Page 1

VITALIS de HORST / Kronehoef

Kunst& CULTUUR programma 2014


COLOFON -------------------------------------------Deze uitgave is tot stand gekomen met de inzet van veel bewoners, col­lega’s, vrijwilligers en artiesten. Allen bedankt hiervoor. Een bijzon­ der dank je wel voor de activiteiten­ commissie. De groep bestaande uit medewerkers en bewoners bekijkt kritisch het culturele programma en de interesse onder de bewoners hier­voor. Zij komen met ideeën en opmerkingen die invloed hebben op het nieuwe programma. -------------------------------------------Eindredactie Judith Hovener -------------------------------------------Tekst Judith Hovener -------------------------------------------Vormgeving Volle-Kracht concept, ontwerp en organisatie -------------------------------------------Foto’s Gemaakt door medewerkers van deze locatie, aangeleverd door artiesten, fotografie covers Vincent van den Hoogen -------------------------------------------Drukwerk Drukkerij Schrijen-Lippertz -------------------------------------------Uitgave Vitalis De Horst/kronehoef Kloosterdreef 23 5623 DA Eindhoven -------------------------------------------januari 2014

2222 5 Voorwoord ------------------------------------------------------------------------

8 Diversen ------------------------------------------------------------------------

10 Uitgelicht ------------------------------------------------------------------------

12 Gedicht ------------------------------------------------------------------------

14 Programma 2014 ------------------------------------------------------------------------


VOORWOORD Geachte lezer, Voor u ligt het programmaboek Kunst & Cultuur van Vitalis De Horst/kronehoef voor 2014. Een programma waarvan wij hopen en verwachten dat het u iets extra’s biedt waaraan u volop plezier zult beleven. Met Kunst & Cultuur willen wij niet alleen plezier en genoegen aanreiken, maar ook mogelijkheden voor nieuwe ontmoetingen en zinvolle contacten. Een afwisselend en boeiend cultuurprogramma draagt bij aan de kwaliteit van leven waar wij als organisatie voor staan. Het vormt de basis van onze identiteit en ondersteunt de kernwaarden van de Vitalis missie en visie: Ertoe doen – Zelf doen en Meedoen. Het programmaboek 2014 is een leidraad voor de maandelijkse en wekelijkse momenten waarvan wij hopen dat u zult genieten of die u uitnodigen tot actieve deelname. Want wat is een optreden zonder publiek?

Als u verder bladert zult u zien dat het programma bestaat uit structurele activiteiten, kunstzinnige projecten en exposities. Samenwerking met andere cultuurorganisaties zal de komende jaren uitgebreid en versterkt worden. Zo is er al een samenwerking met het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven en met het Parktheater, met wie onder andere plannen zijn voor het organiseren van een operacursus. Kortom, voor iedereen is er wat te beleven dus. Ik hoop dat u gaat genieten van de vele activiteiten en exposities die u aangeboden worden. Léon G.W. Savelkoul directeur

5


Vaste Activiteiten Elke maandag

Elke dinsdag

Loop Gymnastiek

Zitgym

10.00 - 11.00 en 11.00 - 12.00 uur / therapiezaal

9.30 - 10.30 en 10.30 - 11.30 uur / therapiezaal

Biljarten

Bibliotheek

13.30 - 16.30 uur / Bruin cafĂŠ (biljartclub)

13.30 - 14.30 uur / 2e ruimte bijenkorf Horst

Creatieve groep

Darten

13.30 - 15.30 uur / Activiteitenruimte De Horst

14.00 - 16.00 uur / therapiezaal

Schilderen 14.00 - 16.00 uur / hobbyruimte

Elke woensdag Darten 14.00 - 16.00 uur / therapiezaal

Sjoelen 14.00 - 16.00 uur / ontmoetingsruimte

6 Kunst- en Cultuurprogramma 2014


ELKE DONDERDAG

ELKE VRIJDAG

Handwerken

Klassiek uurtje

9.30 - 11.00 uur / ontmoetingsruimte

10.00 - 11.00 uur / ruimte van de dagverzorging

Kaarten maken

Biljarten

10.00 - 11.30 uur / hobbyruimte

13.30 - 16.30 uur / Bruin cafĂŠ (biljartclub)

Koersbal

Darten

14.00 - 16.00 uur / therapiezaal

14.00 - 16.00 uur / therapiezaal

Kienen vanaf 19.00 uur / ontmoetingsruimte

Tijdens de vakantieperiode kunnen wij afwijken van de vaste planning. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij Judith Hovener. Van maandag tot en met zondag bent u van harte welkom in Ontmoetingsruimte D’n Herd van 9.00 tot 16.30 uur en van 18.30 tot 21.00 uur.

