Page 1

VITALIS berckelhof

Kunst& CULTUUR programma 2014


2222 COLOFON

5 Voorwoord

-------------------------------------------Deze uitgave is tot stand gekomen met de inzet van veel collega’s. Allen bedankt daarvoor! -------------------------------------------Eindredactie Linda van den Heuvel -------------------------------------------Vormgeving Volle-Kracht concept, ontwerp en organisatie -------------------------------------------Foto’s Foto’s door Guus Maas, mede­werkers van Vitalis Berckelhof, diverse artiesten, Fotografie covers Vincent van den Hoogen -------------------------------------------Drukwerk Drukkerij Schrijen-Lippertz -------------------------------------------Uitgave Vitalis Berckelhof Generaal Cronjéstraat 3 5642 MH Eindhoven --------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

januari 2014

8 Diverse ------------------------------------------------------------------------

14 Uitgelicht ------------------------------------------------------------------------

16 Wekelijks terugkerende activiteiten ------------------------------------------------------------------------

20 Programma 2014 ------------------------------------------------------------------------


Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het programmaboek Kunst & Cultuur van Vitalis Berckelhof voor 2014. Een programma waar­ van wij hopen en verwachten dat het u iets extra’s biedt waaraan u volop plezier zult beleven. Met Kunst & Cultuur willen wij niet alleen plezier en genoegen aanreiken, maar ook mogelijkheden voor nieuwe ontmoetingen en zinvolle contacten. Een afwisselend en boeiend cultuurprogramma draagt bij aan de kwaliteit van leven waar wij als organisatie voor staan. Het vormt de basis van onze identiteit en ondersteunt de kernwaarden van de Vitalis missie en visie: Ertoe doen – Zelf doen en Meedoen. Het programmaboek 2014 is een leidraad voor de maandelijkse en wekelijkse momenten waarvan wij hopen dat u zult genieten of die u uitnodigen tot actieve deelname. Want wat is een optreden zonder publiek?

Als u verder bladert zult u zien dat het programma bestaat uit structurele activiteiten, kunstzinnige projecten en exposities. Samenwerking met andere cultuurorganisaties zal de komende jaren uitgebreid en versterkt worden. Zo is er al een samenwerking met het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven en met het Parktheater, met wie onder andere plannen zijn voor het organiseren van een operacursus. Kortom, voor iedereen is er wat te beleven. Ik hoop dat u gaat genieten van de vele activiteiten en exposities die u aangeboden worden.

Léon G.W. Savelkoul directeur

5


KUNST EN CULTUUR IN VITALIS BERCKELHOF Vol trots presenteren wij ook dit jaar weer het Kunst en Cultuur programma van Vitalis Berckelhof. Het uitgangspunt van Vitalis is: ‘ruimte voor een eigen leven’. Onze organisatie staat voor een goede kwaliteit van leven voor onze cliënten en de ruimte om dit zelf in te vullen. De drie kernwaarden ‘ertoe doen, zelf doen, meedoen’ vormen de visie voor Vitalis voor jaren 2012-2015. De missie is gecompleteerd met de woorden ‘betrouwbaar, blij en bijzonder’. Team activiteitenbegeleiding heeft zich hierdoor laten inspireren voor het jaarprogramma van 2014. Wij hebben getracht een programma samen te stellen dat voldoet een de wensen, interesses en behoefte van de cliënten van Vitalis Berckelhof. U kunt dit jaar weer deelnemen aan verschillende wekelijks terugkerende activiteiten zoals het kienen, het sjoelen, het dansen en bewegen op muziek en de literaire salon. U hoeft zich voor deze activiteiten vooraf niet aan te melden of in te schrijven. U komt wanneer u zin en tijd heeft!

Er is ook een gevarieerd programma met ontspanningsactiviteiten die in 2014 voor u georganiseerd worden. Het programma bestaat uit een scala van groot- en kleinschalige activiteiten, culinaire activiteiten en diners, muzikale activiteiten, culturele activiteiten en activiteiten buiten. Kortom voor ieder wat wils! In deze programmagids vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden tot en met de maand augustus 2014. Omdat wij voor de toekomst steeds meer aan willen sluiten bij externe partijen voor Kunst en Cultuur loopt dit programma tot september. De volgende programmagidsen zullen lopen van september tot september, wat beter aansluit bij bijvoorbeeld de theaterprogramma’s. Wij heten u en uw familie en vrienden ook in 2014 weer van harte WELKOM bij de activiteiten. Team activiteitenbegeleiding

7


DIVERSEN Deelname aan de activiteiten van Vitalis Berckelhof In het programma in dit boek staan alle activiteiten van Vitalis Berckelhof beschreven variërend van een muzikaal optreden, een filmmiddag tot een carnavalontbijt en themaweek. Deze activiteiten worden tot in de puntjes georganiseerd en zijn vaak voorzien van aankleding in het thema, met koffie of thee en een culinaire lekkernij in de pauze. Voor de activiteiten betaald u een kostendekkende prijs. Dit wordt gebruikt om bijvoorbeeld de artiesten, materialen, hapjes en koffie en thee te betalen. Om het betalen bij activiteiten makkelijk te maken gebruikt u in Vitalis Berckelhof de strippenkaart. Minimaal een week voor de aanvang van de activiteit kunt u op de prikborden in de hal of de informatieborden in de liften, affiches vinden met meer informatie over de activiteit. Op de affiches staan naast een omschrijving van de activiteit, de datum, plaats en tijd van de activiteit, ook het aantal te betalen strippen en de eventuele inschrijfdatum. Voor sommige activiteiten vragen wij u om vooraf in te schrijven. Dit heeft te maken met de bestellingen die voor een activiteit gedaan moeten worden, zodat er vooraf ingeschat kan worden hoeveel personen er

8 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

aan de activiteit deelnemen, zoals bij een diner. U ontvangt bij inschrijving een toegangskaartje, het toegangskaartje is uw bewijs van inschrijving. De activiteiten die georganiseerd worden zijn afgestemd op de behoefte en wensen van de cliënten die woonachtig zijn in Vitalis Berckelhof. Natuurlijk zijn familie, vrienden, kennissen en buurtbewoners ook allen van harte welkom om aan de activiteiten deel te nemen. U kunt daarom gerust uw familie of vrienden uitnodigen om samen aan een activiteit deel te nemen!

Gebruik strippenkaart De strippenkaart is een makkelijk betaalmiddel dat gebruikt wordt bij de activiteiten van Vitalis Berckelhof. Iedereen die wil deelnemen aan een activiteit (cliënten, bezoekers, familie) kan een strippenkaart kopen bij de receptie. De betaling van de kaart gaat via uw rekening, dit betekend dat er geen contant geld meer aan te pas hoeft te komen, “gemakkelijk, veilig en snel”. De strippenkaarten zijn verkrijgbaar in kaarten van 2, 5 en 10 strippen.


Op het moment dat u deelneemt aan een activiteit laat u de strippen van uw kaart schrijven. Dit gebeurd simpelweg door deze met een pen af te tekenen, waarna u betaald heeft. Het aantal strippen dat u betaald voor deelname aan de activiteit worden vooraf op de affiches vermeld. Intramurale cliënten krijgen een deel van de activiteiten vanuit de AWBZ-zorg vergoed. Daarom ontvangen deze cliënten maandelijks een gratis strippenkaart via de brievenbus. Deze gratis strippenkaart is persoonlijk en op naam en hierdoor niet overdraagbaar aan anderen. Tijdens deelname aan een activiteit is het gebruik en betaling met de strippenkaart gelijk aan de overige cliënten en bezoekers. Hierdoor is er eenduidigheid en betaald iedereen bij deelname aan een activiteit altijd hetzelfde aantal strippen.

