Page 1

VELO

het weekblad voor wateringen, kwintsheul en wateringse veld

Nieuws woensdag 26 maart 2014

Uitgave van Uitgeverij West Media bv. Verschijnt elke woensdag.

ondernemen | sport | uit en cultuur | wateringen en zo

Herkenbaarheid burgers met een beperking In aanwezigheid van Caroline van Meeteren van de brandweer Haaglanden heeft wethouder De Goeij vorige week een attentiebord ‘beperking!’ bevestigd op de meterkastdeur van de woning van Birgitte Eekhout in Wateringen. Birgitte heeft een mobiliteitsbeperking en zit in een rolstoel. Door middel van de driehoekige sticker met het symbool van een rolstoel ziet de brandweer bij noodsituaties: hier woont een persoon met een verplaatsingsprobleem, dus is speciale actie noodzakelijk! De brandweer heeft immers de taak om bij binnenkomst eerst actie te ondernemen richting meterkast. Met stickers op de meterkastdeur denkt het PGW een bijdrage te leveren aan een snelle en veilige hulpverlening aan mensen met een verminderde zelfredzaamheid. In samenwerking met de brandweer heeft het platform in navolging van de attentieborden in het verkeer, de driehoekige stickers met rode rand en verschillende symbolen ontwikkeld. Er zijn vier soorten stickers: met een symbool van een rolstoel voor rolstoelgebruikers en andere mobiliteitsbeperkingen; met een oor voor mensen met gehoorproblemen, met een oog voor mensen met een beperking in het zien en met longen en zuurstoffles voor mensen met ademhalingsmoeilijkheden. Iedere burger met een beperking kan gratis een op de situatie afgestemde sticker bestellen bij het platform. Stuur een mail naar Info@pgwestland.nl of bel naar 06 12104536.

OPEN DAG BEDRIJFSUNITS IN WATERINGEN vanaf 30 tot 70 m²

VENECO VELO kampioen Wat vooraf in Wateringen niemand voor mogelijk had gehouden is nu een feit. VENECO VELO is kampioen in de tweede divisie B en promoveert naar de eerste divisie! Het kampioensfeest van de handbalsters van VENECO VELO begon al op zaterdagavond, 15 uur voor de aanvang van de wedstrijd. Trainer/coach Jos Klepke en teambegeleidster Anita Huf hadden plaatsgenomen op de tribune bij Foreholte - Gemini en hielden iedereen op de hoogte van de tussenstanden. Tot halverwege de tweede helft ging de strijd in Voorhout gelijk op, maar daarna liep Foreholte steeds verder uit en bezegelde daarmee het lot van de laatst overgebleven concurrent. De wedstrijd tegen IASON werd daarmee gedegradeerd tot een formaliteit. Ook voor de ploeg uit Valkenburg stond er immers niets meer op het spel. Kansen Dat was aan het de wedstrijd af te zien. De thuisploeg begon nog wel heel sterk. Drie doelpunten op rij van Kelly Zwinkels en één van zus Laura zorgden voor een ruime 4-0 voorsprong. Daarna stokte de aanval van VENECO VELO en was het de beurt aan IASON. De ploeg uit Valkenburg wist met enkele goed getimede afstandsschoten de score te keren. Acht minuten voor de rust was het dan ook 6-7 voor de bezoekers. Treffers van Samira van Oosten, Sabrina van der Goes en Mandy van Galen brachten de kersverse kampioen toch weer op een ruime voorsprong bij rust: 107. Het gebrek aan wedstrijdspanning had ook duidelijk zijn weerslag op het vertoonde spel in de tweede helft. Het eerste kwartier kwam VENECO VELO nauwelijks aan scoren toe. De kansen

De dames trokken op de platte kar door het dorp en vierden feest bij onder meer het oude gemeentehuis. waren er wel maar de schoten misten het doel of werden een prooi voor de sterke keepster van de Limburgse dames. Halverwege de tweede helft zag het er bij 12-15 dan ook somber uit. Sfeer Desondanks was de sfeer in de bomvolle sporthal uitstekend. Het in grote getale opgekomen publiek liet zich veelvuldig horen en uiteindelijk stimuleerde het de thuisploeg om er een tandje bij te zetten. Doelpunten van Samira van Oosten en Renske van den Berg brachten VENECO VELO

aanleveren nieuwsartikelen Heeft u nieuws of wilt u persberichten insturen naar VELO Nieuws? Algemeen nieuws mailt u naar redactie.vn@uitgeverijwestmedia.nl. De deadline voor het aanleveren van redactie is zaterdag 12.00 uur.

ZIE PAG. 8

Intratuin ‘s Gravenzande

ZONDAG A.S. van 12.00 tot 17.00 uur

AG ERD L T A Z RI 5 AP H U I S N O PE 0 0 U U R

11. UR VAN 5.00 U 1 T O T Kijk voor deelnemende woningen op

www.borgdorff.nl

OPEN

Intratuin ‘s Gravenzande Monsterseweg 129 0174-445678, www.intratuin.nl

bij 16-16 weer op gelijke hoogte. Een 2-minutenstraf in de slotfase leek de wedstrijd alsnog te beslissen in het voordeel van de bezoekers (17-19), maar dankzij doelpunten van Manon van der Marel en een benutte 7-meterworp van Sabrina van der Goes kon het kampioenschap toch nog met een punt worden gevierd: 19-19. Daarna konden de bloemen worden uitgedeeld en gingen de kurken van de fles. De dames gingen vervolgens nog op de bekende platte kar door het dorp. Het bleef nog lang onrustig in Wateringen. Na een afwezigheid van

Foto: PR

24 jaar is VENECO VELO weer terug in de eerste divisie. Laatste wedstrijd Komende zaterdag spelen de Wateringsen hun laatste wedstrijd van dit seizoen uit in Arnhem (20:15 uur) tegen AAC1899. Voor VENECO VELO staat er dan niets meer op het spel, maar des te meer voor AAC. De Arnhemse ploeg heeft, ondanks de overwinning van dit weekend, nog een punt nodig in de spannende strijd tegen degradatie. Naast AAC zitten ook Leudal, Hellas 2, Wings en Handbal Venlo 2 nog in de gevarenzone.

Handbal­marathon bij VELO Komend weekend vind bij VENECO VELO de Handbalmarathon plaats. Zaterdag 29 maart start om 16.30 uur met de eerste wedstrijd om vervolgens op zondag om 17.30 de laatste 42e ‘spectaculair’ af te sluiten.Het thema van het evenement is de V van VENECO VELO, waarbij de teams worden uitgedaagd zo origineel mogelijk verkleed te gaan.

Op de site www.velo.nl/handbal is het wedstrijdschema te vinden. Naast het handbalprogramma is er een uitgebreid entertainmentprogramma met muziek. Voor de jeugd is er op zaterdagmiddag de mogelijkheid om onder leiding van 2sur5 te abseilen. Zondagmorgen tijdens en na het ontbijt gaan de allerkleinsten schilderen.

Vechtpartij bij jeugdwedstrijd VELO

Inschrijven voor Kunstbazaar

Een voetbalduel tussen twee jeugd­ elftallen (A1) van VELO en Alphense Boys moest zaterdagmiddag 22 maart worden gestaakt nadat op het veld een vechtpartij uitbrak tussen spelers-publiek en andere betrokkenen. Langs de lijn ontstond onenigheid over een overtreding in het veld. Hierbij kreeg een 60-jarige inwoner uit Wateringen meerdere klappen op het hoofd. Ondertussen begon een speler van Alphense Boys zich hier ook mee te bemoeien. Hij zou het slachtoffer ook geslagen hebben. Het duel werd uiteindelijk gestaakt.

Aanmelden voor de Kunstbazaar van Nederland 3 in Wateringen kan nog tot en met 4 april. De Kunstbazaar is een prijs voor beeldende kunst in Westland en wordt georganiseerd door WPC Nederland 3 en Kunsthuis18 op vrijdagavond 25 april aanstaande. Selecteer twee van je beste werken en schrijf je in voor een plek in de categorieën Amateur, Professioneel of Jong Talent. Prijs voor de drie winnaars is een groepsexpositie in 2015 in Kunsthuis18. Voor de publieksfavoriet is ook een mooie prijs te winnen. Inschrijven kan via kunstbazaar@gmail.com.


2

|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

informatie De Centrale Huisartsenpost Westland verzorgt vanuit één centrale locatie in Naaldwijk huis­ artsenzorg buiten de normale praktijktijden. – op werkdagen tussen 17.00 en 08.00 uur – op zaterdag en zondag dag en nacht – tijdens feestdagen dag en nacht

TAXI WATERINGEN • Taxivervoer • Rolstoelvervoer • Ziekenfondsvervoer (DSW)

✆ (0174) 29 40 71

Voor spoedeisende gevallen die buiten de normale praktijken plaatsvinden. Onder een spoed­geval verstaan wij gezondheidsklachten, waarvan onderzoek of behandeling niet kan wachten tot de volgende werk- dag van uw eigen huisarts (of diens waarnemer). De huisartsenpost verstrekt geen herhalingsrecepten.

Tot en met 2013 was u van Wonen Wateringen gewend dat zij wekelijks hun vrijkomende huurwoningen presenteerden in het VELO Nieuws. Vanaf 1 januari 2014 is dit echter niet meer het geval, want vanaf nu biedt Wonen Wateringen haar vrijkomende huurwoningen op een nieuwe manier aan.

De Centrale Huisartsenpost Westland werkt ­uitsluitend op afspraak. Bel dus eerst naar:

Voortaan bieden wij elke dag onze nieuwe woningen aan op www.wonenwateringen.nl en op www.woonnet-haaglanden.nl. U kunt nu dus nog sneller en eenvoudiger zoeken naar uw nieuwe huurwoning.

(0174) 638 738 – Naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum – Verzekeringsgegevens en naam eigen huisarts – Namen gebruikte medicijnen en temperatuur Middel Broekweg 2a, 2e etage in Behandel ­Centrum Westland (lift aanwezig) 2671 ME Naaldwijk Telefoon: (0174) 638 738 E-mail: info@huisartsenpostwestland.nl www.huisartsenpostwestland.nl

www.villaokidoki-kdv.nl

VLOOIENMARKT ZONDAG 13 APRIL 2014

MONSTER

arage Herman Stokcar vof INFO 0653777967 Wateringse Apotheek, telefoon 0174-293973 Ma. t/m vr.: 08.30-17.30. Zaterdag: 11.00-13.00.

Apotheek De Beemd, telefoon 0174-210450 Ma t/m vr: 8.00 - 17.30. Gesloten van 12.30-13.30.

Dagelijks nieuw aanbod huurwoningen door Wonen Wateringen!

Open 10.00 – 16.00 uur

SPH DE WIELEPET

Zoekt u een nieuwe woning, maar heeft u geen zin of tijd om elke dag het aanbod te bekijken? Dat is geen probleem. Eén keer per week zoeken is voldoende. Een woning staat minimaal zeven dagen op de websites. Voor onze 55+ woningen maken wij een uitzondering. De woningen in Terra Nova, Meynertzhagenstraat, Lenteblok 1t/m 63, de Lessenaar, Gele Kwikstaart, Arkpaviljoen, Vlietzicht (Bakkershof), Hofzicht, Villa Batista en Prinses van Oranje blijven wij dus gewoon eenmaal per week op woensdag ‘te huur’ aanbieden in het VELO Nieuws. Te koop aangeboden woningen Wonen Wateringen biedt naast huurwoningen ook koopwoningen aan. Kijk voor het actuele aanbod van onze koopwoningen op de website: www.wonenwateringen.nl.

Garage Herman Stokcar vof Garage Herman Stokcar Garage Herman vof

Buiten deze openingstijden kunt u maandag t/m vrijdag tot 20.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur (vanaf 18.00 uur via dienstloket) en op zon- en feestdagen van 16.00 tot 18.00 uur (dienstloket) terecht bij Apotheek Naaldwijk Adres: Stokdijkkade 35, 2671 GX Naaldwijk

Heeft u een spoedrecept buiten deze tijden, belt u dan uw apotheek 0174-293973 of 210450 en luister het antwoordapparaat af. U wordt doorverwezen naar een dienstapotheek.

