Viborg Bryghus Tidende - Forår/Sommer 2023

Page 1

Endelig!

Hanerne er klar til sommerens havefester

Ingen fest - uden fadøl fra Viborg Bryghus! Fadølsanlæggene står klar til at kickstarte DIN sommerfest. SKÅL!

Alt om det nye anlæg til det nye Viborg Bryghus

Brygmester Antoni løfter sløret for teknikken om det funklende nye bryganlæg der står klart til at blive installeret i Banebyen.

En bydel, der skabes i fællesskab

* Forår/sommer
Når Viborg Bryghus flytter ind i de nye – gamle – fabriksbygninger i banebyen, bliver det som nabo til et fælleshus.
www.viborgbryghus.dk
2023

Kære læser!

Leder v. Per Fisker

Direktør i Viborg Bryghus

Kære læser

Velkommen til forårsudgaven af Viborg Bryghus Tidende som noget helt nyt udelukkende udkommer som digitalt medie.

Det giver os helt nye muligheder for at lave en levende avis med indbyggede filmklip som I kan bladre i på de kommende sider, ligesom I kan klikke Jer direkte videre til vore annoncørers hjemmesider.

Husk at støtte vore annoncører - deres støtte er af meget stor værdi for Viborg Bryghus og gør det muligt at udgive denne avis.

Grønt lys for etablering af Viborg Bryghus i Banebyen!

Der var positive tilkendegivelser fra øl-entusiast og borgmester Ulrik Wilbek allerede da vi i august 2021 fremlagde vores tanker

om etablering af det nye Viborg Bryghus i den gamle slidbanefabrik i Banebyen, Han kunne sagtens se ideen i at byens Bryghus på den måde som en del af det kommende bydelshus og blive et vigtigt samlingspunkt for den nye bydel.

Men borgmesteren bestemmer trods alt ikke det hele selv, og der var jo lige en lokalplan og en lang række miljøgodkendelser som skulle falde på plads og godkendes i byrådet før der kunne gives grønt lys for ideen.

Efter et stort arbejde af både alle bryghusets medarbejdere og bestyrelse for at få skaffet tal og data og den nødvendige dokumentation til både miljøstyrelse og lokalplanudvalg faldt det hele på plads, og vi kan alle ånde lettet op og nu smøge ærmerne op i arbejdet med at få bryghuset etableret på vores kommende, spændende lokation.

Lageret flytter først

Bach Gruppens håndværkere er allerede i fuld gang med at gøre lagerhallen klar til os, så vi i løbet af foråret kan flytte lager og administration til den nye adresse på Erik Glippingsvej.

Samme lagerhaller huser allerede det nye bryganlæg som står klar i transportkas-

serne efter den lange rejse fra Kina. De rejses i den høje, markante bygning der støder ud mod Erik Glippingsvej som således bliver bryghusets nye og meget synlige vartegn. Vi kan næsten ikke vente med at se Bryghusets logo på den store facade og byde de første gæster velkommen til rundvisninger og udskænkning.

Fokus på udvikling, kvalitet og en god forretning.

Men, hvorfor er det egentlig at vi i det hele taget skal flytte til Banebyen?

Lad os skrue tiden 5 år tilbage hvor de første tanker om en udflytning af vores nuværende lokation i Sortebrødre Kirkestræde meldte sig, gennem de mange udfordringer der tårnede sig op:

At drive et bryghus med bryggeri og lager på forskellige lokationer og et bryganlæg som er ved at være slidt ned i sokkeholderne og som slet ikke har den nødvendige kapacitet i de små lokaler. Økonomiske udfordringer ved at købe vores bygning ude i byen og som derved ikke ikke giver den nødvendige fleksibilitet og mulighed for en bæredygtig avance.

Som I ved, har mange nye lokationer været i spil, og efter lang tid søgen efter egnet

Side 2 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

lokation som både kunne rumme et stort bryganlæg og lager faldt valget på Lundvej.

Desværre måtte vi sande at lokationen bogstaveligt talt ikke var bæredygtig, idet gulvet i det høje lokale slet ikke ville kunne bære de tunge tanke uden en større og omkostningstung renovering og understøttelse. En udgift som ville slå økonomien ud af projektet.

Men på en måde har tiden arbejdet med os, for i mellemtiden opstod muligheden for etablering i den helt nye bydel som på rekordtid havde udviklet sig på den anden side af banelegemet, og som viste sig at kunne blive de perfekte rammer for os.

Bach Gruppen, som ejer de gamle bygninger, var fra starten af meget positive overfor ideen med at have os som lejere på en – for os – meget favorabel aftale, som ville være med til at kunne drive en bæredygtig forretning.

Og jo – gulvet i det kommende bryggeri ER undersøgt for bæreevne!

Og med byrådets godkendelse kan vi således smøge ærmerne op og – langt om længe – se frem mod den endelige etablering af byens nye Viborg Bryghus i rammer som giver os helt fantastiske muligheder for både at udvikle os, men – vigtigst af alt – for at blive et rentabelt og bæredygtigt bryghus.

Vi har stadig brug for opbakning og investeringer fra byens borgere og virksomheder for at komme helt i mål med etablering af det nye bryggeri.

Mød bestyrelsen for Viborg Bryghus:

Viborg Bryghus Tidende

www.viborgbryghus.dk * November 2016

Og for at give anpartshavere og investorer sikkerhed for, at investeringen ikke blot ender i daglig drift, har vi et stort ansvar for en bæredygtig drift og en regnskab med sorte tal på bundlinien – også i de kommende måneder indtil det nye bryggeri er etableret.

Driften skal sikres gennem nye tiltag med fokus på bundlinien.

Derfor rykker vi nu endnu tættere sammen i bussen og har lavet følgende tiltag: Vores administration er flyttet ind i mindre og lånte lokaler over vores lager. Derved sparer vi husleje.

Vores åbningstider både på lager og i administrationen bliver indskrænket så Per kan få frigjort mere tid til salgsarbejdet.

Vores kære brygmester, Antoni, bliver i stedet ansat på free-lance basis indtil etablering af det nye bryggeri, hvor han med sin store erfaring kan sikre at vi kommer rigtig godt i hus. Antoni vil tillige sikre opskrifterne og kvaliteten i de bryg som vi forsat køber hos vores kolleger.

Vi har etableret en ny og mere økonomisk gunstig bryg-aftale med Skandeborg Bryghus, som for få år siden byggede et stort og meget moderne bryggeri. Dette er nu så gennemtestet og godt indkørt at de kan brygge i den høje kvalitet vi efterspørger.

Vi vil gerne takke Thisted bryghus for det gode samarbejde vi har haft gennem tiden.

Vores nuværende bryggeri i Sortebrødre Kirkestræde vil forsat være en del af pla-

nen, idet vi har lavet en fin aftale med vores gamle brygmester Rene der som bekendt kender anlægget rigtig godt, og ved hvordan man får det optimale ud af det gamle anlæg.

Rene vil bistå i brygningen af vores ”små” bryg som f.x. Pink, Grubeøl, Frihed, Luther og Kroneridderen. Disse bryg er nemlig for små til at blive brygget på Skanderborg Bryghus.

Samtidig giver det os også mulighed for udvikling af nye spændende bryg og smagsoplevelser i denne ”ventetid” hen mod det kommende, nye bryggeri.

Gaven der bliver ved med at give

Jeg håber at I alle vil blive ved med at støtte og bakke op om Viborg Bryghus.

Naturligvis ved at købe vores øl hos din lokale købmand eller supermarked, og når du spiser ude i byen og bestiller en øl fra Viborg Bryghus.

Men også ved at købe en ekstra anpart, enten til eget brug eller som en god personlig gave som bliver ved med at give år efter år.

For, som anpartshaver har man uendeligt gratis leje af fadølsanlæg, adgang til den årlige generalforsamling med fri bar og adgangsbillet til lagersalg osv.

Vi vil løbende holde dig informeret om den spændende udvikling der nu endelig tager form!

