Weekblad De Brug - Woonspecial editie 2 2015

Page 1

WOON SPECIAL

WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad De Brug

Bekijk ons nieuwe Van Spronsen Makelaars WoonNieuws online!

1e jaargang no. 2

www.vanspronsenmakelaars.nl Volg Weekblad De Brug ook online! facebook.com/WeekbladDeBrug @WeekbladDeBrug

Interieur, BBQ, vakantiechecklist en

Woonstijlen voor een uwe badkamer?

werpen én monteren oiste badkamers!

Bezoek onze nieuw ingerichte showroom en laat u adviseren!

Ook zo toe aan een goed advies? Tegels en sanitair kies je bij

Maxwellstraat 5 | Dordrecht | www.vandijktegel.nl

2 juli a.s.

open huizenavond

19.00 - 21.00 uur

zie de advertentie voor de deelnemende panden!

30

september

DIO DAMMERS VEERSEDIJK 51, HENDRIK IDO AMBACHT - TELEFOON 078 682 0878 STUDIODAMMERS.NL

Sfeervol

2015 ruim 40 sanitairwinkels zijn wij aangesloten bij Bad in Beeld. Kijk ook op badinbeeld.nl

Tijd voor een nieuwe badkamer? Wij ontwerpen én monteren de mooiste badkamers! Veersedijk 51, Hendrik-Ido-Ambacht

078 682 0878

STUDIODAMMERS.NL


Nu in verkoop: 10 Patio- en Waterwoningen Barbeel in de Volgerlanden

Geheel gelijkvloers wonen kan binnenkort in het project Barbeel op de hoek van de Laan van Welhorst en Baars. Een kleinschalig project, gesitueerd op royale kavels (169 tot 295 m2) rondom een rustig hofje met winkelcentrum HoogAmbacht op loopafstand. U drukt uw eigen stempel op uw nieuwe woning door zelf de grootte en indeling te bepalen. Het grote aantal uitbreidingsmogelijkheden varieert van een riant waterterras van 32 m2 tot de realisatie van één of twee verdiepingen al dan niet voorzien van een dakterras.

Reeds 50%ht! verkoc

Verkoopprijzen vanaf

€ 230.000,-- v.o.n.

waterwoningen

Laan van Walburg 8 3332 GJ Zwijndrecht T. 078 - 620 57 77

10 Patio- en Waterwoningen in de Volgerlanden te Hendrik-Ido-Ambacht

zwijndrecht@waltmann.com

Op een steenworp afstand van winkelcentrum HoogAmbacht, met circa 7.000 m2 winkeloppervlakte voor de dagelijkse boodschappen, wordt binnenkort het plan Barbeel gerealiseerd. Het plan omvat 10 patio- en waterwoningen. De 5 patiowoningen zijn gesitueerd grenzend aan de tuinen van de woningen aan de Vrouwgelenweg en de 5 waterwoningen aan de singel langs de Laan van Welhorst.

patiowoningen

De woningen zijn gelegen aan een cul de sac waardoor de veiligheid en intimiteit van de woonomgeving zijn gegarandeerd. Bijzonder aan dit plan is dat het volledige woonprogramma zich op de begane grond

DROMEN WORDT WONEN IN DE VOLGERLANDEN

bevindt c.q. kan bevinden. Uniek is dat een aantal uitbreidings-/wijzigingsopties reeds is ontworpen waardoor u nu al uw eigen stempel op uw toekomstige woning kunt drukken.

BOUW UW EIGEN DROOMWONING Uiteraard is het mogelijk aanvullend uw eigen keuzes te maken met betrekking tot het afwerkingsniveau van het interieur.

10 Patio- en Waterwoningen in de Volgerlanden te Hendrik-Ido-Ambacht

Wanneer je een kavel koopt, kun je kiezen om alles zelf te regelen en dus zelf aan de slag gaan met het zoeken naar diegene die je huis ontwerpt en bouwt.

Maak je woondromen waar! Vanwege het succes van ‘Onder de Linden’, waar nog enkele kavels beschikbaar zijn, komen ook op andere locaties in De Volgerlanden kavels vrij. Ben je benieuwd wat een vrije kavel te bieden heeft? En wil je weten wat er allemaal komt kijken bij de aankoop en invulling van een vrije kavel? Neem dan contact op met project De Volgerlanden via 078-770 27 50. Of stuur een e-mail naar devolgerlanden@h-i-ambacht.nl.

KAVELS.DEVOLGERLANDEN.NL

ROB10631/1

Project ‘Onder de linden’ ligt in het oosten van De Volgerlanden waar nog 8 kavels beschikbaar zijn. Diverse zelfontworpen woningen worden op dit moment in rap tempo gebouwd. De eerste pioniers wonen er zelfs al. De kavels zijn bouwrijp en per direct leverbaar.

Fotografie: Romy vd Boogaart

Beschikbare kavels

In De Volgerlanden zijn veel voorzieningen aanwezig, zoals een winkelcentrum, uitstekende infrastructuur met direct aansluiting op het snelwegennet, openbaar vervoer, scholen, veel groen waaronder een centraal gelegen gebruikerspark, zorg en welzijnsvoorzieningen.


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 3

INDUSTRIEEL WONEN

Doe het

TRENDY, STOER & MINIMALISTISCH Een

woonstijl

die

de

afgelopen jaren snel in populariteit groeide is een stoere, industriële inrichting.

Teruggang

naar de basiselementen vormt een belangrijke factor om je huis een ruwe

en

onbewerkte

uitstraling te geven die doet denken aan een gigantisch loft middenin

New York.

Die ruwe uitstraling van je interieur kan worden bereikt door onderliggende materialen van de vloer, het plafond en de muur te laten zien. Deze basiselementen van het huis moeten in al hun stoerheid kunnen pronken. De kern van een industriële woonstijl wordt dan ook gevormd door de verwijzing naar fabricatie en constructie. Typische elementen zijn de betonnen vloeren en stenen muren; dat wat tevoorschijn komt als je de muur- en vloerbedekking weglaat. Deze stoere onderlaag vormt de basis voor de gehele minimalistische inrichting.

“HERGEBRUIK VAN MATERIALEN ZORGT ERVOOR DAT DE WOONSTIJL OOK MET EEN KLEIN BUDGET TE REALISEREN IS.” Voor het aankleden van de ruimte zijn onbewerkte materialen de standaard. Meubels en accessoires worden veelal gemaakt van staal en kaal hout om het minimalisme te benadrukken. Dressoirs, tafels en kasten zien eruit alsof ze al tientallen jaren dienst hebben gedaan in een oude werkplaats of fabriek. Constructiedelen zoals scharnieren en schroeven mogen daarbij onbedekt worden gelaten. Maak bijvoorbeeld een stellingkast van steigerbuizen of schuur een oude apothekerskast op en zet deze op een prominente plek in de woonkamer.

De doorleefde vintage look van meubels kan worden bereikt door tweedehands lichtbeschadigde meubels te kopen of, mocht je het aandurven, bewust beschadigingen aan te brengen op nieuwe meubels. Hergebruik van materialen zorgt ervoor dat de industriële woonstijl ook met een klein budget te realiseren is. Zo vormen kale gloeilampen aan het plafond het summum van industrialiteit en minimalisme. Hoewel een industriële inrichting dus kaal en ongezellig lijkt te zijn, biedt de stijl genoeg mogelijkheden om warmte en gezelligheid te creëren. De warme kleur van houten tafels, een lederen bank en accessoires zoals een grote antieke klok zorgen voor een duidelijk contrast met de onbewerkte vloer en muren. Net als bij iedere andere woonstijl vormt het kleurgebruik een belangrijk aspect voor de sfeer die een ruimte ademt. Vergeet niet dat de kunst van het weglaten ook een bepaalde charme heeft. Less is more!

Breng de zomer in huis met een fleurig printje! Is de oude kast in je woonkamer al jarenlang een doorn in het oog, maar kun je het niet over je hart verkrijgen om een andere te kopen? Overweeg dan eens om de oude kast een nieuwe uitstraling te geven! Geef de buitenkant van de kast een kleur die perfect past in je interieur, en bekleed de binnenkant van de kast met een rol behang! Voor een oude schilderijlijst boven de open haard kun je dezelfde rol behang gebruiken of je bekleedt er een dienblad mee. Kies voor hetzelfde design als op de muur en breng eenheid in huis en haard.

COLOFON ‘Woon Special’ is een uitgave van: Weekblad De Brug Nijverheidsweg 32 3341 LJ Hendrik-Ido-Ambacht www.weekbladdebrug.nl Weekblad De Brug bedankt alle bedrijven en personen die hebben meegewerkt aan deze uitgave van ‘Woon Special’ Vormgeving Karin Brouwer Ferry van den Berg Redactie Stefan Stolk Verkoop Annette de Keizer Voor informatie over de advertentiemogelijkheden kunt u bellen met 078-68 127 33 of e-mail adverteren@weekbladdebrug.nl. De volgende editie van ‘Woon Special’ verschijnt op 30 september 2015. Productie Uitgeverij De Brug B.V.WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 5

Sfeer en boordevol inspiratie U gaat verhuizen of wilt iets veranderen in uw huidige woning, maar waar moet u beginnen? zet een goede eerste stap door bij

Erika & Johan Woonstudio

langs te komen om u te laten informeren over wat er op het gebied van woningstoffering verkrijgbaar is.

