Page 1

Uutiskirje 3/2011 Minä lähden Pohjois-Karjalaan Pohjois-Karjalalla menee nyt loistavasti. Työttömyysluvut ovat alhaisimmillaan 20 vuoteen. Yritysten odotukset tulevaisuudesta lupaavat kehityksen jatkuvan myönteisenä. Usko tulevaisuuteen on havaittavissa myös asuntotuotannossa ― uusia kerrostaloja nousee ympäri maakuntaa. Kesäinen Pohjois-Karjala houkuttelee kymmeniä tuhansia matkailijoita. Yhä useammalle Leevi And The Leavingsin yhden tunnetuimman kappaleen sanat ovat muuttumassa todellisuudeksi. Joka tapauksessa oletpa tulossa visiteeraamaan tai vakituisesti asumaan... Tervetuloa Pohjois-Karjalaan!

www.modernimaaseutukoti.fi www.modernimaaseutukoti.fi


Pohjois-Karjalan paluumuuttajat Nurmeksen Elokuvajuhlilla Nurmeksen Elokuvajuhlat huipentuvat sunnuntaina 4.9. paluumuuttajista kertovan elokuvan ensiesitykseen. Elokuvaa on kuvattu Pohjois-Karjalassa, mm. Kesälahdella ja Nurmeksessa, tämän vuoden talvella ja keväällä. Elokuvassa oman paluumuuttotarinansa kertovat Marko ja Marja Kivinen lapsiensa kanssa. Marja on syntynyt ja kouluttautunut kokiksi Lieksassa, ravintolapäälliköksi Kuopiossa. Työuransa hän aloitti Lieksassa huoltamolla, seurakunnassa, terveyskeskuksessa ja sivutoimisena talonmiehenä. Vanhempana Marja oli mm. Helsingissä edustuskokkina Fortumilla, eduskunnassa ja Suomen Pankissa. Mutta kotiseutukaipuu voitti. Hän muutti vantaalaissyntyisen aviomiehensä Markon kanssa Nurmeksen Höljäkkään noin vuosi sitten. Hermanni Nieminen lähti koulun jälkeen Joensuun Iiksenniityltä Hämeenlinnaan opiskelemaan ammattikorkeakoulussa muotoilijaksi. Valmistuttuaan Hermanni muutti Helsinkiin ja suunnitteli siellä mm. hammaslääkärin vastaanottotiloja. Keväällä 2004 Hermanni tuli opiskelemaan Kiteelle mukanaan avopuoliso Sanne Seppälä. Syntyjään espoolaiselta Sannelta maaseutuelämä sujuu erittäin hyvin, sillä hän työskentelee maatalouslomittajana.

Varmon kyläkauppiaat Sanne Seppälä ja Hermanni Nieminen.

Lisätietoja Nurmeksen Elokuvajuhlista: www.nurmeksenelokuvajuhlat.fi.

– LÄMMITYKSEN KLASSIKKO JO 70 VUOTTA –

Sittemmin oma yritys on työllistänyt nuorta paria. Hermanni ja Sanne avasivat Varmon kyläkaupan kesällä 2008. Kauppa on sisustettu 50-luvun tyyliseksi kyläkaupaksi, ja se on avoinna kesäisin. Kaupan rinnalla Sekatyöliike Suokuokka Oy pyörittää tänä kesänä jo kahta kauppa-autoa KeskiKarjalassa sekä lähikunnissa Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon puolella. Elokuvan on tuottanut Oy KoDa Productions Ab ja käsikirjoittanut Minna Dufton. Elokuvaa ovat rahoittaneet maakunnan seudulliset elinkeinoyhtiöt ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa -hankkeen väki on ollut ideoimassa tuotantoa. Samana päivänä nähdään Hyvärilässä myös muita elokuvia. Elokuvien lomassa on tarjolla myös muuta ohjelmaa. Tervetuloa nykyiset ja tulevat pohjoiskarjalaiset viettämään elokuvan juhlaa musiikin ja ruuan parissa!

hinta 2250 € Kysy uusista uuneista jälleenmyyjiltä tai valmistajalta: PK-levy Oy, Lieksantie 3, 75500 Nurmes Asiakaspalvelu: 020 77 900 80 | info@porinmatti.fi

www.porinmatti.fi


Pohjois-Karjalan matkailu Pohjois-Karjalan matkailu elää kukoistuskauttaan ja eikä suotta. Erämainen luonto, karjalainen ruoka ja iloiset ihmiset ovat maakunnan parhaita valtteja. Lukuisat tapahtumat kokoavat tänäkin vuonna kesänviettäjiä maakuntaan ympäri Suomenniemen. Maakunnan matkailun verkkosivut ovat osoitteessa www.visitkarelia.fi. Kiteellä matkailijoita rajan takaa Kiteeläinen Matkailukeskus Pajarinhovi uskoo vahvasti matkailun jatkossakin kasvavan. Pajarinhovin yhteyteen huhtikuussa 2010 valmistunut Suomen uusin vesipuisto Aquapark on saanut hyvän vastaanoton niin paikallisilta käyttäjiltä kuin matkailijoiltakin. — Matkailun näkymät ovat erittäin hyvät. Kävijämäärät kasvavat koko ajan niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten, ja varsinkin venäläisten matkailijoiden ansiosta. Olemme lisänneet markkinointia sekä Suomessa että rajan takana. Myös uusi Aquapark kiinnostaa ihmisiä. Matkailijat hakevat Itä-Suomen harrastus- ja matkailukeskuksessa, Kiteen meiltä monipuolisia palveluja ja tarjoammekin AIMOssa voi harrastaa mm. purjelentoa. jokaiselle jotakin, kertoo Pajarinhovin matkailu- www.kiteenaimo.fi. keskuksen johtaja Kalle Keskimäki. Pajarinhovin yhteydessä on myös Suomen neljänneksi suurin eläinpuisto Kitee Zoo. Kattavan matkailukokonaisuuden täydentää Finlands Hotels -ketjuun kuuluva hotelli, mökit sekä ravintola. Viihdettä tarjoaa suurtanssipaviljonki live-artisteineen. www.pajarinhovi.fi Rääkkylässä puhdas luonto ja ruoka valttikortteina — Matkailijamäärät ovat kasvaneet meillä koko ajan pikkuhiljaa. Ennen matkailijat halusivat aina luksusta, nyt vähempikin tuntuu riittävän. Ekologinen matkailu on selvästi lisääntymässä. Meidän valtteinamme ovat idyllinen, luonnonkaunis paikka, hyvä lähiruoka ja hiljaisuus. Luontaishoidot kruunaavat kokonaisuuden, kertoo yrittäjä Riitta Soininen Koivuniemestä, Rääkkylästä. Koivuniemen palvelut täyttävät Green Tourism of Finland -tuotemerkin kriteerit. www.sinea.fi Valtimolla tunnustusta toimialan kehittämisestä Valtimolainen majatalo Puukarin Pysäkki valittiin maaliskuussa maaseutumatkailun vuoden 2011 Kellokkaaksi. Yrittäjät Anita ja Heikki Ovaskainen Majatalo Puukarin Pysäkissä leivät tehdään luomuviljasta. ovat onnellisia tunnustuksesta, jonka he saivat Kuvassa vanha emäntä Anita Ovaskainen ja työtä jatkava pitkäaikaisesta ja uutterasta työstä toimialan Anni Ovaskainen.


VANHA KAIVOS AVOINNA 16.5. - 31.8.2011 PÄIVITTÄIN KLO 10 - 18 Opastetut kierrokset määräajoin. Uutuutena Lasten kierros ja Kummun kierros alk. 6.6.2011 (kysy tarkempia aikatauluja myyntipalvelustamme). Uusittu Kaivosmuseo avautuu 2.7.2011. Myyntipalvelumme kokoaa tilauksesta ryhmille sopivan retkipaketin. Esimerkiksi teatteriretki Vanhalle Kaivokselle: Opastettu kierros, teatterimenu ravintola Karbidissa, teatteriesitys Juhani Ahon Rautatie Amfiteatterissa.

Yhteys- ja lisätiedot: Kummunkatu 21, 83500 Outokumpu Matkailu- ja myyntipalvelu puh. 044

7559 223

matkailu@outokummunkaupunki.fi www.outokummunkaupunki.fi www.kaivosmuseo.net

Vanha Kaivos johdattelee elävästi kaivosmiesten arkeen ja maanalaisiin olosuhteisiin 4318 7001 2345 6789 4318

MEIKÄLÄINEN MAIJA PKO 0643 123456

s-etukortti matkaan ja menoksi Pohjois-Karjalassa ylpeydenaiheita ovat upea luonto, vireä elinkeinoelämä, koulutusmahdollisuudet, iloiset ihmiset, monipuolinen kulttuurielämä ja urheilusaavutukset. Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle maakunnan menestyminen on jopa elinehto. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on Pohjois-Karjalan talousalueen suurin vähittäiskaupan yritys. Työpaikan osuuskauppa tarjoaa n. 1 000 pohjoiskarjalaiselle. Lisäksi PKO palkkaa vuosittain n. 500 nuorta kesätyöhön. PKO:n myynti on yli 300 milj. euroa ja tulos jää kaikilta osin Pohjois-Karjalaan. Valtaosa tuloksesta palautetaan asiakasomistajille, joita on tällä hetkellä yli 61 000.

S-Etukortti kannattaa ottaa matkaan, kun saapuu Pohjois-Karjalaan. Tutun Bonuksen lisäksi S-Etukortilla saa hintaetuja useisiin maakunnan kesätapahtumiin!

kesätarjouksia joensuuhun ja kolille Tervetuloa tutustumaan Pohjois-Karjalaan ja majoittumaan keskellä Kolin kansallispuistoa tai Joensuun keskustaa! Vain muutaman huijarin tähden -majoituspaketti joensuun sokos hotelleissa

Alk.

66 €/hlö/vrk/2 hh:ssa

Vain muutaman huijarin tähden on TV:stä tuttu menestyskomedia, joka esitetään kesällä Joensuussa alkuperäisten näyttelijöiden voimin. Hinta sis. majoituksen Sokos Hotel Kimmelissä tai Vaakunassa, runsaan aamiaisen, hotelliasukassaunan käytön, sisäänpääsyn iltaravintoloihin sekä kesäteatterilipun. Esitykset 16.6., 18.6., 29.30.6., 1.-2.7.

kesäristeily pielisellä sokos hotel kolilta

Alk. Koli

ILOMANTSI

POLVIJÄRVI

pohjois-karjalassa sinua palVeleVat Prisma, Sokos, 26 S-marketia, 1 Sale, 25 ravintolaa ja kahvilaa, 3 hotellia, 2 rinnekeskusta, 6 ABC-liikennemyymälää sekä 6 automaattiasemaa.

www.pko.fi

KONTIOLAHTI

OUTOKUMPU

Lehmo

Viinijärvi

JOENSUU

LIPERI Ylämylly

RÄÄKKYLÄ

80 €/hlö/vrk/2hh

Risteile kansallismaisemassa Suomen suurimmalla autolautalla. Hinta sis. majoituksen, runsaan aamiaisen, hotelliasukassaunan ja porealtaan käytön sekä risteilylipun. Voimassa 11.6.-14.8.2011.

LIEKSA

TOHMAJÄRVI

KITEE

KESÄLAHTI

Lisätietoja:

Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu puh. 020 1234 662 tai sales.koli@sok.fi, Joensuun Sokos Hotellien myyntipalvelu puh. 020 1234 660 tai sales.kimmel@sok.fi Hinnat vaihtelevat valitsemasi päivän mukaan, tarkista hinta varausta tehdessäsi. Hinnat ovat S-ryhmän asiakasomistajahintoja, muille hintoihin lisätään 9 €/huone/vrk. (Puheluhinnat: lankap. 0,0828 €/puhelu + 0,07 €/min. matkap. 0,0828 €/puhelu + 0,17 €/min.

Sokos Hotel Koli, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli Sokos Hotel Kimmel, Itäranta 1, 80100 Joensuu Sokos Hotel Vaakuna, Torikatu 20, 80100 Joensuu www.sokoshotel.fi, www.koli.fi


kehittämiseksi ja arvostuksen lisäämiseksi. Puukarin Pysäkillä tehdään vuoden vaihteessa sukupolvenvaihdos. Jatkajaksi löytyi talon oma tytär. — Jatkan innolla majataloperinnettä. Matkailijat ja ohikulkijat tulevat meille nimenomaan puhtaan ja lisäaineettoman karjalaisen ruuan takia. Se on meidän erikoisosaamista ja sille on tilausta, kertoo tuleva emäntä Anni Ovaskainen. www.nnc.fi/puukarinpysakki Lieksaan palataan yhä uudelleen Kestikievari Herranniemi sijaitsee itärajan ja Kolin välissä, mistä matkailijoiden on helppo tutustua lähikohteisiin esimerkiksi Paateriin, Ruunaaseen, Koliin, Pieliseen ja Patvinsuohon. Kestikievari Herranniemessä on toimintaa jo neljännessä sukupolvessa. — Ennakkovarausten perusteella odotukset ensi kesän matkailua ajatellen ovat kovat. Noin 80 prosenttia yöpyjistämme on suomalaisia. Meil- Herranniemi on ollut kestikievarina jo 1800-luvun alussa. lä on myös 50—60-vuotiaita vakiokävijöitä sekä Tänä päivänä Herranniemi toimii kestikievarina jo toisen polven matkailijoita. Matkailijat palaavat neljännessä sukupolvessa, vanhaa perinnettä kunnioittaen. usein samaan paikkaan takaisin. Koko Vuonislahden kylällä on lämminhenkinen tunnelma, joka viehättää matkailijoita, iloitsee yrittäjä Tapio Nevalainen Kestikievari Herranniemestä. www.herranniemi.com Lisätietoja: www.visitkarelia.fi Suomen Kivikeskuksessa ja Kivikylässä Juuassa on monenlaista kokemista ja näkemistä koko perheelle. Kolin naapurissa sijaitsessa Kivikeskuksessa on Geotietokeskus, kivipuisto leikkikenttineen, perinnepolku, Tulikiven ja Kermansaven uuninäyttelyt. Kivikeskuksesssa on lisäksi taidenäyttelyitä, kahvilaravintola ja monipuolinen myymälä. www.kivikyla.fi


Tutustu tarjontaamme osoitteessa www.sokoshotels.fi

TERVETULOA BOMBALLE NURMEKSEEN! MAJOITU MUKAVASTI SOKOS HOTEL BOMBALLA Sokos Hotel Bomba on yksi Suomen monipuolisempia matkailukeskuksia. Bomban talo alkuperäisine rakennuksineen on jo nähtävyys sinällänsä, mutta Bomban alue tarjoaa vierailleen paljon muutakin. Tasokasta majoitusta idyllisessä ympäristössä, maukasta ruokaa Bomban maineikkaasta noutopöydästä ja monipuolista ohjelmaa aina allasjumpasta mönkijäsafareihin asti. Tietenkin myös hemmottelua, hyvinvointia ja kauneutta fysikaalisen hoitolan poreissa ja kauneushoitolassa. Tervetuloa nauttimaan karjalaisesta vieraanvaraisuudesta ja kylpylän poreista yksin, kaksin, koko perheen kanssa tai isomalla porukalla!

Sokos Hotel Bomba Tuulentie 10, 75500 NURMES puh. 020 1234 908, fax (013) 687 2401 Puheluiden hinnat 020-numeroihin: lankapuh. 8,28 snt/puh. + 7 snt/min, matkapuh. 8,28 snt/puh. + 17 snt/min.


Ilomantsissa viivytään pidempään Möhkön kylä Ilomantsissa on mukana valtakunnallisessa Teemapohjaisen kylämatkailun kehittäminen -ohjelmassa. Möhkön Rajakartanossa ollaan tyytyväisiä ohjelman antiin. — Saimme ohjelman kautta lisää näkyvyyttä. Se oli hieno juttu. Kävijöitä on ollut paljon muun muassa Länsi- ja Etelä-Suomesta ja matkailijoiden viipymisajat ovat pidentyneet. Meillä käy myös kesäteatteri-, kalastus- ja marjastusmatkailijoita. Luonto on tärkeä osa matkailua Pohjois-Karjalassa, kertoo yrittäjä Elvi Lemmetyinen Möhkön Rajakartanosta. www.ilomantsi.com/rajakartano Kontiolahteen tullaan kokemaan uutta Pohjois-Karjalan Prikaatin kantahenkilökunnan entisellä asuinalueella sijaitseva Markku Pölösen unelmasta syntyneen SF-Filmikylän suosio on yllättänyt kaikki. Alueella on kuvauksia varten lavastettu nostalginen kylänraitti sekä kesäteatteri. Vastaavanlaista yleisölle avointa ulkoilmastudiota ei löydy mistään muualta Pohjoismaista. SF-Filmikylässä on kuvattu Karjalan kunnailla -televisiosarjaa. Kesäteatterissa esitetään kesällä 2011 Pölösen ohjaamaa versiota Onnen Maa -näytelmästä. Filmikylään odotetaan myös tänä suvena tuhansia matkailijoita kokemaan jotain Möhkössä valmistettiin aikoinaan järvimalmista rautaa. ainutlaatuista. Tänä päivänä ruukkki ympäristöineen on vireä matkailuja kulttuurikohde. www.mohko.net. www.suomenfilmiteollisuus.fi/filmikyla

Maakunnallinen kiinteistö- ja tonttipörssi valmistumassa Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa -hanke avaa kesäkuun puolessa välissä maakunnallisen kiinteistö- ja tonttipörssin. Pohjois-Karjalassa on lukuisia kuntien ja kylien ylläpitämiä pörssejä, joiden tarjonta kootaan nyt yhteen. Pörssiin tulee helpot hakutoiminnot, joiden avulla kotia hakeva voi etsiä sopivaa vuokra- tai omistusasuntoa eri paikkakunnilta tai koko maakunnasta. Pörssi auttaa luonnollisesti myös kiinteistöjä ja tontteja tarjoavia. Palvelu on ilmainen ilmoittajille kuin myös sitä kautta kotia tai yrityskiinteistöä hakevillekin. Pörssi rakentuu vaiheittain kesän ja alkusyksyn aikana. Kesäkuussa maakunnan tarjonta on esillä jo varsin kattavasti. Lisätietoja: www.modernimaaseutukoti.fi


UPEAA LOMAA PIELISEN RANNALLA! HYVÄRILÄN KESÄSSÄ TAPAHTUU 12.6. 27.6..-1.7. 3.-10.7. 19.-21.8.

2.-4.9.

Hyvärilän Matkailu- ja nuorisokeskus tarjoaa matkailijoille monipuoliset puitteet leppoisaan lomailuun kauniissa ympäristössä. Lähistöllä, vain tunnin automatkan päässä, on monenlaista nähtävää ja koettavaa mm. Koli ja Ruunaan kosket Lieksassa. Hyvärilässä ei aika käy pitkäksi, tarjolla on koko perheelle monenlaista tekemistä. Voit harrastaa mm. golfia, frisbeegolfia, melontaa, rantalentopalloa, pelata monitoimikentällä mm. sählyä, korista, käsipalloa. Hyvärilässä yövyt herroiksi Kartanohotellissa tai uusissa Lomahuoneistoissa tai edullisesti retkeilymajatasoisissa Pehtoorin talossa ja Rantatuvassa. Leirintäalue palvelee kesäisin vaunu- ja teltta-alueineen sekä leirintämökkeineen. Perhejuhlat, häät, sukukokoukset, serkkutapaamiset ym. juhlat onnistuvat Navetan Talliravintolassa.

Nurmeksen Koiranäyttely 4H:n valtakunnallinen kesäleiri nuorille koiranomistajille Nurmeksen Nuori Musiikki–leiri, www.vanhakauppala.fi Rompepäivät ja harrasteajoneuvonäyttely, www.kuhmonmobilistit.fi Nurmeksen Elokuvajuhlat www.nurmeksenelokuvajuhlat.fi

Tervetuloa kuuntelemaan maamme eturivin kamarimuusikkojemme musisointia Nuoren Musiikin konsertteihin, ihmettelemään härveleitä ja vimpaimia sekä upeita vanhoja ajoneuvoja Rompepäiville tai viihtymään Nurmeksen Elokuvajuhlilla yhdessä mm. Markku Pölösen, Jorma Kääriäisen, Lauri Karhuvaaran, Kai Lehtisen ja Aake Kallialan kanssa. Muistathan myös Kajasteen lavan kesän 2011 tanssi-illat!

KESÄISIÄ TARJOUKSIAMME Kesäviipymä 81 e/2hh/vrk tai 99 e/perhehuone/vrk Kartanohotellissa, kun yövyt väh. 2 yötä Kartanohotellin Golfpaketti 68,50 e/hlö/vrk Lomahuoneistot (10hh) 295 e/vrk – 995 e/viikko Tanssipaketti Kajasteelle alk. 40 e/henkilö sis. majoitus Kartanohotellissa aamiaisella ja tanssilippu Kajasteelle

Varaukset ja tiedustelut Hyvärilän Matkailu- ja nuorisokeskus puh. 040 7087 616, 040 7087 550 hyvarila@nurmes.fi, www.hyvarila.com


Uusia koteja Pohjois-Karjalassa Pohjois-Karjala oli viime vuonna ainoa muuttovoittomaakunta Itä- ja Pohjois-Suomessa. Tämä heijastuu myös asuntotuotantoon. Tänä vuonna uusia rivi- ja kerrostaloja rakennetaan erityisesti Joensuun seudulle. Ilahduttavaa on, että myös monissa maaseutukunnissa uudisrakentaminen on elpynyt. Uusia kerrostaloja rakennetaan nyt monen vuoden tauon jälkeen. Tarjolla onkin monenlaisia kohteita niin kylämaisemissa kuin tiiviissä kaupunkiympäristössä. Joensuun maaseutualueelle Tuupovaaraan valmistuu 12 huoneiston rivitalo heinäkuussa 2011. Talo sijaitsee rauhallisella paikalla Tuupovaaran kyläkeskustassa palveluiden välittömässä läheisyydessä. Ostajilla alkaa olla kiire, sillä yli puolet huoneistoista on jo myyty. Lisätietoja: Lkv Kiinteistö Vartiainen Oy. Liperiin tulee tänä vuonna ainakin kolme kohdetta. Ylämyllylle on rakenteilla viiden huoneiston rivitalo. Lisätietoja kohteesta antaa Asunto- ja Kiinteistöpalvelu M. Varis Oy. Ylämyllyn Jyrinky-

Pohjois-Karjala tarjoaa asumisen vaihtoehtoja laidasta laitaan. Maaseutumaisissa kaupungeissa ovat peruspalvelut, luonto ja harrastukset lähellä ja maaseudun hajaasutusalueet kylineen tarjoavat puolestaan erämaalumoa niille, jotka kaipaavat omaa rauhaa ja mansikkamaata sekä tilaa hengittää.


lälle rakennetaan kaksi puurakenteista paritaloa. Asuntojen läheisyydessä sijaitsee Jyrinkylän koulu. Arvioitu valmistumisaika on elokuussa 2011. Tätä kohdetta markkinoi Joensuun Seudun OPKiinteistökeskus. Ennakkomarkkinoinnissa on lisäksi uusi rivitalokohde Jyrinkylältä. Lisätietoja tästä kohteesta: Kiinteistömaailma Kotipysäkki Oy Joensuu. Kiteen Kanttorinpuiston kodeissa kaikki on lähellä. Ydinkeskustan palveluihin kävelee muutamassa minuutissa ja Peltolan ulkoilupolut alkavat melkein omasta pihasta. Eikä viihtyisää vehreyttä tarvitse hakea omaa pihaa kauempaa — kaksikerroksisten talojen väliin luodaan oma suojaisa pihapiiri runsaine istutuksineen, pyykkitelineineen ja lasten leikkipaikkoineen. Kanttorinpuiston 23 kotia on suunniteltu selkeän toimiviksi ja valoisan avariksi. Jokaisessa huoneistossa on oma sauna ja tilava lasitettu parveke. Asuntoihin tulee kaukolämpö ja jokaisessa huoneistossa on oma ilmanvaihtokone lämmöntalteenottoineen. Kiteen kohdetta myy Lemminkäinen Talo Oy Itäja Pohjois-Suomi.

hyörinä, matkayhteydet ja yhteiset tapahtumat. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevat Bomban talo, kylpylä Sotka sekä Pielis-Golfin kenttä. Talo rakennetaan vähemmän energiaa kuluttavaksi ja varustetaan tekniikalla, joka kannustaa asukkaita seuraamaan ja vähentämään oman taloutensa energiankulutusta. Lähes kaikki asunnot on varattu, joten nyt pitää jo kiirehtiä oman saadakseen. Lisätietoja: Kiinteistömaailma, Nurmes. Nurmeksen Porokylän läheisyyteen valmistuu elokuussa 2012 seitsemän rivitaloasuntoa kahden rivitalon asunto-osakeyhtiössä. Jokaisessa asunnossa on oma varasto, katettu terassi ja varaus takalle. Huoneistoissa on myös ilmastointi ja lämmöntalteenottojärjestelmä. Lisätietoja: Pielisen OP-Kiinteistökeskus Oy, LKV, Lieksa. Ilomantsiin on suunnitteilla hissikerrostalo Kuntoutuskeskus Pääskynpesän viereen, Ilomantsinjärven rannalle. Ilomantsiin muuttoa suunittelevan kannattaa rekisteröityä YIT Kotien asiakasrekisteriin.

