Page 1

Tilbud

FRANKRIG

2020 CHÂTEAU MAUCOIL CÔTES-DU-RHÔNE-VILLAGES, ØKOLOGISK

99,-

Smagsmæssigt har denne vin mange ligheder med en god Châteauneuf-du-Pape. En robust og intens smag af solbær, blommer, chokolade og lakrids, hvor det gode håndværk bærer eftersmagen flot igennem. Tør, fyldig vin med et lavt høstudbytte på de over 110 år gamle vinstokke, hvilket skaber stor koncentration og kompleksitet.

SPAR 50,-

Som skabt til efterårets tungere retter, og perfekt til anden og flæskestegen juleaften. Nyd den gerne af store glas - og dekantér gerne ½ time før servering. Noget af de bedste, Rhône-dalen kan tilbyde i dette prisniveau.

Vejledende udsalgspris 149,-

90 Points

3

PRISVENLIGE VINE med stor smag

4

HVIDVINE der imponerer

6-7

JULENS VINE - glæd dig!

8

MAGNUMFLASKER oplagt gaveidé

11

SØDE VINE til søde ganer


2

FRANKRIG

2018 CÔTES DU RHÔNE VILLAGES, PLAN DE DIEU PAUL JABOULET-AÎNÉ, ØKOLOGISK Et helt igennem perfekt glas rødvin fra topproducenten Paul Jaboulet Aîné. Som skabt til det danske julebord, da kraft og intensitet er i højsædet. Grenache og Syrah er hoveddruerne i denne vin, og med fadlagringen giver det en tæt, harmonisk koncentration. Smagsindtrykkene dækker over lakrids, mørke bær, solbærlikør og vilde urter.

Vejledende udsalgspris 199,-

Tilbud

129,SPAR 70,-

FRANKRIG

2019 CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE PALAIS D’ÉTÉ Her er alt, hvad en god Châteauneuf-du-Pape skal indeholde; styrke, kraft, koncentration og harmoni. Flot, klar rubinrød farve med stor viskositet. En ligefrem og koncentreret smag med flot karakter af solbær, overmodne hindbær, chokolade, engelsk lakrids og hvid peber. Fadlagringen giver dybde, finesse og struktur. Pragtfuld, intens eftersmag. Oplagt til kraftigere gryderetter, og ikke mindst til den traditionelle julemad. Nyd vinen af store glas og dekanter gerne inden servering.

Tilbud

249,-

Vejledende udsalgspris 349,-

SPAR 100,-

CHILE

2019 CABERNET SAUVIGNON, ESTATE MONTES, COLCHAGUA VALLEY Fejende flot Cabernet Sauvignon – for dem der ønsker en saftig og blød vin uden så meget garvesyre. Noter af solbær, hindbær og sorte kirsebær pakket flot ind i en charmerende og fyldig eftersmag. Et godt match til mellemkraftige retter med fx gris, kylling og tapas. Et stærkt ”Value for Money” køb fra denne kvalitetsproducent!

Vejledende udsalgspris 99,-

Tilbud 3 fl.

200,SPAR 97,-


3

FRANKRIG

2020 CARIGNAN, VIEILLES VIGNES ABBOTTS & DELAUNAY, PAYS D’OC

ITALIEN

En voluminøs og overordentlig flot Carignan-baseret vin på gamle vinstokke. De mange solskinstimer i det til tider barske sydfranske klima giver perfekte og modne Carignan-druer. Et uhyre vellavet glas vin med fylde, dybde og harmoni.

2018 SANGIOVESE, MISSETTI EMILIA-ROMAGNA Helt klassisk Sangiovese, hvor kirsebær, krydderi og saftig eftersmag vælter op af glasset. En harmonisk frugtsødme og fylde fuldender oplevelsen.

En saftig og pompøs sydfransk vin, der med sin varme og let krydrede smag er et godt valg til tungere retter.

Her får du masser af flot Sangiovese-vin til prisen! Et oplagt valg, hvis du elsker italiensk kvalitetsvin uden at ville tømme pengepungen...

Vejledende udsalgspris 129,-

Vejledende udsalgspris 85,-

..........

....