SKÅL og god læselyst!

www.viborgbryghus.dk

Side 3
Forår/sommer 2023
www.viborgbryghus.dk
Udgiver: Viborg Bryghus ApS · Sortebrødre Kirke Stræde 25 · 8800 Viborg · Tlf. 4693 8800 Tekst: Andreas Søndergaard, Journalist, Viborg Stifts Folkeblad Foto: Andreas Søndergaard, Viborg Stifts Folkeblad, Henrik Zacho m.fl. Ide og layout: Zacho & Co. · www.zacho.co Ansv. red.: Per Fisker, direktør for Viborg Bryghus
#viborgbryghus
Jan Myrthue, Formand Henrik Karlsen Peter Haldrup Jakob Harriz Per Tandrup
TINGHALLEN MØDER ∙ MESSER ∙ MUSIK ComedyFestival Fredag 27. oktober kl. 20.00 Linda P. // Thomas Warberg Mark Le Fêvre // Kasper Gross Jacob Thrane // Simon Tang Læs mere og køb billet på www.tinghallen.dk Aftenens Vært FRA 299,Afterparty efter showet

Endelig: Viborg Bryghus har fremtiden på plads

Tålmodighed har været en dyd – og en nødvendighed – for alle interessenter i Viborg Bryghus, der i mere end et år har stået i venteposition.

I begyndelsen af året kom den forløsende meddelelse fra Viborg Kommune dog endelig: Alle miljøtilladelser er på plads. Dermed kan Viborg Bryghus endelig offentliggøre, at det flytter ind i Viborg Baneby.

Ny æra

”Vi takker alle vores gode samarbejdspartnere, anpartshavere og kunder for, at vi er kommet hertil. Det er en ny æra, vi kan tage hul på, og alle i bryghuset glæder sig helt enormt til, at vi for alvor kan komme i gang med at gøre det nye bryghus til virkelighed,” siger en glad Per Fisker.

Den nye bydel, Viborg Baneby, er stadig under udvikling, og Viborg Bryghus ser frem til at bidrage til det liv og den udvik-

ling, der skal gøre denne centrale del af Viborg til et attraktivt og spændende sted at besøge. Ikke mindst ser man hos både bestyrelsen og i administrationen også frem til, at man endelig får plads nok til at brygge al sit øl i egne rammer og på eget brygværk.

Central placering med gode naboer

Helt konkret får Viborg Bryghus hjemme i den gamle dækfabrik, en af de få tilbageværende bygninger i det tidligere industriområde. Boligselskabet Sct. Jørgen vil i samarbejde med Bach Gruppen omdanne fabriksbygningerne til et fælleshus, og det er i forlængelse af dette sted, Viborg Bryghus får både bryggeri, tapperi og plads til gæster.

Naboerne er blandt andet masser af boliger, den kommende banebypark, Hærvejen og House of Industry. Med en central beliggenhed, masser parkeringsmulighe-

der og ikke mindst få minutters gang til Viborgs gamle midtby, er placeringen af Viborg Bryghus helt ideel.

Lokalt bryg i 2024

”Og så er det ikke mindst helt fantastisk, at vi her får nogle både velegnede og autentiske rammer til at brygge vores øl. Banebyen har været vores førsteprioritet igennem meget lang tid, og nu glæder vi os til at skabe fremtidens bryggeri,” siger Per Fisker, direktør for Viborg Bryghus.

Mens det har taget lang tid at få de nødvendige tilladelser i hus, har bryghuset ikke i sinde at lade tiden gå til spilde, nu hvor der er givet grønt lys.

Forventningen er, at lageret flyttes ind på Erik Glippings Vej allerede før sommerferien. Også det splinternye bryggerudstyr er stillet an i lokalerne.

Planen er, at der gerne skal være lokalt bryg i hanerne fra 2024.

Side 5 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

skal vi stå for dit mad til din næste fest

I delikatessen og slagterafdelingen hos Meny finder du altid et stort udvalg i mad ud af huset til enhver lejlighed - uanset om det er til fødselsdag eller når vennerne kommer på besøg.

Kig ind i en af vores butikker og se de mange muligheder - vi står naturligvis klar til at hjælpe!

Meny Fabrikvej Fabrikvej 2 . 8800 Viborg Telefon 87 275 650 Åbningstider: Mandag-fredag 7.00-20.00 Lørdag-søndag 7.00-20.00 Meny Marsk Stigs Vej Marsk Stigsvej 2B . 8800 Viborg Telefon 7730 8800 Åbningstider: Mandag-fredag 7.00-20.00 Lørdag-søndag 7.00-18.00 Meny Sct. Mathias Centret Sct. Mathias Centret 1 . Stuen 208 8800 Viborg . Telefon 8725 1822 Åbningstider: Mandag-fredag 7.00-19.00 Lørdag-søndag 7.00-18.00

En bydel, der skabes i fællesskab

Viborg Bryghus får efter planen et nyt fælleshus som nabo.

Når Viborg Bryghus flytter ind i de nye – gamle –fabriksbygninger i Banebyen, bliver det som nabo til et fælleshus.

Det er vi hvert fald planen hos Boligselskabet Sct. Jørgen og Bach Gruppen, der ønsker at renovere og ibrugtage dele af den gamle slidbanefabrik.

Det fortæller direktør hos Boligselskabet Sct. Jørgen, Ole Nielsen, der håber, at stedet kan blive et centralt sted at samles – og dermed danne grobund for et stort sammenhold i den bydel, der er helt ny for alle beboerne.

- Ambitionen er at få skabt et fællesskab i hele banebyen, så vi vil skabe nogle lokaler, hvor beboerne kan samles. Det betyder meget for os, at der bliver muligheder for fællesskaber, og det er derfor en stor prioritet for os, siger direktøren.

Kun 10 år fra tanke til by

Det er kun 10 år siden, at idéen om Viborg Baneby blev en realitet, men siden er det gået stærkt med at udvikle området, der dengang bestod af industrielle bygninger, men som i dag allerede huser både kontorer, Game Streetmekka, dagligvareforretninger og ikke mindst lejligheder samt rækkehuse.

Viborg Baneby er i de seneste år blevet bebygget med hundredvis af store og små boliger i form af både lejligheder og rækkehuse.

Her bor alle slags mennesker, men fælles for dem er, at ingen er vokset op her. Der er ingen, som ”var her i forvejen”. Alle naboer er nye, så det er først i disse år, at en egentlig kultur og et naboskab kan opstå.

Et naturligt mødested

Håbet er, at fælleshuset kan blive stedet, hvor man mødes – og give beboerne noget at mødes om.

- I vores ”boliger for livet” er der aktivitetslokaler, og der foregår en masse. Men vi tænker også, der skal være et større fællesskab, for der er mange af bebyggelserne, hvor der ikke er fælleslokaler, siger Ole Nielsen, der glæder sig over, at bydelshuset får Viborg Bryghus som nabo.

- Det er jo helt fantastisk. Vores seniorer har været ovre og spørge, om ikke de kan få et rør ført over i deres aktivitetslokale, siger han med et grin.

Banebyens grønne åndehul

Sideløbende med de mange byggeprojekter er Viborg Kommune i færd med at få Banebyparken til at springe ud.

Den skal ligge som en grøn kile klos op ad bryghuset og det nye bydelshus, der altså bliver et samlingssted for de mange beboere.

Side 7 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
www.madudafhuset.lovbjerg.dk BESTIL DIT MAD ONLINE 129,PR. PERSON STEG-SELV MENU Lækker steg-selv menu med 1 slags kød, 1 slags kartofler, 2 salater samt flutes og dressing. Bestil senest 3 dage før afhentning. Nok til 10 personer. LUKSUS TAPAS En lækker luksus tapasplatte med et stort udvalg af pålæg/oste, tapenader og tilbehør. Inkl. brød. Bestil senest 3 dage før afhentning. Minimum 4 kuverter. 595,PR. STK NOK TIL 10 PERSONER

Fra skrot til slot

Endnu mangler der mere end bare lidt maling før det nye bryggeri kan slå dørene op, men i denne film kan du opleve, hvordan den gamle slidbanefabrik efter planen vil blive forvandlet.

En ombygning med respekt for industriens historie.

