Werk aan de Muur magazine 11

Page 1

N°11 — 2022 WERKAANDEMUUR.NL
APPELTJE OOG BEELDMAKERS UITGELICHT BEELDEN DIE ALLEEN ZIJ KUNNEN MAKEN BINNENKIJKEN BIJ MARIEKE EEN PAREL UIT 1890 KNIPOOG OUDE MEESTERS IN EEN MODERN JASJE KORTING OP JE BESTELLING! ZIE DE ACHTERKANT

feest!

Dit jaar is een echt feestje. Je wordt immers maar één keer in je leven 10 jaar en dát vieren we goed. Afgelopen juni vond de boeklancering van het 10 Years of Art tafelboek plaats. Samen met alle collega’s, vrienden en een aantal beeldmakers. Een feestje om nooit te vergeten.

In dit magazine maak je kennis met de kunst van Jacco Hinke, Ankie Kooi en Roman Robroek. We kijken bij beeldmaker Ricardo Bouman hoe hij te werk gaat.

Wij vinden dat je van iedere lege muur iets tofs kunt maken. Kies het formaat en het materiaal waarmee het kunstwerk het mooist tot zijn recht komt. Wij zorgen voor een werk van topkwaliteit, zodat het een feestje is voor je interieur.

Liefs, het team Jouw stijl, jouw Werk aan de Muur.

02
06 12 Stijl Studio’s van Eijerkamp We hebben in totaal 176.718 m2muur gevuldmet kunst Volg ons op @werkaandemuur 21k Maak kennis met beeldmakers Beelden die alleen zij kunnen maken Oud versus nieuw Oude Meesters in een modern jasje 19 Een parel uit 1890 Interieurstylist Marieke van Whispering Bold 28 Andrea’s muurfavorieten 36 Nieuwe trend: Touch of Blue 17 contentwall WERK AAN DE MUUR MAGAZINE N° 11 03WERK AAN DE MUUR KEUZE UIT MEER DAN 20.000 BEELDMAKERS COLOFON Omslag voor: Ancient wisdom van Renske werkcode: 823660 Omslag achter: Flourish van Jesper Krijgsman werkcode: 958485 Ontwerp: Theo-Bert Pot, The Nice Stuff Collector Tekstredactie: Lieke Spijker Beeldredactie: Simone Makkelie Eindredactie: Esmee de Vries Productie: Annet Zieltjens Fotografie Werk aan de Muur: Bibi Veth Fotografie vtwonen: Sonja Velda Eijerkamp Concept & Creatie: Marloes Peters & Lotte Eijerkamp Fotografie & Styling: Marloes Peters & Jan Rense Bekijk alle werken uit het magazine: werkaandemuur.nl/magazine Contact Werk aan de Muur Hendrik Figeeweg 3G-6 2031 BJ Haarlem  info@werkaandemuur.nl www.werkaandemuur.nl Tel: 023 205 22 44 Met dank aan alle beeldmakers en klanten van Werk aan de Muur

FLEURIG VILT

Bloemen zijn prachtig om te geven en bijzonder fijn om te krijgen, vooral als het de Viltbloemen van de Viltbloemist zijn. “Viltbloeiers” blijven jarenlang fris, hebben geen water nodig en zijn met liefde met de hand gemaakt door Daphne. Een uniek interieurobject voor in huis of op je werkplek. WWW.VILTBLOEMIST.NL

ONS TAFELBOEK

Om ons tienjarig jubileum te vieren hebben we de afgelopen 10 jaar gebundeld in het Werk aan de Muur 10 Years of Art tafelboek. In het boek vind je een selectie van beeldmakers met een uniek verhaal met meer dan 100 kunstwerken op ruim 240 pagina’s. Inspiratie alom!

HANDIG: VIRTUEEL OPHANGEN

Nieuwsgierig hoe een werk in jouw interieur staat? Op Werk aan de Muur vind je bij ieder beeld een werkcode. Download de Werk aan de Muur-app en vul deze werkcode in. Vervolgens maak je een foto van je interieur en hang je het kunstwerk virtueel op. Klaar is kees!

nieuwemuren
04 WERK AAN DE MUUR

GOUDEN TIP

Laat je onderdompelen in de wereld van Gustav Klimt, Goud en Kleurrijk. Fabrique des Lumières heeft een bijzondere tentoonstelling gemaakt met een onophoudelijke stroom van beelden. Tot en met eind 2022 is de openingstentoonstelling ‘Gustav Klimt, goud en kleurrijk’ te bewonderen.

WWW.FABRIQUE-LUMIERES.COM

MIX AND MATCH JE LAMP

Madame Garage maakt zelf lampen van bijzondere vazen, beelden en objecten, die je vervolgens aftopt met een handgemaakte lampenkap. Met meer dan 150 stoffen in de collectie zijn er ontelbaar veel inspirerende combinaties te maken. Stel je statement piece samen in hun atelier in Haarlem of laat je persoonlijk adviseren via Instagram @madame.garage.

WWW.MADAMEGARAGE.NL

AANSCHUIVEN MAAR

De Longlegs ovale tafel is dé klassieker van Arp! Hij is ontworpen door Sarah Trenité in 2004. De tafel heeft een eigenzinnig en vriendelijk ontwerp waar je, door de kruispoot in het midden, aan alle zijden kan aanschuiven. De meubels van Arp zijn gemaakt door echte vakmensen met liefde voor het ambacht.

WWW.ARPDESIGN.COM

nieuwemuren JULLIE KLANTBEOORDELING VOOR WERK AAN DE MUUR. WIJ ZIJN SUPER TROTS, DANK JULLIE WEL!
05 9,5

BEELD MAKERS

Zij maken, creëren, geven vorm. Hebben de gave om met een paar penseelstreken iets op een doek te toveren of om precies op het juiste moment het beeld vast te leggen. Ze kunnen de kijker laten verwonderen. Beelden die alleen zij hadden kunnen maken.

06

JACCO HINKE

Jacco haalt inspiratie uit Oude Meesters Nee, het is geen Photoshop; de werken van Jacco Hinke zijn daadwerkelijk zo geschilderd. Zijn werken zijn geïnspireerd door Oude Meesters zoals Jan Davidsz. de Heem. In het dagelijks leven is Jacco werkzaam in de maatschappelijke crisisopvang. Het zoals hij het zelf noemt, ‘romantische verlangen’ om een onafhankelijk kunstenaar te worden groeide en groeide.

Hij startte daarom een vervolgstudie aan de kunstacademie. “Voor mij de beste keuze die ik ooit heb gemaakt,” zegt Jacco. Inspiratie komt altijd op verrassende manieren tot Jacco. “Soms een stuk behang, of een foto, of een gedachte…. Het plezier van het werken zou er ook snel vanaf zijn als ik mezelf niet meer zou verrassen,” lacht hij. Als Jacco klaar is met het beeld en het blijft boeien, dan is hij tevreden.”

beeldmaker
STILLEVEN MET BLOEMEN JACCO HINKE WERKCODE 541967 BEKIJK ALLE WERKEN VAN JACCO HINKE

FLORIS VAN DEN OEVER

Floris’ Fine-arts

Toen Floris van den Oever ooit eens een grote doos met stiften, potloden, kwasten, verf en verschillende kleuren papier kreeg, was het liefde op het eerste gezicht. Uren werden besteed aan het maken van kleine kunstwerkjes. Hij is nooit meer gestopt met het maken van kunst. Als we vragen waar hij zijn inspiratie vandaan haalt, antwoordt hij: “Meestal ontstaat een

idee als ik muziek opzet en eenmaal aan het werk ga. Ik laat mij hierbij leiden door wat er in mij opkomt. Het design, zoals bloemen, vlinders en de make-up breng ik zelf aan in de nabewerking. Mijn werk bestaat dan ook uit het tot in den treuren verfijnen en nabewerken van beeld. Tevreden ben ik nooit helemaal, want ik leg vaak de lat te hoog.” De werken van Floris zijn het beste te omschrijven als realistisch met een vleugje dromerigheid.

MEISJE
06
MET BLOEMEN OEVER.ART WERKCODE 694349 BEKIJK ALLE WERKEN VAN OEVER.ART

ANKIE KOOI

Het lijnenwerk van Ankie Een boodschap met de eenvoud van lijnen overbrengen is een kunst op zich. Een kunst die Ankie Kooi goed verstaat. Deze minimalistische stijl kenmerkt zich door het gebruik van lijnen op een speelse en harmonische manier. Digitaal, of met de hand, getekend of geweven, deze vorm van kunst is nooit uitgespeeld. Haar focus ligt op het tekenen van bloemen, met af en toe een uitstapje naar andere onderwerpen. De kantlijnen van Ankie’s schoolschriften stonden vroeger al vol met tekeningen, en op deze voet besloot ze verder te gaan. “Tekenen past bij mij en ik kan zo op een enorm leuke manier invulling geven aan mijn leven. Ik teken in een grafische en minimalistische stijl. Dit past bij mijn voorliefde voor eenvoud, dat is wat ik belangrijk vind in een lijntekening.” zegt ze. De werken van Ankie kenmerken zich doordat ze strak en sober zijn met soms wat frisse accenten.