De

vloer is de basis van uw

interieur en raamdecoratie kan uw ruimte maken of breken.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan gauw eens langs! De winkel is geopend van Dinsdag t/m ZaterWorkshops: Nieuw bij Erika & Johan Woonstudio is de workshop- dag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Van 1 April t/m 30 ruimte, genaamd CreIKa. De kelderruimte heeft een September zijn we ook op donderdagavond tot 20.00 metamorfose ondergaan zodat er workshops gevolgd uur geopend. kunnen worden. Benieuwd wanneer de workshops gepland staan? Houd dan de website of Facebookpagina Erika & Johan Woonstudio Maasplein 86, 3331 LC Zwijndrecht in de gaten. www.ejwoonstudio.nl www.gewoonbijerikajohan.nl Webwinkel: info@ejwoonstudio.nl Liever vanuit uw stoel ons aanbod bekijken?

Voorn

Erika & Johan woonstudio

DROMEN WORDT WONEN IN DE VOLGERLANDEN

In het project Voorn, is Project De Volgerlanden sinds enige maanden bezig met de ontwikkeling van een beperkt aantal kavels. Binnenkort start de verkoop van de eerste twee kavels (27-28). Deze liggen aan de idyllische Vrouwgelenweg. De kavels hebben een kaveloppervlakte van ongeveer 370m2 en 350m2 en een achtertuin op het zuiden.

Om aansluiting te vinden bij de bestaande bebouwing worden hier stedenbouwkundige randvoorwaarden gesteld aan het materiaal (baksteen en dakpannen) en toepassing van een kap. De prijzen zijn vastgesteld op respectievelijk € 192.500 (incl btw) en € 205.000 (incl btw). De kavels liggen naast het linker huis op de foto.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET PROJECT DE VOLGERLANDEN. TELEFOON 078-7702750 OF MAIL NAAR: DEVOLGERLANDEN@H-I-AMBACHT.NL

BOUW UW EIGEN DROOMWONING Wanneer je een kavel koopt, kun je kiezen om alles zelf te regelen en dus zelf aan de slag gaan met het zoeken naar diegene die je huis ontwerpt en bouwt. Beschikbare kavels Project ‘Onder de linden’ ligt in het oosten van De Volgerlanden waar nog 8 kavels beschikbaar zijn. Diverse zelfontworpen woningen worden op dit moment in rap tempo gebouwd. De eerste pioniers wonen er zelfs al. De kavels zijn bouwrijp en per direct leverbaar.

In De Volgerlanden zijn veel voorzieningen aanwezig, zoals een winkelcentrum, uitstekende infrastructuur met direct aansluiting op het snelwegennet, openbaar vervoer, scholen, veel groen waaronder een centraal gelegen gebruikerspark, zorg en welzijnsvoorzieningen.

Maak je woondromen waar! Vanwege het succes van ‘Onder de Linden’, waar nog enkele kavels beschikbaar zijn, komen ook op andere locaties in De Volgerlanden kavels vrij. Ben je benieuwd wat een vrije kavel te bieden heeft? En wil je weten wat er allemaal komt kijken bij de aankoop en invulling van een vrije kavel? Neem dan contact op met project De Volgerlanden via 078-770 27 50. Of stuur een e-mail naar devolgerlanden@h-i-ambacht.nl.

KAVELS.DEVOLGERLANDEN.NL

‘Echt Veilig’ Zwijndrecht maakt veilig wonen mogelijk Een

goede beveiliging van uw

woning is een prettig idee.

Bij

‘Echt Veilig’ uit Zwijndrecht weten ze er alles van. Het bedrijf is al vijftien jaar lang gespecialiseerd in het van tot

Z

op maat beveiligen van

particulieren mers.

A

en

onderne-

De medewerkers van Echt Veilig weten alles van de producten waarmee gewerkt wordt, waardoor ze niet alleen kunnen installeren, maar ook kunnen adviseren. In het pand van Echt Veilig bevindt zich een showroom waar u van harte welkom bent voor demonstraties van de beveiligingsssystemen die zij aanbieden. Daarnaast komen de medewerkers graag langs voor een gratis, vrijblijvend advies op locatie. Wie aanhikt tegen de aanschafprijs van een inbraakalarm of camera kan bij Echt Veilig kiezen voor een full-service overeenkomst. De investeringskosten vallen dan weg en de klant betaalt een vast maandbedrag. Vanaf 25 euro per maand is men dan verzekerd van een goed onderhouden beveiligingssysteem dat regelmatig wordt gecontroleerd. Dankzij de eigen voorraad is de beveiliging al binnen 24 uur te realiseren. Al naar gelang de veiligheidsbehoeften van de klant

kunnen diverse extra mogelijkheden worden ingezet. Van een intercom tot brandmeldsystemen: allemaal bedoeld om veilig wonen mogelijk te maken. Wie een inbraak heeft meegemaakt weet hoe erg het is. Naast de vernielingen en ontvreemde spullen is vooral het idee dat iemand bij u binnen heeft gelopen erg vervelend.

een upgrade mogelijk is? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend advies. Echt Veilig is 24 uur per dag bereikbaar.

Echt Veilig Houtkopersstraat 42, 3334 KD Zwijndrecht T: 078 6105922 I: www.echtveilig.nl Wilt u zich ‘Echt Veilig’ voelen, of is er al een sy- E: info@echtveilig.nl stem in uw woning aanwezig en wilt u weten of er

ROB10631/1

Het aanbod van Erika & Johan Woonstudio is afgestemd op de laatste woontrends. Het maakt niet uit welke smaak u heeft: uw wensen en ideeën staan centraal. Erika & Johan Woonstudio is een samenwerking aangegaan met interieuradviseur M-Style. Zij kan u helpen om uw wensen en ideeën tot een mooi resultaat te brengen. Met vakkundig interieuradvies op maat laten we u straks volop genieten van uw interieur.

Breng dan eens een bezoek aan onze webshop www.gewoonbijerikajohan.nl! U vindt hier diverse woonaccessoires en kleinmeubelen. Producten met ons eigen label ‘Gewoon JOHRIK’ zijn meubelen die een tweede leven krijgen. Wij knappen oude meubelen op door ze eens goed onderhoud te geven en te voorzien van een nieuw kleurtje of stof.

Fotografie: Romy vd Boogaart

U


MOOIE AANBIEDINGEN

Woonboulevard Cornelisland

Profiteer van mooie acties bij diverse winkels. De pal naast de A15 gelegen Woonboulevard Cornelisland in Barendrecht is met 20.000 m2 woon-winkelplezier een bezoek meer dan waard!

GOEDE

BEREIKBAARHEID

GRATIS

PARKEERGELEGENHEID, テ禿適 OP HET PARKEERDEK

Woonboulevard Cornelisland Escudostraat 5-37, 2991 XV Barendrecht KIJK VOOR OPENINGSTIJDEN EN DIVERSE AANBIEDINGEN OP WWW.CORNELISLAND.NL

Tijd voor een nieuwe badkamer? Wij ontwerpen テゥn monteren de mooiste badkamers!

Bezoek onze nieuw ingerichte showroom en laat u adviseren!

BAD- EN KEUKENSTUDIO DAMMERS VEERSEDIJK 51, HENDRIK IDO AMBACHT - TELEFOON 078 682 0878 STUDIODAMMERS.NL

Samen met ruim 40 sanitairwinkels zijn wij aangesloten bij Bad in Beeld. Kijk ook op badinbeeld.nl


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

Wanneer je niet op hete kolen zit: heerlijk barbecueën! In een warm avondzonnetje heerlijk eten en drinken op het terras in de achtertuin. Het barbecueseizoen is weer aangebroken! De geur van gloeiend houtskool en het sissen van het vlees met als beloning een goedgevuld bord. Een geslaagde barbecue begint natuurlijk met de juiste spullen. Maar hoe kies je nu tussen al die verschillende soorten barbecues? Houtskool, gas of elektrisch; wij zetten ze op een rijtje:

PAGINA 7

BBQ Recepten GEMARINEERDE KNOFLOOK GAMBA’S INGREDIENTEN 4 PERSONEN Rauwe gamba’s of scampi’s - olijfolie - zout en peper - knoflook BEREIDINGSWIJZE Pel de rauwe gamba’s. Pers een aantal teentjes knoflook (naar smaak) en meng die door de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. (Tip: je kunt ook een fijngesneden spaanse peper toevoegen). Marineer de gamba’s minimaal een halfuur. Laat uitlekken en steek de gamba’s aan satéstokjes. Even roosteren op de barbecue of onder de grill tot ze roze zijn. Lekker met stokbrood.

HOUTSKOOL De perfecte geur- en smaakbeleving creëer je met de traditionele houtskoolbarbecue. Een houtskoolbarbecue geeft een heerlijke authentieke smaak aan je vlees- en visgerechten. Houtskoolbarbecues zijn tevens de meest populaire soort barbecues. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook door het design waar in de loop der jaren steeds meer aandacht aan is besteed. Leuke ontwerpen zorgen voor een echte blikvanger in je tuin.

