Page 1

50%

Dit hus- og havemagasin

på limtræsskelettet* Spar Noop 30tilMarts 2018

25 116,-

PÅSKEFROKOST

DRIVHUSDRØMME

2018 ER ÅRET, HVOR DE BLIVER TIL VIRKELIGHED… Willab Gardens planlægningsværktøj på nettet PLANLÆGNINGSVÆRKTØJ

Sadeltag 21 m2 Pris eks. fra: Vejl. pris 50.112,NU 40.622,DU SPARER 9.490,-

FY FY Bestil senest 29 marts! (SKAMME SKAMME) MED KAMPAGNE! Du og andreFORÅRETS husejere Gør det enkelt for dig selv at planlægge og bygge din udestue, drivhus eller gårdhave!

VIND

bryder loven konstant Spar

10%

2018 ! KATALOG

på glasrækværk og WPC-gulv

“VI ER ALDRIG KLAR, NÅR FOLK KOMMER TIL MIDDAG”

gratis på Bestil det en.dk willabgard

WPC-gulv NU fra 323,-/m2

LÆS OGSÅ: Årets stærkeste boligtrends · FAMILIESIDEN: Tap birkesaft NU fra 1.217,-/lbm KLUMMEN: Når man ringer efter en voksen Se vores hjemmeside for · KORT NYT for boligejere aktuelle priser.

rdi

30.000over kr.

Fragtfrit hjem til dig! Der tillægges expeditionsgebyr per ordre, fra kr. 39,-

EU-kommissær Margrethe Vestager – hård på jobbet, men afslappet i privaten Glasrækværk

FLOT D RIV WILLAB HUS FRA GARDE N Væ

KAMPAGNE • WILLABGARDEN.DK • KAMPAGNE • WILLABGARDEN.DK • KAMPAGNE • WILLABGARDEN.DK

3DENklassikere til PERFEKTE


10%

rabat på alle drivhus Gælder ikke pakkehuse

Spar op til

12 295,-

Gothic lakeret 9,6-18,7 m2

*Se kampagnevilkår på willabgarden.dk

Vejl. pris fra 31.192,NU fra 28.073,Du sparer 3.119,-

marts! Willab Gardens serie Euro-Serre er drivhuse i den eksklusive klasse.Bestil Smukke,senest luftige og 29 rummelige. Sidehøjden er mindst 181 cm (inkl. sokkel), hvilket giver rummelighed og luft i drivhuset. Samtidig får du et kvalitetshus med en række finesser og mange valgmuligheder.

DRIVHUSDRØMME Spar

10%

Maxi 4 lakeret, 14,1 m2 Vejl. pris fra 27.992,NU fra 25.193,Du sparer 2.799,-

Green Room Classic

lakeret 10,2- 14,1 m2 Vejl. pris fra 34.320,NU fra 30.888,-

Du sparer3.432,-


50%

på limtræsskelettet* Spar op til

25 116,-

Willab Gardens planlægningsværktøj på nettet

PLANLÆGNINGS-

VÆRKTØJ

Gør det enkelt for dig selv at planlægge og bygge din udestue, drivhus eller gårdhave!

Pris eks. fra: Vejl. pris 50.112,NU 40.622,DU SPARER 9.490,-

Bestil senest 29 marts!

MED FORÅRETS KAMPAGNE! Spar

10%

2018 ! KATALOG

på glasrækværk og WPC-gulv

gratis på Bestil det en.dk willabgard

Fragtfrit hjem til dig! Der tillægges expeditionsgebyr per ordre, fra kr. 39,-

WPC-gulv NU fra 323,-/m2

Glasrækværk NU fra 1.217,-/lbm Se vores hjemmeside for aktuelle priser.

drivhuse

udestuer

www.willabgarden.dk

KAMPAGNE • WILLABGARDEN.DK • KAMPAGNE • WILLABGARDEN.DK • KAMPAGNE • WILLABGARDEN.DK

Sadeltag 21 m2


NYHED TIL BOLIGEN

Få et hjem uden kalk i vandet Nu kan du få kalkfrit vand i hele hjemmet, slippe for besværlig rengøring og nyde de mange fordele. Mange husstande kæmper dagligt med kedelige belægninger fra kalken i vandet. Det medfører besvær og koster mange penge i energi og slid på installationer. Nu er det muligt at slippe af med kalken. Ved at installere et blødgøringsanlæg i huset fjernes kalken fra vandet, og det hårde vand bliver silkeblødt og kalkfrit. Med kalkfrit vand slipper du for de kedelige kalkpletter på fliser, klinker, vandhaner og toilet. Rengøringen bliver nem og ubesværet. Vasketøjet bliver blødt og behageligt og bevarer farverne. Samtidig kan sæbeforbruget halveres, og skyllemiddel kan helt undværes.

Sådan virker anlægget

Bestil en

GRATIS kalktest

6 kalkfrie fordele Kalkfrit badeværelse Rengøring af vandhane, toilet og håndvask klares med en blød klud. Med kalkfrit vand har du altid bløde og behagelige stråler fra brusehovedet.

Store besparelser Selv små kalkbelægninger på varmelegemerne betyder, at der skal bruges mere energi. Med kalkfrit vand spares der el på bl.a. elkedlen, vaskemaskinen og varmtvandsbeholderen. Der er også store besparelser på rengørings- og afkalkningsmidler til stor gavn for miljøet.

Test dit vand for kalk Bestil gratis brochure og med teststrip på

Undgå afkalkning Ingen afkalkning af f.eks. kaffemaskine og elkedel Spar energi og penge Undgå kalk på varmelegemer i vaskemaskine og varmtvandsbeholder. Blødt hår og blød hud Hud og hår, der ikke udsættes for kalk fra vandet, tørrer ikke så nemt ud. Blødt og pænere tøj Uden kalk i vandet bevarer tøjet og håndklæderne deres blødhed og farver. Godt for miljøet Med kalkfrit vand kan du halvere dit forbrug af sæbe og rengøringsmidler.

www.kalkfrithjem.nu SE FILMEN

Følg BWT Danmark på Facebook og få gode råd til at fjerne kalken.

Anlægget skal tilsluttes af en VVS-installatør

TIL DEN

TIL DEN FAMILIE

Bestil et tilbud

STORE

MINDRE

BWT AQA basic Blødgøringsanlægget leverer kalkfrit vand til den gennemsnitlige familie på op til fire personer. Godkendt til drikkevand.

FAMILIE

BWT AQA life Et blødgøringsanlæg, der leverer kalkfrit vand til den store familie med et større vandforbrug. Godkendt til drikkevand.

Bestil et gratis og uforpligtende tilbud ved at skanne koden eller på

www.kalkfrithjem.nu


INDHOLD

Vær bare

8

UTJEKKET Vi går for tiden og kigger os lidt over skulderen her på VoresVillas redaktion­­.­ Sagen er nemlig den, at vi har opdaget, at flere af os nok er kommet til at bryde loven en liiiille bitte smule en gang imellem. Eller sådan lidt tit måske. For når man elsker at give den gas med projekter i hus og have, får man ikke altid læst op på, hvad reglerne er. Derfor satte vi os for at finde ud af, hvilke ting vi husejere går og gør hele tiden, men som vi egentlig ikke må. Og det var ikke småting, skulle det vise sig – hvilket du selv kan konstatere ved at nærstudere artiklen FY FY (skamme skamme) på side 43. Heldigvis har vi fundet ud af, at vi ikke er de eneste, der er en smule utjekkede. Ligefrem lovbryder er hun nok ikke, men Danmarks ellers altid velforberedte EU-kommissær, Margrethe Vestager, afslører i interviewet på side 8, at hun og hendes mand sjældent er færdige med maden, når gæsterne ankommer. Og det synes hun faktisk bare er hyggeligt – for for toppolitikeren er 'hjemme' nemlig et sted, hvor man har lov at være uformel. Så ved du hvad: dyrk dine drivhusdrømme (side 13), tap lækker birkesaft (side 19), lad dig inspirere af årets boligtrends (side 49) og lav en lækker påskefrokost (side 53). Men gør det kun for din egen skyld og fordi du kan li' det. Det er nemlig helt ok at være både uformel og utjekket hjemme på din egen matrikel!

Interview med Margrethe Vestager

53

VIND

Glæd dig til årets påskefrokost

DRIVHUS FRA WILLAB GARDEN side 58

INDHOLD HUSET

LIVSSTIL & LOVBRUD

6 Kort nyt – nyheder for husejere

8  Hjemmekommissæren

Håndværkerfradraget er tilbage, og en ny havesæson begynder. Alt er godt.

49 Årets stærkeste boligtrends Forkæl dit hjem med brændte farver, kølige­­­metaller, mønstermiks og planter.

HAVEN 13 Fra drivhusdrømme til virkelighed Skal 2018 være året, hvor du ligesom vores haveskribent får gjort alvor af dine planer?

46 Nyt til haven: drivhuset Labre, sjove og smarte ting, der gør årets drivhussæson til din hidtil bedste!

MAD OG DRIKKE

Margrethe Vestager om at have sit liv spredt på to forskellige adresser.

19 Tap ren magi fra dine træer Gå på jagt i have eller skov efter den velsmagende og vitaminrige birkesaft.

40 Klumme: Villavejen Sig mig, ringede jeg ikke efter en voksen?

43 FY FY (skamme skamme) Danske husejere bryder loven konstant – og jo, det gælder garanteret også dig!

AKTIVITETER 39 Krydsord 58 Konkurrence

53 3 sikre hits til påskefrokosten Citronmarineret lammekølle, farmors hønse­salat og Europas bedste leverpostej.

Mette Trudsø Redaktør

VORESVILLA er udgivet af VoresMedier A/S, Gøngehusvej 280, DK-2970 Hørsholm tlf.: +45 7211 8190, info@voresvilla.dk, www.voresvilla.dk. ISSN: 2245-8182vh. Redaktør: Mette Trudsø (DJ), Mette Trudsø Media. Skribenter: Signe Goldmann, Hans Lauring, Martin Hoffmann Kønig, Pia Olsen, Jane Kjølbye og Mette Trudsø. Fotografer: Martin Bubandt, Torben Hjulmand og Pia Tromborg. Illustration: Nis Nielsen. Ansvars­havende udgiver: Gitte Højbjerg. Design og layout: Anne Jespersgaard. Salg: Morten Philipsen, Michael Nielsen og Søren Jensen. Oplag: 984.570 (Tilmeldt indexDK og Dansk oplagskontrol). Distribueret til segmenterede villaer/rækkehuse/gårde. Tryk: Mark Production / Evers Druck. VoresVilla bliver trykt på miljøvenligt papir og udelukkende med grøn strøm – uden brug af fossile brændstoffer. Marts 2018 VoresVilla

7


NYHEDER

KORT NYT

Nyheder for husejere · samlet og redigeret af redaktøren

Håndværkerne tilbage i håndværkerfradraget Ved sidste udgivelse af VoresVilla var regeringen klar til at omlægge BoligJobordningen, så den udelukkende omfattede serviceydelser som rengøring, havearbejde og lignende. Men da finansloven endelig lå klar i december, var håndværkerne kommet med ind i ordningen igen, og nu er det ganske vist: ordningen med det populære navn håndværkerfradraget bliver permanent, og hver ægtefælle/samlever kan nu få fradrag for op til 12.000 kr. for håndværkerydelser til udvalgte ’grønne’ tiltag og op til 6.000 kr. for serviceydelser. Det er som hidtil kun selve arbejdslønnen, du kan få fradrag for – og altså ikke materialer.

82%

af danskerne er enten tilfredse eller meget tilfredse med deres håndværkere, viser en undersøgelse foretaget af Bolius.

8

VoresVilla Marts 2018

ÆNDRINGER I FRADRAGET

VoresVilla classic:

Du vil stadig kunne få fradrag for mange af de samme energiforbedringer og/eller klimatilpasninger som i 2016 og 2017. Men det bliver ikke længere muligt at få fradrag for:

“Vi opdrager generelt vores børn til at blive bærere af en madkultur, hvor der ikke er glæde og stolthed.”

• Installation af intelligent

Claus Meyer, VoresVilla nr. 7, maj 2014

varme-, ventilationsog lysstyring • Solafskærmning af vinduer og glasdøre • Energirådgivning • Udskiftning af faste belægninger med permeable belægninger • Sikring af yderdøre og vinduer mod oversvømmelse • Installation af ladestik til elbiler • Fjernelse af asbest, PCB og bly. Til gengæld gives der fra 2018 og frem fradrag for installation af tyverialarm.

HAVEN I MARTS LÆG PLANER. Jord-

temperaturen skal være over 7 grader, før der for alvor sker noget i haven. Men du kan allerede nu planlægge alle de haveprojekter, du drømmer om at gennemføre i år – brug evt. Haveselskabets smukke havekalender ‘Mit Haveår’ til formålet.

Kilde: Bolius

Skal der plantefars på grillen? Som en del af tidens tiltagende vegetarbølge blev plantefars årets første store samtaleemne på fødevareområdet. Supermarkederne meldte om ryddede køle­

diske kort efter lanceringen ved årsskiftet af plantefarsen ’Naturli­­­’ Hakket’, og nu er direktøren for Naturli’ nomineret til innovations­ prisen Food Innovator Award 2018, der uddeles 15. marts. TV2 Østjylland slap tidligere på året godt af sted med at servere det veganske hakkekød for kunderne på den historiske grillbar Havnens Perle i Aarhus, så måske venter der en ny trend på villakvarterernes havegrill i år?

SÅ FRØ. Nu kan du godt tillade dig at sætte tomat-og agurkefrø til spiring, så de er klar til at blive sat i drivhuset i maj. NAK UKRUDT. Ja, det er – afhængigt af temperaturen – nu her i marts og i april, at det begynder at kigge frem. Jo hurtigere, du får det fjernet, jo nemmere er det at holde nede.


Annonce Testpersoner søges

Vil du teste de nyeste høreapparater, helt gratis? Du finder AudioNova i hele landet og på audionova.dk

Der er sket meget i udviklingen af høreapparater. Man lægger knap mærke til de små, moderne apparater, hvor teknik og design er afgørende for, at man får en god oplevelse. Nu leder AudioNova Hørecenter efter personer, der i 14 dage vil prøve de nye, små Selectic apparater – dette for i praksis at teste, om teknikken lever op til brugernes behov. Høretab kommer som oftest snigende, uden at man bemærker det. Den nedsatte hørelse påvirker også de pårørende. Vi kender alle sammen til de misforståelser, der kan opstå, når man hører et ord eller en sætning forkert. Dette er et hyppigt problem, når man skal føre en samtale i et selskab eller i støjende omgivelser, og kan være dybt frustrerende. Moderne kvalitetsapparater Hos AudioNova Hørecenter ved vi, at der stadig er en del fordomme omkring høreapparater. Mange tror, at de er store, at de hyler, eller at de er ubehagelige at have på. Selectic høreapparater er teknisk avancerede, diskrete, flot design, nemme at betjene, og man bemærker ikke, at man har dem på. Testapparaterne har helt unikke funktioner, som sikrer en langt bedre ydelse i komplekse lyttesituationer – kort fortalt skal man ikke anstrenge sig for at lytte og forstå.

Apparaterne er ganske enkelt en rigtig god løsning i mange daglige høresituationer. Bliv testperson i 2 uger – helt gratis ”Som testperson hos AudioNova får man en enestående mulighed for at afprøve de nyeste Selectic apparater i 14 dage helt uden forpligtelser. Det betyder, at man i ro og mag får tid til at afprøve det i de forskellige hverdagssituationer”, lyder det fra Peter Brøgger hos AudioNova Hørecenter. ”Vi vil rigtig gerne høre fra personer med nedsat hørelse. For os er det at få bedre hørelse en personlig sag. Derfor vil vi gerne lære af brugernes erfaringer ved at stille dem en række afklarende spørgsmål. Vi følger testpersonerne tæt, og man er derfor i trygge hænder, og kan spørge og få råd af vores højtuddannede audiologister under hele forløbet. Testforløbet afsluttes med besvarelse af et spørgeskema”, slutter Peter Brøgger.

Hvem kan blive testperson? AudioNova søger personer over 18 år, der allerede bruger høre­ apparater og personer der muligvis har behov for høreapparater. Det er gratis og uforpligtende at deltage i testen, der indledes med en gratis høretest.

Tilmeld dig senest den 16. april 2018

Ring 70 60 61 63


HJEMMEKOMMISSÆREN Danmarks EU-kommissær har sin familie, sine møbler og sit privatliv spredt på to forskellige adresser i henholdsvis Belgien og Danmark. Men nøglen til at føle sig hjemme er den samme begge steder: uformel stemning, god belysning – og muligheden for at lave masser af mad.

PÅ MARGRETHE VESTAGERS 50 ÅRSFØDSELSDAG 13. APRIL sidder hun i møde hele dagen, og hun kommer først hjem fra USA næste dag. Til gengæld får hun et nyt badeværelse til Amager-lejligheden i fødselsdagsgave. 10

VoresVilla Marts 2018


INTERVIEW MARGRETHE VESTAGER

Tekst Mette Trudsø — Foto Martin Bubandt

D

et kan bare ikke være ander­ ledes i øjeblikket.” Længere er den egentlig ikke for Margrethe Vestager. Jo, selvfølgelig savner hun hverdagen med hele familien, og jo, selvfølgelig er det nogle gange trættende at skulle pendle frem og tilbage mellem hjemmet på Amager, hvor hendes mand bor med parrets yngste datter, og den midlertidige bolig i Bruxelles, hvor hun selv bor med den mellemste. Men karakteristisk for den tidligere minister og nuværende EU-kommissær ser hun nøgternt på situationen: “Jeg er sådan en ’glasset er halvt fuldt’person – og noget af det, man jo vinder ved ikke at bo sammen med mig, er, at man ikke behøver at ærgre sig over, at jeg høvler mange arbejdstimer af og ikke lige kommer hjem til aftensmad. Når jeg så er sammen med familien, forsøger jeg faktisk at holde fri,” forklarer hun om ordningen, hvor hun flyver hjem til Danmark de fleste weekender, og familien til gengæld med en måned til halvandens mellemrum flyver den anden vej for at besøge hende.

Hjemlig hverdag i Bruxelles

Den sparsomme fritid i Europas politiske hovedstad bliver da også tilbragt i omgivelser, der på mange måder er hjemlige for Margrethe Vestager. Først og fremmest naturligvis fordi hendes 19-årige datter Rebecca stadig har base hos hende. Derudover har hun mange af familiens møbler og ting med hjemmefra. Og endelig minder det kvarter i Bruxelles, hvor hendes hverdags-lejlighed ligger, hende meget om Amager, som gennem mange år har rummet familiens danske hjem. “Der bor alle slags mennesker, der er masser af take aways og små butikker, der er marked om søndagen, der er en lille smule vand – ligesom nede ved voldene derhjemme – og der er ikke så langt til noget. Det er et superhyggeligt kvarter." “Nu har jeg jo så boet der i over tre år, så jeg møder de samme mennesker, går de samme steder, kommer på den samme cafe og køber min kaffe det samme sted. Og det er jo sådan nogle ting, der gør, at man føler sig hjemme et sted.”

