Page 1

CYCLING VLAANDEREN KLOPPEND HART VAN HET WIELRENNEN

NIEUWSBRIEF STICKERACTIE KLEEF, TAG, ... EN WIN! Neem in 2017 deel aan de superleuke stickeractie van Cycling Vlaanderen! Kleef een sticker op je fiets (of ander fietsgerelateerd item), neem een foto in een typisch Vlaams landschap en post je foto online met de hashtag #ThisIsCyclingVlaanderen. Doe mee!

Jaargang 8 - nr. 3 - 14 februari 2017 Cycling Vlaanderen - Strandlaan 3 - 9000 Gent

INHOUD 1 3 5 6 9 10 16 20 24

Korte berichten Voorinschrijvingen wielerwedstrijden Vermindering toegangsprijs wedstrijden Uitnodiging algemene vergadering Antidopingcharter 2017 Selectiecriteria EK/WK BMX/MTB/TRIAL Wedstrijdkalender BMX 2017 Wedstrijdkalender 18/02 - 12/03 Wedstrijdkalender Wallonië

PARTNERS CYCLING VLAANDEREN

IN MEMORIAM * Dhr. Vanderschommen Pierre, erevoorzitter Kempense wielerverbond Turnhout * Dhr. Pol Rosseel, gewezen beroepsrenner uit Ingelmunster * Dhr. Serge Baguet, oud-renner en ex-Belgisch kampioen 2005 Cycling Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn oprechte medeleven aan.


JEUGDSPORTFONDS 2017 In samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap en Sport Vlaanderen richt Cycling Vlaanderen een Jeugdsportfonds op waarvan de middelen grotendeels aangewend worden om Vlaamse wielerclubs met renners een rechtstreekse toelage te geven indien ze initiatieven ontplooien die hun jeugdwerking kwalitatief verbeteren. Wil jouw club hierin deelnemen? Ontdek de voorwaarden in het reglement en schrijf je in! (minimumvoorwaarde is 10 jeugdrenners)

INSCHRIJVINGEN - KLIK HIER

REGLEMENT

GEZONDHEIDSSESSIES JUNIORS 2017 Net als vorig jaar organiseert de KBWB in samenwerking met de provincies gezondheidssessies voor de junioren. (met verplichte aanwezigheid, cfr sportreglementen WBV Art. 201.18 en Art. 112.46 van het KBWB-reglement)

volstaat. Deze infosessies zijn ook voor andere categorieën opengesteld. (vrijblijvende aanwezigheid) Voor verdere inlichtingen, gelieve zich te wenden tot:

Aanvang 18u - inschrijven vanaf 17u Duur: max. 3 uur. Het programma zal met dit van de voorgaande jaren vergelijkbaar zijn : intro, presentatie door een lid van de Medische Commissie van de KBWB, simulatie van een antidopingcontrole en gesprek met profrenner(ster). Dit jaar zal er extra aandacht besteed worden aan de veiligheid in de wedstrijden (o.a. het gedrag van renners en ploegleiders) en zal de sessie bijgevolg langer duren.

Philippe Mariën - Coördinator Antidopingcommissie GSM: 0475/59.80.84 - E-mail: philippe.marien@belgiancycling. be. DATUM

PROVINCIE

ADRES

Woensdag 29 maart

Vlaams-Brabant

Cycling Vlaanderen Vlaams-Brabant, Hertogstraat 203/2 Heverlee

Vrijdag 7 april

Oost-Vlaanderen

OC De Kluize, Sportstraat 3, 9860 Oosterzele

201.18.1 Elke renner in de leeftijdscategorie juniores (17-18 jaar) dient verplicht een informatiesessie te volgen i.v.m. het Antidopingbeleid, in de sporttakdisciplines weg, piste, veld, BMX en mountainbike.

Maandag 10 april

West-Vlaanderen

Foyer van het OC De Schouw, Tweelindenstraat (zijstraat Stegelstraat) Lichtervelde

201.18.2 Bij niet deelname aan de informatiesessie Antidopingbeleid kan een renner NIET deelnemen aan Provinciale Kampioenschappen, Kampioenschappen van Vlaanderen en Belgische Kampioenschappen.

Woensdag 12 april

Limburg

Zaal De Schalm Landwaartslaan 99 Genk

Vrijdag 21 april

Antwerpen

Sport Vlaanderen, Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals

201.18 Antidopingmaatregel Juniores

Deze sessies zijn verplicht voor de eerstejaars juniores of voor die renners die hun wielercarrière als tweedejaars junior aanvangen. Eén deelname aan de gezondheidssessies

p. 2 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


VOORINSCHRIJVINGEN WIELERWEDSTRIJDEN 2017 Vanaf dinsdag 7 februari kun je online inschrijven voor de wielerwedstrijden. Registreren kan via Mijn Cycling Vlaanderen. Om de veiligheid van onze renners in wedstrijd te verhogen, is er vanaf het wegseizoen 2017 voor een hele reeks wedstrijdcategorieën een maximum aantal deelnemers. Om te vermijden dat renners nodeloos naar wedstrijden vertrekken waar ze uiteindelijk niet meer kunnen starten omdat het maximaal aantal deelnemers is bereikt, werken we voor deze wedstrijden met een online voorinschrijvingssysteem. De voorinschrijvingen voor de wedstrijden verlopen volledig digitaal. Alle info vind je op http://mijn.cycling.vlaanderen/ voorinschrijvingen Hoe ga je te werk? 1. Registreer je op Mijn Cycling Vlaanderen met de barcode die op jouw Cycling Vlaanderen/KBWB-vergunning staat. Registreren kan hier: http://mijn.cycling.vlaanderen/Registreer. Zorg ervoor dat het emailadres dat je in stap 2 ziet, correct is. Naar dit emailadres zal immers een link worden verstuurd om je account te activeren. Is dit emailadres niet correct, laat dit dan eerst weten aan david.de.backer@cycling.vlaanderen vooraleer je de registratie vervolledigt. We passen dit dan eerst aan in jouw gegevens zodat je correct kan registreren.

Heb je nog geen vergunning, dan dien je deze eerst aan te vragen! Met de barcode op de vergunning kan je je dan registreren en voorinschrijven. Zonder geldige vergunning en barcode kan je niet geldig voorinschrijven! Renners die een buitenlandse of FCWB-vergunning hebben, registreren zich via http://mijn.cycling.vlaanderen/Register DIT IS DUS ENKEL VOOR RENNERS DIE EEN BUITENLANDSE VERGUNNING HEBBEN!! Indien je je toch registreert via deze weg als renner van Cycling Vlaanderen/KBWB, dan kan je je niet geldig voorinschrijven. De voorinschrijving moet immers gekoppeld zijn aan de juiste barcode op de vergunning. 2. Eens het registratieproces doorlopen, ontvang je een email met daarin een link om je account te activeren. Klik op de link in de mail. 3. Je kan vervolgens inloggen via http://mijn.cycling.vlaanderen/Login Eens ingelogd zie je aan de linkerkant een keuzemenu met onder andere de optie: ‘Mijn Profiel > Mijn Rennersprofiel’. Daar zie je jouw gegevens zoals die bij Cycling Vlaanderen gekend zijn. Via ‘Mijn Profiel’ > ‘Mijn wedstrijden’ kun je je vanaf 7 februari voorinschrijven voor de wedstrijden. Meer info hierover via http://mijn.cycling.vlaanderen/voorinschrijvingen

DEELNAME PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN De titel van provinciaal kampioen kan behaald worden door te voldoen aan volgende voorwaarden.

FAQ… •

Voorwaarden om te kunnen deelnemen aan een PK of VK: 1/ Woonachtig zijn in België 2/ Houder zijn van een CYCLING VLAANDEREN-vergunning of KBWB-vergunning (*)

Wie rijdt waar zijn PK:

Woon je in Vlaanderen - in de provincie van je woonplaats Woon je in Brussel - in de provincie Vlaams-Brabant Woon je in Wallonië - in de provincie waar de club gezeteld is (*) KBWB – vergunning: voor zij die wonen in Vlaanderen of Brussel en aangesloten zijn bij een UCI-team of aangesloten zijn bij een buitenlandse club

• •

Een buitenlander die niet in België woont kan dus niet meedoen. Een Nederlander, die in Nederland woont, en aangesloten is bij een Vlaamse club, kan dus niet meer meedoen Iemand die in Vlaanderen woont en in een buitenlandse club rijdt heeft een KBWB vergunning en kan dus meedoen aan het PK van de provincie waar hij/zij woont Een Waal die aansluit via CYCLING VLAANDEREN bij een CYCLING VLAANDEREN-club kan meedoen aan een PK in de “Club-provincie” Een Waal met FCWB-vergunning kan niet meedoen. Een Vlaming die in Vlaanderen woont en aangesloten is bij een FCWB-club (en dus geen CYCLING VLAANDEREN-licentie heeft), kan dus geen PK / VK rijden in Vlaanderen, wel in Wallonië

Deze voorwaarden gelden voor alle disciplines.

p. 3 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


OPLEIDINGEN IQO2 In 2017 biedt Cycling Vlaanderen tal van opleidingen aan voor trainers en renners. Het startschot wordt gegeven in februari met een opleiding IQO2.

Kortom waar valt nog winst te boeken in de (professionele) begeleiding van je renners op vlak van planning en opvolging? Je komt het in deze clinic te weten.

Voor beginners

iQO2 is in samenwerking met profatleten en coaches steeds bezig met het optimaliseren van de mogelijkheden en het uitbreiden van tools die de communicatie, opvolging en evolutie van en tussen atleet en coach sterker maakt. Kom tijdens deze sessie te weten welke extra ‘features’ in de pijplijn zitten.

Een introductie tot coaching met de iQO2 software. Wat zijn de minimale voorwaarden om een klant op te starten en welke stappen moet ik doen om dit te realiseren; een wandeling doorheen de creatie en fysiologie van de trainingzones, een verkenning van de kalender met periodisering en planning Ben je als coach op zoek naar een iets professionelere aanpak? Plan je graag vooruit en analyseer je graag de gegevens van je atleten, maar voldoet je zelf ineengeknutseld Exceldocument niet meer aan jouw verwachtingen en zou je graag overstappen naar een online trainingsplatform? Sluit dan zeker aan bij deze clinic en maak kennis met de basismogelijkheden van iQO2. Een platform dat door vele trainers, professionele ploegen en sportfederaties gebruikt wordt. Een greep uit de lijst: LottoNL-Jumbo, Topsport Vlaanderen – Baloise, Rabobank-Liv/Giant, KNWU, Belgian Cycling/Cycling Vlaanderen, Nederlandse Triatlon federatie, … In deze clinic leer je de verschillende methodes om training zones aan te maken, gaande van statistiek over sport lab test tot veldtest. Een demonstratie over de periodisering van de kalender met invoeren van training plans toont het werkinstrument bij uitstek voor de atleet coach relatie.

Let op: deze opleiding is geschikt voor trainers die al enige basiskennis hebben en vertrouwd zijn met de werking van iQO2. Voor renners Werk je samen met een coach die iQO2 gebruikt en heb je zelf graag meer inzicht over de mogelijkheden? Maak je momenteel gebruik van de gratis account voor atleten, maar zou je willen zien wat het verschil is met de betalende account voor atleten? Hou je momenteel zelf je gegevens bij via Strava, Garmin Connect, … maar wil je bekijken of een ander softwareprogramma zoals iQO2 een meerwaarde kan bieden? Kom alles te weten tijdens deze clinic. Kostprijs De iQO2-clinic voor trainers (zowel beginners als gevorderden) is gratis voor trainers met een trainersvergunning 2017 bij Cycling Vlaanderen. Anderen betalen €10 per clinic.

Voor gevorderden Praktische richtlijnen voor het gebruik van de training builder als hart van de software en een voetlicht op het iQO2 / Dauwe ECP model voor de periodieke analyse van performance Heb je al enige ervaring met iQO2, maar heb je het gevoel dat je nog meer uit de gegevens kan halen, analyseer je graag de data van je renners tot in de puntjes om de prestaties te optimaliseren.

De iQO2-clinic voor renners is gratis voor alle renners met een geldige UCI-vergunning 2017. Anderen betalen €10 per clinic. Docent Johan Strobbe, co-founder van iQO2 en sportfysioloog van opleiding.

