Eyckelbergh | 3 februari 2023

Page 1

Eyckelbergh

Dansles

Trein

Ze vertelde: “Het was 07.00 uur toen de trein plotseling stopte. Ik dacht even dat we al in Den Bosch waren maar de trein minderde niet langzaam snelheid maar ging in één keer op de rem. Er was een vreemde stilte in de coupé, ik had heel even oogcontact met een medereiziger en wist dat hij aan hetzelfde dacht.

Aan de andere kant van het gangpad las een man zijn krant. Daar let ik dan op. Ik zag dat zijn hoofd niet langzaam de regels naar beneden volgde maar dat zijn ogen op één plaats ge xeerd bleven. Dat hij aan heel andere dingen dacht. Iemand belde op, “ik denk dat ik wat later kom want de trein is plotseling gestopt.”

“....”

“Nee, ik weet ook niet waarom.”

“....”

“Ja, dat zou goed kunnen, ik heb dat al een keer eerder meegemaakt. Ik laat wel iets horen als ik meer weet...

Doehoei!”

Het duurde lang voor er bericht van de machinist kwam, ”...aanrijding met een persoon.”

Het bleef stil in de coupé op zo nu en dan een zacht telefoongesprek na.

Een half uur later de melding “dat er hulptroepen onderweg waren” en buiten zag ik zaklampen en oranje hesjes en misschien ben ik wel emotioneel en hoeft dat helemaal niet maar ik werd er verdrietig van.

Achter me sprak een jonge vrouwenstem, “ik moet straks tentamen doen, dat haal ik nooit en het duurt een jaar voor ik weer kan.”

En iemand antwoordde zacht: “jij krijgt tenminste nog een kans.”

Een leuk artikel of wil je een STRAK vormgegeven advertentie? redactie@gielen.nl

IVN Bergeijk-Eersel

Natuurweetje: vogeltelling

De natuur dichtbij huis, in eigen tuin en soms in eigen vensterbank: er is zo vaak iets bijzonders te zien. Maar….. je moet er oog voor hebben. IVN Bergeijk-Eersel helpt de lezers ook in 2023 om meer te zien, te horen en te beleven. Deze week... vogeltelling

Door Anny van Kessel, vrijwilliger IVN-BE

Sinds enkele jaren doe ik mee aan de Nationale Vogeltelling in januari. Dat is heel leuk om te doen! De vogeltelling wordt georganiseerd door de Vogelbescherming en de tellingen worden gezamenlijk geregistreerd in een landelijke database. Als voorbereiding op die vogeltelling leggen we enkele weken van tevoren extra vogelvoer op onze voedertafel en hangen we extra potten vogelpindakaas op. Dat was trouwens laatst heel leuk: toen we die extra potten tegen de muur hadden opgehangen kwam er meteen een bonte specht van snoepen. Helaas was die tijdens de vogeltelling nergens te bekennen en kon ik hem niet

met de telling doorgeven.

Laatst zagen we ook weer een sperwer op het bankje in onze tuin zitten. Je zult wel begrijpen dat de koolmeesjes, pimpelmeesjes, mussen en vinken toen nergens te zien waren. Ze schuilden waarschijnlijk in de struiken... totdat het gevaar geweken was.

Hoe de vogeltelling werkt

Hoe het werkt? Ik hoefde maar een half uurtje uit te trekken en kon zelf het moment bepalen wanneer ik de vogels ging tellen. Dit jaar was de vogeltelling op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari. Ik ben op zaterdagmiddag voor het raam gaan zitten met pen en papier en heb een half uur vogels bekeken. Ik richtte me eerst op de huismussen. Op dat moment telde ik alle huismussen die ik waarnam. Vervolgens richtte ik mijn aandacht op het koolmeesje. Ook die telde ik op dat moment. Daarna ging mijn aandacht weer uit naar andere vogels (houtduif, merel, pimpelmees). Op een ander moment zag ik weer veel huismussen en telde die op dat moment. Dan noteerde ik het grootste aantal. Dus toen ik in dat half uur bijvoorbeeld 3 huismussen tegelijk zag en even later 5 huismussen, dan gaf ik door: 5 huismussen. Overvliegende vogels mocht ik niet meetellen van de Vogelbescherming.

BEZORGER GEVRAAGD

Wij zoeken een enthousiaste

BEZORGER voor de Eyckelbergh

in Luyksgestel omgeving Kerkstraat

Bekijk ook op onze website en meld je vrijblijvend aan op: www.bravom.nl

MEER INFORMATIE? Bel dan naar 06-46120847 of mail naar bezorgers@bravom.nl Vanaf 13 jaar gezonde bijverdienste!

Je kind en/of dierbare verslaafd?

Wij zijn een zelfhulpgroep voor naasten van verslaafden. Het doel van deze zelfhulpgroep is het leren omgaan met een verslaafde in jouw naaste omgeving. Wij creëren een veilige plek om je verhaal te delen met ervaringsdeskundigen in een omgeving waar niet geoordeeld of veroordeeld

•Ontvangst Jubileum Echtparen

• Idee indienen voor de aanmoedigingsprijs

•Jeugdgemeenteraad

•Officiële bekendmakingen

wordt. Een plek waar je tips en handvatten krijgt en niet te vergeten wat je rol is of kan zijn in deze rollercoaster van verdriet, onmacht, boosheid, onbegrip etc.

Elke 2e dinsdag van de maand vanaf 19.30 uur. Locatie: het Aquinohuis, Dr. Rauppstraat 52 te Bergeijk. Graag aanmelden via: moedigemoedersdekempen@hotmail.com of neem contact op met Sandra via tel.  0613400967.

4 Onderhoud & reparaties ALLE merken

4 Occasioncentrum; altijd 60 occasions

Wel jammer, want ik zag een ekster over onze tuin vliegen!

Hoe was mijn vogeltelling? Het resultaat viel me wel enigszins tegen. Vorig jaar had ik veel meer soorten en aantallen geteld. Ik weet ook niet hoe dat komt. Mijn telling was overigens: 10 huismussen, 7 heggemussen, 6 koolmeesjes, 2 pimpelmeesjes, 2 houtduiven en 1 merel. Nu kijk ik uit naar de landelijke telling. Zou de huismus weer ‘winnen’? In mijn tuin in ieder geval wel!

Info Elke maand wordt een Natuurweetje gepubliceerd. Alle gepubliceerde Natuurweetjes lezen? Kijk op onze website https://www.ivn.nl./afdeling/ ivn-bergeijk-eersel/natuurweetjes Wil je meer weten over de natuur? Wordt dan lid van IVN Bergeijk-Eersel. Aanmelden kan via de site of stuur een mailtje naar secretaris.ivnbe@ gmail.com.

Vorig jaar was de meest getelde vogel de huismus. © LeoJansen.

Basisschool St. Gerardus schenkt aan Voedselbank Bergeijk

Wist u dat er een kerstpostkantoortje was gevestigd in onze school? Alle kinderen bij ons op school mochten hier naar toe om hun kerstkaart te brengen.

In het postkantoor werkten 2 kinderen van groep 4 die de kaarten een stempel gaven. Elke stempel kostte 20 cent. Zo telden ze samen wat er uiteindelijk betaald moest worden bij het postkantoor. Daarna moest de post gesorteerd worden. Voor welke groep was de post? Elke groep had zijn eigen postvak. De volgende dag werden de kerstkaarten rondgebracht. Het was een echte belevenis. De postbezorgers waren enthousiast en blij, evenals de kinderen die de mooie kerstkaarten van hun vriendjes/vriendinnetjes of klasgenoten ontvingen. Het geld, van de kaartstempels, is bedoeld voor de voedselbank in Bergeijk. Er werd regelmatig wat extra betaald zodat het bedrag aardig opliep naar wel € 137,en 10 cent. Ook ná de kerstvakantie liep de actie nog even door, maar dan in een andere vorm: Iedereen kon voedsel doneren in de kratten bij de ingang van de school. Drie volle kratten met allerlei lekkernijen stonden klaar op vrijdag 20 januari. Op deze dag kwam de voorzitter van de voedselbank Bergeijk bij ons op school om alle goed voorbereide vragen van de kinderen te beantwoorden en ons

veel interessante informatie te geven over de voedselbank. Zo weten we nu dat er 30 gezinnen in de gemeente Bergeijk gebruik maken van de voedselbank en dat er wel 22 vrijwilligers bij de voedselbank Bergeijk werken. Dat de voedselbank hun voedsel krijgt van bakkers, supermarkten, boeren en bijvoorbeeld van acties, zoals van onze school. Van de donaties betalen ze de rekeningen voor de elektriciteit, de benzine en andere kosten. Iedereen die bij de voedselbank werkt doet dat vrijwillig omdat ze graag iets willen doen voor de medemens. Nou, dat is precies ook, waarom BS St. Gerardus aan de voedselbank schenkt! De voorzitter ging met een kleurrijke grote doos vol etenswaren en een dikke envelop met het donatiegeld naar voedselbank Bergeijk! Nogmaals dank aan iedereen die aan deze actie heeft deelgenomen! Het was een groot succes!

GEMEENTEBERICHTEN pagina’s
Bergeijk | Luyksgestel | Weebosch | Borkel en Schaft | Riethoven | Westerhoven COLUMN Mark van Roosmalen pagina 12 Wandelen over de Plateaux 48e jaargang 3 februari 2023 | 2398 pagina 6 pagina 8 Startersgroep Testloop pagina 8
Piepteuten
Kindermiddag
bij De Gouden Leeuw
10‐11 met o.a.
WIJ HELPEN U EN UW KIND! SCHEIDEN www.knegtmansadvocaten.nl BLADEL: 0497 - 38 38 68 BERGEIJK: 040 - 207 60 76 Wilhelminalaan 11 • REUSEL • T. 0497-641631 • www.autovangompel.nl
op voorraad van alle merken
4 Bedrijfswagen specialist

R.K. PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX

Parochiecentrum, Hof 16, Bergeijk, bereikbaar en te bezoeken van dinsdag t/m vrijdag van 09.00-12.30 uur. Tel: 0497-571828.

Het Parochiecentrum is op maandag gesloten.

Diaconaal Noodfonds telefonisch te bereiken via het Parochiecentrum (tijdens openingsuren). e-mailadres: Parochie-bergeijk@hetnet.nl www.parochiebernardus.nl

Het bedrag voor een misintentie is € 11,-.

H. PETRUS BERGEIJK ‘T HOF

Zondag 5 februari 11.00 uur 5e zondag door het jaar: Eucharistieviering m.m.v. Herenkoor.

Misintentie: Ouders van Hoof-Schilders.

Maandag 6 februari 18.30 uur: Eucharistieviering.

Misintentie: Voor een speciale intentie.

Dinsdag 7 februari 08.30 uur: Eucharistieviering.

Woensdag 8 februari 10.30 uur: Eucharistieviering in het Hofhuys.

Donderdag 9 februari 18.05 uur rozenkransbidden en aansluitend 18.30 uur: Eucharistieviering; na de viering uitstelling van het Heilig sacrament en aanbidding.

Zondag 12 februari 11.00 uur 6e zondag door het jaar: Eucharistieviering m.m.v.

Dameskoor.

Misintenties: Jo en Sus Box-van Uijtregt (vwg trouwdag); Nelly Beenen-van der Meeren (1e jaargetijde); ouders

Theuws-Slenders en overleden familieleden; Dilia van Grootel-van Eupen (vwg. jaargetijde); Harrie en Miet Janssen-van Hoof.

H. PETRUS BERGEIJK ’T LOO

Zaterdag 4 februari 19.00 uur 5e zondag door het jaar: Eucharistieviering met medewerking van het parochiekoor.

Zaterdag 11 februari 19.00 uur 6e zondag door het jaar: Eucharistieviering met medewerking van het parochiekoor.

H. GERARDUS MAJELLA BERGEIJK WEEBOSCH

Zondag 5 februari 9.30 uur 5e zondag door het jaar: Eucharistieviering m.m.v. het parochiekoor.

Misintenties: Voor een bijzondere intentie; St. Gerardus voor een bijzondere intentie; overleden leden van Broederschap St. Gerardus; voor de bedankjes en verzoekjes in het Gerardusboek.

Zondag 12 februari 9.30 uur 6e zondag door het jaar: Eucharistieviering m.m.v. het parochiekoor.

Misintenties: Piet en Gon Hoeks-Vromans; voor een bijzondere intentie; St. Gerardus voor een bijzondere intentie; overleden leden van Broederschap St. Gerardus; voor de bedankjes en verzoekjes in het Gerardusboek.