Selvom Viborg Bryghus nye rammer skal gennem en større ombygning og forvandling, skal det ske med respekt for bygningernes historie.

Den markante bygning som i sin tid var rammen om Viborg Slidbanefabrik er nemlig eneste tilbageblevne bygning og levn fra området som industriområde.

De rå rammer passer perfekt ind i Bryghusets dna og vores ønsker om nogle meget spænende rammer om det nye Viborg Bryghus.

Side 9 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

Åbent hus i Banebyen:

Masser af mennesker - masser af optimisme

Tilladelserne til at rykke ind i banebyen var kun lige faldet på plads, da bryghuset slog dørene op for første gang.

Viborg Bryghus kunne i februar invitere sine mange anpartshavere på besøg i den tidligere Viborg Slidbanefabrik på Erik Glippings Vej.

Den udrangerede produktionsbygning skal have pustet nyt liv i sig. Inden for en overskuelig fremtid skal der igen være liv i bygningerne, når Viborg Bryghus begynder at producere sine øl her på matriklen.

Og det var der altså mange, som ønskede at se nærmere på. Både fredag den 24. februar og lørdag den 25. februar kunne man som anpartshaver kigge forbi til en rundvisning, et lagersalg og en forfriskning.

Med borde, bænke, rundvisninger og ikke mindst smagsprøver blev dagene store tilløbsstykker, og optimismen boblede i glassene hos anpartshaverne, som for i øvrigt blev flere, i det man også kunne møde op og købe en eller flere anparter.

Side 10 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

Billeder fra åbent hus i Banebyen:

Side 11 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

Hos Viborg Renovation / 1313 har vi vogne og mandskab til at løse alle traditionelle transportopgaver. Vi har en moderne og alsidig vognpark med lastvogne og erfarne chauffører, der kan levere netop den løsning, du har brug for. Viborg

Vi sælger endvidere sand, grus, muld, granit, træ- og barkflis og meget mere. Herudover udlejer vi containere til alle formål.

VOGNMANDSKØRSEL
ApS / 1313 Egelundvej 6 • 8800 Viborg • Tlf.: 86622199 Effektiv, professionel og konkurrencedygtig vognmandskørsel
Renovation
Sct. Mathias Gade 78 | Book bord på latinerly.dk eller tlf. 86 62 08 81 MANDAGS BØFSANDWICH LØRDAGS PARISERBØF Book bord på latinerly.dk KUN KR.89,- KUN KR.99,GODMAD & VINMÅ N UNEMSDE - TEPPADOG I TVI SES PÅ -BORG kun frokost kun frokost vi anbefaler... 25% til dig over 60? Hvis du er over 60 år, får du 25% rabat ved køb af stel fra prisgruppe 195 kr. og opefter. Enkeltstyrkeglas (indeks 1,5) er med i prisen. Rabatten gives også på flerstyrkeglas fra 800 kr. og på eventuelle tillægsydelser. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Synstest med sundhedstjek 245 kr. ©2020 Specsavers Bestil synstest på louisnielsen.dk Yes! Gælder alle stel, glas og tillægsydelser Viborg Sct. Mathias Gade 17 · Tlf. 9632 5065

Bliv medejer af fremtidens Viborg Bryghus!

Vil du være med til at bevare og udvikle dit lokale, prisvindende og landskendte mikrobryggeri, så køb anpart i Viborg Bryghus!

Der er sket rigtig meget i øl-markedet med mikrobryggerier siden 2005 hvor et hold øl-entusiaster var med til at etablere Viborg Bryghus.

Viborg Bryghus har en god skare af trofaste kunder, der værdsætter den gode smag og høje kvalitet på vores øl. Det har givet bryghuset kunder rundt i hele landet og en sund økonomi til den daglige drift.

Viborg Bryghus skal fortsat være et mikrobryggeri

Vi har intet ønske om at blive et stort, nationalt bryggeri, der skal bide skeer med de store, men vi er altid stolte, når øllet

fra vores lille lokale bryghus kan vinde så mange priser og få så flot en national omtale, som det har fået. Dette er i høj grad også med til at fastholde bryghusets berettigelse i markedet.

Et bæredygtigt bryghus

En opdatering af bryghuset til et langt mere tidssvarende anlæg kan sikre fremtiden for Viborg Bryghus og give vores brygmester en mere effektiv arbejdsdag med langt mere kontrol over brygningen, så kvaliteten kan blive endnu bedre.

Det kan også åbne flere muligheder for at eksperimentere med nye øl-typer og smagsvarianter der kan pirre vores smagsløg og give os nye øl-oplevelser.

Køb 1 anpart

kr. 1.500,og få følgende fordele med:

15 øl-billetter til Udskænkning af fadøl eller flaskesalg i Bryggerstuen (Værdi: kr. 35,-/stk.)

Anpartshaver-Øl

Se mere og køb DIN anpart på viborgbryghus.dk

Mulighed for at købe special-bryg kun for anpartshavere

Lagersalg

Adgang kun for anpartshavere

Generalforsamling med fri øl-bar (1 stemme pr. anpart)

Køb 2 anparter

kr. 3.000,og få følgende fordele med:

30 øl-billetter til Udskænkning af fadøl eller flaskesalg i Bryggerstuen (Værdi: kr. 35,-/stk.)

Anpartshaver-Øl

Mulighed for at købe special-bryg kun for anpartshavere

Lagersalg Adgang kun for anpartshavere

Generalforsamling med fri øl-bar (1 stemme pr. anpart)

Fri leje af fadølsanlæg (Værdi kr. 350,- pr. gang)

Hvorfor købe anpart i Viborg Bryghus

Som anpartshaver får du en række anparts-fordele og du er med til at støtte en lokal historie.

Dit køb vil gøre en stor forskel i at sikre dit lokale bryghus for fremtiden. Hvad enten du støtter med hjertet eller smagsløgene, bliver du en del af et fællesskab, der bakker op om gode oplevelser og en fortsat mangfoldighed af nye og spændende øl.

Vi er taknemmelige for din støtte, som er med til at sikre dette, og vi glæder os til at byde dig velkommen som medejer af bryghuset.

Køb 5 anparter

kr. 7.500,og få følgende fordele med:

90 øl-billetter

til Udskænkning af fadøl eller flaskesalg i Bryggerstuen (Værdi: kr. 35,-/stk.)

Anpartshaver-Øl

Mulighed for at købe special-bryg kun for anpartshavere

Lagersalg

Adgang kun for anpartshavere

Generalforsamling med fri øl-bar (1 stemme pr. anpart)

Fri leje af fadølsanlæg (Værdi kr. 350,- pr. gang)

Køb 10 anparter

kr. 15.000,og få følgende fordele med:

25 gavekasser i træ med 6 øl i hver (Værdi: kr. 250,-/stk.)

Anpartshaver-Øl

Mulighed for at købe special-bryg kun for anpartshavere

Lagersalg

Adgang kun for anpartshavere

Generalforsamling med fri øl-bar (1 stemme pr. anpart)

Fri leje af fadølsanlæg (Værdi kr. 350,- pr. gang)

Side 13 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
8662 2350 aut. VVS & naturgasinstallatør Gl. Skivevej 73 B | 8800 Viborg Tlf. 86 61 18 11 | beierholm.dk Håndværkerløsningen fra Beierholm giver mindre papirarbejde og mere tid til kunderne

Støt dit lokale hold:

Brygget til Viborg!

Støt både dit lokale hold og dit lokale bryghus: Nyd en frisk-skænket Grøn Viborg fra hanen i baren på Viborg Stadion eller køb den hos din lokale købmand.

Findes også i den flotte VFF gaveæske med VFF logo-glas. En oplagt gaveide til den fodboldglade vært (eller værtinde!).

Viborg Bryghus indkalder til:

Ordinær generalforsamling

Onsdag d. 26. april 2023

Dagsorden:

1) Valg af dirigent.

2) Fremlæggelse af årsrapport med revisionspåtegning og årsberetning samt godkendelse af årsrapporten.

3) Beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til den godkendte årsrapport.

4) Valg af medlemmer til bestyrelsen.

5) Valg af revisor.

