Page 1


2


PONUDBE MESECA

3


4 namigi za dobro počutje! Zdi se nam, da živimo vsako leto hitreje in bolj zapleteno. Kar naenkrat se zavemo, da imamo vedno manj prostega casa, ki bi ga namenili sebi, svojim bližnjim. Vzemite si čas zase, privoščite si skodelico toplega čaja, poslušajte najljubšo glasbo, naredite si načrt kaj boste v prihodnosti postorili dobrega zase in vašo družino. V tej izdaji smo vam pripravili kar nekaj namigov, kako ponovno napolniti svoje baterije.

1

SPROSTITE SE V SAVNI Obisk savne prinaša sprostitev in dobro počutje. Pregrevanje telesa povzroča znojenje in odstranjevanje škodljivih in nekoristnih produktov iz telesa. Je najboljši način za čiščenje znojnic, izločanje pota in obnavljanja ter čiščenja kože, ki bo po obisku savne nežna, gladka in napeta. Toplota pospeši obtok v telesu, kar blagodejno vpliva na sprostitev napetosti v mišicah.

Kje se boste greli to zimo?

Turška savna je ena od najstarejših oblik sproščanja in čiščenja telesa. Redno savnanje (tako poleti kot pozimi) ima zelo dober učinek na zdravje. Toplota sprosti telo, odpre kožne pore in s tem pripomore k večji cirkulaciji krvi in naravnemu čiščenju kože, ki postane nežna in gladka. Aromaterapija in kromoterapija še dodatno sproščata vaše telo. Če razmišljate o tem da bi imeli turško savno doma, je praktična rešitev tudi, da vašemu tušu dodate funkcijo turške savne. Temperatura v turški savani ni tako visoka. Giblje se med 45 in 55 stopinjami Celzija. Visoka pa je relativna vlažnost, saj je od 80 do 100 %. Toplota sprosti telo, odpre kožne pore in s tem pripomore k naravnemu čiščenju.


2 OGREJTE SE S KAMINOM

TEMA MESECA / 4 NAMIGI ZA DOBRO POČUTJE

5

Vaš čas je vaše življenje. Vzemite si ga in preživite čas zase popolno! Z odločitvijo o nakupu kamina, boste v dom prinesli domačnost in toplino, ki je še kako dobrodošla v dolgih zimskih večerih. S pogledom na goreč plamen, pa se bodo v vaših mislih prebudili še tako skriti spomini in dogodki. Da združite prijetno s koristnim pa lahko te trenutke preživite tudi skupaj z družino.

Cenejše in okolju prijaznejše MAMMUTTI STONE FINSKI SALOVEC Kamini so iz naravnega kamna. Finski salovec je zaradi svoje sestave in gostote izredno primeren za izdelavo kaminov in kurišč, omogoča 3-4 krat večjo akumulacijo toplote in 2-3 krat večjo odpornost na temperaturo kot vsi nam znani materiali, ki se uporabljajo za izdelavo kaminov in peči. GOLDEN FIRE - ZLATI OGEN Nunnauuni kamini sproščajo enakomerno toploto na okolju prijazen način! Zaradi Nunnauunijeve patentirane metode izgorevanja z visoko temperaturo do 1200°C se nevarni plini in saje razgradijo, prav tako ne ostane nič neizgorenega lesa, dimnik pa ne izloča sajastega dima in ostaja zdrav in čist zaradi odsotnosti saj in vlage(kondenza) 1. Primarni dovod zraka je speljan pod les, omogoča razgradnjo škodljivih plinov in saj, skozi majhne luknje v rešetki, za hitro in ter večje in hitrejše pridobivanje toplote močno gorenje. Gorenje je konstantno 3. Med konstantnim dovajanjem Na in omogoča enakomerno primarnega in sekundarnega zraka voljo preko izgorevanje lesa 2. Sekundarni pa njegov domiselno speljani 60 različnih dovod zraka pa je speljan pod tok obenem tudi hladi strukturo modelov iz rešetko okoli izgorevanja lesa, kjer rešetke treh grelnih se zrak predogreje in se nato ogret PRIJAZEN OKOLJU - Nos vam potrdi zmeša z plameni nad gorenjem lesa kategorij. izsledke raziskav! in zviša temperaturo izgorevanja plinov na 800 – 1200°C , ter tako V Nunnauuni kaminih je izgorevanje

čisto, zahvaljujoč zlatemu ognju, kadar so emisije minimalne, uporaba goriv iz obnovljivih virov ne zmanjšuje kvalitete našega zraka, ampak omogoča lažje življenje mnogim astmatikom in ljudem z alergijami. Z Nunnauuni kamini, prav tako varčujemo, pa naj bodo dodatni ali edini vir ogrevanja. Izrabljajte energijo na kar se da udoben in varčen način, pri tem pa ohranjajte naravo in gozdove čiste in zdrave.

Dimniki in kamini Klemenc

Smo zastopnik in montažer za POSEBNA podjetje Schiedel. Pred časom AKCIJA DO smo ponudbo RAZPRODAJE dimnikov ZALOGE Schiedel razširili s ponudbo kaminskih vložkov, monoblokov, štedilnikov in prostostoječih kaminskih peči priznanih evropskih proizvajalcev (Nordica, Ruegg, Piazzetta…). Pri nas na enem mestu dobite torej vse. Po potrebi vam saniramo dimnik, ali postavimo novega. Nato vam dostavimo kamin ter ga priklopimo na dimnik. V kolikor je potrebno, izvedemo razpih toplega zraka in na željo stranke kamin tudi obzidamo.


6

TEMA MESECA / 4 NAMIGI ZA DOBRO POČUTJE

Ogrevanje prostorov s pecmi na trda goriva

Kako zmanjšati izdatke za energijo za ogrevanje, ne glede ali gre za kurilno olje, zemeljski plin, električno energijo…? Med načini zmanjšanja stroškov je vsekakor postavitev lončene peči ali kombinirane toplozračne peči ali morda kakšne druge različice peči na trda goriva (drva), kot so krušna (kmečka) peč, zidani štedilnik, toplozračni kamin… Za zmanjšanje stroškov ogrevanja s postavitvijo peči na drva so najbolj primerne peči, ki imajo možnost akumulacije toplote. To so predvsem lončene peči ali pa kombinirane toplozračne peči. Lončena peč je ogrevalna naprava z veliko akumulacijsko sposobnostjo in z okoli 80- ali več odstotnimi izkoristki. Praviloma je izdelana iz pečarskega šamotnega materiala v notranjosti in pečnic na obodu peči. Nešteto oblik in barvnih kombinacij omogoča prilagoditev vsakemu okusu. Izdelujejo se po sistemu dvojne zidave z ločeno notranjostjo od plašča, kar zagotavlja enakomernejše segrevanje ogrevalne površine in preprečitev večjih dilatacijskih razpok. Kombinirane - toplozračne peči so ogrevalne naprave, sestavljene iz litoželeznega ali jeklenega kurišča, obloge iz materiala, primernega za akumulacijo toplote ter dodatka masivnega dela peči, ki ima funkcijo akumulacije toplote kot lončena peč. Ta tip peči ogreva prostor na dva načina in sicer z naravnim (ali prisilnim) kroženjem zraka ali preko ogrevalne površine neposredne obloge v trajanju okoli štiri ure ter iz dodatnega masivnega dela do 12 ur. Uporaba takih peči je praktično možna v vseh fazah kurilne sezone, to je jeseni, pozimi in spomladi.

Čudežni kamin

Kjer je dim je tudi ogenj, že od pravi slovenski pregovor. Kjer pa je ogenj, pa ni nujno, da je tudi dim pravijo v podjetju PTS VAUDA, ki vam toploto domačega ognjišča pričarajo s kamini WUNDER - brez dima, plinov, vonjav in pepela. Gre za t.i. čudežni kamin, v katerem ne kurite z lesom, za varljivo realnim videzom polen se namreč skrivajo 3 pločevinke z gorivom. Velikost plamenov si nastavite sami, izberete tudi čas gorenja. V toploti iz kamina lahko uživate kjerkoli, saj je mogoče kamin premikati kamorkoli, ker ne potrebuje dimnika, prav tako pa ni pojava dima, plinov, vonjav in pepela. Glede na notranjost bivalnega prostora lahko izbirate med klasičnimi, sodobnimi, kovinskimi, kamnitimi in lesenimi kamini.

200 € dalje


TEMA MESECA / 4 NAMIGI ZA DOBRO POČUTJE

7

Kamini, štedilniki in nerjaveči dimniki Karodi Družinsko podjetje se s kovinsko dejavnostjo ukvarja že več kot 30 let. Proizvajamo enoslojne in troslojne dimnike. Enoslojni dimniki so bolj primerni za sanacije starih dimnikov, za kurjenje s trdimi, tekočimi in plinastimi gorivi ter za nizkotemperaturne kondenzacijske kotle s potrebnim vlekom dimnika. Montaža je dokaj hitra in enostavna, saj togost in stabilnost konstrukcije notranjega dela dimnika dosežemo brez posebnega orodja to je varjenja ali vrtanja cevi s fiksnim oblikovnim spojem elementov, privarjenih na dimniške cevi in ostale elemente. Za pravilno, enostavno in hitro povezavo kotla z dimnikom pa proizvajamo priključne kose dimovodov, ki so medsebojno enostavno sestavljivi in prilagodljivi ter imajo potrdilo o skladnosti. V ponudbi pa imamo tudi kaminske peči, znamke Sideros in Nordica.