Stokcar vof

Mocht u vragen of onduidelijkheden hebben, neemt u dan contact op met Wonen Wateringen: 0174 29 36 50 of kom langs in de Wonen Wateringen Winkel aan de Dorpskade.

voor personenauto’s Onderhoud, reparatie & APKen bedrijfswagens Onderhoud, & APK Onderhoud,reparatie reparatie & APK 25-27 • 2291 HN Wateringen • T 0174-293 650 Veenland 9 voor en bedrijfswagensDorpskade oorBELANGRIJKE personenauto’s enpersonenauto’s bedrijfswagens voor personenauto’s info@wonenwateringen.nl • www.wonenwateringen.nl TELEFOONNUMMERS 2291 NS Wateringen en bedrijfswagens Alarm, brandweer, politie, ambulance 112 Spoednummer huisartsen Wateringen, Kwintsheul 0174-298989 Dierenambulance De Wijs 070-3660909 Dierenkliniek Wateringen: 0174-290336 Spoed/weekend: 0900- 3344455 Politiebureau Westland (dag en nacht open) Galgeweg 14A, 2671 MR te Naaldwijk 0900-8844 VRH Brandweer Westland 088-8869442 Regionaal Alarm Centrale (RAC) 070-4244600 Ziekenhuis 015-2603060 Verloskundigen 06-24713713 Meldpunt leefomgeving openbare ruimte, vandalisme etc. 14 0174 24 uur bereikbaar Storingsdienst Nutsbedrijf dag en nacht bereikbaar 0174-236555 Luchtverontreiniging meldnummer 070-4416111 Dierenbescherming, afd. Westland 0174-630863

Onderhoud, reparatie & APK

Tel.: 0174 295103

Veenland 9 9 Veenland 2291Wateringen NS Wateringen 2291 NS Tel.: 0174 295103 Tel.: 0174 295103

enland 9 91 NS Wateringen : 0174 295103

Parochie Sint Jan de Doper 0174-292316 Parochie Sint Joseph 0174-292197 Parochie H. Andreas 0174-292216 Protestantse gem. ‘de Lichtbron’, M. Alblas 0174-297291 Herv. Kerk, ds. J. Henzen 085-8785623 Mocht bij noodgevallen in de pastorie van uw eigen parochie niemand thuis zijn, dan kunt u altijd de andere pastorieën bellen. Careyn Contact (lokaal tarief)

088-123 99 88

Voor vragen en informatie op het gebied van zorg en welzijn: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Voor spoedgevallen: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Tevens bereikbaar via e-mail contact@careyn.nl

Wijkverpleging Wateringen, tel. spreekuur: 0174-219543 bezoekadres: De Ark, kamer 200, van ma. t/m vr. van 13.00 tot 14.00 uur. Informatie- en klachtenbureau Gezondheidszorg 0900-2437070 Tafeltje-dek-je - Wateringen 0174-295449 b.g.g. 0174-293102 Tafeltje-dek-je - Kwintsheul 0174-294452 Stiploket Wateringen 0174-315045 Geopend op werkdagen van 14.00-17.00 uur Bibliotheek Wateringen, Dorpskade 3, 2291 HN Wateringen Ook kunt u kijken op: www.welzijnwestland.nl Opvoedsteunpunt Wateringse Veld 070-3795575 de eerste en derde dinsdag van de maand van 19.00-21.00 u.

Pieter van Foreest CliëntenService

015-2513690

Voor vragen en informatie op het gebied van wonen, (thuis)zorg, behandeling, ontmoetingscentra en welzijn (gespecialiseerd in ouderenzorg) maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Voor spoedgevallen: 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Tevens bereikbaar via e-mail clientenservice@pietervanforeest.nl

Veenland 9 2291 NS Wateringen Tel.: 0174 - 295103

vakkundig geleverd en geplaatst Vakkundiggeleverd geleverd geplaatst Vakkundig enen geplaatst

ISOLATIEGLAS ISOLATIEGLAS FIGUURGLAS FIGUURGLAS InbRAAkwEREnd SPIEGELGLAS GLAS

Glashandel

F. van Hagen

Tel: 0174 - 292357

telefoon: 0174-292357 

Tel: 0174 - 292357 • 06 - 51356857 • glashandelfvanhagen@kpnmail.nl • www.glashandelvanhagen.nl

www.glashandelvanhagen.nl Wij denken al meer dan 25 jaar in elke situatie met u mee.

BEL VRIJBLIJVEND Vrijdag 4 april 20.00 - 00.00 uur Wie: Iedereen Waar: VELO kantine Heb jij verstand van alles, maar dan ook écht ALLES van de periode 2000 - 2009?

Voor al uw verzekeringen, hypotheken, Voor al uw verzekeringen, financieringen, sparen

Geef je individueel of per team op. Kosten € 5,- per persoon

hypotheken,

Voor al uw verzekeringen, financieringen, sparen hypotheken, Kwintrum 4, Kwintsheul financieringen, sparen Tel.: 0174 - 29 26 50

www.boutkan.nl

Kwintrum 4, Kwintsheul Tel.: 01744,-Kwintsheul 29 26 50 Kwintrum Tel.: 0174 - 29 26 50 www.boutkan.nl

www.boutkan.nl

6 april:

van 09.00 tot 17.00 uur

Grote roMMelMarKt

Opgave: velounited@velo.nl

colofon Heeft u nieuws of adverenties? De deadline voor het aanleveren van redactie is zaterdag 12.00 uur. Algemeen nieuws mailt u naar redactie.vn@uitgeverijwestmedia.nl. De deadline voor het aanleveren van advertenties is maandag 12.00 uur. Dit mailt u naar advertentie.vn@uitgeverijwestmedia.nl. VELO Nieuws is een uitgave van Uitgeverij West Media bv in samenwerking met sportvereniging VELO. Algemene redactie: Geraldine Mars

in sportcentrum Vreeloo in De lier kr.hr. v.a. € 27,50 Vol=Vol - entree € 2,50 MdV evenementen 06-41010900

Stokdijkkade 10, 2671 GW Naaldwijk t (0174) 62 42 12 e info@uitgeverijwestmedia.nl

Sportverening VELO Noordweg 26, Wateringen telefoon 0174-29 27 79 / 0174-29 26 96 e-mail info@velo.nl internet www.velo.nl


VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

|

3

ondernemen Drie bijzondere ­raadsvergaderingen Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen vinden er in maart en april drie bijzondere raadsvergaderingen plaats. Op woensdag 26 maart vindt de laatste raadsvergadering plaats van de oude raad (raadsperiode 2010-2014). Tijdens deze openbare raadsvergadering zal deze raad de geloofsbrieven van de leden die op 19 maart gekozen zijn tijdens de gemeenteraadsverkiezingen beoordelen met het oog op de toelating tot de nieuwe raad. Op donderdag 27 maart 2014 vindt een bijzondere openbare raadsvergadering plaats, waarin de nieuw gekozen leden van de raad geïnstalleerd zullen worden. Op dinsdag 1 april vindt er een bijzondere raadsvergadering plaats van de nieuwe raad waarin afscheid genomen wordt van de raadsleden die in de oude raad zitting hadden en in de nieuwe raad niet meer zullen terugkeren. De drie vergaderingen vinden plaats in de raadzaal in het gemeentekantoor in ‘s-Gravenzande aan de Van Geeststraat 1 en beginnen om 19.00 uur. Aansluitend aan de raadsvergadering van 1 april vindt een afscheidsreceptie plaats van de aftredende raadsleden in de Spaansche Vloot aan de Langestraat 137. Tijdens deze receptie hebben inwoners de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van de vertrekkende raadsleden. Iedereen is van harte welkom om de openbare bijzondere raadsvergaderingen bij te wonen. Deze raadsvergaderingen worden ook live uitgezonden op Gemeente Westland TV.

­Opschoonweek Van 24 tot en met 27 maart ruimen de leerlingen van twaalf Westlandse basisscholen, waaronder de Pieter van der Plasschool in Wateringen en de Andreashof in Kwintsheul, het zwerfafval rondom hun school op. Dat doen zij in het kader van de Landelijke Opschoonweek van de Stichting Nederland Schoon. De gemeente Westland heeft hieraan een wedstrijd gekoppeld. De klas die aan het einde van de week het meeste afval heeft ingezameld, wordt op vrijdag 28 maart door wethouder Bram Meijer van openbare ruimte in het zonnetje gezet. Doel van de actie is de omgeving van de school te ontdoen van zwerfvuil en kinderen bewust om te laten gaan met zwerfafval en milieu. De leerlingen worden bijgestaan door de gemeente, die hiervoor veiligheidshesjes, papierprikkers, vuilniszakken en andere benodigdheden beschikbaar stelt. Ook ontvangen alle deelnemende leerlingen het diploma ‘Opruimtopper’.

Van twee naar één: RAVAGE by Oele Op het Vliethof in Wateringen zijn na een verbouwing de herenmodezaken Oele en Ravage gecombineerd. In de prachtige, vernieuwde zaak kunnen heren terecht voor alle kledingstijlen die ze wensen. Eigenaar van RAVAGE by Oele is Karl Beermann. In de sfeervolle zaak vertelt hij over het uitgangspunt van de verbouwing die zojuist achter de rug is: “We zitten hier nu bijna 25 jaar en we vonden het tijd om de winkel een goede upgrading te geven. We zijn van mening dat de presentatie van kleding heel anders moet zijn dan een paar jaar geleden. De ene man kocht bij Oele en de andere bij Ravage. Door de verschillende kledingstijlen nu goed te mixen, kan de klant in één zaak een ruim assortiment vinden. De kledingstijlen groeien steeds meer naar elkaar toe en dat is goed te combineren. Als team werken we volgens onze eigen filosofie en we zijn eendrachtig in alles wat we doen. De winkelpresentatie is zó belangrijk, dat we veel sets maken in de winkel om de klant gelijk te laten zien wat we hebben. Met de verschillende merken zitten we in alle prijsklassen. We proberen voor iedere portemonnee wat te hebben en hebben het hele jaar wekelijks diverse aanbiedingen.” Lifestyle De zaak heeft een flinke verbouwing ondergaan. Eén entree geeft nu toegang tot de grote zaak: “We hebben

Ramon, Dennis en Karl in de vernieuwde zaak. een oppervlakte van 450 m2, waarmee we in de regio een bepaalde functie vervullen die weinig winkels kunnen bieden. We zijn bovendien marktleider in het aanbod van jeans: we hebben altijd zo’n 1500 jeans op voorraad. Ons specialisme is maatwerk: pakken, colberts en overhem-

Start Schminkcursus voor beginners

HERENSTRAAT 15 2291 BB WATERINGEN T. 0174 29 31 40 F. 0174 29 68 20 INFO@LINNEWEEVER.NL WWW.LINNEWEEVER.NL

shoppen”. In september 2014 bestaat de zaak 25 jaar. “Met het jubileumjaar gaan we actief aan de slag. En eind deze maand geven we een feestelijk tintje aan de heropening van de zaak. Bovendien gaat binnenkort onze vernieuwde webshop www.ravageonline.nl van start.”

Lente actie bij Zinkraamzorg Westland Zinkraamzorg heeft Zin in de lente en laat dat zien door middel van een actie. Elke zwangere die zich voor 30 april inschrijft op de locatie aan de Heulweg 11 in Wateringen krijgt een handig voedingskussen cadeau. Zin-

kraamzorg is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 16.00. Ook tijdens de zwangerschap is dit kussen al handig om mee te slapen. Voor informatie kan men bellen met 06-10594610.

Gratis inloopspreekuur ­letselen ­overlijdensschade Foto: Grimas

Op 10 april start ‘t Feesthuis in Wateringen met een cursus schminken voor beginners. Als pilot-winkel van Grimas Schmink en Make-up heeft ‘t Feesthuis samen met de Grimas expert Barbara Goosens een geheel vernieuwde beginnerscursus opgezet. De cursus bestaat uit 10 lessen waarin in elke les een ander thema centraal staat, denk hierbij aan kinderschminken, ouder maken, halloweenschminken, wonden maken en nog veel meer. Doel van de cursus is dat ieder die deelneemt na afloop de

basiskneepjes van het vak kent en dit met veel plezier gaat toepassen. De cursus kost € 250,- en is inclusief een Grimas starters-schminkset ter waarde van zo’n € 75,-. De cursus vindt plaats elke donderdagavond van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur in de winkel. Natuurlijk zijn koffie en thee ook inbegrepen bij de cursus. Heeft u zin om deel te nemen aan deze cursus geef u dan snel op door ‘t Feesthuis te bellen op 0174290115 of een e-mail te sturen naar info@feesthuiswateringen.nl.

Leden Commissie ­Naamgeving gezocht

LINNEWEEVER... WAAROM ZOU U MET MINDER GENOEGEN NEMEN

den kunnen volledig op maakt gemaakt worden. De klant vindt hier alles wat hij nodig heeft. We hebben kleding voor alle leeftijdsgroepen aangevuld met goede accessoires, horloges, zonnebrillen, geuren en enkele sieraden. We verkopen lifestyle, want de man verdient dat als hij gaat

Foto: gm

Altijd al willen weten wie de namen voor de straten, wijken, bruggen en tunnels bedenkt? Daar heeft de gemeente Westland een commissie Naamgeving voor. Zij adviseert het college en het college stelt de namen uiteindelijk vast. De commissie bestaat uit vijf leden: drie inwoners van de gemeente en twee ambtenaren. Voor deze functie zoekt de gemeente drie enthousiaste Westlandse burgers die affiniteit hebben met dit onderwerp en die bij willen dragen aan een goede (straat)naamgeving in de gemeente Westland. Creatief denken en een positieve instelling zijn hiervoor zeer belangrijk.

Daarnaast is gedegen kennis van de Nederlandse taal (neerlandicus) en kennis van de plaatselijke historie (historicus) een pre. Schriftelijke en mondelinge communicatie zijn belangrijke competenties. Hiernaast wordt enige kennis om projecttekeningen (situatietekening en stedenbouwkundige kaart) te lezen zeer gewaardeerd. Meer informatie bij Maltie Choelhai, 0174 672462 of bij Brenda Heijmans, 0174 672453. Sollicitaties voor 7 april 2014 onder vermelding van ROV/OVE/lid commissie Naamgeving via vacatures@gemeentewestland.nl of Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk.

