__MAIN_TEXT__

Page 1

Clubblad v.v. UHC

APR IL 2019

De Kruising Jeugd:

UHC MO15: Meiden die van voetbal houden

Verslag:

Pauper Gala Column:

Wat een commentaar


100 jaar ervaring in staalverwerking

Moors Constructie en Machinebouw Bergharen BV. is een meer dan 100 jaar jong familiebedrijf met een enorm actieve vierde generatie Moors aan het roer. MCB is een dynamische, innovatieve en vooral toonaangevende factor in de staalverwerkingsbranche.

Staal- en constructiebouw Schoorstenen en drogerijwagens Machinebouw Constructies voor bruggen, wegen, waterbouw, silo’s en bedrijfshallen.

Zeer specifieke oplossingen voor de keramische industrie.

Specials zoals transportbanden en stuwen en kleppen voor waterschappen.

Breekwagen 6, 6617 KC Bergharen • Tel 0487 53 14 87 Fax 0487 53 20 31 • E-mail info@moors.nl • www.moors.nl


Colofon

Voorwoord

De Kruising is het officiële club­ orgaan van voetbalvereniging UHC. De vereniging dankt alle adverteerders en inzenders voor de geleverde bijdrage.

Beste lezer,

Drukwerk: Nezzo, Druten Oplage: 1300 exemplaren

Redactie

dekruising@vvuhc.nl Anke Hendriks Tim van Summeren Bart de Groot Rick Schraven Jeroen Huting (vormgeving)

UHC, opgericht 7 december 1999 Secretariaat: Dorpsstraat 47, 6616 AG Hernen IBAN: NL10 RABO 0121 5331 15 Accommodatie: Sportpark Schaarweide (De Herberg 0487 531686)

Ereleden

Antoon Arntz †, Han van de Berg, Rien van Boekel, Jan van Buren, Toon van Duifhuizen, Frans van Heumen, Gradus van Heumen †, Jo Klaassen, Albert van Kraay †, Tonny Moors †, Ben Peters †, Luc Peters, Henk de Vaan †, Rien de Vaan, Jan van der Wielen †, Piet van Woezik.

Bestuur

bestuur@vvuhc.nl Cor van Dijk (voorzitter) Jack van Oosterhout (secretaris) Frans Gooiker (penningmeester) Nanda Burgers (tc) Cor Derks (wedstrijdsecretaris) Rick Schraven (sponsoring) Willemien de Groot (activiteiten)

Terwijl de paaseieren al bijna weer op tafel zullen staan, raast het voetbalseizoen in een hoog tempo door. Waar we enerzijds kunnen genieten van het steeds mooiere weer, kijken we anderzijds alweer op tegen de periode die ook alweer voor ons ligt: de zomerstop. Échter is het nog lang niet zover en zullen de komende weken beslissend zijn in de vele competities; waar de teams van UHC actief in zijn. Desalniettemin een goed moment om met De Kruising terug te blikken, maar ook vooruit te kijken. Zo staan we onder andere stil bij één van onze jeugdteams, de o zo belangrijke sponsors, een woordje van onze kersverse voorzitter en geven we natuurlijk de pen weer door. Veel leesplezier!

Tim van Summeren Namens de redactie

Inhoud Van de voorzitter: Voorwoord

5

Verslag: Pauper Gala

7

Op de middenstip: Renske Buijs

9

Jeugd: UHC MO15: Meiden die van voetbal houden

11

Ik geef de pen door aan: Marco Vrijaldenhoven

15

Verslag: Nieuwjaarsreceptie

19

Column: Wat een commentaar

21

Sponsor in beeld: Schouten Consultancy

22

UHC prikbord

26

Puzzel / Wie is dit?

27

Clubblad v.v. UH C

www.vvuhc.nl / info@vvuhc.nl facebook.com/vvUHC instagram.com/vvUHC twitter.com/vvUHC

De redactie behoudt zich het recht voor artikelen te redigeren of in te korten. Anonieme inzendingen worden niet geplaatst. Aanmelden, afmelden, doorgeven verhuisberichten, enz. via de ledenadministratie: Hanny Arntz, tel: 0487-541541. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van UHC.

De Kruising

AP RIL 2019

Clubblad v.v. UHC

OKTOBER 2018

De Kruising De Kruising De Kruisin g

UHC op internet

JUNI 2018

Clubblad v.v. UHC

JANUAR I 2019

UHC Oktoberfest 2018:

De sfeer was vanaf de eerste minuut gezelli g!

Veel trainen, hard werken en nog meer plezier!

Jeugd: Verslag:

Voetbalkamp

Evenement:

Rondje Schaar

weide

2018

Verslag:

Afscheidswedstrijd Frans

Activiteit:

Eindfeest

Column:

The boys are back in town

Verslag:

Algemene ledenvergadering

Vrouwenvoetbal:

FUSIE met Victoria’25 een feit!