NOVO! VOZIČEK ZA DRVA

Skuhajte si na babičinem štedilniku

V želji po domačnosti si v hitrem tempu želimo kanček nostalgije tudi v našem domu, jedi peči in kuhati na tradicionalen način, prav tako, kot so jih pripravljali v časih, ko je bil zidan štedilnik v vsaki kuhinji. Zraven pa imeti še prijetno in cenovno ugodno ogret bivalni prostor z lončeno pečjo ali s kaminom…Čas hiti naprej, štedilniki in lončene peči so z njim spremenili svojo obliko, njihova podoba je postala moderna in so danes postali dekorativni okras kot sinonim neke dobe… Vse te želje v podjetju Ključavničarstvo Fekonja d.o.o. za vas izpolnjujemo že 32 let z izdelovanjem štedilnikov na trdo gorivo, kaminov in lončenih peči. Domačnost in udobnost si podajo roke z ekonomičnostjo, praktičnostjo, modernostjo in prijetnostjo. Izdelki so narejeni v duhu nostalgije po da je na vseh mogoče kuhati in istočasno naravni toplini nekdanjih babičinih ogrevati enega ali vse bivalne prostore. kuhinj. Z uporabo najkvalitetnejših Letno izdelamo 1000 štedilnikov, materialov ter moderne tehnologije NAJNIŽJE količina pa se iz leta v leto veča. Med so štedilniki primerni za vse njimi so štedilniki na trdo gorivo, CENE vrste gradenj, od najstarejših do kamini in lončene peči, ki so lahko V SLOVENIJI! povezane na centralno ali ne. najmodernejših. Ni le sredstvo namenjeno ogrevanju, temveč Preverite! Znano je, da so lončene peči istočasno okrasni element prijeten najcenejši način ogrevanja. Poznamo na pogled. Da bi združili prijetno s jih nekako tako dolgo kot kmečke peči, koristnim so štedilniki prirejeni tako, le da so lončene peči manjše in raznih

oblik. Vsekakor pa nam prav tako kot kmečka peč pričara romantično vzdušje ob hladnih zimskih večerih… Naše proizvode ne prodajamo le v Sloveniji, ampak tudi v Avstriji, Nemčiji, kupci pa prihajajo tudi iz Hrvaške ter Madžarske. Karakteristike štedilnikov prilagajamo željam kupca, zanje pa smo pridobili tudi CE certifikat.


8

3 BODITE AKTIVNI...

TEMA MESECA / 4 NAMIGI ZA DOBRO POČUTJE

»Le kako je to mišljeno?« se boste vprašali in morda v isti sapi dodali, kaj pa je služba in skrb za družino drugega kot vsakodnevna aktivnost? No, v mislih nismo imeli takih aktivnosti… Biti aktiven, pomeni v vsakdan vključiti raznolike telesne dejavnosti, izbira pa naj bo »zdrava«. Odpravite se na izlet. Dan začnite ob odprtem oknu, privoščite svojim celicam dobro mero kisika!

Koroški splavarji in turistična kmetija Klančnik vas vabimo na nepozaben dan na Koroškem… Nepozabno doživetje, kjer boste na zabaven način podoživeli splavarsko rajžo/ vožnjo. V splavarskem pristanu v občini Muta na Gortini se plovba prične. Polni veselja in radosti, s harmoniko v rokah in z nasmehom na ustih, vas sprejmejo vedno dobrovoljni in gostoljubni Koroški splavarji na Dravi… Ponujamo vam: • sprejem v pristanu in pogostitev s kruhom, soljo ter domačim žganjem • pričetek plovbe s predstavitvijo flosarjev • zanimiv animacijski program, flosarski krst • na splavu vam postrežemo flosarsko malico (golaž, polenta zabeljena z grumpi, kruh) in flosarsko kavo Odhodi po planiranih terminih. Plovba je mirna in varna, primerna za vse generacije, sprejemamo individualne prijave in skupine. Flosarska sezona traja od aprila do novembra. Cena individualne prijave splavarjenja: 19,50 € (otroci do 12 leta brezplačno). Cena za skupine splavarjenje: 18,50 € (nad 8 oseb). Cene vsebujejo DDV v skladu s cenikom, ki je objavljen na spletni strani www.splavarjenje.com.

Turistična kmetija Klančnik

Življenje na kmetiji nekoč in danes. Zgodovino kmetije boste spoznali v 150 let stari velbani kleti, s pokušino domačih salam in domačega mošta, ogled robota za molžo krav, vožnja s turističnim vlakom, ogled gojene divjadi, lovske koče s trofejami in možnost nakupa suhomesnatih izdelkov iz lastne predelave in drugih domačih izdelkov na kmečki tržnici. Na dvorišču boste spoznali tudi majhen živalski vrt domačih živali: koze, ovce, vijetnamski prašiči, race, oslički. Na kmetiji vas bomo razvajali ob domačih dobrotah. Vse kar vam bo ponujeno, pridelamo doma, na naši kmetiji.


TEMA MESECA / 4 NAMIGI ZA DOBRO POČUTJE

9

Razvajanje za dušo in srce

Terme Topolšica, odmaže od knjene od mestnega vrveža in divjih cest, svoje goste pričakajo v objemu gorskega zraka in spokojne tišine. Krasi jih zavidljiva tradicija zdravljenja in zdravilstva, zadnje posodobitve pa zdravilišče spreminjajo v razkošen termalno-turistični kompleks. Najsodobnejši wellness programi zdravilišča bodo zadovoljili še tako zahtevnega gosta, pestrost ponudbe pa bo v Topolšico privabila najrazličnejše obiskovalce. Terme Topolšica z značilnimi naravnimi danostmi poosebljajo vse tisto, kar potrebujeta telo in duša sodobnega človeka.

68 € dalje

4 BIVAJTE ZDRAVO...

Za zdravo življenje je predvsem pomemben življenjski slog in bivanje v zdravem ter sproščenem okolju. Vendar je v dobro izoliranih objektih s kvalitetnimi okni, največji problem že pravilno prezračevanje stanovanja in tako se nemalo kdo sooča z odvečno vlago in škodljivo plesnijo. Razmislite o naravni izolaciji, ki bo vaš bivalni prostor naredila prijeten in zdrav.

Nogam toplo odejo, hiši pa dobro izolacijo !!! Skozi zunanje stene lahko izgubimo tudi do 40 % vseh izgub toplotne energije, zato je toplotna izolacija zunanjih sten še kako pomembna. Dobra fasada ne daje le zadovoljstva očem, biti mora predvsem uporabna. To pomeni, da mora skrbeti za uravnavanje vlage v prostoru ter za ohranjanje zaželjene temparature v bivalnih prostorih. Dober fasadni sistem vse to omogoča. Ključnega pomena je že na samem začetku izbira izolacije. Pomembno je zaupati nasvetom dobrega strokovnjaka. Podetje TERMO SGD ima 20 letno tradicijo v gradbeništvu, njihovo kvaliteto potrjuje tudi znak Slovenske kakovosti. Ukvarjajo se predvsem z izvedbo toplotnoizolacijskih fasad, izvedbo strojnih in ročnih ometov, strojnih tlakov, gradijo poslovno-stanovanjske objekte, izvedejo sanacijo objekta, uredijo okolico objekta in izvajajo prevozne storitve. V TERMO SGD vedo, da obleka naredi človeka, fasada pa hišo.

AKCIJA! EKO POPUST


10

TEMA MESECA / 4 NAMIGI ZA DOBRO POČUTJE

BIO IZOLACIJA iz ovčje volne Ovčja volna je naravni material. Vlakno vsebuje maščobo imenovano lanolin. Večja je vsebnost lanolina, boljša je izolativnost in boljši je vpliv materiala na človeka in okolje. Varuje pred mrazom, negativnimi vplivi okolja in vzpostavlja prijetno klimo ter omogoča dober pretok zraka. Uravnava temperaturo, poleti varuje pred vročino, pozimi greje. Z naraščanjem mraza, se povečuje njena zaščita pred mrazom. Ohranja življenjsko energijo. Odbija prah, pršico, vlago. Se sama čisti oziroma se čisti z prezračevanjem. Je samogasna. Vnetljiva je pri visokih temperaturah , nad 520 stopinj Celzija. Odbija vonjave in umazanijo. Ne daje občutka vlažnosti in lepljivosti. Bio volnena izolacija je lahko v obliki plošč ali v razsutem stanju. Plošče so mehkega otipa. Možno jih je zvijati in rezati z navadnimi škarjami. Pri embaliranju so zvite v klobčič in spravljene v vreče. V eni vreči je ca. 6 dolžinskih metrov, širine 0,90 metra. Prostornina je odvisna od debeline plošče. Najpogostejša debelina je 4 in 8 cm. V odvisnosti od razpoložljive tehnologije, pa se lahko naredijo še druge debeline. Izolacija v razsutem stanju je enaka prosto ležečemu runu. V kubičnem

metru je ca. 16-18 kg volne. Parametri so enaki kot pri ploščah. Volnena izolacija v obliki plošč se vgrajuje po principu polaganja ostalih izolacije. Potrebno je enostavno mehansko pritrjevanje. Uporabimo drobne žeblje, jih zabijemo na oporo ali špirovec in z navadno vrvico cikcak prepletemo površino. Možno je tudi sidranje. Pomembna je torej trda podlaga.

