Page 1

Ruimte voor een goed leven in Peppelrode


“Een ideale plek om te wonen”

In het Eindhovens stadsdeel Woensel, tegenover het Maxima Medisch Centrum én met een bushalte voor de deur, ligt het kleurrijke en gezellige Peppelrode. Naast wonen met zorg, biedt Peppelrode alle vormen van deeltijdzorg en extramurale zorgver lening. Ook voor buurtbewoners die gebruik willen maken van faciliteiten en activiteiten, staat de deur van Peppelrode altijd open. In het unieke Peppelrode is ‘Ruimte voor een Goed Leven’ in elk hoekje te voelen en te proeven.

Alles onder één dak Onder één dak biedt Peppelrode wonen met zorg, zowel verpleeghuis- als verzorgingshuiszorg. Hierdoor zijn senioren met verschillende zorg­ vragen verzekerd van zorg. Ook partners met verschillende zorgbehoeften kunnen op deze manier onder één dak wonen.

Bruisend, binnen en buiten Het interieur van Peppelrode kenmerkt zich door veel kleur, een soms gedurfde vormgeving en verrassende ontmoetingspunten. De Carrousel vormt het bruisend hart waar bewoners, familieleden, personeel en bezoekers elkaar treffen. Voor een praatje, een hapje en een drankje in het Belgisch Café, de tearoom of de grote zaal. Maar ook om te genieten van de optredens die er regelmatig plaatsvinden. Op het prachtige terras en in de grote tuin is het bij mooi weer plezierig vertoeven en in het Theehuis kunt u

onder het genot van een drankje het hele jaar door van de tuin genieten. Ook als het weer te wensen overlaat.

en ook vindt u hier een uitgebreide leestafel met voor ieder wat wils.

Alle voorzieningen bij de hand Veel aandacht voor Kunst en Cultuur Naast een keur aan centrale voorzieningen, biedt Peppelrode vele extra’s op het gebied van ontspanning. Zoals de zonnige Boulevard die de toegang vormt tot de Carrousel en het uiterst fleurige terras met de gezellige zitjes en parasols. Op de Boulevard zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien. Peppelrode besteedt veel aandacht aan Kunst en Cultuur. In de Carrousel worden regelmatig voorstellingen en optredens verzorgd en speelt zich het verenigingsleven af. Zo is er een kaartclub, een biljartclub, een spelletjesclub en worden er feesten en jubilea gevierd. Tevens worden er regelmatig diners verzorgd, telkens met een ander thema. In de Grote Zaal vinden geregeld voorstellingen plaats

Wonen als basis voor een goed leven

Peppelrode heeft een uitgebreid voorzieningenaanbod. Zo is er in Peppelrode een kapper, pedicure, bibliotheek en winkeltje. Is dit niet voldoende, dan biedt het nabijgelegen winkelcentrum ruimschoots winkelmogelijkheden.

Geestelijke verzorging In Peppelrode is iedereen welkom en wordt iedere levensbeschouwelijke en maatschappelijke norm gerespecteerd. Er is in Peppelrode een geestelijk verzorger aanwezig waarmee u op verzoek een gesprek kunt hebben over zingeving of levensbeschouwing. Ook kunt u gebruik­ maken van de stilteruimte die zich op de eerste verdieping bevindt.


“Het verschil is de plek, de zorg, de aandacht”

Welzijn en Zorg als basis voor een goed leven

Maaltijden

Wasverzorging en schoonmaak

Voor bewoners in het verpleeghuis(gedeelte) wordt de broodmaaltijd en de warme maaltijd verzorgd door Peppelrode. In het verzorgingshuisgedeelte verzorgt Peppelrode enkel de warme maaltijd en regelt de bewoner zelf de broodmaaltijd. Ook is er een eetpunt waar bewoners van de aangrenzende seniorenwoningen en senioren uit de wijk iedere dag van een warme maaltijd kunnen genieten.

De verzorging van de was kunnen wij voor u regelen via een externe wasserij. Om vergissingen te voorkomen, brengen wij op uw kosten een label aan in uw kleding. Voor verpleeghuis en verzorgingshuisbewoners moeten wij sinds 2009 de waskosten wel in rekening brengen. Wij raden u aan om kwetsbare stoffen zelf te laten wassen. Bovenkleding kunt u voor eigen rekening laten stomen en/of verstellen. Het appartement wordt één maal per week schoongemaakt. Eén maal per jaar krijgt het appartement een grote beurt. In het verpleeghuis ligt de frequentie hoger.

Huisdieren Een huisdier zoals een hond, kat of ander klein dier is van harte welkom in Peppelrode. U dient echter wel zelf zorg te dragen voor de verzorging van uw huisdier en uw huisdier mag andere bewoners uiteraard geen overlast bezorgen.