Eerdere edities van ‘De Kruising’ kun je teruglezen via: issuu.com/vvuhc Kruising nr2 jun

2018.indd 1

Kruising januari 2019.indd

07-06-18 02:14

1

24-12-18 08:54

3


Verzekeren • Hypotheken Sparen en betalen Pastoor Zijlmansstraat 1 Beneden-Leeuwen (0487) 59 36 01 info@acam.nl

Twitter: @ACAMAssBV

wordt het tijd voor een huisstijl-wissel? ik geef je een voorzet op maat. studiohuut.nl


Van de voorzitter:

Voorwoord Zondag 6 januari was mij eerste kennismaking als voorzitter met de leden van UHC en Fortuna. Tijdens de zeer geslaagde gezamenlijke lunch en Nieuwjaars receptie heb ik mijn motivatie kenbaar gemaakt om deze functie te aanvaarden. De opkomst van beide verenigingen was erg goed, de DJ had er al snel de sfeer goed in. De winter periode hebben we weer achter ons gelaten. Na veel regen en vrije zondagen zijn we weer gestart met voetballen. Ook de carnavals periode is weer voorbij. Onze nieuwe prins Mark en jeugdprins Jaap hebben met hun gevolg er weer een fantastische carnaval van gemaakt. Na 3 maanden als voorzitter van UHC, heb ik al aardig mijn plek weten te vinden binnen deze mooie vereniging. Ik heb het als zeer prettig ervaren hoe mijn collega bestuurders en andere vrijwilligers mij begeleid hebben in mijn eerste periode. Zeker ook de mensen van de harde kern, waar ik elke maandag even een kop koffie mee drink. Nu ik meer inzicht heb gekregen in de werkzaamheden die deze groep vrijwilligers verrichten, heb ik veel respect voor wat ze elke week voor hun club doen. Verder hebben we 2 nieuwe vrijwilligers gevonden die wekelijks het clubhuis schoonmaken. Marianne Martens en Marja van de Vondervoort welkom bij UHC en we zijn erg blij met jullie inzet. Ook

De Kruising

AP RIL 2019

Jos Martens is inmiddels aangesloten bij de harde kern en ondersteund de andere vrijwilligers binnen alle werkzaamheden Ik wil graag de TC een compliment geven. Deze groep mensen zijn hard aan het werk binnen UHC, om alles weer een juiste plek te geven. Na een moeilijke periode qua onderbezetting wordt de gewenste lijn zichtbaar binnen de club. Na dit seizoen gaan we afscheid nemen van Ricky Erkelens als hoofdtrainer van de selectie. Binnen het bestuur en de TC is besloten om een nieuwe trainer voor de groep te zetten. Kasper Vullings is vanaf komend seizoen onze nieuwe trainer.

binnen de plannen die al uitgewerkt klaar liggen. Stichting schaarweide heeft groen licht gegeven om een begin te maken met de voorbereidingen en uitvoering van het verbouwing project. Begin april zal er een eerste bouwoverleg plaats gaan vinden. Barry Moors en Johans Ariens zullen sturing en begeleiding gaan geven binnen dit project. We zijn dan erg blij dat ze hun kennis en vrije tijd in schaarweide willen investeren. Uiteindelijk is het uitgangspunt om in de maand oktober een start te maken met de daadwerkelijke verbouwing.

De resultaten van het 1e elftal zijn wat wisselvallig. We staan iets te laag op de ranglijst, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we nog een aantal plaatsen zullen klimmen en zodoende in de 4e klasse. zullen blijven. Uiteindelijk moet klasse behoud de doelstelling zijn. Ik wens Ricky en zijn jongens veel succes de komende maanden.

Ook de samenwerking met andere partijen binnen Bergharen, Hernen en Leur wordt de komende periode de nodige aandacht aan besteedt. Het lijkt me verstandig om met de Zandloper en de Mijlpaal samen te werken en de krachten te gaan bundelen. De leefbaarheid groepen van Hernen en Bergharen zullen dit proces ondersteunen.

De afgelopen maanden zijn er ook gesprekken geweest over de samenwerking met de voorzitters van Harava en Fortuna, en dat had een positieve uitwerking. Met name om een start te gaan maken met het samenvoegen van de clubhuizen en de verbouwing van schaarweide. De intentie is om er nu gezamenlijk vaart achter te zetten en te gaan doorpakken

Tot slot, de activiteiten commissie heeft voor de komende periode weer de nodige activiteiten gepland. Dus we zullen elkaar regelmatig zien binnen het clubhuis. Geniet van de lente en ik wens jullie een mooi en sportief 2e seizoen helft.

Cor van Dijk Voorzitter

5


Dorpsstraat 20 6616 AH Hernen T 0487 - 53 12 62 E info@cafeesterijdetoekomst.nl www.cafeesterijdetoekomst.nl


Tim van Summeren

Verslag:

Pauper Gala Op 30 maart organiseerde UHC, Fortu­ na ‘74 het Pauper Gala in de Herberg. Half Vasten was een mooi moment om samen een feestje te vieren. De kanti­ ne was met kitsch en pauper versierd: glitter, ballonnen en damesstrings. Bij binnenkomst stond een fotobooth klaar om alle uitgedoste gasten vast te leg­

De Kruising

AP RIL 2019

gen. Er kwam van alles voorbij zoals panter printjes, (foute) trainingspakken en natuurlijk slippers met witte sokken. Met dit thema konden sommigen zo vanaf de bank rollen om naar het feest te gaan. De prijs voor beste outfit ging naar Sjors van de Voort. Hij was ver­ kleed als ma Flodder.

Het feest startte om 20.30 u en de Her­ berg liep al snel vol. DJ Jordy Croonen zorgde dat de voetjes van de vloer kon­ den. Daar wisten de +/- 150 gasten wel raad mee. Wie om 02.00 u nog niet klaar was met feesten, kon gewoon meehel­ pen met opruimen. Al met al was het weer een geslaagd feestje!