že od

6,90 € dalje

Pri sanaciji starih objektov moramo biti previdni in pravilno oceniti kvaliteto prejšnje podlage. Volnena izolacija ni primerna za objekte, kjer je predviden direktni nanos malte na izolacijo, saj le-ta ne sme priti v direktni stik z mokrimi ometi. Učinkovitost je v celotni življenjski dobi enaka. Zmanjša se le z namernim mehanskimi vplivi. Prenese velika temperaturna nihanja.

PROBLEME Z ODVEČNO VLAGO IMA VEČ KOT 70% PREBIVALCEV V izoliranih objektih, še posebej če imate vgrajena kvalitetna okna (ali pa ste jih pred časom zamenjali) je največji problem stanovanje pravilno prezračevati. Več kot 70% stanovalcev v večstanovanjskih zgradbah probleme z odvečno vlago in škodljivo plesnijo, kar se dogaja zaradi nezadostnega oz nepravilnega prezračevanja.

Prezračevalni sistem LUNOS omogoča kontroliran dotok svežega zraka v stanovanje glede na velikost posameznih prostorov, ter odvod zatohlega zraka, škodljivih snovi in vlage iz prostorov. Sistem dodatno filtrira sledi peloda oziroma cvetnega prahu v zraku in vas tako ščiti pred alergijami. Protihrupni vložek pa preprečuje vdor hrupa iz zunanjosti v notranjost hiše.

Cena sistema z vgradnjo že od 790,00 €+ddv


12

PONUDBE MESECA


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

17


18

GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

19


20

GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

Preprečite izgube toplote, ki jih sami ne vidite S TESTOM ZRAKOTESNOSTI HIŠ oz. BLOWER DOOR TEST S sistemom Minneapolis Blower Door, ki je že dolgo priznan kot najboljše zasnovan in v svetu najbolje podprt sistem za merjenje zrakotesnosti ovoja stavbe, izvajamo meritve, ki so v skladu z evropskim standardom EN 13829. V kombinaciji s termografsko kamero in programom, ki so ga strokovnjaki razvili posebno v ta namen, lahko lociramo tudi najbolj kritična in očesu neopazna morebitna uhajanja zraka v stavbo. Blower Door test se uporablja za merjenje ravni zrakotesnosti ovoja stavbe, diagnosticiranje in demonstriranje težav, ki jih povzroča uhajanje zraka, oceno naravne stopnje infiltracije, izgube energijske učinkovitosti stavbe ali potrditev neoporečnosti novograjenih objektov. MGS PLUS d.o.o.


22

GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si


24

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

Aluminijaste ograje za več generacij GUARDI PONUJA CELOVIT PROGRAM ALUMINIJASTIH OGRAJNIH SISTEMOV. VEČ KOT DVAJSET STANDARDNIH MODELOV JE NA IZBIRO V VEČ STO IZVEDBAH. PESTRA PALETA VEČ KOT 200-TIH BARVNIH ODTENKOV PO RAL KARTI JE DODATNO OBOGATENA S PONUDBO EKSKLUZIVNIH GUARDI BARV. ŠIROK SPEKTER PONUDBE VAM OMOGOČA, DA NAJDETE OGRAJO IZDELANO PO VAŠI MERI! GUARDI VAM PONUJA PRAV VSE!

Nikoli več barvanja! Aluminijaste ograje vam nudijo bistveno prednost, ker vam nikoli več nebo potrebno skrbet za temeljito obnovo in barvan-je. Čiščenje z vodo je vse kar takšna ograja potrebuje. Popolna korozivna odpornost, dana osnovnemu materialu aluminiju z prašno zaščito, zagotavlja ograjnim in vratnim sistemom GUAR-DI najvišjo vremensko odpornost. Ob primerni skrbi in uporabi podarjajo ograje GUARDI desetletja izgled, kot bi bile nove.

Ograja za generacije! Pred ostalimi alternativnimi materiali, ki se najpogosteje up-orabljajo za ograje (les, železo, umetne mase…) nudijo alumi-nijasti ograjni sistemi GUARDI odlično prednost - z časom ne propadajo! Aluminij že dolgo dokazuje svoje odlične prednosti v gradbeništvu in industriji zato se ga je tudi prijel naziv »material prihodnosti«. Z sodobno tehnologijo ja GUARDI razvil ponudbo ograj, ki se ponaša s odlično estetiko, trdno konstrukcijo in tra-jnostjo, ki ne podleže vremenskim vplivom. Kvaliteto alumini-jastih ograjnih sistemov GUARDI potrjuje tudi 15 letna GUARDI garancija na površinsko zaščito.

Razlika je vidna v detajlih! Naj bo to poštni nabiralnik vgrajen direktno v ograjno polje ali vrata, naj bo to posebna barvna kombinacija po želji stranke, ali pa izdelava ograje pod naklonom, ograjno polje izdelano s stopinjskim lomom – za GUARDI

ALU OGRAJE

24


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

25

SONČNA ELEKTRARNA JE VARNA NALOŽBA SONČNO ENERGIJO ŽE STOLETJA IZRABLJAJO ŠTEVILNI TRADICIONALNI NAČINI GRADNJE, V ZADNJIH DESETLETJIH PA JE ZANIMANJE ZANJO V RAZVITIH DRŽAVAH NARASLO HKRATI Z ZAVEDANJEM O OMEJENOSTI DRUGIH ENERGETSKIH VIROV, KOT SO FOSILNA GORIVA, TER NJIHOVIH VPLIVIH NA OKOLJE. V OKOLJIH, KJER DRUGIH VIROV ENERGIJE NI NA VOLJO – DENIMO ODDALJENI KRAJI ALI CELO VESOLJSKI PROSTOR – SE SONČNA ENERGIJA ŽE MOČNO UPORABLJA. Na kvadratni kilometer pada približno 1000 MW svetlobnega toka, toliko, kot potrebuje manjše mesto za ogrevanje in razsvetljavo. V sončnih kolektorjih izkoriščamo sončno energijo za segrevanje vode, v sončnih celicah pa jo lahko pretvarjamo v elektriko. Fotovoltaika deluje tako, da sonce proizvaja energijo v dveh oblikah in sicer kot »toploto« in »svetlobo«. Samo svetloba je tista, ki je potrebna za obratovanje sončne elektrarne. Fotovoltaični sistem na vaši strehi bo čez cel dan proizvajal dovolj električne energije za gospodinjsko porabo (luči, aparati, itd), razen za centralno ogrevanje in gretje vode. S pomočjo lastne sončne elektrarne ne le zmanjšujete račun za elektriko ampak tudi ustvarjate presežek, ki ga lahko prodajate dobavitelju elektrike. Fotovoltaični sistem izkorišča obnovljive vire ener-

gije in ne onesnažuje okolja. Prav tako nima nobenih vplivov na vas in vaše bližnje in tudi kakšno vzdrževanje ni potrebno. Pravilno povezani elementi so popolnoma varni. Sama namestitev modulov na streho je podobna prekrivanju s strešniki, električne povezave delujejo brez tveganja. Obratovanje sončne elektrarne

ne povzroča sevanja, saj preprosto le izkorišča žarke sončne svetlobe. Pri postavitvi lastne sončne elektrarne imate dvojen dobiček, tako finančni kot nefinančni. Poleg finančnega dobička so tu še ustvarjanje čiste energije in zmanjševanje emisije CO2. Didasol d.o.o.


