoordelijk is hiervoor en wil van het college de duur van de afzonderlijke openbrekingen, afsluitingen en omleidingen te weten komen.

PvdA Westland kiest nieuwe voorzitter Op 4 juni heeft de algemene ledenvergadering van de PvdA Westland Jan van der Wilk gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Nico de Gier op die lid van de gemeenteraad is geworden. Jan van der Wilk (61) is afkomstig uit Naaldwijk. Hij is een oud-gediende binnen de PvdA Westland. Hij wil de PvdA Westland herkenbaarder maken, met als doel een sterk Progressief Westland, waarin PvdA en GroenLinks samenwerken. Jan van der Wilk is tevens voorzitter van het onlangs ingestelde Ombudsteam PvdA Westland.

lezers schrijven

Erg? Nee Rien van den Anker, en dát nu net niet! Hij was wel leuk, die laatste column van je (over het lied voor 10 jaar Westland – red.). Ik moest zo onbedaarlijk lachen dat ik vaak niet verder kon lezen, maar dát nu net niet. Hoe vind je die rake aantijgingen en bemerkingen in je vocabulaire. Wat kan je situaties rücksichtslos neersabelen. En dat mag allemaal. Alles en iedereen mag je afkraken, maar dát nu net niet. Handen af van ons Westlands Mannenkoor en het Glazen Stad-lied. Die hebben mij te ‘erg’ beroerd! Stien van der Hoeven-Persoon, Naaldwijk

Bomen vermoord Al in maart zag ik het. In Naaldwijk aan de Plataan/Robinia is daadkrachtig opgetreden door onbekenden die 2 gruwelijke moorden hebben gepleegd op openbare bomen. Op barbaarse en laaghartige wijze zijn twee levenslustige mooie straatbomen (platanen) om het leven geholpen. Hoe dan? De truc die hier gebruikt is, houdt in bij voorkeur in het voorjaar gaatjes te boren in de stam en daar een bestrijdingsmiddel zoals Roundup (Glyflosaat) in te laten lopen. Dat verspreidt zich door het systeem van de boom en hij legt het loodje. Boompje dood, dader blij! Bij een van de bomen zijn gaatjes zichtbaar aanwezig, de tweede boom is door wortelverstrengeling mee de dood in gesleurd. Er zit wel een begin van een gaatje in, maar nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. De vermoorde bomen staan in de openbare ruimte en zijn dus van ons allemaal. De gemeente heeft aangifte gedaan en de schade is ruim 10.000 euro. Onbegrijpelijk dat mensen bomen en ander groen vernielen. Argumenten zijn vaak, ergernis door blaadjes, schaduw, liever meer parkeerplaatsen of men haat gewoon bomen en dat geldt ook voor de fleurige wegbermen... Vreemd dat mensen niet weten dat zonder het groen en vooral de bomen er geen leven mogelijk is op aarde. Bomen halen fijnstof en andere schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving en schonere lucht. Het is te hopen dat deze bomendoders worden opgepakt! Aad van Uffelen, Naaldwijk

‘Stoppen als tuinder’ onderwerp van informatieavonden

‘Als de bank de geldkraan dichtdraait’ Door het hele land doet het zich al sinds de start van de crisis voor: tuinders die, gedwongen door hun huisbankier, met hun bedrijf stoppen. Om hen en hun partners die dat noodlot treft enige wegwijs te maken in wat hen te wachten staat, beleggen enkele organisaties in ons land, waaronder de afdelingen van Kwadraad (bureaus voor maatschappelijk werk) informatieavonden. Donderdag 26 juni om 19.30 uur begint een lotgenotenavond in Partycentrum De Rank in De Lier. Kwadraad Westland neemt er deel aan. Aanmelden kan via e-mail naar p.vanwissen@kwadraad.nl of p.luijendijk@kabelfoon.net. door Louis Bruijnzeels Hoe verloopt een proces van een gedwongen bedrijfsbeëindiging? Wat staat de getroffene(n) te wachten? Kunnen zij na afloop nog wel werk vinden, waar mogen ze wonen en kunnen ze ooit nog een bankkrediet krijgen? De organisatoren: “Veel ondernemers weten niet hoe een en ander verder gaat, wanneer het bedrijf te koop word gezet.Veel zaken zijn immers onzeker. Ondernemers lopen dan rond met vragen als: ‘hoe kan ik werk vinden’, ‘waar kan ik gaan wonen’, ‘hoe gaat de afwikkeling’ enzovoort. Mede daarom is door de lotgenotengroep voor tuinders in het Westland en Oostland een flyer gemaakt met daarin veel praktische informatie. Die wordt uitgebreider door de lotgenotengroep gegeven op de een informatieavond op donderdag 26 juni. Ook wordt informatie gegeven over het eventueel deelnemen in een gespreksgroep. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, wordt voor komend najaar mogelijk weer een avond georganiseerd. Bij voldoende aanmeldingen uit het Oostland wordt mogelijk ook voor deze regio en aparte groep gestart. Zo’n gespreksgroep komt 8 keer bij elkaar in een gebouw van Kwadraad. Gepraat wordt onder leiding van een maatschappelijk werkster van deze organisatie. De ervaring leert dat deze avonden zeer waardevol zijn.

Familiebedrijven “Wennen aan een leven zonder komkommertijd”, was al in 2009 de kop van

een tragisch verhaal in de Volkskrant. Daarin liet journaliste Yvonne Hofs tuinders aan het woord die nog maar kort op non-actief stonden. Onder hen enkele komkommertelers, die lange tijd gemiddeld 15 eurocent per komkommer vingen, terwijl de kostprijs 22 eurocent bedroeg. De telers beschuldigden vooral de supermarktketens van het onafwendbare lot dat hen was getroffen. Ook sprak Hofs met telers en kwekers die na een deels mislukt seizoen geen cent krediet van de bank kregen om een nieuwe oogst te kunnen voorfinancieren. Het was een verhaal vol kommer en kwel, menselijk leed, vernederingen en psychisch leed. Hofs signaleerde dat het in veel gevallen om familiebedrijven ging, geleid door mensen die veelal direct van school het bedrijf in rolden en geen ander vak beheersten. Na het verlies van hun bedrijf waren ze dan ook kansloos op de arbeidsmarkt.

Relatiebeheerder Frans (verder wenst hij onbekend te blijven) was tot en met oktober 2013 actief als tuinder in Westland. Hij teelde op bijna twee hectare tomaten. Onder voorwaarden vat hij samen waar ‘ie met z’n gezin met twee kinderen (één van de twee is al het huis uit) aan toe is sinds de bank de geldkraan dichtdraaide. Frans: “Ruim anderhalf jaar daarvoor was het al mis. Week in, week uit waren de prijzen bedroevend laag. Daar begon het met alle tuinders mee die het niet hebben gered. Ook ik dacht dat het wel goed zou komen. Ik kon m’n twee medewerkers nog net betalen, hield zelf geen euro over, maar bleef optimistisch. Eerst waren er natuurlijk de waarschuwende gesprekken op de bank. Ze gaven me allerlei adviezen en ik heb ze ook allemaal opgevolgd, maar de prijzen bleven laag. Ook hebben we gsproken over een andere teelt, maar dat zagen ze niet zitten. Toch kreeg ik de indruk dat ze me niet zouden laten vallen. Maar de prijzen bleven laag, de rekeningen bleven binnenkomen en toen ook een gasrekening bleef liggen, was de boot pas echt aan. Mijn vrouw kon zwart twee uur per dag ergens schoonmaken en van dat geld aten we. Ik schaamde me rot.

De crisis forceert al enige jaren tuinders om hun bedrijf stop te zetten. Op een dag belde de relatiebeheerder van de bank me. Ze hadden een koper voor m’n tuin. Ik ben gaan praten en kwam jankend uit dat kantoor. Ik zou na verkoop met net iets meer dan 2,5 ton restschuld zitten. Het besluit om te verkopen lag niet meer bij mij, maar bij de bank. Er was over vergaderd en ik moest direct stoppen. En binnen twee maanden m’n huis uit zijn. Pas toen werd me duidelijk hoe ik er echt voor stond. Ik zeg je eerlijk dat ik onderweg naar huis er aan heb gedacht de plomp in te rijden.”

Wethouder Duijvestijn legt laatste hand aan Kraaijesteijn Met het afronden van de beplanting op het plein Kraaijesteijn in Honselersdijk heeft wethouder Theo Duijvestijn van gemeente Westland het officiële startsein gegeven voor de Westlandse variant van de landelijke tegelactie van Groei & Bloei. Deze actie is onderdeel van de eerste Nationale Tuinweek die van 14 tot en met 21 juni plaatsvindt. Landelijk is het officiële startsein voor de Nationale tuinweek gegeven door HKH prinses Beatrix die afgelopen woensdag op het St. Agathaplein in Delft een krentenboom heeft geplant. Kraaijesteijn heeft speciaal voor de gelegenheid een facelift ondergaan. Na overleg met de wijkvereniging heeft TuinPlant Westland uit De Lier samen met Buurt in Uitvoering gezorgd voor de facelift en de daarbij horende beplanting. Groei & Bloei Westland hoopt dat dit initiatief in het Westland nog meer navolging krijgt en dat hiermee een trend is gezet in de strijd tegen de verstening van Nederland en Westland.

Tegel eruit, plant erin Ter gelegenheid van de actie kunnen inwoners van gemeente Westland in de Nationale Tuinweek, tijdens de openingsuren van de drie gemeentewerven, een tegel brengen en krijgen daar

Wethouder Theo Duijvestijn plant de laatste plantjes samen met Dana Zwaartman. Foto: PR een plant voor terug. De actie duurt zolang de voorraad strekt en start officieel op zaterdag 14 juni. De planten voor deze actie zijn gesponsord door: Starre Group en Designstar uit Boskoop, Gebr. V.d. Salm B.V. uit Boskoop en Veluwe Plant B.V. uit Lunteren. De gemeen-

tewerf in Naaldwijk is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur, ‘s-Gravenzande op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en Monster op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. Alle werven zijn zaterdag open van 8.30 tot 11.30 uur. De actie is zolang de voorraad strekt.

Gemeente presenteert positief resultaat jaarrekening 2013 Het rekeningjaar 2013 van de gemeente Westland is afgesloten met een positief resultaat van ruim € 8 ton op een begrotingssaldo van € 249 miljoen. Er is sprake van een nadeel op ruimtelijke ontwikkelingen, maar dit wordt gecompenseerd door een aantal vooral incidentele meevallers. Deze zijn onder meer het gevolg van een bijstelling van de algemene uitkering van het Rijk en voordelen in de bedrijfsvoering. Net als voorgaande jaren heeft ook het jaar 2013 in het teken gestaan van de economische crisis.

De waarde van gronden die de gemeente in bezit heeft is verder gedaald. Ook de financiële resultaten van lopende ruimtelijke projecten vielen lager uit dan begroot. In 2013 is een aantal maatregelen genomen om de risico’s die de gemeente loopt ten aanzien van de grondpositie te verkleinen. Zo is de voorziening die een paar jaar geleden is gevormd om onder de huidige economische omstandigheden belangrijke gebiedsontwikkelingen mogelijk te kunnen blijven maken, verder verhoogd. De inspanningen blijven er de komende jaren op gericht de grondpositie van de

gemeente, en daarmee de schuldpositie, te beïnvloeden. Het college van burgemeester en wethouders heeft de jaarrekening 2013 voorgelegd aan de gemeenteraad. Aan de raad wordt voorgesteld om het overschot van € 834.164 te storten in de algemene reserve. De jaarstukken zullen naar verwachting worden besproken tijdens de verzamelcommissie EFO op maandag 7 juli. Behandeling in de raad is gepland op dinsdag 15 juli. De jaarstukken en de agenda’s van de commissie- en raadsvergaderingen zijn te raadplegen via www.140174.nl.

Traag Frans schreef zich als woningzoekende in bij WoonNet Haaglanden en liet vergeefs onderzoeken of hij voorrang kon krijgen. Nu, 9 maanden later, is hij er nog niet geslaagd een woning te vinden. Hij en z’n gezin leven van een bijstandsuitkering en wonen op twee kamers bij huisvrienden. Om de bijstandsuitkering te krijgen moest hij zich bij de Kamer van Koophandel uitschrijven Hij probeert nu in aanmerking te komen voor de Regeling Schuldsanering, maar bij de gemeente geven ze hem weinig

Archieffoto: Willem Overkleeft - www.art-willem.com

kans. “Bij de gemeente hebben ze me netjes behandeld, daar zeg ik niks van, maar je wilt niet weten hoe andere instanties met je omgaan als je niks meer hebt. Het enige voordeel van de hele situatie is dat ik nu heb er varen hoe ongelooflijk traag al die instanties werken, hoeveel formulieren je moet invullen om iets gedaan te krijgen hoe onvoorstelbaar ingewikkeld de maatschappij in mekaar zit. Ik denk dat ik nu 30 keer m’n verhaal op papier heb gezet en wel 10 keer heb moeten vertellen.” Als Frans een eind aan het gesprek maakt,

heeft ‘ie al een keer herhaald: kort geleden kwam ‘ie z’n voormalig accountmanager van de bank tegen. “Die vent deed alsof ‘ie me niet herkende. Dat is het ergste om mee te maken als je het in je tuin niet meer redt. Die vernederingen.” Tijdens de informatieavond op 26 juni wordt informatie gegeven en kan worden deelgenomen aan een groepsgesprek. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, wordt voor komend najaar opnieuw zo’n avond georganiseerd.

Oosterleese brug bij De Lier wordt vervangen goed overleg met de verenigingen en ondernemers.” De Oosterleese brug ligt over de Zijde, de watergang die Westland met Midden-Delfland verbindt. Nu is de brug zo laag dat alleen kano’s, roeiboten en andere lage bootjes eronderdoor kunnen varen. Na vervanging va de brug ontstaat er ten zuiden van het Rijn-Schiekanaal één groot recreatief vaargebied dat zich uitstrekt van Den Haag tot Rotterdam. De aanbesteding voor dit project staat in augustus gepland. Uitvoering start na het einde van het vaarseizoen in oktober 2014 en dient gereed te zijn voor de start nieuwe vaarseizoen in april 2015.

De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een uitvoeringskrediet ad € 960.000,- beschikbaar te stellen voor de vervanging van de Oosterleese brug. Provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Midden-Delfland, Stadsgewest Haaglanden en de gemeente zorgen gezamenlijk voor de financiering. De Oosterleese brug wordt als grootste knelpunt in het vaarroute netwerk van Westland beschouwd, omdat deze brug met een doorvaarthoogte van 1,30 meter de route van en naar het Westland ernstig belemmert. Met het vervangen van de Oosterleese brug wordt dit knelpunt opgelost en

wordt het toerisme en (vaar)recreatie in de regio bevordert. Wethouder Peter Ouwendijk: “De vervanging van de Oosterleese brug zorgt er voor dat een groter deel van Westland bereikbaar wordt voor boten en is dus een flinke impuls voor de vaarrecreatie in onze gemeente. Vaarrecreatie is een belangrijke pijler onder toerisme en recreatie. We werken in regionaal verband aan een vaarroutenetwerk om Westland via handige knooppunten makkelijk toegankelijk te maken. Daarnaast stimuleren we vaarrecreatie door de realisatie van kleinschalige vaarrecreatieve voorzieningen, zoals aanmeerpalen. Dit doen we in

BTW-probleem bij anders benutten gronden

Onthulling straatnaambord ’s-Gravenzande

In het kader van het tijdelijk anders benutten van gronden en gebouwen werd aan burgers gevraagd om hun ideeën kenbaar te maken. Daarbij stuiten zij nu op een BTW-probleem, weet de fractie van Westland Verstandig. De fractie brengt deze problematiek in schriftelijke vragen aan de orde. “Bij een aantal projecten speelt blijkbaar een BTW-probleem, in zoverre dat als een perceel grond openbaar gebied wordt en in de toekomst alsnog de percelen bestemd zullen gaan worden als bouwterrein, dan dient de gemeente en/of ONW BTW te restitueren. Meerdere bewonersinitiatieven stuiten op dit probleem. Ondanks grote inspanningen van betrokken burgers worden zij teleurgesteld door een gegeven wat al langer bekend moet zijn geweest”, omschrijft Peter Duijsens. Zijn fractie is benaderd over een initiatief op de percelen grond tussen de Nieuwe Vaart en de Poelkade in ‘s-Gravenzande, waarbij jeugd betrokken zou worden en minimale opstanden gerealiseerd zouden moeten worden. Vanwege de BTWkwestie loopt dit plan nu spaak. “Is de BTW-problematiek door uw College goed bekeken en zijn daar geen andere oplossingen voor?”, vraagt Duijsens nu en “Hoeveel initiatieven worden op dit moment nog verder uitgewerkt en bieden reëel zicht op een succesvolle tijdelijke invulling van de gronden?”

Donderdag 12 juni werd door Jaco Boogert en Patrick van Rossum, twee toekomstige bewoners van het appartementencomplex De Hofdame in ‘s-Gravenzande, het straatnaambord onthuld van Hoogenburgplaats, een nieuwe straat in ‘s-Gravenzande die de Hoflaan verbindt met de Veilingkade. Samen met de projectontwikkelaar Dirk den Hoed en in het bijzijn van andere toekomstig bewoners van De Hofdame en Villa Hoogenburg, werd er een strik verwijderd van het nieuwe straatnaambord. De naam Hoogenburgplaats verwijst naar een voormalige buitenplaats op de plek, waar nu De Hofdame is gebouwd en waar binnenkort wordt aan-

gevangen met de bouw van Villa Hoogenburgh. Na de officiële onthulling werd in één van de nieuwe appartementen van De Hofdame een presentatie gegeven door Jan Buskes van het Historisch Archief Westland over het voormalige buitenverblijf Hoogenburg en de geschiedenis van het oude centrum van ‘sGravenzande. De appartementen aan de Hoogenburgplaats worden nog voor de bouwvakantie opgeleverd en na de zomer wordt aangevangen met de bouw van Villa Hoogenburgh, het appartementencomplex met 21 levensloopgeschikte appartementen Voor meer informatie, kijk op www.villahoogenburgh.nl of bel Helm & Heus makelaars 0174-419000.

Van links naar rechts: Jaco Boogert, Patrick van Rossum en Dirk den Hoed.

Foto: PR


Het Hele Westland 18 juni 2014

Telefoonnummer

openbare bekendmakingen

gemeentehuis

14 0174

Publicatiedatum donderdag 12 juni 2014 | Bron: www.gemeentewestland.nl

Omgevingsvergunning

Verkeersbesluiten

De verkeersbesluiten kunt u terug vinden op https://zoek.officielebekendmakingen.nl

Gemeenteblad Westland 2014, nr. 13 In het Gemeenteblad Westland 2014 is het volgende besluit opgenomen: Gemeenteblad nr. 13 Collegebesluit d.d. 13 mei 2014, inhoudende de wijzing van het Aanwijzingsbesluit hondenuitrengebieden.** Inwerkingtreding Dit besluit

treedt in werking op 13 juni 2014. Inzien van het besluit Het Gemeenteblad ligt kosteloos ter inzage bij het Omgevingscontactcentrum in het gemeentekantoor in Naaldwijk, Stokdijkkade 2.

Informatie VRAAG AAN DE GEMEENTE? Kijk op www.gemeentewestland.nl of tijdens werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur bel 14 0174. Serviceloket Burgerzaken Voor onder meer aangifte van geboorte en overlijden en het regelen van uw huwelijk en het aanvragen van rijbewijs- en reis­ documenten en uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand en de bevolkingsadministratie. De gemeente werkt uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan via de gemeentelijke website: www. gemeentewestland.nl of telefonisch via: 140174. Naaldwijk, Stokdijkkade 2, info@gemeentewestland.nl Maandag en donderdag : van 13.00 – 20.00 uur Dinsdag, woensdag en vrijdag: van 08.30 – 16.30 uur. Gemeentewerven Voor zelf aanbieden van grofvuil en klein chemisch afval: ’s-Gravenzande, Fultonstraat 3 Monster, Vlotlaan 37 Naaldwijk, Hoogwerf 5 – Grof huishoudelijk afval en puin: ’s-Gravenzande: maandag 13.00 - 16.00 uur, zaterdag 08.30 - 11.30 uur Monster: donderdag 13.00 - 16.00 uur, zaterdag 08.30 - 11.30 uur Naaldwijk: alle werkdagen 08.00 - 16.00 uur, zaterdag 08.30 - 11.30 uur – Klein chemisch afval: ’s-Gravenzande: maandag 13.00 - 16.00 uur, zaterdag 08.30 - 11.30 uur Monster: donderdag 13.00 - 16.00 uur, zaterdag :08.30 - 11.30 uur Naaldwijk: vrijdag 08.00 - 16.00 uur, zaterdag 08.30 - 11.30 uur

OMGEVINGSLOKET & BEDRIJVENLOKET Naaldwijk, Stokdijkkade 2 bedrijvenloket@gemeentewestland.nl consulenten@gemeentewestland.nl 14 0174 Telefonisch bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. Spreekuur op afspraak: maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 16.00 uur. Inzien van stukken (inloop): maandag van 11.00-12.15 uur en van 13.00-16.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 9.00-12.15 uur en van 13.00-16.00 uur. Tijdens het inloopspreekuur kunt u geen vragen stellen.

Adres Poortcamp 29* Goudenregenstraat 25* Haagweg 45* Anna van Hannoverlaan 8*

Kern Adres De Lier Woudtzicht naast 19** Koolmees 7** Burgemeester van der Goeslaan nabij 7** Jogchem van der Houtweg tegenover 100** Maasdijk Schenkeldijk 4C (aangevraagd als Schenkeldijk nabij 4B) ** Monster Wassenaarstraat 13** Naaldwijk Hoge Noordweg 25** Woestijnzand 1 t/m 19 (aangevraagd als nabij 5) ** Turresstraat 16** Poeldijk Margrietlaan 10 en 11 ** Wateringen Dorpskade 28** Zonnebloemstraat 7** Tijmensblok 16** heel Westland diverse locaties **

Meldpunt Leefomgeving Voor vragen, verzoeken en/of meldingen over de openbare ruimte. Meldingen kunnen worden doorgegeven via www.gemeentewestland. nl, T 14 0174 of de BuitenBeter applicatie.

*

Deze rubriek wordt gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van Het Hele Westland

Dossiernummer W-AV-2014-0489 W-AV-2014-0488 W-AV-2014-0490 W-AV-2014-0494

Ontvangen 23-05-2014 23-05-2014 23-05-2014 24-05-2014

Projectomschrijving gedeeltelijk wijzigen van een gevel plaatsen van een dakkapel (voorkant)

Dossiernummer Verzonden W-AV-2014-0435 03-06-2014 W-AV-2014-0333 02-06-2014

plaatsen van een tijdelijke Zijdekadebrug

W-AV-2014-0407 02-06-2014

plaatsen van een nieuwe Zwethbrug ter vervanging van de oude brug W-AV-2014-0244 28-05-2014 oprichten van een bedrijfsruimte W-AV-2014-0445 04-06-2014 oprichten van een nokverhoging (achterkant) en dakkapel (voorkant) W-AV-2014-0395 04-06-2014 uitbreiden van bestaande bedrijfswoning W-AV-2014-0392 02-06-2014 oprichten van tien woningen (wijziging op reeds eerder verleende vergunning W-AV-2012-0658) W-AV-2014-0426 03-06-2014 plaatsen van een dakkapel (voorkant) W-AV-2014-0374 04-06-2014 plaatsen van twee dakkapellen (voorkant) W-AV-2014-0479 04-06-2014 uitbreiden van een ontvangst- en kantoorruimte en oprichten van een overkapping W-AV-2013-1029 03-06-2014 vergroten van eerste verdieping en plaatsen van een serre W-AV-2014-0453 03-06-2014 plaatsen van een dakkapel (voorkant) W-AV-2014-0394 02-06-2014 kappen van 29 bomen W-AV-2014-0459 04-06-2014

Verlenging beslistermijn: Kern Adres Monster Molenstraat 9C ***

Historisch Archief Westland Naaldwijk, Stokdijkkade 2 historischarchiefwestland@­ gemeentewestland.nl, T 14 0174 Openstelling: werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur Elke 2e maandag van de maand van 19.00 tot 22.00 uur.