7


AUTOBEDRIJF

COPPES BV BERGHAREN WWW.HR5.NL

008_Coppes Logo+naam_150x270 1

Ga naar hormes.nl of bel 024 641 31 61

16-02-11 13:43


Bart de Groot

Op de middenstip:

Renske Buijs Op de middenstip is een rubriek in De Kruising waarin telkens een jeugdspeler in de schijnwerpers staat en wat over zichzelf vertelt. JIJ

Naam: Renske Buijs Waar woon je? Wijksestraat in Bergharen Wat is je leeftijd? 9 jaar Hoe heten je ouders/broers/zussen? Mijn moeder is Rezie van Summeren en zusje Yfke

-1 0 1 O J

UHC

VOETBAL EN ZO

Wat is je favoriete voetbalclub? Ajax Wie vind je de beste speler van de wereld? Ronaldo Wie vind je de vervelendste speler van de wereld? Weet ik niet Wie wordt er kampioen van Nederland? Ajax hoop ik

De Kruising

AP RIL 2019

Š AP

In welk team speel je? UHC JO10-1 Hoelang ben je al lid van UHC? 4 jaar Wie is je leider/trainer? Sam Engel en Remco van Boekel Op welke positie sta je in je team? Verdediger of aanvaller Wat is je leukste voetbalbelevenis? Heb ik niet, maar ik wil graag naar een wedstrijd van Ajax. Wat is je grootste blunder? Op vakantie een kopbal door mijn benen in het doel Waar ben je goed in bij voetbal? Verdedigen Heb je een speciaal gebaar als je een doelpunt maakt of zou maken? Nee, alleen blij zijn. Ben je al op kamp geweest met UHC? Ja al 2 keer Wie is de beste speler van UHC? Patrick van den Akker, Prins Mark en Bart de Groot. Wie is jou grootste supporter langs de lijn? Mama, Yfke en oma Welk merk voetbalschoenen draag je? Nike Waarop speel je het liefst; kunstgras of echt gras? Echt gras

o

onald

no R Cristia

TOT SLOT

Wat vind je het leukste tv-programma? Wie is de mol? En wat zijn de leukste games/spelletjes? Fortnite, Roblox en Fifa Doe je nog een andere sport en zo ja welke? Mountainbiken

Wat wil je later worden? Weet ik nog niet En wil je verder nog iets vertellen? Ik hoop dat we een keer kampioen worden en op een platte kar door het dorp mogen. Succes Renske en nog veel voetbalplezier bij UHC!

9


• Onderhoud en reparatie van alle merken trucks, trailers en lichte bedrijfsauto’s • APK trucks, trailers en lichte bedrijfsauto’s • Verkoop van trucks, trailers en autolaadkranen

Truck Service Bergharen ‘Totale Service & Betrouwbaarheid’

• Complete service en onderhoud van brandweervoertuigen • Tachograafservice • Laadklep en kraankeuringen Erkend lid van de BOVAG

Grotestraat 36, 6617 AJ Bergharen, Tel.nr.:0487-539195, www.truckservicebergharen.nl


Anke Hendriks

Jeugd:

UHC MO15: Meiden die van voetbal houden

Het is de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Als ik aan kom lopen zijn de meiden al druk bezig met de warming up. Volledig in tenue ziet het er fanatiek, maar ook gezellig uit. Dit plaatje past precies bij wat coach Thijs mij heeft verteld. ‘Ik heb nog nooit zo een leuke groep bij elkaar gezien’. Als ze moeten voetballen geven ze alles, maar ook daarbuiten zijn ze er voor elkaar.

De Kruising

AP RIL 2019

11


vervolg: U  HC MO15: Meiden die van voetbal houden De selectie:

MO15-1 Naam Leeftijd Positie Favoriete club Favoriete speler

Tess van Kasteren 14 jaar Links half PSV Lieke Martens

Sterk maar bescheiden

Lies Tromp

Lies Arts

Sam Berben

Wieke van As

Iris van Lokven

Renee van Summeren

13 jaar Midden/voorin Ajax Lieke Martens

15 jaar Mid Mid/ centraal achterin PSV Steven Bergwijn

De najaar competitie hebben de speel­ sters van MO15 netjes afgesloten met een tweede plek en slechts één verloren wedstrijd. Echter zijn de meiden daar zelf niet zo van onder de indruk en ook voor de wedstrijd van vandaag zijn ze bescheiden. Als ik vraag of ze vandaag gaan winnen dan geven de meeste mei­ den aan het niet te weten. Carnaval is net een weekje achter de rug en er zijn helaas een aantal zieken en geblesseer­ den. Gelukkig hebben ze voor vandaag

12

15 jaar Mid Mid/centraal achterin Ajax Frenkie de Jong

14 jaar Achterin Paris Saint Germain Kylian Mbappé

wel versterking weten te vinden. Bauw­ ke van den Akker van JO12 doet mee. Hoewel dit haar derde wedstrijd van die ochtend is, zit ze vol met energie en is ze vastberaden om ook hier haar steen­ tje bij te dragen. Tijdens de warming up stel ik de meiden wat vragen. Leuk om te horen dat ze naast het herenvoetbal toch ook erg on­ der de indruk zijn van Lieke Martens. De damescompetitie wordt nog niet op de voet gevolgd maar als de oranjeleeuwin­

14 jaar Voorstopper Ajax Lieke Martens

15 jaar Spits Lieke Martens

nen moeten spelen, dan wordt er zeker gekeken. Ondertussen wordt de keep­ ster ingeschoten en is UHC klaar voor de wedstrijd.

