Page 1

Ondersteunt al meer dan 40 jaar mensen die levens redden


Missie: leveren van meerwaarde Supporting Lifesavers. Dat is niet voor niets de slogan van Vandeputte Medical. Wij ondersteunen al meer dan veertig jaar mensen die levens redden. Dit doen we met uitstekende medische producten, maar vooral door de toegevoegde waarde en kennis van onze medewerkers.

Vandeputte Medical is in Nederland én België een toonaangevende leverancier op het gebied van ambulance- en bedrijfshulpverlening, maar ook van politie- en brandweerproducten. Van één verbandtrommel, AED of evacuatiestoel tot een volledige inrichting van een medische praktijk of ambulance; wij bieden een oplossing voor elk vraagstuk. Doordat we duizenden producten op voorraad hebben, kunnen we zeer snel leveren. Maar ons belangrijkste product is meerwaarde. Deze bestaat uit onze grote knowhow van de markt, innovatieve producten, partnerships,

­ especialiseerde technische diensten, fullservice­ g oplossingen en onze medewerkers. Toegevoegde waarde leveren we ook online. Onze website vormt een waar kenniscentrum, waar klanten onder andere producthandleidingen en wettelijke richtlijnen kunnen terugvinden. Ons bedrijf kent een lange geschiedenis, die meer dan veertig jaar teruggaat. Uit de samensmelting van diverse bedrijven is uiteindelijk Vandeputte Medical voorgekomen, een inmiddels voor velen vertrouwde naam.


Sectoren Ambulancehulpverlening. Wanneer iedere seconde telt, is werken met de juiste producten van levensbelang. Vandeputte Medical werkt al vele jaren intensief samen met de meeste ambulancediensten. De Fernobrancard, beademingsautomaten van Weinmann en onze logistieke Twyn-oplossing zijn slechts enkele van de slimme producten en diensten waarmee we hen ondersteunen. Bedrijfshulpverlening. Vandeputte Medical is in zowel Nederland als BelgiÍ marktleider op het gebied van bedrijfshulpverleningsproducten. We beschikken over het meest uitgebreide assortiment. Van verbandtrommel tot AED, voor ieder bedrijf bieden we een compleet pakket op maat. EHBO. Vandeputte Medical heeft een bijzondere band met veel EHBOverenigingen. Wij ondersteunen hen met advies, training en producten als verbandmateriaal, speciale rugtassen, oefenpoppen en ander trainingsmateriaal. Ziekenhuizen/privÊklinieken. Of het nu gaat om een beademingsautomaat van Weinmann of het innovatieve reinigings- en desinfectieproduct Gienie, op de producten van Vandeputte Medical kunt u vertrouwen. Medische praktijken/arbeidsgeneeskunde. Ook huisartsen en specialisten bouwen op onze producten, zoals stethoscopen, bloeddrukmeters en behandeltafels. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod van screeningsapparatuur, zoals visustesters, audiometers en spirometers. Politie. Vandeputte Medical staat al jaren diverse politiediensten bij, onder meer met de speciale interventiekleding (stoot-, steek- en kogelwerende vesten) van Protecop. Brandweer. Met producten als reddingbrancards en een verscheidenheid aan immobilisatiemateriaal zijn wij de ideale partner voor brandweerkorpsen. Veel korpsen vertrouwen tevens op Burnshield voor de eerste behandeling van brandwonden. Rampenbestrijding. Wij zijn trots op de nauwe samenwerking met de GHOR en het IFV (voorheen het LFR) in Nederland. Vandeputte Medical ondersteunt deze gewaardeerde partners onder meer met zijn kennis van logistieke begeleiding bij rampen(scenario’s). Sport. Met spalken, brancards of sporttapes zijn wij zowel de plaatselijke korfbalvereniging als de eredivisieclub van dienst.


Innovatief hulp verlenen

Innovatieve producten die onze klanten in staat stellen om nog beter en effectiever hulp te bieden. Daar is Vandeputte Medical altijd naar op zoek.