NIVEAU

PLAATS

DATUM

UUR

IQO2 voor trainers - niveau beginners

Herentals, Sportverblijf

di 07/02/2017

19u

IQO2 voor trainers - niveau beginners

Gent, VWEM

di 14/02/2017

19u

IQO2 voor renners

Gent, VWEM

di 21/02/2017

19u

IQO2 voor renners

Herentals, Sportverblijf

di 28/02/2017

19u

IQO2 voor trainers - niveau gevorderden

Gent, VWEM

di

26/09/2017

19u

IQO2 voor trainers - niveau gevorderden

Herentals, Sportverblijf

di 03/10/2017

19u

IQO2 voor renners

Gent, VWEM

di 07/11/2017

19u

IQO2 voor renners

Herentals, Sportverblijf

di 14/11/2017

19u

p. 4 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


WIELERBOND VLAANDEREN VZW ALGEMENE VERGADERING Zaterdag 01 april 2017 10u00 CC ’t Poorthuis Zuidervest 2A 3990 Peer UITNODIGING EN VOORLOPIGE AGENDA Geachte, De raad van bestuur van WBV vzw nodigt de werkende leden van elke provinciale vzw uit op de algemene vergadering die plaatsvindt in CC ’t Poorthuis Zuidervest 2A 3990 Peer Alleen de werkende leden aangewezen door de raad van bestuur van hun provinciale vzw kunnen tot de stemming toegelaten worden. Elk werkend lid heeft recht op één stem. Een werkend lid mag bij volmacht voor één ander werkend lid uit zijn provincie stemmen. Het aantal volmachten is beperkt tot één. De definitieve agenda en de volmachtformulieren zullen minimum 8 dagen voor de algemene vergadering per gewone brief of per e-mail aan elk werkend lid toegestuurd worden. Voorlopige agenda: 1. Afroeping van de werkende leden en nazicht van hun volmacht 2. Verwelkoming door de voorzitter 3. Verslagen beheerscomités 2016 4. Beleidsvisie raad van bestuur 5. Jeugdbeleid Cycling Vlaanderen 6. Benoeming commissaris KPMG en bepaling bezoldiging 7. Goedkeuring balans, winst- en verliesrekening 2016 8. Verslag van de commissaris 9. Aanpassing en goedkeuring begroting 2017 10. Goedkeuring budget 2018 10. Kwijting aan bestuurders en commissaris 11. Bekrachtiging benoeming bestuurders RVB 12. Bekrachtiging benoeming vaste vervangers provinciale voorzitters en voorzitter VWS 13. Ontslag en benoeming binnen het VMC. 14 Bevoegdheid CEO 15. Verkiezing voorzitter. 16. Verkiezing secretaris. Gent, 14.02.2017 Jean Brebels

Jules Vandergunst

Secretaris

Voorzitter

p. 6 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


DOE MEE MET DE TOP-FOTOWEDSTRIJD In de Vlaamse week tegen pesten (17-24 februari) organiseren TOP en Cycling Vlaanderen een fotowedstrijd. Samen voor een pestvrije sportomgeving!

Deze actie is tevens één van de deelaspecten voor clubs die deelnemen in het jeugdsportfonds.

De Vlaamse sportsector zet dit jaar in op een pestvrije sport met de Time Out tegen Pesten campagne (www.topindesport. be). Deze campagne informeert, stimuleert en ondersteunt de sportsector om actief aan een pestvrije omgeving te werken. Doe in de Vlaamse week tegen pesten mee met de Time Out tegen pesten! Hoe kun je deelnemen? 1. Registreer je club op de TOP-kaart via www.topindesport.be 2. Post een Time Out foto of -filmpje op de eventpagina TOP-fotowedstrijd via de Facebookpagina van Cycling Vlaanderen - https://www.facebook.com/ events/1851453481736669/ 3. Vermeld de hashtag #TOPindesport 4. Plaats je clubnaam bij het bericht Cycling Vlaanderen schenkt 5 boeken van Sep: een kleine biografie aan de clubs met de meest originele foto. Elk club mag maximaal één foto inzenden.

KWALITEITSLABEL VOOR 40 CLUBS In het kader van het Jeugdsportfonds 2016 behaalden 40 clubs een kwaliteitslabel voor hun jeugdvriendelijke en gestructureerde clubwerking.

Gouden labels ACROG BALEN BC BMX CIRCUIT ZOLDER BMX TEAM BEKAF AARSCHOT CT HOUTLAND WESTKUST CT LUC WALLAYS-JONGE RENNERS ROESELARE KON. HOBOKEN WAC KON. WPC OLYMPIA TIENEN KVC MEETJESLAND KVC NOORDZEEMEEUW LENSWORLD CT MEUBELEN GAVERZICHT-GLASCENTRA CT OFFROAD CLUB BMX 2000 DESSEL OMC MTB CLUB OPOETEREN PAPILLON-RUDYCO-JANATRANS CT ISOREX CT – SCHELDESPURTERS SPORT EN STEUN LEOPOLDSBURG THE BMX DEVILS VAN MOER LOGISTICS CT WC STEEDS VOORAAN KONTICH WIELERCLUB NOORD-WEST-BRABANT WIELERCLUB ONDER ONS PARIKE WIELERCLUB SPORT EN MOEDIG GENK

Zilveren labels BMX DENNENTEAM KEERBERGEN BMX RANST KALAS CYCLING TEAM 99 KON. BRUGSE VELOSPORT KON. EDEGEM BICYCLE EN BMX VZW PEER BMX VD HAUWE CT – GENTSE VELOSPORT WC DE MOLENSPURTERS MEULEBEKE

Bronzen labels BMX VLIJTINGEN BMX WESTEL CT VIVE LE VELO DIEGEM KSC DENDERSTREEK LABIEKES PMC CYCLING ZOLDER TOP GEAR BMX MTB SCHOOL.BE TIELTSE RENNERSCLUBS-PATRICK WC DE DIJLESPURTERS VV MECHELEN YOUNG CYCLING TALENT DEMER EN DIJLE

p. 7 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


ANTIDOPINGCHARTER KBWB De Antidopingcommissie van de KBWB heeft in nauw overleg met de federaties, waaronder ook Cycling Vlaanderen, een antidopingcharter opgesteld. Voor de renners is dit charter gelinkt aan de vergunningsaanvraag. Om het toepassingsgebied van dit charter nog verder te verruimen werd het ook gekoppeld aan de clubaansluiting zodat het charter uitgebreid wordt naar de Belgische organisatoren van wedstrijden en de clubs en teams. Voor de buitenlandse clubs/teams dienen de organisatoren van de interclubwedstrijden van de diverse categorieën het charter bij de uitnodiging van de ploegen mee te sturen. De ploegen sturen vervolgens het ondertekende document bij de bevestiging van hun deelname terug naar de organisator. De organisator zal bij het versturen van het overzicht van de ingeschreven renners aan de commissarissen melding maken van de buitenlandse teams die het antidopingcharter al dan niet ondertekend teruggestuurd hebben. De buitenlandse clubs die het ondertekende document niet tijdig aan de organisator terugbezorgd hebben zullen dit uiterlijk bij de inschrijving voor de wedstrijd voorleggen. Procedure 1) De organisator verstuurt het te ondertekenen antidopingcharter samen met de uitnodiging aan de buitenlandse clubs/ teams. (beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels)

2) De buitenlandse clubs/teams sturen het ondertekende charter naar de KBWB.(philippe.marien@belgiancycling.be) 3) De juryvoorzitter controleert bij de inschrijvingen de officiële inschrijvingsbulletins evenals de buitenlandse clubs/ teams die het antidopingcharter al dan niet ondertekend hebben. Het charter dient jaarlijks door de clubs opnieuw ondertekend te worden. De KBWB (Ph. Mariën) zal online (www.belgiancycling.be) een overzichtslijst bijhouden. A.d.h.v. deze overzichtslijst kunnen organisatoren, clubs en commissarissen controleren of een club al dan niet voor het lopende jaar het charter heeft onderschreven. De overzichtslijst zal de volgende informatie bevatten: naam club/team, contactpersoon club/team, datum en desgevallend wedstrijd ondertekening charter, datum boete voor het niet ondertekenen charter, datum betaling boete. 4) Buitenlandse clubs die het antidopingcharter niet ondertekenen krijgen de volgende sanctie opgelegd: - Een startverbod en een boete van 200,-€ opgelegd. Hiervoor dient het KBWB-straffenbarema uitgebreid te worden Art. 112.45: Buitenlandse clubs/teams die het antidopingcharter van de KBWB niet ondertekenen: - Startverbod en boete van 200,-€.

NIEUW JOEL SMETS BMX-CIRCUIT BIJNA VOLTOOID Begin oktober 2016 werd er begonnen met de afbraak van het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark in Brasel (Dessel). Na 16 jaar moest de club noodgedwongen vernieuwen om aan de UCI-normen te blijven voldoen zodat men in Dessel terug Europese kampioenschappen kan houden. De club heeft toen beslist om het hele circuit af te breken en volledig opnieuw te beginnen. Op dit moment is het circuit, op de starheuvel na, zo goed als klaar. Als de weergoden de aannemer goed gezind blijven, dan zal het volledige circuit terug operationeel zijn half maart. Op het nieuwe circuit kan men de komende jaren weer meedraaien op het hoogste niveau, dit zowel voor organisatoren als voor wedstrijdrijders. Ook de leden zullen kunnen trainen op een toplocatie. Niet alleen het BMX-circuit werd vernieuwd, ook het MTBgedeelte werd volledig opnieuw aangelegd. Als extraatje werd er gezorgd voor een kidsparcours voor de allerkleinsten. Zo zal men binnenkort op meerdere fronten binnen het circuit kunnen trainen op toplocaties. Iets wat de clubleden alleen maar ten goede zal komen.

p. 8 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017

Er werd ook rekening gehouden met de recreatieve fietser. Het circuit zal ook de komende jaren vrij toegankelijk blijven op woensdag- en zaterdagnamiddag. Op de 5-meter hoge startheuvel is er een extra platform voorzien van 3 meter voor de recreatieve fietsers, schoolinitiaties, sportdagen enz. De club heeft voor dit alles diep in de geldbeugel moeten tasten en gaat daarom, nu alles zo goed als klaar is, op zoek naar extra sponsors om dit project tot een goed einde te brengen. Op 1 mei is de officiële opening voorzien voor pers, sponsors en andere genodigden. Later op die dag is iedereen welkom om te komen kennismaken met het nieuwe circuit. De wedstrijden zijn voorzien na de vakantie in augustus en september.


_____________________________________________________________________________________ [stamnummer & naam van de club of benaming van het team] vertegenwoordigd door: _____________________________________________________________________________________ [naam & functie] ____________________________________________________________________________________ [naam & functie] hierna genoemd “de wielerorganisatie”, onderschrijft het antidopingbeleid van de wielerbonden KBWB, WBV en FCWB. 1. De wielerorganisatie gaat het engagement aan om de gezondheid en de veiligheid van de renners te laten primeren. Zij zal steeds de sportethiek respecteren, dit in het belang van het fysieke en mentale welzijn van de renners. Samen met het behoud van de morele integriteit moet dit resulteren in gelijke kansen voor de deelnemers aan wielerwedstrijden georganiseerd volgens de reglementen van de UCI, KBWB, WBV of FCWB. 2. De wielerorganisatie zal de renners beschermen tegen welke invloeden dan ook die hen in verleiding zouden brengen tot het gebruik van verboden middelen. 3. De wielerorganisatie zal er op toezien dat haar medewerkers geen enkel initiatief zullen nemen tot en zich niet zullen inlaten met praktijken strijdig aan de sportethiek of de reglementeringen inzake dopingbestrijding. 4. De wielerorganisatie verklaart dat van zodra tegen haar of tegen één van haar medewerkers een onderzoek loopt dat betrekking heeft op een vatbaar feit dat kan leiden tot een inbreuk tegen de antidoping reglementeringen dit onmiddellijk gemeld wordt aan de bevoegde bondsinstantie. 5. De wielerorganisatie verbindt er zich tevens toe om onmiddellijk de bevoegde bondsinstantie en/of NADO-Vlaanderen (www.dopinglijn.be) in te lichten over feiten die strijdig zijn met de sportethiek of de reglementeringen inzake dopingbestrijding. 6. De organisator van wielerwedstrijden verbindt er zich toe alleen clubs of teams uit te nodigen en toe te laten die dit charter of een gelijkwaardig internationaal charter onderschreven hebben. Opgemaakt te ________________

_______________________ [Naam en handtekening]

op __ / __ / _____

_______________________ [Naam en handtekening]

p. 9 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


BELGIAN CYCLING SPORTTECHNISCHE COMMISSIE - COMMISSION TECHNICO-SPORTIVE

12/01/2017

Selectiecriteria WK/World Challenge BMX 2017 A. Deelname aan WK BMX met de nationale selectie (junior en elite) Om in aanmerking te komen voor een selectie met de nationale ploeg voor het WK BMX is de STC gekomen tot volgende selectiecriteria: MANNEN Junioren-1 Junioren-2 19-20 +20

2 x (½ finale EL-ronde 8m startheuvel of 1/16 finale SX) 2 x (finale EL-ronde 8m startheuvel of 1/16 finale SX) 2 x (finale EL-ronde 8m startheuvel of 1/4 finale SX) 2 x (finale EL-ronde 8m startheuvel of 1/2 finale SX)

VROUWEN Junioren-1 Junioren-2 19-20 +20

2 x (finale EL-ronde 8m startheuvel of 1/4 finale SX) 2 x (top-5 finale EL-ronde 8m startheuvel of 1/4 finale SX) 2 x (finale EL-ronde 8m startheuvel of 1/2 finale SX) 2 x (finale EL-ronde 8m startheuvel of finale SX)

