Page 1

PRO GRAM FORÃ…R 2018


VOKSEN 4 TAG EN TÆNKEPAUSE 5 LITTERATURENS VERDEN 6 MENTAL SUNDHED 8 SUNDHED 9 KUNST & LOKALT UDSYN 10 MUSIK 11 DEN DIGITALE VERDEN 12 DIN SLÆGT 14 FILM & VIDEO 14 DET SKER OGSÅ 15 KUN FOR MEDLEMMER 16

IND HOLD

BØRN 17 MUSIK & RYTMIK 18 FILM & TEATER 19 DET KREATIVE HJØRNE 20 BØGER & FORFATTERE 22 DET SKER OGSÅ 24

DET PRAKTISKE 25

KONTAKT 25

KALENDER 26


”Der er ingenting i verden af en renhed som sne”, skrev Helge Rode i 1896 i et digt. Den har vi så ikke set så meget til - faktisk virker det lidt som om, det har regnet i otte måneder. Det potentielt tristhedsfremkaldende danske vejr har vi vanen tro taget højde for i Vejle Bibliotekernes forårsprogram for 2018. Vi kan bl.a. tilbyde en splinterny af de populære Tænkepauser, der handler om SMERTE. Du får også mulighed for at opleve Hanne-Vibeke Holst berette om sit seneste værk SOM PESTEN. Og for det ikke skal være løgn, har vi også et helt tema om SUNDHED. Men det skal ikke emme af januarstemning helt frem til juni. Derfor kan du også blive meget klogere på et af de allermest kendte familiebands i Danmark, SAVAGE ROSE. Eller lade dig rive med til tonerne af elsket - og ind imellem hadet - stadionrock, når Morten Nielsen fortæller om QUEEN. Og som noget helt særligt kan du prøve at klappe et HAMSTER, når Dansk Hamster Forening besøger os. Er pelsdyr ikke din livret, så kan du prøve vores KRIBLE KRABLE KONCERT, eller måske være med til at finde din indre MINIBOGORM. Ligegyldigt hvad dine præferencer måtte være, er jeg næsten sikker på, at vi har noget på hylden, du vil kunne lide. Vel mødt på Vejle Bibliotekerne. Vi glæder os til at se dig! Mette Høxbro Bibliotekschef

VEL KOM MEN


VOK SEN 4


VOKSEN

TAG EN TÆNKEPAUSE

SMERTE

Tænkepause med smerteforsker Troels Staehelin Jensen Smerte er ikke til at holde styr på. Den sidder aldrig kun lige dér, hvor det gør ondt, men også altid i hovedet. Vær med, når smerteforsker Troels Staehelin Jensen lægger vejen forbi til årets første Tænkepause og fortæller alt om, hvad smerte egentlig er, og hvorfor vi faktisk ikke kan undvære den. Onsdag den 21. februar kl. 19-21 Vejle Bibliotek Entré 60 kr.

HUMOR

Tænkepause med litteraturforsker Stefan Kjerkegaard Humor er meget mere end platheder, der kan aflede enhver samtale. Humor sætter et perspektiv på livet, os selv og hinanden, hvis pointe især selvhøjtidelige magthavere ikke fatter: Vi er alle latterlige. Det mener i hvert fald Stefan Kjerkegaard fra Aarhus Universitet, og han er ikke engang særlig sjov. Mød ham til forårets sidste Tænkepause og bliv lidt klogere på humorens væsen.

SMAG

Tænkepause med antropolog Susanne Højlund I Kina spiser de hunde - i Danmark spiser vi svinelever. Hver sin smag, som vi siger. Men ifølge Susanne Højlund, ”smagsdommer” fra Aarhus Universitet, bestemmer vi ikke selv vores livret. Det gør dem, vi lever sammen med. Eller indeni - i hvert fald de første ni måneder. Vær med, når antropologen gør dig klogere på smag og på, hvorfor vi ikke kun skal bruge tungen, når vi spiser. I samarbejde med Café Sejd, Jelling Der vil der blive serveret små eksempler på ”smage”. Drikkevarer kan købes.

Tirsdag den 13. marts kl. 19-21 Café Sejd, Jelling Entré 80 kr.

Mandag den 9. april kl. 19-21 Vejle Bibliotek Entré 60 kr.

HVAD ER TÆNKEPAUSER? Tænkepauser er en bogserie, hvor topforskere fra Aarhus Universitet formidler deres viden om centrale temaer. Idéen er at formidle forskningen til nye målgrupper og ind i hverdagens pauser fra sofahjørnet til løbeturen. Derfor står Aarhus Universitetsforlag i samarbejde med biblioteker over hele landet bag en række foredrag, hvor du får mulighed for at møde forskerne og høre dem sætte ord på deres bøger.

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

5


VOKSEN

LITTERATURENS VERDEN

BOGCAFÉ

Læsetips & inspiration Kom og bliv inspireret, når vi igen inviterer til hyggelige og uformelle bogcaféer på alle vores biblioteker. Sæt dig godt til rette med en kop kaffe og vær med, når vi serverer masser af gode læsetips til foråret. Du kan se alle datoer og tidspunkter i oversigtskalenderen bagerst i programmet. Alle fem biblioteker i løbet af foråret Gratis entré - bare kig forbi!

SOM PESTEN

FÆLLES LÆSNING

Forfattermøde med Hanne-Vibeke Holst

Det at læse i fællesskab kan give nogle rigtig gode læseoplevelser. Prøv vores populære Fælles Læsning, hvor bibliotekaren læser en novelle og et digt højt for deltagerne, som så tager en god snak om og ud fra teksterne. Vi tilbyder Fælles Læsning på alle vores biblioteker i løbet af foråret, og på Vejle Bibliotek byder vi også på et særligt hold for demente og deres pårørende. Se alle steder, datoer og tidspunkter på: vejlebib.dk/fælleslæsning

Hvordan reagerer vi, hvis vi trues af en ødelæggende virus, der kan udrydde millioner? Hanne-Vibeke Holst er tilbage efter fire års pause - denne gang med en dramatisk samtidsroman om det moderne menneske på kanten af katastrofen. Vær med, når den populære forfatter inviterer dig med ind i sit forfatterunivers og fortæller om sine tanker bag og arbejdet med den nye roman Som pesten.

LÆS OG LYT DIGITALT

INSPIRATIONSAFTEN FOR LÆSEKREDSE

Kursus i bl.a. eReolen og eReolen Global Lydbøger til togturen, romaner til feriekufferten eller tykke fagbøger, du nemt kan have i tasken. Du finder det hele på nettet - og du behøver kun at have din mobil eller tablet ved hånden for at læse eller lytte. Kom og få en introduktion til eReolen og eReolen Global, eBook Central og RBdigital, som er bibliotekernes digitale bog- og lydbogstilbud. Tirsdag den 6. marts kl. 10-12 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

6

Torsdag den 15. marts kl. 19-21 Vejle Bibliotek Entré 100 kr.

Tips og idéer til bogklubben

Traditionen tro sætter vi også i år læsekredsene stævne til en stor gensidig inspirationsaften, hvor du og din læsekreds kan få en masse læsetips og et kig på bibliotekets kommende aktiviteter og tilbud. Programmet for aftenen bliver offentliggjort, når tiden nærmer sig, så hold øje vores hjemmeside. Alle er velkomne! Mandag den 14. maj kl. 19-21 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


JESPER WUNG-SUNG Forfatter Jesper Wung-Sung er født i 1971 på Ærø og i dag bosat i Svendborg. Efter studentereksamen læste han litteratur og engelsk på Københavns Universitet, men fandt hurtigt ud af, at det var forfatter, han skulle være. Han debuterede tilbage i 1998 med en novellesamling for unge, To ryk og en aflevering, der samme år indbragte ham Bogforums Debutantpris. Siden er det blevet til en lang række noveller, romaner og filmmanuskripter for unge, hvor han altid formår at tage udgangspunkt i det moderne teenageliv. De senere år har han også skrevet en række fine romaner for voksne med både humor og realisme, og hvor han med bid kigger skarpt på bl.a. parforhold. Jesper Wung-Sung er i dag en af Danmarks helt store fortællere - noget som tydeligt kan læses i hans nyeste og meget anmelderroste roman En anden gren fra 2017. Romanen er en enestående fortælling om hans egen oldefar San Wung-Sung, der kom fra Kina til Danmark i 1902 for at blive udstillet i den ”kinesiske landsby” i Tivoli. Her forelskede han sig i den danske bagerjomfru Ingeborg, og sagde derfor farvel til sin egen familie og til sit hjemland for altid.

EN ANDEN GREN

Forfattermøde med Jesper Wung-Sung Mød forfatter Jesper Wung-Sung og hør ham fortælle om sin anmelderroste, og meget personlige, roman En anden gren, der handler om hans oldeforældre San og Ingeborg Wung-Sung. Jesper Wung-Sung fortæller om research og følelser, om den eneste roman, han altid har vidst, at han skulle skrive, og om hvorfor det tog tyve år. I samarbejde med AOF

Torsdag den 1. marts kl. 19-21 Vejle Bibliotek Entré 80 kr.

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

7


VOKSEN

MENTAL SUNDHED NØRKLECAFÉ

SLIP LIVET LØS

Foredrag med forfatter og præst Preben Kok Måske husker du Preben Kok for bogen Skæld ud på Gud eller fra programmet Ved dagens begyndelse på P1? Nu er han igen aktuel med bogen Slip livet løs, og du kan møde den tidligere præst, når han besøger Børkop med et tankevækkende foredrag om at slippe tøjlerne, erkende vores magtesløshed og slippe skyldfølelsen. Onsdag den 31. januar kl. 19-21 Børkop Bibliotek Entré 60 kr.

HVEM STYRER FARTEN I DIT LIV? Foredrag med psykoterapeut Anne Dorthe Mols Kjær

Hver mandag kan du komme forbi biblioteket i Børkop eller Vejle og stresse af med at strikke, hækle, brodere eller lave andet håndarbejde sammen med andre, der elsker at nørkle. I nørklecaféen kan I inspirere hinanden, vise jeres projekter til hinanden og lære af hinanden. Måske kan du lære at hækle eller strikke af en af de andre, eller måske få hjælp, hvis der er noget i en strikkeopskrift, du ikke kan forstå? Du kan selvfølgelig også bare kigge forbi for at hygge dig sammen med de andre ”nørklere”. Alle er velkomne hver mandag kl. 15-17 - i Vejle fra den 8. januar og i Børkop fra den 5. februar til den 30. april. Har du lyst til at være med til at starte en nørklecafé, som mødes om aftenen? Kig forbi Vejle Bibliotek tirsdag den 9. januar kl. 19 til opstartsmøde.

Hvorfor får vi stress? Og hvad kan vi gøre for at undgå det og bevare vores mentale balance? Bliv lidt klogere på de personlige tanke- og handlemønstre, der ligger til grund for, at vi udvikler stress i mødet med en verden i konstant forandring, når psykoterapeut Anne Dorthe Mols Kjær besøger Egtved Bibliotek. Onsdag den 7. februar kl. 19-21 Egtved Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

BLIV KLOGERE MED ONLINE-KURSER Kursus i læring på nettet

Kom og få en introduktion til en verden af gratis kurser, du kan finde på nettet. Vi ser på bibliotekernes eget kursustilbud, eKurser.nu, og på de engelsksprogede såkaldte Moocs, hvor universiteter over hele verden udbyder gratis kurser online. Tirsdag den 20. februar kl. 15.30-17.30 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

8

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


VOKSEN

SUNDHED

SANDHEDEN OM SUKKER

Foredrag med forfatter og forsker Anette Sams Der bliver skrevet og sagt utroligt meget om sukker, men det er langt fra alle de gode råd, der gælder os alle. Derfor udgav Anette Sams i efteråret 2017 bogen Sandheden om sukker, hvor hun punkterede seks myter om sukker. Mød sundhedsforskeren og hør hende fortælle om, hvordan sukker i virkeligheden påvirker din krop og din sundhed. Onsdag den 31. januar kl. 19-21 Vejle Bibliotek Entré 60 kr.

HVAD SKER DER MED DET, VI PUTTER I KROPPEN? Besøg Sundhedsbussen på biblioteket

Kig forbi, når Sundhedsbussen fra Sundhedshuset lægger vejen forbi Vejle Bibliotek, og bliv lidt klogere på din sundhed. De vil bl.a. vise, hvad der sker med os, når sukkeret finder vej gennem kroppen, og et hjerte, flæsk og muskler fra en gris vil gøre det hele let at forholde sig til. I samarbejde med Sundhedshuset

Lørdag den 24. februar kl. 11-14 Foran Vejle Bibliotek Gratis entré - ingen tilmelding!

KAMPEN MED KILOENE - PONYBEN & MORMORARME Foredrag med Louise Petersen

Vi ved aldrig, hvordan der ser ud inde i hovedet på et andet menneske. I et åbenhjertigt og tankevækkende foredrag inviteres du med ind i Louise Petersens verden, hvor trøstespisningen tog overhånd. Med et vægttab på cirka 100 kilo bag sig fortæller hun, hvordan det lykkedes for hende at knække koden og blive normalvægtig. Tirsdag den 20. februar kl. 19-21 Give Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

VIDEN SKABER OS Fra uge 7 til 10 sætter biblioteker landet over sammen med DR fokus på videnskab og kroppen. Sammen tager vi dig med på en rejse ind i menneskekroppen via aktiviteter, eksperimenter, litteratur, udstillinger, foredrag, spil og online tilbud. Hvilke byggesten er kroppen sat sammen af, hvad kan kroppen og hvordan forandrer videnskaben os? På vejlebib.dk kan du løbende blive opdateret på, hvad der sker på vores biblioteker.

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

9


VOKSEN

KUNST & LOKALT UDSYN

NYT! LOKAL LØRDAG

MIGRATION, REJSE, AFSAVN OG KUNST

Foredrag med kunstner David Ramirez Gomez I et tankevækkende foredrag fortæller den colombianske kunstner David Ramirez Gomez om, hvad han som indvandrer har lært om den danske kultur, samfundet - og vejret. Nuanceret og med humor giver han dig et indblik i de ting, som indvandrere skal forholde sig til i løbet af den lange integrationsproces - set gennem kunstnerens øjne. I samarbejde med Byens Kunst og Byens Bio

Torsdag den 1. marts kl. 19-21 Byens Hus, Jelling Entré 30 kr.

Den første lørdag i februar, marts og april kan du opleve lokale stemmer i loungen på Vejle Bibliotek. Du kan møde bloggere, forfattere eller andre spændende personer fra Vejle og omegn, som brænder for bøger, skrivning eller kultur og som gerne vil dele deres erfaringer. Der er ingen tilmelding til arrangementerne - bare kig forbi og slå dig ned lørdag formiddag. Hold øje med vejlebib.dk. Her offentliggør vi løbende, hvem der er månedens aktuelle gæst. Og har du selv lyst til at være én af de lokale stemmer, så send gerne en mail til Tove Kirk på: tok@vejlebib.dk.

ROBERT JACOBSEN OG EGTVED Foredrag med kunsthistoriker Nina Damsgaard

Kom og hør Nina Damsgaard, tidligere museumsinspektør ved Vejle Kunstmuseum, fortælle om den verdenskendte kunster Robert Jacobsen og hans forhold til Egtved. Hun fortæller bl.a. om de store offentlige bestillingsopgaver, Robert Jacobsen fik i 1960’erne, som krævede store arbejdsrum og betød etableringen i Tågelund. Tirsdag den 20. marts kl. 19-21 Egtved Bibliotek Gratis entré - husk at bestille billet!

10

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


VOKSEN MED PÅ MUSIKKEN

Kursus - bibliotekets digitale musiktilbud Med vores digitale tjenester Qello Concerts, RB Digital, Press Reader og Oxford Music har du adgang til masser af oplevelser og viden om musik hjemme fra din egen sofa. Tag med på opdagelse i de fire tjenester og find ud af, hvad du kan bruge dem til. Tirsdag den 6. februar kl. 10-12 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

QUEEN

Musikforedrag med radiovært Morten Nielsen Det var i de helt tidlige teenageår, at Morten Nielsen faldt over Queens musik - dog et ganske behageligt fald, der har været grobund for en besættelse, som nu har varet i over 25 år. Vær med, når Morten fortæller den fascinerende historie om det legendariske band - fra starten i de tidlige 70’ere, over de store stadionkoncerter i 80’erne og helt frem til i dag.

MUSIK FORÅRETS KONCERTER MED ELEVER FRA VEJLE MUSIKSKOLES TALENTLINJE Præsentationskoncerterne med de dygtige talenter fra Musikskolen har været en stor succes i 2017, og vi er rigtig glade for også at kunne have dem med i vores forårsprogram. De nøjagtige tidspunkter ligger ikke klar ved deadline, men hold øje med følgende onsdage på vores hjemmeside: 10. januar: Malte Kristensen og Christopher Lund Thomsen - elguitar. 31. januar: Nanna Møller Jensen og Mathias Sønderby - sang og elbas. 21. februar: Amalie Bjerrisgaard, Alexander Ahrensberg og Jakob Fanch Marker - sang og trommer. 21. marts: Jeppe Gedsø, Peter Roelsgaard og Laurids Møller Hvid - elguitar. 8. april: Gabriel Nyrop-Larsen og Filippa Jalving klaver og sang. 30. maj: Nikolina Cale og Seja Abdullah - klaver og klassisk guitar.

Tirsdag den 6. februar kl. 19-21 Vejle Bibliotek Entré 60 kr.

SAVAGE ROSE

Musikforedrag med forfatter Michael Gonzales Michael Gonzalez har gennem mere end to år fulgt The Savage Rose og især Annisette på tæt hold. I tæt samarbejde med bandets ikoniske sangerinde har han skrevet den første officielle biografi om 50-års jubilarerne. Kom og hør ham fortælle den spændende historie om det ikoniske band i medgang og modgang. Tirsdag den 3. april kl. 19-21 Vejle Bibliotek Entré 60 kr.

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

11


VOKSEN

DEN DIGITALE VERDEN

ÅBENT IT-VÆRKSTED

DIGITALE FOTOS

Kig forbi vores åbne IT-værksted, hvor vores vejledere står klar til at svar på dine spørgsmål og hjælpe dig med din egen computer, tablet eller smartphone. Vi stiller både stationære og bærbare computere til rådighed, som du frit kan bruge til dine projekter, og så har du også mulighed for at prøve nye teknologier som 3D-print, virtual reality og robotprogrammering.

Store dele af vores historie ligger i dag på computeren i form af digitale billeder. På dette kursus lærer du, hvordan du kan opbevare disse billeder i skyen med primært fokus på Google Fotos. Derudover får du tips og tricks til, hvordan du bedst kan organisere dine billeder lokalt på din pc, nu da f.eks. Picasa er lukket.

Drop in tilbud

Kursus - organisering og opbevaring i skyen

Hver torsdag kl. 10-14 fra den 4. januar til den 28. juni (dog ikke på helligdage og i skoleferier) Vejle Bibliotek Gratis entré - bare kig forbi!

Give: Torsdag den 22. februar kl. 10-12 Jelling: Tirsdag den 6. marts kl. 16-18 Egtved: Mandag den 16. april kl. 10-12 Vejle: Tirsdag den 15. maj kl. 17-19 Gratis entré - husk tilmelding!

DIGITALE FODSPOR

Kursus - dataregistrering og reklameblokkere Undgå registrering af dine digitale fodspor på nettet. På dette kursus lærer du, hvordan du nemt kan beskytte dine oplysninger bedre, reducere registreringen af din aktivitet, minimere risikoen for hacking og identitetstyveri - og slippe for de fleste reklamer... Torsdag den 8. februar kl. 10-12 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

BACKUP

SØG BEDRE - FIND MERE

Kursus - red og gendan dine data

Kursus i informationssøgning

Selv med internettet og Google kan det ind imellem være svært at finde lige de oplysninger, man har brug for. På dette kursus tager vi udgangspunkt i dine behov og hjælper dig med at blive bedre til at søge og finde det, du ønsker – og til at gemme og genfinde det, du tidligere har fundet.

Backup er noget alle ved, de bør tage - men næsten ingen gør det. Med hele vores hverdag gemt på digitale enheder risikerer vi at miste det hele, hvis uheldet skulle være ude, og harddisken går i stykker eller bliver hacket. Vær med, når vi ser nærmere på, hvilke forholdsregler du kan tage, og gennemgår et par glimrende, gratis programmer.

Torsdag den 8. februar kl. 14-16 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

Børkop: Mandag den 26. februar kl. 10-12 Vejle: Torsdag den 31. maj kl. 17-19 Gratis entré - husk tilmelding!

12

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


VOKSEN

DEN DIGITALE VERDEN SPØRGETID: REJSEKORT OG REJSEPLAN Drop in tilbud med DSB

Kig forbi og få hjælp til bestilling og brug af rejsekort eller til at søge efter din rejse i rejseplanen.dk. DSB’s kundeserviceteam står klar med råd og vejledning og svarer også gerne på andre spørgsmål om at tage på rejse med DSB. Tirsdag den 20. marts kl. 10-15 Vejle Bibliotek Gratis entré - bare kig forbi!

DIT DIGITALE BIBLIOTEK

DET SMARTE HJEM

Tag med på en rundtur i dit digitale bibliotek og få et overblik over de mange digitale tilbud, du har adgang til som bruger af Vejle Bibliotekerne og borger i Vejle Kommune. Der er noget for enhver - lige fra e-bøger, film og digitale tidsskrifter til ordbøger, aviser og viden om alverdens forskellige emner.

Kom og bliv klogere på nogle af de både nyere og lidt ældre gadgets, der gør vores hjem smartere. Vi kigger bl.a. nærmere på Chromecast og Chromecast Audio, 3D-printere og automatisk lysstyring af hjemmet, og forhåbentlig kan vi også præsentere dig for Google Home-enheden og andre nye spændende ting.

Kursus - bibliotekets digitale tilbud

Torsdag den 8. marts kl. 15.30-17.30 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

Kursus

Børkop: Torsdag den 22. marts kl. 10-12 Egtved: Torsdag den 5. april kl. 16-18 Vejle: Torsdag den 3. maj kl. 17-19 Gratis entré - husk tilmelding!

NYT I WINDOWS 10

Kursus - hvad er der sket siden lanceringen Det er efterhånden næsten 3 år siden Microsoft lancerede deres Windows 10, og siden er der løbende kommet store opdateringer og nye funktioner til. Vær med, når vi kigger nærmere på de nye funktioner og deler ud af gode tips og tricks. Give: Tirsdag den 13. marts kl. 10-12 Vejle: Onsdag den 11. april kl. 17-19 Jelling: Torsdag den 19. april kl. 16-18 Gratis entré - husk tilmelding!

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

13


VOKSEN

DIN SLÆGT

SLÆGTSFORSKNINGSCAFÉ Drop in tilbud

Har du lyst til at dykke ned i din slægts fortid, men er usikker på, hvordan du skal begynde? Er du godt i gang med slægtsforskning, men mangler et lille skub til at komme videre? Kom og få gode råd, tips og tricks til din personlige slægtsforskning. Torsdag den 25. januar, 8. februar, 8. marts & 22. marts kl. 16-17 Give Bibliotek Gratis entré - bare kig forbi!

VOKSEN

KOM I GANG MED SLÆGTSFORSKNING PÅ NETTET Kursus

Hvor skal jeg begynde? Hvad findes der på nettet? Hvor kan jeg få hjælp? Kom og få svar på dine spørgsmål og kom i gang med din slægtsforskning, når Karin Conradsen fra Lokalhistorisk Arkiv deler ud af sine bedste tips. Tirsdag den 8. maj kl. 15-16.30 Jelling Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

FILM & VIDEO VIDENSKAB & KROPPEN Dokumentarfilm i DIGIzonen

Hvad kan kroppen? Hvordan forandrer videnskaben os? Livet og kroppens biologi er det fælles tema for en række kort- og dokumentarfilm, vi viser i bibliotekets DIGIzone denne eftermiddag. Fredag den 2. marts kl. 13-17 Vejle Bibliotek Gratis entré - kom og gå, som du har lyst!

VIDEO - SMARTPHONE OG TABLET Kursus i videooptagelse og -redigering

Bliv bedre til at optage og redigere video med din smartphone eller tablet. På dette kursus lærer du grundlæggende videoteknik, der gør dine optagelser bedre, og du lærer om nogle populære metoder og apps til at redigere dine videooptagelser. Torsdag den 15. marts kl. 15.30-17.30 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

14

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


VOKSEN FRIMURERE I DANMARK

Foredrag med Peter Duetoft

Gennem tiderne har der været mange myter og konspirationsteorier om frimurerordenen. Men hvad er egentlig den rigtige historie? Få stillet din nysgerrighed og få et spændende kig ind bag murene i Den Danske Frimurerorden, når deres pressetalsmand, Peter Duetoft, besøger biblioteket og fortæller om, hvad frimureriet egentlig går ud på. Tirsdag den 13. marts kl. 19-21 Vejle Bibliotek Gratis entré . husk tilmelding!

DET SKER OGSÅ FØLG MED Det er ikke alt det, der sker på bibliotekerne, vi kan nå at få med i vores trykte program - vi finder nemlig hele tiden på nye kurser, arrangementer og events. Derfor opforderer vi til, at du ind imellem kigger forbi vores hjemmeside - vejlebib.dk/arrangementer. Her kan du altid se, hvad der sker på bibliotekerne. Du kan også følge med i OplevVejle-kalenderen, kulturkalenderen for Vejle Kommune, som du hver måned finder i butikker og institutioner i hele kommunen. Her er biblioterne også med, og du kan hente et eksemplar af kalenderen på dit lokale bibliotek.

KLAP EN HAMSTER

Hamsterforeningen udstiller Bliv klogere på det lille dyr, hamsteren, når Dansk Hamster Forening udstiller på biblioteket. Du kan se de mange forskellige arter, få en snak om pasning og behov, prøve at spille hamsterroulette og selvfølgelig se, hvilke hamstere der vinder i de forskellige kategorier. Lørdag den 3. marts kl. 11-17 Vejle Bibliotek Gratis entré - bare kig forbi!

FÅ BESKED Tilmeld dig vores sms-tjeneste og få besked på din mobil, når der sker noget på dit bibliotek. Det er gratis for dig at modtage beskerne - du betaler kun alm. sms-takst, når du tilmelder og evt. framelder dig tjenesten. Du kan selv vælge, hvilket bibliotek du vil have beskeder om, og om du vil have besked om voksenarrangementer, børnearrangementer eller kurser - eller det hele. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig på vejlebib.dk/sms_arrangementer.

LOKAL BÆREDYGTIG UDVIKLING Kursus - find, følg og del

FNs verdensmål for bæredygtig udvikling 20152030 er et symbol på den enorme omstilling, som verden er i gang med. På dette kursus får du en række tips og tricks til at finde og følge med i strømmen af litteratur, positive eksempler og nyheder relateret til lokal bæredygtig udvikling. Og så får du også et par eksempler på, hvordan du lokalt kan dele disse nyheder og dermed understøtte udviklingen. Torsdag den 5. april kl. 15.30-17.30 Vejle Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

15


VOKSEN

KUN FOR MEDLEMMER

BLIV MEDLEM AF VORES ARRANGEMENTSKLUB Køb et medlemskort for 100 kr. og få 50 % rabat på de fleste af Vejle Bibliotekernes voksenarrangementer. Kortet gælder i et år, og du kan købe det på dit lokale bibliotek eller ved døren til et af vores mange arrangementer. Kortet er personligt, og rabatten gælder kun for kortholderen.

KOM TIL FOREDRAG PÅ BRANDBJERG HØJSKOLE

EKSISTENS: FOREDRAG MED CARSTEN ORTMAN
 Tirsdag den 5. juni kl. 15-17.30 125 kr. inkl. kaffe inden/175 kr. inkl. aftensmad kl. 18

Som medlem af bibliotekets arrangementsklub får du også adgang til en række spændende foredrag og arrangementer på Brandbjerg Højskole.

MOGENS LYKKETOFT OG METTE HOLM: I VERDENS TJENESTE Onsdag den 6. juni kl. 19.30 125 kr. inkl. kaffe inden/175 kr. inkl. aftensmad kl. 18

Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til: bh@brandbjerg.dk FOREDRAG MED KLAUS ROTHSTEIN, REDAKTØR OG STUDIEVÆRT PÅ SKØNLITTERATUR PÅ P1 Søndag den 3. juni kl. 19.30 50 kr. inkl. kaffe efter/100 kr. inkl. aftensmad kl. 18 FOREDRAG MED GEETI AMIRI Mandag den 4. juni kl. 9.30-11 125 kr. inkl. kaffe efter/175 kr. inkl. frokost kl. 12 “SÅ SYNG DA DANMARK” V/KIRSTEN MADSEN Mandag den 4. juni kl. 19.30 50 kr. inkl. kaffe efter/100 kr. inkl. aftensmad kl. 18

16

FOREDRAG VED STEFFEN GRAM: “VERDEN IFØLGE GRAM” Torsdag den 7. juni kl. 9.30 125 kr. inkl. kaffe/175 kr. inkl. frokost kl. 12 JAKOB BIRKLER: BERETNINGER FRA ARBEJDET I DET ETISKE RÅD Fredag den 8. juni kl. 19.30 50 kr. inkl. kaffe efter/100 kr. inkl. aftensmad kl. 18 Få fire foredrag for 400 kr. inkl. kaffe!

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


BØ RN 17


BØRN

MUSIK & RYTMIK

SMÅBØRNSSWING

LEG MED BØRNEBØGER

Så er der SWING for de mindste! Med småbørnsswing kan du opleve, hvad musik, sang og leg kan betyde for dit barns motorik og sanser. Beægelsespædagog Lone Byrner og musikpædagog Kirsten Schroll Andersen sørger for, at både børn og voksne får rørt kroppen og lattermusklerne, når de holder musikalsk legestue. Fra 0-4 år.

Kom og rap om Ivan Olsens slatne arme og besøg en hønsegård med 100 høns, syng om en myg på cykel, tramp på troldens bro, tag med Guldlok på skovtur og en masse andre skøre ting. Hele familien kan være med, når Skrallebang rapper, danser, synger og dramatiserer en række kendte eventyr og børnebøger. Fra 3-8 år.

Lørdag den 27. januar, 10. februar, 24. marts & 21. april kl. 10.15-11 Vejle Bibliotek Entré 25 kr. / voksne gratis Bare mød op - betaling i døren

Torsdag den 15. februar kl. 14-14.40 Jelling Bibliotek Entré 25 kr. /voksne gratis

Familiekoncert med Skrallebang i vinterferien

Musik, sang og leg for de mindste

KRIBLE KRABLE KONCERT

Legekoncert for de mindste i vinterferien Vær med, når idrætspædagog Lise Steffensen fra Tigertræning er bidronningen og sætter leg og historier i gang. Leg i det høje græs blandt myrer, edderkopper og sommerfugle. Myrerne laver ballade, sommerfuglene danser og alle kan være med, når bidronningen tager ned og møder tusindbenet Tilda og de andre små insekter. Fra 1-3-år. Fredag den 16. februar kl. 10.30-11.30 Vejle Bibliotek Entré 25 kr. /voksne gratis

FIND DIN INDRE MINIBOGORM Familiekoncert med Skrallebang i vinterferien

Er du bedst til at være prinsesse eller bedst til at være Klods Hans? Vil du lære at stave til buksevand? Kender du Rasmus, Pingo, Skæg og Pelle - og en junglemand, der kun er iført underhylere? Tag med til koncert med Skrallebang, hvor vi skal snakke om bogstaver og skøre figurer fra børnebøgerne, ride på en fantasiged og gætte hvilke bøger, vi læser op fra. Fra 3-7 år. Torsdag den 15. februar kl. 10-10.40 Egtved Bibliotek Entré 25 kr. /voksne gratis

18

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


BØRN

FILM & TEATER

SNUTTEBIFFEN

BØRNEBIFFEN

Nu kan de 2-3 årige igen få sig en rigtig biografoplevelse, når vi inviterer til en formiddag med gode film for de små. Filmene er udvalgt, så de passer til målgruppen både med hensyn til indhold og varighed, og forældre er selvfølgelig velkomne til at tage med en tur i biffen. Se hele programmet på vejlebib.dk.

Nu kan de 3-4 og 5-6 årige få sig en rigtig biografoplevelse, når vi inviterer til en formiddag med gode film for de små. Filmene er udvalgt, så de passer til målgruppen både med hensyn til indhold og varighed, og forældre er selvfølgelig velkomne til at tage med en tur i biffen. Se hele programmet på vejlebib.dk.

Tirsdag den 6. februar kl. 9.30 Jelling Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

Tirsdag den 6. marts kl. 10 (3-4 år) & kl. 11 (5-6 år) Jelling Bibliotek Gratis entré - husk tilmelding!

I biografen med biblioteket

I biografen med biblioteket

BARNEVOGNEN

Fortryllende teater for de mindste Kom og oplev dukketeater og musik på fire hjul for alle sanser. Dit barn taber sutten af bare grin, når Teatret Riddersalen præsenterer jer for den barnevogn, du ville ønske, at du selv havde tilbragt dine første spæde barneår i. Den er stor og rød og blank, og så kan den meget mere end de fleste barnevogne… Fra 1½-4 år. Torsdag den 8. februar kl. 10.30-11.10 Give Bibliotek Entré 25 kr. / voksne gratis

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

19


BØRN

DET KREATIVE HJØRNE

KREATIMEN: KARTOFFELTRYK Kreativ workshop - slip fantasien løs

Kig forbi Kreazonen på Vejle Bibliotek og prøv at være kreativ med kartofler, når Hanne Rønberg viser, hvordan du kan lave de fineste postkort med kartoffeltryk. Vi har kort, kartofler og udstiksforme, men medbring gerne dine helt egne kageforme. Du må også gerne medbringe lommetørklæder, pudebetræk, dækkeservietter eller stofstykker til at trykke på. Fra 5-12 år. Lørdag den 3. februar kl. 10-12 Vejle Bibliotek Gratis entré - ingen tilmelding!

KREATIMEN: RULLINGER

KREATIMEN: SKELETTER

Kig forbi og lav dine egne små toiletrullefigurer ud af papruller, mønstret papir, piberensere og meget mere - og giv så rullingerne et navn. Dine rullinger kan forestille prinsesser, fodboldspillere, astronauter eller diskodansere. Kun din egen fantasi sætter grænser! Fra 5-12 år.

Hvordan ser et menneske ud inden i? Kig forbi og få en snak om ribben, knogler og kranier, mens du bruger dine hænder og fantasi til at lave skeletkunst med vatpinde og sort karton. Fra 5-12 år.

Kreativ workshop i vinterferien

Kreativ workshop i vinterferien

Børkop: Mandag den 12. februar kl. 10-12 Vejle: Tirsdag den 13. februar kl. 10-12 Jelling: Onsdag den 14. februar kl. 10-12 Gratis entré - ingen tilmelding!

20

Give: Tirsdag den 13. februar kl. 10-12 Vejle: Onsdag den 14. februar kl. 10-12 Egtved: Fredag den 16. februar kl. 10-12 Gratis entré - ingen tilmelding!

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


BØRN

DET KREATIVE HJØRNE

KREATIMEN: METALPORTRÆT

KREATIMEN: RULLINGER

Hvordan ser din næse, dit hår og dine øjne ud? Kig forbi og lav et portræt af dig selv med ståltråd, piberensere og pap. Du kan også tage din far eller mor med som model og lave et portræt af dem. Måske er deres næse og ører lidt større end dine. Fra 5-12 år.

Kig forbi og lav dine egne små toiletrullefigurer ud af papruller. Hanne Rønberg viser dig, hvordan du kan lave de fineste, sejeste og skøreste rullinger, som dem du kender fra Mini MGP. Rullingerne kan forestille prinsesser, fodboldspillere, astronauter eller diskodansere. Kun din egen fantasi sætter grænser! Fra 5-12 år.

Kreativ workshop i vinterferien

Torsdag den 15. februar kl. 10-12 Vejle Bibliotek Gratis entré - ingen tilmelding!

Kreativ workshop - slip fantasien løs

Lørdag den 7. april kl. 10-12 Vejle Bibliotek Gratis entré - ingen tilmelding!

KREATIMEN: STRING ART Kreativ workshop - slip fantasien løs

Kig forbi og udsmyk en træplade med farverigt garn, som du vikler omkring søm og trækker ud i forskellige mønstre eller motiver. Vi har garn, søm og plader, men medbring gerne en lille hammer. Vi har også et udvalg af skabeloner, men du må meget gerne medbringe dit eget motiv, eller måske tegne dit helt eget unikke mønster. Fra 5-12 år. Lørdag den 3. marts kl. 10-12 Vejle Bibliotek Gratis entré - ingen tilmelding!

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

21


BØRN

BØGER & FORFATTERE

BØRNEBOGCAFÉER LÆSETIPS TIL DE 9-12 ÅRIGE

Kig forbi og vær med, når børnebibliotekaren anbefaler en række gode og spændende børnebøger, som I kan læse sammen eller som dit barn selv kan kaste sig over. Vejle: Lørdag den 10. februar kl. 11-12 Lørdag den 24. marts kl. 11-12 Lørdag den 30. juni kl. 11-12 Jelling: Lørdag den 2. juni kl. 11-12 Børkop: Lørdag den 16. juni kl. 11-12 Egtved: Lørdag den 23. juni kl. 11-12 Give: Lørdag den 23. juni kl. 11-12 Gratis entré - bare kig forbi!

VENINDELÆSEKLUB MED ASTA

Pizza, snak og quiz med forfatter Trine Bundsgaard Læs en af Asta-bøgerne og mød forfatteren Trine Bundsgaard til en omgang pizza. Trine vil fortælle om Asta-bøgerne, hvordan serien har udviklet sig, og hvordan hun arbejder som forfatter. Hun svarer selvfølgelig også på spørgsmål og skriver autografer. Til sidst kan I teste jeres viden om Astabøgerne i ‘Asta-quizzen’ og prøve jeres evner som forfattere i en skriveøvelse. For piger fra 8-12 år og deres voksne. Tirsdag den 13. februar kl. 17-18.30 Vejle Bibliotek Entré 25 kr. (inkl. pizza)

22

FAMILIELÆSEKLUB MED SALLYS FAR

Pizza og snak med forfatter Thomas Brunstrøm Læs billedbogen ”Sallys far er sygt pinlig” højt i familien og mød Sallys virkelige far, forfatteren Thomas Brunstrøm, til en omgang pizza. Thomas vil fortælle om Sally-bøgerne, og hvad der har inspireret ham til at skrive dem. Han svarer selvfølgelig også på spørgsmål og skriver autografer. Til sidst kan I teste jeres viden om bøgerne i ’Sallys far-quizzen” og prøve, om I er lige så pinlige, som Sally synes, at hendes far er. For de 5-10 årige og deres forældre. Tirsdag den 10. april kl. 17-18.30 Børkop Bibliotek Entré 25 kr. (inkl. pizza)

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


KENNETH BØGH ANDERSEN Kenneth Bøgh Andersen begyndte at skrive allerede i 10. klasse. Hans første roman var efter eget udsagn en fremragende dårlig gyser med titlen Nidhugs slaver. Han brugte de næste 6-7 år på at få et hav af afslag og på at læse til lærer. I 2000 debuterede han med fantasytrilogien Slaget i Caïssa. Siden har han udgivet mere end 30 bøger, som også er udkommet i bl.a. Norge, Tyskland, Spanien, Rusland, Chile, Kina og USA. Kenneth Bøgh Andersen er nok mest kendt for serierne Den Store Djævlekrig og Antboy, som er nogle af de senere års mest læste børne- og ungdomsbøger. Han har flere gange vundet DRs Orlapris, som er børnenes årlige litteraturpris, og er en vores mest populære børnebogsforfattere.

MØD KENNETH BØGH ANDERSEN Forfatteraften med manden bag Antboy og Den store djævlekrig

En af landets mest populære børne- og ungdomsforfattere hedder Kenneth Bøgh Andersen. Nu har du chancen for at opleve ham på tæt hold, når han lægger vejen forbi biblioteket og fortæller om livet som forfatter, om sine bøger og de tanker, der ligger bag. For de 12-15 årige og deres voksne I samarbejde med AOF

Torsdag den 22. marts kl. 19-20.30 Vejle Bibliotek Entré 50 kr.

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

23


BØRN

DET SKER OGSÅ

FASTELAVNSBYTTEBIKS

BLÅ BLINK

Er dit barn vokset ud af sin Elsa-kjole eller Spiderman-dragt, så tag den med på biblioteket og byt det gamle fastelavnstøj til noget nyt – måske en sød mariehøne, en sej ninja eller noget helt andet. Vi inviterer alle børn på saftevand og deres forældre på en kop kaffe, mens I bytter dragter. For alle!

I vinterferien får vi traditionen tro besøg af de lokale politimænd, brandmænd og reddere. Mød dem og se de flotte politibiler, brandbiler og ambulancer. Du kan også se en opvisning med en rigtig politihund, prøve at sidde i en rigtig brandbil eller ligge på båren i en ambulance. For hele familien!

Børkop: Lørdag den 27. januar kl. 10-12 Jelling: Lørdag den 3. februar kl. 10-12 Gratis entré - bare kig forbi!

Mandag den 12. februar kl. 10-12 Vejle Bibliotek Gratis entré - bare kig forbi!

Byt det gamle fastelavnstøj til nyt

Mød hverdagens helte i vinterferien

RUMMISSION

Foredrag og videnskabsquiz for hele familien i vinterferien Er rummet uendeligt? Hvad er et sort hul? Hvorfor har vi aldrig mødt rumvæsner? Spænd sikkerhedsbæltet og sæt dig godt til rette i rumskibet, for nu får du chancen for at komme på en spændende rejse ud til planeterne, stjernerne og galakserne. Din rejsefører er videnskabsjournalist Lars Henrik Aagaard, og han vil både svare på alle dine spørgsmål om rummet og udfordre dig med sin supersvære videnskabsquiz. Mandag den 12. februar kl. 14-16 Vejle Bibliotek Entré 25 kr.

TROLDEGILDE

Sang, dans og fortælling med Mosekonen Mosekonens gæstebud har været en fast tradition på Spotlight-festivalen i mange år. Sidste år fik Mosekonen endelig sin helt egen dag, hvor hun inviterede alle børn i Børkop og omegn til Troldegilde med sang, fortælling, troldedans og masser af aktiviteter. Det gør hun igen i år, og hun glæder sig allerede til at hygge sig med en masse små troldebørn. Kom og vær med! Dagen er for alle institutioner, dagplejere og private med børn fra 0-6 år. Torsdag den 17. maj kl. 9.30-11.30 Parken ved Kulturhuset Markant, Børkop Gratis entré - ingen tilmelding!

24

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK


DET PRAKTISKE

LÆS MERE PÅ VEJLEBIB.DK

BILLETTER

OM KURSER

Med mindre andet er angivet, skal du tilmelde dig kurser og bestille billetter til arrangementer via bibliotekets hjemmeside, vejlebib.dk. Har du ikke har adgang til internet eller e-mail, kan du få hjælp til billetbestilling på dit lokale bibliotek. Du kan også købe billetter i døren ved det enkelte arrangement, hvis der ikke på forhånd er udsolgt. Købte billetter refunderes ikke.

Da der er et begrænset antal pladser på vores kurser, er det vigtigt, at du tilmelder dig. Kurserne aflyses ved mindre end fem tilmeldte deltagere. I tilfælde af aflysning forsøger vi at tage kontakt til alle de tilmeldte. Vi sætter pris på, at du giver os besked, hvis du bliver forhindret i at deltage. Der er måske andre, der gerne vil have din plads.

OM BØRNEARRANGEMENTER Ved børnearrangementer opfordrer vi til, at aldersgrænserne overholdes. Børn under den angivne aldersgrænse får som regel ikke noget ud af arrangementet. Du kan se aldersgrænsen ved det enkelte arrangement.

KONTAKT

LÆS MERE PÅ VEJLEBIB.DK

VEJLE BIBLIOTEK Adresse: Willy Sørensens Plads 1 7100 Vejle Telefon: 76 81 32 00 Mail: vejlebib@vejlebib.dk

GIVE BIBLIOTEK Adresse: Rådhusbakken 9 7323 Give Telefon: 76 81 34 50 Mail: give@vejlebib.dk

BØRKOP BIBLIOTEK Adresse: Ågade 6 7080 Børkop Telefon: 76 81 34 60 Mail: borkop@vejlebib.dk

JELLING BIBLIOTEK Adresse: Møllegade 10 7300 Jelling Telefon: 76 81 34 20 Mail: jelling@vejlebib.dk

EGTVED BIBLIOTEK Adresse: Tybovej 2 6040 Egtved Telefon: 76 81 34 70 Mail: egtved@vejlebib.dk

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

25


KALENDER DATO

ARRANGEMENT

STED

SIDE

4/1

Åbent IT-værksted (hver torsdag)

Vejle

12

8/1

Nørklecafé (hver mandag)