Kontiolahti on myös saamassa tänä vuonna uuNurmeksen keskustaan valmistuva kolmikerroksi- den kerrostalon. Rauhalliselle alueelle Lehmon nen kerrostalo on monen paluumuuttajan unel- Suutelaan rakennetaan hissikerrostalo. Kohdetta makohde. Kertunkartanoon rakennetaan 25 kau- markkinoi Kiinteistömaailma Kotipysäkki Oy Jonista ja hyvin varustettua kotia. ensuu. Täällä nautitaan pienen kaupungin parhaista puolista: rauhallisuudesta, vehreydestä, ulkoilun Lieksan keskustaan on valmistumassa 24 kaupuniloista, järviluonnon lumosta. Kävelymatkan ulot- kikotia. Asumisessa yhdistyvät Pielisen läheisyys tuvilla ovat kaupungin keskustan palvelut, torin ja keskustan palvelut. Taloon rakennetaan kah-

Tasokkaita huoneistoja maalämpölämmitteisessä kerrostalossa Reijolan palveluiden äärellä.

Työmaaesittely Ainonpuistossa, Urheilupuistontie 5 ti 19.4. klo 17 – 18

Asunto Oy Reijolan Ainonpuisto Urheilupuistontie 5, Reijola Rakentaja M. Laukkanen Oy rakentaa Reijolaan hissillisen, 19 huoneistoa käsittävän, pienkerrostalokohteen. Asunto Oy Reijolan Ainonpuisto on 4-kerroksinen pienkerrostalo Reijolan palveluiden äärellä. Taloyhtiöllä on oma tontti ja sen läheisyydessä sijaitsevat mm. apteekki, kaksi kauppaa, pankki, leipomon myymälä, parturi, kirjasto, fysioterapiapalvelut, koulu, päiväkoti sekä huoltoasema. Joensuun keskustaan on matkaa 8,5 km. Asunto Oy Reijolan Ainonpuiston lämmitysmuotona on asukkaalle edullinen maalämpö. Lisämukavuutta asumiseen antaa vesikiertoinen lattialämmitys kaikissa huoneistoissa. Kohde rakennetaan energiatehokkaaksi ja varustetaan huoneistokohtaisilla, matalaenergiailmanvaihtokoneilla. Hyvin varustellut huoneistot vaihtelevat 49 m² kaksiosta 76,5 m² kolmen huoneen ja keittiön asuntoon. Kaikissa huoneistoissa on oma sauna ja lasitettu parveke. Talon piha on viihtyisä ja turvallinen paikka sekä lapsille että aikuisille. Taloyhtiöltä on mahdollisuus ostaa oma autokatospaikka. Asunto Oy Reijolan Ainonpuiston rakentaminen on käynnissä ja arvioitu valmistumisaika on 08 / 2011.

Yhteistyössä:

Vapaat huoneistot ja hinn Huoneistotyyppi

Pinta-ala

1.KERROS 4 2h+k+s

59,5 m²

2.KERROS 8 2h+k+s

59,5 m²

3.KERROS 13 2h+k+s 14 3h+k+s

59,5 m² 76,5 m²

4.KERROS 17 2h+k+s

49,0 m²

AUTOKATOS Autokatospaikka


deksan saunallista huoneistoa, joissa on toimivat pohjaratkaisut: käytännöllisiä kaksioita ja perheasuntoja, pohjakerroksessa liiketilat. Kaupunkilaiselämää modernissa pienkerrostalossa. Ota yhteyttä: Pielisen OP-Kiinteistökeskus Oy, LKV, Lieksa. Joensuun keskustan tuntumaan on tulossa kokonaan uusi asuinalue Pielisjoen ranta-alueelle. Uuteen kaupunginosaan tulee tornitaloja, Pielisjoen ylittävä kevyenliikenteensilta ja pienvenesatama. Alue koostuu Aittarannasta, Mäntylästä, Penttilästä ja Penttilänrannasta. Alueelle rakennetaan useamman tuhannen joensuulaisen koti. Tällä hetkellä on jo valmiina 14-kerroksinen, 49 metrin korkuinen, Tähtitorni ja muutama pienempi kerrostalo. Kerrostaloja kohoaa alueelle jatkuvasti. Aivan Pielisjoen rantaan on rakenteilla kaksikerroksinen Pikkutuike, joka valmistuu maaliskuussa 2012. Myös Joensuun Kuunloisteen parvekkeilta maisemat ovat Pielisjoelle. Seitsenkerroksiseen taloon voi muuttaa joulukuussa 2011. Näitä kohteita myy Lemminkäinen Talo Oy Itä- ja Pohjois-Suomi. Joensuun Veera sijaitsee melkein Pielisjoen rannassa. Lähes jokaiselta Veeran kodin lasitetulta parvekkeelta aukeaa näkymä joelle. Veera on kuusikerroksinen asuintalo, jossa on 21 toimivaa kotia. Huoneistoja voi kysellä Skanska Kodeilta. As Oy Joensuun Hohto rakennetaan aivan Pielisjoen rantaan. Kohteesta lisätietoja saa Lujatalo Oy:stä.

nasto: Velaton hinta

132 350 €

135 300 €

137 660 € 171 100 €

122 290 €

3.700 €

®

Nurmekseen torin laidalle valmistuva Kertunkartano sopii myös senioreille. Kohdetta markkinoi Kiinteistömaailma, Nurmes.