Dagverzorging De dagverzorging is een dagbesteding, gericht op mensen met een psychogeriatrische problematiek. Cliënten met een indicatie voor de dagverzorging kunnen hier aan deelnemen. In 2014 kunt u een dagprogramma verwachten wat aansluit bij uw persoonlijke wensen, interesses en mogelijkheden.

In onze sfeervolle ruimte heerst een ongedwongen sfeer, waar alle ruimte is voor ieders persoonlijke behoeften. Deskundige begeleiding staat borg voor een breed scala aan activiteiten. De dag beginnen we met het lezen van de krant onder het genot van een kopje koffie/thee. Daarna vindt er een activiteit plaats gericht op uw interesses. Tussen de middag wordt gezamenlijk de warme maaltijd gebruikt in het restaurant. Na de maaltijd hebt u even de tijd om te rusten, waarna we nog een activiteit in de middag aanbieden. De activiteiten variëren van Meer Bewegen Voor Ouderen, spelen op het gebied van geheugentraining, kook- en bakactiviteiten, creatieve activiteiten zoals kaarten maken, handwerken e.d., muziekactiviteiten, verwenactiviteiten, ontspanningsactiviteiten en nog veel meer. Bij het aanbieden van deze activiteiten maken we tevens gebruik van diverse thema’s zoals de vier jaargetijden, de feestdagen en de themaweken die binnen Vitalis Berckelhof georganiseerd worden. Sommige activiteiten kan men individueel doen en andere activiteiten in groepsverband. Naast de activiteiten die u geboden worden op de dagverzorging kunt u ook deelnemen aan de algemene activiteiten van Vitalis Berckelhof.

9


Wonen aan de Cronjéstraat Wonen aan de Cronjéstraat is een kleinschalige woonvorm voor dementerende ouderen binnen Vitalis Berckelhof. Binnen het kleinschalig wonen worden er dagelijks verschillende activiteiten aangeboden die variëren van de krant voorlezen en een beautymiddag tot muziekmiddagen en ontspanningsactiviteiten. Wekelijks wordt er op dinsdagmiddag een kienactiviteit georganiseerd door vrijwilligers, er kunnen dan mooie prijzen gewonnen worden. Op woensdag is er een enthousiaste groep vrijwilligers die onder begeleiding van een activiteitenbegeleidster ontspanningsactiviteiten organiseren. Dit kan variëren van bloemschikken tot cake bakken of gezelschapspelletjes doen. Verschillende keren per maand is er op maandagochtend een viering in de gezamenlijke ruimte. Elke donderdagmiddag is er een muzikale activiteit met herkenbare liedjes onder begeleiding van een vrijwilliger met haar gitaar. Wekelijks worden er op maandag, donderdag en vrijdag clubactiviteiten ingepland o.a. kunst en cultuur, natuurclub, kookclub en Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO). In 2014 komen een MiMakkus clown en de peuters van Korein de afdeling regelmatig een gezellig en bijzonder bezoek brengen. Ook kunt u in 2014 een aantal bijzondere activiteiten verwachten, zoals de feestelijke Paasviering, de Kerstbrunch, high tea en uitstapjes. Wonen aan de Cronjéstraat werkt met een activiteitenprogramma dat afgestemd is op de behoefte en

10 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

interesses van de cliënten. Het aanbod is per woning verschillend en is wekelijks te vinden op de prikborden op de woningen. Naast de activiteiten die geboden worden op kleinschalig wonen kunnen de bewoners met hun familie deelnemen aan de algemene activiteiten van Vitalis Berckelhof.

Dagtochten Vitalis Vitaal Vakantie biedt voor u een uitgebreid programma aan dagtochten. Vitaal Vakantie beschikt over een eigen touringcar en komt u voor de deur ophalen en brengt u ook weer thuis. De bus is geschikt voor rolstoelen en ingericht met een keuken en toilet. Familie of kennissen kunnen eventueel als uw begeleiding mee. Iedere maand bezorgt Vitaal Vakantie binnen Vitalis Berckelhof huis aan huis een dagtochtenprogramma. Twee maal per maand wordt er een dagtocht georganiseerd waarop u zich telefonisch in kunt schrijven. Het telefoonnummer van Vitaal Vakantie is: 040- 2969680.

Horeca Vitalis Berckelhof Openingstijden In het restaurant is zeven dag per week vanaf 9:30 uur in de ochtend een gastvrouw aanwezig tot en met 16:30 uur. We staan klaar om u een kopje koffie of thee serveren! Ook is er een kleine kaart aanwezig, waarvan u gebruik kunt maken onder het genot


van een drankje samen met uw familie, vrienden of kennissen. De keuken is geopend van 09.30 uur tot 16.15 uur.

abonnement heeft en u geen gebruik maakt van de dagelijkse maaltijd op die dag, dan betaalt u 9.50 euro. Uw gasten betalen 17.50 euro. Ontvangst met een drankje, wij serveren een kopje koffie na.

Warme maaltijd We serveren ’s middags een warme maaltijd vanaf 12:15 uur. U heeft de keuze uit twee maaltijden. Dit kunt u op het moment zelf aangeven.

Catering Heeft u iets te vieren? In het restaurant kan de gastvrouw u informeren over alle mogelijkheden. Denk hierbij aan drankjes, gebak, koude en warme hapjes maar ook aan een buffet dat er geserveerd kan worden.

Culinaire Capriolen 2014 een jaar waarin we in Vitalis Berckelhof vele culinaire middagen en avonden gaan organiseren, waarbij u de gelegenheid heeft om met uw gasten aan te sluiten. In het onderstaande overzicht vind u de Culinaire Capriolen op een rijtje, zodat u zich tijdig aan kunt melden!

Zondags Ontbijt Iedere derde zondag van de maand kunt u in het restaurant komen genieten van een luxe zondags ontbijt. Natuurlijk kunt u ook gasten uitnodigen om samen met hen ,aan een eigen tafeltje, te genieten van uw ontbijt. Voor het ontbijt betaald u 2.50 euro, uw gasten kunnen voor 3.50 euro per persoon mee-eten.

Klein culinair Iedere tweede dinsdag van de maand kunt u komen genieten van een kleine culinaire lekkernij voor maar 2,50 euro.

Geestelijke verzorging Elk mens doet in zijn leven allerlei ervaringen op en denkt daar over na, geeft dat betekenis. Elk mens heeft een geestelijk leven. Soms is het fijn als iemand op die weg een eindje met je meeloopt. De geestelijk verzorgers in Peppelrode zijn daar in getraind.

