Page 1

Ruimte voor een goed leven in Wilgenhof


“De keuze is aan de klant”

Midden in de Eindhovense wijk Stratum ligt Wilgenhof. Vlakbij het Parktheater, het stadswandelpark, de monumentale Sint Joriskerk en het centrum van Eindhoven. Wilgenhof is prima bereikbaar met het openbaar vervoer, de bus stopt letterlijk voor de deur. Hier vindt u een gezellig thuis, waar altijd wel iets te doen is!

Van eenvoudig comfortabel tot uitermate luxe In Wilgenhof woont een groot aantal bewoners - waaronder veel mensen uit de directe omgeving - zelfstandig in verschillende soorten huurappartementen. Zo zijn er eenvoudige tweekamerappartementen, maar ook luxe appartementen met drie kamers. Een aparte entree in

Wilgenhof geeft toegang tot Wilgenstaete. Daarnaast kent Wilgenhof kleinschalige woonvormen voor dementerende ouderen en is er een kleinschalig project begeleid wonen voor ouderen met licht psychiatrische problemen. Via een verbindingsgang is Wilgenhof verbonden met Residentie Wilgenhof. Dit in 2009 gerealiseerde appartementencomplex maakt deel uit van Wilgenhof en heeft een eigen entree aan de Schalmstraat.

appartementen met een vloeroppervlakte die varieert van 81 tot 132 m2.

Indeling appartementen Alle appartementen hebben een entree/hal, woonkamer, aparte slaapkamer, badkamer, keuken en inpandige berging. Een aantal grotere appartementen beschikt daarnaast over een of twee extra kamers en een tweede toilet. De meeste appartementen hebben een terras, balkon of loggia.

Seniorenappartementen met variatie In Wilgenhof heeft u keuze uit verschillende appartementen variërend van 50-60 m2, 60-70 m2, 75 m2 tot 96 m2. Alle appartementen zijn specifiek gebouwd voor senioren, ze zijn rolstoeltoegankelijk, geschikt voor het bieden van zorg en er is veel aandacht besteed aan veiligheid. Wilgenstaete beschikt over appar­te­ menten met een vloeroppervlakte variërend van 114 tot 142 m2. Residentie Wilgenhof heeft

Faciliteiten binnen handbereik Echt comfortabel wonen betekent dat u alle dagelijkse dingen die u nodig hebt dicht bij de hand heeft. Wilgenhof biedt u een compleet pakket aan faciliteiten. Ook als u behoefte heeft aan zorg/verpleging of hulp in de huishouding kunt u rekenen op begeleiding. Als bewoner van Wilgenhof maakt u gebruik van een basispakket

Wonen als basis voor een goed leven

‘beschermd wonen’. In dit pakket zitten onder meer 24-uurs alarmbewaking, op verzoek een dagelijkse welzijnsmelding en gebruik van alarmeringsapparatuur. Verder staan u allerlei voorzieningen ter beschikking, zoals een restaurant, een ontmoetingsruimte met buitenterras, een gezellig café, winkels, internetcafé, een kapsalon, pedicure, fysiotherapie, schoonheidssalon, gezondheidswinkel en bibliotheek. Krijgt u gasten? Wilgenhof stelt hen graag een logeer­ kamer ter beschikking. Voor uw maaltijden bent u van harte welkom in het restaurant. Eet u liever op uw appartement, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. U kunt zelfs een (vergader)ruimte of het bruin café huren, al dan niet met culinaire service en bediening.


“Wat telt is de omgeving, de mens, de sfeer” Van alles te doen In Wilgenhof worden dagelijks activiteiten georganiseerd. U kunt daar als bewoner, soms tegen betaling, vrij aan deelnemen. Met de Vitaalpas, dit is een toegangspas, krijgt u bovendien korting.

En uw huisdier? Zolang u er zelf voor kunt zorgen en erop kunt toezien dat niemand last heeft van uw huisdier, is ook uw hond, kat of ander klein huisdier van harte welkom.

Vakantie

Welzijn en Zorg als basis voor een goed leven

Vakantie moet leuk zijn en aan de verwachtingen voldoen, zeker als je ouder bent. Een geheel

verzorgde vakantie of dagtochten op maat, is mogelijk via Vitaal Vakantie. De tochten worden gemaakt met een luxe touringcar. Een rollator of rolstoel meenemen is geen probleem.