H. MARTINUS LUYKSGESTEL

Zondag 5 februari 09.30 uur 5e zondag door het jaar: Eucharistieviering m.m.v. het parochiekoor.

Misintentie: Jo Buijtels-Koolen; Maria en Jo v.d. Gruijthuijzen-Kennis (vwg. verjaardag); Walter Buijtels.

Woensdag 8 februari 19.00 uur: rozenkrans bidden in de Heilige Kruiskapel.

Zondag 12 februari 09.30 uur 6e zondag door het jaar: Eucharistieviering m.m.v. het parochiekoor.

H. WILLIBRORDUS RIETHOVEN

Zaterdag 4 februari 17.30 uur 5e zondag door het jaar: Eucharistieviering.

Zaterdag 11 februari 17.30 uur 6e zondag door het jaar: Eucharistieviering m.m.v. avondwakekoor.

H. SERVATIUS WESTERHOVEN

Zaterdag 4 februari 19.00 uur 5e zondag

Volledig gericht op uw laatste wens Lizet van Hove 06-53347288 · 24 uur

Dorpstraat 25A · Luyksgestel · www.uitvaartbegeleiding-kempenland.nl

WEEKENDDIENSTEN

ALARMNUMMER 1-1-2

Huisartsen Bij spoed in de avond, nacht of weekend belt u met de huisartsenpost: 040-2660505. website: www.shoko.nl.

Dierenartsen

Dierenkliniek De Kempen, locatie Bergeijk, Mr. Pankenstraat 9, 5571 CP Bergeijk, tel. 0497-571275. Behandeling uitsluitend op afspraak, voor spoedgevallen 24 uur per dag bereikbaar.

AED locaties: Kijk voor de locaties waar AED’s hangen op www.bergeijk.nl/AED.

Apotheek Bergeijk/Eersel: Openingstijden van de apotheken op werkdagen: Bergeijk (tel. 0497-551111) van 8.00-17.30 uur; Eersel van 8.00-17.30 uur.

Op zaterdag zijn apotheek Eersel en Apotheek Bergeijk gesloten. Buiten deze openingsuren wordt u verwezen naar de Centrale Dienstapotheek te Eindhoven, telefoon 040-2436666, Michelangelolaan 2, 5623 EJ Eindhoven (volg de bordjes spoedpost). Deze bevindt zich aan de achterzijde van het Catharinaziekenhuis. Daarnaast kent Apotheek de Run te Veldhoven een avondopenstelling, info telefoon 040-8889035.

ZuidZorg Wijkzorg

Er zijn momenten in het leven waarop je extra zorg en ondersteuning nodig hebt. Op zulke momenten kun je met een gerust hart vertrouwen op ZuidZorg. Want ZuidZorg brengt de zorg bij je thuis; of je nu lichte zorg nodig hebt of juist complexe. Wij zijn een organisatie voor thuiszorg (verzorging en verpleging) en zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen per week.

Algemeen: 040-2308400. Website: www.zuidzorg.nl.

Locatie Bergeijk: 040-8806940. E-mail: zorg.bergeijk@zuidzorg.nl.

Locatie Valkenswaard: 040-8806926. E-mail: zorg.valkenswaard@zuidzorg.nl.

Locatie Eersel: 040-8806939. E-mail: zorg.eersel@zuidzorg.nl.

Cordaad Welzijn

Cordaad Welzijn is een welzijnsorganisatie die met vrijwilligers en professionals doet waar ze sterk in is: mensen ondersteunen die hulp nodig hebben. Sterrenlaan 15, Veldhoven, tel. 040-2533443. We zijn bereikbaar maandag tot en met donderdag van 09.00-16.00 uur en vrijdag van 09.00-13.00 uur. E-mail: contact@cordaadwelzijn.nl of www.cordaadwelzijn.nl.

Ook het Steunpunt Mantelzorg is een onderdeel van Cordaad Welzijn de Kempen.

’De Boei’ Eersel en Bergeijk, GGzE-de Boei staat klaar voor mensen vanaf 18 jaar die kwetsbaar zijn en tijdelijk professionele hulp nodig hebben om het leven weer op de rit te krijgen.

Inloop in D’n Acterum, Voortseweg 9, 5521 JB Eersel, tel. 0497-515941.

Inloop Bergeijk, Dr. Rauppstraat 52, 5571 CH Bergeijk, tel. 0497-845434 https://sites.ggze.nl/groups/59-ggze-de-boei-eersel/welcome https://sites.ggze.nl/groups/70-ggze-de-boei-bergeijk/welcome

Verloskundigenpraktijk Bergeijk

Werkgebied: Riethoven, Westerhoven, Bergeijk, Luyksgestel en Weebosch. Spreekuur maandagmiddag/-avond, woensdagmorgen, donderdagmiddag.

Tel. 06-13378810

Moeders voor Moeders:

Voor alle zorgverzekeraars

0497 - 57 70 00 0497 - 57 70 00

Dr. Rauppstraat 60 • 5571 CH Bergeijk www.taxiverhoeven.nl

door het jaar: Eucharistieviering m.m.v. parochiekoor.

Zaterdag 11 februari 19.00 uur 6e zondag door het jaar: Eucharistieviering

Misintentie: Tiny Kwinten-Heijmans.

PROTESTANTSE KERK TE BERGEIJK

Zondag 5 februari, aanvang 10.00 uur. Voorganger ds. M. de Vries uit Bergeijk.

Zondag 12 februari, aanvang 10.00 uur. Voorganger ds. P. van Winde uit Soest.

De diensten worden ook live gestreamd. Vanaf 9.55 uur kunt u de dienst volgen via de website www.pkn-bergeijk.nl Zie onze website voor actuele informatie.

GEMEENSCHAP DE HOOGE BERKT

Hooge Berkt 16 Bergeijk

Gemeenschap de Hooge Berkt is een oecumenische geloofs- en leefgemeenschap waar gastvrijheid, meeleven, ontmoeting, stilte en bezinning centraal staan.

Je bent van harte welkom bij onze doordeweekse gebedsbijeenkomsten en in het bijzonder in de Lichtdienst op zaterdagavond en de viering op zondag.

Zaterdag 4 februari 19.15 uur Lichtdienst.

Zondag 5 februari 11.00 uur Oecumenische viering, na a oop gelegenheid voor ko e/thee.

Informatie over de Gemeenschap De Hooge Berkt, het aanbod aan activiteiten en de tijden van de vieringen zijn te vinden op onze website www.hoogeberkt.nl.

Taizéviering

Protestantse kerkje Eersel

Op donderdag 9 februari a.s. zal de één na laatste Taizéviering van het seizoen 2022/23 plaatsvinden.

Deze viering is zoals gewoonlijk in het Protestantse kerkje, Markt 38, Eersel en begint om 19.30 uur.

Kenmerkend voor een viering in de stijl van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé in Frankrijk zijn de korte teksten, de liederen die veelal zacht worden gezongen, de stilte voor meditatie en het lichtaltaar.

Halverwege de viering is er gelegenheid voor iedere bezoeker om een kaarsje aan te steken op het lichtaltaar, waarna er stilte is voor eigen overwegingen. Dit lichtaltaar symboliseert de overwinning van het licht op de duisternis.

Deze keer staat de viering in het teken van het licht als bron van alle leven op aarde. Licht is ook een universeel symbool dat in alle religieuze tradities voorkomt.

We kunnen in dit verband ook denken aan uitdrukkingen als ‘licht zijn voor elkaar’ en een ‘lichtend voorbeeld zijn’ of ‘het licht zien’, en het is veelzeggend dat een plant vanuit de donkere wortels naar het licht toe groeit, en zo is het ook de mens die in spirituele zin naar het licht toe groeit.

Het Taizékoor, onder leiding van Eelco Kroon, neemt u mee in de meditatieve zang, die als een mantra werkt. Iedereen is van harte welkom bij onze viering.

Voor meer informatie over onze vieringen, zie onze website: www. taizevieringen-eersel.nl, of mail naar e.kroon@onsbrabantnet.nl.

Alleenstaandengroep Samen Verder

Bergeijk en omstreken

Zondag 12 februari Jaarvergadering na a oop kaarten en/of spelletjes. Van 13.30 tot 17.00 uur. Indien men een agendapunt heeft voor de vergadering graag schriftelijk inleveren bij een van de bestuursleden.

Informatie: Toos Jongenelen, tel. 040-2017632/0800-0228070.

Stichting Nieuwe Levenskracht Bergeijk

Aanvragen voor financiële ondersteuning bij plotselinge, (nog) niet te declareren kosten bij ziekte, ongeval of handicap. Petrie Evers, tel. 06-5732 5409, maandag, woensdag, vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. Spreekuur Mobielkantoor CZ-groep

Iedere woensdag van 15.15 tot 16.15 uur op de markt, voor de kerk.

’t Hofhuys – verpleeghuiszorg en restaurant Verpleging en verzorging, behandeling en therapie, dagbesteding en huishoudelijke zorg in het kader van de WMO. Eerselsedijk 2, Bergeijk. Telefoon 088-2457795. Al onze diensten zijn 24-uur per dag bereikbaar. www.zorginoktober.nl

Lumens Algemeen Maatschappelijk Werk, de Combinatiefunctionaris Jeugd, Dorpsondersteuning en de Crisisdienst

Burgemeester Magneestraat 1, 5571 HB Bergeijk, Tel: 040-219 3300

Mailadres: aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl

Crisisdienst (buiten kantooruren): 040-2530350

Buro Slachtofferhulp Regio Eindhoven, Postbus 324, 5600 AH Eindhoven, tel. 040-2116625 (op werkdagen van 10.00-16.00 uur).

Steunpunt Politie de Kempen: Enkel op afspraak in het gemeentehuis (Burgemeester Magneestraat 1, 5571 HB Bergeijk) te bezoeken. Tel. 0900-8844 (geen spoedgevallen) www.politiebergeijk.nl

Kindertelefoon ZO-Brabant: 0800-0432 (Gratis) iedere dag van 14.00 tot 20.00 uur.

De Luisterlijn: Wil je je hart luchten, je verhaal kwijt of gewoon even een praatje maken? Voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek, is er De Luisterlijn. Je kunt bellen, mailen of chatten. Anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Bel 088 0767 000 of kijk op www.deluisterlijn.nl.

EHBO: Aanvragen hulpverlening: Tim van den Dungen, e-mail ehbobergeijkevenementen@gmail.com. Tel. 06-51001244.

’Storingsdienst’ Bergeijk

Elektriciteit/Gas (24/7) 0800-9009.

Water (24/7) 073-6838888.

Storingen Centrale Antenne Inrichting: Tel. 0900-1580 of 0800-1424.

Maandag t/m vrijdag: 08.00-24.00 uur; zaterdag en zondag: 10.00-22.00 uur.

Ook op zon- en feestdagen.

Dierenambulance 24 uur per dag bereikbaar, tel. 0900-1120000 (€ 0,15 per minuut).

Centraal Meldpunt zorginstellingen: tel. 040-2549999.

* voor hulp bij het huishouden

* verpleging of verzorging thuis

* uitleen verpleegartikelen

* maaltijdvoorziening en alarmering

* dagopvang, dagverzorging of dagbehandeling

* (tijdelijke) opname in een verzorgingshuis of verpleeghuis

Calamiteitennummer gemeente Bergeijk 0497-551480

Voor meldingen na kantooruren of in het weekend die niet tot de eerstvolgende werkdag kunnen wachten, bv. omgewaaide boom of gat in de weg.

Spreekuur & Advies: Over de Sociale Zekerheid b.v. ZW, WAO, WW, ABW, WvG. De hulpverlening is gratis, de privacy van de betrokkenen wordt gewaarborgd. De spreekuren zijn voor iedereen toegankelijk. In voorkomende gevallen wordt gericht doorverwezen naar andere (hulpverlenings)instanties, als bemiddelaar of begeleider (op uw verzoek). Spreekuuradres: Torendreef 20 (het Kompas) 5531 ET Bladel. Spreekuurtelefoon: 0497-385069. Spreekuurdagen en tijden: Donderdag 09.00-11.30 uur. Telefonisch spreekuur woensdag 09.30-11.00 uur.

CJG+ de Kempen Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 12.30 uur op 0497-745544. Als er buiten kantoortijden (09.00 - 17.00 uur) crisissituaties zijn waarbij een kind of jongere is betrokken, dan kun je contact opnemen met Spoed4Jeugd op telefoonnummer: 088-0666999. Coördinatie- en adviespunt huiselijk geweld de Kempen: 24 uur bereikbaar, tel. 0900-1262626.

