__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

1 / Veterans

#01

Maig 2016

BÀSQUET

PEPE SORO ENTREVISTA

Entrevista / SECCIÓN ACTUAL


Juan Antonio San Epifanio, Epi

#01

BÀSQUET

#01 Revista Veterans Maig de 2016

Foto: Archivo AAJBFCB

Edició: Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del F.C. Barcelona. Travessera de Les Corts, 63 1r 1a 08028 - Barcelona Telèfon: 933 305 020 secretaria@veteransbasquetfcb.com Direcció: José Luis Galilea @CkGalilea Redacció: Albert Díez @albert_diez Fotografía: Santiago Garcés snapkiller Maquetació: La Calle es Tuya www.lacalleestuya.es facebook.com/veteransbasquetfcb @vetbasquetfcb www.veteransbasquetfcb.com


4 / Veterans

SALUTACIONS Benvinguts a la nova revista Veterans

José Luis Galilea

Josep Maria Bartomeu

President. FCB Veterans Bàsquet

President. FC Barcelona

Des de la fundació de l’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del Futbol Club Barcelona, el 22 de juliol de 1977, moltes coses han canviat, però les més importants, les que mes ens motiven i emocionen, segueixen sent les mateixes: l’amor al Barça, el sentiment de gratitud al Club i l’afició culé, i els llaços fraternals creats entre companys d’equip.

És un honor per a mi poder adreçar-me als membres de l’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del F.C. Barcelona a través d’aquesta nova publicació, la revista ‘Veterans’, que serà una eina molt útil per enfortir els llaços entre els associats, els aficionats i el Club. Vull felicitar el vostre president, José Luis Galilea, i els membres de l’Associació per aquesta gran iniciativa i també us animo a continuar treballant en benefici de tot allò que ens uneix.

El vincle principal és l’amor pel Barça i l’orgull d’haver pogut defensar els colors del club esportiu més important del món. Podem realitzar aquesta afirmació sense cap pudor, perquè -amb tota seguretat- no existeix cap altra club que hagi assolit tants èxits en tantes disciplines esportives diferents. El Futbol Club Barcelona és, a més d’un sentiment, una manera d’entendre l’esport. Un altre dels aspectes que ens uneixen i ens guien és la gratitud que professem per un club i per una afició que ens ha cuidat i dóna tant. Ens agradaria poder retornar d’alguna manera tot aquest afecte. Finalment els llaços personals tan estrets que es creen entre els membres d’un equip quan comparteixes il·lusions, decepcions, èxits, moments difícils o records inoblidables perduren per sempre. L’Associació fa possible conrear i reviure totes aquestes sensacions. La revista “Veterans” neix amb la intenció d’oferir als nostres associats i aficionats ser un punt de trobada més amb les activitats de l’Associació i la història del Barça de Bàsquet. Gràcies al suport incondicional del Club, i especialment del seu president Josep María Bartomeu, a través de la Fundació podem seguir ara difonent els valors del barcelonisme amb la nostra presència en multitud d’actes, generalment de caràcter esportiu i sempre amb un rerefons social. S’ha avançat molt al llarg dels gairebé 40 anys de vida de l’Associació gràcies a la dedicació i treball desinteressat dels associats, i molt especialment el de les diferents directives i presidents dels Veterans del Barça de Bàsquet. En aquesta ocasió em toca a mi recollir, orgullós, el relleu i sent conscient que el nivell de tots els meus predecessors han deixat el llistó molt alt. Afronto el repte amb la il·lusió de seguir contribuint a que l’Associació sigui útil no només pels ex-jugadors, sinó també pel Club i la societat, i que tots i cadascun de nosaltres ens sentim partíceps d’una o una altra manera. Res del que hem viscut o vivim ara seria possible sense la història que uns abans van escriure. Tinc la ferma convicció que per això cal recordar i honrar a aquells que ens van donar aquesta possibilitat. Us convido a tots aquells que heu escrit aquesta història, dins o fora de les pistes, al fet que ens seguiu, participeu i gaudiu de l’Associació i de l’orgull de ser culé.

Quan una publicació surt a la llum sempre és una bona notícia. Si aquesta publicació té com a protagonistes els jugadors que han contribuït a fer del nostre Club una referència poliesportiva mundial, aquesta bona notícia s’amplifica. Sabeu que teniu tota la nostra admiració i el nostre suport. Són ja 40 anys d’unió entre els veterans del bàsquet blaugrana, molts records i molt d’orgull a la vostra esquena per haver defensat una samarreta i uns valors que han format part de les vostres vides. He tingut el privilegi de ser testimoni directe de moments emocionants que molts de vosaltres heu viscut, moments d’èxits, també moments de decepció, i tots aquests moments formen part de la nostra història. El F.C. Barcelona és diferent per moltes raons, però una part molt important de la seva singularitat es fonamenta en la vocació poliesportiva del nostre Club, que forma part del seu ADN, de la seva identitat. El bàsquet és una part fonamental d’aquesta identitat, i ho seguirà sent per a totes les futures generacions d’aficionats. La memòria recent i els records de la secció han estat lligats primer al Picadero i, sobretot, al Palau Blaugrana, que des del 1971 es va convertir en un pavelló on la màgia ha esdevingut un element indissociable. Tots tenim gravats a la retina moments que ens han fet sentir una emoció especial. Jugadors que sou llegenda i que heu fet molt gran el bàsquet del Barça. Amb alguns de vosaltres vam coincidir recentment en la presentació del Nou Palau Blaugrana i vaig poder comprovar la il·lusió que aquest projecte genera entre els veterans i els joves jugadors de les nostres seccions professionals. El Nou Palau és una necessitat per poder continuar creixent, però els veritables fonaments els han posat els vostres èxits i els lligams amb l’afició, que han fet petit l’actual Palau. Necessitem el Nou Palau per moltes raons, i, una d’aquestes, és per poder seguir competint a l’Eurolliga de bàsquet i millorar la nostra posició d’excel·lència i els èxits esportius. El Nou Palau Blaugrana serà una icona de la ciutat i un emblema de la nostra vocació poliesportiva, i us convidem a tots els veterans a formar part d’aquest projecte tan il·lusionant. Necessitem la vostra experiència i la vostra memòria perquè els barcelonistes puguem continuar gaudint de moments màgics i inoblidables com els que vosaltres ens heu fet viure. Us desitjo molta sort i una llarga vida a la revista. Segur que tots els que estimem el bàsquet gaudirem molt llegint-la.

Salutacions / BENVINGUTS


5 / Veterans

ÍNDEX Maig, 2016

ANIVERSARIS

1Pepe Soro ENTREVISTA

Pàgines / 6-9

Maig 07/05/1966 Xavier Crespo Clarà (40)

HISTÒRIA

2

Cases del Bàsquet Blaugrana Pàgina / 10

10/05/1945 Gabriel Cereto Zorio (71) 12/05/1971 Lluis Serrat Tatje (45) 12/05/1948 Joan Pages Pascual (68) 15/05/1975 Albert Roure Tomás (41) 18/05/1975 Ernesto Martínez Mollinedo (41)

3 Veterans es mou ACTIVITATS

Pàgines / 11-14

23/05/1940 Francisco Buscató Durlan (76) 25/05/1970 José Luis Potoc Morales (46) 30/05/1963 Gerard Rubio Rius (53)

ACTUALITAT

4

La nova imatge dels Veterans Pàgines / 15-17

E

9 de Maig de 2010. Fa 6 anys de la 2a Eurolliga del F.C. Barcelona, guanyada davant l’Olympiacos (86-68) 11 de Maig de 2003. Fa 13 anys de la 1a Eurolliga del F.C. Barcelona, guanyada davant la Benetton (76-65)


Foto: Archivo AAJBFCB

6 / Veterans

Entrevista / PEPE SORO BERGUA


7 / Veterans

PEPE SORO “Volíem portar el bàsquet del Barça més enllà de les pistes” ENTREVISTA

Al llarg de la gairebé centenària història de la secció de bàsquet del F.C. Barcelona trobem títols, moments inoblidables, detalls, curiositats, alegries i tristeses… Però, sobretot, a aquelles persones que han fet gran l’entitat. Una part d’elles formen part de la memòria col·lectiva i molts, molts, han posat el seu gra de sorra a dins i a fora de les pistes. En aquesta primera entrega de Veterans ens fixem en els pioners: aquells valents que van fer un pas endavant per posar la llavor i començar a construir la història de l’Associació. És el cas del Josep Maria Soro (Barcelona, 1936), l’únic fundador viu de l’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del F.C. Barcelona. Aquest barceloní de 80 anys, que sembla que en tingui uns quants menys i que tots els dimecres és fidel a la cita amb la pista del Palau Blaugrana per entrenar, és fill del barceloní barri de Gràcia.

Jo recordo que, a Catalunya, el més semblant a una pista de bàsquet era un magatzem que hi havia a Montgat i que s’utilitzava com a improvisada superfície per a jugar a bàsquet. Personalment, em vaig aficionar començant a jugar sol, tot sol. Sempre m’ha agradat fer esport, i els diumenges agafava una pilota que teníem a casa, era tot un luxe per a l’època disposar d’una, i anava sempre al mateix lloc, una pista situada al barri del Guinardó – propietat del Liceo Hispano Francès - i començava a practicar, a provar coses, a passar l’estona en definitiva.

Soro va néixer el 12 de gener, només uns mesos abans de l’inici de la Guerra Civil, motiu pel qual i per raons familiars la seva infància i joventut les passa entre l’Aragó i Catalunya, on va tornar de manera definitiva quan tenia entre 12 i 13 anys. La seva alçada, 187 centímetres per una persona nascuda el 1936, és un indicatiu que el bàsquet poc o molt – en aquest cas molt – s’havia de creuar a la seva vida. Pepe, com el coneixen els amics i també la família del bàsquet, es presenta elegant, vestit amb vestit i corbata, i transmet un punt de curiositat per saber què li preguntaran, però també amb l’interès de voler recordar coses i el que és més important, d’explicar-les amb passió. És un testimoni únic per saber com i perquè va néixer l’Associació.

Era la mateixa rutina cada setmana, però jo em divertia molt; fins que un dia, coses del destí, Miguel Carreras – un gran jugador de l’època - va veure alguna cosa en mi que li va cridar l’atenció i em va portar al Laietà que – recordeu - va ser l’embrió del bàsquet a l’estat espanyol. Va ser el primer club que es va fundar a Espanya. No em pregunti què va veure Carreras en mi… potser que era bastant alt i físicament fort… Però va ser un regal caigut del cel. Una oportunitat única que no vaig desaprofitar.

Albert Díez

Era una situació complicada. D’una banda, el bàsquet era el que més m’agradava i arribar al Barça era un salt important i tot un repte, però per l’altra necessitaves guanyar-te la vida i el bàsquet tot just començava a obrir-se camí cap el professionalisme. Als 18 anys vaig entrar a treballar a Transmediterranea, com a oficinista, i hi vaig passar gairebé 50 anys de la meva vida.

C

omencem per la relació amb el bàsquet. A vostè li comença a interessar aquest esport, a picar el cuquet del bàsquet, en plena postguerra i gairebé per casualitat. Era un període complicat i més per un esport gens popular, i amb pocs practicants. Sí, és més… Li puc assegurar que el bàsquet en aquella època – estem parlant dels anys 40 - no existia; tot i que és cert que progressivament es va anar introduint a la societat a través de les escoles. Però després de la guerra el bàsquet va desaparèixer; no hi havia pistes cobertes, per exemple.

Parlem de la seva arribada al F.C. Barcelona. Just abans d’entrar al Club, i coincidint amb la majoria d’edat, comença a treballar a la naviliera Transmediterranea. Que va suposar això, el fet de compaginar el bàsquet, com a afició, amb una feina que li permetés tenir ingressos?

El primer entrebanc seriós va ser el 1960 amb motiu de la Olimpíada de Roma. Habitualment, la selecció espanyola disputava un partit a l’any, i per a mantenir la Federació. Però Espanya va aconseguir, via Preolímpic, disputar per primera vegada uns Jocs. A mi em van seleccionar i això suposava aparcar la feina dos mesos, un de concentració i un altre de competició, i l’empresa ja d’inici no ho van veure amb bons ulls i finalment em van donar un no rotund com a resposta. Una llàstima.

Entrevista / PEPE SORO BERGUA


Foto: Solobasket.com

8 / Veterans

L’Inventor del Ganxo

Foto: Archivo AAJBFCB

El bàsquet és un esport on la tècnica és una part fonamental. Amb el pas dels anys els estils de joc han evolucionat i canviat segons models, èpoques, necessitats i tendències; per exemple, un llançament que ha caigut en desús és el ganxo (l’acció de llençar a cistella de costat arquejant el braç per sobre del cap). Un moviment estèticament envejable. Doncs bé, Pepe Soro pot presumir de ser el primer jugador nacional que va introduir i patentar el ganxo a Espanya. Soro, el segon per l’esquerra, adalt i lluint el número 4

I els inicis a Can Barça? Com van anar?

El contrast amb el pas del anys, amb com ha evolucionat el món del bàsquet, és evident: només teníem una samarreta i, òbviament, no la podíem regalar. La pilota era de cuir, les sabatilles no tenien amortiguació … Jo era dels afortunats que cobrava, vaig acabar guanyant 12.000 pessetes l’any al F.C. Barcelona.

Foto: Archivo AAJBFCB

Va ser un somni fet realitat! Vaig arribar en edat juvenil, llavors jugàvem a una pista situada al costat del gol sud del camp de Les Corts; era una pista de ciment. Entrenàvem dos dies a la setmana, els dimarts i els dijous, i una hora cada dia. Corríem per sota de les grades per treballar l’aspecte físic; en aquella etapa els equips tenien un entrenador i un delegat, res més. Era una època on disputàvem el Campionat de Catalunya, perquè fins el 1957 no es va crear la lliga nacional.

Pepe Soro en acció de llançament

“Només teníem una samarreta i, òbviament, no la podíem regalar.” Els caps de setmana aprofitàvem per jugar dos partits; per exemple, quan anàvem a Madrid, que ens desplaçàvem en avió d’hèlix de 35 places, jugàvem contra el Reial Madrid i al Ramiro de Maeztu davant l’Estudiantes. El mateix cas que quan tocava viatjat al nord, primer a Saragossa i després a Bilbao. I miri, coses del destí, el 29 d’abril de 1959 en un dels viatges a Madrid vam agafar l’avio anterior al que es va estavellar i va acabar amb la vida del gran gimnasta Joaquín Blume.

Soro va ser un jugador interior dominant, el que es coneix com a pivot, però a meitat del segle passat les posicions no estaven tan marcades. Ja a la dècada dels ’60 va mantenir un duel amb un dels primers jugadors mediàtics que va arribar a la competició: Clifford Luyk (Siracusa, Nova York, Estats Units, 1941), que va fitxar pel Reial Madrid el 1962. Luyk era molt més alt que jo, uns 15 centímetres, i per a defensarlo necessitaves molta ajuda i paties molt, l’havies de marcar per davant, per darrera... Els duels a sota del taulell eren terribles, de lluita continua”, explica Soro Però més enllà de la rivalitat esportiva, hi havia una cosa que unia a Soro i a Luyk: el ganxo “Jo vaig ser el primer jugador en utilitzar el ganxo, després van venir el estrangers. Jo feia servir el ganxo sempre a la dreta, i a taulell. Vaig començar a utilitzar aquesta tècnica entrenant a camp del Laietà, subratlla.