Margrethe Vestager lægger ud med at antyde, at hun har et ret prosaisk forhold til det jordiske gods, der hører til et hjem. “Vi går mere op i samfundsindretning end boligindretning,” erklærer hun, mens hun fortæller, hvordan hun og hendes mand delte deres møbler og andet interiør imellem de to hjem efter et ’hvad passer nogenlunde sammen det ene sted og det andet sted’-princip. Men når man spørger nærmere ind, står det hurtigt klart, at så ligeglad er hun alligevel ikke med de ting, hun omgiver sig med. Langt fra. Det handler for hende bare mere om personligt tilhørsforhold end om modeluner. “Vi har fx arvet et gammelt bord og nogle stole fra min mands mormor, som simpelthen er så fint lavet, og som vi er super, super glade for. Det er så langt fra moder-

’HJEMME’ ER DER, HVOR MAN TAGER NOGET BLØDT TØJ PÅ, OG HVOR DER ER NOGLE MØBLER, MAN KENDER. ne dansk design – eller IKEA, for den sags skyld – som næsten tænkes kan, men det gør ikke så meget. For jeg synes, at meget af det at bygge et hjem er, at tingene i det godt kan lide hinanden, fordi man godt kan lide dem. Mange ting kommer til at passe sammen, som tiden går, fordi de på en eller anden måde vokser sammen. Og det kan godt være, at en stylist aldrig ville sætte det sammen sådan, men det er jo ikke stylisten, der skal bo der – det skal man selv.” Faktisk kunne det godt se ud, som om familien Vestager er ved at udvikle en tradition for at lade arvegods gå videre meget tidligere end normalt – når der netop knytter sig minder og følelser til tingene. “Da jeg flyttede hjemmefra for mange år siden, sad jeg den sidste aften derhjemme, efter at have pakket mine ganske få ting, og kiggede på den PH-lampe af metal, der hang over spisebordet. Så sagde jeg: ’Engang, når jeg får mit eget spisebord, skal jeg have sådan en lampe, som vi har hængende her’. Så sagde min far: ’Det skal du da ikke vente på!’, og så gik han ud og slukkede for strømmen, pillede lampen ned og

sagde: ’Den tager du bare med’. Den hænger stadigvæk over spisebordet i vores lejlighed på Amager,” fortæller den radikale præstedatter, der mange år senere selv lavede samme finte over for sin ældste datter Maria – denne gang bare med en Y-stol i stedet for en PH-lampe: “Da vores store pige flyttede hjemmefra, sagde hun: ’Årh, det er vildt træls, at jeg skal opgive den her, for den har jeg siddet og læst meget i’. Så sagde jeg: ’Jamen, du tager den bare med’. Når ting har spillet en bestemt rolle, og man har set på dem i så lang tid, at der knytter sig noget til dem – så synes jeg, det er fint at få dem givet videre.”

Rart lys og plads til madlavning

Når den fulde sandhed skal frem, kan Margrethe Vestager faktisk også godt lide at se bolig-programmet ’Kender du typen’ – “jeg ser det med meget, meget stor fornøjelse og synes, det er supersjovt at gætte med” – ligesom hun abonnerer på Bolius’ app – “selvom man bor i lejlighed, er der faktisk rigtig mange gode tips til, hvordan man fx får gjort rent på den rigtige måde eller undgår fugt – det er bare helt okay!” Og når hun skal opsummere, hvad begrebet 'hjem' betyder for hende, viser det sig, at hun også går højt op i belysning: “’Hjemme’ er et fysisk sted, hvor man tager noget blødt tøj på, og hvor der er nogle møbler, som man kender, og et lys, som man synes er rart at være i. Det går jeg meget op i. Sådan noget neonlys, som vi har her som ovenlys...” siger hun og peger op på nogle meget skarpe og ucharmerende lamperør i loftet på EU-Kommissionens københavnske kontor: “... det synes jeg er super, hvis man skal gøre rent. Hvis man skal være hjemme, og man skal have det hyggeligt, så skal man have et ordentligt lys, som er blødt og rart, og også gerne stearinlys,” siger hun og tilføjer: “Og så skal der være et sted, hvor man kan lave en masse mad!” For den danske EU-kommissær er det afslappende at lave mad, men hun har i sagens og jobbets natur ikke den store tid til det p.t. Hun bager dog stadig sit eget rugbrød, fordi hun ikke er tilfreds med det, hun kan købe i Bruxelles. Og hun har Marts 2018 VoresVilla

11


INTERVIEW MARGRETHE VESTAGER også en enkelt gang taget fusen på med­ arbejderne på konkurrence-kontoret ved at servere det helt store hjemmelavede morgenmadsudtræk for dem: “Vi har fælles fredagsmorgenmad, vistnok som de eneste i EU-kommissionen, og jeg havde igennem lang, lang, lang, lang, lang, lang tid spist de andres morgenmad. Men så tænkte jeg: ’Nej nu!...’ – og så bagte jeg rugbrød og lavede kyllingeleverpaté og syltede kumquats og kanelsnurrer til hele butikken,” griner hun.

Uformelt samvær i højsædet

Ligesom med resten af boligen behøver køkkenet for Margrethe Vestagers skyld ikke være kæmpestort – også her handler

det for hende mere om det samvær, der udspiller sig i rummet end om størrelsen eller udformningen af de fysiske rammer: “Jeg kan ikke mindes, at vi nogensinde har været færdige til tiden, når folk skulle komme til middag. Derfor er det som regel endt med, at jeg står sammen med min mand og nogle af pigerne og laver det sidste færdigt, og så lukker vi en flaske vin op og kommer nogle chips ned i en skål, hvis ikke de bliver spist direkte fra posen,” fortæller­­­hun, der ellers på arbejdet er kendt for at være uhyggeligt velforberedt. “Altså... 'hjem’ er for mig også noget, der er uformelt, hvor ting godt må være rummelige,” siger hun og pointerer, at hun af samme grund er stor fan af sociale uderum

TRODS SIN BOPÆL i Bruxelles er Danmark stadig ’hjemme’ for Margrethe Vestager: “Selvfølgelig er det det. Her bor min familie, her bor mine venner, her taler man mit modersmål; det er her, jeg kender alting.”

i form af altaner, terrasser, haver og parker, som hun er glad for at konstatere, at vi danskere i stigende grad benytter os af. “Der er jo noget lidt mærkeligt i, at vi går virkelig, virkelig meget op i bolig­ indretning og bruger masser af penge på det og bygger fantastiske køkkener og køber smukke, smukke ting – men vi inviterer ikke folk hjem, med mindre vi kender dem virkelig godt,” siger hun. “Men der er bare et eller andet ved at sidde i for eksempel en have i forhold til at sidde bænket i spisestuen – især når der kommer en grill ind i billedet. Det er meget mere uhøjtideligt. Og det betyder, at man også kan invitere nogen, man måske ikke kender så godt, fordi de ikke skal helt ind i samtalekøkkenet – det hellige sted. Det, synes jeg, er en meget positiv udvikling af dansk kultur, når det handler om at være sammen,” siger den danske toppolitiker, der selv kan se frem til at tage hul på årets udeliv før de fleste andre danskere. Foråret begynder nemlig en måneds tid tidligere i Bruxelles, end det gør herhjemme i Danmark. Og det anser den pendlende kommissær bestemt som et plus ved sin nuværende boligsituation – når den nu ikke kan være anderledes. ■

BLÅ BOG MARGRETHE VESTAGER FØDT 13. APRIL 1968 i Glostrup, opvokset i Sydvestjylland UDDANNET CAND. POLIT. fra Køben­havns Universitet i 1993, tidli­ gere folketingsmedlem, formand for folketingsgruppen og politisk leder for Det Radikale Venstre samt tidligere kirkeminister, undervisningsminister og økonomi- og indenrigsminister. Har siden 2014 været Konkurrence­ kommissær i EU. Var sidste år, som den eneste dansker, på det amerikanske magasin Times' liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer. BOR P.T. I BRUXELLES i en lejlighed med sin mellemste datter Rebecca på 19, mens hendes mand Thomas Jensen bor i familiens lejlighed på Amager med den yngste datter, Ella på 15. Parrets ældste datter, Maria på 22, er flyttet hjemmefra. Familien har også et sommerhus ved kysten i Vestfrankrig.

12

VoresVilla Marts 2018


Find den varmeløsning som passer til din bolig Vores gratis beregner gør det hurtigt og nemt Beregneren henter information om din bolig fra BBR og viser en liste af anbefalede varmepumper og gasfyr tilpasset netop din bolig.

GARANTI GARANTI

Varmepumper

Varmepumper

Derfor skal du vælge en Bosch Climate Partner

Den mest fascinerende varmeløsning i Danmark

En Bosch Climate Partner er en certificeret installatør indenfor gasfyr og varmepumper. Installatørerne er specialuddannede og har stor erfaring i Bosch produkter, de giver dig gode råd omkring din varmeløsning.

Det danske klima stiller høje krav til en moderne varmeløsning. Hvad nu hvis den også kunne være raffineret, højteknologisk og elegant? Vores løsning hedder Smart. Design. og er den første af sin slags.

Hvad ville du gøre hvis du fik 20.000 kr? Vi har spurgt danskerne hvad de ville gøre, hvis de kunne spare 20.000 kr. Skan QR-koden og se i videoen hvad de svarede.

Prøv vores gratis beregner Skan koden eller klik ind på www.bosch-climatepartner.dk

Certified

Climate Partner


Byd forårssolen velkommen i dit nye orangeri Orangeri og drivhuse i top kvalitet og unikt design

Bestil dit nye uderum allerede i dag og bliv klar til de første forårsdage

STORT UDVALG I DRIVHUSE · ORANGERIER · OVERDÆKNINGER · UDESTUER · CARPORTE

Verano – SUMBA overdækning

Kvalitets udestuer til gode priser

Vælg mellem 6 størrelser. Find information og priser på pavillondanmark.dk

Vi bygger lige efter dine ønsker

Besøg vores store inspirerende showrooms KOLDING

GREVE

2.500 m2 30 udstillingsmodeller Nordager 22, 6000 Kolding

300 m2 10 udstillingsmodeller Agenavej 39D, 2630 Greve

T: 6318 1840 | salg@pavillondanmark.dk | pavillondanmark.dk | Find os på

Carporte i flot design med flere valgmuligheder Find information og priser på pavillondanmark.dk


HAVEN

DET SMUKKE HJEMMEBYGGEDE ORANGERI hos B&B Vestergaard satte atter gang i drivhusdrømmene.

Fra drivhusdrømme TIL VIRKELIGHED

Vores haveskribents store landhave har hidtil krævet så meget arbejde, at drivhuset er blevet lidt forsømt. Men nu er de første spæde skridt taget med succes. Skal i år også være året, hvor du får udlevet dine drivhusdrømme? Tekst og fotos Signe Goldmann

J

eg havde i mange år brændende ønsket mig et drivhus. Jeg drømte om, hvordan jeg allerede i det helt tidlige forår kunne sidde der og drikke kaffe og prikle småplanter i læ for vind og vejr.

Tyvstarte havesæsonen og undgå at fylde stuen op med alt for mange nysåede småplanter. Faktisk drømte jeg om et helt orangeri, der var indrettet mindst lige så meget til nydelse og afslapning som til planter.

Da jeg for lidt over tre år siden flyttede på landet til en langt større have, var jeg så heldig, at der allerede var et drivhus. Allerede inden jeg flyttede ind forestillede jeg mig, hvordan det kunne indrettes med et Marts 2018 VoresVilla

15


HAVEN

FRA DRIVHUSDRØMME TIL VIRKELIGHED

1 1. SELVOM JEG KUN KAN DRØMME OM ET ORANGERI SOM DETTE, er der masser af inspiration, som jeg også kan bruge i det lille drivhus, der stod i min have, allerede da jeg flyttede ind. 2. MIT EGET DRIVHUS SKAL SHINES OP I ÅR, så der blandt andet bliver plads til et par siddepladser­­­. 3. STALDLYGTEN ER IKKE VOLDSOMT CHARMERENDE, men den sikrer, at drivhuset nu også kan bruges efter mørkets frembrud. Så dukker der nok snart en bedre løsning op. 4. JEG DRØMMER OM, at der også i mit drivhus fremover bliver plads til masser af hygge.

2

par hyggelige stole og et lille bord i den ene ende. Måske kunne der også blive plads til et lille arbejdsbord og nogle hylder. Ud over de obligatoriske tomatplanter ville jeg også have krukker med chili og krydderurter – og blomster, der kunne sprede glæde med både duft og farver.

Tomatplanter direkte i jorden

Men der var mange andre ting at tage fat på i den nye store have, og kræfterne rakte ikke til mere end at få sat en god håndfuld forskellige tomatplanter langs den ene 16

VoresVilla Marts 2018

3

4

side i drivhuset. Jeg havde egentlig planer om, at de skulle stå i nogle fine dekorative selvvandingskasser, men da det skulle gå lidt stærkt, røg de bare direkte i jorden og fik en god portion kompost. Resultatet var imidlertid overvældende. Der var flere tomater, end vi kunne spise, og de smagte fantastisk. Specielt de små cherry- og blommetomater var en stor succes her i familien, så jeg har de efter­ følgende år holdt fast i samme procedure med tilsvarende succes, og det vil jeg også fortsætte med fremover.

I sommer var jeg forbi den skønneste Bed & Breakfast, hvor de selv havde bygget et fantastisk orangeri af genbrugsvinduer og indrettet det med hyggelige siddepladser, krystallysekrone og brændeovn. Alle de gamle drivhus-drømme blussede op igen, og jeg lovede mig selv, at i 2018 skulle mit noget mere beskedne drivhus endelig indtages og indrettes, så det blev både hyggeligt og indbydende. Krystallysekronen må nok vente lidt, men en god ven har hængt en midler­ tidig staldlampe op derinde, og bare det,


Drivhusliv og stjernestunder NYHED 2018

SPAR 5.348 kr Juliana Grand Oase er drivhuset til dig, der har store drivhusplaner. Der er plads til familiens sunde projekter. Rum til både den aktive dyrkning af krydderurter, frugt og grønt og rum til samvær om stort og småt til både hverdag og fest. Grand Oase er det perfekte uderum for den aktive familie.

Juliana Grand Oase 13,0 m2

Antracit/sort • inkl. fundament og integreret hylde • KAMPAGNEPRIS 37.999 kr

Vi har butikker tæt på dig. Find os på drivhuscenter.dk eller kundeservice 30 30 78 02 (vest) 93 39 22 01 (øst)

Bestil katalog på brochure.drivhuscenter.dk eller scan kode

Vores Villa-208x135-5mmbesk-feb-2018-III.indd 1

09/02/2018 14.54

SOMMERGARANTI – Det er let med Lito Byg Udestuer · Vinterhaver · Tilbygninger · Carporte · Termotage · Foldedøre

KOM TIL ÅBENT HUS I VORES SHOWROOM søndag d. 18. marts kl. 12 – 15

Altid hos Lito Byg: •

Skræddersyer løsningen til dit hus

Egen projekterende tegnestue

Står for alt fra start til færdigt produkt

Selvbyg / medbyg / totalbyg – altid til fast pris

Banebrydende kvalitet siden 1973

Tlf. 57 61 30 00 · www.litobyg.dk · Frejasvej 35 · 4100 Ringsted


HAVEN

FRA DRIVHUSDRØMME TIL VIRKELIGHED

1 1. KRUKKER MED BLOMSTER OG KRYDDERURTER hygger både inde og ude. 2. VINEN ER PLANTET, så rødderne selv finder udenfor og ikke er så afhængige af at blive vandet. 3. FORÅRET STARTER MED KNOFEDT, sæbevand og et par rækker fliser, og jeg glæder mig til at se forvandlingen. 4. FREMOVER VIL JEG FORSPIRE en række forskellige sommerblomster i drivhuset – bl.a. Stolt Kavaler, der er en af yndlingene.

2

at der nu kan tændes lys om aftenen, gør drivhuset meget mere anvendeligt – ikke mindst her i foråret, hvor solen stadig går relativt tidligt ned. Og mon ikke der dukker en eller anden mere charmerende løsning op på et tidspunkt?

Siddepladser under vinen

Ved gavlen af drivhuset står en ældre vin med blå druer, som har været ualmindelig gavmild. I år vil jeg have indrettet et par siddepladser under den. Fliserne ligger allerede klar til at blive lagt her i den bageste 18

VoresVilla Marts 2018

3

4

del af drivhuset, og når de er på plads, kan bord og stole rykke ind sammen med krukker, fyrfadslanterne og et par lune tæpper. Der vil fortsat være god plads til både tomater, chili og krydderurter, men fremover vil der nu også blive plads til at hygge. Jeg glæder mig virkelig til at få realiseret dette nye tilflugtssted i haven, hvor jeg kan tage morgenkaffen med ud eller indtage frokosten på de dage, hvor vejret er lidt for råt til, at det er behageligt at sidde ude. Jeg når ikke at få det hele klar til sæsonstart, da der stadig er mange andre projekter i

haven, der skriger på min opmærksomhed her i forårsmånederne. Der skal fortsat investeres en del knofedt, før drivhuset står shinet og klart, men det er en rigtig god følelse, at jeg nu endelig er kommet i gang. Og så kan jeg jo glæde mig over, at jeg til næste forår for alvor kan tyvstarte sæsonen i hyggelige og indbydende rammer. Jeg kan godt stadig drømme om at få et rigtigt orangeri en dag, men det er ikke sikkert, at den drøm nogen sinde bliver realiseret. Heldigvis kan jeg også komme rigtig langt med det, jeg allerede har. ■


Vi bygger løsninger, designet til dig og din bolig Går du med overvejelser om at investere i et orangeri eller udestue ? Og er du i tvivl om hvilken stilart, der passer bedst til dit hus og din have ? Eller hvilke materialer du bør vælge ? Uanset husets arkitektur og havens udformning kan vi hjælpe dig med at designe præcis den løsning, der passer til dig og din bolig. Vi tager naturligvis også ansvar for hele byggeprocessen lige fra byggeansøgning til færdigt byggeri. Alt udført af vores egne håndværkere. Ring 7550 4899 eller læs mere på vica.dk – vi står klar til at hjælpe.