Inloopochtenden van AIC De Kempen:

Eersel: Voortseweg 9. Iedere 1e vrijdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur

Dit met uitzondering van de schoolvakanties! Meer informatie via aic-dekempen@nva-nb.nl. Buurtzorg Bergeijk, thuiszorgorganisatie voor verzorging, verpleging, palliatieve/terminale zorg thuis.

24 uur-service 7 dagen per week. Burgemeester Magneestraat 12F - 5571 HD Bergeijk, tel. 06- 22048510.

Dorpsondersteuners Bergeijk ’t Hof: Nicole Zelissen, tel. 06-46768195

De Weebosch: Sjaan Janssens, tel. 06-12317604

’t Loo: Fernanda Raijmakers, tel. 06-30892414

Luyksgestel: John Vlassak, tel. 06-40991542

Riethoven: Lieneke Verspaandonk, tel. 06-55225856

Westerhoven: Helma van Gerven, tel. 06-30900687

pagina 2 De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023
info@bravom.nl
Bezorgklachten?

Bergeijkse boeren is met Frank van Poppel

Frank van Poppel nam vorig jaar het akkerbouwbedrijf over van zijn ouders Frans en Riek, waar hij voorheen mee in maatschap zat. Twee jaar eerder zijn ze gestopt met de melkveetak van het bedrijf, waardoor Frank zich nu 100% op de akkerbouw kan richten. Dat mag ook wel, want met de vele hectares aardappels, uien, waspeen, boontjes, suikerbiet, graan, snijmaïs en gras die Frank bewerkt, is er altijd wel werk aan de winkel!

Januari is een rustige tijd voor Frank. Er wordt onderhoud gedaan aan de machines en er is tijd om op skivakantie te gaan, want in de zomer zit vakantie er normaal niet in. Een mooi moment om eens te vragen hoe het seizoen van een akkerbouwer er eigenlijk uit ziet. Frank vertelt: “Het jaar begint met het onderwerken van de groenbemester, dat is een gewas dat ik in het najaar ervoor heb gezaaid. De groenbemester neemt voedingsstoffen op die na de teelt van het hoofdgewas in de bodem zijn achtergebleven. Hierdoor wordt uitspoeling (van met name stikstof) tegengegaan. Na het afsterven van de groenbemester komen alle voedingssto en weer beschikbaar voor het nieuwe gewas. Vervolgens bemest ik de grond met koeienmest van lokale boeren, eventueel aangevuld met kunstmest of mineralenconcentraat (circulaire kunstmest).”

Balletje Speciaal bij CV De Eykels!

Op carnavalszaterdag 18 februari van 14.00 tot 16.30 uur vindt er ook dit jaar weer, een groots carnavalsbal plaats in De Kattendans georganiseerd door carnavalsvereniging De Eykels.

Dit is een carnavalsbal SPECIAAL voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en hun familie en/of begeleiding. Dit alles onder het motto ‘Balletje Speciaal’. Deze middag zal er meer licht in de zaal zijn en wordt de muziek op een jn volume gezet, zodat iedereen evenveel plezier kan hebben met carnaval. De hele middag zal er volop gehost, gefeest, gedanst en gezongen worden. Ook zijn onze dansmarietjes aanwezig en zij zullen hun mooie dansen laten zien. Tevens wordt er ook een leuke attentie weggegeven door onze Oppereykel Henri d’n Urste en zijn prinses Anika.

Dus wilt u in een rustigere omgeving carnaval vieren kom dan gezellig langs op carnavalszaterdag. Dan maken we er samen een gezellige middag van.

De volgende stap in het proces is het ploegen en zaaiklaar maken van de grond. “Ploegen doe ik steeds minder.” legt Frank uit. “Ik probeer waar mogelijk niet-kerende grondbewerking toe te passen, zodat ik de plantenresten van het vorige seizoen bij het nieuwe gewas houdt. Hierdoor hoef ik minder te bemesten.” Vervolgens wordt het gewas gezaaid of gepoot. Als de gewassen in de grond zitten, is het werk echter niet gedaan. Iedere week loopt Frank over elk perceel om te kijken hoe het land erbij ligt, hoe de groei van de gewassen is, of er onkruid groeit, hoe vochtig het is enzovoorts. “Indien nodig kan ik dan bijsturen met gewasbescherming of moet ik bijvoorbeeld beregenen. Om te bepalen wanneer ik moet beregenen word ik geholpen door vochtsensoren in de bodem. Deze registreren eerder droogte dan dat je het met het oog kunt zien, waardoor je eerder start met beregenen maar je in totaal minder liters water hoeft te geven.” Tot slot kan er dan worden geoogst, wat voor ieder gewas op een ander moment in het seizoen gebeurt. De meeste gewassen worden direct van het land opgehaald door een verwerkende partij. De aardappelen bewaart Frank in een speciale bewaarloods, waar ze middels een ventilatiesysteem op de ideale temperatuur en luchtvochtigheid worden bewaard. Zo kunnen ze op meerdere momenten in het jaar aardappels leveren. Bovenop de bewaarloods liggen trouwens 850 zonnepanelen, waardoor Frank naast voedselleverancier ook energieleverancier is voor omgerekend 75 huishoudens. Ná de oogst is het meteen weer vooruitdenken. Frank: “Ik laat van ieder perceel bodemmonsters nemen. Afhankelijk van het gewas dat ik het jaar erop op het perceel wil zaaien, kies ik een groenbemester die speciek de groei van aaltjes onderdrukt die schadelijk zijn voor dat gewas. Zo heeft het nieuwe gewas meteen een frisse start.”

Frank ziet al met al een goede toekomst tegemoet voor de akkerbouw: “Door de steeds strengere regels wordt het op minder plekken mogelijk om voedsel te produceren in Nederland. Op de plaatsen waar akkerbouw blijft behouden zullen de gewassen met steeds minder middelen onkruid- en plaagvrij moeten worden gehouden. Dat is een hele uitdaging, maar ik verwacht daardoor wel dat de opbrengstprijzen voor de gewassen zullen stijgen.” Op de vraag wat hij zelf nog voor toekomstplannen heeft antwoordt Frank: “De stal waar voorheen de koeien stonden wil ik graag slopen, en hier een bewaarloods voor uien en plantenmateriaal voor terugzetten. Mogelijk zou ik daar ook nog een boerderijautomaat willen plaatsen zodat mensen rechtstreeks producten van mij kunnen afnemen.”

sneeuwvlaai met meringue ’sneeuwvlokken’ 29,90 18.00 chocolade-noten-koek met pecannoten en hazelnoten 2,85 2.50 vruchtenvolkoren van rogge en spelt 4,70 3.95

Bergeijks bierbrood, halfgebakken desembrood, bereid met ’Dansende Katten Bier’. Heerlijk bij de borrel! 3.50

11 worstenbroodjes

De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 pagina 3 De Televisie Specialist met
LAGE PRIJS! STEVENS TELEVISIES Grootschoterweg 105 · Budel-Schoot Tel. 0031 (0) 495 493616 WWW.STEVENSBUDELSCHOOT.NL UW (O)LED TV ADRES! Tel. 0497-573917 www.jvdkeukens.nl Mooie auto’s met BOVAG garantie www.pietbosmans.nl Kledingreparatie Lidia Hét adres voor reparatie
vermaken
Ook
Schutsboom 51 Bergeijk Tel.
een verrassend
en
van kleding.
voor op maat gemaakte dameskleding kunt u bij ons terecht.
0497-571391
AANBIEDINGSBROOD Aanbieding geldig t/m 11 februari minder koolhydraten 3,90 3.60 LEKKER ZOET Aanbieding geldig t/m 27 februari
Hof 43c - 5571 CB Bergeijk • Dorpstraat 58 - 5575 AE Luyksgestel Nieuwstraat 22b - 5521 CC Eersel
Deze aanbiedingen vindt u ook terug op onze website.
de lekkerste raad van elf 22,00 18.00
Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. www.alzheimer-nederland.nl

Bespaar geld én voorkom familieleed met een goed testament!

De grootste voordelen van een testament

Bespaar op de erfbelasting

Benoem een of meer executeurs die de nalatenschap regelen naar jouw wensen

Zorg ervoor dat je partner niet ineens het huis uit moet

Verdeel de erfenis zoals jij dat wilt

Hét notariskantoor van de Kempen voor ondernemers, nalatenschappen familierecht & estate planning!

Ook in 2023 een testament voor iedereen !

Heeft u recent weer de advertentie voor bijeenkomsten over testamenten zien staan? Zoals bekend, wordt daar een heel algemeen verhaal gepresenteerd. Voor persoonlijke vragen is weinig gelegenheid. Je moet die trouwens maar durven te stellen als de buurman ook in de zaal zit. Voor persoonlijke vragen is dus een tweede gesprek nodig. Niet gratis en daarna moet je toch nog naar de notaris, voor een derde en vierde gesprek. Al met al omslachtig, onpersoonlijk en onnodig duur.

De specialist

Waarom niet direct naar de specialist? Bij Lexperience, hét notariskantoor in de Kempen voor ondernemers, nalatenschappen, familierecht & estate planning, kun je vrijblijvend terecht voor een persoonlijk adviesgesprek. In zo’n gesprek kun je in een veilige omgeving jouw wensen bespreken. Daar kan bijvoorbeeld worden bekeken hoeveel eventueel op de erfbelasting kan worden bespaard, hoe de eigen bijdrage voor langdurige zorg kan worden beperkt of wie uw nalatenschap kan afwikkelen.

Wettelijke regeling

Veel mensen denken dat een testament maken niet nodig is. Omdat de wet alles al regelt, of omdat het vermogen niet groot genoeg is. Het tegendeel is waar volgens Lexperience notarissen in Eersel: een testament kan voor iedereen nuttig zijn. De wet bepaalt bijvoorbeeld dat de langstlevende echtgenoot alle goederen erft maar ook alle schulden moet betalen, waaronder de erfbelasting van de kinderen. De kinderen erven een niet opeisbare vordering op de langstlevende echtgenoot: een tegoedbon. Maar wat als bijvoorbeeld jouw vermogen in de overwaarde van het huis zit en jij de erfbelasting over de tegoedbon van de kinderen moet betalen? Of als jij zelf wilt bepalen wie de nalatenschap afwikkelt?

Voorbeeld

Van getrouwde ouders met twee kinderen laat de eerste ouder bij overlijden € 120.000,als erfenis na (de overwaarde van de woning). Zonder testament kan de erfbelasting hierover oplopen tot circa € 4.000,-, te betalen door de langstlevende echtgenoot. Bij een erfenis van € 300.000 tot € 16.000,- (afhankelijk van scale rekenregels). Met twee goede testamenten voor veel minder kan de erfbelasting vaak worden beperkt tot nul.

Uitnodiging

Neem ook in 2023 contact op met Lexperience voor een vrijblijvende afspraak; privé, zonder extra kosten. Je bespreekt jouw wensen met de verantwoordelijke voor het opstellen van het testament. Kort daarna worden de aktes getekend en heb je de zaken op orde.

pagina 4 De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023
Lexperience notarissen Eikenburg 5 • 5521 HZ Eersel • 0497 – 22 51 22 • info@lexperience.nl • www.lexperience.nl - laatste ronde sale
van de afgeprijsde prijs OUDE PROVINCIALEWEG 31 HAPERT www.stappaerts-mode.nl OPENINGSTIJDEN Maandag 13:00 - 18:00 Di t/m vr 09:00 - 18:00 Zaterdag 09:00 - 16:00 Das Keukens | Groenstraat 5-A1 5513 NB Wintelre | T. 040 - 205 2884 Onze keuken wordt het hart van uw huis!
-

Signgrass® in Bergeijk is gespecialiseerd in het produceren van kunstgraslogo’s en -speelmatten. Al onze producten zijn custom-made en worden wereldwijd door onze klanten geïnstalleerd bij o.a. sportevenementen als de Olympische Spelen, voetbalclubs als Westham United en FC Eindhoven, scholen en openbare ruimtes.

Wegens uitbreiding van onze productiefaciliteiten zijn wij op zoek naar een

Productiemedewerker (32-40u)

In deze functie ben je samen met collega’s verantwoordelijk voor:

• Het gehele productieproces en het onderhoud van het machinepark.

• Het afwerken van onze unieke producten, conform klantspecifieke wensen.

• Het te woord staan van leveranciers en koeriersdiensten.