Gienie Clinical wordt in Europa succesvol ingezet in: • Ziekenhuizen en ambulances • Medische en dierenpraktijken • Scholen en dagverblijven • Hotels en cruiseschepen

(R)evolution

Prevento

Gienie Clinical

Deze nieuwste innovatie op het gebied van verbandtrommels hebben wij zelf ontwikkeld. Elk bedrijf heeft te maken met andere risico’s. Daarom zijn er verschillende trommels voor verschillende situaties, zoals het behandelen van brandwonden of van kneuzingen en verstuikingen. Volgens een Pick & Mix-systeem kiest u trommels die precies aansluiten op de risico’s binnen uw bedrijf.

Deze baanbrekende brandgel blust in veel gevallen efficiënter dan water, schuim of poeder. Hij vormt een barrière waardoor er geen O2 meer het vuur kan bereiken. De gel is geschikt voor het blussen van verschillende brandklassen en van zowel objecten als personen. Dit product is biologisch afbreekbaar conform de OESO-normen en niettoxisch, dus ongevaarlijk voor mens en milieu.

Een revolutionair product voor het desinfecteren van ruimten waar infecties kunnen voorkomen. U plaatst de Gienie Clinical in de te desinfecteren ruimte en opent het ventiel. De unieke en krachtige, maar niet-toxische en niet-bijtende biocide Syproxil komt vrij en doodt alle aanwezige pathogenen.


Leveranciers van kwaliteit VERBANDAFDELING

Vandeputte Medical is in staat meerwaarde te leveren door partnerships aan te gaan. Op een aantal leveranciers van A-merken bouwen wij in het bijzonder.

Weinmann. Ontwikkelt en fabriceert innovatieve technologieën en oplossingen in defibrillatie- en beademingsapparatuur voor de spoedeisende hulpverlening.

Burnshield. Al jaren het meest gebruikte middel tegen brandwonden. Koelt en verlicht de pijn.

NOBA. De Duitse producent NOBA Verbandmittel biedt een uitgebreid assortiment van verbanden, zwachtels, kompressen, pleisters en verbruiksmateriaal voor het operatiekwartier.

Cederroth. Een van onze belangrijkste leveranciers op het gebied van bedrijfshulpverlening. Levert eersteklasproducten, zoals eerstehulp­ ­ stations, oogspoelflessen en snelverband.

Prevor. Dipotherine van de Franse fabrikant ­Prevor is hét referentieproduct binnen de industrie voor de behandeling van calamiteiten met chemische brandwonden.

Ferno. Wereldwijd marktleider in patiënten­ transport en immobilisatie. Met de nieuwe Mondial®-serie heeft Ferno opnieuw de interna­ tionale urgentiemarkt verrast met zijn uitstekende technologische vernieuwingen. De Nederlandse en Belgische kennis van de ambulancemarkt is een belangrijke bron van informatie geweest bij de ontwikkeling hiervan.

Protecop. Politiekorpsen over de hele wereld vertrouwen op deze fabrikant van hoogwaardige en innovatieve producten voor de ordehandhaving. FIM. Met zijn uitermate precieze en vernieuwende screeningapparatuur heeft deze Franse fabrikant een nieuwe standaard gezet in de arbeidsgeneeskundige markt.

Open het kleinste zorgspreekuur ter wereld op het werk. Met Salvequick pleisterautomaat heeft u altijd een hygiënische pleister binnen handbereik. Het voordeel van de nieuwe automaat is dat vanaf nu de pleister eenvoudig naar beneden kunt trekken, zodat vuil op de andere pleisters wordt vermeden. De klep houdt de producten schoon en fris. Lees meer over het kleinste zorgspreekuur ter wereld op www.firstaid.cederroth.com. Met dank voor uw zorgzaamheid!

Eerste hulp voor iedereen. Overal.


‘De bestellingen lopen altijd perfect.’

‘Bij vragen altijd snel en duidelijk antwoord.’

‘Men denkt met je mee.’

Volledige ondersteuning Ons team van service-engineers staat continu tot uw beschikking voor het herstellen, onderhouden, testen of kalibreren van apparatuur. Dit kan plaatsvinden op incidentele basis, maar veel klanten kiezen ook voor een van onze onderhoudscontracten. Wij onderhouden niet alleen apparatuur die door ons is geleverd, maar ook die van andere bedrijven.