Showrooms:

ORANGERIER UDESTUER PAVILLONER

Kolding, Nordager 22 Man-fre: 08.00 – 16.30 Onsdag: Lukket Lørdag: 10.00 – 14.00

Greve, Agenavej 39D Man-fre: 10.00 – 18.00 Onsdag: Lukket Lørdag: 10.00 – 14.00

T: 7550 4899 · info@vica.dk · www.vica.dk · Find os på Bestil vores gratis inspirationsbog.


MARKISER! MARKISER!

Åbent hus hus Åbent

lørdag og lørdagd. d.24. 8. marts april og søndagd. d.25. 9. marts april søndag mellem 10.00-15.00 mellem 10.00-15.00

Åbe

lørdag d sønda mellem

STIL STIL 100 100 fra kr. fra 14.450 kr. 14.450

GRATIS Priserne er forPriserne markiser er forPriserne markiser er for Priserne markiser Priserne er for erm fo Somfy Motor iSTIL 4,5700 xerfra3for meter 4,5 x 3 meter i 4,5 x 3 meter i 4,5i x4,5 3 meter x 3 met kr. 20.950 STIL 700 fra kr. i20.950 Priserne markiser VED KØB AF TERRASSEMARKISE

i 4,5 x 3 meter

TYSK KVALITET TYSK · PRODUCERET KVALITET TYSK · PRODUCERET KVALITET I DANMARK TYSK TYSK · KVALITET PRODUCE I DANM KVALI Besøg vores showroom: 5 ÅRS GARANTI 5 ÅRS · EKSISTERET GARANTI 5 ÅRS · EKSISTERET SIDEN GARANTI 5 1978 ÅRS 5·28ÅRS EKSISTER GARANTI SIDEN GARA 1 Svalehøjvej · 3650 Ølstykke TYSK KVALITET · PRODUCERET I DANMARK GRATIS OG· PRODUCERET UFORPLIGTENDE GRATIS OG UFORPLIGTENDE GRATIS TILBUD OG GRATIS UFORPLIGTEND GRATIS TILBUD OG UFO OG TYSK TYSK KVALITET KVALITET · PRODUCERET I DANMARK I DANMARK Priserne Priserne er for ermarkiser for markiser i i4,5 4,5 x x 3 meter 3 meter

5 ÅRS GARANTI · EKSISTERET SIDEN 1978 GRATIS OGWWW.GUNDSOE-MARKISER.DK UFORPLIGTENDE TILBUD WWW.GUNDSOE-MARKISER.DK · TLF. 46 73 05 38 55 ÅRS ÅRS GARANTI GARANTI · EKSISTERET · EKSISTERET SIDEN 1978 SIDEN 1978 GRATIS GRATIS OG OG UFORPLIGTENDE UFORPLIGTENDE TILBUD TILBUD

· TL WWW.GUNDSOE-MA WWW.GUNDS WWW.G W

WWW.GUNDSOE-MARKISER.DK · TL


FAMILIESIDEN

SÅDAN GØR DU: 1. Lokalisér et birketræ i haven

eller skoven. Find en 1,5 -2 cm tyk gren, der sidder tæt på stammen.

2. Klip et skråt snit og placer den nu 'åbne' gren i din medbragte glaseller plasticflaske. 3. Bind flasken fast til grenstykket – og vent. På 10 timer får du

TAP REN MAGI fra dine træer

omkring en halv liter ren birkesaft fra træet – så står det i skoven, så find et diskret sted at hænge flasken og hent den dagen efter. En mere avanceret form for tapning er at bore et hul i træets stamme ca. en meter over jorden og via en plasticslange tappe saften ned i en beholder. Men den går ikke i skovene, der må du ikke bore huller i træerne. Opbevares efter tapning på køl, holdbar 4-5 dage. Kan fryses op til 6 mdr.

Tekst Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk — Foto Majbritt Andersen, Borneferie.dk

Foråret er over os, og det er blevet tid til at gå på jagt efter det velsmagende vitamintilskud, der kan hentes af hele familien i have eller skov: birkesaft.

D

en danske birkeskov er måske ikke ligefrem nogen Amazonas, men den er smuk på sin egen måde – og så kan den faktisk byde på en ganske eksotisk oplevelse, særligt her i marts. Birketræet, der står i de fleste parcelhushaver og i skovene, hvor de kaldes skovens unge hvide piger på grund af deres slanke og hvidbarkede kroppe, kan give et af de helt store og bundnaturlige vitamin­ tilskud – og vi kan selv høste det. Hele vinteren har løvtræerne været i dvale, men ved forårets spæde spiring stiger safterne op i træerne. Og så er det bare om at drage af sted med en grensaks, en flaske til tapning og noget reb til at binde flasken med, for nu skal vi tappe birkesaft!

Gå på jagt i have og skov

Lige så snart vi har klippet spidsen af en gren, er der gang i den herlige blanding af vand, som birketræet trækker op fra jor-

den, og sukkerstoffer fra selve træet – ren magi. Fra marts til maj, hvor birkebladene springer ud, er træerne så sprængfyldt med væde, at den sunde saft pibler ud helt af sig selv, så snart du har lagt snittet med grensaksen. Har du ikke selv birketræer i haven, kan du roligt gå på saftjagt i skoven. I statsskovene er det tilladt at klippe en gren på træer, der er mindst ti meter høje. Det kræver blot lidt mere tid – og vær endelig forsigtig, træer er jo levende væsener, så det svarer lidt til at malke en ko.

Velsmagende vitaminbombe

Ud over det sjove i at kunne hente smagfuld og drikkeklar saft fra naturen er det også lidt af en vitaminbombe, vi her har fingrene i. Birkesaft er topfoder til mennesker såvel som til træer – fyldt med fruk­tose, glukose, frugtsyre, aminosyrer, C-vitamin, kalium, kalcium, fosfor, magnesium, mangan, zink, natrium og jern.

Birkesaft smager sødt og godt. Den kan drikkes, som den er – lækker frisk og kold, evt. med en citronskive eller et par frosne bær. Du kan afkøle saften i køleskab eller i en bæk i skoven, så smager den bedst. Den velsmagende saft kan også med fordel bruges i madlavning generelt og som væsken i boller, brød og kager. Endelig kan du vælge at koge birke­ saften ind, så det bliver til den søde birkesirup, men så kræver det tålmodighed – du skal bruge mindst fem liter saft for at få cirka en deciliter luksussirup. ■ Marts 2018 VoresVilla

21


ANNONCE

Stolelifte til alle typer trapper

Sid ned og tag trappen

En stolelift FORBEDRER DIN LIVSKVALITET i hjemmet En stolelift kan ikke bare øge livskvaliteten men også være investeringen, der gør, at man kan blive i det hjem, som danner ramme om mange års minder og oplevelser.

N

år trapperne i huset af den ene eller den anden grund er blevet en udfordring, vil det for mange mennesker være nødvendigt at gøre sig overvejelser om at flytte. Sådan behøver det imidlertid ikke at være. Med en stolelift kan du sikkert og smidigt blive befordret mellem etagerne uden at bekymre dig om trappens trin. Der er masser af muligheder for at vælge en løsning, som er skræddersyet til netop dine behov. Hos A/S A.P. Botved har vi mere end 25 års erfaring i at målrette stoleliftsløsninger til såvel huse som deres beboere, og du vælger selv, om du vil eje eller leje.

Kom trygt fra kælder til kvist En stole- eller trappelift er kort og godt en elevatorløsning for en enkelt person, der be-

hageligt og i et roligt tempo bringer brugeren fra punkt A til B i siddende position. Designet er såvel praktisk som kompakt, og udmærker sig i øvrigt ved, at sæde, armlæn og fodstøtte kan foldes sammen. Hele installationen fylder kun 35 centimeter ud fra væggen, hvilket tillader andre at benytte trappen, lige som den i flere tilfælde kan køres helt væk fra trappen. Når liften er i brug optager den ikke mere plads end omkring 70 centimeter ud fra væggen i vandret plan. Alle vore lifte er meget støjsvage, da de kører på batteri, som holder op til flere ture uden genopladning. Dette vil du dog næppe registrere, da batteriet automatisk genoplades for foden eller toppen af trappen, når liften ikke er i brug.

Ligegyldigt, hvor snørklet dit hus måtte være designet og opført, kan vi altid skabe det perfekte match mellem dét og stoleliften. Vores store sortiment af modeller er alle udviklet til at kunne takle trapper, som knækker eller buer, og de kan køre langs væggen eller langs gelænderet samt gøre ophold for af- og påstigning på flere etager undervejs. Når du har bestemt dig for din foretrukne stolelift, skal du efter bestilling påregne en leveringstid, der er afhængig af husets arkitektur. Skal der monteres et lige skinneforløb, tager det 1-2 uger at gøre din stolelift køreklar, mens et kurvet trappeforløb kræver 3-5 uger. Når skinnerne først er monteret, tager det imidlertid kun et par timer at gøre din stolelift fuldt funktionsdygtig. Vores certificerede montører instruerer dig udførligt i brugen af den og gennemprøver den naturligvis ned i mindste detalje, inden han overlader den til dig.

Du kan både købe og leje en stolelift Der er mange gode grunde til at kontakte A/S A.P. Botved allerede i dag for flere oplysninger om den perfekte liftløsning til dit hjem. Vi har kompetente konsulenter i alle dele af landet, og du kan få besøg på det tidspunkt, der passer dig bedst. Vejledning samt tilbud koster dig ingenting, og under mødet med konsulenten vil du også kunne høre meget mere om, hvorvidt det bedst kan svare sig for dig at eje eller leje, og om hvordan vi eksempelvis kan gøre din investering ekstra tryg gennem en forsikring, der rækker ud over den normale garanti på to år. “Alt i alt er A/S A.P. Botved din sikre og servicemindede sparringspartner, når det gælder stolelifte,” udtaler administrerende direktør Mads Peter Poulsen. “Vi følger dig på tætteste hold fra første kontakt til installation og ibrugtagelse, ligesom vi efterfølgende løbende sikrer, at du bliver ved med at have det optimale udbytte af din lift. Giv os derfor et ring allerede i dag på telefon +45 80 37 37 37… Så er vi hurtigt på trapperne med et godt tilbud.”

Stannahs fleksible trappelifte har hjulpet folk over hele verden til at blive i deres hjem A/S A.P. Botved har over 25 års erfaring med Stannah trappelifte

Ring nu på 80 37 37 37 · www.opadtrappen.dk


R

®

de læ

ser med g ej

Rejseklubben

Rejsespecialisten Happydays tilbyder kør selv-ferier til specialpris. Oplys rejsekoden VORESVILLA – så får du op til 200,- i rabat pr. person .nu

de læ

jser med g Re

jser med g Re

Er I mange, så lad os hjælpe kortklubben, cykelholdet m.m. – ring og hør!

Rejseklubben Rejseklubben

de læ

.nu

Ta’ vennerne med

®

.nu ®

.nu

5

de læ

jser med g Re

jser med g Re

de læ

af Gæstebedømmelse 4,5 ®

®

Rejseklubben Rejseklubben

.nu ®

Din specialpris

2.949,-

Eksklusiv alpeidyl i Østrig

Pristillæg 30.6.-31.8.: 350,-

Hotel Alpenkrone ★★★★ Filzmoos, Salzburgerland Denne lille perle af et hotel ligger midt i den mest maleriske naturkulisse, hvor den skaldede bjergtop Bischofsmütze (2.458 m.o.h.) står som et smukt vartegn over grønne sætere og skove. Hotellet er et klassisk østrigsk hotel med både wellnessafdeling og swimmingpool, som i dag drives af sidste skud på familien Hampshires familiestamtræ, og her bliver I modtaget med ægte østrigsk gæstfrihed, god mad og hygge. Hotellet troner over den lille by Filzmoos (1,3 km), og herfra er der en kort vandretur til byens centrum med butikker, restauranter og byens badeland (1,7 km) med både indendørs og udendørs badeland. Beliggenheden er desuden perfekt for den aktive familie, der elsker vandre- og cykelture – stierne starter lige ved døren. Ankomst lørdage 19.5.-22.9.2018.

Luksusferie i Toscana 5 nætter 3.049,-

Bellavista Palace Hotel ★★★★★ i Montecatini Terme Her mødes fordums glans og en verden af i går: Det store, femstjernede palæ blev indrettet til fashionable kurbadegæster omkring år 1900 og har stadig byens bedste beliggenhed ved den historiske kurpark. Her lækkert poolområde, sjæl og charme – tæt på Lucca (34 km), Pisa (49 km) og Firenze (54 km). Valgfri ankomst i perioden 1.4.-25.10.2018.

Din specialpris

• • • • • • •

Børnerabat 1 barn 0-3 år gratis. 2 børn 4-11 år ½ pris. 1 barn 12-17 år 30 % rabat. Maks. 2 ekstraopredninger pr. værelse og mulighed for 3 teenagere 12-17 år 30 % rabat i eget værelse.

Wellness for alle i Harzen 4 nætter 2.549,Sommerferie: 5 nætter 3.149,-

4,3 af 5

Victors Residenz ★★★★ i Teistungenburg, Tyskland Herlig ferieoase med eget vandland, vandrutsjebane, udendørs opvarmet pool, saunalandskab, biergarten m.m. Perfekt til at opleve det historiske Harzen. Valgfri ankomst t.o.m. 22.6. og 1.9.-18.12.2018.

Bestil på

3.899,-

7 overnatninger 7 x morgenbuffet 7 x 4-retters middag Velkomstdrink 1 flaske rødvin pr. vær. 60 % greenfeerabat Værelse med balkon/ terrasse

Din specialpris

1.849,-

• 3 overnatninger • 3 x morgenbuffet • 3 x 3-retters middag/buffet inkl. salatbuffet • Fri entre til vandland • 1 times squash/badminton • 10 % rabat på wellness • 50 % rabat på 1 dags cykeludlån Børnerabat B 2 børn 0-11 år gratis. ø r n 0 ,

• 7 overnatninger • 7 x morgenbuffet • 7 x 4-retters middag fra valgmenu inkl. salatbuffet • Værelse med balkon Børnerabat 1 barn 0-4 år gratis. 2 børn 5-12 år ½ pris. 2 børn 13-18 år 30 % rabat. Maks. 2 i alt.

Vinferie ved Mosel

Din specialpris

2.399,-

4 af 5

• • • • •

5 x overnatninger 5 x morgenbuffet 5 x 3-retters middag 1 x vinsmagning Værelse med balkon og udsigt til Mosel • 20 % rabat på rutebåde på Mosel og Rhinen

Hotel & Weinhaus Gonzlay i Trabend-Trarbach Bo på første parket hos Familien Schneider, som selv er vinbønder og del af en ældgammel tradition. Her serveres skrøner med glimt i øjet og vin fra enorme træfade under hvælvingerne i husets egen vinkælder på det hyggelige hotel, der er indrettet med både hjemlig atmosfære og indendørs pool. Ankomst søndage 3.6.-14.10. + mandag 21.5.2018. 4,3 af 5

Din specialpris fra

arcona Hotel Baltic ★★★★ i Stralsund

Verdensarv ved Porten til Rügen

1.449,-

Centrumhotel i den gamle hansestad: 3 nætter inkl. morgenbuffet, 2 x 2-retters middag + rabat på Ozeanum, golf, sejlture m.m. Valgfri ank. t.o.m. 20.12. + 26.-27.12.2018.

3,9 af 5

Vrigstad Värdshus ★★★ i Sverige

Sommerferie i Småland

Solo med barn samme pris

4 nætter fra 1.899,-

Din specialpris

1.849,-

Udendørs opvarmet pool og eget steakhouse, besøg Glasriket og High Chaparral: 4 nætter inkl. morgenbuffet, 2 middage og velkomstdrink. Valgfri ankomst 11.6.-12.8.2018.

4,3 af 5

Hotel Fuglsøcentret på Djursland

Miniferie i Mols Bjerge

Solo med barn samme pris

Bo på toppen af nationalparken på populært feriecenter med godt køkken: 2 nætter inkl. halvpension og fri adgang til sportshaller m.m. Ankomst hele året – valgfri sommer!

Weekend fra 1.099.-

Din specialpris

899,3 nætter 1.249,-

www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48

Priserne er pr. person i dobbeltværelse, og børnerabat gælder v. 2 voksne – med mindre andet er angivet. Ekspeditionsgebyr kr. 99,OBS: Nogle hoteller opkræver en mindre kurafgift/citytax. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.

Husk rejsekoden: VORESVILLA

Åbent hverdage kl. 9-17 Weekend/helligedage kl. 10-14


PRISERNE GÆLDER FRA DEN 13. MARTS SÅ LÆNGE LAGER HAVES, DOG KUN TIL OG MED DEN 2. APRIL 2018

Selvvandingskasse Easy Grow

Plantesæk 40 L Best.nr. 4978

H. 29 x L. 79,6 x B. 39,8 cm.

9,95

Best.nr. 6366

Ukrudtsbrænder Miljøvenlig metode til fjernelse af ukrudt. Plantecellerne opvarmes til 95°, så celleæggehviden koagulerer, og ukrudtet dør. Elektronisk tænding. DG-godkendt. Ekskl. gasdåse. Best.nr. 1828

9,95 Indlægspose til selvvandingskasse Best.nr. 9390

Professionel ukrudtsbrænder Med 2 m slange, regulator for 11 kg gasflaske og flaskevogn. Elektronisk tænding. DG-godkendt. Ekskl. gasflaske. Best.nr. 9097

VOR NORMALPRIS 299,-

249,-

39,-

SPAR

50,-

NYHED!

49,-

599,-

Minidrivhus Ramme i aluminium med 4 mm glas. 120 x 80 cm. Kan sættes på en højbedsramme. Best.nr. 12846

Ramme til højbed

FRIT VALG

69,-

Materiale: Træ. H. 19 x B. 80 x L. 120 cm.

Gasdåse 600 ml Best.nr. 8425

Sortbejdset

Natur

Best.nr. 2797

Best.nr. 2530

15,-

ÅBENT ALLE HELLIGDAGE I PÅSKEN FRA KL. 9-17


3395,-

Tørrestativ 60 m tørreplads. 100% aluminium. Kraftige firkantede rør. Bøsning til nedstøbningmedfølger.

199,-

Best.nr. 3175

Model Woodlake

Redskabshus 7 m²

Luksus tørrestativ

Stort og rummeligt redskabshus. Fremstillet af profileret stålplade med trælook, og med overfladebehandling, der sikrer en minimal vedligeholdelse. Pladerne er 100% galvaniserede. Ekstra forstærket dobbelt skydedør.

60 m tørreplads. 100% anodiseret aluminium. Line i UV bestandigt kunststof. Ekstra kraftige rør.