Vejle

10/1

Koncert: Musikskolens talentlinje

Vejle

25/1

Slægtsforskningscafé

Give

27/1

Småbørnsswing

27/1

Fastelavnsbyttebiks

29/1

Bogcafé

Vejle

31/1

Foredrag: Sandheden om sukker

Vejle

31/1

Foredrag: Slip livet løs

Børkop

31/1

Koncert: Musikskolens talentlinje

Vejle

DATO

ARRANGEMENT

STED

15/2

Familiekoncert: Find din indre minibogorm

Egtved

18

8

15/2

Familiekoncert: Leg med børnebøger

Jelling

18

11

15/2

Kreatimen: Metalportræt

Vejle

21

14

16/2

Kreatimen: Skeletter

Egtved

20

Vejle

18

16/2

Krible Krable Koncert

Vejle

18

Børkop

24 6

20/2

Kursus: Bliv klogere med online-kurser Vejle

8

9

20/2

Foredrag: Kampen med kiloene

Give

9

8

21/2

Tænkepause om Smerte

Vejle

5

11

21/2

Koncert: Musikskolens talentlinje

Vejle

11

22/2

Kursus: Digitale fotos

Give

12

22/2

Bogcafé

Børkop

6

6

24/2

Besøg Sundhedsbussen

Vejle

9

JANUAR

FEBRUAR

SIDE

2/2

Bogcafé

Egtved

3/2

Lokal lørdag

Vejle

10

26/2

Bogcafé

Vejle

3/2

Fastelavnsbyttebiks

Jelling

24

26/2

Kursus: Backup

Børkop

3/2

Kreatimen: Kartoffeltryk

Vejle

20

27/2

Bogcafé

Give

6

5/2

Nørklecafé (hver mandag)

Børkop

6/2

Kursus: Med på musikken

Vejle

11

MARTS

6/2

Musikforedrag: Queen

Vejle

11

1/3

Jesper Wung-Sung: En anden gren

Vejle

7

6/2

Snuttebiffen

Jelling

19

7/2

Foredrag: Hvem styrer farten i dit liv? Egtved

8

1/3

Foredrag med kunstner David Ramirez Jelling Gomez

8/2

Slægtsforskningscafé

Give

14

2/3

Dokumentarfilm: Videnskab & kroppen Vejle

14

8/2

Kursus: Digitale fodspor

Vejle

12

3/3

Lokal lørdag

Vejle

10

8/2

Kursus: Søg bedre - find mere

Vejle

12

3/3

Kreatimen: String Art

Vejle

21

8/2

Børneteater: Barnevognen

Give

19

3/3

Klap en hamster

Vejle

15

5/3

Bogcafé

Jelling

6

6/3

Kursus: Digitale fotos

Jelling

12

6 12

8

VINTERFERIEN (UGE 7)

10

10/2

Småbørnsswing

Vejle

18

6/3

Kursus: Læs og lyt digitalt

Vejle

10/2

Børnebogcafé - de bedste børnebøger

Vejle

22

6/3

Børnebiffen

Jelling

19

12/2

Blå blink

Vejle

24

8/3

Slægtsforskningscafé

Give

14

12/2

Kreatimen: Rullinger

Børkop

20

8/3

Kursus: Dit digitale bibliotek

Vejle

13

12/2

Rummission - foredrag og quiz

Vejle

24

9/3

Bogcafé

Egtved

13/2

Kreatimen: Rullinger

Vejle

20

13/3

Kursus: Nyt i Windows 10

Give

13

13/2

15

6

6

Kreatimen: Skeletter

Give

20

13/3

Foredrag: Frimurere i Danmark

Vejle

13/12 Venindelæseklub med Asta

Vejle

22

13/3

Tænkepause om Smag

Jelling

14/2

Kreatimen: Rullinger

Jelling

20

15/3

Kursus: Video - smartphone og tablet

Vejle

14

14/2

Kreatimen: Skeletter

Vejle

20

15/3

Hanne-Vibeke Holst: Som pesten

Vejle

6

26

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

5


KALENDER SIDE

DATO

ARRANGEMENT

STED

Vejle

6

JUNI

Vejle

13

2/6

Børnebogcafé: Forfatter Jim Højberg anbefaler

Jelling

22

11

16/6

Børnebogcafé: Sommerbøger

Børkop

22

14

23/6

Børnebogcafé: Sommerbøger

Egtved

22

Børkop

6

23/6

Børnebogcafé: Sommerbøger

Give

22

Kursus: Det smarte hjem

Børkop

13

30/6

Børnebogcafé: Sommerbøger

Vejle

22

22/3

Mød Kenneth Bøgh Andersen

Vejle

23

24/3

Småbørnsswing

Vejle

18

24/3

Børnebogcafé: Forfatter Jim Højberg anbefaler

Vejle

22

3/4

Musikforedrag: Savage Rose

Vejle

11

5/4

Bogcafé

Give

5/4

Kursus: Det smart hjem

Egtved

5/4

Lokal bæredygtighed -find, følg og del

Vejle

15

7/4

Lokal lørdag

Vejle

10

7/4

Kreatimen: Rullinger

Vejle

21

8/4

Koncert: Musikskolens talentlinje

Vejle

11

9/4

Bogcafé

Jelling

9/4

Tænkepause om Humor

Vejle

10/4

Familielæseklub med Sallys Far

Børkop

22

11/4

Kursus: Nyt i Windows 10

Vejle

13

16/4

Kursus: Digitale fotos

Egtved

12

19/4

Kursus: Nyt i Windows 10

Jelling

13

21/4

Småbørnsswing

Vejle

18

3/5

Kursus: Det smarte hjem

Vejle

13

8/5

Kursus: Kom i gang med slægtsforskning på nettet

Jelling

14/5

Inspirationsaften for læsekredse

Vejle

6

15/5

Kursus: Digitale fotos

Vejle

12

17/5

Troldegilde

Børkop

24

30/5

Koncert: Musikskolens talentlinje

Vejle

11

31/5

Kursus: Backup

Vejle

12

DATO

ARRANGEMENT

STED

19/3

Bogcafé

20/3

Spørgetid: Rejsekort & rejseplan

20/3

Foredrag: Robert Jacobsen og Egtved Egtved

10

21/3

Koncert: Musikskolens talentlinje

Vejle

22/3

Slægtsforskningscafé

Give

22/3

Bogcafé

22/3

SIDE

APRIL 6 13

6 5

MAJ

14

PSST! Sæt allerede nu kryds i kalenderen torsdag den 8. marts, når vi fejrer Kvindernes Internationale Kampdag. Vi åbner dørene for et spændende aftenarrangement med fællesspisning kl. 18.30-22. Følg med i pressen og på vores hjemmeside for flere oplysninger, når tiden nærmer sig.

LÆS MERE OG BESTIL BILLETTER PÅ VEJLEBIB.DK

27


PRO GRAM FORÃ…R 2018

VEJLEBIB.DK

Program - forår 2018  

Program for forårets arrangementer og kurser på Vejle Bibliotekerne.

Program - forår 2018  

Program for forårets arrangementer og kurser på Vejle Bibliotekerne.

Advertisement