Page 1

Bent u zich bewust van de verborgen gevaren? Vraag steeds naar SKF HUB-units voor uw veiligheid en een gegarandeerde OE-kwaliteit.

www.vsm.skf.com

Install confidence


Let op voor namaak! Krijgt u wel degelijk OE-kwaliteit? Welkom bij SKF, marktleider op het gebied van premium HUB-units van OE-kwaliteit. En, de eerste keuze van 's werelds grootste autofabrikanten.* Met een Europees marktaandeel van 32% voor wiellagers en een wereldwijd marktaandeel van 23% voor wiellagers met ABS-sensoren weet SKF wat OE-kwaliteit inhoudt. Alle HUB-units van SKF zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van autofabrikanten. Niet alle HUB-units verkrijgbaar in de aftermarket beantwoorden aan dezelfde hoge normen. Sommige leveranciers beloven OE-kwaliteit tegen aantrekkelijk lage prijzen. Maar krijgen u en uw klanten wel waar voor hun geld met deze HUB-units? En zijn deze units wel van OE-kwaliteit? SKF besloot om een aantal van deze goedkopere HUB-units te onderwerpen aan dezelfde zware testen voorzien voor de SKF-HUB-units. De resultaten waren schokkend, zoals u hieronder kunt zien. *SKF is OE-leverancier van: Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Daewoo, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo...

Speciale testapparatuur Speciaal ontwikkeld voor het testen van de duurzaamheid en de samenstelling van onze HUB-units.

Vergelijkende test: sensorontwerp 1 De premium HUB-unit van SKF heeft  een dikkere sensordraad (1,7 mm dik) die duurzaam is en signalen nauwkeurig overbrengt.

1

2

 2 De goedkopere HUB-unit die wij hebben getest, heeft een veel dunnere draad (slechts 1,36 mm dik) met een minder goede bescherming waardoor de sensor kan worden beschadigd en de werking van het ABS-systeem kan worden verstoord.

Vergelijkende test: sensorprestaties Goedkopere HUB-units maken vaak gebruik van goedkope sensoren van slechte kwaliteit.  1 Een slecht ontworpen sensorkop kan tot een breuk van de sensordraad leiden…  2 … zodat er water en vuil naar binnen kan dringen en de sensorwerking wordt aangetast.

1

2


Vergelijkende test: afdichtingen

Afdichting aan de binnenkant van de premium HUB-unit

Afdichting aan de buitenkant van de premium HUB-unit

Veel voorkomende afdichtingen in en op goedkopere HUB-units

Defect als gevolg van een slechte afdichting

• 60% van de defecten van HUB-units worden veroorzaakt door afdichtingsproblemen. • De afdichtingen aan de binnen- en buitenkant van goedkopere HUB-units hebben vaak hetzelfde simpele ontwerp. • De premium HUB-units van SKF zijn aan de binnen- en buitenkant uitgerust met speciaal ontworpen afdichtingen die het lager permanent beschermen tegen het binnendringen van water en vuil.

Vergelijkende test: warmtebehandeling

Vergelijkende test: smeedproces

Door een slechte warmtebehandeling tijdens de fabricage kan het metaal broos worden en onder belasting gaan scheuren.

Een slecht gecontroleerd smeedproces kan leiden tot scheuren in het lager en voortijdige defecten.

Vergelijkende test: metaalanalyse 1 De goedkopere HUB-unit vertoont  tekenen van aluminiumoxide die wijzen op de aanwezigheid van onzuiverheden in het staal.

1

2

 2 Deze afbrokkeling trad al na 1600 km op en kan leiden tot overmatig geluid, trillingen en voortijdige defecten.

Mogelijke risico's van het gebruik van HUB-units die niet van OE-kwaliteit zijn • Voortijdige defecten en kortere levensduur, waardoor de veiligheid ernstig in gevaar wordt gebracht.

• Trillingen en schokken.

• Mogelijk wielverlies als de flens breekt.

• Storingen in het ABS-systeem (veroorzaakt door sensoren van slechte kwaliteit) die kunnen leiden tot een langere remweg en verlies van controle over het stuur.

• Overmatig geluid.

• Extra onderdelen en montagekosten.


Met de premium HUB-units van SKF bent u altijd zeker van OE-kwaliteit. SKF premium HUB-units

Goedkopere HUB-units

• Ontworpen om minimaal te voldoen aan OE-specificaties of deze zelfs te overtreffen.

• Gemaakt volgens algemene specificaties zonder kennis van OE-specificaties.

• OE-sensoren zorgen voor handhaving van de ABS-functies.

• Nagemaakte sensoren van lage kwaliteit kunnen storingen in het ABS-systeem veroorzaken.

• Premium afdichtingen aan de binnen- en buitenkant beschermen het lager.

• Namaakafdichtingen waarbij vooral de prijs een rol speelt (en niet de prestaties) leiden ertoe dat het lager sneller vuil wordt en vroegtijdig defect raakt.

• Voorgespannen precisielagers en juiste toepassing van geavanceerde productietechnieken zoals de omlooproltechniek.

• Onnauwkeurige voorspanning van de lagers en inconsistente toepassing van productietechnieken kunnen de lagerprestaties aantasten en de levensduur van het lager verkorten.

• Getest volgens de meest recente OEspecificaties voor ieder onderdeelnummer wat betreft passing, functie en prestaties.

• Zijn de units getest? Hoogstwaarschijnlijk veel meer defecte onderdelen retour.

• Hoogwaardig staal en een hoogwaardige afwerking volgens OE-specificaties.

• Staal en afwerking van lage kwaliteit kunnen overmatig lagergeluid en voortijdige defecten veroorzaken.

• Juiste toepassing van warmtebehandeling.

• Onjuist en/of ongecontroleerd uitgevoerde warmtebehandeling kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals wielverlies.

• Nauwkeurige montagetoleranties.

• Inconsistente en onnauwkeurige montagetoleranties kunnen leiden tot trilling in de wielen.

SKF is OE-leverancier van: Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, Daewoo, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo... Let op voor namaak! Met de premium HUB-units van SKF bent u verzekerd van echte OE-kwaliteit, iedere keer weer.

Install confidence www.vsm.skf.com ® SKF is een geregistreerd handelsmerk van de SKF Groep. © SKF Groep 2011 Het auteursrecht voor de inhoud van deze publicatie is in handen van de uitgever. De inhoud mag niet worden vermenigvuldigd (geldt ook voor uitreksels) zonder dat hiervoor schriftelijk toestemming is verleend. Aan de nauwkeurigheid van de informatie in deze publicatie is de grootst mogelijke zorg besteed. Er kan echter geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor verlies of schade dat/die direct of indirect voortvloeit uit of het gevolg is van het gebruik van de informatie in deze publicatie. PUB 80/S8 11959 NL 11 Gedrukt op milieuvriendelijk papier.

SKF Premium  
SKF Premium  

skf premium hub highres nl

Advertisement