Page 1

Elena Magazine Augustus 2013

Fotografie: Jamie de Leeuw

1


4


Edito p je Grote n punt in je leven waaro ee op mt ko je en r jaa Je bent 21, 22 je voelt je nog bent afgestudeerd, maar je nt Wa n. ke ma et mo Keuzes ratie Y, Dus wat nu? Want Gene d. rel We ze Bo ote Gr te klein voor de is niet meer op n mijn leeftijd behoren, va en ns me ge jon de waartoe en. Ze geld in het laatje te breng om an ba ste be de e rst zoek naar de ee de wereld af te zijn bereid om daarvoor ze En . Job cte rfe Pe De willen ar zichzelf. rkloos te zijn, op zoek na we en jar n, de an ma reizen, of om de zelfontplooiing hebben, en het moet d ou inh et mo es all Want or deze anciÍle welvaart is vo in ste og ho de nt bevorderen. Wa ct, waarden en maar des te meer respe jk, gri lan be er nd mi ren jonge s tussen willen een goede balan Ze g. gin da uit en eid kh normen, eerlij lexibiliteit, zowel veel belang hechten aan ze ij arb wa tijd je vri en werk nken als hoezeer dat ook kan kli En er. ev rkg we de n va van henzelf als nt Generatie Y ik mij daarin vinden. Wa n ka h toc s, pie hip de verwen ar is deze hard te werken. En da om ng ba t nie en s is ook ambitieu nt opeens kom je een toonbeeld van. Wa en lev jn mi in de rio lpe sleute bitieuze je leven, met duizend am n va e nti ka rva me zo te dan in de druks rd en heb ik mijn k al ben ik afgestudee oo nt Wa jk. eli teg ten projec druk gehad ik heb het nog nooit zo , gd ze ge el arw va e ntj studentenbaa mt steeds weer de b opgelegd. En dan ko he lf ze me ik t wa es all met cte Job is studeren? Want De Perfe of n rke we n: ve bo ar hamvraag na Ontwerp gaan n, en ik zou graag Graisch me ko ge d pa jn mi op t nog nie menwonen ook samenwonen, en sa r jaa na t he in ga ik ar studeren. Ma niet mijn sterkste uzes maken. En dat is ke et mo ik s Du ld. ge kost ieus en ik elijk. Want ik ben ambit teg fst lie En . es all l wi kant. Want ik de beste manier? Maar wat is daarvoor nu . en lev t he in n ke ma t wil he We’ll ind out soon...

Valerie

5


Poëzie

Gij gooide uw speelkaarten op tafel neer, om mij een inzicht te gunnen in het spel waar ik weer niets van snapte. “Maar waarom laat ge me uw kaarten nu zien?” - “Dan kunt ge op mijn zetten inspelen, zo leert ge het tenminste. Kom, laat me die van u even zien”. Ik haat het wanneer iemand me dicteert wat ik moet doen, al is het behulpzaam bedoeld. Ik wou uw kaarten niet zien en nog minder wil ik de mijne loslaten. Er zit een zoete vrijheid in ‘t feit dat we het raden hebben naar wat er zich in elkaars handen bevindt en van zodra de kaarten gekend zijn is ook het spel voorbij. Dat maakt dat we opnieuw moeten beginnen en we sneller naar een andere bezigheid zullen gaan verlangen. “Mag ik nieuwe kaarten rapen als ik ze heb laten zien?” - “Maar hoe ga ik u dan kunnen helpen als ge altijd met een nieuwe lei begint?” Ik smeet het pakketje agressief op tafel neer, stond op, greep naar mijn tabak die wat verder op de kast lag en baande me een weg naar buiten. Ge kwam me niet meer achterna. Vroeger had ge dat vanzelfsprekend wel gedaan, maar een tijd geleden liet ik in mijn kaarten kijken. Sindsdien zijt gij aan ‘t spel gewend geraakt. - Charlotte Goeyers

11


A Jonas Camps

Maak kennis met jonge, gepassioneerde fotograaf Jonas Camps. Fotograie is één van zijn grote passies en dat is dan ook precies de reden waarom hij besloten heeft om fotograie te gaan studeren in Genk. Zijn andere grote passie is skateboarden en is dan ook vaak een dankbaar onderwerp voor zijn foto’s. Op de volgende pagina’s kunt u een aantal van zijn werken zien: een sterke reeks in zwart-wit.

Jonas over zijn eigen werk:

In mijn portretten maak ik meestal gebruik van een grote diafragmaopening zodat je een kleine scherptediepte krijgt. Ik doe dit om het onderwerp te benadrukken en om een bepaalde spanning te cre฀ren. Experimentele fotografie interesseert me enorm. Ik ga vaak op zoek naar speciale technieken om toch iets extra te geven aan een foto. Op de skatefoto heb ik gebruik gemaakt van een externe flits om de beweging te benadrukken. Ook vind ik het interessant om verschillende standpunten uit te testen. Ik ga meestal op zoek naar een standpunt dat niet te voor de hand liggend is. Fel contrast en rauwe fotografie zijn twee van de kenmerken van mijn werk.