438,OPBEVARING AF HAVEREDSKABER

Best.nr. 1968

DIREKTE LEVERING: VAREN LEVERES FRAGTFRIT MED FRAGTMAND. VAREN SKAL FORUDBETALES VED BESTILLING. LEVERINGSTID: 4-6 ARBEJDSDAGE.

B. 305 x L. 231 cm. BEMÆRK: Tagbredde 11 cm bredere end skuret. Totalhøjde: 185 cm. Døråbning: B. 142 x H. 155 cm. Best.nr. 72999

Best.nr. 78682

Redskabshus

999,-

Stålfundament Anvendes når der ønskes lagt trægulv i huset. Alt inkl.

998,-

1100,-

I stål. H. 181/159 x B. 226,5 x D. 119 cm. Tag: B. 238 x D. 131,5 cm. Døråbning: H. 154 x B. 79,5 cm. Taupegrå med hvide døre. Best.nr. 8922

VOR NORMALPRIS 1650,-

SPAR

550,-

Opbevaringsskur 1,07 m² Til opbevaring både inden- og udendørs. Lavet i holdbart og vejrbestandigt materiale. H. 110 x B. 130 x D. 74 cm. 18,1 kg. Best.nr. 12857

3199,-

Redskabshus PASSER KUN TIL BEST.NR. 8922

Smart og praktisk redskabshus på 2 m² med vindue, gulv og udluftning. Lavet i holdbart og vejrbestandigt materiale. H. 200,5 x B. 183,5 x D. 111 cm. 45,8 kg.

Stålfundament til redskabshus Anvendes når der ønskes lagt trægulv i huset.

Best.nr. 12858

Best.nr. 9002

Køb for over 1500,- i vores webshop og få varen

FRAGTFRI LEVERING leveret Ved køb over 1800,-Bestil på www.harald-nyborg.dk får du fragtfri levering lige til døren. på www.harald-nyborg.dk

99,-


Whiskytønde Brun plast.

199,Plantebord 78 x 38 x 84 cm. Udført i trÌ og med galvaniseret plade. 3 kroge pü hver side. Skuffelignende frontstykke. Best.nr. 4039

Ă˜. 37,5 cm

Ă˜. 45 cm

Best.nr. 12879

Best.nr. 12880

129,-

169,FRIT VALG

139,17,95

39,95

Pottemuld 20 L Meget velegnet til ny- og omplantning af stueplanter og haveplanter i altankasser, potter og krukker. Best.nr. 12410

59,95 Planteskolejord 50 L

Naturmuld 50 L Godkendt til økologisk dyrkning og meget velegnet til organisk dyrkning i krukker, bede og kapilÌrkasser.

Til planter i krukker, altankasser, plantekummer og i haven. Tilsat Leca og gødning.

Best.nr. 12411

Best.nr. 12869

Best.nr. 4322

 Lilje Asiatic

 Freesia Dobbelt pink

Best.nr. 2977

Best.nr. 4772

 Dahlia Cactus

 Anemone De Caen

Best.nr. 3015

Best.nr. 5977

 Dahlia Decorative Border

 Iris Hollandica

Best.nr. 3622

Best.nr. 4919

 Dahlia Decorative Best.nr. 4072

Hvid

Stribet

Best.nr. 12874

Best.nr. 12876

Sort

44,50

 Dahlia Decorative

Best.nr. 2816

Ă˜. 16 x H. 18 cm, Ă˜. 21 x H. 23 cm og Ă˜. 26 x H. 27 cm.

Best.nr. 12875

BLOMSTERLĂ˜G  Gladiolus Mixed Blandede farver.

Glaseret krukkesĂŚt 3 stk.

Rullevogn Med hjul. Materiale: AS-plast. Ă˜. 30,3 x H. 8 cm. Best.nr. 5866

FRIT VALG

13,95SE HELE UDVALGET I VORE BUTIKKER OG PĂ… WWW.HARALD-NYBORG.DK

129,Vento krukke

Med underfad. Ă˜. 23/28 x H. 22 cm. Farve: Basalt. Best.nr. 12873

www.harald-nyborg.dk


City krukke i plast

Hvid Ø. 20 cm. Best.nr. 12881

Ø. 25 cm. Best.nr. 12882

Ø. 30 cm. Best.nr. 12883

Ø. 35 cm. Best.nr. 12884

24,95 29,95 49,95 69,95

89,-

Lys grå Ø. 20 cm. Best.nr. 12885

Ø. 25 cm. Best.nr. 12886

Ø. 30 cm. Best.nr. 12887

Ø. 35 cm. Best.nr. 12888

Blomsterkrukker 4 stk.

24,95 29,95 49,95 69,95

Antracit Ø. 20 cm. Best.nr. 12889

Ø. 25 cm. Best.nr. 12890

Ø. 30 cm. Best.nr. 12891

Ø. 35 cm. Best.nr. 12892

24,95 29,95 49,95 69,95

Model Catja H. 41 x B. 42,5 x D. 42,5 cm. H. 34 x B. 35,5 x D. 35,5 cm. H. 26,5 x B. 28 x D. 28 cm. H. 20,5 x B. 21,5 x D. 21,5 cm.

Sandstenslook. Farve: Koksgrå. I fiberclay. Frostsikre.

Planteopsats 3 potter, Ø. 34 x H. 15,3 cm. 3 indsatse med vandingsriller. 1 skål, Ø. 27,6 x H. 4 cm. 1 kæde i stål til ophæng af planteopsatsen. Best.nr. 4074

159,-

Best.nr. 2926

Best.nr. 2104

299,-

SPAR OP TIL

230,-

Hvid

Gråbrun

Best.nr. 6486

Best.nr. 6541

Planteopsats

Sort bejdset træ. H. 99 x B. 45 cm. Best.nr. 12878

Best.nr. 4112

I plast.

11,95

Hængepotte

Plantereol 3 potter, Ø. 45 x H. 20 cm. 3 indsatse med vandingsriller. 1 skål, Ø. 36 x H. 4,5 cm.

Blomsterpotte

FRIT VALG

57,95 I solid plast med indbygget selvvandingssystem. Ophæng i stål medfølger. H. 14,5 x Ø. 30 cm.

Model Asta Ø. 43 x H. 43 cm. Ø. 35 x H. 35 cm. Ø. 28 x H. 28 cm. Ø. 21 x H. 21 cm.

FRIT VALG

FRIT VALG

FRIT VALG

FRIT VALG

14,95

22,95

H. 12,8 x Ø. 14 cm. Hvid

H. 17,5 x Ø. 19 cm. Hvid

H. 22,2 x Ø. 24 cm. Hvid

Best.nr. 4915

Best.nr. 5526

Best.nr. 6230

Gråbrun

Gråbrun

Gråbrun

Best.nr. 4916

Best.nr. 5527

Best.nr. 6237

269,-

Blomsterkasse I plast. H. 16 x B. 18 x L. 50 cm. FRIT VALG

Hvid Best.nr. 7191

Gråbrun

39,95

Best.nr. 9153

Køb for over 1500,- i vores webshop og få varen

FRAGTFRI LEVERING leveret Ved køb over 1800,-Bestil på www.harald-nyborg.dk får du fragtfri levering lige til døren. på www.harald-nyborg.dk


Se den aktuelle

DAGSPRIS YBORG.DK

WWW.HARALD-N

TILBUDDENE GÆLDER

SÅ LÆNGE LAGER HAVES,

DOG KUN TIL OG MED

DEN 31. MAJ 2018

DRIVHUS

Se vores store udvalg af drivhuse på www.harald-nyborg.dk

Diana 11500 2 – 11,5 m

udført i Kvalitetsdrivhus i siderne, aluminium. Glas de runde til polycarbonat tagrender, skuldre. Med dobbelte dørstop på de 4 oplukkelige skydedøre samt profil er udført tagvinduer. Alu , og aluminium t i anodisere udført i lakeret grøn profil er aluminium. x L. 4,46 m. H. 2,54 x B. 2,57 Alu profil

Best.nr. 78753

Grøn profil

Best.nr. 78754

7395,10995,-

Diana 11500 2 – 11,5 m Alu profil

Best.nr. 78753

Stålsokkel 11,5 Grå

Best.nr. 78691

Grøn

Best.nr. 78701

m2

1375,1869,-

7395,-

t er udført i anodisere Alle drivhuse pulverlakeret aluminium eller ingen vedlige­ aluminium – dvs. i vendig. Sokler holdelse nød Kraftige nedstøb­ galvaniseret stål. medfølger. ningsbeslag hertil

Drivhus Venus 3800 – 3,8 m² Udført i kraftige aluminiumsprofiler. Har udluftningsvindue, letløbende skydedør og tagrender. Desuden leveres Venus med specielle tagafstivere, der udgør en god sikring mod sne og blæst. Alu profil er udført i anodiseret aluminium, og grøn profil er udført i lakeret aluminium. H. 1,97 x B. 1,93 x L. 1,95 m. Sidehøjde: 1,24 m. 3 sektioner.

9,95

g.dk www.harald-nybor

Alu profil med glas

Grøn profil med glas

Best.nr. 78709

Best.nr. 78710

2499,- 3299,9,95

38,-

Havesnor 100 m

Best.nr. 3831

Best.nr. 1986

Best.nr. 1349

1,1 x 120 cm Best.nr. 1678

1,1 x 150 cm Best.nr. 2973

1,1 x 180 cm Best.nr. 3749

Bambus plantepind

5,95 6,95 7,95

4 hylder og stålrørsramme med pulverlakering. Betræk i netforstærket, vejr- og UV-bestandigt folie. Forhæng med oprulningsstrop og 2 robuste lynlåse. H. 160 x B. 69 x D. 49 cm.

TILBEHØR TIL PLANTER

Grøn. 100 m x 0,2 mm.

Plantepind

Minidrivhus

Best.nr. 4008

Opbindingssnor 6 ruller

Twist bindetråd

179,-

1,1 x 120 cm Best.nr. 2447

1,1 x 150 cm Best.nr. 2720

1,1 x 180 cm Best.nr. 2732

6,95 7,95 8,95

39,95

Opbindingssnor 80 m Med praktisk dispenser. Materiale: Jute. Farve: Natur. Best.nr. 2136

15,Fuglenet Tomat plantepind Best.nr. 1787

www.harald-nyborg.dk

2x5m

4x5m

8x8m

Best.nr. 5247

Best.nr. 4832

Best.nr. 4957

15,-

29,-

75,-


FÅ STYR PÅ HAVEN

Affaldssække Rulle med 10 stk. Klar plast. Kapacitet: 100 liter.

159,-

30 my Best.nr. 12831

219,-

40 my Best.nr. 9877

55 my Best.nr. 12832

70 my Best.nr. 12833

Havevogn

Havevogn

Til opsamling af let haveaffald. Justérbar i højden. Praktiske poseklemmer medfølger.

15,95 19,95

Best.nr. 5226

Græskant

XXL, 70 my Rulle med 10 stk. Ekstra kraftige. Gennemsigtig. Kapacitet: 190 liter.

199,35,-

Til afdækning af jorden, f.eks. under terrassefliser. 1 x 20 m. Best.nr. 5788

SPAR

25,-

50 g/m² Best.nr. 10169

VOR NORMALPRIS 54,-

80 g/m² Best.nr. 5049

29,-

Best.nr. 8150

Belægningsdug

Holder ukrudtet nede. Til afdækning af jorden, f.eks. under granitskærver, fliser eller dækbark. Minimal vedligeholdelse.

8,95

Enkel og praktisk i brug. Med plastbakke til støtte af affaldsposen.

Best.nr. 2353

Ukrudtsdug 1 x 15 m

5,-

48,-

H. 10 cm

H. 15 cm

Best.nr. 8230

Best.nr. 8113

79,50

29,69,Køb for over 1500,- i vores webshop og få varen

Ukrudtsmiddelspray 1 L Mod ukrudt på fortove og indkørsler, langs hegn og ydermure. Best.nr. 9898

FRAGTFRI LEVERING leveret Ved køb over 1800,-Bestil på www.harald-nyborg.dk får du fragtfri levering lige til døren. på www.harald-nyborg.dk


NÆRING TIL HAVEN

Salt­ og gødningsspreder 12 L Sprederen kan bruges hele året: Om sommeren til græsfrø og gødning, og om vinteren til at sprede sand og salt på tilisede gangarealer. Spredebredde: 45 cm. Egnet til områder på op til 300 m².

5 KG

Jernvitriol

5L

Rækker til 500 m².

FRIT VALG

49,95

Best.nr. 1425

Have­ og grøntsagsgødning

5L

Rækker til 40 m². Best.nr. 1354

Best.nr. 5903

139,-

Rosengødning Rækker til 40 m². Best.nr. 1177

Rhododendrongødning Rækker til 45 m².

5L

Best.nr. 1000

SE MERE INFO PÅ WWW.HARALD-NYBORG.DK

FRIT VALG

49,95

5L

1 KG

48,-

5L

Salt­ og gødningsspreder 12 L

Græsfrø

Hæk­ og stedsegrøngødning

Plænegødning

Best.nr. 4900

Best.nr. 12872

Best.nr. 12871

1L

1L

1L

Best.nr. 12363

FRIT VALG

39,50 Agurkegødning

Tomatgødning Naturens gødning

Best.nr. 12404

Best.nr. 12405

5L

49,95

Til spredning af salt og grus i efterår og vinter, samt til gødning og frø i forår og sommer. Spredestop­funktion. Velegnet til større områder. Spredningsbredde: Op til 2 meter. Hjul: Ø. 15 cm, plast.

Best.nr. 12402

219,-

5L

34,-

69,-

Kartoffelgødning

Væksthusgødning

Best.nr. 12870

Best.nr. 12403

Salt­ og gødningsspreder 2,5 L Smart strøbøtte til spredning af salt og grus i efterår og vinter, samt til gødning og spredning af frø i forår og sommer. Best.nr. 2098

www.harald-nyborg.dk


TRILLEBØRER TIL STORE OG SMÅ OPGAVER

149,-

218,-

199,-

99,-

Børnetrillebør 10 L

Juniortrillebør 25 L

Trillebør 80 L

Trillebør 100 L

Lad og stel i stål. 74,5 x 39 x 35,5 cm.

Lad i plast og stel i stål. 105 x 39 x 38 cm.

Galv. stålkasse. Luftgummihjul.

Galv. stålkasse: 55 x 88 cm. 16” luftgummihjul.

Best.nr. 6296

Best.nr. 6292

Best.nr. 7099

Best.nr. 12388

328,-

298,-

Fugebørste Med skraber. Best.nr. 8423

Mørtelbør 100 L Galv. stålkasse: 55 x 88 cm. 16” luftgummihjul. Best.nr. 7620

34,Villasæt Skovl og kost. Best.nr. 7056

Trækvogn med gitter Lastflade: L. 95 x B. 50 cm. Maks. belastning: 250 kg. Luftgummihjul med kuglelejer.

599,-

89,-

Best.nr. 5339

59,50

Havetromle

Foldesæk

Giver en jævn og flad overflade. Ideel når der skal plantes græs­ plæne eller lægges fliser på terrassen eller i indkørslen. Vægt (fyldt med vand): 50,5 kg. Kapacitet: 39 liter. Arbejdsbredde: 49 cm. Total bredde: 59,5 cm. Højde: 119 cm. Diameter på rullen: 32 cm.

Ø. 55 x H. 65 cm. Best.nr. 6569

Best.nr. 12371

Køb for over 1500,- i vores webshop og få varen

FRAGTFRI LEVERING leveret Ved køb over 1800,-Bestil på www.harald-nyborg.dk får du fragtfri levering lige til døren. på www.harald-nyborg.dk


 

Redskabshoved af hĂŚrdet stĂĽl. Aflaster ryg og skuldre. Skridsikker og behagelig. Bedre balance.   FRIT VALG

 Kost

 Rive

 Hakke

Best.nr. 6204

Best.nr. 3350

Best.nr. 3363

 Løvrive

 Skuffejern

 Kultivator

Best.nr. 3386

Best.nr. 3348

Best.nr. 3349

129,-

 Spidsspade, svejset

 Skovl, svejset

Best.nr. 3351

Best.nr. 6693

 Spade, svejset

 Kompostgreb

 Gravegreb

Best.nr. 3070

Best.nr. 6692

Best.nr. 3071

SLUT MED UKRUDT

GrĂŚssaks Langt skaft. Best.nr. 5120

229,-FRIT VALG349,-

199,GrĂŚssaks

139,-

Med servo. Kan drejes 360°. Best.nr. 3957

179,-

 Spade Best.nr. 3370

 Gravegreb Best.nr. 3664

 Rive 14 tĂŚnder Best.nr. 3665

 Kultivator Best.nr. 4367

 PĂŚlebor Best.nr. 4028

199,199,159,159,179,-

 Løvrive 20 tÌnder Best.nr. 3666

 Løvrive Plast Best.nr. 4027

 Skuffejern Best.nr. 4301

 Hakke Best.nr. 4454

149,99,95 159,159,-

FRIT VALG

Grensaks Udveksling. TotallĂŚngde: 686 mm Grentykkelse: Maks. 40 mm Best.nr. 10035

89,95

Light mÌlkebøttefjerner Let mÌlkebøttefjerner til at fjerne ukrudt pü en ergonomisk rigtig og ubesvÌret müde. L. 90 cm. Best.nr. 8012

OphĂŚngskroge

RedskabsophĂŚng

Pose med 5 stk.

3 stk.

Best.nr. 2536

Best.nr. 2256

www.harald-nyborg.dk


SPADE Havespade Best.nr. 3901

Havespidsspade Best.nr. 3157

Drænspade Best.nr. 3018

369,369,564,-

KULTIVATOR Mini kultivator Best.nr. 3131

Kultivator 3 tænder Best.nr. 3903

STORT UDVALG AF REDSKABER TIL HAVEN...

SKOVL

Graveskovl Best.nr. 3206

Graveskovl 2. sort. Best.nr. 3921

SKUFFEJERN

Anlægsrive 14 tænder.

179,-

Trærive

Best.nr. 4964

Best.nr. 6681

Dobbeltskær Best.nr. 6686

189,-

Haverive 12 tænder. Best.nr. 3137

Kantskærer Best.nr. 3195

Fliserenser Med langt skaft. Best.nr. 4516

Pælebor Best.nr. 3387

199,139,449,-

GREB

Gravegreb 4­grenet. Best.nr. 3150

369,-

Roehakker Best.nr. 3143

169,-

Haverive 16 tænder. Best.nr. 3139

Klinge til havehakke Best.nr. 3906

39,95

TIL DE SMÅ

159,-

RIVE

159,-

DIVERSE

269,-

Rosenrive Best.nr. 4642

249,159,229,249,259,Børneskovl Lakeret skaft. Best.nr. 2733

Børneredskaber Sæt med kost, skovl og rive. Best.nr. 1182

Spredegreb 5­grenet. Best.nr. 3152

Stengreb Best.nr. 6682

389,-

179,-

639,Køb for over 1500,- i vores webshop og få varen

FRAGTFRI LEVERING leveret Ved køb over 1800,-Bestil på www.harald-nyborg.dk får du fragtfri levering lige til døren. på www.harald-nyborg.dk

129,-


Beskæresaks SingleStep™ Især velegnet til unge, friske grene.