GAS Snel en gemakkelijk barbecueën doe je met een gasbarbecue. Geen gedoe met aanmaakblokjes, houtskool en briketten. Het voordeel van een gasbarbecue is dat de temperatuur instelbaar is, waardoor je zelf kunt bepalen hoe snel het vlees gaar is. Laat de zon het afweten? Met een gasbarbecue kun je ook prima uitwijken naar een overdekt terras of balkon.

ELEKTRISCH Direct beginnen met barbecueën? Dat kan met een elektrische barbecue. Een elektrische barbecue is veilig in gebruik en net als een gasbarbecue zeer geschikt voor op het balkon of onder een veranda. De snelle opwarmtijd zorgt ervoor dat de barbecue ideaal is voor frequent gebruik. De elektrische barbecue wordt dan ook steeds populairder. Niet zo gek natuurlijk: stekker in het stopcontact en grillen maar!

BIG GREEN EGG De techniek van de ‘Big Green Egg’ is gebaseerd op de ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven, een zogenaamde ‘kamado’. De Big Green Egg is gemaakt van keramiek en heeft een iconische uitstraling die zorgt voor een gelijkmatige garing en zeer efficiënt gebruik van het houtskool. Door de isolerende eigenschappen kan de temperatuur binnenin zelfs bij 350°C tot op de graad nauwkeurig worden beheerst.

VADE DAG R TIP

MOSTERD SPEKLAPPEN INGREDIENTEN 4 PERSONEN 4 speklappen - 2 knoflookteentjes - 3 eetl olijfolie - 1 eetl grove mosterd, peper & zout - 4 satéprikkers VOORBEREIDING Week de satéprikkers minimaal 15 minuten in koud water. Doe de olijfolie in een kom. Pers de knoflookteentjes uit boven de olijfolie. Voeg de mosterd toe en klop deze goed door de olijfolie. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout. BEREIDINGSWIJZE Rijg de speklappen aan de satéprikkers. Smeer de speklappen in met het mosterdmengsel. Rooster ze vervolgens in ongeveer 10 minuten gaar op de barbecue.


gewoon Hendrik-Ido-Ambacht

‘t Oogappeltje woondecoraties Kerkweg 35 2985AM Ridderkerk 0180-431734

Telefoon: 078 - 681 62 96

meer tuin

Let Op! In de maand Juni geven wij

10% KORTING op de artikelen van Brynxz

n tuinontwerp

WIJ ZIJN DEALER VAN: BRYNXZ, RIVIERA MAISON, RIVERDALE, PTMD, LAMPE BERGER

n tuinaanleg n tuinonderhoud n bestrating n tuinhuizen

www.facebook.com/oogappeltjeridderkerk

www.het-oogappeltje.nl

BOUWCENTER BRENGT SFEER IN HUIS!

Houtlooktegel ■ ■ ■

Niet van echt hout te onderscheiden In diverse kleuren leverbaar Formaat: 22 x 90 cm

NIEUW!

nu slechts

29.95

per m2

(incl. BTW)

Bezoek ook onze showroom voor houtlook planken van 1,80 meter.

BOUWCENTER ZWIJNDRECHT - LINDTSEDIJK 18 - TEL: 078 - 612 31 82

n verlichting n tuinmeubels


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 9

BROCANTE WONEN

EEN BROCANTE INRICHTING MET GESCHIEDENIS EN KARAKTER STAAT VOOR EEN WOONSTIJL DIE OP CHARMANTE WIJZE EEN OUD UITERLIJK HEEFT. Meubels zien eruit alsof ze uit grootmoeders tijd komen, maar zijn daarentegen niet oud genoeg om onder de noemer ‘antiek’ te vallen. Om als antiek te worden gezien moet een voorwerp namelijk minimaal een jaar of vijftig oud zijn.

Een brocante inrichting kenmerkt zich door gebruikte meubels, aardewerk, porselein, glaswerk en nog veel meer. In tegenstelling tot antieke voorwerpen, hoeven brocante spullen er allesbehalve perfect uit te zien. Sterker nog: het is juist de bedoeling dat ze er gebruikt uitzien. Je kunt aan een brocante meubel dan ook goed zien dat het al heel wat jaren oud is en al een heel leven achter de rug heeft. Zo ziet een grote eetkamertafel eruit alsof deze al tientallen jaren dienst heeft gedaan in een oude woonboerderij. De gebruikte uitstaling geeft het brocante karakter en brengt een nostalgische, landelijke sfeer in huis. Die nostalgische waarde zorgt ervoor dat er in Nederland veel belangstelling is voor een brocante inrichting.

“DE GEBRUIKTE

UITSTALING GEEFT HET BROCANTE KARAKTER EN BRENGT EEN

NIEUW BROCANTE

Een andere term die vaak opduikt is ‘nieuw brocante’. Dit zijn artikelen die de uitstraling en het romantische gevoel van oude spulletjes hebben, terwijl ze nieuw uit de fabriek komen. In plaats van bijvoorbeeld een strak gelakt kastje, wordt de verf er juist afgeschuurd om het meubel een doorleefd uiterlijk te geven. Waar er bij echte, oude brocante meubelen vaak beschadigingen en ouderdomskwaaltjes te vinden zijn, heeft ‘nieuw brocante’ deze kwaaltjes niet. Geen last van een kastdeur die niet goed sluit of een wiebelende stoel. Met nieuw brocante heb je met een doorleefd uiterlijk wel de lusten van brocante, maar niet de lasten. Nieuw brocante artikelen zijn in vele winkels te verkrijgen, zodat je niet afhankelijk bent van een lange zoektocht op rommelmarkten naar dat ene kastje wat stof staat te vangen. Het nadeel van nieuw brocante is dat de salontafel uit de winkel minder uniek is dan de oude tafel van de rommelmarkt. Brocante, oud of nieuw; het is in elk geval helemaal van deze tijd!

NOSTALGISCHE,

LANDELIJKE SFEER IN HUIS.”

Bijdrage:

WWW.JUUDSBROCANTE.NL Juuds Brocante Noordeinde 124b, Hendrik-Ido-Ambacht Do 09.00-16.00 uur Za 10.00-15.00 uur


Voor al uw: Binnenzonwering Buitenzonwering Terrasoverkappingen Horren Hordeuren Garagedeuren Overheaddeuren

SNS Huisselectie Altijd keuze uit meerdere hypotheekaanbieders Met een SNS Hypotheek krijg je goede rente en voorwaarden. Maar misschien bestaat er wel een hypotheek die nog beter bij jou past. We hebben als enige bank in Nederland hypotheken van verschillende hypotheekaanbieders. Gek? Wij vinden van niet. Het is een keuze. De keuze om jouw belang voorop te zetten.

TIJDELIJK 25% KORTING OP ALLE SUPER-ROLHORREN EN PLISSE-HORDEUREN Voor kwaliteitszonwering , vakmanschap en klantvriendelijkheid neemt u contact op met: Windorol West Oranjestraat 1 3341 XM Hendrik-Ido-Ambacht

Tel: 078-6813425 Mob: 06-33616661 info@windorol-west.nl

www.windorol-west.nl De Schoof 71, Hendrik-ido-Ambacht Van Eesterensingel 118b , Alblasserdam Schoutstraat 4, Ridderkerk

Showroom keukenS

Aanbouw nodig?

Compleet met . apparaten en bladen Voor de prijs van alleen de apparaten. voor

e 8.350,-

voor

e 6.500,-

voor

e 9.500,-

Showroom: Pruimendijk 236 - Ridderkerk-Oostendam Tel.: 078-6813368 - E-mail: info@verveerkeukens.nl

www.verveerkeukens.nl

GRATIS ONLINE OFFERTE WWW.AANBOUWNODIG.NL


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 11

Dagje weg

huis

TUIN TUSSEN NU EN EIND AUGUSTUS… is het tijd voor de zomersnoei van de blauwe regen. Knip nieuwe zijtakken terug tot maximaal 20 centimeter en haal overbodige takken weg.

HEESTERS EN STRUIKEN… die in de lente of vóór eind juni bloeien mogen meteen nadat ze uitgebloeid zijn worden gesnoeid. Voor hagen geldt: wacht met snoeien het liefst tot eind juni.

GOED WATER GEVEN… doe je niet door elke dag een beetje te sproeien, maar liever één of twee keer per week een flinke hoeveelheid.