Projectomschrijving oprichten van een distributiecomplex plaatsen van twee dakkapellen (voor- en achterkant) uitbreiden van bestaande woning plaatsen van een dakkapel (achterkant)

Vergunning verleend (regulier):

WEGWERKZAAMHEDEN Voor informatie over wegwerkzaamheden, die verkeershinder met zich meebrengen: www.bereikbaarwestland.nl

GRIFFIE Voor alle informatie en uw vragen over de gemeenteraad, kunt u contact opnemen met de griffie. griffie@gemeentewestland.nl T 14 0174

Bekendmaking ruimtelijk plan

Aanvraag ontvangen: Kern De Lier Monster Wateringen

Pagina 9

Projectomschrijving Dossiernummer wijzigen van bestaande reclame-uitingen en plaatsen van nieuwe reclame-uitingen W-AV-2014-0361

Inzien aanvraag Deze bekendmaking heeft een informatief karakter. Dat betekent dat u tegen deze aanvraag geen zienswijze naar voren kunt brengen, geen bezwaar kunt maken of beroep kunt instellen. Dat is eerst mogelijk zodra er op de desbetreffende aanvraag een beslissing is genomen. Gelijktijdig met de bekendmaking van deze beslissing - eveneens via het weekblad - wordt aangegeven welk rechtsmiddel daartegen open staat. ** Dit besluit ligt ter inzage vanaf de dag na de datum van publicatie. Wilt u dit besluit inzien, maak daarvoor dan telefonisch een afspraak bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174. Bezwaar Bent u belanghebbende, dan kunt u binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij burgemteester en wethouders van Westland, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk. Informatie over hoe u bezwaar kunt maken, kunt u terugvinden op deze site onder het onderwerp bezwaar maken. Voorlopige voorziening Bij spoedeisend belang is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank ’s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, telefoon (070) 381 1492/1317. In dat geval moet u griffierecht betalen. U moet wel eerst een bezwaarschrift hebben ingediend. *** Deze bekendmaking heeft een informatief karakter. Tegen deze beslissing staan geen rechtsmiddelen open. **** Dit besluit ligt ter inzage vanaf de dag na de datum van publicatie. Wilt u dit besluit inzien, maak daarvoor dan telefonisch een afspraak bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor ’s-Gravenzande, Van Geeststraat 1. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174. Bezwaar Bent u belanghebbende, dan kunt u binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Westland, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk. Informatie over hoe u bezwaar kunt maken, kunt u terugvinden op deze site onder het onderwerp bezwaar maken. Voorlopige voorziening Bij spoedeisend belang is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank ’s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, telefoon (070) 381 1492/1317. In dat geval moet u griffierecht betalen. U moet wel eerst een bezwaarschrift hebben ingediend. ***** Deze bekendmaking heeft een informatief karakter. Tegen deze beslissing staan geen rechtsmiddelen open.

De gemeente Westland maakt bekend dat het volgende plan ter inzage ligt: Naam: Natgastransportleiding De Lier - Gaag Soort plan: Bestemmingsplan Status: gewijzigd vastgesteld Publicatiedatum: 12 juni 2014 Reactietermijn: vrijdag 13 juni 2014 t/m donderdag 24 juli 2014 Nummer: NL.IMRO.1783. pbp00000035-VA01 Artikel: 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening en 3.8 Wet ruimtelijke ordening Omschrijving Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het winnen van aardgas op de gaswinningslocatie Monster-Zuid (betreft voormalige locatie De Lier, nabij Nieuwe Tuinen). Om het aardgas daar te krijgen is een natgastransportleiding nodig. Het plangebied is gelegen ten westen van de rijksweg A20 en provinciale weg N213 en ten oosten van de kern Maasdijk. Direct grenzend aan de weg ligt een fietspad. In de berm van en onder dit fietspad wordt de nieuwe leiding aangelegd. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp. De wijzigingen staan aangegeven in de Staat van wijzigingen die onderdeel uitmaakt van het besluit. Wilt u het plan

bekijken? U kunt plan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via ruimtelijkeplannen.nl. Voor het inzien van een fysiek exemplaar kunt u een afspraak maken bij het Bedrijven- en Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174. Wilt u reageren op het plan? U kunt schriftelijk beroep indienen binnen de reactietermijn bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag indien u als belanghebbende: - tijdig tegen het ontwerp plan een zienswijze naar voren heeft gebracht; - aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze naar voren te brengen; - bedenkingen heeft tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp. Voorlopige voorziening Indien u beroep heeft ingesteld kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Raad van State. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bekendmaking ruimtelijk plan De gemeente Westland maakt bekend dat het volgende plan ter inzage ligt: Naam: Wijzigingsplan Begraafplaats Wateringen Soort plan: Wijzigingsplan Status: Ontwerp Publicatiedatum: 12 juni 2014 Reactietermijn: vrijdag 13 juni 2014 t/m donderdag 24 juli 2014 Nummer: NL.IMRO.1783.wpBegraafplaats-ont1 Artikel: 3.9 aWet ruimtelijke ordening Omschrijving De gemeente beoogt een uitbreiding te realiseren van de begraafplaats, die centraal in Wateringen is gelegen aan de Dr. Schaepmanstraat. Met het wijzigingsplan is het mogelijk om de uitbreiding mogelijk te maken. Wilt u het plan bekijken? U kunt plan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of

via ruimtelijkeplannen.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174. Wilt u reageren op het plan? U kunt een zienswijze indienen binnen de reactietermijn. Stuur uw zienswijze naar: Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, team STB. Het is ook mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen, neem hiervoor contact op met het Omgevingscontactcentrum via 140174. Alleen als u als belanghebbende tijdig een zienswijze heeft ingediend, kunt u later beroep instellen tegen de vaststelling van het wijzigingsplan.

VERBOUWINGSOPRUIMING

SUPERSTUNT KINDERSCHOENEN VANAF 35.00 EURO

20% KORTING OP DAMES- EN HERENSCHOENEN MET STIP

OP NAAR EEN VERNIEUWDE WINKEl! WIj HEBBEN ER zIN IN.


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 10

elke donderdag van 11.00 tot 17.00 uur elke vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur

aan de vlotlaan 20 in monster (100 meter na de gemeentewerf, naast van Nierop verhuur)

Hij is er weer......De Hollandse Nieuwe per stuk €1,95 / 4 voor €7,00 / 6 voor €9,99 Vers van het mes!

Tegen inlevering van deze bon

2 makrelen voor €5,00

1 bon per klant, actie geldig t/m 20 juni 2014 en zolang de voorraad strekt.

Geef uw bestelling tijdig door..... bel 06 5393 9916

ZONNIGE ZOMERAANBIEDINGEN Bezoek de showroom en profiteer nú van de zomeraanbiedingen. Nu 20% korting ®

Zonwering van Luxaflex® en Weinor®

op alle Luxaflex Outdoor buitenzonwering en rolluiken.

Glaswanden

Draaiende, schuivende en vaste glaswanden van Sunflex® en Weinor® Beschutting tegen weer en wind.

COMPLETE MERKBRIL

! P O T E L GELdiG T/m i n u j 29

Gratis meten, advies en prijsopgave.

Veranda’s

Aluminium Veranda’s en tuinkamers met glasdak.

Nu gratis LED verlichting op alle Palazzo Veranda’s,

6% BTW

op de plaatsingkosten.

Vlonderterrassen

Een terras is om van te genieten, niet om aan te werken. Met een buitenvloer van Topdeck of Trex® kan het grote genieten beginnen. Ook voor professionele en horecaterrassen.

Nu

15% zomerkorting

GraTis 2e mErKBriL

op de Topdeck XL buitenvloer. En er is nog veel meer: windschermen, terrasverwarming. Doe inspiratie op in onze showroom, daar is écht iets te zien!

zonwering en buitenleven

Voorbergzonwering.nl  •  Wagenstraat 29 Maassluis

VAN LEERDAM MAKELAARDIJ EN ADVIES

Was nou maar naar specsavers gegaan specsavers naaldwijk De Tuinen 52 0174 622 220 Bij aankoop van een bril met een montuur vanaf €79. Voor uw gratis bril kunt u een (merk)montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse en dezelfde standaard glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Actie geldt voor één persoon en niet in combinatie met andere acties. Geldig t/m 29 juni 2014. © 2014 Specsavers Optical Group. All rights reserved. specsaversnederland. www.specsavers.nl

In de Balije 13, Maasland Vraagprijs: € 988.000,- k.k.

Vrijstaande chaletvilla, van alle gemakken voorzien, op een ruim perceel met blijvend droomuitzicht over de polder. Te huur in naaldwijk garagebox

 Perceeloppervlakte 810 m²  Woonoppervlakte ca. 340 m², inhoud ca. 1.150 m³ Woonkamer (77 m²) met haardpartij, open keuken met moderne uitstraling, bijkeuken en berging van 21 m², kantoor en logeerkamer op begane grond (21,5 m² en 17,5 m²), luxe sparuimte (badruimte/ bad/ sauna/ toilet), schuifpui naar de terrassen. Ouderslaapkamer (45 m²) met aansluitend luxe badkamer. Meerdere grote slaapkamers. Pr. Irenelaan 43, 2635 HP Den Hoorn tel. 015-257 38 98, www.vanleerdammakelaardij.nl

TE KOOP

enkel of dubbel electra aanwezig 0654362683

Abraham/Sarah

een betaalbare prijs in het Westland? Ook voor uw autosleutels met chip.

Echte Westlandse Makelaars

SchoenmAkerij en SleutelService

Eeft van der Ende Entertainment

3 sleutels halen 2 betalen

0174-518788 • www.eeft.nl

Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/ inactie

• Bouwjaar ca. 1972. • Woonoppervlakte ca. 140 m², inhoud ca. 400 m³. • Perceeloppervlakte 225 m². • Geheel voorzien van aluminium kozijnen en dubbele beglazing. • Dakkapel v.v. kunststof kozijn met isolatieglas

• Gelegen in zeer gewilde­ en kindvriendelijke woonwijk. • Scholen en kinderopvang in de directe nabijheid gelegen. • Op loopafstand van het centrum van ‘s­Gravenzande. • Vraagprijs € 289.000,- k.k.

Sand-Ambachtstraat 47 I 2691 BL ’s-Gravenzande I Tel. 0174-41.74.74 www.janssen-vanoosten.nl I info@janssen-vanoosten.nl @JvOmakelaardij

#

In kindvriendelijke, groene en rustige woonwijk gelegen HOEK eengezinswoning met 4 slaap­ kamers, gelegen aan autoluw hofje met speeltuin zeer ruime en zonnige achtertuin (zuid­west), stenen berging, 2e houten berging en een veranda. Deze keurig onderhouden en verrassend ruime woning is zonder verbouwingskosten direct te betrekken.

En wat doe jij?

Atiq

Tegen inlevering van deze advertentie

Ahornplein 13 ’s-Gravenzande

Ik sta op voor de beste vriendin van Esmé

Zoekt u een kwalitatieve schoenmaker tegen

#

 Bouwjaar 1985, aantal kamers 6

20% korting op alle tassen - vraag in de winkel naar de voorwaarden Actie geldig de gehele maand juni

Atiq

Tevens repareren wij alle merken schoenen.

SchoenmAkerij en SleutelService Molenstraat 25-2 2671 EW Naaldwijk 0174-631530 www.atiqschoenmakerij.nl


Het Hele Westland 18 juni 2014

NIEUWS & ACHTERGRONDEN Blik op de tuin

Het is feest in de tuin De tuin ziet er op dit moment fantastisch uit en het enige dat je dan moet doen is met volle teugen genieten. Natuurlijk heb ik er wel de nodige uurtjes in gestoken, maar Moedertje Natuur heeft ook uitstekend meegewerkt. Veel zon en af en toe een flinke bui hebben er voor gezorgd, dat alles er uitstekend bij staat. Rozen bloeien, hortensia’s staan op springen, kamperfoelie en Clematis doen hun uiterste best. Vaste planten groeien gestaag door en planten waarvan ik dacht dat ik ze kwijt was, hebben zich vol verve aan de winterslaap onttrokken. Deze staat van de tuin is eigenlijk heel toepasselijk, want Groei & Bloei organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale Tuinweek, een week om het feestje van…en een feestje in de tuin te vieren. Het weekthema is: ‘Tegel eruit, plant erin’ en dat is niet voor niets, want het moet maar eens klaar zijn met verstenen. ‘Groen’ moet weer ‘hip’ of ‘hot’ zijn of hoe je het maar noemen wilt! Dat gaat natuurlijk niet van zelf. Daarom is het belangrijk om het plezier van tuinieren te delen met iedereen die beweert, dat tuinieren vervelend, noodzakelijk en eigenlijk zonde van je tijd is. Zelf zou ik er wel raad mee weten. Ik zou ze aan de hand de tuin mee willen innemen om ze te laten zien, dat tuinieren, zoals een goede vriendin zegt, in staat is om al je zintuigen te prikkelen. Ik zou ze vol trots kennis willen laten maken met Rosa ‘Francis E. Lester’, de klimmende ramblerroos die zich al aardig thuis begint te voelen in de sierappel in de hoek van de tuin. Deze sierappel is helaas niet van een soort die ik er zelf in zou hebben geplant, maar met zijn delicate, geurende bloemen, die ook nog eens op appelbloesem lijken, zorgt Francis E. Lester er voor dat gedurende zomermaanden de boom toch in bloei staat! Blij zou ik ze laten zien dat Rhododendron ‘Red Jack’ het dit jaar stukken beter doet dan afgelopen jaren en dat hij vol met jong nieuw blad zit. Natuurlijk zou ik ze Viburnum ‘Ward van Teylingen’ laten ruiken, die een bijna ontroerende geur verspreidt, die je niet kan missen als je hem passeert. Ik zou ze wijzen op het gezang van winterkoning, merel en lijster, die graag in de tuin bivakkeren. En als ze weg zijn, natuurlijk met een paar stekkies, zou ik stilletjes hopen, dat ik ze een klein beetje geïnspireerd heb! Anneke T @blikopdetuin Blik op de tuin - Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei afdeling Westland vindt u op: westland.groei.nl.

Preventieve botscan in Maasdijk Vrijdag 20 juni kunt u bij Chiropractie Westland in Maasdijk een professionele hielbotscan laten maken waarmee osteoporose, beter bekend als botontkalking, kan worden opgespoord. Vroegtijdig onderzoek, preventieve maatregelen en een juiste behandeling kunnen veel klachten en botbreuken voorkomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door OsteoControl. U krijgt direct de uitslag en een persoonlijk advies. Het onderzoek wordt meestal vergoed. Meer informatie vindt u op www.osteocontrol.nl. Inschrijven kan bij Chiropractie Westland, Oranjeplein 37 in Maasdijk, 0174-511600.

Hilde Jansen is Stoerste BioBoerin Hilde Jansen van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight uit Den Hoorn is benoemd tot Stoerste BioBoerin van 2014. Dat werd donderdagmorgen 12 juni bekendgemaakt door Bionext. Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland reikte namens Bionext de prijs uit aan Jansen. De verkiezing is een initiatief van Bionext en loopt van 8 april tot en met 8 juni. Bionext is de ketenorganisatie voor duurzame, biologische landbouw en voeding. De verkiezing werd landelijk georganiseerd, maar vanuit de regio Zuid-Holland was Janssen de enige biologische tuinder. “Heel leuk om op deze manier ons mooie gebied op de kaart te zetten”, reageert ze op de uitverkiezing. In totaal waren acht andere BioBoerinnen genomineerd. Het publiek kon stemmen op hun favoriete boerin. Janssen wist de meeste stemmen te veroveren.

MensenLeven

Pagina 11

in het Hele westland

Nic van Leeuwen:

‘Je moet discipline in je donder hebben’ Zijn hele leven bestaat uit muziek. Begon het met het zingen bij het pianospel van zijn moeder en in een kerkkoor, later verruilde hij zijn eigen stem voor die van de luidsprekers. Muziek draaien werd zijn passie. Nu, op zijn 65e, is Nic van Leeuwen met pensioen. Maar dat is slechts een formaliteit. Stoppen met muziek? Dát komt in zijn woordenboek niet voor. door Geraldine Mars Nic van Leeuwen (65) uit Hoek van Holland groeide op in Poeldijk en ging na de lagere school naar de technische school in Delft. “Na drie jaar dagschool in Delft was het tijd om te gaan werken. Er was werk in overvloed en ik kon aan de slag als lasser en machinebankwerker bij Robur in Honselersdijk. In 1966 ben ik bij Verkade Verwarming in Kwintsheul gaan werken en naast dat bedrijf zat tuinder Zwinkels. Op een gegeven moment werkte ik bij beide bedrijven. Dat waren lange dagen: om half vier uit bed, om half vijf tomaten plukken, na zevenen naar Verkade tot een uur of vijf en ‘s avonds naar de avondschool. Ach, je bent jong en dingen die je leuk vindt, kun je heel lang volhouden. In 1967 ben ik bij Zwinkels in loondienst gegaan. Ik kreeg een contract voor 45 uur per week voor twee gulden per uur. Mijn loon moest ik afgeven thuis, alleen de overuren mocht ik houden. Tja, met elf kinderen thuis was dat geld heel welkom. Het was een tijd van hard werken. Mijn moeder zorgde voor goed eten en voldoende nachtrust. Weet je, ik heb geluk dat ik in die tijd ben opgegroeid. Bij mijn ouders was ja ja en nee was nee. Het is belangrijk dat je discipline in je donder hebt.”

Tarantula Op jonge leeftijd kreeg Nic interesse in muziek. Gedurende elf jaar zong hij bij

De Hooge Tuinen viert 1-jarig jubileum Woensdag 11 juni heeft Verpleeghuis De Hooge Tuinen in Naaldwijk het 1 jarig jubileum gevierd. Dit is met alle bewoners gedaan door middel van een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Bewoners, met als begeleiders personeel vanuit de zorg, welzijn, huishoudelijke dienst, technische dienst en management, vierden op deze manier de eerste verjaardag van De Hooge Tuinen. Helaas konden niet alle bewoners met de bus mee naar Blijdorp, speciaal voor hen kwamen er dinsdag 10 juni twee contactclowns op bezoek. De Clowns bezochten de bewoners in hun eigen huisje en daar vonden bijzondere ontmoetingen plaats.

Deo Sacrum in Poeldijk en tevens een paar jaar in een bandje. “Vanaf 1968 ben ik voor de lol plaatjes gaan draaien bij de soos in Poeldijk. In die tijd zat Radio Veronica met een schip op de Noordzee. Ik vroeg vaak plaatjes aan en leerde er zo wat mensen kennen. En natuurlijk ging ik iedere week de top 40 halen. Toen Veronica het land in ging met een drive-in show, dacht ik: ‘Dat ga ik in het Westland doen!’ In oktober 1969 ben ik, samen met vrienden, met Tarantula begonnen. Kijk, ik heb hier het papier met allerlei namen die ik had bedacht om uiteindelijk uit te komen bij Tarantula. Als je gestoken wordt door deze vogelspin, raak je in extase en heb je het gevoel dat je aan het dansen bent. Prachtig toch?”

Concerten Tarantula werd een succes. Zo’n succes zelfs dat Nic in 1982 stopte met het werk in de tuin en professioneel verder ging met zijn drive-in show. Met veel enthousiasme vertelt Nic over Tarantula. Over het draaien van muziek en de bands die hij gecontracteerd heeft voor de concerten die hij erbij ging organiseren. Over zijn betrokkenheid bij Veronica, onder andere als bestuurslid. Hij verduidelijkt zijn verhaal met mappen met foto’s, aantekeningen, krantenartikelen, kaartjes, handtekeningen, kerstkaarten van artiesten, concertboekjes en nog veel meer. Nic vertelt uitgebreid over de vele concerten die hij heeft bezocht, waaronder Fleetwood Mac in Honselersdijk. Voor een optreden van Fats Domino ging hij naar New Orleans en het lukte zelfs deze artiest thuis te bezoeken. Nic geniet. Van alle handtekeningen, zo’n 2000, die hij door de jaren heen verzameld heeft en de herinneringen aan een speciaal concert in het Sportpaleis in Antwerpen waarbij hij het voor elkaar kreeg met zijn broer

Kledinginzameling in Naaldwijk Op woensdag 25 juni staat de wagen van de Stichting Reik Elkaar de Hand tussen 10.00 en 15.00 uur op de Anjerlaan 42 te Naaldwijk. U kunt dan kleding, schoeisel, linnengoed, gordijnen, dekens enz. brengen. Ook houdbare levensmiddelen en zeep zijn welkom. De hulpverlening geschiedt via kerkelijke instanties in Centraal- en Oost-Europa. Voor een project in Ghana zoekt de stichting typemachines (koffermodel) en naaimachines (hand of elektrisch), aangevuld met katoenen kleding en knuffels. Om de kosten van de verzending naar Ghana te dekken staat bij de wagen een collectebus. Wie niet zelf kan brengen, kan bellen met Mevr. Jansen via 0174-626403.

Boek met eigen ondernemersverhaal voor Paul Thoen Woensdag 4 juni was een bijzondere dag voor Paul Thoen. De Westlander ontving die dag uit handen van auteur Fred Louter een boek met daarin onder meer zijn eigen ondernemersverhaal. Het boek is getiteld Een Ondernemer vertelt… en bevat naast het verhaal van Thoen nog andere verhalen van veelal regionale ondernemers. Thoen was tot vorig jaar actief als uitgever van huis-aan-huiskrant Het Hele Westland. Onder zijn leiding groeide de krant uit tot een succesvol medium, dat tot op de dag van vandaag nog in het Westland verschijnt. In het verhaal van Thoen wordt teruggeblikt op de geschiedenis van krant Het Hele

Westland, die reeds begon in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Verder geeft Thoen een mooi inkijkje in zijn manier van ondernemen. Het boek is een coproductie van Uitgeverij West Media in Naaldwijk en Uitgeverij RETROVISION in Maasland.

Eigen boek Ook ondernemer en geïnteresseerd in een ondernemersverhaal in een eigen boek met gepersonaliseerde cover? Bel met Uitgeverij West Media bv op 0174624212 en vraag naar Fred Louter. Het boek met de ondernemersverhalen is te koop via de webwinkel van RETROVISION: webwinkel.retrovision.nl.

Nic van Leeuwen: “Met een beetje bluf en lef kom je een heel eind.” Peet als persoonlijke begeleiders mee te lopen met Sam the Sham. “Hij is de zanger van dat prachtige lied Woolly Bully. Wat hebben we gelachen toen. Ach, met een beetje bluf en lef kom je een heel eind en je doet er niemand kwaad mee.” Andere hoogtepunten waren de momenten dat hij mocht draaien voor de beveiligingsgroep van de Ameri-

kaanse president Bill Clinton in 1997 en in Paradiso de warming-up mocht verzorgen voor het concert van de Rolling Stones in Amsterdam in 2006.

Passie Gedurende het hele gesprek spat de passie voor muziek van het gezicht van Nic.

Hollandse Nieuwe op ’s-Gravenzandse Haringparty

Foto: gm

“Ik heb het nooit als werk gezien. Alles was leuk en dat is het nog steeds. Alleen wordt het wel lastiger om vergunningen te krijgen. Duurde dat vroeger een dag, nu maanden. En regelde je vroeger de beveiliging voor een biertje en een patatje, nu kost dat 5000 euro. Maar goed, het is ook de uitdaging om iets voor elkaar te krijgen! Ik draai nog

Goede Doelen Dag op ISW Hoge Woerd Donderdag 19 juni houdt ISW Hoge Woerd haar jaarlijkse Goede Doelen Dag. Dit jaar wordt geld ingezameld voor Unicef en Foodstep Oeganda. Vijf docenten en twaalf leerlingen zullen woensdagavond 18 juni rond de klok van 20.00 uur vanaf ISW Hoge Woerd vertrekken richting het Unicefkantoor in Sleeuwijk. Zij zullen deze tocht lopend en in estafettevorm afleggen en hopen rond 7.00 uur ‘s morgens aan te komen. Rond 8.00 uur gaan zij, na een ontbijt, weer terug. Andere leerlingen blijven in Naaldwijk en leggen zich toe op een film- of game-marathon.