7


DIVERSEN Deelname aan de activiteiten van Vitalis De Horst/Kronehoef In dit jaarboek staan de meeste culturele activiteiten beschreven van januari tot en met augustus 2014. VariÍrend van een muzikaal optreden, stedenpresentatie, carnaval tot een themadiner. Er kunnen altijd nog activiteiten bijkomen die te maken hebben met een bepaald thema. Denk hierbij aan wijkactiviteiten of landelijke thema’s. Eind augustus kunt u een nieuw jaarboek verwachten van september 2014 tot en met eind augustus 2015. Buiten dit jaarboek worden de activiteiten aangegeven op de maandkalender. Deze kalender komt in de laatste week van de vorige maand uit met de activiteiten van de komende maand en wordt huis aan huis bezorgd bij de bewoners van Vitalis De Horst/kronehoef. De Hoeve en De Dreef krijgen een aangepaste versie van de activiteiten. Deze vindt u op de borden bij de lift op de begane grond. U bent in de mogelijkheid om zelf een exemplaar op te halen bij de receptie van Vitalis De Horst/Kronehoef.

8 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Voor de culturele activiteiten betaalt u zo nodig een kostendekkende bijdrage. U kunt dit tijdens de middag of avond contant betalen. U kunt de hoogte van de bijdrage vinden op de affiches op de schildersezels bij de liften van Vitalis de Horst/Kronehoef. Bewoners die enkel een appartement huren, thuiszorg ontvangen of in de wijk wonen dienen deze bijdrage te betalen wanneer u deelneemt. Bewoners in de volledige intra murale zorg betalen zelf nu nog geen bijdrage, daar deze nu nog betaalt wordt vanuit de wet bijzondere ziektekosten.

Dagtochten Vitalis Vitaal Vakantie biedt voor u een uitgebreid programma aan dagtochten. Vitaal Vakantie beschikt over een eigen touringcar en mini busjes. Zij halen u op voor de deur en brengen u weer thuis. De bus is geschikt voor rolstoelen. Familie en kennissen kunnen eventueel mee als begeleiding. Beschikt u hier niet over, dan heeft Vitaal Vakantie begeleiding voor u. Voor informatie over dagtochten kunt u terecht bij de receptie van Vitalis De Horst/Kronehoef. Voor vragen en boekingen kunt u vrijblijvend contact opnemen met Vitaal Vakantie 0402969680.


Horeca Vitalis De Horst/Kronehoef

Culinaire avonden

Ontmoetingsruimte d’n herd is 7 dagen in de week geopend van 9.00 tot 16.30 uur en van 18.30 uur tot 21.00 uur. Vanaf 9.30 serveert de gastvrouw/-heer u graag een kopje koffie/thee of een drankje. Vanaf 12.00 uur kunt u een middels de kleine kaart van een lunch of snack genieten tot 16.30 uur. In de avond zijn er vrijwilligers aanwezig die u graag van dienst zijn om een drankje te schenken.

De culinaire avonden zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het culturele programma van Vitalis De Horst/Kronehoef. U en uw familie zijn van harte welkom om deel te nemen. U dient zich hiervoor tot een week voor de activiteit op te geven. Donderdag 13 februari Dinsdag 25 maart Dinsdag 22 april Donderdag 22 mei Dinsdag 24 juni

Olympisch Diner Themadiner Koningsdiner Aspergeavond BraziliĂŤdiner

Warme maaltijd Graag serveren we u een warme maaltijd in ons sfeervolle restaurant De Imker. U heeft de keuze uit de middag vanaf 12.00 uur en de avond vanaf 17.00 uur. Er staan menukaarten op tafel, waarin aangegeven wordt wat u kunt kiezen die dag. Meer informatie te verkrijgen bij de voedingsadministratie. Ook vertellen zij u graag meer over de mogelijkheden om catering te bestellen.