WIE IN EEN GLAZEN WOONT MOET NIET MET STENEN GOOIEN

Volop inspiratie voor

huis & tuin

Wie schuldig is, moet zich niet laten opmerken

huis

HIJ IS VAN EN HAARD VERDREVEN

FLEURIG HUIS & TUIN 14-21 juni 2015 @ Bennekom

OPEN TUINENDAG ROTTERDAMSEWEG 20 juni @ Zwijndrecht

FARM & COUNTRY FAIR 26-28 juni 2015 @ Aalten

BLOEM & TUIN 24 juli-2 augustus 2015 @ Nuenen

ALL4HOME 23-26 augustus 2015 @ FlandersExpo Gent

LANDGOEDFAIR MARIENWAERDT 19-23 augustus 2015 @ Beesd

MAISON & OBJET 4-8 september 2015 @ Parijs

BELEEF LANDLEVEN 11-13 september 2015 @ Openluchtmuseum Arnhem

OPEN MONUMENTENDAGEN 12-13 september 2015 @ Nederland

DUTCH DESIGN WEEK 17-25 oktober 2015 @ Eindhoven

LA TABLE SFEERBEURS 12-15 november 2015 @ Naarden-Vesting

BEURS DOMOTICA & SLIM WONEN 18-19 november 2015 @ Eindhoven

PAN AMSTERDAM 22-29 november 2015 @ Amsterdam

MEESTERLIJK DESIGN & AMBACHT 27-29 november @ Amsterdam

Hij is dakloos

huisje

ELK HEEFT Z’N KRUISJE Ieder gezin heeft eigen zorgen en problemen

ZIJ IS HET ZONNETJE IN

huis

Zij is iemand die zorgt voor een goede sfeer

Planten ontwikkelen dan langere en sterkere wortels, waardoor ze uiteindelijk dieper in de bodem ook water vinden.

MET DE DEUR IN VALLEN

huis

Direct ter zake komen

PLANTEN IN POT… die vochtige grond nodig hebben krijgen vaak niet

OOST WEST,

thuis BEST

Waar je ook bent, thuis voel je jezelf meer op je gemak

genoeg water. Zet de potten op schotels en giet daar water in.

PLUK DE VRUCHTEN… voordat ze te dicht op elkaar groeien. Dicht op elkaar groeiende appels, peren en pruimen krijgen dan de niet kans om zich tot mooi

DAT IS ZO VAST ALS EEN

huis

Dat is zeker

fruit te ontwikkelen.

EEN STRAK GAZON…

ERGENS KIND IN

huis ZIJN

krijg je door een koord langs de kanten te spannen. Steek vervolgens met een kantenmaaier het overtollige gras af.

Ergens graag gezien zijn


/vanspronsen Reeds 13 woningen met succes verkocht!

Verkoop gestart!

prijzen v.a.

€ 208.000,VON

Zoekt u een rustige en natuurlijke omgeving om te wonen? Een plek waar kinderen veilig kunnen opgroeien? Dan is Park Bolnes úw plek. Een prachtig park met woningen die liggen op een steenworp van de Nieuwe Maas. De wijk ligt relatief vrij en is

voor meer informatie:

www.parkbolnes.nl

Laatste 10 royale eengezinswoningen 3 slaapkamers op de 1e verdieping Vaste trap naar 2e verdieping met mogelijkheid voor 1 à 2 slaapkamers

omgeven door veel groen en water. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze woningen en de ontwikkeling van Park Bolnes? Kijk dan op de site www.parkbolnes.nl Indien u interesse heeft kunt u zich via het contactformulier inschrijven.

Brucknerstraat 21 2983 VA Ridderkerk 0180 464 047 atrium-makelaardij.nl

De Schoof 8 3341 EB Hendrik-Ido-Ambacht 078 681 25 66 vanspronsenmakelaars.nl


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 13

Ambachtse ‘ambachten’:

vroeger tot nu in beeld In november 2014 werd door Arie Verhoeven van het Historisch Genootschap. Hendrik-IdoAmbacht het boek ‘Graag gedaan’ uitgegeven. In het boek beschrijft Verhoeven de verhalen van 42 bekende middenstandsbedrijven uit Hendrik-Ido-Ambacht, waarvan een groot aantal in de loop der jaren verdwenen is. De Ambachtse historie kent echter een aantal bedrijven waarvan de geschiedenis meer dan honderd jaar teruggaat en waar anno 2015 nog steeds geschiedenis geschreven wordt.

LOODGIETERSBEDRIJF

SETON

Loodgietersbedrijf Seton mag zich voor zover bekend het oudste bestaande bedrijf van Hendrik-Ido-Ambacht noemen. De geschiedenis van de onderneming gaat terug tot 1877 en is sinds die tijd altijd in Ambacht gevestigd geweest. In 1877 begon Jan Cornelis Seton een loodgietersbedrijfje aan de Dorpsstraat. In 1911 kreeg de gemeente een waterleidingsbedrijf, waardoor er voor Seton vermoedelijk veel werkgelegenheid ontstond. Zo moesten er huisaansluitingen komen en kranen worden aangebracht. Deze werkzaamheden maakten een uitbreiding van het pand noodzakelijk. De woning en werkplaats aan de Dorpsstraat 49 werd gesloopt en op dezelfde plek werd in 1929 een nieuw gebouw gerealiseerd. Net voor de oorlog kwam in Ambacht de eerste grootschalige woningbouw op gang. Seton was veelal verantwoordelijk voor de gietijzeren riolering, de waterleidingen en de aansluiting van het toilet.

De complete verhalen van Installatiebedrijf Seton, Kauling Wonen en Keukens, Schildersbedrijf Van Kooten en nog 39 andere middenstandsbedrijven uit HendrikIdo-Ambacht zijn te lezen in het boek ‘Graag Gedaan’, geschreven door Arie Verhoeven van het Historisch Genootschap Hendrik-IdoAmbacht.

WONEN & KEUKENS

KAULING

In 1883 opende Johann Joseph Kauling een manufacturenzaak in Hendrik-Ido-Ambacht. Na het overlijden van vlasboer Aart de Koning kocht hij de boerderij aan de Kerkstraat waarin het bedrijf vervolgens meer dan honderd jaar gehuisvest zou zijn. Toen de welvaart in de naoorlogse jaren toenam, kreeg de consument meer bestedingsmogelijkheden en luxere woonwensen. Zo openden de latere generaties Kauling in 1967 een nevenvestiging in De Schoof waar de klant terecht kon voor onder andere bedden, dekens en tapijten. De vierde generatie Kauling, Hans en zijn broer Martin, waarvan laatstgenoemde in 2006 overleed, kwamen begin jaren zeventig in het bedrijf. De huidige vestiging van Kauling Wonen en Keukens aan de Veersedijk dateert van 1980. In 2008 werden alle bedrijfsactiviteiten verplaatst naar dit pand. De voormalige vlasboerderij aan de Kerkstraat dient tegenwoordig als bedrijfsverzamelpand.

Van het boek zijn nog enkele exemplaren te koop bij Oudheidskamer ‘Den Brommert’, schuin tegenover de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht. De complete verhalen van Installatiebedrijf Seton, Kauling Wonen en Keukens, Schildersbedrijf Van Kooten en nog 39 andere middenstandsbedrijven uit HendrikIdo-Ambacht zijn te lezen in het boek ‘Graag Gedaan’, geschreven door Arie Verhoeven van het Historisch Genootschap Hendrik-Ido-Ambacht. Het boek is voor €10,- euro te koop bij Kapsalon Pons, Boekhandel Boeketcetera, Kringwinkel Hebbes, Oudheidskamer den Brommert en de bibliotheek in Hendrik-Ido-Ambacht.

SCHILDERSBEDRIJF

VAN KOOTEN Naast Installatiebedrijf Seton en Kauling Wonen en Keukens, wordt in ‘Graag Gedaan’ ook het verhaal verteld van Schildersbedrijf Van Kooten. Hoewel het bedrijf anno 2015 in Ridderkerk gevestigd is, kent het bedrijf zijn oorsprong in Hendrik-Ido-Ambacht. De jonge ondernemer Gijsbert van Kooten had op 21-jarige leeftijd zijn diploma behaald aan de Rotterdamse Schilderschool en begon in 1914 voor zichzelf in een pand aan de Veersedijk. In dit pand is tegenwoordig restaurant ‘Le Bistroquet’ gevestigd, enkele meters van de voormalige boerderij van Kauling. Halverwege de jaren dertig en zestig kwamen een tweede en derde generatie Van Kooten in het bedrijf. Van Kooten leidde personeel op tot

bekwame ambachtslieden, waarbij kennis van zaken een vereiste was. Omdat het meeste werk voor Van Kooten in de loop der jaren in Ridderkerk was komen te liggen, verhuisde het bedrijf in 1980 naar de buurgemeente.

Met dank aan: Arie Verhoeven van het Historisch Genootschap Hendrik-Ido-Ambacht.


Noordenweg 10, 2984 AG Ridderkerk

ABN AMRO NEEMT DE TIJD VOOR EEN GOED HYPOTHEEKGESPREK Als doorstromer op de woningmarkt wilt u de tijd nemen. Om uw ideale woning te zoeken en de hypotheek te vinden die het best bij uw persoonlijke situatie past. Daarom nemen wij ook graag de tijd voor uw hypotheekgesprek, waarin we u uitgebreid informeren en al uw vragen beantwoorden. Wij nodigen u uit om een afspraak te maken met een van onze hypotheekadviseurs. Kom langs bij het ABN AMRO kantoor, ga naar abnamro.nl/hypotheken of bel 0900-0024*. Stationsweg 45, Zwijndrecht *Voor dit gesprek betaalt u uw gebruikelijke belkosten. Uw telefoonaanbieder bepaalt deze kosten.