Vorige week woensdagavond vond de jaarlijkse haringparty in ‘s-Gravenzande plaats. Voorzitter van de ’s-Gravenzandse Middenstands Vereniging Cees Voorberg mocht, na zijn voorwoord, de eerste haring schoonmaken en verorberen. Leon van Es van de Spaansche Vloot (r.), waar de haringparty plaatsvond en Aad Vijverberg van Vis & traiteur Jeroen Vijverberg keken toe. Foto: Het Hele Westland

Bloemschikkers gezocht voor Zomerbloemententoonstelling Traditioneel is er tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk, dit jaar van 28 tot 31 augustus, ook ruimte voor de creativiteit van amateurbloemschikkers. Naast de al aangemelde groep is de organisatie nog op zoek naar 5 enthousiastelingen die een werkstuk willen maken. De ondergrond van het werkstuk is dit jaar een kop van massief piepschuim, die de deelnemers op een door hen gekozen manier mogen decoreren; verven, schuren, schedel lichten, alles is toegestaan, mits de basis maar uit ‘groene’ materialen bestaat.

Het is verder de bedoeling dat de bloemschikkers zelf een thema voor hun ‘kop’ kiezen, dat echter wel in lijn moet liggen met het thema van de tentoonstelling van dit jaar: ‘Kroonjuwelen’. De diameter van het werkstuk mag niet groter dan 0,5 - 0,75 m1 zijn! Deelnemers kunnen hun werkstuk op 27 augustus brengen en kunnen het na de tentoonstelling op maandag(ochtend) ophalen in de kerk. Bent u geïnteresseerd? Meldt u zich dan aan bij Thea van der Knaap via e-mail thea-groeibloei@caiway.net.

regelmatig, ook voor het goede doel. En daar hoef ik dan niets voor te hebben. Ik heb een leuk leven maar ben er niet rijk van geworden. Weet je, mensen zijn tegenwoordig zo met geld en uiterlijk vertoon bezig! Mijn vader zei altijd: ‘Je kan je verbeelden wat je wil, je gaat allemaal met je neus omhoog.’ En zo is het.”

‘s Morgens gaan andere leerlingen fietsen, wandelen en zwemmen. Vanaf 17.00 uur gaan de deuren open en kan men terecht voor een hapje, door de leerlingen van Zorg & Welzijn bereid. Van 19.00 tot 21.30 uur vindt het Rad van Fortuin plaats met prijzen die mogelijk zijn gemaakt door de convenantsleden van het Naaldwijkse vakcollege. De hoofdprijzen, die rond de klok van 21.30 uur worden verloot zijn een Focus Mountainbike en een Samsung Galaxy Tab 4 Tablet. Ze worden mogelijk gemaakt door Michel Vis Tweewielers Poeldijk en Powerchip Naaldwijk.

Donatie voor stichting Leergeld Westland Stichting Freshride heeft een bedrag van € 1.500,- gedoneerd aan Stichting Leergeld Westland. Deze stichting ondersteunt kinderen die om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Jessica Hamelink van Stichting Freshriders vertelt: “De keuze voor een lokaal doel geeft voor de Freshriders een extra meerwaarde.” Bianca Persoon, coördinator van Stichting Leergeld Westland, is blij met deze donatie. “Dit bedrag wordt op verzoek van de Freshriders besteed om Westlandse kinderen van 4 tot en met 18 jaar, die financieel in een lastige thuissituatie verkeren, een fiets geven. Een fiets geeft een kind de vrijheid om met vriendjes

naar school te fietsen, naar een sportveldje of een rondje zo hard mogelijk door het Westland te fietsen.” Onlangs heeft Leergeld Westland de eerste fietsen verstrekt. Dit is opgezet in samenwerking met Cor de Bruin Fiets & Fitness. Ronald de Bruin vertelt: “Toen Bianca belde met de vraag of wij kinderen die een fiets nodig hebben, kunnen helpen, heb ik daar niet lang over nagedacht! Kinderen kunnen er tenslotte niets aan doen dat zij in deze omstandigheid leven en als ik hen daar een klein stukje bij kan helpen dan doe ik dit graag. Concreet kan dit betekenen dat Leergeld Westland kinderen helpt aan een fiets, een computer of een paar nieuwe sportschoenen.”

Leiderschapscafe met Andy Stanley

Paul Thoen (l.) ontvangt het boek met zijn ondernemersverhaal van Fred Louter.

Foto: PR

Op dinsdagavond 24 juni organiseert Evangelische kerk Westland een Leiderschapscafe. Tijdens het Leiderschapscafe op 24 juni zal er een toespraak van Andy Stanley getoond worden die hij heeft gehouden tijdens de ‘Global Leadership Summit’ afgelopen zomer in Chicago. Andy is Grondlegger en senior pastor van North Point Ministries. Hij wordt gezien als een van

de meest invloedrijke voorgangers in Amerika. Het thema van zijn toespraak is: Niet tevergeefs. In deze toespraak gaat het over motivatie in tijden van tegenstand. Deze avond wordt gehouden in gebouw Gideon, Prins Hendrikstraat 16 in Naaldwijk en begint om 20.00 uur. Entree is gratis, koffie en thee staan klaar. Voor meer info mail naar leiderschapscafe@ekwestland.nl.

Bianca Persoon neemt de cheque van € 1.500 in ontvangst van Ralph van der Caaij van Stichting Freshriders. Rechts staat Ronald de Bruin. Foto: PR


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 12

Ladela Trendy Slapen wordt op 1 juli 2014 omgebouwd tot HACO Wonen & Slapen Naaldwijk. Op deze manier combineren we de inkoopkracht van de HACO met de welbekende kwaliteit en service van Ladela! Voordat het zover is, gaan we heel veel showroommodellen opruimen met kortingen oplopend tot 100%! WOONSERIE

CARDIFF

BOXSPRINGSET NARVIK

1598,-

Dressoir TV meubel v.a. Bergkast Salontafel v.a. Hoektafel Vitrinekast Eetkamertafel Wandpaneel

798,498,498,338,298,998,358,138,-

799,-

NU 399.NU 249,NU 249,NU 169,NU 149,NU 499,NU 179,NU 69,-

Veel showroomMODELLEN TEGEN DUMPPRIJZEN!!!

Bij Ladela Trendy Wonen zult u op de oude vertrouwde wijze u woonideeĂŤn kunnen blijven opdoen!

HACO Wonen & Slapen Energiestraat 9 2671 DE Naaldwijk 0174-627827 naaldwijk@haco-wonen.nl www.haco.nu

Ladela Trendy Wonen Hovenierstraat 125 2671 DB Naaldwijk 0174-622769 trendywonen@ladela.nl www.ladela.net

Kortingen van 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 en 100%


Het Hele Westland 18 juni 2014

Team Euro Products: Oranjegekte!

Pagina 13

Auto Mondt

Volkswagen & audi occasions www.automondt.nl

Nieuwe Volkswagen Caddy voor Krommenhoek Metals

Op de enorme zoutvlakte konden de deelnemers van de Oranje Trophy voluit crossen. Wim van der Burgh en Mark Mosterd van Team Euro Products doen mee aan de Oranje Trophy. Dat is een race waarin twintig teams veertien landen doorkruisen om Oranje bij te staan tijdens het WK Voetbal in Brazilië. In Het Hele Westland vertellen zij hun verhaal. De PanAmerican houdt op en gaat door tot Argentinië. Wij hebben een andere bestemming en rijden richting het oosten van Peru, waar we door lokalen op worden gewacht en daar mogen verblijven. De mensen zijn vriendelijk en ondanks ons gebrekkige Spaans weten we goed met ze te converseren en hebben we een mooie tijd. De Oranje Trophy is alweer bijna op bestemming, maar we hebben nog een weg te gaan. Na het verblijf bij de lokalen van Peru vertrekken we richting één van de zeven wereldwonderen, Machu Pichu. Vroeg in de ochtend brengt een bus ons omhoog de bergen in om deze oude Inca-stad te mogen aanschouwen terwijl de zon

Foto: PR

over de bergen van de Andes glijdt. Werkelijk waar spectaculair en een aanrader voor een ieder. Terug met de trein omlaag om te overnachten bij de auto en de laatste fase van de reis richting Salvador gaat in. Met een pond van twee houten balken kruisen we de grens van Peru en Bolivia en we belanden binnen de kortste keren op een enorme zoutvlakte waar we vol met de wagen kunnen crossen (hier is dit jaar ook een deel van de Dakar gereden) en mooie foto’s en video’s kunnen maken met een deel van de Oranje Trophy. We slapen op een eiland vol met cactussen en ‘s nachts tikt de temperatuur zeker de -10 aan op een hoogte van 4000 meter. Vroeg in de ochtend rijden we weg om vol in een staking te belanden van Bolivianen die boos zijn vanwege een aanpassing van het kiesstelsel. Wachten, wachten en uiteindelijk mogen we door de barricades van stenen en de clash tussen autoriteiten en het volk. Bizar!

Via Bolivia rijden we zo onze laatste grensovergang in; de Oranje karavaan gaat Brazilië veroveren. De wegen zijn hier aanzienlijk beter en door de Pantanal, één van ‘s werelds grootste draslandgebieden vol met krokodillen rijden we door richting Salvador. De Brazilianen zijn enthousiast, staan te zwaaien langs de weg, maar garanderen ons dat Brazilië dit WK zal gaan winnen. Dat gaan we uiteraard even anders bewijzen in Salvador. De kaarten zijn bemachtigd in Brasilia en we zijn er klaar voor! Na Salvador rijden we nog door naar Rio om daar wedstrijd 2 tegen Australië op een scherm te mogen aanschouwen. Tot slot eindigen we onze reis in Sao Paulo om Nederland te zien strijden tegen Chili! Ons avontuur gaat door. Benieuwd naar onze dagelijkse bevindingen? Volg Team Euro Products (www.facebook.com/ oranjetrophyteameuroproducts) dan nu op Facebook, Twitter en Instagram! De Nieuwe Volkswagen Caddy van Auto Mondt is door TipTop reclame in de kleuren van Krommenhoek Metals bestickerd.

De Winter Logistics draagt De Westlandse Ride een warm hart toe

P.A. van der Kooij is Orange Motors geworden Op 30 april is Opeldealer P.A. van de Kooij, met vestigingen in Schiedam, Hoogvliet en Naaldwijk, gefuseerd met Opeldealer Eef en Huub die vestigingen heeft in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs en Capelle aan de IJssel. De nieuwe naam van het Opelbedrijf is Orange motors.

De Winter Logistics rijdt een jaar lang rond met promotie voor de Westlandse Ride. Zaterdag 19 en zondag 20 juli aanstaande organiseert stichting De Westlandse Ride een fietsspektakel om het 100-jarig jubileum van de Daniel den Hoed stichting te vieren. De Winter Logistics heeft voor een jaar een vrachtwagen beschikbaar gesteld aan De Westlandse Ride om aandacht te vragen voor het wielerevenement dat plaats zal vinden op 19 en 20 juli. Op zondag 20 juli kan men deelnemen aan een 25 of 100 kilometer Vrije ToerTocht. Iedereen kan hier aan deelnemen en de tocht gaat door de mooiste plekjes van Westland en Delfland. De Westlandse Ride heeft als hoogtepunt de 24-uurstocht, waar Westlandse bedrijven, of wielerliefhebbers zich voor in kunnen schrijven met een team van vier personen. Elk teamlid fietst in 24 uur drie keer 62 kilometer, met een tussenpose van zes uur. De tocht is bedoeld voor

Foto: PR

fanatieke wielrenners die tussen de 26 en 32 kilometer per uur kunnen fietsen. De volledige opbrengst van het wielerweekend gaat naar de Daniel den Hoed stichting, die apparatuur ontwikkelt waarmee men op basis van DNA-materiaal de behandeling van kanker kan bepalen. Op vrijdag 27 juni aanstaande gaat een aantal prominenten de route van de 24-uurstocht voorrijden. Onder andere Eric de Winter (directeur De Winter Logistics), Leo van Vliet, Michael Boogerd en Gerrit Solleveld zullen meefietsen. Ze rijden in het donker, zodat duidelijk wordt wat de deelnemers aan de 24-uurs tocht ‘s nachts aan obstakels tegen gaan komen. Ook deze avond belooft net als het weekend van 19 en 20 juli een feestje te worden. Meer informatie over De Westlandse Ride en inschrijven: www.dewestlandseride.nl.

Eef en Huub en P.A. van der Kooij waren respectievelijk 36 en 62 jaar de vertrouwde gezichten van Opel in de regio. Door het samengaan van deze aangrenzende bedrijven, met elk een rijke traditie, ontstaat één van de grootste Opel dealers van Nederland en het grootste Opel dealerbedrijf in de regio. Orange Motors belooft in een brief naar al haar klanten hen zo te bedienen zoals men dat voorheen van zowel Eef en Huub als P.A. van der Kooij gewend was. De naamswijziging wordt gefaseerd doorgevoerd, te beginnen met de nieuwe hoofdvestiging aan de Aploniastraat 14-18 in Rotterdam.In 1952 startte Pieter Abraham (P.A.) van der Kooij in Vlaardingen een automobielbedrijf dat in 1956 Opel-dealer werd. In 1967 volgde uitbreiding met een tweede vestiging in Maassluis. Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied uitgebreid door overnames of doorstart van achtereenvolgens Pietersen (Schiedam), Dijkshoorn (Spijkenisse), EGAC (‘s-Gravezande) en Roveco (Hoogvliet). In 1978 begonnen de neven Eef en Huub van Gorp met Opeldealer Eef en Huub aan de Rotterdamse Straatweg (showroom) en Insulindestraat (werkplaats). Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied uitgebreid door overname of doorstart van achtereenvolgens Autopelle (Capelle a/d IJssel), Sonneveld (Berkel en Rodenrijs) en Spoormaker (Rotterdam-Noord en -Zuid). Orange Motors bedient met 6 vestigingen het gebied (boven de Maas) van Hoek van Holland t/m Nieuwerkerk a/d IJssel, inclusief het Westland en de gemeente Lansingerland en (beneden de Maas) van Rockanje t/m Ridderkerk, te weten: Orange Motors Eef en Huub Rotterdam, Capelle en Berkel en Orange Motors P.A. van der Kooij Naaldwijk, Schiedam en Hoogvliet. In de Krimpenerwaard en Maasdijk werkt Orange Motors samen met respectievelijk Verkoopagent Garage Dekker en Verkoopagent Garage Van Staalduinen. Daarnaast zijn de vestigingen in Rotterdam, Naaldwijk en Schiedam Erkend Reparateur voor Chevrolet. Zie ook www.orangemotors.nl

Vorige week heeft Krommenhoek Metals uit Rotterdam een splinternieuwe Volkswagen Caddy in ontvangst genomen van Auto Mondt. De Caddy is een welkome aanvulling op het wagenpark van Krommenhoek Metals omdat het op de kleinere sloopklussen veel kosten kan besparen ten opzichte van een vrachtwagen, en een rijdend visitekaartje is voor Krommenhoek Metals. De Volkswagen Caddy gaat gebruikt worden voor diverse, kleine sloopklussen waar je met een vrachtwagen al snel veel te groot bent. Hier is de Volkswagen Caddy veel functioneler. De Volkswagen Caddy zal ook gebruikt gaan worden voor ritjes naar een klant toe waar wat kleine zaken naartoe moeten. Je mag hem dus ook als een soort service wagen zien. Buiten dat het met een Volkswagen Caddy

Foto: PR

makkelijker parkeren is scheelt het ook in de kosten. Krommenhoek heeft gekozen voor de zuinige 1.6 TDI motor die ervoor zorgt dat de Volkswagen Caddy wel gewicht mee kan nemen (tot 850kg!) maar ook een laag brandstofverbruik kent. De auto is verder van alle gemakken voorzien zoals navigatie, telefoonvoorbereiding, parkeersensoren, etc. Krommenhoek heeft de Caddy laten bestickeren door TipTop reclame waardoor het een goed visitekaartje is voor de firma. De kleuren die op de Caddy terugkomen zijn helemaal in Krommenhoek Metals stijl en zo past hij dus keurig in het wagenpark. Meer info Auto Mondt: www.automondt. nl. Meer info Krommenhoek Metals: www.kh-metals.nl.

GE DE V BR MO OO UI KT OIS R E A TE UT O

’S

Mercedes-Benz C-Klasse 2011 Estate 180 Business Class 125! Avantgarde Trekhaak 53.910 km € 23.950,-

Nissan Pixo Nieuw!

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf Plus 2012 1.2 TSI Highline DSG-Automaat Navigatie 61.533 km € 19.950,-

2011 2.0 GTI DSG-Automaat 5Drs Executive Navigatie 237PK!! 16.344 km € 22.950,-

2014

1.0 Look S/S Airco LM velgen 26 km

€ 8.950,-

Suzuki SX4

2007

1.6 4Grip Comfort 4WD Airco 101.134 km

Hyundai i10

€ 6.950,-

2011

1.1 i-Drive Cool 52.564 km

€ 6.950,-

Voor ons volledige aanbod en meer technische gegevens www.selectdealeroccasions.nl

select dealer occasions

Kerkstraat 127a, 2295 LD Kwintsheul

T 06-22410458

E info@selectdealeroccasions.nl


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 14

Vaderdag autoshow druk bezocht

Vernieuwde Audi A7 Sportback nu te bestellen

was vertegenwoordigt. Auto Honsel BV, Auto Mondt, Autobedrijf Aad van der Burg b.v., Autobedrijf Huisman, Autobedrijf van Schie b.v., Autobedrijf Verbeek Veenman, Autohaag Zeeuw, Autoservice Eigenraam, Mercedes-Benz Dealerbedrijven, Orange motors (voorheen P.A. van der Kooij dealerbedrijven)en Volvo Niham toonden met trots hun nieuwste modellen en waren aanwezig voor advies. Ook Van der Ende Racing Inn was aanwezig met spectaculaire Bungee Run. De gehele dag werd de attractie getrotseerd door de bezoekers. Hier vielen mooie prijzen mee te winnen. De gehele week konden bezoekers een kassabon inleveren om een Citroën DS3 Cabrio te winnen. De winnaars worden op dit moment persoonlijk geïnformeerd.

Op de zaterdag voor Vaderdag was Naaldwijk Winkelrijk de ‘place to be’ wat auto’s betreft. Het gehele Wilhelminaplein was gevuld met de mooiste auto’s van Westandse dealers. Bijna elk automerk

De mooiste auto’s stonden op het Wilhelminaplein te pronken.

Foto: PR

Kia World Cup Editions De vernieuwde A7/S7/RS 7 Sportback-modellen zijn uiterlijk subtiel gewijzigd.

BOVAG

Line-, Pro Line plus- en Pro Line S-uitvoeringen leverbaar. Bij alle is MMI navigatie plus, comfortairconditioning (4 zones), parkeerhulp plus, ambienteverlichting, alarm en Audi connect inbegrepen. Alle nieuwe A7 Sportback-modellen worden standaard geleverd met automatische transmissie. Bij de RS 7 en de 3.0 TDI biturbo clean diesel is dat een achttraps Tiptronic en bij de overige modellen een zeventraps S tronic met dubbele koppeling. quattro permanente vierwielaandrijving is standaard op de modellen met 3.0 TFSI Poeldijk (245 kW/333 pk), de 3.0 TDI biturbo en op Poeldijkseweg de S7- en RS 7-uitvoeringen. De RS 7 Sportback heeft adaptieve luchtvering en adap16 kan zelf de tieve demping - de bestuurder Deinformatie Planeten over de ‘set-up’ kiezen. Meer nieuwe Audi is verkrijgbaar bij Auto Mondt B.V. aan de Leehove 49 in De Lier.

Uw voordeel

Uw voordeel

Uw voordeel

� 2.600,-

� 1.750,-

� 1.000,-

AutoDEALERS N

ie

uw ew e

g

WESTLAND

Zw

g wewe

g we

len

Mo

en art

Nieu

De vernieuwde Audi A7 Sportback is met onmiddellijke ingang te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De nieuwe modellen hebben een aangescherpt uiterlijk en een nog completere uitrusting. En dan zijn de motoren ook nog eens krachtiger én zuiniger dan voorheen. Nieuw in de reeks is de zeer zuinige A7 Sportback 3.0 V6 TDI ultra. De A7 Sportback is er als 185 kW/252 pk sterke 2.0 TFSI met S tronic-transmissie vanaf € 59.900. De vernieuwde A7/S7/RS 7 Sportback-modellen zijn uiterlijk subtiel gewijzigd. Vooral de nieuw getekende Monstergrille springt in het oog. De standaarduitrusting 20 is naar een nog hoger niveau gebracht. Alle 22 modellen hebben voortaan standaard LEDEmmastraat hoofdverlichting, MMI radio plus, het Audi 12 Sound System en telefoonvoorbereiding baVlotlaan sis. De innovatieve Matrix Led-verlichting is optioneel leverbaar. Uiteraard zijn ook Pro

Foto: PR

dij

11

k

De Honsel

de

tein Oos

Wateringen Kia Picanto World Cup Edition

Nu vanaf � 10.245,-

Kia Rio World Cup Edition PLUS

Kia Sportage World Cup Edition Nu voor � 28.995,-

Normaal � 17.545,-

Nu vanaf � 14.945,-

seweg Waterin

inclusief � 1.250,- extra inruilpremie

inclusief � 1.000,- extra inruilpremie

inclusief � 1.250,- extra inruilpremie

g we

ul Standaard voorzien van o.a.: Extra rijk uitgerust met o.a.: He Wateringscheveld W •Projectiekoplampen met LED-dagrijverlichting•Supervision cluster•Privacy glass •Metalen pedalen•Privacy glass•Parkeersensoren achter ip 23 po ld (zwart/wit) •14” high gloss zwarte R-Sport velgen•Sportieve ‘InnoSkin’ bekleding •Middenarmsteun•Cruise control•Achterlichten met LED techniek er la a •Airconditioning•Elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels n •Lederen stuurwiel•Lederen interieur•15” lichtmetalen velgen 19 •Genntegreerde radio/CD-speler met Bluetooth connectiviteit en stuurwielbediening •Mistlampen en Auto Light Control

Meerprijs 5-deurs � 500,-

Ko

kw eg

gin

nin

10

ro e

Lease 13 HonselersdijkPrivate

21

Kwintsheul

Standaard voorzien van o.a.: •Stoelverwarming vrrr en achter•Lederen bekleding•Boordcomputer •Dual zone climate control•LED-dagrijverlichting•Privacy glass •Genntegreerde radio/CD-speler met Bluetooth connectiviteit •Mistlampen vrrr met bochtverlichting•Navigatie met achteruitrijcamera •17” lichtmetalen velgen•Parkeersensoren achter

Meerprijs 5-deurs � 800,-

Kia Picanto nu all-in vanaf � 219,-/mnd*

Kia Rio nu all-in vanaf � 299,-/mnd*

Private Lease

Buitenwatersloot

M

g we

id

na

de

lia

lB

Ju

3,4% meer nieuwe auto’s verkocht ‘s-Gravenzande

9

Normaal � 11.995,-

Hoge Woerd 5

sw eg

Bo

g ewe

ers nst

Mo

3

7

4

AUTOBEDRIJF AAD VAN DER BURG B.V. JUPITER 2-4, 2685 LR POELDIJK, TEL.: 0174 - 21 30 41, WWW.KIA-WESTLAND.NL

w eg

18

FloraHolland Als hoofdsponsor van het WK voetbal 2014 lanceert Kia een aantal speciale World Cup Editions. Modellen vol extra’s voor een scherpe prijs. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst � 2.600,-! U bent van harte welkom in onze showroom voor een uitgebreide proefrit.