Opmerkingen: a. Het aantal plaatsen voor het WK wordt bepaald op basis van het quotum toegekend door de UCI op basis van de landenranking. b. Uitslagen zijn alleen geldig indien er mimimaal 9 deelnemers zijn en behaald tijdens officiële competities van erkend niveau. c. Belgian Cycling behoudt zich het recht voor om in functie van de omstandigheden af te wijken van de selectiecriteria, mits gemotiveerde beslissing. d. Naast de criteria zal er nog rekening gehouden worden met volgende factoren die doorslaggevend kunnen zijn voor de definitieve selectie: a. de fysieke, conditionele en medische toestand van de atleet b. de morele kwaliteiten en de fair-play van de atleet e. Indien er meer atleten selecteerbaar zijn dan het door de UCI toegekende quotum zal de selectie vervolgens bepaald worden op basis van de behaalde resultaten in de internationale competities in 2017. f. De verantwoordelijke bondscoach maakt volledig onafhankelijk en in eer en geweten, zijn selectie. Hij kan hierbij geen rekening houden met de vleugel waar hij op de loonlijst staat of het eventuele statuut van de ene of andere kandidaat. De coach kan op basis van resultaten behaald in andere wedstrijden van deze competities die aantonen dat een selectie gerechtvaardigd is, of rekening houdend met andere factoren (ziekte, blessure) renners voordragen. De selectie wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de vergadering van de STC. In geval van betwisting is alleen het dagelijks bestuur van Belgian Cycling bevoegd. De selectie moet eveneens goedgekeurd worden door het dagelijks bestuur van Belgian Cycling. g. Selectiedatum WK BMX Rockhill-USA (25-29/07/2017): 06/06/2017 B. Deelname aan World Challenge BMX a. Challenge 12+ Om in aanmerking te komen voor een deelname aan de World Challenge BMX 2017 moet de renner op 01/05/2017 in de top-8 staan van het klassement opgemaakt op basis van de resultaten van de eerste 3 Topcompetitiewedstrijden. Indien er minder dan 16 deelnemers zijn moet men in de eerste 50% van dit klassement staan. b. Challenge -12 Om in aanmerking te komen voor een deelname aan de World Challenge BMX 2017 moet de renner op 01/05/2017 in de top-8 staan van het interne klassement opgemaakt op basis van de resultaten van de eerste 3 Topcompetitiewedstrijden. Indien er minder dan 16 deelnemers zijn moet men in de eerste 50% van dit klassement staan. c. De STC kan op basis van resultaten behaald in andere wedstrijden of rekening houdend met andere factoren (ziekte, blessure) eventueel bijkomende renners toelaten. d. Renners die in 2016 in de top-8 eindigen in de 3 Nations Cup in Zolder zijn startgerechtigd voor de World Challenge 2017. N-STC-DP-17001-170112-R Selectiecriteria WK - Critères de sélection ChM - BMX - 2017

p. 10 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


BELGIAN CYCLING SPORTTECHNISCHE COMMISSIE - COMMISSION TECHNICO-SPORTIVE

12/01/2017

Selectiecriteria EK Finales BMX 13-16/07/2017 Bordeaux (Frankrijk) Om in aanmerking te komen om startgerechtigd te zijn voor deelname aan het EK Challenge en het EK Championship BMX is de STC gekomen tot volgende selectiecriteria: A. Deelname aan EK Championship BMX 2017 - Voor de Championship klassen Junior Women, Junior Men, Elite Women, Elite Men (licentie Junior of Elite) is het aantal deelnemers aan het EK gelimiteerd tot 16 per categorie. Iedere Championship rijder die uitkomt in een BMX Continentaal kampioenschap (CC) in een Championship-klasse moet het shirt van de nationale ploeg dragen. Indien een rijder in het bezit is van een UCI-career number, moet dit nummer op de rug van het nationaal shirt staan. - Renners die de selectiecriteria behaald hebben zoals bepaald onder C (selectienorm nationale ploeg) worden als 1ste ingevuld. - Voor de resterende plaatsen wordt de tussenstand van de Topcompetitie op 1/05/2017 opgemaakt op basis van de resultaten van de eerste 3 Topcompetitie wedstrijden. De best geplaatste renners in deze tussenstand komen in aanmerking. - De renners moeten bovendien deelgenomen hebben aan minstens één EL-ronde in 2017 voor 1/05/2017. B. Deelname aan het EK Challenge BMX 2017 - Er zijn maximum 16 startgerechtigden per leeftijdscategorie. - Renners die in 2017 in de top-8 eindigen tijdens één van de EL ronden in Zolder zijn vervolgens startgerechtigd voor het EK Challenge 2017. - Om in aanmerking te komen voor de resterende plaatsen wordt de tussenstand van de Topcompetitie op 01/05/2017 opgemaakt op basis van de resultaten van de eerste 3 Topcompetitie wedstrijden. De best geplaatste renners in deze competitie zijn startgerechtigd. - De renners moeten bovendien deelgenomen hebben aan minstens één EL- ronde in 2017 voor 01/05/2017. C. Deelname aan het EK Championship BMX 2017 met de nationale selectie (Junior en Elite) Om in aanmerking te komen voor een selectie met de nationale ploeg aan het EK Championship BMX 2017 is de STC gekomen tot volgende selectiecriteria: MANNEN Junioren-1 Junioren-2 19-20 +20

2 x ½ finale EL-ronde waarvan 1 op 8m startheuvel 2 x finale EL-ronde waarvan 1 op 8m startheuvel 2 x ½ finale EL-ronde waarvan 1 op 8m startheuvel 2 x finale EL-ronde waarvan 1 op 8m startheuvel

VROUWEN Junioren-1 Junioren-2 19-20 +20

2 x finale EL-ronde waarvan 1 op 8m startheuvel 2 x top-5 EL-ronde waarvan 1 op 8m startheuvel 2 x finale EL-ronde waarvan 1 op 8m startheuvel 2 x top-5 EL-ronde waarvan 1 op 8m startheuvel

N-STC-DP-17002-170112-R Selectiecriteria EK BMX - Critères de sélection ChE BMX 2017

p. 11 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


Opmerkingen: a. Uitslagen zijn alleen geldig indien er mimimaal 9 deelnemers zijn en behaald tijdens officiële competities van erkend niveau. b. Belgian Cycling behoudt zich het recht voor om in functie van de omstandigheden af te wijken van de selectiecriteria, mits gemotiveerde beslissing. c. Naast de criteria zal er nog rekening gehouden worden met volgende factoren die doorslaggevend kunnen zijn voor de definitieve selectie: a. de fysieke, conditionele en medische toestand van de atleet b. de morele kwaliteiten en de fair-play van de atleet d. De verantwoordelijke bondscoach maakt volledig onafhankelijk en in eer en geweten, zijn selectie. Hij kan hierbij geen rekening houden met de vleugel waar hij op de loonlijst staat of het eventuele statuut van de ene of andere kandidaat. De coach kan op basis van resultaten behaald in andere wedstrijden van deze competities die aantonen dat een selectie gerechtvaardigd is, of rekening houdend met andere factoren (ziekte, blessure) renners voordragen. De selectie wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de vergadering van de STC. In geval van betwisting is alleen het dagelijks bestuur van Belgian Cycling bevoegd. De selectie moet eveneens goedgekeurd worden door het dagelijks bestuur van Belgian Cycling. e. Publicatie startgerechtigden EK Challenge BMX (13-16/07/2017): 05/05/2017. f. Selectiedatum EK BMX Bordeaux (13-16/07/2017): 06/06/2017. g. Vanaf 2016 werd de categorie 5/6-jarigen door de UEC geschrapt.

N-STC-DP-17002-170112-R Selectiecriteria EK BMX - Critères de sélection ChE BMX 2017

p. 12 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


BELGIAN CYCLING SPORTTECHNISCHE COMMISSIE - COMMISSION TECHNICO-SPORTIVE

12.01.2017

Selectiecriteria EK/WK MTB/TRIAL 2017 Om in aanmerking te komen voor een selectie voor het EK/WK is de STC gekomen tot volgende selectiecriteria: XC Elite WK: 2 x (top-30 in een Wereldbeker wedstrijd of top-30 in het EK) EK: 1 x top-30 in een Wereldbeker wedstrijd XC Elite vrouwen WK: 2 x (top-25 in een Wereldbeker wedstrijd of top-25 in het EK) EK: 1 x top-25 in een Wereldbeker wedstrijd XC U23 (3° en 4°-jaars heren & vrouwen) WK: 2 x (top-12 in een Wereldbeker wedstrijd U23 of top-12 in het EK-U23) EK: 1 x top-12 in een Wereldbeker wedstrijd U23 XC U23 (1° en 2°-jaars heren & vrouwen) WK: 2 x (top-20 in een Wereldbeker wedstrijd U23 of top-20 in het EK-U23) EK: 1 x top-20 in een Wereldbeker wedstrijd U23 XC Junioren (2°-jaars) Heren WK: 2 x top‐12 in een European Junior Cup of EK EK: 1 x top‐12 in een European Junior Cup Vrouwen WK: 2 x top‐12 in een European Junior Cup of EK EK: 1 x top‐12 in een European Junior Cup XC Junioren (1°-jaars) Heren WK: 2 x top‐20 in een European Junior Cup of EK EK: 1 x top‐20 in een European Junior Cup Vrouwen WK: 2 x top‐20 in een European Junior Cup of EK EK: 1 x top‐20 in een European Junior Cup XCE WK op basis van resultaten behaald in wedstrijden van internationaal niveau Trial Elite WK: 2 x (top-8 WB of top-8 EK) EK: 1 x top-8 WB Junior WK: 2 x (top-3 WB op top-8 EK) EK: 1 x top-3 WB Vrouwen WK : 2 x Top 5 Wereldbeker (of in eerste 50% indien minder dan 10 deelnemers) en een kwalitatief aantal strafpunten EK: 1 x Top 5 Wereldbeker (of in eerste 50% indien minder dan 10 deelnemers) en een kwalitatief aantal strafpunten Downhill WK Elite: 1 x top-16 WB + 1 x top-32 WB 4X WK Elite: 1 x top-16 4X Protour + 1 x top-32 4X Protour WK Marathon UCI-criteria + vergunning Elite/U23 Opmerkingen: a. Het aantal plaatsen voor het WK wordt bepaald op basis van het quotum toegekend door de UCI op basis van de landenranking. b. Belgian Cycling behoudt zich het recht voor om in functie van de omstandigheden af te wijken van de selectiecriteria, mits gemotiveerde beslissing. c. Naast de criteria zal er nog rekening gehouden worden met volgende factoren die doorslaggevend kunnen zijn voor de definitieve selectie: - de fysieke, conditionele en medische toestand van de atleet - de morele kwaliteiten en de fair-play van de atleet d. Indien er meer atleten selecteerbaar zijn dan het door de UCI toegekende quotum zal de selectie bepaald worden op basis van de behaalde resultaten in de internationale competities in 2017. e. De verantwoordelijke bondscoach maakt volledig onafhankelijk en in eer en geweten, zijn selectie. Hij kan hierbij geen rekening houden met de vleugel waar hij op de loonlijst staat of het eventuele statuut van de ene of andere kandidaat. N-STC-DP-17003-170112-R Selectiecriteria EK/WK - Critères de sélection ChE/ChM - MTB-TRIAL - 2017

p. 13 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


f.

De coach kan op basis van resultaten behaald in andere wedstrijden van internationaal niveau (bv. Coupe de France, Swiss Power Cup of Bundesliga – juniors: top-8/12 (dames top-5) – U23: top-12/16) die aantonen dat een selectie gerechtvaardigd is, of rekening houdend met andere factoren (ziekte, blessure) renners voordragen. g. De selectie wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de vergadering van de STC. In geval van betwisting is alleen het dagelijks bestuur van Belgian Cycling bevoegd. De selectie moet eveneens goedgekeurd worden door het dagelijks bestuur van Belgian Cycling. Selectiedatums: 27-28/5 EK MTB DHI Sestola (ITA) ma 08/05/2017 24-25/6 WK MTB-Marathon Singen (GER) di 06/06/2017 21-23/7 EK Trial ?? ma 10/07/2017 27-30/7 EK MTB Istanbul (Tur) ma 10/07/2017 13/8 EK MTB-Marathon Svit (SVK) ma 24/07/2017 05-10/9 WK MTB/DHI/trial (?) Cairns (AUS) ma 07/08/2017 4-6/8 UCI Trials World Youth Games Viborg (DEN) ma 10/07/2017

N-STC-DP-17003-170112-R Selectiecriteria EK/WK - Critères de sélection ChE/ChM - MTB-TRIAL - 2017

p. 14 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


BELGIAN CYCLING - EST. 1882 -

PRINCIPAL PARTNERS

MAIN & MEDIA PARTNERS

BELG IAN BEER

CO & LOGISTIC PARTNERS

®

SPORTS

LOTIONS

KBWB I RLVB WWW.BELGIANCYCLING.BE •

BELGIAN CYCLING TEAM & BELGIAN CYCLING •

@BELCYCLINGTEAM @BELCYCLING •

BELGIANCYCLING

p. 15 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


p. 16 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

zo/di 12/03/2017 zo/di 19/03/2017 zo/di 26/03/2017 vr/ve 31/03/2017 za/sa 01/04/2017 zo/di 02/04/2017 zo/di 09/04/2017 zo/di 16/04/2017 zo/di 23/04/2017 vr/ve 28/04/2017 za/sa 29/04/2017 zo/di 30/04/2017 za/sa 06/05/2017 zo/di 07/05/2017 zo/di 07/05/2017 za/sa 13/05/2017 zo/di 14/05/2017 vr/ve 19/05/2017 za/sa 20/05/2017 zo/di 21/05/2017 zo/di 21/05/2017 za/sa 27/05/2017 zo/di 28/05/2017 vr/ve 02/06/2017

DATUM/DATE Ranst Peer Ravels Heusden-Zolder Heusden-Zolder Heusden-Zolder Keerbergen Soumagne Soumagne Erp Erp Erp Papendal Papendal Quaregnon Heusden-Zolder Heusden-Zolder Prague Prague Prague Halle Ahnatal Ahnatal Verona