Last van vervelende insecten? Cees den Breejen in Alblasserdam en Papendrecht

Gehele maand juni

heeft een uitgebreide collectie deur- en raamhorren.

Pocketvering matras 90 x 200 cm en 80 x 200 cm 5 zonen

Van € 229,- nu voor

€169,-

Cees den Breejen woningstoffering

Van Hogendorpweg 12B Alblasserdam Telefoon: 078-6914952

Brederodehuis 12 Papendrecht Telefoon: 078-6449668


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 15

Vakantiechecklist: Ga

je binnenkort op vakantie, dan is het belangrijk om je huis veilig

achter te laten.

Uiteindelijk

wil je onbezorgd van je vakantie kunnen

genieten zonder over thuis na te hoeven denken.

Niet vergeten voordat je weggaat:

1

SCHAKEL ELEKTRONISCHE APPARATEN UIT

Anti-inbraaktips: hoe laat je je huis inbraakveilig achter

1

VOORKOM DAT DE POST ZICH OPSTAPELT

Laat je televisie, radio en andere apparaten niet op

Vraag een bekende of ze een aantal keer per week de

stand-by staan, maar schakel ze helemaal uit door de

brievenbus willen legen. Zeg de krant af gedurende

stekkers uit het stopcontact te halen. Zo beperk je het

je vakantieperiode of laat hem doorsturen naar je va-

risico op kortsluiting.

kantieadres. Wist je dat je je post tijdens je vakantie

2

SLUIT WATER EN GAS AF Om eventuele waterschade tijdens je afwezigheid te voorkomen is het aan te raden om tijdens je vakantie bijvoorbeeld de watertoevoer naar je wasmachine af

ook kunt laten bewaren en na thuiskomst af kunt halen op een postkantoor bij jou in de buurt?

2

GEEF JE HUIS EEN BEWOONDE INDRUK

te sluiten. Ditzelfde geldt voor de gastoevoer naar je

Zorg dat je huis er tijdens je vakantie niet als een stil-

kookplaat.

leven uitziet. Laat gordijnen open, leg een boek op

3

HAAL DE KOELKAST LEEG Zorg dat er geen bederfelijke producten meer in de

3

ting in de woonkamer of slaapkamer op de gebruike-

melvorming te voorkomen.

lijke tijden aan en uit laten gaan.

weggaat, zodat die niet meer af kunnen gaan als je van huis bent.

5

VERZORG DE PLANTEN Geef de dag voordat je weggaat je planten nog een keer goed water. Als er niemand is om de planten tijdens je afwezigheid te verzorgen, zet ze dan bij elkaar in een bak met een laagje water uit de zon.

“laat je huis met een gerust hart achter”

mogelijk

Met een veilig gevoel wonen in een veilig huis; het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Vorig jaar werden in Nederland ruim 70.000 woninginbraken gepleegd. De emotionele impact van het binnentreden van een onbekende in je woning is vaak vele malen groter dan de materiële schade.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) maakt veilig wonen mogelijk. PKVW-bedrijven kunnen je informatie geven over de manier waarop je alle ‘inbraakgevoelige’ plekken van je woning kunt beveiligen en hoe jouw woning in aanmerking komt voor het certificaat ‘Beveiligde Woning’. Denk daarbij aan gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren, goede buitenverlichting en goed zicht op diegene die voor de deur staat. De kans op inbraak in een woning met een keurmerk is gemiddeld 50 procent lager dan in een woning zonder keurmerk, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen vind je op www.politiekeurmerk.nl

DIGITALE TRAINING

zet dan de deur van je koelkast iets open om schim-

Controleer of alle wekkers in huis uitstaan zodra je

veilig wonen

STEL JE VERLICHTING IN

Met een tijdklok kun je tijdens je vakantie de verlich-

4

maakt

tafel en zet wat glazen op het aanrecht.

koelkast liggen. Mocht je voor langere tijd weggaan,

ZET JE WEKKER UIT

Politiekeurmerk

4

VAKANTIEFOTO’S OP FACEBOOK

Tijdens je reis een foto op Facebook of Instagram plaatsen van je zonnige vakantiebestemming is natuurlijk leuk voor familie en vrienden, maar bedenk ook dat onbekenden kunnen lezen dat je huis een tijdje onbewoond is. Pas daarom je privacyinstellingen aan en schakel locatiegegevens uit.

AUTOMATISCH 5 E-MAILANTWOORD Zorg dat uit je automatische e-mailbeantwoording niet kan worden afgeleid dat je op vakantie bent en noem geen exacte datums van je afwezigheid. Hetzelfde geldt voor je voicemail of antwoordapparaat.

6

CHECK, CHECK, DUBBELCHECK

Controleer kort voordat je weggaat of alle ramen en deuren goed vergrendeld zijn, of het gas uitstaat en of waardevolle spullen (ook van emotionele waarde) zijn opgeborgen. Zo kun je met een goed gevoel op vakantie.

‘Veilig wonen’ GEEFT OUDEREN PREVENTIETIPS Wat doet u als de bloemenbezorger aan de deur zegt dat hij de bloemen wel even voor u in de vaas wil zetten? Laat u hem dan binnen? En welke vluchtroute neemt u als er brand is? Ooit over nagedacht? Dit zijn enkele vragen die voorbij komen in de digitale training ‘Veilig wonen’ voor ouderen, die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft ontwikkeld. De digitale training bestaat uit vier onderdelen: babbeltrucs, woningovervallen, brand en inbraak. Naar aanleiding hiervan krijgen deelnemers tips op maat om de risico’s zo klein mogelijk te maken. Senioren kunnen de training zelf thuis doorlopen op een computer of tablet. De training is vooral leuk om te doen. In de training staat centraal dat je zelf ontzettend veel kunt doen om het risico op een babbeltruc, inbraak, overval of brand te verkleinen, als je je er maar bewust van bent. De training is voor iedereen gratis toegankelijk op

www.woonveiliger.nl/elearning


Zomer Surprise IN DE ZOMER MAANDEN JUNI, JULI EN AUGUSTUS

130 jaar

Heeft Kauling Wonen en Keukens een Green Egg BBQ-actie bij de aanschaf van een RolfBenz zithoek of een keuken. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Veersedijk 55 Hendrik-Ido-Ambacht Tel. 078 - 6815195 www.kaulingwonen-keukens.nl

Gezond slapen is een juiste persoonlijke combinatie van bodem, matras en hoofdkussen

15%

voorde e

l

Daarom krijgt u nu 15% voordeel op een complete combinatie! Op losse onderdelen krijgt u 5% voordeel. de Heer Hendrik-Ido-Ambacht Veersedijk 89 078-6813447 www.morgana.nl/hiambacht

vraag in de winkel naar de voorwaarden


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 17

Kauling Wonen & Keukens KAULING WONEN

KAULING KEUKENS

VAKMANSCHAP

“Wij bieden u een uitgebreide keuze in woonbelevingselementen die in comfort en design van hoge klasse zijn”

“Wij maken unieke, creatieve en inspirerende ontwerpen voor uw keuken”

“Met meer dan 130 jaar ervaring”

Topmerken zoals Rolf Benz, Jori en Interstar zijn onderscheidend in kwaliteit en vormgeving. Wij hebben in onze toonzalen een uitgebreid assortiment eettafels, vloerkleden, zithoeken, relaxfauteuils, wandmeubels, boxsprings en verlichting. Vanwege het 50-jarig jubileum presenteert Rolf Benz het beste op het gebied van wooncomfort en design. Dankzij de innovatieve relaxfunctie en het uitstekende zitcomfort vormt de Rolf Benz 50 een nieuw hoogtepunt in luxe en gestoffeerde meubels. Talloze details ondersteunen de aanwezige elegantie. De banken zijn verkrijgbaar in twee zithoogten en twee zitdieptes. In onze showroom vindt deze banken in leder en in stoffen bekleding.

Met meer dan 30 jaar keukenervaring kijken wij niet alleen naar styling maar bovenal ook naar living. Wij richten ons op een praktische en functionele indeling van uw keuken. Kauling maakt naar uw specifieke wensen een ontwerp en offerte. Onze keukenmonteurs zorgen voor de plaatsing van uw nieuwe keuken. Kauling levert kwaliteitskeukens die zich onderscheiden in kleur en design tegen interessante prijzen. Werk- en aanrechtbladen zijn mogelijk in kunststof, composiet en natuursteen. Als inbouwapparatuur leveren wij o.a. Miele, AEG, Siemens en Blaupunkt. De keukenmodellen 2015 hebben wij nu in onze showroom. Wij ontvangen u graag aan de Veersedijk 55.

Kauling wonen en keukens kan in één woord worden beschreven: Vakmanschap. Al meer dan 130 jaar leveren wij kwaliteit en service van hoog niveau. Tevreden klanten zijn de bevestiging van onze werkwijze. Hans Kauling is een expert op het gebied van het functioneel inrichten van uw woning. Dit wordt gedaan met passie voor het vak. In uw persoonlijke woonadvies zijn uw wensen hét uitgangspunt. Daarbij maken wij graag gebruik van de nieuwste functionaliteiten en trends.