N. .Y. . . .H. . .E. .D. . .!

Tilbud

65,SPAR 20,-

Tilbud

95,SPAR 34,-

ITALIEN

2019 NERO D’AVOLA, BAFFI SICILIEN, ØKOLOGISK/VEGANSK Mørk, opulent og bastant Nero d’Avola, som kun sicilianerne kan lave den. En vin der kræver modspil fra tungere, krydrede retter, såsom gryderetter og simremad. Et absolut italiensk ”Best Buy” for dem der ønsker masser af smag til en stærk pris.

Vejledende udsalgspris 99,-

Tilbud

79,SPAR 20,-

FRANKRIG

2019 CÔTES DU RHÔNE, KOUDIAT BY LAVAU Det her er bare indbegrebet af en yderst vellavet Côtes du Rhone! Mørke bær-typer dominerer i smagen. Her finder du smag af modne kirsebær, solbær, rosmarin og hvid peber. Vinen afrundes af en fyldig, charmerende og flot harmoni. Vinen vil være et godt match til de mere krydrede og intens smagende middagsretter.

Vejledende udsalgspris 99,-

Tilbud

85,SPAR 14,-

90 Points


4

FRANKRIG

CHILE

Indsmigrende duft af citrus og lichifrugt med fyldige noter, der på mange punkter minder om en god Meursault. Kødfuld smag med fin balance mellem det eksotiske, nøddeagtige og den afdæmpede sprødhed.

En yderst vellavet Chardonnay fra det chilenske tophus, Montes. Bouquet af hyldeblomst, stenfrugter og hvide blomster. Harmonisk og saftig smag, hvor en flot fyldighed og pæn fedme fylder smagsoplevelsen.

2019 CHARDONNAY, SEPTEMBRE EDOUARD DELAUNAY, BOURGOGNE

Fadlagringen giver en charmerende fylde til smagen, hvor noter af fersken og hvid chokolade træder frem. Et mesterligt eksempel på en hvid Bourgogne der smagsmæssigt burde koste mere, end den gør.

Vejledende udsalgspris 189,-

2020 CHARDONNAY, ESTATE MONTES, CENTRAL VALLEY

Oplagt ledsager til retter med fed fisk, kolde tapas-anretninger eller blot et glas i ”utide”.

TYSKLAND

2020 RIESLING TROCKEN WEINGUT KARL SCHAEFER PFALZ, ØKOLOGISK Tør, stringent og veldefineret Riesling fra det lidt kølige klima i Pfaltz, Tyskland. Klare smagsnoter af citrusfrugter, ferskner og hvide blomster. En rank vin med høj tørhed, der afrundes af fin frugtsødme. Nyd den med stor glæde til sushi, skaldyr og magre fiskeretter.

Vejledende udsalgspris 99,-

Tilbud

Tilbud 3 fl.

200,-

165,-

125,-

SPAR 97,-

SPAR 24,-

FRANKRIG

FRANKRIG

2019 CHABLIS LAROCHE

En delikat og klassisk fin Chablis fra det kendte Laroche-hus, hvis historie går tilbage til år 823. Smag af flint, kalk og blomster med stor mineralitet og finesse i eftersmagen. Et brag af en Chablis der til denne fornuftige pris gør sig ekstremt flot. Til fisk og skaldyr.

Vejledende udsalgspris 249,-

Tilbud

149,SPAR 100,-

92 Points

2020 SANCERRE DOMAINE JEAN-PAUL BALLAND Det er ikke uden grund at denne velformede Sancerre er én af vores bedst sælgende kvalitetsvine i sortimentet. Smagen er frisk med noter af hyld, flintesten, citrus og mandler. En frisk, sprudlende sprødhed, der harmonerer perfekt med skaldyr, mager fisk og mellemkraftige oste.

199,-


5

USA

2018 ZINFANDEL, MEADOWBROOK RANCH VINEYARD, CLINE, CALIFORNIEN Voluminøs, frugt-tung og raffineret Zinfandel fra Cline Cellars, der har stor erfaring i at producere Zinfandel af bedste kvalitet. Her findes smag af solbær, hvid peber, krydderier, kaffe og chokolade. Det er lag på lag af saftige og bombastiske smagsindtryk, alt sammen pakket imponerende lækkert ind i en fyldig eftersmag fra de godt 6 måneders fadlagring.