6) Indkomne forslag: Bestyrelsen stiller forslag om ændring: fra ”revision” til ”udvidet gennemgang” af regnskab.

7) Eventuelt.

kl. 19.00 i Tinghallen Er

Fortvivl ikke: du skal stadig nå at købe din anpart og dermed få adgang til generalforsamlingen + flere fordele.

Køb din anpart på www.viborgbryghus.dk

Adgangskort

til generalforsamlingen bestilles på www.viborgbryghus.dk

Senest onsdag d. 19. april

Spisning

Der er samtidig mulighed for tilmelding til efterfølgende spisning. Pris pr. person kr. 168,Der er naturligvis gratis fadøl for alle anpartshavere hele aftenen Vel mødt!

Viborg Bryghus’ bestyrelse

www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
du endnu ikke
medejer af byens bryghus?
ANPARTS FORDELE *** *** ØL-BILL ETTER+LAG E MGYRBLAICEPS+GLAR . M.

Webshops & Websites

Bla. til Viborgbryghus.dk

ALT UDFØRES I HØJ HÅNDVÆRKSMÆSSIG KVALITET

• Alt i tømrer- og snedkerarbejde

• Alt i murer- og reparationsarbejde

• Alt i malerarbejde

• Nybyggeri og ombygninger

• Renoveringer og tagudskiftninger

• Projekter i total-, hoved- og fagentreprise

www.hs-byg.dk

-gode boliger til hele familien!

Gode familieboliger med god beliggenhed til natur og rekreative områder og alligevel ikke langt fra centrum!

Besøg vores hjemmeside og se det store udvalg af gode familieboliger.

Bemærk

Bemærk

Vi har bl.a. nyistandsatte boliger på Vestervangsvej og Pebermyntevej !

www.brondum-boliger.dk Tlf.: 86 61 36 66
86 67 20 10

En go’ fest skal da være med fadøl fra Viborg Bryghus!

Skænk den gode, lokale øl til festen!

Folk er gode til at vælge det lokale øl på barer og restauranter, men når folk har arrangementer i hjemmet eller i firmaet, må de også gerne have Viborg Bryghus i hukommelsen.

Et godt glas fadøl sætter nemlig altid gang i en go fest!

Af ren vane tilvælges der lidt for ofte andre bryggerier, når der er eksempelvis konfirmationer eller sommerfest i haven, men Viborg Bryghus forsøger benhårdt at blive lige så tilgængelige som andre.

Konkurrencedygtig pris

Viborg Bryghus har indkøbt ekstra fadølsanlæg, og priserne er også konkurrencedygtige. Der er rigtig mange gode varianter i et bredt sortiment - fra de lyse og lette til de mørke og fyldige. Der er masser at byde på til festlige anledninger.

Tjek selv på viborgbryghus.dk

Udover indkøb af flere fadølsanlæg har Viborg Bryghus også fået fat i nogle brugte men veludstyrede fadølsvogne, Så nu kan bryghuset let dukke op til både små og helt store arrangementer.

Vi skal være med, når folk i Viborg Kommune holder store arrangementer. Viborg Bryghus vil nemlig rigtig gerne være synonyme med fest!

Vil du helst drikke øl af ”rigtige” glas?

Så er det nu også muligt at leje vores fine logo-ølglas sammen med fadølsanlægget.

Vi bøjer os for det praktiske med plastik-bægre, men vi syns naturligvis vores gode øl fortjener rigtige glas Derfor har vi nu købt ekstra ind af vores logoglas så det ikke længere kun er i Bryggerstuen - men også til din egen fest at du kan drikke det gode øl i Viborg Bryghus øl-glas.

Side 17
Forår/sommer 2023
www.viborgbryghus.dk
APS Murer-Entreprenør og aut. kloakmester Per Yding | Tlf. 20 14 15 05 MYRTHUE A/S | Gyldenrisvej 7 | 8800 Viborg | Tlf. 86 61 30 26 | info@myrthue.dk | www.myrthue.dk KVALITETSHÅNDVÆRK TIL PRIVAT, ERHVERV & OFFENTLIG BYGGERI NYBYG RENOVERING VINDUER & DØRE GULVSERVICE ISOLERING ER DIN ISOLERING IKKE EFFEKTIV NOK?

Velkommen i Byggerstuen hver fredag og lørdag.

Mens

Det var her Viborg Bryghus blev etableret i 2005, og selvom der ikke længere bliver brygget ligeså mange liter øl i de små rammer, så er der stadig fuld gang i bryggerstuen.

Åbent hver fredag kl. 15-23

og

lørdag kl. 11-15

Som altid har den åbent fredag og lørdag, og det er fortsat en vigtig del af bryghusets DNA. Mageløs Fredag afrundes stadig her i skyggen af Sortebrødre Kirke, og de historiske rundture med Bryg og Brosten har også bryggerstuen som sin sidste destination.

Arrangementer, rundvisninger og øl-smagninger

Ud over vores faste åbningstider har vi løbende arrangementer i Bryggerstuen som du kan se i arrangementskalenderen på vores hjemmeside www.viborgbryghus.dk hvor du også bestiller.

Velkommen i Bryggerstuen!

Side 19 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
der brygges på nye ideer i det gamle bryggeri i stueetagen er der også masser af liv og stemning i Bryggerstuen på 1. sal i Sortebrødre Kirkestræde .

Tag på en historisk byvandring

Flere af vores bryg har navne opkaldt efter kendte steder i Viborg og historiske personligheder. Vil du være klogere på hvem og hvad der har lagt navn til vores øl, vil vi anbefale at tage med på ”Bryg og Brosten”; en historisk og underholdende Viborg byvandring med efterfølgende ølsmagning i Bryggerstuen.

Krystalklar og økologisk pilsner. Indbydende, perlende og letdrikkelig økologisk pilsner. Stor smagsoplevelse; først som fyldig karamel, så frisk, nærmest citrusagtig, bitterhed rundet af med behagelig vedvarende eftersmag.

4,6 %

Kåret som “Bedste IPA-festivaløl” på Danske Ølentusiasters traditionsrige Ølfestival i København i foråret 2017

Smagen af forår og sommer Letdrikkelig Kölsh øl-type med skønne nuancer af friske humler og pilsner bygmalt gør denne øl velegnet til en varm sommerdag eller blot når en velfortjent tørst skal nydes

4,6 %

Let drikkelig, gylden classic pilsne med blød og fyldig smag.

Maltens komplekse sødme blander sig med humlens urteagtige og behagelige bitterhed. Dejlig eftersmag som bliver hængende og smager af mere.

4,6%

Prisvinder IPA.

India Pale Ale brygget efter ”SMaSH” princippet: ”Single Malt and Single Hops (Humle)”. Den er tilsat fineste Mosaic Humle både før og efter kogningen, og slutteligt er den tørhumlet i vildskab.

Naturligvis ufiltreret. 6,2%

med amerikansk humle og Jasmin te Frisk og let krydret smag og duft. En hyldest til den vilde danske sommereng.

5,5 %

Klassisk, belgisk munkeøl.

Duften har varme, frugtagtige nuancer fra brugen af den ægte, belgiske trappistgær. Fyldig, let sødlig smag, der tager til i styrke og tilføjes yderligere smagsindtryk af f.eks. blommer.

8,0 %

Feel-good i høj klasse! Klassisk Brown Ale efter alle kunstens regler: Engelsk gær og Engelsk humle. Og så lige rundet af med naturlig hasselnød.Kobberfarvet, rund, lækker og letdrikkelig bryg, med skønne noter af hasselnød og karamel.

5,2 %

Fyldig og mild

Dejlig fyldig, blød og mørk lager øl, der, til trods for sin milde smag, stadig lader de skønne, mørke malte træde let igennem. Diskret humlet for at opnå den helt rette balance i øllet.

4,6 %

www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023 Side 20

Skøn og mild hvedeøl

Skøn, lys, strågul og klassisk bayersk hvedeøl med et forfriskende strejf af hyldeblomst.

Nyd den cremede mundfylde og de skønne noter af nelliker fra den tyske hvedeøls gær.

4,8 %

Med engelsk lakrids og bøgerøget malt.