09
WERK AAN DE MUUR ONE LINE DRAWING KLAPROOS ANKIE KOOI WERKCODE 482456 BEKIJK ALLE WERKEN VAN ANKIE KOOI

ROMAN ROBROEK

Op jacht met Roman Robroek

Roman Robroek gaat het liefst op jacht naar verlaten panden, ook wel Urban Exploring (urbex) genoemd. “Het fotograferen van verlaten gebouwen heeft iets magisch,” vertelt Roman. “Het is altijd weer spannend om een kijkje te nemen achter deuren die normaal gesproken gesloten zijn. “Een pand met een rijke geschiedenis inspireert mij.” Tijdens het fotograferen moet je proberen om niet op te vallen legt Roman uit. “Zorg dat je stil te werk gaat, flits niet en kijk een

beetje uit bij de ramen. Als je om wat voor reden dan toch betrapt wordt, blijf dan vooral begrip- en respectvol.” Roman vindt het leukste dat hij eigenlijk stiekem iets doet wat niet mag en wel prachtige foto’s oplevert.

BEKIJK ALLE WERKEN VAN ROMAN ROBROEK

beeldmaker 10 WERK AAN DE MUUR

KLASKE DE WAL

De hele wereld is haar inspiratiebron Klaske de Wal is een bezig bijtje. Ze vliegt voor haar werk de wereld over en ondertussen schildert, tekent en fotografeert zij er vrolijk op los. Ik werk de laatste tijd veel met oliepastel, ik vind dit een heel mooi medium. Bij een oliepastel kies ik eerst de kleurencombinaties en begin ik in beweging lijnen te trekken in cirkels en hoeken. Vervolgens kies ik intuïtief met welke kleuren ik welke vlakken wil vullen. Dit proces gaat door totdat ik besluit dat het klaar is. Het mooie is dat als ik dan afstand neem, ik er altijd iets in zie wat ik niet van tevoren had kunnen bedenken”. De werken van Klaske staan er om bekend dat iedereen er wat anders in ziet.

11 IN BEWEGING KLASKE DE WAL WERKCODE 832581 < LINKER PAGINA: LICHTSTRALEN IN VERLATEN HUIS ROMAN ROBROEK WERKCODE 322908 BEKIJK ALLE WERKEN VAN KLASKE DE WAL

FEEL THE FUN

DRIE INTERIEURS IN HEEL DIVERSE WOONSTIJLEN.

SOMS BEN JE TOE AAN VERANDERING IN JE HUIS. LEKKER ALLES OMGOOIEN EN NADENKEN OVER NIEUWE KLEURENPALETTEN. LAAT JE INSPIREREN DOOR DE NIEUWSTE WOONTRENDS IN DE STIJLSTUDIO’S VAN EIJERKAMP. VOOR WELKE STIJL GA JIJ?

12 Eijerkampcollectie

KLEURRIJK REGENWOUD JACOB VON

WERKCODE 809639

ONTBREKENDE DODO HENK SCHELLEKENS

WERKCODE 922274

Funky Jungalow Feel the fun in de stijl van een jaren ‘70 bungalow. Dat is waar de Stijl Funky Jungalow je aan doet denken. Kenmerkend is het extravagante kleurenpalet en een funky mix van contrasterende materialen. Denk groots en durf een kleurrijk en groot kunstwerk op te hangen, waarmee je een statement in je huis maakt.

13WERK AAN DE MUUR Eijerkampcollectie
STERNBERG ART

MODERN MEETS KLASSIEK

Golden Getaway Gezelligheid en warmte komen je tegemoet. Kunstwerken in vele tinten geel gecombineerd met donkerbruin, zwart en sprankelend goud passen goed in deze stijl. De look and feel van deze stijl is een ode aan het golden hour. Het is een mix van meubels in aardse materialen zoals hout en riet, maar je kan ook denken aan een industriële betonlook.

Hidden Lodge

Simplistische ontwerpen met klassieke invloeden en robuuste meubels gaan in de mix met meer sobere items. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze passen naadloos binnen het cloudy kleurenpalet en vormen zo een perfect kloppend geheel. Hang moderne abstracten op met ingetogen kleuren om de kamer de finishing touch te geven.