26

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

KOVANE OGRAJE SO VEČNE !!! KOVAŠTVO IMA NA SLOVENSKEM DOLGO TRADICIJO IN JE V SLOVENSKIH MESTIH PO 12. STOLETJU POSTALO ENA NAJPOMEMBNEJŠIH OBRTI. ČASI MEHOV, NAKOVAL IN LEMEŽEV SO ŽE DAVNO PRETEKLOST, NAPREDEK JE MODERNIZIRAL TUDI KOVAŠTVO, ROČNO DELO PA SO ZAMENJALI STROJI. Umetno kovaštvo pa še vedno ostaja zvesto ročnemu kovanju izdelkov. Je umetnost oblikovanja kovine, dajanja oblike, namembnosti in estetike modernega časa. S kovanjem tako nastajajo izdelki kot so vrtne ograje, vrata, balkonske in stopniščne ograje in ostali izdelki. Že od nekdaj je bila obrt umetnega kovaštva stranska dejavnost nadarjenih kovačev in ključavničarjev. Zato so izdelki umetnega kovaštva unikatni, izdelani z domišljijo. Taki so tudi izdelki Ključavničarstva in umetnega kovaštva Jožef Krampl, s.p. iz Zgornje Selnice ob Dravi. Po naročilu vam izdelamo vse vrste ograj ali vrat, pri čemer vam zagotavljamo želene roke dobave in dogovorjeno ceno. S kovanimi ograjami bo vaš bivalni prostor prijetnejši in privlačnejši. Kovane ograje imajo dolgo življenjsko dobo, lahko si poljubno izberete obliko ali izvedbo. Naše izdelke odlikuje odlična antikorozivna zaščita in odpornost na vse vremenske pogoje. Morda vam deluje železo nekoliko hladno…a z našim delom mu damo toplino. Trudimo se zadostiti še tako zahtevnim željam, stranki svetujemo o izbiri, naša prva naloga pa je zagotavljanje konkurenčnosti in kakovosti. Poiščite nas, z veseljem bomo prisluhnili vašim željam in potrebam! KLJUČAVNIČARSTVI IN UMETNO KOVAŠTVO KRAMPL


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

27


28

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

Kovinoplastični montažni sistemi OGRAJNI SISTEM MASIVNIH OBLIKOVANIH LETNIC NOVOFORM (RUSTIK, VENECIJA, BAROK) S POCINKANIMI OJAČITVAMI Kombiniran masivni ograjni sistem sestavljata letvici Rustik (širina 14cm) in Venecija (širina 7 cm). Z letvico Rustik dobimo oblikovan balkon iz sprednje strani, z Venecijo pa pri pogledu iz strani in polkrožnost vogalov. Višina letvic je 91 cm, kar pomeni, da je zmontirana ograja višine 100 cm. Razmak med letvicami in kombinacijo letvic lahko določite po želji. Prav tako je možno dograditi zgornjo horizontalno polico, ki jo izvedemo z letvico Novoform Klasik Masivni ograjni sistem Barok izvedemo s samo eno vrsto letvic, ker je letvica Barok visoka 85 cm in široka 13 cm in je imitacija betonske ograje. Letvica Novoform Barok je oblikovana tridimenzionalno in daje lepo oblikovan balkon pri pogledu iz vseh strani OGRAJNI SISTEM LINIJSKO OBLIKOVANIH OGRAJNIH LETVIC NOVOFORM KLASIK Letvica Novoform Klasik je namenjena za cenejše balkonske in vrtne ograje, pa tudi polnila panelnih ograj, dvoriščnih vrat, prezračevalno fasad in povsod, kjer se uporablja lesene obloge. Zgornji zaključek letvice je lahko izveden polkrožno ali ravno, standardne barve pa so bela, in temno rjava. OSTALI PROIZVODNI PROGRAM: Sistem nosilne jeklene konstrukcije v plastičnem profilu in letvica Novoform Klasik s preoblikovanim stranskim robom omogoča izdelavo končnih proizvodov kot so nastavljive žaluzije, vrtne klopi, mize, nadstreški, vetrolovi, paviljoni, vrtne hiše in podobno. Oglejte si dodatno ponudbo na internetni strani in ob naročilu končnih proizvodov iz tega programa Vam priznamo 15% POPUST. NOVOFORM d.o.o.


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

31

NAJ BO LES STALNICA VAŠEGA BIVANJA IN ŽIVLJENJA LES JE NARAVEN, ESTETSKO LEP, OBNOVLJIV MATERIAL TER KOT TAK EDINI, KI V SVOJI ZGRADBI SKLADIŠČI CO2, S TEM PA PRIPOMORE K NAŠEMU BOLJŠEMU POČUTJU V BIVALNEM PROSTORU IN VAROVANJU OKOLJA. NENEHNO SE OBNAVLJA IZ TAL, VODE, ZRAKA IN SONCA, NAS POVEZUJE IN VRAČA V NARAVO. JE ŽIV IN DIHA Z NAMI, HKRATI PA SE PRILAGAJA VREMENSKIM RAZMERAM. Zato za naš bivalni prostor izberimo lesena okna podjetja Marles PSP – tradicijo iz pohorskih gozdov. Les je material, ki govori o prefinjenem občutku za estetiko in visoki ekološki osveščenosti njegovih uporabnikov. Bodite okoljsko osveščeni in napredni tudi vi!

KDO SMO MARLES PSP?

Smo proizvajalec lesenega stavbnega pohištva – oken, vhodnih vrat in senčil, ki jih že več kot 30 let vgrajujemo v izdelke, ki spadajo v višji kakovostni razred, v montažne objekte po vsej Evropi. Z dolgoletno prisotnostjo na evropskih trgih smo si pridobili veliko izkušenj, ki jih neprestano vgrajujemo v naše izdelke. Zadovoljni uporabniki naših izdelkov v več kot 30.000 stanovanjskih objektih v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Švici in Italiji so dokaz za najvišjo kakovost naših izdelkov. Individualna proizvodnja nam omogoča prilagajanje željam kupcev in sicer tako graditeljem novih hiš kot tudi tistim, ki se odločajo za menjavo stavbnega pohištva. Kakovost dokazujemo tudi z rednimi testiranji naših izdelkov na priznanih inštitutih. Imamo certifikat o skladnosti za vhodna vrata (Biotehniška fakulteta Ljubljana), znak kakovosti v graditeljstvu za okna in vgradnjo oken ter certifikate za okna s katerimi dokazujemo najvišje razrede zrakotesnosti, vodotesnosti in obremenitve na veter (Holz Forschung

Austria, IFT Rosenheim Nemčija). Usmerjenost v razvoj je bilo in je naše osnovno vodilo, zato se uspehov na tem področju še posebej veselimo. Zadovoljstvo z razvojem energetsko varčnih in pasivnih oken je še posebej veliko, saj smo med prvimi v Evropi, ki se lahko ponašamo s tako kakovostjo lesenega okna.

TEHNOLOGIJA DANES ZA JUTRI V iskanju popolnosti … pri izvedbi, tehnologiji in kakovosti. V podjetju Marles PSP se zavedamo odgovornosti do naših kupcev, zato investiramo v nove tehnologije, pri čemer ostajamo zvesti uporabi naravnih materialov. Na področju lastnega razvoja in kvalitete izdelkov, želimo ostati eden vodilnih proizvajalcev stavbnega pohištva, pri čemer smo veliko truda vložili v razvoj oken za pasivne in nizko-energijske hiše. To je bilo glavno vodilo odločitve investirati v visoko tehnološko opremo za proizvodnjo oken.

Poleg tega pa postajamo fleksibilnejši v smislu dobavnih rokov in individualnih rešitev za naše kupce. Temelj za uspeh leži v visoko profesionalni izvedbi, prvovrstni kakovosti in odgovornosti do okolja. Izstopamo v tehnološki dovršenosti, odličnosti oblikovanja in razumevanju naročnikovih potreb ter želja.

PRODAJNI SALON V LIMBUŠU: Limbuška cesta 2, 2341 Limbuš, tel: 02 42 94 594, fax: 02 42 94 596 SALON IDEJ V LJUBLJANI: Dunajska cesta 151, 1000 Ljubljana, tel: 08 20 52 850, fax: 08 20 52 852, e-mail: salonlj@marles-psp.si


32

STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

info@bortega.si 041 326 229

Bortega okna in senŘila Največ toplote uhaja skozi steklene površine. Naša okna KBE Comfort 70, KBE Modern 70 ali KBE Sistem 88 s trojno zasteklitvijo, ki dosegajo toplotno prevodnost Uw = 0,8 w/m2K , so primerna tudi za pasivne hiše. Z zunanjimi senčili pa izolativnost še dodatno izboljšamo.

Rolo garaäna vrata Plise senŘila Komarniki Tende Çaluzije Rolete

.

BORTEGA Boris Čebulj s.p. Suhadole 8b, 1218 Komenda tel.,fax: 01 8343 093 GSM : 041 326 229 info@bortega.si www.bortega.si

INDUSTRIJSKA SEKCIJSKA VRATA – ustrezna rešitev za vse zahteve SEKCIJSKA VRATA- USTREZNA REŠITEV ZA VSE ZAHTEVE. Z RAZLIČNIMI TIPI VRAT SW, SL IN SLW, KAKOR TUDI Z VELIKIM ŠTEVILOM DODATNIH MOŽNOSTI, SE LAHKO SEKCIJSKA VRATA PRILAGODIJO ZA PRAV VSAKOVRSTNO UPORABO. Sistem sekcij zloženih druga na drugo, ki se dvignejo navpično pod strop prostora omogoča majhno izgubo prostora. Hkrati so površine s široko paleto izgledov tudi zelo vzdržljive. Atraktivne zasteklitve, drsna in stranska vrata dopolnjujejo naš širok izbor možnih rešitev. Novost je alternativno obdelana površina, ki je brezbarvno zavarovana, saj je galvanizirana in zaščitena s prozornim filtrom. Ta, cenovno, ugodna varianta z atraktivno srebrno površino je alternativa barvanim vratom, kar potrjujejo tehnične karakteristike o odpornosti pred vremenskimi in mehanskimi vplivi. Vrhunski materiali, natančna obdelava in nenehna testiranja kvalitete v okvirih DIN ISO 9001, jamčijo najvišjo raven varnosti, zanesljivosti in dolgo življenjsko dobo. Kar je jamstvo, da postane vsak Teckentrupov proizvod zelo smotrna investicija. Sekcijska vrata izpolnjujejo vse zahteve po veljavnih evropskih normah. Vrata so izdelana v skladu s tehničnimi zahtevami norme DIN EN 126O4. Izpolnjujejo normo EN 13241-1: tehnološki vidik, varnost uporabnika, toplotna izolacija, zvočna izolacija, tesnjenje, odpornost na veter.