70 jaar bevrijding van Eindhoven 18 september 2014 is het 70 jaar geleden dat Eindhoven bevrijd werd via Operation Market Garden. U zult het programma hierover nog niet in dit jaarboek vinden. Echter wil ik wel met u delen dat we er veel aandacht aan zullen gaan besteden in september.

9


UITGELICHT Talenten gezocht?!

WK Voetbal

Wat is uw talent en waar bent u goed in? Waarbij kunt u het talent van een ander goed gebruiken? Waar gaat uw interesse naar uit? Zet uw talent in voor een ander.

Van 12 juni tot en met 13 juli vinden de wereldkampioenschappen Voetbal plaats in Brazilië. U kunt de verrichtingen van het Nederlands elftal volgen via het groot scherm en de televisie in de ontmoetingsruimte. Wij zullen verschillende activiteiten rondom dit evenement organiseren.

Vanuit de visie van Vitalis “Ertoe doen, Zelf doen en Meedoen” zijn we binnen Vitalis De Horst/Kronehoef gestart met een project waarbij u uw talententen kunt inzetten ten behoeve van een andere bewoner. In het najaar van 2013 zijn er leerlingen van de Fontys hogeschool gestart met het eerste onderzoek hiernaar. Door alle talenten in kaart te brengen, willen wij bemiddelen om bewoners bij elkaar te brengen. De bedoeling is dat u, als bewoner, iets voor elkaar kunt betekenen. Wellicht als u elkaar gevonden hebt, het eenzaamheidsgevoel ook zijn scherpe randen kwijt kan raken.

Olympische spelen Van 2 februari tot en met 23 februari zijn de Olympische winterspelen in Rusland. Geniet samen van de beste sporters van de wereld. U kunt hun verrichtingen volgen via het groot scherm en de televisie in de ontmoetingsruimte. Wij zullen verschillende activiteiten rondom dit evenement organiseren.

10 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Lunchpauzeconcerten in het muziekgebouw Eindhoven Ook is er in 2014 de mogelijkheid om lunchpauzeconcerten te bezoeken in het Muziekgebouw Eindhoven. Elke donderdag om 12.30 uur worden de concerten verzorgd door aanstormende talenten en gevestigde namen. Klassiek, wereldmuziek en jazz kunt u verwachten. Toegang tot de lunchpauzeconcerten is 2 euro. De uitgifte vindt plaats op de dag van het concert, vanaf 11.15 uur in de stadsfoyer van muziekgebouw Eindhoven. U kunt zelfstandig gaan, maar wij kunnen ook uw vervoer voor u regelen of u begeleiden. Meer informatie bij Judith Hovener


Vriendschap aan hen die mij aanvaarden Ook al ben ik dan bejaard Die mij in het dagelijks leven Zorg en ongemak bespaard Degenen die het beseffen Als ik ze niet goed versta En die het gewoon negeren Als ik een stommiteit bega. Vriendschap aan hen die voor mij zorgen Ook al duurt het jarenlang Die mij altijd komen troosten Als ik eenzaam ben of bang Ook zij die willen helpen In mijn dagelijkse dingen van de dag Zij vormen voor mij geen belemmeringen En zeggen niet dat ik niets mag. Vriendschap aan hen die met mij samen Nog eens teruggaan in de tijd Die met mij blijven praten Ook al ben ik de draad eens kwijt Zij die mij als mens blijven zien Met mijn vreugde en mijn pijn Die mij heel goed laten voelen Dat ik niet eenzaam hoef te zijn.

11


Exposities Wij zijn op zoek naar mensen die hun werk willen exposeren op de begane grond van Vitalis De Horst/Kronehoef. Heeft u mooie schilderijen gemaakt en wilt u deze exposeren of weet u iemand uit uw omgeving hiervoor? Neem dan contact op met Judith Hovener.

