Jul i Oslo – Aktiviteter, kultur og uteliv for hele familien

Page 1

Oslo JUL

AKTIV I BYEN AKTIVITETER, KULTUR OG UTELIV FOR HELE FAMILIEN

EN GUIDE FRA VÅRTOSLO VINTER 2023


OSLO MUSEUM

KOM I JULESTEMNING PÅ OSLO MUSEUM Bli med på familieomvisninger for å høre mer om juletradisjoner gjennom tidene, delta på et stemningsfullt og tradisjonsrikt juleverksted for hele familien på Førjul på Frogner, besøk vårt afrikanske julemarked på Grønland og bli kjent med hvordan arbeiderne feiret jul før i tiden på Sagene. Se oslomuseum.no for alt som skjer på Oslo Museum.

MUSEUM


TJUVHOLMEN

MAD GOATS Er du fra en sporty familie som liker å utfordre familieaktivitetene? Isbading og sauna er en fantastisk måte å starte julemorgenen på, før dere drar hjem og nyter resten av julekosen. På Tjuvholmen får dere en autentisk, nordisk saunaopplevelse med Mad Goats på tuppen av Lille Stranden. Hvem vil du utfordre?

ISBADING/SAUNA


TJUVHOLMEN

JULEGRANTENNING Fredag 24.november ringer vi førjulstiden inn på Tjuvholmen, og vi inviterer deg og dine kollegaer/venner/familie til å bli med! Velkommen til Olav Selvaags Plass der vi byr på stemningsfull musikk, gløgg og pepperkaker, og den gode julefølelsen. Etter julegrantenningen inviterer vi inn i varmen til den offisielle åpningen av Jul på Pepperkakeøya.

JUL


JULESTEMNING PÅ TBS GALLERY Opplev skulptur, maleri og tegning av billedkunstneren Tore Bjørn Skjølsvik. Kunstneren har verker rundt i hele landet som forteller om norsk kultur, samfunnsliv og historie. Flere av disse finner du også hos oss. Vi befinner oss i et vakkert herskapshus med en tidligere stall i en vakker hage og skulpturpark. Her kan du finne julepresangene dine blant trykk og skulptur. Velkommen.


BÆRUMS VERK

EVENTYRLIG JUL PÅ BÆRUMS VERK VELKOMMEN TIL TRADISJONSRIK JUL PÅ VAKRE BÆRUMS VERK!

Butikkene har utvidede åpningstider fra og med. 25.11. Hverdager kl. 10-20, lørdag kl. 10-18, søndag kl. 12-18* *Handelshuset holder åpent de tre siste søndagene før jul; 3.,10. og 17.des. kl. 14-18.

Se vår nettside www.baerumsverk.no for fullt program.


Før jul er det fylt med hyggelige aktiviteter for hele familien. Julemarked, hest og vogn, hundekjøring, juleverksted, og glassblåsing for barn, konserter, juleteater og en fantastisk førjulshandel! Her kan du oppleve et variert og spennende juleprogram, julemarked og førjulsstemning hver dag frem til jul.

I samarbeid med lokalt kulturliv får du musikkorps, kor, og teatergruppe med fantastisk juleunderholdning. Opplev fortellerstund, juleverksted, hest- og vognkjøring, og nissebesøk. Klart glass inviterer barn til å blåse glasskuler (påmelding kreves).

Onsdag 6. desember:

Nissefest for barn med smånisser, fakkel opptog, grøtservering, og nissedans.

Onsdag 13. desember: Julefeiring

Torsdag 7. og 14. desember: Gratis teaterforestilling med Mikkel & Reverockerne.

Få god stemning hos oss – fyll adventstiden med gledelige opplevelser sammen med dem du er glad i

SHOPPING/AKTIVITETER


TJUVHOLMEN

VELKOMMEN TIL TJUVHOLMEN Velkommen til førjulstiden på Tjuvholmen! Lyslenker og juletrær lyser opp en ellers mørk desember for å gi deg den beste julestemningen. Kom inn i varmen hos restaurantene, opplev årets Pepperkakeøy, handle inn årets julegaver og besøk kunstgalleriene våre. Senk skuldrene og nyt den herlige atmosfæren på halvøyen vår inn mot juletiden.


JUL PÅ PEPPERKAKEØYA Vi gjentar fjorårets suksess med Jul på pepperkakeøya! Velkommen inn i en eventyrlig verden av pepperkaker og julestemning fra 24.november-20.desember. Pepperkakekunstner Heidi Sagli Lie og nærmiljøet har sammen laget Tjuvholmen i miniatyrformat. Klarer du å kjenne igjen noen av fasilitetene?


HARALD HUYSMAN KARTING FARTSFYLT JULEFERIE!

GJØR DEG KLAR FOR EN SKIKKELIG RÅ RACINGOPPLEVELSE! Harald Huysman Karting er landets største og mest profesjonelle gokartsenter. Vi tilbyr innendørs gokart på Alnabru i Oslo med nye elektriske karts og utendørs gokart på Rudskogen Motorsenter i Østfold. Hos Harald Huysman Karting samles firmaer og vennegjenger, så vel som kjærestepar og hobbyentusiaster. Felles for alle er et ønske om fartsfylt moro.

RACING


TJUVHOLMEN

ÅRETS JULEBORDSESONG Julebordssesongen på Tjuvholmen byr på en variasjon av smaksopplevelser, god atmosfære og den herlige julestemningen bak enhver dør. Hos oss får du tilpasset julebordet etter din smak, enten du liker det tradisjonelle selskapet, er i det eksklusive siktet eller bare ønsker en skikkelig fest.

MAT


TJUVHOLMEN

NYTTÅRSAFTEN Gå inn i det nye året langs vannkanten! Restaurantene inviterer inn i varmen til en skikkelig nyttårsfeiring. Det blir bobler, god musikk og smakfulle retter for enhver smak. Når klokken slår tolv, har du en fantastisk utsikt over sentrum og Akershus festning. Samle vennegjengen eller familien til en opplevelsesrik nyttårsaften.

JUL


SNØ TILBUD: FRA 1.-23. DESEMBER ER DET 30% PÅ SNØPASS (INNGANG 1 DAG) MED KODEN: DESPASS30.

SNØ INNE Ta med familien, venner eller kollegaer på SNØ i desember! SNØ har 36 000 kvm med snø og er verdens eneste helårsarena med langrenn, snowboard, alpint, freeski og isklatring. SNØ holder til i Lørenskog, en kort togtur unna Oslo sentrum. Hele desember garanterer vi hvit jul, og julestemning. Søndag 3. des. kl. 17:00 er det grantenning med tale fra ordføreren, korsang og nissebesøk. Hver lørdag og søndag serverer vi julegrøt, og har juleverksted for barna. Snø har alpinbakke på 500 meter med nedfarter av ulik vanskelighetsgrad med rails og hopp, et nybegynnerområde og en av verdens høyeste innendørs isklatrevegger. Langrennsløypa er på én km, SNØ tilbyr kurs og privattimer for alle nivåer og aldre i alpint, snowboard, langrenn og freeski. Flinke instruktører og supre snøforhold legger til rette for en god opplevelse med læring og mestring i fokus.

SKI


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.