De wedstrijd onder controle

De meiden spelen op het hoofdveld. Het fluitsignaal gaat en de wedstrijd is be­ gonnen. Ze gaan goed van start en al snel wordt zichtbaar dat UHC de over­ hand gaat hebben deze wedstrijd. De achterhoede staat sterk en een poging tot aanval van Orion wordt direct in de

De Kruising

AP RI L 2 0 1 9


Merle van Heumen 13 jaar Rechts midden PSV Lieke Martens

Nienke van Hulst 12 jaar Links voor Ajax Lieke Martens

Lot Arts

13 jaar Rechts buiten/keeper Ajax Frenkie de Jong

GEEN FOTO

Noor Coppes

Imke Beelen

13 jaar Rechtsachter Ajax Lieke Martens

14 jaar Links back Ajax Frenkie de Jong

kiem gesmoord. Op het middenveld wordt het spel goed verdeeld en we­ ten ze de spitsen goed te bereiken. Al snel weet Lies Arts het team dan ook op voorsprong te brengen. Ook de 2-0 wordt al snel gemaakt door Nienke van Hulst. UHC blijft veel in de aanval. Halverwege de eerste helft valt Bauwke in. Het is leuk om te zien dat ze direct wordt meegenomen in het spel. Het is aanpoten als je een kop kleiner bent, maar de rest van de meiden be­

De Kruising

AP RIL 2019

Marlon Loeffen 12 jaar Voorin Ajax Lieke Martens

geleiden haar goed en als een team. Net voor rust lukt het Bauwke dan ook om de stand naar 3-0 te brengen. In de tweede helft hebben ze de wind tegen, maar dat gooit geen roet in het eten. Enkel één tegendoelpunt. UHC is veel sterker en weet de wedstrijd met 9-1 te winnen. Een goede tweede wed­ strijd van de competitie. Het belooft veel goeds voor de rest van het seizoen. Heel veel succes dames!

Rachel van Heumen 12 jaar Keeper Ajax Lieke Martens

GEEN FOTO

Minke Thomassen 13 jaar Laatste vrouw/back Feyenoord Tonny Vilhena

GEEN FOTO

Inge van Wijk

12 jaar Links midden Ajax & FC Barcelona L. Martens & D. van der Donk

13


R. van Duifhuizen ELEKTRO Electrische installaties t.b.v: * Agrarische sector * Industrie * Machine besturing * Woningbouw * Utiliteit

024-679 00 00 www.duijghuijzen.nl

Elzendweg 12 - 6617 AW Bergharen T: 0487-532169 - M:0650664027 E: r.vanduifhuizen@hetnet.nl


Ik geef de pen door aan:

Marco Vrijaldenhoven Allereerst wil ik John Willems bedan­ ken voor deze eer, ik maak hier dan ook graag gebruik van. Mijn naam is Marco Vrijaldenhoven en ik woon, sa­ men met mijn vrouw Lotte, onze zo­ nen Teun, Loet en Duuk aan de Molen­ weg 32a te Bergharen.

Melchers ( Wat had die man oog voor talent zeg;) Ik speelde toen nog in de A1 van Roda en dat jaar werken we ook kampioen. Voetbal was mijn lust en mijn leven zullen we maar zeggen en in Winssen heb ik een hele leuke voetbaltijd gehad.

trainde de C2 waarin een aantal van de UHC Galacticos als jonge talentjes hun kunsten vertoonde. U zult begrij­ pen dat ik hier zeer trots op ben en dat dit één van de hoogtepunten is uit mijn loopbaan. Ik heb tenslotte aan baker­ mat mogen staan van deze gouden

Hierboven nog een fotootje vanuit mijn A-jeugd bij Roda’28 ui 1987. (Onze treenert was destijds Peter Pröpper, jawel de vader van...)

In tegenstelling tot de meeste schrij­ vers hier liggen mijn “roots” in Wins­ sen en ben ik daar op mijn 5de be­ gonnen met voetbal bij Roda’28. Een soortgelijke club als UHC waar iedereen elkaar kent en waar ik met warme gevoelens aan terug denk. Daar heb ik alle jeugdteams doorlo­ pen en op mijn 15de of begin 16de mocht ik mijn opwachting maken in Roda 1, destijds getraind door Willy

De Kruising

AP RIL 2019

Omdat mijn ouders destijds een ca­ fé-restaurant begonnen in Ewijk en te­ vens hoofdsponsor werden van Ewijk 1 ben ik in Ewijk gaan voetballen alwaar ik bij Evert Bos in het team kwam. Niet al te lang helaas, een ingescheurde kruisband heeft mijn voetballoopbaan destijds onderbroken. Na een tijdje gerevalideerd te hebben en “clubloos” te zijn kwam ik bij UNI terecht, ik had verkering in Bergharen met Lotte. Ik

lichting en krijg ik telkens een brok in mijn keel wanneer ik een aantal van hen weer zie schitteren… in de kantine. De trainer van UNI 1 destijds, Gesthui­ zen, haalde me over om weer te gaan voetballen. Lang hebben we daar niet van kunnen genieten, na 1 wedstrijd in UNI 2 mocht ik de week daarna met UNI 1 mee. Lotte langs de lijn en vol verwachting mocht ik invallen in de 2de

15


Voor al uw

SCHILDERWERK BEHANGWERK BEGLAZING

o.a. dubbele beglazing, veiligheidsglas en figuurglas

Advies en informatie: Dorpsstraat 13 | 6616 AD HERNEN | 0487-532121

bgg. 531307

Lagestraat 15 6606 AB Niftrik 0486 - 41 24 90

Verkoop / inruil occasions / Schadeherstelbedrijf / APK-keurstation

Ook op zondag de goedkoopste. Hallo Jumbo! Wij zijn iedere zondag open! Van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Loeffen