Wanneer u door de schuld van een ander letselschade oploopt of een naaste is overleden, of dit nu door een verkeersongeval, een arbeidsongeval, een medische fout of een geweldsmisdrijf is, dan kan dit grote gevolgen voor u hebben. Ook financieel. Wanneer het letsel is ontstaan of het overlijden is veroorzaakt door de schuld van een ander, dan kunt u de door u geleden schade verhalen op de dader (of zijn verzekeraar). Het verhalen van dergelijke schade is echter niet eenvoudig. Wat zijn bij een letselschade de medische gevolgen van het voorval? Welke schade kunt u vorderen? Hoe toont u de door u geleden schade aan? Hoe bereken je een overlijdensschade? Kortom: hoe zorgt u ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt? Op donderdag 27 maart 2014 en zaterdag 29 maart 2014 organiseert Vogelaar Bosch Spijer Advocaten een gratis inloopspreekuur. Tijdens dit spreekuur is letselschadeadvocaat mr. E.W. Bosch beschikbaar om u geheel vrijblijvend te informeren over het verhalen van letsel- en overlijdensschades. Mr. Bosch is toegelaten tot de vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en tot de vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP). Door de eisen die de LSA stelt, is het LSA-lidmaatschap voor een letselschadeadvocaat het hoogst haalbare keurmerk. Donderdag 27 maart kunt u gratis binnenlopen van 16.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 29 maart van 10.00 tot 14.00

Letselschadeadvocaat mr. E.W. Bosch­ Foto: PR

uur. U hoeft geen afspraak te maken. Beide spreekuren zijn in de vestiging in Honselersdijk, aan de Dijkweg 125a (tegenover de bloemenveiling). Vogelaar Bosch Spijer Advocaten heeft zo’n 20 medewerkers en werkt vanuit twee vestingen in het Westland, te weten in ‘s-Gravenzande en Honselersdijk. Het advocatenkantoor richt zich met haar diensten op particulieren en bedrijven in het Westland, maar ook op Greenport-bedrijven in heel Nederland. Voor meer informatie, kijk op www.vbsadvocaten.nl.


4

|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

familieberichten familieberichten in velo nieuws

kerknieuws

Gaat u trouwen, viert u een jubileum of is er een kindje geboren? Het VELO Nieuws biedt u de mogelijkheid om de inwoners van Wateringen,

0174 – 29 29 26 www.dijknoordermeer.nl - uitvaart@dijknoordermeer.nl

Kwintsheul en Wateringse Veld op de hoogte te brengen van dit nieuws. U kunt uw familieberichten voor een speciaal ge-

Voor Wateringen, Kwintsheul en Wateringse Veld t.b.v. vermelding VELO Nieuws contactadres L. van der Heden e-mail adres lvdheden@tiscali.nl

reduceerd tarief laten plaatsen in de best gelezen krant van deze regio. Uw berichten zijn welkom op advertentie. vn@uitgeverijwestmedia.nl voor een vrijblijvende prijsopgave. Familieberichten zijn overlijdensadvertenties, dankbetuigingen, in memoriam

Afscheid met die jedie Afscheid nemen jehart hart de mensen jejelief Geef denemen mensen liefhebt hebt Afscheid nemen metmet je hart

Geef de mensen die je lief hebt van hun leven het afscheid hun leven afscheid vanvan hun leven het afscheid

De Maroc Maroc 31 De 31 ef de mensen die De Maroc 31Wateringen 2291 JX info@limoer ef de2291 mensen diejejelief liefhebt hebt JX Wateringen info@limoer mensen die je lief hebt van hun leven t2291 afscheid 0174 295909 www.limoer.nl JX Wateringen info@limoer van hun leven afscheid 0174 - 295909 www.limoer.nl Geef de mensen die je lief hebt

van hun leven heid 31 0174 -Geef 295909 www.limoer.nl Maroc de mensen die je lief hebt het afscheid van hun leven Maroc 31 1Geef JX Wateringen info@limoer de mensen die je lief 06 hebt- 12 47 74 96

06 het afscheid van hun leven 131 JX Wateringen info@limoer De Maroc 31 4het - 295909 www.limoer.nl van hun leven afscheid De Maroc 31 4 - 295909 www.limoer.nl 2291 JX Wateringen info@limoer Wateringen info@limoer

12 47 74 96

Dukky Schreiber Dukky Schreiber 06 - 12 47 74 96 Dukky Schreiber

2291 Wateringen info@limoer 0174 Dukky Schreiber 06 - 12www.limoer.nl 47 74 96 Dukky De 31-JX295909 909Maroc www.limoer.nl Schreiber - 295909 Dukky Schreiber 06 -info@limoer 12-www.limoer.nl 47 747496 2291 JX0174 Wateringen 06 12 47 96 0174 - 295909 06 - 12www.limoer.nl 47 06 74 - 1296 47 74 96Dukky Schreiber

06 - 12 47 74 96

EEN PERSOONLIJKE UITVAART MET OOG VOOR DETAIL

en overige familieberichten zoals geboorte, verloving, huwelijk, jubilea en felicitaties.

St. Jan de Doperparochie, Herenstraat 162, Wateringen. www.rkwestland.nl

aanleveren Dukky Schreiber van familieberichten Dukky Schreiber Dukky Schreiber Uiterlijk maandag 12.00 uur. E-mail

advertentie.vn@uitgeverijwestmedia.nl Fax (0174) 62 28 40

Op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur bent u welkom, om even in de kerk te zijn, in alle rust de kerk te bezichtigen, een kaarsje op te steken,en/of een gesprekje te hebben Za 29 maart 19.00 uur Geen viering. Zo 30 maart 09.30 uur Woord-en communieviering m.m.v. SDG. Voorganger De heer Ch. Groot. St. Josephparochie, Harry Hoekstraat 37, Wateringen.

schriftelijk aanleveren

www.rkwestland.nl

Stokdijkkade 10, Naaldwijk.

Za 29 maart 19.00 uur Geen viering. Zo 30 maart 11.00 uur Eucharistieviering m.m.v.Corona en S.D.G. Voorganger: Pastor M.Straathof.

Vermeldt u duidelijk de plaatsingsdatum (VELO Nieuws verschijnt wekelijks op woensdag) en uw naam- en adresgegevens. Familieberichten worden alleen geplaatst als verificatie van de afzender mogelijk is. Geeft u in uw fax of mail aan onder welk telefoonnummer u overdag telefonisch bereikbaar bent.

Wij zijn er voor u

St. Andreasparochie, Kerkstraat 20, Kwintsheul www.rkwestland.nl Za 29 maart 19.00 uur Geen viering. Zo 30 maart 09.30 uur Woord-en communieviering m.m.v. Andreaskoor. Voorganger: Diaken R.Dits.

Hervormde Gemeente, Plein 9, Wateringen.

www.hervormdegemeentewateringen.nl Kerkdienst via de radio op 148,9625 Mhz Op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur staat de kerk aan het Plein open voor iedereen die eens binnen wil kijken of voor zomaar een praatje, eventueel ook voor een moment van rust en/of mogelijk een gesprek en indien gewenst voorbeden te vragen voor de situatie waarin men verkeert. Zo 30 maart 10.00 uur Ds. J. Henzen. 19.00 uur De heer E.J.Bergman, Katwijk, Zangdienst Protestantse Gemeente ‘de Lichtbron’ Pieter van der Plasstraat 3 Wateringen www.protestantsekerk-delichtbron.nl

VELO Nieuws is niet verantwoordelijk voor

Telefoon 0174-270090

Markuslaan 17, 2291 GG Wateringen Voorstraat 26, 2685 EM Poeldijk

www.lupine.nl

U I T VA A R T V E R Z O R G I N G

DE LIER

eventuele zetfouten.

Zo 30 maart 09.30 uur. Ds. Jantine van Iersel-Veenhof. Er is kindernevendienstPLUS, er is kinderoppas en na de dienst is er koffiedrinken. Kapel De Ark, Herenstraat 85 Wateringen

Velo

doelpuntjes

E_0911_12_VELO_74x75.indd 1

14-09-2011 10:48:38

Doelpuntjes aanleveren elke vrijdag vóór 16.00 uur bij: Uitgeverij West Media bv: advertentie.vn@uitgeverijwestmedia.nl o.v.v. Doelpuntjes VELO. Voor bedrijven uitsluitend op rekening 2,- per regel (excl. BTW) + 5,- extra per maand-factuur, voor particulieren is het plaatsen van een doelpuntje alleen gratis als het betrekking heeft tot het te koop aangeboden of te koop gevraagd van gebruikte artikelen, beide tot een maximum van 5000,-. Dus géén dieren, personeel, huizen, rommelmarkten, ruilen e.d. Voor deze doelpuntjes en/of met een andere inhoud: 2,- per regel en 5,- voor administratiekosten. De doelpuntjes kunnen niet herroepen worden. Bel voor meer informatie: 0174 – 62 42 12

Huid Verbeterings Instituut Lozerhof is gespecialiseerd in bestrijding van: Acne, Rosacea, Eczeem en Geïrriteerde huid na het scheren. Samen met het product GLADSKIN komen wij tot prachtige resultaten. Info. 0174297649 Geef uw hond de beste behandeling, gedilp. Trimster 295670 Ilonka de Vos, homeopathisch arts, www.homeopathie-wateringen.nl, voor volwassenen en kinderen, intake aangepast tarief. Tel: 06-23 19 56 86 Klein Hoveniersbedrijfje maakt/ houdt uw tuin weer mooi. Snoeien onkruid wieden enz. Betrouwbaar een vaste eerlijke prijs een goed advies vakbekwaam en afspraak is afspraak Vrijbl. inl. Theo Tel. 0615575890

Niet groots maar klein voor de APK en onderhoud moet u bij GARAGE HERMAN zijn. Te vinden Veenland 9 of Bel 295103 Wilt u ook kans maken op een Beauty bon van € 65,- ? Maak dan een afspraak bij: Schoonheidssalon Tis 4 You Tel 0174-270675 www.tis4you.nl De Jeugdgroep van Theatergroep Wateringen speelt: “De gouden toverketting” 28 maart om 19.00 uur en 29 maart om 15.30 en 19.00 uur in De Rhijenhof, Noordweg 44A te Den Haag. Entree: € 6,-. Reserveren: 06-31209721 of via E-mail: reserveren@theatergroepwateringen.nl Voorverkoop vindt plaats via boekhandel Vingerling te Wateringen. www.theatergroepwateringen.nl

Zo 30 maart 09.30 uur Woord-en communieviering. Voorganger: De heer Kees van den Nouweland. De Volle Evangelie Maranatha Kerk Wateringen, Kerkgebouw ‘De Lichtbron”, Pieter v.d. Plasstraat 3, Wateringen

Zo 30 maart 13.00 uur Eredienst o.l.v. br. Marcel Lie uit Naaldwijk. Welkom op de Zondagse bijeenkomsten van BOEI 90 http://www.boei90.nl Locatie Centrum Jeugd en Gezin, Laan van Wateringseveld 392 BOEI 90 is een nieuwe, jonge kerk in Wateringse Veld. Of je nu een spirituele zoeker bent, iemand die net begonnen is met het stellen van vragen over wie God is of een christen zonder thuisgemeente: de bijeenkomsten van BOEI 90 kunnen een plek voor je zijn waar jij je thuis voelt. Zo 13 april 10.30 uur Inloop. 11.00 - 12.15 uur

Ontvangt u nog geen blaadje van uw parochie of gemeente? Neem dan contact met hen op.

velo sea |

exploitatie en accommodatie complex

– voorzitter - pech samwel Voorzitter.sea@velo.nl – penningmeester - martin van maren Penningmeester.sea@velo.nl – secretaris - stefan wahl secretaris.sea@velo.nl – onderhoud onderhoud.sea@velo.nl

– reserveringen reservering.sea@velo.nl – kantine kantine.sea@velo.nl – schoonmaak schoonmaak.sea@velo.nl – vrijwilligers vrijwilligers.sea@velo.nl – velo events Events.sea@velo.nl – ict ICT.sea@velo.nl


VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

velo voetbal |

|

5

senioren

VELO loopt snel uit en wint drie punten

Secretariaat: L. de Letter, De Colman 22, 2291 JN Wateringen. Telefoon: 0174 - 296123, e-mail: info.voetbal@velo.nl.