14 Eijerkampcollectie
AISA, SHAYLEN BROUGHTON UIT DE PI CREATIVE ART COLLECTIE WERKCODE 818126 RECHTER WERK >> HORIZON KATHRIN WEBER WERKCODE 794300
STILLEVEN MET GOUDEN VAAS JOEY HOHAGE WERKCODE 764587
15WERK AAN DE MUUR collectieshoppen MOOI GYPSY DAMES GEZICHT THE ART KROEP WERKCODE 664657 PUNK CARLA VAN IERSEL WERKCODE 918404 VERNER PANTON MAD DOG ART WERKCODE 976260 FUNKY JUNGALOW COLLECTIE 34 KIM RIJNTJES WERKCODE 501296
AKKOORD, PI STUDIO UIT DE PI CREATIVE ART COLLECTIE WERKCODE 910955 GOLDEN GETAWAY COLLECTIE LBD TINEKE BOS WERKCODE 286252 PART OF COASTLINE III COR RITMEESTER WERKCODE 329150 WRAPPED CHRISTO & JEANNE-CLAUDE HANNELORE VEELAERT WERKCODE 991153 HIDDEN LODGE COLLECTIE SHOP HIER DE EIJERKAMP COLLECTIE

De kleurspecialisten en de design experts van Flexa weten het zeker: Wild Wonder is dé kleur van 2023; geïnspireerd op de natuur. Door de kleur te combineren met aardse tinten haal je de natuur in huis. Maar je kunt Wild Wonder ook combineren met andere ontelbare kleurschema’s. Pak de verfrollers maar vast en haal de magie van de natuur in huis.

Scan de QR-code om naar onze Wild Wonder collectie te gaan.

SUNKISSED MOUNTAIN CEDER ART
16

heeft gekozen

werk:

ANDREA DE GROOT (LIVING HIP) is een interieurfreak en houdt van het geschreven woord. In haar dagelijks leven werkt ze als content creator en blogger. Ze woont in Dordrecht in een twee-onder-een kap woning en haar woonstijl kun je omschrijven als vintage eclectisch. Wij vroegen Andrea naar haar favorieten.

van Lucienne van Leijen, werkcode: 853302

Foscarini Chouchin

werk ‘Vrouwen van Dina Dankers, werkcode:

de

VOLG
“A flower does not think of competing to the flower next to it, it just blooms”
17WERK AAN DE MUUR Andrea’s muurfavorieten
ANDREA OP INSTAGRAM @ANDREA_GROOT 1. Andrea
voor het
Imagine
2.
1 LED hanglamp in het oranje via lampen24.nl 3. Ook heeft Andrea het
940727,’ aan
muur hangen 4. Salontafel van HELIN via nordal.com 5. ‘Het Boek’ door de Dames van Rusticus via damesvanrusticusstyling.com 1 2 3 4 5

PEASY easy

Superstrak

Kies je voor Art Frame, dan wordt je favoriete werk geprint op textieldoek. Doordat het textieldoek fijngeweven is, heeft de structuur geen invloed op de scherpte. Het frame is gemaakt van aluminium en kun je in verschillende kleuren bestellen. Heb je een liggend werk uitgekozen voor je Art Frame en wil je later wisselen naar een staand werk? Dat is geen probleem! Het frame heeft een multifunctioneel ophangsysteem, waardoor je het altijd nog een kwartslag kan draaien.

Makkelijk wisselen

Eén van de grote voordelen is dat je het doek kunt wisselen van Art Frame. Het textieldoek is voorzien van een rubberen pees. Deze pees duw je in de metalen sleuven van het aluminium frame. Begin met de hoeken en duw daarna de middelste delen vast. Wanneer het doek strak gespannen is in het frame dan zie je de rubberen pees niet meer. Iedereen kan het, jij ook!

Verander de sfeer

Heb je eenmaal je Art Frame hangen? Dan hoef je alleen nog maar losse doeken te bestellen. Binnen no time verander je eenvoudig de sfeer in huis. Je oude doek bewaar je en kun je na een tijdje weer terugwisselen. Zo kan je binnen een paar minuten compleet van stijl wisselen in je interieur! Ideaal als je een nieuwe trend in huis wilt toepassen, of wanneer je per seizoen een nieuwe sfeer wilt aanbrengen.