• Zorg dragen voor het verzendklaar maken van de producten voor (inter)nationaal transport.

• Voorraadbeheer.

• Je wordt intern opgeleid om alle kneepjes van het kunstgrasvak te leren.

• Je kunt een uitdagende baan, actieve werkomgeving, informele werksfeer en leuke collega’s verwachten.

• Vanzelfsprekend bieden we je een marktconform salaris, reiskostenvergoeding en passende arbeidsvoorwaarden.

Weet jij van aanpakken en vind je het leuk om mee te werken aan unieke producten voor internationale relaties? Kijk voor meer informatie op www.signgrass.com/about-us of neem direct contact met ons op! De vacature sluit op 24 februari 2023.

Bel, mail of app naar Leon van Zijl: tel. 06-5321 8711, e-mail: leon@signgrass.com

Acties bij Lingerie at Corina

De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 pagina 5 2+1 SECRETS CADEAU OP ROOD EN ZWART
Ten Cate Secrets 2+1 gratis*
50% korting
2e Chantelle en/of Passionata item*
Bij inleveren van een oud Felina item, 10 euro korting* Elsenhof 8 Bergeijk www.lingerie-at-corina.nl 50% korting 10 euro korting * Acties geldig tot en met 18-2-2023 nu 1000m2 carnavals plezier parkeren voor de deur ma - vrij 10:00 - 20:00 zaterdag 10:00 - 17:00 zondag 12:00 - 17:00 alle dagen open! new location: De Hoef 12b Hoogeloon Neem alvast een kijkje in onze winkel
op
Tel. +31 497 57 25 45 • info@signgrass.com • www.signgrass.com

Dansles in Bergeijk, in zaal de Gouden Leeuw!

Stijldansen nieuwe stijl, met de dansen van nu. Salsa/bachatta, swingsolution, het kan allemaal in Bergeijk. Een gezellig avondje uit? Toe aan een nieuwe hobby? Lessen op elke dag van de week.

Dansschool Hellendoorn, al 79 jaar de gezelligste dansschool van Brabant, heeft weer een uitgebreid dansaanbod voor jong en oud... van 5 (jongste) tot 87 jaar (oudste leerling).

3 generaties van professionele dansleraren staan garant voor de nieuwste trends, maar natuurlijk ook voor de traditionele dansen, waarbij een gezellig avondje uit centraal staat.

Stijldansen nieuwe stijl: voor alle leeftijden en geheel aangepast aan deze tijd zodat je je op elk feestje van je beste kant kunt laten zien.

Salsa/bachata: Voor alle leeftijden, lekker uitleven op latin muziek, en veel makkelijker te leren dan je denkt.

De lessen worden verzorgd in:

De Kempen; Valkenswaard, Bergeijk, Bladel en Reusel. Met wekelijks gezellige dansavonden om het geleerde in praktijk te brengen... of gewoon lekker dansen (ook voor niet leden).

Wil je dansen als sport beoefenen? Dat kan ook, dansschool Hellendoorn is aangesloten bij alle grote wedstrijdbonden, zowel voor ballroom en latin als streetdance en hip hop. Gezien de vele 1ste plaatsen een goede keus.

Ben je verhinderd, je kunt de hele maand februari nog instromen.

Kunt u al dansen, instromen is bij ons geen probleem, wij zoeken een geschikte club. Van beginners tot en met topklasse. Diverse niveaus. Ook gezelligheidsclubs!

Dansen wanneer het u uitkomt? Wij verzorgen danslessen op alle dagen van de week, waardoor u geen dansles hoeft te missen. Bij voorbeeld bij onregelmatige diensten. U zit niet vast aan een bepaalde dag. (gratis inhaal lessen).

Geen partner? Singles, Dansschool Hellendoorn heeft inmiddels een reputatie op het gebied van alleengaanden dansclubs!

Workshops: Op feestjes, of andere gelegenheden, een leuke activiteit, groepen die een leuke workshop willen zoals Salsa, Night fever, Rock and Roll, Stijldansen, Tango, etc. kunnen op locatie of in onze dansschool terecht. Privé les of trouwcursus behoort tot de mogelijkheden, ook aan huis. Wij hopen u te mogen begroeten bij de grootste en gezelligste dansschool van Brabant. Voor aanmeldingen en info (lestijden) kunt u bellen naar W. Hellendoorn, 06-55140501. Of kijkt u op www.dansschoolhellendoorn.nl voor het complete programma.

pagina 6 De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 Gratisrolluik Bijaankoop vaneendakkapel infebruari&maart 2023 www.polyworkxdakkapel.nl|0497-820220|LangeVoren16B|5521DDEersel Theater Artemis 11 02 The Cosmic Carnival 09 02 Zoutmus 10 02 Milène van der Smissen 10 02 kattendans.nl

Vier samen met CV De Eykels

Kindercarnaval in de Kattendans

Al vele jaren op een rij organiseren wij gezellige carnavalsmiddagen voor de kinderen. Dit jaar ook weer het vertrouwde programma in De Kattendans. De entree is gratis en iedereen is welkom van nul tot honderdenelf. Op zondag, maandag en dinsdag vanaf 14.30 uur, zijn er verschillende leuke activiteiten. Er is een grote tekentafel opgesteld waar de kinderen kunnen kleuren, en er staat binnen zelfs een groot springkussen. Bovendien zijn er diverse spelletjes, elke dag staan er wel weer andere spelletjes opgesteld zodat het iedere dag weer leuk blijft om te spelen.

De kinderen kunnen een kaartje halen wat ze zelf moeten afstrepen als ze een spel hebben gedaan. Bij een volle kaart kunnen ze die inruilen tegen gratis popcorn bij de popcornkraam.

Bouwen in Bergeijk

We horen het overal om ons heen, er zijn te weinig huizen, er moet meer gebouwd worden, de woningen zijn voor starters niet meer te betalen. Die geluiden horen we niet alleen landelijk maar ook binnen Bergeijk. Als gemeente staan we dan ook voor de uitdaging om de komende jaren voldoende woningen te bouwen. Een uitdaging die we graag aangaan.

De afgelopen jaren zijn de gezinssamenstellingen veranderd, er zijn meer alleenstaanden en kleinere gezinnen. Daarnaast worden we steeds ouder en blijven mensen langer zelfstandig thuis wonen. Het is belangrijk hier rekening mee te houden bij het bouwen van betaalbare woningen. Waar voorheen toch vaak veelal de grotere gezinswoningen met een tuin gebouwd werden zetten we nu in op

Ook op de dansvloer worden de kinderen vermaakt, met onder andere het cadeautjesspel, de beroemde krantendans, en voor de mensen onder ons die al vaker carnaval met de Eykels hebben gevierd de grappige onderbroekendans. Maar dat is nog niet alles ook dit jaar kunnen de kinderen zich weer laten schminken. En er wordt regelmatig snoep uitgedeeld door onze Oppereykel Henri d’n Urste en zijn prinses Anika. Tevens hebben wij ook dit jaar weer een loterij speciaal met kinderprijzen en troostprijzen en is er een grabbelton aanwezig. Elke dag laten onze dansmarietjes hun danskunsten weer graag aan jullie zien.

Dus trek je gekste, mafste out t aan en kom gezellig carnaval vieren met CV De Eykels in de Kattendans.

het bouwen van kleinere gezinswoningen en woningen voor 1 of 2 personen. Dit zorgt voor doorstroom in de woningen, waardoor meer mensen een passende (bij hun leefstijl en budget) woning kunnen vinden.

Als CDA Bergeijk vinden we dat er in alle kernen gebouwd moet worden. Om tot nieuwe ontwikkelingen te komen moeten diverse stappen doorlopen worden. Niet enkel de gemeente bepaald waar er gebouwd mag worden, ook de provincie speelt daarin een rol, zij wijst gebieden aan waarbinnen in- of uitbreiding mogelijk is. Dus ook al is de eerste schop nog niet in de grond gegaan, er wordt binnen onze gemeente volop ingezet op nieuwbouwprojecten in al onze kernen. Als CDA zijn we dan ook erg blij te zien dat deze inspanningen steeds meer vorm krijgen in onze kernen. Een mooi voorbeeld daarvan is de Kappelledries in de Weebosch. Op dit moment wordt het plan Kapelledries

De zitting zit er weer op in Ko egat

Met 2 dagen een totaal gevulde zaal is afgelopen weekend de zitting een succes geweest. Het was een topprestatie van vele artiesten. Enkelen waren zelfs behoorlijk ziek deze week maar iedereen stond uiteindelijk op het podium. Wat een kanjers! Alle laatste nieuwtjes uit het dorp zijn weer uitgewisseld zowel tijdens als na de voorstelling, want ook daarna was het nog erg lang reuze gezellig.

We hopen dat alle artiesten en de mensen achter de schermen, zowel de debutanten als diegene die al even mee draaien, zich weer aanmelden voor een volgend seizoen.

In Ko egat gaat het carnavalsprogramma verder met andere activitei-

2, waar alle nog te bouwen woningen al verkocht zijn, woonrijp gemaakt en afgelopen week bespraken we in de gemeenteraad een voorstel voor Kapelledries 3 waarbij we inzetten op het bouwen van nog eens 58 woningen. Waarvan 65% van deze woningen gebouwd worden voor de doelgroepen waar we extra op inzetten, senioren, starters en sociale huurwoningen.

Als CDA vinden we bouwen voor doelgroepen in alle kernen van groot belang om de leefbaarheid in onze kernen voor nu en de toekomst te garanderen. Naast bouwen in de Weebosch zetten we ook volop in op het bouwen van voldoende woningen in al onze kernen. Daarover vertellen we een volgende keer graag meer.

Samen blijven we bouwen aan de leefbaarheid van Bergeijk.

Peter van Hoof, CDA Bergeijk.

ten : Zaterdag 4 februari komen de leden van de Ko egatse Raad van Elf langs om de nieuwe uitgave van de Fluitketel te overhandigen. Tevens kunt u weer loten kopen om de vereniging te steunen en een kans te maken op een heerlijke krentenmik. Wij willen u vragen om die dag contant te betalen.

De lootjes kosten: 4 loten € 1,-; 10 loten € 2,50; 20 loten € 3,50; 45 loten € 5,-; boekje € 10,-.

Zaterdag 11 februari organiseert Carnavalsstichting de Ko eleuters een carnavalsavond voor de jonge ouderen en senioren. Voor iedereen van 55 jaar en ouder! Aanvang 20.00 uur. Sluiting 24.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Locatie: foyer in de Buitengaander.

We gaan er een gezellige avond van maken met o.a. optreden van de Leuterhannekes en andere acts en (dans) muziek. Komt u in carnavalskleding? Indien u graag wilt komen, maar geen

WONINGEN TE KOOP/ TE HUUR GEVRAAGD!

Marloes Verdonschot-de Kort van DELA

Wij zijn per direct op zoek naar middenwoningen, hoekwoningen, (half)vrijstaande woningen en appartementen in diverse prijsklassen voor zowel verkoop als verhuur.

Bij ons heeft u: Alleen bij verkoop betaalt u ons; Scherp tarief; Persoonlijke aandacht; Een makelaar die het werkgebied kent.

vervoer heeft, geef het door, en wij zorgen voor vervoer. Graag aanmelden voor 7 februari via mail of telefoon. Dorpsondersteunerwh@gmail. com of tel. 06-30900687.

Leden van de KBO kunnen aanmelden via de KBO.

Ons ervaren team helpt u graag om het afscheid altijd persoonlijk en bijzonder te maken. Voor leden en ieder ander. Ga voor informatie naar dela.nl/bergeijk of bel 0497 72 92 40 voor een persoonlijk gesprek.

JAN WILLEMS

T 0497 38 17 75 / 06 531 463 64

E jan@vostersonroerendgoed.nl

Makelaar gemeente Bergeijk en Valkenswaard

Maak geheel vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken en/of een gratis waardebepaling te ontvangen.

Slagerij ansen

Weebosch 63 5571 LW Bergeijk Tel. 0497-541329

aanbiedingen (wo. 8 t/m za. 11 februari)

biefreepjes kilo € 22,50

varkensrollade kilo € 10,75

rauwe ham 100 gram € 2,25

Alleen woensdag en donderdag

babi pangang kilo € 11,95

Openingstijden: wo.van11.00-17.30uur do.van 9.30 -17.30 uur vrij. van 9.30 -17.30 uur za. van9.30-16.00uur

U kunt ook een bestelling mailen of per telefoon doorgeven (info@slagerijjansen.nl/0497-541329) zodat wij de klanten zo snel mogelijk kunnen helpen.

