Page 1

Food Academy News

31 oktober 2011

Wie-is-wie bij Food, Commerce and Technology Colofon Food Academy News bericht In deze rubriek ditmaal een tweeluik van student Robin Hoek (r) en Gerry Kouwenhoven (l), over mbo en hbo opleidingen, projectleider Food Academy en docent. Robin is de allereerste student die zich inschreef! projecten en onderzoeken binnen Food Academy A’dam. Gerry: “Dat weet ik nog heel precies! Het was vrijdag en Aan- of afmelden kan door een e-mailbericht te sturen aan: food@wellant.nl Ook reacties op de nieuwsbrief zijn hier welkom. Eerdere nieuwsbrieven terugzien kan op www.wellant.nl en typ Food Academy News in zoekfunctie. Neem ook eens een kijkje op foodacademyamsterdam.nl Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen géén rechten worden ontleend.

we zaten middenin een afronding van een heel inspirerend project. Robin was net gestopt met een andere opleiding en wilde precies weten wat de inhoud was en hoe hij zich het beste op de opleiding kon voorbereiden.” Robin: “De opleiding bevalt heel goed en ik denk dat ik er veel mee kan later! De leerstof is interessant en er is veel persoonlijke aandacht. Het leukste vond ik de excursie naar het Food Center. Misschien ga ik later in sportvoeding verder. Ik train heel veel voor schaatsen en let goed op mijn voeding.” Gerry: “Robin is een fanatieke schaatser. Wanneer je topsport beoefent, zijn er condities waar je gebruik van kunt maken om school en topsport te combineren. Het seizoen is weer begonnen. Ben benieuwd of we hem bij de volgende Olympische Spelen zien!! Ik had verwacht dat hij het symposium ‘A’dams next foodsteps’ op 7-2 ’11 als leukste activiteit had genoemd. We gaan het herhalen en streven er naar dat het zijn leukste activiteit voor ’12 wordt!”

Food Academy op Makersfestival- 5 nov ‘11 In Amsterdam Nieuw West zijn plannen voor een stadslandbouwproject op het plein voor de creatieve hotspot ‘Garage Notweg’. Studenten van de Food Academy zijn hands-on betrokken bij de voorbereidingen voor deze ‘FoodScape’. Op 5-11 ’11 vindt op Notweg nr. 38 de presentatie van de plannen plaats en er is een foodmarket. Food Academy is de hele dag met een stand aanwezig en zal Smaaklessen verzorgen. Iedereen is van harte welkom van 11.00 – 17.00 uur, zie ook http://goo.gl/DmNHz ! ----------------------------------------------------------------------------

YFM Academie voor jonge professionals De Youth Food Movement (YFM) organiseert de YFM Academie voor jonge professionals (leeftijd t/m 35 jaar) en studenten. Het achtdaagse lesprogramma is gericht op het verbeteren van de toekomst van ons mondiale voedsellandschap. Thema’s die aan bod komen zijn o.m. vis, vlees, biodiversiteit, smaakeducatie, marketing en een Studiereis. De deelnemers gaan naar verschillende locaties en voeren gesprekken met vooraanstaande opinie- en beleidsmakers. Meer weten? Mail naar academie@youthfoodmovement.nl of kijk op www.youthfoodmovement.nl . Deelname kost 300 euro. Inschrijven voor deze boeiende cursus kan t/m 30-11 ’11.

Kansen regionale voedselvoorziening “We hebben een nieuwe kijk nodig op de rol van ons voedsel”, vertelt Susanne de Boer van Rabobank Amsterdam. “Ons voedsel kan nieuwe verbindingen maken in de Metropoolregio Amsterdam.” In dit kader voert de Rabobank momenteel onderzoek uit naar de potentie van een innovatieve regionale voedselvoorziening voor de stad. Wat zijn de kansen en uitdagingen wanneer we ons voedsel meer uit de regio halen? Wat is nodig om zo'n regionale voedselvoorziening te ontwikkelen? En hoe kan hierbij zo veel mogelijk winst worden behaald op sociaal, economisch en duurzaam vlak? De onderzoeksresultaten komen eind ’11 beschikbaar en zullen de basis vormen van een stedelijke samenwerking richting een duurzame voedselstrategie. Voor info: Houd www.rabobank.nl/amsterdam en deze nieuwsbrief in de gaten of neem contact op met Susanne de Boer via e-mailadres S.Boer@amsterdam.rabobank.nl! Studenten opgelet! Rabobank geeft 80 kaarten weg voor de Nacht van de Duurzaamheid, op 10 – 11 ‘11 van 20.00-3.00 uur in Heineken Music Hall A’dam zie www.nachtvandeduurzaamheid.nl. Aanmelden? Mail je naam en e-mailadres naar T.Franssen@rn.rabobank.nl.

Food Academy Nieuwsbrief nummer 14  
Food Academy Nieuwsbrief nummer 14  

Food Acedemy Amsterdam Nieuwsbrief nummer 14

Advertisement