----------------------------------------------------------------Woensdag 22 januari Snertmiddag ----------------------------------------------------------------Woensdag 12 februari Olympisch diner ----------------------------------------------------------------Maandag 3 maart Carnaval ontbijt ----------------------------------------------------------------Maandag 28 april Oranjediner ----------------------------------------------------------------Donderdag 22 mei Aspergediner ----------------------------------------------------------------Dinsdag 24 juni WK Braziliaans diner ----------------------------------------------------------------Dinsdag 19 augustus Spaanse avond -----------------------------------------------------------------

Gesprek

- U kunt reserveren voor de culinaire capriolen tot een week van te voren, schrijf u en uw gasten tijdig in. - Kosten zijn 17.50 euro. Wanneer u een maaltijd-

Ontmoeting

U kunt een persoonlijk gesprek vragen, rechtstreeks met een van hen, of via de verzorging. Soms gaat dat gesprek over verlieservaringen, over het opgeven van zelfstandigheid of ouder worden. Natuurlijk kunt u er van opaan dat dit gesprek een vertrouwelijk karakter heeft.

Op diverse afdelingen binnen Vitalis Peppelrode

11


organiseren de geestelijk verzorgers heel regelmatig gespreksgroepen. In deze groep staat de ontmoeting met anderen centraal.

Viering Elke week vindt in de grote zaal van de Carrousel een viering plaats waarin iedereen welkom is. We lezen uit de Bijbel en vieren op eigen wijze de maaltijd van Jezus en zijn vrienden. Ook in deze vieringen staat verbondenheid centraal.

Afscheidsritueel Op verzoek zijn de geestelijk verzorgers beschikbaar voor de ziekenzegen of een ander afscheidsritueel rond het levenseinde.

Uitvaartdienst Als u dat wenst bestaat de mogelijkheid dat de geestelijk verzorger de afscheidsdienst leidt. Vraagt u hen gerust naar de mogelijkheden.

Herdenkingsdiensten Tweemaal per jaar verzorgen ze een herdenkingsdienst voor de nabestaanden van overleden bewoners. Dit zijn druk bezochte bijeenkomsten in de avond. De geestelijk verzorgers van Vitalis Peppelrode zijn Petra Speelman en Hans van de Laar

12 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Ankerpunt voor de wijk Open staan voor wijkbewoners, bewoners van Vitalis Berckelhof en wijkbewoners in contact brengen met elkaar, van elkaars kwaliteiten gebruik maken; dat zijn de speerpunten van Ankerpunt voor de wijk, Vitalis Berckelhof. Ankerpunt voor de wijk is een project dat bij meerdere locaties van Vitalis actief is. Met het project willen we bereiken dat ook steeds meer wijkbewoners zich welkom voelen bij Vitalis. Er wordt gekeken hoe er samen gewerkt kan worden met andere organisaties uit de wijk zoals basisschool de Boschakker, Aygan Zorg, OVAA en Litha’s Local. Wijkbewoners kunnen aanschuiven in het restaurant of meedoen met de aangeboden activiteiten. In de toekomst zullen we steeds meer activiteiten samen gaan organiseren.


Exposities In 2014 kunt u verschillende exposities in Vitalis Berckelhof verwachten. Een expositie is een tentoonstelling van een kunstobject. Vitalis Berckelhof wil graag kunstenaars hun werken ten toon laten stellen binnen de locatie. U kunt hierbij denken aan schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en fotografie. De kunstwerken zullen in de hal en gangen op de begane grond van de locatie tentoongesteld worden. U, uw familie en de bezoekers van Vitalis Berckelhof kunnen de kunst komen bezichtigen. Tijdens de expositie kunt u op de informatie borden meer informatie lezen over de kunstenaar en de tentoongestelde objecten.

Programma Het kan voorkomen dat activiteiten, tijden of datums in deze programmagids gewijzigd worden of dat er extra activiteiten aangeboden worden die niet zijn opgenomen in de programmagids.

13


UITGELICHT BUITENgewoon ACTIEF Leg uw krant maar weg en zet uw tv maar uit. In het voorjaar en in de zomer organiseren wij voor u allerlei actieve activiteiten buiten. Deze zomer kunt u weer deelnemen aan de jaarlijkse avond wandel driedaagse. In juni zullen er weer drie mooie wandelroutes voor u uitgezet worden. De laatste avond sluiten we af met het traditionele “Blarenbal”, waarbij de wandelaars feestelijk onthaald worden en kunnen genieten van een gezellige, muzikale avond. Na de enthousiaste reacties op de fietstochten in 2013 hebben we ook dit jaar weer een aantal mooie tochten voor u gepland. Van mei tot en met augustus kunt u maandelijks genieten van mooie routes door bekende straten, langs bekende gebouwen en groene parken. Wij zullen tijdens iedere tocht een van de Vitalislocaties bezoeken. U kunt onder het genot van koffie of thee met iets lekkers kennis maken met een andere locatie. Nieuw op het programma is het “marktbezoek” waar u van april tot en met augustus aan kunt deelnemen. Maandelijks wordt er een gezamenlijk bezoek aan de markt op de Generaal Bothastraat georganiseerd. “Gezellig even samen naar de markt”.

Natuurlijk wordt er bij deze activiteiten ook gedacht aan de minder mobiele cliënten. U kunt ook met uw rollator of rolstoel deelnemen aan de wandeldriedaagse en het marktbezoek. Daarbij zorgen wij ook voor begeleiding die u kan ondersteunen of uw rolstoel kan duwen. Aan de fietstochten kunt u ook deelnemen met uw scootmobiel. Kortom, deze zomer is Vitalis Berckelhof BUITENgewoon ACTIEF.

Filmmarathon In de maand februari kunt u iedere maandagmiddag genieten van een film. Wij willen graag weten welke film u graag ziet en daarom kunt u hier ook uw stem over uitbrengen. Iedere maandag staat de filmmiddag in een ander thema en zal er ook in dat genre een film voor u gedraaid worden. De thema’s zijn: komedie, romantiek, spanning en uit de oude doos. Door middel van een “stembriefje” die via uw brievenbus ontvangt kunt u stemmen en meebeslissen welke film er voor u gedraaid gaat worden.


Groot letter festival Het Groot Letter Festival is het eerste literair festival in Eindhoven op meerdere locaties. Vijf Vitalis locaties veranderen voor één dag in podia voor literaire voordrachten, gesprekken met auteurs, en optredens van singer-songwriters. In de liften, de gangen en de huiskamers dragen dichters voor, in de zalen vinden schrijfworkshops plaats, en de entree wordt omgebouwd tot boekwinkel (mét signeersessies!). Poëtische pendelbussen zullen de bewoners en bezoekers vervoeren tussen de festivallocaties. Vitalis Berckelhof is een van de vijf locaties waar het festival georganiseerd gaat worden, u zit er dus middenin! Mede mogelijk gemaakt door: FondsNutsOhra, Plint, Garden Mania, Polare, BKKC, Fonds Sluyterman van Loo, Provincie Noord-Brabant, RCOAK en VSBfonds.

15


WEKELIJKS TERUGKERENDE ACTIVITEITEN De wekelijkse activiteiten zijn voor wijkbewoners en alle cliënten van Vitalis Berckelhof. Alle activiteiten zijn vrij te bezoeken, u hoeft zich niet van vooraf aan te melden of in te schrijven voor een activiteit. U komt wanneer u daar zelf zin in heeft!