Proplan d.o.o.


34

NOTRANJA OPREMA ... tudi na www.nidani.si


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

Kvalitetna strešna kritina Golob. V DRUŽINI GOLOB JE IZDELOVANJE STREŠNE KRITINE ŽE TRADICIJA. OD PRVIH ZAČETKOV LETA 1964 PA DO SEDAJ, KO SE ŽE TRETJA GENERACIJA VKLJUČUJE V PROIZVODNJO, SMO DO POTANKOSTI SPOZNALI, KAKŠNA MORA BITI SODOBNA KRITINA. Združili smo znanje in izkušnje ter sodobno evropsko tehnologijo in tako prišli do izdelkov, ki vam zagotavljajo trdno, varno, estesko in ne preveč drago streho. Smo med vodilnimi proizvajalci betonske strešne kritine v Sloveniji. Pol stoletja dolga tradicija, nenehen razvoj ter najsodobnejša tehnologija so privedli do vrhunske kakovosti naših proizvodov. Trudimo se nenehno izboljševati kvaliteto proizvodov, pri čemer igra pomembno vlogo izbira najboljši materialov. Tisoče zadovoljnih kupcev potrjuje uspeh našega poslanstva, ki je zagotoviti stranki nadpovprečno kvalitetno strešno kritino po dovolj ugodni ceni… Zakaj se ne bi med njimi znašli tudi vi in se sami prepričali o naši ponudbi? Proizvodnji in prodajni program podjetja obsega več kot 50 različnih artiklov, ki so na voljo v 4 različnih barvah. Poleg kakovosti odlikujejo naše strešnike tudi sodobne oblike, ki skupaj z izbranim barvnim odtenkom dajejo vaši strehi prijeten izgled. Strešniki so barvani v maso, površina pa je zaščitena z dvakratnim nanosom specialnega akrila (lak), ki zagotavlja dolgotrajnost in lep izgled strehe. Naša strešna kritina je: • izdelana iz visoko kvalitetega betona in dodatkov, • iz naravnih materialov, • narejena v računalniško vodeni, avtomatizirani in ekološko čisti proizvodnji. Ob obisku naše spletne strani lahko s klikom na povezavo izračun strehe tudi sami naredite brezplačni avtomatski izračun stroškov, ki bi jih imeli s prekritjem vaše strehe. STREŠNIKI GOLOB

35


OGREVANJE ... tudi na www.nidani.si

37

Predstavljamo vam peči na pelete serije TKAN OGREVANJE NA PELETE JE VEČ KOT 60% CENEJŠE KOT OGREVANJE NA KURILNO OLJE. NA TRGU ENERGENTOV DANDANES OPAŽAMO POGOSTE SPREMEMBE. CENE SE NENEHNO SPREMINJAJO. PUSTITE SI MOŽNOST IZBIRE. V PEČEH TKAN LAHKO KURIMO NA: PELETE, LESNO BIOMASO, POLENA, DRVA, OSTALO BIOMASO: SADNE PEŠKE, OPILKI... PREKLOP MED POSAMEZNIMI VRSTAMI GORIVA JE SEKUNDEN IN ZELO ENOSTAVEN - BREZ FIZIČNIH POSEGOV NA PEČI. Kurite na pelete in uživajte udobje kot da bi kurili na kurilno olje (avtomatski vžig-elektro grelec in regulacija); nastavite si ogrevalni režim za vsak dan posebej; ko vas ni doma kurite na pelete, ko se vrnete namečite v peč drva - ta se vam bodo preko peletov tudi vžgala; velik zalogovnik za pelete poskrbi, da je le 1-2 kratno polnjenje zalogovnika dovolj za cel teden ogrevanja; velik nalagalni prostor za drva oziroma polena vam omogoča, da bo eno ali dvoje nalaganje dovolj za ves dan; mogoč je tudi dokup GPRS modula, ki omogoča daljinsko vžiganje in krmiljenje peči; moderna avtomatika (slovenski proizvajalec) vam omogoča visoko učinkovitost ter enostavno upravljanje peči. Izgorevanje v peči TKAN ne deluje na podlagi naravnega vleka zraka, ampak na podlagi prisilnega vpihovanja zraka(tudi ko kurimo na drva oz. polena). Turbolatorji - usmerjevalci dimnih

plinov ter dolga pot dimnih plinov, sonda dimnih plinov (temperaturo lahko kadarkoli odčitate) poskrbijo za visok izkoristek izgorevanja - preko 90%. Zato je peč upravičena tudi do subvencije eko sklada. Kakovost peči TKAN potrjuje več različnih certifikatov - med njimi tudi certifikat o ustreznosti (ki potrjuje skladnost z več glavnimi standardi)

izdan s strani “Slovenskega instituta za meroslovje - SiQ”. Zaradi visokega izkoristka nad 90%, ustrezne emisije CO in prašnih delcev je peč upravičena do subvencije Eko sklada. Ne čakajte na zimo, grejte se kvalitetno, udobno in poceni! www.svettoplote.si


VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

www.peugeot.si

© 2011 Paramount Pictures and Columbia Pictures. All Rights Reserved.

40

0 % POLOG

.

Avantura za ˘ vso druzino!

308 Active popust 3.880 €* bonus 300 €*

*Oglaševani popust in bonus veljata za Peugeot 308 Active. Ponudba velja za fizične osebe za nakup modelov osebnih vozil Peugeot, dobavljenih končnemu kupcu od 3. 11. do 31. 12. 2011. Več informacij o finančni ponudbi pri pooblaščenih prodajalcih ali na www.peugeot.si.

Poraba goriva (kombiniran način vožnje, l/100 km): 4,0 - 7,8. Izpuh CO� (g/km): 104 - 180.

Podrobnejše informacije o porabi goriva in emisijah CO� novih osebnih vozil Peugeot najdete v priročniku o varčni porabi goriva in emisijah CO�, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na www.peugeot.si. V K I N I H O D 3 . N O V E M B R A 2 0 11

IN NJEGOVE PUSTOLOVŠČINE

PEUGEOT

Od 3. novembra naprej si oglejte Tintinove pustolovščine v kinih po vsej Sloveniji. Ob nakupu osebnih vozil Peugeot do konca leta izkoristite izjemne popuste do 8.800 €*, financiranje brez pologa in še dodaten bonus do 1.000 €*.

308

AVTO CELJE d.d. Ipavčeva 21 - 3000 Celje Tel. 03 426 12 42

AVTO CELJE.indd 2

PE PEUGEOT RAVNE Dobja vas 128 - 2390 Ravne na Koroškem Tel. 02 870 56 80

11/3/11 1:36:44 PM


VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

41

KRAJNC STROJNA OPREMA Smo sodobno, dinamično in vseskozi razvijajoče se podjetje, ustanovljeno že leta 1981. Z odgovornim odnosom do strank in okolja zasledujemo jasno zastavljeno vizijo in tako postajamo vedno boljši. Prav zato tudi sledimo najnovejšim trendom in z veseljem prisluhnemo željam in potrebam ljudi.

Zakaj izbrati mešalnik Krajnc?

Izbirate lahko med namiznimi in samostojnimi mešalniki mesa. Slednji so namenjeni za pripravo večjih količin različnih vrst mesa. Primerni so za kmetije, kmečke turizme, picerije, gostilne in mesnice. Namizni mešalniki pa so primernejši za domačo uporabo oziroma povsod, kjer je potrebna manjša količina mesa. Oboji se odlikujejo po enostavni izvedbi ter hitri in kvalitetni pripravi zmesi. Vsi deli, ki pridejo v stik z maso so izdelani iz nerjavečega jekla. Za mesnice in domače mojstre mesnin pa so primernejši mešalniki, ki so v popolnoma nerjaveči izvedbi, zaradi večje prisotnosti vlage in soli v prostoru. Zaradi tega imajo ti mešalniki za razliko od standardne izvedbe tudi prekrit pogonski del. V podjetju izdelujemo tudi samostojne in motorske polnilnike, ki so namenjeni polnjenju manjših in večjih količin mesa. Z njimi lahko izdelujemo vse vrste klobas in salam, pri motorskih se lahko brez truda in pomoči drugih rokuje celo samo en človek. Mesoreznice, ki jih prodajamo pa so lahko samostojne ali kot priključek na mešalnik. Značilni za njih sta predvsem velika zmogljivost in profesionalna rezilna glava. V kolikor želite prihraniti prostor, vam priporočamo nakup priključka, ki se zelo enostavno, s samo enim vijakom pritrdi na mešalnik. Z vsemi ljudmi, s katerimi prihajamo v stik; dobavitelji, kupci, sodelavci, želimo graditi dolgoročne odnose, ki temeljijo na zaupanju, kakovosti izdelkov in storitev ter dobrem sodelovanju. Zavedamo se, da obstajamo, ker nam zaupate in tega zaupanja ne mislimo izgubiti. STROJNA OPREMA KRAJNC