Winssen: Leegstraat 7c

Koningstraat 63-67 Afferden (gld) 0487 - 51 22 65

849e46d1-755e-487a-8d8c-52c0aee75f37.indd 1

27-10-2015 8:36:58


vervolg: I k geef de pen door aan: Marco Vrijaldenhoven helft. Ongeveer 4 minuten heeft mijn ren­ tree geduurd. Ik zag spits Berno de Vree diep gaan ( het was prachtig weer en de temperatuur was precies goed) en na een weergaloze actie op links draaide ik om mijn as en scheurde ik alles af wat er nog in mijn knie vast zat... Dit was voor mij het einde van mijn actieve voetbal­ loopbaan in Bergharen. Maar goed, aan­ gezien het geen broodwinning was heb ik mijn focus op andere zaken gericht. Met 3 zonen en een hele mooie vrouw als prachtig resultaat . Een memorabel moment is de fusie van Uni en Hernani welke inmiddels is uit­ gegroeid tot een mooie vereniging met leuk voetbal waar gezelligheid en spor­ tieve prestaties hand in hand gaan. Er was zelfs een lid van de harde kern van UNI welke mij sterk afraadde om vóór de fusie te stemmen. Inmiddels is ook hij uiteraard al lang bijgedraaid en ziet ook hij dat het goed is bij UHC en dat zelfs de harde kernen van beide oude verengingen samen aan de bar elkaar vertellen hoe het beter moet in het 1ste. Na de geboorte van onze Teun ben ik, samen met Berno, trainer geworden van zijn team. Prachtig team met veel potentie. Daarna ook bij Loet trainer geweest en ook met dit team was het

Inzicht in uw elektriciteitsverbruik

Onafhankelijk advies

Energiebesparende oplossingen

Bestaande gebouwen

erg leuk om te werken. Wat is er nu mooier om te doen dan jongens en meiden op jonge leeftijd het mooiste spelletje van de wereld proberen bij te brengen. Het allerbelangrijkste ingredi­ ënt voor de jeugd is toch wel plezier. Daarvoor ga je onder voetbal met je vriendjes en vriendinnetjes! Veel schik hebben en samen elke week leren om te winnen en verliezen. Zo ook het eerste jaar competitie van onze Duuk. Alles verloren ze met “tache­ nenvijftig – 0 “ maar het plezier waarmee ze verloren was weer aandoenlijk. Ik mag ook al een paar jaar mee op voet­ balkamp als leiding en wat een feest is dat! Prachtig om de jonge en de oudere jeugd zo leuk met elkaar om te zien gaan. Één grote familie. Dit jaar mag ook Duuk mee, hij kan niet wachten om met zijn gro­ te broers mee te gaan. Elk jaar wel weer een aanslag om 3 dagen laat naar bed en vroeg weer op te staan maar met zo’n leuk team als begeleiding om je heen is dit het allemaal waard. De hele dag blije gezichten en volle programma’s. Leuke en sportieve spellen wisselen af met ontspanning. Pri­ ma mix denk ik zo. Op zondag naar huis, de kids op de bank helemaal kapot en wij als kampleiding, samen met onze partners ,nog ff nababbelen op Schaarweide.

Eind vorig jaar ben ik gevraagd of ik de TC wilde komen versterken. Deze klus heb ik geaccepteerd en met deze nieu­ we TC proberen we draad weer op te pakken en de goede dingen te gaan doen. Het valt nog niet mee om het bij iedereen goed te doen. Die illusie heb­ ben we ook niet maar we proberen het wel, samen met het bestuur en uiter­ aard jullie. Alles valt en staat bij samen­ werking, dat deze hier en daar voor ver­ betering vatbaar is begrijpen we maar we zullen alles in goed overleg doen en daar waar dit niet kan zullen we een en­ kele keer een vervelend besluit moeten nemen. Dat is de verantwoording welke ik heb geaccepteerd en welke wij als TC ook uit zullen dragen. Ik wil dan ook afsluiten met een groot compliment aan alle trainers en leiders bij UHC welke hun vrije tijd opofferen om voor hun kroost en die van een ander klaar te staan zodat zij kunnen voetbal­ len. Dat geldt overigens voor alle vrijwil­ ligers want zonder hen is er geen UHC. Het wordt tijd dat ik de pen doorgeef aan onze bal- en gitaarvirtuoos Kees Lewis­ zong, speler van UHC Galacticos. Bedankt voor het lezen en we spreken elkaar vast nog wel op Schaarweide.

Volg vvUHC 

Molenweg 35 6617 BC Bergharen

06 54 98 53 72

 info@buijselektra.nl 

www.buijselektra.nl

De Kruising

AP RIL 2019

17


Het is groen............ en wij verzorgen het

ontwerp, aanleg en onderhoud Hoveniersbedrijf

De Dreef 1 | 6616 AX Hernen T (0487) 53 19 23 | M 06 51 51 46 64 hoveniersbedrijf@demeulenhof.nl www.demeulenhof.nl

LOONBEDRIJF J.STEEG HERNEN


Rick Schraven

Verslag:

Nieuwjaarsreceptie Traditioneel was op de eerste zondag van het jaar de nieuwjaarsreceptie van UHC. Uiteraard was ook dit feestje weer georganiseerd in combinatie met Fortuna '74. Het thema van het feest was Holy Moly huishoudfolie, en het feestje was uiteindelijk ook Holy Moly. De activiteitencommissie had kosten nog moeite gespaard om de Herberg weer volledig in thema aan te kleden!