PLAATS/LIEU BEL BEL BEL BEL BEL BEL BEL BEL BEL NED NED NED NED NED BEL BEL BEL CZE CZE CZE BEL GER GER ITA

LAND/PAYS

WEDSTRIJD/ÉPREUVE

Flanders Cup #1 Flanders Cup #2 Topcompetitie / Topcompétition #1 UEC BMX European Cup Rounds 1 & 2 UEC BMX European Cup Rounds 1 & 2 UEC BMX European Cup Rounds 1 & 2 Topcompetitie / Topcompétition #2 Coupe de Wallonie #1 Topcompetitie / Topcompétition #3 UEC BMX European Cup Rounds 3 & 4 UEC BMX European Cup Rounds 3 & 4 UEC BMX European Cup Rounds 3 & 4 UCI BMX Supercross World Cup Round 1 UCI BMX Supercross World Cup Round 2 Coupe de Wallonie #2 UCI BMX Supercross World Cup Round 3 UCI BMX Supercross World Cup Round 4 UEC BMX European Cup Rounds 5 & 6 UEC BMX European Cup Rounds 5 & 6 UEC BMX European Cup Rounds 5 & 6 Flanders Cup #3 3 Nations Cup Round 1 3 Nations Cup Round 1 UEC BMX European Cup Rounds 7 & 8

KALENDER/CALENDRIER BMX 2017


p. 17 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017

25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

za/sa 03/06/2017 zo/di 04/06/2017 zo/di 04/06/2017 zo/di 11/06/2017 vr/ve 16/06/2017 za/sa 17/06/2017 zo/di 18/06/2017 zo/di 25/06/2017 zo/di 02/07/2017 vr/ve 14/07/2017 za/sa 15/07/2017 zo/di 16/07/2017 di/ma 25/07/2017 wo/me 26/07/2017 do/je 27/07/2017 vr/ve 28/07/2017 za/sa 29/07/2017 zo/di 06/08/2017 zo/di 13/08/2017 zo/di 20/08/2017 za/sa 26/08/2017 zo/di 27/08/2017 zo/di 03/09/2017 za/sa 09/09/2017 zo/di 10/09/2017 za/sa 16/09/2017 zo/di 17/09/2017 zo/di 17/09/2017

Verona Verona Gent Ravels Sandnes Sandnes Sandnes Baraque de Fraiture Heusden-Zolder Bordeaux Bordeaux Bordeaux Rock Hill Rock Hill Rock Hill Rock Hill Rock Hill Keerbergen Dessel Habay-la-Neuve Peer Peer Dessel Luycksgestel Luycksgestel Santiago del Estero Santiago del Estero Ranst

ITA ITA BEL BEL NOR NOR NOR BEL BEL FRA FRA FRA USA USA USA USA USA BEL BEL BEL BEL BEL BEL NED NED ARG ARG BEL

UEC BMX European Cup Rounds 7 & 8 UEC BMX European Cup Rounds 7 & 8 Kampioenschap van Vlaanderen (The BMX Stars) Flanders Cup #4 UEC BMX European Cup Rounds 9 & 10 UEC BMX European Cup Rounds 9 & 10 UEC BMX European Cup Rounds 9 & 10 Coupe de Wallonie #3 Belgische Kampioenschappen / Championnats de Belgique UEC BMX European Championships Juniors/Elite / UEC BMX European Challenge UEC BMX European Championships Juniors/Elite / UEC BMX European Challenge UEC BMX European Championships Juniors/Elite / UEC BMX European Challenge UCI BMX World Championships / UCI BMX World Challenge UCI BMX World Championships / UCI BMX World Challenge UCI BMX World Championships / UCI BMX World Challenge UCI BMX World Championships / UCI BMX World Challenge UCI BMX World Championships / UCI BMX World Challenge Flanders Cup #5 Flanders Cup #6 Coupe de Wallonie #4 3 Nations Cup Round 2 3 Nations Cup Round 2 Topcompetitie / Topcompétition #4 3 Nations Cup Round 3 3 Nations Cup Round 3 UCI BMX Supercross World Cup Round 5 UCI BMX Supercross World Cup Round 6 Interclub Kampioenschap


p. 18 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017

53 54 55 56 57

zo/di 24/09/2017 zo/di 01/10/2017 zo/di 08/10/2017 zo/di 15/10/2017 zo/di 22/10/2017

Blegny Aarschot Blegny Massenhoven Westerlo

BEL BEL BEL BEL BEL

Coupe de Wallonie #5 Flanders Cup #7 Topcompetitie / TopcompĂŠtition #5 Topcompetitie / TopcompĂŠtition #6 Flanders Cup #8


WK VELDRIJDEN 2021-2022 - OPROEP TOT KANDIDATUREN Belgian Cycling zoekt kandidaat-steden of –regio’s voor de mogelijke organisatie van de Wereldkampioenschappen veldrijden in 2021 of 2022 in België. Het WK veldrijden vond tot dusver negen keer plaats in ons land, met Zolder 2016 en de wereldtitel van Wout van Aert als meest recente mooie herinnering. Het is de bedoeling van Belgian Cycling tenminste om de vijf jaar een WK veldrijden naar België te halen. Voor het verkrijgen van bijkomende informatie (onder meer last- en aanbestedingsvoorwaarden) kan via e-mail contact opgenomen worden met info@belgiancycling.be, ter attentie van dhr. Tom Van Damme, bondsvoorzitter. Op basis van de verkregen informatie hoort een volledig dossier opgemaakt te worden.

BESTEL NU HET BOEK ALLES OP ZIJN TIJD Tijdens Velofollies lanceerde Cycling Vlaanderen het boek Alles op zijn tijd - gezond groeien in de koers. Bestel nu je exemplaar online! Korte inhoud Zes sporters. Zes jeugdverhalen. Elk verhaal is een inspiratiebron voor de manier waarop we als ouder, begeleider of trainer het best omgaan met de sportieve dromen van onze jeugdige sporters. Dat het boek ook jou mag inspireren… Het boek Alles op zijn tijd is een uitgave van Cycling Vlaanderen binnen het project Gezond groeien in de koers. Met dit project wil Cycling Vlaanderen, met de steun van Sport Vlaanderen, onze koersende jeugd en hun omgeving aanzetten om op een gezonde manier aan wielrennen te doen.

IK WIL EEN EXEMPLAAR!

p. 19 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


WEDSTRIJDKALENDER - 18/02 TOT 12/03 Veldrijden Klasse 1 UCI

Veldrijden Juniors UCI

18/02 Leuven (B) (1)

18/02 Leuven (B) (Uci)

60’ - 6450 EUR. Voorinschrijvingen: www.soudalclassics. be - I: De Maegd, Ambachtenlaan 11, 3001 Heverlee - U: 09:00/14:00/15:00 - K: Katholieke Hogeschool Leuven, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee - Contact: Erwin Vervecken, Schoebroekstraat 8, 3583 Paal Beringen (Tel.: 011459950) (Fax: 011459910) (erwin.vervecken@golazo.com) - Med. Controle: Katholieke Hogeschool Leuven, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee - Website: www.soudalclassics.be

40’ - 800 EUR. Voorinschrijvingen: www.soudalclassics. be - I: De Maegd, Ambachtenlaan 11, 3001 Heverlee - U: 09:00/11:00/12:00 - K: Katholieke Hogeschool Leuven, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee - Contact: Erwin Vervecken, Schoebroekstraat 8, 3583 Paal Beringen (Tel.: 011459950) (Fax: 011459910) (erwin.vervecken@golazo.com) - Med. Controle: Katholieke Hogeschool Leuven, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee - Website: www.soudalclassics.be

19/02 Oostmalle (A) (1)

19/02 Oostmalle (A) (Uci)

60’ - 6450 EUR. - I: Vergaderzaal aan kantine Para’s, NATO Vliegveld, Oostmalle (0485550325). - U: 09:00/14:00/15:00 - K: Barak voorbij de startzone - Contact: Mon Leys, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) (mon.leys@contromon.be)

40’ - 800 EUR. - I: Vergaderzaal aan kantine Para’s, NATO Vliegveld, Oostmalle (0485550325). - U: 08:00/09:30/10:30 K: Barak voorbij de startzone - Contact: Mon Leys, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) (mon.leys@contromon.be)

Veldrijden form. A

Veldrijden form. D

22/02 Cyclocrossmasters (W) (N)

26/02 Lebbeke (O)

I: CC De Schakel, Schakelstraat 9, Waregem - K: Sporthal De Treffer, Meersstraat 5, Waregem - Contact: Erwin Vervecken, Schoebroekstraat 8, 3583 Paal Beringen (Tel.: 011459950) (Fax: 011459910) (erwin.vervecken@golazo.com) - Extra info: Alle wedstrijden zijn op uitnodiging, geen inschrijving mogelijk! / tijdrit dames en heren elite: 18u30 - hoogspringconcours: 19u20 - CX dames elite (20min): 19u40 - CX heren elite (30min): 20u15 Med. Controle: CC De Schakel, Schakelstraat 9, Waregem

AM./Ma A: 40’. Ma B: 40’. Ma C: 40’. - I: Secretariaat Garage De Decker, Baasrodestraat 11, 9280 Lebbeke (052343539). - U: AM./Ma A: 09:00/11:00/12:00 - Ma B: 09:00/10:00/11:00 - Ma C: 09:00/10:00/11:00 - K: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I-straat 124, 9280 Lebbeke - Contact: François Van Malderen, (Tel.: 0475637400) (francoisvanmalderen@hotmail. com) - Med. Controle: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I-straat 124, 9280 Lebbeke (052411291). - Website: www. vondelmolen-kleicross.be

26/02 Lebbeke (O) (N) 60’ - 1950 EUR. - I: Secretariaat Garage De Decker, Baasrodestraat 11, 9280 Lebbeke (052343539). - U: 09:00/14:15/15:15 - K: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I-straat 124, 9280 Lebbeke - Contact: François Van Malderen, (Tel.: 0475637400) (francoisvanmalderen@hotmail.com) - Med. Controle: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I-straat 124, 9280 Lebbeke (052411291). - Website: www.vondelmolenkleicross.be

Veldrijden U23

Veldrijden Gentlemen 19/02 Sint-Truiden (Lb) I: Feesttent Op Parcours, Keelstraat, Terbiest - U: 14:00/15:00/15:30 - K: Feesttent Op Parcours - Contact: Legein Greta, (Tel.: 0473260263) (bestuur.kzlwc@gmail.com) - Extra info: 30 min

Veldrijden Dames

19/02 Oostmalle (A) (Uci)

18/02 Leuven (B) (Uci1)

50’ - 1015 EUR. - I: Vergaderzaal aan kantine Para’s, NATO Vliegveld, Oostmalle (0485550325). - U: 09:00/10:30/11:30 - K: Barak voorbij de startzone - Contact: Mon Leys, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) (mon.leys@contromon.be)

40’ - 3050 EUR. Voorinschrijvingen: www.soudalclassics. be - I: De Maegd, Ambachtenlaan 11, 3001 Heverlee - U: 09:00/12:45/13:45 - K: Katholieke Hogeschool Leuven, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee - Contact: Erwin Vervecken, Schoebroekstraat 8, 3583 Paal Beringen (Tel.: 011459950) (Fax: 011459910) (erwin.vervecken@golazo.com) - Med. Controle: Katholieke Hogeschool Leuven, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee - Website: www.soudalclassics.be

Veldrijden form. C 18/02 Leuven (B) (Nafw) 30’. Voorinschrijvingen: www.soudalclassics.be - I: De Maegd, Ambachtenlaan 11, 3001 Heverlee - U: 09:00/10:00/11:00 - K: Katholieke Hogeschool Leuven, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee - Contact: Erwin Vervecken, Schoebroekstraat 8, 3583 Paal Beringen (Tel.: 011459950) (Fax: 011459910) (erwin.vervecken@ golazo.com) - Med. Controle: Katholieke Hogeschool Leuven, Hertogstraat 178, 3001 Heverlee - Website: www.soudalclassics.be

19/02 Oostmalle (A) (Nafw) 30’. - I: Vergaderzaal aan kantine Para’s, NATO Vliegveld, Oostmalle (0485550325). - U: 08:00/08:30/09:30 - K: Barak voorbij de startzone - Contact: Mon Leys, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) (mon.leys@contomon.be)

26/02 Lebbeke (O) (N) Juniores & Dames Elite : 40’. Nieuwelingen & Dames : 30’. - I: Secretariaat Garage De Decker, Baasrodestraat 11, 9280 Lebbeke (052343539). - U: Juniores & Dames Elite : 09:00/13:00/14:00 - Nieuwelingen & Dames : 09:00/12:00/13:00 - K: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I-straat 124, 9280 Lebbeke - Contact: François Van Malderen, (Tel.: 0475637400) (francoisvanmalderen@hotmail.com) - Med. Controle: Gemeentelijk Sportcentrum, Koning Albert I-straat 124, 9280 Lebbeke (052411291). - Website: www.vondelmolen-kleicross.be

19/02 Oostmalle (A) (Uci1) 40’ - 3050 EUR. - I: Vergaderzaal aan kantine Para’s, NATO Vliegveld, Oostmalle (0485550325). - U: 09:00/12:45/13:45 - K: Barak voorbij de startzone - Contact: Mon Leys, Haard 13, 2390 Oostmalle (Tel.: 0485550325) (mon.leys@contromon.be)

22/02 Cyclocrossmasters (W) I: CC De Schakel, Schakelstraat 9, Waregem - K: Sporthal De Treffer, Meersstraat 5, Waregem - Contact: Erwin Vervecken, Schoebroekstraat 8, 3583 Paal Beringen (Tel.: 011459950) (Fax: 011459910) (erwin.vervecken@golazo.com) - Extra info: Alle wedstrijden zijn op uitnodiging, geen inschrijving mogelijk! / tijdrit dames en heren elite: 18u30 - hoogspringconcours: 19u20 - CX dames elite (20min): 19u40 - CX heren elite (30min): 20u15 Med. Controle: CC De Schakel, Schakelstraat 9, Waregem

Clubkampioenschap 18/02 Bottelare (O) Nieuwelingen: 44,1 km - 95 EUR. Junioren: 63 km - 120 EUR. I: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare (0496612768). - U: Nieuwelingen: 11:30/12:45/13:00 - Junioren: 13:15/14:15/14:30 - K: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Merelbeke - Contact: Chris Reunes, Vennenstraat 11, 9820 Bottelare (Tel.: 0496612768) (chris.reunes@hotmail.com) - Extra info: Nieuwelingen: 7 x 6,3 km (10 prijzen) / Deelname enkel toegelaten aan renners aangesloten bij een Oost-Vlaamse club of woonachtig in Oost-Vlaanderen. Dames jeugd (nieuwelingen en juniores) zijn startgerechtigd bij de heren nieuwelingen. Dames elite mogen starten bij de heren juniores. Deelname dames elite en jeugd: alle Belgische vergunninghouders of buitenlandse vergunninghouders aangesloten bij een Belgische club (75€ - 3 x 3 prijzen). - Junioren: 10 x 6,3 km (10 prijzen) - Med. Controle: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare (0496612768).

p. 20 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017

19/02 Bottelare (O) 94,5 km - 235 EUR. - I: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare (0496612768). - U: 12:30/13:45/14:00 - K: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare Contact: Chris Reunes, Vennenstraat 11, 9820 Bottelare (Tel.: 0496612768) (chris.reunes@hotmail.com) - Extra info: 15 x 6,3 km / Deelname is toegestaan aan elite met en zonder contract, beloften, masters en cyclosportieven woonachtig in Oost-Vlaanderen of aangesloten bij een Oost-Vlaamse club (20 prijzen). - Med. Controle: Visitatieschool, R.A.Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare (0496612768).