Progamma en uitslagen Kijk voor eventuele afkeuringen op www.velo.nl/voetbal of www.afgelastingen-west2.nl Zaterdag 29 maart VELO 1 - Ariston ‘80 4 VELO 2 - Honselersdijk 6 Die Haghe 6 - VELO 3 VELO 4 - Zwaluwen 7 VELO 5 - Lyra 10

15:15 uur 15:00 uur 12:30 uur 15:15 uur 15:15 uur

Zondag 30 maart VELO 6 - Excelsior ‘20 4 11:00 uur Scheidsrechter: dhr. M. Hagens VELO 8 - HBS 9 11:00 uur Scheidsrechter: Dhr F. Kessels VELO 9 - Wilhelmus 7 11:00 uur Scheidsrechter: Dhr. J Berendse 7x7 voetbal Zaterdag 29 maart VELO 1 - Sc Monster 3 Ter: VELO Lyra 1 - VELO 2 Ter: Lyra Honselersdijk - VELO 3 Ter: Lyra KMD 1 - VELO 4 Ter: HVC’10 Westlandia 1 - VELO 5 Ter: Naaldwijk

Bouwmaatschappij WEBOMA Hoofdsponsor VELO voetbal WEBOMA bouwen als kunst

Dinsdag 1 april VELO <23 - HBS<23

20:00 uur

Zaalvoetbal Woensdag 2 april TOGB 3 - VELO 1 VELO 2 - Tutor 6

21:00 uur 22:00 uur

Uitslagen 16:30 uur 16:30 uur 16:30 uur 16:30 uur 16:30 uur

Zondag 23 maart VELO 1 - PFC 1 RKAVV 2 - VELO 2 Oliveo 7 - VELO 8 Leidschenveen 3 - VELO 9 Zaterdag 22 maart Schipluiden 1 - VELO ZA 1 LYRA 6 - VELO ZA 2 VELO ZA 3 - HVC’10 6 Honselersdijk 8 - VELO ZA 4 Honselersdijk 9 - VELO ZA 5

3-1 1-1 5-7 2-4 1-0 3-3 3-1 1-3 6-0

Mascotte VELO 1 Naam Casper Maranus Leeftijd 10 jaar Elftal E7 Favoriete club AJAX Favoriete speler Jack van Meurs Lekkerste eten taco’s Wat wil je later worden weet ik nog niet Wat vond je van deze dag super leuk! Op de foto met keeper Pascal van Eck Casper Maranus met Jack van Meurs. Foto: Theo V.

velo events

WE ALL LOVE 80’s 90’s 00’s bij VELO Doctor Feelgood Events en VELO Events presenteren zaterdag 17 mei een grootse editie van WE ALL LOVE 80’s 90’s 00’s in VELO te Wateringen. Ga terug in de tijd met de lekkerste hits uit de 3 decennia en de meest geweldige beelden uit de tijd toen alles beter was. Captain Jack, DJ Silverius van Radio Veronica en de resident DJ’s zullen op het Westlandse podium verwelkomd worden. Drill instructor Captain Jack neemt je mee naar de tijd waar je luidkeels alle hits van deze hitmachine kon meezingen. Dus oefen de tekst en train je jumping jacks want Captain Jack is back! Na talloze edities door heel Nederland zal WE ALL LOVE 80’s 90’s 00’s nu huishouden in het Westland! VELO,

De omstandigheden afgelopen weekend waren goed. Lekker weer, het veld was goed en na het kampioenschap van de handbaldames wilde VELO 1 met een overwinning de 3e helft nog meer glans geven. VELO ging goed van start, kwam in de 6e minuut al op een 1-0 voorsprong, was daarna ook de betere ploeg maar wist dat dit niet direct uit te drukken in een grotere voorsprong. De snelle voorsprong van VELO kwam tot stand na een mooie aanval waarbij Dennis Blom en Sebastiaan van der Starre een hoofdrol vervulden. Sebastiaan speelde de bal op rechts naar Dennis en diens voorzet werd door Sebastiaan eerst met de borst gecontroleerd en daarna liet hij met een bekeken schot hoog in de hoek de keeper van PFC kansloos, 1-0. VELO probeerde daarna wel door te drukken maar te vaak was de eindpass niet zuiver genoeg en de kansen/mogelijkheden die er wel kwamen hadden niet het gewenste resultaat. VELO was niet overtuigend genoeg, ging mee in het lage tempo van PFC en moest in

Wedstrijd VELO 1 - PFC 1, uitslag 3-1

Bal geschonken door DB - De Ballenzaak

Melvin van der Zeijden maakte de 2-1 voor Velo.

het meest complete sportcomplex van het Westland is de perfecte locatie voor deze grootse editie van WE ALL LOVE 80’s 90’s 00’s. Beleef het totaalplaatje van de lekkere muziek, de geweldige acts, het prachtig decor, de spiegelbollen, de magistrale visuals en natuurlijk de ouderwetse goede sfeer door je viewmaster. Sla de hairspray, schoudervullingen en batterijen voor je GameBoy maar in en kom op zaterdag 17 mei naar de Westlandse editie van WE ALL LOVE 80’s 90’s 00’s! Het feest is van 21.00 tot 02.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 15,- en aan de deur € 20,- en zijn verkrijgbaar via www.weallove.com, bij VELO Wateringen, ‘t Feesthuis in Wateringen en bij alle Primera-winkels.

de 28e minuut toezien dat PFC zelfs op gelijke hoogte kwam. Ondanks dat Reinier Maartense geblesseerd op de grond lag, ging de aanval van PFC door en werd een voorzet van rechts van dichtbij ingetikt, 1-1. Goudhaantje Tot de rust zakte het peil van de wedstrijd steeds verder weg en kwamen er ook geen doelpunten. Na de thee, met Benjamin el Amrani voor Joery Verbeek, probeerde VELO weer het initiatief te pakken maar Barry Verbaan, Jeffrey Beukenholdt, Sebastiaan van der Starre en Dennis van Tricht zagen hun acties niet beloond. In de 64e minuut een grote kans voor PFC maar VELO-doelman Pascal van Eck wist de inzet tot corner te verwerken. Bryan Alkemade (voor Sebastiaan van der Starre) en Melvin van der Zeijden (voor Barry Verbaan) kwamen in de 68e minuut in het veld en Melvin was enkele minuten later al de gevierde man. Een inzet van Bryan Alkemade werd half gekeerd en goudhaantje Melvin stond op de goede plek om de bal van dichtbij in te tikken, 2-1. VELO

Foto: DirksFotografie

probeerde daarna de wedstrijd helemaal te beslissen maar enkele inzetten van o.a. Jeffrey Beukenholdt en Dennis van Tricht gingen naast of over of werden een prooi voor de doelman van PFC. In de blessuretijd kwam dan toch nog het bevrijdende doelpunt. Reinier Maartense speelde bal diep op Dennis van Tricht die Jeffrey Beukenholdt in stelling bracht en met een bekeken schot door de benen van de doelman kwam via Jeffrey de 3-1 op het scorebord. Drie punten VELO heeft het zich te lang te moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk telt toch weer het resultaat en kunnen de drie punten worden bijgeschreven. Voor zijn goede wedstrijd werd Mitch van de Wetering gekozen tot Man of the Match. Zondag is er geen wedstrijd voor VELO 1, op zondag 6 april spelen de Wateringers uit tegen Alphense Boys, Sportlaan 7 in Alphen a/d Rijn. Om bovenin mee te blijven doen moeten ze ook deze wedstrijd weer voor de drie punten gaan.

Pasfoto’s spelerspas Er zijn weer nieuwe aanvraagformulieren Spelerspas binnengekomen, dat betekent dus dat er weer pasfoto’s moeten worden ingeleverd. Het wordt tijd dat de namen die vetgedrukt staan de foto’s zo spoedig mogelijk inleveren. Het resultaat van deze week is 4 foto’s ingeleverd nog 18 te gaan! Vergeet niet bij het inleveren je naam en geboortedatum achter op de foto te

vermelden. Je kan je foto inleveren bij het wedstrijdsecretariaat of opsturen naar Kruidenlaan 3, 2292 CG Wateringen. Zoals de meeste al weten: geen Spelerspas, betekent niet spelen, Leo Straub. T. Arkesteijn 08-07-1994; J. Baron 10-09-1993; B. Boeters 06-01-1993; D. Boere 10-09-1983; M. v Elswijk

28-08-1993; M. de Groen 05-091990; J. v Heijningen 25-10-1979; R. vd Horst 15-10-1993; R. vd Knaap 16-08-1993; M. Löbker 12-07-1993; W. ter Meulen 26-08-1993; E. Peters 17-04-1993; J. Schutte 11-07-1993; R. Smits 30-09-1993; S. Ungerer 1007-1993; J. Veenman 28-01-1993; R. Verhulst 08-02-1993; J. de Vos 1205-1993.


6

|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

zondag geopen d

alle Bjorn Borg shorts nu

20% korting – diverse kleuren –

a P r i l

o F F e r S

aSpeSI Minifield vento van € 259,95 nu

denham Skin / r7 rBD van € 139,95 nu

ralph lauren Polo van € 119,95 nu

ravage By oele Schoen van € 159,95 nu

€ 169,95

€ 79,95

€ 79,95

€ 75,–

– diverse kleuren –

w w w. r a v a g e o n l i n e . n l

dSTrezzed Chino van € 79,95 nu

rehaB Thomas croco verniz van € 159,95 nu

BoSTon BroTherS Colbert van € 199,95 nu

Blue Blood alle jeans nu

€ 49,95

€ 79,95

€ 99,95

30% korting

– diverse kleuren –

– diverse kleuren –

– diverse kleuren –

ravage BY oele | vliethof 10 | 2291 rX wateringen | (0174) 293 656


VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

velo voetbal |

|

7

junioren

Kijk voor eventuele afkeuringen op www.velo.nl/voetbal of www.afgelastingen-west2.nl.

Programma zaterdag 29 maart 2014 Wedstrijdsecretariaat Ochtend Hans van Marrewijk en Richard Helleman Middag Peet vd Zanden A junioren VELO A1 is vrij VELO A2 - Erasmus A1 13:15 uur Full Speed A1 - VELO A3 14:30 uur Vertrek 13:30 uur Escamp hsv A1 - VELO A4 13:30 uur Vertrek 12:30 uur VELO A5 - Westlandia A4 14:30 uur B junioren VELO B1 is vrij Houtwijk sv B1 - VELO B2 12:45 uur Vertrek 11:45 uur VELO B3 - FC’s-Gravenzande B3 13:15 uur VELO B4 - Wippolder B2 11:30 uur DVC B1 - VELO B5 09:45 uur Vertrek 08:45 uur VELO B6 - HVV B5 12:00 uur Schipluiden B2 - VELO B7 14:30 uur Vertrek 13:30 uur C junioren VELO C1 is vrij VELO C2 - Escamp hsv C1 13:30 uur HBS C3 - VELO C3 12:45 uur Vertrek 11:45 uur HVC’C2 - VELO C4 09:30 uur Vertrek 08:30 uur VELO C5 - Maasdijk C2 11:30 uur Die Haghe C2 - VELO C6 09:00 uur Vertrek 08:00 uur VELO C7 is vrij

D junioren VELO D1 is vrij VELO D2 - BVCB D2 11:30 uur SC Monster D2 - VELO D3 08:30 uur Vertrek 07:30 uur Verburch D2 - VELO D4 12:45 uur Vertrek 11:45 uur Hercules D2 - VELO D5 11:15 uur Vertrek 10:15 uur VELO D6 - Honselersdijk D3 11:30 uur VELO D7 - Die Haghe D3 13:15 uur VELO D8 - SC Monster D6 10:15 uur E junioren VFC E1 - VELO E1 09:45 uur Vertrek 08:45 uur VELO E2 - Haaglandia E2 10:15 uur Die Haghe E1 - VELO E3 09:00 uur Vertrek 08:00 uur Quick Steps E2 - VELO E4 10:00 uur Vertrek 09:00 uur VELO E5 - Loosduinen E1 09:00 uur VELO E6 - Den Hoorn E5 10:15 uur VELO E7 - Toofan E1 09:00 uur VELO E8 - FC’s-Gravenzande E8 10:15 uur Quick Steps E4 - VELO E9 10:00 uur Vertrek 09:00 uur RAS E3 - VELO E10 13:30 uur Vertrek 12:30 uur VELO E11 - TAC’90 E3 10:15 uur Verburch E6 - VELO E12 10:00 uur Vertrek 09:00 uur F junioren VELO F1 - Feyenoord AV F2 09:00 uur

Quick F3 - VELO F2 09:45 uur Vertrek 08:45 uur SC Monster F2 - VELO F3 09:00 uur Vertrek 08:00 uur FC’s-Gravenzande F5 - VELO F4 08:30 uur Vertrek 07:30 uur VELO F5 - Quintus F2 09:00 uur VELO F6 - Wateringse Veld F2 10:15 uur VELO F7 - GDA F5 09:00 uur Quintus F3 - VELO F8 08:30 uur Vertrek 07:30 uur VELO F9 - FC’s-Gravenzande F8 09:00 uur Erasmus F3 - VELO F10 09:00 uur Vertrek 08:00 uur DUNO F4 - VELO F11 08:30 uur Vertrek 07:30 uur Verburch F4 - VELO F12 09:00 uur Vertrek 08:00 uur Meisjes junioren CWO MA1 - VELO MA1 12:15 uur Vertrek 11:15 uur Lyra MB1 - VELO MB1 10:30 uur Vertrek 09:30 uur SC Monster MC1 - VELO MC1 08:30 uur Vertrek 07:30 uur Semper Altius MC1 - VELO MC2 12:30 uur Vertrek 11:30 uur Mini F VELO Mini F - Verburch 09:00 uur

Concordia C5 - VELO C7 5-1 Vitesse Delft D1 - VELO D2 1-2 RAS D1 - VELO D3 6-2 VELO D4 - SVH D2 3-0 VELO D5 - MSV ‘71 D1 1-4 Quick Steps D2 - VELO D6 6-2 Ster, de D2 - VELO D7 3-0 Honselersdijk D4 - VELO D8 5-3 VELO E1 - FC ‘s-Gravenzande E1 3-2 SVH E1 - VELO E2 5-3 VELO E3 - Verburch E1 2-7 VELO E4 - Haaglandia/Winston E6 1-4 VELO E5 - Houtwijk sv E1 3-0 LYRA E4 - VELO E6 2-10 HVV E8 - VELO E7 5-6 SVH E4 - VELO E8 6-2 VELO E9 - SVH E5 2-10 VELO E10 - VCS E4 1-8

SVH E6 - VELO E11 VELO E12 - SVH E7 Excelsior M F1 - VELO F1 VELO F2 - HBS F2 VELO F3 - Die Haghe F1 VELO F4 - Escamp hsv F2 Den Hoorn F8 - VELO F6 HBS F8 - VELO F7 VELO F8 - Maasdijk F2 Houtwijk sv F2 - VELO F9 VELO F10 - Scheveningen F4 VELO F11 - Scheveningen F5 VELO F12 - Honselersdijk F7 VELO MA1 - Full Speed MA1 Maasdijk MA1 - VELO MA1 Zoetermeer MB1 - VELO MB1 Die Haghe MC1 - VELO MC1

Woensdag 2 april WCR E1 - VELO E1 Vertrek 17:30 uur

VELO Jeugd schreeuwt ADO-Den Haag naar de overwinning Afgelopen weekend was de wedstrijd ADO Den-Haag tegen Groningen waarbij de VELO jeugd aanwezig was. Dat ADO het de afgelopen weken onder Henk Fraser goed doet, was bekend maar voor de wedstrijd tegen Groningen konden ze extra aanmoedigingen goed gebruiken. En die kwamen er: met maar liefst 428 man in 8 bussen, waaronder een dubbeldekker, ging de VELO aanhang in colonne richting het Kyocera stadion. Voor sommige jongens was het de eerste wedstrijd in een echt stadion. Alles verliep vlekkeloos, de bussen werden dicht tegen het stadion aangezet zodat de jongens zonder gevaar direct het stadion in konden en er waren genoeg gele- en groene kaarten voor de jeugd en de begeleiders. De 1e helft van de wedstrijd verliep rustig, de rust werd benut om bij te praten en te snoepen en de 2e helft ging gelijk goed van start met in de 61e minuut een penalty voor ADO en een rode kaart voor Groningen. De

penalty werd gescoord: 1-0 voor ADO. Kat in het bakkie, want wat kon ADO nog gebeuren tegen 10 man? Net nadat het publiek en de VELO-jongens met z’n allen ‘Haags kwartiertje’ hadden gezongen scoort Groningen 1-1. De jeugd van VELO baalde hiervan en wilde ADO naar de overwinning schreeuwen maar er is naar maar weinig tijd. Eén minuut voor het einde van de wedstrijd gebeurt het dan toch, Malone laat 2-1 op het scorebord noteren, het stadion ontploft. Weer 3 punten erbij en uit de degradatiezone. Zingend wordt de weg weer terug naar de bus afgelegd en moe maar voldaan komen de VELO supporters in de BAB-VIOS bussen rond half 11 weer het parkeerterrein van VELO op. Een geweldige ervaring en een mooie avond rijker! Het jeugdbestuur en de jeugd van VELO willen de directie en de chauffeurs van BAB-VIOS touringcars hartelijk danken dat ze dit jaarlijkse evenement weer mogelijk hebben gemaakt.

18:30 uur

Uitslagen VELO A1 - Alphense Boys A1 HVC’10 A1 - VELO A2 VELO A3 - Schipluiden A2 VELO A4 - HDV A1 Quick A4 - VELO A5 Spijkenisse B1 - VELO B1 VELO B2 - FC ‘s-Gravenzande B2 Excelsior M B3 - VELO B3 Concordia B2 - VELO B4 VELO B5 - HBS B3 Loosduinen B2 - VELO B6 VELO B7 - KMD B2 VELO C1 - ARC C1 FC ‘s-Gravenzande C3 - VELO C2 VELO C3 - Toofan C1 VELO C4 - MSV ‘71 C1 Verburch C3 - VELO C5 VELO C6 - HBS C3

2-1 4-0 4-0 2-2 3-1 0-3 3-3 2-3 2-0 5-4 0-5 2-8 4-0 1-2 1-2 4-4 10-4 0-6

1-5 6-16 4-3 4-3 5-1 2-3 0-6 0-3 3-1 6-0 1-6 8-4 11-1 2-0 0-0 2-0 3-2

velo ftcw (fietstourclub)

Toch nog winterse perikelen Na een zeer zachte winter kregen de FTCW-ers zondag op de valreep toch nog de hagelstenen op onze helm. Maart roert zijn staart en dat is was te merken een frisse start van 4 gr Celsius en de uitzetters hadden vroeg in de ochtend tijdens het uitzetten van de 45 km lange rit al de eerste hagelbuien getrotseerd. De laatste rit en de klassementsrijders hielden elkaar in de gaten. Gelukkig bleven de krijtpijltjes nog voldoende zichtbaar ondanks deze buien. Som-

mige misten deze pijltjes, maar kwamen na een x aantal km weer terug op de route na rechtsomkeerd te hebben gemaakt . Dat is balen om de elite jagers uit het oog te verliezen. Dan maar weer snijden om alsnog de vos als eerste proberen te verschalken. Zondag hadden de uitzetters gekozen om eerst is even de benen te strekken langs de kust. Windje op de kop en lekker elkaar eraf proberen te rijden. In Monster gingen we weer aan land en via het achterland van ‘s-Gravenzande kwamen op de boerderij van

Jan Olsthoorn. Listig stonden daar weer emmers aan de verkeerde kant en werd de vossenstreek weer aan de jagers gepresenteerd. Onder het geklep van de ooievaars reden we via goed begaanbare wegen naar Kwintsheul. Vandaaruit naar de Veilingroute naar het hoveniersbedrijf van der Heijden waar de volgende emmer stond. Leuk gedaan van de uitzetters! Kunnen we tenslotte ook weer makkelijk de route naar het eindfeest van de vosseneditie 2013- 2014 vinden. Daarna via het Wateringse Veld naar de locatie van het bedrijf van Verkade waar een heus parcours in de loods was uitgezet. Draaien en keren de laadkuil in om de laatste emmer van vandaag te toucheren en op jacht naar de vos. Deze groep van uitzetters staat altijd zijn mannetje als het gaat om ludieke plaatsen waar de vos wordt ondersteund om uit handen van de jagers te blijven. Vandaag was het wederom een scherpe jager die de tamme vo uiteindelijk in de rugzak van de uitzetter zag schuilen. Volgende week vanaf 8.30 uur start van het tourrittenseizoen waarbij we de komende 10 zondagen voor ander fiets vertier zorgen. Met uitgezette tochten tussen de 75 en 100/130 km. Voor meer info FTCW.nl.

De jeugd en hun begeleiders werden met 8 touringcars tot dichtbij het stadion Foto: PR gebracht.

Lid worden seizoen 2014-2015 De afgelopen jaren heeft de voetbalvereniging een enorme groei doorgemaakt. Dit heeft geresulteerd in een ledenstop. Voor het huidige seizoen (2013-2014) moet deze ledenstop helaas gehandhaafd blijven. Voor komende seizoen (2014-2015) komen er een beperkt aantal plaatsen vrij. Om mensen in de gelegenheid te stellen zich aan te melden bij VELO kunnen zij zich tot en met 18 mei voorlopig inschrijven via de VELO site: www. velo.nl/voetbal/lid-worden. Er kan voorlopig worden ingeschreven voor kinderen die geboren zijn vóór 31-122010. Jongens die op dit moment al in een selectieteam spelen en denken

dat zij bij VELO in het 1e team van hun leeftijdscategorie kunnen komen kunnen zich melden bij Boudewijn de Geer (VoetbalschoolDeGeer@ hotmail.com). Deze potentiële selectiespelers kunnen zich aanmelden tot 5 juni. Spelers/speelsters die reeds op de wachtlijst staan hoeven zich niet nogmaals in te schrijven. Zij hebben inmiddels een e-mail gekregen met daarin aangegeven dat zij nog op de wachtlijst staan. Zou je wel op de wachtlijst moeten staan maar heb je tot op heden geen e-mail gehad, dan kun je een bericht sturen naar nieuweleden@velo.nl.

velo bardienst Woensdag 26 maart Doordienst 17.00 uur Hans B Avonddienst 20.00 uur ? Donderdag 27 maart Doordienst 17.00 uur Joop V Avonddienst 20.00 uur Paul en Zami 3 Vrijdag 28 maart Doordienst 17.00 uur Ard S Avonddienst 20.00 uur VELO 3 Zaterdag 29 maart Ochtend 08.30 uur Carla, Ria en Emmy Ochtend keuken 09.30 uur Su en Wim de R Middag 13.00 uur Joke, Bram, Yvon en Ad Middag keuken 13.00 uur Ludy en Piet Avond 18.00 uur Richard, Jeffrey en Hans

Zondag 30 maart Ochtend 10.30 uur Ria en Hennie Keuken ochtend 11.00 uur Kees en Ria Middag 14.00 uur Jeanne, Paula en Judo Keuken middag 14.30 uur Kees, Ria en tante Jo Maandag 31 maart Doordienst 17.00 uur Geert of Nel Avonddienst 20.00 uur Volleybal Dinsdag 01 april Doordiens 17.00 uur Freek vd B Avonddienst 20.00 uur Zami 2 Woensdag 02 april Doordienst 17.00 uur René vd H Avonddienst 20.00 uur Badminton


8

|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

OPEN DAG

is t a r G

SPORTCENTRUM DE RHIJENHOF ZONDAG 30 MAART VAN 10.00 -14.00 UUR NOORDWEG 44a DEN HAAG / WATERINGEN

INLOOPSPREEKUUR LETSEL- EN OVERLIJDENSSCHADE 27 & 29 MAART 2014

Kom samen met familie en vrienden naar deze Open Dag. Vanaf 4 jaar kunnen de kids meedoen aan leuke sportactiviteiten.

Er is is voor vooriedereen iedereeniets wat te doen: doen:

HEBT U VRAGEN OVER HET VERHALEN VAN LETSEL- OF OVERLIJDENSSCHADE? KOM DAN, ZONDER AFSPRAAK, NAAR DE INLOOPDAGEN VAN

S!

TI RA

VOGELAAR BOSCH SPIJER ADVOCATEN EN LAAT U GRATIS EN VRIJBLIJVEND INFORMEREN.

G

:

Café de Rhijenhof welkomstdrankje voor iedereen door Grand cafe tennisles voor alle leeftijden door Burgersdijk Tennis introductie squashles voor beginners door Rhijenhof Squash spinningles voor beginners door Basic Fit (start 12.00 uur) groepsles Body Balance voor beginners door Basic Fit (start 12.00 uur) fysioscan en voetscan door Fysio Life deelname aan loterij met gratis lidmaatschap Tennis Club de Rhijenhof en vele andere mooie prijzen, aangeboden door alle deelnemende partijen 20 % korting op alle aankopen bij tennisshop van Sporthuis Ruisch

K OP O O K KIJ F.NL !! O H N IJE WW.RH

INLOOP: Dijkweg 125a, Honselersdijk

W

donderdag 27 maart 2014 16.00 - 20.00 uur zaterdag 29 maart 2014 10.00 - 14.00 uur

Tijdens de Open dag worden vanaf 12 uur demonstratiepartijen gespeeld door competitie-spelers van Tennis Club de Rhijenhof

Onze gespecialiseerde advocaten staan voor u klaar. Oudelandstraat 1 2691 CB ’s-Gravenzande

Dijkweg 125a 2675 AC Honselersdijk

Voor meer informatie, kijk op www.vbsadvocaten.nl

Meubelstoffeerderij ’TON’

VIER POTEN DIE ZORGEN DAT UW KIND STERKER OP EIGEN BENEN STAAT.

Herstoffering – Leerreparatie – Projectstoffering – Boot- en Caravankussens, enz. Wij zijn gespecialiseerd in het stofferen van Artifort, Leolux, Gelderland, Gispen, Rolf Benz en andere bekende merken.

Herstofferen Natuurlijk!

KNGF Geleidehonden leidt autismegeleidehonden op voor jonge kinderen met ASS. Onze honden vergroten de mobiliteit; ouders en kind kunnen veilig samen op stap. Ook organiseren we PAWS workshops waar u leert wat een huishond kan betekenen voor uw autistisch kind. Meer weten? Bel 020-496 93 33 of kijk op onze site.

GRATIS HALEN EN BRENGEN! Rijswijkseweg 644 – 2516 HX Den Haag Tel. 070-3903652 / 06-23296186

www.meubelstoffeerderijton.nl – info@meubelstoffeerderijton.nl

WWW.GELEIDEHOND.NL/AUTISME

Bedrijfs- en opslagunits v.a. 30 m2 t/m 119 m2 OPEN DAG zaterdag 29 maart van 11.00 - 13.00 uur

TE KOOP / TE HUUR voor ondernemer en particulier Verkoopinformatie

www.teunissenberendse.nl

Kwintsheul www.vanbaar.nl

NIEUW: Nu uw bedrijfsunit laten financieren door Teunissen + Berendse Vastgoedfinancieringen!

UNITS PER DIRECT TE BETREKKEN!

Project Heuldijk Bovendijk 18 te Kwintsheul


VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

|

9

uit en cultuur Roze Ouderen Salon Eveline van de Putte, schrijfster van het boek ‘Stormachtig Stil’, brengt a.s. vrijdag 28 maart een bezoek aan de Roze Ouderen Salon van Pieter van Foreest. Zij zal een presentatie houden over het boek waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen en het aanschaffen van een boek. Tevens kan het boek worden gesigneerd. In het boek vertellen 27 roze ouderen openhartig over hun (liefdes)leven, hun stilzwijgen en angst om nog altijd niet geaccepteerd te worden. Elke laatste vrijdag van de maand van 16.00 tot 19.00 uur kleurt locatie Delfshove, Vorrinkplein 99 te Delft, roze. Iedereen is van harte welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

Inloopkoor in Op ­Hodenpijl Na eerdere succesvolle bijeenkomsten worden wederom enthousiaste zangers met of zonder ervaring uitgenodigd om mee te zingen in het Inloopkoor op zondagmiddag 30 maart om 16.00 uur in de kerk van Op Hodenpijl. Er zijn geen audities of andere toelatingseisen. Beleef al zingend bekende en minder bekende liedjes uit de klassieke muziek, volksmuziek en musical, onder de enthousiaste leiding van zangdocent/dirigent Petra Weijers. De toegang is vrij en voor materiaal wordt gezorgd. Er wordt een vrijwillige bijdrage in de onkosten gevraagd. Zie www.ophodenpijl.nl.

