Page 1

Food Academy News

3 oktober 2011

Wie-is-wie bij Food, Commerce and Technology Colofon Food Academy News bericht Food Academy Amsterdam is dit studiejaar gestart met de hbo-opleiding Food, Commerce over mbo en hbo opleidingen, and Technology. In deze rubriek komen medewerkers en docenten aan het woord. Praktijkprojecten en onderzoeken docent Rob van Anraad vertelt vanuit het met de nieuwste apparatuur uitgeruste lab. binnen Food Academy A’dam. Aan- of afmelden kan door een e-mailbericht te sturen aan: food@wellant.nl Ook reacties op de nieuwsbrief zijn hier welkom. Eerdere nieuwsbrieven terugzien kan op www.wellant.nl en typ Food Academy News in zoekfunctie. Neem ook eens een kijkje op foodacademyamsterdam.nl Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen géén rechten worden ontleend.

Rob van Anraad heeft net de eerste praktijkles met de studenten achter de rug. Hij geeft hen eerst theorie en begeleidt hen daarna met de practica. Hierin komen de voor de foodsector belangrijkste microbiologische, chemische en fysische bepalingen aan bod. “De analyses van de bouwstoffen bv - bepalen hoeveel eiwitten, koolhydraten, vet en drogestof in een levensmiddel zit – moet de student aan het einde van het jaar feilloos kunnen uitvoeren”, vertelt Rob. “De eerste les zijn we begonnen met algemene labvaardigheden zoals het wegen en het ijken van pipetten en het doen van standaard kwaliteitscontrole bepalingen. Zo krijgt de student o.m. de vraag of het monster azijn ook volgens de wettelijke bepalingen azijn genoemd mag worden. Het practicum uitvoeren bevalt hen wel, maar met de berekeningen naderhand zitten ze toch behoorlijk te worstelen.” Vragen aan Rob? Hij is te bereiken via e-mail: rob.vananraad@inholland.nl .

1000 liter duurzame soep – 6 okt ‘11

Smaak, daar zit wat in! - 25 okt ‘11

In de Week van de Smaak doen 60 leerlingen van Wellant mee aan een poging om 1000 liter duurzame soep te koken. De Kookklas-leerlingen doen dit op 6 oktober a.s. onder toeziend oog van wethouder Harry Wagemaker in het Dordtse Natuur- en Milieucentrum Weizigt.

In de vorige nieuwsbrief stond al de aankondiging van het symposium ‘Smaak, daar zit wat in!’ op 25 oktober a.s. bij Inholland Delft en georganiseerd i.s.m. NVVL. Al meer dan 50 deelnemers hebben zich aangemeld! Voor wie dit nog niet heeft gedaan, er is nog plaats! Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan door een email te sturen naar Indra Ferrier, evenementen@inholland.nl !

‘Dordt Loopt in de Soep’ - zoals het project heet, www. dordtlooptindesoep.nl - is een initiatief van (oud Wellantleerling) Remco Verkerk en Lex van Nek (www.mijnkoejouwkoe.nl). Het idee erachter is dat leerlingen ervaren hoe leuk en lekker het is om zelf soep te koken met duurzame ingrediënten uit de buurt en hoe fijn en dankbaar het is om anderen van jouw soep te laten genieten. In de buurt? Kom proeven De leerlingen starten om 9.30 uur met koken en zullen rond 12.30 uur hun eigengemaakte duurzame soep aanbieden aan voorbijgangers en bezoekers. Dus ben je in de buurt, kom dan zeker even langs! De soep die over is, gaat naar welzijnsdienst DWO Crabbehof (www.dwo.nl), die de soep zal verdelen via haar voedingsverdeelpunt.

Programma 16.00 uur Ontvangst met koffie/thee. 17.00 uur Dr. Markus Stieger van WUR over ‘How to enhance taste perception’ 17.30 uur (Spreker is een verrassing) 18.00 uur Maaltijd 19.00 uur Workshopronde 1 19.45 uur Workshopronde 2 20.30 uur Netwerkborrel tot 21.30 uur Workshops • Flavours creëren met Erik de Been (oud-student): Hoe praat je over geur en aroma, hoe maak je ze? • Cressen proeven met Frank van Vuure van Food Entertainment: Laat je zintuigen prikkelen met gezonde, verassende smaken en vormen!  • Wijnproeven met Roeland Buijsse, van ’t Leidsch Wijnhuys: Op zoek naar je eigen oordeel over een serie witte en rode wijnen en de techniek van het proeven.

Nieuwsbrief Food Acedemy Amsterdam 3 Oktober 2011  
Nieuwsbrief Food Acedemy Amsterdam 3 Oktober 2011  

food academy amsterdam wellantcollege

Advertisement