19/02 Deerlijk (W) Nieuwelingen: 30 km. Junioren : 40 km. Miniemen + Aspiranten: . U23 + Elite z/c + Amateurs: 60 km. Voorinschrijvingen: (thomas. debrabandere@gmail.com). - I: Sportcentrum, Hoogstraat 136, 8540 Deerlijk - U: Nieuwelingen: 11:30/12:45/13:00 - Junioren : 12:30/13:45/14:00 - Miniemen + Aspiranten: 15:15 - U23 + Elite z/c + Amateurs: 14:15/15:30/15:45 - K: Sportcentrum, Hoogstraat 136, 8540 Deerlijk - Extra info: Miniemen (2 ronden) / Aspiranten (3 ronden)

19/02 Heusden - Zolder (Lb) Nieuwelingen: 40 km. Junioren: 60 km. U23 & Elite z/c: 80 km. Amateurs & Masters: 45 km. - I: Otobar - Circuit Zolder, Terlaemen 30, 3550 Heusden - Zolder (011858897). - U: Nieuwelingen: 11:00/11:45/12:00 - Junioren: 12:30/13:15/13:30 - U23 & Elite z/c: 14:15/15:00/15:15 - Amateurs & Masters: 14:15/15:00/15:15 - K: Cycling Center - Circuit Zolder, Terlaemen 30, 3550 Heusden - Zolder - Contact: Ruben Putzeys, Terlaemen 30, 3550 Heusden - Zolder (Tel.: 011858897) (ruben.putzeys@circuit-zolder.be) Extra info: Nieuwelingen: 10 ronden - Junioren: 15 ronden - U23 & Elite z/c: 20 ronden - Amateurs & Masters: 11 ronden - Med. Controle: Cycling Center - Circuit Zolder, Terlaemen 30, 3550 Heusden - Zolder (011858897).

19/02 Ingelmunster (W) 119,7 km. Voorinschrijvingen: Philippe Soenens, Heirweg Noord 4, 8770 Ingelmunster (0477499805) (philippe.soenens@ soenensnv.be). - I: Voormalige H. Hartkerk, Bruggestraat 319, 8770 Ingelmunster (0477499805). - U: 12:00/13:15/13:30 - K: Sporthal Ingelmunster, Bollewersptraat 92A, 8770 Ingelmunster - Contact: Philippe Soenens, Heirweg Noord 4, 8770 Ingelmunster (Tel.: 0477499805) (philppe.soenens@soenensnv.be) - Med. Controle: Voormalige H. Hartkerk, Bruggestraat 319, 8770 Ingelmunster (0477499805).

19/02 Laakdal (A) Nieuwelingen & Dames Jeugd : 44,8 km. Junioren & Dames Elite : 61,6 km. Masters & U23 & Elite z/c : 78,4 km. - I: Café Plat Dak, Dikstraat 9, 2430 Vorst-Laakdal - U: Nieuwelingen & Dames Jeugd : 11:45 - Junioren & Dames Elite : 13:30 - Masters & U23 & Elite z/c : 15:15 - K: Voetbalkantine FC Britanic, Nieuwstraat, 2430 Laakdal - Contact: (marc.stessens@telenet.be) - Extra info: Nieuwelingen & Dames Jeugd : 8 x 5,6 km - Junioren & Dames Elite : 11 x 5,6 km - Masters & U23 & Elite z/c : 14 x 5,6 km

19/02 Meulebeke (W) Nieuwelingen : 45,5 km. Junioren : 64,8 km. U23 + Elite z/c + Amateurs : 89,1 km. - I: Paanderschool, Paanderstraat, 8760 Meulebeke (0476551239). - U: Nieuwelingen : 11:00/15:15/12:00 - Junioren : 13:30 - U23 + Elite z/c + Amateurs : 15:30 - K: Paanderschool, Paanderstraat, 8760 Meulebeke - Contact: Ghillemyn Peter, Godshuisstraat 1, 8760 Meulebeke (Tel.: 0495732888) (wc_demolenspurters@hotmail.com) - Extra info: Nieuwelingen : 5 x 8,1 km - Junioren : 8 x 8,1 km - U23 + Elite z/c + Amateurs : 11 x 8,1 km - Med. Controle: Paanderschool, Paanderstraat, 8760 Meulebeke - Website: www.wielerploegmolenspurters.be

19/02 Vollezele (B) Nieuwelingen : 32 km. Junioren : 48 km. U23 + Elite : 65 km. I: Voetbalkantine Vollezele - U: Nieuwelingen : 10:00/11:50 - Junioren : 10:00/11:30 - U23 + Elite : 10:00/12:15 - Contact: André Vanlint, Leysehoevestraat 30, Tongerlo (andrevanlint@ telenet.be) - Extra info: Oefenwedstrijd alle categoriën, enkel toegankelijk voor renners die woonachtig zijn in Vlaams Brabant of aangesloten bij een Vlaams Brabantse club / Deze wedstrijden worden vooraf gegaan door een gezamelijke oefenrit

22/02 Ingelmunster (W) 119,7 km - 600 EUR. - I: Voormalige H. Hart Kerk, Bruggestraat 319, 8770 Ingelmunster (0477499805). - U: 10:30/12:00/13:30 - K: Sporthal Ingelmunster, Bollewerpstraat 92A, 8770 Ingelmunster - Contact: Philippe Soenens, Heirweg Noord 4, 8770 Ingelmunster (Tel.: 0477499805) (philippe.soenens@soenensnv. be) - Extra info: Dit is een oefenwedstrijd, iedereen mag starten tot een maximum van 150 renners - Med. Controle: Voormailige H. Hartkerk, Bruggestraat 319, 8770 Ingelmunster (0477499805).


World Tour

1.12 - Elite z.c./U23

25/02 Omloop Het Nieuwsblad (O) (Wt1)

26/02 Brustem Sint-Truiden (Lb) (1.12b)

198,3 km - 18800 EUR. - I: ICC Gent (Citadelpark), Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent - K: Wielercentrum Eddy Merckx, Strandlaan 3, 9000 Gent - Contact: Wim Van Herreweghe, (wim. vanherreweghe@flandersclassics.be) - Med. Controle: ICC Gent, Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent - Website: www.omloophetnieuwsblad.be - Fotofinish: Links

120 km - 600 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. - I: Zaal Burchtheem, Burchtgracht 1, 3800 Sint-Truiden Brustem (0476218553). - U: 12:30/13:45/14:15 - K: Zaal Palace, Brustem-Dorp 78, 3800 Brustem - Contact: Robert Feucht, Brustem-Dorp 68, 3800 Brustem (Tel.: 0496963614) (robertfeucht@hotmail.com) - Extra info: 96 km + 4 x 6 km / 10€ (21-30) - Med. Controle: Jeugdlokalen, Burchtgracht 2, 3800 Brustem (0496963614).

Men Elite HC 26/02 Kuurne-Brussel-Kuurne (W) 200,7 km - 18800 EUR. Voorinschrijvingen: Marc Vandevyvere, Kattebelweg 7, 8520 Kuurne (056719564) (fa405469@ skynet.be). - I: Gemeentehuis, Marktplein 9, 8520 Kuurne - U: 18:30/19:45 - K: Sportpark Kuurne, Nieuwenhuyse, 8520 Kuurne - Contact: Marc Vandevyvere, Kattebelweg 7, 8520 Kuurne (Tel.: 056719564) (fa405469@skynet.be) - Med. Controle: Dr. Mia Devos, Brugsesteenweg 303, 8520 Kuurne

Men Elite 1.1 UCI 05/03 Dwars Door west-Vlaanderen J.Musseeuw Cl. (W) 203,6 km - 14477 EUR - Bijkomende prijzen: 300 EUR. Voorinschrijvingen: Louise Brackez, Engelstraat 105A, 8480 Ichtegem (0478776476) (louise.brackez@hotmail.com). - I: Administratief Centrum, Stationstraat 1, 8480 Eernegem - U: 12:15 - K: Sporthal, Keibergstraat, 8480 Ichtegem - Contact: Louise Brackez, Engelstraat 105, 8480 Ichtegem (Tel.: 0478776476) (louise.brackez@ hotmail.com) - Extra info: 151,6 km + 4 x 13 km / Inschrijving ploegen: zaterdag 4 maart 2017 van 15u tot 16u15 - Med. Controle: Wagen Römers, Engelstraat 57, 8480 Ichtegem - Website: www.ddwvl.be

Elites m.c./z.c./U23 08/03 Wanzeel Koerse Lede-Wanzele (O) (Ind) 163,2 km - 5070 EUR. - I: Hoop In De Toekomst, Nonnenbosstraat 7, 9340 Wanzele (0475390168). - U: 11:00/13:00/13:30 - K: Basisschool Wanzele, Wanzeledorp, 9340 Wanzele - Contact: Marnik Baeyens, Nonnenbosstraat 7, 9340 Wanzele (Tel.: 0475390168) (marnik.baeyens@telenet.be) - Med. Controle: Basisschool Wanzele, Wanzeledorp, 9340 Wanzele (0475390168). - Website: www.wanzeelkoerse.be

12/03 Omloop Van Het Waasland (O) (Ind) 164,3 km - 5020 EUR. - I: Stadhuis Lokeren, 9160 Lokeren U: 11:30/13:00/13:30 - K: Sporthal Lokeren, Sportlaan, 9160 Lokeren - Contact: Danny De Maere, Bergstraatje W 101, 9190 Stekene (Tel.: 0475803498) - Extra info: Briefing: 12u30 - Med. Controle: Sporthal Kemzeke, Stationsstraat, 9190 Stekene Kemzeke - Website: www.omloopvanhetwaasland.eu

Elite 1.12 26/02 Staden-Staden (W) (Icn) 158,4 km - 1500 EUR - Clubprijzen: 500 EUR. Voorinschrijvingen: Taillieu Kristof, ‘T Gaainest 21, 8610 Kortemark (0479384032) (info@gentstaden.be). - I: CC Het Swok, Ooststraat 4, 8840 Staden - K: Het Swok-De Wankaarde, Ooststraat 4, 8840 Staden - Contact: Snaet Mario, Ieperstraat 138, 8840 Staden (Tel.: 0474334373) (mariosnaet@hotmail.com) - Med. Controle: Woning Vancoillie - Deruytter, Diksmuidestraat 145, 8840 Staden (0468220185). - Website: www.gentstaden.be

05/03 Brussel-Zepperen (Lb) (Icn) 155 km - 1500 EUR - Clubprijzen: 500 EUR. Voorinschrijvingen: Derwael Albert, Nachtegaal 26, 3800 Sint-Truiden (0476332782) (derwael.a@gmail.com). - I: Gemeenteschool, Zaventemsesteenweg, 1831 Diegem (0476332782). - U: 10:20/12:50/13:21 - K: KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden - Contact: Derwael Albert, Nachtegaal 26, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0476332782) (derwael.a@gmail.com) - Med. Controle: Lokaal KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden (0476332782).