Vejledende udsalgspris 179,-

.. .. .. .. ..

NY..H.. ..E..D..! .. ..

USA

2019 PINOT NOIR, ESTATE CLINE CELLARS, CALIFORNIEN Cline Cellars var et af de første vinhuse til at beplante Pinot Noir i den sydlige del af Sonoma-distriktet, og huset besidder i dag nogle af de ældste vinstokke, der giver forrygende flotte kvaliteter. Vinen lagrer op til 8 måneder, hvilket giver en stor dybde og fylde. Frugtig, næsten sprød smag, hvor hindbær, blommer og bitre chokolade-noter træder elegant frem på smagspaletten. Bør nydes af store glas, og ved ca. 16° C.

Vejledende udsalgspris 185,-

.. ..

Tilbud

149,SPAR 36,-

USA

2018 PINOT NOIR, PETALUMA GAP, LEO STEEN WINES, CALIFORNIEN Den danske vinproducent Leo Hansen laver her en kølig Pinot Noir fra Petaluma Gap i Sonoma Californien. Markernes beliggenhed giver optimale modningsforhold for den til tider lidt sarte og tyndskallede Pinot Noir-drue. Underskøn, elegant smag, hvor noter af hindbær, kirsebær, granatæble og vanilje træder flot i karakter. Lavet med stor dygtighed, hvilket er tydeligt at smage. Bør nydes af store glas og gerne ved 16° C.

Vejledende udsalgspris 249,-

Tilbud

199,SPAR 50,-

.. .. .. .. ..

.. ..

N..Y.. ..H.. ..E..D..!

Tilbud

139,SPAR 40,-


6

FRANKRIG

2019 DOURTHE NO 1 BORDEAUX En prægtig og klassisk vin med alt det vi elsker ved god Bordeaux. Det ranke præg understøttes af smag af solbær, kirsebær, krydderier og bitter chokolade. Fyldig og lækker eftersmag der viser at her er der tale om en yderst vellavet vin, hvor smagsindtrykkende er flot balanceret. Flot håndarbejde!

Vejledende udsalgspris 129,-

SPANIEN

FRANKRIG

SPANIEN

Det familie-ejede vinhus Bodegas Ochoa var det allerførste vinhus i Spanien, der lavede en Crianza på 100% Tempranillo tilbage i 1986… og de har øvet sig lige siden.

Fejende flot rødvin fra Côtes de Castillon i Bordeaux. Smagsnoter af modne hindbær og solbær med et strejf af mocca og lakrids.

Bodegas Montecillo har siden 1874 lavet Rioja-vin fra øverste kvalitetshylde. Husets filosofi er at lave vine, hvor typicitet og ærlighed i produktionen er altafgørende. Lavet på 100% Tempranillo som reglerne foreskriver.

2018 CRIANZA BODEGAS OCHOA NAVARRA, ØKOLOGISK

En perfekt skabt Crianza, der får mange Crianza’er fra Rioja til at blegne. Charmerende og frugtig smag af mørke bær, hvor 12 måneder på fad giver en flot frugtsødme og fylde. Et suveræn spansk rødvin, der er som skabt til den danske julemad.

2018 CHÂTEAU HAUT DE LA PIERRIÈRE CASTILLON, BORDEAUX

Imposant eftersmag der minder meget om en Saint-Emilion - blot til langt lavere pris. En vin der bør nydes af store glas, og gerne med en lækker, intens ret.

Vejledende udsalgspris 139,-

Vejledende udsalgspris 119,-

Tilbud

99,SPAR 30,-

2014 RESERVA BODEGAS MONTECIILO RIOJA

Mørk, krydret ristet note, hvor de mørke bær-noter er dominerende. De 24 måneder på fad giver flot dybde og stor kompleksitet. Bragende vellavet Reserva med flot finish.

Vejledende udsalgspris 149,-

Tilbud

Tilbud

99,-

110,-

SPAR 20,-

SPAR 29,-

.. .. .. .. ..

Tilbud

119,SPAR 30,-

.. ..

N..Y.. ..H.. ..E..D..!

90 Points


7

FRANKRIG

ITALIEN

FRANKRIG

ITALIEN

Et skoleeksempel på en vellavet Saint-Emilion. Vinen har en flot harmoni mellem det fyldige og det kraftige. Du vil opleve en afrundet smag der byder på lækre noter af blommer, kirsebær og solbær.

Top-producenten Vietti laver her en forrygende lækker Barbera. I smagen findes noter af blommer og kirsebær med en let frugtig/ sødlig eftersmag. De 15 måneders fadlagring giver dybde og et let strejf af vanilje til smagen.

Utvivlsomt ét af de bedste vinslotte fra Fronsac i Bordeaux. Et stort indhold af Merlot resulterer i en blød, kompleks og fyldig rødvin.

Stor Brunello i stor årgang!

2018 LA TRINITÉ SAINT-EMILION BORDEAUX

2019 BARBERA D’ALBA TRE VIGNE VIETTI, PIEMONTE

I eftersmagen besidder vinen fine nuancer af skovbund, hø og krydderier. De 6 måneders lagring tilfører vinen en kompleks, fyldig og dyb smag.

Barbera når det er bedst!

2015 CHÂTEAU DE LA RIVIÈRE, FRONSAC BORDEAUX

Dybrød farve, hvor de blå bærsorter vælter op af glasset. Dyb, afrundet og med klare noter af solbær, chokolade, viol og fad. 15 måneder på egetræsfad giver stor harmoni. Bør dekanteres inden den nydes i godt selskab. Leveres i flot 6 stk. trækasse.

Vejledende udsalgspris 179,-

Vejledende udsalgspris 299,-

2016 BRUNELLO DI MONTALCINO CAPARZO, TOSCANA

Et pragteksempel på en pompøs Brunello, hvor der er skruet op for alle smagsparametre. Kraftfuld vin med 24 måneder på fad, og hvor Sangiovese-druen virkelig får lov til at vise, hvad den kan. Tæt, kraftig og mættende smag af mørke bærtyper, chokolade, kaffe og sød lakrids. Vinen har stort lagringspotentiale og kan med fordel gemmes op til 20 år fra høståret. Nyd denne drømme-Brunello af store glas og sammen med lækre, intense og kraftige retter.

Vejledende udsalgspris 399,-

Tilbud

149,SPAR 30,-

199,-

Tilbud

Tilbud

259,-

349,-

90 Points

96

90

94

SPAR 40,-

SPAR 50,-

Wineries of 2021

Points

Points

Points


8

ITALIEN

ITALIEN

Piemontesisk lækkerbisken fra legendariske GAJA. Lavet på druerne Nebbiolo, Barbera og Merlot, der hver især tilfører vinen forskellige smagsindtryk.

Stor, intens og massiv Barolo. Smagen byder på balsamiske noter af kirsebær, blommer og vilde brombær. Velouragtig smag med kraftig og lang eftersmag.

En kraftfuld vin, hvor smagsindtryk af tørrede frugt, solbær, blommer og granatæble vælter op af glasset.

Dette er en vin, der med fordel kan dekanteres et par timer, før den skal nydes.

2018 SITO MORESCO ANGELO GAJA, PIEMONTE

2017 BAROLO CASTIGLIONE VIETTI, PIEMONTE

En storslået Barolo der indeholder alt det man forlanger af en vin af denne kaliber!

Intens, struktureret eftersmag der vil matche de kraftigere efterårsretter på flotteste vis. Et vinøst ”Best Buy”.

Vejledende udsalgspris 499,-

Wineries of 2021

Wineries of 2021

Tilbud

399,-

499,-

SPAR 100,-

FRANKRIG

FRANKRIG

2018 CHÂTEAU BATAILLEY 5. CRU CLASSÉ, PAUILLAC

90

Med sin imponerende historie og imponerende kvalitet fremstår Château Batailley her som ”Paulliac as it’s finest”.

Points

89

Mixet mellem elegancen, finessen og charmen på den ene side og styrken og kraften på den anden side opleves til fulde.

Points

Bragende flot og imponerende Pauillac-vin for dem, der ønsker ”storhed på flaske”!