Alcoholvrij feest NIXOUT Door de nieuwe regelgeving mag geen alcohol meer geschonken worden aan jongeren onder de 18 jaar. Hierdoor vallen jongeren, die net onder die leeftijdsgrens zitten, tussen wal en schip. In Hoek van Holland is hier wat op gevonden: daar wordt door een burgerinitiatief op 4 april een groots - alcoholvrij - feest georganiseerd voor jongeren van 16 en 17 jaar. Een alcoholvrij feest klinkt misschien duf voor iedereen die al van het uitgaansleven heeft geproefd, maar dat jongeren in de bewuste leeftijdscategorie niet meer gebruik kunnen maken van de Hoekse uitgaansgelegenheden brengt een nieuwe problematiek met zich mee. Jongeren verdwijnen naar hangplekken en hokken en dit is wat een aantal ouders niet als alternatief beschouwde. Na een brainstormsessie kwam er een visie die ze enthousiast verspreidde onder de bewuste doelgroep en hierop werd een zeer positieve respons verkregen. “Ook wij willen een alcoholvrij feest opzetten, maar hoe”, was de reactie van de jongeren Tristan van Kersen, René Hollemans en Roy Tillart. Er was al hulp onderweg voor ze via Welzijn E25, maar door gezamenlijk de krachten te bundelen kan er een echt feest komen met de juiste muziek en entourage. In Beachclub Royal aan de Zeekant zal het eerste feest met de naam NIXOUT op 4 april van 21.00 uur een feit worden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door

De jongeren van de organisatie van NIXOUT. DJ Brentnew, het duo Beatsloverz en een Mystery DJ. Westland Tiki Hayes van de Stichting Kinderspelen heeft zich aangesloten bij de organisatie van het feest. Zij geeft aan dat het Hoekse feest ook geldt voor jongeren in Westland: “Er zullen genoeg

Tien jaar Bes ‘Tof

jongeren zijn die in Westland op een middelbare school zitten en daardoor vrienden hebben in De Hoek. Zij zijn uiteraard ook van harte welkom op dit feest! Er zijn 200 kaarten gedrukt, maar indien nodig kunnen er nog wel wat bijgemaakt worden. We gaan er een mooi feest van maken. We krijgen steun van Taxi Rooney die de borrel-

Foto: PR

bus inzet voor het vervoer van de feestgangers. Op vertoon van een entreebewijs van NIXOUT kan je hier gratis gebruik van maken.” Kaarten zijn te bestellen via nixoutparty@gmail.com onder vermelding van naam, telefoonnummer en aantal kaarten. Meer informatie, ook over de borrelbus: www. facebook.com/nixoutparty.

Brocante bij zussen Op zaterdag 29 maart wordt aan de Blauwe Alicante 29 te Wateringen van 10.00 tot 16.00 uur een paasfair gehouden. De twee zussen Els en Jet verzamelen al jaren brocante en ro-

mantische snuisterijen, aangevuld met handgemaakte artikelen. Na enige jaren op fairs te hebben gestaan wordt nu het eigen huis in paassfeer gebracht.

Open Dag Sportcentrum De Rhijenhof

De leden van Popkoor Bes ‘Tof. Op zaterdagavond 17 mei 2014 presenteert Popkoor Bes’Tof uit Wateringen een lustrumshow in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Die avond zullen wereldhits en moderne ballads ten gehore worden gebracht waarbij visuele effecten dit muzikale bouwwerk, met als titel ‘Built To Last’, kracht zullen bijzetten. Het koor werd tien jaar geleden opgericht door enkele oud-leden van Popkoor Timeless. De wens ontstond een kleine club van gelijkgestemden op te richten om samen muziek te (blijven) maken. Na een eerste bijeenkomst besloten vrijwel alle genodigden lid te worden en sindsdien is er weinig verloop binnen het koor.

Foto: PR

Wiarda Eerens van de pr-commissie van het koor is eveneens lid sinds de oprichting en vertelt enthousiast over Bes ‘Tof: “Er zijn dertig zangers en zangeressen en een live-band. We hebben al leuke optredens gehad; hier in Westland, maar we hebben ook meegedaan aan diverse korenfestivals elders in het land. We zingen voornamelijk covers, die allemaal gearrangeerd zijn door onze dirigent Ton Willemsen.” De wekelijkse repetitie vindt plaats in een verbouwde tuinderskas in Wateringen. Daar worden alle muzieknummers ingestudeerd, maar ook de gezelligheid is een belangrijke factor: “De sociale interactie binnen het koor staat

centraal. Er is een grote verbondenheid en we delen lief en leed. De donderdagavonden zijn altijd heel gezellig. Uiteraard zijn we ook serieus aan het repeteren, vooral nu voor de lustrumshow.” De show vindt plaats in de grote zaal van WestlandTheater de Naald, Stokdijkkade 3, Naaldwijk. Aanvang 20.15 uur. Kaartjes incl. een consumptie kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij de kassa of online/telefonisch te reserveren: http://www.westlandtheater.nl. Na afloop van de show is er een afterparty met disco in de foyer van de Naald, waarvoor alle aanwezigen van harte wordt uitgenodigd. Meer informatie op www.popkoorbestof.nl.

vendien wint de basisschool met de gemiddeld snelste lopers een fraaie wisselbeker. Alle lopers, ook de kinderen, finishen op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. De eerste deelnemers komen daar rond 12.45 uur binnen. Voor alle afstanden kunnen lopers zich nog inschrijven op zaterdag 29 maart vanaf 11.30 uur tot een half uur voor de wedstrijd in Sporthal De Pijl (Bachlaan 1, Naaldwijk). Ook zijn er wandeltochten over de afstanden 10,

15, 21 en 30 km, wandelingen met nét even wat extra’s. Zo zetten verschillende bedrijven speciaal voor de wandelaars hun deuren open, zijn er bijzondere pauzelocaties geselecteerd en worden de deelnemers verwend met lekkere hapjes, drankjes en kortingsbonnen. Inschrijven voor de wandeltochten kan op 29 maart in Sporthal De Pijl tussen 8.30 en 10.30 uur. Meer informatie op www. arcadehalvemarathon.nl.

Ook dit jaar opent Sportcentrum De Rhijenhof aan de Noordweg te Den Haag weer haar deuren voor iedereen die kennis wil maken met de verschillende sportmogelijkheden op het mooie park. Hiertoe organiseert het Sportcentrum samen met haar partners Tennis Club de Rhijenhof, Burgersdijk Tennis, Basic Fit, Fysio Life, Sporthuis Ruisch en Grand Café de Rhijenhof op zondag 30 maart van 10.00 tot 14.00 uur een Open Dag. Op deze dag kan jong en oud gratis kennismaken met alle facetten die het Sportcentrum te bieden heeft. Na een ontvangst met een gratis kopje koffie of limonade kunt u als beginner onder deskundige begeleiding kennismaken met de sporten tennis, squash,

spinning en BodyBalance. Al voor kinderen vanaf 4 jaar is er deze dag een tennisles. Daarnaast is het om 12.00 uur voor beginners mogelijk om deel te nemen aan een proefles spinning of een groepsles BodyBalance. De fysiotherapeut van de Rhijenhof kan van u een gratis fysio- of voetscan maken en in de tennisshop kunt u met 20% korting aankopen doen. Er is dus van alles te doen! Wanneer u zich op de Open Dag aanmeldt als nieuw lid van de Tennisclub, maakt u bovendien kans op een gratis lidmaatschap voor het komend seizoen. Verder worden onder alle bezoekers vele mooie prijzen verloot. Sportcentrum de Rhijenhof is gelegen aan de Noordweg 44a te Den Haag.

Arcade Halve Marathon Op zaterdag 29 maart organiseert Olympus ‘70 de Arcade Halve Marathon. Om 14.15 uur wordt op de Stokdijkkade het startschot gelost. Op datzelfde tijdstip vertrekken ook de deelnemers van de 10 km. Eerder op de middag, om 12.30 uur, bijten de lopers over 5 km het spits af. Zij maken vervolgens de weg vrij voor de jeugd. Om 13.20 uur start de Kidsrun. Alle deelnemers aan de Kidsrun krijgen na afloop een ijsje en een medaille. Bo-

Sportcentrum De Rhijenhof.

Foto: PR


10

|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

Trotse hoofdsponsor handbal

feliciteert Dames 1 met het behaalde succes

Top gedaan meiden!


|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

11

veneco velo handbal

Jongens van de E4 starten het kampioensfeest op VELO

Secretariaat: Annemieke v. Vliet, Postbus 140, 2290 AC Wateringen. Telefoon 06 - 50500192, e-mail: secretaris.handbal@velo.nl.

Zaalhandbalprogamma Zaalregels Ten strengste verboden in de sporthal:straatschoenen, eten en drinken. Wil het team dat als laatste speelt of zaaldienst heeft de doeltjes, de banken en de stoelen opruimen. In hal 2 worden de doeltjes op de karren gezet en naar de berging gereden. Ook wordt de zaal aangeveegd. In de zaal bevinden zich zwabbers en een stofzuiger. Veeg het vuil met de zwabbers naar de stofzuiger, zodat het opgezogen kan worden. Maak ook de zwabbers schoon met de stofzuiger. Als de zaal is opgeruimd geef dan aan de beheerders (voor hal 2) of achter de bar (voor hal 1) aan dat de handbal afgelopen is en het licht uit kan. Zijn de beheerders al weg dan moet het gemeld worden achter de bar of doe zelf het licht uit.

Donderdag 27 maart DR 21:00 uur VENECO VELO DR2-Ventura DR1 SR.Rob Molenaar hal 1 Vrijdag 28 maart DR 19:30 uur HVOS DR1-VENECO VELO DR1 vertrek 18.00 uur Olympia Spijkenisse Zaterdag 29 maart DS 20:15 uur AAC 1899-VENECO VELO DS1 Rijkerswoerd Arnhem SR.Hoeijmakers/de Kruyf Zondag 30 maart Zaaldienst hal 2 B1 klaarzetten! C4 opruimen!

DAjeugd 13:35 uur VENECO VELO DA1Succes Schoonmaak/VOC DA1 hal 2 SR.van Dijke DBjeugd 12:15 uur VENECO VELO DB1-Westfriesland/SEW DB1 hal 2 SR.de Kort 12:25 uur Hellas DB2-VENECO VELO DB4 vertrek 11.30 uur

De jongens E5 klommen op de tafel om ‘we are the champions’ te zingen. Foto: PR

DCjeugd 15:00 uur VENECO VELO DC4-MSV DC1 SR.VOLGT hal 2

Zondag 23 maart 10.35 uur thuis moesten de jongens E4 spelen tegen de jongens van Quintus E5, deze datum en tijd stond al heel lang bij iedereen in de agenda. Dit zou DE kampioenswedstrijd worden. Velo heeft het hele seizoen bovenaan gestaan en Quintus stond 2e, totdat zij op 2 maart verloren van de nr 3 (waar Velo overigens ook van verloren heeft). Zo werd jongens E4 eigenlijk op 9 maart al kampioen, maar wilden dit pas vieren op de 23e en zo geschiedde. Want wat is er mooier dan op de dag dat Dames 1 kampioen wordt ook ons kampioensfeestje te vieren. De jongens stonden voor de wedstrijd al vol spanning, want het is niet niks om voor de eerste keer in je leven kampioen te worden. Gelukkig ging de wedstrijd heel erg goed. De coaches hebben weer heel goed samenspel gezien en er werd door iedereen goed verdedigd. En vooral een superkeeper in het doel. In de rust stond er 5-0 op het scorebord. De 2e helft zakte het een beetje in en wist Quintus toch

Meiden E5 ongeslagen kampioen Na een spannende wedstrijd (en gelijkspel) vorige week tegen de medekoploper moest het deze week toch echt gebeuren. De meiden E5 konden kampioen worden maar dan moest er wel gewonnen worden. De tegenstander was EHC, die nog niet veel wedstrijden gewonnen had. In het heetst van de strijd en met veel zenuwen zegt dit natuurlijk ook niet alles. Na een peptalk van de coaches en gejuich van de meegereisde supporters ging de wedstrijd voor de

meiden supergoed van start. Binnen een minuut scoorden de meiden met goed samenspel het eerste doelpunt. En eigenlijk ging dit de hele wedstrijd zo door. Er werd super verdedigd, fantastische gekeept, goed overgespeeld door de meiden. De eindstand van de wedstrijd was 10-0 voor VENECO VELO! Na een kort feestje in Leidschendam sprongen de meiden en de supporters in de auto en gingen op weg naar de kampioenstafel bij Velo.

Daar stonden de jongens van de E4 hun kampioensfeestje al op de tafel te vieren en de meiden vierden gezellig het feestje mee. Na uitreiking van de medailles, iets lekkers en de kampioensshirts werd er doorgefeest bij de wedstrijd van dames 1 die inmiddels ook kampioen waren. Donna, Tessa S., Marit, Caitlin, Floor, Lotte, Pien, Tessa L. en Quincy super gespeeld in de zaal en veel plezier op het veld. Anouk (F1) en Roos (E6) bedankt voor het invallen.