Voorafgaand aan de receptie was er een brunch voor alle vrijwilligers van beide verenigingen. Na het woordje van en een toast op het nieuwe jaar met de voorzitters werd er iets meer dan een uur gezellig getafeld. De brunch werd verzorgd door Sjaak van Doornik en gezien de lege schalen na afloop was deze erg lekker! Toen de DJ zijn intreden achter de draai­ tafel had genomen was het feestje direct goed op gang. Diegene die de brunch gemist hadden werden alsnog ontvangen

De Kruising

AP RIL 2019

met een glaasje champagne. Uiteraard werd er nog stil gestaan bij de jubilaris­ sen van UHC; Niek Postma werd in het zonnetje gezet voor zijn 40-jarig lidmaat­ schap. Voor Gert-Jan Reijnen, Tim van Summeren, Bas van Rij en Mark van der Vondervoort waren er bloemen ter eren van hun 25-jarig lidmaatschap. De algehele opkomst van de middag was erg goed. We kunnen stellen dat het jaar goed ingeluid is en we gaan er vanuit dat de prestaties van zowel UHC als Fortuna dit jaar in diezelfde lijn zullen zijn!

19


Hans van Elk Burg. van Elkstraat 25 6631 AE Horssen Telefoon: 0487 - 541649 Fax: 0487 - 541516


Column:

Wat een commentaar

Nooit komen ze met een kort antwoord. Dan krijg je een vraag als; “was Ajax veel beter dan PSV?” en dan komt Arnold Bruggink met een antwoord van vijf minu­ ten. Een heel pleidooi over het grasspriet­ je in de hoek van het veld wat aangetast is door een druppel bier tot de broodjes die geserveerd worden tijdens de wedstrijd voor de heren analytici. Al dit soort dingen passeren de revue. Maar hij had het ook simpel kunnen houden door gewoon te zeggen; “ja, Ajax was veel beter”. Twee ontzettende kwallen maar als ik heel eerlijk ben vind ik het wel prettig om naar ze te luisteren. Ze praten wel verstandig en komen toch wel met goe­ de teksten. Als voetbal liefhebber is het toch wel mooi om die twee zo na de wedstrijd te horen praten over de mo­ menten van balverlies, het verkeerd druk zetten, het goede voetbal wat er gespeeld wordt, de uitgespeelde goals en hoe goed Frenkie de Jong wel niet is. Mooie uitleg over hoe teams het goed doen en hoe ze het slecht doen. Die twee die kunnen het wel. Een stuk beter dan mislukte figuren als Pierre van Hooijdonk. Dat is wel echt een ramp. Maar laat ik daar niet over beginnen. Eigenlijk wou ik jullie vertellen over de commentatoren die er zitten tijdens de wedstrijden. Maar ik vond het gewoon heerlijk om Arnold en Kenneth even op hun plek te zetten… al vraag ik me af of die dit clubblad lezen. Zoals gezegd wou ik jullie vertellen over de commentatoren tijdens de wedstrij­

De Kruising

AP RIL 2019

Sierd de Vos

den. Het slechte commentaar van man­ nen als Wytse van der Goot, niemand die hem kent, vreselijk mannetje wat nog een hoop te leren heeft. Leo Dries­ sen, die duidelijk een hekel heeft aan bepaalde clubs. Heel irritant als je dan een wedstrijd zit te kijken van een club waar Leo een hekel aan heeft. De inmid­ dels gelukkig gestopte monotone Theo Reitsma, die echt totaal niet enthousiast kan zijn als er een mooie actie is of als er gescoord wordt maar dan alleen zegt “goal”. Joep Schreuder. Vindt zichzelf zo geweldig dat hij altijd in beeld wilt staan tijdens een interview. Arno Vermeulen, de Witte Chinees denkt letterlijk alles te weten van voetbal maar meer onzin uit­ kraamt dan nuttige info. Als je dit zo leest dan is het beter om bij de volgende wedstrijd die je gaat kijken het geluid uit te zetten. Zet een lekker muziekje aan en bekijk de beelden van de wedstrijd. Ik weet het, het is zonde dat je de sfeer van het stadion moet missen. Maar ja… er is helaas nog geen mogelijk­ heid om het commentaar uit te schakelen en alleen de stadion geluiden te beluiste­ ren. Geen onzinnig commentaar maar je favoriete muziek bij een goede wedstrijd. Kan ook heerlijk zijn toch.

© pro shots

Daar staan ze dan, Arnold en Kenneth. Een student uit de provincie samen met een mislukte versie van Poe Dameron uit Star Wars. Ze speelden in de top van het Nederlands voetbal. Kenneth bij een wat betere club dan Arnold, maar beiden hebben hun strepen verdiend… althans, dat vinden ze vooral zelf. Twee ongelofe­ lijke kwallen die zichzelf vooral erg goed vinden. Twee professoren van het voetbal die ons even gaan vertellen hoe het zit.

Maar goed, gelukkig is er nog wel één commentator die het wel kan. Een commentator die “Fredsj” kan zeggen zoals je het zegt, zonder dat je je eraan irriteert. Dat je ook echt gaat denken; “ik wist nietdat ze hem Fredsj noemen in Brazilië”. De man die dat als enige in Nederland kan heet Sierd de Vos. El Sierd geeft al aardig wat jaartjes commentaar bij Ziggo. Hij heeft een liefde voor Atleti en dat steekt hij ook niet onder stoelen en banken. Maar van hem kan je het ook hebben. Als Joep Schreuder kwijlt van Messi dan vindt je het achterlijk. Als El Sierd het doet dan geloof je erin. Dan ga je zelf ook kwijlen van de acties en momenten. Je beleeft de meest gek­ ke dingen tijdens zijn commentaar. De Koekoeks en “Goal Goal Goal Goal” vliegen je om de oren. Hij maakt een klote wedstrijd geweldig om naar te kij­ ken. Sierd neemt je mee naar de lekker­ ste tapas restaurants in de omgeving rondom het stadion en verteld je wie de tuinman van de keeper is. Volg mijn advies op, kijk een keer een wedstrijd van Atletico Madrid met het commentaar van Sierd de Vos en ga vooral genieten!