2016 CHÂTEAU HAUT-BEAUSÉJOUR CRU BOURGEOIS SAINT-ESTÈPHE Mørkerød farve. Let krydret duft af solbær og blommer. Dyb, intens smag med præg af syltede frugter, krydderier og flot integreret fadpræg der kommer fra de 12 måneder på franske barriques. Klassisk Saint-Estèphe præg, hvor eftersmagen afrundes med flotte tanniner og stor kompleksitet. Som skabt til velsmagende, tunge efterårsretter. En ualmindelig prægtig Saint-Estèphe – til ualmindelig skarp pris.

Vejledende udsalgspris 750,-

Vejledende udsalgspris 329,-

Tilbud

650,SPAR 100,-

94 Points

95 Points

Tilbud

164,50,SPAR 164,50,-


9

ITALIEN

2019 ROSSO DI MONTALCINO CAPARZO, TOSCANA MAGNUM, 150 CL. Kompromisløs Rosso di Montalcino-vin lavet på 100% Sangiovese-druer efter alle kunstens regler. Smag af umodne kirsebær, granatæbler, sødlig lakrids og cedertræ. Det hele pakkes elegant og næsten eksotisk ind i en harmonisk eftersmag, der er vedvarende og hvor man også finder delikate toner af violer og hindbær.

Tilbud

Et oplagt valg til kraftige grøntsagsretter, grillet kød og modne oste. I flot original trækasse.

199,SPAR 100,-

FRANKRIG

2016 CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE CHÂTEAU MAUCOIL, RHÔNE ØKOLOGISK, MAGNUM, 150 CL. Flot, ædel og klassisk Châteauneuf-duPape, produceret på 80 år gamle vinstokke, der giver masser af lækker intens bærsmag. De 12 måneder på fad tilfører et bredt smagsspektrum, hvor solbær, hindbær, jord og krydderier dominerer. En pompøs vin, der uden problemer kan gemmes i op til 10 år fra høståret. I flot, original trækasse.

Vejledende udsalgspris 699,-

Vejledende udsalgspris 299,-

Tilbud

ITALIEN

2019 NEGROAMARO SUD FEUDI DI SAN MARZANO, PUGLIEN MAGNUM, 150 CL.

94 Points

649,SPAR 50,-

En mørk, koncentreret og kraftig vin fra Italiens støvlehæl. Negroamaro-druerne leverer her en fyldig smag af de mørke bærsorter, viol, sødlig engelsk lakrids og espressokaffe. En vin for dem der elsker styrke og pondus og en perfekt ledsager til smagende, tunge middagsretter. I flot original trækasse.

Tilbud

249,-

Vejledende udsalgspris 349,-

SPAR 100,-

ØSTRIG

2017 PINOR NOIR JOHANNESHOF REINISCH THERMENREGION, ØKOLOGISK MAGNUM, 150 CL.

90 Points

Tilbud

299,SPAR 100,-

Økologisk, saftig og imponerende flot Pinot Noir fra Thermenregionen i Østrig. Det er den kvalitetsproducenten Johanneshof Reinish, der her laver en kølig, spændstig og charmerende Pinot Noir.

92

Smagen er let, frisk og med god styrke og pondus i eftersmagen. God gaveidé til Pinot Noir-elskeren. I flot original trækasse.

92

Vejledende udsalgspris 399,-

Points

Points


10

ADRIANO RESERVA Skøn Tawny variant, der lagres i 7 år på mindre fade, hvilket udvikler en elegant og forfinet smag af hasselnødder, rosiner og valnødder. Flot lang, og næsten cremet finish. Et oplagt valg til ’det søde julebord’ eller blot et hyggeglas i godt selskab.

LATE BOTTLED VINTAGE 2017 Massiv og imponerende LBV i den flotte årgang 2017. Stor frugtkoncentration og med stor dybde og harmoni. Lag på lag af nuanceret frugt, der matcher modne oste, søde sager eller en god bøf.

Vejledende udsalgspris 199,-

Fås også i 9 cl.