KONING LITHIUM Literaire salon Ook in 2014 gaan we verder met de literaire salon. Noortje Kessels zal 2x dit jaar een literaire salon leiden. Dit zijn sessies van twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst zal zij uitleg geven over de dichter die ons bezoekt in de tweede bijeenkomst. Beide bijeenkomsten is er ruimte om uw eigen werk te delen. Deze bijeenkomsten worden gehouden in de hobbyruimte. Meer informatie bij Judith Hovener.

Ik ben in de keuken en begroet mijn pillen Zij, die mij de dag doortillen Tevens mij behoeden voor vele grillen. Levenslang zit ik aan ze vast Maar door hen, ben ik niemand tot last. Manisch depressief, je zult het maar zijn. In de aanloopfase lijkt het wel fijn. Je kunt gedichten schrijven en weg is de pijn Van eenzaamheid Maar dan komt een zware kater, geheid. Nee, dan maar liever koning Lithium, Die stemmingswisselingen tegen gaat en zorgt, Dat het mij beter gaat.

Luisteren naar opera Het Parktheater geeft een cursus kijken en luisteren naar opera. Dit zijn 6 avonden van 2 uur. Meer informatie bij Judith Hovener.

12 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Dhr Duthler, bewoner van Vitalis De Horst/Kronehoef


13


januari& februari


DONDERDAG 2 JANUARI

DINSDAG 14 JANUARI

DONDERDAG 23 JANUARI

Kienen

snertmiddag met muziek

Kienen

19.00 uur

19.00 uur

14.30 uur

DINSDAG 7 JANUARI Nieuwjaarsconcert

Tegen een kleine vergoeding kunt u van een kop heerlijke snert genieten. Ondertussen luistert u van de muzikale klanken van de tieners van toen.

14.30 uur Nieuwjaarsconcert met The Old Timers voor bewoners Van Vitalis De Horst/kronehoef en De Dreef.

Kienen 19.00 uur

Kienen 19.00 uur

DONDERDAG 16 JANUARI Kienen

DONDERDAG 9 JANUARI

DONDERDAG 30 JANUARI

19.00 uur

DINSDAG 21 JANUARI Presentatie over een mooie stad in Europa.

ZONDAG 2 FEBRUARI Start van de Olympische Spelen in Rusland. U kunt via de tv en het groot scherm in de ontmoetingsruimte de sportieve verrichtingen volgen van de beste sporters van de wereld.

14.30 uur Dhr Veldhoen gaat veel op vakantie met zijn vrouw. Hij maakt graag foto’s van mooie gebouwen en situaties. Deze wil hij graag met u delen. Kom en ga met hem een middagje mee op vakantie.

15


MAANDAG 3 FEBRUARI

DONDERDAG 13 FEBRUARI

ZONDAG 23 FEBRUARI

Filmmiddag

Olympisch diner

14.30 uur

17.00 uur

Einde Olympische spelen in Rusland

De hel van ’63 laat u zien men in bar weer toch de Elfstedentocht heeft gereden op de schaats.

Om in de stemming van de Olympische spelen te blijven, bieden we een passend diner aan met muziek. U dient zich hiervoor op te geven bij de voedingsadministratie. Let op de activiteitenborden. Familie is welkom.

DINSDAG 25 FEBRUARI

DINSDAG 18 FEBRUARI

DONDERDAG 27 FEBRUARI

Themadag

Carnaval

14.30 uur

19.00 uur

Laat u deze dag verrassen.

Gaat met Carnavalsvereniging De Lichtstadnarren voor op in de polonaise om carnaval in te luiden. Met muziek van Borrequito is het carnavalsgevoel compleet. Trek een skon kleedje aan en fist mee.

DONDERDAG 6 FEBRUARI

Kienen 19.00 uur

Kienen 19.00 uur

DINSDAG 11 FEBRUARI Kienen 19.00 uur

DONDERDAG 20 FEBRUARI Kienen 19.00 uur

16 Kunst- en Cultuurprogramma 2014


maart& april


DINSDAG 4 MAART

DONDERDAG 13 MAART

Haring happen

Kienen

14.30 uur

19.00 uur

Ga nog een keer voor op in de polonaise om carnaval 2014 goed af te sluiten. Tegen een kleine vergoeding kunt u een broodje haring kopen.