IEDERE MAANDAG Dansen en bewegen op muziek 14:30 - 15:15 uur / activiteitenruimte van Kleinschalig Wonen Onder begeleiding van een danslerares wordt er gezamenlijk gedanst. Op het ritme van de muziek bent u gezond in beweging. De dansen worden uitgevoerd vanuit de stoel of staand achter uw stoel en zijn speciaal afgestemd op senioren. Kosten: 1 strip

Gezelschapsavond 19:00 - 21:00 uur / restaurant Deze avond heeft als doel: gezellig samen zijn. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u gezellig komen “buurten” met andere cliënten. Kosten: 1 strip

16 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

IEDERE DINSDAG Literaire Salon 14:30 - 16:00 uur /vergaderruimte (om de week) In de Literaire Salon bespreken we iedere twee weken een aantal korte verhalen en gedichten. Eerst lezen we ze gezamenlijk en daarna bekijken we wat we mooi, lelijk, indrukwekkend of herkenbaar vinden aan de teksten. Ook als u slechtziend bent kunt u deelnemen aan de Literaire Salon: alle teksten worden voorgelezen. Schuif aan en lees mee! Literaire kennis is niet vereist. De Literaire Salon komt om de week op dinsdag bij elkaar in de vergaderruimte, onder begeleiding van Noortje Kessels, literatuurwetenschapper. Kosten 3 euro te betalen bij Noortje

Kienen 19:15 - 21:15 uur / restaurant Tijdens deze kienavond kunt u kienen voor mooie prijzen. Tussendoor is er een pauze waarbij er tijd is voor een praatje en gezelligheid. Kosten: 1 strip


17


IEDERE WOENSDAG

IEDERE DONDERDAG

Creatieve club

Begeleiding bij de beweegtuin

10:30 - 12:00 uur / restaurant Deze creatieve club wordt georganiseerd en begeleid door Litha’s Local. U kunt op een ontspannen en gezellige manier creatief bezig zijn en er zullen verschillende technieken beoefend worden. U kunt hierbij zelf aangeven wat u graag wil doen. Kosten: 1 strip

15:00 - 16:00 uur / beweegtuin, buiten naast Vitalis Berckelhof U kunt onder begeleiding gebruik maken van de beweegtoestellen in de beweegtuin. De begeleiding wordt verzorgd door “De beweegwinkel”. Er wordt een complete les voor u georganiseerd met verschillende beweegoefeningen op maat. Bij slecht weer wordt er een binnen programma georganiseerd. Kosten: gratis

Koersballen 14:30 - 16:30 uur / gang voor het restaurant Koersballen wordt in teams gespeeld en lijkt een beetje op jeu de boules. Doordat de ballen een ongelijk gewicht hebben moeten ze met een bocht gegooid worden. Bij het gooien moet de bal naar het juiste punt “koersen”. Degene die de bal het dichtst bij heeft liggen wint de spelronde. Kosten: 1 strip

Sjoelen 19:00 - 21:00 uur / restaurant Iedere woensdagavond wordt er een sjoelcompetitie georganiseerd. U kunt daarbij verschillende rondes meespelen. Naast het sjoelen is vooral het gezellig samen zijn op deze avond belangrijk. Kosten: 1 strip

18 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Koor 18:30 - 19:30 uur / restaurant Onder leiding van een dirigent worden er allerlei liedjes gezongen. Over het algemeen zijn dit herkenbare Nederlandse liedjes, ook worden er rond bijvoorbeeld de Sinterklaas of de kerst themaliedjes gezongen. Het koor wordt begeleidt door accordeonen/of pianomuziek. Het koor treedt ieder kwartaal op in het restaurant. Kosten: 1 strip


IEDERE VRIJDAG Kienen 14:30 - 16:00 uur / restaurant Op vrijdagmiddag wordt er stuivertjes-kienen georganiseerd. Per spelronde zet iedere deelnemer 5 cent in. De persoon die het eerst kien heeft wint alle stuivertjes. Kosten: 1 strip

OVERIGE Biljarten Tijdens de openingstijden van het restaurant kan er gebiljart worden. Met uitzondering van de tijden waarop er een activiteit in het restaurant plaatsvindt en het moment waarop de middagmaaltijd geserveerd wordt. Kosten: gratis

Beweegtuin

Bibliotheek Binnen Vitalis Berckelhof is er een bibliotheekpunt gevestigd. In de bibliotheek kunt u met uw bibliotheekpas boeken, luisterboeken, tijdschriften of dvd’s huren. Tevens kunt u gebruik maken van de computer met internet, printer en kopieerapparaat. De bibliotheek is geopend van 08:00 uur tot 20:00 uur en is gebaseerd op zelfbediening. Dagelijks is er van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:30 uur een vrijwilliger aanwezig om hulp te bieden en vragen te beantwoorden. Kosten: U moet lid van Bibliotheek Eindhoven zijn.

Ontwikkelingen Op dit moment is het team activiteitenbegeleiding druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe wekelijkse activiteiten. Deze zullen in de loop van 2014 gaan starten, maar staan nog niet vermeldt in dit jaarprogramma. Op het moment dat we een nieuwe activiteit starten wordt u op de hoogte gebracht via de informatieborden in de liften en hal en via het Berckelhof Nieuws. Ook als er gedurende het jaar wijzigingen zijn in het hier gemelde programma leest u dat op deze plaatsen.

De beweegtuin bestaat uit verschillende beweegtoestellen speciaal voor senioren. De toestellen liggen in het parkje naast Vitalis Berckelhof. U kunt vrij gebruik maken van de toestellen in de beweegtuin wanneer u zelf wil. Donderdagmiddag van 15:00 uur tot 16:00 uur wordt er gratis begeleiding gegeven in een groepsles.

19


januari& februari


ZONDAG 5 JANUARI

DONDERDAG 9 JANUARI

ZONDAG 19 JANUARI

Zondagmiddag optreden

Feestelijke Nieuwjaarsreceptie

Zondags ontbijt

14:30 -16:00 uur / restaurant

10:00 - 11:30 uur / restaurant

Dhr. Tieleman komt voor u een optreden verzorgen op zijn keyboard. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren Kosten: gratis

Tijdens de nieuwjaarsreceptie bent u samen met de vrijwilligers van Vitalis Berckelhof van harte welkom. We zullen samen proosten op het nieuwe jaar. Kosten: gratis

Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreid zondags ontbijt in het restaurant. Kosten: 2,50 euro

MAANDAG 6 JANUARI Nieuwjaarsconcert 14:30 - 16:30 uur / restaurant Seniorenorkest “Sonore” uit Son en Breugel komt deze eerste week van het jaar 2014 goed inluiden met een nieuwjaarsconcert. Het seniorenorkest bestaat dit jaar 22 jaar en heeft inmiddels in de regio een grote bekendheid gekregen en verzorgt optredens in verzorgingshuizen, en doen mee aan festivals. “Sonore” is het synoniem voor welluidend, dus dat beloofd wat. Kosten: 2 strippen

DINSDAG 14 JANUARI

09:00 - 11:00 uur / restaurant

MAANDAG 20 JANUARI

Klein Culinair

Optreden van “Het Molijnkoor”

14:30 - 16:30 uur / restaurant

14:30 - 16:00 uur / restaurant

De koks van Vitalis Berckelhof verzorgen voor u een heerlijke lekkernij. Kosten: 2,50 euro

Het Molijnkoor, het huiskoor van Vitalis Berckelhof, treedt deze middag voor u op. Voorheen lag onze locatie aan de Molijnstraat en werd daarom in de volksmond vaak “de Molijn” genoemd. Ons eigen koor heeft daarom de naam: Het Molijnkoor. Het koor bestaat uit cliënten van Vitalis Berckelhof en wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers, Henk van Breugel en Jan Schampers. Naast het luisteren naar het koor kunt u ook zelf vanaf uw eigen plaats meezingen. Kosten: 1 strip

Literaire Salon 14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Verlies uzelf in de verhalenwereld van de grote literatoren. Nederlandse en buitenlandse auteurs, ze komen allemaal aan bod in de Literaire Salon. Kosten: 3 euro

21


WOENSDAG 22 JANUARI

ZONDAG 2 FEBRUARI

DINSDAG 4 FEBRUARI

Culinaire Capriolen Snertmiddag

Zondagmiddag optreden

Kennismakingsbijeenkomst nieuwe cliënten

Vanaf 16:00 uur / restaurant

Dhr. Tieleman komt voor u een optreden verzorgen op zijn keyboard. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Kosten: gratis

Kom genieten van een gezellige winterse middag met warme snert. De snert wordt voor u geserveerd met roggebrood met zult of spek. Daarnaast kunt u genieten van gezellige muziek en warme chocolademelk met rum en slagroom. Kosten: 17.50 euro

DINSDAG 28 JANUARI Literaire Salon 14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Deze week is het weer Gedichtendag! Dit jaar is het thema ‘verwondering’. Laat u in deze Literaire Salon verrassen door bevreemdende gedichten. Kosten: 3 euro

22 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

14:30 - 16:00 uur / restaurant

MAANDAG 3 FEBRUARI Filmmarathon Thema Komedie 14:30 - 16:30 uur / restaurant In de maand februari kunt u iedere maandagmiddag genieten van een film. Door middel van een “stembriefje” die via uw brievenbus ontvangt kunt u stemmen en meebeslissen welke film er voor u gedraaid gaat worden. Iedere filmmiddag heeft een eigen thema. Kosten: 1 strip

10:30 - 11:30 uur / restaurant Voor deze bijeenkomst wordt u uitgenodigd indien u afgelopen kwartaal in Berckelhof bent komen wonen. Kennismaken staat hierbij centraal, zowel met elkaar als met de locatie. Tijdens deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven en is er gelegenheid om vragen te stellen. Kosten: gratis

MAANDAG 10 FEBRUARI Filmmarathon Thema Romantiek 14:30 - 16:30 uur / restaurant In de maand februari kunt u iedere maandagmiddag genieten van een film. Door middel van een “stembriefje” die via uw brievenbus ontvangt kunt u stemmen en meebeslissen welke film er voor u gedraaid gaat worden. Iedere filmmiddag heeft een eigen thema. Kosten: 1 strip


DINSDAG 11 FEBRUARI

MAANDAG 17 FEBRUARI

MAANDAG 24 FEBRUARI

Klein Culinair

H&A mode modeshow

14:30 - 16:30 uur / restaurant

10:00 - 11:45 uur / restaurant

Filmmarathon Thema “Uit de oude doos”

De koks van Vitalis Berckelhof verzorgen voor u een heerlijke lekkernij. Kosten: 2,50 euro

H&A mode bezoekt onze locatie met hun mode. Tijdens een show zullen de modellen de kleding voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf te kopen. Kosten: gratis

Literaire Salon 14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Onder het genot van een kopje koffie of thee lezen we spannende verhalen en ontroerende gedichten. Schuif aan en lees mee! Kosten: 3 euro

ZONDAG 16 FEBRUARI Zondags ontbijt 09:00 - 11:00 uur in het restaurant Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreid zondags ontbijt in het restaurant. Kosten: 2,50 euro

Filmmarathon Thema Spanning

14:30 - 16:30 uur /restaurant In de maand februari kunt u iedere maandagmiddag genieten van een film. Door middel van een “stembriefje” die via uw brievenbus ontvangt kunt u stemmen en meebeslissen welke film er voor u gedraaid gaat worden. Iedere filmmiddag heeft een eigen thema. Kosten: 1 strip

14:30 - 16:30 uur / restaurant In de maand februari kunt u iedere maandagmiddag genieten van een film. Door middel van een “stembriefje” die via uw brievenbus ontvangt kunt u stemmen en meebeslissen welke film er voor u gedraaid gaat worden. Iedere filmmiddag heeft een eigen thema. Kosten: 1 strip

DINSDAG 25 FEBRUARI Literaire Salon 14:30 - 16:00 uur in de vergaderruimte Lezen wordt een feestje in de Literaire Salon. Ontmoet andere literatuurliefhebbers en wissel leeservaringen uit. Kosten: 3 euro

23


VRIJDAG 28 FEBRUARI Carnavalsavond met Triple-X 19:00 - 21:00 uur / restaurant Waar is uw feestneus, want op de deur staat geschreven, vanavond is het carnaval. Trek uw boerenkiel maar vast aan want deze avond gaan we carnaval vieren! Samen met Triple-X is de carnavalsavond ieder jaar weer een gezellige gebeurtenis. Triple-X is een groepje van drie muzikanten die muziek en zang brengen en er echt een feestje van maken. Het is weer tijd voor de polonaise. Kosten: 2 strippen

24 Kunst- en Cultuurprogramma 2014


maart& april


ZONDAG 2 MAART

WOENSDAG 5 MAART

Zondagmiddag optreden

Haringhappen

14:30 - 16:00 uur / restaurant

Onder het genot van haring met uitjes sluiten we ook dit jaar de carnaval af met het traditionele haringhappen Kosten: 2 strippen

Dhr. Tieleman komt voor u een optreden verzorgen op zijn keyboard. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Kosten: gratis

MAANDAG 3 MAART Carnaval ontbijt 9:00 - 11:00 uur / restaurant Deze ochtend wordt er voor u een uitgebreid ontbijt in carnavals sfeer en outfit geserveerd. Blaasorkest “De Doornakkers Muzikanten” zullen zorgen voor een echte carnavalssfeer. Na het ontbijt wordt er samen geproost en kan er meegezongen, gedeind en gedanst worden! Kosten: 3 strippen

14:30 - 16:30 uur / restaurant

MAANDAG 10 MAART Liandora modeverkoop 14:30 - 16:30 uur / restaurant Liandora verkoopt klassieke nachtmode, ondermode en lingerie voor zowel dames als heren. Kosten: gratis

DINSDAG 11 MAART Klein Culinair 14:30 - 16:30 uur / restaurant De koks van Vitalis Berckelhof verzorgen voor u een heerlijke lekkernij. Kosten: 2,50 euro

26 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Literaire Salon 14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Van 8 t/m 16 maart is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema ‘reizen’. Daarom in deze Literaire Salon verhalen en gedichten over reizen, thuisblijven en de vraag: wat doet reizen met een mens? Kosten: 3 euro

ZONDAG 16 MAART Zondags ontbijt 09:00 - 11:00 uur / restaurant. Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreid zondags ontbijt in het restaurant. Kosten: 2,50 euro


VRIJDAG 21 MAART & ZATERDAG 22 MAART NLdoet NL doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Wij hopen dat er ook dit jaar weer enthousiaste vrijwilligers zijn om op onze locatie een activiteit uit te voeren. (meer informatie volgt nog). Kosten: gratis