Veersedijk 55, 3341 LL Hendrik-Ido-Ambacht 078 681 5195

Kauling Wonen & Keukens uw adres voor Inspiratie, Ontwerp, Advies en Uitvoering.

Warme nachten? Maak je slaapkamer zomerproof Nog een paar nachten slapen, en dan begint hij écht: de zomer. Opstaan met een zonnetje op je slaapkamerraam en ’s avonds zo lang mogelijk buiten zitten. Op

Zo maak je je slaapkamer zomerproof: • Duik vanuit je tuinstoel meteen je bed in. Nog even tv-kijken of je mail checken? Niet op je slaapkamer. Hoe meer andere dingen je er doet, hoe lastiger het wordt om in slaap te vallen. • Maak je kamer zo donker mogelijk. Zelfs het kleinste streepje (zon)licht kan je slaapcyclus al verstoren. • Wist je dat de ideale slaaptemperatuur 18 graden is? Om te kunnen slapen, moet je lichaamstemperatuur naar beneden. je werk tel je de dagen af Dat duurt langer in een warmere kamer. • Is het ’s zomers tot je vakantie, terwijl je Gezond slapenwarmer is eenin jouw slaapkamer? Zorg voor voldoende juiste persoonlijke thuis alvast de reisgidsen frisse lucht! van bodem, combinatie En:matras voorzieenjehoofdkussen bed van zomers bedtextiel. voorde uitpluist. el Deze kussenslopen, dekbedden en lakens ventileren extra goed. Daardoor wordt je Klinkt goed, maar voel je je ook goed? Of word je ’s ochtends wakker in een fris, droog bed. Daarom krijgt u nu 15% voordeel op een complete combinatie! ’s ochtends badend in het zweet wakker? Leuk, die Op losse onderdelen krijgt u 5% voordeel. lange zomeravonden, maar voor je gevoel heb je de Heer Hendrik-Ido-Ambacht geen oog dichtgedaan. Je neemt je voor vanavond Veersedijk 89 078-6813447 www.morgana.nl/hiambacht iets eerder naar bed te gaan.

15%

vraag in de winkel naar de voorwaarden

Veersedijk 89 Neem meteen ook je slaapkamer onder de loep. Hendrik-Ido-Ambacht Want een zomerslaap werkt heel anders dan een 078 681 3447 winterslaap.

Slaaptips voor elk seizoen Slapen in de zomer werkt heel anders dan slapen in de winter. Wil je elk seizoen tips ontvangen om beter te slapen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op

www.morgana.nl/nieuwsbrieven


Postadres Postbus 42 3340 AA H.I.Ambacht Bezoekadres Noordeinde 182 3341 LW H.I.Ambacht Telefoon 078 - 68 12 151 Fax 078 - 68 20 177 Internet www.seton.nl Email info@seton.nl

Erika & Johan woonstudio

Bij ons kunt u onder andere terecht voor:

Graag e willen u kennis laten maken met Melanie, een • Onderhoud CV-­‐ketel n vwijentilatie; vakkundig interieuradviseur waar wij mee samenwerken. Met Bij ons kunt u onder andere terecht voor: • Leidingwerk en sanitair; 20 jaar theoretische en praktische ervaring kan Melanie u helpen uw wensen tot een mooi resultaat te brengen. Met een • Dakgoten repareren en envideeën ervangen; • Onderhoud CV-­‐ketel en ventilatie; op maat gemaakt interieuradvies laten we u straks genieten van • Reparatie van uw uw kraan • Leidingwerk en sanitair; interieur. of stortbak; Uw stijl is ons werk en we • Opsporen van lekkages. • Dakgoten repareren en vervangen; creëren graag samen met u iets unieks in huis.

• Reparatie van uw kraan of stortbak; • Opsporen van lekkages.

Zoekt u een matras, meubel, tapijt of gordijn

Wilt u ook van uw huis uw THUIS maken? ZATERDA 27 JUNI G

is Melan 10.00 EN ie tussen 17.00 UU R a anwezig in winkel.

onze

Meld u tijdig aan bij Erika & Johan Woonstudio voor een persoonlijk half uur advies want het aantal plaatsen is beperkt.

Maasplein 86, 3331 LC Zwijndrecht | Tel: 078-68 22 600

SPECIALITEITEN

Harde en zachte vloerbedekking, laminaat,

dan moet u zeker

Keukens - Badkamers

vinyl, vitrage, gordijnen

bij Beumer zijn!

Installatiewerkzaamheden

en binnenzonwering.

Timmerwerkzaamheden

Al bijna 50 jaar!

Aanbouw - Verbouwingen

Rotterdamseweg 85 • 3332 AD Zwijndrecht • Tel. 078 - 6209550 info@beumer-woninginrichting.nl www.beumer-woninginrichting.nl

Dakkapellen

Stalenservice aan huis.

Dakramen (ook Velux)

Ook mogelijkheid voor oude vloerbedekking

Tegelen - Kozijnen

verwijderen en afvoeren

Serres - Elektra De Baak 28 | 3343 LA H.I.Ambacht | Tel. 078-6122454

en meubels verplaatsen.

Kwaliteit in tegels! BEZOEK ONZE SHOWROOM!

WAND- EN VLOERTEGELS

Noordeinde 36 3341 LW Hendrik-Ido-Ambacht T. 078 - 645 79 95 E. info@busiotegels.nl I. www.busiotegels.nl

Arno Bakker: Scheepmakersstraat 6,

Openingstijden: Di/do/vrij van 10.00 tot 17.00 uur Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur Maandag en woensdag gesloten

3342 BN Hendrik Ido Ambacht T +31 78 6124236 - M +31 6 29154859 E-mail a.bakker@klussenier.nl

25 sinds 1987 werkzaam!

mr. A.M. (Ria) List-Plaisier mr. R.B. (Rolf) van der Horst Allround notariskantoor met persoonlijke aandacht voor alle notariële diensten.

Grotenoord 23 3341 LT Hendrik-Ido-Ambacht T: 078 - 68 45 999 E: info@ambachtsenotarissen.nl W: www.ambachtsenotarissen.nl

SANITAIR

Wilt u graag uw badkamer of toilet vernieuwen. Wij verzorgen de renovatie van A tot en met Z met ons gekwalificeerd personeel.

Zwanebloem 29 • H.I.Ambacht •

DAKOPBOUW

Komt u op zolder ook ruimte te kort? Dan is een dakopbouw de oplossing! U heeft de keuze uit een nokverhoging of dakopbouw.

6817310 • www.bertvankootenbouw.nl

nieuwbouw • verbouw • onderhoud • renovatie


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 19

Gemeenschap van goederen Nederland kent als één van de weinige landen in de wereld de algemene gemeenschap van goederen. Dit houdt in dat door te trou-

In de tijd dat de meeste vrouwen stopten met werken zodra ze gingen trouwen om voor het gezin te zorgen, was dit een goede regeling omdat degene van de echtgenoten die stopte met werken via de gemeenschap van goederen toch meedeelde in de vermogensopbouw tijdens het huwelijk. Nu is deze situatie drastisch gewijzigd: veel vrouwen werken en zijn minstens net zo goed opgeleid als hun echtgenoten. Daarom is er nu een wetsvoorstel dat de gemeenschap van goederen beperkt (alles wat je al hebt voor het trouwen en alles wat je erft valt er buiten).

wen het vermogen van de echtgenoten

gezamenlijk

stratie per echtgenoot en één gemeenschappelijke. Dit zal in de praktijk een grote hobbel zijn omdat administratie voeren voor weinig mensen een hobby is. Ook bij aankoop van een woning is het van groot belang om te kijken of de woning in de gemeenschap van goederen moet vallen of niet, of je gemeenschappelijk aankoopt of op eigen naam, of je gaat trouwen of alleen samenwonen, hoe je de levensverzekering die bij de hypotheek hoort afsluit (verzeker je je eigen leven of het leven van je partner). Het is makkelijk om hierin een fout te maken en vaak moeilijk om die te herstellen.

wordt en ieder recht heeft

(onverdeelde) daarvan. op de

Groot nadeel daarvan is dat echtparen dan drie administraties moeten gaan voeren (één privé admini-

helft

Laat je goed informeren over de keuzes en de consequenties !

financiering restschuld ook voor nieuwe klanten ABN AMRO maakt het ook voor nieuwe hypotheekklanten mogelijk om een

(eventuele)

restschuld mee te financie-

ren tegen het reguliere tarief, zonder extra opslag. bestaande klanten bestond deze mogelijkheid al.

De

Voor bank

hoopt op deze manier de doorstroming op de woningmarkt

Bijna de helft van de jonge woningbezitters heeft een restschuld. “Vaak ontbreken de financiële middelen om die mee te financieren”, zegt Marjan Baert, Kantoordirecteur ABN AMRO Zwijdrecht/ Hendrik-Ido-Ambacht. “Deze groep kan niet doorstromen, net nu de woningmarkt aantrekt. Met dit aanbod willen we hen op weg helpen naar de volgende woning.”