Ontzorgen Het ontzorgen van klanten doet ­ Vandeputte Medical met zijn fullservice­oplossingen. Tijdens periodieke bezoeken kunnen we uw bhvmaterialen up-to-date brengen. Met ons unieke Twyn-concept (Trust what you need) controleren

wij uw voorraad op afstand en vullen wij deze waar nodig bij. Vandeputte Medical neemt u het complete logistieke proces uit handen, zodat u zich kunt richten op uw corebusiness.

Opleiden van opleiders Wij hebben een eigen competentierayon voor eerstehulpinstructeurs: CBI/Vandeputte Medical Rayon (026). De kwaliteit hiervan is dermate dat Het Oranje Kruis cursisten naar ons doorverwijst. Verder verzorgt Vandeputte Medical een groot aantal in-company-trainingen en -opleidingen, onder andere in spirometrie, visiometrie en audiometrie.

Producing equipment you can trust EasyFix Vacuum Splint

EasyFix Vacuum Mattress

Germa Orange Vacuum Splint Set


‘Vandeputte weet wat wij nodig hebben.’

‘Ik heb veel vertrouwen in jullie bedrijf.’

Uw totaalleverancier voor elektroden

Veelgehoorde kreten uit ons klanttevredenheids­onderzoek.

Altijd centraal: kwaliteit Vandeputte Medical kijkt steeds naar zijn eigen prestaties en die van toeleveranciers door de ogen van de klant. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze producten en diensten worden immers gebruikt voor het verlenen van hulp en het redden van levens.

bruiken deze feedback om nog beter te presteren. We zijn er trots op dat de meerderheid van onze klanten Vandeputte Medical aanbeveelt aan hun relaties!

MVO

Dat Vandeputte Medical een goed kwaliteits­ systeem heeft, blijkt uit onze ISO 9001:2008-­­ certificering. Ook aandacht voor duurzaamheid is Dat we hier in grote mate in slagen, blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek. Maandelijks vraDe vele aspecten van veiligheidverankerd in dit kwaliteitssysteem. Vandeputte Medical hecht namelijk veel belang aan Maatgen wij een selectie van onze klanten per e-mail schappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). naar hun ervaringen. De respons is hoog en wij ge-

Tevreden klanten

De vele aspecten van veiligheid BD, uw partner in de preventie van prikaccidenten

Wist u dat...

The decisive connection

86% van de prikaccidenten vermijdbaar zijn? BD biedt voor elke toepassing een veiligheidsalternatief.

BD Medical info.benelux@europe.bd.com www.bd.com/europe/safety

Specialist op het gebied van infuustechnologie

Nederland België T +31 20 582 94Wist 16 53 72... 02 11 uT +32 dat F +31 20 582 94 21 F +32 53 72 02 00

CODAN BV - Brinkpoortstraat 26 - 7411 HS - Deventer - Tel: 0570-611688 - www.codan.de - codan@codan.nl

86% van de prikaccidenten vermijdbaar zijn? BD, uw partner in de preventie van prikaccidenten Producttechnische informatie:

Covidien Nederland B.V. Hogeweg 105, 5301 LL Zaltbommel Postbus 2205, 5300 CE Zaltbommel Nederland

+31 (0)418 57 66 00 [t] +31 (0)418 56 67 93 [f] infonl@covidien.com [e] www.covidien.com


Vandeputte Medical Nederland BV Galvanibaan 1-3 3439 MG Nieuwegein Tel.: +31 (0)30 6005050 Fax: +31 (0)30 6000427 E: info.nl@vdpmedical.com

Vandeputte Medical België NV

Tel.: +32 (0)3 3369600 Fax: +32 (0)3 3369609 E: info.be@vdpmedical.com

Webshop Preventie First Aid Emergency

Als geregistreerde klant kunt u in onze webshop al onze producten op een zeer gemakkelijke manier bestellen. Daarnaast kunt u openstaande orders of uw orderhistorie bekijken.

www.vdpwebshop.nl www.vdpwebshop.be

Concept: JS Media Tools A/S • 61538 • www.jsnederland.nl

Prins Boudewijnlaan 43 B-2650 Edegem

Corporate brochure Vandeputte Medical  

Corporate brochure van Vandeputte Medical

Corporate brochure Vandeputte Medical  

Corporate brochure van Vandeputte Medical

Advertisement