Laatste handbalmarathonnieuws Aanstaand weekend vindt eindelijk de enige echte VENECO VELO Handbalmarathon plaats! Zaterdag 29 maart start om 16.30 uur met de eerste wedstrijd om vervolgens op zondag om 17.30 de laatste 42e ‘spectaculair’ af te sluiten. In de tussenliggende uren vinden er zeer veel gevarieerde wedstrijden plaats. Van beginner naar volleert speler tot veteraan, iedereen doet mee, en heel belangrijk: meedoen is belangrijker dan winnen! Het gaat om het Velo gevoel en de verbondenheid met elkaar. Vandaar ook het thema de V van VENECO VELO maar ook van Ver-

bondenheid, Veest, Vrede, Vrijheid, Veiligheid, Vrolijkheid. Voor de twee teams die het meest origineel en passend verkleed zijn is er een hele leuke en passende prijs. De organisatie hoopt dat de spelers allemaal zo uniek mogelijk het veld op komen. Naast het handballen is vooral de gezelligheid erg belangrijk. De organisatie heeft haar best gedaan om ook hier voor iedereen iets passends aan te bieden. Dat is meer dan gelukt. Een ding is zeker, het wordt gezellig. Zonder vrijwilligers geen handbalmarathon. De organisatoren willen hierbij alvast iedereen bedanken die

nu al veel werk hebben verzet om de handbalmarathon mogelijk te maken. Op de site www.velo.nl/handbal is het wedstrijdschema te vinden. Hier kun je zien hoe laat je team speelt en of je ingedeeld bent als scheidsrechter of als wedstrijdleiding. Kan je echt niet, probeer dan zelf vervanging te regelen. Lukt dit niet laat het dan weten via handbalmarathon@velo.nl. Voor de jeugd is er op zaterdagmiddag de mogelijkheid om onder leiding van 2sur5 te abseilen! Zondagmorgen tijdens en na het ontbijt gaan de allerkleinsten schilderen. Zij gaan een unieke aandenken voor VELO maken.

nog 2 keer te scoren, maar de jongens herpakten zich weer en werd er weer gespeeld zoals in de 1e helft. Bij het eindsignaal stond er 9-2 op het scorebord en kon het feest gaan beginnen. Eerst de felicitaties en de medailles en natuurlijk de foto en daarna snel naar de kantine om op de tafel te klimmen en ‘we are the champions’ te zingen. De E5 sloot halverwege aan, want ook zij waren kampioen geworden. Na dit feestje op de tafel ging het feest verder onder de douche, want ja, kampioenen gaan met hun shirtjes aan onder de douche. De coaches hadden begin van het seizoen beloofd dat de coaches ook onder de douche zouden gaan als ze kampioen zouden worden, dus moesten zij er ook aan geloven. Na het douchen kregen de jongens een heel mooi shirt van de ouders die ze meteen aan konden trekken. Bij de kampioenswedstrijd van de Dames mochten zij namelijk oplopen met de tegenstander en hebben zij de Dames heel hard aangemoedigd.

E’tjes van de week bij Dames 1

Suus de Bruijn Team E1.

Kasper Boeters Team E4.

trainingstijdenschema veldhandbal Vanaf 31 maart gaan de handballers weer naar buiten en zullen de trainingen dus weer op de kunstgrasvelden plaatsvinden. De trainingstijden staan in het schema aangegeven.

Foto’s: Peter Pronk

VELD 1

VELD 2

MAANDAG 17.00-18.30 E1 + E2

17.00-18.00 E3 / E4 18.00-19.00 F1 + F2 19.00-20.00 B5 + C4

DINSDAG

16.00-17.00 E5 + E6 17.00-18.00 D3 + D4 18.00-19.30 C3 + D2 19.30-21.00 B1 + B2

16.30-17.30 17.30-18.30 B3 + B4 18.30-20.00 C1 + C2 + D1 20.00-21.30 A1 + A2

WOENSDAG

19.00-20.00

19.00-20.00

C1 + C2

D1 + D2

DONDERDAG 17.00-18.00 B5 18.00-19.00 E5 + E6 19.00-20.00 B1 + B2

17.00-18.00 C3 + C4 18.00-19.00 D3 + D4 19.00-20.30 B3 + B4 20.30-22.00 Recreanten 1+2

VRIJDAG

16.00-17.00 F3 + F4 + F5 + nieuwe F 17.00-18.00 E1 + E2 18.00-19.30 B1 + B2 19.30-21.00 HS1

16.00-17.00 F3 + F4 + F5 + nieuwe F 17.00-18.00 E3 / E4 18.00-19.00 C1 + C2 19.00-20.30 DS3 / A1 + A2


12

|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

velo badminton Redactie: D.J.J. van Bruchem, Randveen 4, 2291 NM Wateringen. Tel. redactie: 0174-295569, tel. secretariaat: 0174-292757, www.velo-badminton.nl.

Hulp gezocht bij Victor Dutch International

Maart actiemaand: Proeflid worden bij VELO Badminton

Het Victor Dutch International 2014 komt steeds dichterbij. “En we kunnen nog extra hulp gebruiken!”, roept Mathilde Reith op. “Kun je zelf, of ken je iemand in je omgeving die het ook leuk lijkt mee te helpen. Geef mijn mailadres en/of telefoonnummer maar door zodat er eventueel meer informatie ingewonnen kan worden.” Er is nog hulp nodig op de volgende dagen: – Dinsdag 15 april 2014 vm/nm/avond; chauffeur/voorbereiding toernooi – Woensdag 16 april 2014 vm/nm/ avond; chauffeur/opbouw hal

Het mooie van badminton is dat op ieder niveau gespeeld kan worden. Voor geoefende spelers zijn er toernooien en competitiewedstrijden op allerlei sterktes, maar ook voor de recreatieve spelers is er volop gelegenheid om op een plezierige manier te sporten.

– Donderdag 17 april 2014 vm/nm/ avond; chauffeur/lijnrechter/handyman – Vrijdag 18 april 2014 vm/nm/avond; chauffeur/lijnrechter/handyman – Zaterdag 19 april 2014 vm/nm/ avond; chauffeur/lijnrechter/handyman/ombouw hal – Zondag 20 april 2014 vm/nm/avond; chauffeur/lijnrechter/handyman/ opruimen hal Mathilde Reith is bereikbaar via hansreith@planet.nl of telefoon: 0174296905 of 06-28572730.

Competitie-uitslagen en programma Uitslag van afgelopen week: Velo H1 uit - Bios 0 - 8 Velo H2 thuis - Zeemeeuwen 2 - 6

Volgende wedstrijden: Velo H1 uit - Sluyk Lekkerkerk 1, vrijdag 28-mrt 19.30 Velo H2 thuis - Pijnacker 2, vrijdag 28-mrt 20.30

Het leuke is ook dat men op iedere leeftijd met deze sport kan beginnen. VELO Badminton biedt heel veel mogelijkheden. Kom gerust een kijkje nemen in de VELO-sporthal aan de Noordweg in Wateringen. Als het je wat lijkt, kun je altijd een aantal keren gratis meespelen, zo nodig is er een leenracket beschikbaar.

Proeflidmaatschap Als je niet direct weet of je echt lid wilt worden, geldt er in maart een mooi introductieaanbod om op een goedkope wijze kennis te maken met de sport en de vereniging VELO. Voor die periode tot het eind van het seizoen (juni 2014) betaal je slechts een bedrag van € 45 voor volwassenen, € 40 voor de ochtendgroepen en € 35 voor jeugdleden. Als ‘proeflid’ kun je aan het eind van deze periode vrijblijvend besluiten om echt lid te worden Tijden Voor de jeugd is er volop ruimte voor nieuwe leden. Je mag een paar keer meespelen, om te kijken of je het leuk vindt. Op de woensdagmiddag (16.00

-18.00 uur) kan de jongste jeugd vanaf 6 jaar de eerste slagen leren, donderdags (17.30-19.00 uur) gaat de oudere jeugd aan de slag. Zowel op dinsdagmorgen als om donderdagmorgen is er ruimte voor nieuwe leden, waarbij zowel dames als heren welkom zijn. Op beide ochtenden wordt er gespeeld van 9.00 tot 11.30 uur. Ook op de woensdagavond (vanaf 19.30 uur) als de vrijdagavond (vanaf 20.30 uur) wordt er in een van de twee sporthallen van het nieuwe VELO-complex recreatief badminton gespeeld en zijn nieuwe leden welkom. Meer informatie Op de site www.velo-badminton.nl vind u onder de kopjes Jeugd, Overdag en Speelavonden meer informatie.

Heeft u nieuws uit Wateringen, Kwintsheul of Wateringse Veld? Mail redactie.vn@uitgeverijwestmedia.nl

velo volleybal Secretariaat: Mascha v.d. Voort, Bovendijk 145, 2291 SB Wateringen. Telefoon 0174 - 293374, e-mail: bestuur.volleybal@velo.nl

De Vries Bedrijventoernooi

Competitieprogramma en -uitslagen Vrijdag 28 maart 19.30 Velo MC1 - Monza MC3 19.30 Velo MA1 - Waterlnders MA1 19.30 Velo JC1 - Timios JC2 19.30 Velo MB2 - Nesselande MB2 21.15 Velo H2 - Zovoc H2 21.15 Velo D4 - Kalinko D8 21.15 Velo D3 - Kalinko D6 21.15 Velo D2 - Punch D2 Zaterdag 29 maart 12.00 Thor H4 - Velo H3 12.00 Vives JB1 - Velo JB1 12.30 AVV Keistd MB1 - Velo MB1 16.30 Kalinko D1 - Velo D1 16.30 VC City Lens - Velo H1

Vrijdag 4 april 19.30 Velo H3 - Jupiter H3 19.30 Velo D5 - Kratos D8 19.30 Velo JB1 - Visade JB2 19.30 Velo JB2 - Kalinko JB1 19.30 Inter Rijswk MC4 - Velo MC1 21.00 Netwerk D1 - Velo D3 21.30 Punch D6 - Velo D4 Zaterdag 5 april 13.30 Vollingo MB2 - Velo MB2 14.00 Kratos D2 - Velo D2 16.00 Kratos JC2 - Velo JC1 17.00 Velo MB1 - Irene MB1 17.00 Velo H1 - Prima Donna H1 17.00 Velo D1 - Zovoc D2

Uitslagen Dames 1 was vrij Dames 2 was vrij Dames 3 was vrij Dames 4 was vrij Punch D9 - Dames 5 Heren 1 was vrij Heren 2 was vrij Heren 3 was vrij Meisjes A1 was vrij Meisjes B1 was vrij Monza MB1 - Meisjes B2 Meisjes C1 was vrij Prima Donna - Jongens B1 (b) Kalinko B1 - Jongens B2 Mix C was vrij

1-3

2-2 3-0 2-2

Standen Heren 1 – 6e Heren 2 – 2e Heren 3 – 5e Dames 1 – 4e Dames 2 – 12e Dames 3 – 4e Dames 4 – 6e Dames 5 – 4e Meisjes A1 – 4e Meisjes B1 – 3e Meisjes B2 – 6e Meisjes C1 – 1e Jongens B1 – 1e Jongens B2 – 3e Mix C – 2e

19-40 20-77 17-57 19-49 19-13 17-55 19-45 17-49 8-15 7-25 7-7 7-22 7-31 8-13 8-23

Om alvast in uw agenda te noteren. Op dinsdag 8 april vindt het jaarlijkse De Vries Bedrijventoernooi plaats. Een niet meer weg te denken evenement. Naast bedrijven kunnen, net als vorig jaar familieteams, vrienden teams en recreanten ingeschreven worden. Het inschrijfgeld bedraagt € 40,- per team. Inschrijven kan via een mail naar de evenementencommissie ec.volleybal@velo.nl.

Resultaten Slechts vier wedstrijden werden gespeeld, waarvan een bekerwedstrijd. De Jongens B1 moest zijn meerdere erkennen in Prima Donna Kaas Huizen en speelt niet meer mee voor de beker.

TE KOOP

Windmolen 137 te Wateringen

Prima 5 kamer eengezinswoning op loopafstand van het gezellige centrum van Wateringen. De woning is aantrekkelijk gelegen in de woonwijk ‘Suydervelt’ met goede parkeergelegenheid. Dichtbij scholen, sportvelden en uitvalswegen.

Vraagprijs: € 210.000,-- k.k.

Oplevering: direct

Voor meer informatie: www.mamaisonmakelaars.nl of 06-51273165


VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

|

13

wateringen en zo Column

Team PDI-KUBO HOMERIDE Het team PDIKUBO bestaat uit dertien Westlandse wielrenners. Zij gaan op 28 en 29 juni de HOMERIDE fietsen. Het is een tocht waarin binnen 24 uur 500(!) kilometer wordt gereden. Een mooie rit die start in Groningen en finisht in Maastricht en niet alleen maar voor het plezier wordt verreden. Het team wil voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam zo’n 10.000 euro bij elkaar trappen. In het team rijden een aantal renners deze rit zoals ‘het hoort’ in estafettevorm, maar enkelen leveren een ultieme prestatie en rijden de volledige 500 kilometer. Behalve dat ze nu druk zijn met trainingskilometers, gaat er ook tijd zitten in het werven van sponsorgelden. Allerlei acties zijn afgelopen weken al georganiseerd. Onze fysiotherapiepraktijk levert als bijdrage om deze rijders vooraf en tussentijds te testen en zo nodig bij (opkomende) blessures te behandelen. Ook op de dag zelf zullen we hen bijstaan, want deze prestatie vraagt wel om professionele begeleiding. Uit de hertest, die afgelopen weekeinde bij hen is afgenomen, blijkt dat de groep er prima voor staat. Zowel conditie, vetpercentage als kracht verbeteren volgens schema. Kortom, goed voorbereid om een geweldige sportprestatie te leveren en tegelijkertijd iets doen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een prachtig initiatief!