21


Harry Schouten

Sponsor in beeld:

Schouten Consultancy Toen ik met Jack van Oosterhout een paar jaar geleden sprak over de plaatsing van een reclamebord van Schouten Consultancy kwam hij met het verzoek om een column te gaan schrijven. “We willen graag dat je adverteerders gaat interviewen en je mag bij jezelf beginnen, haha.” zei Jack in dat gesprek. Vandaag is het zover: een ik-interview. Schouten Consultancy, wat is dat voor organisatie?

trainen voordat die gedragsver­ betering een succes gaat wor­ den. Net als bij UHC is het dus een kwestie van goed trainen.

“Het is een trainingsorga­ nisatie op het gebied van management, leiderschap, verkoop, teambuilding en communicatie. Alles draait om de vraag “Wat is de in­ vloed van je gedrag op ande­ ren?”. Daar zijn we ons niet de gehele dag bewust van, maar in mijn trainingen en coachingsessies zetten we daar een vergrootglas op.”

Over UHC en voetbal gesproken, wat heb je met voetbal?

Waar moet ik dan bijvoorbeeld aan denken?

“Een voorbeeld. Een verko­ per, die in zijn enthousiasme te veel praat en te weinig luistert, houd ik de spiegel voor en adviseer ik om meer open vragen te gaan stellen en

22

actiever te gaan luisteren. En uiteraard verbeter je je gedrag niet in één keer, dus moet je trainen, trainen en blijven

“Volgens mijn vrouw heb ik te­ veel met voetbal. Ik vind het een zeer leuke en interessante sport, waar veel in omgaat. En dan be­ doel ik geld, tijd, emoties. Het is een miljardenbusiness, maar ook gewoon een leuk spelletje. Ik kijk graag op zondagmorgen naar Heren 5 met Dirk, onze jongste zoon, op doel. Heerlijk ontspan­ nen, laat het balletje maar rollen. Maar als Ajax voor de Cham­ pions League speelt of Oranje voor de EK-kwalificatie, dan gaat erop. Dan sta ik regelmatig op van mijn stoel om die bal er maar zelf in te schieten.”

De Kruising

AP RI L 2 0 1 9


Begrijp ik hieruit dat Ajax jouw cluppie is?

Nee, dat begrijp je helemaal verkeerd. Feyenoord is mijn club. Ik ben gebo­ ren in Hendrik-Ido-Ambacht en in mijn jonge jaren woonden in het dorp bij­ voorbeeld Willem van Hanegem, Wim Jansen, Dick Schneider, Willy Kreuz en Peter Ressel. Ik ben in hart en nieren een Feyenoor­ der, maar ik ben ook vooral een voet­ balliefhebber. Dus ik kan ook genieten van Ajax, en ook van Liverpool, het Oranje Vrouwenteam en ook van UHC 5 dus.

En hoe trouw volg je UHC 1?

Dit jaar volg ik het alleen via De Gel­ derlander en Hollandsevelden.nl. Dus dat is zeer kwalijk, want ze hebben alle steun nodig om in de vierde klasse te kunnen blijven. Maar ik beloof plechtig beterschap.

Maar even terug naar de business, jij bent de hele dag bezig met gedrag en beïnvloeden en teambuilding, zou je ook voetbaltrainer kunnen zijn?

Interessant gedachte. Een voetbaltrai­ ner niet, maar wel een trainer bij het voetbal.

De Kruising

AP RIL 2019

Dat klinkt zeer Cruijffiaans. Wat bedoel je?

Voetbal is eigenlijk een optelsom van veel gedrag. Scoren, pass geven, keepen, willen winnen, één hecht team willen vormen; dat heeft allemaal met gedrag te maken. Onderschat niet de invloed die je uitoefent op je tegenstan­ ders als je het veld oploopt. Loop je als 11 losse individuen of als een team bij elkaar, loop je met je kop naar beneden of met je borst omhoog. En tijdens de wedstrijd als het even niet loopt, ga je elkaar dan afbekken of ga je elkaar aanmoedigen? Hoe komt het dat PSV zo vaak in de laatste minuten scoort? Dat heeft allemaal met gedrag en beïn­ vloeding te maken.

UHC. Daar staat op “De wedstrijd is niet wat je overkomt, maar wat je er zelf van maakt”. Een knipoog naar de oorspronkelijke slogan.

En die wijsheid heeft ook weer te maken met gedrag?

Precies, en het is ook een aansporing van UHC om de regie over de wedstrijd in eigen handen te houden. “Succes is een keuze”, dat was een zin in een be­ kend reclamespotje.

Ok, Harry, dank voor dit interview en tot gauw bij UHC 1. Graag gedaan, Harry.

Het lijkt dat gedrag altijd overal mee te maken heeft?

Klopt, één van mijn oneli­ ners is: “Alles is gedrag”.

Over oneliners gesproken, jouw spreuk is: “De toekomst is niet wat je overkomt, maar wat je er zelf van maakt”. Dat klopt, behalve op mijn reclamebord bij

23


7 jaar fabrieks GARANTIE

‘DE KIA-SPECIALIST’

Voor Maas en Waal en omstreken

n jze

ri ep

d

j Alti

erp , sch u’s

B

c Ac , Ve n de n a

n lge

Sch

Verkoop van: Nieuwe Auto’s

KIA maar ook andere merken

ad

Pe rs

on

Occasions

All

en

eh

e

e rs en rken tel b eM

Alle merken en voor ieder budget!

est ela

uto

’s

Onderhoud alle merken + APK, Banden en Accu’s

Uw APK-keuring is gratis bij het onderhoud! t Hufke 1 • 6617 KL • Bergharen •Tel 0487-531 711 www.johngreup.nl • info@ johngreup.nl

- Via onze website keus uit meer dan 30 occasions -

Nu ook vanaf 5 kg op milieu- en diepvriendelijke wijze, vers en vertrouwd, diepvriesklaar verpakt!

www.huismanetech.nl


Stop pesten nu!

Plagen of pesten ‘Stel je niet aan, het is maar plagen!’ Hoor je dat ook wel eens? Wanneer is iets plagen en wanneer is iets pesten? Stel je je inderdaad aan? Als je geplaagd wordt, kun je altijd terugplagen. Daar ont­ staan geen problemen van. Plagen is niet gemeen, plagen is voor alle partijen grappig. Om plagen kun je lachen, niet iedere keer dezelfde is aan de beurt. Plagen is ook meestal een tegen een en is makkelijk te stoppen. Het is niet zo dat je met plagen niet op hoeft te let­ ten. Als dezelfde persoon lang of veel geplaagd wordt, dan kan het zijn dat de ontvanger het niet meer leuk vindt. En dan is het pesten geworden.  Bij pesten is de sfeer juist niet positief en er is altijd spra­ ke van meer tegen één. Er is sprake van een machtsver­ schil, het slachtoffer is niet in staat tegen de sterkere partij (pestkop met meelopers) te verweren. Pesten is altijd ge­ meen bedoeld en het kan niet in je eentje worden gestopt.  Omdat pesten gecompliceer­ der ligt dan menigeen denkt was er op 21 maart in de Herberg een voorlichting van­ uit Stop Pesten nu. UHC wil zorg dragen voor een optimale sfeer op de club, pesten mag daar geen onderdeel van zijn. Heb je het gevoel dat jij of ie­ mand anders gepest wordt en lukt het niet om dit zelf te stop­ pen, neem dan (desgewenst anoniem) contact op met een van de leden van het bestuur van UHC.

De Kruising

AP RIL 2019

Pesten is te stoppen en dit begint bij jou. Jij maakt het verschil ! Samen kunnen wij pesten stoppen. Zeg ook: Ik STOP pesten nu!

Bezoek onze site stoPPestennu.nl

jouri mulder ‘ik stoP Pesten nu!’ Kom ook in actie! Laat zien dat jij ook tegen pesten bent! Stuur jouw actie tegen pesten naar redactie@stoppestennu.nl & maak kans op schitterende prijzen. Samen staan wij sterk tegen pesten!

25


Trainer Ricky Erkelens vertrekt bij UHC HERNEN/BERGHAREN - Ricky Erkelens (33) vertrekt na dit seizoen bij UHC. De trainer uit Boven-Leeuwen begon als assistent bij de voetbalclub uit Hernen en Bergharen en is sinds vorig seizoen hoofdtrainer. Hij werkte eerder als jeugdtrainer bij Leones. Erkelens en het bestuur van de vierdeklasser zagen beide te veel obstakels voor een derde seizoen. De vertrekkende trainer wil met klassenbehoud van de fusieclub afscheid nemen. Erkelens volgde vorig seizoen Aleh Putsila op. UHC is zijn eerste club als hoofdtrainer.

UHC 4 in ‘t nieuw De mannen van UHC 4 spelen sinds een tijdje weer in nieuwe tenues. De shirtsponsor is niet gewijzigd, Autobedrijf Coppes heeft dit ook deze keer weer mogelijk gemaakt. Bedankt!

Bron: De Gelderlander 10-01-19

26 mei 2019

Harde kern in zachte jas

Eindfeest Balletjes Ball

Omdat wij bij UHC onze mannen, de Harde Kern van UHC, een warm hart toedragen hebben wij ze een lekker warme jas gegeven voor hun tijd en inzet.

26

De Kruising

AP RI L 2 0 1 9


Puzzel 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10)

1. Tegenstander van UHC uit Puiflijk 2. De nieuwe trainer van Feyenoord is een boom van een vent 3. In deze stad behaalde Ajax eeuwige roem: 1-4 !! 4. Een dwarsligger in het veld 5. Ander woord voor penalty

6. Volgens Cruijff kun je dat niet zonder eerst te schieten 7. Voornaam van onze nieuwe voorzitter 8. Partner van Uni 9. Tegenstander van UHC 1 uit Balgoij 10. Deze Robin maakt zijn laatste rondje langs de velden in de Eredivisie.

Wie is dit?

Op deze plek wordt iedere editie een foto van een speler, oud-speler, vrijwilliger of (ere)lid geplaatst. Niet zomaar een foto, maar een kiekje van vroeger. In de volgende Kruising plaatsen we het antwoord…

In de vorige ‘Wie is dit?’ stond een foto van Ilse van de Vondervoort

Voor deze editie hebben we weer een foto van een bekende UHC'er afgebeeld. Zie jij wie het is?

De Kruising

AP RIL 2019

27


Profile for v.v. UHC

De Kruising [ apr 2019 ]  

Het officiële club­orgaan van voetbalvereniging UHC. De vereniging dankt alle adverteerders en inzenders voor de geleverde bijdrage.

De Kruising [ apr 2019 ]  

Het officiële club­orgaan van voetbalvereniging UHC. De vereniging dankt alle adverteerders en inzenders voor de geleverde bijdrage.

Profile for vvuhc
Advertisement