Økse

99,-

Best.nr. 9847

SmartFit™ SoftGrip™­håndtag og justérbar åbning af klingerne. Best.nr. 9840

135,-

PowerLever™ Parallelgreb, sideskær og udveksling. Best.nr. 9889

179,-

PowerGear™ Rullegreb og udveksling. Best.nr. 7668

229,-

299,-

469,-

X10-S Universaløkse til alle slags huggeopgaver.

X17-M Anvendes til kløvning af mellemstore brændestykker.

X25-XL Anvendes til store og tunge kløveopgaver.

Best.nr. 10219

Best.nr. 10220

Best.nr. 10221

 Topsaks

med teleskopskaft

Trinløs justering fra 2,4 til 4 m. Justérbart hoved. Klippekapacitet: Ca. Ø. 3,2 cm.

799,-

Best.nr. 3497

Hækkesaks PowerLever™ Udveksling 2,5 gange. Længde: 54,4 cm. Best.nr. 6155

299,-

PowerGear™ Udveksling 3 gange. Længde: 57 cm. Best.nr. 3668

 Topsaks Længde: 158 cm. Antiklæbebelægning på den ene klinge. Justérbart hoved op til 230°.

 Teleskopskaft

Passer til best.nr. 3497, 3697 og 2128. Best.nr. 6533

139,-

219,-

Medium PowerGear™ Udveksling. Kapacitet: Ø. 38 mm. L. 54,5 cm.

Best.nr. 4908

289,-

359,Frugtplukker

Grensaks, stor PowerGear™ Udveksling. Kapacitet: Ø. 50 mm. L. 69,2 cm.

Quikfit™

Best.nr. 4626

Lille PowerGear™ Udveksling. Kapacitet: Ø. 35 mm. L. 38,7 cm.

Best.nr. 3021

479,-

Best.nr. 3697

Grensaks

Best.nr. 5955

499,-

379,-

389,-

Tagrenderenser QuikFit™ Best.nr. 4624

Beskæresav QuikFit™ ­ buet Best.nr. 4651

www.harald-nyborg.dk

169,-

299,-
FRIT VALG

Beskæresaks med spids Best.nr. 2738

49,-

65,-

Beskæresaks

Beskæresaks

Sideskær. Grentykkelse: Maks. 15 mm

Sideskær. Grentykkelse: Maks. 18 mm

Beskæresaks Ambolt. Grentykkelse: Maks. 18 mm

Best.nr. 10033

Best.nr. 2735

Best.nr. 2737

SMÅ OG STORE REDSKABER... Hækkesaks

Grensaks

Håndtag med soft­touch greb. Totallængde: 546 mm

Sideskær og udveksling. Totallængde: 533 mm Grentykkelse: Maks. 35 mm

Best.nr. 2782

Anvendelig til alle beskærings­ opgaver i haven.

99,-

Best.nr. 2759

209,-

Foldesav

Grensaks

Pælebor

Totallængde: 686 mm Grentykkelse: Maks. 40 mm Best.nr. 2814

49,-

Best.nr. 2704

Ø. 15 cm.

129,-

Best.nr. 2289

98,-

Grensaks Foldbar grensaks Sideskær og udveksling. Kan foldes sammen for opbevaring. Totallængde: 508 mm Totallængde sammen­ foldet: 420 mm Grentykkelse: Maks. 40 mm Best.nr. 10036

179,-

Amboltskær og soft­touch håndgreb. Totallængde: 686 mm Grentykkelse: Maks. 38 mm Best.nr. 2772

159,-

Grensaks Udveksling. Totallængde: 686 mm Grentykkelse: Maks. 40 mm

Pælehammer

Best.nr. 10035

Best.nr. 2057

179,-

75 cm.

199,-

Håndsmedet le Virkelig god kvalitet.

Slåstage Lakeret stål, med træhåndtag. Best.nr. 4022

FRAGTFRI LEVERING

189,-

Lestryger Best.nr. 3404

34,95

Køb for over 1500,- i vores webshop og få varen Ved køb over 1800,-Bestil på www.harald-nyborg.dk får du fragtfri levering leveret lige til døren. på www.harald-nyborg.dk

Leblad Længde: 65 cm. Best.nr. 3437

259,-


Vandhanetilslutning

39,95 89,95 89,95

1/2” - 3/4” Best.nr. 8655

1/2" pro metal Best.nr. 5710

1/2" - 3/4" pro metal Best.nr. 9137

22 mm Til indendørs haner. Best.nr. 9507

24 mm Til indendørs haner. Best.nr. 9333

Samleled

Best.nr. 7119

1/2” Best.nr. 5353

92,95 109,-

Til samling af 2 stk. slanger monteret med slangekobling.

Best.nr. 5354

3/4” PLUS Best.nr. 7533

1/2” med stop PLUS Best.nr. 7260

Best.nr. 5355

Til indvendig 3/4” gevind. Best.nr. 5358

O­ringe

52,95 90,95 85,95 86,95 118,95 96,95

Pakke m. 6 stk. Best.nr. 5359

Best.nr. 10088

319,-

Best.nr. 2234

Best.nr. 7677

119,95

349,-

Metal med et udvalg af stråle­ og kegleformede sprøjtemønstre. Best.nr. 7535

Vippevander Lawn Queen

229,-

Græsplænevander med 15­hullers sprøjterør. Dækker ved 4 bar et område på 180 m². Best.nr. 7676

139,-

39,95 Regnkanon på spyd

30,95

Slangeophæng til væg Til opbevaring af 50 m slange. Best.nr. 12860

34,95

79,-

Vander et areal på 314 m². Best.nr. 9565

199,-

Strålespids

Til stråle eller “støvregn”. Trinløs regulering. Universal 1/2” og 3/4”. Best.nr. 5361

Multipistol PLUS

Superhoze

79,95 Siveslange 15 m Til vanding af haven uden vandspild. Komplet med 2 koblinger og trykregulator.

Sprøjtepistol med 6 sprøjtemønstre. Best.nr. 2422

Det slidstærke ydre af UV­beskyttet polyester sikrer, at Superhoze fortsat fungerer årstid efter årstid, i haver, på terrasser eller på balkoner. 5-15 m

10-30 m

Best.nr. 12399

Best.nr. 12400

239,- 269,269,VOGN ELLER RULLE? Best.nr. 7739

Slangerulle ­ Compact

329,-

Auto Reel

Auto Reel

Slangevogn. Inkl. 30 meter 1/2” slange, fittings og mundstykke.

Vægmontering eller fritstående. 25 m vand­ slange, fittings og mundstykke medfølger.

Vægmonteret slangerulle med automatisk oprulning af slangen. Inkl. 25 m slange, fittings og vægbeslag. 5 års garanti.

Vægmonteret slangerulle, der kan drejes 180°. Automatisk oprulning af slangen. Inkl. 40 m slange, fittings og vægbeslag. 5 års garanti.

Best.nr. 1433

Best.nr. 9570

Best.nr. 12861

Best.nr. 10090

Slangevogn Inkl. 20 m 1/2” slange, 4 koblinger og 1 sprøjtemundstykke. Kapacitet, vogn: 45 m slange.

Har 16 dyser til strålevanding og 5 forstøvningsdyser. Dækker ved 4 bar et område på 230 m².

Gevindstuds

129,-

3/4” med stop Best.nr. 9092

Vippevander Pro 2­i­1

3 sprøjtemønstre og variabel vandmængde. Ergo­greb.

Mellemled

1/2” med stop Metal. Best.nr. 6886

Jet­pistol

Jet Plus­pistol

43,95 79,95

3/4”

1/2” pro metal Best.nr. 6269

64,95

Til samling af 2 slanger.

Slangekoblinger 1/2”

Til slanger monteret med slangekobling. Best.nr. 5356

Dobbelthanekobling Med adapter. Best.nr. 10087

Y­forgrener

Compact Cart

629,-

529,-

www.harald-nyborg.dk

995,-

1199,-


Red Basic

Samleled

Hanekobling

Best.nr. 2570

Hanekobling 1” Best.nr. 10000

1/2” og 3/4” Best.nr. 4007

3/4” og 1” Best.nr. 9856

39,19,44,-

Best.nr. 2656

Med stop 1/2” Best.nr. 3694

1” Best.nr. 10002

Med stop 1” Best.nr. 10003

Mellemled 1/2”

Best.nr. 6579

19 mm Best.nr. 9199

1” Best.nr. 7966

Strålespids 1”

19,39,-

Best.nr. 9170

9-19 mm

Best.nr. 9304

Best.nr. 7048

19 mm Best.nr. 9244

29,24,-

17 huller. Regulerbar rækkevidde. Best.nr. 8729

Sprøjtepistol

Slangeholder

På rør 10 sprøjtemønstre.

Best.nr. 7969

Best.nr. 8948

109,-

I metal 2 sprøjteindstillinger.

29,95 47,95

Kan tåle et arbejdstryk på 10 atmosfære og vil først sprænge ved 20 atmosfære. 25 m 1”

25 m 3/4”

Best.nr. 3352 Best.nr. 3205 Best.nr. 3353

109,-

25,-

99,-

Pakke med 10 stk.

29,-

Siveslange 15 m

79,-

1/2” (Ø. 12 mm). Best.nr. 10121

25 m 1/2”

50 m 1/2”

25 m 3/4”

74,- 379,- 179,- 249,- 489,- 499,-

Best.nr. 10083 Best.nr. 10084 Best.nr. 10085

FRAGTFRI LEVERING

40,-

139,-

7,5­22,5 m Højkvalitets fiber/vævet flexslange med TPE slange. Connectors og spraygun medfølger. Best.nr. 12826

VOR NORMALPRIS 139,-

Slangeopruller

Tricoarmerede slanger 3­lags kraftig tricoarmeret slange. Passer til alle kendte quick­koblingssystemer. 15 års garanti ved normal brug.

SPAR

Flexvandslange

Best.nr. 8373

I metal 8 sprøjtemønstre. Best.nr. 5016

49,-

O­ringe

69,-

Best.nr. 4937

Armeret haveslange

20 m 1/2”

Mulighed for justering af vandingsareal.

Vippevander

1/2”, 3/4” og 5/8”

Med stop 1/2”, 3/4” og 5/8”

89,-

Best.nr. 7971

49,95 49,95

Slangekobling Best.nr. 4887

Impulsvander med spyd

Y­forgrener

Blue Lux Best.nr. 7897

Best.nr. 1581

Best.nr. 9744

37,95

1/2” og 3/4”

Best.nr. 1201

19-15 mm

17,95 21,95 59,95 69,95

Hanekobling

Op til 2 timers vandingstid. Til 1/2”, 3/4” og 1” hanekobling.

Best.nr. 1027

Best.nr. 10001

Gevindstuds 1” Best.nr. 9348

Vandtimer

8 sprøjtemønstre.

1”

Slangekobling 1/2”

Sprøjtepistol

19,54,54,Sprøjtepistol 75,54,49,TILBEHØR TIL VANDSLANGER...

1/2”

Slangevogn Leveres med 30 meter kvalitets­ slange 1/2”, strålespids, hanekobling, kobling med stop og 3 koblinger. Slangevognen har teleskophåndtag. Best.nr. 9174

438,-

Køb for over 1500,- i vores webshop og få varen Ved køb over 1800,-Bestil på www.harald-nyborg.dk får du fragtfri levering leveret lige til døren. på www.harald-nyborg.dk

Samlet og udstyret med 20 meter kvalitetsslange, koblinger og vægbeslag. Vægmonteres med 180° beslag, så slangen kan rulles ud i alle retninger. Slangen oprulles automatisk. Best.nr. 7970

499,-


BRUG REGNVANDET

Plantesprøjte 1,25 L Trykbeholder. Regulerbar dyse. Best.nr. 8737

Blomsterforstøver 0,5 L

139,-

Best.nr. 1358

109,-

Ideel til spredning af vand, gødning og ukrudtsmiddel. Best.nr. 5034

15,-

Skuldersprøjte 7L

210 L

Tryksprøjte 1,5 L

39,-

Trykbeholder. Regulerbar dyse. 7 l tryksprøjte til 5 l væske. Best.nr. 12841

189,-

Regnvandstønde

Sokkel

Inkl. 1 stk. aftapningshane. Ekskl. sokkel.

109,-

Best.nr. 5394

Best.nr. 9503

Skuldersprøjte 5 L

Sprøjteskærm Passer til Hozelock skulder­ sprøjte 7 L og rygsprøjte 16 L.

99,-

Best.nr. 12843

Justerbar dyse, bæresele og sikkerhedsventil. Best.nr. 5306

Tryksprøjte 12 L

300 L

328,-

Med hjul. Nem at manøvrere, let at samle og effektiv i brug.

75,-

Best.nr. 9156

269,-

839,-

SPAR

60,-

99,Regnvandstønde

Sokkel

Med aftapningshane. Ekskl. sokkel.

219,-

Best.nr. 9853

Best.nr. 9852

Tryksprøjte 16 L med batteri Rygsprøjte 16 L Kan bruges af både højre­ og venstrehåndede. Ergonomisk design med buet tank og skuldersele. 3 års garanti. Best.nr. 12842

12V batteri og lader. Trykregulering. Bæres på ryggen med sele. Justerbar multidyse. Best.nr. 8445

548,-

SPAR

14,-

Tryksprøjte 16 L Bæres på ryggen med sele. Stor åbning til påfyldning af sprøjtemiddel. Justérbar multidyse. Best.nr. 12372

VOR NORMALPRIS 159,-

www.harald-nyborg.dk

15,Havevandkande

Spredebom til 10 liter Best.nr. 2363

25,-

10 liter. Inkl. bruser. Best.nr. 3192

VOR NORMALPRIS 29,-


VÆR GOD MOD MILJĂ˜ET

99,50

289,-

Kompostbeholder Rumindhold: 450 liter. H. 89,2 x B. 69 x D. 69 cm.

470 L

Best.nr. 7381

Kompostbeholder OmsÌt hurtigt dit haveaffald til brugbart kompost. Samles uden brug af vÌrktøj. Med bund og übning foran. Farve: Sort. H. 79 x B. 79 x D. 79 cm. Best.nr. 10241

  

299,-

Professionelt gas tagdÌkkersÌt Til svejsning og opvarmning af tagpap, asfalt og visse folier. SÌttet indeholder 5 m slange, brÌnder med regulatorhündtag, messing fittings og højtryksregulator. Best.nr. 10243 SE MERE INFO PĂ… WWW.HARALD-NYBORG.DK

FRIT VALG

69,-

SlangesÌt med koblinger 20 m 1/2� slange med polyesterarmering. Best.nr. 2403

VOR NORMALPRIS 88,-

Haveredskaber  Løvrive

 Kultivator

 Spade

Best.nr. 5551

Best.nr. 4976

Best.nr. 4644

 Rive 12 tĂŚnder

 Skovl

 Greb

Best.nr. 5360

Best.nr. 4775

Best.nr. 4867

 Hakke B. 16 cm

 Spidsspade

 Skuffejern

Best.nr. 4901

Best.nr. 4702

Best.nr. 6327

Åbningstider Mandag ­ fredag Lørdag og søndag 16 Alle 16 helligdage

kl. 9.00 ­ 19.00 kl. 9.00 ­ 17.00 kl. 9.00 ­ 17.00

58,SPAR

30,-

Find nÌrmeste Harald Nyborg pü www.harald­nyborg.dk

FRAGTFRI LEVERING

Ved køb overfor 1800,­ pü 1500 Køb over www.harald­nyborg.dk leveret lige til døren. B für du fragtfri levering


VARIANT

DANSKE KVALITETSTRAILERE til skarpe priser – spækket med udstyr! MEST SOLGTE MODEL

UHØRT LAV PRIS!

NU KUN

4.595,-

205 S1 Indvendige ladmål:

199 x 115 x 34 cm

Totalvægt / nyttelast

500 kg / 380 kg

INKL. FLAD PRESENNING OG NÆSEHJUL

NU KUN

4.095,-

511 S1 Indvendige ladmål:

195 x 105 x 32 cm

Totalvægt / nyttelast

500 kg / 390 kg

INKL. FLAD PRESENNING OG NÆSEHJUL

MED HJUL UNDER KASSE

NU KUN

5.095,-

503 DS1 Indvendige ladmål:

199 x 115 x 34 cm

Totalvægt / nyttelast

500 kg / 380 kg

INKL. FLAD PRESENNING OG NÆSEHJUL

NU KUN

8.995,-

756 A-13 STÅL Indvendige ladmål:

255 x 145 x 35 cm

Totalvægt / nyttelast

750 kg / 507 kg

INKL. FLAD PRESENNING OG NÆSEHJUL

NU KUN

9.495,-

1013 S2 NU KUN

5.395,-

220 S1 Indvendige ladmål:

214 x 123 x 34 cm

Totalvægt / nyttelast

500 kg / 370 kg

EKSTRA HØJE SIDER TIL DIN TRAILER

INKL. FLAD PRESENNING OG NÆSEHJUL

PLADEGITTER TIL DIN TRAILER

Højde på pladegitter 50 cm.

Indvendige ladmål:

255 x 125 x 35 cm

Totalvægt / nyttelast

1.000 kg / 810 kg

INKL. FLAD PRESENNING OG NÆSEHJUL

HØJE PRESENNINGER TIL LAVE PRISER

1.295,Variant 205 S1 / 503 DS1 1.495,Variant 220 S1 1.695,Variant 511 S1

Leveres i kasse, inklusiv letvægtsstativ for nem og hurtig montering. Højde på presenning 70 cm.

Variant 205 S1 / 503 DS1 Variant 220 S1

1.595,1.795,-

Variant 205 S1 / 503 DS1 Variant 220 S1

1.795,1.995,-

Se alle vores trailere på variant.dk og find din lokale forhandler. Alle priser er inkl. moms. Der tages forbehold for fejl og ændringer.

Variant A/S • Tlf. 75 72 04 00 • info@variant.dk • variant.dk


KRYDSORD

VIND Morsø KIT køkkenværktøj og krukker SAMLET VÆRDI 923 kr. Smukke træredskaber samt køkkenværktøjsholderne i sort, matglaseret porcelæn af Jakob Wagner. Morsø KIT Krukke – stor, 249 kr. Morsø KIT Krukke – lille, 199 kr. Morsø KIT SPATEL m. runding, 99 kr. Morsø KIT SPATEL Gaffel, 99 kr. Morsø KIT SPATEL Lige, 99 kr. Morsø KIT GRYDESKEL Stor, 99 kr. Morsø KIT GRYDESKE Lille, 79 kr.

SÅDAN DELTAGER DU Tast løsningen ind på VORESVILLA.DK – klik på fanen konkurrencer og find boksen med krydsordet. Eller send den til: VoresVilla, Gøngehusvej 280, 2970 Hørsholm. Hermed deltager du i konkurrencen fra MORSØ. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter, og kun personer med bopæl i Danmark kan deltage. Du kan kun deltage én gang. Konkurrenceansvarlig er VoresMedier A/S i samarbejde med MORSØ. Vi trækker lod den 6. april og vinderne får direkte besked.

Når trappen bliver for stejl Ingen bryder sig om at skulle forlade sit hjem, fordi trappen er blevet et problem. Løsningen er en stolelift fra Stannah, som finder plads på selv de smalleste trapper, uanset kurver, afsatser og døre.

Se mere på www.opadtrappen.dk Ring gratis på 80 37 37 37 og få et uforpligtende tilbud

Marts 2018 VoresVilla

41


VILLAVEJEN

Sig mig, ringede jeg ikke efter EN VOKSEN? Når vores klummeskribent har ting i hus eller have, der kræver fagfolk, kalder han det 'at ringe efter en voksen'. Det er bare knap så fedt, når den voksne viser sig at være en fløs, der er meget yngre end en selv... Tekst Hans Lauring — Illustration Nis Nielsen

E

n af mange ting, man bliver nødt til at se i øjnene, når man skifter lejelejligheden ud med ligusterhække og hvad deraf følger, er, at man er blevet voksen. Og som årene går i rækkehusenes skygge, må man også erkende, at man måske ligefrem er blevet gammel (hvis I spørger mine børn) – eller måske blot ældre. Her i familien har det altid heddet sig, at vi lige “ringer til en voksen”, når vi har brug for hjælp i huset. Både når vi blot skulle trække på vores respektive forældres sammensparede sagkundskab, og når vi har været nødt til at ty til professionel hjælp. Men når man sådan går hen og ældes, bliver man efterhånden også nødt til at acceptere, at autoriteterne – de voksne – ofte er yngre end en selv. Som da jeg som beskrevet i en tidligere klumme skulle bruge en professionel hvepsestorvildtsjæger, og der kom en fløs. Eller da ham, der skulle udskifte vores flossede altandør, lignede en, der lige havde fået fri fra skole.

JEG FORESTILLEDE MIG i begge tilfælde, at når man sådan ringer efter hjælp, så kommer der en eller anden gråsprængt herre, der med fadermine og erfaringens rynker fortæller en, hvordan han lige vil klare sagerne – ikke en ung mand i shorts og med en “Fååååårk! Jeg hader hvepse!”-attitude eller en knægt, der garanteret har skoletasken stående på passagersædet i varevognen. Det kan give en vis irrationel modvilje mod at høre efter, når dem, der skal løse opgaver, man i teorien godt selv kunne have klaret, mangler autoriteten. Men i nogle situationer ved man godt, at den går bare ikke. Når man fx sidder på skadestuen storblødende efter et økse­ relateret uheld, og den unge mand i den hvide kittel mest af alt ligner en kaffebrygger fra en af storbyens hippe kaffehjørner, så er man jo godt klar over, at det ikke nytter med et “nå, det skal jeg sgu’ nok selv klare.” Heldigvis beror ens sagkundskab og autoritet ikke på alder – eller ældre menneskers fordomme om alder 42

VoresVilla Marts 2018

– hvepsedræberen nedlagde sit bytte på rekordtid, og tømreren installerede en havedør, som vi her 10 år efter stadig er meget glade for (ikke mindst fordi den endte med at være gratis, da vi jo havde bestilt en altandør, så måske er han et dårligt eksempel. Men han var altså virkelig god til selve det at bygge døre – det endte selvsagt med to – selvom læsning af rekvisitioner måske godt kunne trænes lidt mere).

OG OGSÅ BARRISTADOKTOREN gik til sin opgave med en professionalisme, der indgød den fornødne respekt – og med endog ekstrem tør saglighed og den der irriterende brug af ’vi’, der foregiver, at vi er i samme båd, hvilket slet ikke er tilfældet, når den ene af os nærmest har hugget armen af, og den anden blot er i gang med, hvad der sikkert er dagens 17. rutineoperation: “Nu skal du høre. Hvis jeg skal bedøve dig, så skal jeg stikke dig to gange med en nål, og jeg vurderer, at du skal sys med to sting, så det er jo det samme. Så skal vi ikke bare droppe bedøvelsen og komme i gang?” Det gjorde 'vi' så. For man skal jo lytte til autoriteterne. ■


Kontakt os på tlf.: 9854 4311

Shop direkte på www.fluenet.dk

LUK FRISK LUFT IND

- MEN HOLD INSEKTERNE UDE

Denne frokost er lige blevet 1.941.000 bakterier rigere!

GRATIS

OPMÅLING Gælder bro- og landfaste områder

Netskydedør

Pris pr. netskydedør med sort glasfiber insektnet, inklusiv køreskinner. Leveret efter mål til alle typer døre i hvid eller brun.

Pris kr. 1.875,-

ekskl. moms kr. 1.500,Uanset mål op til 122 x 240 cm

Rullegardin

Forsatsdør

Netforsatsdør med sort glasfiber insektnet. Leveret efter mål til alle typer døre i hvid eller brun.

Pris kr. 1.875,-

ekskl. moms kr. 1.500,Uanset mål op til 100 x 234 cm

Insektnet rullenet fungerer som et rullegardin. Passer til alle typer vinduer og boligtyper. Leveres i bredde fra 43cm til 153cm. 45 størrelser med 2,5 cm interval. Højde 150cm.

Pris fra kr. 750,ekskl. moms kr. 600,-

FLUENET.DK ALT I FLUE-, MYGGE- OG INSEKTNET Priser er ekskl. levering og montering.


NORMALPRIS 14.499 KR.

PREMIUM E-UNI EL-CYKEL Inklusiv

Lås Kurv For- og baglygte

GEAR

7 indv. Shimano Nexus Fodbremse

B AT T E R I M M .

BASICS

11 AH

23,6 kg

3 6 V, 2 5 0 W m o t o r

28” hjul - fås i sort og hvid 2 6 ” hjul - Nyhed - fås i sort

Kan købes ved vores forhandlere Bilka og føtex


HUS & HAVE

FY FY (SKAMME SKAMME)

Hver dag året rundt bryder danske husejere en række love og regler – ofte uden at vide det. Tror du ikke, det gælder dig? Så kan du jo prøve at læse med her... Tekst Mette Trudsø

D

u gør det hele tiden – bevæger dig på kanten af loven. Når du lige fikser lidt småting med værktøjskassen, når du går på jagt efter dræber­ snegle, og når du lukker katten udenfor, er det ikke bare en privatsag, men et potentielt brud på de danske love og regler. Se her, hvilke ting i hus og have som er ’slut – forbudt’, hvis du skal følge gældende love og regler til punkt og prikke.

Lave bål af dit haveaffald En hyggelig bålstund i haven kombineret med muligheden for at slippe af med haveaffaldet kan umiddelbart lyde som en fremragende ide. Det er bare de færreste husejere, der må gøre ideen til virkelighed. I de fleste kommuner er det forbudt at lave bål i parcelhushaver, kun undtaget sankthansaften. Og derudover er der over hele landet forbud mod at brænde haveaffald af i byzoner og sommerhusområder. Bor du i en landzone, kan kommunen tillade afbrænding af haveaffald fra 1. december til 1. marts – men det er jo ikke lige på det tidspunkt af året, at trangen til udeliv og behovet for at slippe af med haveaffald er størst, vel?

Bruge blanke sortglaserede tegl Sortglaserede tegltage er endnu ikke blevet helt forbudt, men hvis du overvejer at få lagt sådan et, må du hellere tage samtlige dine naboer og genboer inden for en vis radius i ed. I januar satte Højesteret nemlig foden ned i en afgørelse om en sag fra Aarhus-forstaden Lystrup: genskinnet fra tegltaget skal væk, da det er en overskridelse af den naboretlige tålegrænse. Sagens opfattes som principiel og kan derfor danne præcedens. Derudover er der efterhånden i flere lokalplaner indført regler for, hvor reflekterende tagmaterialer må være. Heldigvis er teglproducenterne allerede på banen med refleksfri løsninger.

Trække rør eller slanger til dit udekøkken Det kan være fristende, men faktisk må du ikke trække den mindste stump vandrør eller -slange eller flytte bare lidt på eksisterende installationer, når du sætter et udekøkken op. Monteringen af faste VVS-installationer er autoriseret ar­ bejde, som du ifølge Sikkerhedsstyrelsen ikke selv må udføre.

Føre vand til din espressomaskine Du må ikke ændre på faste installationer og må derfor heller ikke selv tilslutte din espresso­ maskine til en fast vandinstallation. Men det er der ifølge teknisk konsulent Birger T. Christiansen, TEKNIQ Installa­ tionsbranchen, en hel del af os, der gør alligevel. Er du en af dem?

Aflive dræbersnegle med øl eller salt Når du skaffer dig af med alle haveejeres skræk har du pligt til at gøre det så hurtigt og smertefrit som muligt. Snegle er nemlig ligesom alle andre dyr omfattet af dyreværnsloven, hvis § 13 lyder: “Den, der vil aflive et dyr, skal sikre sig, at dyret aflives så hurtigt og så smertefrit som muligt. Aflivning ved drukning

må ikke finde sted.” Ifølge Dyrenes Beskyttelse lever aflivning ved brug af salt ikke op til kravet om smertefrihed, og da ølfælder virker ved netop drukning, er det heller ikke tilladt. Så hvis du vil af med de brunrøde bæster på en lovlig måde, må du altså ty til spaden, havesaksen eller en kedel med spilkogende vand.

Marts 2018 VoresVilla

45


HUS & HAVE

FY FY (SKAMME SKAMME)

’Låne’ naboens internet uden tilladelse

Fodre høns med køkkenaffald

Lade din kat strejfe omkring

Kan du hånden på hjertet sige, at du aldrig har lånt en nabos eller en genbos netværk bare et par minutter, hvis din egen forbindelse var nede eller ikke kunne række helt ud i haven, og nabonetværket ikke var beskyttet af en adgangskode? Hvis svaret er nej, har du gjort noget, der ikke bare regnes for dårlig nabokarma, men rent faktisk er strafbart – som at køre en tur på hans cykel uden at have fået lov. Hvis naboen finder ud af det, risikerer du efter straffeloven bøde og i værste fald en fængselsstraf.

Et af de mest brugte argumenter for at holde høns er, at de er levende affaldskværne, der sørger for, at ingen madrester går til spilde. Men grundet en fælles EU-lovgivning er det faktisk ikke lovligt at fodre sine høns med rester fra køkkenet eller husholdningen, da det medfører risiko for smitsomme sygdomme som fx salmonella. Du kan oven i købet få en bøde for det.

Vi har ikke herhjemme en specifik lov rettet mod katte, men deres færden reguleres af mark-og vejfredslovens § 1, der lyder “Enhver er pligtig til på alle årets tider at holde sine husdyr på sit eget. (...)” Gør du ikke det, og strejfer din kat ind på naboens grund, skal du ifølge loven betale erstatning for de skader, som katten måtte gøre på nabohaven eller på andre husdyr.

Skifte til en ny slags armatur

Kilder: Bolius, TEKNIQ, NaturErhvervstyrelsen m.fl. Foto: Colourbox og pexels.com

Du kan meget nemt komme til at gøre noget ulovligt, når du udskifter vand­ hanen i køkkenet eller på badeværelset. For du må kun sætte et nyt armatur på, hvis det er samme type som den eksiste­­­­­ rende slags. Det betyder ikke blot, at du ikke selv må udskifte en almindelig vand­ hane med en termostatstyret eller med en af de nye, smarte kogevandhaner; det betyder også, at du ikke må skifte mellem to almindelige armaturer med forskellig såkaldt trykklasse – hvilket ikke umiddelbart kan ses på udformningen af armaturerne. Insisterer du alligevel på selv at udskifte dit armatur, bør du derfor sikre dig hos din forhandler, at det gamle og det nye armatur er kategoriseret som nøjagtig samme type.

Tage eksotiske planter med hjem fra ferie Du må ikke bare uden videre tage planter med hjem fra ferierejser uden for EU. Dels fordi en række plantearter, herunder de fleste kaktusplaneter og orkideer, er så truede af udryddelse, at de er omfattet af Washingtonkonventionen. Dels på grund af de danske plantesundhedsbestemmelser, der skal forhindre indførelsen af farlige plante­ sygdomme og skadedyr. Hvis du er indstillet på at bruge oceaner af tid på research og ansøgninger, kan det i visse tilfælde godt lade sig gøre, men NaturErhvervstyrelsens råd er helt simpelt: Lad være med at tage planter med hjem fra din ferietur.

46

VoresVilla Marts 2018

... MEN HVA' MÅ VI SÅ? Heldigvis findes der stadig en række ting, også af den lidt mere kuriøse slags, som du godt må gøre inden for egen matrikel. Ifølge Bolius – Boligejernes Videncenter må du fx gerne: Holde bier i haven

… forudsat, at det ikke forårsager væsentlige gener for de omkringboende – men ifølge Danmarks Biavlerforening kan det årlige antal klagesager tælles på én hånd.

Skræmme naboens kat væk med en vandpistol … som følge af ejerens lovmæssige pligt til at holde katten på egen matrikel.

Lure på naboen, når du hopper på trampolin … kun decideret beluring med kikkert er forbudt.

Tisse i hækken

… så længe du ikke blotter dig, mens naboen ser på.

Hejse sørøverflag i haven … som udgangspunkt er det kun andre nationers flag, du ikke må hejse uden tilladelse.


FUGT

I KÆLDEREN? Slip for dårligt indeklima, lugt og skimmelsvamp.

MANGLER DIN BOLIG DEN SIDSTE FINISH?

Fugtekspertens Aquamat ® er et elektro osmose system, som gør din kælder tør igen. Aquamat® vender vandpartiklerne i dine vægge, så fugten søger tilbage i jorden igen. Selv om du har omfangsdræn omkring huset, vil dette ikke nødvendigvis løse problemet med opstigende fugt.

BESTIL ET GRATIS FUGTTJEK Ring og hør mere om hvordan Aquamat® osmose systemet kan udtørre din kælder. Aquamat® systemet dækkerover flere rum op til i alt 324 m².

PRIMO har lister til enhver løsning Stuen er blevet malet, der er lagt nyt gulv, og du kigger dig tilfreds omkring - og opdager at der stadig ligger løse ledninger og den sidste finish mangler, før alt er perfekt. Der mangler en liste her og der - og først når de er monteret, kan du sætte dig ned og nyde resultatet - uden dårlig samvittighed over det der mangler. Primo har alle typer finishlister i plast til dine projekter, både i stue, køkken og bad: Fladlister, væglister, vinkel­ lister, skurelister - du vælger selv.

10 års garanti Pris: 26.900 kr.* Kampagneprisen gælder i marts og april

Ring og hør mere på

Skal ikke males

29 71 19 19

Stor fleksibilitet - kan bøjes efter behov Er upåvirkelig af fugt

* Effekt garanti. Vi garanterer fuld effekt eller pengene retur. Hvis ikke Aquamat ® minimum har reduceret 20 % af fugten efter 4 mdr. får du alle dine penge retur.

Flækker ikke - knækker ikke - revner ikke Kræver et minimum af vedligeholdelse

E MIS

FA

A

LE LI S

FORM SOM DU VIL

RM

T

J

T

VE

R

IKK

SIB

Ø OP OG B

FL

ÆK

KER IK K

E

LETTE AT MONTERE IN

-

V

ER

EK

ER

MINIMUM VEDLIGE HOLD

FL

IKKE MA L

-V

I - BL

Læs mere på www.fugteksperten.dk

AL

ES

29 71 19 19 – vi har åbent alle hverdage fra 8-16

SK

info@fugteksperten.dk

GEN

SPIL

D

Se vores store udvalg af finishlister på primolister.dk


NYT TIL HAVEN

1

2 4

3 5

GRØNT & GODT TIL DIT

6

DRIVHUS Alle de labre, sjove og smarte ting, der vil gøre drivhussæsonen 2018 til din hidtil bedste.

7

1. VANDINGSPOTTE fra Willab Garden, terracotta, fås i 3 størrelser. 1 l, 3 l og 6,5 l, fra 315 kr. 2. KOBBERTAPE MOD SNEGLE fra Davidsenshop.dk, B: 2,45 cm, L: 4 m, 49,95 kr. 3. SOLAMAGIC AIR+ VARMELAMPE til drivhuse fra solamagicshop.dk, varmer uden lysskær, L: 866 mm x B: 200 mm, 5.995 kr. 4. PLANTE-VEJRSTATION fra frishop.dk, måler lufttemperatur, jordtemperatur og jordfugtighed, 138 kr. 5. RULLEPLADE TIL FLYTNING AF TUNGE KRUKKER fra Bilka, Ø 38 cm, kan bære op til 200 kg, 289 kr. 6. SKYGGENET TIL DRIVHUS fra Pavillon Danmark, grønt plastvæv, fås i 2 størrelser, fra 346 kr. inkl. ophæng. 7. MINIDRIVHUS fra Hobbydrivhuse, kan også fås med varmemåtte, 60 x 130 x 50 cm, 595 kr.

Udestuer ∙ Pavilloner ∙ Orangerier ∙ Pergola ere på

Læs m

1.500 m² udstilling

dk

ahlnor.

Vi udstiller udestuer i vedligeholdelsesfri aluminium og plast, pavilloner i træ og plast, pavillon 360°, pergola, terrasseoverdækning, veranda samt folde- og skydedøre. Udstillingen er åben mandag til torsdag 8-16.00 fredag 8-15.30 og lørdag 10-14.00 Besøg Industrivej 9 i Christiansfeld

Ring 70 20 58 59 og få et uforpligtende konsulentbesøg/ tilbud - vi monterer i hele landet

Industrivej 9 · 6070 Christiansfeld · info@ahlnor.dk · 70 20 58 59 · ahlnor.dk


iPanel

Fra

83,70,pr. plade

pris pr. m2 178,25

(Modelfoto)

NYT STÅLTAG FRA METROTILE

· Byggetraditoner og arkitektur i fokus · Minimalistisk design og styrke af stål · 40 års garanti · Unik og skjult befæstelse teknik · Kan monteres oven på dit gamle tag · Orkan-testet

Ring og bestil nu på 70 20 99 01 eller brug skemaet på www.metrotile.dk Metrotile A/S · Løvevej 14 · 7700 Thisted · info@metrotile.dk

Vi ses måske på byggeri-messen i Fredericia Find os på stand A-1570


VV 1-18

Vinduer - Døre - Trapper - Indvendige døre

Gratis opmåling - Vi tilbyder også montage 5187

2389

TLF. 4676 9100 - WWW.VINDUESPLADSEN.DK

2378

2268

4019

2100 2013

2356

4026

Fra fabrik tilsluttet:

Vinduer og døre med palæsprosser og Vinduer og døre udført i træ/alu eller pæne farver. plast Vinduer og døre udført med forskellige farver i i fuge. Når glas og fyldninger skal monteres tilbyder vi at udføre silikonelimen i sort, hvid, grå, brun eller klar silikone. Det vil fx sige at hvide fyldninger kan være limet i med hvid silikone. På den måde undgår vi sorte kanter langs glas og fyldninger

Nemt at vedligeholde og kan fåes med højisolerende 3-lags lavenergiruder. Pæne afrundede profiler og vi tilbyder i flere vejrbestandige farver. Mange forskellige muligheder – forespørg på vores udvidede indbrudssikring.

4129

4051 "BONDEHUSVINDUE" FRA LAGER

2385

2205

2219

2114

Vinduer og døre med buer og udskæringer.

Vinduer og døre med diagonale sprosser og glasudskæringer.

Vinduer og døre udført med buet overkam eller med udskæringer. Sætter ofte lige prikken over iét på huset og kan udføres i mange forskellige udgaver. Vinduer og døre med buet overkarm anvendes både i ældre huse og i nybyggeri.

Vinduer og døre kan udføres med diagonale krydssprosser, ovale vinduesudskæringer og diamantfyldninger. Vi tilbyder flere forskellige sprossetyper, fyldninger og kombinationer heraf. Det er vigtigt at vinduer og døre passer til husets udseende.

5027

89 X 99 CM. SUPER LAVENERGI, HVIDMALET

KR. 1675,-

Vinduespladsen tilbyder alle trappetyper fremstillet af træ, glas eller stål. VIDSTE DU: - At skridtlængden på din trappe er afgørende for hvor god din trappe er at gå på. - At de fleste har fødder som kræver mindst 20 cm brede trin når man går på trappen - At hvis man ændre en trappe fra at være en lige trappe til at dreje et kvart sving - så skal trappen være længere. - At der bl.a. kan monteres lys i trin, børnesikringslister, skridsikkerhedslister, trinnæser og brandsikring på en trappe - At trapper kan udføres med pladsbesparende trin hvis det kniber at trappen kan være der. - At din trappe bl.a. kan udføres med bambus-, nødde-, elme- eller birketrin. De fleste vælger at vi både skal opmåle, levere og montere trappen for at få en samlet løsning.

3624

3358

3518

3001

7755 BEDSTED THY Vestervigvej 81

3622

2740 SKOVLUNDE Skovlunde Byvej 94

3626

8230 ÅBYHØJ Klamsagervej 27-29

6100 HADERSLEV NIels Bohrs Vej 5

3388

3616

TELEFON 4676 9100


INDRETNING

Årets stærkeste

BOLIGTRENDS

2018 er året, hvor du kan forkæle dit hjem med brændte farver, mønstermiks, kølige metaller og masser af planter – de fire mest fremtrædende indretningstendenser netop nu. Få inspiration og tips til at bruge dem alle fire her. Tekst Pia Olsen/ Living Stories

N

år forårssolen kaster sit skarpe lys ind gennem vinduerne, får man som husejer ofte en ubændig trang til at friske hjemmet op. Og så er det jo heldigt, at vi kan træde til med årets fire mest inspirerende indretningstrends. Der blæser nye vinde inden for interiør, og den minimalistiske, nordiske stil og farveskala har fået skarp konkurrence af et mere internationalt udtryk med masser af detaljer og varme nuancer. Heldigvis skal der ikke så meget til for at skabe den eftertragtede følelse af fornyelse, vi ofte søger i vores indretning. Måske bare et par nye puder i smukke mønstre, en malet væg eller en plante eller tre. Og det er faktisk lige præcis dét, som indretningen i 2018 handler om. Se bare her:

1. BRÆNDTE FARVER­ Vi har set nok til den kølige nordiske farve­ skala, og nu fyrer vi op for de varme og brændte nuancer, når vi indretter. Trenden har været nogle år undervejs, men nu buldrer den for alvor derudad med en bred palette af rustrød, nude, terrakotta og bordeaux. Ofte set i kombination med okker, brun og rosa. Hvis du ikke helt kan slippe de nordiske nuancer, kan du også sagtens slippe af sted med at kombinere de brændte farver med både blå og grå nuancer. Prøv dig frem og se, hvad der fungerer. Sofa, ’Lune’, designet af Jamie Hayon, med ben i aluminium og betræk i Linara-stof, fås i flere størrelser­­­og farver, h 79 x b 227 x d 93,5 cm, 35.000 kr., Fritz Hansen.

SÅDAN INDRETTER DU MED BRÆNDTE FARVER Er du brændt varm på en rødlig farve, så gå all in og mal hele din stue. Skal du lige vænne dig til de varme toner, så begynd med et par urtepotter i terrakotta i din vindueskarm og byg videre med eksempelvis­­­en plakat og en buket blomster i rødlige nuancer. De varme nuancer går fra nude til bordeaux, og der er helt sikkert en ny favorit iblandt til dig. Gå fx ned til din farvehandel og bliv inspireret.

Marts 2018 VoresVilla

51


INDRETNING

ÅRETS STÆRKESTE BOLIGTRENDS

2. KØLIGE METALLER Sølv, krom, stål – mens farverne i 2018 gerne må være af den varme slags, er kølige metaller til gengæld det nye hit, hvad enten det gælder din nye spisebordsstol, dine lamper eller nips til hylden. Vi er tiltrukket af de blanke, kølige overflader, og derfor fortsætter spejle også med at være særligt populære i indretningen. Både på vægge og møbler. Skabsløsning, ’Portray’, designet af Peter J. Lassen, fås i flere farver, underskabe, h 69,6 x b 69,6 x d 38 cm, overskabe, h 69,6 x b 69,6 x d 30 cm, inkl. glaslåger og ben, viste løsning 31.995 kr., Montana.

SÅDAN INDRETTER DU MED KØLIGE METALLER Kombiner de kølige metaller mod de varme farver for at skabe kontrast. Derudover er sølv også smukt til pasteller og støvede farver. Giv metallet kontrast med objekter i træ, som tilføjer varme til det blanke look. Kombiner også med varme metaller som messing, kobber og guld for at skabe et mere personligt udtryk.

3. PLANTER

SÅDAN INDRETTER DU MED MØNSTERMIKS

Planter har holdt stædigt fast i en høj position på trendbarometret de seneste par år, og du kan roligt forvandle dit hjem til en jungle i 2018. Efter at fokus har ligget på mindre planter, er tiden nu inde til XL. Invester i et par store, grønne planter, fx en palme eller to, der kan fungere som grønne skulpturer i dit hjem og skabe wauw-effekt. Sengetøj, ’Neem’, i 100% bomuld, fås i flere farver, 140 x 200 cm, 499 kr., pudebetræk, 60 x 63 cm, 149 kr., pudebetræk, ’Velvet’, i velour, fås i flere farver, 50 x 50 cm 110 kr., Bungalow.

SÅDAN INDRETTER DU MED PLANTER

52

VoresVilla Marts 2018

4. MØNSTERMIKS Find modet frem, når du skal følge denne trend, hvor det gælder om at mikse mønstre på livet løs. Jo mere forskellige mønstre, jo bedre. Et stribet tapet fungerer snildt sammen med en blomstret sofa, og en ternet pude sammen med et prikket sengetæppe. Her er der fokus på det personlige udtryk, og det er dig, der bestemmer, hvad der fungerer. Lysestage, ’Balance’, i messing, h 9 x b 12,5 x d 4,2 cm, 249 kr., pude, ’Salon - Bolster’, i blandede fibre, b 41,5 x dia 16,5 cm, 849 kr., pude, ’Salon – Butterfly’, i blandede fibre, 25 x 40 cm, 649 kr., pude, ’Salon – Bengal’, i blande fibre, 40 x 40 cm, 849 kr., Ferm Living.

Foto: Produktfotos

Grønne planter skaber liv i dit hjem, ligegyldigt hvilken stil du har, så der er ingen undskyldning for at springe over her. Overvej dine urtepotter­­­, for de er med til at under­ strege din stil. Gå gerne efter naturlige materialer som terrakotta, flet eller keramik. Saml dine planter i stedet for at sprede dem ud over hele hjemmet. Et frodigt hjørne fungerer bedre som statement.

Klip forskellige mønstre ud fra magasiner, og leg med udtrykket, før du begynder at købe løs. Hvis du har brug for en smule harmoni i stilen, kan du gå efter en fællesnævner som fx farve eller materiale. På den måde skaber du lidt mere ro i udtrykket. Sørg for, at du kombinerer dit mønstermiks med rolige overflader som en ensfarvet sofa eller væg.


Nordic Wall Enkelt og elegant er nogle af de ord man kan forbinde til denne helt unikke mur. Den har en stilren og glat yderside, hvor du kan vælge at stille den frit eller bruge den som støtte eller læmur. Du kan opbygge en stabil mur ved hjælp af det specielle låsesystem, helt uden brug af lim.

Nordic Line Granit En flot dobbeltstøbt flise med granit i toppen i en centimeters tykkelse, som gør, at overfladen forbliver flot og ensartet. Flisens øverste lag er tilsat granit. Stenene i det nederste lag kommer fra de bedste råmaterialer fra Nordsøen og tilfører høj densitet og ren råstyrke til fliserne. Denne flise kan bruges både på terrassen og i indkørslen.

Betongruppen RBR A/S · Industrivej 8 · DK-6800 Varde · Tlf. +45 76 95 11 22 · www.rbr.dk · rbr@rbr.dk Se færdige løsninger på vores hjemmeside www.rbr.dk


De bedste hoteltilbud finder du på Hotel Phønix Hotel Søparken

Hotel Hjallerup Kro Dronninglund Hotel

Hotel Limfjorden

Hotel Vildbjerg Hotel Falken

De bedste tilbud fra vores 21 hoteller rundt om i det danske land. Alt sammen, så du kan få det bedst mulige ophold til den bedst mulige pris! Bestil på www.danskehotelophold.dk

Hotel Marina

Østergaards Hotel Hotel Medi

Hotel Hotel Lynggaarden Ringkøbing

Hotel Årslev Kro

Hotel Juelsminde Strand Hotel Dagmar

Hotel Norden

Hotel Frederik d. II Hotel Vissenbjerg Storkro

Hotel Menstrup Kro Hotel Vinhuset

Nørherredhus

Miniferie på Hotel Limfjorden

Ferieophold på Hotel Phønix

Mellem Limfjorden og Vesterhavet finder du Hotel Limfjorden i naturskønne omgivelser og med en storslået udsigt, direkte ud til fjorden. Frisk luft og fantastiske oplevelser lige for fødderne.

Hotel Phønix ligger midt i Brønderslev i Nordjylland og er det perfekte udgangspunkt for ferierejsende, som ønsker naturoplevelser, byliv og aktiviteter for hele familien. Altsammen indenfor kort afstand.

630,FRA

Opholdet indeholder: · 3 dage, 2 overnatninger pr. pe rson · 2 x 2-retters menu/buffet · 2 x Lækker morgenbuffet · 2 x Overnatning i dobbeltværelse

HOTEL LIMFJORDEN Simons Bakke 39 · 7700 Thisted Tlf. 9792 4011 · info@hotellimfjorden.dk

499,FRA

Opholdet indeholder: · 3 dage, 2 overnatninger pr. pe rson · 2 x 3-retters menu/buffet · 2 x Kaffe og småkager · 2 x Lækker morgenbuffet · 2 x Overnatning i dobbeltværelse

HOTEL PHØNIX Bredgade 17-19 · 9700 Brønderslev Tlf. 9882 0100 · info@hotelphonix.dk

Hotelovernatning i Menstrup

Forkælelse på Hotel Vildbjerg

Igennem to århundreder har der været tradition for krohold og gæstgiveri i den gamle bindingsværkskro, og på Hotel Menstrup Kro bliver der holdt på de gode gamle traditioner ved ægte dansk krostemning.

Med over 125 års erfaring med gæstgiveri, er Hotel Vildbjerg et ideelt sted, når det kommer til oplevelser for hele familien. Her er der landsbyliv samt en smuk natur, der indbyder til hyggelige ture sammen.

Opholdet indeholder: FRA · 2 dage, 1 overnatninger · Velkomstdrink pr. pe rson · 2-retters menu/buffet · Kaffe og kage · Lækker morgenbuffet · Overnatning i dobbeltværelse

Opholdet indeholder: · 2 dage, 1 overnatninger · Eftermiddagskaffe og kage · Velkomstdrink før middagen · 2-retters menu/buffet · Lækker morgenbuffet · Overnatning i dobbeltværelse

795,-

- en de l af ...

HOTEL MENSTRUP KRO Menstrup Bygade 29 · 4700 Næstved Tlf. 5544 3003 · menstrup@menstrupkro.dk

349,FRA

pr. pe

rson

HOTEL VILDBJERG Bredgade 1 · 7480 Vildbjerg Tlf. 9713 1100 · info@hotel-vildbjerg.dk


MAD & DRIKKE

3 sikre hits til

PÅSKEFROKOSTEN Tekst Jane Kjølbye — Foto Torben Hjulmand — Opskrifter Jan Lund

Få succes hos familie og venner med slagtermester Jan Lunds nemme opskrifter på tre påskeklassikere: Lammekøllen, hønsesalaten og leverpostejen. Citronmarineret lammekølle Til 8 personer

1 dansk lammekølle à 3 kg 2 økologiske citroner • Persille • Citrontimian • Salt, peber • •

1. Udben lammekøllen og krydr den med reven citronskal, persille og citrontimian. 2. Snør køllen sammen og gnid også reven citronskal, citron­­­­timian, salt og peber ind i kødets overflade. Skær skiver af den revne citron og fordel dem ud over køllens overflade. 3. Steg køllen i ovnen ved 170° varmluft i ca. 1 ½ time eller til en kernetemperatur på 60° (rosa). 4. Tag køllen ud af ovnen og lad den hvile mindst et kvarter inden udskæring.

TIP · SØRG FOR AT INGEN PÅSKE uden klassikeren over dem alle: den sprøde og saftige lammekølle.

OVERHOLDE HVILETIDEN på mindst et kvarter, før du skærer i kødet. Det giver kødsaften tid til at fordele sig tilbage i cellerne efter varmebehandlingen, så kødet får en flottere farve, og du undgår store mængder saft på skærebrættet.

Marts 2018 VoresVilla

55


MAD & DRIKKE

3 SIKRE HITS TIL PÅSKEFROKOSTEN

Farmors hønsesalat med karry & asparges Til 10-12 personer

½ kogt kylling 2 gulerødder • 1 løg • 1 porre • 200 g svampe • Smør • 1 stængel blegselleri • 200 g grønne eller hvide asparges • 10-12 skiver bacon • Salt, peber • •

Kogt kylling: Læg kyllingen i en gryde med gulerødder, løg og porre. Fyld vand på til det dækker, bring i kog og skru ned og lad kyllingen simre ca. 1 time under låg. Tag kyllingen op og lad den dampe af.

Karrymayo: 2 æggeblommer • 1 spsk. citronsaft • 150 g olie • 20 g vand • 1 tsk. karry

3. Karrymayo: Rør en dressing med stavblenderen. Kom æggeblommer og citronsaft i først – og tilsæt derefter olie lidt ad gangen, mens stavblenderen fortsat kører. Tilsæt vand og karry, når mayonnaisekonsistensen er meget tyk. Alternativt kan karrymayon­ naisen røres på skyr med karry og citronsaft, salt og peber efter behag. 4. Bland kylling og grønt­ sager sammen og vend karry­ mayonnaisen i. Anret i en smuk skål eller på ristet brød som “hapsere”. 5. Rist baconskiverne og læg dem smukt på toppen af salaten eller på “hapserne”.

ÅH FARMOR! Hønsesalaten, som vi husker den fra vores barndom.

LEVER­ POSTEJEN, som Jan Lund ikke tøver med at kalde Europas bedste.

Europas bedste leverpostej – anno 1983 Til 2 postejer

Alternativ karrymayo: 2 dl skyr 1 tsk. karry • Citronsaft • Salt, peber • •

1. Pil kødet fra skroget af kyllingen­­­og pluk det i mindre stykker. Brug fingrene, så bliver salaten smukkere, end når kødet skæres ud med en kniv! Kassér skrog, ben, skind og brusk. 2. Steg svampene møre ved høj varme i smør og krydr dem godt med salt og peber. Skyl blegselleri og skær i små tern. Skyl asparges, skær i korte stykker, blanchér dem i letsaltet kogende vand og køl dem derefter ned i koldt, rindende vand, så kogningen stopper, og de grønne beholder den flotte farve. 56

VoresVilla Marts 2018

400 g spæk 100 g svær • 3 dl suppe – fra kogning af spæk og svær • 75 g løg • 50 g mel • 25 g salt • 12 g sukker • ½ fintreven muskatnød • 1 knsp. hvid peber • 2 dl sødmælk • 600 g hakket svinelever • •

1. Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand. Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen. 2. Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen. Bland massen med hakket lever og rør godt sammen. 3. Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.

VIND

KOGEBOGEN! Deltag i konkurrencen på voresvilla.dk Få flere opskrifter i KØDETS MESTER af Jane Kjølbye, Muusmann forlag. 300 kr., 288 sider.


D E N S T O R E B U F F ET 1 6 RET T ER / 139,95 KR . Den store, festlige buffet med 16 forskellige retter Velegnet til

KONFIRMATION

F O R R ET:

Barbecue marineret kyllingelår

Cremet tunmousse med kapers, dild, cremefraiche, rogn, purløg og citron

Kalkun med citrus og hvidløg

H O VE DR ET:

Saltbagte kartofler med hvidløgsmayonnaise

Marinerede oliven

Klassiske flødekartofler

Basilikumspesto

Pastasalat med cremet karrydressing

Brød

Tilbehør

Retrosalat af iceberg med tomat, agurk, ærter, majs, gulerod og spirer

Helstegt svinemørbrad Klassiske frikadeller

Jordbærdrøm med chokoladekage og nøddedrys

Tzatziki, af græsk yoghurt med agurk og hvidløg

Kød Glaseret skinkesteg med sennep, honning og rosmarin

D ESSERT:

Coleslaw, med hvidkål, gulerod og cremet dressing

NATM A D

Tilvalg - vælg mellem: 2 tarteletter med høns i asparges og frisk persille Aspargessuppe med kødboller og asparges 3 slags pølser, serveret med cornichoner, sky, rødløg og friskbagt brød

+29,95 kr. pr. kuvert

Bestil på k o kk e n o g j o m f r u e n .d k eller på 7 0 1 0 7 0 1 1 Alle priser er i kr. pr. kuvert. Ekskl. miljøtillæg og transport. Min. 10 kuverter.


Vores særlige tak til dig som trofast læser af VORES VILLA !

8 dages 5-stjernet studierejse Kreta Solskinsøen og gudernes hjem

Pris for

VORES VILLA læsere 9690,– 8000,–

Samlet pris

DKK2

Du sparer fra kun

Inkluderet Heraklion

DKK2

1690,–

DKK 1 pr. pers.

En af danskernes mest populære studierejser – Inkl. spændende udflugter ! Arkadi-klostret

Chania

Inkluderet

Inkluderet

Inkluderet

Inkluderet i prisen: 4150,– DKK 2

7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte 4- og 5-stjernede hoteller (national standard) 7x stor morgenmadsbuffet

1650,– DKK 2

Fascinerende studierejse gennem Kreta, gudernes 3890,– DKK 2 hjem, i vores moderne rejsebus med klimaanlæg. Du kan glæde dig til et super udflugtsprogram inklusive entréer (iht. programmet) Veluddannede dansk- eller engelsktalende rejseledere (alt efter disponible datoer) Lægevagt døgnet rundt Samlet pris pr. person Rabat pr. person

9690,– DKK 2 – 8000,– DKK 2

Fordelspris pr. person fra kun

1690,– DKK1

Sæsontillæg pr. pers.

Faistos-paladset

Oktober '18 (18. – 26.10.)

+ 1.500,– DKK

(01. – 15.11.)

(16. – 30.11.)

(06. – 14.12.)

+ 900,– DKK

+ 600,– DKK

0,– DKK

Billund 0,– DKK tor

Januar '19

Februar '19

+ 400,– DKK + 600,– DKK

Palma

Mallorca

Lluchmayor

Inkluderet

Kreta • Heraklion & Venetiansk Akrotiri fæstning: opdagelsestur, a Chani Aptera Heraklion bl.a. med den venetianske Krasi Rethymnon n fæstning, havnepromenade Kournassøe Lassithi-højsletten og den maleriske gamle Faistos bydel (bl.a. Agios TitosMatala t kirken, markedsgaden Odos e v a h l e d Mid og pladsen Platia Venizelou). • Håndværkstradition i et smykke- og læderværksted. • Kera-klostret: et af Kretas vigtigste religiøse centre, der stadig er beboet af nonner. • Bjerglandsbyen Krasi: idyllisk landsby med en 2.000-årig platan.

Rabat pr. person

- 8000,– DKK

2

Tilkøbsydelser til særpris:3 Nydelsespakke: Pakken indeholder halvpension med stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag: kun 1050,– DKK pr. person i stedet for 1350,– DKK2. Tillæg for enkeltværelse: 1890,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten).

Februar '19

(11. – 31.01.) # (01. – 14.02.) # (15. – 28.02.) #

Marts '19

(01. – 15.03.)

Marts '19

April '19

(21. – 29.03.) (04. – 26.04.) #

Maj '19 (02.05.)

+ 800,– DKK + 1.000,– DKK + 1.300,– DKK + 1.600,– DKK + 1.900,– DKK

1690,–

For danske statsborgere kræves pas, der skal være gyldig under hele opholdet. Som turist kan man opholde sig i Grækenland uden visum. Borgere med en anden nationalitet end den danske bør forhøre sig om de for dem gældende indrejsebestemmelser på den græsk ambassade. 1 Prisen gælder fra den 06.12.2018 til den 13.12.2018 med afrejse fra Billund Lufthavn. I forbindelse med andre afrejsedatoer påregnes sæsontillæg som angivet i tabellen. Pris ved indkvartering i dobbeltværelse. Ved modtagelse af den skriftlige booking-bekræftelse forfalder 20 % af rejseprisen til betaling. Det resterende beløb betales senest 35 dage før afrejsen. Rejsen er udelukkende beregnet for individuelt rejsende og gælder kun for tilbuddets modtagere og ledsagende personer, der har nået myndighedsalderen. For rejsen gælder TSS‘ rejsevilkår, der kan rekvireres hos vores rejsehotline. Se mere på www.tss-travel.dk. Billederne i brochuren er medtaget som eksempler. Bemærk venligst, at såfremt antallet af tilmeldte til pakkerejsen 28 dage før rejsens påbegyndelse er mindre end 15, vil pakkerejsen blive aflyst. 2 TSS tilbyder særprisen i forhold til den normale pris på 9690,– DKK på www.tss-travel.dk Prisen for nydelsespakken er baseret på vores tyrkiske samarbejdspartners normale pris (www.nbktouristic.com). 3 Ikke indeholdt i pakkeprisen. # Ferietillæg pr. pers.: 400,– DKK TSS er medlem af Rejsegarantifonden i Danmark. Medlemsnummer: 2505.

Mittelmeer

4- og 5-stjernede hoteller

Inkluderet

• Arkadi-klostret: Kretas nationale helligdom fra Det Byzantinske Rige, symbol for kretensisk uafhængighed. • Arkæologiske museum: romerske udgravninger i Eleftherna. • Kournassøen: Kretas eneste naturlige ferskvandssø. • Argiroupolis: besigtigelse af antikke romerske akvædukter. • Rethymnon: romantisk havneby med den ganske særlige gamle bydel. • Agia Triada-klostret: venetiansk kloster (17. århundrede), fabelagtigt beliggende i olivenlunde på halvøen Akrotiri. • Chania: den formentlig smukkeste by på Kreta med højdepunkter som den flotte havn, det jødiske kvarter Evraiki, Hassan Pascha Mosque og mange historiske bygningsværker. • Det antikke Aptera: berømte 3.000 år gamle antikke udgravninger med fund, der spillede en vigtig rolle i den græske mytologi som arena for sirener og muser. • Matala: 60ernes hippieparadis. I hulerne i de mægtige kalkklipper boede bl.a. Bob Dylan og Cat Stevens. • Kunsthåndværk med traditionelt tæppegaleri. • Faistos-paladset: et at øens største paladser, et minoisk palads med en fantastisk udsigt, hvor man fandt den verdensberømte diskos fra Festos. • Paladset i Malia: et af Kretas største minoiske bygningsværker. • Lassithi-højsletten: frugtbar højslette.

November '18 November '18 December '18

50 km

0

Inkluderet

Alt inkluderet! Fordelspris for VORES VILLAS læsere fra kun Lufthavne Lufthavnstillæg pr. pers. Afrejsedage

Det antikke Aptera

Fantastisk udflugtsprogram (inkluderet):

Ud- og hjemrejse med anerkendt flyselskab til Heraklion inklusive transfer mellem lufthavn og hotel

Rejsetidspunkter

Agia Triada-klostret

DKK

1

pr. person i stedet for

9690,–

DKK 2

København 500,– DKK fre

Din fordelskode! Det mener kunderne

«

»

Pålidelighed / Venlighed / Kompetence Interview med 72.426 personer gennemført af TSS/RSD4 i 06/2016

Testresultat: 12

VV9 590 1

Ring gratis nu for at sikre dig din ønskedato:

80 82 00 21 Mandag til fredag kl. 9.00 – 18.00, Lørdag kl. 9.00 – 15.00 Rejsearrangør: TSS Danmark, filial af TSS Travel Service Scandinavia AS, Norge, Larsbjørnsstræde 3, 1454 København K, CVR-nr. 32298656, Brønnøysundregistrene 999331939.


GUIDER

Terrassevarmer POLO PLUS

Regnvandsfaskine

Tilbygninger og orangerier

Effektiv terrassevarmer, der med en højde på kun 120 cm, er særdeles velegnet til brug under halvtage og markiser.

Hjælp miljøet med en effektiv regnvandsfaskine og undgå oversvømmelse af kældre, haver m.m. Fremstillet af miljøvenligt ”Polyethylen”. Enkel og let montering. Kan afvande ca. 50 m² areal, nem at udvide ved større areal.

· Tilpasset det eksisterende hus · Specielt fremstillede glastage · Individuelt byggeri

www.expo-net.dk eller ring på 98 92 21 22

www.arteglasbyg.dk Kontakt os på 97 35 18 72

Læs mere og se flere spændende terrassevarmere på: www.terrassevarmer.dk eller ring på 42 74 74 73

Rekvirer vores idébrochure. Se mere end 50 forskellige løsninger på:

NYHED

Nu også i rustfrit stål

Olsens Udestuer

Rul din græsplæne ud

Kvalitets redskabsholder

Få et godt tilbud på individuelle kvalitets udestuer, der kan benyttes hele året. Vi sørger for byggeansøgning og tegninger. Gratis opmåling i hele landet.

Fra nøgen jord til frisk grøn plæne med græs fra Leopolds Rullegræs. Græsset leveres i ruller med 1 m² i hver rulle – 0,61 x 1,64 cm – som vejer ca. 20 kg. – så det er nemt at arbejde med. Ring eller besøg vores webshop.

Til skuret, kælderrummet eller carporten – Specialdesignet til at holde orden på havens hjælpere; river, koste, spader, skovle m.m. Vi sælger også eksklusive ophæng til cykler.

Tlf. 28 78 28 90 eller på www.olsens-udestuer.dk

Tlf. 56 87 00 95 www.leopolds-rullegraes.dk

Tjek priserne og bestil på: www.redskabsholder.dk eller ring på 40 73 18 75

Gør klar til foråret

Synker dit fundament eller gulv?

Pavilloner - nu med thermoglas

Udnyt din udsigt optimalt og forskøn din villa med en flot balkon. Samtidig får du en unik hyggekrog med masser af muligheder. Både standard- og specielløsninger.

Vi er specialister i vurdering af årsag samt udbedring af sætningsskader. Hvis fundamentet revner og gulvet synker, kan vi stabilisere og løfte det helt uden opgravning, store maskiner og fraflytning.

Stort udvalg af træpavilloner. Type Ærø med dobb. dør og 4 dobb. vinduer m/thermoglas. Kampagnetilbud kr. 18.840 incl. levering. Tagshingels kr. 1.960. Rabatkode V 181.

balkon.dk Scandinavian Steelhouse · 55 96 53 98

Kontakt os for besigtigelse og vurdering. Tlf: 70 20 33 01 · www.uretek.dk

www.pavillongruppen.dk Tlf. 2020 2899


KONKURRENCE

VIND! MED VORESVILLA

Deltag på voresvilla.dk Klik på fanen konkurrencer

VIND

GREEN ROOM CLASSIC DRIVHUS FRA

WILLAB GARDEN

Green Room Classic Drivhus Det første drivhus med stormgaranti, hvilket betyder, at du trygt kan se frem til mange skønne stunder i dit drivhus. Green Room er specielt udviklet til vores nordiske klima. Stramt design og mange smarte løsninger, som gør drivhuset stabilt og vejrbestandigt. De unikke dæklister i lakeret aluminium, der holder glasruderne på plads, har gummilister, der tætner.

Drivhuspakken indeholder følgende Green Room er lakeret allerede i grundudførelsen. Du kan vælge mellem et hvidt, grønt, rødt eller antracitgråt skelet. Drivhuset du vinder i konkurrencen er i farven grøn som vist på billedet. Det er 10,1 m².

Værdi

30.888 kr. · Ventilation Drivhuset er forsynet med 2 eller 4 store ventilationsvinduer med Bayliss automatisk vinduesåbner for at opnå en optimal udluftning. Kraftig, automatisk vinduesåbner sikrer, at tagvinduerne ikke blæser op, selv ved kraftig blæst.

12 års garanti Vi giver 12 års garanti på alle aluminiumsdrivhuse med hensyn til materiale og bearbejdningsfejl.

5 års stormgaranti Green Room er det eneste drivhus, hvor vi yder fuld stormgaranti i 5 år. Gælder op til en vindstyrke på 32,7 m/s, hvilken er den øvre grænse før storm.

· Integreret sokkel Soklen indgår som standard ved alle Green Room-modeller. Den er konstrueret til at give et stabilt drivhus og understøtte ved monteringen. Soklen er lakeret som drivhuset og leveres altid med nedstøbningsjern.

· 4 mm sikkerhedsglas er standard · Dobbelt skydedør i gavlen En bred og stabil dobbelt skydedør byder velkommen til drivhuset. De bekvemme håndtag er forsynet med nøglelås.

DELTAG PÅ VORESVILLA.DK · KLIK PÅ FANEN KONKURRENCER VoresVilla Marts 2018

en til

60

å g*

SVARFRIST OG OFFENTLIGGØRELSE: Svarfrist senest den 6. april 2018. Vinderne får direkte besked. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Kun personer med bopæl i Danmark kan deltage. Du kan kun deltage én gang. Konkurrenceansvarlig: VoresMedier A/S, Gøngehusvej 280, 2970 Hørsholm, Tlf. 72118190.


FORÅRS RENGØRING

Få den hos din lokale forhandler

shc.dk

GØR FLISERNE FLOTTE TIL FORÅRET

Grimme belægninger på fliserne skurrer i øjnene og tager glansen af havens helhed. Sådan behøver det ikke at være, for med Borup Flise Rens er det blevet meget lettere at komme ”flisepest” til livs, og give dem deres naturlige glød tilbage. Borup Flise Rens er effektiv, fordi den renser helt i dybden. Prøv selv – det er nemt og enkelt.

GIV STEN DET GLATTE LAG

Rene sten og fliser pynter, men hvis du vil beholde dem flotte, skal du efterbehandle dem med Borup Sten og Flise Imprægnering. Det giver en vandafvisende overflade, så de er lette at holde. TIPS & TRICKS: Brug en havesprøjte, men vent til fliserne er helt tørre for at få det bedste resultat.

RENS AF VED AT FØRE PÅ

Med Borup Afrenser kan du effektivt fjerne skidt og snavs fra træværk, fliser, tagplader, sokler, facader m.m. TIPS & TRICKS: Påfør Borup Afrenser med en svamp, børste, vandkande eller havesprøjte og lad det tørre. Inden eventuel efterbehandling af rengjort overflade, børstes med stiv børste og rent vand.

PowerRens SONEN

BLIV KLAR TIL SÆ

GRILL & OVN RENS I EN FART

De fleste har stået med en ovn eller grill, der har brug for en rengøring. Med Borup Power Grill & Ovn Rens får du et hurtigtvirkende og effektivt rengøringsmiddel, der sikrer rene, skinnende overflader. BRUG DEN RIGTIGE SÆBE

Sæbe er ikke bare sæbe, og det gælder også, når du skal vaske dine vinduer. Her skal du bruge en effektiv sæbe, der skummer godt og ikke løber. Prøv selv Borup Power Vinduessæbe og få rene vinduer helt uden striber.

GØR RENT UDE, SOM DU GØR INDE

Giv de udendørs overflader nyt liv med Borup Universal Hus Vask. Det velduftende og effektive rengøringsmiddel opløser hurtigt snavs og smuds, så både facade og døre står flotte og skinnende. TIPS & TRICKS: Påfør Borup Hus Vask på udendørs flader med en klud. Skyl efter med rent vand.

KØKKENRENGØRING FRA A-Z

EN, TO, TRÆ – SÅ ER GLØDEN TILBAGE Dit trætte træværk kan sagtens få gløden igen, og det kræver sikkert bare en omgang Borup Træ Rens. Du kan bruge det på fx havemøbler, terrasser, hegn, carporte og døre, hvor træet er blevet gråt, jordslået og kedeligt. TIPS & TRICKS: Kom koldt vand på overfladen og påfør fortyndet Træ Rens med en blød børste. Lad det virke i 5-10 min. og vask så af med en en hård skrubbebørste.

Gør det selv - bedre www.borupkemi.dk

Der kan hurtigt samle sig snavs og fedtede fingre på overfladerne i et køkken. Med Borup Power Køkken Rengøring får du rene og skinnende overflader helt uden brug af farvestoffer og parfume. Find flere gode råd på

BORUPKEMI.DK

H vis du ha r og gode rå brug for tips d, Facebook så ’like’ os på eller vores nyhe tilmeld dig dsbr ev på borupkem i.dk


iv us

200 kr rabatkode:

la

Eks kl

Vil

Nye vinduer og døre? Beregn prisen på nettet

t til Vore s

villadk1 Koden gælder til og med den 9/4-2018

Priseksempel 6 stk. topstyrede vinduer, 119x119 6 stk. udestueelementer, 95x212 1 stk. terrassedør med 1 rude, 95x212 2 stk. facadedøre med 1 rude, 95x212

30.000,-

41.700,-

Fyrretræ

Træ/alu

Der tages forbehold for prisændringer.

DK’s mest tilfredse vindueskunder på nettet!

Specialmål

Efter dine ønsker og mål Vinduer og døre i specialmål giver dig et hav af muligheder for at designe præcis de modeller, du har brug for. Vi har nok Danmarks største udvalg i både, materialer, tilvalg og designs, og producerer vinduer og døre efter dine ønsker og behov.

www

12 år som onlineshop

Lagervarer

10

10 års garanti

+100.000 boligejere har købt

Lynhurtig levering

Prismatch

Vi har altid et kæmpe udvalg af vinduer og døre, klar til lynhurtig levering. Med over 500 forskellige modeller på lager er der god chance for, at du kan finde det, du søger. Alle lagervarer leveres indenfor kun 48 timer nemt og sikkert direkte hjem til dig.

Gazelle 2016 + 2017 Energimærket Ingen forudbetaling

www.sparvinduer.dk - Tlf. 70 20 18 87 Showroom - Fyn: Bytoften 8, 5550 Langeskov

Showroom - Sjælland: Håndværkervej 82, 4000 Roskilde

Showroom - Jylland: Blytækkervej 22, 9000 Aalborg

Forbehold for trykfejl. Priser som angivet er inkl. aktuel rabat. Tilbud er gældende i begrænset periode.

+1250 anmeld. på Trustpilot

Voresvilla marts 2018  

"Vi er aldrig klar, når folk kommer til middag". EU-kommisær Margrethe Vestager – hård på jobbet, men afslappet i privaten.

Voresvilla marts 2018  

"Vi er aldrig klar, når folk kommer til middag". EU-kommisær Margrethe Vestager – hård på jobbet, men afslappet i privaten.

Advertisement