KAARS VAN DREAMY FACES, WERKCODE 456493 I LIKE IT HERE VAN DB WATERMAN, WERKCODE 111084
artframe 18
aandachttrekkers 19 Oude Meesters in een modern jasje. Denk aan Oude Meesters met andere kleuren of verrassende accessoires. Kunst die een lach op het gezicht tovert. Maar waar nog wel de hand van de Oude Meester in te herkennen is. VS. NIEUW

aandachttrekkers

Oude Meester als nieuwe foto

Model Lera staat op de foto zoals een portretschilder haar in de 18e eeuw geschilderd zou hebben. Dat is de fotokunst die fotograaf Sergei Smirnov verstaat. De lichtinval laat de kwetsbaarheid van de vrouw zien. Het is haar directe blik die je aandacht pakt. De zwarte jurk en het witte kant kun je direct herleiden naar de kleding die men vroeger droeg. Vergeet ook niet een blik te werpen op haar prachtige hoofdsieraad.

LERA SERGEI SMIRNOV UIT DE 1X COLLECTIE WERKCODE: 814474

20

Street art vibe

Deze Urban Street Art variant van het portret van een meisje in het blauw, is zacht en stoer tegelijkertijd. Een heerlijke street art vibe van afgescheurde aanplakbiljetten. Het einde van de show off, het begin van de realiteit. Want de werkelijkheid is altijd meer gelaagd dan we in eerste instantie met het blote oog kunnen zien.

21
PORTRET VAN EEN MEISJE IN HET BLAUW NAAR JOHANNES VERSPRONCK MADAMERUIZ WERKCODE: 993600

Zie jij verschil?het

Fantaseren maar! De werken van Marja van den Hurk zijn bekend omdat ze kunst met een knipoog maakt. In haar surrealistische werken en collages laat ze haar tomeloze fantasie de vrije loop. In dit bekende beeld van Vermeer heeft ze het Meisje met de Parel geblinddoekt.

22
MEISJE MET DE PAREL THE WARDROBE MALFUNCTION EDITION, MARJA VAN DEN HURK WERKCODE: 828096

Grafische van Gogh

Dit kunstwerk is gemaakt door Sjoerd Smit. Hij maakt digitale kunst en gebruikt daarvoor fotografie, illustraties en diverse grafische- en schildertechnieken. Dit zie je terug in al zijn werken. Door de kleuren die gebruikt zijn, krijgt het schilderij een speels effect. Door de ogen vrij te laten, herken je toch nog de Oude Meester die erachter zit.

GOGH ABSTRACTIE, SJOERD SMIT, WERKCODE: 799131

aandachttrekkers
23WERK AAN DE MUUR

Wonder Mona

Ze redt de wereld én de kunst. Met haar hoofdembleem en haar schild beschermt ze alles en iedereen tegen het kwaad. Haar kenmerkende blik en haren verraden op wie ze gebaseerd is. Deze moderne twist doet het zeker goed bij de DC comic fans. Durf jij het aan om deze held aan de muur te hangen?

WONDER MONA VAN NETTSCH, WERKCODE: 897764

24

PAGINA 20: OOPJEN COPPIT VAN REMBRANDT VAN RIJN UIT DE OUDE MEESTER COLLECTIE WERKCODE: 226012

PAGINA 21: MEISJE MET DE PAREL VAN JOHANNES VERMEER UIT DE OUDE MEESTER COLLECTIE WERKCODE: 111758

PAGINA 22: PORTRET VAN EEN MEISJE IN HET BLAUW JOHANNES CORNELISZ. VERSPRONCK UIT DE OUDE MEESTER COLLECTIE WERKCODE: 315391

PAGINA 23: ZELFPORTRET VAN GOGH UIT DE OUDE MEESTER COLLECTIE WERKCODE: 129345

PAGINA 24: MONA LISA VAN LEONARDO DA VINCI UIT DE OUDE MEESTER COLLECTIE WERKCODE: 139451

BEKIJK

WERKEN

EEN

PAGINA
25 aandachttrekkers WERK AAN DE MUUR
ALLE
MET
KNIPOOG De hedendaagse kunstenaars waren geïnspireerd op de volgende beelden van Oude Meesters. PAGINA 20 PAGINA 23 PAGINA 24
21 PAGINA 22
@WERK AANDE MUUR VOLG ONS OP INSTAGRAM 26 #werkaandemuur Gebruik de hashtag op Instagram en maak kans om in het volgende magazine te komen! @ANITAHOMEBLOG @NMBR7_INTERIORDESIGN @MYRTHEJWS @OURLIFEATNO5 @ROSA.LIVING__ @APPELSCHUURKE @CARLASHUISJE_KLEINMAARFIJN @COMETOYOURSENSESBONAIRE @CREATEWOW_INTERIORDESIGN @HUISJE_SLOTSTAD @HOME.BYKATE @HAAGS_HUISJE @DONEBYMYSELFBLOG

nieuw

werk

De vrouw achter dit toffe Mixed Media vrouwenportret is Renske Herder. “Meestal is een tijdschriftpagina mijn uitgangspunt”, vertelt Renske. “Ik schilder over de pagina heen en dan zie ik wel wat er overblijft”. De stijl van Renske is te omschrijven als vrolijk en bohemian.

27WERK AAN DE MUUR nieuwemuur SEE THE TRUTH, BOHEMIAN VROUW PORTRET MIXED MEDIA, RENSKE. WERKCODE: 823767

De kleurrijke kunstwerken komen het beste tot zijn recht op materialen als canvas, HD Metal, aluminium dibond of Art Frame. Kies jij voor dit eigentijdse vrouwenportret?

We love binnenkijken 28 ‘Ik houd van aparte winkeltjes, marktkraampjes ofsimpelweg marktplaats ‘afstruinen’’

EEN PAREL UIT 1890

Marieke is een echte interieur junkie. Zes jaar geleden verhuisde ze, na 20 jaar in Australië gewoond te hebben, terug naar Nederland. Ze werkt nu als docent bij het Interieur Design Instituut en is actief als interieur influencer op Instagram. Ze renoveert graag huizen en dit heeft ze ook gedaan bij haar eigen huis. Ze woont in een herenhuis in hartje Haarlem dat gebouwd is omstreeks 1890 en vol zit met historische elementen.

29WERK AAN DE MUUR
GWENDOLYN AND THE TULIPS MARJA VAN DEN HURK WERKCODE: 472109
We love binnenkijken WERK AAN DE MUUR30

“Speel met lagen en texturen en voeg planten enkunstwerken toe”

THIS FEELS GRAND

Marieke vertelt: “Ons grachtenpand uit 1890 is een prachtig karakteristiek huis met 6 slaapkamers en 2 badkamers. Toen we hier binnenliepen, vielen we meteen op de prachtige hoge ornamentele plafonds en de historische elementen die bewaard zijn gebleven. Denk aan de originele suitedeuren, de trapleuning die over drie verdiepingen volledig intact was, het glas in lood overal, de grote ramen en het gevoel van ruimte. In de woorden van mijn man: ‘this feels grand!’. “

Toch had het huis nog wel wat liefde nodig en moesten de kluskleren aangetrokken worden. Marieke legt uit: “Ons huis is een pareltje van eind 1800. Het had alle elementen al in huis om er iets prachtigs van te maken. Maar het had wat liefde nodig. Letterlijk alles in huis is verbouwd en/of aangebouwd. We hebben alles naar eigen inzicht gerenoveerd tot een mooi resultaat. Daar ben ik best heel trots op!”

TRADITIONEEL HAND IN HAND MET INDUSTRIEEL

Hoe combineer je een traditioneel huis met aanbouw? Marieke tekende de oplossing. “De keuken was erg klein en we besloten dan ook meteen een flinke aanbouw te realiseren voor een echte woonkeuken. Naar mijn mening is het onmogelijk een aanbouw te matchen bij een historisch huis, en met mijn voorliefde voor de industriële stijl besloot ik al snel een moderne industriële aanbouw te ontwerpen die mooi afsteekt tegen het traditionele herenhuis. Het mocht vooral niet als een ‘serre’ aandoen, maar het moest echt een leefruimte zijn met een ‘wow’ factor.”

31

We love binnenkijken

IN DE STIJL VAN MARIEKE SHOPPING TIME!

ANYWAY

VAN

OVER MARIEKE WOONT in Haarlem

SAMEN met Australische man, zoon (15) en dochter (10)

INSTAGRAM @ whisperingbold WEBSITE whisperingbold.nl

AAN DE MUUR ANYWAY THE WIND BLOWS van db Waterman, Gwendolyn and the Tulips van Marja van den Hurk, Black still life matters

2 van Marion Kraus en Kaars van Dreamy Faces op Art Frame

BEKIJK MEER BEELDEN VAN MARIEKE

DROOMKEUKEN

Niet zo gek dat dit de lievelingsplek van Marieke is geworden. “Ik houd van een keuken waarin je kunt leven, gezellig kunt koken en waar alle belangrijke zaken worden besproken rondom het keukeneiland! Ik houd van de enorme piramidevormige lichtstraat en de natuurlijke lichtinval. De combinatie van het stoere HD metal met beton en het klassieke marmer met warm eikenhout. De zithoek met de bakstenen muur is een echte blikvanger. Één van mijn favoriete momentjes van de dag is dat half uurtje me-time op mijn blauwe bank in de zon met een drankje, net voordat de kinderen thuiskomen van school.”

IT’S IN THE NAME

Over de bank gesproken, daar ging nog een avontuur aan vooraf. “Ik heb maanden stad en land afgezocht naar DE perfecte bank om hem bij een woonwinkel in Haarlem (300m van ons huis) te vinden. Ik ging erop zitten (hij zat heerlijk) en keek naar het kaartje voor de details. Wat bleek? De bank heet Marieke net zoals ik! It was meant to be! Het was een teken, dat weet ik zeker. Ook geen moment getwijfeld en meteen besteld. En nog steeds helemaal verliefd.”

Een inspiratie tip van Marieke: “Mijn inspiratie komt van reizen, Pinterest, Instagram en de wereld om mij heen! Ik heb het geluk vrienden over de hele wereld te hebben, ieder met een eigen cultuur en stijl. Dus je kunt van alles wat meepikken. Ik houd van individuele stijl, aparte winkeltjes of marktkraampjes of simpelweg marktplaats ‘afstruinen’. Ik neem foto’s van alles wat me inspireert en heb zo altijd ideetjes standby voor in huis of een volgend renovatie project.

TIP VAN MARIEKE:

“Maak een plan en houd je eraan! Doe wat je gelukkig maakt. Natuurlijk maak je onderweg aanpassingen, maar geloof in je eigen visie. Het is zo makkelijk afgeleid te raken door het ruime aanbod, meningen van anderen en onzekerheid, maar je moet ervoor waken dat het geen bij elkaar geraapt zooitje wordt. Een praktische tip: speel met laagjes van verschillende texturen! En voeg planten en kunstwerken toe.”

32 WERK AAN DE MUUR
BLACK STILL LIFE VAN MARION KRAUS WERKCODE: 694759
THE WIND BLOWS
DB WATERMAN WERKCODE: 150382 BLOEMEN IN MIJN GEDACHTE KRIS STUUROP WERKCODE: 843644
we love binnenkijken 33
WIL JE EEN STIJLADVIES? thehomestyleclub 34

Denk dan eens aan de The Home Style Club!

Je krijgt een compleet interieurplan gemaakt door één van de stijliconen in zijn of haar eigen ongeëvenaarde smaak. Je koopt een stijladvies voor de ruimte die jij een make-over wilt geven, of gaat voor meerdere ruimtes met het complete pakket.

In ieder stijladvies vind je mooie verfkleuren, verschillende behangopties en een zeer uitgebreide shoplist voor ieder budget. Voor alle producten krijg je verschillende opties op basis van een S, M of L budget, waarmee je zelf gaat mixen en matchen tot jouw droominterieur. Je krijgt het advies á la minute in je mailbox dus je kunt direct aan de slag. Let’s decorate!

Hoe werkt het?

Stap 1: Doe de quiz en vind je perfecte match Alle stijladviezen van de Home Style Club zijn gemaakt door stijliconen in hun eigen, ongeëvenaarde smaak. Vind de stijlicoon die het beste bij jou past via de quiz of neem een kijkje in de binnenkijkers op hun website: thehomestyleclub.com

Stap 2: Selecteer de ruimte of het complete pakket. Op iedere stijlicoonpagina én in de shop van de Home Style Club vind je stijladviezen per ruimte. Selecteer een advies voor je woonkamer, eethoek of keuken of ga voor het complete pakket met een fabulous plan voor meerdere ruimtes.

Stap 3: Start nu & breng je advies tot leven. Zodra je het stijladvies hebt afgerekend ontvang je á la minute een e-mail met toegang tot het digitale stijladvies. Mix and match met echte mooie verfkleuren, behang en de producten uit de zeer uitgebreide shoplist tot jouw droominterieur.

WERK AAN DE MUUR FOTOGRAFIE: LOTTE VAN UITTERT
35

SCAN DE QRCODE OM NAAR DE TOUCH OF BLUE-COLLECTIE TE GAAN

TOUCH OF BLUE

Een groeiende trend binnen wanddecoratie is het gebruik van de kleur blauw. Er zitten vele soorten blauw in de Touch of Bluecollectie. Variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder. Ook de kleurtinten zijn verschillend: van blauw naar groen, blauw naar paars en blauw naar grijs. Laat je inspireren door alle verschillende tinten blauw.

36 SECLUSION VAN ROBERTO MORO - WERKCODE 912685 collectieshoppen

jouw stijl, jouw werk aan de muur

WERK AAN DE MUUR
STORM RAR KRAMER WERKCODE: 791674 GEO CIRCLE EVA WATTS UIT DE PI CREATIVE ART COLLECTIE WERKCODE: 818003 ALLIUM SOFT BLUE AMINDA WERKCODE: 682861 BLUE MONDAY MIRJAM DUIZENDSTRA WERKCODE: 885440 STERSTREPEN BOVEN DE NOORDZEE ANTON DE ZEEUW WERKCODE: 201128 ‘BLUE IRIS’ KIM RIJNTJES WERKCODE: 447318 DE BLAUWE BOOT MAX TER BURG FOTOGRAFIE WERKCODE: 765433 BLUE GENA THEHEARTOFART WERKCODE: 873829 37 INTO DEEP FLORAL BLUE 1 EYE CANDY WERKCODE: 990434 HORTENSIABLAADJES TEER EN ZACHT ELLEN DRIESSE WERKCODE: 955421 DE DEINING VAN DE BLAUWE ZEE FROMKEVIN WERKCODE: 1004659 BLOEMSTILLEVEN MET DELFTS BLAUWE VAZEN SANDER VAN LAAR WERKCODE: 982400

“Stadsgezichten schilder ik vooral in de nat-op-droog techniek, waarbij ik natte verf aanbreng op droog papier.”

“Ik begin een aquarel met het maken van een gedetailleerde potloodtekening.

Als de lijnen op papier staan, breng ik maskeervloeistof aan op de delen van het schilderij die wit moeten blijven.”

“Ik werk van licht naar donker, waarbij er bij elke laag weer een nieuw laagje pigment wordt aangebracht om de kleur steeds intenser te maken.”

REALISME

detechniek
IN EEN ILLUSTRATIEF JASJE 3X MEEKIJKEN OVER DE SCHOUDER VAN BEELDMAKER WATERCOLORWALL 38

ADVIES VAN STYLIST ROSANNE

Persoonlijk advies nodig? Onze deskundige stylisten helpen jou graag bij het vinden van hét perfecte werk. Stylist Rosanne geeft antwoord op al jullie vragen.

Wat is het verschil tussen canvas en Art Frame?

“Canvas wordt geprint op spierwit polykatoen canvas en gespannen om een houten frame. Het fijngeweven doek en de twaalf kleuren inkt zorgen voor een kleurecht resultaat.

Art Frame heeft een textieldoek dat opgespannen wordt in een aluminium frame. Het leuke van dit materiaal is dat je gemakkelijk doeken kunt wisselen.”

Zijn afwijkende maten mogelijk? “Bestel een kunstwerk in jouw favoriete materiaal en formaat. Op onze website tonen we formaten die het beste passen bij de verhouding van het werk. Heb je een afwijkende maat in gedachten, contact ons dan, want wij helpen jou graag verder.”

Welk materiaal is het meest geschikt in de keuken?

“HD Metal! De print wordt onder hoge druk in het HD Metal geperst waardoor de print vochtbestendig is. Je kunt het werk dus afnemen met een zachte (vochtige) doek. Super handig.”

Het stylistenprogramma Ben je nog op zoek naar het juiste kunstwerk dat bij je past en vind je het fijn dat iemand meekijkt met jouw wensen, interieur & ideeën? Dan kan je via onze website contact opnemen met een stylist. Wij helpen met het kiezen van een stylist die past bij jouw woonwensen. De stylist zal een betaald advies op maat geven met een werk dat bij jou past. En uiteraard helpen we je graag verder, mocht je daarnaast advies willen over de maat of het materiaal.

Geven jullie (online) advies? “Wij helpen jou graag met het vinden van iets moois én betaalbaars. Maak online een 1-op-1 afspraak via onze website zodat we je kunnen adviseren.

Voor iedere stijl hebben we een passend werk. Jouw stijl, jouw werk aan de muur.”

WIL JE ADVIES VAN EEN STYLIST? SCAN DEZE CODE

wmhelpt
GEZIEN OP TV SHOP JE VOLGENDE BESTELLING MET 10% KORTING! — KORTINGSCODE ARTFORYOU WERKAANDEMUUR.NL/KORTING KLAAR VOOR MEER KUNST AAN DE MUUR?

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.