E-Porta Magazin 2016. július-augusztus

Page 1

7. évad / 2016. július, augusztus

7. évad / 2016. július, augusztus

Nyár. A napfény és a víz ereje.

Benned is.


EPORTA | IMPRESSZUM Magazin a tudatos életért Kiadó és terjesztés: Ezoporta Kft.

VASS VERONIKA

tulajdonos

Telefon: 70/426-2922 E-mail: verocs.vass@gmail.com

TÓTH ZOLTÁN

tulajdonos

Telefon: 70/3278-722 E-mail: technologiaazeletre@gmail.com

VARGA ATTILA

felelős ügyvezető-igazgató, főszerkesztő Telefon: 70/426-2923 E-mail: vargaattila.ezoporta@gmail.com Megjelenés: havonta Nyomda: Copy General Zrt.,1139 Budapest, Forgách u. 9/b. A hirdetések tartalmáért és a megjelent programok valódiságáért a Kiadó nem vállal felelősséget!

Design, layout: Virág Nikolett Copy General Zrt.


BE KÖSZÖNŐ

‘Bezzeg az én időmben!’’ Számtalanszor hallom ezt a mondatot és ugyanúgy nem tudok vele mit kezdeni most, mint harmincöt évvel ezelőtt. Annyira szánalmas, amikor a körtét hasonlítgatjuk az almához és a végén rádöbbenünk, dinnye az egész. Fáj. Fáj, mert eleve eldobjuk a mást, a jót és meg sem fordul a fejünkben, hogy léteznek a földön olyan emberek, akik nem attól boldogok, mint mi. Tényleg csak egy út vezet mindenhová? És csak is az enyém? Ennyire korlátoltak vagyunk? És ezt vajon magunktól találtuk ki, vagy kértünk hozzá szakmai segítséget? Én, így egyre gyorsabban rohanva az ötven felé, irigykedve bámulom még a mai harmincasokat is, nemhogy az igazi fiatalokat. Igen, a zenéjük zömét pocséknak tartom, de apám is fel akart pofozni a ’80-as évek elején, amikor Korda Gyuri helyett meghallotta egy kalóz Beatrice kazetta koncert felvételét. Neki az volt a szemét és arra is kristálytisztán emlékszem, hogy a Tolcsvay féle Nemzeti Dalért, az az ominózus pofon el is csattant. Nem akarok ilyen lenni. Nem azért, mert apám jobb keze az arcomon különösebben megviselt volna. Gyakorolta eleget, hogy hozzászokjam. Ennél sokkal egyszerűbb oka van. Nézem a fiatalok arcát, mikor a zenéjüket hallgatják és ugyanazt az önfeledt boldogságot látom rajtuk, mint magamon, amikor nekem szólt az én zeném. Így van jól! Nagyon is jól, mert ezek a boldog tekintetek kizárják az Armageddon lehetőségét. A felgyorsult világunk egyre gyorsuló problémáit ők fogják megoldani és már nem én. Ez a feladatuk, ahogy nekünk is megvolt a sajátunk. És képesek rá még akkor is, ha szerintem tényleg pocsék a zenéjük.

Varga Attila főszerkesztő

1


EPORTA TARTALOM

VASS VERONIKA 16

DR. ZACHER GÁBOR 14

DR. HANZÓ GABRIELLA 42

GERELY MIKLÓS 8

PROGRAMOK Programok központok szerint Programok dátum szerint

10 50

EZO PORTA

ezoterika: görög eredetű, a lélek belseje felé történő utazás

Közép-Európa és Magyarország Vezető Holisztikus Iskolája Mentális Egyensúly Tréner (MET) képzés Szalainé Blazsek Mónika: Gondolataink megteremtése Szalainé Blazsek Mónika: A ThetaHealing© Technika Török Éva (Vica): Bemutatkozás Dr. Kézdi Andrea: Lélek Magazin Dr. Kézdi Andrea: SpiritFlow©

4 5 6 7 17 22 23

WELLNESS PORTA

wellness: wellbeing+fitness (jó közérzet+jó kondíció) szavakból szóösszerántással képzett szó

Boros Veronika: Élvezze otthonában a szaunázás nyújtotta előnyöket Dr. Pálfi Béla Gábor PHD: UP Hungary Siklóernyős Iskola

32 39

KULTÚR PORTA

kultúra: szellemi értékek összessége; szokások, módszerek, ismeretek együttese

A Sütivarázslás Tudománya Vazul vére – Történelmi rockopera 2016 nyarán újra dübörög az IBBC 2

26 28 46


KERESZTY ANDRÁS GYÖRGY 19, 20

KRISZTIN FRUZSINA 44

DR: PAPP JÁNOS 34

HERMANN ÉVA 38

GYÓGY PORTA

gyógyít: testi tüneteket enyhít, enyhíteni igyekszik

Dr. Zacher Gábor: A kommunikáció a megismerés tudománya Schiess Péter: Alternatív masszázs - és mozgásterapeuta Babi néni gyógyfüvei Papp János PHD. DR. HC: Meddőség Lelőhelyek

14 18 27 34 56

MENTOR PORTA

mentor: tanácsadó szakember

Gerely Miklós: Néhány gondolat az önbizalomról Kiss László: 21 kiló fogyás Vass Veronika: Van 6 perced? Vidd a hírt! Kereszty András György: Párkapcsolati környezettudatosság Kereszty András György: A Tudatosság Iskolája Monte Vigo Szabadidő Központ Részlet L. Ron Hubbard A munka problémái című könyvéből Az autizmus megfejtése Krausz Nagy Csaba: Mintáink a génjeinkben laknak Éliás Péter: A gyermekek és a stressz Hermann Éva: A negyen az új harminc, az ötven az új negyven Gál Attila: Mit tehet, ha nehezen megy a koncentrálás? Dr. Hanzó Gabriella: Mediáció, az egyezségteremtés művészete KIÚT szakértői: Közvetítés, információ, útmutatás, tréning Krisztin Fruzsina: Család Mit szólnál egy saját Zafír webshophoz?

8 9 16 19 20 24 25 31 36 37 38 40 42 43 44 48 3


EZO PORTA KÖZÉP-EURÓPA ÉS MAGYARORSZÁG VEZETŐ HOLISZTIKUS ISKOLÁJA

NEMZETKÖZI METAFIZIKAI OKTATÓ - KUTATÓ INTÉZET

www.metafizika.com

33 ÉV GYAKORLATI TAPASZTALATÁT ADJUK ÁT! KOVÁCS BÉLA újságíró, a Nemzetközi Metafizikai Akadémia és Intézet alapítója, elnöke GUNICS ZSUZSA pedagógus, országos oktatási igazgató Alapfokú, egy éves, rendkívül intenzív három modulos (Életviteli tanácsadó - tréner; Stresszterapeuta; Nem konvencionális gyógymódok kezelője képzés) indul teljesen megújult oktatási konstrukcióval, tematikával 2016 szeptemberben ország-, valamint világszerte levelező szakon is! 10 hónapos időtartam, havi egy hétvége oktatás, ingyenes gyakorlási lehetőségek Jelentkezés csak e-mailben: infometafizika@gmail.com Részletek: www.metafizika.com Alapvető emberi értékek oktatója képzés ITT A LEGTÖKÉLETESEBB MEGOLDÁS A KÖZÖS FEJLŐDÉSRE! ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉS HOLISZTIKUS SZEMLÉLETTEL 2016. októberében is Jelentkezés: alapvetoemberiertekek108@gmail.com Részletek: www.metafizika.com Gyakorlati/kísérleti Labor önköltséges és ingyenes programokkal Tanácsadás, meditációk, egyéni és kis csoportos képzések, állapotfelmérések, szupervízió, klubok lehetőségei Bejelentkezés, érdeklődés: gyakorlatistudio@gmail.com KÖZÉP- EURÓPA ÉS MAGYARORSZÁG VEZETŐ HOLISZTIKUS ISKOLÁJA -

33 év tapasztalatát adjuk át !

Tudomány – spiritualitás – vallások egysége – pszichológia – kvantumtechnikák, elméletek – nem konvencionális gyógymódok a tudatosság, siker, boldogság feltételei – emberi értékek egy helyen! Mindenkit szeretettel várunk!

4


ET

öke

EZO PORTA

MENTÁLIS EGYENSÚLY TRÉNER /MET/ KÉPZÉS

Egyéves tanfolyam, ami segítséget nyújt eligazodni az élet útvesztőjében, segítséget nyújt a tudatos élethez, hogy életünknek mi legyünk az irányítói. Ehhez segítségül hívjuk az ősi bölcsességeket, amelyek szinergiáját tanuljuk meg felhasználni az éltető erő felszabadítására. Felhasználjuk a Zodiákus tanításait, a Ji-csinget, az őselemeket, kristályokat, archetipusokat, agyintegrációt, virág esszenciákat … és még sok minden mást. Felszabadítjuk a kötött energiát a régi hiedelmeinkből. Vizualizációs, irányított meditációs technikákkal feloldjuk múltból hozott félelmeket, haragot, meg nem bocsátást, valamint a jövőbe előre vetített aggódást, hogy minden energiánkat és figyelmünket a jelenre irányítva elérhessük a BELSŐ BÉKE állapotát, testi, lelki egészségünk helyreállítását, a múltbeli események megértésén keresztül jelenünk és jövőnk tudatos alakítását. Az energetikai blokádok felszámolása, átalakítása több szinten: felső tudat, érzelmek és a DNS szintjén is megtörténik, a blokkok feloldásával felszabadulnak az eddig elfojtott, rejtett energiapotenciálok. Növekszik az önbizalmunk, tudatára ébredünk képességeinknek és lehetőségeinknek. Az idővonal a folyamatos gyakorlás által tisztul, és megtörténik a térbeli újra teremtés, tudatosságunk egyre inkább a jelenre irányul, ezáltal életünknek mi leszünk az irányítói. A tanfolyam hiánypótlás az ezoterikus tanítások palettáján, mivel egységében használja fel az egyes tanfolyamokon külön-külön elsajátítható ősi tanításokat, és megtanítja azok gyakorlatban való alkalmazását mindennapi életünk problémáinak test-lélek-szellemi szinten történő tudatos kezelésére. A tanfolyam 1 éve alatt gondolkodásmódunk, és ezáltal életünk gyökeres megváltozására számíthatunk – tudatossá és felszabadulttá válunk – és a megszerzett tudás és fejlesztő technikák birtokában másoknak is segítségére lehetünk, családunkban, baráti körünkben, vagy segítőként mentális egyensúly trénerként klienseink számára.

A tanfolyam 2016. októberében indul – kéthetente szombati napokon. VEZETI: Szilágyi Judit pszichopedagógus, kineziológia oktató, életvezetési mentor tel.: 06-30-319-8928 és Romhányi Borbála kineziológus, karma asztrológus, tradicionális Reiki mester tel.: 06-30-311-5677 web: www.hanael.t-online.hu e-mail: hanael@t-online.hu

BELSŐ BÉKE – TUDATOS, ÖRÖMTELI ÉLET

AZ ŐSI BÖLCSESSÉGEK

erejével 5


EZO PORTA

Gondolataink

MEGTEREMTÉSE

Uralkodó gondolataidat saját magad vonzod be, akár tudatosan, akár tudattalanul. Mindegy, hogy eddig tudatában voltál-e a gondolataidnak vagy sem, a lényeg az, hogy most ráébredsz fontosságukra. Mindent Te magad vonzol be az életedbe. A kapcsolataidat, a munkádat, a vagyonodat, az adósságaidat, az örömödet, az autód, a barátaidat. Mintha egy mágnes lennél. Ha gondolsz valamire, megjelenik. Egész életed a fejedben kavargó gondolatok megvalósulása. A Te életed is az elmédben uralkodó gondolatok tükörképe. Valójában minden földi lény törvények hatása alatt él. Mi, mint emberek azonban rendelkezünk ítélőképességgel, és van szabad akaratunk, mellyel megválaszthatjuk milyen gondolatokat engedünk be az elménkbe. Hatalmunk van tudatosan gondolkodni, és ezáltal a nekünk tetsző életet megvalósítani.

Ismerkedj meg azzal a tudással, amelynek a segítségével megteremtheted a lehető legkáprázatosabb énedet. Dönts el végre, hogy mit szeretnél, gondolj rá erősen, sugározd ki az Univerzumba, hogy megvalósuljon. Fontos, hogy mindig tudatosan válogasd meg a gondolataidat. Ez valójában nagyon élvezetes, hiszen Te magad vagy saját életed remekműve!

Ahhoz, hogy bajt hozzunk a fejünkre, sok negatív gondolatra van szükségünk és állandó borúlátásra. Ha tartósan negatív elképzelésekre gondolunk, megvalósulnak. Minél több negatív gondolatunk van, annál jobban elhatalmasodnak, azaz megsokszorozódnak.

A programot Szalainé Blazsek Mónika ThetaHealing© Tanár tartja.

Tudatosítsd az Univerzum felé, hogy pozitív gondolataid erősek, míg negatív gondolataid gyengék. Mivel gondolataink szerencsére nem azonnal manifesztálódnak, hanem kisebb-nagyobb késedelemmel válnak valóra, ezért újra és újra tudjuk gondolni a gondolatainkat.

6

Ha most hallasz először minderről, és azt kérdezed most magadtól, hogy “Most akkor minden gondolatomra figyelnem kell?”, akkor a válaszom, hogy igen!, de ezt könnyedén, kellemesen is megteheted az egyik gyors és hatékony Technikával, a ThetaHealing©-gel. Jelentkezz be most a Díjmentes Online Tanfolyamra.

SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS


A THETAHEALING technika:

az elérhető csoda az életedben

tisztaság

méltóság szeretet öröm

becsület

hitelesség vitalitás

elfogadás

kreativitás

egyensúly harmónia

önbecsülés

magabiztosság SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu

boldogság

szépség

hűség teremtés


MENTOR PORTA GERELY MIKLÓS (NICOLAS GERELY) NÉHÁNY GONDOLAT

AZ ÖNBIZALOMRÓL

Neked van? Önbizalmad. Teljesen meg vagy győződve arról, hogy elég jó vagy? Elég jól nézel ki? Elég intelligens vagy? Szerethető vagy és tudod, mit csinálsz? Mennyiben lenne más az életed, ha mindezekre a kérdésekre igennel válaszolhatnál? Állítom, hogy a Föld egy csodálatos hely lenne, háborúk, éhinség, irígység nélkül, ha minden ember elég önbizalommal rendelkezne ahhoz, hogy elfogadja magát és másokat olyannak, amilyen. De tisztázzuk kicsit az önbizalom fogalmát! Azt mondanám, valakinek van önbizalma, ha tudja, mire képes egy adott szituációban, vagy általában, tudja mennyit ér, szilárdan hiszi, hogy őt lehet szeretni pusztán saját maga miatt, és elfogadja magát olyannak, amilyen. Mindez persze nem azt jelenti, hogy az illető azt gondolná magáról, hogy tökéletes! Nem. Ahhoz, hogy valakinek legyen önbizalma, ismernie kell a saját korlátait. De azt is bizton hinnie kell, hogy képes fejlődni. Ha valaki nem tudja, mire képes és mire nem, soha nem lehet biztos benne, hogy valamit meg tud-e csinálni vagy sem. Így nehéz önbizalmat érezni. Az agresszivitás nem önbizalom. Inkább annak hiányának jele. Ha biztos vagyok magamban, és tudom, hogy én jó vagyok, ahogy vagyok, akkor, és csak akkor, tudok teljesen elfogadni másokat, más nézeteket, más hiteket is olyannak, amilyenek. Ezért mondtam, hogy nem lennének háborúk. Senki nem akarná erőszakkal bizonyítani, hogy erősebb, okosabb, igazabb a másiknál. Én vagyok, aki vagyok, és igyekszem fejlődni, te vagy, aki vagy, és igyekszel fejlődni. Nincs értelme ezen veszekedni. Akinek valódi önbizalma van, annak nincs szüksége erőszakra. Az erőszak (nem csak fizikai, a verbális, lelki, üzleti erőszak is) csak az önbizalom hiány túlkompenzálása. Akinek önbizalma van, azt nem lehet csúfolni, megszégyeníteni, manipulálni sem.

8

Az így gondolkodik: “A te rólam alkotott véleményedhez nekem semmi közöm.” “Ha nem szeretsz, nem fogadsz el, az a te bajod.” És még egyszer: az önbizalom nem egyenlő a beképzeltséggel, nagyképűséggel, lenézéssel. Egy önbizalommal teli ember nem gondolja, hogy tökéletes, csak azt, hogy jó úgy ahogy van, és képes továbbfejlődni. Hogyan alakul ki az önbizalom? Persze gyerekkorban. Azzal, hogy a gyerek megtapasztalja, azt, hogy jó úgy, ahogy van. Ehhez az szükséges, hogy minden pillanatban tudja, hogy a szülei feltétel nélkül elfogadják és szeretik. Ez a kulcs! A feltétel nélküli szeretet megingathatatlan érzése. Mert ha ez megvan, a gyerek biztonságban érzi magát, nem gondolja, hogy bármit tennie kéne, bármilyennek kéne lennie, bárhogy kéne viselkednie ahhoz, hogy megkapja a szeretetet. Ennek eredménye pedig az, hogy ki meri próbálni magát. Mer új dolgokat csinálni, mer kísérletezni, mert nem kell attól félnie, hogy ha véletlenül valami olyat csinál, amit a szülei szerint nem kéne, akkor elveszti a szeretetüket. Márpedig csak úgy tér-képezhetjük fel saját határainkat, ha kísérletezünk, felfedező útra indulunk, és persze közben óhatatlanul ejtünk hibákat is. Nincs önbizalom önismeret nélkül. És csak akkor tudja egy gyerek megismerni önmagát, ha felfedezi a határait. Ezt pedig csak a feltétel néküli szeretet biztonságot adó légkörében képes megtenni. A SleepTalk módszer alkalmazásával a szülők pontosan ezt az érzést ágyazhatják be a gyyerek lelkének legmélyébe. Ez a feltétele annak, hogy egészséges önbizalommal teli felnőtt cseperedjék belőle.

Ismerd meg a módszert a www.sleeptalk.hu oldalon!


MENTOR PORTA KISS LÁSZLÓ

FOGYÁS

A teljes test átalakítása ma már nem tudományos fantasztikum, sőt még csak nem is kell hozzá orvosi segítség! Saját példámon szeretném megmutatni, hogy a teljes megújulásra mindenkinek van lehetősége, nem kíván a dolog hatalmas erőfeszítést, csak határozott célkitűzést és következetes apró lépéseket! Átlagos 47 éves családapaként éltem életem és nap, mint nap, nagyobb kihívást jelentett a túlsúly, melyet szép lassan rakott rám az életmódom, a körülményeim és a szokásaim! Évi 1 kiló, az napokra leosztva nagyon kevés, de mégis megtörtént, hogy elértem a 129.5 kilót és ez így nem mehetett tovább! Sajnos az ismeretségi körömben nem láttam arra példát, hogy valaki sikeresen lefogyott! Volt, akinek sikerült, de rosszabbul nézett ki, mint előtte, elmúlt a jó közérzete; volt, aki konkrétan megbetegedett, elment az életereje, megszürkült a hangulata! Voltak, akik elértek látszólagos sikereket, de nagyon gyorsan elmúlt az eredmény, visszajött a súly és még egy kicsi hozzá! Bántott a dolog, de nem adtam fel a keresést, elhatároztam, hogy keresek rá módszert, hogy sikeresen leadjam a súlyomat és új testet szerezzek magamnak. Tudtam, hogy ha kitartok, meglelem a módszert és a kitartásom meghozta az eredményt! Megtaláltam a siker kulcsát, megosztom hát mindenkivel. Ma, amikor ezeket a sorokat írom, 21 kiló leadásán vagyok túl! Feltöltődve energiával, csodás hangulatban várom a további hatást! 7 hónap van mögöttem, havi 3 kiló fogyás stabilan, végigdokumentálva az első naptól a Facebookon a www.facebook.com/megujulas2015/ oldalon! Készültem a sikerre és most félúton vagyok, hisz a kitűzött cél 40 kiló fogyás és totális átalakulás!

Utána

Előtte

21 KILÓ Hogyan értem el a sikert? Komplett kidolgozott programot kaptam, aminek C9 a fedőneve. Minden a legapróbb részletekig kidolgozva, megtámogatva természetes készítményekkel, folyamatos követés, dokumentálás! Amit teszünk az átalakulás/fogyás érdekében az a következő: Először is kitisztítjuk a szervezetet a sejtek szintjéig, közben ellátjuk vitaminokkal, ásványokkal, rosttal. Mindeközben csökkentjük az éhségérzetet és segítjük a zsíroldást! Mindegy, hogy mi miatt lett a túlsúly, megoldjuk a problémát! A siker garantált! Gyakorlati szakértőként személyes konzultáción elvégezzük a finombeállítást, végigkövetjük a folyamatot, nincs megoldhatatlan feladat, csak a pontos helyzetet kell ismernünk és győztesként kerülünk ki a helyzetből! Miért ezt a módszert válaszd? Óriási esetszámmal bizonyítható a siker, természetes anyagokat használunk, mely a világ 160 országában engedélyezett, orvosi konzultációra is van lehetőség hivatalosan orvosszakértőnkkel! A cég pénzvisszafizetési garanciát vállal elégedetlenség esetén! Miért engem válassz a közös munkához? Kevesen mondhatják el magukról, hogy 21 kiló fogyást produkáltak és elkötelezett híve vagyok annak, hogy ezt az élményt megosszam olyanokkal, akik szeretnének változtatni! Végigdokumentáltam a folyamatot, nyílt szabad elérés van az anyaghoz, utólag nem lehet belenyúlni. Megláthatod, hogy egy ránc sincs rajtam, a korom még csak meg sem becsülhető, nincs lógó bőr, megnézheted! Kezdhetjük? Már csak a kapcsolatfelvétel hiányzik! Kiss László +36309481150

9


PROGRAMOK KÖZPONTOK SZERINT

BLEGA RENDEZVÉNYSZERVEZÉS Bleier Gábor E-mail: info@blega.hu Tel: 70/778 9401 Web: www.blega.hu Július 1., 19.00 Kaméleon Q Jazz és Blues Történeti Koncert A Széchenyi Kertvendéglőben Vojnits Attila - Szájharmonika, furulya Vincze Pál - Keyboards Sallai Jenő - Basszus Horváth Péter - Dob Uracs Kriszta – Ének GÁL ATTILA Email: galattila@egyensulyert. hu, galattila@me.com Honlap: www.egyensulyert.hu, www.kepessegfejlesztointezet.hu Tel.: +36209264010 Egyensúlyért Oktatási és stresszoldó Bt. www.egyensulyert.hu Július 23. Lelki kulcsok a mentális képekben Nem működik a vizualizálás? Lehet, hogy a képi lelki vírusok az okai ennek! Egészségügyi és természetgyógyász szakdolgozóknak minősített továbbképzés.

10

Szeptember 04. Lelki kulcsok a gyógyításban Nem igaz többé, amit a pozitív gondolkodás ígér! Nem minden pozitív gondolat pozitív? Természetgyógyász szakdolgozóknak minősített továbbképzés. Szeptember 10. Hogyan legyek motivált? Gyakorlatorientált workshop a motiváció kiépítésére. HANAEL EZOTERIKUS STÚDIÓ 1037 Budapest, Királylaki út 85. Romhányi Borbála mobil: 06-30-311-5677 Szilágyi Judit Mobil: 06-30-319-8928 Web: www.hanael.t-online.hu Email: hanael@t-online.hu Október Mentális Egyensúly Tréner /MET/ Képzés A tanfolyam 2016. októberében indul – kéthetente szombati napokon.

KERESZTY ANDRÁS www.atudatossagiskolaja.hu Jelentkezz őszi, hétvégi kurzusainkra! Bőségteremtő Kurzus, Tehetség és Hivatás Kurzus,

Párkapcsolati Kurzus, Tantra és Szerelem Kurzus, Tudatos Gyereknevelés Kurzus 2015/16-os tanév Szeretettel várlak az iskolában: kéthetente kedd esténként. BEMUTATÓ ÓRÁK: szeptember 2., 8., 15., 19.00 ELSŐ TANÍTÁSI NAP: szeptember 20., kedd (ONLINE IS!)

DR. KÉZDI ANDREA SPIRITFLOW ©

spiritflow@lelekmagazin.hu Web: www.spiritflow.hu Augusztus 27-28. TITKOK KÖNYVE: TAROT (NAGY ARKÁNUM TANFOLYAM) A tanfolyam érdekessége, hogy nem csak a kártyavetéssel ismerteti meg a résztvevőket, hanem a titkos beavatási út segítségével a tarot kártyák új értelmezését is megmutatja és feltárja a párhuzamos jövők lehetőségeit. Jelentkezzen vagy a részletekért írjon az info@lelekmagazin.hu címre. Szeptember 10-11. TITKOK KÖNYVE: TAROT (II. rész KIS ARKÁNUM TANFOLYAM) A kis arkánumok olyanok, mint a „pletykalapok”, mindenről tájékoztatnak bennünket.


Lélekinformatika - KvantumMátrix Átalakítás - 2 pont

Tanfolyam: július 9-10., illetve augusztus 6-7. a Létezés Öröme Központban II. Lövőház u. 29. I/3. www.teremtotudat.hu, Tel: 20/447-2318

Az életünk különböző területeire vezetnek – érzelmekre, energiára, gondolkodásra, az anyagi dolgokra – minket és részletesen beszámolnak életünk ezen területeiről. Jelentkezzen vagy a részletekért írjon az info@lelekmagazin.hu címre. Szeptember 24-25. ÉLETÜNK KÓDJAI NUMEROLÓGIA TANFOLYAM Dr. Kézdi Andrea oktatóval a résztvevők megtudhatják, hogy a születésükkor kapott „kódok”, azaz a nevük, születési évük, hónapjuk és napjuk hogyan befolyásolják az életüket. Jelentkezzen vagy a részletekért írjon az info@lelekmagazin.hu címre. Október 8-9. SPIRIT FLOW - LÉLEKÁRAMLÁS RENDSZERE ALAPTANFOLYAM Energetikai családfa felállításának módját is elsajátíthatod a SPIRIT FLOW® - egy új önismereti és életvezetési módszer - segítségével. Részletek: www.spiritflow.hu

November 5-6. SPIRIT FLOW – LÉLEKÁRAMLÁS RENDSZERE II. MODUL HALADÓ TANFOLYAM Részletek: www.spiritflow.hu

LÉTEZÉS ÖRÖME KÖZPONT TEREMTŐ TUDAT EGYESÜLET Budapest, Lövőház u. 29. I/3. Tel: 20/447-2318 Web: www.teremtotudat.hu Július 9-10. Mátrix tanfolyam Július 31. Metamorf masszázs tanfolyam Augusztus 6-7. Mátrix tanfolyam Augusztus 14. Metamorf masszázs tanfolyam

NEMZETKÖZI METAFIZIKAI AKADÉMIA Gunics Zsuzsanna E-mail.: gyakorlatistudio@gmail.com Web: www.metafizika.com

Július 5. Tibeti kristálygyógyász tanfolyam - Indiából, tibetiektől eredeti tematikával Július 9-10. Reinkarnációs hipnózis tanfolyam 1. hétvége Július 12. Tibeti kristálygyógyász tanfolyam - Indiából, tibetiektől eredeti tematikával A létszám limitált, ezért a programokra, képzésekre bejelentkezés szükséges: gyakorlatistudio@gmail.com SCHIESS PÉTER Alternatív masszázsés mozgásterapeuta Rendelő: 1039 Budapest, Juhász Gyula utca 11. Mobil: 06 30 377-0592 Ingyenes állapotfelmérés Személyes konzultáció 30 percben a panaszokról és a problémákról. Fél óra beszélgetés, ami csak és kizárólag rólad szól, ráadásul még fizetni sem kell érte. Szerintem ennyit mindenki megérdemel.

11


PROGRAMOK KÖZPONTOK SZERINT Júliusban: 12-én és 29-én 14:00-tól 16:00-ig, Augusztusban: 11-én 16:00-tól 18:00-ig, 22-én 14:00-tól 18:00-ig várom mindenki jelentkezését.

SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA ThetaHealing© Technika Okleveles Oktatója és Konzulense További információ, bejelentkezés: E-mail: info@gondolatvaltas.hu Tel.: + 36 20 3647 527 Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS Július 01-02. ThetaHealing© Áss Mélyebbre Tanfolyam Július 03. ThetaHealing© Ritmus Tanfolyam Július 5. Válj Egészségessé Testileg, Lelkileg, Szellemileg Tréning II. (A szerelemről és a pénzről szóló program, ami a húgyhólyaggal, nemi szervekkel, derékkal és a csípővel kapcsolatos problémákra utalnak az életünkben.) Július 09-10. ThetaHealing© Teremtés és Bőség Tanfolyam

12

Július 11. Díjmentes Online Tanfolyam Július 13. Díjmentes Online Tanfolyam

Augusztus 25-26. ThetaHealing© Teremtés és Bőség Tanfolyam

Július 15. Díjmentes Online Tanfolyam

Augusztus 27. ThetaHealing© Ritmus Tanfolyam

Július 22-24. ThetaHealing© Alaptanfolyam Kezdő lépések

TECHNOLÓGIA AZ ÉLETRE www.stabilponttechnologia.hu info@technologiaazeletre.hu

Július 27. Vágyaim Beteljesülése Program

Július 17., 13:00-20:00 ’Az autizmus megfejtése’ konferencia

Július 29-31. ThetaHealing© Alaptanfolyam

PODMANICZKY VIGYÁZÓ KASTÉLY, XVII. kerület, Pesti út 115.

Július 30. Válj Egészségessé Testileg, Lelkileg, Szellemileg Tréning II. (A szerelemről és a pénzről szóló program, ami a húgyhólyaggal, nemi szervekkel, derékkal és a csípővel kapcsolatos problémákra utalnak az életünkben.) Augusztus 09. Válj Egészségessé Testileg, Szellemileg, Lelkileg program Augusztus 12-13. ThetaHealing© Haladó Tanfolyam Augusztus 16-17. ThetaHealing© Áss Mélyebbre Tanfolyam


Az EPORTA magazin két havi, bővített oldalszámmal kíván minden kedves olvasójának kellemes és élményekben gazdag nyarat, jó pihenést! Vigyen magával minket a vízpartra is! :)

Nyár


FÜGGŐSÉGEK

14


GYÓGY PORTA DR. ZACHER GÁBOR

toxikológus

„... de ha nőből van, akkor Zeusz összes villámját rádobáljuk azért, mert a két nem alkoholfogyasztási szokásai jelentősen különböznek.” A vásárlás is szenvedély… Most is éppen kupon napok zajlanak. Valószínűleg holnap a bevásárlóközpontok környékén ember hordák fognak járkálni és olyan dolgokat megvenni, amire abszolút nincs semmi szükségük. Ilyenkor a hölgyek egy nagyon jó mondatot szoktak elmondani: nem is tudod, mennyit spóroltam meg. Aztán itt vannak a kompenzációs étkezési zavarok… A bánat evés és az öröm evés. Ez megint egy olyan dolog, hogy a kilók sokkal könnyebben mennek fölfelé, mint lefelé. És tényleg… Csak egy-két kiló ment fel ebben a hónapban. A következőben is. Sajnos tizenkét hónapból áll egy év… Innentől kezdve egy év alatt tizenkét kiló… A visszaút pedig nem ilyen egyszerűen működik. Talán az egyik legérdekesebb, és össze lehet hasonlítani: nagyon jelentősen különbözik egymástól a férfi és a női alkoholizmus. Vidéken hazafelé ha meglátunk valaki az árokban, aki a saját kerékpárjával takarózik, akkor azt mondjuk rá, hogy részeg disznó, de ha nőből van, akkor Zeusz összes villámját rádobáljuk azért, mert a két nem alkoholfogyasztási szokásai jelentősen különböznek. A férfialkoholizmus csapatsportág. Együtt, közösségben, nagyokat mondva, nagyokat hahotázva, esetleg berúgva, mint a disznó, űzik ezt a sportot. A női alkoholizmus nem csapatsportág, hanem egyéni sportág. Úgy szoktam hívni, hogy spájzalkoholizmus. Érdekes dolog, hogy a segítséget kérők a két nem közül számszakilag ugyanannyian vannak. Ez nem szól másról, mint a tükörről. A hölgyek jelentős részét zavarják a táskák, a véreres szem, a hajszálerek megjelenése a bőrön…

Egy másik nagyon érdekes függőség, ami elsősorban a nőkre jellemző: altató-, nyugtatószer-függőség. Nem receptre felírható dolgokból szedik be a napi adagjukat, hanem legfőképp az internetről. Ugyanakkor ma Magyarországon nem foglalkozunk gyógyszerfüggőséggel, mert olyan csontvázak dőlnének ki a szekrényből, amivel a szociális ellátó rendszer nem tudna mit kezdeni. Annak idején Mick Jagger és Keith Richard írtak egy számot, a Mother’s little helpert. Hobo fordításában el lehet olvasni a szöveget, ez nem szól másról, mint magáról a gyógyszerfüggőségről, és ennél jobb megfogalmazása a gyógyszerfüggőségnek nem is lehet. Van még egy másik érdekes gyógyszerfüggőség: a hashajtófüggőség. Nem is gondolnánk, milyen sok hashajtófüggő van ma Magyarországon. Ennek egyszerű oka van: egy olyan élettani működésünkről szól, ami a napi beszédünknek nem szokta részét képezni. Hogyan válhat valaki nagyon könynyen hashajtófüggővé? Tessenek elképzelni egy ilyen új cég irodáját. Van egy nagy terem, ebben a teremben dolgozik, mondjuk 80-100-120 ember ott középen. Van egyéni tér, de az egész belefolyik egy közösségi térbe. (…) Mikor fog az a kislány legközelebb az irodában elmenni wc-re? Soha a büdös életben. Inkább este nem iszik, reggel nem fogyaszt folyadékot, beindul egy csomó patológiás folyamat (…) és pénteken, amikor kilép az irodából három órakor, irány egy patika, amíg ő durmol, dolgozik a Darmol (…) és mindezt miért? Mert van egy élettani működésünk, amit nem tudunk kezelni. 15


MENTOR PORTA VASS VERONIKA

Új generációs hálózatépítő

Van 6 perced? Biztosra veszem, hogy láttál már mlm-est. Hogy hívtak már valamelyik rendszerbe, valamelyik rendezvényre. Azon sem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy egyikmásikra elmentél. Ott egy sor dolgot megtudhattál az mlmről. Biztos elmondták, hogy a termék milyen klassz. Hogy a struktúra hogy épül fel. Hogy kimagasló üzletemberek a tulajdonosok és vezetők és hatalmas forgalmat bonyolítanak. Biztos emlékszel ilyenekre. Lehet, hogy voltak rossz tapasztalataid is. Lehet, hogy voltak nyomulósok. Lehet, hogy rossz szájízzel távoztál. Néha előfordul.

Vidd a hírt!

Mi lenne, ha nem játszanánk le az egészet újból csak azért, mert ezt a terméket talán még nem ismered? Sőt, az is lehet, hogy már ismered, csak eddig máshogy mondták! Ki ne szeretne egészséges termékeket, amik jót tesznek? Ki ne próbálná ki napi 150 forintért? Ki ne hallgatna meg 6 perc információt? Ne aggódj, én nem ügynököket keresek. Nem hívlak meg rendezvényre. Nem kérek tíz telefonszámot. És nem ajánlok üzleti csomagot. Ellenben nagyon jónak tartom ezt a terméket és 6 percben szívesen elmondom személyesen.

Van 6 perced? Vidd a hírt! VASS VERONIKA Organo Gold 20 972 4159 verocs.vass@gmail.com www.facebook.com/mrsveronikavass vasscafe.myorganogold.com 16


EZO PORTA TÖRÖK ÉVA (VICA)

BEMUTATKOZÁS 22 éve ikergyermekeim születésekor majdnem meghaltam. Már tudom, azért nem hagyta Isten, mert még dolgom volt, földi életemben ez pedig

a gyógyítás.

Isten jó szívvel, különleges képességekkel, feltétel nélküli szeretettel és gyógyító reiki energiával áldott meg, mellyel közel 10 éve gyógyítok, legfőképpen daganatos betegeket ingyen. Miért jó egy ingyen elvégezhető Reiki tanfolyam daganatos betegek számára? Sokan kérdezték tőlem, miért tanítom a daganatos betegeket ingyen a Reiki tanfolyamon? Először is azért, mert kell, hogy valaki önzetlenül segítse őket. Legfőképpen pedig azért, hogy megtanulják magukat a Reiki és kvantum energiával gyógyítani. A tanfolyamon elsajátítják azt, hogyan tudják testüket feltölteni energiával, hogyan tudják gyógyítani önmagukat. Mindenki tudja, minden betegségnek lelki okai vannak. Ezeket megkeressük különféle módszerekkel. Legfőképpen Megbocsátáson, Elengedésen kell dolgoznunk, de a lelki blokkokat az aurából is le tudjuk venni, mielőtt elérné a fizikai testet. Több évtized alatt a természetgyógyászat nagyon sok kurzusát elvégeztem, melyet használok.

Tanulmányaim: • • • • • • • •

Reiki gyógyítás kézrátétellel Körbler-féle diagnosztika Szellemgyógyászat Agykontroll Pszichológia Thetha Healing Orosz módszerek Kvantum energia segítségével – Lágy csontkovácsolás, sérvek gyógyítása

Tapasztalatok: Szabolcs Mikor hozzám került, agydaganattal műtötték, mely következtében fél arca lebénult. Elvégezte az ingyen Reiki-I-II Mesteri tanfolyamot, mely során megtanulta, hogyan gyógyíthatja önmagát. Heti 1 alkalommal ingyen kezelést biztosítottam számára, melynek eredménye 1 hónapon belül a bénulás oldódott, és az új daganat eltűnt. Amiben segíthetek: • egyik lábad rövidebb, mint a másik, gerincsérved van, • lelki blokkokkal küzdesz, • Reiki tanfolyamot szeretnél elvégezni, • baba váráskor a babával kommunikálni.

TÖRÖK ÉVA

06-20-9192-792 | torok.eva3@chello.hu www.energiavalgyogyitas.hu 17


GYÓGY PORTA

SCHIESS PÉTER

Alternatív masszázs- és mozgásterapeuta

INGYENES ÁLLAPOTFELMÉRÉS / IDŐPONTOK Júliusban: 12-én és 29-én 14:00-tól 16:00-ig Augusztusban: 11-én 16:00-tól 18:00-ig, 22-én 14:00-tól 18:00-ig várom mindenki jelentkezését. Fél óra beszélgetés, ami csak és kizárólag rólad szól, ráadásul még fizetni sem kell érte. Szerintem ennyit mindenki megérdemel. INGYENES ÁLLAPOTFELMÉRÉS, SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ 30 PERCBEN A PANASZOKRÓL ÉS A PROBLÉMÁKRÓL. • • • • • •

Miképpen tudok segíteni a shiatsuval. Shiatsu mint terápia. Milyen problémákkal szembesültünk eddig életünkben, és ezek milyen hatással vannak most ránk, illetve, hogyan befolyásolják a mindennapjainkat. Változtatni akarunk, de nem tudjuk min, illetve hogyan. Ebben a harminc perc őszinte beszélgetésben kiderül, hogy mi az, amivel foglalkozni kell és a későbbiekben, hogyan tudunk jobb életkörülményeket biztosítani saját magunknak. Én segítek a „jó úton” haladni. Számodra az elhatározás és akaraterő szükséges.