ABN AMRO biedt klanten de mogelijkheid tot 115 procent van de marktwaarde van de woning te financieren inclusief restschuld. “Voorwaarde is wel dat de klant de lasten moet kunnen dragen”, zegt Baert. De financiering van de restschuld is zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) mogelijk.

verder te bevorderen.

“ABN AMRO biedt klanten de mogelijkheid tot 115 procent van de marktwaarde van de woning te financieren inclusief restschuld.”

beste wensen

Laag btw-tarief op verbouwingen voor 2015 vervalt Het laag btw-tarief op verbouwingen dat het kabinet in het woonakkoord van februari 2013 vaststelde, komt per 1 juli 2015 te vervallen. De belasting op renovatie en herstel van woningen zou voor een periode van een

jaar worden verlaagd van 21 naar 6 procent. Vorig jaar werd tijdens het begrotingsoverleg besloten om die periode opnieuw te verlengen tot 2015. Vanaf juli komt deze maatregel dus te vervallen.

Voor werkzaamheden in verband met isoleren, schilderen, stukadoren, behangen en schoonmaken geldt nu ook het 6%-tarief. Maar voor deze arbeidskosten blijft het lage tarief ook ná 1 juli 2015 van kracht.


Schuifdeurkasten op maat  Verrassend voordelig  Professioneel aluminium schuifdeursysteem  Korte levertijden  15 jaar garantie

Optimale kastruimte door exact maatwerk Met een ProLine schuifdeurkast creëert u optimale kastruimte. Door exact maatwerk worden de kasten kamerhoog en kamerbreed voor u op maat gemaakt. Een ProLine schuifdeurkast biedt u veel meer bergruimte dan een standaardkast. Niet alleen wordt elke beschikbare centimeter benut als kastruimte maar onze kasten zijn ook zeer flexibel in te delen. Samen kunnen wij voor u de meest ideale kastindeling ontwerpen. Bij een ProLine schuifdeurkast kunt u kiezen uit vier verschillende aluminiumprofielen van de slank & elegante ProLine “Basic” tot de stoer & robuuste ProLine “Wide” Daarnaast kunt u kiezen uit een zeer breed scala aan deur- en glaspanelen. Hierdoor zijn er werkelijk duizenden combinaties mogelijk waardoor uw kast altijd uniek zal zijn. Of u nu gaat voor kasten met een strak design of houdt u meer van een warme of klassieke uitstraling. ProLine schuifdeurkasten biedt het u allemaal! Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van onze ProLine schuifdeurkasten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of vrijblijvende offerte.

Woon & Kastenstudio Waplalux Anna Paulownastraat 7 | 3331 AA Zwijndrecht T: 078 620 70 50 | W: www.waplalux.nl

iek

Kastenstudio Pinchetti & Van Caem Noordenweg 14-16 | 2984 AG Ridderkerk T: 0180 424 875 | W: www.kastenstudio.eu


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 21

De Hypotheker Op

het moment van schrijven is het begin juni, de zomerva-

€ 265.000 naar € 245.000. De koopsom wordt hierdoor verlaagd naar circa € 231.000 om voor NHG in aanmerking te komen. U kunt dus nog profiteren van de extra lage rentes die gelden voor hypotheken met NHG tot 1 juli 2015.

Verder maak ik u er alvast op attent dat de mee te financieren kosten (kosten koper) per 1 januari 2016 verlaagd zullen worden naar 2%. Dit kantie komt er weer aan. De vakantie en het daarbij behobetekent een grotere inbreng van eigen geld wat rende weer is dan ook weer een onderwerp wat vaak wordt uiteindelijk leidt tot een lagere hypotheek, dus lagere maandlasten. Het geld moet echter wel beaangesneden. schikbaar zijn, hier kunt u nu alvast rekening mee • Het verlaagde btw-tarief van 6 % op arbeid bij houden. een verbouwing (renovatie en herstel) vervalt Toch is de vakantie niet het enige waar mensen cliënten, bij nagenoeg alle banken die in Nederper 1 juli 2015. Vanaf die datum geldt hiervoor Al met al ben ik dus positief gestemd over de momenteel aan denken. De lage rentes, de lage land actief zijn. Mensen kijken vaak alleen aan de dus weer het hoge btw-tarief van 21 %. Op het woning- en hypotheekmarkt en hoop dat dit de huizenprijzen, de veranderingen per 1 juli aan- voorkant naar kosten, maar enkele tienden aan moment van dit schrijven is er nog een discussie komende tijd zal blijven en verder zal verbeteren. staande zijn allemaal zaken waar mensen momen- renteverschil levert op termijn duizenden euro’s over het al dan niet verlengen van deze datum. teel hun gedachten over laten gaan. En dat deze aan besparing op. Dit staat nog los van alle overige Al met al ben ik dus positief gestemd over de aandacht groot is merken we aan onze agenda’s, services die we als Hypotheker aanbieden om cli- • De leencapaciteit wordt per 1 juli in bepaalde ge- woning- en hypotheekmarkt en hoop dat dit de deze vullen zich nog elke dag met veel afspra- ënten tegen een scherpe vergoeding een nagenoeg vallen weer behoorlijk aangescherpt. Tot die tijd komende tijd zal blijven en verder zal verbeteren. ken. De eerder besproken positiviteit, maar ook full-service pakket aan te bieden. Hieronder valt kunt u nog profiteren van de huidige leennormen, nieuwsgierigheid naar alle mogelijkheden is er nog bijvoorbeeld nazorg die er voor zorgt dat u altijd alhoewel sommige banken al iets eerder stoppen steeds. op de hoogte blijft van ontwikkelingen die voor u met het verstrekken van een offerte. Als u dus eervan belang kunnen zijn. Hierdoor blijft uw hypoder uw inkomen heeft laten toetsen voor het beDe rentes zijn de laatste maanden voortdurend theek altijd aansluiten bij uw behoeftes, zowel op palen van de maximale hypotheek is het raadzaam omlaag gegaan. Echter enkele weken geleden be- korte als lange termijn. om een hertoetsing te laten doen. Hierdoor wordt sloten de “grootbanken” hun rente te gaan verhou niet onaangenaam verrast als u een woning op gen. Als tegenactie begonnen enkele andere ban- Per 1 juli 2015 a.s. wijzigen de volgende zaken. het oog heeft of zelfs al gekocht, zonder dat er een Hypotheekadvies Hendrik-Ido-Ambacht ken hun rente te verlagen. Dan is het superfijn als • De bovengrens voor een nieuwe Nationale hertoetsing op basis van de normen na 1 juliDe 2015Schoof 180 (078) 711 10 00 je zaken mag doen, en dus “shoppen” voor onze Hypotheek Garantie wordt verlaagd van exact is gedaan. Ik nodig u graag Laan uit! Zwijndrecht van Walburg 6dat (078) 612past! 22 22

Hypotheekadvies dat exact past!

“Mensen kijken vaak alleen aan de voorkant naar kosten, maar enkele tienden aan renteverschil levert op termijn duizenden euro’s aan besparing op. ”

Ook voor jou zoeken we de optimale hypotheek. Onafhankelijk en transparant. En alles is goed geregeld. Hendrik-Ido-Ambacht De Schoof 180 (078) 711 10 00 Zwijndrecht Laan van Walburg 6 (078) 612 22 22

Ook voor jou zoeken we de optimale hypotheek. Onafhankelijk en transparant. En alles is goed geregeld.

Vakmanschap Pinchetti & Van Caem biedt de klant veel voordeel De schuifdeurkast is nog altijd zeer populair. Bij Pinchetti & Van Caem weet men er alles van. Sinds de oprichting in 1993 groeide het bedrijf uit tot specialist op dit gebied. In de showroom aan de Noordenweg in Ridderkerk kunt u zich dan ook volop laten inspireren. Vakmanschap Wie een schuifdeurkast aanschaft bij Pinchetti & Van Caem, profiteert van diverse voordelen. Snelle levertijden bijvoorbeeld, maar vooral het prijsniveau spreekt tot de verbeelding. “We hebben het imago duur te zijn, maar in de praktijk valt dat erg mee,” zegt René Pinchetti hierover. “We maken alle kasten namelijk in onze eigen fabriek, waardoor we een kwalitatief hoogwaardig product tegen een lage prijs kunnen aanbieden. Daar verrassen we de mensen vaak mee”. De moderne werkplaats van Pinchetti & Van Caem is gevestigd achter de showroom. Daar zetten de medewerkers hun vakmanschap om in de kasten te produceren. “Enige jaren geleden hebben we geïnvesteerd in computergestuurde machines, waardoor de efficiency verhoogd is. Met de machines gaat het werk niet alleen sneller, maar kan er

bijvoorbeeld ook tot op een halve millimeter nauwkeurig gewerkt worden. Dat is erg mooi om te zien, zeker als je het vergelijkt met het verleden. Toen was er nog sprake van handwerk.

Nieuwsgierig? Kom dan gerust eens langs in een van de showrooms en profiteer van de voordelen die een ProLine schuifdeurkast u kan bieden.