ZATERDAG 22 MAART St. Petersburg Quartet 14:30 - 16:30 uur / restaurant Het St. Petersburg Quartet werd in 1992 opgericht door vier in Nederland woonachtige Russische muzikanten die allen aan Russische conservatoria hebben gestudeerd. Ook in Nederland hebben ze al een flinke staat van dienst opgebouwd, ondermeer bij het Brabant Orkest. Kosten: 1 strip

DINSDAG 25 MAART

ZONDAG 6 APRIL

Literaire Salon

Zondagmiddag optreden

14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte

14:30 - 16:00 uur / restaurant

Doe leestips op in de Literaire Salon! Leer nieuwe genres, auteurs en boeken kennen en laat u inspireren om verder te lezen. Kosten: 3 euro

Dhr. Tieleman komt voor u een optreden verzorgen op zijn keyboard. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Kosten: gratis

DINSDAG 1 APRIL

MAANDAG 7 APRIL

Optreden “The Music Lovers”

Germamode

14:30 - 16:30 uur / restaurant Kom genieten van een optreden van “The Music Lovers”. The Music Lovers zijn dames die graag zingen en begeleid worden door een pianiste. Kosten: 2 strippen

10:00 - 11:45 uur / restaurant Germamode bezoekt onze locatie met hun mode. Tijdens een show zullen de modellen de mode voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf te kopen. Kosten: gratis

27


DINSDAG 8 APRIL Klein Culinair 14:30 - 16:30 uur / restaurant De koks van Vitalis Berckelhof verzorgen voor u een heerlijke lekkernij. Kosten: 2,50 euro

Literaire Salon

Vitalis locaties veranderen voor één dag in podia voor literaire voordrachten, gesprekken met auteurs en optredens van singersongwriters. In de liften, de gangen en de huiskamers dragen dichters voor, in de zalen vinden schrijfworkshops plaats, en de entree wordt omgebouwd tot boekwinkel. Poëtische pendelbussen zullen u en bezoekers vervoeren tussen de festivallocaties. Meer informatie volgt nog.

ZONDAG 20 APRIL

MAANDAG 14 APRIL

DINSDAG 22 APRIL

Optreden van “Het Molijnkoor”

Literaire Salon

Zondags ontbijt 09:00 - 11:00 uur / restaurant Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreid zondags ontbijt in het restaurant. Kosten: 2,50 euro

14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Verlies uzelf in de verhalenwereld van de grote literatoren. Nederlandse en buitenlandse auteurs, ze komen allemaal aan bod in de Literaire Salon. Kosten: 3 euro

14:30 - 16:00 uur / restaurant

ZATERDAG 12 APRIL Groot letter festival 12:00 - 18:00 uur / heel Vitalis Berckelhof Een festival voor de locaties Brunswijck, Wilgenhof, Peppelrode, Vonderhof en Berckelhof. Het Grote Letter Festival is het eerste literair festival in Eindhoven op meerdere locaties. Vijf

28 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Het Molijnkoor, het huiskoor van Vitalis Berckelhof, treedt deze middag voor u op. Voorheen lag onze locatie aan de Molijnstraat en werd daarom in de volksmond vaak “de Molijn” genoemd. Ons eigen koor heeft daarom de naam: Het Molijnkoor. Het koor bestaat uit cliënten van Vitalis Berckelhof en wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers, Henk van Breugel en Jan Schampers. Naast het luisteren naar het koor kunt u ook zelf vanaf uw eigen plaats meezingen. Kosten: 1 strip

14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Onder het genot van een kopje koffie of thee lezen we spannende verhalen en ontroerende gedichten. Schuif aan en lees mee! Kosten: 3 euro


ZATERDAG 26 APRIL

MAANDAG 28 APRIL

Koningsdag aubade

Culinaire Capriolen Oranje diner

Vanaf 10:00 uur / restaurant 2013 was het laatste jaar waarin de feestdag op 30 april gevierd werd en als Koninginnedag bekend stond, vanaf 2014 heet de dag Koningsdag, en wordt deze dag gehouden op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Sinds 1980 wordt, wanneer Koninginnedag op een zondag valt, het de dag ervoor op een zaterdag gevierd. Dit blijft ook onder koning Willem Alexander gelden. In 2014 valt 27 april op een zondag en daarom zal de eerste Koningsdag op zaterdag 26 april 2014 worden gevierd. Zoals elk jaar wordt u verrast met een Koninklijke aubade. Kosten: 1 strip

Onze Koning Willem-Alexander is al weer een jaar onze vorst. Wij brengen u daarom deze avond een keur aan Koninklijke hapjes onder het genot van oranjebitter. Kosten: 17,50 euro

29


mei& juni


ZONDAG 4 MEI Zondagmiddag optreden

gitaar. Kortom, een gezellig optreden met meer dan voldoende gelegenheid om: in te haken, mee te zingen of dansen! Kosten: 2 strippen

MAANDAG 5 MEI Bevrijdingsconcert 14:30 - 16:00 uur / restaurant Bevrijdingsdag is de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. Door het gehele land worden doorgaans activiteiten georganiseerd. Elke stad en plaats heeft zijn eigen activiteitenprogramma waaronder vaak veel muziekfestiviteiten. Vandaag kunt in eigen huis genieten van een muzikaal optreden van Jan van Os. Het repertoire van Jan bestaat uit Nederlandse, Duitse en Engelstalige hits van nu en toen. Jan zingt deze liedjes live, en begeleidt zichzelf op zijn

Marktbezoek 10:00 - 11:30 uur / vertrek vanuit de hal

14:30 - 16:00 uur / restaurant Dhr. Tieleman komt voor u e en optreden verzorgen op zijn keyboard. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Kosten: gratis

DONDERDAG 8 MEI

DINSDAG 6 MEI Literaire Salon 14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Lezen wordt een feestje in de Literaire Salon. Ontmoet andere literatuurliefhebbers en wissel leeservaringen uit. Kosten: 3 euro

Kennismakingsbijeenkomst nieuwe cliënten 10:30 - 11:30 uur / restaurant. Voor deze bijeenkomst wordt u uitgenodigd indien u afgelopen kwartaal in Berckelhof bent komen wonen. Kennismaken staat hierbij centraal, zowel met elkaar als met de locatie. Tijdens deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven en is er gelegenheid om vragen te stellen. Kosten: gratis

Vindt u het gezellig om op donderdagochtend de markt te bezoeken en heeft u niet de mogelijkheid om dit zelfstandig te doen of vindt u het gewoonweg gezelliger om samen te gaan? Meldt u dan snel aan, want wij organiseren een gezamenlijk marktbezoek waar iedereen aan kan deelnemen, voor eventuele begeleiding wordt gezorgd. Kosten: 2 strippen

MAANDAG 12 MEI MarieChristien “Met een knipoog naar Maria” 14:30 - 16:30 uur / restaurant Mei is de Mariamaand. De Romeinen noemden de meimaand naar de moedergodin Maia. In de Middeleeuwen ontstond in Italië het gebruik om mei toe te wijden aan Maria, de Moeder Gods. Zangeres MarieChristien komt

31


voor u de mooiste Maria liedjes ter gehore brengen. De knipoog staat voor haar eigen Marialiedjes, maar ook voor een aantal klassiekers die samen met het publiek worden gezongen. Kosten: 2 strippen

DINSDAG 13 MEI

DINSDAG 20 MEI

VRIJDAG 30 MEI

Literaire Salon

Fietstocht, op bezoek bij‌

14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Doe leestips op in de Literaire Salon! Leer nieuwe genres, auteurs en boeken kennen en laat u inspireren om verder te lezen. Kosten: 3 euro

Klein Culinair 14:30 - 16:30 uur / restaurant De koks van Vitalis Berckelhof verzorgen voor u een heerlijke lekkernij. Kosten: 2,50 euro

ZONDAG 18 MEI Zondags ontbijt 09:00 - 11:00 uur / restaurant Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreid zondags ontbijt in het restaurant. Kosten: 2,50 euro

32 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

DONDERDAG 22 MEI Culinaire Capriolen Aspergediner Het aspergediner is een heerlijke start van de zomer. Wij serveren voor u gemarineerde asperges met zalm en verse asperges op Brabantse wijze, met een bijpassende wijn. Wilt u graag asperges met vis geef dit aan bij uw reservering. Kosten: 17,50 euro

14:00 uur / vertrek vanuit de hal Na het succes van de fietstochten in 2013 organiseren wij ook in 2014 verschillende fietstochten. Door bekende straten, langs bekende gebouwen en groene parken zullen wij weer de mooiste routes uitzetten. Wij zullen tijdens iedere tocht een van de Vitalislocaties bezoeken. U kunt onder het genot van koffie of thee met iets lekkers kennis maken met een andere locatie. Kosten: 2 strippen

ZONDAG 1 JUNI Zondagmiddag optreden 14:30 - 16:00 uur / restaurant Dhr. Tieleman komt voor u een optreden verzorgen op zijn keyboard. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Kosten: gratis


DINSDAG 3 JUNI

DONDERDAG 5 JUNI

DINSDAG 10 JUNI

Literaire Salon

Avond wandel driedaagse

Klein Culinair

18:30 uur / vertrek vanuit de hal

De koks van Vitalis Berckelhof verzorgen voor u een heerlijke lekkernij. Kosten: 2,50 euro

14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte Verlies uzelf in de verhalenwereld van de grote literatoren. Nederlandse en buitenlandse auteurs, ze komen allemaal aan bod in de Literaire Salon. Kosten: 3 euro

WOENSDAG 4 JUNI Avond wandel driedaagse 18:30 uur / vertrek vanuit de hal Vanavond start de wandel driedaagse van Vitalis Berckelhof. Komende drie dagen zal er steeds een mooie route gelopen worden rondom Vitalis Berckelhof. De routes zijn ook toegankelijk met de rollator of rolstoel. Ook wijkbewoners en familieleden zijn van harte uitgenodigd om mee te lopen. Kosten: 4 strippen voor 3 avonden

Tweede avond wandeling.

VRIJDAG 6 JUNI Avond wandel driedaagse -Blarenbal 18:30 uur / vertrek vanuit de hal De derde en tevens laatste avondwandeling van de wandel driedaagse. Met een Blarenbal als feestelijke afsluiting. Bij terugkomst worden de wandelaars door een orkest onthaalt en is er in het restaurant een gezellige muzikale avond om de avond wandel driedaagse af te sluiten.

14:30 - 16:30 uur / restaurant

DONDERDAG 12 JUNI Marktbezoek 10:00 - 11:30 uur / vertrek vanuit de hal Vindt u het gezellig om op donderdagochtend de markt te bezoeken en heeft u niet de mogelijkheid om dit zelfstandig te doen of vindt u het gewoonweg gezelliger om samen te gaan? Meldt u dan snel aan, want wij organiseren een gezamenlijk marktbezoek waar iedereen aan kan deelnemen, voor eventuele begeleiding wordt gezorgd. Kosten: 2 strippen

33


Start WK maand Tussen 12 juni en 13 juli worden de Wereldkampioenschappen voetbal gespeeld in Brazilië. Vitalis Berckelhof kleurt deze maand oranje en juicht Nederland naar de finale.

Nederlandse wedstrijden Deze maand kunt u de Nederlandse wedstrijden gezamenlijk op groot scherm kijken onder het genot van een hapje en drankje. Via de affiches in de liften en op het prikbord worden de datum en tijden van de wedstrijden bekend gemaakt. Kosten: 2 strippen

ZONDAG 15 JUNI

DINSDAG 17 JUNI

Zondags ontbijt

Literaire Salon

09:00 - 11:00 uur / restaurant

14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte

Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreid zondags ontbijt in het restaurant. Kosten: 2,50 euro

Onder het genot van een kopje koffie of thee lezen we spannende verhalen en ontroerende gedichten. Schuif aan en lees mee! Kosten: 3 euro

MAANDAG 16 JUNI

MAANDAG 23 JUNI

Euromode modeshow

Film “In Oranje”

Voetbal poule

10:00 - 11:45 uur / restaurant

14:30 - 16:30 uur / restaurant

Tijdens het WK voetbal wordt er een voetbalpoule georganiseerd waarbij u de wedstrijd uitslagen kunt voorspellen. De persoon die dit als beste doet, ontvangt een leuke prijs! Kosten: 2 strippen

Euromode bezoekt onze locatie met hun mode. Tijdens een show zullen de modellen de kleding voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf te kopen. Kosten: gratis

“In Oranje” is een Nederlandse familiefilm die helemaal past in de WK voetbal maand. De film draait om de twaalfjarige Remco, hij is een getalenteerd en fanatiek voetballertje met maar één droom: te mogen spelen in het Nederlands Elftal. Zelfs de tekst van het Wilhelmus kent hij al uit zijn hoofd. Zijn vader Erik is minstens net zo fanatiek in het coachen van Remco. Als zijn vader plotseling sterft, stort Remco’s wereld in. Hij heeft zelfs geen zin meer om te voetballen…. Kom deze middag onder het genot van een hapje en

34 Kunst- en Cultuurprogramma 2014


drankje kijken hoe deze film toch een gelukkig einde krijgt. Kosten: 2 strippen

DINSDAG 24 JUNI Culinaire Capriolen Braziliaans WK diner Onze Nederlandse voetbal jongens gaan weer hun best doen met het WK 2014 in BraziliĂŤ. Wij serveren deze avond voor u en mix van gerechten uit de deelnemende landen van het WK. Kosten: 17,50 euro

VRIJDAG 27 JUNI Fietstocht, op bezoek bij‌ 14:00 uur / vertrek vanuit de hal Na het succes van de fietstochten in 2013 organiseren wij ook in 2014 verschillende fietstochten. Door bekende straten, langs bekende gebouwen en groene parken zullen wij weer de mooiste routes uitzetten. Wij zullen tijdens iedere tocht een van de Vitalis locaties bezoeken. U kunt onder het genot van koffie of thee met iets lekkers kennis maken met een andere locatie. Kosten: 2 strippen

35


juLI& AUGUSTUS


DINSDAG 1 JULI

DINSDAG 8 JULI

MAANDAG 14 JULI

Literaire Salon

Klein Culinair

14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte

14:30 - 16:30 uur / restaurant

Prijsuitreiking voetbalpoule

Lezen wordt een feestje in de Literaire Salon. Ontmoet andere literatuurliefhebbers en wissel leeservaringen uit. Kosten: 3 euro

ZONDAG 6 JULI Zondagmiddag optreden 14:30 - 16:00 uur / restaurant Dhr. Tieleman komt voor u een optreden verzorgen op zijn keyboard. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren Kosten: gratis

