1 minute read

Vauhtia & pärinää moottoriradoilla

Moottoriurheilun ja vauhdin ystäville Pieksämäeltä löytyy peräti kaksi moottorirataa; Motopark Raceway ja Paltasen autourheilukeskus.

Motoparkin erikoisuus on asfalttirataan kuuluva varttimailin eli noin 400 metrin mittainen kiihdytysrata, jolla järjestetään kiihdytyskilpailuja. 3,5 kilometrin asfalttiradan lisäksi Motoparkissa on hiekkapohjainen rallirata. Radalla ajetaan kiihdytyskilpailujen lisäksi mm. moottoripyöräkilpailuja, historiallisen autojen kilpailuja sekä drifting-kilpailuja. Kesän 2022 tapahtumia ovat FHRA:n kiihdytysajon kaksi SM-osakilpailua kesä- ja heinäkuussa sekä Radalle.com -tapahtuma festareineen heinäkuussa. Motoparkin rata on vapaina ajopäivinä avoinna myös tavallisille harrastaja-autoilijoille sekä moottoripyöräilijöille. Oman ratapäivän voi Motoparkissa maksaa kätevästi myös työnantajan myöntämillä liikunta- ja virike-edulla. Yrityksille järjestetään tilauksesta teemapäiviä, joissa pääsee työporukalla kokeilemaan ajamista radalla. Ratapäivän päätteeksi Motoparkissa voi kesäisin majoittua Motomajojen aittamökeissä, majoitushuoneissa sekä teltta- ja asuntovaunupaikoilla.

Tiesitkö, että Jari Ketomaa ja Esapekka Lappi ovat myös harjoitelleet aikoinaan Paltasen autourheilukeskuksessa.

Motopark on Itä-Suomen ainoa moottorirata. Se sijaitsee Virtasalmella 35 km päässä Pieksämäen keskustasta.

Jokamiesluokkaa Paltasella Paltasen autourheilukeskus on tullut tunnetuksi jokamiesluokan kilpailuista. Alueella on n. 900 metrin mittainen jokkisrata, joka on pääosin soraa ja osin asfalttia. Paltasella ajetaan myös kartingia rata-alueen keskellä olevalla radalla sekä off-roadia. Parin viime vuoden ajan radan omistava Pieksämäen Urheiluautoilijat ovat tehneet autourheilukeskuksessa kunnostus- ja muutostöitä, joilla radat on saatu vastaamaan tämän päivän autourheilun vaatimuksia. Paltasen rata soveltuukin SM-tason kilpailutoimintaan ja täyttää kilpailujen asettamat vaatimukset. Tänä kesänä Paltasen autourheilukeskuksessa tullaan ajamaan jokamiehenluokan JM Paltanen -aluemestaruuskilpailut 18.6.2022 ja 13.14.8.2022.

Lisätiedot:

• www.motopark.fi • Facebook: Pieksämäen Urheiluautoilijat ry