Schuifdeurkast Zoals gezegd is de schuifdeurkast nog steeds populair. René snapt wel waarom: “Het is natuurlijk een praktische kast. Doordat we maatwerk leveren, wordt de ruimte maximaal benut. De kast is nooit te breed of te hoog en heeft daarom uiteindelijk een ruimtebesparend effect. Bovendien kun je er alles in kwijt!” Dankzij de jarenlange ervaring is het team van Pinchetti & Van Caem prima in staat om voor u de juiste kast op maat te maken.

Eigen label ProLine De eigen productlijn wordt onder het label ProLine ook via diverse dealers in Nederland verkocht. Bij deze dealers staan er ProLine schuifdeurkasten in de showroom. De verkopers kunnen via een ontwerpprogramma een kast op maat ontwerpen en een prijsberekening maken. In deze regio vindt u Waplalux in Zwijndrecht als dealer. Pinchetti & Van Caem Noordenweg 14-16, 2984 AG Ridderkerk T: 0180-424875 I: www.kastenstudio.eu


OPEN HUIS

vissergroen

OPEN HUIZENAVOND

duurzaam & compleet groen

donderdag 2 juli van 19.00 - 21.00 uur

zaterdag 28 maart van 11.00 - 15.00 uur

Deelnemende panden: Deelnemende panden te Zwijndrecht: Dealer van o.a. • Mobilane kant en klaarhaag • Noistop geluidwering • Aluminium afscheiding • Home Grass kunstgras • Mobiroof dakbegroening

Visser Groen BV, Langeweg 25, 3343 LD H.I.Ambacht, tel. 078 - 612 42 52 • info@vissergroen.nl Onze showroom is op afspraak te bezoeken. Op zaterdag gesloten. Bekijk onze website:

Webshop online!

www.vissergroen.nl

15% BTW korting op arbeid.

• Ontwerp • Advies • Aanleg • Onderhoud

* Vraag naar de voorwaarden

Wanneer alleen écht vakwerk goed genoeg is. Schumacherbouw is gespecialiseerd in

Wanneer alleenisécht badkamerrenovatie, keukenrenovatie, Schumacherbouw gespecialiseerd in badkamerrenovatie,

vakwerk goed genoeg is.

-Anthonie Abdij Fokkerstraat 74 te Zwijndrecht 124 Vanaf-prijs € 99.000,- k.k. appartement op de 2e verdieping. -3-kamer Anjerstraat 146gelegen te Zwijndrecht -Burgemeester Anthonie Fokkerstraat Jansenlaan 67 118 te Zwijndrecht Vraagprijs € 107.500,- k.k. totFokkerstraat 3-kamer appartement lift -4- verbouwd Anthonie 124 temet Zwijndrecht -Tulpstraat Burgemeester Jansenlaan 403 te Zwijndrecht 3 Vraagprijs € 125.000,- k.k. -4- verbouwd Johannes 19 te Zwijndrecht totPoststraat 3-kamer appartement. - Johannes Poststraat 35 te Zwijndrecht Johannes Poststraat 19 Vraagprijs € 135.000,- k.k. -5-kamer Koninginneweg 30 te Zwijndrecht maisonnette gelegen op de begane grond en 1e verdieping. - Laan van Nederhoven 8 te Zwijndrecht Zonnebloemstraat 198 Vraagprijs € 139.000,- k.k. -6-kamer Plantageweg tetuin, Zwijndrecht maisonnette87 met berging en optionele garage. - Saturnusstraat 533 te Zwijndrecht Burgemeester Jansenlaan 403 Vraagprijs € 145.000,- k.k. -5-kamer Surinamestraat 74 te Zwijndrecht maisonnette gelegen op de begane grond en 1e verdieping. - Uilenvliet 1p9 te Zwijndrecht W. Snelliusweg 66 Vraagprijs € 154.000,- k.k. -Keurig W. Snelliusweg 66 te Zwijndrecht onderhouden eengezinswoning met 19 m. diepe achtertuin - Willem Ruysplein 30 te Zwijndrecht Kort Ambachtlaan 26 j Vraagprijs € 234.000,- k.k. -Drive-in Zonnebloemstraat 198 te Zwijndrecht woning met inpandige garage.

timmerwerken en algemeen onderhoud.

keukenrenovatie, timmerwerken en algemeen onderhoud.

Schumacherbouw is gespecialiseerd in badkamerrenovatie, keukenrenovatie, Reeweg 66 - H.I. Ambacht timmerwerken en algemeen onderhoud.

www.demooijmakelaardij.nl

Reeweg 66 - H.I. Ambacht 078 681 64 53 info@schumacherbouw.nl

- 078 681 64 53

www.schumacherbouw.nl

info@schumacherbouw.nl

Reeweg 66 - H.I. Ambacht 078 681 64 53 info@schumacherbouw.nl

www.schumacherbouw.nl

www.schumacherbouw.nl

WOONWULP ZOMER VOORDEEL

ACTIE GELDIG TOT SEPTEMBER 2015

15 %

KORTING op alle Sikkens buitenlakken

+ gratis

REEWEG 5 • HENDRIK-IDO-AMBACHT TELEFOON: 078 - 6816764 / 6816911

INTERIEURVERZORGING

www.dewoonwulp.nl

schilderhandschoenen en een professionele kwast !


WOON SPECIAL is een uitgave van Weekblad de Brug

PAGINA 23

IN DE ZOMER WILLEN WE HET LIEFST ZO VEEL MOGELIJK BUITEN ZIJN OM TE GENIETEN VAN DE ZON EN DE HEERLIJKE SFEER. We

loungen op het strand, pakken een terrasje of gaan gezellig bar-

becueën

En

als we in het gelukkige bezit zijn van een tuin, terras of

balkon, brengen we daar het liefst ook nog zoveel mogelijk tijd door. Enkele jaren geleden kwam de trend ‘buitenwonen’ om de hoek kijken. Hiermee wordt niet de standaard plastic tuintafel met bijpassende stoelen en anti-muggenkaars op tafel bedoeld, maar eerder een complete buitenkamer, vaak onder de veranda aan het huis of achterin de tuin.

het meestgeschikte materiaal omdat het veelal UV- en waterbestendig is, maar ook sloophout of steigerhouten planken worden steeds vaker verwerkt in buitenmeubilair. De buitenkamer kan worden opgeleukt met sfeervolle lampen, gordijnen en accessoires.

Wanneer de warme zomeravonden weer korter en frisser worden dan De veranda is een sfeervolle plek om te ontspannen, te eten of te kan een tuinhaard of vuurkorf uitkomst bieden om toch nog lang in werken. Plastic tuinmeubilair maakt plaats voor een complete zithoek de tuin door te kunnen brengen. met loungesofa’s en comfortabele kussens. Kunststof is voor buiten

Hortensia’s in pastel-

Sierluiken geven een raam

dat uitkomt op de veranda

kleurige vazen en varens in

een romantische sfeer en

potten op pootjes zijn op je

maken de veranda extra

veranda snelle sfeermakers.

gezellig. Een spiegelkastje

met louvredeurtjes aan de

wand zorgt voor een soort-

in je veranda of overkapping

gelijk effect

geeft sfeer en filtert het

licht mooi

Kies voor accessoires van

linnen, steen, hout en rotan.

Een voile-katoenen gordijn

Vakantiethuis aan huis

Zomerkamer

Buiten luieren, buiten eten, buiten lezen, buiten genieten van de warme zomerdagen op je terras of veranda die helemaal in de stijl is van je huis.

Wie een pergola, carport of open schuur heeft, boft en kan meteen aan de slag om een zomers afdak te maken. Buiten smaakt alles beter. Dus nodig vrienden uit en ontkurk een flesje wijn. Mocht er dan onverhoopt een buitje komen, dan is er niets aan de hand. Met een zomerkamer op het zuiden profiteer je optimaal van de zon. Op het oosten geniet je ‘s morgens van de zon en bij een ligging op het westen vanaf het einde van de middag. Een buitenkamer op het noorden is het koudst en vraagt misschien wel om een buitenkachel.

Met een houten veranda aan je huis onstaat er meteen een mooie, landelijke uitstraling. Neem je een lichte tint buitenverf, dan komen accessoires extra goed uit. Natuurlijke materialen zijn geknipt voor een landelijke sfeer. Riet en rotan hadden tot voor kort een oubollig imago, maar door de vintagetrend zijn ze tegenwoordig weer helemaal in.

Tip: bewaar een restje beits voor als een plekje moet worden bijgewerkt.”

Buitenkachel Als het laatste streepje daglicht is verdwenen en de lichten gaan aan, dan kun je een buitenhaard plaatsen om de ruimte aangenaam te houden als de temperatuur dealt. Er zijn gasgestookte exemplaren die niet van een echt haardvuurtje te onderscheiden zijn. Met één druk op de knop heb je mooie, reukloze vlammen. Gashaarden kunnen worden aangesloten op een gasleiding of op een gasfles. Een vuurschaal of traditionele haard met schoorsteen zijn goedkopere maar minstens net zo sfeervolle alternatieven.


advedv. De brug juni 2015.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

15-06-15

12:20