42

VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

SEKALNIKI LESA ZA PRIDOBIVANJE LESNE BIOMASE SEKALNIKI PODJETJA BIDER SO NAMENJENI ZA SEKANJE VSEH VRST LESA VKLJUČNO Z VEJAMI IN LISTJEM. Razdeljeni so v tri večje skupine in sicer manjši, do premera 20 cm, srednji do premera 30 cm in večji do premera 45-50 cm. Patentiran sekalni boben ima inovativno porazdelitev (običajno osem) nožev, ki zaradi svoje postavitve porabijo manj energije kot drugi sekalniki podobnih velikosti. Posledično je manj obremenjen celoten sklop sekalnika, ki pa je grajen z robustno konstrukcijo. Sekalniki imajo prigrajene pneomatske turbine, ki preko nastavljivih izmetnih cevi usmerjajo sekance na želena mesta. TS 20 je manjša in cenejša izvedba traktorskega sekalnika, ki je namenjen za domačo pripravo sekancev za kurjenje ali za uničevanje embalaže…za pogon zadostuje že 40 KM. Traktorski sekalnik TS 30 ima odprtino v velikosti 30×30 cm ali 45×30 cm. Je nošen traktorski priključek s priklopom za dvoosno prikolico. Njegova kapaciteta presega 10-15 m nasutih sekancev na uro. Potrebna moč traktorja 60-80 KM ali več. Traktorski sekalnik na lastnem podvozju je TS 45, s prigrajenim nakladalnikom lesa. Delovna odprtina je 45×45 cm. Pogon pa je mogoč s traktorji od 100 KM naprej. Medtem ko je sekalnik SL 60, z odprtino 60×45 cm, prigrajen na kamijon. Za sprotno odstranjevanje lesenih odpadkov, ki nastanejo pri predelavi lesa v mizarskih delavnicah in žagah, so namenjeni elektromotorni sekalniki. Njihova kapaciteta pa je odvisna od izvedbe in moči motorja. BIDER Bojan s.p.


CELOVIT IZBOR UGODNIH PONUDB PO RUBRIKAH NA ENEM MESTU !!!

POIŠČI IN POKLIČI !!! GRADNJA IN OBNOVA

GRADBENI IN SANITARNI MATERIAL, KERAMIKA - ROMET d.o.o., Mariborska cesta 1, 2352 Selnica ob Dravi, T: 02 673 50 30, F: 02 673 50 32, www.romet.si, info@romet.si PREDNAPETE PREKLADE, PEČNICE - PREKLADE LEITL d.o.o., Ptujska cesta 37, 2331 Pragersko, T: 02 803 92 14, www.preklade.si, preklade@ siol.net OBLOGE ZA COKEL - ZIM ZUM d.o.o., Zadobrovška cesta 67 c, 1260 Ljubljana polje, T: 01 586 37 89, www.nodmax.si, info@nodmax.si LEPILA, LEPILNI TRAKOVI, TESNILA - KOOP TRGOVINA d.o.o., Zg. Pohanca 6, 8272 Zdole - Krško, T: 07 477 88 20, WWW.koop.si, info@ koop.si OBLOGE, OPAŽI - MIZARSTVO BENDA MIRAN s.p., Trnovec 13, 3332 Rečica ob Savinji, T: 03 838 80 75, G: 031 648 117 FASADE, SLIKOPLESKARSTVO - JOŽE VOGLAR s.p., Zabovci 98, 2281 Markovci, G: 041 226 204 DEMIT FASADNI SISTEMI - DEMIT d.o.o., Spodnja Rečica 77, 3270 Laško, T: 03 734 45 00, F: 03 734 45 50, www.demit.si, info@demit.si FASADNI SISTEM, STROJNI OMETI - TERMO SGD d.o.o., Šešče 48a, 3312 Prebold, T: 03 705 30 57, G: 041 642 643, F: 03 705 30 58, , www. termosgd.com, termo.sgd@gmail.com FASADE, SLIKOPLESKARSTVO - SVATINA BORUT s.p., Mlinska c. 2, 9241 Veržej, G: 041 821 143, F: 02 588 11 47, slikopleskarstvo.borutsvatina@ gmail.com FASADE, IZOLACIJE, SUHOMONTAŽA - MONTAŽER ZALOŽNIK d.o.o., Gozdarska c. 72, 2382 Mislinja, T: 02 885 76 41, G: 041 653 908, F: 02 885 76 42, WWW.montazer.si, montazer@siol.net DIMNIŠKI SISTEMI - ALBO PLUS d.o.o., Juhartova ulica 19, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, T: 03 705 50 90, G: 041 611 444, 040 510 772, F: 03 705 50 91, www.dimniki-alboplus.si, alboplus@siol.net DIMNIŠKI SISTEMI EKOKER - OGM-BI d.o.o., Pod Hruševo 32, 1360 Vrhnika, T: 01 750 60 80, F: 01 750 60 87, www.ogm-bi.si, ogm.bi@siol. net OSUŠEVANJE ZGRADB - LUNOS d.o.o., Robbova ulica 2, 1000 Ljubljana, T: 01 620 43 00, www..lunos.si OSUŠEVANJE ZGRADB - LORENČAK ALEKSANDER s.p., Migojnice 52, 3302 Griže, T: 03 571 87 47, F: 03 710 04 46, www.skosal.com, www. vlaga.si, info@skosal.com MONTAŽNE HIŠE - PERGOLA d.o.o., Dravska pot 24, 2344 Lovrenc na Pohorju, G: 031 349 510, 041 331 335, www.pergola.si MONTAŽNE HIŠE - VITRIH d.o.o., Paka pri Velenju 39g, 3320 Velenje, G: 041 798 510, 031 384 315, www.vitrih.si, info@vitrih.si MARMOR IN GRANIT - ČRNČEC d.o.o., Maroltova ulica 15a, 2000 Maribor, T: 02 614 10 10, , www.mg-crncec.si, marmorcrncec@siol.net MARMOR IN GRADNIT - MEG d.o.o., Krožna pot 13a, 1000 Ljubljana, gsm: 041 364 064, www.meg.si, meg@siol.net

ZUNANJA OPREMA GRADBENI MATERIAL - ROMET d.o.o., Mariborska cesta 1, 2352 Selnica OGRAJNI SISTEMI, NADSTREŠKI - OGRAJE KLANČNIK, Gaberke 277, 3325 Šoštanj, G: 051 201 341, www.ograje-klancnik.com OGRAJNI SISTEMI - OGRAJE MIHALIČ d.o.o., Stročja vas 63 b, 9240 Ljutomer, T: 02 584 87 00, F: 02 584 87 10, www.ograje-mihalic.si, info@ograje-mihalic.si PVC OGRAJE - NOVOFORM INŽENIRING IN IZDELAVA IZ PLASTIČNIH MAS d.o.o., Draga pri Šentrupertu 38, 8232 Šentrupert, T: 07 304 07 06, F: 02 584 87 10, G: 041 686 272, www.novoform.si, novoform@ siol.net ALU OGRAJE - ELŠNIK LILJANA s.p., Starše 89l, 2205 Starše, T: 02 688 19 20, www.alu-ograje.com, info@alu-ograje.com INOX OGRAJE - JEHART MILAN s.p., Šentjanž pri Dravogradu 100A, 2373 Šentjanž pri Dravogradu, G: 041 648 836, info@jehart.si INOX OGRAJE - MODRA VIZIJA d.o.o., Ljubljanska cesta 121, 1236 Trzin, T: 059 02 20 03, F: 059 02 20 02, G: 031 369 477, www.alu-ograje. net, info@bluevision.si OGRAJE, NADSTREŠKI - KLJUČAVNIČARSTVO EMERŠIČ,CVETKO EMERŠIČ s.p., Jeranova ulica 11, 1241 Kamnik, T: 01 831 26 57, G: 041 727 851, ograje.emersic@gmail.com NADSTREŠKI, POHODNE PLOŠČE - TERMOTOM d.o.o. IOC Zapolje IV/6, 1370 Logatec, T: 01 759 12 10, F: 01 759 12 15, www.termoton.si, info@ termotom.si NADSTREŠKI, KRITINE - M-KAISER d.o.o, Ulica heroja Staneta 24, 2000 Maribor, T: 0591 27 430, G: 040 895 656, www.m-kaiser.si, info@mkaiser.si SONČNE ELEKTRARNE - PROSIGMA d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš, T: 02 421 32 04, F: 02 421 32 07, www.pro-sigma.si, info.mb@prosigma.si POHODNO SATJE, HLEVSKA OPREMA - PROFARM KOŠENINA d.o.o., Spodnja Senica 9, 1215 Medvode, T: 01 361 83 03, G: 040 213 355, F: 01 361 83 04, www.profarm.si TRAKOVCI IZ UMETNE MASE - KOM d.o.o., Dobja vas 125, 2390 Ravne na Koroškem, T: 02 822 03 66, G: 041 725 781, F: 02 821 84 51, kom. doo1@siol.net RASTLINJAKI - PROFILPLAST d.o.o., Zavrh nad Dobrno 10, 3204 Dobrna, T: 03 781 80 33, www.profilplast.si, profilplast@profilplast.si SISTEMI ZA RABO DEŽEVNICE - PROSIGMA d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš, T: 02 421 32 04, G: 02 421 32 07, www.prosigma.si, info.mb@ prosigma.si BAZENI IN BAZENSKA TEHNIKA - EMA d.o.o., Dolarjeva 8, 2312 Orehova vas, T: 02 604 04 55, F: 02 604 04 53, www.ema-bazeni.si, www.compasspools.si, info@ema-bazeni.si BETONSKI IZDELKI ZA UREDITEV OKOLICE - ELKOS d.o.o., Lokovica 100, 3325 Šoštanj, T: 03 588 30 34, G: 031 786 180, 041 352 897, www.elkos. si, matejadrev@yahoo.com