2

in 2013, toen er 175.917 nieuwe 6personenIn mei zijn er in totaal 31.092 nieuwe per15 auto’s op kenteken werden gezet. sonenauto’s op kenteken gezet, meldt de De vijf best verkochte merken 8in mei BOVAG. Dat is een stijging van 3,4 procent Teijlingen 2014 zijn: 1. Volkswagen (3.276 stuks), ten opzichte van dezelfde maand in 2013 2. Renault (2.869), 3. Peugeot (2.103), 4. (30.083 stuks). Eén en ander blijkt uit Naaldwijk Opel (1.965) en 5. Ford (1.837). de definitieve cijfers van RAI Vereniging, Na ald De populairste modellen in mei waren: 1. BOVAG en RDC Centraal Bureau Mobiliteit Ma wij asd kse ijk we g Renault Clio (1.416 exemplaren), 2. MitsInformatie. ubishi Outlander (1.404), 3. Volkswagen Na vijf maanden staat de teller nu op Golf (1.376), 4. Skoda Octavia (1.113) en 5. 166.428 verkochte nieuwe personenauto’s. Volkswagen Up! (918). Dat komt neer op een daling van 5,4 procent in vergelijking met dezelfde periode jk

Di

Veilin

ter se we g

ou gr

lin

i Ve

grou

te

senweg

Wo u

eester El

Gem. verbruik: 4,1 – 8,5 l/100km, 24,4 - 11,8 km/l. CO2-uitstoot: 95 – 197 g/km Actievoorwaarden: De genoemde acties en bijbehorende consumentenprijzen zijn alleen geldig bij aankoop van een nieuwe Kia met uiterste aankoopdatum en datum kentekenaanvraag van 30-06-2014 en uiterste registratiedatum van 29-08-2014. De inruilactie is alleen geldig bij inruil van uw huidige auto. De inruilauto moet minimaal 3 maanden op naam staan en gevrijwaard zijn door uw dealer op het moment van tenaamstelling van de nieuwe auto. Informeer voor de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer of kijk op Kia.com. Alle genoemde vanaf verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, incl. extra inruilpremie, BTW/BPM, excl. metallic lak, kosten rijklaarmaken, afleverpakket, brandstof, leges, recyclingbijdrage en de optionele lakbescherming. *Deze Private Lease aanbiedingen worden gedaan door Kia Finance. De Kia Rio is afgebeeld met 17” optionele lichtmetalen velgen. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Burgem

Ga

eg ew

lg

Heenweg

te

Trade Parc Westland

Leehove

De Lier

eg ew

Ni

we g

po

13ld

er

M Bo

ro e lB

Teijlingen

ip

Wateringscheveld

po

ld

er

la

an

19

21 Wateringscheveld

Kwintsheul

Buitenwatersloot

la

an

19

FloraHolland

2 7

21

4

we g

6

15

te

Trade Parc Westland

ou gr

lin

i Ve

Buitenwatersloot

8

id

13

3

Kwintsheul

kw eg

18

M

Molenweg 4a Monster Telefoon 0174 - 247204 Na ald wijk www.suzukikeesbalvert.nl s

De Lierseweg 3 Wateringen Telefoon 0174 - 291891 www.kalfsbeekbmw.nl ew eg

22. Autobedrijf v.d. Burg

Veilin

grou

ald

kse we g

ester Els enweg

FloraHolland

w eg

Heenweg

jk Di

Staelduinse Bos

M

aa

te

u ro ng ili e V Leehove

De Lier

sd

ijk

23. Autobedrijf Duindam

Telefoon 0174-512237 www.duindam.nl

te

wij

Burgeme

Wo ute rse we g

ijk

8

54B Naaldwijk Heulweg Kwintsheul

Herkenrathstraat 38-40 Monster Tel. 0174-213545 www.vandenburg.citroen.nl

asd

1

Veilin

grou

te

weg

21. Kalfsbeek BMW

Ma

Naaldwijk Na

Trade Parc Westland

rgemee ster Els en

Teijlingen

Honderdland 140 Maasdijk Telefoon 0174 - 515104 www.auto-staalduinen.nl

sw eg

Jupiter 2-4 5 Poeldijk 2 Telefoon 0174 - 213041 3 7 www.kia-westland.nl 4

6

20. Autobedrijf Kees Balvert te rs ew eg

dijk

5

sw eg

M

‘s-Gravenzande

de

Nieu

16. Aad van derHoge Burg Woerd 17. van Staalduinen Bo

Maasambacht 15 Maasdijk Telefoon 0174 - 518171 www.huisman-autobedrijf.nl

Wo u

’s-Gravenzandeseweg 14 Wateringen Telefoon 0174 - 638060 www.zeeuwenzeeuw.nl Ma www.nissanwinkel.nl as

Honselersdijk

g we lge Ga

Sand Ambachtstr. 119 ’s-Gravenzande Telefoon 0174 - 415601 www.vanschie.citroen.nl

ip

Br oe k

eg wew

ijk nd

g ewe

ters ons

g we

Edisonstraat 1 ’s-Gravenzande Telefoon 0174 - 415151 www.edisonauto.nl

‘s-Gravenzande

19. Zeeuw & Zeeuw

W

10

W

23

el

arte

23

g we

10

na lia

15. Auto Edison BV

15

18. Autobedrijf van Schie

De Honsel

Hoge Woerd

Honselersdijk

14. Automobielbedrijf Huisman

18

eg lw

u He

a an

k dij

en art

Monsterseweg 121 ’s-Gravenzande De 0174 Honsel - 412492 Telefoon www.beukerstoyota.nl

Ju

Middelbroekweg 89 Honselersdijk eg ewTelefoon 0174 - 625066 s r ste Mon www.ata-autobedrijven.nl

He

eweg Nieuw

Zw

11. Beukers

Nieuweweg 8 Honselersdijk Telefoon 0174 - 639850 www.honsel.nl

eg w ul

De Planeten

Vlotlaan

Juli

10. Auto Honsel

Oosteinde 21 Wateringen Telefoon 0174 - 297161 www.autoruiter.nl

in

Stationsweg 3 Monster Telefoon 0174 - 245927 www.oostdijkauto.nl

13. ATA Autobedrijven

16

12

gin nin

9. Auto Ruiter

Frederik Hendrikst. 37 Naaldwijk Telefoon 0174 - 629137 www.autobos.nl

g nin

12. Auto Oostdijk

eweg

Waterins

Emmastraat

11

De Planeten

Vlotlaan

8. Auto Bos

Ko

Klompenmakersstraat 51 Naaldwijk 11 Telefoon 0174 - 291660 www.pavanderkooij.nl

Wa

9

Poeldijkseweg

Ko

7. P.A. van der Kooij

Dijkweg 71 Naaldwijk Telefoon 0174 - 622551 www.niham.com

22

eg terinsew

de

tein Oos

Wateringen 9

Poeldijk

20

16

Zw

6. Niham Westland bv

Poeldijk

Autobedrijf Loran - De Lier 0174-512237

Emmastraat

12

Monster

Warmoezenierstraat 21 Naaldwijk Telefoon 0174 - 636444 www.ardeaauto.nl

jk

Klompenmakersstraat 30 Naaldwijk Poeldijkseweg Telefoon 0174 - 210330 www.autohaagzeeuw.nl

e

d tein Oos

Wateringen

Di

3a

5. Ardea Auto

eg nw

Grote Woerdlaan 36F Naaldwijk 20 Telefoon 0174 - 641818 www.eigenraam.peugeot.nl

Klompenmakersstraat 50 Naaldwijk Telefoon 017422 - 526770 www.mbdb.nl

4. Autohaag Zeeuw

le Mo

Leehove 49 De Lier Telefoon 0174 - 525650 www.automondt.nl

3. Autoservice Eigenraam g we

BOVAG AutoDEALERS Westland

2. Mercedes-Benz Naaldwijk Monster

len Mo

1. Auto Mondt B.V.

WESTLAND

idd

Honderdland

17

BOVAG WESTL AND

g

14

Maasdijk

Mitsubishi > 15 > 19 Nissan Opel > 7 17 Peugeot > 3 3a 23 Renault >4 > 10 Seat Skoda > 10 Smart >2 SSang Yong > 10 Suzuki > 20 Toyota > 11 Volkswagen > 1 >6 Volvo

Audi >1 > 21 BMW Chevrolet >7 8 >18 22 Citroën Dacia >4 > 13 Daihatsu Fiat > 19 Ford > 5 12 >9 Honda Hyundai > 14 Kia > 16 Mazda > 14 Mercedes-Benz > 2

eu we we

1

ds

u Wo

uw ew eg

k

BOVAG

3a

AutoDEALERS AutoDEALERS

dij

ie

Staelduinse Bos

as

N

Ma

14

Maasdijk 17

BOVAG

1. Auto Mondt B.V. Leehove 49

2. Mercedes-Benz Naaldwijk

Honderdland

3. Autoservice Eigenraam Grote Woerdlaan 36F

3a

eg ew

ds

u Wo

Audi >1 > 21 BMW Chevrolet > 7 8 >18 22 Citroën Dacia >4 > 13 Daihatsu Fiat > 19 Ford > 5 12 >9 Honda Hyundai > 14 Kia > 16 Mazda > 14 Mercedes-Benz > 2

4. Autohaag Zeeuw Klompenmakersstraat 30

Mitsubishi > 15 > 19 Nissan Opel > 7 17 Peugeot > 3 3a 23 Renault >4 > 10 Seat Skoda > 10 Smart >2 SSang Yong > 10 Suzuki > 20 Toyota > 11 Volkswagen > 1 >6 Volvo

5. Ardea Auto Warmoezenierstraat 21


Het Hele Westland 18 juni 2014

SPORT Skateboarden

Monsterse Mats naar NK skaten Op 28 juni doet de 9-jarige Mats van der Meer uit Monster mee aan het NK junioren skateboarden in Rotterdam. Het skateboardtalent skate al vanaf zijn 6e en wordt gecoached door Paul Groenheiden van Dreams Skate & Surfshop in Ter Heijde aan Zee. Eerder won hij de Dreams Skatewedstrijd in ‘s-Gravenzande in de categorie tot en met 10 jaar en ook op de Rooky Contest in het World Skate Center Den Bosch was Mats de beste in zijn categorie. Zijn grote droom is om professioneel skater te worden in Amerika.

Wielrennen

Van den Ende wint zomeravondcompetitie De zomeravondcompetitie die vorige week donderdag bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk werd verreden, is gewonnen door Jesse van den Ende. Hij kwam als eerste A-licentiehouder over de streep. Tweede werd Marco Kuivenhoven en Robbert Keus eindigde als derde. Bij de B-trimmers won Henk Hulspas, gevolgd door Joost van Giessen en Ruud van Lier. Bij de C-Nieuwelingen en Dames ging de zege naar Eva van der Bom, gevolgd door Wessel van Koppen en Robin Kuivenhoven.

Zomerochtend fietstoertochten Op zondag 22 juni start TC Glazen Stad weer met de zomerochtend fietstoertochten. Tot en met eind augustus is er wekelijks op zondagochtend een tocht over 70 kilometers. De elf toertochten zijn volledig uitgepijld en beschreven. De start is iedere week tussen 9.00 uur en 10.00 uur op de locatie van Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. Het adres is Broekpolderlaan 14 in recreatiegebied De Wollebrand - achter de waterskibaan en veiling FloraHolland. Uiteraard wordt iedere week een andere tocht uitgezet. Aan de tochten kunnen alle fietsers deelnemen dus ook fietsers met gewone of electrische fiets. De snellere fietsers starten over het algemeen al vroeg, zo rond 09.00 uur. Fietsers die rustig van de route willen genieten, wordt geadviseerd om na 09.15 uur te starten. De bijdrage voor deelnemers aan de tocht is 2 euro per persoon; voor leden is het gratis.

i n h e t H ele westland

51e Ronde van Honselersdijk

Honselersdijk trapt Westlandse criteriums af Het wielercircus gaat weer draaien in het Westland. Honselersdijk heeft de traditie in ere gehouden om als eerste wielerronde op de kalender te komen. Met de keus op de laatste donderdag van juni om de wielerronde te organiseren en daarmee de drie dagen feest in het dorp in te luiden. Hoogtepunt is de tandemrace waar vele dorpelingen in de meest bizarre outfit op de fiets te stappen om de vele omstanders kostelijk te vermaken. Donderdag 26 juni staat Honselersdijk in de middag- en avonduren in het teken van het wielrennen. Om 13.15 uur wordt voor de Nieuwelingen het eerste startschot gelost en om 20.45 uur sluiten de deelnemers aan de tandemrace de wielerdag af. “Het is de laatste jaren enorm gegroeid en er zijn heel veel mensen bij het gebeuren betrokken”, vertelt Marco Arensman van het wielercomité.

organisatie. Het wielercomité bestaat zelfs uit tien personen, toch uniek in het Westland buiten Wateringen dan. Maar daar starten de beroepsrenners en komt er heel wat meer bij kijken.”

Publiekstrekker Niet alleen de plaatselijke bevolking is tevreden, ook de wielrenners laten zich lovend uit over het parcours waar de laatste jaren wordt gereden. Met start en finish aan de Groenelaan, via de Dijkstraat, Poeldijksepad en de Klipper weer richting finishlijn. “Een lekker lopend rondje horen wij van de renners”, vertelt Arensman. “Ook de gemeente werkt goed mee, zo is de hobbel in de Groenelaan weggenomen, anders had het parcours afgekeurd geworden. Een andere optie is er niet, dus stond de gemeente voor een keuze en wilde de wielerronde beslist door laten gaan.”

Tandem Meer mogelijk “De wielerronde is onderdeel van de drie dagen feest. Wij zijn er behoudens de vakantie periode het gehele jaar mee bezig. Wie mee wil werken is welkom evenals een nieuw idee. Omdat de mensen en het bedrijfsleven ons verzocht hebben de laatste donderdag van juni de wielerronde als aftrap van de festiviteiten te organiseren is er veel meer mogelijk geworden. Sponsoren hebben zich vrijwillig bij ons gemeld om financieel hun steentje bij te dragen. De groepen 8 van de drie basisscholen hebben met Harry en Barry van de tandemrace een lied opgenomen dat op YouTube en www.wielerrondehonselersdijk.nl te zien is. Heel veel mensen zijn enthousiast en dan is het voor ons als organisatoren prettig werken. Ieder evenement heeft zijn eigen

Naast het gewone programma dat vrijwel ieder criterium kent is er in Honselersdijk de tandemrace. Met de Rabo Dikke Banden Race een echte publiekstrekker. “Klopt”, beaamt Marco Arensman, “het is zelfs zo dat er twee tandem races gehouden worden. Er deed vorig jaar veel jeugd mee aan de tandem race en dat vonden wij wat gevaarlijk worden. Nu hebben wij dat gescheiden. Het maakt ons niet uit op welk vervoermiddel er gereden wordt, als er maar geen motor op zit. Er is nog een beperkt aantal tandems voorradig en kunnen via mullie@caiway.nl gereserveerd worden. Maar op is op wij gaan geen extra tandems beschikbaar stellen. Dit is niet voor de jeugd van toepassing, die moeten voor eigen vervoer zorgen.” Inschrijven en rugnummers ophalen kunnen de renners in Café Bij

WK Hockey beleving voor Westlandse leerlingen

Zwem4daagse in zwembad Maesemunde Zwembad Maesemunde organiseert van dinsdag 1 juli tot en met vrijdag 4 juli de nationale Zwem4daagse. Gedurende deze vier dagen kan 250, 500 of 1.000 meter per dag worden gezwommen van 17.15 tot 18.30 uur (en tijdens alle daluren tijden). Op zaterdag 5 juli is er een inhaaldag. Als herinnering aan deze prestatie ontvangen de deelnemers een mooie oorkonde en een medaille. Tijdens deze zwem4daagse zullen de zwemvereniging Westland afdeling waterpolo, synchroon zwemmen en wedstrijdzwemmen en de vrijwillige reddingsbrigade ‘s-Gravenzande ook een demonstratie verzorgen. Vooraf inschrijven kan aan de receptie van het zwembad en begint volgende week, op maandag 23 juni tot en met vrijdag 27 juni tussen 9.00 en 15.00 uur en zaterdag 28 juni en zondag 29 juni tussen 9.00 en 11.30 uur. Deelname kinderen kost € 7,50 bij voorinschrijving, anders € 10,-, deelname volwassenen kost € 10,- of € 12,50 bij inschrijving op de dag zelf.

Hoe gekker hoe liever uitgedost tijdens de tandem race in Honselersdijk. ‘t Hof aan de Hofstraat 60. Deelnemers aan de RABO Dikke Banden Race kunnen zich inschrijven bij cafetaria Scholtes aan de Dijkstraat.

Programma Het programma 51e wielerronde van Honselersdijk begint om 13.15 uur met de 40 km voor de Nieuwelingen. De Ju-

Infobijeenkomst over sporten met beperking Op maandag 23 juni organiseren ISW locatie Gasthuislaan en Gehandicapten Platform Westland een voorlichtingsbijeenkomst over sporten en bewegen voor mensen met een beperking. Tijdens deze bijeenkomst kan men informatie inwinnen over de mogelijkheden voor het sporten met een beperking in het Westland. Daarnaast kan men meedoen aan verschillende sporten en kan men vragen stellen over het sporten met een beperking. Er zijn kraampjes

en de wedstrijd van het Nederlands elftal wordt op een scherm getoond. De bijeenkomst vindt plaats aan de Gasthuislaan 145 te ‘s-Gravenzande en duurt van 16.00 tot 20.00 uur. Toegang is gratis. Vooraf opgeven is wenselijk en kan via beweegcoach Ivy Kahlmann via 015-2618648 of beweegcoachvtv@ vtvzhn.nl of Annemiek Koremans van het Gehandicaptenplatform Westland via 06-12104536 (tussen 17.00 en 19.00 uur) en jwmkoremans@planet.nl.

Fietsdag voor Nicolette De Westlandse leerlingen sloegen zelf ook aan het hockey’en. Ongeveer 1600 kinderen van verschillende basisscholen uit het Westland en ruim 100 Westlandse middelbare scholieren van ISW Hoogeland bezochten afgelopen week het WK Hockey in Den Haag. Dit op uitnodiging van de SWKGroep, hoofdsponsor van Hockey Vereniging Westland. De SWKGroep, de KNHB en Hockey Vereniging Westland hebben de handen ineengeslagen om deze kinderen een WK Hockey beleving te laten ervaren. De leerlingen werden getrakteerd op een dag vol dans, hockey, gezond eten en cultuur. Ze mochten ook een échte WK Hockey wedstrijd bijwonen.

Actief De SWKGroep is een onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Door

Foto: PR

samenwerking en verbinding geven zij invulling aan hun visie dat het beter kan in kinderopvang, onderwijs, zorg en welzijn. In dit geval door de Westlandse kinderen via basisscholen en middelbare school ISW Hoogeland de kans te bieden het WK Hockey te bezoeken. In totaal krijgen zo’n 20.000 basisschoolleerlingen deze kans. Daarnaast is de SWKGroep voor alle kinderen op het WK Hockey actief. Tijdens het WK Hockey kunnen alle kinderen in de Kids Corner genieten van ouderwets en nieuwerwets spelen, creatieve activiteiten, muziek en ontspanning. Ze kunnen ook meedoen aan verschillende muzikale workshops. De Westlandse atletiekvereniging Olympus ‘70 ondersteunde dit initiatief door het realiseren van vervoer voor de Westlandse leerlingen.

Atletiek

De Achtsprong 5e in scholenhandbal

Rijke oogst voor atlete Carla Ophorst

Afgelopen zaterdag vond in Emmen het Nederlands Kampioenschap scholenhandbal plaats in Emmen. Aangezien de meisjes van groep 8b van Basisschool De Achtsprong uit De Lier eerder al kampioen van Zuid-Holland waren geworden, mochten zij in Emmen onze provincie gaan vertegenwoordigen. In alle vroegte werd er naar de provincie Drenthe afgereisd. Vele ouders en ook directrice Corry Bornebroek reisden met de meiden mee. De eerste wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen. De tweede en derde wedstrijd werden verloren en de vierde wedstrijd was weer in het voordeel van de Lierse meiden. Na deze vier zeer spannende wedstrijden zijn de meiden vijfde van Nederland geworden.

Met twee gouden NK-medailles, een nieuw Nederlands record en een onderscheiding van de AtletiekUnie als rijke oogst, kon atlete Carla Ophorst zondagavond naar het Westland terugkeren na een weekendje baanatletiek in Utrecht. De bij haar trainende Marlies Jongerius uit Wateringen deelde nadrukkelijk in het succes voor de Westlandse atletiekvereniging Olympus ‘70, want zij veroverde een gouden en een zilveren plak. In een gecombineerde race over 5.000 meter zijn Jongerius en Ophorst eind zondagmiddag beiden Nederlands kampioen geworden. Jongerius was de snelste vrouw bij de 35-plussers (18.15.37) en Ophorst bij de vrouwen 55-plus in 18.54.70. De tijd van Ophorst betekent tevens een forse verbetering van het

Handbal

Pagina 15

Nederlands record in haar leeftijdscategorie, want de Honselse atlete was bijna 26 seconden sneller dan Corrie Keijsers (Weert) in 1997. Voor Ophorst is de nieuwe titel ook nog eens haar 40e nationale gouden medaille. Zaterdag pakte ze nr. 39 door de winst op de 1.500 meter. Jongerius had op die afstand het zilver bij de vrouwen 35-plus gepakt. De wedstrijd op de 5.000 meter volgde anderhalf uur na het moment waarop Ophorst een onderscheiding van de AtletiekUnie had ontvangen, de Mastersbeker 2013. Deze trofee wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, comité of instantie die zich op het gebied van de atletiek door mensen van 35 jaar en ouder in een kalenderjaar of een reeks van jaren op bijzondere wijze heeft onderscheiden.

Zaterdag 7 juni werd de jaarlijkse fietsdag van de Stichting Nicolette georganiseerd. Om 6.00 uur vertrokken de eerste deelnemers al richting Renesse met de step en met de gewone fiets en om 7.00 uur de wandelaars voor de 35 km tocht. Vanaf 9.00 uur verzamelde 170 wielrenners aan de Kwekerslaan in ‘s-Gravenzande om vanaf 9.30 uur in groepen te vertrekken met in iedere groep twee koprijders naar Renesse. Om 11.00 uur vertrokken nog eens 26 wielrenners voor

de 80 km en in de middag gingen er in totaal 204 fietsers op pad voor de Westlandse tochten van 35 km of 10 km. Bij terugkomst aan de Kwekerslaan werd er nagepraat met een hapje en een drankje. De muziek van Italo Party Crew zorgde voor de stemming. Ook de loterij werd enthousiast ontvangen. Voorzitter Anne-Mieke Berkel is zeer tevreden over de fietsdag en noemde als hoogtepunt dat er opnieuw twee kinderen naar Curaçao mogen voor de dolfijnentherapie.

‘Verzakte straat blokkeert kortebaandraverij’ Als de bestrating van de Lierweg en de Hoofdstraat in De Lier niet voor augustus verbeterd is, zal de kortebaandraverij tijdens de Bradelier niet door kunnen gaan. Dat blijkt uit vragen die de fractie van GemeenteBelang Westland stelt nadat zij hier door het organiserende comité op was aangesproken. De fractie wil uit laten zoeken of de bestrating van de

Lierweg en Hoofdstraat in augustus van voldoende kwaliteit is om de kortebaandraverij door te laten gaan. Mocht het onderzoek uitwijzen dat de kwaliteit van de Lierweg/Hoofdstraat ontoereikend is voor de kortebaandraverij, dan vraagt GBW het college er zorg voor te dragen dat dit voor de feestweek in augustus wel toereikend is voor de kortebaandraverij.

nioren beginnen om 14.30 aan hun 65 km en de Elite/Beloften rijden om 16.15 hun 80 km. Om 18.15 is de RABO Dikke Banden Race en om 19.30 rijden Regi-

Foto: PR

orenners A en B hun 35 km. Om 20.30 start de tandemrace voor de jeugd, gevolgd door de tandemrace voor de volwassenen om 20.45 uur.

Recreatieve toertocht voor KWF Voor de liefhebbers met een racefiets zal er op zondag 22 juni vanuit Maassluis een recreatieve toertocht ten bate van het KWF (Kankerbestrijding) worden georganiseerd. Al jaren tracht firma Argos Packaging & Protection aan Aartsdijkweg 35 in Maasdijk onder bezielende leiding van directeur Frans van Alphen geld bij elkaar te fietsen voor het goede doel. Dé uitschieter bij uitstek is dan vooral het samenstellen van een eigen cyclingteam van zo’n 50 mannen en vrouwen voor de jaarlijkse (pre) Ride for the Roses in september. Deze bonte verzameling fietsgekken uit het Westland en Vlaardingen ondersteunen Argos met veel enthousiasme om geld ten gunste van het KWF in te zamelen. Er komt een sponsordoek langs de A20, er heeft al een spinningmarathon plaatsgevonden en dit jaar wordt er dus ook voor het eerst een Argos Ride georganiseerd.

Start en finish vinden plaats bij Grand Café De Waker op de Markt in Maassluis, de afstand bedraagt ca. 80 km. en de route zal worden uitgestippeld op Voorne Putten. Van een wedstrijdelement is géén sprake, voorzichtigheid staat voorop. Derhalve zal er onder begeleiding van enkele voorrijders in groepen van zo’n 50 fietsers - van redelijk snel tot een groep met minder gevorderden - worden gefietst. De gemiddelde snelheid van de minst snelle groep zal rond de 25 km/u liggen. Let wel, deelnemers zijn verplicht om bij een groep aan te sluiten. De route is namelijk niet uitgepijld. Er is géén voorinschrijving. Liefhebbers kunnen zich op zondag 22 juni vanaf 9.00 uur melden bij De Waker en de eerste groep zal rond 09.30 uur vertrekken. Het inschrijfgeld bedraagt € 10 en is inclusief het kaartje voor de pont, een kopje koffie vooraf, fruit onderweg en hapjes en muziek bij de after party.

Zeilen

Prachtige strijd in Westlander Hardzeilerij Afgelopen weekend streden zeilende westlanders van het Westlander Schippers Collectief om het OKWH, het Onderling Kampioenschap Westlander Hardzeilerij in samenwerking met Op Koers! Zaterdag werd met harde wind gevaren wat prachtige beelden opleverden. Zondag was het rustiger weer en konden de bemanningen wat bijkomen van de op zaterdag geleverde strijd. In de A klasse was de Antionus het snelste, bestuurd door Nico Persoon uit Loosduinen, gevolgd door Tijdgeest van Ed van der Scheer uit Kwintsheul en

de Loosdrecht van Phine Krom uit De Lier. In de B klasse werd de Zwetvaer van Martijn Vreugdenhil uit Kwintsheul eerste, Nostalgie van Edwin Bom uit De Lier werd tweede en de derde plaats was voor zijn plaatsgenoot Anton Solleveld met de Onderneming. In de C klasse won de Blauwe Beer van Frank Kortekaas uit Kwintsheul. Na hem eindigde de Tiende van Tromp van Dion van Hasselt uit Kwintsheul als tweede en de Hendrik van Alex Taal uit Maasland werd derde. Meer informatie op www.okwh.nl.

Bestuur FeVoWest deels opgestapt Het grootste deel van het bestuur van de Federatie Voetbalverenigingen Westland (FeVoWest) is per direct opgestapt. Het gaat om voorzitter Cor Verbree, secretaris Gerrit de Ruiter en penningmeester Jan Vink. Wedstrijdsecretaris Remco Broekhuizen blijft naar eigen zeggen nog wel zijn functie uitoefenen en zal verdergaan met een nieuw bestuur. FevoWest is in 1952 in het leven geroepen om de belangen van de clubs uit de regio Westland te behartigen. Het bestuur zou in de huidige formatie geen perspectief zien om die functie optimaal te kunnen uitoefenen.

Het afgelopen jaar heeft de organisatie met diverse problemen te kampen gehad, waaronder het vertrek van Johan Voskamp, de trainer van het FeVoWest mannenelftal. Daarnaast moest het dameselftal noodgedwongen het merendeel van de geprogrammeerde wedstrijden afzeggen wegens een tekort aan speelsters. Ook de Ladies Bokaal, een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door FeVoWest, kent de afgelopen jaren een steeds groter gebrek aan animo. Deze titelstrijd gaat volgend jaar verder onder de naam ‘Westlands Dames Cup’.

Met de harde wind leverde de Hardzeilerij mooie beelden op.

Foto: Marco Zwinkels


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 16

WestlandTheater De Naald VR 17 APR

VR 06 MRT

DO 09 APR

HEkSEN BESTaaN NIET VOORUITBLIK OP HET NIEUWE SEIZOEN

VOORUITBLIK OP HET NIEUWE SEIZOEN

MET COVERS VAN PINK fLOyD, PRINCE, SNOW PATROL, ETC.

RELATIEKOMEDIE MET O.A. NIENKE RöMER EN SANNE VOGEL

ROCK4, RETENSTRAKKE VOCALE SHOW MET HUMOR

‘DE VERLEIDING VAN EEN MOORDVROUW’

WERTHEIM HEEfT EVEN GEEN BOODSCHAP AAN U

Rock4 is een à capella zingend vocaal ensemble van vier zangers. Elk van hen heeft een geheel eigen identiteit, stijl en klankkleur. In hun nieuwe theatershow ‘Don’t Break The Rhythm’ verleggen de vier zangers de grenzen van zichzelf en hun stemmen. Het experiment wordt gezocht, risico’s genomen en heilige a capella huisjes verbrand.

Tien jaar lang maakte cabaretier Micha Wertheim zijn voorstellingen primair voor zijn publiek. Alles had hij er voor over om het de zalen naar de zin te maken. En ineens is hij daar anders over gaan denken! Zijn nieuwe voorstelling maakte hij dan ook primair voor zichzelf. Zo doopte hij het programma ook: ‘Voor Zichzelf’. Wat hij nog van u verwacht? Om eerlijk te zijn: weinig! U mag er bij zijn als hij ‘Voor Zichzelf’ speelt en u mag er zelfs een mening over hebben. Dat is eigenlijk alles…

Dit alles met een geweldige dosis humor en zelfspot. Vanaf de eerste seconde worden rock, pop, klassiek, dance en funk met veel energie en in een hoog tempo met elkaar verbonden, waardoor het publiek, jong en oud, van de ene verrassing in de andere valt. De kracht van Rock4, perfecte zang in eigen arrangementen, kwam nooit eerder zo sterk tot uitdrukking. ‘Don’t Break The Rhythm’, een vocaal concert dat zijn weerga niet kent. Van groots en meeslepend tot klein en intiem. Van Pink Floyd tot Bach , via Prince, Snow Patrol, Kings of Leon en Beatles.

‘De Verleiding van een Moordvrouw’ is een komedie over weergaloze vrouwen en liefdeloze mannen. Tijdens één van hun maandelijkse dinertjes komen drie vriendinnen erachter dat elk van hun huwelijken op een debacle afstevent. Of is het normaal is dat er in elk van hun huwelijken dagelijks momenten zitten waarin je elkaar liever kwijt bent dan rijk…momenten waarop je beseft dat je partner niet méér is dan een blok aan je been dat je elke dag maar weer meesleept…?

THEATER ZATERDAG 21 & ZONDAG 22 JUNI Dance Expression ‘Show 2014’ Cultuur uit eigen regio VRIJDAG 27 T/M ZONDAG 29 JUNI Balletschool Papillon ‘Dansshow’ Cultuur uit eigen regio ZATERDAG 5 & ZONDAG 6 JULI Dance Innovation ‘Het Stadsmysterie’ Cultuur uit eigen regio VRIJDAG 11 JULI Floracollege musicalklas ‘Het Geheim van Spinnensteyn’ Cultuur uit eigen regio

BIOSCOOP Walking on Sunshine 19, 20, 21, 25, 27, 28 juni 20.15 uur 25 juni 16.00 uur The Other Woman 18, 19, 20 juni 20.15 uur Heksen bestaan niet 18, 25, 28 juni 13.30 18, 21, 25 juni 16.00 uur 22 juni 13.00 uur Toen Was Geluk Heel Gewoon 18, 28 juni 20.15 uur Tinkerbell en de Piraten (2D) 18, 21 juni 13.30 uur

VOORUITBLIK OP HET NIEUWE SEIZOEN NA 10 jAAR KIEST HIj EVEN ‘VOOR ZICHZELf’

Wat zou er aan de hand zijn met de man die voor zijn vorig programma - Michel Wertheim voor je het Weet’ van de NRC 5 sterren kreeg? “Sublieme, trage satire”, schreef het vooraanstaand dagblad. Quotes uit andere recensies: “Geestig, prikkelend en ‘heerlijk tegendraads”. En dan ineens is alles anders…

Goochelleraar Wertheim studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht, maar dat deed hij pas nadat hij zijn korte carrière als goochelleraar had beëindigd. Ja, u leest het goed: goochelleraar. Na zijn studie verhuisde hij naar Amsterdam. Daar werd hij in café Toomler na twee audities in 1998 aangenomen door het stand-up collectief Comedytrain. In datzelfde jaar begon hij met het maken van radiodocumentaires en het schrijven van bijdragen voor VPRO’s ‘De Avonden’. Begin 2004 won Wertheim de jury- en publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival en sindsdien kennen we hem als een gevierd cabaretier. Een vakman die zijn publiek liefheeft. U gelooft toch niet echt, hè, dat hij daar nu anders over denkt?

Enkele vervelende omstandigheden voor de vrouwen: Nicky’s echtgenoot is aangeklaagd voor verduistering en Molly’s echtgenoot stalkt haar voortdurend. Deborah wordt door haar man voor een andere, jongere, ingeruild. Begrijpelijk dus dat de vrouwen hun kerels meer dan zat zijn! Ineens krijgen ze de kans om voorgoed van hen bevrijd te zijn! U ziet de acteurs Sanne Vogel/ Nienke Römer, Camilla Siegertsz en Sarah Chronis. Caroline Frerichs heeft de regie. Een heerlijke komedie!

WO 12 NOV

ZA 14 fEB

Rio 2 (3D) 18 juni 16.00 uur 22 juni 15.30 uur 25 juni 13.30 uur Verwacht: Hoe tem je een draak 2 (3D, NL) Te zien vanaf 2 juli

Ook na afloop van een film kunt u in onze foyer terecht voor een gezellige nazit waarbij onze bar geopend is.

VOORUITBLIK OP HET NIEUWE SEIZOEN

Voor meer informatie en filmdata zie www.westlandtheater.nl

LEES EERST DE BIjSLUITER VAN CABARET ‘PIEPSCHUIM’

Wijzigingen voorbehouden

HELEND CABARET ALLEEN NOG OP RECEPT

VOORUITBLIK OP HET NIEUWE SEIZOEN HET ENIGE DAT HET VENTjE NIET KAN, IS STILZITTEN

‘BRAMMETjE BAAS’ NU ALS THEATERVOORSTELLING! Uit de prachtige jeugdfilm ‘Brammetje Baas’ is onder dezelfde titel een theaterproductie voor 7-plus ontstaan. Een tijdloze voorstelling over een actueel onderwerp. Brammetje is wat je noemt een leuk ventje met heel veel vragen in z’n hoofd. Waarom is melk wit? Waarom zijn wij op deze wereld? En waarom ruiken honden altijd zo graag aan elkaars kont? Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Denkt hij. Brammetje Baas kan een heleboel dingen heel goed. Hij kan al lezen, drummen op de tafel, en hij verzamelt de mooiste woorden en de beste uitvindingen in een schriftje. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje niet zo goed kan, en dat is stil zitten. Na de zomervakantie mag Brammetje naar groep 3. Hij kan niet wachten! Nu gaat hij eindelijk alles over de wereld

leren. En Chinees. En hoe je een raketbus bouwt. Maar… niets is minder waar…

Nu cabaretgroep ‘Piepschuim’ ook in ons land uitsluitend op recept verkrijgbaar is, raden wij u ten strengste aan de bijsluiter goed te lezen, voordat u kaarten reserveert voor ‘Op Recept’, de nieuwe voorstelling van ‘Piepschuim’. Komt ‘ie:

IN BIOSCOOP DE NAALD

VROUWELIjKE REVANCHE IN ‘THE OTHER WOMAN’ ‘The Other Woman’ is een Amerikaanse romantische komedie, geregisseerd door Nick Cassavetes en geschreven door Melissa Stack. Voor het verhaal is een topcast aangetrokken. U ziet onder anderen Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau en Nicki Minaj. Het verhaal:

Streng Brammetje Baas komt bij de strenge en ouderwetse Meester Vis in de klas. Die snapt niets van het energieke jongetje en wil vooral dat hij stil zit en braaf zijn werk doet. Maar dat lukt Brammetje gewoon niet! Want hoe kan je nou rekenen als je tand los zit? Dan gaat steeds van alles mis, terwijl Brammetje alles zo goed bedoelt! De theatervoorstelling portretteert zo’n kind waar ons Nederlands schoolsysteem niet op is berekend. ‘Te druk’, ‘brutaal’ en ‘een dromer’ tegelijkertijd. ‘Slim, maar met concentratieproblemen’. En ga zo maar door. En heerlijke voorstelling voor 7-plussertjes en hun hele familie.

“Piepschuim’ loutert, herstelt, zuivert en ontsmet. Het kan in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt, heeft geen invloed op uw rijvaardigheid, is ongevaarlijk bij zwangerschappen en heeft geen vervelende bijwerkingen”. ‘Op Recept’ is het derde theaterprogramma van de succesvolle muzikale cabaretgroep uit Vlaanderen. Met muziek, sketches en scènes vol humor geeft ‘Piepschuim’ zijn publiek nieuwe energie. Het drietal geneest zacht waar het kan, hard en doeltreffend waar dat moet. En daarbij loopt u ook nog eens de kans van uw eksterogen en aambeien af te komen! Laat Piepschuim u genezen..! Dus wég met die eeuwig pittere pillen, wrange drankjes met een hoge eigen bijdrage en enge injecties met bijwerkingen. ‘Piepschuim’ is in town!

Nadat ze ontdekt dat haar vriendje Mark getrouwd is, probeert Carly haar leven opnieuw op de rails te krijgen. Als ze per toeval de echtgenote die hij bedriegt ontmoet, beseft ze dat ze veel gemeen hebben. Haar gezworen vijand wordt haar beste vriendin. Wanneer nog een andere affaire aan het licht komt, besluiten de drie vrouwen samen te spannen om een echt vrouwelijke wraakactie op touw te zetten. “Er zijn vier redenen om naar deze film te gaan”, recenseert Veronica Magazine. “Cameron Diaz, Leslie Mann en de borsten van supermodel Kate Upton. (…) Diaz en Mann zijn rascomédiennes met een perfecte timing”. Het AD: “Diaz is altijd een verrukking”.

Openingstijden kassa di t/m zo 12.00-16.00 uur en drie kwartier voor aanvang van elke theater - en filmvoorstelling

Reserveren 0174 - 636 900 Overig 0174 - 636 909 www.westlandtheater.nl

COLOfON

WaLkING ON SuNSHINE WestlandTheater De Naald Stokdijkkade 3 2671 GW Naaldwijk ONLINE KAARTEN RESERVEREN KAN 24 UUR PER DAG

Samenstelling: WestlandTheater De Naald Redactie: Take One Tekst & Beeld, Louis Bruijnzeels


Het Hele Westland 18 juni 2014

UIT & CULTUUR Cultuuragenda

Deze agenda wordt gemaakt in samenwerking met Westland Cultuurweb

UITGELICHT: Cultureel Festival tijdens Westland 10 jaar Vrijdagavond 20 juni op terrein Zandheullaan in Honselersdijk 18:00 - 01:00 Het tienjarig bestaan van Gemeente Westland wordt gevierd! Westland Cultuurweb heeft op vrijdagavond 20 en zaterdag 21 juni een cultuurprogramma samengesteld. Op vrijdagavond zijn er tal van optredens van Westlandse koren, muzikanten en bands. Zie voor meer informatie en het programma www.westlandcultuurweb.nl

UITGELICHT: Cultureel Festival tijdens Westland 10 jaar Zaterdag 21 juni op terrein Zandheullaan in Honselersdijk 11.00 - 17.00 uur. Het tienjarig bestaan van Gemeente Westland wordt gevierd! Westland Cultuurweb heeft op vrijdagavond 20 en zaterdag 21 juni een cultuurprogramma samengesteld. Zaterdag zijn er uiteenlopende optredens en activiteiten, waaronder een groots kinderfestijn met Glazen Huis, workshops, slagwerkspektakel en een theatercarroussel. Zie voor meer informatie en het programma www.westlandcultuurweb.nl

Dansshows Dance Expression Zaterdag 21 en zondag 22 juni WestlandTheater De Naald in Naaldwijk Zaterdag 19.30 uur Zondag 11.30 uur, 15.30 uur, 19.00 uur Zie voor meer informatie www.dance-expression.nl

Benefietconcert ALS Blues Helpt Zondag 29 juni in De Noviteit in Monster 13.30 - 19.30 uur Zie voor meer informatie www.bluesaanzee.nl

UITGELICHT: Musicalklas Lentiz Floracollege Vrijdag 11 juli in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk 20.15 uur Het geheim van Spinnensteyn is een komische horrormusical door de musicalklas van het Lentiz Floracollege. Het accent ligt op humor, muziek en dans, maar af en toe wordt er ook even flink gegriezeld. Geschikt voor kinderen van 10 tot 100. Zie voor meer informatie www.floramusical.nl Bekijk de volledige cultuuragenda op www.westlandcultuurweb.nl. Uw evenement ook in deze agenda? Stuur een e-mail naar info@westlandcultuurweb.nl.

LeonDrums leerlingenfestival in Kijkduin Op zondag 22 juni vindt het LeonDrums Leerlingenfestival plaats. Ongeveer 35 leerlingen die privé-les volgen bij LeonDrums hebben zich hiervoor opgegeven. De leerlingen spelen individueel op een akoestisch drumstel mee met een populaire song die ze de afgelopen tijd hebben geleerd en laten hun drumkunsten zien en horen. Volgens traditie wordt ons festival geopend met het nummer ‘We will rock you’. Leon van der Geest zelf sluit het festival af met een drumsolo. Het leerlingenfestival begint om 14.00 uur bij de muziektent op het Deltaplein in Kijkduin.

Auteur Den Tex in bieb Wateringen De maand juni staat in het teken van het spannende boek. Bibliotheek Westland heeft op donderdag 19 juni de schrijver Charles den Tex te gast in Bibliotheek Wateringen. Den Tex, voormalig reclametekstschrijver en communicatieadviseur, is bekend van zijn thrillers die bijna allemaal spelen in het multinationale bedrijfsleven. Vijf van zijn thrillers werden genomineerd voor de Gouden Strop. In 2002, 2006 en 2008 heeft hij deze prijs ook daadwerkelijk gewonnen. In 2008 was dat met de Bellicher-trilogie, waarvan deel 1 en 2 verfilmd zijn onder de titel ‘Cel’. Deel drie wordt momenteel verfilmd. Charles den Tex zal vertellen over zijn werk. Aanvang van de lezing is 20.00 uur. Boekhandel Bruna is aanwezig met zijn werk. Kaartjes voor de lezing kosten € 5,- voor leden en € 7,50 voor nietleden. Kaartjes voor beide activiteiten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Bibliotheek westland of de website www.bibliotheekwestland.nl.

Pagina 17

in het H ele westland

Voorzitter Remmert Keizer van Horeca Westland:

‘Niet elk jaar een Westlandse Cross’ Horecaondernemers liggen voor de gelegenheid op één lijn met de organisatoren van de grote Westlandse dorpsfeesten: de ‘Westlandse Cross’ moet een éénmalig feest in het kader van het 10 jarig bestaan van Westland als gemeente blijven en mag niet uitgroeien tot een jaarlijkse happening, zoals Experience Express wil, het Maaslands organisatiebureau dat de Westlandse Cross dit jaar op touw mag zetten. De naam van het evenement is ontleend aan de ‘Zwarte Cross’, een jaarlijks evenement in de Achterhoek, dat zo’n 150.000 bezoekers trekt. door Louis Bruijnzeels Experience Express liet vorige week weten: “De Westlandse Cross, die dit jaar in het kader van het tienjarig bestaan van de gemeente Westland wordt gehouden, moet jaarlijks terugkeren.” Het bureau organiseert voor dit jaar alleen de festiviteiten op de zaterdag en zondag. “Daar komt vanaf volgend jaar ook de vrijdag bij. De zaterdag en zondag steken nu goed in elkaar, met zaterdag overdag de fietscross en ‘s avonds rockmuziek en op zondag Nederlandstalig”, zei organisator Frank Bierkens.

Di-rect “Net als dit jaar, met onder meer optredens van Bløf en Di-rect, moeten ook de komende jaren grote namen naar Westland komen”, vervolgt Bierkens. “De vrijdagavond wordt waarschijnlijk vooral voor de jeugd. Verschillende dj’s moeten dan hun show geven. Verder wordt gedacht aan een cultureel evenement. Mogelijk in samenwerking met Cultuurweb”, aldus Bierkens. “De Westlandse Cross moet ook de komende jaren gehouden worden in het derde weekeinde van juni, vlak voor de start van de dorpsfeesten. Of het terrein aan de Zandheullaan het feestterrein blijft, is nog afhankelijk van de gemeente en FloraHolland.”

Begrotingen Of het zo simpel ligt als Bierkens wil doen geloven, is nog maar de vraag. De laatste jaren is regelmatig een vergunning niet afgegeven omdat er onvoldoende politie op de been kon worden gebracht. De horecaondernemers en de organisatoren van de grote dorpsfeesten - hierna te noemen de uitgaanssector - doen een beroep op de Gemeenteraad om te voorkomen dat zij met de Westlandse Cross nóg meer concurrentie worden aangedaan dan nu al het geval is. De Westlandse evenementenagenda zit volgens hen met Waterpop, het Varend Corso, Boerol en de dorpsfeesten nu al barstensvol en overal moet alles op alles worden gezet om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Vooral de eisen ten aanzien van particuliere beveiligers drukt volgens de sector zwaar op begrotingen.

Bietenbrug Er zit de Westlandse uitgaanssector méér dwars, bleek eind 2013, toen duidelijk werd dat de Westlandse uitgaanssector geen enkele kans had gekregen om in te schrijven op de organisatie van de feesten rond ‘10 Jaar gemeente Westland’. Voorzitter Piet Voskamp van het Liers Oranje Comité en in die functie organisator van talloze grote feesten, sprak zijn verontwaardiging daarover uit. Hij herinnerde aan de belofte van de lokale politiek dat vooral Westlandse bedrijven moeten worden betrokken bij gemeentelijke acties. De gemeente gaf later toe dat Experience Express was uitverkoren door eerder te hebben bewezen een groot evenement te kunnen organiseren. Een Naaldwijkse collega van Piet Voskamp merkt op dat ook in Westland het geld schaarser is geworden. “Ook onze jongeren kunnen hun euro’s maar één keer uitgeven en ze hebben een enorm aanbod aan feesten om hun keuzes te maken. De feestweek in De Lier en in Naaldwijk zijn bij hen zeer in trek en dankzij

Culturele raad vraagt huiskamers Wateringen voor optredens Na de succesvolle pilots in Naaldwijk en Monster wil de Culturele Raad Monster dit keer een moonwalking in Wateringen organiseren. Woont u in de Oranjewijk in Wateringen en vindt u het leuk om uw huiskamer op zaterdagavond 13 september beschikbaar te stellen voor ‘een optreden in eigen huis’ tijdens de Moonwalking? Geeft u zich dan op via info@cultureleraadmonster.nl. Moonwalking is een culturele avondwandeling die huiskamers

en andere locaties in uw wijk verbindt. Het doel is om cultuur dichter bij de mensen in de wijk te brengen en de mensen in buurt beter te leren kennen. Is uw huiskamer groot genoeg voor 10 à 15 personen en wilt u uw huiskamer beschikbaar stellen op zaterdagavond 13 september, stuur dan voor 31 juli een e-mail naar info@cultureleraadmonster.nl. Bewoners die hun huiskamer beschikbaar stellen krijgen een financiële vergoeding en stoelen te leen.

Bio-markt in Westlandse Druif Op zaterdag 21 juni is er vanaf 10.00 uur een biologische markt Themapark de Westlandse druif. Onder de druiven staan diverse kraampjes met biologi-

sche producten en een terras voor koffie met druivencake. In de tuin worden schapen geschoren en de vachten te koop aangeboden.

De Westlandse feestweken zien concurrentie van een nieuw jaarlijks evenement als de Westlandse Cross niet zitten. die belangstelling kunnen in beide dorpen ook grote acts worden neergezet. Waarom dan jaarlijks een zeer groot evenement daaraan toevoegen? We lopen al risico’s genoeg. We hoeven maar een paar dagen regen te krijgen en we gaan al de bietenbrug op. En dat geldt natuurlijk ook voor ‘s-Gravenzande.”

