Page 1

VisitT贸rshavn

Tourist Information Centre for T贸rshavn www.visittorshavn.fo


Dag 1 – Den nordlige del af Streymoy Orientering - brug de første timer af dagen til at orientere Jer om byen, øerne, infrastruktur, gebyrer m.m. Du er velkommen til at besøge VisitTórshavn turistinformationen i centrum for forslag, vejledninger og anbefalinger. VisitTórshavn er åben fra 9.00-17.00. 12:00 – Frokost i en af de mange gode restauranter i hjertet af Tórshavn. Restaurant Hafnia tilbyder en frokostbuffet mellem 11.30-14.00 Hvonn tilbyder lette anretninger, salater og hovedsageligt italienske køkken 14:00 – Kør op nordpå og besøg landsbyerne Tjørnuvík og Saksun. Landsbyerne er ca. 50 km fra Tórshavn. På vej nordpå anbefales det at tage fjeldvejen ud af Tórshavn. Dette var den eneste vej ud af Tórshavn, indtil den nye kystvej kom med tunnelen til Kollafjørður. På vej nord bør se den flotte panoramaudsigt over Sornfelli, hvilket er 749m høj og har uforglemmelig udsigt over øerne 16:00 – Landsbyen Saksun. En af de mest afbildede og naturskønne landsbyer på Færøerne, som

er kendt for kulturarv museet Dúvugarðar og den runde bugt. Den plejede at være en naturlig havn, men i dag er bugten fuld af sand og kun tilgængelig, når tidevandet er lav. Tidevandet ændres dagligt, men besøg VisitTórshavn for at få oplysninger om, hvornår det er muligt at gå på sanden. 17:00 – Tjørnuvík, den nordligste landsby på Streymoy. På vej til Tjørnuvík gør et stop ved Fossá, som er det højeste vandfald på Færøerne, og det er placeret mellem landsbyerne Hvalvík og Haldarsvík. Ved ankomsten til Tjørnuvík læg mærke til det naturlige græske teater, som er skabt af bjergene, samt Risin og Kællingen, som ifølge fortællinger gjorde et forsøg på at slæbe Færøerne til Island. 19:00 – Middag i Etika. Prøv det fantastiske japanske køkken baseret på friske færøske råvarer.

Dag 2 – Mykines - Fugleparadiset Mykines er den vestligste ø på Færøerne og er berømt i hele verden for sit rige fugleliv. Øen siges være perlen af Færøerne. Mykines har regelmæssige transportforbindelser med båd og med helikopter. Ankommet i Mykines vil du på nært hold se den imponerende koloni af suler, som kun yngler i Mykinesholm, samt de

charmerende søpapegøjer med det farverige næb - typisk med en fisk i det. For at komme til Mykinesholm skal du krydse en gangbro over en 35 meter dyb kløft, der forbinder øen Mykines med Mykinesholm. Turen tager ca. 1 time fra bygden efter en sti. Fyret er bygget i 1909 er det vestligste punkt på Færøerne. Øen er ideel for den autentiske oplevelse af fugleliv, fotomuligheder samt et sandt paradis for ornitologer. Der er et cafeteria - Kristianshús - på øen, der serverer mad og forfriskninger i løbet af sommeren. Om sommeren har du 3 forskellige transportmuligheder til Mykines. Muligt er at sejle rutebåd, helikopter og være med på en arrangeret tur med guide. Rutebåden 09:00 – Kør fra Tórshavn mod Sørvágur som er placeret på øen Vágar tæt ved lufthavnen. Båden afgår Sørvágur hver dag kl. 10:20 og overfarten tager ca. 45 minutter. Båden afgår Mykines igen kl. 17:05 mandag-torsdag og kl. 17.30 fredag-søndag. Prisen er 120 kr. for billetten. Husk at bestille båden i forvejen, da der er stor efterspørgsel i løbet af sommeren til at besøge øen. Booking: +298 210870 eller hos VisitTórshavn. Turen tilbage til Tórshavn er ca. 1 time. Husk at betale gebyr for at køre igennem den undersøiske tunnel. Dette kan gøres på Effo tankstationen i Kollafjørður. Prisen er 100 kr.

VisitTórshavn

Tourist Information Centre for Tórshavn www.visittorshavn.fo


i alderen 6-13 år. Book turen hos VisitTórshavn. Bemærk, at denne tur kan blive aflyst på grund af dårligt vejr eller for få bookinger. Efter morgenmaden på dit hotel kør op nordpå igen, denne gang til Vestmanna. Turen til Vestmanna er ca. 40 minutter, og det anbefales igen at tage bjerget ene eller begge veje for at se det fantastiske og skiftende landskab.

Dagstur til Mykines med guide fra Vestmanna Fra slutningen af juni til begyndelsen af august er der arrangeret dagsture fra Vestmanna til Mykines. Du vil blive taget fra Vestmanna til Vestmannabjergene og grotterne inden der sejles videre til Mykines. I land er I med en lokal guide ude og opdager øen. Turen starter og slutter i Vestmanna og afgang er lørdag og tirsdag kl. 10.00. Prisen er 650 kr. for voksne og 300 kr. for børn

Gamlarætt ligger ca. 10 minutters kørsel fra Tórshavn på den vestlige side af Streymoy og er færgehavnen til øerne Sandoy og Hestur. Nyd morgenmaden på dit hotel og tag færgen Teistin fra Gamlarætt kl.

20:00 – Nyd din middag på KOKS placeret ved Hotel Føroyar. Du vil blive serveret den bedste af den færøske smag ved hjælp af ekstraordinære lokale råvarer og traditionel madlavning. Så vidt muligt anvendes råvarer med oprindelse i lokalområde med ønske om at tilbyde gæsterne den bedste kvalitet tilberedt med den største omhu. Book bord på telefon +298 333999.

Dag 3 – Besøg den historiske ø Sandoy

09:45 – husk at line op i køen med bilen mindst ½ time før afgang. Det er først til mølle system med færgen. Prisen er kr. 80 for bil og chauffør. Resterende passagerer kr. 20. Sejlturen er 25 minutter. Du ankommer til den senest

nedsatte landsby på øen, Skopun. Kør mod Skálavík. Afstanden er omkring 20 km. Stop ved de mange smukke indlandssøer og nyd udsigten til de sydligste øer Skúvoy, St. Dímum, Lítla Dímun og Suðuroy. 12:00 – Frokost i konferencecenteret ’Depilin’ i Skálavík. 13:00 – Besøg landsbyen Húsavík. Oplev de middelalderlige ruiner af gården, som tilhørte norske Guðrun Sjúrðardóttir, som blandt lokalbefolkningen er kendt som Husfruen af Húsavík. 14:00 – Sandur er den mest befolkede landsby på øen. Navnet stammer fra den brede sandstrand og de eneste sandklitter i landet. Andre steder at besøge er Bygdemuseet i Koytu samt kunstmuseet. Derudover er det også muligt at opleve de arkæologiske udgravninger, der har udersøgt vøres forfædres liv. 15:00 – Bugten Søltuvík på den vestlige side af øen. Følg den smalle vej vest over. Adskillige skibsvrag siges at være i bugten, og herfra er det muligt at gøre en kort vandretur for at se de stejle maleriske klipper, hvor de mange fugle reder.

i

Helikopter til Mykines og retur med båd Nyd den spektakulære udsigt fra helikopteren mens du flyver gennem fjorden Sørvágsfjørður. Flyveturen er ca. 10 minutter. Helikopteren flyver til Mykines mandag (09:45), onsdag (09:45), fredag (9:45) og søndag (12:20). Afgang er fra lufthavnen. Checkin er 20 minutter før afgang, og prisen er 145 kr. Booking: Atlantic Helicopters +298 341050. Båden afgår Mykines kl. 17:05 mandag-torsdag og kl. 17.30 fredag-søndag. Prisen er 60 kr. for billetten. Husk at bestille båden i forvejen, da der er stor efterspørgsel i løbet af sommeren til at besøge øen. Booking: +298 210870 eller hos VisitTórshavn. Turen tilbage til Tórshavn er ca. 1 time. Husk at betale gebyr for at køre igennem den undersøiske tunnel. Dette kan gøres på Effo tankstationen i Kollafjørður. Prisen er 100 kr.

VisitTórshavn

Tourist Information Centre for Tórshavn www.visittorshavn.fo


16:30 – Færgen afgår fra Skopun til Gamlarætt. Husk at line op i køen på forhånd. Prisen er kr. 80 for bil og chauffør. Resterende passagerer kr. 20. 19:00 – Nyd middagen i den hyggelige og historiske atmosfære i Áarstova. Området, der var centrum for al handel i Tórshavn, eller endda Færøerne. To af de mest berømte færøske digtere er født og opvokset der, og det var virkelig det kulturelle centrum i slutningen af sidste århundrede. Det oprindelige hus er ikke længere der, men atmosfæren lever stadig i huset og området.

Dag 4 - De nordlige øer og Nord Eysturoy 10:00 – Kør nord mod Gjógv. Afstanden fra Tórshavn er 67km. På vejen gør et stop ved Áir og se på den gamle hvalfangst station. Fortsæt over broen, der forbinder Streymoy med Eysturoy - og som siges at være den eneste bro over Nordatlanten - og fortsæt mod Gjógv via Eiði. På den måde vil du passere Slættaratindur (882 m), som er det højeste punkt på Færøerne. 12:00 – Nyd frokost på Gjáargarður guesthouse i Gjógv inden I udforsker den lille landsby, og den smukke udsigt i den naturligt byggede og særprægede slugt.

14:00 – Kør mod Klaksvík i de nordlige øer. Læg mærke til, hvordan landskabet skifter. Fra det mere flade område omkring Tórshavn, vil du se de høje fjelde og barske natur i de nordlige øer. På vej mod Klaksvík kan I besøge og opleve: Landsbyen Oyndarfjørður - den rokkende sten Leirvík - seneste arkæologiske udgravning 15:00 – Kaffe i bageriet ’Hjá Jórun’ i Klaksvík. 15:30 – Byrundtur i Klaksvík. Besøg naturområdet Úti í Grøv, bryggeriet eller det Nordlige Museum. Alternativt kan I tage med børnene til swimmingpoolen, som har særligt gode faciliteter til børn. 17:00 – Kør gennem de små og smalle tunneller til landsbyen Viðareiði. Lav små foto stops i de mange små landsbyer, du vil passere på vejen. 18:00 – Et godt forslag er at have middag i Viðareiði på Restaurant Elisabeth. Kontroller på forhånd om de har ledige pladser. Alternativt er at have middag i Klaksvík på Restaurant Hereford. Køretiden tilbage til Tórshavn er ca 1 ½ time. Husk at betale gebyr for at køre igennem den undersøiske tunnel. Dette kan gøres på Magn tankstationen i Gøtugjógv. Prisen er 100 kr.

Dag 5 – Tórshavn & Kirkjubøur Tilbring en dag af din ferie i Tórshavn og omegn. Hvorfor ikke starte med en vandretur til Kirkjubøur over fjeldet inden frokost? 10:00 – Vandretur til Kirkjubøur. Følg stien og vardene til Kirkjubøur. Turen er omkring 7 km og tager ca. 2 timer at gå. Det er en gåtur egnet for alle. I Kirkjubø kan du besøge de imponerende ruiner af Sankt Magnus katedralen. Du kan også se den middelalderlige kirke, samt Roykstovan som er bygget i den gotiske arkitekturs periode. Tag bybus nr. 5E tilbage til Tórshavn kl. 13.18 fra Kirkjubø. Alternativt kan du tage bus nr. 5V til Kirkjubø kl. 09.34 og vandre tilbage til Tórshavn. Busserne kører mandag-fredag. 13:30 – Frokost i en af de mange gode restauranter i hjertet af Tórshavn. 14:30 – Besøg den gamle bydel i Tórshavn, Tinganes. Få et kort over området fra VisitTórshavn med detaljerede oplysninger om Tinganes, eller bestil en guidet tur i områet med egen lokal guide. 16:00 – Gå gennem gågaden, køb en særlig gave til de kære i byens centrum eller SMS Shopping Center.

VisitTórshavn

Tourist Information Centre for Tórshavn www.visittorshavn.fo


Dag 6 – Suðuroy, den sydligeste ø på Færøerne Siden du har brug for at tage færgen Smyril til Suðuroy og tilbage så er denne tur specielt god mandage, fredage og lørdage, hvis du ønsker at opleve øen Suðuroy. Overfarten er ca. 2 timer, og det er også muligt blot at gøre passage og nyde den storslåede udsigt over de sydlige øer Sandoy, Skúvoy, St. Dímun, L. Dímun og Suðuroy. Afgange fra Tórshavn er mandag kl. 08:30, fredag kl. 13:00 og lørdag kl. 07:00. Husk at line op i køen med bilen mindst ½ time før afgang. Man får bilen med på først til mølle vis. Du betaler færgen på vej tilbage. Når du ankommer i Tvøroyri kør nordpå til Hvalba. Hvalba er kendt for resterne af en stor minedrift. Derudover er området vest til landsbyen spetakulært, hvor du kan se, hvordan vestkysten består af lodrette fuglefjelde. På vej sydover igen kør den hurtigste vej gennem tunnellerne til Sumba, og når du er på vej nord igen fra Sumba kør efter de gamle veje over bjergene for at se den vestlige side af Suðuroy, der vender mod det mægtige Atlanterhavet. Naturen er storslået og unik.

Steder af interesse: • Tvøroyri: Den gamle butik , lager og sejlloft fra tiden for den danske handel monopol, som nu er blevet restaureret og bruges som en idyllisk café / pub • Froðba: Ca. 1 times gang nord fra Froðba og Tvøroyri er det muligt at vandre i det fredelige område Hvannhagi, hvor der er en smuk sø og ekstraordinær udsigt mod nord

Fra Sumba er køretiden til Tvøroyri omkring halve time. Afgange fra Tvøroyri er mandag kl. 18:30, fredag kl. 21:00 og lørdag kl. 18:30. Husk at line op i køen med bilen mindst ½ time før afgang. Man får bilen med på først til mølle vis. Du betaler færgen ombord. På færgen Smyril er det muligt at nyde en let middag på vej tilbage til Tórshavn.

• Fámjin: Den eneste landsby i Suðuroy, der vender mod vest. Kirken huser det første færøske flag, og det er muligt at se den smukke solnedgang i løbet af sommeren

i

19:00 – Prøv dagens fangst eller andre delikatesser på Hvonn Brasserie i Hotel Tórshavn.

• Hov: Landsbyen har navnet fra vikingetiden. Navnet korrespondenter til alteret, hvor der blev ofret til de nordiske guder • Vágur: Den vigtigste by i den sydlige del af øen. Besøg Ruth Smith kunst museet • Sumba: Den landsby, hvor den færøske kædedans har en særlig styrkeposition. Kør til Akraberg og se fyrtårnet på den sydligste spids, før du vender nordpå igen efter den gamle vej over bjergene • Beinisvørð - bjerget formet som en lang græsskråning. Du kan se hele panoramaudsigten over den vestlige side - kombineret med udsigten til fjorde, bjerge og landsbyer.

VisitTórshavn

Tourist Information Centre for Tórshavn www.visittorshavn.fo


Dag 7 – Fuglefjeldene ved Vestmanna & Tinganes - den gamle by i Tórshavn Efter morgenmaden på dit hotel kør op nordpå igen, denne gang til Vestmanna. Turen til Vestmanna er ca. 40 minutter, og det anbefales igen at tage bjergvejen - denne gang på vej tilbage til Tórshavn. Landskabet ændrer sig meget, så det er måske allerede forskelligt fra gårsdagens tur. 10:00 – Fuglegjeldene ved Vestmanna. Du vil blive taget igennem smalle sund, ind i dybe grotter, formet af brændingen igennem tiderne, og tæt på de mere end 1500 fod høje klipper, hvor tusindvis af søfugle yngler. Prisen er 275 kr. for voksne og 150 kr. for børn i alderen 6-13. Turen skal bookes i forvejen. Kontakt venligst VisitTórshavn for booking. Båd turen har en varighed på ca. 2 timer.

16:00 – Besøg den gamle del af Tórshavn, Tinganes. Få et kort over området fra VisitTórshavn med detaljerede oplysninger om Tinganes, eller bestil en tourguide til at tage dig omkring. 19:00 – Prøv den lækre seafood buffet på Restaurant Hafnia. Du vil finde et overdådigt og spændende sortiment af fisk, kammuslinger & desserter på buffetet. I juni og august hver tirsdag fra kl. 18:00 og i juli hver tirsdag og torsdag fra kl. 18:00. Pris kr. 350. Bestil bord hos VisitTórshavn.

12:00 – Nyd frokost i Restaurant Fjørukrógvin i Vestmanna Tourist Centre, som serverer et udvalg af retter med færøske råvarer, herunder fisk og lam. I løbet af sommeren har restauranten en frokost buffet, hvor du kan smage færøske specialiteter. Du kan spise, når du vender tilbage fra morgenturen eller alternativt før bådturen kl. 14:00, hvis du ønsker at gøre en eftermiddags tur.

VisitTórshavn

Tourist Information Centre for Tórshavn www.visittorshavn.fo


For more information please visit our website

w w w . v i s i t t o r s ha v n. f o

Find us on www.facebook.com/visittorshavn


VisitT贸rshavn

Tourist Information Centre for T贸rshavn www.visittorshavn.fo

Forslag til 7 dage på Færøerne  

Hent inspiration til aktiviteter på Færøerne i 7 dage om sommeren.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you