Entrevista / PEPE SORO BERGUA


Foto: Archivo AAJBFCB

9 / Veterans

La seva carrera

Foto: Archivo AAJBFCB

Josep Maria Soro Bergua pot presumir d’haver vestit la samarreta del primer equip del F.C. Barcelona, on va estar dues temporades, a banda del Laietà, l’Orillo Verde de Sabadell i el Picadero, entre d’altres. Soro era un jugador potent físicament i un bon anotador gràcies a la tècnica del ganxo. Durant la seva carrera va coincidir amb referents del bàsquet com Eduard Kucharski. A més, es troba dins el selecte grup de jugadors que han estat internacionals amb la selecció espanyola. En el seu palmarès destaca una Copa, aleshores del Generalísimo, guanyada amb el Picadero el 1964 a la final davant el CB Aismalíbar (club històric de Montcada i Reixac). Soro ha estat jugador i entrenador de bàsquet. Soro realitzant un tir en suspensió

Després d’una llarga trajectòria, i un cop retirat, com se li passa pel cap, junt amb quatre amics i companys fundar l’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del F.C. Barcelona? Expliqui’ns la història…

El gran impulsor va ser un dels germans Carreras, en Pedro. Quan va deixar de jugar va demanar feina al club i va entrar a treballar a les oficines, al departament de comptabilitat del Barcelona. Ell, que era un home inquiet, es va assabentar que ja existia una agrupació d’antics jugadors de futbol, i aquesta va ser l’excusa per a impulsar la de bàsquet. Recordo quan ens va dir: Nois!, i perquè no fem nosaltres això?

Foto: Archivo AAJBFCB

Personalment, i suposo que com a tothom que ha vestit la samarreta blau i grana, el pas pel F.C. Barcelona em va marcar molt. Al final de la dècada dels ’70 vam coincidir un grup de jugadors i amics i vam arribar a la conclusió que volíem portar el bàsquet del Barça més enllà de les pistes i donar valor a tot el que havíem viscut i aprés.

Estatuts de l’Associació, 1977

D’inici, i pels volts de 1976, ens vam posar a treballar 5 persones: Pedro Carreras, Juan Arnau, Joan Ferrando, Ignasi García i jo. Vam fer moltes reunions, i vam estar molts mesos donant-li voltes a què fer i com fer-ho.

Posteriorment, ja vam fer les reunions a una botiga de barrets, propietat de la família de Juan Arnau, situada al carrer Fontanella de Barcelona.

Finalment, i amb l’ajuda d’un advocat - José María Serdá - i del directiu Juan Molas, que va acabar sent el primer president de l’Associació, ens vam constituir com a òrgan oficial de representació dels antics jugadors, el 1977.

L’Associació va ser una realitat a finals de la dècada dels ’70 i ens nodríem de les aportacions dels socis, d’unes 500 pessetes anuals, de sorteigs que fèiem i també de les aportacions desinteressades dels negocis de familiars dels implicats.

Recordo que la primera Junta estava formada per Joan Molas, com a president; Pedro Carreras, com a vicepresident; Isidre Tarragó, com a secretari; Joan Arnau, com a comptador; i Ignasi García i el Joan Ferrando com a vocals. Jo era el tresorer. La primera reunió per a començar tot el procés la vam fer a les golfes de La Masia; no teníem local, en realitat no teníem res… Bé, molta, moltíssima il·lusió.

Així neix l’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del F.C. Barcelona, una entitat que l’any vinent complirà 40 anys i que dóna cabuda a jugadors de totes les èpoques. Pepe Soro és història viva d’aquest esport i del bàsquet blaugrana, i ha posat els seus records al servei de l’Associació i de la Fundació del Bàsquet Català.

Entrevista / PEPE SORO BERGUA


10 / Veterans

CASES DEL BÀSQUET BLAUGRANA Sol de Baix HISTÒRIA

Albert Díez

A

meitat de la dècada dels anys 20 el F.C. Barcelona es trobava en ple procés d’expansió, com demostra el naixement i la proliferació de seccions que acabarien dotant al club d’un tret diferencial respecte a d’altres entitats esportives.

El 14 d’abril del 1926, ‘La Vanguardia’ explicava que “el F.C. Barcelona, en su afán de dar mayor amplitud a sus manifestaciones deportivas y proporcionar a sus asociados los medios de practicar cuantos deportes sean asequibles, ha adquirido las pistas del Salud Sport Club, donde tendrán lugar en breve pruebas de entretenimiento y probablemente se organizará algún concurso”.

Foto: Archivo Familia Ferrando

Al final, el Club va arrendar per 5 anys la finca “Sol de Baix” o “Torre del Sol”, amb una extensió de 100.000 metres quadrats. Són els terrenys que en l’actualitat ocupa la plaça Sol de Baix al barri de Les

En menys d’un any el F.C. Barcelona va adquirir i remodelar aquests terrenys per, el 27 de febrer de 1927, inaugurar el nou camp de la secció de bàsquet. Ho va fer amb un partit davant el Tiberghien – un club barceloní que va sorgir al gimnàs que tenia el belga Emile Tiberghien al carrer Aragó. “El partido transcurrió dentro de la “máxima cordialidad”; pero no por ello perdió el interés. Antes bien, en él nos pudimos dar cuenta cómo jugando limpio y sin rencor alguno, pueden practicar como se debe el noble deporte. Lo que perdió (si se quiere) el partido en interés, lo ganó sobradamente en vistosidad y francamente preferimos esto, a los violentos que siempre son los partidos de campeonato. La primera parte transcurrió, sin que ninguno de los equipos lograra marcar tanteo alguno, y ello hizo que en la segunda fase se presentara el juego con más interés. En esa parte los azul-grana más acertados en el tiro al “basket” lograron los tantos, que les dieron la victoria”.

Història / CASES DEL BÀSQUET BLAUGRANA


11 / Veterans

VETERANS ES MOU

GEN

2

Foto: AAJBFCB

NOV

30

Foto: AAJBFCB

ACTIVITATS

El Palau Blaugrana va acollir la reunió anual de l’Associació on, després de repassar les activitats de 2015, i segons els Estatuts es va nomenar a José Luis Galilea Vidaurreta com a nou president. Galilea va jugar al primer equip entre el 1990 i el 1996.

Per començar el 2016 les directives del F.C. Barcelona Lassa i del CB Sant Joan Despí van disputar un partit de germanor. Per part del conjunt blaugrana van participar els membres de la comissió esportiva: Ferran Butxaca, Sergi Piquet, Albert Buscató i Pere Francitorra. El conjunt santjoanenc va estar representat per: Mateo Rubio, Paco Matias, Paco Luque, Jordi Rodón i Pepe Ventura.

GEN

7

GEN

12

Foto: AAJBFCB

Partit entre les Directives del FCB Bàsquet i del Sant Joan Despí

Foto: AAJBFCB

Assemblea General Ordinària i Eleccions a la Presidència de l’AAJBFCB

Tradicional Entrega de Regals Nadalencs

80è Aniversari Pepe Soro

Com cada any, l’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del F.C. Barcelona – representada pels membres de la Junta Luis Miguel Santillana, Manolo Flores, Quique Andreu i Pepe Soro, entre d’altres – han realitzat un acte benèfic. Ha estat a la Parròquia de Santa Anna de Barcelona on els integrants de la Directiva han entregat diversos obsequis i regals a nens i nenes.

El 12 de gener ha estat el 80è aniversari de Josep Maria Soro Bergua, tresorer de la Junta Directiva i uns dels fundadors de l’Associació. Per la seva dedicació al Club i a l’entitat, va rebre un homenatge amb un sopar sorpresa. L’equip de Super-veterans i els membres de l’Equip B de la nostra Associació es van sumar a aquest homenatge. Per molts anys Pepe!

Activitats / VETERANS ES MOU


FEB

7

Foto: AAJBFCB

Foto: AAJBFCB

12 / Veterans

FEB

21 17è Aniversari PB Centenari Barcelona

L’equip cadet del F.C. Barcelona de la temporada 1991-1992 es va tornar a reunir amb motiu del 40è aniversari d’un dels integrants, Adolf Campoy. A la fotografia, adalt i d’esquerra a dreta: Unai Abrisqueta, Miki Castillo, Sergi Beltran, Josep Montes, Oriol Yunyent, Adolf Campoy i Joan Ramón Gil; els entrenadors: Pere Pardina i Marcel-lí Masafred.

El diumenge 21 de febrer la Penya Barcelonista Centenari de Barcelona va celebrar el 17è aniversari amb un dinar a l’Hotel Eurotel de Barcelona. L’Associació va estar representada per l’ex jugador, i associat, Roger Esteller.

Foto: AAJBFCB

Retrobada Cadet 1991-1992

FEB

24 3a Calçotada AAJBFCB

L’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del F.C. Barcelona va celebrar la 3a Calçotada de 2016 al Restaurant PIPA 5 de Badalona (carrer Antoni Bori, 29). Volem agrair als organitzadors la invitació i la bona atenció rebuda.

+

MAR

1

Presentació Nou Palau FCB L’1 de març es va presentar el projecte del Nou Palau Blaugrana que es construirà en els terrenys on, actualment, s’ubica el Mini Estadi. El Nou Palau tindrà tres espais principals que podran funcionar independentment: la pista principal, amb una capacitat per a 12000 aficionats, una altra auxiliar i la pista de gel, que continuarà tenint l’ús recreatiu a més s’acollir els entrenaments i les competicions de les seccions d’hoquei i patinatge artístic.

GEN

Assemblea Extraordinària i nomenament nova junta.

MAR

Visita José Luis Martínez Gómez.

14

Altres activitats destacades

2

Activitats / VETERANS ES MOU


MAR

7

15è Aniversari PB Vitoria-Gasteiz i 7a Trobada Penyes Euskalherria

Foto: AAJBFCB

Foto: AAJBFCB

13 / Veterans

MAR

21 10a Edició Vente Pa’Ka i 2n Clinic Pau Gasol Foundation

Foto: Archivo FCB

Foto: AAJBFCB

El 21 de març es va presentar a Sant Boi la 10a edició del projecte Vente Pa’Ka, un programa d’oci nocturn alternatiu juvenil. Entre les moltes activitats es va celebrar 2n Clínic de la Gasol Foundation a càrrec de José Luis Galilea i Joan Montes, en representació de l’Assocciació.

Una trobada on més de 200 Penyes d’Euskadi van assistir a la celebració. José Luis Galilea, president dels Veterans, va estar al dinar celebració acompanyat de Jordi Cardoner, vicepresident primer del F. C. Barcelona; Pau Vilanova, directiu responsable de Penyes; Maria Teixidor, vicesecretària de la Junta, l’ex futbolista Juan Carlos Rodríguez i Gorka Muñoz, president de la Federació de Penyes.

ABR

1 17è Aniversari P.B. El Racó

L’inici de les obres està previst durant la temporada 2017-2018 i s’allargaran fins la 2019-2020. Entre els assistents a la presentació destaca la presència d’EC jugadors de la secció de bàsquet com: Epi, Nacho Solozábal, Manolo Flores, Pedro Ansa i José Luis Galilea, president de l’Associació d’Antics jugadors de Bàsquet del F.C. Barcelona.

+

El divendres 1 d’abril l’Associació d’Antics Jugadors del Futbol Club Barcelona va ser convidada al 17è aniversari de la Penya Blaugrana El Racó. José Luis Galilea, president dels Veterans, va compartir l’aniversari amb l’Elvira Pou - una institució al món de les Penyes -, Jordi Ballester, Salvador Balsells, Jordi Viciano, Sergi Piquet i Josep Guarido.

Altres activitats destacades

MAR

7

Emotiu homenatge a Jaume Creus.

MAR

Ofrena floral en memòria de Johan Cruyff.

26

Activitats / VETERANS ES MOU


Foto: Archivo FCB

14 / Veterans

ABR

7 Presentació 1a FCBEscola, amb Nacho Solozábal

ABR

8 10è Aniversari i 8a Edició Trobada de Penyes de les Illes Balears

ABR

9 Clinic d’Audie Norris i José Luís Galilea

Els actes els va organitzar la Penya Barcelonista de Peguera. L’Associació va estar representada pel president José Luis Galilea i Audie Norris, i per part del F. C. Barcelona van assistir: Pau Vilanova, directiu i responsable de Penyes; Josep Castellà, membre de la comissió esportiva; Manel Mangado, responsable de la Auditoria Interna del Club; i els ex jugadors i membres de l’Agrupació Barça Jugadors Joan Josep Estella i Ricardo Serna. Després de la recepció a l’Ajuntament de Calvià els actes es van traslladar al Casal Auditori de Peguera.

+

Nacho Solozábal, que va ser jugador del Barça entre el 1978 i el 1992, és l’assessor esportiu. L’FCBEscola tindrà una capacitat màxima per a 144 nens i nenes de 4 a 12 anys, i de 72 participants de 4 i 5 anys. El president del F.C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el directiu responsable de la secció de bàsquet, Joan Bladé, van donar suport al projecte.

Foto: AAJBFCB

Foto: AAJBFCB

Ja és una realitat la primera escola de bàsquet de formació del F.C. Barcelona, que obrirà portes el 19 de setembre al Centre Esportiu Arístides Maillol Les Corts. L’FCBEscola oferirà una formació integral seguint la metodologia i els valors del Barça, i tindrà una vinculació amb el planter.

Aprofitant la Trobada de Penyes de Penyes Barcelonistes de les Illes Balears, el municipi de Calvià va acollir un Clínic pels nens dels equips locals impartit per Audie Norris, que va jugar durant 6 temporades al primer equip del F. C. Barcelona, i José Luis Galilea, president de l’AAJBFCB. L’activitat va tenir el suport de la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Calvià.

ABR

8

Altres activitats destacades

Activitats / VETERANS ES MOU

Presentació del llibre de Julio Alberto Moreno Casas.


15 / Veterans

LA NOVA IMATGE DELS VETERANS Nous aires ACTUALITAT

Albert Díez

L

’agència de comunicació La Calle es Tuya ha estat l’encarregada de dissenyar la nova identitat de l’Associació d’Antics Jugadors del Futbol Club Barcelona. Una imatge adaptada als nous temps i que manté l’essència del que ha estat l’entitat ens els gairebé 40 anys de vida.

Per a realitzar el logotip s’ha utilitzat com a base l’escut oficial del F. C. Barcelona, tenint present els valors que representa el Club. S’ha sintetitzat fins a aconseguir una forma reconeixible; i s’ha utilitzat la pilota de bàsquet com l’element més representatiu d’aquest esport. A més, s’incorpora una tipografia script d’estil vintage pròpia dels equips de les dècades dels 70 i 80. El nou disseny de la marca Veterans s’adequa als diferents suports de l’Associacio: papereria corporativa, carnets de soci, roll-ups, cartells...

La pàgina web també es renova amb seccions que permeten els usuaris conèixer aspectes importants de l’Associació com: la història, els moments més destacats, les samarretes retirades al Palau... I una hemeroteca actualitzada que es pot consultar de forma àgil i ràpida. A més, neix la nova Veterans que, mensualment, aportarà entrevistes, reportatges i les novetats i les activitats de l’Associació, per mantenir una connexió més fluïda amb els associats i aficionats.

“Mantenir una connexió més fluïda amb els associats”

Foto: Archivo FCB

Equip FCB Bàsquet. 1978-79.

ActualitatEntrevista / LA NOVA/ IDENTITAT SECCIÓN ACTUAL DELS VETERANS


16 / Veterans

PĂ gina web dels Veterans

Carnets Soci

Bandera Veterans


17 17/ /Veterans Veterans

Logotip secundari Veterans versió monotó

Samarreta Veterans

Logotip principal Veterans

Tassa. Merchandising Veterans

Entrevista / SECCIÓN ACTUAL

Foto: La Calle es Tuya

Disseny d’aplicacions corporatives


Maig, 2016

Foto: Archivo Sport

Profile for Veterans Barça Bàsquet

Veterans Bàsquet - #1 - Mayo  

Veterans Bàsquet - #1 - Mayo  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded