Page 1

M ag a z i n e The shirtspecialist since 1963 Special edition โ€ข mei 2013

Fotoshoot in modestad parijs

Piet Paris illustreert voor Ledรปb

Wie jarig is trakteert

Maak kans op mooie prijzen


Ledûb viert feest! Vol enthousiasme en toewijding zijn we de afgelopen maanden in de historie van Ledûb gedoken. We ontdekten al snel dat het ontstaan van de merknaam bijzonder is, daar moesten we over schrijven! Maar ook met de vele ontwikkelingen die Ledûb, door trends maar ook van binnenuit, heeft doorgemaakt, zouden we pagina na pagina kunnen vullen. Waarschijnlijk wist u al dat Ledûb het anagram is van Budel. Maar wist u ook dat destijds, door de interesse voor de Franse mode, het Franse accent aan de naam is toegevoegd? Nog steeds vindt ieder seizoen de belangrijkste stoffenbeurs in Parijs plaats, de “Premier Vision”. Algauw was het thema van het magazine duidelijk, een magazine voor Ledûb mannen met Frankrijk als inspiratie. Over sport, auto’s en mode. Met innovaties, trends, verhalen van klanten en achtergronden. Middels te scannen layars zijn een aantal verhalen nog verder uitgewerkt op internet. Kortom, alles wat past bij de shirtspecialist. En …….. wie jarig is trakteert! Veel leuke, interessante en betrokken merken willen met ons en met u dit jubileum vieren. Op pagina 70 maakt u kans om gratis met deze merken kennis te maken. Al doende concludeerden we dat het 50-jarig bestaan van een modemerk bijzonder is. Ledûb is al 50 jaar jong. Als Ledûb in de spiegel kijkt (zie linkerpagina), dan zien we een jong Ledûb, dat, met vele jaren ervaring, nog steeds met fris elan en legio mogelijkheden naar de toekomst kijkt! Heel veel leesplezier gewenst. Hartelijke groet,

Anja van den Bersselaar Directeur Van Winkel Fashion BV

Ledûb Magazine - 3


80 hours on your side

TissoT Luxury AuTomATic

An exceptional and timeless piece offering 80 hours of power reserve with a revolutionary COSC certified Powermatic 80 movement, in a 316L stainless steel casing with see-through caseback and water resistance up to 5 bar (50 m / 165 ft).

in TOUCH wiTH yOUr Time Get in touch at www.tissot.ch


INHOUD over ledûb 06 Gerard en Koen van Winkel Kijken terug op 50 jaar Ledûb

06

12 Het ontstaan van een Ledûb shirt Van begin tot eind 16 The shirtspecialist since 1963 Bijzondere details maken het shirt 20 Ledûb anno 2013 Onze relaties over Ledûb 26 Fotoshoot in Parijs Lifestyle fotoshoot in modestad Parijs 31 Old vs New Onze Ledûb mannen aan het woord

70

42

37 Het perfecte shirt De basisingrediënten

Experts aan het woord 15 Jack van Gelder TV presentator over mode 18 Christine Boland Trendanalist over modetrends 34 Piet Paris Mode illustrator schetst speciaal voor Ledûb 40 Sabine Duetz Retailexpert over de huiskamers van de toekomst 67 Geryanne Katerberg Imago- en kledingadviseuse over Stijlburo

24

Lifestyle 24 Behind the scenes Fotoshoot in Parijs 44 Eigen identiteit Met uitstekend te combineren Ledûb shirts 51 Ledûb & Social Media Met o.a. enkele tips voor de retailer 55 De mooiste plekken van de Dordogne Een goed bereikbare vakantiebestemming 61 Frankrijk Sportland Sporten in Frankrijk

40

64

64 Aston Martin V8 Vantage Coupé Getest en goedgekeurd door Ledûb


Klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid blijven belangrijke pijlers. Gelukkig scoren we al jaren goed op dit gebied.

Gerard en koen van Winkel kijken terug op 50 jaar Ledûb 2 de en 3 de generatie Familie van winkel Gerard van Winkel Tweede generatie van de familie Van Winkel. Zoon van oprichter Sjef van Winkel. Gerard is van 1970 t/m 1992 directeur van Van Winkel Fashion geweest.

Het familiebedrijf Van Winkel Fashion in Budel is opgericht in 1949. Het merk Ledûb is in 1963 ontstaan. Nu, 50 jaar later, is de 3de generatie van de familie van Winkel betrokken bij het merk Ledûb. Samen met de heren Gerard en Koen van Winkel blikken we terug op 5 decennia Ledûb.

Koen van Winkel Derde generatie van de familie Van Winkel. Zoon van Gerard van Winkel. Koen is sinds 2003 aandeelhouder van Van Winkel Fashion.

dit voorraadsysteem bracht Ledûb, als enige merk, de trendkleuren lila en roze met veel succes. Toen al werden de shirts nog diezelfde dag naar de klant verstuurd. Dat was uniek voor die tijd.

De jaren 60 In 1963 vindt de geboorte van Ledûb plaats. Het is niet meer helemaal duidelijk wie de merknaam bedacht heeft. Sjef van Winkel, een oud klasgenoot en een accountant hebben er iets mee te maken. Maar wie de naam nu eigenlijk bedacht heeft, is altijd in het ongewisse gebleven... “Ik ben wel de enige echte bedenker van het accent op de ‘û’ van Ledûb,” zegt Gerard trots. Destijds keek heel de wereldpers naar de Franse mode. Daarin vonden ook wij inspiratie. Met een simpele toevoeging van het accent werd het logo betekenisvoller en haakten we aan op het Franse modegevoel. Ook voor de Franse uitspraak is het accent onmisbaar.

De jaren 80 Gerard vertelt verder: “Ledûb Uit Voorraad werd in de jaren 80 steeds succesvoller, mede doordat we durfden te kiezen voor modische kleuren en aparte prints. We produceerden in die tijd 2.000 shirts per dag, wat neerkwam op 10.000 shirts per week! De productie vond plaats in Nederland. Hierdoor bleven we de concurrent voor en ging het proces van productie naar uitlevering erg snel. We konden de consument snel voorzien van hippe, eigentijdse shirts. Mede hierdoor kon ik mijn grootste ambitie - overleven en altijd winst maken - jaar na jaar verwezenlijken. Ik was allergisch voor verlies en gelukkig heeft Ledûb in al die 50 jaar nooit verlies gekend.” “Mijn eerste herinneringen aan Ledûb zijn ook uit de jaren 80. Als klein jochie mocht ik vaak met mijn vader mee naar zijn werk. De grote fabriekshal was interessant, een groot speelterrein.” zegt Koen.

De jaren 70 Van de jaren 70 herinnert Gerard zich vooral dé grootste mijlpaal van de afgelopen 50 jaar, namelijk de introductie van het LUV systeem (Ledûb Uit Voorraad), in 1970. Onder

De jaren 90 Gerard herinnert zich nog heel goed het immens grote succes van de billboard campagne in 1990. Daarnaast werd de Ledûb collectie uitgebreid met opvallende

Ledûb Magazine - 6


Ventuno shirts. Het vertegenwoordigersteam werd opgedeeld per merk, waardoor de salesfocus puur Ledûb werd. Dit zorgde voor groei in af- en omzet van het merk. De jaren 00 “Ondanks dat mijn vader nooit had gedacht dat ik hem op zou volgen, ben ik in 2003 gestart met het opvolgingstraject.” vertelt Koen. “Eerst heb ik 6 jaar gefungeerd als de rechterhand van mijn vader en in 2010 ben ik directeur geworden van Van Winkel Beheer. Anders dan mijn vader destijds, heb ik niet de dagelijkse leiding. We merkten dat design steeds belangrijker werd om de concurrentie voor te blijven. Het designteam ontwierp in deze jaren voor het eerst eigen dessins. Deze unieke dessins, samen met de sterke non iron kwaliteit, en de juiste contrastverwerkingen waren de kern van het merk. Ledûb shirts kregen daardoor een eigen gezicht.” De jaren 10 Gerard blikt terug: “In 2010 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden bij Van Winkel Fashion. Weliswaar met pijn in mijn hart, maar vol vertrouwen heb ik afscheid genomen. Ledûb is en blijft wel mijn kindje. Gelukkig blijf ik gemakkelijk op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het merk dankzij internet en social media en natuurlijk via mijn zoon.” “Dat is precies wat in deze jaren belangrijk is,” vult Koen aan, “het contact met de consument opzoeken en de conversatie aangaan via internet en Social Media. Onze organisatie heeft zich ontwikkeld tot een Sales-Marketing-Design organisatie en is klaar voor de toekomst. Iedere collectie wordt opgebouwd rondom een thema. Ieder shirt is een kunstwerk. En dat laten we de consument weten via diverse online en offline mediakanalen. Daarnaast blijven klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid belangrijke pijlers. Gelukkig scoren we al jaren goed op dit gebied. Uit klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat dit allemaal aspecten zijn waarom onze klant en zijn consument keer op keer voor Ledûb kiezen. wat is het geheim van Ledûb? Bent u benieuwd naar het geheim van Ledûb volgens Gerard van Winkel? Scan onderstaande QR-code om het van Gerard zelf te horen...

Ledûb Magazine - 7


1963

Start van Ledûb. De heer Sjef van Winkel produceert het eerste Ledûb shirt in ‘het Fabriekske’ in Budel dat hij in 1949 oprichtte.

1973

Zoon Gerard van Winkel (directeur van 1970 t/m 1992) toont de collectie aan prins Claus op de beurs in Amsterdam.

1986

Introductie mouwlengte 7 shirts voor de nieuwe generatie mannen die langer is.

Een halve eeuw Ledûb 1969

Invoering van LUV (Ledûb Uit Voorraad). Ledûb presenteert als eerste in Europa een betrouwbaar voorraadsysteem. Toen al werden de shirts nog diezelfde dag verstuurd.

Ledûb Magazine - 8

1977

Introductie van getailleerde shirts in diverse prints.

1992

De Ledûb luchtballon is talloze keren opgestegen. Deze luchtballon is speciaal voor Ledûb ontworpen om het nieuwe accentteken op het logo te introduceren.


1995

Eigen productiebedrijf opgestart in Macedonië.

2007

Introductie van de ‘Û’ met een symbolisch shirt erin en de succesvolle Samsonite weggeefactie.

2011

Start met Social Media om de Ledûb consument op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen.

in vogelvlucht 1999

Grootse en succesvolle jubileum actie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Van Winkel Fashion. Opbrengst komt ten goede aan een Unicef-scholingsproject in Bangladesh.

2008

Eerste ‘2 voor actie’ met mooie 100% katoenen non iron shirts. Deze actie is nog steeds ongekend succesvol.

2013

Ledûb viert haar 50-jarig bestaan en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst.

Ledûb Magazine - 9


Styling

Le Locle automatic tissot Tissot laat zijn expertise zien in dit horloge. Dankzij de COSC-certificering (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) biedt dit horloge uiterste precisie. De opengewerkte achterzijde laat zien hoe dit uitzonderlijke uurwerk er van binnen uitziet.

heren B&L Leather ARMBand B&L Leather is de uitbreiding op het bestaande B&L Steel! Je kunt je unieke armband zelf samenstellen. Je kiest de leersoort (33 kleuren), je kiest het slot (8 verschillende stalen sloten) en de armband wordt op maat gemaakt!

GREVE

Persol

stijlvolle schoenen

zonnebril

In 1898 begon de heer Greve in Waalwijk een schoenmakerij met slechts één doel voor ogen: Nederlands meest stijlvolle en superieure schoenen maken.

senz° stormparaplu

Deze zonnebrillenlijn van Persol neemt je mee in de inspirerende wereld van de vintage camera’s. De modellen zijn met hun vintage vormgeving op-en-top Persol. De Supreme Arrow is voor het eerst niet alleen bij de scharnieren gebruikt maar is ook op een subtiele wijze toegepast op de metalen neusbrug.

senz° umbrella, van Nederlandse bodem, is dé innovatie in paraplu’s van de laatste decennia. De senz° stormparaplu’s, bedacht door studenten van de TU Delft, lossen alle bekende paraplufrustraties op, zoals het omklappen, kapotgaan, slecht zicht en oncomfortabel gebruik. Stoer, speciaal en sterk! Wilt u kennis maken met deze merken? Kijk op pagina70-71.

Ledûb Magazine - 10


het ontstaan van een

Ledûb shirt van begin tot eind

Ook benieuwd hoe een Ledûb shirt tot stand komt? Design De Ledûb shirts worden bij Van Winkel Fashion in Budel ontworpen door een ervaren designteam. Geïnspireerd door bezoek aan retailers, diverse mode- en stoffenbeurzen en het bijwonen van seminars van bekende trendwatchers komt het designteam tot een thema dat past bij het desbetreffende seizoen.

1.

De stoffen Op basis van het seizoensthema worden diverse hoogwaardige stoffen geselecteerd bij gerenommeerde stoffenleveranciers. “Het grootste deel van de luxe stoffen wordt echter op de afdeling Design ontworpen,” vertelt hoofd Design Floor van Roode. Leveranciers maken deze stoffen uitsluitend voor Ledûb. Door deze eigen ontwikkeling van stoffen krijgen de shirts de eigenheid en het onderscheidend vermogen, die u van Ledûb gewend bent. Ledûb blijft hierin vooruitstrevend en daarom meer specialistisch dan andere merken.

2.

Ledûb Magazine - 12


Aan elk Ledûb shirt werken meer dan 45 mensen. Zij zorgen voor de hoge kwaliteit van ieder shirt.”

Eigen productie Ledûb heeft haar eigen productiebedrijf in Macedonië. Een team van 185 productiemedewerk(st)ers zorgt er iedere dag opnieuw voor dat elk Ledûb shirt voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We zijn er trots op dat het gehele productieproces voldoet aan de strenge eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De shirts worden met de hand gemaakt om de beste kwaliteit te garanderen. Wist u dat er aan elk Ledûb shirt meer dan 45 mensen gewerkt hebben?

3.

Productieatelier Het ontwerp komt tot leven in het productieatelier. Allereerst worden hier de patronen ingetekend en met behulp van een mal uit stof gesneden. Vervolgens worden alle losse onderdelen zoals boorden, manchetten en mouwen apart afgewerkt met vele specialistische machines. De knopen worden in de gewenste uitvoering aangezet middels een verknoping. Als dat gebeurd is gaan de onderdelen gegroepeerd per maat en kleur naar de montageafdeling. Daar wordt alles in elkaar gezet en afgewerkt tot een volledig shirt.

4.

turbine. In een cabine gevuld met stoom wordt het overhemd vervolgens gladgestreken. Perfecte staat De laatste stap is het shirt opmaken op de opmaaktafel. Hierdoor kan het overhemd in perfecte staat afgeleverd worden bij de retailer en daarna bij de Ledûb drager. Denk hierbij aan het invoegen van een opmaakkaart, het strak vouwen van het shirt, het toevoegen van boordkarton en een barcodesticker en het bevestigen van een kaartje met informatie over het shirt. Als allerlaatste wordt het overhemd ingepakt en is het klaar voor transport naar Budel.

6.

Finishing touch Het overhemd is bijna gereed. Om onze hoge kwaliteit te kunnen blijven waarborgen, vinden er na elke stap in het proces controles plaats, eventuele onvolkomenheden worden direct verholpen. Na de allerlaatste controle worden de laatste losse draadjes afgeblazen door een krachtige

5.

Ledûb Magazine - 13


Jack van gelder over mode tv presentator, sportverslaggever

“In je hemd staan” is een synoniem voor “voor gek staan”. Het is duidelijk dat die uitdrukking van heeeeel lang geleden is, want al lang geldt dat iemand die zich goed wil kleden een groot belang hecht aan het dragen van een goed overhemd. Zoals u wellicht is opgevallen draag ik nooit meer een stropdas. Ik let mede daarom erg goed op het overhemd, dat ik onder mijn colbert draag. Ik ben naast mijn journalistieke werkzaamheden altijd werkzaam geweest in de mode. Eerst vanaf de beginjaren 70 als mode-agent van dames-, heren- en wintersportkleding. Later zelfs met mijn eigen modemerk For Fellows, waar ik een aantal jaren geleden afscheid van heb genomen. Ik hou van mode. Tot ergernis van mijn vrouw en zoon voel ik in winkels altijd aan de stoffen van de diverse modeartikelen, kijk naar de afwerking en de verpakking, kortom ik ben een modefreak. Als presentator op televisie moet je er altijd voor zorgen dat je er verzorgd uitziet. Met uitzendingen waar meer dan een miljoen (of tijdens speciale gelegenheden zoals tijdens een EK of WK voetbal zelfs meer dan 5 miljoen) mensen

Ik hou van mode. Tot ergernis van mijn vrouw en zoon voel ik in winkels altijd aan stoffen.” naar kijken weet je dat er gelet wordt op alles. Uiteraard staat de presentatie centraal, maar vaak wordt er ook na afloop van een uitzending van diverse kanten geïnformeerd naar de kleding die je draagt of naar het merk horloge dat je om je pols hebt. Ik kijk ook altijd naar kleding van een ander. Ik kan mij soms mateloos ergeren aan mensen die er onverzorgd bij lopen. “Ja, maar jij hebt makkelijk praten”, hoor ik dan als ik daar iets over zeg. “Jij kunt dure kleding kopen of krijgt het een en ander van leveranciers”. Dat is allebei waar, maar daar gaat het niet om. Iedereen kan er verzorgd uitzien. Met nieuwe modeketens is er een markt gekomen voor leuke, goed draagbare en betaalbare kleding. Er is dus voor iedereen, altijd iets leuks te vinden. In mijn kledingkasten hangen behoorlijk wat jasjes en pakken, maar vooral heel veel overhemden. Een overhemd is namelijk vaak het enige onderscheidende kledingstuk. Mijn overhemd toont mijn innerlijke gevoel van dat moment. Ik draag het ene moment een mooi uni hemd en het andere moment een (soms opvallend) ruitdessin. Ongetwijfeld zullen binnenkort streepdessins weer meer te zien zijn, want door de jaren heen komt alles weer terug. Hoewel ik hoop dat dat voor niet alle hemden gaat gelden. Ooit liep ik in de jaren 60 met enorm grote puntboorden en met felle flowerpower overhemden. Ach ja, je bent jong en je doet mee met de modegrillen. Broeken met heel wijde pijpen! Ieder mens heeft zijn jeugdzondes zullen we maar zeggen… Voorlopig hoop ik nog jaren “mensen het hemd van het lijf te kunnen vragen” waarbij ik hoop dat zij ook een mooi hemd aan zullen hebben. Jack van Gelder

Ledûb Magazine - 15


Ledûb

the shirtspecialist since 1963

halve maan boord

Al 50 jaar staat Ledûb bekend om eigentijdse shirts met bijzondere verwerkingen. Het motto is, dat ieder shirt een kunstwerk moet zijn. Ledûb heeft door jarenlange ervaring de kennis en het innovatief vermogen in huis om unieke verwerkingen toe te passen in de shirts. Een aantal vernieuwingen voor u op een rijtje. Nieuwe boorden Eén van de meest recente nieuwe boorden is de halve maan boord, waarbij een contrasterende stof is verwerkt in de achterkant van de boord. Dit unieke staaltje vakmanschap is bedacht door het Ledûb designteam en wordt uitgevoerd door professionele productiemedewerkers. Dit shirt is bijzonder geschikt voor verschillende draagmomenten. Tijdens werkuren is het shirt formeel te dragen. Zo gauw het colbert uitgaat, wordt het contrast zichtbaar en dan oogt de outfit meteen informeler.

multicolour

contrast manchet

Multicolour Kleur is momenteel een hot item in de mode. Dankzij subtiele, maar bijzondere multicolour knoopsgaten past een Ledûb shirt zich als een kameleon aan, aan bijvoorbeeld de kleurige chino. Zadelsteek Naast de nieuwste stoffen, boorden en knopen zoekt Ledûb altijd naar meer nieuwe ontwikkelingen. Een belangrijke zadelsteek

Ledûb Magazine - 16


Door meer dan 50 jaar ervaring is Ledûb in staat unieke, innovatieve verwerkingen toe te passen in shirts.” manier waarmee Ledûb zich onderscheidt is de manier van stikken. Het gebruik van een zadelsteek zorgt voor een extra accent, op juk, boord of pat. De zadelsteek verwerkt met een contrasterende garenkleur verrijkt het shirt nóg meer. Contrastverwerking op manchet De contrasterende binnenkant van de manchet mag zichtbaar zijn. Als extra verwerking hebben sommige shirts een bies aan de buitenzijde. Dit wordt inmiddels alom gewaardeerd. Daarnaast wordt ook het omgevouwen hoekje met een trench verwerkt voor een subtieler contrast.

Macedonië Met ongeveer 2000 km is de fysieke afstand tussen het hoofdkantoor van Ledûb in Budel en de productiefaciliteit in Macedonië groot. De afstand wordt echter klein door het dagelijkse contact. We zijn trots op deze samenwerking, die sinds midden jaren 80 bestaat. De directeur van ons productiebedrijf, Zoran Velickov, is een in Nederland opgeleide Macedoniër. Hij zorgt ervoor dat de 185 professionele productiemedewerkers Ledûb shirts van de hoogste kwaliteit produceren. Tevens werkt hij ieder seizoen de nieuwe prototypes uit die door het designteam bedacht zijn. Periodiek gaat vanuit Nederland de verantwoordelijke voor Productkwaliteit naar Macedonië om deze nieuwe prototypes te bespreken en de productie te begeleiden.

Shirtspecialist Als shirtspecialist besteden we veel aandacht aan een breed scala van details. Daar zijn we trots op, de details maken het shirt bijzonder en de drager onderscheidend.

productie Macedonië

Ledûb Magazine - 17


Christine boland

trends trendanalist en consultant

Over Christine Boland Als trendanalist en consultant is Christine Boland al ruim twintig jaar werkzaam voor de retail, mode en media-industrie. In 2012 won zij de Twoty award (Trendwatcher Of The Year) op het gebied van fashion & design. De nieuwste trendpresentatie van Christine Boland is getiteld ‘From Consumer to Conshuman’.

De Maya’s krijgen toch gelijk. Volgens trendanalist Christine Boland maakt de ‘oude’ wereld plaats voor een nieuw, vooruitstrevend tijdperk. Een periode waarin consumenten weer mens worden als tegenhanger van het snelle digitale geweld. “Als alle zekerheden wegvallen, vertrouwde systemen vastlopen en we ook nog eens de vluchtige multidimensionale realiteit (met alle digitale vernieuwingen) moeten bijhouden, kan het niet anders dan dat we op zoek gaan naar houvast en richting”, legt Christine Boland uit. “Daarom willen we terug naar menselijkheid en menselijke behoeften. We gaan bij onszelf te rade waar we staan op zoek naar betekenis en verbindingen makend met de eigen persoon en met anderen. We koesteren het alledaagse en verlangen naar luchtigheid en plezier. Maar men

Ledûb Magazine - 18

De Maya’s krijgen toch gelijk. De ‘oude’ wereld maakt plaats voor een nieuw vooruitstrevend tijdperk”

streeft daarnaast naar vernieuwing, het verleggen van grenzen en het aftasten van het onbekende.” Deze maatschappelijke tendensen zijn een mooie inspiratiebron voor de volgende vier mode- en consumententrends. 1 Contemplation Dit thema gaat over bezinning, het zoeken van betekenis en bewustwording. Het verhaal achter een product of dienst wordt steeds belangrijker. Inspirerend voorbeeld is het Britse warenhuis Selfridges dat onlangs de kracht van stilte promootte met een ‘Silence Room’ en een ‘Quiet Shop’ waar designerkleding zonder logo’s en labels werden verkocht. In de mode zien we verstilde luxe. Rustige natuurlijke kleuren en een sobere styling. Details zijn er niet of minimaal. 2 Lightness Lightness schijnt het licht op

luchtigheid, vrolijkheid en plezier. Oftewel: het leven een beetje mooier maken. Ongecompliceerdheid, kinderlijke eenvoud en humor zijn belangrijk en deze elementen zie je terug in de mode in de vorm van uitgesproken kleuren, helder wit, cartoonachtige of getekende dessins, bloemen en multicolour strepen.


3 Connection We zoeken naar verbinding met familie en vrienden, maar ook met anderen. Bijvoorbeeld door co枚peraties en collectieven. Daarnaast voelen we ons verbonden met de natuur en cultuur. De aarde staat model voor het alledaagse en de terugkeer naar de basis. Dit wordt vertaald naar landelijke invloeden; alledaagse huis,- tuin,en keukenstrepen, zoals tijkstrepen en inspiratie van de moestuin voor dessins en prints. 4 The next level The next level staat voor betovering en verwondering. Over het overschrijden van grenzen, beyond imagination. We ontdekken steeds weer nieuwe materialen en toepassingen. Verder willen we totaaltheater met drama en fantasie en met minstens vijf zintuigen iets beleven. Magie en mystiek werken als een magneet, dark romanticism is een trend. Dit zie je terug in spannende multicolour changeants, stoffen met optische illusies en donkere kleuren met neonlicht highlights en bijzondere voorkeur voor technische innovaties. Tekst: Margreet Anches Fotografie: Bonnita Postma

Led没b Magazine - 19


LEDûB ANNO 2013 onze relaties aan het woord 50 jaar Ledûb. Mooie jaren om op terug te kijken, mede dankzij een jarenlange samenwerking met de meest fantastische modezaken in o.a. de Benelux. Graag laten wij een aantal van onze relaties aan het woord. Piet Speksnijder over Speksnijder Mode Start in: 1938 - Filialen: Bergambacht (2250 m2), Veenendaal (1225 m2) en Kampen (450 m2) Ligging: in de winkelcentra www.speksnijder.nl

Als Speksnijder Mode zijn wij trots op onze prachtige zaken waar persoonlijke bediening nog hoog in het vaandel staat. Getuige hiervan is de koffie met een koekje die altijd klaarstaat voor iedereen die een van onze winkels bezoekt. Dit jaar vieren we ons 75-jarig bestaan. Speksnijder Mode over Ledûb Ledûb is voor ons het shirtmerk dat met ons meedenkt. Onze inbreng wordt gehoord en belangrijker nog, wordt ook vertaald in de designs van de Ledûb collecties. We zijn al bijna 50 jaar fan van de mooie Ledûb shirts!

Mark en Pim van de Berg over Schulte Herenmode Start in: 1927 - Filialen: Haarlem, Lisse, Hillegom, Oegstgeest, Noordwijk en Heemstede (200-300 m2) Ligging: in de stadscentra www.schulteherenmode.nl

Onze uitgebreide herencollecties zijn modern-klassiek met een Engelse “touch”. Wij zijn een specialist in herenmode en onderscheiden ons door een optimale service aan onze klanten. Hiervan getuigt ook het vakmanschap, dat geboden wordt vanuit ons eigen atelier. Schulte Herenmode over Ledûb Ledûb past perfect bij al onze activiteiten. Het is voor ons dé shirtspecialist met een prima voorraadsysteem. Daarnaast biedt Ledûb extra mogelijkheden zoals extra mouwlengtes, brede maatbogen en zeker niet te vergeten de mogelijkheid tot het maken van Personal Made shirts. Het feit dat wij sinds 1987 het merk Ledûb in onze collecties voeren zegt natuurlijk genoeg over de succesvolle samenwerking tussen de Schulte groep en Ledûb.

www.schulteherenmode.nl

Castelijn fashion en denim

Geert Castelijn Fashion en Denim

over

Castelijn

Start in: 1953 - Filiaal: Beek (1200m2) Ligging: in het winkelcentrum www.modecastelijn.nl

Onze doelgroep is breed, wij kunnen van jong tot oud, van klassiek tot modern kleden met onze actuele, eigentijdse collecties. Wij beschikken over een speciale jeanscorner in onze winkel. Onze zaak is een modewinkel met een geheel eigen gezicht die al 60 jaar bestaat en zich ontwikkeld heeft tot een zaak met een groot vast klantenbestand. Castelijn Fashion en Denim over Ledûb Ledûb is voor ons een shirtspecialist die ook de mogelijkheid voor Personal Made shirts biedt. Het Ledûb voorraadprogramma is voor een zaak als de onze ideaal. De samenwerking met Ledûb verloopt succesvol en is gemoedelijk, het contact is altijd prettig en goed.


Speksnijder mode

Jos van de Poel over Voorwinden Start in: 1863 - Filialen: ‘s-Gravendeel (10.000 m2) en Oud-Beijerland (4.500 m2) Ligging: in de winkelcentra www.voorwinden.nl

Voorwinden bestaat al 150 jaar en is een familiebedrijf dat ontstaan is vanuit een kleermakerij. Alhoewel wij onze mooie modewinkels als belangrijkste factor zien, bieden wij sinds drie jaar onze klanten de mogelijkheid om, via onze webshop www.voorwinden.nl, bij ons te kopen. De naam Voorwinden brengen wij graag verder onder de aandacht via verschillende media. Zo vind je regelmatig een modebijlage van Voorwinden bij het tijdschrift Linda. Wij organiseren daarnaast o.a. events, modeshows en speed make-overs met Mike de Boer. Voorwinden over Ledûb Ledûb is voor ons een “no-nonsense” leverancier met een hoog service niveau. De samenwerking is prettig en deze goede samenwerking zorgt ervoor dat alles uitgesproken mag worden.

Guido Vossen over Vossen Mannenmode en T-forum Vossen Fashion Start in: 1989 - Filialen: Tongeren (1075 m2) en Kuringen-Hasselt (900 m2) - Ligging: winkelcentrum T-Forum, invalsweg Hasselt www.vossen.be

Met onze zaak in Tongeren zijn wij onlangs verhuisd naar het nieuwe winkelpark T-Forum. Hier vind je op een winkeloppervlakte van meer dan 30.000 m² alles voor een leuk, spannend of comfortabel leven. Hier bieden wij in onze zaak een totaalpakket aan bekende herenmodemerken. Wij bereiken hiermee een breed publiek dat zich niet meer laat segmenteren op leeftijd maar wel op draagmoment. Voor al die draagmomenten is de consument bij ons aan het juiste adres.

Ledûb is een begrip in Nederland, 100% NL. Een merk met een eigen gezicht en een eigen styling. Dit alles biedt zeker een goede basis voor de toekomstige samenwerking!”

Vossen over Ledûb Ledûb is voor ons al sinds jaren een vertrouwde en betrouwbare leverancier. De collecties bieden een breed matenbereik, o.a. de extra mouwlengte shirts. Ook de voorraadmap, waaruit snel geleverd wordt, is voor onze zaken erg belangrijk.

Ledûb Magazine - 21


Peter van Tilburg over Van Tilburg Mode & Sport

Louis Koopman over Koopman Mode

Start in: 1950 - Filiaal: Nistelrode (9.000 m2) Ligging: weidewinkel www.vantilburgonline.nl

Start in: 1913 - Filiaal: Tilligte (3.200 m2) Ligging: weidewinkel www.koopmanmode.nl

Van Tilburg Mode & Sport heeft letterlijk en figuurlijk nogal wat in huis; een breed assortiment mode, schoenen en sportartikelen voor dames, heren en kinderen, met ruim 600 merken, maar belangrijker nog, een personeelsbestand van 340 toegewijde medewerkers. Onze missie is om door de gepassioneerde inzet van ‘Profashionals’ middels persoonlijke aandacht en unieke service te zorgen voor inspirerende modebeleving, onder het motto: Winkelen bij Van Tilburg is altijd een gezellig dagje uit! Indien gewenst, verzorgen onze 60 coupeuses op vakkundige wijze verstelwerkzaamheden. Dit alles onder het motto “klaar terwijl u wacht”.

We zijn een begrip in Twente, een Fashion Center waar iedereen, van jong tot oud, slaagt voor een complete outfit. Daarnaast vertoeven onze klanten ook graag in ons Fashion Café voor een gratis kopje koffie of thee. Ook aan de kleintjes wordt gedacht want die kunnen hun hart ophalen op de “Kids Playground”.

Van Tilburg Mode en Sport over Ledûb Ledûb is een begrip in Nederland, het is 100% NL. Een merk met een eigen gezicht, een eigen styling, afgestemd op de Nederlandse en Belgische markt. De collecties waarborgen een constante kwaliteit. Voor ons is Ledûb een flexibele leverancier, met een prima voorraadprogramma, extra mouwlengte shirts en de mogelijkheid voor Personal Made. Het bedrijf is laagdrempelig, heeft vriendelijke en bekwame medewerkers. Dit alles biedt zeker een goede basis voor een verdere samenwerking tussen Van Tilburg en Ledûb in de toekomst.

Van tilburg mode

Ledûb Magazine - 22

Wij bieden een totaalassortiment vanuit een breed merkenpakket. Voor elk wat wils dus. Service en Aandacht voor de klant worden bij ons met een hoofdletter geschreven. De klant staat centraal, niet alleen in woord maar vooral in daad. Koopman Mode over Ledûb De firma Koopman Mode viert dit jaar het 100-jarig bestaan. Zo’n lange tijd succesvol ondernemen kan alleen door betrouwbaar te zijn en te blijven. Kwaliteitsnormen worden hierbij dagelijks in acht genomen. Hier ligt meteen onze parallel met Ledûb. Het is voor ons een betrouwbare leverancier met een goed voorraadprogramma. Een merk waar wij ook in de toekomst graag mee samenwerken! Wilt u de complete interviews lezen? Kijk op de speciale ‘Ledûb 50 jaar’ pagina op www.ledub.com of scan de QR-code.

koopman mode


Reflex Edi tion

persol.com

PO 3047S


Behind the scenes fotoshoot in Parijs Na een enthousiaste en uitgebreide voorbereiding was het zover. In de koude week van 25 maart vond de fotoshoot van Ledûb Winter 2013 plaats. Hierbij een kijkje achter de schermen. De voorbereidingen voor het 50-jarig jubileum van Ledûb zijn al gestart in het najaar van 2011. Tijdens de eerste brainstormsessie van het marketingteam stond één ding direct vast. Ledûb wil terug naar haar roots, Parijs, de Franse modestad van de jaren 60! Een fotoshoot in deze stad maakt het mogelijk om de Franse allure van toen te combineren met de mooie Ledûb shirts van nu. Deze metropool heeft alles in zich voor een fantastische fotoshoot! Maar dat vergt wel een gedegen voorbereiding... Een succesvolle fotoshoot start met het zoeken naar een geschikt projectteam. Dit team moet de sfeer van de stad feilloos kunnen combineren en vastleggen zonder de merkwaarden van Ledûb uit het oog te verliezen. Vol vertrouwen reisden Floor van Roode en Yvonne de Wit van Ledûb met een ervaren team van Frans Dekker Photography, (bestaande uit fotograaf Frans Dekker, zijn

Ledûb Magazine - 24


assistent Joris van der Wal en visagiste/styliste Jackie Jansman) af richting Parijs. Om in een drukke stad als Parijs goed te kunnen werken werden vooraf de mooiste plekjes van Parijs in kaart gebracht. Aan de romantische Seine, in de zakelijke metro, bij het wereldberoemde Louvre, op een prachtig dakterras en bij idyllische boekenstalletjes werden de foto’s genomen. Doordat het dagelijks leven van Parijs gewoon doorging en er duizenden mensen op de been waren trok de fotoshoot veel bekijks. We zijn heel trots op het eindresultaat! In het hele magazine vindt u foto’s terug van deze fotoshoot. Blader snel verder.

Parijs als locatie voor DE fotografie De drukke stad Parijs geldt als één van de modehoofdsteden van de wereld. Een prachtige plek voor de Ledûb fotoshoot voor de Seasonals Collection van Winter 2013. Een makkelijke locatie is het echter niet, want het dagelijks leven in de stad gaat gewoon door. Scan de QR-code hieronder en bekijk een exclusief ‘Behind the scenes’ filmpje.


Paris, UNE VILLE QUI ME VA SI BIEN Led没b Magazine - 27


TELLEMENT CHIC DANS LE MÉTRO DE PARIS

Ledûb Magazine - 28


Led没b Magazine - 29


KOOP NU HET GROOTSTE AUTO- EN LIFESTYLEMAGAZINE VAN NEDERLAND!

WWW.TOPGEAR.NL


OLD vs NEw over de vele verschillen onze ledûb mannen aan het woord Op een donderdagmiddag in maart stond de ‘Old vs New battle’ op het programma. Onze redactieleden reisden af naar Hezemans indoor Karting te Eindhoven waar we met de oude en huidige vertegenwoordigers hadden afgesproken. Al tijdens de heerlijke en gezellige lunch kwamen de verhalen over Ledûb, de klanten en de werkwijze van toen en nu los. Daarna waagden alle vertegenwoordigers zich op het racecircuit om te strijden voor de eeuwige roem. We feliciteren team ‘New’ met deze gewonnen race en we bedanken team ‘Old’ voor hun dappere pogingen in de karts en allen voor hun openhartige verhalen!

Team ‘Old’ aan het woord: Daan van Vliet: 30 jaar bij Ledûb (1968-1998) Leo Zenden: 22 jaar bij Ledûb (1983-2005) Gido Wattel: 22 jaar bij Ledûb (1986-2008)

De werkwijze Daan: We verkochten niet vanuit een showroom maar we reisden naar de klant. Ook werkte ik soms vanuit huis. Vooral dat laatste was gezellig. Na het noteren van de order werd er nog wel eens een borrel geschonken en vaak kreeg ik de klant de deur dan niet meer uit. Leo: Het was een heel gesjouw. We namen alle shirts mee op klantbezoek, soms wel 120 stuks. Ik herinner me nog goed dat ik met 6 grote koffers vol shirts een klant in Maastricht ging bezoeken. Midden in de stad ging mijn tas kapot door de bestrating van kinderkopjes, alle shirts lagen op straat. Gido: We gingen op pad met een orderboek. De order werd met de hand geschreven. Voor 18.00 uur werd deze op de bus gedaan, zodat de order de volgende dag bij de verkoop binnendienst op het hoofdkantoor in Budel verwerkt kon worden.

De mode Leo: Ik kan me de shirts nog herinneren met enorme, ronde boorden, de lepelaarboord. Daarna kwamen de shirts met mao boorden in de mode. Daan: In het begin hadden we één pasvorm, een ruime Regular Fit. Daarna kwam de Grande Coup pasvorm en nog later de Trim Fit, deze was iets slanker gesneden. De klanten Gido: Ik belde altijd vooraf om een afspraak met een klant vast te leggen. Als ik daar dan kwam en er waren klanten in de winkel moest ik vaak uren wachten. Zo waren er dagen dat ik slechts 2 klanten kon bezoeken. Leo: Ik wist soms meer van mijn klanten dan van mijn eigen vrienden. Als je lang met een klant samenwerkt creëer je echt een vertrouwensband. Vaak nam ik iets lekkers mee als ik op klantbezoek ging. De collecties Daan: In het begin ging ik op pad met slechts 5 shirts in mijn auto. Deze hadden we dan wel in 3 verschillende basiskleuren. Gido: De shirts waren in het begin heel klassiek. De ontwerpers van toen hielden moderne shirts met contrast tegen. Ook voor strijkvrije shirts hebben we destijds als vertegenwoordigers moeten strijden.

Ledûb Magazine - 31


Team ‘New’ aan het woord: Philip van der Zijl: bijna 25 jaar bij Ledûb Raymond Hendriks: 21 jaar bij Ledûb Kuno de Vries: 6 jaar bij Ledûb Roy Oostmeijer: 3 jaar bij Ledûb Erwin Blanken: 2 jaar bij Ledûb

De werkwijze Philip: We verkopen vanuit de centrale showroom in IJsselstein. Daar kunnen klanten 2 keer per jaar de hele collectie bewonderen. De showroom ziet er altijd tip top uit, compleet aangekleed volgens het thema van dat seizoen. Met kleinere acties, zoals de non iron actie, gaan we wel naar de klant toe, zodat we ook de ontwikkelingen in de winkel kunnen bijhouden. Erwin: We gaan nooit zonder iPad de deur uit. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze nieuwe bestelsite laten zien. Indien gewenst, kunnen we de voorraadshirts meteen online bestellen voor de klant. De mode Roy: Tegenwoordig worden de Ledûb shirts uitgevoerd in 4 pasvormen: Regular Fit, Modern Fit, Tailored Fit en Slim Fit. De Regular Fit is gelukkig niet meer die heel wijde pasvorm van vroeger. Naast een gewone mouwlengte bieden we ook de mouwlengte 7 aan. Kuno: De kleuren, dessins en prints zijn steeds seizoensafhankelijk. Onze designers spelen hier elk seizoen goed op in met eigen ontwikkelingen zodat de collectie altijd helemaal up-to-date is. De klanten Kuno: Het probleem van lang wachten bij een klant kennen we nauwelijks. Tijdens het verkoopseizoen plan je een bepaalde tijd in per klant en meestal kom je met die gereserveerde tijd toe. Philip: We kennen onze klant goed en de klant ons ook. Als je veel samenwerkt is het belangrijk, dat je een vertrouwensband opbouwt. De gunfactor is nog steeds hoog. De collecties Erwin: De collectie bestaat uit honderden items. Het kost nu echt een paar dagen voordat we een collectie goed kennen. Een deel van de shirts wordt uitgemonsterd, zodat de klant deze echt kan zien en voelen. Het overige deel wordt verkocht vanaf collectiekaarten met voelstalen en artikelinformatie. Raymond: De non iron shirts zijn nu gelukkig een gevestigde waarde in de collecties. Ook contrasten en speelse verwerkingen komen nu elk seizoen weer terug, dit is inmiddels niet meer weg te denken uit de Ledûb collectie.

Ledûb Magazine - 32


Molenaar Motors

MOLENAAR MOTORS www.molenaarmotors.nl

molenaarmotors.nl

DE NIEUWE BMW R 1200 GS

RUIME KEUZE IN ONZE KLEDINGSHOP.

De R 1200 GS. De reis enduro. De ultieme uitdaging voor BMW Motorrad, een reis-enduro zonder weerga, met nieuwe ontwikkelingen en technologieĂŤn Het rijden op deze motor is een overweldigende ervaring.

Eindeloos functioneel en comfortabel. Waar de reis ook naar toe gaat, wat er onderweg ook gebeurt: de kleding geeft het thuisgevoel op de motor. Molenaar Motors biedt een ruime keuze uit de nieuwste BMW Ride en Style collectie.

MELD U AAN KOM PROEFRIJDEN ZATERDAG 15 JUNI

Like onze Facebook pagina www.facebook.com/molenaarmotors

MAAK KANS OP EEN DAG GRATIS RIJDEN OP DE NIEUWE R 1200 GS

MOLENAAR MOTORS

BMW maakt rijden geweldig

EINSTEINWEG 5-7

IJSSELSTEIN

030-6008790


Piet Paris illustreert speciaal voor Led没b


het CV van PIET PARIS

bekende Nederlandse mode illustrator Naam Piet Paris (Pieter ‘t Hoen) Opleiding Modevormgeving aan de Arnhemse kunstacademie. Bekend van Zijn illustraties en designs voor o.a. Vogue, Viktor & Rolf, Saks Fifth Avenue, De Bijenkorf en Elsevier. Oprichter van Studio Piet Paris in Amsterdam, een ontwerp- en adviesbureau opgericht in 1988. De studio maakt illustraties vanuit een uitgesproken engagement met modevormgeving.

Ledûb “Nederlands design wordt vaak bestempeld als ordelijk en grafisch. Dat is helemaal mijn stijl en ik herkende dit ook bij Ledûb. Dat schiep wat mij betreft direct een band. Voor de illustratie heb ik ingezoomd op specifieke Ledûbdetails, zoals de knoop met rood garen, het omgevouwen hoekje bij de manchetten en – wat ik nog nooit ergens had gezien – de extra pas in de kraag, die van achter naar voren loopt. Daarnaast laat ik zowel de casual als formele stijl zien, wat eveneens herkenbaar is voor het merk.”

Inspiratiebron De schilders Johannes Vermeer, Egon Schiele, de Italiaans/ Franse illustrator René Gruau, Dick Bruna, Harper’s Bazaar art director Alexey Brodovitch en het 18e eeuws kasteel van vrienden in de Auvergne.

Overhemden

Prestigieuze prijs In 2008 won hij de Grand Seigneur, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse modewereld.

Mannen

Favoriete tools Scalpels om mallen mee te snijden voor het creëren van gelaagdheid in de illustraties. Favoriete website style.com, Independentfashiondaily.com en de modeblog van nytimes.com Beste advies ooit Zet Paris in je naam en iedereen onthoudt je. Jubileum Piet Paris viert in 2013 zijn 25-jarig jubileum. Van 12 mei tot en met 4 augustus presenteert het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem (MMKA) de tentoonstelling ‘De kamers van Piet Paris’.

“Ik draag graag overhemden, ik heb ze in allerlei verschillende patronen. Ik houd ervan als ze fris gewassen en gestreken zijn. Daarom breng ik ze bij voorkeur naar Sneeuwwit, een professionele wasserij in Amsterdam. Ze verpakken je shirts in knisperend wit papier, waardoor het iedere keer weer voelt alsof ik een cadeautje uitpak.”

“De opdracht van Ledûb vond ik extra leuk, omdat ik niet zo vaak mannen teken. De markt van mannenmode is kleiner dan die van vrouwenmode en er is minder vraag naar. Op tekengebied is het ook anders. Met mode voor vrouwen kun je lekker overdrijven, met mannenmode is dat lastiger omdat de focus heel detailgericht is.”

Wereld “Ik vind het belangrijk om me, voor ik aan het werk ga, goed in de opdrachtgever en de opdracht te verdiepen. Ik kijk dan hoe een kledingstuk in elkaar zit. Voor Ledûb heb ik bijvoorbeeld gekeken hoe de kraag over een nek valt en naar kenmerkende details zoals button down kragen. Eigenlijk begeef ik me dan een paar dagen in de wereld van de opdrachtgever.”

Jubileum “Dit jaar zit ik vijfentwintig jaar in het vak. Het verbaast me regelmatig dat ik elke opdracht nog steeds even leuk vind. En dat ik na al die jaren nog steeds in staat ben mijn werk te vernieuwen, ondanks het traditionele materiaalgebruik en de handmatige technieken. Ik heb weleens computers gebruikt, maar dan krijgt de illustratie toch een heel andere energie.” Tekst: Margreet Anches - Foto: Wouter van den Brink

Ledûb Magazine - 35


Filtert onzuiverheden en verbetert de smaak. BRITA® Fill&Go Filter Disk.

Duurzaam en herbruikbaar, minder plastic afval.

Nieuw

BRITA Fill&Go ®

Zoveel meer dan een plastic fles.

Onderweg flesjes water kopen is verleden tijd. Met de BRITA Fill&Go bespaar je geld en voorkom je overbodig afval! Geniet niet alleen thuis maar nu ook onderweg van BRITA gefilterd water; in de auto, op weg naar school, tijdens het sporten, op reis, op kantoor… overal neem je je Fill&Go Waterfilterfles makkelijk mee.

www.brita.nl


de basisingrediënten voor

Het perfecte shirt 1. Het materiaal Een goed shirt start met een goede basis, namelijk 100% katoen. Maar daarmee ben je er nog niet want er zijn vele variaties in katoensoorten. Stofleveranciers van Ledûb werken met de bekende Egyptische katoen, één van de beste soorten. Door jarenlange ervaring en intensieve samenwerking met de stofleveranciers weten zij perfect aan welke hoge kwaliteitseisen de stoffen moeten voldoen. Hierdoor kunnen klant en consument steeds rekenen op de beste kwaliteit in alle facetten.

One ply en two ply Katoenvezels worden gedraaid tot een draad (one ply). De katoendraad kan nog worden versterkt door van twee draden één te maken, alvorens deze wordt geweven tot een katoenen doek. Het grote voordeel van deze 2 draden in één - ook wel two ply garen genoemd - is dat het pillen, dat natuurlijk is voor enkel geweven garens, tegengaat. Een two ply shirt voelt hierdoor prettig aan en heeft een mooie glans. Iedere collectie van Ledûb bevat shirts gemaakt van two ply stoffen. Non iron Eén van de pijlers van Ledûb zijn de non iron shirts. Deze strijkvrije doeken zijn gemaakt van 100% katoen en afgewerkt met een speciale finish. Na het wassen hoeft het shirt slechts op lage toeren gecentrifugeerd te worden, waarna het glad opdroogt en strijken niet of nauwelijks nodig is. Daarnaast kreukt het shirt niet tijdens het dragen. 2. De pasvorm Naast de juiste materiaalkeuze is de pasvorm van groot belang. Een shirt moet goed aansluiten op het lichaam,

zonder dat er spanning op de knopen komt. Om al onze dragers goed te kunnen voorzien, hanteert Ledûb vier pasvormen: Regular Fit, Modern Fit, Tailored Fit en Slim Fit. 3. De boord Wide spread, semi spread, cut away en button down zijn boorden die Ledûb in haar shirts verwerkt. De trends verleggen zich naar wide spread en cut away boorden. Bij deze weggesneden boorden liggen de kraagpunten wat verder naar achteren. Button down boorden zijn met een knoopje vastgezet op de body.

wide spread

cut away

4. De manchetten Ledûb biedt shirts met zowel enkele als dubbele manchetten. Veel mannen opteren vaak voor een enkele manchet omdat deze prettiger draagt. Voor speciale gelegenheden staat een shirt met dubbele manchetten, met een paar mooie manchetknopen, extra stijlvol. 5. Mouwlengtes Ledûb biedt 3 verschillende mouwlengtes aan: korte mouw, standaard mouwlengte en de extra mouwlengte, mouwlengte 7 genaamd. Voor iedere man een perfect shirt dus!

Ledûb Magazine - 37


Personal Made ontwerp uw maatwerkshirt

Maatwerkshirts, een groeiende markt waar Ledûb op inspeelt met de Personal Made ShirtDesigner. 3D Website Op deze website kan de Ledûb dealer, samen met de klant, een uniek en op maat gemaakt shirt ontwerpen en bestellen. Alle gekozen opties worden direct gevisualiseerd in een 3D model van het shirt. De website is zeer intuïtief en logisch opgebouwd, waardoor iedereen eenvoudig een order kan invoeren. Veel opties en mogelijkheden De speciale website biedt vele mogelijkheden om een Ledûb shirt nog unieker en persoonlijker te maken. Zo is er naast de keuze uit o.a. pasvorm, boord en sluiting ook de mogelijkheid om met verschillende contraststoffen te werken.

Zelfs de kleur van de knopen en van de knoopaanzet kunnen zelf gekozen worden. Persoonlijke borduring Om het shirt persoonlijker te maken kan er gekozen worden voor een borduring in het lettertype en de gewenste kleur. Voor de bruidegom in spe is er de optie om de borduring ‘Just Married’ in goud of zilver toe te voegen. Productie De shirts worden door gespecialiseerde medewerkers met extra zorg en aandacht met de hand gemaakt. Snelle levertijd Shirts die via de Personal Made ShirtDesigner besteld worden heeft u binnen 4 weken in huis.


alan reD. the authentic white t-shirt company the ottowa stretch slimfit t-shirt

the oklahoma v neck t-shirt

alanreD.com facebook/alanreDfashion


Jeansafdeling voor make over

Jeansafdeling na make over

Mannen willen duidelijkheid, het moet in één oogopslag duidelijk zijn in welke hoek ze wat kunnen vinden.”

huiskamers van de toekomst

Anthropologie Londen

retailexpert sabien duetz

Mix van mode en lifestyle

Natuurlijk, geweldige kleding is een belangrijk visitekaartje voor een modezaak. Maar dat is allang niet meer genoeg om klanten te amuseren. Dat het leuker maken van een winkel niet veel hoeft te kosten, bewijst retailexpert Sabien Duetz van Bien Innovation met enkele basistips. ‘Winkelbeleving’ en ‘shopping experience’. Het zijn tegenwoordig dé buzzwoorden als het gaat om het aantrekkelijker maken van winkels. Want hoe prettiger en boeiender de ervaringen in een zaak zijn, hoe meer kans er is dat de consument zich verbonden voelt en vaker terugkomt. Volgens deskundige Sabien Duetz zijn mode- en lifestylezaken de huiskamers van de toekomst. “Het moet leuk zijn om ernaartoe te gaan en het moet meteen prettig voelen, naast dat je er graag producten koopt.” In de volgende stappen legt ze uit hoe je op een eenvoudige manier dit gevoel in je winkel brengt. Heb passie voor je vak “De eerste vereiste. Het klinkt simpel, maar bij veel winkels mis ik het hart en de ziel. Als je niet van je producten of van mensen houdt en alles op de automatische piloot doet, stop er dan maar mee. Je moet het leuk vinden met je

Ledûb Magazine - 40

winkel bezig te zijn. Maak hartsverbinding met je klanten. Wat je uitstraalt krijg je terug. Neem Maggy van Maggy’s Mode in Bunschoten-Spakenburg, winnaar van de Retail Jaarprijs. Zij is de personificatie van haar zaak. Of mijn favoriete winkel, delicatessensupermarkt Kingsalmarkt in Amstelveen; Astrid, de slager maakt elke dag verse soepen en de allerlekkerste gerechten. De passie en bevlogenheid spat er vanaf bij haar en dat maakt, dat ik er heel graag kom.” Wees ongewoon goed “Doe hetgeen wat je doet ongewoon goed. Bij alle succesvolle modezaken kun je direct aanwijzen waar ze in uitblinken. Denk aan Suitsupply en de goede, maar betaalbare pakken, Hema en de leuke basisproducten, Sissy Boy en de sweat blazers. Sommige ondernemers kun je midden in de nacht wakker maken en vragen waar zij goed in zijn en wat hun doel is. Moet je te lang nadenken? Ga dan op zoek naar jouw sterke punten en maak hier werk van. Focus hierop totdat je erin uitblinkt.” Doe als een klant “Dé tip van mijn vader, die zelf een mannenmodezaak had: gedraag je als een klant. Stap altijd voorin de winkel naar binnen en niet zoals vaak gebeurt, door de achterdeur.


Hierdoor beleef je wat de klant ervaart. Wat zie, voel, ruik en proef je? Gebruik je zintuigen en vraag je kritisch af of je blij van je winkel wordt. Zo ja, dan is de kans groot dat je klanten dat ook zijn.” Let op details “Ook heel belangrijk zijn de details. Mijn moeder zei altijd: een goede gastvrouw herkent men aan goede koffie en een schoon toilet. Oftewel; ook in je winkel is het prettig als op de kleinste zaken wordt gelet. Is het meubilair heel? Ligt er geen stof en is het kassablok, de plek waar klanten het langst stilstaan, opgeruimd? Zet eens regelmatig een verse bos bloemen neer en maak het persoonlijk. Zodat je je meteen thuis voelt.” Mannen willen duidelijkheid “Met name mannen houden van een duidelijke winkelinrichting. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn in welke hoek ze wat kunnen vinden. Laat je winkel spreken door middel van presentatie, kleurgebruik, materialen en teksten. Zet bijvoorbeeld robuuste planken in bij jeans en verfijnde classy kleuren en accenten bij formeel. Kleur is het eerste wat klanten waarnemen. Gebruik dat om ze te helpen de weg te vinden en om warmte toe te voegen aan je winkel.” Tekst: Margreet Anches, Fotografie: Hermien Lam

Wie is Sabien Duetz? Sabien Duetz van Bien Innovation geeft trendlezingen en adviseert kleine en grote retailers op het gebied van merk & strategie. BIEN weet trends te vertalen in succesvolle nieuwe producten en winkelconcepten, van idee, naar concept tot implementatie. Na jaren van ervaring bij de topretailers van Nederland, Bijenkorf, AH en HEMA, is zij nu onder andere werkzaam voor Etos, Sissy Boy en Intratuin. Heel toepasselijk: net als Ledûb viert ook Sabien in 2013 haar 50e jaar! www.bieninnovation.nl, @BIENduetz

Ledûb Magazine - 41


de ledûb

jubileumshirts Populaire non iron kwaliteit De Ledûb jubileumshirts zijn gemaakt van de welbekende 100% katoenen non iron stof. De combinatie strijkvrij met perfect draagcomfort blijkt ijzersterk. Shirtspecialisme Het Ledûb vakmanschap zit o.a. in de diverse prachtige details. Zadelsteken in contrasterende garenkleuren, de halve maan boord en de verwerking van het pat met twee stoffen zorgen voor een extra luxe uitstraling. De ‘limited edition’ zorgt ervoor dat u een uniek shirt draagt! Gratis horloge Wie jarig is trakteert! Daarom krijgt u, als consument, bij aankoop van een Ledûb jubileumshirt een gratis horloge dat perfect matcht met het gekozen shirt.

Ledûb Magazine - 42


Led没b Magazine - 43


Eigen identiteit met uitstekend te combineren Ledûb shirts

Het ledûb jubileum shirt Een overhemd dat je op verschillende momenten kunt dragen is ideaal! Het jubileumshirt van Ledûb is zo’n shirt. Op het terras in de warme nazomer waar je de mooie details accentueert, of gewoon naar kantoor onder een pak.

Ledûb Magazine - 44


Kleding via Voorwinden

De Led没b seasonals najaar 2013 Het geruite shirt met mooie paars- en blauwtinten is goed te combineren met een eigentijdse lila broek of meer gekleed met een jeans en bijpassende trui. Het populaire asterblauwe shirt met unieke knoopsverwerking is perfect te combineren met een business suit. Wanneer je het op een pantalon draagt is het door de elleboogstukken een echte eye-catcher. Led没b Magazine - 45


DES CHEMISES DE RÊVE

Ledûb Magazine - 46


Led没b Magazine - 47


GRAND BONJOUR DE paris Led没b Magazine - 49


Deze acties zorgen ervoor dat het nog leuker is om fan van Ledûb te zijn.”

Ledûb & Social media Social Media zijn niet meer weg te denken uit het huidige leven, ze zijn volledig geïntegreerd in ons doen en denken. Met de komst van smartphones en tablets staat niets ons in de weg om continue online te zijn. “Even een foto ‘posten’ op Facebook” of “even een ‘tweet’ verzenden naar mijn volgers” zijn veelgehoorde zinnen. Veel gebruikers In Nederland is Facebook het grootste sociale netwerk met bijna 8 miljoen gebruikers. Zo’n 5 miljoen mensen maken hiervan zelfs dagelijks gebruik. Dit biedt kansen voor het bedrijfsleven. Ledûb & Social Media Ledûb heeft sinds eind 2011 een Facebook en Twitter account. Inmiddels hebben we honderden volgers. Deze volgers worden op de hoogte gehouden over nieuwe collecties, leuke weetjes, “behind the scenes” en winacties. Ledûb wil het fan-gevoel versterken en een grotere betrokkenheid van de consument bij het merk creëren. “We zien een groei in het aantal personen dat reageert op “content” die we plaatsen,” aldus Erik van den Hurk, Social Media beheerder van Ledûb. Daarmee bereiken we ons eerste doel, het gesprek aangaan met (potentiële) consumenten. Effectieve acties Naast het laten zien van de nieuwste shirtcollecties hebben we diverse effectieve acties gehouden.

Een voorbeeld hiervan is de actie waarbij men een succesverhaal in een Ledûb overhemd kon plaatsen op de Facebookpagina. Degene met het leukste verhaal mocht een dag gaan racen op het circuit van Zandvoort. Voor de fans valt er regelmatig iets te winnen. Het houdt de boel lekker luchtig, echter de hoofdmoot blijft natuurlijk het vergroten van de betrokkenheid en het verstrekken van informatie omtrent Ledûb. Het is moeilijk om te meten in hoeverre Social Media direct bijdragen aan de omzet van Ledûb, want een ‘like’ is nog geen aankoop in de modezaak. Toch merken we dat volgers van onze Social Media pagina’s, daadwerkelijk met prints van een shirt naar de winkel gaan. Dan kunnen we stellen dat er door de activiteiten op internet extra omzet te halen is. Co-designwedstrijd Voor de komende tijd staan er nog diverse promotionele acties gepland. Zo organiseert Ledûb dit najaar een co-designwedstrijd waarbij consumenten een eigen shirt-idee kunnen insturen. De persoon met het shirt dat de meeste stemmen krijgt, mag het shirt samen met het Ledûb designteam verder uitwerken. Vervolgens wordt hier een Special Edition shirt van gemaakt dat in productie wordt genomen en rond de feestdagen in de winkel ligt. Een co-designerschap tussen consument en fabrikant, dat is voor Ledûb het perfecte ‘Social Media’ gevoel!”

Ledûb Magazine - 51


Social Media in het kort Het grootste internationale online vriendennetwerk is Facebook. Momenteel zijn er meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Wat Facebook anders maakt dan andere vriendennetwerken is de ‘like button’ of in het Nederlands ‘vind ik leuk’. Hiermee kun je op een simpele manier aangeven of je een bericht of ‘post’ leuk vindt. Voor bedrijven een uitgelezen kans om producten te laten zien en zo de mening van de consument te achterhalen. Daarom zijn er speciale Fanpagina’s in het leven geroepen, zo kun je bijvoorbeeld Ledûb altijd volgen en je mening geven...

Twitter is een andere gratis internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes kunnen publiceren. Deze ‘tweets’ mogen maximaal 140 tekens bevatten. De tweets worden vervolgens getoond aan gebruikers die de persoon volgen. Vaak wordt er een zogenaamde ‘hashtag’ gebruikt om het bericht te categoriseren. Hierdoor worden berichten over bijvoorbeeld een speciale gebeurtenis zoals de #modefabriek makkelijker vindbaar. Momenteel zijn er meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd en dit aantal stijgt nog steeds. Bedrijven hebben inmiddels ook het nut van Twitter als extra marketingkanaal ontdekt en zetten dit veelvuldig én succesvol in.

Tips voor uw fanpagina op Facebook Heeft u ook een fanpage op Facebook? Hieronder volgen 5 tips om hier nog meer uit te halen. 1. De basisregel is dat Social Media aandacht, passie en energie nodig hebben. Begin eraan als u hier voldoende tijd voor heeft. 2. Gebruik mooie afbeeldingen in je updates. Het gezegde luidt niet voor niets: “Eén foto zegt meer dan 1000 woorden.” 2. Verleid mensen om op de ‘vind ik leuk’ button te klikken door hen iets leuks aan te bieden. Denk hierbij aan een kortingsbon of gratis modetips. 3. Toon interesse in je fans door vragen te stellen. Zorg dat het een leuke vraag is die gemakkelijk en snel te beantwoorden is. Het is belangrijk dat de vraag antwoorden oplevert die leuk zijn voor anderen om te lezen. 4. Maak gebruik van ‘evenementen’. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een maatwerkdag of speciaal mode evenement in uw zaak onder de aandacht brengen. Als iemand aangeeft daar naartoe te gaan, dan zien al zijn vrienden dat. Hierdoor ontstaat er extra ‘buzz’ rondom uw fanpagina. 5. Geef je fans speciale inside informatie, vraag hun mening over je nieuwe idee of producten. Luister goed naar de feedback die je krijgt en haal hier je voordeel uit.

Ledûb Magazine - 52

Neem eens een kijkje op: facebook.com/ledubshirts twitter.com/ledubshirts


LivingColors Mini. Minimalistisch ontwerp, leuk en gebruiksvriendelijk Kleur je wereld met licht

Kleur leeft en kleur doet leven. Witte en gekleurde LED-lampjes geven elk voorwerp een magisch tintje met een aura van zacht gloeiend licht.

Regeling op het product

Kies uit 256 kleuren

LivingColors Mini Glossy Wit/Zwart

â‚Ź 69,95

Mooi diffuus lichteffect


de mooiste plekken

van de dordogne een goed bereikbare vakantiebestemming voor iedereen

De Fransen zelf beschouwen de Dordogne als ‘la France profonde’, het echte Frankrijk! Een flesje wijn tijdens de lunch, de levensgenieters met alpinopet, het knapperige stokbrood en allerlei culinaire hoogtepunten... in de Dordogne blijken alle clichés over Frankrijk waar! Rijke historie De Dordogne heeft na Parijs de meeste historische bezienswaardigheden van Frankrijk. Er zijn goed bewaarde prehistorische grotten, meer dan 1000 prachtige kastelen en diverse watermolens. Gastronomie In de Dordogne houdt men van lekker eten. Bezig zijn met eten maakt deel uit van het dagelijks leven. Familiefeesten en bruiloften zijn niet compleet zonder een heerlijk diner. Culinaire hoogtepunten zijn de wijnen van Bergerac en de zwarte truffels uit de Périgord. Wie graag de gastronomische kant wil ervaren, kan genieten van een lunch of diner in een van de vele bijzondere kastelen.

Ontdek het gebied met fiets of kano Dankzij de rustige landelijke wegen en de prachtige landschappen kunnen fietsliefhebbers hun hart ophalen. Huur een kano of kajak en peddel langs steile rotswanden en kiezelsteenstranden. De bijna ongerepte natuur gecombineerd, met de prachtige kastelen, maakt iedere tocht uniek. Aangenaam klimaat Alle seizoenen in de Dordogne zijn aangenaam. De temperatuur in de winter is laag, maar door het ontbreken van wind voelt het vaak heerlijk. Het voorjaar is warmer dan in Nederland, de zomer is zonnig en warm en de herfst staat bekend om de heerlijke najaarszon en de prachtige herfstkleuren. Bezoek de Dordogne en ontdek het echte Frankrijk! Meer informatie: www.rendezvousenfrance.com.

Ledûb Magazine - 55


Ontdek één van de meest schilderachtige gebieden in Frankrijk”

OVERNACHTEN Camping - Glamping De Dordogne is een campinggebied bij uitstek. Het aanbod is groot, van primitief kamperen op een mini camping bij de boer tot luxe kamperen op een 5-sterren camping. Waar u ook voor kiest, kamperen in de Dordogne staat garant voor volop genieten van natuur, cultuur en gastronomie. Domaine Cro Magnon Le Paradis

Chateau Wie toch liever in een hotel slaapt, kan overnachten in één van de kastelen. Ontwaak als een echte kasteelheer of -vrouw in een Middeleeuws kasteel temidden van grootse tuinen, bossen, meren en rivieren. Geniet van de vrije natuur, de weldadige rust en stilte van de streek. Wie meer avontuur zoekt, kan overnachten in de ‘Chateaux dans les Arbres’. Dit zijn 3 kleine houten kastelen, die recent zijn gebouwd. De ligging is uniek, helemaal verscholen in het bos. Chateaux dans les Arbres

Ledûb Magazine - 56


DE NATIONALE DINERCHEQUE

HEERLIJK GENIETEN DOE JE MET DE NATIONALE DINERCHEQUE

Geef dit culinaire cadeau om te genieten van een heerlijk diner in een sfeervol restaurant. De Nationale Dinercheque wordt geaccepteerd in meer dan 2000 restaurants verspreid over heel Nederland. De aangesloten restaurants bieden een grote diversiteit in keuken; van een knus eetcafé op de hoek tot een culinair toprestaurant met Michelin ster. Voor iedereen een heerlijke avond uit.

• • • •

Onbeperkt geldig De best geaccepteerde culinaire cadeaubon Grote diversiteit in ruim 2000 restaurants Vaak vele extra’s of voordeel

Kijk op www.dinercheque.nl/ledub


myBuddy laat uw kind weten wanneer het tijd is om te spelen!

Philips myBuddy is een leeslamp, nachtlamp en ochtendlamp in één. Hij stelt kinderen op hun gemak bij het slapengaan of wanneer ze ‘s nachts wakker worden en leert ze wanneer ze ‘s morgens kunnen opstaan.

ochtendlamp functie

nachtlamp functie

• Kleurrijk en inspirerend ontwerp • Verf zonder giftige bestanddelen • Robuuste behuizing zonder losse onderdelen • Naleving van alle normen m.b.t. veiligheid van kinderen

myKidsRoom tafellamp LED roze, blauw of groen, 2x1.2 W

€ 84,95

leeslamp functie


Zo vader

goed gestrikt We love ties

zo zoon

Vader en zoon komen goed gestrikt voor de dag met deze hippe kleurrijke vlinderdasjes van ‘We Love Ties’.

Heel mooi in de schoen happy socks Deze vrolijke sokken van ‘Happy Socks’ zijn eigenlijk te leuk om in schoenen te verstoppen! Zowel verkrijgbaar voor papa als voor de jongste telg van de familie.

Kindershirts Ledûb Naast herenshirts heeft Ledûb dit seizoen ook een collectie kindershirts ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Samen met papa op pad in een mooi Ledûb shirt!

mini en maxi we love ties Net zo hip als papa! Bij We Love Ties vind je de mooiste stropdassen, ook in kleine maatjes. Vader & zoon lopen er vanaf nu helemaal gematcht bij!

stoere lamp Philips Nooit meer bang in het donker met de ‘My Buddy’ lamp van Philips. Je kind valt makkelijk in slaap en blijft in bed totdat het tijd is om op te staan. Voor de ouders heeft Philips de ‘Mini Living Colours’ lamp om het ‘s avonds extra gezellig te maken.

Wilt u kennis maken met deze merken? Kijk op pagina 70-71.

Ledûb Magazine - 59


Het prestigieuze Roland Garros heeft helaas nooit een Nederlandse winnaar gekend, wel de finalist Martin Verkerk in 2003”

FRANKRIJK

SportlanD Sport draait, naast het hebben van plezier, om winnen. Ledûb wil ook altijd winnen en de beste zijn. Om dit vast te kunnen houden en nog beter te worden, wordt er veel tijd, energie en innoverend vermogen in het merk gestopt. Dit begon in 1963, toen Ledûb de Franse allure naar Nederland haalde met de start van het merk. In die 50 jaar ‘topsport’ zijn er ook veel Nederlandse topsporters geweest die juist in Frankrijk successen hebben geboekt. Roland Garros Frankrijk is een sportland pur sang. Van oudsher kent het veel belangrijke sportevenementen, zoals het prestigieuze Roland Garros tennistoernooi. Deze ‘Grand Slam’ hoort bij de vier grootste kampioenschappen van de wereld. De beste tennis(st)ers komen naar Parijs om te strijden voor de prijzenpot van miljoenen euro’s, en het belangrijkste, de eer. Enkele bekende namen die het toernooi op hun naam geschreven hebben zijn: Björn Borg, Jim Courier, Roger Federer en Rafael Nadal. Roland Garros heeft helaas nooit een Nederlandse winnaar gekend. Echter, het bereiken van de finale in 2003 van Martin Verkerk mag met recht een groot succes genoemd worden. Tour de France Voor velen de zwaarste wielerwedstrijd ter wereld, Le Tour de France. Ieder jaar vindt deze klassieker plaats in juni en juli, waarbij gemiddeld zo’n 198 renners in drie weken tijd dwars door Frankrijk fietsen. Het uiteindelijke doel, de Champs-Elysées, haalt niet iedereen door de vele zware etappes die ook de Franse Alpen en Pyreneeën aandoen. De link met de Tour de France en Nederland is groot. De wedstrijd is maar liefst vijf keer in Nederland van start gegaan. Ook zijn er vele Nederlandse successen behaald in etappeoverwinningen, en zelfs in eindoverwinningen. Jan Jansen en Joop Zoetemelk hebben beiden de wedstrijd op hun naam geschreven en hebben daarmee eeuwige roem behaald. De prachtig in beeld gebrachte landschappen en monumentale gebouwen zorgen er mede voor dat dit evenement door miljoenen mensen wordt bekeken. 24 uur van Le Mans Jan Lammers schreef in 1988 racehistorie door als eerste Nederlander deze grootste autorace ter wereld te winnen. Jaarlijks vindt deze plaats in Le Mans, Frankrijk. De prestigieuze race vindt zijn oorsprong in 1923 en trekt momenteel zo’n 300.000 toeschouwers. Daarnaast volgen nog zo’n 200 miljoen kijkers de race op televisie, waarbij men topsnelheden tot 350 kilometer per uur kan aanschouwen.

Ledûb Magazine - 61


de ‘nederlandse’ berg Alle 21 bochten van de Alpe d’Huez zijn vernoemd naar winnaars van touretappes die eindigden op deze berg. Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Peter Winnen, Steven Rooks en Gertjan Theunissen kwamen eens of meerdere keren als eerste boven op de Franse Alpenreus. 8 bochten zijn vernoemd naar deze renners en daarom wordt de Alpe d’Huez ook wel de Nederlandse berg genoemd. Helaas dateert de laatste overwinning van een Nederlandse renner uit 1989, toen zegevierde Gertjan Theunissen.

Parkour Frankrijk is de grondlegger van een aantal minder bekende sporten, waaronder Parkour. Deze sport stamt af van een ontsnappingstechniek uit de Vietnamoorlog. Een Franse marineofficier wilde zijn rekruten zo trainen, dat ze op elke situatie voorbereid waren. Na de oorlog legde één van de rekruten, Raymond Belle genaamd, zich toe op het zichzelf zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek verplaatsen met enkel zijn lichaam. Hij liet zich daarbij niet hinderen door zaken die hij op z’n pad tegenkwam. De passie van Raymond werd al snel overgenomen door zijn toen 15-jarige zoon, die samen met Sébastien Foucan (later bekend geworden als oprichter van de sport free running), vele obstakels bedwong in Parijs. Een avontuurlijk spel tussen vrienden groeide uit tot een ware sport, Parkour genaamd. Snel ontwikkelde de sport zich vanuit de Parijse suburbs naar de huidige status als een wereldwijde buitenactiviteit, die ook in Nederland in opkomst is. Horseball

Bekijk hier een filmpje over Parkour

Ledûb Magazine - 62

Deze sport is eind jaren 60 gestart in Frankrijk. De Franse Paardensportfederatie was op zoek naar een vernieuwende, goedkope en makkelijk te organiseren discipline binnen de paardensport. Bij Horseball wordt te paard een soort basketbalwedstrijd gespeeld. Met een bal, waaraan lederen hengsels bevestigd zijn, moeten de spelers proberen te scoren in de basket van de tegenstander. Deze innovatie werd een succes. In 1979 werd in Frankrijk de eerste officiële wedstrijd georganiseerd. Mensen uit landen als Portugal en België keken mee en richtten eigen teams op. In 1992 werd het eerste Europese kampioenschap georganiseerd, met Frankrijk als winnaar. Inmiddels wordt deze sport, weliswaar op kleine schaal, ook in Nederland beoefend.


Aston Martin

V8 Vantage coupé 4.7 Getest en goedgekeurd door Ledûb Wie droomt er nou niet van een snelle sportwagen? Vijftig jaar geleden droomde menig man al weg bij de Aston Martin DB5... Eén van de beroemdste sportwagens allertijden, die toen de hoofdrol speelde in de James Bond film ‘Goldfinger’. De rondvormige en gestroomlijnde bolide was begin jaren 60 een sensatie op het gebied van autotechniek. Tegenwoordig is de DB5 een begeerd object voor de autoverzamelaar. Vijftig jaar later staat er een prachtige, nieuwe Aston Martin, de V8 Vantage.

Ledûb Magazine - 64

Na een kleine rondvraag blijkt dat ook vandaag de dag Aston Martin nog altijd de ultieme droomwagen van veel mannen is. Toen Ledûb marketingmedewerker Erik van den Hurk de unieke kans kreeg om een proefrit te maken in een Aston Martin V8 Vantage Coupé 4.7, hoefde hij daar niet lang over na te denken. De locatie hiervoor was Kempen Airport in Budel, waar het uitgestrekte asfalt zich perfect leent om de power van deze bolide te ervaren. Erik is onder de indruk als de Aston Martin met een vermogen van 420 pk het vliegveld op komt rijden. Imponerend

zijn de lange motorkap en de krachtige, doch elegante achterkant. De daklijn is geoptimaliseerd voor zo min mogelijk luchtweerstand. Ook indrukwekkend is het brullende geluid dat uit de twee dikke uitlaatpijpen komt. Door de vele mooie details straalt de auto pure luxe uit. Interieur Dan is het de beurt aan Erik om te ervaren hoe een auto van dit kaliber aanvoelt. Bij het instappen herinnert een klein aluminium plaatje je eraan dat je te maken hebt met een auto die volledig met de hand gemaakt is. Twee enorme ‘klokken’, waarvan er


Een sensationeel gevoel en een jongensdroom die uitkomt.” één tot 330 km/u telt, springen direct in het oog. Het donkere, lederen interieur met subtiele witte stiknaden is zeer stijlvol en straalt puur vakmanschap uit. Verschillende items, zoals de deurgrepen en de middenconsole, zijn van aluminium. Het geeft een luxe en sportieve uitstraling. Het zitcomfort is subliem door het soepele leder en de perfecte vorm. Brute kracht Het is tijd om de 420 pk sterke motor aan een pittige test te onderwerpen. Het wegdek is natgeregend, maar dat deert deze krachtpatser totaal niet. Een hese, rustige bromtoon gaat over in een scherpe, rauwe brul als het gaspedaal ingetrapt wordt. Als een raket schiet de Vantage vooruit, je waant je in een straaljager. Met behulp van de ‘Sportshift II’ flippers die aan het stuur zitten schakelt de auto in rap tempo op en de wijzer van de snelheidsmeter schiet dan ook in 4,7 seconden de 100 km/u voorbij. In no-time tikt hij zelfs de 200 km/u aan. Het einde van het asfalt komt in zicht, uiteraard doen ook de remmen hun werk uitstekend. Toeloop Dat deze auto zeer populair is blijkt, als mensen spontaan uit een aangrenzend restaurant naar buiten komen om dit spektakel te aanschouwen en zelfs te filmen. Het geluid van de V8 motor galmt over Kempen Airport en doet menig mannenhart sneller kloppen. Eindoordeel “Wat een geweldige sportwagen is dit! De uitstraling, de afwerking en de brute kracht. Een sensationeel gevoel en een jongensdroom die uitkomt”, aldus Erik van den Hurk.

Technische specificaties Aston Martin V8 vantage 4.7 Coupé Bouwjaar: 2012 Motor: 4735 cc V8 met 313 kW/420 PK bij 7300 toeren Transmissie: 7-traps automaat met ‘Sportshift II’ Accelleratie 0-100: 4,7 sec. Topsnelheid: 290 km/u Nieuwprijs: vanaf €169.764

Scan onderstaande QR-code en ervaar deze test op de Ledûb website: De Aston Martin DB5 uit 1963

Met speciale dank aan: CITO motors B.V., Eindhoven Kempen Airport, Budel Ledûb Magazine - 65


Info: NL Diffusion T. +31 30 687 92 05


stijlburo geryanne katerberg imago- en kledingadviseuse Foto: Humphrey Daniels

Wie is Stijlburo? Stijlburo is een succesvolle samenwerking tussen de stylisten Geryanne Katerberg en Dylan van Duijne. Stijlburo geeft imago- en kledingadvies aan tv persoonlijkheden, mensen uit het bedrijfsleven en particulieren. www.stijlburo.nl - info@stijlburo.nl Hoe is Stijlburo gestart? “Na mijn studie aan de Hoge School voor Kunsten in Utrecht, werd ik door een vriendin getipt als styliste voor een productie bij Nova,” vertelt Geryanne Katerberg. Hoewel ik al in de mode werkzaam was, had ik nog nooit over het vak styliste nagedacht. Ik besloot het te proberen en het persoonlijk adviseren bleek echt bij mij te passen. Ik leerde Dylan kennen in een modewinkel waar hij werkte en waar ik veel kwam. Het klikte tussen ons, we hadden dezelfde ideeën over styling. Wat doet Stijlburo? We kleden tv persoonlijkheden, zoals Bridget Maasland, Jeroen Pauw en Patrick Lodiers. Dylan en ik hebben ieder onze eigen klanten, maar doordat we hetzelfde werk doen, kunnen we gemakkelijk elkaars klanten overnemen. Dit werkt heel prettig voor de klant. Daarnaast verzorgen we workshops bij bedrijven en winkelpersoneel, vooral dat laatste kan heel inspirerend werken. Winkelpersoneel

heeft namelijk hetzelfde doel, iemand adviseren over mode en iemand een goed gevoel geven in de kleding. Wat onderscheidt Stijlburo? Onze kracht is de persoonlijke benadering. We kijken goed naar wie de persoon is en welke stijl bij hem of haar past. Niet iedereen kan en wil immers gekleed gaan in de hipste modetrends. We kiezen daarom de trend die het beste bij die persoon past en zijn er eerlijk over als iemand iets niet staat. Het belangrijkste is dat de klant zich goed voelt in zijn outfit. Dat deze aanpak goed werkt blijkt uit het feit, dat veel tv persoonlijkheden al lange tijd klant zijn bij Stijlburo. Hoe blijf je op de hoogte van de trends? Als ik niet ga shoppen voor een klant, bezoek ik graag modewinkels om inspiratie op te doen. Dat doe ik het liefst in steden als Amsterdam en Antwerpen. Ik heb daar mijn vaste leuke winkeltjes waar ik binnenloop en veel inspiratie opdoe. Ook in elke andere stad die ik bezoek zoek ik de modewinkels op. Daarnaast zijn internet en de mode magazines een bron van informatie over de laatste nieuwe trends. Wat zijn de modetrends voor najaar 2013? Voor najaar 2013 zien we de herintrede van authenticiteit en de op vintage geïnspireerde stukken. Mooie, subtiele details geven je kledingstuk

net dat beetje extra. Opvallende tegenvoeringen en schreeuwerige prints verdwijnen meer en meer naar de achtergrond. Alles mag iets rustiger en verfijnder. Welke tips heb je? Het is belangrijk dat je je eigen stijl kent of leert kennen voor je van de ene trend in de andere rolt. Ik hoor mensen vaak zeggen: “Dit seizoen sla ik de trends over, er zit niks bij voor mij”. Dat is onzin. Elk seizoen zit er wel iets tussen dat bij je past. De kunst is echter om datgene eruit te pikken wat juist wél bij je past. Zorg voor een goede basisgarderobe. Daarin zijn een mooi, goedzittend pak en een paar overhemden onmisbaar. Vooral overhemden lenen zich perfect om je outfit mee af te wisselen, je kunt er eigenlijk nooit genoeg van hebben. En laat dit nu net de specialiteit van Ledûb zijn….

Laat je eens verrassen. Probeer eens iets uit in plaats van altijd de veilige weg te kiezen.”

Ledûb Magazine - 67


www.barleycorn.it

. o n a M a o t t a F n e e l o v e t r o f n o C , e l o v e r u D Info: Fros International bv T. +31 30 687 92 00

IL ORIGINALE

Led没b Magazine - 68


COOKING gadgets

Mini houtskool BBQ BODUM

Joseph joseph Spaghettimeter

Het barbeque seizoen is in volle gang. Met deze mini BBQ in frisrood

Nooit meer te veel of te weinig spaghetti in de

is

pan. Met deze bordeauxrode spaghettimeter

het

eenvoudig

de

heerlijkste

vleesgerechten te bereiden. Na het

meet je de juiste porties ongekookte spaghetti af.

seizoen is deze door het compacte

Instelbaar voor 1 tot 4 personen.

formaat makkelijk op te bergen.

zeepdispenser umbra Bodum Peper- en zoutmolen

Vermijd de verspreiding

Illy

van

Espressomachine

deze

bacteriën

met

automatische Door

Voortaan ook thuis de perfecte

het

espresso met deze compacte,

tijdens het koken. Door de molen

drukken op een knop

stijlvolle en gebruiksvriendelijke

meer dan 90 graden te kantelen

niet meer nodig en

espressomachine.

begint deze automatisch te malen.

dat is natuurlijk extra

bovenkant is ruimte en warmte

hygiënisch.

voor kopjes.

Met deze peper- en zoutmolen ineen

zeepdispenser.

kom je geen handen meer tekort

de

sensor

is

Op

de

Ledûb Magazine - 69


Wie jarig is trakteert! ledûb weggeefkalender Abonneer je nu op onze nieuwsbrief of volg ons via Social Media en maak kans op vele mooie prijzen. Want wie jarig is trakteert! Iedere twee weken zullen we mooie prijzen verloten onder onze nieuwsbrieflezers en Social Media volgers. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op de speciale ‘Ledûb 50 jaar’ pagina op www.ledub.com. Een leuke manier om kennis te maken met een aantal mooie en interessante merken.

mei • LEDÛB: De start van het jubileumjaar wordt gevierd met het weggeven van mooie Ledûb horloges. • PERSOL: Verras moeder op moederdag met een mooie Persol dames zonnebril. • BARLEYCORN: Speciaal voor de zomerse dagen verloten we 3 paar Barleycorn schoenen. • GARDEUR: Ga gekleed op pad met een hippe linnen zomershawl van het merk Gardeur.

juni • B&L Leather: Altijd al een lederen armband willen hebben? Ledûb mag er namens B&L Leather 10 weggeven. • Lacoste: Op 16 juni is het Vaderdag, misschien verras jij je vader wel met een Lacoste shirt! • BRITA: 21 juni is de officiële start van de zomer. Les je dorst met een BRITA Fill en Go.

juli • ARIE MOLENAAR MOTORS: In de vakantie een weekend met een spiksplinter nieuwe BMW GS motor op pad? Dat kan! Ledûb mag deze fantastische prijs weggeven in samenwerking met Arie Molenaar Motors. • PERSOL: Verder verloten we 2 Persol herenzonnebrillen uit de Persol reflex edition collectie. maak kans op mooie prijzen!

Ledûb Magazine - 70

Scan de QR-code en schrijf je in voor de Ledûb nieuwsbrief.


augustus • TOPGEAR: TopGear Magazine is het grootste auto- en lifestyle magazine van Nederland. Wij mogen 5x een halfjaarabonnement weggeven aan onze trouwe volgers. • VIQH: Namens Wijnbar Viqh verloten we een aantal wijnproeverijen voor 2 personen.

september • VERRASSING: In de maand september mogen we vijf mensen blij maken met een verrassingscadeau. • SENZ°: Met de herfst in aantocht verloten we innovatieve senz°stormparaplu’s. • ALAN RED: Een goed basisshirt van Alan Red is onmisbaar in iedere herengarderobe. Ledûb mag maar liefst 50 Alan Red T-shirts weggeven. • LEDÛB: Kindershirts voor de kleinste Ledûb dragers. Wij geven ze weg!

oktober • PHILIPS: De wintertijd komt eraan. Maak het alvast gezellig met de Philips Living Colours Mini. • LEDÛB: Altijd al een Ledûb shirt willen hebben dat speciaal voor u gemaakt is? Wij verloten 3 Personal Made shirts die u samen met uw Ledûb dealer mag ontwerpen! • GREVE: Ledûb geeft 3 paar Greve schoenen weg. Deze schoenen mogen uitgezocht worden in de Greve fabriek in Waalwijk. Ervaar het pure vakmanschap in de fabriek en het heerlijke draagcomfort van deze handgemaakte schoenen!

november • B&L LEATHER: De dames maken kans op een armband van B&L Leather waarvan er vijf worden verloot. • PHILIPS: Op zoek naar een origineel cadeau voor Sinterklaas of Kerst? We geven een Philips Buddy weg voor de kleinsten onder ons!

december • WE LOVE TIES: In deze feestmaand maak je kans op een Vader-Zoon set met stropdassen en strikjes van We Love Ties. • NATIONALE DINERCHEQUE: We sluiten af met een heerlijk cadeau. Maak kans op een Nationale Dinercheque. • LEDÛB: De winnaar van de co-designer wedstrijd krijgt zijn shirt uitgereikt (meer hierover op pagina 51)

Scan de QR-code en word fan op Facebook

Ledûb Magazine - 71


Making of Led没b magazine Hoe gaan we ons 50-jarig jubileum vieren? Na enkele inspirerende brainstormsessies was het idee duidelijk, het Led没b magazine was geboren. Intensieve meetings volgden, over de inhoud, de taakverdeling en de tijdsplanning. Het mooie van dit magazine is, dat het overgrote deel van het werk door eigen medewerkers is gedaan. Uiteraard ondersteund door professionals uit het vak. De liefde en passie die wij hebben voor herenshirts, hebben we ook in dit magazine gestopt. Trots zijn we op het eindresultaat, mede omdat het een opdracht werd met de nodige uitdagingen. Geniet van dit magazine! Hartelijke groet, Team Led没b

Colofon Uitgever Van Winkel Fashion B.V. Gastelseweg 74, 6021 GM Budel info@vanwinkelfashion.com Redactie Anja van den Bersselaar, Erik van den Hurk, Hennie van Heur, Ine Claassen, Magreet Anches, Wies Peeters en Yvonne de Wit

Medewerkers Annemarie Laans, Birgit Geven, Floor van Roode en Mireille Koppens Fotografie Erik van den Hurk, Frans Photography en Yvonne de Wit

Dekker

Met dank aan Alan Red, Arie Molenaar Motors, Barleycorn, B&L Leather, Brita, Cito

Motors, Gardeur, Greve, Kempen Airport Budel, Lacoste, Persol, Philips, Senz, Tissot, Topgear, Viqh, Voorwinden, VVV Nederland, We Love Ties Druk en Distributie De Budelse Oplage: 11.000 exemplaren Druk- en zetfouten voorbehouden.

Led没b Magazine - 73


Voor Led没b uitgereikt door:

Ledûb magazine  

The shirtspecialist since 1963 | Jubileum magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you