05/03 Omloop Van De Westhoek/Memorial Steve Vermaut (W) (Icn2) 130 km - 810 EUR - Clubprijzen: 200 EUR - Bijkomende prijzen: 295 EUR. Voorinschrijvingen: Joost Boucquez, Engelstraat 8, 8480 Ichtegem (0499285732) (joost.boucquez@telenet.be). - I: Toonzaal Gedimat Tanghe, Zuidstraat 105, 8480 Ichtegem - U: 09:00/10:00/12:15 - K: Sporthal, Keibergstraat, 8480 Ichtegem - Contact: Joost Boucquez, Engelstraat 8, 8480 Ichtegem (Tel.: 0499285732) (joost.boucquez@telenet.be) - Extra info: 59,3 km + 6 x 8,6 km + 2 x 9,6 km - Med. Controle: Wagen Römers, Engelstraat 57, 8480 Ichtegem - Website: www.ddwvl.be

26/02 Maldegem-Kleit (O) (1.12b) 1044 km - 700 EUR. - I: Sporthal De Berken, Kleitkalseide 109, 9990 Maldegem- Kleit - U: 12:30/13:45/14:00 - K: Sporthal De Berken, Kleitkalseide 109, 9990 Maldegem - Kleit - Contact: De Meyere Ronny, Striepe 17, 9991 Adegem (Tel.: 0496963109) (demeyere.ronny@telenet.be) - Med. Controle: Sporthal De Berken, Kleitkalseide 109, 9990 Maldegem-Kleit

26/02 Sint-Joris-Weert (B) (1.12b) 112,2 km - 600 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. Voorinschrijvingen: Ludo Vanderwegen, Kasteelstraat 23, 3051 Sint-JorisWeert (0474577878) (meerdaalspurters@hotmail.com). - I: Café In De Rapte, Beekstraat 9, 3051 Sint-Joris-Weert - U: 12:30/14:15/14:30 - K: Ontmoetingscentrum, Beekstraat 15, 3051 Sint-Joris-Weert - Contact: Ludo Vanderwegen, Kasteelstraat 23, 3051 Sint-Joris-Weert (Tel.: 0474577878) (meerdaalspurters@ hotmail.com) - Extra info: 17 x 6,6 km / Premies: 5 x 10€ - Med. Controle: Ontmoetingscentrum, Beekstraat 9, 3051 Sint-JorisWeert - Website: www.meerdaalspurters.be

01/03 Gooik (B) (1.12b) 116,6 km - 700 EUR. - I: Transport Van Snick, Hoevestraat 43, 1755 Gooik (054566196). - U: 11:30/12:45/13:00 - K: Transport Van Snick, Hoevestraat 43, 1755 Gooik - Contact: Eddy Van Snick, Hoevestraat 43, 1755 Gooik (Tel.: 0497441515) (eddy@ vslogistics.be) - Extra info: 11 x 10,6 km / 4° GP Maurice Van Snick - Med. Controle: Transport Van Snick, Hoevestraat 43, 1755 Gooik (054566196).

05/03 Heide Linter (B) (Open) 99 km - 400 EUR. - I: Tent Aan Frituur Den Tieter, Heidestraat 86/1, 3350 Linter (0499300419). - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Voetbalplein Sp Heide Linter, Bredestraat, 3350 Linter - Contact: Johan Zwartebroeckx, Papenstraat, 10, 3350 Linter (Tel.: 0499300419 of 016777768) (johan.zwartebroeckx@telenet.be) - Extra info: 18 x 5,5 km - Med. Controle: Voetbalplein Sp Heide Linter, Bredestraat, 3350 Linter (0499300419). - Website: www. wielerclubheidesportief.be

12/03 Lierde (Sint Maria Lierde) (O) (1.12a) 123,5 km - 1150 EUR. - I: Gemeentelijke Feestzaal, Dorpstraat 69, 9570 Sint Maria Lierde - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Matthijs Joël, Dorpstraat 41, 9570 Sint Maria Lierde - Contact: Browaeys Armand, Kakebeke 35, 9570 Lierde (Tel.: 0497847822) (armand. browaeys@telenet.be) - Extra info: 19 x 6,5 km / 3° GP Koen Barbe - Med. Controle: Dierickx Eric, Dorpstraat 67 B 7, 9570 Lierde (0474776956).

1.13 U23 26/02 Brussel-Opwijk (B) (Ic1) 144 km - 1500 EUR - Clubprijzen: 500 EUR. Voorinschrijvingen: De Nil Alfons, J Cardijnlaan 56, 1860 Meise (022696002) (brusselopwijk@telenet.be). - I: De Sportschuur, Populierenlaan 20, 1860 Meise (023097450). - U: 09:30/10:45/12:55 - K: De Sportschuur, Populierenlaan 20, 1860 Meise - Contact: Boyen Noel, Beiaardlaan 6, 1745 Opwijk (Tel.: 052357846) (boyennoel@ skynet.be) - Med. Controle: GBS De Boot, Heiveld 61, 1745 Opwijk - Website: http://www.brusselopwijk.be

Men Juniors 1.1 UCI 26/02 Kuurne-Brussel-Kuurne Juniors (W) (Uci) 120 km. Voorinschrijvingen: Maarten Clochet, (0476310817) (maarten.clochet@hotmail.com). - I: Hoeve Vandewalle, Boomgaardstraat, 8520 Kuurne - U: 12:05 - K: Sportpark Kuurne, Nieuwenhuyse, 8520 Kuurne - Contact: Maarten Clochet, (Tel.: 0476310817) (maarten.clochet@hotmail.com) - Med. Controle: Dr. Mia Devos, Brugsesteenweg 303, 8520 Kuurne

11/03 Danilith Classic - Nokere Koerse (O) (Uci) 122,2 km - 1215 EUR - Clubprijzen: 760 EUR. Voorinschrijvingen: VZW Nokere Sport, Waregemsestraat 30, 9771 Nokere (0479930671) (info@nokerekoerse.be). - I: Stadhuis Deinze, Tolpoortstraat, 9800 Deinze (0479930671). - U: 10:15/11:45/14:00 - K: Bibliotheek, Markt, 9800 Deinze - Contact: Rony De Sloovere, Waregemsestraat 30, 9771 Nokere (Tel.: 0479930671) (info@nokerekoerse.be) - Med. Controle: Vrije Basischool, Waregemsestraat 40A, 9771 Nokere (0473293954). - Website: www.nokerekoerse.be

Juniores 1.14 05/03 Zepperen-Zepperen (Lb) (Ic)

05/03 Vollezele (B) (1.12b) 112,5 km - 700 EUR. - I: Café Dries, Molenstraat 2, 1570 Vollezele - U: 13:15/14:15/14:30 - K: Café Route, Molenstraat 1, 1570 Vollezele - Contact: Van Belle Lucien, Steenstraat 46, 1570 Vollezele (Tel.: 0474646189) (georgesdebeuf@skynet.be) - Med. Controle: Tent (Recht Over Café De Route), Steenweg Op Ninove, 1570 Vollezele

11/03 Meulebeke (W) (1.12b) 113,4 km - 700 EUR. - I: Paanderschool, Paanderstraat, 8760 Meulebeke (0476551239). - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Paanderschool, Paanderstraat, 8760 Meulebeke - Contact: Ghillemyn Peter, Godshuisstraat 1, 8760 Meulebeke (Tel.: 0495732888) (wc_demolenspurters@hotmail.com) - Extra info: 14 x 8,1 km / 10€ (21-25) / 5€ (26-40) - Med. Controle: Paanderschool, Paanderstraat, 8760 Meulebeke (0476551239). - Website: www. wielerploeg-molenspurters.be

11/03 Wetteren (O) (1.12b) 105 km - 700 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. - I: Café Tonneke, Massemensteenweg 48, 9230 Wetteren (0479429661). - U: 13:00/14:30/15:00 - K: Café Tonneke, Massemensteenweg 48, 9230 Wetteren - Contact: Pascal Elaut, Oosterzelesteenweg 59, 9230 Wetteren (Tel.: 0479229956) (pascal.elaut@skynet. be) - Extra info: 10€ (21-30) - Med. Controle: Café Tonneke, Massemensteenweg 48, 9230 Wetteren (0479429661).

12/03 Betekom (B) (1.12b) 120 km - 700 EUR - Bijkomende prijzen: 500 EUR. - I: Sporthal De Tumkens, Pastoor Pitetlaan, Betekom - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Sporthal De Tumkens, Pastoor Pitetlaan, Betekom - Contact: De Winter Bert, Baalsebaan 90, 3120 Tremelo (bert@altsien.be) Extra info: 20 x 6 km

12/03 Haringe (W) (1.12b)

91 km - 1000 EUR - Clubprijzen: 330 EUR. Voorinschrijvingen: Derwael Albert, Nachtegaal 26, 3800 Sint-Truiden (0476332782) - I: Kantine KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden (0473201515). - U: 10:30/13:00/13:31 - K: Kantine KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden - Contact: Derwael Bert, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0473201515) (bertderwael@hotmail.com) - Med. Controle: Lokaal KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden (0473201515).

Juniores 1.14.3 25/02 Rijkevorsel (A) (Oo) 80 km - 500 EUR. - I: Café Sport, Stevennekes 218, 2310 Rijkevorsel - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Café Sport, Stevennekes 218, 2310 Rijkevorsel - Contact: Jan V Riel, Dellenweg 21, 2310 Rijkevorsel (Tel.: 0496395362) (janvanriel@live.be) - Extra info: 15 x 5,2 km - Med. Controle: Sportcemtrum, Kerkdreef 61, 2310 Rijkevorsel

26/02 Brustem Sint-Truiden (Lb) (Oo) 82 km - 500 EUR. - I: Zaal Burchtheem, Burchtgracht 1, 3800 Sint-Truiden Brustem (0476218553). - U: 10:15/11:15/11:45 - K: Zaal Palace, Brustem-Dorp 78, 3800 Brustem - Contact: Robert Feucht, Brustem-Dorp 68, 3800 Brustem (Tel.: 0496963614) (robertfeucht@hotmail.com) - Extra info: 70 km + 2 x 6 km Med. Controle: Jeugdlokalen, Burchtgracht 2, 3800 Brustem (0496963614).

26/02 Opwijk (B) (Oo) 75 km - 447 EUR. - I: Café Bierhuis, Fabriekstraat 26, 1745 Opwijk (0487246688). - U: 12:10/13:10/13:40 - K: Sporthal, Heiveld 65, 1745 Opwijk - Contact: De Nil Alfons, J Cardijnlaan 56, 1860 Meise (Tel.: 022696002) (Fax: 022696002) (brusselopwijk@ telenet.be) - Website: http://www.brusselopwijk.be

111 km - 700 EUR. - I: Café St.Joseph, Moenaardestraat 108, 8972 Haringe (057300090). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Dorpshuis, Moenaardestraat 95, 8972 Haringe - Contact: Davy Cambron, Haringestraat, 31, 8972 Roesbrugge-Haringe (Tel.: 0477796953) (davy.cambron@telenet.be) - Extra info: 10 x 8 km + 5 x 6,2 km - Med. Controle: Grégory Parmentier, Haringeplein 23, 8972 Haringe (0477796953).

p. 21 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


26/02 Vlamertinge (W) (Oo) 79 km - 660 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: Café Het Paviljoen, Hospitaalstraat 1, 8908 Vlamertinge - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sporthal Vlamertinge, Poperingseweg, 8908 Vlamertinge - Contact: Deleu Isi, Kasteelweg, 8908 Vlamertinge (Tel.: 0478560473) - Extra info: 10 x 7,9 km / 5€ (41-50) / Premies - Med. Controle: Sporthal, Poperingseweg, 8908 Vlamertinge

04/03 Harelbeke (W) (Oo) 83,2 km - 660 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: Duc De Brabant, Gentsestraat 1, 8530 Harelbeke (0477581888). - U: 12:30/14:30/15:00 - K: Sporthal Dageraad, Stasegemsesteenweg, 21, 8530 Harelbeke - Contact: Wyffels Chris, Leiesas 4, St Eloois Vijve (Tel.: 0477581888) (chris.wyffels@wenz.be) - Website: www.devlaamsepijl.be - Med. Controle: Stadhuis Harelbeke, Marktstraat, 8530 Harelbeke (0478560632).

05/03 De Klijte-Heuvelland (W) (Oo) 74,8 km - 660 EUR. - I: Café De Arend, Dikkebusstraat 47, 8954 De Klijte (057444170). - U: 13:45/14:45/15:15 - K: Cultureel Centrum De Fontein, Dikkebusstraat, 8954 De Klijte - Contact: Delerue Eddy, Rode Kruisstraat 6, 8890 Moorslede (Tel.: 0479905543) (eddy.delerue@telenet.be) - Extra info: 11 x 6,8 km - Med. Controle: Cultureel Centrum De Fontein, Dikkebusstraat, 8954 De Klijte

05/03 Mazenzele-Opwijk (B) (Oo) 87 km - 500 EUR. - I: Café Den Bruinen, Dorp 31, 1745 MazenzeleOpwijk (052356447). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Café Den Bruinen, Dorp 31, 1745 Mazenzele-Opwijk - Contact: Dieleman Daan, Zottegemstraat 20, 1745 Mazenzele-Opwijk (Tel.: 052415882) (daanfietsen@gmail.com) - Extra info: 10 x 8,7 km - Med. Controle: Café Den Bruinen, Dorp 31, 1745 Mazenzele-Opwijk (052356447). - Website: www.sportvriendenmazenzele.be

11/03 Lierde (Sint Maria Lierde) (O) (Oo) 78 km - 660 EUR. - I: Gemeentelijke Feestzaal, Dorpstraat 69, 9570 Sint Maria Lierde - U: 14:30/15:45/16:00 - K: Matthijs Joël, Dorpstraat 41, 9570 Sint Maria Lierde - Contact: Browaeys Armand, Kakebeke 35, 9570 Lierde (Tel.: 0497847822) (armand. browaeys@telenet.be) - Extra info: 12 x 6,5 km / 8° GP Serge Baguet - Med. Controle: Dierickx Eric, Dorpstraat 67 B 7, 9570 Lierde (0474776956).