12


13


14


15


Dit heerlijk zachte en zoete masker zit vol vitamine C. Gebruik dit maskertje ĂŠĂŠn keer per week, waarbij je het 5 minuten laat intrekken en het daarna afspoelt met lauw water.

Gezichtsmasker Benodigdheden: 3 3 2 1

eetlepels havermout aardbeien eetlepels magere yoghurt eetlepel honing

Werkwijze Doe de havermout in de blender en mix tot je een ijn poeder hebt. Voeg daarna de aardbeien, de yoghurt en de honing toe. Blend alles tot een ijn papje.

17


Je kan deze haarreiniging dagelijks gebruiken, nadat je je haar met shampoo hebt gewassen. Laat het een paar minuten intrekken voordat je het uitspoelt met warm water.

Haarreiniging: conditioner Benodigdheden: 3 2 2 2

18

eetlepels groene thee kopjes kokend water eetlepels citroensap eetlepels honing

Werkwijze Laat de thee 20 minuten trekken in het water. Roer er het citroensap en de honing doorheen. Zeef het mengels boven een afsluitbaar lesje, en je conditioner is klaar voor gebruik!


Tussendoortje Magere chocoladescones Serveer deze scones terwijl ze nog lekker warm zijn!

¨ Ingredienten (12 stuks) 3/4 kopje karnemelk 1/4 kopje suiker 2 theelepels vanille-extract 1 groot ei 1 kopje bloem 1 kopje (wit) volkorenbloem 1 eetlepel bakpoeder 1/2 theelepel zout 3 eetlepels koude boter (in stukken) 3/4 kopje chocoladedruppels

Extra benodigdheden:

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de karnemelk, 1/4 kopje suiker, de vanille en het ei met een garde. Bespuit het bakpapier met de bakspray. Mix de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Voeg de stukken boter toe en mix tot het op grof gemalen meel lijkt. Roer de chocoladedruppels er voorzichtig doorheen. Voeg het karnemelkmengsel er geleidelijk aan toe terwijl je blijft roeren. Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het deeg 4 keer. Vorm op het bakpapier een deegcirkel met een dikte van 2 centimeter en een doorsnee van zo’n 22 centimeter. Snij de cirkel in 12 driehoekjes en bestrijk ze met eiwit en suiker. Bak de driehoekjes zo’n 20 minuten op 190°C.

21


Zomerdrankje Zelfgemaakte Ijskoffie ¨ Ingredienten (per kopje)

Heerlijk verfrissend op hete zomerdagen!

1 kopje sterke zwarte koie 2 ijsblokjes 1 grote bol vanille-ijs Flinke scheutje melk Mespuntje kaneelpoeder 1/2 theelepel cacaopoeder Slagroom Hagelslag

Bereidingswijze Zet een kopje sterke, zwarte koie. Voeg het kaneelpoeder en het cacaopoeder aan de koie toe terwijl deze nog warm is, dan lost het poeder beter op. Doe de koie, de ijsblokjes, het vanille-ijs en de melk in de blender en mix goed. Giet het geheel in een groot glas. Je kan er eventueel nog een paar extra ijsblokjes aan toevoegen. Werk af met een linke toef slagroom en een linke scheut hagelslag.

22


Avondmaal Koude pasta met zalm

¨ Ingredienten (6-8 personen) 600 gram pasta 400 gram gerookte zalm 400 gram rucola 4 uien 6 gekookte eieren Zongedroogde tomaatjes

Voor de dressing: 16 eetlepels olijfolie 8 eetlepels witte wijn 2 eetlepels mosterd Peper en zout

24

Bereidingswijze Kook de pasta beetgaar. Giet er koud water over en laat het uitlekken. Doe de uitgelekte pasta in een grote kom. Snij de zalm in reepjes en roer het samen met de rucola onder de koude pasta. Snij de uien en de gedroogde tomaten in kleine stukjes en de eieren in achten. Voeg dit allemaal toe aan de pasta. Klop de olijfolie, de witte wijn, de mosterd en peper en zout door elkaar. Serveer de dressing apart.

Deze heerlijke koude salade is ideaal voor zwoele zomeravonden, maar ook zeer geschikt om mee naar het werk te nemen! Breng in dat geval de salade in een apart potje mee en giet het er pas op het laatste moment over. Serveer met knapperig gebakken ciabatta!


i Prenten is 22 jaar en heeft sinds dit jaar een master Interactieve Vormgeving op zak. eze sector legt de nadruk op de constante wisselwerking tussen mens en ontwerp. In dit weede nummer van Elena Magazine toont hij niet enkel zijn creaties binnen de Interactieve ormgeving, maar je kunt ook een aantal van zijn foto’s en pentekeningen bewonderen!

27


Elena magazine augustus 2013  
Elena magazine augustus 2013  

Elena Magazine is een gratis online magazine met interviews en artikels over uiteenlopende onderwerpen zoals kunst, mode, fotografie, koken,...

Advertisement