Muita Joensuun alueelle rakenteilla tai ennakkomarkkinoinnissa olevia kohteita ovat mm. kuusikerroksinen Orvokki Rantakylässä, Ukonniityn pientaloalue, johon tulee 130—150 asuntoa (Lemminkäinen Talo Oy Itä- ja Pohjois-Suomi), kolmikerroksinen talo Karhumäessä (Asunto- ja Kiinteistöpalvelu M. Varis Oy) ja Noljakkaan nouseva, maalämpöä hyödyntävä, 36 huoneiston kerrostalo (SKV Joensuu). Reijolaan on rakenteilla nelikerroksinen pienkerrostalo, jossa lämmitysmuotona on maalämpö. Kaikkiin huoneistoihin tulee vesikiertoinen lattiaAs. Oy Reijolan Ainonpuisto: lämmitys. Kohde rakennetaan energiatehokkaaksi ja huoneistot varustetaan matalaenergiailman• Hissitalo vaihtokoneilla. Reijolan Ainonpuistojen koteja • Lämmitysmuotona maalämpö voi kysellä Rakentaja M. Laukkanen Oy:stä. Rei-> Edullisemmat asumiskustannukset jolaan on tulossa myös kahdeksan huoneiston ri• Vesikiertoinen lattialämmitys kaikissa huoneissa vitalo. Tätä kohdetta myy SKV Joensuu. -> Miellyttävä, tasainen lämpö Vehkalahdelle on rakenteilla kaksi rivitaloa. Kum• Huoneistokohtaiset ilmanvaihdot talteenotolla massakin kohteessa on käytetty energiaa säästä• Isot, lasitetut, parvekkeet ilta-auringon suuntaan viä ratkaisuja. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyt• Palvelut lähellä -> Kauppaan, pankkiin, apteekkiin ja kirjastoon alle 250m tä YIT Asuntomyyntiin. YIT tulee rakentamaan myös Penttilään puistoalueen viereen kerrostaRakentaminen, esittely ja myynti: lon, jonka parvekkeilta on näymät Pielisjoelle. Joensuun keskustaan Sepänkadulle YTI aloittaa RAKENTAJA OY RAKENTAJA M. LAUKKANENM. OY L hissikerrostalon rakentamisen syksyllä 2011. puh. 050 3620 310, 013-763715, 0500 374 010 Elokuussa 2011 valmistuu kaksikerroksinen luhtiemail: jussi.laukkanen@elisanet.fi www.rakentajamlaukkanen.fi talo Marjalan kanavan rannalle. Tätä taloa markkinoi Kiinteistövälitys LKV Mauri Ahvalo.


en tie

Ar

pp

en tie

Kite

tie

npuisto

Kanttori

on Ke ll

ys rve Te

Kiteen Asunto Oy

so

itta

jan tie

Kan tto ri

Tap

ulin tie

ntie


Tulossa uusia YIT Koteja Ilomantsiin!

Viimeistelemme parhaillaan suunnitelmia hissikerrostalosta Kuntoutuskeskus Pääskynpesän viereen, Ilomantsinjärven rantaan osoitteeseen Henrikintie 4 b. Ilmoittaudu asiakasrekisteriimme nyt, niin ilmoitamme sinulle ennakkomarkkinoinnin alkamisesta ja pääset varaamaan uuden kotisi ensimmäisten joukossa.

YIT Asuntomyynti Kauppakatu 30, 2. krs, 80100 Joensuu puh. 040 840 3121 ja 0400 406 838

Timitran Linnanrannan rakennusprojektin esittelytilaisuus Lieksassa

Timitra hostel Lieksa

20.8.2011 klo 11.00 Timitran Linnassa Uudisrakentaminen Saneerattavat asunnot

Timitra hostel toivottaa Sinut tervetulleeksi Lieksaan kesällä 2011

Mikäli olette kiinnostunut asunnoista Timitran Linnanrannan alueella, pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan tulostanne ja esittämään tiedustelunne sivuston www.timitra.fi kautta.

majoitusta 1–5 h huoneissa Vaskiviikolla myös edullinen makuusali saunat, TV-huone, kokoustilat, WLAN... oma ranta ja kajakkivuokrausta

Timitrantie 3, 81720 Lieksa, 044 333 4044 Tervetuloa!

Huonevaraukset ja tiedustelut www.timitra.fi 044 333 4044, 041 777 3767


Tarja Pousár: Homma jatkuu... Joutsenet ovat palanneet Korpijärvelle. Uusia asukkaitakin on pesäntekopuuhissa — kurjet ovat viime kesän tapaan valinneet pesäpaikakseen heinikon reunan pajukon suojassa. Myös minä olen aloittelemassa kesäpuuhiani Pohjois-Karjalassa. Huomaan, että aloitan kesän valmistelut joka kevät aikaisemmin ja aikaisemmin. No, siihen on mökillä viihtymisen lisäksi ollut myös muita päteviä syitä. Viime keväänä muutin antiikin kesäkauppani Kulman alakerrasta Pielisentien varteen. Vaikka hieman alkuun hätäilinkin, että mahdanko löytää uuden myymälätilan, oli niitä lopulta tarjolla useampikin. Omaksi ja muidenkin iloksi onnistuin löytämään kesäkaupalleni erittäin hyvin sopivan myymälätilan 1940-luvulla rakennetusta puutalosta. Siinä sitten vierähti eräskin toukokuinen viikko aamusta iltaan myymälää rakennellessa. Eipä tarvinnut mökillä unta odotella, kun päivän päätteeksi saunan jälkeen päänsä tyynylle kallisti.

Tänä keväänä aloitin kesävalmistelut jo huhtikuun puolella. Olen avaamassa kesäksi Ajanpatinaa –liikkeen varastolle antiikin varastomyymälän täydennettynä kirpputorilla. Moni on ihmetellyt, miksi pidän antiikin kesäkauppaani juuri Lieksassa. Nythän voivat samat ja uudetkin ihmiset ihmetellä, että miksi kummassa nyt jo toinen kesäkauppa Lieksaan. Minulla on siihen hyvät syyt ja niistä tärkein on se, että mökkimme on Lieksassa, joten kesäasumisen järjestäminen on sujunut itsestään. Toiseksi: Lieksassa on helppoa olla kesäkauppiaana. Lieksalaiset ja lieksalaisten kesävieraat ovat mukavaa porukkaa. Tiäl immeiset o vaa nii lepposii. Ei tarvitse olla hieno. Riittää, että on aito — tiskin molemmilla puolilla. Jos siis mökkimme olisi jossain muualla, olisi kesäkauppanikin jossain muualla. Mutta onneksi anoppini aikoinaan halusi mökin entisen kotipaikkansa maille, ja onneksi nämä maat ovat täällä PohjoisKarjalassa. Kun ensimmäistä kertaa vuonna 1997 tulin Pohjois-Karjalaan ja Lieksaan, oli tammikuu ja paukkupakkaset. Mökki oli kylmä, mutta ympäröivä luonto oli kaunis. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Kylällä kuuntelin ihmeissäni, kun mieheni sukulaiset puhuivat paikallista murretta. Se oli semmoista leppoisaa puhetta ja lähes katkeamatonta ajatuksen virtaa. Rakkauteni syveni. Tiesin, että näissä maisemissa ja näiden ihmisten kanssa minun tulee olla hyvä olla. Ja se tunne on säilynyt. Kesällä 2005 avasin ensimmäistä kertaa antiikin kesäkauppani Lieksassa. Pidin kauppaa ja tein etätöitä silloiselle työnantajalleni. Järjestely toimi hyvin. Mutta jo toisen kesän jälkeen ajattelin, että tätähän minä haluan tehdä kokoaikaisesti. Niinpä minusta tuli yrittäjä, joka asuu Etelä-Suomessa, pitää kesäisin antiikkikauppaa Lieksassa ja muun ajan kiertää myymässä antiikkimessuilla eri puolilla Suomea. Olen tyytyväinen näihin ratkaisuihini. Ja joka kevät aina aikaisemmin ja aikaisemmin on ihanaa palata pidemmäksi aikaa Pohjois-Karjalaan. Suosittelen… Lisätietoja: www.ajanpatinaa.fi

Tarja Pousár, antiikin ja vanhan tavaran kesäkauppias Pohjois-Karjalassa.


Linnanrannan markkinointi alkamassa Lieksassa Timitran linnan alueen kehittäminen kohti modernia asuinaluetta on ottanut askeleen eteenpäin. Dionysian Oy:n omistaman maa-alueen kaava on valmis. Alueen markkinointi aloitetaan heti alkukesästä, kun tonttien lohkominen on tehty. Tarkoitus on kehittää Timitran Linnanrannasta asuinalue, jossa olisi myös erilaisia palveluja, kuten joen rantaan sijoittuva kesäravintola tilaussaunoineen sekä asukkaita palveleva huvivenesatama. Tarjolla on myös mahdollisuuksia yrittämiseen sekä erilaisiin harrastuksiin ja luovaan toimintaan. Alueella on jo pienteollisuuteen sopivaa tilaa ja mahdollisuus myös lisärakentamiseen. Tavoitteena on rakentaa kaupunkimainen, ekologisesti toteutettu puupientaloalue, jolla on yhteinen ranta-alue saunoineen ja laitureineen. Timitran Linnan ympäristöön suunnitellun muutaman kookkaamman kuivanmaan tontin lisäksi jokirannan kahteen kortteliin mahtuu toistakymmentä omakotitaloa. Franz Betcke on hahmotellut rannan pientalojen ulkoasua ja sijoittelua, jossa inspiraation lähteenä on ollut Lieksanjoen historiallinen rantamaisema, johon luuluvat mm. punamultaiset venevajat.

Timitran linna sijaitsee pienellä kukkulalla suurten mäntyjen lomassa. Vankat tiiliseinät takaavat, että rakennus säilyttää arvonsa vielä kauan sen jälkeen, kun uudemmat elementtitalot ovat remonttikunnossa.

korkeat huonetilat ovat ainutlaatuiset Lieksassa. Suunnitellut pienemmät pihakoot vastaavat myös Talon ulkokuori on suojeltu, mutta sisätilojen paremmin tämän päivän ihmisten tarpeita. Yleen- muutosrakentamiselle ei ole suojelullisia esteitä. sä perheissä molemmat vanhemmat työskentelevä eikä aikaa jää ylisuuren piha-alueen hoitoon. Rantakorttelit on tarkoitus yhtiöittää. Yhtiöt raTällä tavoin on mahdollista panostaa enemmän kennuttavat omarahoitteisia, ulkoasultaan yhpienemmälle alalle ja luoda asukkaille viihtyisiä tenäisiä taloja. Tehdastoimitusten valmiusaste mitoitetaan sellaiseksi, että se mahdollistaa sija intiimejä ulkotiloja. säpuolen yksilöllisen toteutuksen kunkin ”talolliHarvaan rakentaminen myös lisää infrastruktuu- sen” toivomusten mukaisesti. rikustannuksia yksikköä kohden eikä vastaa nykyaikaista ekologisen rakentamisen tavoitetta. Alu- Uuden rakentaminen on Lieksassa yhtä hintavaa eelle toivotaan muuttavan paikallisia asukkaita kuin etelämpänäkin, ja sen vuoksi on selvitelty ja paluumuuttajia, miksei täysin uusiakin tulijoi- mahdollisuuksia osaomisteiseen rakentamiseen. Kun asuntoon pääsee kiinni vaikkapa 20 prosenta, kun modernia asumista on nyt tarjolla. tin osuudella ja maksaa loppusummaa rahoitusAlue rakennetaan vaiheittain alkaen itse Linnasta, vastikkeena, mukaantulo on mahdollistuu varsin johon on suunniteltu erikokoisia kerrostalohuo- kohtuullisella omarahoituksella. Rahoitus- ja hoineistoja. Linna tarjoaa sijaintinsa ja rakenteensa tovastike eivät tällöin juurikaan poikkea vuokralpuolesta erinomaiset edellytykset poikkeuksel- la asumisen kustannuksista. lisen näyttäville ja yksilöllisille ratkaisuille. Rakennuksen upea funkisarkkitehtuuri ja 3,4 metriä Lisätietoja: www.timitra.fi.


Pohjois-Karjala RoadShow: Kuopio — Lahti — Helsinki — Tampere — Jyvä tyttiin asumiseen Pohjois-Karjalan maaseudulla. Jyväskylässä ja Oulussa yhdistettiin sisätori ja tiedotustapahtumat matkailusta ja asumisesta. Sisätapahtumissa mukana oli karjalainen minitori, josta sai tietoa maakunnan tarjonnasta ja myynnissä oli mm. pohjoiskarjalaisia käsitöitä ja karjalanpiirakoita. Tapahtumien asiapitoisuutta kevennettiin iloisella torimeiningillä: sirkusesityksiä, harmonikkamusiikkia, haastatteluja, yhteislaulua, arvontoja, ilmapalloja ja muita pieniä jakelutavaroita. Tapahtumista luotiin koko perheen miellyttäviä käyntikohteita. Matkailun markkinointitapahtumiin tulleet otettiin vastaan karjalaiseen tapaan kättelemällä ja tarjoamalla ilomantsilaista alkoholitonta mahlapohjaista Satasarvista. Iloista karjalaista tunnelmaa tilaisuuksiin toi Sami Hopposen harSami Hopponen, Kultaisen Harmonikan Mestari vuodelta monikkamusiikki. Matkailutoimijat esittelivät 2007, Tampereen Keskustorilla. Kuva: Juhana Venemies. tarjontaansa värikkäällä PowerPoint -esityksellä, jonka jälkeen tarjoilla oli karjalanpiirakkakahvit. Tilaisuudet päättyivät arvontoihin, joissa palkinModerni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa -hanke toina oli pohjoiskarjalaisia käsitöitä ja matkailuyhteistyökumppaneineen järjesti Pohjois-Karjala paketteja. RoadShow -kiertueen Suomen kasvukeskuksiin vuosina 2009 ja 2010. Kiertueen tavoitteena oli Pohjois-Karjalaa asumispaikkana markkinoitiin houkutella entisiä pohjoiskarjalaisia palaamaan iloisella ohjelmalla. Vieraat otettiin vastaan sakotiseuduilleen. Kiertuekohteiksi valittiin Kuo- malla tavalla kuin matkailutilaisuuksiin. Tämän pio, Lahti, Helsinki, Tampere, Jyväskylä ja Oulu. Juuri näihin kaupunkeihin on muuttanut eniten pohjoiskarjalaisia. Tapahtumiin kutsuttiin väestörekisterin yhteistiedoilla aikaisimmin Pohjois-Karjalassa asuneita henkilöitä. Pääpaino osoitehauissa oli 25—35- ja 55—63-vuotiaissa, koska heidän elämäntilanteensa mahdollistaa parhaiten muuton kotiseuduille. Kutsuja lähettiin myös järjestöille ja yrityksille, joilla arvioitiin olevan kiinnostusta maakunnan matkailua ja/tai asumista kohtaan. Tapahtumat räätälöitiin kohdekaupungin ja markkinointipaikan mahdollisuuksien ja tarpeiden mukaisesti. Kuopiossa järjestettiin toritapahtuma, päivätapahtumat matkailun markkinoimiseksi sekä iltatapahtuma Pohjois-Karjalassa asumisesta kiinnostuneille. Lahdessa ja Helsingissä pidettiin päivätapahtumat matkailusta ja iltatapahtumat asumisesta. Tampereen keskustorilla markkinoitiin yleisesti maakuntaa, iltatapahtumassa keski- Minitorin kuhinaa Balder-salissa Helsingissä.


väskylä — Oulu jälkeen asiakkailla oli mahdollisuus kuunnella esitystä elämisen mahdollisuuksista maakunnasta ja nauttia sirkuksesta ja harmonikkamusiikista. Välillä pystyi piipahtamaan karjalanpiirakkakahveilla ja tehdä hankintoja minitorilta. Illan päätteeksi arvottiin pohjoiskarjalaisia tuotepalkintoja. Kohokohdaksi muodostui illan päätteenä ollut yhteislaulu �Minä lähden Pohjois-Karjalaan�. Toritapahtumissa oli kaiken aikaa ohjelmaa — asiaa Pohjois-Karjalan mahdollisuuksista, mutta myÜs musiikki- ja sirkusesityksiä, haastatteluja ja yhteislaulua. Torilla myytiin pohjoiskarjalaisia tuotteita, esim. uunituoreita karjalanpiirakoita ja infopisteistä sai tietoa mm. asumisesta, yrittämisestä, matkailusta ja tyÜnteosta maakunnassa. Kaikissa tapahtumissa vieraille jaettiin tietopakettikasseja, jotka sisälsivät monipuolisesti tietoa maakunnasta. Tietopaketin materiaalit olivat Pohjois-Karjalan yhteismarkkinointi ja Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa -hankkeiden Pohjois-Karjalan esittelyä upeassa Aalto-salissa Jyvästuottamia. kylässä. Kuva: Juhana Venemies.

    

 

  

      

 

       


Asiakkaiden toivottiin täyttävän myös arvonta- ja kyselylipuke, joiden tietojen avulla voitasiin palvella heitä myös jatkossa. Entiset pohjoiskarjalaiset ottivat hyvin vastaan heille lähetyn kutsun. Kutsutuista peräti 5—10 prosenttia tuli myös paikan päälle! Kävijöitä arvioitiin käyneen Lahdessa noin 200, Helsingissä noin 600, Tampereen iltatilaisuudessa noin 130 sekä Jyväskylässä ja Oulussa 250—300 henkilöä. Tampereen torin kävijämäärään arviointi on vaikeampaa, tapahtuma keräsi 700—1 000 asiakasta. Asiakkailta saatiin pääosin kiitettävää ja hyvää palautetta tapahtuman onnistumisesta. Tapahtumissa kerättiin tietoja potentiaalisista muuttajista kyselylomakkeella. Kaiken kaikkiaan rekisterissä on tällä hetkellä noin 2 400 perheen yhteystiedot, joista noin 500 on ilmoittanut paluumuuton olevan ajankohtainen viiden vuoden sisällä. Heihin pidetään tiiviisti yhteyttä suorilla kontakteilla ja uutiskirjeillä. Paluumuutto, erityisesti nuorilla, jää usein haaveeksi työpaikan puuttuessa. Hankkeen toteuttamaan osaajapankOulussa maakunnan matkailutarjontaa esitteli Unna Hyppönen Karelia Expert Matkailupalvelu Oy:stä. kiin on ilmoittanut työpaikkatoiveistaan maakunnassa 40 henkilöä. Kuva: Juhana Venemies.

KÄSINTEHDYT kiviarinalla paistetut

www.porokylanleipomo.fi


NURMEKSEN LAMPO OY Kauppatori 3, 75500 NURMES

Kaiken kattava asuntolaina on nyt verkossa! Nyt voit aloittaa Kaiken kattavan asuntolainan hakemisen helposti! Voit tehd채 hakemuksen valmiiksi verkossa, jolloin saat lainatarjouksen nopeasti ja joustavasti. Poikkea osoitteessa op.fi!


Apunanne Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy Karjalankatu 12, 75500 NURMES www.modernimaaseutukoti.fi Pielisen Karjala Veli Lyytikäinen projektipäällikkö Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy 040 356 8301 veli.lyytikainen@pikes.fi Anne Kokkonen projektisihteeri Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy 0400 783 374 anne.kokkonen@pikes.fi Joensuun seutu Anne Mujunen markkinointipäällikkö Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Oy 0500 285 906 anne.mujunen@josek.fi Keski-Karjala Suvi Spoof seutumarkkinoija Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy 040 752 5825 suvi.spoof@keti.fi

Liity Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa -hankkeen Facebook-ryhmään.

Kannen kuva: OF North Karelia. Osoitelähde: hankkeen järjestämien tapahtumien kyselylomakkeet. Halutessanne voitte lopettaa uutiskirjeiden tulemisen ilmoittamalla hankkeen henkilökunnalle.

Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa - Uutiskirje 3/2011  

Vuoden 2011 kolmannen Uutiskirjeen teemoina ovat uudisrakentaminen ja kesämatkailu Pohjois-Karjalassa.