De koks van Vitalis Berckelhof verzorgen voor u een heerlijke lekkernij. Kosten: 2,50 euro

DONDERDAG 10 JULI Marktbezoek 10:00 - 11:30 uur / vertrek vanuit de hal Vindt u het gezellig om op donderdagochtend de markt te bezoeken en heeft u niet de mogelijkheid om dit zelfstandig te doen of vindt u het gewoonweg gezelliger om samen te gaan? Meldt u dan snel aan, want wij organiseren een gezamenlijk marktbezoek waar iedereen aan kan deelnemen, voor eventuele begeleiding wordt gezorgd. Kosten: 2 strippen

10:30 - 11:30 uur / restaurant Bent u de winnaar? Vandaag sluiten we de WKmaand af en wordt de winnaar van de voetbal poule bekend gemaakt. Kosten: gratis

DINSDAG 15 JULI Literaire Salon 14:30 - 16:00 uur / vergaderruimte In deze laatste Literaire Salon voor de zomer kijken we terug op de verhalen en gedichten die we dit jaar gelezen hebben: wat maakte grote indruk en wat vond u niets? De beste auteurs komen nogmaals voorbij! Kosten: 3 euro

37


ZONDAG 20 JULI

ZONDAG 3 AUGUSTUS

DINSDAG 12 AUGUSTUS

Zondags ontbijt

Zondagmiddag optreden

Kennismakingsbijeenkomst nieuwe cliĂŤnten

Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreid zondags ontbijt in het restaurant. Kosten: 2,50 euro

14:30 - 16:00 uur / restaurant

10:30 - 11:30 uur / restaurant

VRIJDAG 25 JULI

MAANDAG 4 AUGUSTUS T/M ZATERDAG 9 AUGUSTUS

09:00 - 11:00 uur / restaurant

Fietstocht, op bezoek bij‌ 14:00 uur / vertrek vanuit de hal Na het succes van de fietstochten in 2013 organiseren wij ook in 2014 verschillende fietstochten. Door bekende straten, langs bekende gebouwen en groene parken zullen wij weer de mooiste routes uitzetten. Wij zullen tijdens iedere tocht een van de Vitalis locaties bezoeken. U kunt onder het genot van koffie of thee met iets lekkers kennis maken met een andere locatie. Kosten: 2 strippen

38 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Dhr. Tieleman komt voor u een optreden verzorgen op zijn keyboard. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren Kosten: gratis

Themaweek: Vakantie in eigen huis We zitten nog midden in de zomervakantie. De tijd van gezellige uitstapjes, zon en gezelligheid. Deze week vieren wij vakantie in eigen huis met gezellige en zonnige activiteiten, zoals een gezellige kermismiddag met smartlappenduo Bert en Ria en hun minikermis, de vakantiequiz, een bezoek aan de Kermis op de Generaal Bothastraat en een heuse ijs-party. Blijf deze week dus thuis en geniet van uw vakantie in eigen huis!!! Meer informatie volgt nog.

Voor deze bijeenkomst wordt u uitgenodigd indien u afgelopen kwartaal in Berckelhof bent komen wonen. Kennismaken staat hierbij centraal, zowel met elkaar als met de locatie. Tijdens deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven en is er gelegenheid om vragen te stellen. Kosten: gratis

Klein Culinair 14:30 - 16:30 uur / restaurant De koks van Vitalis Berckelhof verzorgen voor u een heerlijke lekkernij. Kosten: 2,50 euro


DONDERDAG 14 AUGUSTUS

MAANDAG 18 AUGUSTUS

MAANDAG 25 AUGUSTUS

Marktbezoek

Optreden van “Het Molijnkoor”

H&A mode modeshow

14:30 - 16:00 uur / restaurant

H&Amode bezoekt onze locatie met hun mode. Tijdens een show zullen de modellen de kleding voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf te kopen. Kosten: gratis

10:00 - 11:30 uur / vertrek vanuit de hal Vindt u het gezellig om op donderdagochtend de markt te bezoeken en heeft u niet de mogelijkheid om dit zelfstandig te doen of vindt u het gewoonweg gezelliger om samen te gaan? Meldt u dan snel aan, want wij organiseren een gezamenlijk marktbezoek waar iedereen aan kan deelnemen, voor eventuele begeleiding wordt gezorgd. Kosten: 2 strippen

ZONDAG 17 AUGUSTUS

Het Molijnkoor, het huiskoor van Vitalis Berckelhof, treedt deze middag voor u op. Voorheen lag onze locatie aan de Molijnstraat en werd daarom in de volksmond vaak “de Molijn” genoemd. Ons eigen koor heeft daarom de naam: Het Molijnkoor. Het koor bestaat uit cliënten van Vitalis Berckelhof en wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers, Henk van Breugel en Jan Schampers. Naast het luisteren naar het koor kunt u ook zelf vanaf uw eigen plaats meezingen. Kosten: 1 strip

Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreid zondags ontbijt in het restaurant. Kosten: 2,50 euro

VRIJDAG 29 AUGUSTUS Fietstocht, op bezoek bij…. 14:00 uur / vertrek vanuit de hal

Zondags ontbijt 09:00 - 11:00 uur / restaurant

10:00 - 11:45 uur / restaurant

DINSDAG 19 AUGUSTUS Culinaire Capriolen Spaanse avond Zomerse taferelen onder de zon met heerlijke Spaanse hapjes en Sangria. Om het geheel af te maken, gezellige Spaanse muziek. Kosten: 17,50 euro

Na het succes van de fietstochten in 2013 organiseren wij ook in 2014 verschillende fietstochten. Door bekende straten, langs bekende gebouwen en groene parken zullen wij weer de mooiste routes uitzetten. Wij zullen tijdens iedere tocht een van de Vitalis locaties bezoeken. U kunt onder het genot van koffie of thee met iets lekkers kennis maken met een andere locatie. Kosten: 2 strippen

39


Een greep uit de vele optredens, presentaties en activiteiten. Daar zit zeker wat voor u bij!

3 maart doornakker muzikanten

6 januari Sonore

12 februari olympische spelen diner

9 januari nieuwjaarsreceptie

28 februari carnaval avond Berckelhof

5 maart haringhappen


3 maart carnaval ontbijt

12 mei mariechristien

21 en 22 maart NLdoet

4-9 augustus kermis 22 maart st petersburg kwartet

vĂŠĂŠl plezier!

26 april koningsdag

12 juni WK


Voor het programma Kunst en Cultuur 2014 hebben we gekozen voor het thema ‘uitgaan’. Kunt u het zich nog herinneren? Die eerste pasjes bij de dansschool? De theaterbezoekjes, dat bijzondere concert, een spannend bioscoopbezoek of circusoptreden? We nemen u in dit boekje graag mee naar de sfeer van weleer. Maar bij vroeger houdt het natuurlijk niet op! Ook nu valt er nog genoeg te beleven! Met het programma Kunst en Cultuur hebben we geprobeerd om weer een veelzijdig programma neer te zetten. Voor ieder wat wils. Met onverwachte momenten en ontmoetingen. Laat u inspireren en verrassen. Doet u mee?

Kunst cultuur vitalis berckelhof 2014  

http://www.vitalisgroep.nl/images/downloads/Kunst_cultuur_Vitalis_Berckelhof_2014.pdf