Roy Kolmer, leven na Bosnië Een half jaar uitgezonden worden naar Bosnië in 1996 veranderde het leven van Roy Kolmer uit Wateringen volkomen. Zijn ervaringen daar en de problemen sindsdien heeft hij verwoord in zijn boek ‘Leven met PTSS’, dat een jaar geleden werd uitgegeven en nu in het Engels wereldwijd gaat verschijnen. Toen Roy Kolmer (36) terugkwam uit Bosnië dacht hij zijn leven weer ‘gewoon’ op te kunnen pakken. Hij werkte nog enkele jaren voor defensie en aansluitend in de beveiliging. Hij kreeg echter psychische klachten, maar vond geen erkenning hiervoor. Ze werden verzameld onder de noemer OLK, Onverklaarbare Lichamelijke Klachten. Later zou blijken dat hij leed en nog steeds lijdt aan PTSS, een Post Traumatische Stress Stoornis. Zijn ervaringen in Bosnië en zijn voor hem zo zware tijd daarna beschrijft hij in zijn boek, dat met veel waardering ontvangen is. Nu, een jaar later, vertelt Roy hoe het met hem gaat. “Ik ben nog steeds onder behandeling en blijf mijn klachten houden, zoals angstaanvallen en slecht slapen. Het werkt altijd door, dag en nacht.”

Roy Kolmer met zijn boek ‘Leven met PTSS’.

Erkenning Roy werkt niet meer. Hij is zes jaar geleden afgekeurd vanwege PTSS en ernstige knieaandoeningen, veroorzaakt door zijn werk als militair. Buiten verplaatst hij zich in een rolstoel en scootmobiel. Als tijdverdrijf speelt hij accordeon en zijn grote hobby is fotograferen. Prachtige foto’s van zijn

twee dochters sieren de muur in zijn woning. Roy blijft positief: “Ja, lichtpuntjes blijf ik altijd houden. Ik haal kracht uit mijn gezin. Ook voor mijn kinderen heb ik mijn boek geschreven, zodat ze later weten wat ik heb doorgemaakt en begrijpen waarom ik soms zo reageer. Het uiteindelijke doel van mijn boek is het krijgen van

Fithockey voor 50-plussers

erkenning. Voor mij en voor al die andere militairen die nu, maar ook in het verleden vreselijke ervaringen hebben gehad en waar Defensie over zwijgt. Ik wil meer bekendheid over en erkenning voor PTSS. Niet alleen voor mensen bij Defensie. Ook bij de politie, brandweer en ambulance komt PTSS veelvuldig voor. Het moet

erkend worden als een beroepsziekte.” Het boek wordt nu vertaald in het Engels en zal in veel landen verschijnen, waaronder Amerika, China, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en veel Europese landen. Voor Roy een belangrijke ondersteuning van zijn verhaal. Zie ook www.hiddenwounds.be.

Bloeddruk meten De bloeddruk is een graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. De Pieter van Foreest Zorg Thuiswinkel Naaldwijk organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand

Arthur Hofland www.hoflandvangeest.nl

Foto: gm

gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 2 april is men tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in de winkel in Naaldwijk, gevestigd aan de Middelbroekweg 2. Een afspraak maken is niet nodig.

Verkeershinder A4 Rijkswaterstaat voert van vrijdag 28 maart 22.00 uur tot maandag 31 maart 05.00 uur en van vrijdag 4 april 22.00 uur tot maandag 7 april 05.00 uur grootschalig onderhoud uit op de A4 richting Amsterdam tussen de aansluiting Den Haag Zuid (12) en knooppunt Ypenburg. Er wordt geasfalteerd, er worden voegovergangen vervangen en betonreparaties uitgevoerd. Het verkeer moet rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. De A4 is afgesloten tussen de oprit Rijswijk (11) en knooppunt Ypenburg. De op- en afrit Rijswijk-Centrum (9), op- en afrit Plaspoelpolder (10) en oprit Rijswijk (11) zijn dicht. Tussen de oprit Den HaagZuid (12) en de afrit Rijswijk (11) is één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt omgeleid via omleidingsroutes. Deze staan aangegeven op tekstwagens en borden boven of langs de weg. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Meer informatie is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 of via www.vanAnaarBeter.nl.

Heeft u nieuws uit Wateringen, Kwintsheul of Wateringse Veld? Mail redactie.vn@ uitgeverijwestmedia.nl

Openingsfeest Quintus

Het team van Fithockey. Bij Hockeyclub Wateringse Veld (HCWV) is het mogelijk om elke maandagochtend aan fithockey te doen. Deze vorm van bewegen in de buitenlucht is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen vanaf 50 jaar. Door het gebruik van veilige materialen (zachte bal) en aangepaste spelregels is fithockey geschikt voor deelnemers met én zonder hockeyervaring. Het spel kan worden gedoseerd waardoor Fithockey op ieders fysieke gesteldheid kan worden gespeeld. Na elke training wordt met elkaar gezellig nagepraat en koffie gedronken. Er is inmiddels een vaste groep van acht deelnemers die op zoek is naar uitbreiding. Zij trainen elke maandag van 10 tot 11 uur op de kunstgrasvelden

Foto: PR

aan de Noordweg 74h in Den Haag. Geïnteresseerde senioren zijn van harte welkom. Vrijblijvend een training meedoen kan altijd. Voor wie in maart of april start heeft HCWV een uniek aanbod. Voor een totaalprijs van € 10,- krijgt u tien trainingen op maandagochtend en de mogelijkheid om deel te nemen aan het landelijk fithockey toernooi op 5 juni a.s. op het terrein van HCWV. Een uniek evenement vol gezelligheid en bewegen. Aanmelden kan via fithockey@hcwv.nl of sportimpuls@ desportbank.nl. Telefonisch via 070 3264000. Fithockey is een van de negen projecten van het wijkprogramma Sportimpuls Wateringse Veld. Zie ook www.desportbank.nl.

Vrijdag 28 maart vindt de feestelijke opening plaats van de eerste fase van de nieuwbouw van Quintus. Leden, oud-leden, vrijwilligers, sponsors en omwonenden van Quintus zijn die avond van 19.30 tot 01.00 uur welkom bij de sportvereniging. Daar wordt, als dank voor ieders geduld en bijdrage en om de afronding van de eerste fase te vieren, een groot feest gehouden. Hierbij is iedereen die nu en in het verleden betrokken is geweest bij Quintus uitgenodigd. Maren Bom is lid van de fondsenwervingscommissie ‘Quintus Leeft’ en vertelt dat het feest gratis toegankelijk is voor iedereen die iets met Quintus heeft (gehad): “Men hoeft dus geen kaartje te kopen of zich van tevoren aan te melden. Kom gewoon om 19.30 uur naar Quintus. Er worden bij binnenkomst tussen 19.30 en 20.00 uur twee gratis consumptiebonnen per persoon vertrekt. Extra consumptiebonnen zijn te koop voor € 1,50 per stuk.” In hal 2 wordt gestart

met koffie en thee. Aansluitend aan deze inloop volgen enkele openingshandelingen en start een kinderdisco. Ook zijn er rondleidingen door de nieuwbouw. Vanaf 20.45 tot 01.00 uur is er een muzikale feestavond met SPINT en DIK. Deze avond is de start van het Vet Heuls weekend met zaterdag en zondag volop activiteiten voor jou en oud. Maren: “De eerste fase is nu klaar. Dit is de nieuwe ingang voor alle bezoekers, een Quintus-plein, nieuwe kleedkamers, een betere toegang naar de kantine vanuit de sporthal en kleedkamers en een vergaderruimte met zicht in de sporthal.” In de volgende fase wordt een extra sporthal gebouwd, ter vervanging van de huidige tenthal en ten behoeve van alle zaalsporten. Wanneer de nieuwbouw voltooid zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval kan komend weekend een periode van overlast van de bouw feestelijk afgesloten worden.

Werken op een boerderij? Kinderboerderij de Waterster in het Hofpark in Wateringen is op zoek naar mensen die een handje willen helpen. Houdt u van dieren en vindt u het leuk om eens iets heel anders te doen naast uw gewone bezigheden, loop dan eens binnen bij de boerderij. De beheerder kan u alles vertellen over het werk op de kinderboerderij. Het werken met dieren, lekker buiten

bezig zijn, een praatje maken met de mensen, mooier werk bestaat niet! Gezocht wordt naar mensen die één keer per maand een zaterdagmiddag willen bijspringen van 13.00 tot 16.00 uur en iemand die van maandag- tot en met vrijdagochtend de beheerder kan helpen. Meer informatie bij de beheerder of via 06-13522696.

De nieuwe vergaderruimte.

Foto: gm


14

|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

NIEUW in onze collectie! Ontdek de creativiteit van Hot Lava Handgemaakte artikelen met exotische en kleurrijke invloeden uit verre oorden

www.ravagebytess.nl

www.facebook.nl/ravagebytess

Plein 32c - Wateringen - T 0174 - 220 642


VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

|

15

Registerpodologiepraktijk Henk-Jan Hardeman Welk voettype heeft u?Hardeman Registerpodologiepraktijk Henk-Jan

Registerpodologiepraktijk Henk-Jan Hardeman Welk voettype heeft u? Welk voettype heeft u?

platvoettype

holvoettype

normaal voettype

platvoettype holvoettype normaal voettype Hierboven ziet u verschillende voettypen en de houding die daarbij Hierboven ziet ubij verschillende en de als houding die daarbij hoort. Deze kunnen u klachtenvoettypen veroorzaken voorvoetpijn, Hierboven ziet u verschillende voettypen en de houding die hoort. Deze kunnen bij u klachten veroorzaken als voorvoetpijn, gelengpijn, hielpijn, zwikken en lage rugpijn-klachten.

daa gelengpijn, zwikken veroorzaken en lage rugpijn-klachten. hoort. Deze kunnen bijhielpijn, u klachten als voorvoetp MBO Maasland Behandeling volgens afspraak bij: gelengpijn, hielpijn, zwikken en lage rugpijn-klachten. Behandeling volgens afspraak bij: www.beterlopenwinkel.nl www.beterlopenwinkel.nl Laan van Wateringse Veld afspraak 73 te Den Haag Behandeling volgens bij:

OPEN DAGEN Lentiz mbo-opleidingen Jouw MBO in de regio!

Dinsdag 1 april 2014 Kijk voor alle Open Dagen op www.lentiz.nl

facebook.com/jumbosupermarkten

19.00 - 21.00 uur

Vergoeding via uw zorgverzekeraar tel. 070-3099058

www.beterlopenwinkel.nl (geen via verwijzing huisarts nodig). Vergoeding uw zorgverzekeraar

Medisch pedicure aanwezig verwijzing huisarts nodig). Laan (geen van Wateringse Veld 73 te Den Haag Medisch pedicure aanwezig De steunzolen passentel. in de070-3099058 schoenen van de Beterlopenwinkel. DezeVergoeding zijn er in verschillende wijdtematen van maat 33 t/m 50. via uw zorgverzekeraar De steunzolen passen in de schoenen van de Beterlopenwinkel. Deze zijn er inOnze verschillende wijdtematen van maat 34 t/m 50. merken:verwijzing FinnComfort, Solidus, Helioform, Think, Durea, (geen huisarts nodig). Footnotes, Van Bommel, Meindl, wijdte F t/m M, lengte 33 t/m 50.

Medisch pedicure aanwezig

Laan van Wateringse Veld 73 te Den Haag â&#x20AC;˘ tel. 070-3099058 De steunzolen passen in de schoenen van de Beterlopenwinkel Deze zijn er in verschillende wijdtematen van maat 34 t/m 50.

Wennekes

Wateringen: Vliethof 6


16

|

VELO Nieuws woensdag 26 maart 2014

Grootste collectie

G-Star raW

monturen en zonnebrillen van

Nederland

Afgelopen najaar introduceerde G-Star RAW een eerste collectie monturen en zonnebrillen in die typische coole stijl die het merk zo succesvol gemaakt heeft. Over alle details is nagedacht. Wat bij andere collecties zorgvuldig is weggewerkt, wordt bij deze G-Star RAW collectie juist uitvergroot en zichtbaar gemaakt. Zo vormen schroeven, codes en bijvoorbeeld het slim verwerkte logo, fraaie details waaraan je een G-Star RAW montuur of zonnebril direct herkend.

Linneweever heeft in de speciaaL ingerichte pop-up store in de bekende winkeL in wateringen de grootste coLLecti e g-star raw eyewear in huis. ko m gerust eens Langs en Laat je ve rrassen!

Linneweever Herenstraat 15 | 2291 BB wateringen www.linneweever.nl | info@linneweever.nl T 0174 293140

waarom zou u met minder genoegen nemen...

Vn 2014 03 26