NOTRANJA OPREMA POHIŠTVO, NARAVNI KAMEN, DODATKI ZA DOM - DOMMO INTERIERI d.o.o., Jurčkova cesta 231, 1000 Ljubljana, T: 01 600 42 00, www. dommo.si, salon@dommo.si SALON NOTRANJE OPREME - MOBILIJE, Šisernik Marija s.p., Pohorska cesta 6a, 2380 Slovenj Gradec, T: 02 884 54 13, F: 02 882 94 90, www. mobilije.si, info@mobilije.si

POHIŠTVO PO MERI - FRANC ZAMUDA s.p., Spuhlja 100, 2250 Ptuj, tel: 02 748 10 56, mizarstvo.zamuda@siol.net POHIŠTVO PO MERI - MIZARSTVO SEKIRNIK JANEZ SEKIRNIK s.p., Velike Rodne 30 C, 3250 Rogaška Slatina, T: 03 58 16 145, F: 03 81 91 791, www.mizarstvo-sekirnik.com, janez@sekirnik.com KUHINJE - SALON KUHINJA d.o.o., Ulica Janka Vrabiča 10, 3320 Velenje, T: 03 490 06 04, F: 03 490 06 05, www.salon-kuhinja.si, www.varia.si, info@varia.si KUHINJE PO MERI - MIZARSTVO KNEŽAR ZORICA s.p., Gmajna 59c, 2380 Slovenj Gradec, T: 02 88 44 294, G: 040 452 592, www.kkuhinje.si, klemen.knezar@hotmail.com KUHINJE PO MERI - MIZARSTVO RIBIČ, ALEKSANDER RIBIČ s.p., Cankarjeva 15, 3325 Šoštanj, G: 041 943 883, mizarstvo.ribic@gmail. com KUHINJSKE FRONTE - VIVA DESIGN, Cotičeva 3, 2341 Limbuš, G: 040 205 215, www.vivadesign.si, info@vivadesign.si STEKLARSTVO - S.T. OPAL, Pod gonjami 71, 2391 Prevalje, T: 02 82 40 500, www.steklarstvo-opal.si VGRADNE OMARE - SALON POHIŠTVA KUŠAR, eruzzijeva c. 82, 1000 Ljubljana, G: 051 644 100, www.vgradneomare.si PARKETI, TALNE OBLOGE - PRODAJA IN VGRADNJA IZDELKOV IZ BAMBUSA, HERMAN GABROVŠEK s.p., Ljubljanska cesta 15, 1354 Horjul, G: 031 762 415, www.bambus-parketi.si, bambusparket@ gmail.com TALNE OBLOGE, PARKETI, LAMINATI - JURLES, inženiring, storitve in trgovina d.o.o., Arja vas 59, 3301 Petrovče, T: 01 724 95 56, G: 041 637 208, F: 01 724 95 57, www.parketi-jovan.si, parketi.jovan@siol.net KAMINI, STILNO POHIŠTVO - STONE d.o.o., Zaloška 54, 1000 Ljubljana, T: 01 54 27 260, www.stone.si KAMINI IN PEČI, LONČENE PEČI - PEČI - KERAMIKA PROIZVODNJA KERAMIČNIH PEČNIC d.o.o., Kolodvorska ulica 33C, 2310 Slovenska Bistrica, G: 040 347 752, www.peci-keramika.si, jurles@siol.net SANITARNA OPREMA, VSE ZA KOPALNICO - TRGOCEV gradbeništvo in trgovina, d.o.o., Obrtna cona logatec 25, 1370 Logatec, T: 01 754 24 85, F: 01 754 35 22, www.trgocev.si, info@trgocev.com NOTRANJA VRATA - MITJA TROST s.p., Podpeška pot 4, 2392 Mežica, G: 031 618 307, trostmitja@gmail.com JEDILNICE IN STOLI - MURALES d.d., Kolodvorska ulica 3, 9240 Ljutomer, tel: 02 585 18 06, 02 585 18 07, www.murales.si MASAŽNI BAZENI - JOB PLUS d.o.o., Celovška 336, 1210 LjubljanaŠentvid, T: 080 88 68, www.jobplus.si VAROVANJE PREMOŽENJA, KLJUČAVNICE, VSTOP NA PRSTNI ODTIS LECOM d.o.o., Kovinarska 30, 1241 Kamnik, T: 01 839 45 43, F: 01 831 19 73, www.lecom.si, info@lecom.si OMARE ZA OROŽJE - PROSIGMA d.o.o., Limbuška 2, 2341 LimbušMaribor, T:02 5858 480, 080 88 55, F: 02 5858 484, www.blagajnetrezorji.si

UREDITEV OKOLICE

ZASADITVE, UREJANJE IN PRODAJA SADIK - OMORIKA d.o.o., Koroška cesta 44, 2366 Muta, T: 02 876 90 00, F: 02 876 13 19, G: 031 621 643, 041 621 643, www.omorika.si, drevesnica@omorika.si ZASADITVE, UREJANJE IN PRODAJA SADIK - MOGA d.o.o., Zemljičeva ulica 21, 2000 Maribor, T: 02 471 63 10, F: 02 471 63 12, www.moga.si, info@moga.si MATERIAL ZA UREJANJE UKOLICE - HUMKO d.o.o., Podnart 33a, 4344 Podnart, T: 04 532 53 20, F: 04 532 53 30, www.humko.si, info@humko. si

TESARSTVO IN KROVSTVO

TESARSKA IN KROVSKA DELA - MOSKK, d.o.o., Nova Cerkev 127, 3203 Nova Cerkev, T: 03 780 40 20, F: 03 780 40 21, www.moskk.si TESARSKA IN KROVSKA DELA - MIBLA d.o.o., Stirpnik 14, 4227 Selca, T: 04 510 33 69, F: 04 510 33 69, G: 041 571 483 TESARSKA IN KROVSKA DELA - BEKUŠ ŽELJKO k.d., Sladka Gora 38, 3240 Šmarje pri Jelšah, T: 03 752 30 87, G: 041 727 343, F: 03 752 30 88, bekus.zeljko@siol.net TESARSKA IN KROVSKA DELA - KROVKO d.o.o., Šolska cesta 31, 2382 Mislinja, T: 02 885 57 79, G: 040 464 164, www.krovko.si TESARSKA IN KROVSKA DELA - MONTER KOCJAN d.o.o., Majcnova ulica 13, 8230 Mokronog, T: 07 349 95 76, F: 07 349 95 77, G: 041 322 925, www.monter.si TESARSKA IN KROVKSA DELA - ZBIČAJNIK d.o.o., Žarova 20, 3320 VELENJE, tel: 03 897 58 50, G: 041 624 874m, zbicajnik@siol.net TESARSKA IN KROVSKA DELA - MONTE TESARSTVO IN KROVSTVO d.o.o., Gladomec 11, 2316 Zgornja Ložnica, T: 02 843 14 93, G: 041 674 524, www.monte.si, monte@siol.net PRODAJA KOVINSKE KRITINE, FASADNIH PLOŠČ - KLAMPFER d.o.o., Šentpetrska ulica 6,tel: 02 480 14 20, G: 041 687 607, 041 719 623, www.klampfer.si, info@klampfer.si PRODAJA KRITINE - STREŠNIKI GOLOB d.o.o., Malenska vas 12, 8216 Mirna Peč, T: 07 307 89 90, F: 07 307 89 92, www.stresniki-golob.si, marjan@stresniki-golob.si PRODAJA KRITINE, KOVINSKA - METROTILE SEE d.o.o., Vrečerjeva ulica 14, 3310 Žalec, G: 031 375 076, alen@metrotile.si PRODAJA KRITINE, ZIDAKI - POLAK CEMENTNINARSTVO, Gorenje 16a, 3327 Šmartno ob Paki, T: 03 588 50 65, F: 03 891 51 90, G: 051 607 337, www.stresniki-polak.si, betonski.izdelki.polak@siol.net PRODAJA KRITINE,KOVINSKA - LINDAP SKM d.o.o., Podlog 3, 3311 Šempeter, T: 03 700 05 00, G: 041 444 397, www.lindap.si, info@ lindap.si