Cliëntenraad

Klachtencommissie

Peppelrode hecht veel waarde aan de mede­ zeggenschap van cliënten. De belangen op het gebied van wonen, zorg en welzijn binnen Peppelrode worden daarom door een cliëntenraad behartigd. Deze raad heeft regelmatig overleg met de directie over het te voeren beleid en de kwaliteit van de geleverde zorg en diensten.

Ook een heldere klachtenregeling vinden wij erg belangrijk. Heeft u een klacht, dan kunt u dat direct met de betrokken medewerker bespreken, in gesprek gaan met de eindverantwoordelijke of met het bestuur van Vitalis WoonZorg Groep. Ook bestaat er de mogelijkheid om in beroep te gaan en gebruik te maken van een externe onafhankelijke klachtencommissie.


Verzekering

Indicatie

Voor bewoners van het zorgcentrum is er een collectieve brand-, inbraak- en wettelijke aansprakelijk heidsverzekering afgesloten. Natuurlijk bent u wel vrij om uw bestaande verzekeringen te handhaven. U wordt aangeraden om uw waardevolle bezittingen aanvullend te verzekeren, zodat u van een goede schaderegeling bent verzekerd.

Om in Peppelrode te wonen en/of zorg te gebruiken heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) in uw regio. Informatie hierover kunt u opvragen via het Vitalis Klantencentrum. Het telefoonnummer is 0800 - 2 456 456. Voor AWBZ-gefinancierde zorg betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Indien u een indicatie voor hulp bij het huishouden nodig heeft, kunt u voortaan bij de Gemeente Eindhoven terecht.

“Een prettig en veilig gevoel”

Wenst u meer informatie? • Wilt u meer informatie over Peppelrode? De medewerkers van het klantencentrum Woensel beantwoorden graag uw vragen: 040 - 293 32 39 • Ook op de website www.vitalisgroep.nl vindt u informatie en het laatste nieuws over Peppelrode en Vitalis WoonZorg Groep. • Voor meer informatie over wonen, zorg en welzijn kunt u contact opnemen met het centrale klantencentrum van Vitalis 0800 - 2 456 456, klantencentrum@vitalisgroep.nl

Peppelrode | Ds.Th. Fliednerstraat 5, 5631 BM Eindhoven | T 040 - 215 16 00 | peppelrode@vitalisgroep.nl


Ruimte voor een goed leven

Ieder mens staat op zijn manier in de wereld. Daarom biedt Vitalis WoonZorg Groep een breed scala aan woon- en zorgdiensten in de seniorenmarkt waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van cliënten. Vitalis WoonZorg Groep heeft diverse appartementencomplexen voor senioren in Zuid-Nederland. Er zijn appartementen in het sociale en het luxe marktsegment met gedeeltelijke of volledige verzorging. Eindhoven: Brunswijck/Wonen aan de Fakkellaan/Vaandelhof, De Hagen, De Hoeve, De Horst, De Dreef, Engelsbergen, Genderstate, Kortonjo, Kronehoef, Peppelrode, Residentie Gennep, Residentie Petruspark, Residentie Wilgenhof, ’t Lint, Theresia, Tongelre/Berckelhof Vonderhof, Wilgenhof en Wissehaege Helmond: Casatonda Heerlen: Parc Imstenrade Breda: Landgoed de Klokkenberg

Welzijn Met plezier ergens wonen, dat is waar het bij Vitalis om draait. Op de locaties van Vitalis zijn altijd wisselende exposities te zien en er vinden geregeld culturele en culinaire festiviteiten plaats. De locaties bieden een breed scala aan activiteiten, van muziekuitvoeringen tot themamiddagen en van excursies tot computerclubs.

Zorg

Wonen Vitalis WoonZorg Groep staat voor een goede kwaliteit van leven. Vitalis biedt daarom een breed scala aan appartementen. Voor ieder wat wils. Er zijn appartementen in het sociale en het luxe marktsegment met gedeeltelijke of volledige verzorging.

Een goed leven is niet het leven van een ander. Een goed leven is een eigen leven. Iedereen heeft behoefte aan een ander soort zorg. Bij de aanschaf van een huur- of koopappartement wordt altijd gekeken naar de individuele wensen van de toekomstige bewoners. Zij krijgen de mogelijkheid een persoonlijk pakket van welzijns- en zorgdiensten samen te stellen. Vitalis zegt in principe op elk verzoek ‘ja’. Daardoor is er constant ruimte om initiatieven te ontplooien en een eigen wereld te scheppen.

Vitalis WoonZorg Groep | Postbus 4100, 5604 EC Eindhoven | T 040 - 293 35 55 | www.vitalisgroep.nl

Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend 2009/06

Bij Vitalis WoonZorg Groep wonen 4.300 senioren. Er werken 2.500 medewerkers en 1.000 vrijwilligers.

75000047 vitalis lokbroch peppelrode  
75000047 vitalis lokbroch peppelrode  
Advertisement