De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 pagina 7
‘Wij staan altijd voor u klaar.’

Zondag 12 februari

Receptie en kindermiddag bij de Piepteuten!

Het jaarlijkse ‘weekje vooraf’ bij de Piepteuten staat weer op het punt van beginnen.

Het belooft weer een grandioze middag te worden met spelletjes, dansen, hossen en springen samen met alle kinderen van het Urnegat, Rommegat Ko egat Eykels, Teutengat en Piepteuten en alle andere kinderen die een gaaf feestje mee willen vieren.

Vooraf is er een receptie van 12.30 uur tot 14.00 uur van Prins Giel d’n Urste met Prinses Chloë, Adjudant Dylano, Majorette Dewi waarbij wij u van harte uitnodigen om hen te komen feliciteren. Het gebeurt allemaal in zaal de Gouden Leeuw. Aansluitend is er dan vanaf 11 minuten over twee het spetterende weekje vooraf. Samen met jeugdprins Ties en Prinses Hilde uit het Rommegat met hun dansgardes en jeugdprins Thijs en Prinses Manon uit het Urnegat, met de dansgardes de ‘Urnerockers’ gaat het feest beginnen. Ook Jeugd-

Computer- en tablet/smartphone

cursussen voor ouderen

2023 mogelijk laatste cursusjaar?

Stichting Ouderen & Informatietechnologie (S.O. & I.) organiseert al 24 jaar met veel succes computercursussen voor ouderen uit Bergeijk en omstreken. Het totaal aantal cursisten sinds de oprichting van onze stichting nadert onze 4000e deelnemer. Maar de laatste tijd en met name na de coronaperiode merken wij dat er minder aanmeldingen zijn van cursisten. Dit in grote tegenstelling tot onze beginperiode toen er een grote belangstelling was voor onze cursussen. Wij merken dat er voor onze doelgroep geleidelijk minder behoefte is ontstaan om computerlessen te volgen doordat men op jongere leeftijd opgroeit met informatica.

Daarom overwegen wij als bestuur om mogelijk aan het einde van het jaar 2023 te stoppen met het verzorgen van computercursussen. Naar verwachting dus dit jaar uw laatste kans om deel te nemen.

Overweegt u om toch een Computerof tablet/smartphone cursus te volgen, meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan. Binnenkort gaan er weer nieuwe cursussen van start, waarvoor u zich kunt inschrijven. Bent u 50 jaar of ouder, dan leren wij u graag omgaan met de computer/laptop, tablet/ smartphone. De lessen vinden plaats in een gemoedelijke sfeer; de groepsgrootte is maximaal acht personen. Tijdens de cursus wordt ruime aan-

Een bijzonder concert

Een concert in de planning met twee harmonieorkesten.

Harmonie Theodatus uit Luyksgestel samen met het Riethovens Harmoniecorps. Geen uitwisselingsconcert maar een samenwerking. Dus samen muziek maken. Zowel de harmonieorkesten als mede de slagwerkgroepen gaan samen het concert verzorgen.

Zet de datum 22 april alvast in je agenda want het belooft niet alleen bijzonder te worden maar ook nog erg aansprekend. Het concert vindt plaats in De Drie Linden in Luyksgestel en begint om 20.00 uur.

De repetities zijn inmiddels al volop

Zorgen voor Veiligheid

Jeugd die op school uitvalt, jongeren die lijden aan depressies of gokverslaving, ouderen die slachto er worden van oplichters. In deze tijd is het voor velen lastig om hun weg te blijven vinden in de maatschappij. Een van de doelen van het veiligheidsbeleid in de Kempen is om ‘de burger in positie’ te brengen. Hiermee wordt bedoeld dat we weerbaarder, zelfredzaam en samenredzaam moeten zijn.

prinses Nienke met Hofdame Saar van de Ko eleuters zijn aanwezig en brengen hun dansgarde mee. Natuurlijk zijn ook de dansgardes van de Eykels deze middag te bewonderen. Nadat jeugdprins Giel d’n Urste en Prinses Chloë van de Piepteuten de middag hebben geopend kan het feest losbarsten.

DJ Robert Bolt gaat zorgen voor keigave muziek zodat we met z’n allen van voor naar achteren kunnen en van links naar rechts. Er zijn spelletjes en de dansgardes laten hun dansjes zien.

dacht besteed aan e-mail en internet.

Naast de cursus Windows 10 kunt u zich ook inschrijven voor een Vervolgcursus Windows 10, een cursus Gebruik van een iPad of iPhone, een cursus Gebruik van een Android tablet of Android smartphone. De laatstgenoemde cursussen genieten steeds meer belangstelling. Bij alle cursussen wordt een boek of naslagwerk meegeleverd. U kunt dus thuis alles nog eens nakijken want het boek is en blijft van u!

Informeren en inschrijven kan op verschillende manieren:

• U komt gezellig even langs in ons leslokaal tijdens de wekelijkse inloopmiddag op dinsdag van 14.0016.00 uur.

Locatie: gebouw van de Muziekschool, Dr. Rauppstraat 35, Bergeijk.

• U kunt contact opnemen voor uw aanmelding of als u nog aanvullende vragen heeft met onze cursuscoördinator, de heer A. Slenders, tel. 0497573191.

Wij verwelkomen u graag als cursist.

Stichting Ouderen & Informatietechnologie

Natuurlijk is er regelmatig een lekkere traktatie.

Kom jij ook mee feesten op deze zondagmiddag? Je bent van harte welkom en breng gerust papa, mama, oma, opa of je vrienden en vriendinnetjes mee. Het einde van de middag is rond de klok van 18.00 uur.

We zien jullie in zaal de Gouden Leeuw. Tot zondag 12 februari! Groetjes bestuur Piepteuten.

IVN Winterwandeling over de Plateaux

Gidsen van IVN Bergeijk-Eersel nemen u op zondag 12 februari mee door het mooie natuurgebied Plateaux en laten u zien hoe de natuur zich in de winter laat zien.

Het natuurgebied de Plateaux, 359 ha groot, is een enorm afwisselend gebied met een rijke historie. We gaan de vloeiweiden, de heidevelden en het aangeplante bos zien.

Dit is een van de weinige plaatsen waar de vloeiweiden nog werkzaam zijn. Het gebied is voorgedragen voor de Unesco-lijst voor immaterieel erfgoed. Het is een Natura 2000 gebied.

De wandeling is circa 4 km lang en duurt ongeveer 2 uur. U kunt gratis deelnemen. Heeft u een verrekijker, neem deze dan zeker mee.

Meer informatie over de wandeling: Hans van Nunen, tel. 06-27443884, mail info.ivnbe@gmail.com of kijk op www.ivn.nl/be.

Cursus voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 24 jaar die opgroeien met zorgen in het gezin. Het kan zijn dat je mee moet helpen in het huishouden of een rol hebt in de verzorging van een gezinslid. Maar dit hoeft niet perse het geval te zijn. Maak jij je zorgen om een gezinslid of heeft een van jouw gezinsleden zorg nodig?

Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Niet iedereen wordt gezien Op zich lijkt hier niks mis mee. Het is toch prima om vaker een oogje in het zeil te houden bij je buurman, of om een verwante te helpen? Maar niet iedere burger of elk gezin is lid van een club of heeft familie om de hoek. Door wie worden zij dan gezien en geholpen? Fijn als burgers elkaar meer helpen, maar de overheid is wel vaker nodig om zorg te dragen voor de onzichtbare ‘uitvallers’; voor mensen die alleen staan en niet worden gezien.

Sociale antenne

Het is een lastige taak voor een gemeentelijke organisatie om deze mensen te bereiken en te helpen. Daarvoor heb je sociale partners nodig met de juiste antennes. Zij weten

wie echt in de problemen zit. Voor mensen die overlast veroorzaken zijn zij van grote betekenis in het voorkomen van negatief gedrag. Met de juiste zorg hoef je uiteindelijk minder te stra en. Onze boodschap in de gemeenteraad: laten we volop investeren in jeugd en kwetsbaren, zodat een veilige leefomgeving voor iedereen ontstaat.

Wil je met ons meepraten over dit soort onderwerpen? Bezoek onze openbare fractieavonden of mail suggesties naar: info@glpvdabergeijk.nl.

Edwin van Onna Raadslid GL-PvdA Bergeijk

aan de gang en er staat ook al een repetitiedag gepland om samen tot één mooi geheel te komen.

Vanaf begin maart kunnen er entreekaarten voor € 7,50 p.p. gereserveerd worden. Naast het reserveren van een entreekaartje is er een mogelijkheid een pauzearrangement ten bedrage van € 6,50 per persoon te reserveren. Dit arrangement houdt in dat er een drankje met een borrelplankje klaar staat voor u in de pauze. Verdere informatie volgt snel. Als het maar vast in uw agenda staat. Hopelijk tot 22 april 2023.

Harmonie Theodatus Luyksgestel en het Riethovens Harmoniecorps.

Veel mensen denken bij het woord ‘mantelzorg’ aan persoonlijke verzorging en het doen van het huishouden. Voor sommige kinderen en jongeren is dit inderdaad het geval. Maar het gaat er vooral om dat deze kinderen en jongeren zich zorgen maken om hun naaste en zich vaak, onbewust en ongemerkt, aanpassen aan de situatie.

Wereldwinkel Eersel

Hoe geniet je het beste en gemakkelijkst van etherische oliën?!

Aromalampjes: Deze zijn vaak gemaakt van aardewerk. Ze bestaan uit een waterbakje en de warmtebron is meestal een waxinelichtje. In het gevulde waterbakje druppelt men wat olie naar wens waardoor de geur verspreid wordt naarmate het water verdampt. Of door wat druppels op een kussen, doekje, sjaaltje of op het beddengoed te sprenkelen. Onaangename luchtjes worden dan door

Ook in de winter is het prettig wandelen over de Plateaux.

Vertrekplaats en -tijden

Vertrek vanaf de Werkschuur van Natuurmonumenten, Barrier 15a, 5571 TV Bergeijk (zijweg van de Luikerweg, N69 Valkenswaard-Hasselt, tegenover benzinepomp 200 meter

Veel jonge mantelzorgers hebben een jne jeugd en zitten lekker in hun vel. Sommigen raken echter in de problemen, hebben een laag zelfbeeld of halen lagere cijfers op school.

En dat laatste willen wij voorkomen. Daarom organiseren wij binnenkort een 6-wekelijkse cursus voor jonge mantelzorgers. Tijdens deze cursus is aandacht voor mindfullness en zelfvertrouwen. We gaan onderzoeken waar jij blij van wordt en wat jij nodig hebt om in je kracht te staan. We willen daarmee een plek bieden waar jij jezelf mag zijn als jonge mantelzorger. De cursus duurt 6 weken en start op 6 maart. Als je je opgeeft, verwachten we dus ook dat je er alle 6 bijeenkomsten bij bent. Maandag 10 april slaan we over omdat dit 2e paasdag is. De laatste bijeenkomst is hierdoor op 17 april. De cursus vindt plaats op maandagen, in de MFA in Hapert (adres: Oude

aangename vervangen. In het bad door ’n paar druppels aan je shampoo of badschuim toe te voegen. In dweil of schoonmaakwater, hier wordt voornamelijk lavendel of tea tree olie gebruikt, deze zijn beide ontsmettend.

Belangrijke en algemene notities

Etherische oliën zijn een mooi geschenk van de natuur maar vervangen nooit een arts. De olie nooit zonder deskundig advies puur op de huid, in de ogen of op slijmvliezen aanbrengen. Bij twijfel aan overgevoeligheid een klein beetje olie op de huid aan de binnenkant van de elleboog aan-

voor de Belgische grens).

Datum:zondag 12 februari

Tijd:13.30 uur

Entree: gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar kom op tijd.

Provincialeweg 21 in Hapert). Inloop is vanaf 15.15 uur. We starten om 15.30 uur en sluiten om 17.00 uur af.

Deze cursus is speciaal bedoelt voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6-12 jaar.

Voor andere leeftijdsgroepen zal op een later moment een cursus georganiseerd worden.

Voor aanmelden of meer informatie neem contact op met Ee e Heesterbeek (telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag tot 14.30 uur en donderdag)

T: 06-58797156 | M: ee eheesterbeek@cordaadwelzijn.nl

Of met Dianne Coolen (telefonisch bereikbaar op dinsdag en woensdag)

T: 06-58789368 | M: diannecoolen@ cordaadwelzijn.nl

F: facebook.com/jmzcordaadwelzijn|

I: @jmzcordaadwelzijn

brengen. Na 24 uur geen reactie dan is er waarschijnlijk geen overgevoeligheid te verwachten.