Vejledende udsalgspris 169,-

Tilbud

149,SPAR 20,-

Tilbud

179,SPAR 20,-

TAWNY 10 YEARS

TAWNY 20 YEARS

Portvinen, der skamroses af verdenspressen. Single Quinta, hvilket betyder at druerne til denne vinøse herlighed kommer fra en enkelt vingård i Douro-dalen.

Det er ikke uden grund, at denne portvin er blevet kåret som ”Best Fortified Wine in the World” af det anderkendte vinmagasin Decanter.

Stor og særdeles fyldig, sød og cremet portvin, der indeholder alt det, der forlanges… og meget mere til! Forrygende kvalitet fra start til slut.

Unik, enkelt-vingårds portvin, med portvin, der er over 100 år gammel. Enorm fylde, dybde og kompromisløs portvin, hvor alt går op i en højere enhed.

Vejledende udsalgspris 299,-

Nyd den til livets store øjeblikke...

92 Points

98

91

Points

Points

92

91

Points

Points

Tilbud

249,SPAR 50,-

549,-

94 Points


11

SPANIEN

.. .. .. .. ..

.. ..

N..Y.. ..H.. ..E..D..!

2020 MOSCATEL MÁS MOMENTOS, LA MANCHA ØKOLOGISK

SPANIEN

SHERRY PEDRO XIMÉNEZ BODEGAS BARBADILLO, 37,5 CL. Flydende rosiner og brændte mandler på flaske. Tyk, vinøs herlighed med stor sødme og koncentration. Dufter og smager af rosiner, dadler, brændte mandler og karamel.

Umådelig lækker dessertvin med klare smagsnoter af hyldeblomst. Elegant og charmerende, hvor den søde smag harmonerer flot med den frugtige note.

Nyd den til hårde/saltede oste eller til et godt stykke chokolade (-kage).

Nyd den til kage, isdesserter og sødligt bagværk. Til prisen intet mindre end en fantastisk dessertvin!

Vejledende udsalgspris 99,-

Vejledende udsalgspris 99,-

Tilbud

79,SPAR 20,-

Tilbud

79,SPAR 20,-

FRANKRIG

FRANKRIG

Smager ganske enkelt af ”flydende marcipanbrød”. Intens, sødlig og fyldig smag af mandler samt et fint præg af cognac i eftersmagen. Stor kompleksitet og ikke mindst harmoni.

Ægte Sauternes, hvor det ædle råddenskab kommer imponerende flot frem i duft og smag. Flot balance mellem det søde, fyldige præg og den friskere, frugtige note. Eftersmagen er lang og efterlader en imponerende oplevelse med mange smagsindtryk.

PINEAU DES CHARENTES COGNAC FRANÇOIS VOYER

2018 DORTHE SAUTERNES GRANDS TERROIRS

Nyd den afkølet ved 14° C.

Flot håndværk, og til prisen en imponerende flot Sauternes!

169,-

199,-


RAMOS PINTO PORT MINIATURE

Smagesæt med 4 x 9 cl. portvin til dem, der ønsker en lille portvinssmagning eller blot elsker vellavet portvin. Gaveæsken indeholder en hvid, en ruby, en tawny og en 7 år gammel tawny-port, Adriano Reserva. Oplagt som værtindegave, mini portvinssmagning, mandelgave, adventsgave… mulighederne er mange og smagen er herlig!

Vejledende udsalgspris 129,-

Tilbud

99,SPAR 30,-

Træet til papiret kommer fra bæredygtigt FSC skovbrug i Europa. Avisen er produceret CO2 neutralt udelukkende ved brug af vindenergi. Denne avis er Cradle to Cradle certificeret hvilket er din garanti for, at papir og trykfarver er produceret uden kemikalier og tungmetaller registreret på Banned List of Chemicals. Cradle to Cradle certificeringen er en af verdens strengeste miljøcertificeringer og den garanterer, at et produkt hverken forurener eller bruger jordens begrænsede ressourcer.

#152 • Priserne er inkl. moms samt afgifter og er gældende 18.10 - 31.12 2021. Forbehold for afgiftsstigninger, udsolgte varer samt trykfejl.

Profile for Østjysk Vinforsyning / Vinoble

VINOBLE nyt  

Så er den nye avis her..

VINOBLE nyt  

Så er den nye avis her..

Profile for vinoble

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded