Page 1

maart 2018

3

Fase 2 half oktober t/m half mei 2018

Plattegrond

The Fizz Don Bosco

9 7 8

1

3

2

3

Meer en Vaart

Hoekenes

2

Sloterplas

10

5

6

4

Lees meer over de vernieuwing in het stadsdeel in deze krant.

2

1

BEBOUWING

RIJWEG

WATER

BESTRATING WINKELGEBIED

TROTTOIR

SPEELPLEIN

VERBIJZONDERING PLEINEN

NATUUR

SuHa-I

De vernieuwing van SuHa-I is afgerond. De zeven woontorens van het Scheepvaartkwartier en de 44 woningen van Kade Osdorp zijn opgeleverd en bewoond. Eigen Haard en Stadgenoot bouwen momenteel 30 eengezinswoningen en 14 appartementen (beide sociale huur) aan het Hoekenespad. Het project is een kopie van het naastgelegen ‘Kade Osdorp’. De oplevering is naar verwachting zomer 2019.

2

SuHa-II

Eigen Haard werkt aan het ontwerp van een woongebouw aan de Van Suchtelen van de Haarestraat. Het programma bestaat uit 242 woningen, variërend van eengezinswoningen tot appartementen in de sociale huur, vrije sector huur en koop. De bouw start naar verwachting eind 2018.

3

Don Bosco

Op de Don Boscokavel, hoek Osdorpplein en de Don Boscostraat, starten MRPD en International Campus in maart 2018 de bouw van 429 woningen voor pas afgestudeerden. Naast woningen komt er ongeveer 6.700 m2 aan detailhandel en horeca.

HOOFDFIETSROUTE

(GRAS EN HEESTERS/HAGEN)

4

Stadsdeelkantoorlocatie

Op de plek van het voormalige stadsdeelkantoor komen maximaal 500 woningen, horeca en vrijetijdsvoorzieningen. Nadat de oude bebouwing is gesloopt en het terrein bouwrijp is gemaakt, start de bouw naar verwachting begin 2022.

5

Woonzorglocatie, Fly Inn en Stadsloket

MRPD gaat het pand van café de Fly Inn en het naastgelegen woonzorgblok vernieuwen en uitbreiden met in totaal 51 woningen en detailhandel en horeca. Ook komt op deze locatie het Stadsloket waar u uw burgerzaken kunt regelen. De bouw start naar verwachting in de eerste helft van 2019.

6

Zuidwestoever

De herinrichting van de Zuidwestoever is gaande. Naast de nieuwe inrichting komt er meer horeca. De Spaanse broodjeskiosk Bocador is inmiddels geopend. Begin 2019 worden op het schiereiland ‘de Landtong’, achter restaurant Meram, twee nieuwe horecagelegenheden (Brasserie Smaak en Kaap West) gebouwd.

7

Westmarket

JAARGANG 8 #1

De vernieuwing van Westmarket, de voormalige Shoperade, is afgerond. De opzet van markthal met kleine winkeltjes is gebleven. Nieuw zijn het foodcourt en de grote winkelruimte waar TK Maxx is gevestigd.

8

Plein West (Blok B en Blok C)

Het pand waar de Dirk van den Broek is gevestigd wordt uitgebreid met ongeveer 890 m2 niet-dagelijkse detailhandel en circa 960 m2 supermarkt. Oplevering is het derde kwartaal 2018. Het blok ten zuiden van HEMA is gesloopt. Op deze plek komen 171 woningen en nieuwe winkels. De bouw start voor de zomer van 2018 en duurt ongeveer twee jaar.

9

09 | 03 | 2018

Keerlus

De huidige keerlus van de tram is verplaatst naar de noordzijde van het Osdorpplein. Deze werkzaamheden zijn gereed.

10

Meervaart

De vernieuwingsplannen voor de Meervaart worden momenteel uitgewerkt.

Meer weten over de vernieuwing? Kom langs bij het informatiepunt!

Werkzaamheden en omleidingen Osdorpplein De komende jaren verandert er ontzettend veel rond het Osdorpplein. De buurt wordt vernieuwd tot een dynamisch stadshart met meer woningen, winkels, horeca en vrijetijdsvoorzieningen. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Dit heeft steeds meer gevolgen voor u als bewoner en de bezoekers van het gebied. Zo vinden op meerdere plekken rondom het Osdorpplein werkzaamheden plaats. Ook de verkeerssituatie is veranderd. Osdorpplein via noordzijde bereikbaar

De grootste verandering in de bereikbaarheid van uw buurt is dat het Osdorpplein in zuidelijke rijrichting, tussen Tussen Meer en de Van Suchtelen van de Haarestraat, komende jaren gedurende de werkzaamheden is afgesloten. Wilt u van buitenaf met de auto het Osdorpplein of Tussen Meer bereiken? Dan kan dit via de noordkant van het Osdorpplein.

Werkzaamheden rondom Osdorpplein

bouwverkeer zoveel mogelijk te beperken, zijn er nieuwe bouwwegen aangelegd. Zo wordt bouwverkeer gescheiden van voetgangers en bestemmingsverkeer. De routes voor het bouwverkeer worden: • In- en uitrit Meer en Vaart; route loopt voor het Stadsloket langs richting Don Boscostraat naar de toekomstige Nieuwe Osdorpergracht; • In- en uitrit Tussen Meer ter hoogte van HEMA, richting Osdorplein en de Meer en Vaart; • In- en uitrit toekomstige Nieuwe Osdorpergracht richting Hoekenes. Deze weg dient als alternatieve route bij drukte op de reguliere bouwroute via de Meer en Vaart.

Het gebied ten zuiden van het Osdorpplein is de komende jaren een groot bouwterrein. Op verschillende plekken wordt gebouwd. LEBO Vastgoed breidt momenteel het gebouw met Dirk van den Broek (LEBO B) uit met meer winkelruimte. De sloop van het tegenovergelegen woonblok Veiligheid voorop naast de HEMA (LEBO C) is afgerond. In het omliggende Verkeersregelaars zorgen ervoor dat bezoekers en terrein worden momenteel de kabels en leidingen omgelegd het bouwverkeer elkaar veilig kunnen passeren. De om de nieuwbouw voor LEBO C, de Don Bosco-kavel en oversteekplaats voor HEMA blijft in gebruik. Ook blijft het Woonzorgcomplex mogelijk te maken. oversteken voor het Stadsloket mogelijk. Door De buurt wordt De bouw van deze nieuwe gebouwen met werkzaamheden bij Dirk van de Broek worden vernieuwd tot woningen en winkels gaat dit voorjaar van start voetgangers op Tussen Meer de komende een dynamisch maanden via de overkant (Albert Heijn XL) en duurt ongeveer twee en een stadshart half jaar. omgeleid richting het Osdorpplein. Zij kunnen gebruikmaken van het bestaande zebrapad. Ook geldt er Bouwroutes vanaf medio maart sinds kort een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur De hoeveelheid bouwwerkzaamheden in Centrum Nieuwvoor al het verkeer op het weggedeelte voor Albert Heijn XL. West wordt de komende tijd groter. Om de overlast van het

GEEN NIEUWS MEER MISSEN? Meld u zich dan aan voor onze nieuwe digitale nieuwsbrief. Zo ontvangt u al het nieuws over de vernieuwing van uw buurt rechtstreeks per e-mail. Aanmelden kan via WWW.AMSTERDAM.NL/CENTRUMNIEUWWEST.

Werkzaamheden, omleidingen, wisselende planningen ... Gebiedsontwikkeling heeft flink wat voeten in de aarde. En helemaal wanneer de werkzaamheden plaatsvinden in een omgeving waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt, zoals in Centrum Nieuw-West. De komende jaren wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van uw buurt. Om uw vragen hierover te beantwoorden, hebben wij een informatiepunt in de wijk. Wees welkom! Het informatiepunt in de buurt

Op de hoek van de Van Suchtelen van de Haarestraat, op nummer 14, is een lege kantoorruimte ingericht tot informatiepunt. Joël Bijlsma en Jan Smit, technisch projectleiders Centrum Nieuw-West, zijn hier twee dagen per week aanwezig om vragen van bewoners en ondernemers uit de buurt te beantwoorden. “Via het informatiepunt willen we de omgeving op een laagdrempelige manier informeren over de vernieuwing en de werkzaamheden”, ligt Smit toe. “Over de vernieuwing van het project wordt via verschillende kanalen gecommuniceerd, maar soms is het prettig om dingen mondeling toe te lichten.”

Spreekuren

Twee dagen per week bent u welkom tijdens vaste spreekuren, op dinsdag en donderdag tussen 11:00 en 12:30 uur. De spreekuren zijn vooral gericht op vragen over de werkzaamheden, de planning, omleidingen en de inrichting van de openbare ruimte. Voor vragen over het beschikbare woningaanbod kunt u terecht bij de betreffende ontwikkelaars.


2

Vernieuwingskrant Centrum Nieuw-West

Bouw woningen ‘The Fizz Don Bosco’ dit voorjaar van start Nog even en op de hoek van de Don Boscostraat en het Osdorpplein verrijst een nieuw woongebouw. Ontwikkelaars MRPD en International Campus starten in maart met de bouw van 429 betaalbare woningen voor jonge professionals. Een groep die het nog altijd moeilijk heeft op de Amsterdamse woningmarkt.

Prettig wonen doe je samen

Amsterdamse woningmarkt. Zij zijn van groot belang voor onze economie, maar moeten wel de kans krijgen om wooncarrière te maken.” International Campus gelooft sterk in de potentie van Centrum Nieuw-West. “Het gebied ontwikkelt zich snel en de centrale ligging tussen Schiphol en Amsterdam centrum is voor onze doelgroep perfect. We verhuren 35% van de woningen aan internationale studenten en expats. Dit versterkt het toekomstige stedelijke karakter van Centrum Nieuw-West.”

The Fizz Don Bosco bestaat uit vijf woontorens met 429 Bouwen voor de doelgroep woningen en winkels in de plint. Er komen verschillende Ook in Nieuw-West heeft International Campus inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Zo leverden zij afgelopen woningtypes met een grootte van ongeveer 50m2. zomer de twee woontorens van Little Manhattan op Volgens Moreno Monsanto, Director Marketing & Sales IC Netherlands, is er veel aandacht voor gemeenschappelijke aan de Lelylaan. “We hebben tijdens de bouw van Little Manhattan veel aandacht besteed aan ruimtes. “We creëren onze projecten op basis “We creëren onze het betrekken van de doelgroep middels van een ‘co-living’-concept. Het verbinden projecten op basis enquêtes en groepsgesprekken. Deze kennis van bewoners vinden wij erg belangrijk. Dit zie je ook terug in onze architectuur. Zo van een ‘co-living’- nemen we mee in de ontwikkeling van The Fizz Don Bosco”, aldus Monsanto. komt er tussen de torens op het dek een concept” gemeenschappelijke binnentuin. Ook komen er gemeenschappelijke faciliteiten als een kookstudio, Bouwwerkzaamheden De bouw van The Fizz Don Bosco start in maart 2018 en yogaruimte of bibliotheek en is er fulltime een resident duurt naar verwachting maximaal 2,5 jaar. Er worden manager aanwezig om te helpen met vragen.” verkeersregelaars en een bouwcoördinator ingezet om de bouw ter plaatse in goede banen te leiden. Heeft u Springplank vragen over de bouw en de werkzaamheden? Neemt u International Campus is gespecialiseerd in de dan contact op met Smits Bouwbedrijf via 0251 – 277 777 ontwikkeling van jongerenhuisvesting. Monsanto: “Met ons woonconcept geven wij jongeren toegang tot de of www.smitsbouwbedrijf.nl.

Ook wonen in The Fizz Don Bosco?

Vanaf februari kunnen geïnteresseerden zich via de website van de projectontwikkelaar aanmelden voor de nieuwsbrief. De inschrijving voor de woningen start ongeveer een half jaar voor de oplevering en verloopt volledig online. Zie WWW.DONBOSCO.AMSTERDAM

Nieuwe woningen in aanbouw aan het Hoekenespad

Wist u dat… de zone betaald parkeren in uw buurt is uitgebreid? Sinds november kunt u niet meer gratis parkeren op straat tussen de Martini van Geffenstraat, Hoekenes, Hoekenespad en de Nicolaas Anslijnstraat. In het gebied staan veel auto’s geparkeerd uit andere buurten. Dit zorgt voor overlast. Met de invoering van betaald parkeren wil de gemeente de wijk toegankelijk houden voor bewoners en gevaarlijke parkeersituaties vermijden.

Eind november startte de bouw van een nieuw woningblok aan het Hoekenespad. Aannemer HSB bouwt, in opdracht van woningcorporaties Stadgenoot en Eigen Haard, 30 gezinswoningen en 14 appartementen aan de toekomstige Nieuwe Osdorpergracht. De oplevering is naar verwachting zomer 2019. De woningen worden allemaal verhuurd in de sociale huur.

Identieke woonblokken Het woonblok is in opzet en uitstraling bijna gelijk aan het naastgelegen Kade Osdorp. De 44 woningen van Kade Osdorp zijn in april 2o16 opgeleverd en vonden gretig aftrek. Alle woningen waren razendsnel Ideaal voor stellen verkocht en verhuurd. Omdat er meer geïnteresseerden waren of gezinnen met dan beschikbare woningen, kleine kinderen besloten Eigen Haard en Stadgenoot om het beproefde concept te herhalen. Het nieuwe blok wordt gespiegeld gebouwd aan Kade Osdorp.

Ruim en comfortabel wonen

Het project bestaat uit verschillende woningtypen. Ze zijn allemaal licht en ruim, ideaal voor stellen of gezinnen met kleine kinderen. De gezinswoningen variëren van circa 122 m2 tot 132 m2 en de appartementen van 68 m2 tot 88 m2.

Wist u dat… de Spaanse broodjeszaak Bocador op de Zuidwestoever haar deuren heeft geopend? Sinds afgelopen najaar kunnen bezoekers van de Sloterplas en het Osdorpplein genieten van Spaanse lekkernijen met uitzicht op het water. Naast Bocadillos, gezonde Spaanse broodjes, kunt u bij Bocador terecht voor authentieke Spaanse gerechten, zoals Paella en de visovenschotel Zarzuela. Stadsdeel Nieuw-West koos Bocador uit de inzendingen van een openbare selectieprocedure.

Schakel tussen oud en nieuw

Het woonblok vormt samen met Kade Osdorp de rand van de nieuwe wijk aan de zuidkant van Centrum NieuwWest. Er is gekozen voor laagbouw op deze plek, zodat de blokken aansluiten op de aangrenzende bestaande buurt. Qua architectuur en uitstraling passen de blokken bij de nieuwbouw aan de noordkant.

Johann Ammanhof? Johann Ammanplantsoen! Vanwege de vernieuwing van de buurt verandert de naamgeving van de openbare ruimte. Het Hoekenespad wordt uitgebreid met het parkeerterrein ten westen van de Nicolaas Anslijnstraat parallel aan het fietspad. Ook het Osdorpplein en de Nieuwe Osdorpergracht worden verlengd, respectievelijk in oostelijke en westelijke richting. Andersom worden er ook straten ingekort, namelijk de Jan Celestraat en de Van Suchtelen van de Haarestraat. Het Johann Ammanhof verdwijnt. Het toekomstige plantsoen ten oosten van de Fröbelstraat gaat de naam ‘Johann Ammanplantsoen’ dragen.


maart 2018

Fase 2 half oktober 2017 t/m half mei 2018

9 7

8

11

Hoekenes

10

5 1

2

3

Meer en Vaart

8

Sloterplas

6

4

2 BEBOUWING

RIJWEG

WATER

BESTRATING CENTRUMGEBIED

TROTTOIR

SPEELPLEIN

VERBIJZONDERING PLEINEN

NATUUR

HOOFDFIETSROUTE

1 SuHa-I De vernieuwing van SuHa-I is afgerond. De zeven woontorens van het Scheepvaartkwartier en de 44 woningen van Kade Osdorp zijn opgeleverd en bewoond.

2 SuHa-II Eigen Haard werkt aan het ontwerp van een woongebouw aan de Van Suchtelen van de Haarestraat. Het programma bestaat uit 242 woningen, variërend van eengezinswoningen tot appartementen in de sociale huur, vrije sector huur en koop. De bouw start naar verwachting eind 2018. Eigen Haard en Stadgenoot bouwen momenteel 30 eengezinswoningen en 14 appartementen (beide sociale huur) aan het Hoekenespad. Het project is een kopie van het naastgelegen ‘Kade Osdorp’. De oplevering is naar verwachting eind 2018.

3 Don Bosco Op de Don Boscokavel, hoek Osdorpplein en de Don Boscostraat, starten MRPD en International Campus in maart 2018 de bouw van 429 woningen voor pas afgestudeerden. Naast woningen komt er ongeveer 6.700 m2 aan detailhandel en horeca.

(GRAS EN HEESTERS/HAGEN)

4 Stadsdeelkantoorlocatie Op de plek van het voormalige stadsdeelkantoor komen maximaal 500 woningen, horeca en vrijetijdsvoorzieningen. Nadat de oude bebouwing is gesloopt en het terrein bouwrijp is gemaakt, start de bouw naar verwachting begin 2022.

5 Woonzorglocatie, Fly Inn en Stadsloket MRPD gaat het pand van café de Fly Inn en het naastgelegen woonzorgblok vernieuwen en uitbreiden met in totaal 51 woningen en detailhandel en horeca. Ook komt op deze locatie het Stadsloket waar u uw burgerzaken kunt regelen. De bouw start naar verwachting in de eerste helft van 2019.

6 Zuidwestoever De herinrichting van de Zuidwestoever is gaande. Naast de nieuwe inrichting komt er meer horeca. De Spaanse broodjeskiosk Bocador is inmiddels geopend. Begin 2019 worden op het schiereiland ‘de Landtong’, achter restaurant Meram, twee nieuwe horecagelegenheden (Brasserie Smaak en Kaap West) gebouwd.

7 Westmarket De vernieuwing van Westmarket, de voormalige Shoperade, is afgerond. De opzet van markthal met kleine winkeltjes

is gebleven. Nieuw zijn het foodcourt en de grote winkelruimte waar TK Maxx is gevestigd.

8 Plein West (Blok B en Blok C) Het pand waar de Dirk van den Broek is gevestigd wordt uitgebreid met ongeveer 890 m2 niet-dagelijkse detailhandel en circa 960 m2 supermarkt. Oplevering is het derde kwartaal 2018. Het blok ten zuiden van HEMA is gesloopt. Op deze plek komen 171 woningen en nieuwe winkels. De bouw start voor de zomer van 2018 en duurt ongeveer twee jaar.

9 Keerlus De huidige keerlus van de tram is verplaatst naar de noordzijde van het Osdorpplein. Deze werkzaamheden zijn gereed.

10 Meervaart De vernieuwingsplannen voor de Meervaart worden momenteel uitgewerkt.

11

Westtangent

De Westtangent is een snelle buslijn tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Plaza. De aanleg start in 2018.

3


4

Vernieuwingskrant Centrum Nieuw-West

Wijkverzorger is aanwinst voor de buurt Ismail Sezgin is wijkverzorger op het Osdorpplein en in de SuHa-buurt. Samen met bewoners zorgt hij ervoor dat de wijk er netjes uitziet. Zeker tijdens de werkzaamheden rond het Osdorpplein een flinke klus. Maar door zijn inspanningen is en blijft Centrum Nieuw-West leefbaar en schoon.

Viskraam en bloemenstal na 20 jaar nieuwe plek De vernieuwing van het Osdorpplein en omgeving vraagt veel van bewoners en ondernemers uit het gebied. Zo moesten de viskraam en bloemenstal uitwijken naar een nieuwe locatie, na ongeveer 20 jaar trouwe dienst op hun plek naast de Dirk van den Broek. Het duurde even voordat de juiste plaats was gevonden, maar eind vorig jaar streken zij neer op het Osdorpplein, voor de HEMA.

Even wennen

Het was even slikken toen de ondernemers hoorden dat hun plek bij de Dirk van den Broek werd opgeheven. Karel de Boer, de eigenaar van de haringkar: “Een verhuizing brengt een hoop extra werk met zich mee. Onder andere door alle aansluitingen op het riool en gas, water en licht.” Jolanda de Rooij, de eigenaresse van de bloemenstal: “Het was inderdaad even wennen, want de andere plek was ook goed. Maar nu wil ik niet meer terug. Het is hier gezellig.”

Toen Sezgin begon als wijkverzorger kwamen er flink wat klachten binnen van de bewoners. Bijvoorbeeld over zwerfafval, rattenoverlast en volle containers. Maar al rap daarna is er een hoop verbeterd en nam het aantal klachten fors af. “De straten vegen, prullenbakken legen. Ik ben verantwoordelijk voor de hele buurt”, zegt hij trots.

De bewoners zijn heel blij met Sezgin. Dhiraj van Rossum is een van hen. “Ismail is heel betrokken en bovendien een man met humor. Echt een aanwinst voor onze buurt. Ik noem hem ook wel Jerommeke!” De twee lopen geregeld samen door de wijk. “Dan laat hij zien waar hij Iedereen kent Ismail mee bezig is of waar we nog aan kunnen werken. We Sezgin is inmiddels een bekend gezicht in de buurt. “Iedereen kent mij. Ook omdat ik al in veel kranten heb zagen bijvoorbeeld dat de grote afvalbakken vaak erg vies gestaan.” Dat komt goed uit, aangezien hij wel de hulp van werden aan één kant tijdens een regenbui. We hebben ze daarom verplaatst naar het gras. Dat bewoners nodig heeft: “Ik geef ze bezems en “Echt een aanwinst scheelt een hoop. Ook heeft Ismail kleine zakken, zodat ze samen met mij de straten voor onze buurt. Ik kunnen schoonhouden. Sommige mensen afvalbakken opgehangen op strategische noem hem ook wel plekken. Er ligt nu veel minder zwerfvuil houden de buurt heel goed in de gaten. Fijn Jerommeke! voor mij!” Hij krijgt ook veel steun en advies op straat.” van gebiedsmakelaar Kenan Tas. “Hem ben ik ook heel dankbaar!” Extra zwerfvuil “Bewoners doen zelf ook meer moeite dan voorheen, omdat ze weten dat Ismail er is en heel hard werkt voor Werkzaamheden Over de vernieuwing van Centrum Nieuw-West is Sezgin een mooie buurt.” Volgens Van Rossum zijn de ingrijpende positief. “In het begin waren de omwonenden niet heel werkzaamheden rond het plein in potentie een aanleiding blij met alle bouwwerkzaamheden en omleidingen. Men voor extra zwerfvuil op straat. “Dan kunnen mensen al vroeg zich af waarom het nodig was. Ik heb ze uitgelegd gauw denken: wat maakt het uit, het is hier toch een wat er allemaal gaat gebeuren in het gebied. Dat er veel bouwput. Maar dankzij de inzet van Ismail weten we dat te nieuwe woningen komen en dat het plein er veel mooier voorkomen!” uit komt te zien. Dat hielp! Nu is iedereen eraan gewend.”

Vernieuwing westzijde Osdorpplein

Tussen de zandhopen

De ondernemers zijn nog wat kritisch over de toekomst. De Boer: “Het zal vast heel mooi worden allemaal, maar voorlopig zitten wij nog in de rommel. Pas over een “Een centrum met een paar jaar is duidelijk grote aantrekkingswat de vernieuwing kracht op de mensen voor de ondernemers uit Nieuw-West en doet.” De Rooij: “Ik daarbuiten.” maak me zorgen over het eenzijdige winkelaanbod. Er verdwijnen steeds meer kledingwinkels en er komt vooral horeca voor terug. Om publiek te blijven trekken, moeten er weer meer leuke winkels komen.”

Een aanwinst voor de buurt

Aan de westzijde van het Osdorpplein werkt LEBO Vastgoed aan de uitbreiding van het Dirk van den Broek-blok (Blok B) en de nieuwbouw van het tegenovergelegen woonblok naast de HEMA (Blok C). Deze bouwblokken vormen de toekomstige verbinding van Tussen Meer en het westelijke gedeelte van het Osdorpplein.

Verbouwing Blok B in volle gang

Start bouw Blok C

Het blok met Dirk van den Broek wordt momenteel De 63 woningen naast de HEMA zijn inmiddels gesloopt. gerenoveerd. De opknapbeurt van de bovengelegen De bouw van het nieuwe blok start komend voorjaar. woningen is al gereed. De plint van het blok Er komt een modern gebouw met 171 “...Nieuw-West krijgt wordt nu uitgebreid met meer winkelruimte woningen, waarvan 53 in de sociale huur en er straks een modern, 118 in de vrije sector huur. Daarnaast komt en krijgt een hoogwaardige uitstraling. De daken worden voorzien van duurzaam mos. nieuw stadshart voor er ongeveer 6.000 m2 aan commerciële De bewoners van het complex kijken straks ruimten en circa 221 parkeerplaatsen. Voor terug.” uit op groene daken. De uitbreiding van Dirk de zomer in 2020 is de nieuwbouw klaar. van de Broek blok wordt na de zomer van 2018 afgerond. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden: www.LEBO.nu. De Dirk van den Broek krijgt een eigen expeditie-ingang voor vrachtwagens. Deze wordt vanaf april 2018 in gebruik genomen. Hierdoor wordt de overlast van het laden en Overlast lossen voor bewoners en omwonenden weggenomen. Henk van Teeffelen, directeur LEBO Vastgoed, Bestaande huurders zoals Van Haren, D-Reizen en Li onderschrijft dat de vernieuwing impact heeft op de Nails blijven in de plint en gaan hun winkels vernieuwen. omgeving. “De vernieuwing van het centrum geeft Trekpleister en Hans Anders komen terug op het tijdelijk veel overlast, maar Nieuw-West krijgt er straks een Osdorpplein tegenover HEMA. modern, nieuw stadshart voor terug.” IMPRESSIE

Onmisbaar

Achmed Baâdoud, voorzitter bestuurscommissie Nieuw-West, heeft de ondernemers met een bloemetje in het zonnetje gezet en bedankt voor hun flexibiliteit en geduld. Hij snapt hun zorgen. “De vernieuwing is ingrijpend en gaat helaas niet zonder overlast. We proberen dit zoveel mogelijk te beperken. Deze bouwput is echter nodig om uiteindelijk een goed functionerend winkelcentrum te kunnen maken waar ook de ondernemers van gaan profiteren. Centrum Nieuw-West wordt een levendig gebied met een gevarieerd aanbod winkels, horeca en voorzieningen. Een centrum met een grote aantrekkingskracht op de mensen uit Nieuw-West en daarbuiten.”

Dit is een uitgave van

Stadsdeel Nieuw-West www.amsterdam.nl

8

Redactie: Kortdag Communicatie Fotografie: Edwin van Eis, Jaap Wals Vormgeving: Henry Handsome Druk: Rodi Rotatiedruk Oplage: 5000 stuks

Vernieuwingskrant Centrum Nieuw-West maart 2018  
Vernieuwingskrant Centrum Nieuw-West maart 2018  
Advertisement