De esjes etherische olie na gebruik direct sluiten en nooit op kunststof of gelakte ondergrond plaatsen. Nooit bij open vuur plaatsen.

Etherische oliën altijd buiten bereik van kinderen houden.

Meer informatie in de winkel! wereldwinkeleersel.nl

pagina 8 De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023
Een leuk artikel of wil je een STRAK vormgegeven advertentie? redactie@gielen.nl

Met Boer Burger Beweging méér communicatie

15 Maart Verkiezing Provinciale Staten en Waterschapsbestuur

stimulerend beleid in plaats van een sanctionerend beleid.”

Verkeerde belangen

Door Renate Mattijssen

Op 15 maart van dit jaar vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap plaats. Het is voor Boer Burger Beweging voor ’t eerst dat ze aan deze verkiezingen meedoen en de verwachtingen zijn hoog gespannen. De lokale kandidaten vertellen graag over de standpunten.

Communicatie

“Eigenlijk is er één ding dat bij BBB bovenaan staat: communicatie”, vertelt Johan van Dommelen uit Reusel. “Er worden in dit land zoveel beslissingen genomen die niet uitgelegd worden; burgers begrijpen het gewoon niet en dat moet anders.” Wil Meulenbroeks uit Lage Mierde vult aan: “In Nederland wordt beleid gemaakt op het wantrouwen van de burger, er wordt niet nagedacht over de gevolgen, over wat bepaalde beslissingen met mensen kunnen doen. In onze optiek kun je onder dwang geen verandering bewerkstelligen. Met begrip wel. BBB gaat voor een

In Brabant is werk genoeg voor de politiek. Albert van Selst uit Wintelre gaat voor een zetel in het Waterschap. “Het Waterschap houdt zich bezig met de kwaliteit en kwantiteit van het drinkwater. Wij zijn het uitvoeringsorgaan van de overheid. Ook hier ervaren wij dat er te weinig communicatie naar de burgers is. Als partij zien we maatregelen genomen worden die de verkeerde belangen dienen en daar willen we verandering in brengen. Een voorbeeldje: één van onze taken is om het grondwater op peil te houden. Als je weet dat er bijvoorbeeld in Eindhoven dag en nacht pompen draaien om tunnelbuizen van wegen droog te pompen en dat water gaat rechtstreeks naar de Maas, dan gaat er in onze ogen iets verkeerd. Je kunt dat water ook terug naar de beken en sloten laten gaan. Dan hebben de boeren in de zomer nét iets meer ruimte om hun gewassen te beregenen.”

Het moet anders De politiek heeft de mond vol over klimaatadaptatie maar werpt zoveel barricades op dat het voor de burger niet meer te snappen is. Marloes Jansen uit Reusel: “Neem het afscha en de salderingsrege -

Goede ontwikkelingen bij MERAS & VITAL Fysiotherapie

MERAS Fysiotherapie heeft al jaren als motto ‘Brengt gezondheid in beweging’. Daarom stimuleren de fysiotherapeuten van deze praktijk hun cliënten om in beweging te blijven of te komen.

Ze doen dat al jaren met succes. Immers, MERAS Fysiotherapie is een begrip in de Kempen en staat bekend als een praktijk met een hoge mate van deskundigheid op veel deelgebieden van de fysiotherapie. Door de organisatorische samenvoeging per 1 oktober 2022 met Vital Fysiotherapie zijn de deskundigheden uitgebreid met geriatrie fysiotherapie en de behandeling van cliënten met centraal neurologische aandoeningen. Geriatrie fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van de ouder wordende mens met complexe problematiek. Centraal neurologische aandoeningen zijn bijvoorbeeld een hersenbloeding, ziekte van Parkinson, dementie of MS. Nu is MERAS Fysiotherapie zelf in beweging. Per 1 januari 2023 is de maatschap van MERAS Fysiotherapie met 3 collega’s uit-

gebreid. Naast Frans List, Bernadette Henselmans en Gijsbert Jansen zullen Amber Paarhuis, Inge Fabrie en Emma van Ooijen de maatschap versterken. Amber is een vertrouwd gezicht bij MERAS, Inge en Emma zijn collega’s die bij Vital Fysiotherapie werken.

De drie nieuwe maatschapsleden zullen op termijn de gehele maatschap gaan overnemen en de komende jaren ervaring gaan opdoen in alles wat te maken heeft met het ondernemen in de fysiotherapie. Met hun enthousiasme, positieve instelling en steun van alle collega’s zal het in beweging brengen van gezondheid van en door MERAS & VITAL Fysiotherapie in de toekomst verzekerd zijn.

De naam van Vital Fysiotherapie blijft gewoon bestaan evenals het telefoonnummer 0497-517272, MERAS blijft eveneens bereikbaar op het vertrouwde telefoonnummer 0497530383.

ling: ‘leuk’ als je net geïnvesteerd hebt in zonnepanelen. Het is toch veel logischer dat je de burgernancieel pro jt laat hebben van die investering? Als het alleen geld kost, gaat er straks niemand meer mee in duurzaamheid. Dat kun je als politiek niet uitleggen en dat moet volgens BBB dus écht anders.”

Mens in plaats van geld centraal Ook over mobiliteit heeft BBB een standpunt. Ad Houbraken uit Bergeijk: “De kleine kernen komen

met OV helemaal niet meer aan bod en dus wordt de leefbaarheid aangetast. Privatisering is uiteindelijk niet echt een succes gebleken.

Je kunt elke euro maar één keer uitgeven. Op dit moment is het beleid om steeds maar nieuwe wegen aan te leggen, in plaats van te investeren in OV. Wat BBB betreft moeten we veel meer de mens in plaats van geld centraal stellen.”

Elke stem telt De campagnetrein dendert. Overal waar de kandidaten komen,

willen ze graag in gesprek met de kiezer. Johan: “Ik weet dat de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschappen een beetje een ver-van-mijn-bed-show zijn maar toch wil ik oproepen te gaan stemmen. Elke stem telt en met de aankomende verkiezingen kies je mee aan de invulling van de Eerste Kamer. Als BBB beloven wij in ieder geval méér communicatie.”

www.boerburgerbeweging.nl

De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 pagina 9
Van links naar rechts: Johan van Dommelen (P), Marloes Jansen (W), Albert van Selst (W), Wil Meulenbroeks (P) en Ad Houbraken (W). (P) = Provinciale Staten, (W) = Waterschap.
Word donateur! Ga naar DierenLot.nl

BErgeijkLEEF

Nieuws & Bekendmakingen

Bijeenkomst gouden en diamanten echtparen

Informatieavond werkzaamheden Eykereind

Alle voorbereidingen voor de werkzaamheden aan het Eykereind zijn zo goed als afgerond. De aannemer van de werkzaamheden is bekend en de werkzaamheden zijn gepland. Vandaar dat we aanwonenden, betrokkenen en geïnteresseerden graag uitnodigen voor een informatieavond op dinsdag 14 februari 2023 om 19.00 uur in het gemeentehuis van Bergeijk. Tijdens bijeenkomst bespreken we de uitvoeringsplannen en de planning. De werkzaamheden Eykereind betreft het gedeelte tussen de rotonde bij de brandweerkazer-

Op dinsdag 24 januari werden 64 echtparen die in 2022 hun gouden of diamanten huwelijk vierden door burgemeester Arinda Callewaert en wethouders Mathijs Kuijken, Stef Luijten en Marko van Dalen gefeliciteerd en in het zonnetje gezet. Dat gebeurde in theater De Kattendans in Bergeijk.

Op woensdag 15 januari 2023 kwam de jeugdgemeenteraad weer bij elkaar. Deze keer hebben de kinderen, onder voorzitterschap van wethouder Marko van Dalen, (spelenderwijs) geleerd over democratie en debatteren. Daarnaast kregen ze uitleg over de BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs. Door samen het interactieve spel Democracity te spelen werden ze uitgedaagd om keuzes te maken in wat een dorp of stad nodig heeft aan voorzieningen. Uiteraard ging het daarbij ook over de bijbehorende kosten. In groepjes werd druk overlegd over wat zij belangrijk vonden en waarom. Samen kwamen ze tot een heel mooi plan met verschillende gebouwen. Deze plannen hadden stiekem wel wat weg van hun geliefde Bergeijk.

Nadat ze zelf allerlei keuzes hadden gemaakt waren ze natuurlijk erg benieuwd hoe dat vergaderen nou in het ’echt’ gaat. Tijdens het vragenhalfuurtje werden leden van de ’echte’ gemeenteraad het hemd van het lijf gevraagd.

Woensdag 12 april is de volgende bijeenkomst. De jeugdgemeenteraad gaat dan een activiteit verzinnen voor alle leerlingen van de groepen 8 in de gemeente Bergeijk. ‘Samen sta je sterk en verbinding maken met elkaar’ is het thema wat centraal zal staan in het beste idee. De gemeente Bergeijk trekt een mooi budget uit van € 11.500,om de komende twee jaar deze activiteit te realiseren.

ne (Borkelsedijk) en de rotonde Fressevenweg/Enderakkers. Het gaat om een fors werk, waarbij dit gedeelte Eykereind volledig wordt heringericht. Afgezien van de bovengrondse inrichting, kabel - en leidingwerk van nutsbedrijven, wordt ook de riolering vervangen en wordt een nieuwe hemelwater riolering aangelegd.

De avond staat volledig in het teken van de uitvoering. De aannemer zal zich presenteren en hij zal de werkzaamheden, de afsluiting en omleidingen, planning en fasering doornemen. Als gemeente zullen we deze avond

nog even kort terugkomen op de plannen en de stimuleringsregeling ”afkoppelen hemelwater”. We verwachten een ruime belangstelling en willen u vragen zich vooraf aan te melden via www.bergeijk.nl/eykereinduitvoering. Aanmelden kan tot en met maandag 13 februari a.s.

Heeft u naar aanleiding van deze uitnodiging nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Ferry Jansen, tel. 0497-551455 of via e-mail ferry.jansen@bergeijk.nl.

Meld je idee voor de BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs aan vóór 1 april 2023

Heb je een goed idee om Bergeijk een duurzamer te maken en wil dat graag komend jaar gaan uitvoeren?

Laat het ons weten en meld jouw initiatief aan voor de BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs. Een prijs voor inwoners die samen een bijdrage leveren aan een toekomstbestendig Bergeijk. Hiervoor is in totaal € 5.000,vrijgemaakt. Inwoners van de gemeente kunnen hun idee kenbaar maken en daarmee maximaal € 1.500,- voor de uitvoering krijgen.

De BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs is bedoeld voor alle inwoners of groepen inwoners binnen de gemeente Bergeijk.

Dus alle inwoners, buurtverenigingen, scholen, sportclubs, bedrijven en vriendengroepjes van de gemeente kunnen hun duurzame, groene, energiebesparende en creatieve ideeën indienen.

Voor meer informatie, voorwaarden, voorgaande prijswinnende initiatieven of het aanmelden van een idee, ga naar www.bergeijk.nl/begreen.

Bestemmingsplan Forest Village onherroepelijk

In januari 2022 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de toekomstige ontwikkeling van luxe vakantiepark Forest Village, op voormalig recreatiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel, vastgesteld. Op het besluit werd beroep aangetekend door de vereniging van eigenaren van de 31 bestaande recreatiewoningen. Zij waren het niet helemaal eens met de

inpassing van hun woningen in het geheel. De initiatiefnemer is met hen in gesprek gegaan en heeft het plan op een paar punten gewijzigd waardoor het beroep weer is ingetrokken. Daarmee is het plan nu officieel onherroepelijk.

Wethouder Mathijs Kuijken: ”Ik ben blij dat het plan nu onher-

roepelijk is. Daarmee is de weg vrij voor de initiatiefnemer om eindelijk aan de slag te gaan met de herontwikkeling.” Op het terrein komen straks 340 luxe lodges waarbij Landal Greenparks als beheerder gaat optreden.

pagina 10 De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023
Jeugdgemeenteraad leert spelenderwijs over democratie en debatteren
Vervolg
zie volgende pagina.

Bestemmingsplan Forest Village onherroepelijk (vervolg)

Ook krijgt het park een aantal centrale voorzieningen zoals een binnenzwembad en horeca. ”We kunnen niet wachten dat er op deze plek weer volop gerecreëerd kan gaan worden, aldus Kuijken.”