Skøn, blød og fyldig Baltic Porter med mere af det hele! Nyd duften og smagen af røgmalten og den engelske lakrids

7,5 %

Belgisk Quadrubel

Quadrublen er den stærkeste og kraftigste af de belgiske øltyper, med en rig maltkrop, varmende alkohol og høj restsødme. Smager fantastisk til en sød kage eller dessert, eller nyd den alene i små varmende slurke.

NB: 12%

En kulsort øl der overrasker!

Smagen er fyldig, blød og aromatisk, med nuancer af både kaffe, chokolade og engelsk lakrids, samtidig nærmest naturstridigt frisk og let af Herkules humlen og kulsyren. Eftersmagen er ristet, varm og kalder på den næste slurk.

5,7%

Find champagneglas og isterninger frem og prøv øl på en helt ny måde!

Nyd denne lyserøde let syrlige øl i stedet for et glas rosévin, hvor den friske lette smag af hindbær forfører dine smagsløg. Som skabt til foråret og sommeren, men også fantastisk som fx. velkomstdrink.

3,8 %

Belgisk landøl som ofte var den øl-type som mine-arbejderne drak når de skulle have skyllet ganen efter en lang og hård arbejdsdag i mørket. Derfor navnet ”Frihed”.

Tilsat et strejf af hyldeblomst for at give ekstra friskhed og sødme.

5,6 %

Et sandt smagsbombardement

Belgisk-inspireret munkeøl med sødlig aroma og frugtagtig smag. Brygget i samarbejde med Viborg Stift i anledning af 500 året for reformationen.

10,1 %

Til en go’ fest hører go’ fadøl!

Husk, at du også kan få de skønne Viborg Bryg som fadøl. Lej et fadøls-anlæg fra Viborg Bryghus - så er festen hjemme!

Book dit fadølsanlæg med fadølsbægre eller rigtige glas m.v. på www.viborgbryghus.dk

Har du brug for råd og vejledning om øltype og mængde så ring til os på tlf. 46 93 88 00

Brygget til Viborg!

Smagen af godt humør og en hyldest til Viborg og VFF! Smagfuld og letdrikkelig med skønne nuancer af friske humler og udvalgte bygmalte gør denne øl velegnet til en varm sommerdag eller når en velfortjent sejr skal fejres!

4,6 %

Side 21
www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

STYRK DIT BRAND!

I en travl hverdag med en uendelig strøm af indtryk og kommunikationsstøj kræver det nye styrker at få dine budskaber tydeligt frem til dine potentielle kunder.

En stærkt brand er konkurrencefordel, der ikke kan kopieres af dine konkurrenter.

Jeg har i mere end 30 år arbejdet indgående med kommunikation, brandstrategi og visuelle identiteter, og er din stærke samarbejdspartner, når din virksomhed vil være kundernes førstevalg.

Uanset om du ønsker at udvikle og styrke din virksomheds eksisterende brand, eller du ønsker en komplet rebranding tilpasset et forandret marked, kan jeg hjælpe med at tilføre virksomheden værdifulde konkurrenceparametre i kampen om kunderne.

Se referencer på www.zacho.net

Det vil være mig en stor fornøjelse, også at hjælpe DIN virksomhed til succes!

En butik med sjæl En butik med sjæl Nu også alt i VVS-arbejde!
Tlf.
Lundvej 50, 8800 Viborg
86 60 00 15
Henrik Zacho Branding specialist

Så er påsken hjemme!

Gode traditioner skal der ikke ændres på - og også i år er Påske Bocken bare helt fantastisk.

Nogle påstår at den endda er endnu bedre i år - men døm selv.

Den er klar til påskefrokosten .

Påske Bocken er een af Viborg Bryghus abslutte signaturøl. Og opskriften som er gået i arv fra brygmester til brygmester SKAL der bare ikke pilles ved!

Der kan være lette udsving i råvarerne fra år til år så derfor smager den ikke nødvendigvis 100% ens fra år til år selvom opskriften er fulgt til punkt og prikke.

Men det er jo en af de gode charmer ved microbryg ;-)

Side 23 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

VIBORGS NYE SPISEHUS

Klassiske danske retter, smørrebrød, frokostbrædder, lune retter, øl, snaps og masser af hygge!

Støt dit lokale bryghus. Spørg efter den gode lokale øl på byens restauranter, værtshuse og koncertsteder.

Vi laver
med ærlighed
kærlighed Hovedgaden 37 | 8831 Løgstrup | Tlf. 86 64 20 93 PA R T O F DIN SIKRINGSSPECIALIST Nørremøllevej 1 • 8800 Vibo rg Tlf.: 8662 3344 MEKANISK, ELEKTRONISK, ELLER DIGITALT? - Så har vi løsningen til jeres fremtidige system.
mad
og
NYTORV 5 / FRUTHOMSENVIBORG.DK / Tlf. 32 25 11 11

En investering, der er værd at skåle på

Steffen Vestergaard er en af de lokale virksomhedsejere, der bakker op om byens og bryghusets drøm om et moderne og bæredygtigt bryggeri. Han håber, at mange flere følger trop.

”Vi har gode øl og et godt brand, men jeg synes også det vil være en endnu bedre historie, hvis bryghuset fremover kan få en bedre forretning ud af det og dermed blive et lokalt fyrtårn i endnu højere grad, end det er i dag, ” fortæller Steffen Vestergaard om sin beslutning.

Det omfattende arbejde med at skaffe kapital til Viborg Bryghus’ ambitiøse vision 2.0 betyder blandt andet, at både ansatte og bestyrelse rækker hånden frem mod det lokale erhvervsliv i håbet om, at der her kan findes opbakning.

Håndsrækning

Og Steffen Vestergaard er altså en af dem, som bakker fuldt op om idéen.

”Jeg har altid været betaget af, hvordan Viborg Bryghus i høj grad drives af frivillig arbejdskraft. Når bryggeriet så rækker hånden frem og beder om hjælp i en

større skala, end det plejer, så synes jeg også, at man har en moralsk forpligtigelse til at bakke op, hvis man kan,” siger han.

”Når man kan få det forretningsmæssige og ens hjertesager til at spille godt sammen, så giver det for alvor mening, og sådan er det med den her investering. I det her tilfælde tænker jeg måske mest med hjertet, men når man smider en pose penge i en investering, så er det klart, at man også forventer at få dem forrentet, og det gør jeg også her, siger Steffen Vestergaard.

Viborgs vigtige fyrtårne

Vestergaard Huse har som nævnt adresse i Viborg, og det er også i det lys, at direktøren og ejeren ser på Viborg Bryghus’ forhåbentligt fantastiske fremtid.

”Vi skal have nogle brands, som man forbinder med Viborg. Vi har Viborg FF, Vi

har Viborg HK, og kunne Viborg Bryghus også blive sådan et, så vil det jo være fantastisk. Jeg synes, det er godt på vej, og det her skal gerne blive startskuddet til at få vores lokale øl bredt endnu længere ud,” siger Steffen Vestergaard.

Han tilføjer, at de seneste år har været meget speciel, og at nogle virksomheder har haft det ekstremt hårdt igennem corona-krisen.

- Men for os er det gået godt, og derfor føler jeg også, at jeg har muligheden for at træde til, understreger han.

Sådan kan du både investere og blive medejer af Viborg Bryghus:

Som anpartshaver

Du kan stadig blive anpartshaver af Viborg Bryghus ved at købe anparter á kr. 1.500,- på www.viborgbryghus.dk Dette giver også en række anpartshaverfordele.

Som investor

Viborg Bryghus Investeringsselskab a/s gør det nu også attraktivt at investere større beløb, min. 10.000,- i bryggerianlægget.

Kontakt direktør og bestyrelsesmedlem Mikael Møller på telefon: 30 45 76 80 for mere information om denne spændende mulighed.

Side 25 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
Viborg Bryghus Investeringsselskab A/S Viborg Bryghus ApS Virksomheder Private anpartshavere Virksomheder private investorer Leverandør Anpartskapital (min kr. 1.500,- pr. anpart) Sponsorater Brygudstyr Leje Udbytte Investorfordele Anpartshaver fordele Køb Aktiekapital (min. indskud: kr. 10.000,-) Bryganlæg (3,1 million)

Bliv klogere på Viborg Bryghus’ nye udstyr

Der er blevet knoklet for at få finansieringen på plads, for udover nye lokaler har Viborg Bryghus også fået nyt udstyr som står klar til opstilling i Banebyen.

Brygmester Antoni fortæller her om det nye anlæg.

Mange anpartshavere og andre interesserede var forbi banebyen i weekenden den 25. og 26. februar for at inspicere de lokaler, der skal rumme det nye Viborg Bryghus. Her kunne de også se de store, sølvfarvede og rustfri tanke, der var stillet til frit skue – og som om ganske kort tid skal sørge for, at der brygges masser af øl midt i Viborg.

250.000 liter øl om året

Brygmester Antoni Aagaard Madsen for tæller her lidt om hvilke tanker, der ligger bag, at Viborg Bryghus endte med netop at bestille dette bryggeriudstyr:

”Udgangspunktet for vores overvejelser var, at vi gerne ville lave et setup, hvor én fuldtidsansat brygger kan brygge 150.000 liter øl per år. Det svarer nogenlunde til den mængde øl, vi sælger i dag. Vi ville også sikre os, at der var mulighed for at øge den årlige produktion til 250.000 liter øl, såfremt der bliver behov for det”.

Af økonomiske årsager var det udelukket at gå efter et fuldautomatisk bryggerian læg, og i bryghuset var man også klar over, at det ville blive meget svært at finde et

vesteuropæisk produceret bryggeri, som kunne levere til den pris, der var mulighed for at betale.

Erfaren leverandør

elsk firma, ANT Brewing, som har deres egne produktionsfaciliteter i Kina, men som programmerer og fremstiller en del af elektronikken i Israel.

I Danmark har ANT leveret bryggerier til Egholm Bryghus, Slowburn og Broaden & Build. I de øvrige skandinaviske lande, i Israel og Holland, har ANT leveret adskillige bryggerier, og der kører således flere lignende bryggerianlæg fra firmaet i Europa og Israel,” fortæller den rutinerede

Side 26 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
Fremvisning af det nye brygudstyr for anparthaverne.

Viborg Bryghus endte med at bestille en brygstørrelse på 2500 liter per bryg. Det indkøbte udstyr består af tre brygkar og en varmtvandstank, foruden otte gærings-

tanke. Bryggeriet er komplet med maltknusning, maltsilo, køleanlæg og automatisk styring af de dampopvarmede brygkar. Tankparken består af seks styk dobbeltbrygs kombitanke på 5000 liter og to styks enkeltbrygstanke på 2500 liter. Derudover er der også leveret udstyr til rensning af fustager, og til tapning af fadøl.

”I Viborg vil vi med den nuværende afsætning kun have behov for at brygge to bryg per uge (5000 liter), hvilket inklusive rengøring kan gøres på under 20 timer. Vores brygger vil derfor have tid til overs til at passe fermenteringen, og assistere de frivillige i tapning og pakning af det producerede øl,” fortæller Antoni Aagaard Madsen.

Tapning

Han fortæller videre om det nye udstyr: ”I begyndelsen vil flasketapning foregå på vores eksisterende manuelle flaskefylder, men så snart det er økonomisk ansvarligt, vil der blive indkøbt og installeret et auto-

matisk tappeanlæg til tapning og pasteurisering af 2000 flasker per time”.

Så snart installationen er færdig, og der er brygget det første øl i Viborg Bryghus’ nye lokaler i Viborg Baneby, er det forventningen, at alt øl på fustager vil blive brygget og tappet i Viborg.

Når tankene er rejst op i det nye produktionslokale, fylder de kun lidt over 100 kvadratmeter. Derudover er der afsat 125 kvadratmeter til at rumme det kommende tapperi, og cirka 700 kvadratmeter til lager og kontor.

Dåser

En af ambitionerne er desuden, at Viborg Bryghus foruden flasker og fustager også vil kunne lave dåseøl.

”Det bliver kompakt men rigtig godt, og vi glæder os til at få planerne ført ud i livet,” siger Antoni Aagaard Madsen, der har været med i hele processen, og som altså snart ser ud til at kunne lave de første, velsmagende fadøl på sit splinternye anlæg.

Side 27
2023
www.viborgbryghus.dk Forår/sommer
Testopstilling af det nye brygudstyr før afskibning til Danmark. Her er det stadig pakket ind i beskyttende, hvid folie.

oplev mere i butikken og på svane.com

“MÅSKE” BYENS BEDSTE STEAK

Farver skaber stemning og personlighed!

Hos os er kvalitet et nøgleord, og vores medarbejdere har altid fokus på kvaliteten, aftaler og tidsplaner.

Vi tilbyder også alle former for afhøvling og afslibning af trægulve samt efterbehandling med lud, olie, sæbe eller lak.

PLISSÉGARDINER

RULLEGARDINER

LAMELGARDINER

STOFGARDINER

PERSIENNER

MARKISER

Garant Viborg

Brich Gulve og Gardiner, Lundborgvej 2 C, 8800 Viborg, 86 62 95 77

Åbningstider: Mandag - Torsdag: 8.00-17.00, Fredag: 8.00-17.30 · Lørdag: 09.30-13.00

Tæpper Gulve Gardiner

8800 Viborg · Tlf. 86 60 00 33 · Mob. 22 49 96 90 · www.Csmal.dk
Alt i lækre gardinløsninger til dit hjem
Svane Køkkenet Viborg / Livøvej 9C / 8800 Viborg / Tlf.: 8660 1200 Kom ind og oplev de nyeste køkkentendenser hos Svane Køkkenet. Se alle farverne i butikken og se mere på svane.com, hvor du også kan booke et møde.
se
køkken
Vi glæder os til at se dig hos Svane Køkkenet Viborg.
dig selv i et nytænkt
30 66 80 11 KONTAKT @ NYTORV11.DK NYTORV11.DK

Fra Viborg til Mors:

Café Sult er klar til at slukke tørsten

Viborg Bryghus står nu klar på køl til sultne og tørstige gæster i Nykøbings hyggeligste café.

Hvis man lægger vejen forbi Nykøbing Mors, har man i de seneste par år haft en god grund til at stille bilen og begive sig forbi Havnegade, hvor Café Sult har adresse. Forleden blev besøgene på det hyggelige spisested kun endnu bedre, da menukortet blev opgraderet, så man nu også kan få Viborg-øl til sin mad.

- Min mand er fra Viborg, og jeg har i lang tid smagt på øllene fra Viborg Bryghus, når jeg besøgte mine svigerforældre, som begge er meget aktive frivillige i bryghuset.

Dermed har jeg også tydeligt kunne smage, at der laves virkelig gode øl og mange spændende varianter, så da jeg gerne vil kunne tilbyde mine gæster noget forskelligt, tænkte jeg, at Viborg Bryghus ville være en god tilføjelse, siger Café Sults indehaver, Jane Grøn Thaagaard Jacobsen, om sit valg.

Drømmen om sit eget

I tre årtier arbejdede hun som køkkenchef på Skyom Idrætsefterskole, men da hun rundede et skarpt hjørne syntes hun, der skulle ske noget nyt. Den dengang 50-årige Jane Thaagaard havde øjnet, at lokalerne på Havnegade i Nykøbing Mors havde stået tomme længe, så hun begyndte at drømme om at have sin egen café.

- Og til sidst sagde min familie, at den ikke ville høre på al min snak mere: Nu måtte jeg gøre noget ved det. Jeg gik jo og drømte, og familien bad mig om at gøre noget ved det, så det gjorde jeg – og det endte med, at gav det en chance, fortæller hun.

Café Sult slog dørene op i 2019, og knap et år senere kvittede Jane Grøn Thaagaard Jacobsen jobbet på efterskolen, hvor hun

ellers havde arbejdet sideløbende med de mange timer som caféejer.

Trodsede Corona

To uger efter beslutningen om udelukkende at satse på sin café ramte corona hele landet, og alting lukkede ned, mindes Jane Grøn Thaagaard Jacobsen.

Den noget særprægede begyndelse på livet som selvstændig restauratør fik hende dog ikke til at tabe modet. Hun så muligheder, serverede take away og begyndte at lave tapas. Særligt det sidstnævnte har hun stor glæde af i dag, hvor de lækre fristelser langes over disken i stor stil.

Og efter at samfundet blev normaliseret igen, mundbindene røg i skraldespandene og folk atter kunne komme hjemmefra, har Café Sult virkelig fået mættet mange besøgende, fortæller Jane Thaagaard begejstret.

- Jeg har virkelig travlt og har fået et godt bundfæste. Vi har gæster, som kører fra både Viborg, Skive og endda fra Jelling. Café Sult laver stort set alt på menukortet selv, og Jane Thaagaard sætter en ære i at lave samtlige retter fra bunden. Selv dressinger og brød er skabt i eget køkken.

Og nu knapper hun altså også gerne en læskende Viborg-øl op til gæsterne på Café Sult.

Side 29 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

Banker ligner hinanden. Men der er mennesker til forskel.

Vi er en bank, der er tæt på dig. Dit hjem. Dit arbejde. Din klub. Det er det, der gør os til din lokale bank.

Vi har en ambition om at være Danmarks stærkeste lokalbank. Det betyder, at vi kender vores kunder og bakker op om det lokalområde, vi er en del af.

Kontakt os og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Velkommen hos

Miljøfoder

Her får du altid venlig og personlig betjening, ordentlig vejledning og et stort udvalg inden for:

• Korn og foderstoffer

• Hestefoder og rideudstyr

• Hunde- og kattefoder samt tilbehør

• Foder og artikler til fugle og fjerkræ

• Strøelse, træpiller og briketter

• Gødning og artikler til have og landbrug

vestjyskbank.dk/viborg

Grønt Billån: Priseksempel: Bilens pris 250.000 kr. Udbetaling 50.000 kr. Samlet kreditbeløb 200.000 kr. Månedlig ydelse 2.169 kr. Løbetid 8 år. Variabel debitorrente 1,00 %. ÅOP 1,0 %. Samlet kreditomkostninger 8.190 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 208.190 kr. Inkluderer ikke omkostninger til obligatorisk kaskoforsikring. Lånet ydes af Nykredit Leasing og formidles af Nykredit Bank. Forudsætter at bilen er en elbil, brintbil eller plugin-hybridbil, og at du er BoligBank 360-, 365- eller Private Banking kunde. For lån over 300.000 kr. pålægges tinglysningsomkostninger mv.. Læs mere på nykredit.dk

Nykredit er ejet af foreningen Forenet Kredit, som vores kunder er med i. Sammen har vi besluttet, at flere skal have råd til at bidrage til et grønnere Danmark. Så nu kommer der

billige lån og løsninger, hvis du vil gøre din bolig, din bil, din renovering, dine investeringer og din virksomhed grønnere. Forenet kan vi mere. Læs mere på nykredit.dk

Hobbymandens grov varebu k Vognmagervej 21A . 8800 Viborg . Tlf. 8725 4450

www.miljoefoder.dk

www.miljoefoder.dk

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9-17. Lørdag kl. 9-13

Rikke S. Nielsen Privatrådgiver rsn@vestjyskbank.dk 96 63 26 28 Joan Vestergaard Privatrådgiver jov@djs.dk 87 27 32 97 Jack F. Nielsen Privatrådgiver jfn@vestjyskbank.dk 96 63 26 29
Flere i Viborg skal have råd til at bidrage til et grønnere Danmark
# etgrønneredanmark
Helle Foged, privatrådgiver i Aarhus

En særlig øl på et helt særligt sted

I

anderledes måde, siger Katrine Engmarksgaard Vium Andersen.

Forræderi

Brygger Bauers er fine dining og gourmetoplevelser – og altså et sted med helt exceptionelle rammer. Personalet uddannes og klædes på med masser viden om alt fra maden til det, som hældes i glassene.

- Bare det at komme hen til gæsterne og præsentere øllen i trækassen er jo sjovt. Den er så fin, og den lægger virkelig op til en samtale.

Øllen er eksklusiv, og alene det, at der kun findes en begrænset mængde af den, får jo interessen til at stige hos gæsterne, siger den 27-årige sommelier, som naturligvis har taget Viborg Vintage til sig på grund af dens kvaliteter – men som selvfølgelig også er særligt glad for, at den er lokal:

Nogle meter under jorden

gemmer Viborg på en helt særlig restaurantoplevelse. Brygger Bauers Grotter har både mad, personale og lokaler af en helt særlig karakter. Og ikke mindst en øl, der i den grad også skiller sig ud.

For på menukortet finder man nemlig Viborg Vintage 2019. Mens der er rigtig mange spisesteder, som har Viborg Bryghus’ mere klassiske øl på fad og flaske, har man her i grotterne for enden af Sct. Mathias Gade som den eneste restaurant udpeget denne øl som den eneste Viborg-øl, man serverer.

- Vi vil gerne skille os lidt ud og være unik i det, vi præsenterer. Øllen lægger op til en god samtale og er ikke en, man finder andre steder, fortæller 27-årige Katrine Engmarksgaard Vium Andersen, der er uddannet sommelier, og som har arbejdet på kælderrestaurant i tre et halvt år. Viborg Vintage fra 2019 er en såkaldt ”braggot”, en slags fusion mellem øl og mjød. Den indeholder hele 12,3 procent alkohol og et hav af smags- og duftnoter.

Imellem vin

I restauranten handler det generelt meget vine, som man har et bredt udvalg af – og stor viden om. Men Viborg Bryghus har altså formået at klemme sig ind i glassene med denne helt særlige øltype.

- Det er jo altid et spørgsmål, om man tør skifte et glas ud med øl, hvis folk vælger en vinmenu. Det tør vi godt nogle gange, så vi har gjort det til lille stunt, at vi kommer med et glas Vintage-øl til især oste, hvor man måske alligevel har fået syv glas vin i forvejen. Vi vil gerne udfordre og gøre oplevelsen ekstraordinær for vores gæster, siger Katrine Engmarksgaard Vium Andersen.

Hun fortæller, at Viborg Vintage har masser af fordele, som gør sig godt til smagene i den gamle brygger-kælder.

- Den høje alkoholprocent i Viborg Vintage gør, at den er sjov at lege med i forhold til madlavning, fordi man får så meget intensitet. Den har virkelig mange dybder og gør sig godt til hårde oste og blåskimmel, fordi den lever op til alle de noter, vi normalt ville søge efter i vin – bare på en

- Absolut. Det skifter hvor meget øl, vi har for Viborg Bryghus, men vi skal have nogle af dem. Alt andet ville nærmest være forræderi, og gæsterne kigger mærkeligt på os, hvis ikke vi har det på kortet, siger Katrine Engmarksgaard Vium Andersen.

Side 31 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
Brygger Bauers Grotter sætter gør man en dyd ud af at skille sig ud og gøre sig unik. Det gør sig også gældende på den Viborg-øl, restauranten som det eneste spisested har på sit menukort.

Viborg & Omegns Tagdækning A/S

Fanøvej 11 - 8800 Viborg - Tlf: 86638628 - Mail: Info@voot.dk

Fanøvej 11 – 8800 Viborg – Tlf: 86638628

Vi tilbyder kørsel i alle situationer: foreninger, udflugter, familiefester mm.

Jens Jacob Tychsen med band

Jens Jacob Tychsen, af mange kendt som »Badehotellet«s flamboyante og dameglade pianist og skuespiller

Hr. Weyse, besøger Viborg Teater med et firemands orkester og vil underholde med populære jazz-toner og crooner-numre – samt sange fra den populære tv-serie.

Læs mere om forestillingen og 40 andre teatertilbud, billetpriser etc. på:

https://musikogteater.viborg.dk/

eller ring: 8787 3636

Det bliver en Mageløs pause...

TK-Bus Jegindøvej 9 8800 Viborg

Tlf.: 60 29 10 11 info@tk-bus.dk www.tk-bus.dk

Teater

Ring og få et godt tilbud! 27.

april 2023 kl. 20.00 Viborg
Vores øl står på køl og er klar så du kan nyde en lokal forfriskning når du går til pause i teateret og byens gode musikscener

En velsmagende og personlig firmagave

Viste du, at du eller din virksomhed kan få specialdesignet etiket og gaveæske med dit eget logo?

Se mere når Martin præsenterer mulighederne i filmen her:

Den personlige gave og visitkort

Der er noget helt specielt ved at kunne give sin egen øl som visitkort!

Og du bestemmer naturligvis hvilken øl der skal være bag etiketten som vi gerne hjælper dig med at udforme efter dine ønsker.

Ligeledes kan du også få dit logo påtrykt de lækre gavekasser.

Med plads til 2, 3, 4 eller 6 flasker.

Hør mere om alle mulighederne: Ring til Bryghuset på tlf: 46 93 88 00.

Side 33 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
v. aut. klinisk tandtekniker Flemming Finøen Vi har mere end 25 års erfaring med at hjælpe vores kunder
at kunne
og tygge
En tandprotese skal ikke blot se godt ud. Den skal også fungere og passe perfekt. I mange år. Dette er vores fornemste opgave - og derfor kan vi vores håndværk. Skal vi også hjælpe dig? Din mund fortjener DET BEDSTE HÅNDVÆRK! Viborg: 86 62 00 26 / Bjerringbro: 86 68 07 77 / Skive: 92 72 00 26 www.tandproteseteamet.dk DENBEDSTE KVALITETTILBEDSTEPRIS • PRIS·MATCH • Sound2Vision A/S Gammel Skivevej 30 | DK 8800 Viborg Tlf. 86 62 49 49 | www.s2v.dk KØB NYT TV UDEN
KIG FORBI DIN LOKALE F A GMAND ALL INCLUSIVE PLUS KØB NYT TV UDEN ALT BESVÆRET ALL INCLUSIVE PLUS √ Levering √ Installation √ Opsætning √ 5 års garanti Vi klarer også levering og installation af audioprodukter, prof. løsninger til erhverv, antenne og meget mere… Lækkert lyd og billede til de mørke vinter-stunder mens vi nyder den gode stærke øl. KIG FORBI DIN LOKALE FAGMAND Gl. Skivevej 78 B – 8800 Viborg Tlf: 8660 0266 – www.ojbiler.dk OJ Erhvervsbiler forhandler erhvervsbiler i de fleste mærker, både nye og brugte. Gl. Skivevej 78 B – 8800 Viborg Tlf: 8660 0266 – www.ojbiler.dk OJ Erhvervsbiler forhandler erhvervsbiler i de fleste mærker, både nye og brugte. OJ Erhvervsbiler forhandler erhvervsbiler i de fleste mærker, både nye og brugte Gi’ dine dyre tryksager fingeren! . Tryksager af enhver art . Kopiering . Grafisk layout Tagtækkervej 2A 8800 Viborg tlf. 8661 4021 cc-tryk@c.dk www.cc-tryk.dk
til
smile naturligt
maden uden gener.
ALT BESVÆRET

Fredagsøl i løbeskohele året rundt

En go og fast tradition: Mageløs Fredag: Hver fredag kl. 16 mødes vi der har lyst, til en hyggelig løbetur på ca. 30 minutter rundt i Viborgs midtby.

Alle kan være med, og og tørsten slukkes efter løbeturen med en fortjent fredags-fadøl i Bryggerstuen.

Alle, som har lyst, samles foran bryghuset klokken 16.00, når det bliver fredag.

Herfra løber vi samlet ud i midtbyen. Ikke nødvendigvis specielt langt, ikke nødvendigvis specielt hurtigt.

Vi løber bare for at få et smil på læben og

sved på panden. Turen går altid igennem Mageløs og afsluttes på bryghuset, men resten af ruten varierer.

Det er ganske gratis at deltage. Bare mød op kl. 16 foran Bryghuset og løb med. Øllen bagefter skal man godt nok selv

Et mageløst tilbud:

betale, men vi har lavet et ”Mageløs Fredag tilbud” hvor man for 250,- kr. får både en løbe t-shirt og 10 x øl-billetter. Så slipper man også for at skulle have penge med hver gang ;-)

Ses vi på fredag ved Bryghuset?

10x25cl. fadøl + løbe t-shirt = kr. 250,-

Side 35 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023
Bliv velklædt på Mageløs Fredag løbeturen og slip for at ha penge med i lommen: Køb 10x25cl. fadøl-billetter til kun kr. 250,- (normalpris 320,-) og få en lækker løbe-T-shirt med MageløsFredag logo GRATIS med i købet. T-shirts sponsoreres af: Tandprotese Teamet, Zacho&Co. og NytSyn Viborg i samarbejde med Viborg Bryghus Tilbudet købes i Bryggerstuen i forbindelse med Mageløs Fredag løbetur hver fredag kl. 16:00

Vær med til at udbrede kendskabet til vores øl med den perfekte værtsgave:

Gode smagsoplevelser som gave!

En gavekasse fra Viborg Bryghus vækker glæde ved enhver lejlighed - og pynter tilmed på gavebordet!

Gi’ en god ven en flot gave og smagsoplevelse og vær samtidig med til at sprede kendskabet til vores dejlige øl.

De lækre gavekasser danner en flot ramme om de farvestrålende etiketter hvad enten du vælger 3 stk. eller 6-på-stribe gaveæsken, eller den nye gaveæske med 2 lækre øl-glas med Viborg Bryghus logo.

Gaveæskerne finder du hos købmænd, supermarkeder og specialbutikker der også fører vores 50 cl. flasker.

Side 36 www.viborgbryghus.dk Forår/sommer 2023

Articles inside

Fredagsøl i løbeskohele året rundt

1min
page 35

En velsmagende og personlig firmagave

1min
pages 33-34

En særlig øl på et helt særligt sted

2min
page 31

Velkommen hos Miljøfoder

1min
page 30

Café Sult er klar til at slukke tørsten

2min
pages 29-30

Bliv klogere på Viborg Bryghus’ nye udstyr

2min
pages 26-28

En investering, der er værd at skåle på

1min
page 25

Så er påsken hjemme!

1min
page 23

Til en go’ fest hører go’ fadøl!

1min
pages 21-22

Tag på en historisk byvandring

2min
pages 20-21

Velkommen i Byggerstuen hver fredag og lørdag.

1min
page 19

En go’ fest skal da være med fadøl fra Viborg Bryghus!

1min
pages 17-18

Bliv medejer af fremtidens Viborg Bryghus!

2min
pages 13-15

Masser af mennesker - masser af optimisme

1min
pages 10-12

Fra skrot til slot

1min
pages 9-10

En bydel, der skabes i fællesskab

1min
pages 7-8

Endelig: Viborg Bryghus har fremtiden på plads

1min
page 5

Kære læser!

4min
pages 2-4

Fredagsøl i løbeskohele året rundt

1min
page 35

En velsmagende og personlig firmagave

1min
pages 33-34

En særlig øl på et helt særligt sted

2min
page 31

Velkommen hos Miljøfoder

1min
page 30

Café Sult er klar til at slukke tørsten

2min
pages 29-30

Bliv klogere på Viborg Bryghus’ nye udstyr

2min
pages 26-28

En investering, der er værd at skåle på

1min
page 25

Så er påsken hjemme!

1min
page 23

Til en go’ fest hører go’ fadøl!

1min
pages 21-22

Tag på en historisk byvandring

2min
pages 20-21

Velkommen i Byggerstuen hver fredag og lørdag.

1min
page 19

En go’ fest skal da være med fadøl fra Viborg Bryghus!

1min
pages 17-18

Bliv medejer af fremtidens Viborg Bryghus!

2min
pages 13-15

Masser af mennesker - masser af optimisme

1min
pages 10-12

Fra skrot til slot

1min
pages 9-10

En bydel, der skabes i fællesskab

1min
pages 7-8

Endelig: Viborg Bryghus har fremtiden på plads

1min
page 5

Kære læser!

4min
pages 2-4
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.