Glimmend metaal bij TTV De Groene Oase Op 21 juni wordt er weer een rit georganiseerd voor oude tractoren door Midden-Delfland. TTV De Groene Oase uit Maasland zal deze organisatie wederom voor hun rekening nemen. Tussen 11.30 en 12.30 uur worden de tractoren verzameld, waarna de tocht om 12.30 uur zal aanvangen. Vanaf 16.00 uur kunnen er ook nog oude brommers bezichtigd worden bij De Groene Oase. De rit van de tractoren zal grotendeels door Midden-Delfland gaan en uiteraard weer mooie stukken natuur doorkruisen. Ongeveer 15.00 uur is de verwachte terugkomst van de oude tractoren bij De Groene Oase waarna de tractoren tot 17.00 uur bezichtigd kunnen worden. Aanmelden kan bij A. Visser: 06-51472579 (visserpoot@zonnet.nl) of bij P. v/d Akker:06-23411226 (famakker@hotmail.com).

Advertorial

Doodsteek Remmert Keizer is voorzitter van Horeca Westland en fractievoorzitter van GemeenteBelang Westland (GBW). Hij laat als volgt weten: “De horeca zou verbaasd zijn als er een extra jaarlijks evenement bij komt als de Westlandse Cross. In het verleden heeft een aantal organisaties

van braderieën bij de gemeente moeten knokken voor een extra middag of avond om wat meer opbrengst te kunnen genereren om de toenemende kosten te dekken. Voor die verruiming was bijna nooit een mogelijkheid omdat er te weinig politie was, het kan er dan ook niet in dan zo vanuit het niets een extra evenement

Frans Bianchi leerde dit pas op 51-jarige

leeftijd tijdens een onverwachte ontmoeting met de Amerikaanse kunstenaar Jason Berger. Andrea de Visser, hoofd van De Schutse in Maasland: “Kunst krijgt aandacht bij ons op school in alle groepen. Uitdrukking geven aan creativiteit en eigenheid op allerlei manieren is essentieel voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid van een kind. Daarom neemt het bij ons een centrale plek in bij het geven van onderwijs.”

Buiten de tien bands die zondag 29 juni op het ALS Blues Helpt-festival zullen optreden, zijn er ook kunstenaars die werk afstaan voor het goede doel. Zo zijn er beschilderde gitaren, schilderijen en ingelijste foto’s te bemachtigen. Al het werk heeft affiniteit met bluesmuziek. Maarten Verpoort schilderde speciaal het schilderij ALS blues helpt, Theo Rijnders maakte zijn

interpretatie van Jimi Hendrix, Helene Tabben schilderde John Lagrand en ze beschilderde een Fender Stratocaster met de beeltenis van Jimi Hendrix. Ook beeldde ze John Lee Hooker af op een Aria Custom proll. Leo Gabriëls biedt vier ingelijste foto’s van Ralph de Jongh aan en Anton van Meerkerk staat twee gitaren af. Op dit festival zijn er optredens van The Juke Joints,

Ingelijst Iedere week plaatst de redactie een ingezonden foto in Het Hele Westland, onder de noemer Ingelijst. Deze foto werd opgestuurd door Mary Nobels uit Monster. Ze deed op het strand van Hoek van Holland een fotosessie met haar kleinkind Bo van Dijk en haar drie

vriendinnen. “Ik heb 220 foto’s gemaakt en ontzettend veel lol gehad met de vier giechelende pubers”, mailde de trotse oma. Wilt u uw foto ook laten inlijsten in de krant? Stuur hem dan naar redactie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl, onder vermelding van ‘Ingelijst’.

Alma Trio bij Op Hodenpijl

Stille actie Duit voor Schuit

Op zondag 22 juni speelt het Alma Trio Op Hodenpijl. De twee sopranen en pianiste vertolken romantische muziek met composities van Brahms, Schubert en Bach. Het concert start om 12.00 uur. Op het programma staat muziek uit de sacrale, romantische en Russisch, Spaanse, Tsjechische programma’s van onder meer Mozart, Bach, Saint-Saens, Brahms, Schubert, Granados, Dvorak, Rachmaninov. De werken worden vertolkt door pianiste Svetlana Lohman, Sopraan Natalie Merfort en Mezzo Sopraan Joy Andrea Emonds. Na de pauze brengt singer/songwriter Natalie Merfort ook een aantal eigen composities ten gehore. Toegang kost € 12,50. Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden.

Het Varend Corso krijgt ook dit jaar weer de steun van de Jokers, die de actie ‘Duit voor een Schuit’ voortzetten. Tijdens de komende editie lopen ze niet alleen tussen het publiek, maar zijn ze ook vanaf het water actief. Met CO2-neutrale fluisterbootjes wordt op een duurzame en stille manier de steun van de toeschouwers gevraagd, zonder daarbij de corsostoet te verstoren. De elektrische vaartuigjes zijn te huur bij Paviljoen de Zweth. Het thema voor het Corso is dit jaar ‘Op volle toeren’. Afgelopen jaar kwamen 450.000 bezoekers op het corso af. Dit jaar kunnen de toeschouwers op 1, 2 en 3 augustus plaatsnemen langs de waterkanten in de regio’s Westland, Delfland en Rijnmond. Zie ook www.varendcorso.nl.

Recensenten Bianchi liet ware kunstwerken zien die hij op 10-jarige leeftijd zelf maakte en vertelde wat daar toen al zo goed aan was maar ook dat hij toen nog veel moest leren. Zoals dat leren tekenen vooral leren kijken is, heel veel oefenen en dan niet precies schilderen wat je ziet maar dingen weglaten en neerzetten wat je voelt. Samen met de kinderen keek hij naar de kunstwerken. Ze bleken uitstekende kunstrecensenten: velen konden duidelijk zeggen wat ze mooi en niet mooi vonden. Wende had vakantieherinneringen bij het zien van een schilderij, terwijl het Sarah opviel wat een lijst met een kunstwerk doet. Geïnspireerd geraakt gingen de kinderen zelf aan de slag. Samen met Frans Bianchi creëerden zij een variëteit aan kunstwerken die toen ze af waren van een officiële handtekening werden voorzien. Want zo doet een echte kunstenaar dat.

Meet & Greet

Frans Bianchi aan het werk in Gallery RitsArt met de kinderen uit groep 1/2 van Daltonschool de Schutse. Foto: PR

Geïnteresseerd geraakt? Op zondag 22 juni is er een “Meet & Greet” met Frans Bianchi in Gallery RitsArt. U kunt dan zelf meemaken wat de kinderen van Daltonschool de Schutse vandaag hebben ervaren, weliswaar in een wat andere vorm: Frans Bianchi is die middag aanwezig in de galerie aan de Veerstraat 3 in Maassluis en vertelt over zijn werk, techniek en ontwikkeling.

van maar liefst drie dagen wel zou kunnen. Wij hebben niet begrepen dat er een blik extra agenten beschikbaar is, sterker de formatie is zoals die was. Het zou verder een verzwakking betekenen van de al bestaande evenementen en voor sommige kleinere evenementen misschien wel de doodsteek.”

Kunstwerkenveiling tijdens ALS Blues Helpt-festival

Daltonschool de Schutse stimuleert eigenheid en creativiteit In Gallery RitsArt te Maassluis heeft kunstenaar Frans Bianchi geprobeerd over te dragen op de kinderen in groep 1 /2 van Daltonschool de Schutse wat nou eigenlijk ‘kunst’ is: “Een lijn zetten kan iedereen maar deze doorbreken maakt het spannend. Iedereen kan een trucje leren, maar out of the box denken en doen dat maakt iets tot kunst.”

Archieffoto: Het Hele Westland

Ruben Hoeke, Robbert Fossen, Ralph de Jong, Dave Chavez, Lino & Friends, The Chaux, John F. Klaver en Fat Harry. De artiesten spelen daar met hun band of samen in unieke jams. Dit alles om geld in te zamelen om onderzoek naar de nu nog ongeneselijke spierziekte ALS mogelijk te maken. Voor meer informatie en toegangsbewijs, zie de website www.alsblueshelpt.nl.

Dorpsfeest in Ter Heijde Van vrijdag 27 juni tot en met zaterdag 5 juli vindt het dorpsfeest van Ter Heijde aan zee plaats. Het feest begint op vrijdagavond met een jeugdviswedstrijd op het Westerhonk. Op zaterdagavond is een 50+ feestavond in het Vrondel voor leden van de Dorpsvereniging. Dinsdagavond is er een bingo en op woensdag zijn er een lunchtballonnenwedstrijd, kindergames, een fietstocht en muziek. Donderdag wordt er gesjoeld, is er een feestavond met blaaskapel de Blaasbalgen en DJ Robin the Sailorman. Vrijdag gaat Ter Heijde prijsklaverjassen en -jokeren in het Vrondel, is er een jeugdbingo, een barbecue die reeds uitverkocht is en een disco in het Vrondel. Zaterdag is er rommelmarkt, mini-kermis, optredens van ‘t Heijdse Vismaatjeskoor, smartlappenkoor de Westlanders, Waterwergkoor Maassluis en Smartlappenkoor de Waterlanders. ‘s Middags is er een terrasfeest en ‘s avonds is de taptoe op het kerkplein. Zie voor meer informatie www.hetvrondel.nl.

100-jarig JubileumConcert EMM Op vrijdag 27 juni bestaat Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht uit Maasdijk op de kop af 100 jaar. Dit wordt gevierd met een Jubileumconcert. De toegang voor het concert is gratis. Met medewerking van zowel Les Sirènes uit De Lier als de Westland Brass wordt het een zeer gevarieerde muzikale avond. Het Jubileumconcert begint om 19.30 uur en vindt plaats in gebouw De Hoeksteen aan de Prinsenlaan 4 in Maasdijk. De Harmonie staat onder leiding van dirigent Koert Arink en de Slagwerkgroep onder leiding van instructeur Sander Bergman. Tijdens de pauze wordt een verloting gehouden met prijzen, waaronder een reischeque.


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 18

100 % GARANTIE EN SERVICE • GRATIS PARKEREN • DESIGN MEUBELS • VAN KEUKEN TOT ZOLDER •

WOON BOULEVARD NAALDWIJK | BOSWEG 12 | 2671 BT NAALDWIJK | WWW.WOONBOULEVARDNAALDWIJK.NL MA: VAN 13.00 TOT 17.30 UUR | DI/DO: VAN 9.30 TOT 17.30 UUR | VRIJ: VAN 9.30 TOT 21.00 UUR | ZA: VAN 9.30 TOT 17.30 UUR

Bellissima.

Profiteer nú van hoge korting tijdens de Italiaanse weken bij Grando!

HOEKBANK MINOU 2,5-H-2-OPEN

PROFITEER NÚ Boxton 25% KORTING

Italia a weke nse n bij Gran do!

+ WIN EEN DROOMREIS NAAR ITALIË!*

799,-

1179,-

Aupin BDEoTOTAALINRICHTERS xsprin g gwe Nu

Scan de QR-Code en bekijk alle informatie op onze website!

Ladela Trendy Wonen Woonboulevard Naaldwijk Hovenierstraat 125

WWW.LADELA.NET

extra

ken

€ 600, ee*l tot -

Grando. Keukens. Koken. Genieten. Grando Naaldwijk Hovenierstraat 127, tel. 0174-623763, grando.nl

voord

Gildestraat 108-110, Naaldwijk T. 0174-648900 | E. info@troostinterieurs.nl

* Vraag naar de voorwaarden.

én 2 k ussen t.w.v. s cadeau € 150, DEZE WEEK:

KORTING SCHIETEN

BIJ WOONING

Vraag onze adviseur naar de voorwaarden.

Hovenierstraat 129, 2671 DB Naaldwijk (woonboulevard) T: 0174 271105 Geopend: ma t/m zaterdag & vrijdag koopavond tot 21.00 uur. GRATIS parkeren! Website: www.woonstijlgalerie.nl E-mail: info@woonstijlgalerie.nl

ZOME R

KV voo IK Z r d OM es nel ERD le b esl EAL is s S

DEAL

#2

Warmoezenierstraat 1 2671 ZP Naaldwijk

Boxton

Advertentie 80x95.indd 1

11-6-2014 16:01:58

* Actieperiode 17 mei t/m 22 juni 2014. Vraag naar de voorwaarden in de winkel of kijk op auping.nl/boxspringweken

A Boxsp uping ringwe Nu extra

voord

€ 600,

ers !

ken

eel to

-*

t

én 2 k usse t.w.v. ns cadeau € 150, -

GRAT IS

SIEME NS VA EN CO AT WASSER MBI-O VEN T.W.V .€2 .248,-* Kvik Naaldwijk: Woonboulevard Naaldwijk Gezelstraat 11 tel. 0174-626 453

Auping Plaza Naaldwijk

* Aanbod onder voorwaarden. De aanbieding geldt tot en met 31-07-2014 en kan niet gecombineerd worden met andere aanbiedingen. Beperkt aantal.

Gildestraat 108 - 0174-725013 www.aupingplaza-naaldwijk.nl * Actieperiode 17 mei t/m 22 juni 2014. Vraag naar de voorwaarden in de winkel of kijk op auping.nl/boxspringweken

AUPING PLAZA | BETER BED | DAILY LUNCH | GRANDO KEUKENS | KEUKENVISION | KVIK KEUKENS |LADELA TRENDY WONEN | KWANTUM LAMPIDEE | LEEN BAKKER | PROFIJT MEUBEL | PRONTO WONEN | ROOBOL WOONWINKELS | TROOST INTERIEURS | WOONING | WOONSTIJLGALERIE


Het Hele Westland 18 juni 2014

Zwem je ook mee, 16 augustus in De Lee? Op zaterdag 16 augustus vindt er een uniek evenement plaats: A Local Swim Westland! Nog niet eerder werd er in Westland een open water zwemroute uitgezet van bijna 2 kilometer. Met dit evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de zeer ingrijpende zenuwspierziekte ALS zodat belangrijke lopende onderzoeken zoals Project MinE financieel ondersteund kunnen worden. De deelnemers gaan zwemmen door de gezellige kern van De Lier in het water De Brede Lee en De Lee. Het idee is ontstaan toen een groep Westlanders vorig jaar september meezwom met de Amsterdam City Swim, een geweldig georganiseerd evenement met veel enthousiaste zwemmers en publiek. De saamhorigheid van alle mensen die daar de uitdaging aangingen en iets wilden betekenen voor ALS was voelbaar. Deze ervaring gaf veel inspiratie voor een lokale swim. De organisatie bestaat uit het vrijwilligersteam dat vijf jaar geleden in Westland begonnen is om de ziekte ALS in onze regio onder de aandacht te brengen. Voor deze Westlandse zwemtocht hebben zij met regelmaat overleg met instanties die onmisbaar zijn bij een zwemevenement. Zo zullen onder andere langs de route en in het water lifeguards aanwezig zijn en voor-

Pagina 19

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door

af zullen controles van het water plaatsvinden. A Local Swim Westland is geen wedstrijd maar de zwemmers zwemmen wel met een chip voor tijdregistratie. Voor hun inschrijfgeld krijgen de deelnemers een badjas, slippers, badmuts, een maaltijd, drankmunten, tijdwaarneming, omkleedgelegenheid, vervoer naar startlocatie, entertainment etc. Deelnemers krijgen na inschrijving een persoonlijke pagina die zij door kunnen sturen naar familie, vrienden en bekenden. De vele donaties, ook al zijn ze klein, maken dat een deelnemer snel aan zijn sponsorbijdrage zit.

JeugdSwim Voor jongeren tussen 10-15 jaar wordt een JeugdSwim georganiseerd. Zij zwemmen, aansluitend aan de Swim voor volwassenen, een route van 535 meter in De Lee. Zij worden hierbij begeleid door alle lifeguards die door de Reddingsbrigade van Monster, met ondersteuning van ‘s-Gravenzande en Naaldwijk, worden ingezet voor de veiligheid. Jongeren mogen mee doen als zij in het bezit zijn van zwemdiploma’s en hun ouders/verzorgers toestemming geven. Met A Local Swim Westland wordt gestreefd naar een prachtig sociaal evenement dat uniek zal zijn voor de regio.

Vindt u het leuk om een zwemmer te sponsoren?

Ga dan naar www.actiealswestland.nl

‘A Local Swim’ een mooi evenement in nagedachtenis aan onze vriend Nico Vier vrienden hebben besloten om zich met elkaar in te schrijven voor A Local Swim Westland. Zij hebben eind april j.l. hun goede vriend Nico Zuiderwijk uit Honselersdijk verloren aan de zenuw-spierziekte ALS. Koos van Leeuwen: “De meesten van ons kenden Nico al 30 jaar. Het was een hele gezellige en sportieve man. Zo speelde hij vroeger op hoog niveau bij Westlandia, was hij een goede hardloper en een zeer succesvol duivenmelker. Daarmee won hij eens een prachtige auto; alleen klein probleempje want Nico had toen nog geen rijbewijs. Met Nico viel altijd iets te beleven. We missen hem. Toen ik hem in april 2012 belde om hem uit te nodigen voor mijn verjaardag vertelde Nico dat hij vermoedelijk ALS had. In de wintermaanden daarvoor had hij problemen gekregen met zijn fijne motoriek. Hij merkte dat een voet problemen gaf bij het schaatsen”. Trees van der Zanden: “Uiteindelijk kreeg Nico een paar maanden later de vreselijke diagnose ALS. Hij heeft gevochten tegen de ziekte en heeft ook lang de hoop gehad dat het misschien de ziekte van Lyme was. Nico trainde zoveel mogelijk op zijn fietsen roeiapparaat, ging vaak naar de sportschool en had regelmatig fysiotherapie. Hij wilde zo sterk mogelijk blijven. In november 2012 is Nico nog meegegaan met het vriendenweekend in Zeeland. Ondanks de confrontatie met de heftige gevolgen van de ziekte ALS was het daar toch vooral dikke pret met elkaar. Omdat het huis een lift had hebben we het in juni 2013 weer gehuurd. Nico kon toen helaas maar een dag komen, hij was hard achteruit gegaan”. Koos: “Nico moest continu accepteren dat hij dingen niet meer kon en vond het bezwaarlijk dat hij over-

Stremming vaarverkeer Voor de veiligheid van de zwemmers is het belangrijk om het zwemgebied vanaf de Bleijenburgbrug tot halverwege de Brede Lee zo

Over ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een zeer ernstige en invaliderende spierziekte. Bij ALS sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de hersenen langzaam af. Dit zijn de zenuwcellen die de spieren in het lichaam aansturen. Omdat de zenuwcellen steeds minder signalen door kunnen geven aan de spieren leidt de ziekte tot toenemende spierzwakte. De eerste verschijnselen zijn vaak verminderde kracht in de armen of benen, of moeite met spreken, slikken of ademen. Omdat de spieren minder signalen krijgen van de zenuwcellen beginnen ze kleiner/dunner te worden (te ‘atrofiëren’). Wanneer de zenuwcellen volledig afgestorven zijn kunnen de hersenen de spieren niet meer aansturen en is de patiënt verlamd. Het uitvallen van de ademhalingsspieren is meestal de oorzaak van het overlijden van iemand met ALS. De gemiddelde levensverwachting van een ALS patiënt na diagnose is slechts drie jaar. ALS kan op elke volwassen leeftijd ontstaan en is in alle gevallen dodelijk.

Over Project MinE Koos van Leeuwen, Trees van der Zanden, Jonita van de Laar, Willem van der Arend (niet op foto). al voor moest vechten. Na het bestellen van de zo nodige hulpmiddelen waren de wachttijden lang, voor een ALS patiënt te lang. Vaak kwamen de aanpassingen dan net te laat, was hij inmiddels weer een fase verder met zijn beperkingen . Nico kon op het laatst zijn armen en benen niet meer gebruiken, gelukkig kon hij nog wel goed praten. We probeerden als vrienden voor veel afleiding te zorgen. Zijn vrouw Rita heeft hem echt heel goed verzorgd, Nico had het niet beter kunnen treffen.” Jonita van de Laar: “Toen ik in de krant las over A Local Swim Westland heb ik de vrienden gemaild. Trees deed gelijk mee, zij houdt net als ik van zwemmen en we vinden het leuk dat er nu een keer een goede doelenactie is waarbij we lekker kunnen zwemmen. Trees fietst en loopt wat af voor goede doelen

breed mogelijk te houden. Er kunnen die dag geen boten worden toegelaten in het gebied. Het hoogheemraadschap van Delfland zal er op toezien dat het stremmingsbesluit wordt nageleefd. In overleg met de hulpinstanties

en vindt het fijn om nu iets te doen voor ALS, om haar steentje bij te dragen aan meer bekendheid. Koos is niet zo’n zwemmer, dat is meer een vierdaagse loper. Maar ook de heren zeiden “we gaan ervoor en gaan trainen!” De donaties lopen bij alle vier de vrienden goed: “We hebben iedereen onze persoonlijke actiepagina gemaild, van voetbalteams tot familie en vrienden. We proberen ver boven ons streefbedrag van € 150,- uit te komen en hopen dat dit een mooi bedrag op mag leveren voor onderzoek naar ALS”. Koos: “We vinden het een mooi evenement en in de nagedachtenis aan onze vriend zal het emotioneel zijn na de finish. Daarna gaan we een lekker biertje drinken met elkaar”. Trees sluit af : “En dan krijgt iedereen die mij sponsort een drankje”.

zullen er enkele ligplaatsen beschikbaar zijn; u kunt zich hiervoor aanmelden via info@alswestland.nl. Uiteraard kunt u de zwemmers enthousiast aanmoedigen vanaf de kade.

Wereldwijd hebben meer dan 200.000 mensen ALS. Over de oorzaak van ALS is weinig bekend. Een behandeling bestaat niet. Bernard Muller en Robbert Jan Stuit lijden aan de dodelijke ziekte ALS. Het duo heeft besloten zich er niet bij neer te leggen. Zij zijn de initiatiefnemers van Project MinE een samenwerking met Stichting ALS Nederland en wetenschappers van het ALS Centrum. Project MinE is een grootschalig internationaal onderzoek naar de genetische basis en naar concrete aanknopingspunten voor een effectieve behandeling van deze dodelijke aandoening. MinE staat voor ‘mining’. Er wordt dus diep gegraven in de DNA-profielen van ALS-patiënten. Door de DNA-profielen van patiënten en controlepersonen met elkaar te vergelijken wordt gezocht naar de genetische oorzaken van ALS. En met het vinden van de oorzaak van ALS kan gericht naar een effectieve behandeling worden gezocht. Het doel is om van 15.000 ALS-patiënten het hele DNA- profiel te kunnen analyseren. Er zijn al veel DNA samples uit binnen-en buitenland binnengekomen op het lab van het ALS Centrum. Bijkomend voordeel van project MinE is dat de DNA data van de controlegroep ook van onschatbare waarde kan zijn voor het oplossen van andere ziekten, zoals dementie, de ziekte van Parkinson, suikerziekte, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.

Monsterse reddingsbrigade begeleidt de zwemmers De Monsterse Reddingsbrigade bestaat dit jaar 75 jaar, en toevallig precies in de week van het zwemevenement A Local Swim Westland in De Lier. De brigade bestaat uit 180 vrijwilligers en zijn gehuisvest in Ter Heijde aan Zee. Ze hadden niet lang bedenktijd nodig om een beslissing te nemen op de vraag van Stichting ALS Westland of zij willen assisteren tijdens hun zwemevenement. Martin Hoogslag is tijdens het zwemevenement in de functie van ‘locatiecoördinator waterveiligheid’: “We krijgen met regelmaat verzoeken om te assisteren bij evenementen. Helaas kunnen we niet overal gehoor aan geven, onze eerste prioriteit ligt bij de strandbewaking. We wegen dus altijd heel secuur af waar we wel en waar we niet aan mee kunnen werken. Zo hebben we begin juni geassisteerd in Amsterdam bij het Kinderbeestfeest, een verrassingsdag voor chronisch zieke kinderen. Prachtig om die glunderende gezichtjes te zien als je ze uit de boot tilt, die dag maakte diepe indruk op ons”. Ricardo Jeeninga; “Voor het zwemevenement in Westland gaven meerdere zaken de doorslag om onze medewerking te verlenen, allereerst omdat we het evenement heel leuk en uniek vinden voor onze regio. Daarnaast promoot een sportief evenement in het water ook de watersport en dat vinden wij natuurlijk geweldig. Ook past het goed bij onze werkzaamheden: Toezien op de veiligheid van zwemmers! ” Ricardo zal zich tijdens A Local Swim Westland inzetten als veiligheidscoördinator van de zwemmende en varende eenheden.

Martin: “Van ons wordt snel handelen verwacht, zodra de pieper gaat zijn we weg. Mensen met ALS kunnen we niet helpen door binnen een paar minuten voor hen ergens ter plaatse te zijn en het te regelen. Wat wij wel kunnen doen als reddingsbrigade is dit evenement goed voorbereiden en er op 16 augustus met veel vrijwilligers een paar uur te zijn, op deze manier hopen wij iets voor het onderzoek naar deze ziekte te kunnen betekenen. We adviseren de zwemmers niet ongetraind in De Lee te springen maar met regelmaat te trainen. Als je van te voren serieus je banen trekt dan is het voor iedereen te doen”. Rick van der Deijl (veiligheidscoördinator land voor alle lopende en rijdende eenheden): “Wij houden de zwemmers het hele zwemtraject in de gaten. Dit doen we door toezicht te laten houden door onze lifeguards, hetzij vanaf de kade, hetzij vanaf rescue boards of bootjes in het water. Lifeguards zijn uitstekende redders en allemaal in het bezit van een EHBO diploma. Naast onze Monsterse brigade zullen er ook vrijwilligers aanwezig zijn van de brigades ’s-Gravenzande en Naaldwijk. Het hele zwemtraject zijn wij rustig aanwezig en zal er altijd iemand van ons in het gezichtsveld van een zwemmer zijn. De organisatie heeft veiligheid bovenaan het lijstje staan en hoewel ingrijpen vast niet nodig zal zijn helpen we ze daar heel graag bij.


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 20

NU IN

Westland

VERKOOP!

HERENHUIZEN TYPE MAURITS • Woonoppervlak 118 m2 tot 135 m2 • Compleet met keuken en badkamer • Dorpse architectuur met mooie stijldetails • 3 slaapkamers en vrij indeelbare zolder • Diverse indelings- en uitbreidingsopties mogelijk Koopsommen vanaf € 224.850,- v.o.n.

NOG ENKELE WONINGEN BESCHIKBAAR Verkoop en informatie:

Voor informatie en de brochure kijkt u op 015 - 276 04 00

www.poeldijkdorp.nl

0174 - 29 46 52

zaterdag 28 juni 2014 11.00 - 15.00

Scoren bij Bouwfonds!

Op zoek naar je eerste droomhuis? TE KOOP De Lier Ontvangstadres: Henry Hudsonstraat 30 • Twee-onder-een-kapwoningen van ca. 157 m2 tot 167 m2 • Tuingerichte woonkamer van ruim 8 meter breed! • 3 ruime slaapkamers, mogelijkheid tot meerdere kamers

van € 349.000,- v.o.n. nu voor

€ 324.500,- v.o.n.

Ook u kunt scoren tijdens het WK2014! De stemming zit er goed in bij sport- en voetbalminnend Nederland. En bij Bouwfonds Ontwikkeling. Daarvan laten wij u tijdens het WK 2014 meeprofiteren. Vanuit ons direct beschikbare woningaanbod hebben wij het beste elftal geselecteerd. Tijdens de feestelijke WK-maand biedt Bouwfonds deze unieke selectie voor zeer aantrekkelijke koopsommen aan. Wordt deze woning uw nieuwe transfer? Maak een afspraak met de makelaar en kom de (model) woning vrijblijvend bezichtigen.

Kijk voor het totale Scoren bij Bouwfonds! elftal op:

(015) 276 04 00

uur

www.scorenbijbouwfonds.nl

Kopen zonder zorgen Eindelijk is het zover! Je gaat op zoek naar je eerste koophuis, maar poeh wat komt daar een hoop bij kijken zeg. Je zit misschien met een aantal vragen en weet niet waar je terecht kunt. Geen probleem, die beantwoorden we graag op onze Woon je Droom startersdag. Hier hebben we een antwoord op al je vragen. • Waar begin je? • Aankoopmakelaar inhuren? • Waar moet je op letten? • Waar ga je heen voor je hypotheek? • Kom je in aanmerking voor een starterslening? • Hoe werkt dat allemaal met de notaris en overdracht?

/woonjedroom

We ontvangen je graag bij Westland Partners: Galgepad 21, 2671 MV Naaldwijk.

Deelnemende partners

WESTLAND

www.woonjedroom-startersdag.nl © 140606 – Bureau Daan


Het Hele Westland 18 juni 2014

GESLAAGDEN

Pagina 21

in het H ele westland

Van harte gefeliciteerd! Vorige week ontvangen veel Westlandse scholieren het verlossende woord. De uitslagen van de schoolexamens zijn bekend gemaakt. Op deze pagina publiceert Het Hele Westland alle namen van de Westlandse geslaagden. Allemaal van harte gefeliciteerd en veel succes met de studie of carrière!

Vakcollege VMBO/LWOO ISW Hoge Woerd te Naaldwijk Sector Economie IntraSectoraal Programma Handel en Administratie

IntraSectoraal Programma Instalektro Falco van Baalen, Bobby Blom, Dave de Brabander, Roy Duijndam, Bas Esser, Robin van Etten, Niels Grootscholte, Sofyan El Hajjami , Menno van Ham, Jessie de Jong, Brian van der Meer, Jelle Molenaar, Rody Peeters, Erik Plugge, Jordi Pütz, Martijn van Seters, Jay Sival, Renzo van Steekelenburg, Mauricevan Velden, Bradley Verkade, Sjoerd de Vries, Osama El Yahyaoui, Michael de Zeeuw en Kenny Zwinkels.

Afdeling Metaaltechniek

Houssnie Amlou, Nikki Barz, Salima Belhaddad, Sander Boers, Ian Cornielje, Glenn Cumming, Ernst-Jan Doornekamp, Ruby Faber, Leendert van Geest, Rox Grootscholten, Rowin Hartog, Luuk Hoogenraad, Thomas Karsten, Karam Khalaf, Paul Klop, Bente van Luijk, Jaimy Luykx, Raiza Martina, Ferry Martinsen, Carmen Melis, Ronald van Nieuwkerk, Twan van Paassen, Chiché Pieffers, Lotte Plomp, Remco Prins, Ashley Ramdas, Robert de Roode, Niels van Ruijven, Sven van Velden, Ronnie van der Voort, Mitchell Waalring, Jordie Zeeman, Dex de Zeeuw, Valentino Zoutenbier en Ramon Zwinkels.

Gegham Azatjan, Alper Bayram, Piet van den Berg, Desley van den Berg, Timo de Bruin, Flip van Dijk, Mathijs van Dommele, Melvin Dullaart, Nico van der Eijk, Wiebe van der Gaag, Stefan Hogervorst, Thijs Hoogendijk, Willem Hoogervorst, Niels van der Knaap, Tijmen de Kok, Martijn van Koppen, Mike Kraan, Demian van de Laar, Branco Looy, Luke van der Meer, Robin de Munck, Nick Prins, Mark van Santen, Brent Swart, Stanley Vlielander, Micha Voois, Sem van Voorthuizen en Julian van der Zouw.

Sector Techniek IntraSectoraal Programma Bouwbreed

Semmi Adam, Rachida Azzoumi, Hasna Belhaddad, Daisy Bol, Kirsten Boon, Sanne Booster, Renate van den Bos, Özge Çiçek, Mariska van Dijk, Gaby van Dijk, Rebecca van Dijke, Suzanne Driehuis, Johanne van Duijvenbode, Naomi van Eijk, Alina van Elswijk, Kris van der Ende, Jamie van den Enden, Julia Fernandez, Michelle van der Gaag, Dewi Hagman, Souad Hakkabi, Sanne Hartman, Nikki Haspels, Sherien Hausil, Nadine van der Have, Christianne van Herwerden, Iris Hofstede, Steffi Honders, Vaya Jansen, Sa-

Damy Brockman, Jeffrey Buchly , Jeffrey Couzijn , Miquel van Dijk , Sander van Driel, Luuk Esmeijer, Tim Gevers, Tom de Haan, Brian Herbert, Eli van den Hoogenband, Robert van der Kaaij, Yorick de Klerk, Ryan Kraaijeveld, Mitchell van der Meer, Niek van Os, Glenn Paalvast, Tom Stam, Mischa de Vries, Ricardo Westeijn, Nick van der Zalm, Nick van der Zande, Maarten de Zeeuw en Willem van Zeijl.

bine de Jong, Larissa de Jong, Faith Kievit, Ilse de Koning, Kayleigh Koppenol, Jeremy van der Meer, Demi van der Meer, Roos Mekking, Mijk Melkonjan, Darrin Metselaar, Sascha Moraal, Celine Pellikaan, Sanne Plugge, Naznin Samsoedien, Naomi Sánchez Martin, Mirthe van der Sar, Joan Scheepers, Dex Schrijvers, Shameen van Staalduinen, Liza van Steekelenburg, Liza Tanden, Jackie Teuling, Daan Trommel, Leybra Verbeek, Lynn Verheij, Sabine Verkade, Ivo Vijverberg, Rianne Vis, Stefanie Vogels, Rick Zuijderwijk en Amanda Zwolak.

Sector Zorg en Welzijn IntraSectoraal Programma Zorg en Welzijn breed

Lentiz Flora College Naaldwijk VMBO - Basisberoepsgerichte Leerweg Conner Keijser, Dean van der Stap, Kevin Woelders, Kristy Hoofs, Lenny Boers, Linsey van ‘t Hek, Lynn van Toledo, Pascal Kok, René Hollemans, Rick Dijkhuizen, Savannah van Weele, Simone Manni, Verjeeno Bloem, Yara de Brabander, Yvette Boers, Bob Hunnego, Brandon van de Sande, Cindy Heppe, Claire Coenraads, Dick Mulder, Jennifer Hülters, Jesper van der Scheer, Karim Fawzy, Max van der Knaap, Meral ?ahin, Nick Otto, Nikki Bunschoten, Rita Silva Costa, Sven Leerdam, Wendy Ammerlaan, Amber van Weeren, Bodine Groenewegen, Dylan Dellius, Joey Donkers, Joy Zuijderwijk, Khalid Aït Alla, Maaike Koome, Mandy van Ooyen, Nigel Stoof, Quinten Ambachtsheer, Sammy van der Toorn, Sunny den Otter, Tessa Groenewegen, Tristan van Kersen, Wesley Hendriks, Youri Lutz en Melissa Dijkstra.

VMBO - Gemengde Leerweg Jonathan de Boer, Trevor David, Roy van Dorp, Thomas Meijer, Derek Mekking, Richard de Vries en Danny Zuur.

VMBO - Theoretische Leerweg Jelle van der Arend, Bas van Bergenhenegouwen, Dailey de Jong, Dion Stens, Jamie Moesker, Jeffrey de Zeeuw, Jeffrey van Oosterwijk, Jelle Witvliet, Karlijn van der Valk, Lisa Otte, Luuk van Leeuwen, Roel Brabander, Bas van Bergenhenegouwen, Dailey de Jong, Dion Stens, Jamie Moesker, Jeffrey de Zeeuw, Jeffrey van Oosterwijk, Jelle van der Arend, Jelle Witvliet, Karlijn van der Valk, Lisa Otte, Luuk van Leeuwen en Roel Brabander.

VMBO - Kaderberoepsgerichte Leerweg Chermaine Grootscholten, Delano van Hijkoop, Ismail Kayadelen, Jacqueline Patiño Feliz, Jean-Paul Vitters, Jennifer van der Wijk, Lisanne van Geest, Menno Cense, Milan Vervenne, Nadieh Olsthoorn, Neneh van Zanten, Remon Meijer, Roy Moor, Judith Middelburg, Bente van den Ende, Bridget van Santen, Celine van Dam, Chantal Looije, Floor Poortman, Joey van Luijk, Joy van Namen, Judith Hogenes, Kelly van Ooyen, Laura Capdevila Masip, Marloes Elshof, Pascal Steenman, Robbert Wasmus, Robin van Ravesteijn, Roos Janssen, Sebastian van Geest, Tammy Thoen, Wesley Davidse, Bart van Dijk, Anouk van Meurs, Charlotte Korteland, Davey Kusters, Dominique Steenbakkers, Kevin van den Bos, Manon Vollebregt, Marcella Pex, Melissa Buijnink, Melvin Gras, Menno Groenewegen, Michelle Buijs, Nienke de Groot, Rodney Vis, Sandy van Baarle, Sharon Pronk, Tjarda Mossink, Wout Mintjes, Anouk Ruis, Céline van der Laan, Daniëlle Eilers, Demi van der Kamp, Dijana Ro?ic, Eva de Bakker, Jennifer van Zanen, Larissa Stijger, Lindsey Wattez, Nick Voorham, Paulien van den Berg, Roeland van der Elst, Roy Vissenberg, Saskia Ouwens en Wesley Bommelé.

ISW Sweelincklaan’s-Gravenzande MAVO

Dankzij onderstaande bedrijven hebben onze leerlingen ook dit jaar weer stage kunnen lopen. Albert Heijn Autotaalglas v.d. Arende Installatiebedrijf Bakkerij v.d. Berg Bandenservice Hoek van Holland Bakkerij ’t Blauwe Hek Blokker Blokker Boer Salades Boeters Ketelbouw Jumbo Jurgen Zaal Car Beauty Service Centwerk Club Culinair Duyvenvoorde Flex PC Gamma Garage Schellenboom Gemeentewerf Westland Haeghegroep De Haven b.v. Hema Hema Herpers Hofman Honor Autoschade Hornbach Humanitas aan Zee Husvé Interart Jorgarden Jutter Eten en Drinken Karwei Karwei KDV Simba Kemeling Kunststoffen Kringloopwinkel Kruidvat Maassluis Kruidvat Wateringen Kruidvat Loosduinen

Wateringen Den Haag Naaldwijk Maasdijk Hoek van Holland Naaldwijk Naaldwijk Monster Maasdijk Honselersdijk Naaldwijk Naaldwijk Delft Poeldijk Naaldwijk ’s-Gravenzande Vlaardingen Hoek van Holland Naaldwijk Den Haag Maassluis Naaldwijk Wateringen Monster Maasdijk ’s-Gravenzande Wateringen Hoek van Holland Maassluis Naaldwijk Naaldwijk Hoek van Holland De Lier Maassluis Monster Naaldwijk Naaldwijk Maassluis Wateringen Loosduinen

ISW Praktijkonderwijs bedankt jullie van harte voor de begeleiding van de leerlingen in de dagelijkse praktijk en voor de prettige samenwerking.

Kwik Fit La Place La Place La Place Kinderopvang De Lange Keyzer Mondt Tweewielers Multimate NH Autoservice Patijnenburg PZ Planten Restaurant Vrienden Rexnord RF Shows Rijnmond Warmte Scapino S.S.A. Autobedrijf St. Pieter van Foreest St. Pieter van Foreest Stehouwer Banden Strandclub Zwoel Team Kapsalon Team Kapsalon Tropical Fruit Center Bouwbedrijf Van Adrichem Van der Arend Installaties B.V. Van Leent Bouw Van Nierop Voetbalacademie Installatiebdrijf Vis VOF van Leeuwen Catering Vroom en Dreesmann de Voegt Recycling Voetbalacademie Weba Inco Westerhonk Westlandse Druif Weverling Groenprojecten Scouting Staelduin Kinderboerderij de Kreek SOB Westland

Poeldijk Rijswijk Naaldwijk Vlaardingen De Lier ’s-Gravenzande ’s-Gravenzande Maasdijk Naaldwijk Monster Poeldijk ’s-Gravenzande Nootdorp Maassluis Hoek van Holland ’s-Gravenzande Naaldwijk ’s-Gravenzande Maasdijk Hoek van Holland ’s-Gravenzande Hoek van Holland Maasdijk Wateringen Naaldwijk Poeldijk Monster Den Haag De Lier Leidschendam Naaldwijk Honselersdijk Den Haag ’s-Gravenzande Monster Monster Monster ’s Gravenzande ’s-Gravenzande Naaldwijk

Leon Agterhof, Emrah Altintas, Annie Awanian, Melanie Bakker, Falco Bekkers, Anouar Ben Chmach, Niels Boekestein, Jelle Boersma, Melanie van den Bos, Stèphanie Bosman, Luc Bosman, Romy Bosman, Danny Boxman, Stefan Broos, Jimmy Bui, Malou Cavallaro, Brian Derks, Richenel Deurman, Rick van Deventer, Julia van Deventer, Dana van Dijk, Sheeranie van Dorssen, Dian Duijnisveld, Alexander Eijgermans, Feredun Elis, Adile Elis, Ariska van der Ende, Naomi van der Ende, Lucia Garcia Hirs, Iris Geerets, Stefan Griffioen, Jo-Ann Groenewegen, Arjen de Groot, Maarten Haaring, Kimberly Hazenbroek, Dominique Hees, Nino van der Heide, Nick Heskes, Jellien Horjus, Victor van der Houwen, Charlene Huisman, Giovanni Jobse, Vanesa Jurgaityte, Stefan van der Kaaij (uit ‘s-Gravenzande), Stefan van der Kaaij (uit Hoek.van.Holland), Sabien de Kan, Nikita Kemmers, Deirdre Klaris, Nick Kluin, Stefanie Kuijvenhoven, Jeroen Kuipers, Elmasije Kurul, Fabienne van der Laag, Luc de Lange, Anouk van der Lans, Nouk Lenards, Jari Luijkenaar, Justin van der Marel, Stefan van der Meer, Maurice van der Meer, Loek Meershoek, Mike Melein, Anysa Moelker, Rody Moerkerken, Lysanne de Mos, Lara Neuteboom, Marc van Nieuwkerk, Lisa van der Nol, Sabrina Olthof, Sophie Pakvis, Marion Prins, Don de Raaf, Jessy van Rossum, Laurence van Schaijik, Merel van Schaik, Joy Schonewille, Roxane Schoonderwaldt, Marlon van Spronsen, Gerben van Spronsen, Femke Streefkerk, Isis Tomberge, Manon van Veen, Steven Veerkamp, Milan Verbraeken, Lindsay Verbree, Marieke Verhagen, Margriet Verlee, Thijs Vos, Francis Vreedzaam, Roos Vroonland, Kevin van der Waal, Damian Westeijn, Tim Westhoff, Shanandra Zoutenbier, Chantal Zuidgeest, Boy Zuijderwijk en Maarten Zwinkels.

ISW Irenestraat Poeldijk MAVO Robby Bal, Laura Barendse, Demiën Beekenkamp, Esther van Berkel, Tammy van Bijsterveld, Rik Boers, Milou Bom, Tom Bouwhuis, Naomi Brabander, Joey van Breemen, Samantha van Deenen, Mart Dubbeld, Chantal Duijvestijn, Mike van den Ende, Jelle Enthoven, Marco Gaal, Turgay Gezer, Rosemarijn de Groot, Luuk van der Haak, Tessa van Hattem, Wesley den Heijer, Romy Jansen, Julian Janssen, Sjors Kalisvaart, Nigel Kievit, Mark de Kleijn, Marijn Koene, Kevin Koper, Elize Kranenburg, Demian de Kroon, Ibrahim Lataabi, Desiree van der Linden, Kevin Lips, Rick van der Maarel, Robin Maat, Bart van der Meer, Nick Nederpelt, Liselotte Nieuwenhuis, Lars Nolten, Alex Oppeneer, Caitlyn Panday, Tim Panneman, Joey Peeters, Ian Peters, Laura van Poorten, Joyce van der Pot, Thomas Prins, Gertjan Pronk, Romy Pronk, Dani Rimmelzwaan, Sam Rodenrijs, Amber van Ruijven, Loïs van Santen, Rick van Schie, Zoë Schouw, Benjamin van Slingerland, Connor van der Sluijs, Max Spil-

ker, Chantal Stammers, Eline Terlouw, Jesse Tetteroo, Gijs Timmer, Eden van Toor, Stacey Velsink, Fleur van der Ven, Camilla Vijverberg, Amber Vis, Rowan van der Voort, Britt Wentink, Marije van Wingerden, Loïs de Wit, Dion van Zanten, Dean Zuidgeest, Esther Zwinkels en Rick Zwinkels.

Lentiz Dalton Naaldwijk MAVO Stefan Aalbrecht, Amadeo Admiraal, Denise van Ardenne, Marijn van Baalen, Fleur de Bakker, Lisa de Bakker, Frederique Barendse, Denise van den Berg, Toni van Bergenhenegouwen, Rhodé Boere, Jelte Boers, Rick Boers, Britt Boonstra, Jannelieke Boot, Jaimy Bordewijk, Sherise de Brabander, Jody de Brabander, Fleur Brant, Vera Breure, Robin Broer, Melanie Buitelaar, Jessy van der Burg, Yannick Busker, Lynn van Daalen, Wesley Damen, Brian Dieke, Brett van Dijk, Deveny van Dijk, Mike Dogger, Nick Duijndam, Pam Duivenvoorden, Daniëlle van der Eik, Dylan van Elswijk, Dylan van der Ende, Naomi Esser, Maartje Faber, Jasmijn van der Gaag, Nikki Gardien, Martijn de Gier, Nick van Gool, Tessa Gosen, Lisa de Greef, Stan Groenenboom, Jesse Groenenboom, Anne Hagebeek, Julian van Hagen, Jelmer Hartman, Geert Heemskerk, Jesse Hendriks, Moos Hertsenberg, Yadi van Holst, Jaimy van der Houwen, Jaimy Jansen, Mandy Janssen, Daniëlle Kester, Wouter van Kester, Anouk Klarenbeek, Vince van der Knaap, Maxime de Kok, Alex Kok, Dylan Kolp, Rick de Koning, Lisa Krikken, Chelsea Kunath, Hacer Kurul, Simon van der Laan, Sofia Lamtiri, Nathalie van der Lans, Mees Louter, Chantal van der Lugt, Maarten Maat, Bilal el Malah, Coen van Marrewijk, Yannique Meijerink, Celine van der Meijs, Claudio Moen, Jessie van Mosel, Joost de Niet, Sietse Nieuwenhuizen, Nynke Nowee, Youri Olsthoorn, Rianne Olsthoorn, Tessa Paardekooper, Kim van der Putten, Teddy van der Reek, Nina Roessen, Kevin Rolaff, Ruud Rolandus Boers, Stan Rolff, Tom Ruis, Caro de Ruiter, Aydin ?ahin, Nick van der Sande, Wouter Schrama, Aimée Schulte, Harjit Singh, Belgin Sofu, Sara Sosef, Eline Stemfoort, Jamie Storm, Daniël Storm, Dionne Talstra, Othniël van der Toorn, Lennard van der Valk, Timo van Veldhoven, Sven Verbeek, Sidney Verheij, Stiven Verhoeff, Reyduan Vermeer, Laura Vijverberg, Hannah van Vliet, Tom van der Voort, Jari Wagemakers, Demi Westphal, Eileen Wever, Denise Wijnbergen, Koen van Willigen, Niels de Zeeuw, Sanne van Zeijl, Lobke Zonneveld, Sanne Zwinkels en Jasper Zwinkels.

ISW Hoogeland Naaldwijk MAVO Brian Aarse, Karim Abdelbaki, Brent van Adrichem, Anne van Antwerpen, Siham Aouladsaid, Ilse Arbouw, Jason van Baardwijk, Martijn Baggerman, Ashley Barten, Cheyenne Barten, Charlotte van den Berg, Mike van den Berg, Fernando Beukers, Savannah Boekestijn, Victor Boelhouwer, Angela Boers, Dylan Boers, Lorenzo van den Bogert, Jenna Bom, Gaby van den Bos, Jim van den Bos, Gino Bozuwa, Stef Bruinen, Roosmarijn Buijs, Babette Burgmans, Calvin Busscher, Devon van Cooten, Bryanne Cosijn, Linsey Debets, Rowan van den Dop, Tess van den Dop, Stephan Duijvestijn, Daniëlle Eijgenraam, David Esser, Élise van Geest, Felicia de Gelder, Loïs de Geus, Tamara van Gijn, Mark Groenewegen, Mike de Groot, Naomi Grootscholten, Anouk Halverhout, Paulien Hanemaaijer, Daniëlla Hanemaayer, Dave den Harder, Nicky Harteveld, Manon den Hartog, Lars Heijs, Gwenfyd Hilgersum, Damian van der Hoeven, Joyce van der Hoeven, Tijs Hogervorst, Daisy Huis, Anouk Huisman, Chaima Ikjouen, Sharine Jacobs, Alexandra Janmaat, Dani de Jong, Chelsea van der Kaay, Somar Kap, Selma Koedood, Pepijn de Koning, Esmée Koornneef, Michelle Koornneef, Marissa Kortekaas, Stijn Kouwenhoven, Mireille Kuster, Isa Löbler, Jessica Langerak, Kim van Leeuwen, Vera van Leeuwen, Jack van der Lingen, Tim Luykx, Michael van Mastrigt, Dionne Matheusen, Noah van der Meer, Guus van der Meijs, Eva van Mil, Kevin van Mil, Nick Mutsaers, Joop Nederpel, Manon van Oosten, Loïs Overkleeft, Jesse Pakvis, Anouk Pietersen, Sarah Riper, Lauri de Rooij, Sarina van Rooijen, Sven van Ruijven, Romy van der Sar, Gerben Schaap, Wietse van der Schee, Kaitlin van Scheijen, Stefan Schelling, Ilse Schulte, Anika Sonneveld, Tomas Spanbroek, Lindy Steenks, Wouter Steentjes, Renée Stokman, Jeffrey Tetteroo, Sammi Teunissen, Daniel Tiedink, Michelle Treurniet, Britt van Uffelen, Demi Vaarting, Chantal Valstar, Joey Valstar, Amber van Veen, Priscilla van Veen, Elisa Veenendaal, Geert Veenman, Lars Veenman, Martijn Vellekoop, Cynthia Verkade, Ian Vermeer, Ralph Vermeer, Jessy Vijverberg, Levi Vollebregt, Mitchel de Waard, Sari van Weije, Karst van der Wel, Sven van der Wel, Naomi van Wensveen, Mariska Wesstein, Jessica van Wingerden, Daphne van der Zanden, Guus Zandvliet, Demi Zuur, Chloë van Zwieten en Nicole Zwinkels.

HAVO Shenna van Aalst, Hany Abd-Alla, Mandy Alleblas, Astrid Ammerlaan, Nick van der Arend, Annoeska Banen, Anneli Barendse, Aaron Beckers, Luc van der Bij, Olav Boers, Angela van den Bogert, Chantal Brederoo, Joey Broch, Rowan Bruinen, Rick Buis, Kirsten Buitelaar, Demi Camphens, Thomas Cavallaro, Sander van Daalen, Sandra van Dam, Sidney Damsma, Lianne van Dasler, Myla Delfgaauw, Nick van Dijk, Tom van Dijk, Max Ditewig, Luc Doorewaard, Jari Duijvestijn, Christel van Eendenburg, Jesper van den Ende, Mitchyka Endhoven, Daniëlle van Etten, Daniëlle van de Geer, Daan de Gier, Loretta Grootscholten, Dave den Haan, Tirza Harteveld, Martijn van der Helm, Jimmy Hersbach, Casper Hofland, Bart Hofstede, Michelle Jamoneau, Donny Jansen, Roy Jansen, Lucinda Jillissen, Dave Kester, Twan van Kester, Kevin Kleijwegt, Roderick Klijn, Jill van der Knaap, Wendy Koelewijn, Rianne Kortland, Demy Kouwenhoven, Ester Kouwenhoven, Wouter Laan, Naomi Lagerwerf, Perry de Leeuw, Daan van Leeuwen, Suzanne van Leeuwen, Casper Lelieveld, Wies Lippold, Denise Looije, Tom van der Meer, Jordi van de Merwe, Stacey Middendorp, Sadaf Mir, Ellen van Nieuwkerk, Iris Noordermeer, Joyce Olsthoorn, Tessa Olsthoorn, Mees Overdevest, Jay Overvliet, Iris van Paassen, Sabine Penning, Kim Persoon, Sylvie Plasmans, Judy Prins, Sanne van der Putten, Jelle van Reeuwijk, Lars Regeer, Abdellah Rissalah, Kim Rombaut, Joop Roodenrijs, Desiree Rouwhorst, Lisa Scheffers, Michael Shu, Meggie van Staalduinen, Jari van Steekelenburg, Melanie Tas, Marc Timmermans, Danique Toussaint, Lianne Valk, Joeri Valstar, Kevin van Velden, Daisy van Veldhoven, Dion Ver-

beek, Nikky Verduijn, Vincent Verhagen, Britt Vis, Daan Vis, Angela Vollebregt, Kim Voois, Alex Voskuil, Lisa van Wanrooij, Tessa Wijnvoord, Jack van Wingerden, Jane van Wingerden, Bas van Zeijl, Jeffrey de Zoete, Daan Zwinkels en Mandy Zwinkels.

VWO Lauresse Anemaet, Josanne Barendse, Rianne Beckerman, Jay van den Bos, Jasper van Boven, Robin den Brabander, Lisan Broekman, Mitchell Dingjan, Simone Duindam, Bart Goeijenbier, Brigit van der Goes, Lisa van Gulik, Tim Hanemaaijer, Ted Hoogkamer, Wenne van der Horst, Yolan van der Horst, Anouk van der Hout, Barend Hulsebosch, Monica de Jong, Jeroen Kampstra, Lars Kerkhof, Claire van der Knaap, Renate van der Knaap, Dorien de Koning, Femke Koornneef, Charissa Kuijvenhoven, Ardi Luijendijk, Chris van Marrewijk, Maikel Middelburg, Kyra Moor, Ron de Munck, Christian Oosterveer, Linda Penning, Yannick Perrenet, Anne van der Plas, Annelies Pronk, Ward Redel, Daynada van Rooijen, Jaimy van Rooijen, Geert van der Sar, Stéphanie Scholtes, Bram Schrijer, Jeroen Sonneveld, Dax Steentjes, Mike Sterk, Geronimo Torenstra, Bas Valstar, Mick Veerkamp, Tom van Velden, Mandy Vellekoop, Maaike Verhagen, Marnix Vijverberg, Nick Vijverberg, Linda Voogd, Frank Vreugdenhil, Karel van der Wel en Ricardo van der Zijden.

ISW Gasthuislaan ‘s-Gravenzande HAVO Tessa Aalbregt, Maikel Baks, Natasja Boon, Marijke Bos, Nick van den Bos, Manon Botbijl, Lotte Bouma, Anne Braster, Britt Broere, Maaike Burger, Patrick Burger, Sten van Daalen, Senna Dokman, Daniëlle van Dommele, Bo Donkersloot, Sijmen Draak, Frank Dubbeldam, Pim Duivestein, Jim Eilbracht, Dion van Gaalen, Alex van Geel, Emma Geers, Romy Groenendijk, Juriaan de Haan, Merel Haaring, Philippe Heeremans, Rick Hegge, Tori den Heijer, Roxanne den Heijer, Michelle van Heijningen, Mylène van Herwerden, Lisa van der Houwen, Mylène IJpema, Oscar Jager, Monika Jansen, Eva Keijzer, Anneloes Kester, Carsten de Koning, Lars de Koning, Annemijn Kruithof, Jessie Lagerwij, Fleur van Leeuwen, Ludchano Leliveld, Jochem Lensen, Charlotte Leune, Emma van der Linden, Michelle Looije, Tahmina Majid, Wouter Molhoek, Bart Mos, Laura Nederpel, Rick Noordam, Linsey Oosterwijk, Rien Overschie, Marc Overvoorde, Robin Pakvis, Vince Persoon, Fleur Petri, Davy Pieplenbosch, Camiel Poortman, Lotte Quak, Helen Raaijmakers, Celine de Roode, Thomas van Rossum, Sophieke Ruigrok, Nijs Ruijs, David de Ruiter, Sven de Ruiter, Guido van der Sar, Rob van der Sar, Lisanne Spaans, Joris van Staalduinen, Demi van Steekelenburg, Amber Stolk, Ingrid Suanet, Lyda Torn, Josse Verbrugge, Daisy Verburg, Remy Verkade, Miranda Vermeer, Rilana Vervloet, Peggy Vink, Blossom van der Vlies, Esther van Vliet, Madelon van Vugt, Amos Waasdorp, Samantha van der Wal, Irene van der Water, Melissa Wensveen, Carlo van de Wetering en Almar Winkel.

VWO Jari Baggerman, Björn Baijer, Irene van Beelen, Bjorn Beukers, Sven Boers, Lisanne Bruggeman, Loes Buitendijk, Barend Buschman, Thomas Claessen, Marly van Dasler, Mikel van Dijk, Iris Dijkhuizen, Zino Duyvestijn, Noëlle Eblé, Fabiënne van den Ende, Emiel Feitsma, Jon Flikweert, Remon Gram, Roos Gras, Nina Gribnau, Tom Groenheide, Lisa Grootscholten, Tom van der Haak, Robert Haaring, Coen Hamel, Kyra Hanemaayer, Len Hartsuiker, Elisa Hendriks, Mary Honders, Toby Koen, Daniël Landré, Christopher Lazarom, Marlon Meijer, Mathias Meuleman, Lone Mokkenstorm, Sander Noordam, Bobby Otto, Ramona Pakvis, Jesse Pedemonte, Jesper Rijnja, Elisa van der Sar, Mackenna Schouw, Maarten Sijm, Oliver Simonis, Mark van der Sman, Pascalle Stijger, Menno van der Toorn, Anthony Tran, Eloy Uwumarogie, Wouter Verhagen, Marieke Verschoor, Pim van Vliet, Inge Vreugdenhil, Frank Vuijk, Mick van Westenbrugge, Jesper van Winden, Kelly van Zeijl en Robbie van Zijl.

...een GESLAAGD cadeau!

Dijkstraat 43 - 2675 AV Honselersdijk tel: 0174-642714 www.roelbakker-juwelier.nl


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 22

DA’S MOOI!

OPEN DAG ZATERDAG 21 JUNI Hovenierstraat 9

2671 BD Naaldwijk

10.00 u - 17.00 u

Verf en Behang Demonstratie A c ti e : h ti n g v e rl ica* s ti g ra ve ra nd

AANBIEDING!

in uw

Bij Ron van Stokrom Kozijntechniek BV: overkappingen en veranda’s U heeft al een veranda volledig gemonteerd vanaf €1.795,-

e er dm a daer zo movomordnat KoK e: ti boegpinetnin daca g ,op : 20o%p ng vain er rt %iteko 20 pr of

€350.KORTING

Bij besteding van minimaal €1200.-

Werk in de wintermaanden uit te voeren

en

Diverse raamdecoratie Raamhorren in diverse uitvoeringen Zonwering en screens

de rh ou d m er - en on Vo or al le tim n vo or uw wo ni ng de he id . we rk za am W op ar be ge ld t 6% BT di t vo or de el ! n ro fit ee r va

korting op de gehele zomercollectie*

P

Kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in vele uitvoeringen Groot assortiment kleuren, ook in houtnerfstructuur 10 jaar garantie op producten en montage

Bezoek onze open dag op zaterdag 21een juni 2014 van 10.00 - 17.00 Bezoek onze opendag op zater dag 21 juni 2014 Maak afspraak voor een aan de bezoekaan Hovenierstraat 9 inNaaldwijk Naaldwijk onze showroom.

*Met uitzondering van jeans, tussencollecties en diverse accessoires

Ron van Stokrom Kozijntechniek BV Hovenierstraat 9 - 2671 DB Naaldwijk - T 06 22 90 55 07 www.strokrom.nl E info@stokrom.nl

* Vraagnaar de voorwaarden.

www.ravagebytess.nl

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

www.facebook.nl/ravagebytess

Plein 32c - Wateringen - T 0174 - 220 642

1 op de 5 mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. www.alzheimer-nederland.nl

Uw goud is geld waard!

WWW.GOUDINKOOPBUS.NL

GOUD INKOOP BUS Do

0 uur 0 : 7 1 0 0 10: ltplein! e v e d n a Z ats van la p r e e k r a p

E D N A Z N E V A R

op de

op het

s-G g

i r a u n a j 2 84 juni

Di ns

da

2

Di ns

i r a u n i a 2251j jun

Za t

er da

g

0 uur 0 : 7 1 0 0 10: de Rank . o . t M O bij de D in le p k n a R

R E I L DE

da

g

:00 uur 7 1 0 0 : 0 jehof! 1 n a t s a K e ts van d a la p r e e k r op de pa

L U E H S T N I W

K

DEN, GOUDEN OUD GOUD EN OUD ZILVER, OUDE SIERA R BESTEK OF VERHORLOGES, PLATINA JUWELEN, ZILVE OOK TANDENZILVERDE ARTIKELEN TAFELZILVER EN COLLECTIES! GOUD, MUNTEN ÉN COMPLETE MUNTEN

Nieuw in het Westland!!

Na opa en vader van Moorsel runnen nu de zoon en zijn vrouw, alweer de derde generatie de juwelierswinkel, het goudsmidsatelier en de GoudInkoop-Bus. Buiten de wekelijkse reparaties aan sieraden en horloges worden ook nieuwe sieraden ontworpen en vervaardigd. Van Moorsel voert ook de reparaties uit voor diverse andere juweliers. Door deze jarenlange ervaring in goud en zilver weten de goudsmeden in de Goud- InkoopBus uw gouden en zilveren sieraden en/of munten op de juiste waarde te taxeren. De Goud-InkoopBus zegt uit ervaring zo’n 20 tot 50% meer te geven dan de snelle zuidelijk Europese of Oost Europese goudinkopers. Deze snelle inkopers zijn gemakkelijk herkenbaar, praten meestal alléén engels of met accent. U herkent ze wel van de flyers in de brievenbus, komen 1 dag in een restaurant of zaal en zijn dan weer weg. De GoudInkoopBus is een echt Nederlands familiebedrijf met 70 jaar ervaring in goud en zilver. U krijgt dan ook een eerlijk en betrouwbaar advies. Het komt voor dat de goudsmeden niet alle sieraden inkopen. De goudsmeden adviseren u om met het sieraad naar een veiling te gaan. U ontvangt daar immers meer dan enkel de goudprijs En zo’n advies is goud waard! Zaterdag staat de GoudInkoopbus tegenover de Rank op het Rankplein in De Lier en dinsdag op de parkeerplaats van de Kastanjehof in Kwintsheul. Laat uw geld groeien in de Goud- InkoopBus! U krijgt direct contant Uitgekeerd voor al uw goud, zilver, munten en tandengoud. De GoudInkoopBus heeft een discrete ruimte waar uw sieraden vrijblijvend worden getaxeerd. Kom langs en u zult versteld staan hoeveel u krijgt voor uw sieraden en munten.

WWW.GOUDINKOOPBUS.NL

LEGITIMATIE VERPLICHT

g

er da

er da

g

nd

Za t

nd

er da

g

i r a u n i a 3 9j jun 21

Do

De GoudInkoopBus is eigendom van Juwelier van Moorsel gevestigd in Oud-Beijerland net onder Rotterdam. Het Nederlandse familiebedrijf ’van Moorsel’ bestaat al meer dan 70 jaar.


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pierre en

en

Marja

Pagina 23

Nitsche

medewerkers

van

Wij zijn per direct op zoek naar een zelfstandig werkende

hairstylist(e)

H A A R M O D E

w ensen u ge z ellige k er s t dagen Koningshoek 92322 en een v oor spoedig en ge z ond nieu w jaar!

3144 BA Maassluis tel. 010 5919735 Koningshoek 92322, 3144 BA Maas sluis p.nitsche@hotmail.com t ele f oon 010 -5919735

ter versterking van ons team. De vacature is voor ±20 uur in de week. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Pierre Nitsche.

TEELTSPECIALIST & TECHNISCHE DIENST Fleurada Holland BV is een dynamisch en modern exportbedrijf in snij­ bloemen en potplanten, met eigen groothandelscentra in Nederland en Duitsland. In ruim 30 jaar heeft Fleurada zich ontwikkeld tot een van de grotere spelers in Midden­Duitsland.

Johan van Dijk is een gevestigd binnen de Bloemenveilingen. Wij zijn dé logistieke schakel tussen Aalsmeer en Naaldwijk. Om te zorgen dat onze klanten tevreden blijven en ter versterking van het team zijn wij op zoek naar

Chauffeur/Boxmedewerker

Groene vingers?

Als chauffeur/boxmedewerker ben je verantwoordelijk voor het verzendklaar maken van bloemenkarren, het vervoeren van de bloemen binnen de veiling, het vervoeren van de bloemen tussen de twee veilingen en het ophalen van de bloemen bij de kwekers. Functie-eisen: Je bent in het bezit van rijbewijs CE. Je bent fulltime beschikbaar. Goede beheersing van de Nederlandse taal, goede sociale en communicatieve vaardigheden, integer, flexibel en een service gerichte instelling.

Wij zijn gevestigd op Bloemenveiling Holland te Honselersdijk en zoeken ter versterking van ons team:

Internationaal Chauffeur Het betreft een pendeldienst tussen Honselersdijk en Braunschweig, waarbij U gemiddeld 3 x per week dezelfde rit maakt om onze bloemen en planten te vervoeren. U bent in het bezit van rijbewijs B, C en E. en beschikt over het chauffeurs­diploma en­of code 95. Daarnaast kunt U zich verstaanbaar maken in het Duits. Gezien de vertreklocatie in Honselersdijk en het (variabele) werkschema heeft een woonplaats in de omgeving van Honselersdijk de voorkeur.

?

Boxmedewerker, locatie Naaldwijk

??

!

Als boxmedewerker ben je verantwoordelijk voor het transport binnen de veiling Naaldwijk. Ook bouw je bloemenkarren op en help je bij het laden en lossen van de vrachtwagens.

Twee rechterhanden? ?

?

Uw schriftelijke sollicitatie met cv kunt u richten aan: Fleurada Holland BV, t.a.v. Dhr. L.C. Kraus, Postbus 541, 2675 ZT Honselersdijk, email: L.Kraus@fleurada.nl, tel.: 0174­639575 acquisitie n.a.v deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

?? 26

Voor onze hectische maar dynamische onderneming zijn wij op zoek naar een:

Boekhouder met affiniteit voor VvE’s + Vastgoed adm.

?

Functie-eisen: Voor deze vacature komen wij graag in contact met enthousiaste schoolverlaters die fulltime beschikbaar zijn. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, goede sociale en communicatieve vaardigheden, integer, flexibel en een service gerichte instelling.

! fi

@

Wij bieden een marktconform salaris, goede secundaire voorwaarden en een prettige werksfeer binnen een collegiaal team.

?L CV

Indien je geïnteresseerd bent en voldoet aan de functie-eisen dan kun je reageren. Je motivatie en CV kun je sturen naar richard@johanvandijk.nl of schrijven naar Johan van Dijk b.v., ter attentie van Richard Tates, Postbus 1088, 1430 BB Aalsmeer.

!

Taakomschrijving: – Voeren van de fin. Adm. (k/b/g., ink.-en verk. facturen) v.d. afz. B.V.’s (werkmaatschappijen) binnen de houdstermaatschappij. – Opstellen van de jaarrekeningen van deze B.V.’s. – Voeren van de administratie van een aantal VvE’s met daarbij de debiteuren bewaking, betaalbaar stellen na akkoord commissies van de facturen en verzorgen jaarlijkse balans en exploitatierekeningen van de VvE’s. – Opstellen van (arbeids-) contracten en eventuele ziek- en herstelmeldingen. – Wij maken gebruik hierbij van het computerprogramma Informant. Kennis hiervan is een pre. Kennis van Word en Excel is noodzakelijk. – Wij verwachten voor deze fulltime (40 u.) functie een opleiding op min. MBAniveau, dan wel HBO werk- en denkniveau.

Triple A Jobs Zoekt vakkundige :

U

Schilders Timmermannen Stukadoors ICT’ers

Uw vragen en/of schriftelijke sollicitaties, voorzien van pasfoto kunt u richten aan: E. Koeze. (info@koeze.nl) Koeze Makelaars Taxateurs b.v. Laan van Meerdervoort 1362, 2555 CH Den Haag

Ressort Wonen is een dynamische

Mail uw C.V. naar info@tripleajobs.nl www.koeze.nl

Ter versterking van ons team dagelijks onderhoud zoeken wij een enthousiaste en ambitieuze:

@Westlandsebanen

Facebook.com/Westlandsebanen

woningcorporatie die

voor elf VVE’s. Wij

medewerker registratie dagelijks onderhoud

maken in Rozenburg

28 uur per week

2.500 woningen en 250 garages beheert en diensten verricht

m/v

werk van wonen, zorg en leefbaarheid. Wij realiseren een betaalbaar en kwalitatief goed woningaanbod en een optimale

Functieomschrijving Een uitdagende en afwisselende functie waarin je de schakel bent tussen de klant, het team dagelijks onderhoud en aannemers. Je bent voor de klant het eerste aanspreekpunt bij reparatieverzoeken. Je registreert, maakt opdrachten voor aannemers, beheert de agenda’s van de opzichters, verzorgt correspondentie en houdt het archief voor het team bij.

dienstverlening. Ressort Wonen is een maatschappelijke onderneming die beleid vaststelt vanuit communicatie met de samenleving. Het gezamenlijk bepalen van wat goed wonen voor mensen betekent, staat daarbij centraal.

Functie-eisen Naast motivatie, enthousiasme en ambitie een (bouw)technische opleiding op MBOniveau en/of ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent accuraat, resultaatgericht en je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken. Oog hebben voor de klant is in deze functie erg belangrijk. Wij bieden Een jaarcontract en na gebleken geschiktheid een dienstverband voor onbepaalde tijd. Salaris in schaal E van de CAO Woondiensten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Reageren Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jacques Anthonissen, manager bedrijfsvoering, bereikbaar via telefoonnummer (0181) 25 20 99. Schriftelijke sollicitaties kun je tot en met 3 juli 2014 richten aan directie Ressort Wonen, Postbus 1049, 3180 AA Rozenburg. E- mail kan ook: info@ressortwonen.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

WestlandseBanen.nl Hét vacatureportaal van Het Hele Westland ✔ Direct online solliciteren

✔ Maak uw eigen account aan

✔ Sla favoriete vacatures op

✔ Vacatures op je smartphone

✔ Altijd de nieuwste vacatures

✔ Ontvang vacatures per email

t.k. dames fiets oud model, zonder roest trommelrem,vaste pr. € 50,0638419250 t.k. grote buxus op stam hoogte 225 hij is te groot v onze tuin € 50,0651229756 t.k. nieuwe bad/ochtend jas meisje maat 164/paars/ zacht/capuchon € 10,0638033440 t.k. jonge dwergkonijntjes geboren 23-04 418919 t.k. Giant herenfiets, 21 versnellingen in goede staat € 175,- 846666 gevr. koelkast gevraagd niet meer als 25 euro 846666 t.k. ouderwetse waswringer met 2 rollen i.z.g.st. met handslinger € 30,0622979008 t.k. 2 rollen gaas groen geplastificeerd van 80 cm hoog en 60 cm € 10,0622979008 t.k. nieuw dig fototoestel 14 megapixel van olymphus actie ad kr € 50,- 0622979008 t.k. gieter van kunststof 15 liter inhoud inclusief broeskop € 5,- 0622979008 t.k. goede router van linksys dit i.v.m nemen glasvezel i.z.g.st € 20,- 0622979008 t.k. accuboor black-decker i.z.g.at. 12 volt inclusief bitjes € 15,- 0622979008 aangeb. kittens, zwart/grijs gestreept, geb:17-4 poesje en katertje 297086 t.k. 4pk evinrude de luxe+2pk honda 4takt,goed of niet in1koop € 150,0633094752 t.k. Citroen Saxo 1.1 538, geelrnbj 1999, km 139559, apk tot okt € 950,0620617378 t.k. damesfiets handrem,versnelling,slot 28 inch, verlichting igst. 75,620782 verloren kinder-zonnepetje blauw wit De Lier, Sportlaan-Kerklaan 503507 gratis fietskarretje afhalen 631546 t.k. voortent met omloop mt 10 igst. 150,- 413954 t.k. damesfiets Batavus terugtraprem 4 versenlleingen met mandje 45,- 625022 gevr. tape recorder, radio, enkel recorder igst. 623491 gevr. gratis fietsen om op te knappen 0614376511 ruilen benzine reklame spullen oud klein voor tekno vrachtauto model 387197 t.k. gehaakte kleedjes 0658840515 t.k. gevarendriehoek, sleepkabel zgan. 6,- 620770 t.k. doos boeken oa. 25 Dean Koontz, 6 Rober Ludlum 20,- 620770


Het Hele Westland 18 juni 2014

Pagina 24

Hhw 2014 06 18