11/03 Liezele (A) (Oo) 79,8 km - Bijkomende prijzen: 660 EUR. - I: Tent Dorp, Liezele Dorp 70, 2870 Liezele (0472225508). - U: 14:00/15:30/16:00 - Contact: Tim Lauwers, Keulendam 16, 2870 Puurs (Tel.: 0472225508) (tim.lauwers@hotmail.be) - Extra info: 14 x 5,7 km / Premies

11/03 Outrijve (W) (Oo) 78,1 km - 500 EUR - Bijkomende prijzen: 90 EUR. - I: Café De Garage, Doorniksesteenweg 338, 8582 Avelgem (0477765241). - U: 13:30/14:40/15:00 - Contact: Balcaen Kristof, Doorniksesteenweg, 8582 Outrijve (Tel.: 0475940596) (kristof_balcaen@ hotmail.com) - Med. Controle: Doorniksesteenweg

11/03 Vollezele (B) (Oo) 71,1 km - 500 EUR. - I: Café Dries, Molenstraat 2, 1570 Vollezele - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Café De Route, Molenstraat 1, 1570 Vollezele - Contact: Van Belle Lucien, Steenstraat 46, 1570 Vollezele (Tel.: 0474646189) (georgesdebeuf@skynet.be) - Med. Controle: Tent (Recht Over Café De Route), Steenweg Op Ninove, 1570 Vollezele

12/03 Drieslinter (B) (Oo) 79 km - 500 EUR. - I: Zaal Stormvogels Drieslinter, Molenweg, 3350 Linter - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Zaal Stormvogels Drieslinter, Molenweg, 3350 Linter - Contact: Jan François, Eendenstraat 1, 3350 Linter (Tel.: 011782733) (petrus110@hotmail. com) - Extra info: 10 x 7,9 km - Med. Controle: Zaal Stormvogels Drieslinter, Molenweg, 3350 Linter

Women Elite 1.1 UCI 25/02 Omloop Het Nieuwsblad (O) 122,3 km - 2353 EUR. - I: Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, Strandlaan 3, 9000 Gent - K: Wielercentrum Eddy Merckx, Strandlaan 3, 9000 Gent - Contact: Geert Stevens, (gssport@ telenet.be) - Med. Controle: ICC Gent, Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent - Website: www.omloophetnieuwsblad.be - Fotofinish: Links

26/02 Omloop Van Het Hageland TieltWinge (B) 126,62 km - 2353 EUR. - I: Sporthal ‘T Solveld, Ralisweg 17, 3390 Tielt-Winge (0477684611). - U: 10:00/11:15/13:30 - K: Sporthal ‘T Solveld, Ralisweg 17, 3390 Tielt-Winge - Contact: Nolmans Roger, Beurtstraat 77, 3390 Tielt-Winge (Tel.: 0477684611) (roger.nolmans@pandora.be) - Extra info: 46,6 km + 4 x 17,4 km / Bergprijs: 75€, 50€,25€ / Rushes: 75€,50€,25€ / Briefing: Sporthal ‘t Solveld, Ralisweg 17, 3390 Tielt-Winge - Med. Controle: Sporthal ‘T Solveld, Ralisweg 17, 3390 Tielt-Winge (0477684611). - Website: www.cttilt.be

1.15 Dames Elite 11/03 Oostduinkerke (W) (Oo) 96 km - 500 EUR. - I: Café Visserswelzijn, Leopold II Laan 26, 8670 Oostduinkerke (058593752). - U: 12:45/14:45/15:00 - K: Gemeentelijke Spoorthal, Hazebeekstraat 11, 8670 Oostduinkerke - Contact: Van Leeuwen Christiaan, Leopold II Laan 24/101, 8670 Oostduinkerke (Tel.: 058593844) - Extra info: 13 x 7,4 km - Med. Controle: Gemeentelijke Sporthal, Hazebeekstraat 11, 8670 Oostduinkerke (058532001).

12/03 Ooike (O) (Oo) 86,4 km - 500 EUR. - I: Café ‘T Schuttershof, Ooikeplein 3, Wortegem-Petegem (0478448674). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: KBO, Ooikeplein 17, Wortegem-Petegem - Contact: Steven Cremelie, (Tel.: 0478448674) (stevenentania@telenet.be) - Extra info: 12 x 7,2 km - Med. Controle: KBO, Ooikeplein 17, WortegemPetegem

1.16 Dames Jeugd 12/03 Heule (W) (Oo) 51 km - 275 EUR. - I: Café De Zoeten Inval, Zeger Vanheulestraat 87, 8501 Heule - U: 11:45/12:45/13:00 - K: Sporthal, Lagaeplein 3, 8501 Heule - Contact: Desfossez Erik, Kortrijksestraat 65, 8501 Heule (Tel.: 0468357600) (eric.desfossez@telenet.be) - Extra info: 12 ronden / Dames Nieuwelingen - Med. Controle: Sporthal, Lagaeplein 3, 8501 Heule

12/03 Heule (W) (Oo) 60 km. - 275 EUR - I: Café De Zoeten Inval, Zeger Vanheulestraat 87, 8501 Heule - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sporthal, Lagaeplein 3, 8501 Heule - Contact: Desfossez Erik, Kortrijksestraat 65, 8501 Heule (Tel.: 0468357600) (erik.desfossez@telenet.be) Extra info: 14 ronden / Dames Junioren - Med. Controle: Sporthal, Lagaeplein 3, 8501 Heule

1.17.3 Nieuwelingen 25/02 Rijkevorsel (A) (Oo) 50 km - 435 EUR. - I: Café Sport, Stevennekes 218, 2310 Rijkevorsel - U: 11:00/13:00/13:15 - K: Café Sport, Stevennekes 218, 2310 Rijkevorsel - Contact: Jan V Riel, Dellenweg 21, 2310 Rijkevorsel (Tel.: 0496365362) (janvanriel@live.be) - Extra info: 10 x 5,2 km - Med. Controle: Sportcentrum, Kerkdreef 61, 2310 Rijkevorsel

26/02 Brustem Sint-Truiden (Lb) (Oo) 60 km - 435 EUR. - I: Zaal Burchtheem, Burchtgracht 1, 3800 Sint-Truiden Brustem (0476218553). - U: 13:00/14:00/14:35 - K: Zaal Palace, Brustem-Dorp 78, 3800 Brustem - Contact: Robert Feucht, Brustem-Dorp 68, 3800 Brustem (Tel.: 0496963614) (robertfeucht@hotmail.com) - Extra info: 10 x 6 km - Med. Controle: Jeugdlokalen, Burchtgracht 2, 3800 Brustem (0496963614).

26/02 Opwijk (B) (Oo) 48 km - 435 EUR. - I: St Pauluskaffee, Processiestraat 20, 1745 Opwijk (052350037). - U: 10:40/11:40/12:10 - K: St Pauluskaffee, Processiestraat 20, 1745 Opwijk - Contact: De Nil Alfons, J Cardijnlaan 56, 1860 Meise (Tel.: 022696002) (Fax: 022696002) (brusselopwijk@telenet.be) - Website: http://www. brusselopwijk.be

05/03 Heestert (W) (Oo) 56 km - 435 EUR - Bijkomende prijzen: 60 EUR. - I: Café De Waterhoek, Outrijvestraat 27, 8551 Heestert (0474231672). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Zaal Malpertus, Gauwelstraat 29, 8551 Heestert - Contact: Malfait Maurits, Outrijvestraat 75, 8551 Heestert (Tel.: 0478659154) (maurits.malfait@telenet.be) - Extra info: 8 x 7 km / Premies: 6 x 10€ - Med. Controle: Zaal Malpertus, Gauwelstraat 29, 8551 Heestert (0478659154).

p. 22 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017

05/03 Ichtegem (W) (Oo) 42,6 km - 500 EUR. - I: Café Sint-Cecilia, Engelstraat 10, 8480 Ichtegem - U: 10:30/11:45/12:15 - K: Sportcentrum Ichtegem, Keibergstraat 32, 8480 Ichtegem - Contact: Joost Boucquez, Engelstraat 8, 8480 Ichtegem (Tel.: 0499285732) (joost. boucquez@telenet.be) - Extra info: 6 x 7,1 km - Med. Controle: Wagen Römers, Engelstraat, 8480 Ichtegem - Website: www. ddwvl.be

05/03 Zepperen (Lb) (Oo) 55 km - 435 EUR. - I: Kantine KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden (0496783840). - U: 11:30/12:45/13:15 - K: Lokaal KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden Contact: Derwael Albert, Nachtegaal 26, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0476332782) - Med. Controle: Lokaal KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden (0496783840).

11/03 Lierde (Sint Maria Lierde) (O) (Oo) 58,5 km - 500 EUR. - I: Gemeentelijke Feestzaal, Dorpstraat 69, 9570 Sint Maria Lierde - U: 12:30/13:45/14:00 - K: Matthijs Joël, Dorpstraat 41, 9570 Sint Maria Lierde - Contact: Browaeys Armand, Kakebeke 35, 9570 Lierde (Tel.: 0497847822) (armand. browaeys@telenet.be) - Extra info: 9 x 6,5 km / 8° GP Peter Van Petegem / 1° Wedstrijd Beker der Vlaamse Ardennen (Bergklassement) - Med. Controle: Dierickx Eric, Dorpstraat 67 B 7, 9570 Lierde (0474776956).

11/03 Liezele (A) (Oo) 57 km - Bijkomende prijzen: 500 EUR. - I: Tent Dorp, Liezele Dorp 70, 2870 Liezele (0472225508). - U: 12:00/13:30/14:00 - Contact: Tim Lauwers, Keulendam 16, 2870 Puurs (Tel.: 0472225508) (tim.lauwers@hotmail.be) - Extra info: 10 x 5,7 km / Premies

12/03 Kemzeke - Stekene (O) (Oo) 48,88 km - 435 EUR. - I: OC D’ Oude School, Molenstraat 4, 9190 Stekene - Kemzeke - U: 11:45/12:45/13:00 - K: Sporthal Kemzeke, Stationsstraat, 9190 Stekene - Kemzeke - Contact: Willy Goeman, Regentiestraat 46, 9190 Stekene (Tel.: 0479292179) - Med. Controle: Sporthal Kemzeke, Stationsstraat, 9190 Stekene - Kemzeke

12/03 Kortemark-Edewalle (W) (Oo) 60 km - 435 EUR - Bijkomende prijzen: 70 EUR. - I: Café De Zoeten Inval, P.D. Vanhautestraat 17, 8610 Kortemark-Edewalle (051570925). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: O.C. Edewallehof, P.D. Vanhautestraat, 8610 Kortemark-Edewalle - Contact: Wim Vandecasteele, P.D. Vanhautestraat 17, 8610 Kortemark-Edewalle (Tel.: 051570925) (wim.vandecasteele2@telenet.be) - Extra info: 15 x 4 km / Premies - Med. Controle: Café De Zoeten Inval, P.D. Vanhautestraat 17, 8610 Kortemark-Edewalle (051570925). Website: www.dezoeteninvaledewalle.be

12/03 Nieuwrode (B) (Oo) 58,8 km - 435 EUR. - I: Eetcafé Buurthuis, Dorp 7, 3221 Nieuwrode (016720547). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Eetcafé Buurthuis, Dorp 7, 3221 Nieuwrode - Contact: Jos Smets, (Tel.: 0475640908) (jos.smets@gmail.com) - Extra info: 7 x 8,4 km

12/03 Oordegem (O) (Oo) 60 km - 435 EUR. - I: Ontmoetingscentrum, Dorp 1, 9340 Oordegem - U: 12:45/13:45/14:00 - K: Ontmoetingscentrum, Dorp 1, 9340 Oordegem - Contact: Beeckman Patrick, Grote Steenweg 231, 9340 Oordegem (Tel.: 0472794494) (sportennering@ telenet.be) - Med. Controle: Ontmoetingscentrum, Dorp 1, 9340 Oordegem

1.18 Amateurs + Masters / 1.12C Open (Am./Mast./B. El.zc/B.U23) 05/03 Zepperen (Lb) (Oo) 66 km - I: Kantine KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 SintTruiden (0496783840). - U: 09:30/10:45/11:15 - K: Lokaal KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden - Contact: Derwael Albert, Nachtegaal 26, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0476332782) (derwael.a@gmail.com) - Med. Controle: Lokaal KVK Zepperen, Sportpleinstraat, 3800 Sint-Truiden (0496783840).

