Page 1

RONCALLI SCHOLENGEMEENSCHAP PRESENTEERT

Tot volgend jaar!

UITGEVOERD DOOR JMC GEVORDERDEN SCHOOLJAAR 2012 - 2013


Wat is de Junior Musical Class? De Junior Musical Class is een buitenschoolse activiteit op Roncalli. In de brugklas kun je je aanmelden voor gebied van zang, dans en spel. Je treedt gedurende dat jaar regelmatig op om gewend te raken aan het aan het podium. Aan het einde van het jaar is er een presentatie waar je aan ouders, vrienden en bekenden kunt laten zien wat je allemaal hebt geleerd. Als je er het tweede jaar nog niet genoeg van kunt krijgen, kun je auditie doen voor de gevorderden. In de loop van het schooljaar werk je met leerlingen uit hogere jaren naar een professionele productie toe. Dit jaar is dat dus Fame! Je kunt dan ook aan de buitenwereld laten zien hoe je jezelf in dat jaar ontwikkeld hebt. Aan deelname aan de JMC zijn wel kosten verbonden. Daarvoor krijg je elke wewek twee uur les en hieronder vallen ook de kosten voor de extra repetities die nodig zijn voordat de musical opgevoerd gaat worden. Verder vinden er met deze groep nog andere activiteiten plaats, zoals een theaterbezoek.


AL

A ERH

V T E H

Fame, I want to live forever! De musical Fame gaat over een groep leerlingen die uitgekozen zijn voor “New York’s High School 1980, de televisieserie of een van de verschillende musicalversies,

maar

het

verhaal

blijft

vrijwel

onveranderd: iedere student probeert op zijn of haar manier de top te bereiken in dans, muziek of toneel. Op deze weg naar de top moet ieder zijn persoonlijke hindernissen overwinnen. Van drugsverslaving, tot de angst om jezelf te zijn en van de schaduw van een beroemde vader tot een gewichtsprobleem.


T

S CA

DRAMAKLAS Nick Piazza - Merijn Oerlemans Serena Katz - Myrthe Langerak Joe Vegas - Thomas Graafmans

CREW (VERVOLG)

DANSKLAS Carmen Diaz - Valerie Vierbergen Tyrone Jackson - Koen Kerkhofs Iris Kelly - Kimberly le ContĂŠ

Ontwerp programmaboekje & poster - Willemijn Staal

Mabel Washington - Manon Kaeppler VEEL DANK AAN MUZIEKKLAS Danielle Metzenbaum - Julia Dierikx Grace Lambchops - Anne Schunselaar


DOCENTEN

BAND ENSEMBLE

Gitaar - Jorn ten Hoopen Saxofoon - Joost Jansen

CREW Decor/rekwisieten Danicia Colin

Margo Klomp


CHOREOGRAFIE - JORINA VERHEES

AM

E T EK I T TIS R A REGIE - DIEMER VAN WIJK

Diemer is in juli 2012 afgestudeerd als theatermaker/ regisseur aan de toneelacademie in Maastricht. Voor zijn stage heeft hij diverse producties geregisseerd bij Het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Hiernaast heeft Diemer zijn HBO-diploma behaald aan de Hogeschool Zeeland als leerkracht voor het basisonderwijs (specialisatie Drama). Diemer is medeeigenaar en creatief verantwoordelijk bij KAS Entertainment. Als acteur is hij dagelijks op RTL8 Telekids te zien als tovenaarsleerling Kwark bij ‘Tita Toverfeest’. Verder is hij werkzaam als theaterdocent bij de Jeugdtheaterschool in Goes en als regisseur bij de BOV (3 musketiers) In Bergen op Zoom heeft hij afgelopen jaar tijdens de vestingstedendagen het re-enactmentspektakel ‘BOZ1588’ geschreven en geregisseerd.

STAGIAIR SPEL - JASPER KOOPMANS Jasper heeft het afgelopen jaar voor zijn stage een aantal lessen gegeven aan de spelers van Fame. Jasper is oud-leerling van Roncalli en doet nu de MBO acteursopleiding in Tilburg. Tijdens zijn opleiding heeft hij stage gelopen bij onder andere theatergroep DOX. Hierna gaat hij auditie doen voor de HBO toneelscholen.

Na de studie Culturele & Maatschappelijke Vorming en een opleiding tot dansdocent bij VTS in België, heeft Jorina veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan diverse doelgroepen. Van een dansproject op een basiss Na de studie Culturele & Maatschappelijke Vorming en een opleiding tot dansdocent bij VTS in België, heeft Jorina veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan diverse doelgroepen. Van een dansproject op een basisschool in Middelburg, tot theaterkampen in België, van minivoorstellingen in verzorgingscentra tot grote producties in de schouwburg van Goes; met al deze activiteiten heeft Jorina artistieke en didactische ervaring opgedaan. Deze ervaring en passie voor theater zet Jorina nu in voor Studio Verhip. Nog altijd volgt Jorina zelf danslessen in o.a. modern en jazz en is ze regelmatig terug te vinden op het podium in (amateur-) producties.

MUZIKALE LEIDING/PRODUCTIE - MARLIEKE FRIS Marlieke is in 2010 afgestudeerd aan de muziektheateracademie van Codarts in Rotterdam. In dat zelfde jaar kreeg ze van Roncalli de kans de Junior Musical Class op te zetten. Inmiddels heeft de JMC al drie musicals uitgevoerd, te weten: Toffe Tommie Zorgenloos, Op naar het woud! en Little Shop of Horrors. Naast de JMC op het Roncalli geeft ze zang- en muziektheaterlessen op het Jeugdtheaterhuis in Gorinchem en (privé)zangles aan huis. Als uitvoerend actrice en zangeres heeft Marlieke afgelopen jaren o.a gespeeld in: Van God Los de serie, Jan Steenstraat 1, een tourproductie van het Jeugdtheaterhuis, Natalee de musical, een paradevoorstelling over Natalee Holloway en diverse huiskamerconcerten tijdens de Rotterdamse Operadagen onder de noemer Opera bij u thuis. Momenteel zingt ze in een driekoppig bandje (met Jasper Zuidervaart, gitaar/percussie en Max van Zutphen, bas) onder haar eigen naam.

Programmaboekje Fame Junior Musical Class  

In opdracht van middelbare school Roncalli te Bergen op Zoom ontwierp ik het programmaboekje voor de Junior Musicall Class, een buitenschool...

Advertisement