Naar verwachting presenteren de ontwikkelaar en investeerder op korte termijn het definitieve ontwerpplan met daarbij een indicatieve planning.

Openbare bekendmakingen

Uitgebreide bekendmaking van vergunningen, meldingen en ontheffingen via internet

De gemeente Bergeijk maakt alle kennisgevingen van vergunningen, meldingen en ontheffingen digitaal bekend in het gemeenteblad op https://www.officielebekendmakingen.nl. Via deze website kunt u zich gratis aanmelden om berichten te ontvangen over meldingen uit uw buurt.

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning

•Bergeijk, De Paaldreef 14, uitbreiden tennishal

•Bergeijk, De Uitvang 4, aanleggen inrit/uitweg

•Bergeijk, Lijnt 10, bouwen van een bedrijfshal

•Bergeijk, Tuinveld 33, aanleggen inrit/uitweg

•Westerhoven, Dorpstraat 9, aanbouwen van een keuken

Verleende omgevingsvergunningen

•Bergeijk, Berkenlaan 18, bouwen van een bijgebouw

• Bergeijk, Eerselsedijk 51, kappen van 11 bomen waarvan voor 4 bomen ook uitvoeren van een werk van toepassing is

•Bergeijk, Lijnt 10, bouwen van een bedrijfshal

• Luyksgestel, Boscheind 56, plaatsen van een duiker en het aanleggen van een inrit/uitweg

•Riethoven, Kievitlaan 4, bouwen carport en tuinkamer

•Riethoven, Schoolstraat 28, bouwen van een carport

Geweigerde omgevingsvergunning

•Bergeijk, De Uitvang 106, aanleggen inrit/uitweg

Sloopmelding

•Bergeijk, Hagelkruis 36, verwijderen van asbesthoudende materialen

•Bergeijk, Herikstraat 14, verwijderen van asbesthoudende materialen

• Luyksgestel, Neerrijt 25, slopen en asbest verwijderen van een gebouw

• Westerhoven, Ekkerweg 2, slopen en asbest verwijderen van een bijgebouw

• Westerhoven, Heijerstraat 10, verwijderen asbesthoudende materialen dakbeschot

COLOFON

Openingstijden Gemeentehuis:

Gemeentehuis:

Maandag, woensdag en donderdag: 09.00-17.00 uur

Dinsdag: 09.00-19.00 uur

Vrijdag: 09.00-12.30 uur

Telefonische bereikbaarheid:

Maandag, woensdag en donderdag: 08.30-17.00 uur

Dinsdag: 08.30-19.00 uur

Vrijdag: 08.30-12.30 uur

Telefoon: 0497-551455

E-mail: info@bergeijk.nl Website: www.bergeijk.nl

Publiekszaken:

Maak een afspraak via: www.bergeijk.nl/afspraak

Tijdens openingstijden kunt u persoonlijk en zonder afspraak aangevraagde reisdocumenten en rijbewijzen afhalen.

Zorgloket:

Het zorgloket werkt volgens het principe van vrije inloop: Maandag t/m vrijdag 09.00-12.00 uur

Melding brandveilig gebruik

•Bergeijk, Eykereind 69, brandveilig gebruiken van een gebouw

Verlengen beslistermijn

• Bergeijk, Woeste Polder 9 5571VH Bergeijk, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (starten van een camping als nevenactiviteit bij agrarisch bedrijf)

•Luyksgestel, Dorpstraat 58, veranderen gevels

Ingetrokken aanvragen omgevingsvergunning

•Bergeijk, Weebosch 68, verbouwen eetcafé tot een slagerij met eetgelegenheid en bovenwoningen

• Bergeijk, Weebosch 68, verbouwen van een eetcafé tot een slagerij met eetgelegenheid en bovenwoningen

Overige

• Riethoven, het houden van een Crazy Cross op 14, 15 en 16 april 2023

Bent u het oneens?

U kunt bezwaar maken tegen besluiten zoals verleende en geweigerde vergunningen, tegen niet in behandeling genomen aanvragen en tegen verkeersbesluiten.

Voor de bezwaar- en beroepsmogelijkheden verwijzen wij u naar de bekendmakingen op https://www.officielebekendmakingen.nl.

Bekendmaking bestemmingsplan

Rectificatie

Gemeente Bergeijk - Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde ’Weebosch 114'

In het Gemeenteblad 2023, 23590 van 18 januari 2023 is de kennisgeving ’Gemeente Bergeijk - ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde ’Weebosch 114’ gepubliceerd. Doordat het plan niet op www.ruimtelijkeplannen.nl is gepubliceerd, wordt het plan nu opnieuw gedurende zes weken, van zaterdag 28 januari t/m vrijdag 10 maart 2023, ter inzage gelegd. De kennisgeving wordt daarom opnieuw gepubliceerd met de nieuwe data.

Bestemmingsplannen zijn digitaal in te zien via de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Inzage op het gemeentehuis enkel na telefonische afspraak (tel. 0497 – 551 455).

De volledige tekst van de bekendmakingen en informatie over de wijze hoe u kunt reageren, kunt u vinden in het gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Ontwikkeling via telefoonnummer 0497 - 551 455 of per mail info@bergeijk.nl.

Hoorzitting Commissie Bezwaarschriften

De Commissie Bezwaarschriften komt op woensdag 8 februari 2023 om 19.30 uur bijeen in het gemeentehuis aan de Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Meer informatie over deze hoorzitting staat op de website www.bergeijk.nl/vergaderdata.

De hoorzittingen van de Commissie Bezwaarschriften zijn openbaar, tenzij de commissie ten aanzien van een bepaald bezwaarschrift besluit om het horen besloten te laten plaatsvinden.

Als u als publiek een hoorzitting wil bijwonen, dan meldt u zich vooraf aan. Om u aan te melden kunt u contact opnemen met de plaatsvervangend secretaris van de Commissie Bezwaarschriften, mevrouw mr. A. Poetai, bereikbaar via telefoonnummer 0497 - 551 455 of via e-mail secretariaatcommissiebezwaarschriften@bergeijk.nl.

Commissievergaderingen

Telefonische bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag 09.00-12.00 uur

Telefoon: 0497-551366

E-mail: zorgloket@bergeijk.nl

Politiebureau:

Enkel op afspraak in het gemeentehuis te Bezoeken. Een afspraak kunt u maken via 0900-8844.

Meld & Herstel: www.bergeijk.nl/meldenherstel

Straatverlichting: www.bergeijk.nl/straatverlichting

Milieu Informatie Centrum (MIC): Vragen en klachten over afvalinzameling, informatie over ledigingen, vragen over het scheiden van afval, het omruilen en/of aanvragen van containers en milieupas.

Telefoon: 0800-0230336

Website: www.miconline.nl

Afvalinzameling: www.mijnafvalwijzer.nl

Elektriciteit/Gas 24/7: 0800-9009

Water 24/7: 073-6838000 (keuze 1)

Op onderstaande data staan de volgende commissievergaderingen gepland in de raadzaal van het gemeentehuis:

Dinsdag 7 februari 2023 om 19.30 uur commissie Grondgebied Zaken. Commissie Maatschappelijke Zaken komt op 7 februari 2023 te vervallen.

Donderdag 9 februari 2023 om 20.30 uur commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken. De agenda’s en stukken voor deze vergaderingen vindt u op www.bergeijk.nl/vergaderdata.

Mocht u de vergadering willen bijwonen of u wilt gebruik maken van het ”inspreekrecht” dan vragen wij u om van te voren contact op te nemen via griffie@bergeijk.nl of via telefoonnummer 088 - 497 03 33.

Geïnteresseerden kunnen de vergaderingen ook altijd live volgen via www.bergeijk.nl/liveuitzendingen.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met de griffie, bereikbaar via telefoonnummer 088 - 497 02 47 of via e-mail griffie@bergeijk.nl.

Presidium

Op donderdag 9 februari 2023 vindt er van 19.00 uur tot 20.00 uur een openbare vergadering plaats van het presidium van de gemeente Bergeijk.

Nadere informatie over de vergadering kan verkregen worden bij de griffier, bereikbaar via telefoonnummer 088 - 497 03 33 of via e-mail griffie@bergeijk.nl.

Alle openbare bekendmakingen digitaal ontvangen? Meld u aan via: https://zoek. of cielebekendmakingen.nl/mijnabonnementen/registreren

De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 pagina 11
EINDE GEMEENTEBERICHTEN • EINDE GEMEENTEBERICHTEN • EINDE GEMEENTEBERICHTEN

De bibliotheek informeert

bij digitale belastingaangifte

Bibliotheek De Kempen biedt gratis informatiebijeenkomsten ter ondersteuning van de digitale belastingaangifte voor 2022

Informatiebijeenkomsten: online én in de bibliotheek

Op dinsdag 14 februari om 19.30 uur vindt een online informatiebijeenkomst plaats door Frans Verbunt van de FNV. Er wordt aandacht besteed aan het digitaal invullen van de belastingaangifte. Daarnaast wordt er ook inhoudelijk ingegaan op de verschillen van 2022 ten opzichte van 2021. Het is een algemene sessie, individuele vragen kunnen beantwoord worden na de sessie. De toegang is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te nemen. Aanmelden kan via de agenda op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdekempen.nl.

Daarnaast biedt Bibliotheek De Kempen samen met KBO Eersel een gratis bijeenkomst aan op donderdag 16 februari om 14.00 uur in Bibliotheek

Eersel. Je kunt er terecht met je vragen over het invullen van de digitale belastingaangifte.

De toegang is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Aanmelden kan via de agenda op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekdekempen.nl.

Cursussen en informatiepunten bij de bibliotheek De bibliotheek is de plek waar iedereen terecht kan voor hulp met taal en digitaal. Voor beginners is er de gratis computercursus Klik & Tik. Daarnaast verwijst en begeleidt de bibliotheek je bij vragen over de digitale overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kun je terecht met vragen over bijvoorbeeld belastingen en toeslagen, zorg regelen en AOW aanvragen. Dit informatiepunt is altijd geopend tijdens openingstijden.

Ook heeft de bibliotheek cursussen voor iedereen die wil leren omgaan met DigiD en de digitale overheid, of met het online regelen van gezondheidszaken.

Kiezen voor een gezond gebit is kiezen voor een gezond dier!

Laat uw hond of kat vaker de harde brokjes staan? Heeft uw konijn wel eens een nat kinnetje? Dan is de kans groot dat uw huisdier last heeft van gebitsproblemen. Wist u dat meer dan 80% van de honden en katten met een bepaalde vorm van gebitsproblematiek rondlopen?

Vaak merkt u dat als eigenaar niet op. Gebitsproblemen beginnen vaak onschuldig. Tandplak wordt tandsteen, dit veroorzaakt ontstekingen aan het tandvlees en/of aan de tandwortels. Ontstoken tandvlees en rotte tanden veroorzaken pijn. Uw dier krijgt dan moeite met het eten van harde brokjes of laat brokjes uit zijn bek vallen. Andere symptomen zijn een onfrisse geur uit de bek of overmatig speekselen. Een gezond gebit is belangrijk voor het welzijn van uw dier, maar voorkomt ook onstekingen en infecties elders in het lichaam.

Ook konijnen en knaagdieren kunnen last krijgen van het gebit. De snijtanden en kiezen van deze dieren groeien het hele leven door. Normaal gezien slijten ze af door het malen van eten. Gebeurt dat niet dan kan uw dier olifantstanden of haken op de kiezen

GGD BZO verlengt pop-uplocaties in februari

Startersgroep loopt testloop

Door het winterweer kon de testloop op zondag 22 januari niet doorgaan. Verschuiven betekent dat er altijd weer mensen niet kunnen. Maar op zondag 29 januari zijn de weergoden iets beter gemutst en kan de testloop beginnen. 9 Personen van de startersgroep en groep 1 zijn naar de Panberg gekomen om daar het rondje van 1600 meter drie keer rond te lopen. Plus nog een stukje ‘aanloop’ maakt het 5 km.

Hoe was dat op dinsdag 4 oktober.

Toen waren het vreemden voor elkaar.

Nu weten ze alles van elkaar, van de familie, wat hun hobby’s zijn en waar ze nog meer graag over kletsen. Waar zitten de pijntjes tijdens en na de training. “Helemaal geen zin om na de training te komen met dit slechte weer, maar achteraf toch blij dat ik gekomen ben”. Als er in de groep iets is wat ‘bind’ is het makkelijker om te komen, of wordt het moeilijker om weg te blijven?

Kanya en Louis lopen in de achterhoede. Kanya loopt 39:01, Louis 2 seconden sneller, 38:59. Jose, Arjan

en Anouk weten in het begin nog gezamenlijk op te trekken, maar Jose moet in de tweede ronde een gaatje laten vallen en komt na 35:27 over de streep. Arjan en Anouk gezamenlijk in 34:42. Stefan loopt op zijn eigen tempo en na 30 minuten en 23 seconde heeft hij de 5 km volbracht. Neeltje blijft net onder het half uur, 29:18. Joyce heeft nog een beetje snelheid over gehouden van zijn 400 meter carrière en heeft 26:43 nodig om het parcours te volbrengen.

Ben jij ook enthousiast geworden? Op dinsdag 7 maart start er weer een groep. De trainingstijden zijn dinsdagen donderdagavond om 19.30  uur en zondagmorgen om 9.00 uur. We starten telkens op sportpark ‘De Dieprijt’ aan de Postelseweg 74 in Eersel. Door enthousiaste trainers wordt telkens een training gegeven met een goede warming up, leuke afwisselende kern en cooling down. Zijn er nog vragen of heb je interesse, mail naar loopgroepen@avdes.nl.

Iedereen kan hardlopen!

GGD Brabant-Zuidoost blijft in februari de herhaalprik tegen corona aanbieden op pop-uplocaties in Best, Eindhoven, Valkenswaard en Deurne. Verder opent de GGD een nieuwe pop-uplocatie in Budel.

Op alle pop-uplocaties is de herhaalprik tegen corona zonder afspraak verkrijgbaar.

Overzicht pop-up vaccinatielocaties in de regio

• Best – Het Tejaterke

7, 14 en 28 februari, 9.00-12.00 uur

Adres: Max de Bossustraat 1, 5684 CG

Best

• Eindhoven – De Toeloop

7, 14 en 28 februari, 14.00-16.30 uur

Adres: Jozef Israëlslaan 2F, 5642 KA

Eindhoven

• Valkenswaard – De Belleman

Woensdag 8, 15 en 22 februari, 9.00 –15.45 uur Adres: Bruninckxdal 2, 5551

EV Valkenswaard

• Deurne – SCC Den Draai

Vrijdag 3, 10 en 24 februari 9.00 – 16.30 uur Adres: Blasiusstraat 2 (ingang Zeilbergsestraat), 5754 AV Deurne

• Budel – De Borgh

Maandag 6, 13 en 27 februari 9.00 –16.30 uur Adres: Dr Antonius Mathijsenstraat 15, 6021 CK Budel

1 enkele herhaalprik tegen corona Heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan kan je niet een 2e herhaalprik halen bij de GGD. Je bent voldoende beschermd.

Fietsen onder invloed een onderbelicht probleem

Het aantal etsers dat onder invloed van drank of drugs een ongeluk krijgt en terecht komt op de spoedeisende hulp (SEH) is in 10 jaar tijd gestegen met 84%.

We weten allemaal dat rijden onder invloed verboden is. En dat geldt ook voor etsers hoewel we ons zelf vaak

krijgen. Dit veroorzaakt wondjes aan de tong, in de mondholte of op de lippen. Erg pijnlijk. Gebitsproblemen bij deze dieren ontstaan door verkeerde voeding, een genetische aandoening, trauma of afwijkend knaaggedrag. In dat geval stopt uw dier met eten en hebben ze vaak een nat kinnetje van het speeksel. Als een konijn of cavia langer dan 24 uur niet eet is dat een spoedgeval. Belangrijk dus om uw dier regelmatig te laten nakijken door een dierenarts.

Bij de jaarlijkse controle kijkt uw dierenarts standaard het gebit van uw dier na. In februari hebben wij bij Dierenkliniek de Kempen gebitsmaand. In deze maand besteden we nog wat extra aandacht aan een gezond gebit.

U kunt o.a. een gratis gebitscontrole voor uw dier plannen bij een van onze paraveterinairen.

U kunt gebitsproblematiek voorkomen door thuis goed voor het gebit van uw dier te zorgen. Tandenpoetsen bij hond en kat is de allerbeste manier. Zorg ervoor dat u hiervoor dierentandpasta gebruikt, want humane tandpasta is giftig voor dieren. Zorg er ook voor dat uw dier overwegend droge brokjes eet, van natvoer krijgen ze sneller tandsteen. Konijnen en knaagdieren moeten goede brokjes krijgen en altijd de beschikking over vers hooi hebben, aangevuld met groenten.

Dierenarts Ste e Cornelissen Dierenkliniek de Kempen

Praktische informatie pop-uplocaties

• Alleen de herhaalprik tegen corona is verkrijgbaar op pop-uplocaties • Een afspraak is niet nodig

• Neem je ID en mondkapje mee (het dragen van een mondkapje is verplicht) • Houd rekening met enige wachttijd • We bieden de herhaalprik op de pop-uplocaties aan op basis van beschikbaarheid, op = op. Het kan gebeuren dat we je vragen een andere keer terug te komen.

Vaste vaccinatielocaties

Eindhoven vaccinatielocatie Antoon

Coolenlaan

• Zowel de basisserie als de herhaalprik tegen corona

• Coronavaccinaties op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag, vrije inloop 9.00-16.30 uur

• Vanaf 31 januari kunnen 19 t/m

Nightshift in Muziekgebouw!

Men neme 19 muzikanten, een swingend pop en jazz-repertoire, een bevlogen dirigent en een waanzinnige locatie. Wat krijg je dan? Kom kijken en genieten op maandag 27 februari in het Muziekgebouw Eindhoven. De Valkenswaardse bigband Nightshift neemt u dan mee in een muzikale achtbaan!

Bigband Nightshift bestaat al ruim 25 jaar en heeft de coronaperiode aangegrepen om een kse metamorfose te ondergaan. Met een nieuwe dirigent en een volledig nieuw repertoire staan ze te trappelen om Zuidoost Brabant te veroveren. Met klassiekers van Frank Sinatra en Count Basie is het een ‘trip down memory lane’, gevolgd door moderne muziek van Michael Jackson, Tina Turner en Bruno Mars. Bigband Nightshift is de plek waar jazz en soul moeiteloos gecombineerd worden met pop en disco. Nostalgie mixen met hedendaagse herkenbaarheid. En dat alles gepresenteerd door een volledige bigband vol gera neerde blazerspartijen. Op maandag 27 februari, 20.00 uur, kunt u genieten van Nightshift in het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Bestel uw kaarten via www.bigband-nightshift.nl. Deze show vindt plaats in het kader van project ‘In the Spotlight’ en wordt mede mogelijk gemaakt door het Muziekgebouw en ASML.

26-jarigen hier op afspraak een HPV-vaccinatie halen op woensdag, vrijdag of zaterdag

• Coronavaccinatie voor kinderen alleen op afspraak

• Adres: Parking Antoon Coolenlaan 5, 5644 RX Eindhoven

Helmond vaccinatielocatie Haverdijk

• Zowel de herhaalprik als de basisserie (kindervaccinatie alleen in Eindhoven)

• Coronavaccinaties op donderdag, vrije inloop van 9.00-16.30 uur.

• Vanaf 31 januari kunnen 19 t/m 26-jarigen hier op afspraak een HPV-vaccinatie halen op dinsdag, donderdag of zaterdag.

• Adres: Haverdijk 11 (parkeren Sojadijk), 5704 RC Helmond

Maud Staassen Fotogra e.

anders doen geloven dat er minder kan gebeuren. Denk dus vooral vóóraf goed na over uw vervoer als u alcohol en/of drugs gaat gebruiken. Dan kan het gezellig blijven na a oop voor iedereen!

Wat doen we onszelf aan? Wat doen we de ander te kort?

De cijfers op een rijtje:

• Op de SEH kwamen in 2021 6400 verkeersslachto ers binnen met alcohol of drugs op.

• Van hen was ruim driekwart etser.

Nog 2 uitkomsten:

• Ruim de helft van de slachto ers was tussen de 20 en 49 jaar oud.

• Driekwart van de ongelukken met de ets was eenzijdig.

BRON: VeiligheidNL (www.veiligheid.nl)

VeiligheidNL is gespecialiseerd in het voorkomen van letsel in het algemeen en doet ter zake belangrijk onderzoek. Maak jij je ook zorgen over je eigen gebruik of dat van een ander?

Neem dan voor advies contact op met een instelling voor alcohol- en drugsproblemen door te bellen met de Drugs Infolijn 0900-1995.

Voor meer informatie: https://www. drugsinfo.nl/voor-mij-hulp

Wenst u nadere informatie? Wilt u reageren op dit artikel?

Mail ons: grootbergeijk@vvnregio.nl

pagina 12 De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023
De groep ontspannen begonnen aan de 5 km testloop.
De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 pagina 13 WONEN SLAPEN ZITTEN MEUBELEN VLOERBEKLEDING RAAMDECORATIE ALLES WORDT DOOR ONS GEMETEN EN GEÏNSTALLEERD 6.000 m² COMPLETE WONINGINRICHTING in leder of stof maatwerk De
Wintervoordeel op alle Auping bedden, boxsprings, matrassen en beddengoed. WIJ NEMEN UW OUDE MEUBELEN MEE RELAXFAUTEUILS MERKEN RAAMBEKLEDING VLOERBEKLEDING Bank Flint in meerdere opstellingen mogelijk afgebeeld: hoekbank Eetkamerfauteuils met hoge of lage rug, in stof of leder. Tafel in meerdere uitvoeringen. s e l e c t s t o r e PERSOONLIJK ADVIES MODERN DESIGN IN MEUBELEN EN KARPETTEN Gestelsestraat 59 Waalre Tel. 040 - 22 22 042 E X C L U S I E V E I N T E R I E U R S en D E S I G N M E U B E L E N MA. T/M ZA. OPEN www.lineo.nl Ma.v.a. 13.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur WIJ KOMEN VOOR INTERIEURADVIES GRAAG BIJ U THUIS WIJ NEMEN UW OUDE MEUBELEN MEE Zondag 5 februari geopend 11.00 - 17.00 uur Gestelsestraat 59 Waalre Tel. 040 - 22 13 922 www.pro ta.nl Maandag t/m zaterdag geopend Ma. v.a. 13.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur Gestelsestraat 59 Waalre
weken winter warme
pagina 14 De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 Eyckelbergh & De Hint (Gielen druk print media) Piet Hakkens T 06 415 688 37 / Hennie van Schaijk T 0497 551 777 PC55 Jos Beerens T 06 145 338 79 / Rob Luijten T 0497 844 588 Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op: JOUW VACATURE IN ONZE WEEKBLADEN? Bereik 35.000 brievenbussen in de Kempen! Elke laatste week van de maand kunt u tegen een extra aantrekkelijk tarief uw personeelsadvertentie plaatsen in de weekbladen De Hint - Eyckelbergh - PC55. Speciale kortingen tot wel 50%! Agenda Do 9 februari The Cosmic Carnival Fleedwooc Mac tribute Muziek 20.15 uur ◆ € 24,50 Vr 10 februari Zoutmus Muziektheater 20.15 uur ◆ € 21,50 Vr 10 februari Milène van der Smissen Muziek van Dolly Parton Muziek 20.30 uur ◆ € 16,50 Za 11 februari Theater Artemis Jeugdtheater 16.00 uur ◆ € 9,50 Do 23 februari Theater Sonnevanck Jeugdtheater 14.30 uur ◆ € 9,50 Vr 24 februari The Fortunate Sons Muziek 20.15 uur ◆ € 24,50 laatste tickets Do 2 maart Gerard van Maasakkers Muziek 20.15 uur ◆ € 24,50 uitverkocht Vr 3 maart Maartje & Kine Cabaret 20.15 uur ◆ € 18,50 Vr 3 maart ForEverly Brothers Muziek 20.30 uur ◆ € 17,50 uitverkocht kattendans.nl
pagina 16 De Eyckelbergh no. 2398 - 3 februari 2023 De Grootste Relax specialist van Brabant Stel zelf je ideale stoel samen in de winkel of op DITZIT.NL en zie direct de beste prijs. Altijd 250 stoelen op voorraad Altijd 10-30 % goedkoper dan de adviesprijzen. Nederlandse merken De ToekomstGealux - Dat Zit! Maat XS tot XXL Voor de deur parkeren Super snel leverbaar Ook voor banken en eetkamerstoelen Dorpsstraat 15 Riethoven 040-2013103