STAVBNO POHIŠTVO

LESENA OKNA IN VRATA - LESNA INDUSTRIJA RADLJE OB DRAVI, d.o.o., Dobrava 46, 2360 Radlje ob Dravi, T: 02 88 79 060, www.lesnaradlje.si, info@lesna-radlje.si LESENA OKNA IN VRATA - OKNA KLI LOGATEC, Tovarniška 36, 1370 Logatec, T: 01 755 85 68, F: 01 755 85 86, www.oknakli.si, okna.kli@kli. si LESENA OKNA IN VRATA - MARLES PSP,PROIZVODNJA STAVBNEGA POHIŠTVA d.o.o., Podvelka 3, 2363 Celje, T: 02 877 03 02, F: 02 877 03 34, www.m-tim.com LESENA OKNA IN VRATA - ŠEMRL FRANCI s.p., Planina 189, 6232 Planina, T: 02 877 03 02, G: 051 628 505, www.oknasemrl.eu PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO - PECA COMMERCE d.o.o., Ob Šumcu 9,

45

2392 Mežica, T: 02 870 24 44, G: 040 781 074, www.pecacom.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - STOPAR LB DESIGN d.o.o., Železarska cesta 3,3220 Štore, T: 03 780 55 80, F: 03 780 55 95, www. stoparlbdesign.si, stopar.lb@siol.net PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - P.S.T. d.o.o. PROIZVODNJA, STORITVE, TRGOVINA, Dobja vas 187a, 2390 Ravne na Koroškem, T: 02 870 57 10, F: 02 870 57 20, www.pst.si, info@pst.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - PVC NAGODE d.o.o., Tržaška cesta 87a, 6230 Postojna, T: 05 720 35 55, www.pvcnagode.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - DURAL d.o.o., Celjska cesta 39,2380 Slovenj Gradec, T: 02 88 12 240, F: 02 881 22 52, www.dural.si, info@dural.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - REMOPLAST d.o.o., Samostanska ulica 3, 2360 Radlje ob Dravi, T: 02 888 04 43, www. remoplast.si, info@remoplast.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - RAJMAX d.o.o., Kozje 63a, 3260 Kozje, T: 03 80 90 495, G: 041 608 495, www.rajmax.si, info@ rajmax.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - PROMONT TIM d.o.o., Narof 42, 1411 Izlake, G: 031 230 766, www.promont-tim.si, info@promonttim.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA BELCONT d.o.o., Hardek 34g, 2270 ORMOŽ, T: 02 741 13 80, info@interles.si, info@belcont.si GARAŽNA VRATA TECKENTRUP - PROPLAN d.o.o., Krtina 144, 1233 Dob, T: 01 564 25 66, F: 01 564 25 67, G: 041 615 609, www.proplan.si VHODNA ALU VRATA, GARAŽNA VRATA - ZGONEC d.o.o., Mlaka 37a, 1218 Komenda, T: 059 955 803, F: 059 960 0092, G: 041 378 151, www. zgonec.si, inf@zgonec.si VHODNA, NOTRANJA VRATA - ROBNIK d.o.o., Krnica 33, 3334 Luče ob Savinji, T: 03 839 08 70, www.robnik.si, info@robnik.si OKNA, VRATA, PARKETI - ŠTAJERLES TRADE d.o.o., Osluševalci 49, 2273 Podgorci, T: 02 713 00 00, www.stajerles-trade.si SENČILA, PVC PROGRAM - BORTEGA BORIS ČEBULJ s.p., Suhadole 8b, 1218 Komenda, T: 01 834 30 93, G: 041 326 229, www.bortega.si, info@bortega.si ZASTEKLITVE BALKONOV - VERTIGAL d.o.o., Kamnogoriška 24, 1000 Ljubljana, G: 041 863 778, www.vertigal.si

OGREVANJE IN KLIMATIZACIJA TOPLOTNE ČRPALKE - TEHNOHLAD d.o.o., Rečica ob Paki 2, 3327 Šmartno ob Paki, T: 03 896 53 50, F: 03 896 53 56, www.tehnohlad.si, tehnohlad@amis.net TOPLOTNE ČRPALKE - DIPLOMAT d.o.o., Sladki Vrh 2a, 2214 Sladki Vrh, T: 02 645 33 30, G: 031 683 868, www.dičlomat.si, info@diplomat.si TOPLOTNE ČRPALKE - SEMONT d.o.o., Kotna ulica 1, 1000 Ljubljana, T: 01 51 31 340, F: 03 898 60 55, www.mix.si, info@mix.si KOTLI NA PELETE, DRVA, KOTLI - TOMAŽ VALHER s.p., Spodnji Boč 32, 2352 Selnica ob Dravi, T: 02 674 02 90, F: 02 674 02 91, info@valher.si KOTLI IN PREZRAČEVANJE, PELETI, DRVA - HORIZONT SKUPINA d.o.o., Vodovodna ulica 30c, 2000 Maribor, T: 080 35 14, www.bioleshorizont.si GORILNIKI, DIMNIKI - KAM KAČ ALBIN s.p., Matke 7, 3312 Prebold, T: 03 710 17 22, G: 041 636 813, www.kam-dimniki.si IZVEDBA DIMNIKA, KAMINI - DIMNIKI - KAMINI KLEMENC, Celjska cesta 29, 2380 Slovenj Gradec, T: 02 88 57 289, G: 040 537 031, 041 593 968, www.interdim.si, trgovina@interdim.si KAMINI, ŠTEDILNIKI - PEČARSTVO BOJAN ZORAN s.p., Bršljin 41, 8000 Novo Mesto, T: 05 995 01 41, G: 041 636 347, www.pecarstvo-zoran.si KAMINI KAMNITI - DAVID PELIKAN s.p., Športna ulica 18, 1000 Ljubljana, G: 031 744 592, www.panda.info, www.kamniti-kamini.info SOLARNI SISTEMI - ELLATRON d.o.o., Mestinje 6a, 3241 Podplat, T: 03 810 42 13, G: 041 797 244, F: 03 810 42 14, et@ellatron.si KLIME, TOPLOTNE ČRPALKE - KLIMA NAPRAVE, Renato Vrtačič s.p., Ihan, Pot na žago 10, 1230 Domžale, T: 01 729 36 96, G: 041 788 669, renato.vrtacic@amis.net KLIME IN PREZRAČEVANJE - VITANEST d.o.o., Industrijska cesta 9, Kromberk, 5000 Nova Gorica, T: 05 338 49 99, www.vitanest.si, www. klimatiziramo.si TALNO OGREVANJE - DT si, d.o.o., Brezula 31a, 2327 Rače, T: 02 608 50 18, F: 02 608 50 19, www.talno-ogrevanje.si, info@dtsi.si TALNO IN STENSKO OGREVANJE - KOOP TRGOVINA d.o.o., Zgornja Pohanca 6, 8272 Zdole, T: 07 477 88 20, F: 07 477 88 21, www.koop.si, info@koop.si OGREVALNA TEHNIKA, KOMPLET OPREMA - AQUATERM d.o.o., Šalara 32a, 6000 Koper, T: 05 612 05 10, www.aquaterm-kp.si, info@ aquaterm-kp.si

VOZILA,STROJI IN OPREMA NOVA VOZILA PEUGEOT - AVTO CELJE d.d., Ipavčeva ulica 21, 3000 Celje, T: 03 426 13 20, 02 870 56 80, www.avto-celje.si CERADE, PONJAVE ZA VOZILA - PROPIP d.o.o., Šentilj pod Turjakom 21, 2382 Mislinja, T: 02 885 73 50, F: 02 885 73 51, www.propip.si, info@ propip.si PUHALNIKI ZA SENO, MEŠALNIKI GNOJEVKE, SEKALNIKI ZA SEKANCE - BIDER BOJAN s.p., Dol Suha 3, 3332 Rečica ob Savinji, T: 03 839 18 00, G: 041 647 793, F: 03 839 18 10, www.bider.si, bider@siol.net SEKALNIKI ZA SEKANCE - LINDAP SKM d.o.o., Podlog 3, 3311 Šempeter, T: 03 700 05 00, G: 041 444 397, www.lindap.si, info@lindap.si ORODJE IN OPREMA - KOOP TRGOVINA d.o.o., Zgornja Pohanca 6, 8272 Zdole, T: 07 477 88 20, F: 07 477 88 21, www.koop.si, info@koop. si MESARSKA OPREMA, MEŠALNIKI, POLNILKE, MESOREZNICE, KOCKALNIKI SLANINE - KRAJNC ZDRAVKO s.p., Obrna ulica 9, 2366 Muta, T: 02 876 11 51, F: 02 876 18 27, www.kranjc-oprema.si, info@ krajnc-oprema.si

TURIZEM IN PROSTI ČAS OBUTEV ZA POHODNIŠTVO, PRODAJALNE OBUJE - EGOŠPORT d.o.o., Ulica ob kanalu 1, 9000 Murska Sobota, G: 041 788 885, 040 351 285, www.egosport.si,info@egosport.si TEČAJ ZA VODITELJA ČOLNA V 2 DNEH - VAŠ PROFIT d.o.o., Gortina 145 b, 2366 Muta, T: 02 872 33 33, F: 02 872 33 37, www.splavarji.com, info@splavarji.com1 Pragersko, T: 02 803 92 14, www.preklade.si, preklade@siol.net


47


Vaš profit december 2011  

Brezplačnik za dobre nakupe.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you