Uw zorgwensen Hebt u zorg of begeleiding nodig, dan kan dat altijd worden geregeld, 24 uur per dag. Een zorgcoördinator bepaalt samen met u welke zorg en/of begeleiding u wenst, hoe lang en op welke tijden. U kunt deze zorg zelf financieren of via een indicatie van het Centrum Indicatie Zorg (CIZ) in uw regio. Zelfs intensieve zorg voor dementerenden behoort tot de mogelijkheden in een deel van het complex.


Kosten variëren Verblijfskosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Dit varieert van huurkosten tot de volledige financiering van uw verblijf bij intensieve zorg/verpleging conform de AWBZ-regelingen. Huurders betalen huur- en servicekosten die bestaan uit woonservice- en zorgservicekosten. De energiekosten zijn opgenomen in de woonkosten. Dit geldt niet voor de appartementen van Wilgenstaete. Overige kosten gebaseerd op uw wensen, zoals een parkeerplaats, worden aanvullend gefactureerd. Bij WMO of AWBZ gefinancierde zorg is er een eigen-bijdrageregeling die landelijk van kracht is.

Sommige zaken worden automatisch voor u geregeld. Zoals de collectieve brand-, diefstalen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die voor iedereen wordt afgesloten. Voor de appartementen van Wilgenstaete geldt dit niet. Eventuele bijzonder waardevolle eigendommen kunt u zelf het beste aanvullend verzekeren.

Wenst u meer informatie? • Wenst u naar aanleiding van deze brochure informatie over Wilgenhof? Bel dan met: 040 - 214 83 00 • Voor alle overige vragen over wonen, welzijn en zorg bij Vitalis WoonZorg Groep kunt u terecht bij het Klantencentrum van Vitalis WoonZorg Groep. • Medewerkers zijn telefonisch van maandag tot en met vrijdag (kantooruren) bereikbaar via 0800 - 2 456 456 of mail naar: klantencentrum@vitalisgroep.nl

“Zoveel te doen, zoveel te kiezen”

Wilgenhof | Gasthuisstraat 1, 5614 AR Eindhoven | T 040 - 214 83 00 | wilgenhof@vitalisgroep.nl


Ruimte voor een goed leven

Ieder mens staat op zijn manier in de wereld. Daarom biedt Vitalis WoonZorg Groep een breed scala aan woon- en zorgdiensten in de seniorenmarkt waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van cliënten. Vitalis WoonZorg Groep heeft diverse appartementencomplexen voor senioren in Zuid-Nederland. Er zijn appartementen in het sociale en het luxe marktsegment met gedeeltelijke of volledige verzorging. Eindhoven: Brunswijck/Wonen aan de Fakkellaan, De Hagen, De Hoeve, De Horst, De Dreef, Engelsbergen, Genderstate, Kortonjo, Kronehoef, Peppelrode, Residentie Gennep, Residentie Petruspark, Residentie Wilgenhof, ’t Lint, Theresia, Tongelre/Berckelhof Vonderhof, Wilgenhof en Wissehaege Helmond: Casatonda Heerlen: Parc Imstenrade Breda: Landgoed de Klokkenberg

Welzijn Met plezier ergens wonen, dat is waar het bij Vitalis om draait. Op de locaties van Vitalis zijn altijd wisselende exposities te zien en er vinden geregeld culturele en culinaire festiviteiten plaats. De locaties bieden een breed scala aan activiteiten, van muziekuitvoeringen tot themamiddagen en van excursies tot computerclubs.

Zorg

Wonen Vitalis WoonZorg Groep staat voor een goede kwaliteit van leven. Vitalis biedt daarom een breed scala aan appartementen. Voor ieder wat wils. Er zijn appartementen in het sociale en het luxe marktsegment met gedeeltelijke of volledige verzorging.

Een goed leven is niet het leven van een ander. Een goed leven is een eigen leven. Iedereen heeft behoefte aan een ander soort zorg. Bij de aanschaf van een huur- of koopappartement wordt altijd gekeken naar de individuele wensen van de toekomstige bewoners. Zij krijgen de mogelijkheid een persoonlijk pakket van welzijns- en zorgdiensten samen te stellen. Vitalis zegt in principe op elk verzoek ‘ja’. Daardoor is er constant ruimte om initiatieven te ontplooien en een eigen wereld te scheppen.

Vitalis WoonZorg Groep | Postbus 4100, 5604 EC Eindhoven | T 040 - 293 35 55 | www.vitalisgroep.nl

Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend 2009/03

Bij Vitalis WoonZorg Groep wonen 4.100 senioren. Er werken 2.400 medewerkers en 950 vrijwilligers.

Brochure Vitalis Wilgenhof  

Brochure Vitalis Wilgenhof

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you