DONDERDAG 6 MAART

NLDOET

DINSDAG 18 MAART Muziekmiddag met de vrijbuiters 14.30 uur

Kienen 19.00 uur

DINSDAG 11 MAART Presentatie over een mooie stad in Europa 14.30 uur Dhr Veldhoen gaat veel op vakantie met zijn vrouw. Hij maakt graag foto’s van mooie gebouwen en situaties. Deze wil hij graag met u delen. Kom en ga met hem een middagje mee op vakantie.

18 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

VRIJDAG 21 MAART OF ZATERDAG 22 MAART

DONDERDAG 20 MAART Kienen 19.00 uur

2 dagen waarin het Nederlandse volk opgeroepen wordt om vrijwilligerswerk te doen. Let op de activiteitenborden.

DINSDAG 25 MAART Themadiner 17.00 uur Laat u zich verrassen door een leuk dinerthema. Familie is ook welkom. Meer informatie is te vinden op de activiteitenborden. Familie is welkom.

DONDERDAG 27 MAART Kienen 19.00 uur


DINSDAG 1 APRIL

DONDERDAG 10 APRIL

VRIJDAG 18 APRIL

Presentatie over een mooie stad in Europa

Kienen

Goede Vrijdag

19.00 uur

14.30 uur Dhr Veldhoen gaat veel op vakantie met zijn vrouw. Hij maakt graag foto’s van mooie gebouwen en situaties. Deze wil hij graag met u delen. Kom en ga met hem een middagje mee op vakantie.

ZATERDAG 12 APRIL

Kienen

Wilt u graag mee dan kunt u zich opgeven bij de receptie. zij geven het door aan cultureel werk. Beperkt aantal rolstoelbegeleiders beschikbaar. Familie is welkom.

19.00 uur

WOENSDAG 9 APRIL Optreden van het Unity kapel

DINSDAG 15 APRIL Kienen 19.00 uur

19.00 uur Geniet met elkaar van een vrolijk muzikaal optreden met een breed scala aan instrumenten.

1e Paasdag

Bezoek aan de weekmarkt 14.00 uur

DONDERDAG 3 APRIL

ZONDAG 20 APRIL

DONDERDAG 17 APRIL

MAANDAG 21 APRIL 2e Paasdag

DINSDAG 22 APRIL Koningsdiner 17.00 uur Ter ere van koningsdag op 26 april a.s. willen we u vast in stemming brengen met een geweldig diner op feestelijke muzikale klanken. Familie is welkom.

Witte donderdag 19


DONDERDAG 24 APRIL Kienen 19.00 uur

ZATERDAG 26 APRIL Woensels muziekkorps Tijd volgt nog Zoals u gewend bent zal het Woensels muziekkorps weer een aubade brengen ter ere van koningsdag. Vanuit de parkeerplaats bij Vitalis De Horst zullen zij via de binnenparkeerplaats van Vitalis De Hoeve naar de tuin van Vitalis kronehoef lopen.

20 Kunst- en Cultuurprogramma 2014


mei& juni


DONDERDAG 1 MEI

ZATERDAG 10 MEI

DINSDAG 20 MEI

Kienen

Bezoek aan de weekmarkt

Kienen

19.00 uur

19.00 uur

14.00 uur

MAANDAG 5 MEI Bevrijdingsdag

Wilt u graag mee dan kunt u zich opgeven bij de receptie. zij geven het door aan cultureel werk. Beperkt aantal rolstoelbegeleiders beschikbaar. Familie is welkom.

DONDERDAG 22 MEI Aspergeavond 17.00 uur

DINSDAG 6 MEI Muziekmiddag 14.30 uur

DONDERDAG 8 MEI Kienen 19.00 uur

DINSDAG 13 MEI Marialiederen 19.00 uur Het is de meimaand Mariamaand. Dameskoor Cantilene neemt ons mee op muzikale route door de Mariamaand.

DONDERDAG 15 MEI

MAANDAG 26 MEI Muziekmiddag 14.30 uur Muziekmiddag met mandolineorkest echo van het zuiden.

Kienen

DINSDAG 27 MEI

19.00 uur

Kienen 19.00 uur

22 Kunst- en Cultuurprogramma 2014


DONDERDAG 29 MEI

MAANDAG 9 JUNI

Hemelvaartdag

2e Pinksterdag

MAANDAG 16 JUNI DINSDAG 17 JUNI Wandel2 daagse

DINSDAG 3 JUNI

DONDERDAG 12 JUNI

Muziekmiddag met Sonore

Kienen 19.00 uur

18.00 uur Familie is van harte welkom om met ons op muzikale wandeltocht te gaan.

14.30 uur

DONDERDAG 5 JUNI Kienen 19.00 uur

ZONDAG 8 JUNI 1e Pinksterdag

DONDERDAG 12 JUNI Start WK Voetbal in Brazilië Volg de wedstrijden van het Nederlands elftal op groot scherm of televisie in de ontmoetingsruimte.

DONDERDAG 19 JUNI Kienen 19.00 uur

DINSDAG 24 JUNI Braziliëdiner 17.00 uur Braziliëdiner om in de sfeer van het WK te blijven. Laat de koks u eens lekker exotisch verrassen. Familie is ook van harte welkom.

23


juLI& AUGUSTUS


DONDERDAG 3 JULI

DONDERDAG 17 JULI

DONDERDAG 31 JULI

Kienen

Kienen

Kienen

19.00 uur

19.00 uur

19.00 uur

DONDERDAG 10 JULI

DINSDAG 22 JULI

MAANDAG 4 AUGUSTUS

Kienen

Hollandse Frietmiddag

Parc Hilaria

19.00 uur

14.30 uur

14.00 uur Wandelen naar de kermis Parc Hilaria.

ZONDAG 12 JULI

DONDERDAG 24 JULI

Finale WK Voetbal in BraziliĂŤ

Kienen 19.00 uur

We gaan nu een aantal weken met u op vakantie.

DINSDAG 15 JULI Belgische middag met gepaste muziek en wafels

DINSDAG 5 AUGUSTUS Oliebollenmiddag 14.30 uur

DINSDAG 29 JULI

Oliebollenmiddag met muziek ivm de kermis van Eindhoven.

Italiaanse ijsverkoop 14.30 uur

DONDERDAG 7 AUGUSTUS Kienen 19.00 uur

25


DONDERDAG 14 AUGUSTUS

DINSDAG 26 AUGUSTUS

Kienen

Franse chansons met Willem Hendrikse

19.00 uur

14.30 uur

DINSDAG 19 AUGUSTUS Presentatie over een mooie stad in Europa 14.30 uur Dhr Veldhoen gaat veel op vakantie met zijn vrouw. Hij maakt graag foto’s van mooie gebouwen en situaties. Deze wil hij graag met u delen. Kom en ga met hem een middagje mee op vakantie.

DONDERDAG 21 AUGUSTUS Kienen 19.00 uur

26 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

DONDERDAG 28 AUGUSTUS Kienen 19.00 uur


Voor het programma Kunst en Cultuur 2014 hebben we gekozen voor het thema ‘uitgaan’. Kunt u het zich nog herinneren? Die eerste pasjes bij de dansschool? De theaterbezoekjes, dat bijzondere concert, een spannend bioscoopbezoek of circusoptreden? We nemen u in dit boekje graag mee naar de sfeer van weleer. Maar bij vroeger houdt het natuurlijk niet op! Ook nu valt er nog genoeg te beleven! Met het programma Kunst en Cultuur hebben we geprobeerd om weer een veelzijdig programma neer te zetten. Voor ieder wat wils. Met onverwachte momenten en ontmoetingen. Laat u inspireren en verrassen. Doet u mee?

Kunst cultuur vitalis horst kronehoef 2014  
Kunst cultuur vitalis horst kronehoef 2014  

http://www.vitalisgroep.nl/images/downloads/Kunst_cultuur_Vitalis_Horst-Kronehoef_2014.pdf

Advertisement