05/03 Heide Linter (B) (Open) 99 km - 400 EUR. - I: Tent Aan Frituur Den Tieter, Heidestraat 86/1, 3350 Linter (0499300419). - U: 13:00/14:15/14:30 - K: Voetbalplein Sp Heide Linter, Bredestraat, 3350 Linter - Contact: Johan Zwartebroeckx, Papenstraat, 10, 3350 Linter (Tel.: 0499300419 of 016777768) (johan.zwartebroeckx@telenet.be) - Extra info: 18 x 5,5 km - Med. Controle: Voetbalplein Sp Heide Linter, Bredestraat, 3350 Linter (0499300419). - Website: www. wielerclubheidesportief.be


Gentlemen 12/03 Oordegem (O) (Cl) 50 km. - I: Ontmoetingscentrum, Dorp 1, 9340 Oordegem - U: 14:45/15:45/16:00 - K: Ontmoetingscentrum, Dorp 1, 9340 Oordegem - Contact: Beeckman Patrick, Grote Steenweg 231, 9340 Oordegem (Tel.: 0472794494) (sportennering@telenet.be) - Med. Controle: Ontmoetingscentrum, Dorp 1, 9340 Oordegem

25/02 Opitter (Lb) (Nam) I: KOFC Opitter, Opstraat, 3960 Bree - U: Youth series U19 en U17: 15:15 - Open -40 en +40: 15:16 - Contact: Johny Vanhengel, (jee.vanhengel@gmail.com) - Extra info: Youth series U19 en U17: 60 minuten - Open -40 en +40: 60 minuten / open wedstrijd voor zowel licentie als niet licentie houders verdeeld in 2 categorieën, ook deelname mogelijk voor de youth series en dames

05/03 Dessel (A) (Nam)

Mountainbike 25/02 Opitter (Lb) (Xco) Dikkebanden -11j: 15’. U9: 15’. Dikkebanden 11-18j: 20’. U11: 20’. U13: 25’. U15: 35’. - I: KOFC Opitter, Opstraat, 3960 Bree - U: Dikkebanden -11j: 10:00 - U9: 10:30 - Dikkebanden 11-18j: 11:00 - U11: 11:45 - U13: 13:00 - U15: 14:00 - Contact: Johny Vanhengel, (jee.vanhengel@gmail.com) - Provinciaal Kampioenschap van Limburg voor Aspiranten

05/03 Dessel (A) (Xco) I: Sporthal, Brasel, 2480 Dessel - K: Sporthal, Brasel, 2480 Dessel - Contact: Van De Perre Nick, Vaartstraat 38, 2380 Ravels (Tel.: 0475619006) (nickvdp29@gmail.com)

05/03 Dessel (A) (Xco) I: Sporthal, Brasel, 2480 Dessel - K: Sporthal, Brasel, 2480 Dessel - Contact: Van De Perre Nick, Vaartstraat 38, 2380 Ravels (Tel.: 0475619006) (nickvdp29@gmail.com) - Extra info: open wedstrijd voor zowel licentie als niet licentie houders verdeeld in twee categorieën, ook deelname mogelijk voor de youth series en dames.

05/03 Knokke-Heist (W) (Xco) Bijkomende prijzen: 4000 EUR. Voorinschrijvingen: VZW Stedelijk Sportcentrum, E.Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist (050630480) (info@mountainbikebeachchallenge.be). - I: Sportcentrum Laguna, Krommedijk 32, 8300 Knokke-Heist (050630480). - U: 11:15 - K: Sportcentrum Laguna, Krommedijk 32, 8300 Knokke-Heist - Contact: Kristof Demeulemeester, E.Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist (Tel.: 050630480) (info@ mountainbikebeachchallenge.be) - Extra info: De Mountainbike Beach Challenge is een strandwedstrijd waarbij de deelnemer keuze heeft tussen 16,32 of 48 km. De start is voorzien om 11u15 op het strand thv de zeilclub RBSC Duinbergen (De Wandelaar Leeuwerikenlaan). Enkel voorinschrijvingen via de website www. mountainbikebeachchallenge.be is mogelijk tem maandag 27 februari 2017 - Med. Controle: Huifkar / Container, Zeedijk Thv De Wandelaar, 8300 Knokke-Heist (0473990478). - Website: www. mountainbikebeachchallenge.be

BMX 12/03 Ranst (A) (Flacup) I: Bmx Tent, Bistweg 17, 2520 Ranst (0473188579). - U: 10:00 Med. Controle: Kantine, Bistweg 17, 2520 Ranst (0473188579).

INDOOR 26/02 Beringen (Finale Elite) (Lb) (Cbn) I: Sporthal Beverlo, Beverpad 15, 3581 Beringen - U: 14:00 - Contact: Rudi Vanderstraeten, (Tel.: 0477540498) (rudi. vanderstraeten1@telenet.be)

04/03 Gent (O) (Cbn) I: Zaal De Koornboem, Ekkergemstraat 30, 9000 Gent - Contact: Rudy Bondue, (Tel.: 092301058 of 0475313906) (snacyclobalgent@skynet.be)

05/03 Gent - 1° Ronde Kampioenschap (O) (Kwrn) I: Zaal De Koornboem, Ekkergemstraat 30, 9000 Gent - U: 13:30 - Contact: An Bondue, (Tel.: 0473930618)

12/03 Gent - Kvb 1° Afdeling (O) (Cbn) I: Zaal De Koornboem, Ekkergemstraat 30, 9000 Gent - U: 14:00 - Contact: Rudy Bondue, (Tel.: 092301058 of 0475313906) (snacyclobal-gent@skynet.be)

Promotionele Activiteiten 19/02 Sint-Truiden (Lb) (Iwv) I: Feesttent, Ter Biest 273, Sint-Truiden - U: 09:30 - Contact: Reekmans Ronny, Stationsstraat 132, 3550 Heusden-Zolder (Tel.: 0473260263) (bestuur.kzlwc@gmail.com) Dit is een initiatie en geen wedstrijd. Er wordt geen officiële uitslag opgemaakt.

p. 23 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


CALENDRIER FCWB 2017

WEDSTRIJDKALENDER WALLONIË

19.02

Championnat des Clubs Liégeois Donceel - Haneffe Départ Dames Jeun. & H. Débutants 11H45 (inscr. 10H30-11H30) Départ H. Juniors & Dames Elites 13H15 (inscr. 12H00 à 13H00) Départ Elites & Espoirs +Amateurs & Masters 15H00 (insc. 13H45 à 14H45). Inscriptions & Vestiaires : Rue Caquin, 4 - 4357 Haneffe . Infos : Marc Appeltants, Rue de Brivioulle, 15 - 4260 Braives (0496/50.76.91) marc@agmindustry.be

19.02

Championnat des clubs du Hainaut Pommeroeul Départ 13h30 débutant, juniors & dames (inscr. 12h-13h15 dist 40 ou 50km) & départ 15h00 pour élites/espoirs/amateurs & masters (inscriptions 13h30-14h30 dist. 70km, 60km ou 50km). Inscriptions Salle Jean Doyen, Place de Pommeroeul. Infos : Pascal Eeckhout (0496/551839) pascal.velo@skynet.be

25.02

1.17 Débutants Villers-Le-Temple 26ème Grand Prix José Colette pour Débutants Départ : 12H15 (inscriptions 10H30 à 11H45). Distance : 55,8km (9x 6,2km). Distance Inscriptions & Vestiaires : Espace des Templiers - 4 Rue Joseph Pierco - 4550 Villers-Le-Temple (Nandrin).Prix Ind. : 335 €(20pr). Infos : Bosse - Paulus Andrée (0471/325.901) bosse.andree@skynet.be

25.02

1.14 Juniors Villers-Le-Temple 26ème Grand Prix José Colette pour Juniors. Départ 14H30 (inscr. 12H15 à 13H45). Distance 74,4km (12x 6,2km). Inscriptions & Vestiaires : Espace des Templiers - 4 Rue Joseph Pierco 4550 Villers-Le-Temple (Nandrin). Prix Ind. : 397 € (20pr). Infos : Bosse - Paulus Andrée (0471/325.901) bosse.andree@skynet.be

25.02

1.12 EL Elites et Espoirs Villers-Le-Temple 46ème Grand Prix RAYGEO pour Elites et Espoirs Départ : 14H15 (inscriptions 12H15 à 13H45). Distance : 96,4km en ligne + 4x 6,2km. Inscriptions & Vestiaires : Espace des Templiers - 4 Rue Joseph Pierco - 4550 Villers-Le-Temple (Nandrin). Prix Ind. : 670 € + Grand Prix de la Montagne. Infos : Bosse - Paulus Andrée (0471/325901) bosse.andree@skynet.be

25.02

Débutants Dottignies (Ronde) Départ 15h (inscriptions 13h00-14h45). Distance 55km (11x 5km). Inscriptions : Café Métropolen Rue Julien Muliie 8, Dottignies. Vestiaires : Hall Sportf de l’Europe, rue de l’Arsenal, Dottignies. Prix ind. 335€ + class général Ronde de Dottignies 2000€ + sprint 300€ + jeunes. Infos : Marc Duquesnoy (0496/257568) marcduquesnoy@tvcablenet.be

26.02

1ère manche G-Skin Mtb Cup 5 Bilstain Départs : 11H00 : Dames - Jeunes moins de 18 Ans - Vétérans plus de 40 Ans /// 14H00 : Séniors 19 - 39 Ans (inscriptions : 1ère course : 09H30 /// 2ème course : 12H30). Inscriptions & Vestiaires : Au Pairon, 65 - 4831 Bilstain (Limbourg). Infos : Gilbert Geurts - Rue Moreau, 52 4650 Herve (0495/31.10.34) geurts.gilbert@skynet.be

26.02

1.18 Amateurs & Masters Lens St Remy Guy Crasset (0495/540325) guy.crasset@scarlet.be

05.03

1.18 Open Amateurs Masters Naast Départ 15h00 (inscr. 13h-14h30) . Distance 83,2km (13x 6,4km). Inscr. & Vestiaires : terrain de tennis, Place de Libération, Naast. Prix Ind. Amat/Mast A : 200€ (20pr) – MB 130€ (15pr) – MC 130€ (15pr). Infos JP Charon (0476/215577) jeanpierrecharon@skynet.be

11.03

Débutants Orroir Départ : 16h00 (inscr. 14h30-15h30) Distance 62,1km (8x 3,7km + 4,9km + 4x 6,9km). Inscriptions & Vestiaires: Maison de Village, Rue Profondrieux, Orroir. Prix Ind. 335€ (20pr) +

p. 24 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


GPM 50€ (3pr). Infos : D Lavens (0472/577876) lebraquetdorroir@gmail.com 11.03

1.18 Amateurs & Masters Jeneffe En Condroz Infos : M Crasset (0495/540325) guy.crasset@scarlet.be

11.03

12 Elites & Espoirs Grandglise Grand Prix Lucien Cambier. Départ : 15h00 (inscr. 13h15-14h30). Distance 122,4km (12x 10,2km). Inscr. & Vest. : Café Le Réconfort, Rue de Tournai, Grandglise. Prix Ind. : 620€ (30pr) + Rushes 8x 10€. Infos : Cl. Liègeois (0471/329614) liegeois.claude@gmail.com

11.03

Kids Trophy MTB Dinant Départs : 12h30 (poussins) – 13h (pupilles) – 14h (benjamins – 15h (minimes). Inscr. Àpd 10h. Plaine d’Herbchenne, rue des Chevreuils 2, Dinant. Infos : JJ Bietlott (0477/350668) jjbietlott@skynet.be

12.03

1.14 – Juniors Celles Grand Prix de l'Intermarché. Départ : 15h00 (inscriptions 13h30-14h45). Distance :81,2km (14x 5,8km). Inscr. & Vest. : Hall des Sports, Rue Parfait, Celles. Prix Ind. 397€ (20pr) +Rushes 200€. Infos : Nathalie Detollenaere (0477/506468) nathdeto@skynet.be

12.03

Ghlin - Amateurs Masters Infos : M Crasset (0495/540325) guy.crasset@scarlet.be

12.03

1.12 Elites & Espoirs Battice Grand Prix de Biomont- Infos : Jean-Paul Tasset (0475/709579) jptasset@skynet.be

12.03

G Skin Wallonia Cup Dinant Inscr. apd 10h. Départs : 10h30 – 12h30 – 15h00. Inscriptions & Vestiaires : Quai de Meuse 1, Dinant. Circuit 8,2km. Infos : JJ Bietlott (0477/350668) jjbietlott@skynet.be

12.03

Enduro Superplastic Cup Esneux Toutes catégories. Infos Patric Maes (0474/478945) patricmaes@yahoo.fr

KLEEF, TAG, EN ... WIN! STICKERACTIE CYCLING VLAANDEREN Ben jij even verliefd op onze typische Vlaamse parcoursen? Wil je jouw passie voor de fiets delen met duizenden andere wieler-fanaten en kans maken op tal van mooie prijzen? Doe dan mee met de Cycling Vlaanderen “Kleeftag-en-win” -actie! Wat moet je doen?

Maandelijks wordt de mooiste, meest originele of grappigste foto uitgeloot! (Enkel aangesloten leden kunnen prijzen winnen!) Stickers kun je afhalen op het hoofdkantoor van Cycling Vlaanderen (Strandlaan 3, 9000 Gent) of op de diverse toertochten. Ieder recreatief lid krijgt ook enkele stickers meegeleverd bij de jaarkalender.

1. Kleef een Cycling Vlaanderen-sticker op je fiets, helm, fietsendrager, … M.a.w: al het mogelijke fietsmateriaal 2. Neem een foto van jouw unieke fietsmoment in een typisch Vlaams landschap en zorg dat de sticker duidelijk zichtbaar is 3. Deel je foto online via Facebook of Twitter en gebruik de hashtag #ThisIsCyclingVlaanderen

p. 25 - Nieuwsbrief 3/2017 - 14 februari 2017


Win de fiets die bij u past, voor elke reis Tank bij Esso en doe mee. Actie loopt tot eind februari ’17. Kijk voor meer informatie op esso.be.

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen en gelden zolang de voorraad strekt. De volledige Algemene Voorwaarden kunt u bekijken op esso.be/winabike. ESSO, het Esso-logo en Energy lives here zijn handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of een van haar dochterondernemingen. V.U.: GaĂŤtan van de Put, ExxonMobil Petroleum & Chemical BVBA, Polderdijkweg, 2030 Antwerpen.

Cycling Vlaanderen - nieuwsbrief competitie - 03/februari 2017  

Cycling Vlaanderen - nieuwsbrief competitie - 03/februari 2017

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you