A programokra bejelentkezés szükséges a hely szűkössége miatt. Rendelő: 1039 Bp. Juhász Gyula utca 11. | Mobil: 06 30 377-0592


ak

zát

MENTOR PORTA KERESZTY ANDRÁS GYÖRGY

A Tudatosság Iskolája

PÁRKAPCSOLATI KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

(Részlet a könyvből)

rdemes tisztában lenned vele, hogy a mindenkori lelkiállapotod hogyan hat azokra, akik az otthonodban élnek. Amit hazaviszel, az vagy jólesik a másik félnek, vagy lerontja annak hangulatát. Egy régi rossz szokás szerint az emberek kifelé felvették a szép ruhájukat és mosolyogtak, de otthonra már csak a fáradt és udvariatlan ember maradt. Azt gondolták magukban, ha szeret a párom, fogadjon el így, ahogy vagyok. Megengedhetem magamnak, hogy önző legyek, itthon azt teszek, amit akarok. Szerintem annál, hogy „a párunk elvisel minket”, van egy sokkal jobb változat is. Ez pedig az, amikor kitüntetett kedvességgel fordul felénk, mert mi is pontosan ezt adjuk neki. Az életed minősége az emberi kapcsolataid minőségét jelentik. Azaz pontosan olyan jó, kellemes vagy boldog az életed, amilyen jók az emberi kapcsolataid. Ha rosszban vagy a testvéreddel, a szüleiddel vagy a pároddal, akkor a hétköznapok is kicsit szürkébbek lesznek. Igaz, hogy napközben teszed a dolgod és nem gondolsz folyton erre, mégis valahol a lelkedben ott van. Amikor pedig jóban vagy velük, jó érzéssel tölt el, hogy szeret valaki, és te is őket. Ez a biztonságtudat és jó érzés minden nap elkísérhet, bárhova is mész az utadon. A KAPCSOLATMENTŐ FOGAS

De közben figyelj rá, nehogy ő igya meg a levét! Ahelyett, hogy a párodat büntetnéd a rossz kedveddel, fogd meg az összes nyűgödet, és a kabátoddal együtt akaszd fel odakint a fogason! Az otthonodba pedig vidd be a legjobb formádat. Ha kell, változz vissza azzá az udvarias férfivá, kedves nővé, aki a kapcsolatotok elején voltál! A párod és a családod nagyon hálás lesz érte, hogy a jó-fej változatoddal találkozik nap, mint nap. Legyetek szövetségben! Akik a legfontosabbak neked, azok kapják belőled a legjobb részt! Ez egy mindkét fél számára kedvező és sokszorosan megtérülő hozzáállás. Kereszty András György: A tudatos párkapcsolatban rejlő kincs c. könyve megrendelhető a honlapon!

atudatossagiskolaja.hu GYERE ÉS NÉZD ONLINE! A TUDATOSSAG ISKOLÁJA AZ OTTHONODBAN 2016/17-ES ELSŐ OSZTÁLY TELJES TANANYAGA KÉT HETENTE AZ INTERNETEN. Kérj információs levelet a honlapon!

Amikor elmeséled otthon a veled történt eseményeket, és segítséget kérsz, vagy együtt akarsz gondolkodni a másik emberrel, az jó. Van helye annak, hogy kiöntsd a szíved a párod előtt, vagy, hogy kifejezd csalódottságodat, szomorúságodat. A tudatos párkapcsolat egyik alapja, hogy foglalkoztok egymás érzéseivel, egymás élethelyzeteivel. Ugyanakkor van egy határ, ahonnan már bántó a másikra nézve, ha őt terheljük meg az összes gondunkkal. Ha majdnem kirúgtak az állásodból, és ezért ideges vagy, ha nehéz napjaid vannak, ha összetörték a kocsidat, vagy más bosszant, beszéld meg a pároddal!

19


MEGJELENT! KERESZTY ANDRÁS GYÖRGY

A Tudatosság Iskolája AZ ÉLET JÓ!

E

Ty N!örg BBdráJÖ s Gy JOAn ÜNN EPE LJ! IGzty MI ND Ke res

!kolája MET! AKAROM A SZ ER EL A Tu da toss ág Is

TAN ULJ ME G ! NEM ET MO ND ANI

M EGTA LÁ LODIGMJOBB JÖNET ! ! T E TE L N EK ED MIN PÁ RK APCS OL AT SZ ER ET SZ ER EN CS E A OM AN! YAGI AKT! TA N U L H AT Ó ! RÉG AK ÉSAZS G EG AZ ÉLET JÓ!

A

ÜNNE PELJ!

TANU LJ MEG ! NEME T MON DANI

MED ER ELTE BŐ SÉ ME GTAL ÁLOM A SZOJ A VÁLTOZÁS JÓ! D! L NE KEENC ET ED A TE PRET TEEK SE A TE ÉL PÁR KAPCSO LAT SZ ER ET SZER YAGIA K A AT Ó !

HÉ TKÖ ZN API BÖ LCS ESS ÉG

S GVY!AGÉ LYE T! KAÜ LKÜÖLÖNNLLEEGGESEVA AN NULH BŐ SÉ G EG ÉS ZS ÉG OJE KTE D TA A VÁLTOZÁS JÓ! PR A TE ÉLE TED A TE

ÁGÁ G TTO SS O SS DA T UTDYÉ UA B!B ! TTRRKAABOB ÉGL BL ÁBÁ L E G YLE IS L Á JA A VÁ LTO ZÁ S JÓ !I S K O L Á J A DATO SS ÁG

ÜNN EPE LJ!

A SZE REN CSE TAN ULH ATÓ

HÉTKÖZN API BÖLC SESS ÉG

ÉLET

CSODA

ÜNNE PELJ!

ÉN K!IS ÉN IS SZER ETLE

A SZERE NCSE TANU LHATÓ

CSODA

SZE RET LEK !

KÍVÁNC SIS VÁ NC SIS ÁG KIÁG

ÁS JÓ ! A VÁ LTOZREC EPT EK BOL DOG SÁG

ED A TE PROJ EKTE

D

A TE ÉLET TO SS ÁG K EGYM ÁST K, HOG Y SZER ESSÜ ÖR ÖM ÉS TU DA TER KI

TEÉSKAZÉRT ÉLÜN EPEDEZ ÍCIÓ FELF ÁSA TE PROJEK TED INTUEC OD TED OLK ÉLE A TE BO LD OG SÁ GR EMTŐ GOND

TÖRJ

YM ÉS TUAAZÉ SZE!RES SÜ K EG GY ŐL HOGB KE ÖR ÖM FEL NKSÉ ÉLÜ RTÜR FEDEZÉS SZ S INTUÍCIÓ A N D GONDOLKODÁ K A LTŐ M KI TERE

ÁST

ÉSZE TE A MED ITÁC IÓ MŰV

TÖRJ BŐL! RKESÉG A SZA Ü VÉS ZET E ME DITÁC IÓ MŰ KALAND

Tud ato ssá g

kö ny vtá r

Megvásárolható az alábbi könyvesboltokban: • Soter Klub: Budapest VI., Dessewffy utca 53. • Elixír Könyvesbolt: Budapest XIII., Váci út 78/b • Szebb Életért Központ: Budapest VIII., Fiumei út 4.

Rendeld meg gyorspostán a honlapról!

www.a tuda tossagi sk o l aj a. h u szórólap_a5.indd 1

2015.09.15. 13:17:55

szórólap_


13:17:55

A PÁRODAT!

2 nap pcsolat os i párka elméleti k Kurzus pcsola - Bud épzés a tért! T udato boldog és apest sság S k zerele iegyensúly oz m Kom munik ott TALÁLD MEG áció

TE & ÉN Kereszty András György

TISZTELET BARÁTSÁG

A tudatos párkapcsolatban SZEX rejlő kincs

ÖNBIZALOM

A MEGÉRTÉS

ÚGY SZERET AHOGY VAGYOK TE & ÉN

NEKEM BARÁTSÁG SIKERÜL TISZTELET

INTIMITÁS

SZEX ÖNBIZALOM SZERELEM A MEGÉRTÉS & SZABADSÁG ÚGY SZERET AHOGY VAGYOK

NEKEM SIKERÜL INTIMITÁS

BÜSZKESÉG SZERELEM & SZABADSÁG BOLDOG VAGYOK! BÜSZKESÉG AJÁNDÉK VAGY

MEGBOCSÁTÁS BOLDOG VAGYOK!

TUDATOS TUDATOS TUDATOS

MEGBOCSÁTÁS NŐIES NŐ NŐIES NŐ FÉRFIAS FÉRI FÉRFIAS FÉRI

AJÁNDÉK VAGY KÖZÖSSÉG MEGMUTATOM

MEGMUTATOM KÖZÖSSÉG

SZERETEM MAGAM PÁRKAPCSOLATBAN ÖSSZEKÖLTÖZÉS GYEREK CSALÁD ÖNSZERETET REJLŐ ÉLETÖSSZEKÖLTÖZÉS BIZTONSÁG REMÉNY A TANTRA MŰVÉSZETE GYEREK GYENGÉDSÉG ÖNSZERETET EGYÜT T KINCSÉLET CSALÁD

KOMMUNIKÁCIÓ SZERETEM MAGAM KOMMUNIKÁCIÓ

Párk a

PÁRKAPCSOLATBAN REJLŐ REMÉNY A TANTRA MŰVÉSZETE EGYÜT T KINCS BIZTONSÁG

KÖTŐDÉS

HŰSÉG

KALAND

KÖTŐDÉS

GYENGÉDSÉG

HŰSÉG

könyvtár KALAND

Tu d a t o s s á g

Tudatosság Kurzus - Budapest és vidék

GYÉL

! 3 nap elmélet és gyakorlat. A legfontosabb ismeretek LE GABB egy boldogabb, szabadabb és tudatosabb élethez! BOLDO Tehetség és hivatás Kurzus - Budapest D MEG L Á 2 napos Tehetség és Hivatás kurzus L A T AD! Újrakezdő felnőttek és fiatal pályakezdők részére! AZ UT

Jelentkezz a honlapon!

www. a t u d a t o s s a g i s k o l a j a . h u szórólap_a5.indd 2

2015.09.15. 13:17:55


EZO PORTA

22

22
MENTOR PORTA SZÜKSÉG VAN-E A MUNKÁRA?

Részlet

L. Ron Hubbard A munka problémái című könyvéből

„HA ÉLNI AKARJUK AZ ÉLETET, akkor meg kell értenünk. Máskülönben csapdává válik. A hétköznapok világában sokunk számára ez a csapda a MUNKA formájában jelenik meg. Bárcsak ne kellene dolgoznunk; mennyi pompás dolgot csinálhatnánk! Bárcsak tudnánk más módon pénzt szerezni... Utazás, nyaralások, új ruhák... Mennyi mindenünk lehetne, ha nem kellene dolgoznunk! Társadalmunkban az már szinte a nevelés alkotóeleme, hogy a boldogtalanságunk gyökere a munka kényszere. Azt hallhatjuk, hogy az egyének mellett a szakszervezetek és a jóléti államok is teljes egészében a munka csökkentésére alapozzák követeléseiket. A csökkentett munkaórák és az önműködő gépek bevezetése miatt a huszadik század közepének jelszavává vált a munkától való megszabadulás.”

TANULD MEG HOGYAN LEHETSZ SIKERESEBB! IRATKOZZ BE A SZEMÉLYES HATÉKONYSÁG TANFOLYAMRA! NÉHÁNY DOLOG, AMELYET MEGFOGSZ TANULNI:

• • • •

A hatékonyság „titka” Gyakorlati eszközök az élethez A kontroll összetevői Hogyan állíthatod helyre az elveszett energiádat

A TANFOLYAMHOZ TARTOZIK:

• Könyv: A munka problémái • Személyes hatékonyság tanfolyam munkafüzet • Beszélgetések és interaktív gyakorlatok • Oklevél a zárásról JELENTKEZÉS:

JUHÁSZ ANNA 06-70/432-2417

Vedd a jövőd a saját kezedbe! Iratkozz be még ma! © 2016. Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet. Minden jog fenntartva. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Library-t, amiért engedélyezte egy rövid részlet közlését L. Ron Hubbard szerzői jogokkal védett műveiből.

25


KULTÚR PORTA

26VAZUL VÉRE Történelmi Rockopera Zeneszerző, szövegíró: VÖRÖSMARTY IMRE

E

lhagyott angyal, túl távolra repülsz De az álmom még mindig elér Ide élni jöttél, most mégis menekülsz A sorsod, hogy szabad legyél.

Hajnal

T

űnjön a sötét, tűzvihar tépje szét Mossa el a vér, ha nem lehet másképp Aki ért, aki lát, aki figyel odaát Aki él az szembe köpi a halált.

Levente

A

z út, a tűz, a szabad vér Amim van ér amennyit ér Az enyém, nem adom semmiért. Egy perc egy élettel felér Ami végig elkísér Ami az enyém nem adom semmiért.

I

Vazul

tt az út végén állva kinek hazudnál Bűnbocsánatra várva minek tagadnál Amíg ver még a szív, amíg hallom, hogy hív egy hang odaát Amit kezdtem bevégzem, nincs visszaút már.

István


L

eszek fekély, döglégy a borban Tudom a leckét, a kard is kereszt Leszek én, ki elé térdelsz a porban Ki lázadó szívébe pengét ereszt.

Orseolo

A

mikor kellett, az országút mellett, A hideg hajnal mindig ébren ért Ez egy régi átok: túl tisztán látok S a szabad vérem nem adom semmiért.

Solt

É

n ott leszek, ahol elfogy a hit Ahol ellenünk fordul a szél Fagyott földre hozom a hírt Egyszer véget ér a tél.

Torda

M

ozdul, aki él Utat vág a hideg acél Nem tompulhat el az él Nem maradt más, csak az egyetlen cél Hogy szabad legyél.

E

Vata

ljön a kor, majd újra megérti A lélek, amit neki suttog a szél Te rázod végre a port le magadról Az élet az út, ez az út, ami él.

Zerind

SZEREPOSZTÁS: HAJNAL - Dudás Ivett LEVENTE - Schrott Péter VAZUL - Molnár Péter „Stula” ISTVÁN - Vikidál Gyula ORSEOLO - Juhász „Kicsi” Attila

SOLT - Vörösmarty Imre TORDA - Jósa Tamás VATA - Kálmán György ZERIND - Király Tibor


vazulvere.hu


Az Egyenlítő Alapítvány és az EPorta Magazin bemutatja:

MENTOR PORTA

AZ AUTIZMUS MEGFEJTÉSE Eddig nem ismert felfedezések az autizmusról, más zavarodott viselkedésről és azok megoldásairól. MIK A TÉVHITEK? MI AZ AUTIZMUS? MI AZ AZONOSSÁG MINDEN VISELKEDÉSZAVAR KÖZÖTT? MIT JELENT AZ AUTISTÁK VISELKEDÉSE? MI A HELYES SZÜLŐI BÁNÁSMÓD? MIK A KIVÁLTÓ OKOK? MI A MEGOLDÁS ALAPGONDOLATA? MI A DNS SZEREPE? HOGYAN JÖHET RENDBE?

JÚLIUS 17.

13:00 és 20:00 között

PODMANICZKY VIGYÁZÓ KASTÉLY

XVII. kerület, Pesti út 115.

www.stabilponttechnologia.hu info@technologiaazeletre.hu N N

^^

31


WELLNESS PORTA

BOROS VERONIKA szauna designer

Élvezze otthonában

a szaunázás nyújtotta előnyöket!

A szaunázás amellett, hogy élvezetes, akár társasági esemény is lehet, rendkívül sok jótékony hatást fejt ki az emberi testre. Hogy csak néhány dolgot említsünk a teljesség igénye nélkül: • • • • • • • •

élénkíti a vérkeringést, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, ideiglenesen enyhíti az ízületi fájdalmakat, akár az asztmát, hörghurutot is, tisztítja a bőrt, és az étvágyati is csökkenti.

Méregtelenítéssel az egészségért!

30

A szaunázás során a hőmérséklet megemelésével gyakorlatilag egy mesterséges láz állapotot idézünk elő, ami a testre nagyon jó hatással van. Ezek a hatások nem csupán a külsőn jelentkeznek, az izzadással a szervezetünket terhelő összes káros anyagtól megszabadulhatunk. Mindezen hatások mellett sok ember a relaxáló hatása miatt szaunázik. A szaunázás stresszoldó hatású, csökkenti a szorongás, az agressziót, megnöveli a teljesítőképességet azzal, hogy önmagában élvezetes program. Manapság nagyon fontos a relaxáció, hiszen az emberek nagy része fokozottan stressszes életmódot él, az ennek következtében kialakuló betegségek nagy része pedig lehet akár pszichés eredetű.


WELLNESS PORTA

Otthonielőnyök

Napjainkban különféle szauna típusokat különböztetünk meg, a legelterjedtebb köztük talán a finn szauna, amely egy fából épített helyiség, ahol viszonylag magas hőmérséklet és alacsony páratartalom mellett a testet izzadásra késztetjük. Közkedvelt a bio gőz szauna, itt a hőmérséklet alacsonyabb és a levegő páratartalma sokkal magasabb. Infrakabinokban, bio gőz szaunákban alacsony hőmérséklet van, ezért nem megterhelő az emberi szervezetnek, így magas vérnyomással rendelkező emberek és gyerekek is élvezhetik az infraszauna és bio szauna jótékony hatásait. Az egyedi szauna építés iránti kereslet továbbra is nő: exkluzív formatervezés, egyedi szauna kialakítás és egyedi szauna építés a különböző színek, formák és faanyagok felhasználása révén, amelyek az Ön egyedi szaunáját is sajátossá teszik. Egyedi szauna építés az Ön elképezései és igényei alapján. Az Infraworld Kft. Szauna Manufaktúra csapata a tervezés első fázisától egészen az utolsó percig rendelkezésére áll az egyedi szauna építés során. Szakmailag hozzáértő tanácsadás, az ügyféllel történő szoros kapcsolattartás online és személyesen, 3D szauna látványtervezés és kiviteli tervezés révén segítünk Önnek, hogy megvalósíthassa álmait a saját, egyedi szauna kabinjáról, hogy otthonában, kertjében megteremthesse a saját wellness részlegét.

Direkt mobil: + 36 70 313 57 05 E-mail: boros.veronika@infra-world.hu Infraworld Kft. - MAXCity H-2045 Törökbálint, Tópark út 1/A Tel/Fax: +36 23 428 914, Web: www.szaunagyartas.hu www. kulteriszaunahaz.hu

3331


GYÓGY PORTA PAPP JÁNOS PHD. DR. HC

természetgyógyász, hagyományos kínai orvos (Holistic Medical Egészségközpont)

MEDDŐSÉG Meddődés. A szó, amely több ezer, az anyaságot átélni vágyó nő mindennapjait teszi egyre kilátástalanabbá. Talán Önt is érinti kedves olvasó, talán túl van számtalan kezelésen, időt és pénzt nem spórolva reménytelenül küzd már hosszú hónapok, évek óta. Talán egyre reményvesztettebb, egyre csalódottabb. Ha Ön is fogantatási nehézséggel küzd, tudnia kell, hogy nincs egyedül. Orvosként számos páciens történetét ismerhettem meg, számtalanszor szemtanúja voltam a nehéz küzdelemnek. A leggyakrabban ebben a reményvesztett fázisban keresnek fel a hölgyek, és tőlem hallanak először az akupunktúra fogantatást elősegítő, gyógyító hatásáról, pedig több mint 2000 éves orvosi tudásról beszélünk, amely a mai napig használatban van és bátran mondhatom: működik!

Hogyan segíthetek Önnek? A fogantatás többszintű, komplex folyamat és bármilyen elakadás, amely ebben a folyamatban fellép, gátat szabhat a képességnek, hogy egy nő képes legyen kihordani gyermekét. Az elakadás azonban mindenkinél más. Éppen ezért hagyományos kínai orvosként, a diagnózis felállításához az egészséges test minden aspektusát figyelembe veszem (például a nyelv bevonatát), nem csak a szokásos vizsgálati területeket. Ennek a szemléletnek a tükrében időt szánok arra, hogy a lehetséges okokkal a fejemben kizárólag Önre szabott diagnózist állítsak fel, így biztosan személyre szabott kezelési javaslatot adhatok. Ez nagyon fontos szempont, hiszen a meddőségnek számtalan lehetséges oka lehet, köztük biológiai, genetikai, környezeti, életmódbeli, illetve fizikai. Ha minden hölgynél más a kiváltó ok, miért kapná Ön is ugyanazt a kezelést, mint más? 34


GYÓGY PORTA Hogyan segít Önnek

az akupunktúra? A hagyományos kínai orvoslás szemlélete szerint testünk egészségügyi problémáit, nem megfelelő működését a Qi egyensúly hiánya okozza, amely az úgynevezett meridiánok mentén halad a testünkben. Az akupunktúra a test meghatározott pontjait célozza, és serkenti a meridiánok mentén. Az akupunktúrás kezeléseket követően a Qi áramlani kezd a testben, így az újra egyensúlyba kerül. Hatására fokozódik a vér áramlása a méh felé, és serkenti a petefészek fokozott hormontermelését. Ez a fokozott véráramlás segít a méhnyálkahártya megvastagtagodásában, ami növeli a fogantatás esélyét. A méh megerősödik, és képessé válik a hormonok és tápanyagok befogadására, amelyek elengedhetetlenek az embrió védelméhez. Tanulmányok bizonyítják továbbá, hogy akupunktúra fokozza az endorfin és azon agyi hormonok termelését, amelyek szerepet játszanak a fogantatás során, illetve szabályozzák a menstruációs ciklust. Mindemellett stresszoldó hatása is bizonyított, amely nagy kincs ebben a feszültséggel teli időszakban. És mindezeket mellékhatások nélkül! Természetesen nincs 100%-ban biztos módszer, akupunktúrával azonban jelentősen növelhető a fogamzás esélye, és az egészséges várandósság. Naponta érkeznek hozzám újabb és újabb páciensek, akik ugyanezzel a problémával néznek szembe, mint Ön, és mindenkit arra biztatok, van megoldás!

A legfontosabb, hogy nyugodt, elfogadó környezetben érezhesse magát, és szakértők kezei között gyógyulhasson. Kollégáimmal ezt biztosítjuk Önnek a Holistic Medical Egészségközpontban. Kérjen időpontot kivizsgálásra, látogasson el hozzánk, hogy segíthessünk.

PAPP JÁNOS PHD. DR. HC ÜGYVEZETŐ TDTS Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 13. 4/6. e-mail: papp@hmedical.hu www.hmedical.hu 35


MENTOR PORTA KRAUSZ NAGY CSABA

életmód-tanácsadó

Mintáink a génjeinkben laknak Gondoltad volna, hogy ha te magad folyamatosan aggódsz valamin, míg állapotos vagy, akkor a gyerek ezt átveheti tőled? Láttál már olyan gyereket, aki hasonlít az apukájára, anyukájára, pedig sosem ismerték egymást, vagy a válás óta nem nagyon találkoztak? Feltűnt neked, hogy néha a gyerek még 1-2 évesen is hasonló dolgokat csinál, mint te? Honnan látta? Miért vannak a fenti dolgok? Sok a hasonlóság a szülő és a gyermek között mind viselkedésben, mind jellemvonásokban. A hasonlóság kulcsa pedig a DNS-ben keresendő.

Pontos térképpel rendelkezünk a létezéssel kapcsolatban. Amint valami aggódás, trauma ér minket a terhesség alatt, az rögtön beleíródik a DNSbe és hibajelként ott is marad. Ha valaki a várandós, akkor bármilyen hirtelen ilyedség, ne adj’ isten halál eset történik, akkor ez az érzése bele kerül a gyermek DNS-be, hisz az anyával össze van kötve. Lehet, hogy a félelmek és kételyek az anya fejében vannak, de fizikálisan is megjelennek, és ezeket megkapja a gyermek. Némely trauma látszólag beindítja a szülési mechanizmust is, és ekkor a gyerek kap egy hatalmas fájdalmas élményt az anya ijedségével együtt. És ez meg is marad! Ez már okozhat a gyermek születése utáni viselkedés zavarokat, vagy apró testi elváltozásokat. Ha gyógyszert is szedett az anya, vagy dohányzott, alkoholt fogyasztott, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a gyermeknek lesznek gondjai! Hosszan lehetne sorolni, mik lehetnek a terhesség alatt.

36

Dolgozunk egy 5-6 éves kisfiúval. Ő nagyon aggódik az apa miatt elsősorban. Ha apa elmegy otthonról, akkor hiszti és dühroham kezdődik teljes gőzzel, míg apa haza nem ér. Miért? Amikor anyuka várta ezt a kisfiút, akkor elvesztette édesapját. Hihetetlen érzelmi trauma volt, amit a kisfiú is megkapott az anyukájától. Anyuka elvesztette apukáját, a gyermeken ez kicsapódott. Persze a gyermek honnan is tudhatná, hogy ez váltja ki belőle ezeket a rohamokat, hiszen óvodás éveit tölti épp. Ezen a felkészítőn pontosan azokat a dolgokat vesszük górcső alá, amelyek pánikot és aggódást hozhatnak létre bennetek, még a fogantatás előtt, a terhesség közben. Minden olyan dolgot, ami neked is és a párodnak is pánikra, aggódásra adhat okot, végig nézünk, és addig húzzuk ezen dolgok szálait, amíg azok már nem okozzák nálatok a fenti érzelmi állapotokat. Bővebb tájékoztatás telefonon: KRAUSZ NAGY CSABA Telefon: 0620-851-3642 E-mail : csacsa1980@gmail.com


MENTOR PORTA ÉLIÁS PÉTER

Tréningparadicsom

A gyermekek és leterheltség vagy a stressz sok forrásból fakadhat. Gyakran a stressz miatt is lehet a gyermek fáradt, unott, vagy azért mert nem is olyan dolgokkal foglalkozik, amiket szeret, illetve az előbb említett dolgok mellett számít az is, hogy hogyan hatnak rá az iskolai környezet, a kortárs csoport, illetve a szülő felől érkező elvárások. A kollégáim által kifejlesztett tréning ezeknek a problémáknak a megoldásával foglalkozik. Leggyakoribb probléma, hogy a generációs különbségek miatt nehezen kommunikál a pedagógusokkal vagy a szülőkkel a gyermek. Manapság a kommunikáció elengedhetetlen és fontos, hogy a gyermek milyen módon tud kommunikálni, prezentálni az idősebbek vagy egy csoport előtt, hiszen ez fontos a későbbi tanulmányok, vagy a munkakeresés esetén. Ezekre is felkészít a tréning, persze az is szükséges, hogy a gyermek megértse és belássa, hogyan lehetséges ez másként és alkalmazza is a tanultakat. Mindanynyian tudjuk, hogy az iskola nem minden esetben arra készít fel, vagy nem azokat a képességeket fejleszti, amik a legszükségesebbek a „nagybetűs” életben. Engem sem készített fel gyermekként senki arra, hogy milyen egy felvételi beszélgetés, vagy hogyha fiatalon már munkát keresek, akkor mire kell számítanom. Manapság ez a legfontosabb, hiszen nagyon sok gyerek már a tanulmányai mellett dolgozik is, akár diákmunkát vállal, hogy pénzt keressen, akár gyakorlati helyet kell keresnie a középiskolai vagy a felsőfokú tanulmányaihoz. Ki készíti fel ezekre a helyzetekre, hogy sikeresebb legyen? A problémák okait meg kell találni. Minden komplex képzésünk előtt a kollégáink személyesen elbeszélgetnek a szülőkkel. Mi okozhatja vagy okozza az érdeklődés hiányát, esetleg egy negatív élmény? Szándékosan nem használom a kudarc szót, hiszen a 13 -14 évesek és a középiskolások esetében, főleg pályaválasztás előtt, még rengeteg lehetőség van az ilyen problémák megfejtésére és megoldására.

a stressz

Ezeknek a jelenségeknek az okait keressük meg és megmutatjuk, hogyan lehet tudatosan és eredményesen kommunikálni. Megmutatják a gyermekeknek a tudatos kommunikáció alapjait, rávilágítanak az egyéni erősségekre, ezzel is erősítve az önbizalmukat, az önérvényesítő képességüket. A tréningeken a különböző korcsoportok külön tudnak részt venni. Lehetőség van iskolai osztályfőnöki óra keretén belül megtartani a képzéseket, illetve pár nap alatt tömbösítve szünidei táborként.

Web: www.treningparadicsom.hu /iskolak-reszere/ www.treningparadicsom.hu E-mail: info@treningparadicsom.hu elias.peter@treningparadicsom.hu Telefon: +36 20 968 6400 33 77


MENTOR PORTA HERMANN ÉVA

ColorSoul Tanító, gyógyító

A NEGYVEN AZ ÚJ HARMINC, AZ ÖTVEN AZ ÚJ NEGYVEN hogy az egész világ változik, nőiségünk megélésében is paradigmaváltás megy végbe. Az információs technológia társadalmában minden nagyon gyors. Manapság egy életen belül lehetünk jogászok, később pedig akár táncosnők. Érdekes, hogy bár a karrier lehetőségeinkben már észre vettük ezt a fajta lehetőséget, nőiségünk megélésében és párkapcsolatainkban valahogy még nem látjuk. A harmincas, kora negyvenes korosztályra nagyon jellemző, hogy nehezen tudnak párkapcsolatot kialakítani, illetve ha kialakítani sikerül is, megtartani még nehezebb. Manapság a nők individualizációs folyamata egyértelműen látszik, sokszor sikeresebbek is, mint a férfiak. Amikor pedig harminc fölött – egy már sikeresebb életszakasz után – komoly kapcsolatot kezdenek keresni, azzal a problémával szembesülnek, hogy nem tudják, a jól berendezett, megkonfigurált életükbe hova is fog beleférni az a komoly kapcsolat. Hagyományosan egy párkapcsolat úgy alakul, hogy a fiatal pár megismerkedik, összecsiszolódik, aztán összeköltözik, egybe kel, gyermeket vállal. Életünket viszont egyáltalán nem egy ilyen fajta, hagyományos módon éljük. Nem a korábbi generációktól látott hagyományos rend uralkodik, mégis ezt szeretnénk átemelni a legkevésbé sem hagyományos életvitelünkbe, ez pedig nehezen fér össze. Itt jön el az ideje, hogy újra definiáljuk, hogy

mire is van szükségünk. Mit gondolunk a párkapcsolatról, milyen részben tudjuk beengedni az életünkbe és mennyire hasonlít arra, amit a szüleinktől láttunk. Lehet, hogy teljesen más minták szerint kellene ennek működni, ezt viszont nehezen vesszük észre.

38

Az anyaság időszaka is kitolódik. Lehet, hogy a karrier miatt a nők később kapnak észbe, de az is lehet, hogy nem érzik a késztetést, hogy gyermeket vállaljanak. Lehet, hogy legbelül tudják, hogy ennek el kell jönnie, sokszor társadalmi közeg is nyomást gyakorol. Lehet, hogy félnek is tőle, de ezer féle egyéb probléma lehet. Nehéz egyáltalán definiálni, milyen minta szerint is tudna ez a dolog működni. A hagyományos minta már itt sem követhető, de akkor hogyan tudhatja egy nő megélni az anyaságot? Egyedül? Párkapcsolatban? Házasságban, vagy máshogy? Hogy tudunk lelkileg nyitottak maradni? És mi következik ezután? Az 50 az új 40, vagyis bejött egy olyan új időszak a nők életébe, ami eddig még nem volt. A nő ekkor nagyon szabad, kreatív lesz. Már van tapasztalata, jól ismeri önmagát, van szabadsága, egzisztenciája és szeretné ezt az időszakot a lehető legjobban megélni és kihasználni. A gnosztikus női beavató iskola ezeken az életszakaszokon vezeti át a résztvevőket, hogy megtapasztalhassák, hogy mindenféle körülményektől függetlenül kicsodák ők valójában. Visszatérhetnek azokhoz az alap női minőségekhez, amik az idők folyamán elvesztek, háttérbe szorultak, vagy átalakultak, hogy igazán megélhessék önmagukat. HERMANN ÉVA Facebook: Gnosztikus Női Beavató Iskola Email: info.colorshome@gmail.com Az iskola 2016 szeptember 17-18-án kezdődik, a képzés másfél éves, havi 1 hétvégi rendszerességgel. Az érdeklődők számára tematikát és részletes leírást küldünk, érdeklődni jelentkezni a megadott emar címen lehet. A program az iskola Facebook oldalán is megtalálható.


UP! Cool siklóernyőzés

az UP Hungary Siklóernyős Iskolával

MILYEN A JÓ OKTATÁS? • • • • • • • • • •

Legfontosabb a biztonság és a jó hangulat. Személyre szól, az oktatott tudásszintjéhez igazodik. Mindíg a legújabb technikákat oktat a régi tapasztalatok felhasználásával. Egyéni dicséret, általános hibajavítás. Pozitív visszacsatolás. Érződjön az oktatás szeretete. Magyarul, azaz kerülve az idegen kifejezéseket. A tudásszintnek megfelelő felszerelés. Fokozatosság. Célratörő, megnyugtató, megértő személyiség.

DR. PÁLFI “GOMBÓC” BÉLA GÁBOR PHD Közéleti tevékenység 2009-2013 Magyar Könnyűrepülő Szövetség Elnökségi Tag 2004-2009 Magyar Könnyűrepülő Szövetség Ellenőrző Bizottsági Tag 1996Kettő Sport Egyesület Elnök 1989Kettő Sport Egyesület Siklóernyős Szakosztály Vezetőpilóta 1988-1996 Siklóernyős Szakbizottsági Tag 1979-1981 Szörf Versenybizottsági Tag Kapcsolat UP Hungary Siklóernyős Iskola www.up-sikloernyo.info www.2se.hu, palfi@2se.hu palfi.belagabor@gmail.com mobil:+36/20/7776839 UP kizárólagos magyarországi forgalmazó

Szeretettel várunk mindenkit! 39


MENTOR PORTA GÁL ATTILA

Kineziológus szakértő

Mit tehet, ha nehezen megy a koncentrálás?

A figyelmi periódus életkoronként változik. Míg felnőtt korban ez 35-40 percet is elérhet, addig gyermekkorban (7-11 éves kor) alig 20 perc. Minél fiatalabb a gyermek, annál rövidebb ez a periódus. Ezért nem érdemes egy-egy feladattal túlterhelni a gyermekeket. Amikor túl sok információt kap az elme, akkor nem tud vele mit kezdeni, nem képes azt feldolgozni és úgynevezett információs stressz keletkezik. Az információs stressz is azon stresszforrások közé tartozik, amely blokkolja elménk tárolási és előhívási képességeit. Az információs stressz ráadásul csökkenti a koncentrálási képességünket is és így gátolja a hatékony tanulást. De befolyásolja a figyelmet az is, hogy milyen a gyermek testi és pszichés állapota, életvitelének a rendszeressége, táplálkozása, fáradékonysága. Mostanában egyre sűrűbben tapasztaljuk, hogy a gyermekek fizikailag gyengék.

40

Sokat ülnek egy nap: 8 órát az iskolapadban, majd még otthon is tanulnak 1-2 órát, aztán irány a számítógép. (A Hogyan csökkentsük gyermekünk gépidejét c. írásomat honlapomon olvashatja.) Az ülő tevékenységek pedig gyengítik a test izmait és így a koncentrációs képességük is csökken. Az EDU Kineziológia (EDU-K) nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy amikor túlterheljük elménket, akkor lekapcsol a Fókusz dimenzió, ami az EDU-K-ban a megértésért, figyelemért felel. Ez a figyelmi blokk, aztán magával hozza a másik két dimenzió a Lateralitás (kommunikáció) és Központosítás (szervezés) kiegyensúlyozatlanságát is. A Fókusz dimenzió a test izmaival, inaival kapcsolatban, amik stressz hatására megrövidülnek. A nyújtó gyakorlatok helyreállítják a dimenzió működését és a fókuszálás képessége ismét hozzáférhető lesz számunkra.e

d megsleeptalk.hu oldalon!


MIT TEHET TEHÁT? • A Brain Gym® nyújtógyakorlatai kifejezetten a Fókusz dimenzió működését állítják helyre. Végezhet ilyen nyújtógyakorlatokat tanulás közti szünetekben, vagy akár a tanulás előtt is. • Ne tanuljon a gyermek egy-egy tantárgyat 15 percnél tovább! Ha hosszú a tananyag, akkor bontsa két részre pl. 2x10 perc, vagy 2x15 perc. Ez esetben a két rész között tartson kb. 5 perc szünetet. • Két tantárgy között is tartson egy picit hosszabb, kb. 10 perc szünetet. Ebben a szünetben bármit tehet a gyerek, csak tananyaggal ne foglalkozzon. Jó ha sétál, mozog picit, elvégez pár agyintegrációs gyakorlatot (pl. keresztbe lendítést), iszik egy kis vizet... A szünet segít átállni egyik tantárgyról a másikra. • Lehetőleg minden nap ugyanazon időben tanuljon. A rendszeresség hozzászoktatja az elménket ahhoz, hogy tovább tudjon koncentrálni. • Tanulás előtt, alatt, után végezzen pár képességfejlesztő gyakorlatot. • Igyon elegendő vizet. Ha nincs elég folyadék a szervezetben, akkor a vér besűrűsödik, lelassul az áramlása, kevesebb oxigén jut az agyba, és így romlik a koncentráció. • Szellőztessen ki többször a tanuló helyiségben. A friss oxigén is elengedhetetlen a jó koncentráláshoz.

• Egyen valamit. Az alacsony vércukor szint csökkenti a koncentrációt. A legnagyobb energia felhasználó szervünk, az agyunk. Tanulás előtt jó, ha egy kis gyümölcsöt, zöldséget fogyaszt. Semmiképpen ne egyen sok cukrot és finomított szénhidrátot a gyerek. Valamint kerülendő a teli has is. Épp csak egy keveset... • Mozogjon rendszeresen valami aktívat. A mozgás megmozgatja a vért a szervezetben és segíti az egész test működését. Ez nem csak a koncentrálás szempontjából jó, hanem a betegségek megelőzése végett is. • Ha szükséges, pihenjen egy kicsit tanulás előtt, hogy a figyelme újra “magához térjen”. • Fontos, hogy mennyire érdekes a megtanulandó információ, mennyire képes a gyermek a figyelmét felkelteni és fenntartani. Ha kevésbé, akkor gondolják át, hogy miként lehet játékossá tenni a tananyagot, ami felébreszti a figyelmet. • Az információs túlterheltség kiszűrése végett jó, ha nincs egyéb zavaró inger: látvány, hang (pl. zene), szag. Amikor a gyerek tanul, szóljon minden a tanulásról. Legyenek poszterek, képek, könyvek körülötte, amik az adott tantárgyról szólnak. Arra vezetik a figyelmet, amit fontos megtanulni. Ha a figyelemzavar tartós és a fenti gakorlatok nem segítenek, akkor érdemes szakemberhez fordulni, mivel ez azt jelezheti, hogy az idegrendszer nem megfelelően érett arra, hogy képes legyen a figyelmet koncentrálni.

MIKOR LEHET EZ ÉRDEKES KÉRDÉS: • • • • • • • •

Ha nem tud tartósan figyelni az életkorának megfelelő ideig egy tevékenységre pl.játékra. Könnyen elterelődik a figyelme. Sok hibát vét az iskolai feladatokban. Feladatait nem vagy nagyon nehezen tudja megszervezni pl. önálló tanulás. Gyakran úgy tűnik, hogy nem veszi észre, ha beszélnek hozzá. Nem fejezi be, amit elkezdett. Gyakran elveszít dolgokat: kulcscsomó, ceruzák, füzetek… Gyakran elfelejt dolgokat.

Idegrendszeri érettség felméréséről, képességfejlesztő szolgáltatásainkról honlapomon olvashat.

GÁL ATTILA Kineziológus szakértő Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadó® galattila@egyensulyert.com www.egyensulyert.hu 41


MENTOR PORTA DR. HANZÓ GABRIELLA jogász

MEDIÁCIÓ

AZ EGYEZSÉGTEREMTÉS

művészete

„A konfliktus emberek vagy emberek csoportjai közötti versengés egy formája. Akkor lép fel, ha két vagy több személy verseng olyan célokért vagy korlátozott javakért, amelyek ténylegesen, vagy az ő észlelésük szerint nem érhetők el mindannyiuk számára.”

Boulding, 1962

konfliktus a mindennapi életünk velejárója, melynek a kezelésére, és megoldására számos eszköz szolgál. A konfliktus jellemzője az, hogy az abban érintettek szeretnének változtatni, szeretnék a rossz élethelyzetüket jobbá tenni. Ezen vitás helyzetek megoldására számos megoldás áll a rendelkezésünkre. A legtöbb ember sajnos inkább elkerüli a konfliktust, távol tartja magát tőle. A mediációs eljárás során azonban lehetővé válik a konfliktus olyan megoldása, mely során egy harmadik, egy külső személy segíti a feleket a probléma megoldásában. A mediáció egy olyan alternatív konfliktuskezelési módszer, melynek során egy független harmadik személy, a mediátor segít abban a feleknek, hogy kidolgozzák a mindenki által elfogadott megoldást. A mediáció idő-, és költségtakarékos megoldás, melynek során a mediátor irányítja a kommunikációt, a megbeszélés folyamatát tartja kézben, de nem ő oldja meg a konfliktust, és nem is javasol megoldásokat.

42

A mediáció során a felek önkéntesen vesznek részt, és megállapodás is csak akkor jön létre, ha a felek el tudják fogadni. A mediáció folyamata bizalmas, az ott elhangzottakról sem a felek, sem a mediátor nem beszélhetnek, legfontosabb célja, hogy a mediáció eszközeinek a segítségével egy olyan bizalommal teli légkör alakuljon ki, amiben a felek érdekeire, szükségleteire helyeződik a hangsúly. A mediáció egy jövőorientált konfliktuskezelési módszer, ami megoldást keres a felek közötti konfliktusra, mely során az érdekeket, és a szükségleteket megfogalmazzuk, és azokat megértjük, és elfogadjuk. A Harvardi Egyetem elnökének, Derek C. Bok szavaival élve: „megjósolom, hogy a következő generáció legnagyobb társadalmi lehetősége abban rejlik, hogy az emberi hajlamot az együttműködés és a megegyezés irányába tudjuk terelni a versengés és a rivalizálás helyett. Ez lehet napjaink legkreatívabb társadalmi tapasztalata”.

„Te jó ég! Örülök, hogy inkább így rendeztük a konfliktust, a háború drágább lett volna!”


MENTOR PORTA KÖZVETÍTÉS, INFORMÁCIÓ, ÚTMUTATÁS, TRÉNING dr. Berki Erzsébet Németh Márta Dura Mirjam • • • • •

Változtatásra lenne szüksége, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Döntenie kellene, de hiányzik néhány információ? Konfliktusba került valakivel, de nem tudja, hogyan oldja meg? Nap, mint nap problémák elé kerül, de ezek megoldásához nem kap elég támogatást? Tanulni szeretne, hogy azt csinálhassa, amit szeret?

Forduljon hozzánk! A KiÚT szakértői csoport támogatja azokat, akik megoldásokat keresnek, tovább akarnak lépni, akik akár a saját életükben, akár szervezetük, munkahe-lyük működésében szeretnének pozitív változásokat elérni.

Munkatársaink rendelkezésükre állnak • tréningek szervezésével • alternatív konfliktuskezeléssel • mediációval • coaching biztosításával • tanácsadással • képzések szervezésével. Keressen minket, lépjünk együtt előre! Web: kiut.eu E-mail: info@kiut.eu Telefon: 30-854-0949 Postacím: 1068 Budapest, Benczúr u. 45. Út sokféle van, nem mindegy, melyiket választjuk.

43


MENTOR PORTA KRISZTIN FRUZSINA

Ésszerész (tréner, független kutató)

D

A

CSALÁ

S

nyuci szeme fénye...

KÉP

Életem értelme…

Érted tettem mindent…

Én tudom, mi a jó neked… Mert az anyád vagyok… Minden bizonnyal van arról elképzelésünk, hogy milyen lehet egy ideális család. Anyai, apai karakterekről, szerepekről, a családi idillről… Lehet, hogy még láttunk is ilyen családokat. Minden tökéletesnek tűnt. Azt kívántuk, bár a mi családunk is ilyen lenne. De vajon milyen egy ilyen család

44

belülről?


MENTOR PORTA

Sok családot az anya tart össze. Mindent megtesznek, ami tőlük telik, sőt még valamivel többet is. Háttérbe szorítják magukat, már-már mártírként dolgoznak párjuk, a gyermekük érdekében, mindeközben magukra semmi idejük nem marad. Hősként nézünk fel ezekre az anyákra, hiszen maga a csoda, amit véghez visznek. A gyermek születésétől kezdve a mindennapi küzdelmeken át a felgyorsult, modern világ szinte minden kihívását sikerrel veszik. Erőnek erejével összetartanak egy olyan képet, ami a hagyományos, boldog család ideának megfelel. Követnek egy olyan mintát, amit a szüleiktől láttak, amiről meg vannak győződve, hogy az egyetlen helyes út. Ha mindez igaz és ez a helyes működés, akkor vajon miért esik szét annyi család? Legbelül bizonyára érzik, hogy valami nincs rendben. Sokszor az eseményekre úgy kell az egész családot rávenni és önfeledt szórakozás helyett mindenki kínosan feszeng. Egymás társaságában kényelmetlenül érzik magukat. Úgy tűnik, a boldog család képe pusztán egy elvárás, egy feladat, aminek meg kell felelni. Mi lehet a hiányzó elem, ami különbséget tesz a látszat és egy valóban boldog család között? Mi lehet az a minta, ami alapján ma egy család ideálisan működik?

És ki az, aki ezt meghatározza?

+36 70 670 2606 www.stabilponttechnologia.hu 45


KULTÚR PORTA

2016 NYARÁN ÚJRA DÜBÖRÖG AZ IBBC (International Bboy Camp), azaz a Nemzetközi Breaktánc Fesztivál Augusztus 13-14-én egész hétvégén izzani fog a színpad és a part a siófoki Plázson a páratlan mozgáskultúrával és szabadsággal rendelkező breaktáncosok jóvoltából, akik számos ország képviseletében mérik össze tudásuk. A látvány és a vele együtt élő zene hibátlan választás a különleges programokat kedvelők számára.

Várunk mindenkit a Plázson! Info: 06 70 327 8722, Tóth Zoltán / Sagi


Kövessen minket

a Facebookon is! https://www.facebook.com/ezoporta

HIRDESSEN ÖN IS MAGAZINUNKBAN!

ÉRJEN EL ÚJ CÉLCSOPORTOKAT! Kérjen egyedi árajánlatot! Megtisztelő érdeklődését köszönjük!

Kapcsolat: Vass Veronika, verocs.vass@gmail.com Varga Attila, vargaattila.ezoporta@gmail.com 47


Mit szรณlnรกl egy sajรกt

ZAFร R WEBSHOPHOZ? 48


Mi szeretjük a Zafír termékeket, ezért is gyártjuk őket. Reméljük, hogy Te is szereted, ezért tartod kezedben a magazint. Ebben eddig egyetértünk. Most viszont egy rendkívüli lehetőséget kínálunk a leglelkesebb fogyasztóinknak. Ilyen még nem volt.

Mit szólnál, ha Te is részesülhetnél a Zafír sikeréből? Nem is akárhogyan! Mit szólnál, ha sok-sok informatikai macera nélkül, szinte azonnal lehetne egy saját Zafír webshopod, ahol minden megrendelésből jutalékot kapsz, de nem kell törődnöd a raktározással és a szállítással sem. Jól hangzik? Még csak most a java! Hamarosan nyílik a lehetőség, hogy saját webshopod legyen, tele Zafír termékkel, amihez mi adjuk: • a fejlesztést és a kész webshopot, • a termékeket és a raktározást, • a szállítást, • a számlázást és • a jutalékodat. Neked mindössze annyi a dolgod, hogy népszerűsítsd a vadonatúj, saját webshopod és a termékeket, majd részesülj minden vásárlás után a jutalékból.

Érdekel?

Lépj velünk kapcsolatba most az info@zafirnet.hu email-címen és elsők közt értesülhetsz a részletekről. Várjuk a leveledet! Adj magadnak lehetőséget a sikerre! Tőlünk zöld utat kapsz!

49


PROGRAMOK DÁTUM SZERINT JÚLIUS 1., 19.00

Áss Mélyebbre Tanfolyam

BLEGA RENDEZVÉNYSZERVEZÉS Bleier Gábor E-mail: info@blega.hu Tel: 70/778 9401 Web: www.blega.hu

JÚLIUS 3.

Kaméleon Q Jazz és Blues Történeti Koncert A Széchenyi Kertvendéglőben Vojnits Attila - Szájharmonika, furulya Vincze Pál - Keyboards Sallai Jenő - Basszus Horváth Péter - Dob Uracs Kriszta – Ének Július 01-02. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA

a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS ThetaHealing©

50

SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA

a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS ThetaHealing© Ritmus Tanfolyam JÚLIUS 5. NEMZETKÖZI METAFIZIKAI AKADÉMIA Gunics Zsuzsanna E-mail.: gyakorlatistudio@gmail.com Web: www.metafizika.com

Tibeti kristálygyógyász tanfolyam - Indiából, tibetiektől eredeti tematikával A létszám limitált, ezért a programokra, képzésekre

bejelentkezés szükséges: gyakorlatistudio@gmail.com JÚLIUS 5. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA

a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS Válj Egészségessé Testileg, Lelkileg, Szellemileg Tréning II. (A szerelemről és a pénzről szóló program, ami a húgyhólyaggal, nemi szervekkel, derékkal és a csípővel kapcsolatos problémákra utalnak az életünkben.) JÚLIUS 9-10. LÉTEZÉS ÖRÖME KÖZPONT TEREMTŐ TUDAT EGYESÜLET Budapest, Lövőház u. 29. I/3. Tel: 20/447-2318 Web: www.teremtotudat.hu Mátrix tanfolyam


Szelíd blokkoldás gyengéd érintésekkel

Metamorf masszázs tanfolyamok

2016. július 31., illetve augusztus 14. Honlap: teremtotudat.hu, E-mail: kkati@teremtotudat.hu, Tel: 06 70/630-2527

JÚLIUS 9-10. NEMZETKÖZI METAFIZIKAI AKADÉMIA Gunics Zsuzsanna E-mail.: gyakorlatistudio@gmail.com Web: www.metafizika.com Reinkarnációs hipnózis tanfolyam 1. hétvége A létszám limitált, ezért a programokra, képzésekre bejelentkezés szükséges: gyakorlatistudio@gmail.com JÚLIUS 09-10. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS ThetaHealing© Teremtés és Bőség Tanfolyam JÚLIUS 11. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA

a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS Díjmentes Online Tanfolyam JÚLIUS 12. NEMZETKÖZI METAFIZIKAI AKADÉMIA Gunics Zsuzsanna E-mail.: gyakorlatistudio@gmail.com Web: www.metafizika.com Tibeti kristálygyógyász tanfolyam - Indiából, tibetiektől eredeti tematikával A létszám limitált, ezért a programokra, képzésekre bejelentkezés szükséges: gyakorlatistudio@gmail.com JÚLIUS 12., 14:00-TÓL 16:00-IG SCHIESS PÉTER Alternatív masszázsés mozgásterapeuta Rendelő: 1039 Budapest, Juhász Gyula utca 11.

Mobil: 06 30 377-0592 Ingyenes állapotfelmérés: - Személyes konzultáció 30 percben a panaszokról és a problémákról. - Miképpen tudok segíteni a shiatsuval. - Merre induljunk el. Nyílt nap a rendelőben. Kizárólag azoknak, akik valóban nyitottak és változtatni szeretnének. Fontos a bejelentkezés, a helyiség szűkössége miatt: 06 30 377-0592 JÚLIUS 13. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS Díjmentes Online Tanfolyam JÚLIUS 15. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense

51


PROGRAMOK DÁTUM SZERINT További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS Díjmentes Online Tanfolyam JÚLIUS 17., 13:00-20:00 TECHNOLÓGIA AZ ÉLETRE www.stabilponttechnologia.hu info@technologiaazeletre.hu ’Az autizmus megfejtése’ konferencia PODMANICZKY VIGYÁZÓ KASTÉLY, XVII. kerület, Pesti út 115. JÚLIUS 22-24. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA

a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS ThetaHealing© Alaptanfolyam - Kezdő lépések

JÚLIUS 23. GÁL ATTILA Email: galattila@egyensulyert. hu, galattila@me.com Honlap: www.egyensulyert.hu, www.kepessegfejlesztointezet.hu Tel.: +36209264010 Egyensúlyért Oktatási és stresszoldó Bt. www.egyensulyert.hu Lelki kulcsok a mentális képekben Nem működik a vizualizálás? Lehet, hogy a képi lelki vírusok az okai ennek! Egészségügyi és természetgyógyász szakdolgozóknak minősített továbbképzés. JÚLIUS 27. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA

a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS Vágyaim Beteljesülése Program JÚLIUS 29., 14:00-TÓL 16:00-IG SCHIESS PÉTER Alternatív masszázsés mozgásterapeuta

52

Rendelő: 1039 Budapest, Juhász Gyula utca 11. Mobil: 06 30 377-0592 Ingyenes állapotfelmérés: - Személyes konzultáció 30 percben a panaszokról és a problémákról. - Miképpen tudok segíteni a shiatsuval. - Merre induljunk el. Nyílt nap a rendelőben. Kizárólag azoknak, akik valóban nyitottak és változtatni szeretnének. Fontos a bejelentkezés, a helyiség szűkössége miatt: 06 30 377-0592 JÚLIUS 29-31. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA

a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS ThetaHealing© Alaptanfolyam JÚLIUS 30. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense


További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS

További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS

E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS

Válj Egészségessé Testileg, Lelkileg, Szellemileg Tréning II. (A szerelemről és a pénzről szóló program, ami a húgyhólyaggal, nemi szervekkel, derékkal és a csípővel kapcsolatos problémákra utalnak az életünkben.)

Válj Egészségessé Testileg, Szellemileg, Lelkileg program

AUGUSZTUS 14.

JÚLIUS 31. LÉTEZÉS ÖRÖME KÖZPONT TEREMTŐ TUDAT EGYESÜLET Budapest, Lövőház u. 29. I/3. Tel: 20/447-2318 Web: www.teremtotudat.hu

AUGUSZTUS 11., 16:00-TÓL 18:00-IG SCHIESS PÉTER Alternatív masszázsés mozgásterapeuta Rendelő: 1039 Budapest, Juhász Gyula utca 11. Mobil: 06 30 377-0592

LÉTEZÉS ÖRÖME KÖZPONT TEREMTŐ TUDAT EGYESÜLET Budapest, Lövőház u. 29. I/3. Tel: 20/447-2318 Web: www.teremtotudat.hu

Ingyenes állapotfelmérés: - Személyes konzultáció 30 percben a panaszokról és a problémákról. - Miképpen tudok segíteni a shiatsuval. - Merre induljunk el. Nyílt nap a rendelőben. Kizárólag azoknak, akik valóban nyitottak és változtatni szeretnének. Fontos a bejelentkezés, a helyiség szűkössége miatt: 06 30 377-0592

Mátrix tanfolyam

AUGUSZTUS 12-13.

AUGUSZTUS 09.

SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA

Metamorf masszázs tanfolyam AUGUSZTUS 6-7.

SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense

a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527

ThetaHealing© Haladó Tanfolyam

LÉTEZÉS ÖRÖME KÖZPONT TEREMTŐ TUDAT EGYESÜLET Budapest, Lövőház u. 29. I/3. Tel: 20/447-2318 Web: www.teremtotudat.hu Metamorf masszázs tanfolyam AUGUSZTUS 16-17. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS ThetaHealing© Áss Mélyebbre Tanfolyam AUGUSZTUS 22., 14:00-TÓL 18:00-IG SCHIESS PÉTER Alternatív masszázsés mozgásterapeuta Rendelő: 1039 Budapest, Juhász Gyula utca 11. Mobil: 06 30 377-0592

53


PROGRAMOK DÁTUM SZERINT Ingyenes állapotfelmérés: - Személyes konzultáció 30 percben a panaszokról és a problémákról. - Miképpen tudok segíteni a shiatsuval. - Merre induljunk el. Nyílt nap a rendelőben. Kizárólag azoknak, akik valóban nyitottak és változtatni szeretnének. Fontos a bejelentkezés, a helyiség szűkössége miatt: 06 30 377-0592 AUGUSZTUS 27. SZALAINÉ BLAZSEK MÓNIKA a ThetaHealing© Technika Okleveles Instruktora és Konzulense További információ, bejelentkezés: Tel.: + 36 20 3647 527 E-mail: info@gondolatvaltas.hu Web: www.gondolatvaltas.hu Facebook: GondolatVÁLTÁS ThetaHealing© Ritmus Tanfolyam AUGUSZTUS 27-28. DR. KÉZDI ANDREA SPIRITFLOW © spiritflow@lelekmagazin.hu Web: www.spiritflow.hu TITKOK KÖNYVE: TAROT (NAGY ARKÁNUM TANFOLYAM)

54

A tanfolyam érdekessége, hogy nem csak a kártyavetéssel ismerteti meg a résztvevőket, hanem a titkos beavatási út segítségével a tarot kártyák új értelmezését is megmutatja és feltárja a párhuzamos jövők lehetőségeit. Jelentkezzen vagy a részletekért írjon az info@lelekmagazin.hu címre. SZEPTEMBER 2., 19:00 KERESZTY ANDRÁS www.atudatossagiskolaja.hu Bemutató óra: Jelentkezz őszi, hétvégi kurzusainkra! Bőségteremtő Kurzus, Tehetség és Hivatás Kurzus, Párkapcsolati Kurzus, Tantra és Szerelem Kurzus, Tudatos Gyereknevelés Kurzus SZEPTEMBER 04. GÁL ATTILA Email: galattila@egyensulyert. hu, galattila@me.com Honlap: www.egyensulyert.hu, www.kepessegfejlesztointezet.hu Tel.: +36209264010 Egyensúlyért Oktatási és stresszoldó Bt. www.egyensulyert.hu Lelki kulcsok a gyógyításban Nem igaz többé, amit a pozitív gondolkodás ígér! Nem minden pozitív gondolat pozitív? Természetgyógyász szakdolgozóknak minősített továbbképzés.

SZEPTEMBER 08., 19:00 KERESZTY ANDRÁS www.atudatossagiskolaja.hu Bemutató óra: Jelentkezz őszi, hétvégi kurzusainkra! Bőségteremtő Kurzus, Tehetség és Hivatás Kurzus, Párkapcsolati Kurzus, Tantra és Szerelem Kurzus, Tudatos Gyereknevelés Kurzus SZEPTEMBER 10. GÁL ATTILA Email: galattila@egyensulyert. hu, galattila@me.com Honlap: www.egyensulyert.hu, www.kepessegfejlesztointezet.hu Tel.: +36209264010 Egyensúlyért Oktatási és stresszoldó Bt. www.egyensulyert.hu Hogyan legyek motivált? Gyakorlatorientált workshop a motiváció kiépítésére. SZEPTEMBER 10-11. DR. KÉZDI ANDREA SPIRITFLOW © spiritflow@lelekmagazin.hu Web: www.spiritflow.hu TITKOK KÖNYVE: TAROT (II. rész KIS ARKÁNUM TANFOLYAM)


A kis arkánumok olyanok, mint a „pletykalapok”, mindenről tájékoztatnak bennünket. Az életünk különböző területeire vezetnek – érzelmekre, energiára, gondolkodásra, az anyagi dolgokra – minket és részletesen beszámolnak életünk ezen területeiről. Jelentkezzen vagy a részletekért írjon az info@lelekmagazin.hu címre. SZEPTEMBER 15., 19:00 KERESZTY ANDRÁS www.atudatossagiskolaja.hu Bemutató óra: Jelentkezz őszi, hétvégi kurzusainkra! Bőségteremtő Kurzus, Tehetség és Hivatás Kurzus, Párkapcsolati Kurzus, Tantra és Szerelem Kurzus, Tudatos Gyereknevelés Kurzus SZEPTEMBER 20. KERESZTY ANDRÁS www.atudatossagiskolaja.hu Első tanítási nap: Jelentkezz őszi, hétvégi kurzusainkra! Bőségteremtő Kurzus, Tehetség és Hivatás Kurzus, Párkapcso-

lati Kurzus, Tantra és Szerelem Kurzus, Tudatos Gyereknevelés Kurzus SZEPTEMBER 24-25. DR. KÉZDI ANDREA SPIRITFLOW © spiritflow@lelekmagazin.hu Web: www.spiritflow.hu ÉLETÜNK KÓDJAI NUMEROLÓGIA TANFOLYAM Dr. Kézdi Andrea oktatóval a résztvevők megtudhatják, hogy a születésükkor kapott „kódok”, azaz a nevük, születési évük, hónapjuk és napjuk hogyan befolyásolják az életüket. Jelentkezzen vagy a részletekért írjon az info@lelekmagazin.hu címre.

Energetikai családfa felállításának módját is elsajátíthatod a SPIRIT FLOW® - egy új önismereti és életvezetési módszer - segítségével. Részletek: www.spiritflow.hu NOVEMBER 5-6. DR. KÉZDI ANDREA SPIRITFLOW © spiritflow@lelekmagazin.hu Web: www.spiritflow.hu SPIRIT FLOW – LÉLEKÁRAMLÁS RENDSZERE II. MODUL HALADÓ TANFOLYAM Részletek: www.spiritflow.hu

OKTÓBER 8-9. DR. KÉZDI ANDREA SPIRITFLOW © spiritflow@lelekmagazin.hu Web: www.spiritflow.hu SPIRIT FLOW - LÉLEKÁRAMLÁS RENDSZERE ALAPTANFOLYAM

55


LELŐ HELYEK

Létezés Öröme Központ II. Lövőház u. 29. I/3.

Peure Beuty Szépségszalon, XV. Nyári Pál u.1/b.

Word Sun Herbária XVII. Pesti úti Tesco

Éden Központ XVII. Szigetcsép u. 95.

Hétholdház II. Lövőház u. 24.

Életerő Centrum-Újlaki Üzletház III. Bécsi út 34-36.

Jókai Biocentrum IV. Árpád u. 77. Bio ABC V. Múzeum krt. 19.

Luan Lélek-Forma Stúdió V. Bajcsy-Zsilinszky út 62.

Napos Oldal Biobolt VI. Jókai u. 7-8.

MagNet Közösségi Ház VI. Andrássy út 98.

Omyno Központ VI. Eötvös u. 35., 4. emelet 4. ajtó Babi néni gyógyfüvei VII. Dob u. 47.

Cada hangszerbolt VIII. Rákóczi tér 11. The Siddhah VIII. József krt. 11. I/1.

Sugár Üzletközpont – Herbária X. Sugár áruház

Az élet virága Biobolt XI. Andor u.25/b Bio Egészség XI. Bartók Béla út 85.

Borháló, Bp. XI. Bercsényi u.26. Egészségkultúra Centrum XI. Bercsényi u. 20.

Eleven Center Nativ Biobolt XI. Rétköz u. 7.

Fitotéka Biobolt XI. Kosztolányi Dezső tér 11.

Makrobiotika Központ XI. Bartók Béla u. 134.

Nap-ra Biobolt XI. Szabolcska M. u. 5.

Gyógynövény és Biobolt XI. Etele út 32/C

Pamutti Biotextilek XI. Kanizsai u. 1.

iTEE Café XI. Villányi út 12.

Natívbio Natúrabolt XI. Rétköz u. 7. I.em. Oázis Gyógynövény Drogéria Kft. XI. Kosztolányi Dezső tér 11.

Phyto Kert XI. Szabolcska M. u.3. Six Deuce, Bp. XI. Bercsényi u.26. Borháló, Bp. XI. Bercsényi u.26.

TEMI Fővárosi Műv. Ház XI. Fehérvári út 47.

Bio Egészség XIII. Szent István körút 18.

Campona – Herbária XXII. Campona földszint Word Sun Herbária XXIII. Soroksári Auchan, Bevásárló u. 2. Salusbio Kaposvár, Damjanich u. 4. Bab-Lencse Reformbolt Tolna, Árpád u. 9. Neera Biobolt Pécs, Irgalmasok u. 20. Biocentrum Mohács, Dózsa Gy. u. 16.

Rózsás Biobolt Siófok, Fő u. 47-53.

Kamilla Gyógynövény Dombóvár , Hunyadi tér 27. Mentha Fitotéka Komárom, Jedlik Á. u. 12.

Herbária Esztergom Esztergom, Mátyás király út.30. /Tesco/

Ezerjófű Gyógynövény Szaküzlet Körmend, Rákóczi u. 42.

Fitotéka Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 5.

Virágsarok Fót, Németh Kálmán út 5. Éva Fitotéka Veszprém, Kereszt u. 9. Ikvahíd Sopron, Híd u. 21. Ezerjófű Gyógynövénybolt Tatabánya, Dózsakert u. 59.

Domus Biobolt Szombathely, Szűrcsapó u. 23.

Bio Csemege Alföld Áruház Kecskemét, Deák Ferenc tér 6.

Biocity Szeged, Püspök u. 11/a. Fűszertár Gyógynövény szaküzlet Szeged, Gogol u. 1. Natúra Biobolt Kiskunfélegyháza, Zrínyi u. 6. Drogéria Sarkad, Kossuth u. 3. Makk egészség - Biobolt Kalocsa, Szent István út 53.

Halas Herba Gyógynövény és Biobolt Kiskunhalas, Semmelweis tér 28.

Naturpont Biobolt XII. MOM Park, Dolgos utca 2/2. Angyalvár XIII. Pannónia u. 9. fszt. 1.

Word Sun Herbária XIX. M5 Tesco, Mártírok útja 281. Gyöngyház Meditációs Központ XX. Vörösmarty u. 8.

Greenland Biobolt XIII. Pannónia u. 21.

Hajszalon XIII. Pannónia u. 17.

Herbária szaküzlet Kecskemét, Talfája tanya 1. (Tesco) Sil Coop Gyógynövény Kecskemét, Izsáki u. 2. Borostyán Gyógynövény Békéscsaba, Andrássy u. 49. Teaház Szentes, Kossuth u. 8. Kamilla Egészségbolt Szentes, Ady Endre u. 9. Bio- Trend Reform élelmiszer üzlet Makó, Deák Ferenc u. 29. Drogéria Gyógynövény üzlet Kistelek, Kossuth u. 13.

Elixír könyvesbolt XIII. Váci út 78/b

Mediline XIII. Csizma u. 4.

Bio Egészség XV. Pólus Center

Gyógynövény szaküzlet Szolnok, Batthyány u. 6.

Herbária szaküzlet Csongrád, Kossuth tér 4. Herbária szaküzlet Szeged, Rókusi krt. (Tesco)

Bijó Bolt Rákospalota XV. Fő út 29.

Gyógynövény szaküzlet Szeged, Dorozsmai út 191.

Nőiesség Szivárványa XIII. Jászai Mari tér

Biofitt Egészségtár Szeged, Mars tér 1-3.

Nati Virág-ajándék, XVI. Rákosi út 210.

56

Árkád herbáira Szeged, Londoni krt 3.Növekedés. Számodra mit jelent?