Page 1

LEG & SPORT

LEGEPLADSER • UDENDØRS FITNESS • BOLDBANER


SKAL VI LEGE? Uanset alder er leg glæde, og glæde smitter. I UNO ved vi, hvad der skal til for at skabe det velfungerende uderum, som fremmer social interaktion og integration, og selv om vi voksne nogle gange glemmer at lege, minder børnene os heldigvis om det. Men børn leger bedst, hvis de har gode rammer, der udfordrer og morer dem. Og sådan er faktisk også for voksne. Vi lever af hver dag at gå i barndom, og derfor har UNO ekspertisen, når det handler om at skabe det perfekte uderum der fremmer god leg og aktivitet – om du er 8, 18 eller 80 år. På de kommende sider kan du finde inspiration til, hvordan du kan skabe det perfekte uderum. God fornøjelse.


INDHOLD RÅDGIVNING - SIDE 8

KLASSISKE LEGEPLADSER - SIDE 18

TRAMPOLINER - SIDE 34

NATURLEGEPLADSER - SIDE 38

URBAN LEGEPLADSER - SIDE 58

NYTÆNKENDE LEGEPLADSER - SIDE 70

DIGITALE LEGEPLADSER - SIDE 84

MULTIBANER - SIDE 96


UDENDØRS FITNESS - SIDE 130

FUNKTIONEL TRÆNING - SIDE 142

PARKOUR - SIDE 150

SKATERRAMPER - SIDE 158

BELÆGNING - SIDE 162

PARK & GADEUDSTYR - SIDE 176

URBAN SURF - SIDE 178

OM UNO - SIDE 186


RÅDGIVNING GRATIS ARKITEKTRÅDGINING OG PLANTEGNING En legeplads er ikke bare et sted, hvor børn gynger og rutsjer. Det er et sted, hvor de lærer, agerer, fordyber sig og opdager. Hvor de går på eventyr. Og hvor de drømmer. Når man som voksen tænker på legepladser, er det ofte svært at forestille sig andet end, hvilke redskaber børnene vil synes er sjove. Men i virkeligheden er legepladsen meget mere end det – hvis man giver den lov gennem de rigtige rammer.

Det er derfor, vi har arkitekter ansat i UNO: Til at visualisere dit eksisterende behov, så det går ud over dine forventninger og fantasi. Ganske gratis og uden forpligtelser. I UNO tror vi nemlig på, at ingen børn er ens, og derfor skræddersyr vi legepladsen, så den ikke ligner nogle andre, og så den passer perfekt til brugerne og smukt ind i området.

Valgte farver:


7


SØREN KIRKEGAARDSPLADS UNO’s arkitekter har tegnet en legeplads ved Tøjhusmuseet og det Kgs. Bibliotek • Legepladsen falder naturligt ind i det arkitektoniske område • Ægte kanoner fra museet brugt som klatreredskaber


9

Valgte farver:


ARKITEKT FORSLAG


11


VANLØSE


13

”UNO’s arkitekter skræddersyr den perfekte løsning til dig”

Valgte farver:


LAD ARKITEKTERNE VISUALISERE UNOs erfarne arkitekter søger for, at vi sammen, gennem indretningsforslag, kan følge processen om at skabe en personlig og stilfuld legeplads. En rigtig indretning af legepladsen sikrer nemlig også den sociale interaktion børnene imellem og dermed en sjovere leg. I processen arbejder arkitekterne med kreativ og praktisk planlægning og tager højde for ting som sikkerhed, areal, design og mulige udfordringer; ligesom de udarbejder plantegninger og 3D-tegninger samt en detaljeret forklaring, så du kan få et fuldt overblik over mulighederne.

Og selv om arkitektrådgivning normalt er lig med en dyr fornøjelse, er det ikke tilfældet hos UNO. Her er det ganske gratis at få arkitekttegnet din enestående legeplads i ordets egentlige forstand. Lad derfor UNOs arkitekter skabe historien om legepladsen og rammerne for den gode leg. Så kan børnene koncentrere sig om at skabe de gode historier.


15


LEGEPLADSENS GRUNDSTEN MANGFOLDIGHED Legepladserne skal indeholde mange typer rum. Der skal være store åbne rum med plads til bevægelse og voldsom leg, men også mindre, intime rum, hvor små grupper uforstyrret kan lege rolle- og fantasilege. Og så skal der være rum, hvor man kan gemme sig og være afskærmet og privat.

BEVÆGELSE Legepladsen skal indeholde fysiske muligheder og udfordringer, så børnene kan bruge deres fantasi og krop. Der skal være mulighed for at kravle, klatre, kaste, rulle, svinge, slå, gribe, fange, springe, danse og falde - alle de naturlige bevægelser, hvor børnene kan understøtte deres sansemotoriske udvikling.

FORANDERLIGHED Det er vigtigt, at legepladsen appellerer til børnenes naturlige lyst til at undersøge mulighederne med alle sanser. Sanserne aktiveres i høj grad af forskellighed, og derfor skal legepladsen tilgodese alle sanserne og rumme kontrastfulde oplevelser såsom lys og skygge, vådt og tørt, hårdt og blødt.

LEG OG LÆRING Legepladser skal rumme varierede læringsmiljøer. Uderummet skal inspirere til læring gennem leg og aktiviteter. Legeredskaberne tænkes som elementer til understøttelse af børnenes læringsprocesser – om end den er fysisk, social eller personlig.


17


KLASSISKE LEGEPLADSER


19

DESIGN DIN EGEN KLASSISKE LEGEPLADS UNOs klassiske legepladser er valget for dig, der søger størst mulig valgfrihed og legefunktioner, som børnene vil elske. • Høj legeværdi • Lang holdbarhed • Lav vedligeholdelse • Modul opbygget • Nemt at udvide • Farvevalg


RINGBJERGET


21

“Skræddersy legepladsen til jeres omgivelser”

Valgte farver:


GRUNDLÆGGENDE LEGEREDSKABER TIL EN SJOV LEGEPLADS Det har stor betydning for legepladsens succes, at der er visse grundredskaber, som er til stede. Derfor tager UNO udgangspunkt i nogle grundelementer, som bør tages med i planlægningen. Børnene skal nemlig gerne kunne: Klatre, glide, gynge, hænge, løbe og gemme - samt svinge, dreje, vippe og balancere. GYNGER Børn bliver aldrig trætte af at gynge, uanset deres alder. Især mindre børn tilbringer gerne masser af tid på en gynge. Og forskning tyder på, at gynge- og rokkebevægelser har flere fordele. Gyngning stimulerer nemlig det indre øres forgård, og det udvikler den motoriske koordination og balanceevnen.

VIPPEDYR OG KARRUSELPRODUKTER
 Produkterne er lette at sætte i fart og bevægelse, drevet af brugerens egen krop. At snurre rundt, svinge fra side til side og tage vilde ture gør hverdagen så underholdende som en forlystelsespark. Fjeder- og karusselprodukternes bevægelse træner endvidere den rytmiske bevidsthed og afprøver balanceevnen.


23

5.


CARLSHØJ


25

“En frisk grøn farve kombineret med rolig grå sikrer et moderne udtryk til de klassiske legeredskaber”

Valgte farver:


SELV PÅ DE BEDSTE LEGEPLADSER GÅR DET OP OG NED! Der findes faktisk ikke noget sjovere end at klatre op, rutsje ned og springe ud i de vildeste udfordringer. Derfor finder du selvfølgelig også alle de sjoveste rutsjebaner og de mest inspirerende klatrestativer hos UNO. Her rækker pladsen kun til at vise et lille udvalg, men kontakt os gerne for information om hele vores brede sortiment.

undgå farer. Og når børn ser deres frygt i øjnene og afprøver deres færdigheder på et klatrestativ, bliver de mere parate til at møde det uventede.

RUTSJEBANER
 Størstedelen af UNOs klatrestativer kan udstyres med en rutsjebane, KLATREREDSKABER som passer til jeres behov. Der findes tre materialer og faconer, Børnene bruger både arme og ben, når de klatrer på stiger og net, så når du vælger en rutsjebane til dit projekt husk at overveje den og det hjælper dem med at opnå bedre fysisk bevidsthed. Samtidig overordnede brugergruppe. For hvilken rutsjebane kan give fantasien lærer de at styre og koordinere både højre og venstre side af kroppen. frit løb og skabe glæde dag efter dag på netop din legeplads? At klatre interesserer også større børn, fordi de naturligt lærer at


27


CARLSHØJ


29

“Nu kan ungerne sejle på de syv have.”

Valgte farver:


LEGEREDSKABER TIL DE MINDSTE Udvikling er en proces, der varer hele barndommen. Især sensoriske, motoriske færdigheder er i overraskende omfang knyttet til andre typer læring. Bevægelse og leg hjælper børn med at få en bedre selvbevidsthed samt bevidsthed om deres færdigheder. At se farer i øjnene er en naturlig del af det at blive ældre og udvikle sig. Multiaktivitetsredskaber giver børn alsidige motoriske udfordringer, som spontant træner deres færdigheder. Og nøje design af disse multiaktivitetsredskaber, som for eksempel placeringen af de laveste stænger på klatrerammen, viser diskret forskellige brugergrupper på vej, så selv de mindste børn sagtens kan bruge redskaberne uden hjælp fra de voksne.

ABC-SERIEN
 Legepladser skabt til leg, læring og hyggeligt samvær. ABC-serien er specielt udviklet til børn under fire år og deres forældre. Det er brugervenlige legeredskaber, der også er visuelt attraktive, når de lyser op i gården eller i parken. Et godt valg, hvis legepladsen skal have en pædagogisk dimension. Produkterne i ABC-serien er designet til at være åbne og i den rigtige størrelse, så forældre kan støtte deres barn og være med i legen uden selv at være nødt til at klatre på redskaberne.


31

4.


BJERGBAKKEN “En flot harmonisk legeplads der passer ind i omgivelserne.”


33

Valgte farver:


TRAMPOLINER Hvis man går ned ad hvilken som helst villavej i Danmark, er det tydeligt at se, at trampolinen er blevet synonym med det mest populære legeredskab i den private have. Og trampolinen er god for rigtig mange ting. Udover at børn får styrket deres balance og motorik, har trampolinen også et socialt aspekt. For når børnene leger flere, får de styrket deres sociale kompetencer, idet de lærer at tage hensyn til hinanden. Kort sagt er trampolinen et dynamisk redskab med en bonus af frihed, når børnene hopper og får følelsen af, at de svæver op i skyerne og ud i verden.

1.

TRAMPOLINER GODKENDTE TIL OFFENTLIG BRUG UNOs trampoliner er selvfølgelig certificerede og godkendte til offentlig brug. Trampolinen er nedgravet og ligner mest af alt en gummibakke i gummiunderlaget på legepladsen. Det ændrer dog ikke på hoppeværdien, for her kan man sagtens springe højt. Men selv om verden har det med at give nogle knubs, garanterer vi, at børnene sikkert kan hoppe ud i den fra vores trampoliner.


35


LEMVIG HAVN

”En legeplads, der kan tåle at stå under vand, når højvandet tvinges ind i Lemvig.”


37

Valgte farver:


NATURLEGEPLADSER


39

SKULPTURELLE LEGEPLADSER I ROBINIETRÆ • Håndlavet legeredskaber • 100% robinia træ • Træ fra Europa • FFCS-certificeret træ


KVALITETS HÅNDVÆRK Vores naturlegepladser fremstilles i hånden af holdbart, splintfrit kernetræ fra robinietræet. Legepladsen er skabt til at kunne klare det hårde slid dag efter dag, år efter år. Både redskaber, skulpturer, baner og huse er konstrueret til sikker og inspirerende leg, men har også en æstetisk dimension, der giver hele området omkring legepladsen en individuel karakter. Træet kan indfarves, men kan også fremstå naturligt, hvorved det med tiden får en sølvagtig patina.

I UNO kan vi både designe og installere naturlegepladsen, så den lige fra starten leverer en fantastisk legeværdi. Og vi står også gerne for inspektionen af den, så det er garanteret, at legepladsen altid er sikker.


41

Robinietræ vokser i Europa og skal derfor ikke transporteres så langt som de mere eksotiske træsorter. Men træet har nogle af de samme egenskaber som hårdt tropetræ og skal for eksempel ikke imprægneres, fordi det fra naturens hånd er modstandsdygtigt over for det nordiske vind og vejr. Vores producent af naturlegepladser er desuden varsom med ressourcerne, og der bliver løbende plantet træer i det samme

omfang, som er blevet fældet. For i UNO ønsker vi, at også vores efterkommere skal opleve samme grad af alsidighed i naturen og i de materialer, der kan bruges til at fremstille legepladser. Løbende vedligeholdelse kan forlænge levetiden af naturlegepladsen, så den bliver en fremtidssikker investering, som både kan holde til vilde børn og vildt vejr.


GRAM SLOT


43

“Naturlig fortolkning af området omkring slottet med underjordiske gange og fangekældre.”

Valgte farver:


EVENTYRET STARTER LIGE UDENFOR HOVEDDØREN Børn er vilde med at lege steder, hvor de kan opdage noget nyt. Barnets eventyrlige verden begynder allerede med sneglen, der sidder ved hoveddøren, og eventyret strækker sig ud i omgivelserne for at fortsætte hen på legepladsen. Og derfor er legepladsen ikke blot et anlæg, men et sted, hvor børn får værdifulde erfaringer gennem lugt, lyd, bevægelse og socialt samvær.

1.

LEGEHUS Ligesom voksne har børn også brug for steder, hvor de kan trække sig tilbage og føle sig hjemme. Det fremmer de sociale aktiviteter og ikke mindst rollelege, hvor de udvikler sociale kompetencer. Derfor ligner naturlegehusene også rigtige huse, som indenfor er udstyret med interiør som borde, bænke og hylder for at støtte de karakterskabende aktiviteter.


45

3..


HUNDESØMOSEN

“Naturlegeplads som tematisk falder ind i de naturlige omgivelser”


47

Valgte farver:


ALT DET SJOVE FÆLLES LEGETØJ VIPPEDYR Hoppe, vippe. Frem og tilbage. Igen og igen. Børn elsker at mærke deres krop og vægt. På vippedyrene forskydes balancen hele tiden, og børnene får en følelse af at svæve i luften.
Til naturlegepladsen fås både traditionelle vipper og dyr med fjedre, og de smukke legeskulpturer er af høj kvalitet og kommer direkte fra billedkunstnerens værksted.

1.

GYNGER, KARUSSELLER OG SVÆVEBANER
 Man må ikke glemme gyngerne på legepladsen. At svinge sig højt op giver en skøn fornemmelse af frihed og vægtløshed. Det samme gælder karussellen med dens store og fascinerende centrifugalkraft. Og er man flere om legen, bliver det bare endnu vildere og sjovere.


49

3.

5.


MARIELYST


51

“Aktivitetsområde skabt, så det passer ind i strandmiljøet”

Valgte farver:


BØRN ELSKER NYE UDFORDRINGER! Nysgerrighed driver børn fremad og får dem til at tilegne sig færdigheder. Børn elsker nye udfordringer, og naturlegepladser kan give dem alt det, de har brug for. Også på begrænset plads, hvilket vores multiaktivitetsredskaber og klatrestativer beviser. MULTIAKTIVITETSREDSKABER
 Naturen byder på et væld af varierede legemuligheder. Men den tæmmede natur med begrænsede udfoldelsesmuligheder præger byerne. Ofte bliver der sat mere plads af til p-pladser end til legepladser, og derfor er der mange gode grunde til at tænke over, hvordan man bruger det areal, man har tilgængeligt i byen.

Multiaktivitetsredskaberne er en spændende mulighed for at skabe rum til sociale lege, rollespil og aktiviteter på begrænset plads. De er skabt ud fra årelang erfaring
og er den ideelle platform for god leg. Redskaberne kan naturligvis kombineres, udvides og tilpasses efter ønske. KLATREREDSKABER
 Et væld af kombinationer, der kan indrettes efter dine ønsker, dit budget og ud fra de aldersgrupper, som skal bruge klatreredskaberne. For når det gælder klatrestativer har du faktisk frit valg på alle hylder. På de kommende sider kan du se et par af de mange løsninger, og UNOs konsulenter supplerer selvfølgelig gerne med flere.


53


BILEN SIDDER FAST I SANDET. KOM OG HJÆLP DEN FRI! LEGEMOBILER Når virkeligheden smelter sammen med legepladsen, bliver legepladsen ekstra tiltrækkende, fordi den så åbner for spændende rollelege. Børnene får mulighed for at bruge omgivelserne kreativt og forholde sig til det, de oplever. Som eksempelvis med legemobilerne fra UNO, der er skabt
af robust og pænt robinietræ. De roterende dele øger legeværdien og mulighederne for at klatre, og det massive træ danner en sanselig og attraktiv modvægt til børnenes hverdag, som indeholder en overflod af digitale medier.

1.

LEGESKULPTURER Vores legeskulpturer er håndlavede produkter fra træskærerværkstedet. De forbinder vores teknologiske omgivelser med en gammel drømmeverden og kan stå for sig selv eller placeres i sandkassen. Børnene klatrer på dem og integrerer dem i deres rollelege, hvor de taler med dem eller giver dem mad. Legeskulpturerne har stærke og individuelle personligheder – og så de kunst, der gerne må berøres. Dermed er de et kreativt plus, som er med til at give legepladsen karakter.


55

4.


NATURLEG MED LANG LEVETID Som navnet antyder, er Floras klassiske elementer designet med blomster-, træ- og bladlignende former, mønstre og motiver i træ, der ser håndskårne ud. Der er ingen bedre måde at opleve naturen end at have det sjovt i den, og naturlegepladsen er skabt til at passe perfekt ind i et naturligt miljø såsom en park eller skov. For med Flora kan børnene lege vildt, men sikkert og gå på opdagelse og finde på nye eventyr, samtidig med at legepladsen falder helt naturligt ind i sine omgivelser.

Ligesom med vores klassiske legepladser, står finske Lappset bag Flora. Lappset er kendt for at skabe kvalitetslegepladser med lang holdbarhed, og Flora er ingen undtagelse. Det finske fyrretræ er stærkt og bliver kun smukkere med tiden, så Flora harmonerer med sine naturlige omgivelser for hvert år, der går.


57

4.


URBAN LEGEPLADSER


59

BÆREDYGTIGHED MED EN EKSTRA DIMENSION Bykvarterer hører typisk til de mest trafikerede og miljøbelastede områder. Her bor mange mennesker på begrænset plads, og en bæredygtig legeplads er derfor en legeplads, der kan holde til en hård medfart og modstå slid. Det kan for eksempel UNOs reb- og stålprodukter. De er et fantasifuldt og næsten transparent bidrag til byrummet; perfekt integreret med et minimum af vedligeholdelse og en ekstraordinær valgfrihed i farver og former.


KONGSTED RASTEPLADS ”En legeplads, som også kan bruges til langtidschaufførerne. Mens børnene kan klatre, hoppe og gynge, kan de voksne nemlig strække ud.”


61

Valgte farver:


BLAND SELV OG SÆT FANTASIEN FRI Hos UNO har du mulighed at mikse produkterne i stålserien og få et individuelt og fascinerende anlæg, der passer flot ind i omgivelserne. De mange klatre- og netkombinationer giver uendelige muligheder for at variere det æstetiske udtryk og den sværhedsgrad, som børnene skal møde. Netstrukturen giver børn i alle aldre masser af plads til klatring, svingning samt hånd-over-hånd klatring. Det er et ideelt sted til at lege, udfordre hinanden, mødes og slappe af. Og det er muligt at sammensætte naturlige legelandskaber med masser af aktiviteter for børn, så de kan bruge deres fantasi.

1.

Sortimentet af tovtilbehør kan forvandle ethvert rum til et legelandskab. Uanset om det er lige eller skråt, er der altid plads til håndover-hånd klatring - eller bare klatring. Og hvis et træ skulle være i vejen, integrerer vi det bare som et naturligt omdrejningspunkt. På den måde får børnene en ny stor legeverden.


63


BEVÆGELSESSTRØGET


65

“Stilrent og minimalistisk udtryk, som stadig har stor legeværdi”

Valgte farver:


MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE, MAKSIMAL VALGFRIHED Kreative legepladser til de lidt større børn i byen, som godt kan lide at lege vildt og inderligt. Denne type legepladser hænger ikke på træerne. men når man finder dem, hænger de store børn til gengæld på dem med
stor fornøjelse. Klatrestativer, vipper, gynger og karusseller. Alt kan sammensættes og kan dermed indgå i legepladsen, som får sit eget, rå look. De solide stålkonstruktioner passer godt ind i bybilledet og inviterer de unge til at klatre, springe og bare hænge ud i et univers specielt

designet til dem. Hemmeligheden er kombinationen af fedt design, holdbarhed og et minimum af vedligeholdelse, der gør redskaberne til en god investering – også på lang sigt! Denne spændende serie har også et sportsligt udtryk, der falder godt i tråd med de hurtige storbylege. Den uformelle struktur giver plads til leg med masser af energi, og der findes et utal af kombinationsmuligheder.


67


HELSINGE


69

“Eventyrlig legeplads fyldt med åkander, søde frøer og fart over feltet”

Valgte farver:


NYTÆNKENDE

NYTÆNKENDE LEGEPLADSER


71

INNOVATION I BEVÆGELSE Selv om verden omkring os forandrer sig, forbliver børns leg uændret fra år til år og fra generation til generation. Men vores skiftende omgivelser, især hvad angår visuelle præferencer, stiller konstant nye kreative udfordringer for producenter af legepladser. Desuden stiller en teknologisk tidsalder krav til innovativ tænkning - både når det gælder legekvalitet og miljø. Derfor kombinerer vi i UNO interaktivitet med traditionel leg, så vi hele tiden kan tilbyde nye, spændende produkter i vores sortiment, samtidig med at vi arbejder med miljørigtige materialer. For selv om man skaber legepladser, som både er holdbare og CO2-venlige, kan man sagtens også lave dem nytænkende og så eventyrlige, at de lyser op i aftenmørket eller udfordrer motorikken på


LEGEHUS MED PLADS TIL BÅDE LEG OG FORDYBELSE Lad os præsentere et anderledes, men alligevel klassisk legehus. legehuset til at træne deres klatring, tage et hvil eller måske endda Et hus, hvor man kan være aktiv, men hvor der også er plads til at udtænke skumle planer. Og når de er parat til nye eventyr, fører den fordybelse efter den seneste klatreoplevelse. store gangbro i reb fra et hus til det næste. Legehusene har miljøvenlige bambuspaneler, så man kan klatre på panelerne og titte ud gennem dem. Her kan børnene få et hvil, træne motorik og klatring eller gemme sig for vennerne. Huset er bygget, så man både kan komme ind i det, klatre op på taget og kravle på siderne. Og så har det et tredimensionelt net, der udfordrer og stimulerer tænkning og motorik. Dermed kan børnene både bruge

Kort sagt et legehus i et moderne og CO2-venligt design inspireret af klassisk tænkning - som er en fryd for øjet, miljøet og legeværdien.


73


GREENVILLE


75

“Legeplads udført i miljøvenlig bambus med stål og net for et urbant udtryk”

Valgte farver:


KREATIVT KLATRENET MØDER MILJØVENLIGT BAMBUS Velkommen til et spændende koncept for legeredskaber, der kombinerer klatrenet med beklædning i miljøvenlig bambus. Det er en ny, magisk verden med hele 15 forskellige klatreredskaber, der ganske enkelt skal opleves. Ambitionerne var store, da ideen blev født, og resultatet lever til fulde op til forventningerne.

Så her er en ny, attraktiv valgmulighed, som er ideel til alt fra børneinstitutioner, skoler, SFO’er, boligselskaber, kommuner og private virksomheder. Kort sagt: Overalt, hvor man ønsker velfungerende legepladser med lang levetid, minimalt servicebehov og et gennemført, smukt design.

UNO tilbyder her et modulært system, hvor klatrenet, legehuse, Bemærk, at al beklædningen er udført i bambus. Bambus er en rutsjebaner, gangbroer og de mange øvrige elementer frit kan blandes. hurtigt voksende plante og CO2-venlig. Et ekstra plus i det grønne Alt er holdt i samme design, og derfor er æstetikken i højsædet, uanset miljøregnskab. hvordan man konstruerer legepladsen.

1.


77

2.

3.


HALO

”Perfekt til den pulserende storby med minimalistisk design og solenergi, som oplyser legepladsen i aftenmørket.”


79

Valgte farver:


HER SKINNER SOLEN EFTER SOLNEDGANG Vores nye produktserie, Halo, er inspireret af minimalistisk design og giver børn et nyt slags legemiljø. Takket være grøn teknologi inviterer Halo-produkterne endda til, at man fortsætter legen efter solnedgang: For når mørket falder på, gløder produkterne med lys, der er opsamlet fra solenergi. Halo kombinerer træ, design og teknologi med det formål at skabe en bæredygtig og inspirerende helhed. Det grundlæggende materiale er træ, som er behandlet og formgivet, så det passer perfekt ind i bymiljøet. Produkternes visuelle harmoni skabes via gennemtænkt brug af detaljer og materialetykkelser.

Egenskaber og funktioner er grupperet på en innovativ måde, og de tager højde for det overordnede produkts proportioner. Resultatet er genkendelige og sikre legepladser, men også legepladser, som skaber nye og overraskende muligheder for børn og unge. MODULÆRT SYSTEM
 Halo er et modulært system, hvor klatrenet, legehuse, rutsjebaner, gyngestativer og sandkasser frit kan blandes. Alt er holdt i samme design, og derfor er æstetikken i højsædet, uanset hvordan man konstruerer legepladsen.


81


LEGEPLADS MED DESIGN OG STIL Kan man reducere legeredskaber til det absolut nødvendige?
Kan man starte på en frisk og tænke nyt, så legeredskaberne bliver forvandlet fra at være hverdagsting til at være små kunstværker i egen ret? Svaret er ja, og hos UNO har vi en hel produktserie, der beviser, at det kan lade sig gøre. Fra minimalistiske playpoints til kunstfærdige gynger og skulpturelle klatrestativer og karruseller. Designerne har udviklet deres helt eget, raffinerede formsprog for sofistikeret formgivning i det offentlige rum.

1.

For UNO er det dog afgørende ikke at gå på kompromis med legeværdi og funktionalitet. Så redskaberne er let genkendelige og har brugervenligheden i orden, så legen altid er i fokus. Men som en ekstra bonus har redskaberne også en dimension af elegance og moderne design, og som et ægte ’statement piece’ vil de skille sig ud, hvad enten de står ved boliger, i parker, på pladser eller indendørs i kreative miljøer.


83


DIGITALE LEGEPLADSER


85

ONLINE MED FREMTIDEN Interaktive legeredskaber fra UNO integrerer moderne teknologi med leg og bevægelse og skaber helt nye platforme med spændende udfordringer. Og det foregår på børn og unges egne præmisser, for vi bruger nemlig deres kommunikationsformer til at engagere dem.
 UNO skaber interaktive løsninger med lyd, sport, skærme og mobilteknologi og bruger teknologi, som børn og unge er fortrolige med og synes er cool. Det er den enkle opskrift på at involvere grupper, som ellers er svære at flytte. Alle vores produkter byder på noget helt nyt og ekstraordinært. Mange af dem er interaktive og oplevelsesrige og frister dermed også nye grupper til at lege og bevæge sig.


FREDERIKSBERG “Interaktiv vandleg midt i byen”


87

Valgte farver:


INTERAKTIV LEG PLAYTOP STREET Tænk, hvis den stødabsorberende gummibelægning også kunne være intelligent at lege med. Sådan er det med Playtop Street, hvor individuelle satellitter afgiver lyde og lys i flere farver, hvis man rører ved dem eller træder på dem. Playtop Street leveres med 4 aktivitetsspil - Speed, Battle, Impact, Chaser og Tennis,
og man får så meget motion, at det giver sved på panden. Playtop har til dato installeret mere end 2 millioner kvadratmeter i mere end 50 lande verden over. Og udover at der er tænkt i aktivering af børn og unge, er der tænkt på miljøet, for Playtop Street er skabt af genbrugsmaterialer.

1.

GAMENETIC En interaktiv spilenhed med fire forskellige spil: Matematik, Hukommelse, Speedtest, Hurtige farver.
Med sit multifunktionelle display, hvor knapper skifter farver og laver sjove lyde, er GameNetic øjeblikkeligt børnenes favorit.
 Spillene byder på udfordringer, der involverer hastighed og kreativitet. Et bevis på, at det også kan være sjovt at lære nyt.


89

EDDERKOPPEN Spider fra PlayAlive forhandles eksklusivt gennem UNO og ligner, som navnet antyder, en stor edderkop. Men i stedet for at den kravler på murene, er det her børnene, som kravler på den. Spider er et gigantisk klatrestativ samtidig med, at den er en interaktiv, kreativ og social udfordring for børnene. Den leveres nemlig med 3 sjove, udfordrende og adaptive spil. Den store edderkop er blevet det mest udbredte interaktive legeredskab i Europa, og i Danmark er den opstillet 20 steder.


EDDERKOPPEN


91

“Edderkoppen kombinerer digital leg med et traditionelt klatrestativ�


DIGITAL LEG & DANS INTERAKTIV DANSEBUE Sona dansebue er et interaktivt legepladssystem, der bruger bevægelse og lyd. En bevægelsessensor i toppen af den orange bue registrerer spillernes bevægelser på det specielt designede kunstgræstæppe. Sona giver musik og lyd tilbage til spillerne som feedback på deres bevægelser, og resultatet er et unikt legemiljø. vSona kombinerer dans, som børn elsker, og det bedste fra computerspil med det sjoveste fra fysisk udendørsaktivitet. Børnene kan lege alene eller sammen med andre, og de kan udfordre hinanden i dansekonkurrencer samt øve hurtig reaktion og koncentration.

1.


93


HEY DJ! FYR DEN AF SAMMEN MED VENNERNE … Når musikken spiller, opstår der fest og fællesskab. Det er udgangspunktet for Fono, et helt miljø, hvor unge skaber deres egen form for underholdning. Det innovative DJ-bord med integreret højttaler er midtpunktet. Her kan man spille musik for de andre, der kan sidde eller danse. Sådan bruges energien positivt, kreativt og aktivt. Eller måske mere afslappet til dæmpede toner. FONO DJ TABLE Her kan man afspille musik fra mobiltelefoner og mp3-afspillere. Bordet har integrerede højttalere og forstærker, og man kan som DJ blande spor og mixe. Fono DJ Table kan bruges både indendørs og

udendørs, og hovedvolumen kan naturligvis reguleres ved installationen, så det ikke er hele byen, der kommer med til festen. Fono DJ Table er et oplagt mødested for teenagere og unge, der ellers for længst er vokset fra legepladser og måske heller ikke interesserer sig for sport. Vil du skabe et komplet miljø for unge med forskellige interesser, kan Fono kombineres med parkour eller bouldering. Det er nyt, innovativt og inspirerende.


95


MULTIBANER


97

GIV LEGEN ET KICK! For at få unge til at bevæge sig, skal de fysiske rammer være til stede. Sportsarealerne skal ligge i de unges nærområder, for tilgængelighed og fleksibilitet er første skridt til at få dem til at blive aktive. Det næste skridt er at fange deres opmærksomhed med funktioner og arealer, der tiltaler deres forståelse og sanser. I UNO er vi eksperter i netop det. Med et væld af forskellige muligheder sætter vi nemlig så stort et multi i multibane, at de unge slet ikke kan holde sig væk.


HUSUM IF


99

“Dobbelt multibane med interaktiv boldvæg”


IKKE BARE EN BANE, MEN EN MULTIBANE For få år siden var en multibane blot et område, hvor man kunne spille fodbold. Men i dag har rammerne udviklet sig, så multibanen er blevet et mangfoldigt sted, hvor man kan mødes på tværs af køn, alder og sportslige interesser. Hvad enten det er fodbold, volleyball, basketball, håndbold eller alt sammen på en gang, har UNO ekspertisen til at skræddersy en multibane, der sikrer gode sportsresultater. Men banen kan også bruges til andre ting end at spille bold – for eksempel til dans, musik, præsentationer, agility, fitness, crossfit – og endda skøjtning.

1.

UNO er Danmarks største leverandør af multibaner, og ingen forstår mulighederne og udvikler dem så godt, som vi gør. Vi tilbyder derfor også interaktive boldvægge, højtalere i banderne, Bluetooth, løbespot, støj- og vedligeholdelsesfrie baner og en mængde andre ting, som ingen andre udbydere kan leve op til.


101

DBU’S OFFICIELLE BANELEVERANDØR UNO har gennem de seneste tre år været DBUs officielle leverandør af multibaner. Gennem Nordeafonden og DBU kan eksempelvis klubber og lokalsamfund søge om tilskud til banerne. UNO har opstillet mere end 100 multibaner, siden vi blev officiel leverandør. For hos UNO er vi eksperter i multibaner, og kun vi tilbyder så alsidige baner med så mange muligheder.

3.


RY


103

“Multibane med pannabane og mulighed for også at spille volleyball eller tennis”


DIGITAL BOLDVÆG Den digitale boldvæg er udstyret med otte dioder, som styrer fire forskellige interaktive spil og kan kombineres med UNOs multibaner for interaktiv leg og træning henvendt til brugere i alle aldre.

i samme materiale som vores DBU multibanebander, er 2,20 meter høj og 6 meter bred, og på bagsiden fungerer den som en almindelig boldvæg, så flere kan spille og træne på en gang.

På UNOs digitale boldvæg kan man både præcisionstræne og lege for sjov. Med spillet ’Keeper’ kan målmanden øve sine spidskompetencer, når dioderne med lyd og lys ’kaster’ 16 interaktive bolde efter ham. Og venner kan spille en omgang squash, mens de mindste kan blive udfordret i sjove, farve- og lærerige spil.

Den digitale boldvæg fungerer blandt andet til kunstgræs, helstøbt gummi og asfalt, og kan kombineres med en multibane eller stå for sig selv. Desuden kan den dekoreres med for eksempel graffiti eller billeder, afhængig af målgruppen, og via Bluetooth, der er inkorporeret i den interaktive boldvæg, kan børn og unge lytte til musik på deres mobil, mens de spiller eller blot slapper af.

Vi tror på kreativitet, mangfoldighed og funktionalitet i UNO, og derfor kan den interaktive boldvæg selvfølgelig skræddersys. Den er skabt

1.


105


SALTUM


107

“Multibane med overdækket scene, skøjtebane og trampoliner”


DANMARKS MEST FLEKSIBLE MULTIBANE OVERDÆKKET SCENE En multibane er et sted, hvor man samles, og derfor kan man naturligvis også få en overdækket scene som tilvalg, der kan bruges til præsentationer ved events, pokaloverrækkelser, danseoptrædener og meget mere.

SKØJTEBANE En skøjtebane er ikke længere en vinterfornøjelse. UNOs skøjtebane kan bruges både med skøjter og strømpesokker, og på den måde kan man få glæde af den året rundt. Skøjtebanen er lavet af specielle plastplader, så udover at den kan bruges i 30 graders varme uden at få våde fødder, er den miljøvenlig.

INDBYGGET HØJTALERE Om det er til afslapning eller træning, kan du spille musik via Bluetoo- CROSSFIT OG FITNESS th og mobilen. Banderne kan fås med indbyggede højtalere, så der Med crossfit og fitness får man solide og enkle redskaber, som tilbyogså kan fyres op med musik under kampene. der en stor variation i træningen. Ideelt til eksempelvis fodboldklubber, hvor der er behov for kredsløbstræning eller til at imødekomme de mange motionister, som træner selvstændigt, når det passer dem.


109

LØBESPOT 31 procent af danskerne over 16 år løber regelmæssigt. Det betyder, at der også er kommet rigtig mange løbeklubber. Men de mangler ofte et sted at samles. Løbespottet er et sted, hvor løbere kan mødes, varme op og strække ud samt få information om løb og ruter. BOLDVÆG
 På boldvæggen kan der spilles og skudtrænes, ligesom begge sider kan bruges, så flere kan spille samtidig. Den kan både bruges af målmanden, som skal præcisionstræne eller blot for sjov. Kan designes så den får sit eget grafiske


TILVALG TIL MULTIBANE 1. BELYSNING Udvid tidsrammerne for træningen, og giv spillerne bedre vilkår. Komplet løsning inklusive installation og anlægsarbejde. Også timerog tidsstyring af lyset, så det er muligt at spare på strømmen. 2. KEGLER Flytbare og fleksible træningsredskaber til udfordrende driblebaner. Kan leveres i valgfrie klubfarver. 3. LOOP Urbant opholdsmøbel med mulighed for praktisk opbevaring af fodboldstøvler og tilbehør, fodboldgolfhul: Kan leveres i valgfrie klubfarver.

4. MÅL Mål til integration i bane og bande. UNO kan levere alle typer og størrelser. 7-mands-, 5-mands- og 3 mandsmål, håndboldmål, hockymål med videre. Kan fås med både nylon-net eller galvaniseret stål og med mulighed for at spille på tværs af fodboldbanen. 5. BASKETBALLSTATIVER Komplette redskaber med stativ, plade, kurv og net. Mulighed for at spille på tværs af fodboldbanen. Fås også til integration over mål. 6. TRIBUNE Integreret opholdssted til banen, udført i samme materiale som banderne.


111

7. FITSTATION 16 basale træningsøvelser, perfekt i forbindelse med intervaltræning og for skadede spillere. Kan integreres i banden og fås i valgfrie klubfarver. 8. MINIBANE Nyttigt supplement til den store bane. Kan fungere som bane til panna, slagbold, petanque med mere og kan dermed udvide funktionaliteten mærkbart. 9. OPSTREGNING Mulighed for opstregning efter ønske. Standard er midt, felt og mållinje.

10. NETSTØTTER Med nylon. Kan reguleres i højden efter ønske og giver mulighed for spil af volley, badminton, fodtennis, tennis med mere. 11. HOP OP Balancebane og siddemøbel. Fås i valgfrie klubfarver. 12. SKRALDESPAND Praktisk løsning til de mange, som bruger banen.


HOLSTEBRO


113

”Multibane med miniboldbane og boldvæg. Perfekt til områder med begrænset plads.”


BELÆGNING KUNSTGRÆS
 Kunstgræsset er tilpasset det nordiske klima, er slidstærkt og giver bolden et godt opspring og en ensartet karakteristik fra gang til gang. Fås som ’almindeligt’ kunstgræs med et længere strå, ideelt til fodboldklubber, eller som multikunstgræs, som har et kortere strå, så man også kan spille andre former for sport. Fælles er dog, at der kan spille med fodboldstøvler på begge, ligesom kunstgræsset gør vintertræning muligt.

GUMMIBELÆGNING Fantastisk belægning til mange formål. Den tager af for stød ved fald og er ideel at spille på. Den helstøbte gummi lægges ud flydende og kan derfor støbes præcis, som man ønsker. Gummibelægningen giver god stabilitet til banen og er slidstærkt år efter år. Og så er den stort set vedligeholdelsesfri. Ideelt som underlag, hvis banen skal bruges til mange forskellige sportsgrene og formål.


115


PANNA BANE


117

”Pannabane til et hurtigt spil fodbold med få spillere.”


PANNABANE Panna er en fodboldkamp af tre minutters varighed, hvor det
handler om at lave flest mål eller endnu bedre, lave en tunnel på din modstander. En tunnel kaldes en panna, og er det ultimative og mest prestigefyldte mål ved spillet, for det resulterer i, at du vinder kampen på en knock out - uanset stillingen. Panna er gennem årene blevet yderst populært, men blev oprindelig opfundet i Hollands gader af unge, som elskede at spille fodbold, men ikke altid kunne samle hele hold eller havde store nok baner at spille på. I stedet fik de ideen til at spille på gaden en mod en og to mod to, og dermed opstod Panna Knock Out-turneringerne.

Da spillet bringer mennesker sammen på meget lidt plads, har Panna i årevis bidraget positivt til integrationen i de hollandske storbyer, og unge over hele Europa, blandt andet i Paris’ forstæder, har taget spillet til sig. Og da vi i UNO altid er med på de nyeste tendenser, er det selvfølgelig også os, som sammen med DGI har introduceret banerne til Danmark med stor succes. UNOs pannabane er udviklet i et støjsvagt materiale, og der er lagt vægt på design og lave vedligeholdelsesomkostninger.


119

GODKENDT AF PANNA LEGENDE Vi er stolte for at kunne prĂŚsentere pannabanen fra U NO, som er skabt specielt til og i samarbejde med DG I, sĂĽ vi for alvor kan introducere sporten til Danmark. Og vi er stolte af, at Panna-legenden Jeand Doest har godkendt DG I Panna Street-banen og givet den sine varmeste anbefalinger.


BOLDBUR


121

“Boldbur med gummibelægning er det perfekte aktivitetsområde”

Valgte farver:


KOMPLET BOLDANLÆG I STÅL Mottoet er ’boldglæde uden begrænsninger’, når vi hos UNO udvikler, designer, leverer og monterer boldbaner og boldbure. Og da vi i UNO skræddersyr vores produkter kan størrelse, højde, farver, måltyper, åbninger og adgang selvfølgelig variereres og tilpasses, så det færdige resultat passer perfekt ind i omgivelserne. For vores udgangspunkt er altid dine individuelle krav og ønsker. Hos UNO kan vi levere det komplette boldanlæg inklusive afretning af bund for asfalt, levering af gummi, dræn og sandfangbrønd. Vi har også fokus på lyddæmpning, fordi boldbaner og boldbure ofte placeres i boligområder. Her tilbyder vi for eksempel systemet Legi, som kan reducere lydene fra indhegningen til cirka 65 decibel.

Fordelene ved at udvikle en løsning, der passer 100 procent til omgivelserne, og som samtidig er lyddæmpet for det gode naboskabs skyld, ligger lige for: Baner og bure kan placeres tæt på boligerne, så børn og unge får hjemmebane lige uden for døren, og derfor ikke skal bevæge sig så meget i trafikken. Og så er der heller ikke langt hjem, hvis der bliver begået et groft frispark.


123


SØNDER BOULEVARD


125

“Sikkert boldspil midt i byen�

Valgte farver:


BOLDBANER I TRÆ Boldbanen er et sted, hvor alt kan ske, og hvor bolden altid ruller. Kommuner, klubber, foreninger og boligselskaber har ofte begrænsede midler, og alligevel er alle enige om, at det er et stort plus at kunne tilbyde børn og unge gode muligheder for at røre sig og opleve glæden ved spil og sport. Det er grunden til, at vores boldbaner i træ er populære i hele landet. De er økonomiske og kan etableres på det eksisterende underlag, hvad der gør dem særligt attraktive. Dertil hører solide mål og effektiv afskærmning med metalprofiler og planker, og en skræddersyet indretning med det tilbehør og de typer af mål, der ønskes.

1.

Tal med os om, hvordan vi kan sammensætte modulerne, så du får en bane i den rigtige størrelse, i harmoni med omgivelserne, som appellerer til boldspillere i alle aldre.


127


HELO MULTIBANE Aluminiumsmål- og udstyr fra vores samarbejdspartner HELO er allerede et populært produkt blandt UNOs kunder. Men tyske HELO producerer faktisk også multibaner - endda nogle særdeles robuste af slagsen. Og med støjdæmpede bandemoduler udført i aluminium og stål samt fuldsvejsede mål, kræver banen kun et absolut minimum af vedligeholdelse. HELO har produceret mål i mere end 40 år og er i dag Europas suverænt største producent af sportsrekvisitter i aluminium. Deres mangeårige erfaring og idegrundlag bag de fuldsvejsede fodboldmål er ført videre til denne multibaneløsning.

Så søger du en multibane, der kan holde til lidt af hvert med mål og udstyr, som nemt kan flyttes rundt, kan vi garantere dig, at HELOs variant vil leve op til ønskerne og mere til.


129


UDENDØRS FITNESS


131

TRÆNING UNDER ÅBEN HIMMEL De fleste danskere lever i dag et liv, hvor der ikke er megen fysisk aktivitet på arbejdet. Det er derfor
op til hver enkelt at holde kroppen i gang. Og da vi ved, at dårligt helbred påvirker både personen selv, familien og samfundet som helhed, mener vi i UNO, at vores let tilgængelige, udendørs fitnessredskaber, er et godt bidrag til folkesundheden.


UDENDØRS FITNESS


133

”Udendørs fitnesspark med rig mulighed for både styrke- og konditionstræning.”


ENESTÅENDE TRÆNING I SKØNNE OMGIVELSER Med udendørs fitness kan man træne som i fitnesscentret, bare ude i den friske luft. Vi tilbyder en hel serie af produkter, der er robuste, indbydende og varierede. Med dem kan du sammensætte et anlæg i alle størrelser. Og så kan brugerne træne, når det passer dem - 24 timer i døgnet, helt uden binding og ganske gratis. Udendørs fitness er i markant fremgang. Overalt investeres der i udstyr og redskaber, som baner vejen for uformel træning på brugernes egne præmisser. Det er træning på den sjove måde, hvor man kan variere øvelserne og bruge kroppen som modvægt. Desuden er udendørs fitness fri for begrænsninger og inviterer til leg og motion på tværs af idrætsgrene, niveau, interesser, køn og alder. Her kan børn

såvel som forældre lege og træne, og både pensionister og ambitiøse sportsudøvere kan få pulsen op. UNO var en af de første til introducere udendørs fitness i Danmark, og vi hører i dag til de førende på markedet. For med over 200 motionsparker er vi intet mindre end en af Danmarks største fitnesskæder. Vores kvalitetsredskaber kommer fra danske Norwell, fordi de er smukt designede og utroligt holdbare - selv om de udsættes for vind og vejr.


135


TIL DE UNGE, SOM HAR MISTET PUSTEN De mindste leger fra morgen til aften. Voksne går i fitnesscenter
og løber som aldrig før. Men for aldersgruppen 8-14 år ser det anderledes inaktivt ud. For det er i den alder, at mange falder ud af
den organiserede idræt og erstatter den med et minimum af fysisk aktivitet. Samtidig ved vi, at det netop er i denne alder, at man bør grundlægge sunde vaner, så de kan følge en resten af livet.

SORTIMENT PÅ NI STATIONER De ni stationer til udendørs fitness er udviklet til juniorer, så de kan træne de store muskelgrupper og forbedre hjerte og lunger, balance, smidighed og koordination. Det betyder, at træningen ikke tager for lang tid på hver enkelt maskine, og at man målrettet kan komme i form på en sjov måde.

FITNESS KAN VÆRE SVARET
 Børn og unge i denne aldersgruppe er ikke bare små voksne. Deres krop har nogle begrænsninger, når det gælder fysisk træning, og unge lægger kæmpe vægt på, at træning frem for alt skal være sjovt. Vores specielle fitnessredskaber for juniorer tager derfor højde for begge dele.

ROBUSTE OG FLOTTE MATERIALER
 Fitnessredskaberne leveres med en omfattende garanti, fordi vi har tillid til, at de kan holde til det hårde udendørsliv. De strukturelle komponenter er udført i power coated stål og har ti års garanti. Alle lukkede lejer samt vulkaniserede gummi- og nylonkomponenter leveres med tre års garanti.


137


SENIOR MOTION


139

”Senior motion giver de ældre medborgere øget livsglæde til en mere mobil hverdag.”

Valgte farver:


SENIORMOTION – LEGEGLÆDE KENDER INGEN ALDER TRIVSEL FOR KROP OG SIND Motionsanlæg for seniorer er populære mødesteder for alle, som ønsker en aktiv livsstil og nyder at træne udendørs i godt selskab – også efter pensionsalderen. Vores redskaber er designet ud fra ældres særlige behov og tilbyder motion for krop og sind. Her kan man hente overskud og træne færdigheder, så man kan klare opgaverne i dagligdagen. Udstyr til seniormotion træner koordination, motorik og hukommelse. De simple fingerøvelser er for eksempel en stor hjælp, når man skal åbne dåser og emballager, eller når man skal dreje på håndtag eller

1.

bruge værktøj. Og træning af muskelstyrken sikrer, at de ældre selv kan klæde sig på og bruge offentlig transport. Endelig bidrager den sociale interaktion omkring pladsen også til forøget livskvalitet. FRYGTEN FOR AT FALDE
 Forskning viser, at frygten for at falde, øger risikoen for, at man rent faktisk falder. Træning af balance, smidighed og motorik reducerer derfor ikke alene den fysiske risiko for fald, men styrker også selvtilliden hos de ældre. Af samme årsag kommer seniorer, der er i god form og har en god mobilitet ikke så ofte til skade, og udover at det giver en øget livskvalitet, sparer det også på sundhedsudgifterne. Selv let motion gør en forskel.


141


CROSSFIT


143

”Funktionelle træningsredskaber designet til professionel træning og udendørsbrug.”

Valgte farver:


CROSSFIT UDEN FILTER Velkommen til crossfit i sin mest rendyrkede form. Ingen fancy redskaber,
der kan gå i stykker. Ingen vedligeholdelse, som sætter en stopper for træningen. Kun gennemtænkte redskaber, der er bygget til hård indsats. Redskaberne kan bruges både indendørs og udendørs og er skabt til at kunne holde til professionelt udendørsbrug i 20 år. HASTIGHED, STYRKE, BALANCE
 Aktivitetsredskaberne kombinerer solide stativer med enkle redskaber, der tilbyder langt større variation i træningen, end man skulle tro
ved første øjekast. Ved
at kombinere stativerne med det forskellige tilbehør kan træningen varieres, så alle kan arbejde sig frem mod deres mål. Individuelt og i grupper. I eget tempo eller på tid.

HELE KROPPEN ARBEJDER
 Det er ikke tilfældigt, at netop crossfit i de seneste år er blevet en af de hurtigst voksende træningsformer. Med redskaberne og en målrettet indsats kan man opbygge og forbedre sin udholdenhed, styrke, mobilitet, reaktionsevne, hastighed og balance. Det skyldes, at man får hele kroppen med i stedet for kun at træne enkelte muskelgrupper. Redskaberne tilbyder nemlig over og under forhindringer, vægtløftning, løb, kropsløft og meget mere. Antallet af gentagelser bestemmer deltagerne selv, så alle kan lave deres personlige fitnessprogram – fra weekendmotionisten til den dedikerede atlet.


145


ULLERSLEV ”Mulighed for udendørs undervisning fitness året rundt”


147

Valgte farver:


FITNESS WORLD

”Fitnesscentre vil tiltrække flere medlemmer med udendørs træning.”


149

Valgte farver:


PARKOUR


151

�Parkour giver de unge mulighed for at udforske og udvikle basale bevÌgelser.�


PARKOURREDSKABER DESIGNET AF PROFESSIONELLE UDØVERE Parkour udfordrer mennesker af begge køn og alle aldre til at teste deres krops grænser. Disciplinen opstod i Frankrig i 1980’erne, da nogle unge, som var interesseret i spring, tricks og balance, begyndte at udforske og udvikle de basale bevægelser og bruge bymiljøet som legeplads. Parkour kan udføres i almindelige sportssko, shorts og T-shirts. Det er en moderne sport, som endda lokker dem, der aldrig har været aktive sportsudøvere, til at bevæge sig.

Selv om parkour i sit udgangspunkt handler om at bruge byens rum til at dyrke sporten og øve tricks, giver det god mening at have en egentlig parkourbane. Vores parkourserie er udviklet sammen med professionelle udøvere, så den udfordrer i et sikkert miljø med faldunderlag. Modulerne kan kombineres
til en passende bane alt efter den plads, man har til rådighed. Og da parkourprodukterne er i et enkelt design, kan de nemt kombineres med andre produktserier.


153


SOLRØD STRAND


155

�Parkourpark med betonelementer til frit udspring.�


ØVELSER GØR MESTER Parkour handler om kreative bevægelser, fysisk kontrol og interaktion med bymiljøet. Det bedste ved sporten er, at man kan træne overalt og når som helst, og så behøver man ikke at have forudsætninger fra andre sportsgrene. Man begynder nemlig bare med små, enkle bevægelser, som gentages, indtil man er klar til at gå videre til mere udfordrende og komplekse bevægelser. Motivationen er dog den samme, uanset hvor kompliceret det er: Nemlig at have det sjovt. SKRÆDDERSYET LØSNING UNOs arkitekter sammensætter en parkour-løsning, så den passer perfekt ind i området og til målgruppen af brugere.

TRÆNINGSVIDEOER MED QR-KODER
 Princippet om at gå fra enkle til udfordrende bevægelser vises i vores virtuelle vejledningsvideoer. Hver træningsvideo starter med en grundlæggende øvelse, før videoen går videre til sværere bevægelser
og sidst til en komplet serie af bevægelser. Videoerne viser ved hjælp af tydelige visuelle demonstrationer, hvad brugerne af udstyret bør koncentrere sig om, og hvad de skal undgå.


157


SKATERRAMPER


159

”Skateramper går aldrig af mode. Ramper til både skateboards, rulleskøjter og løbehjul.”


SKATERRAMPER ALSIDIGE SKATERRAMPER TIL UNGES LIVSSTIL I UNO følger vi tidens trends, og derfor fører vi selvfølgelig også skateramper. For børn og unge er det at skate nemlig lig med ultimativ udfoldelse og følelsen af frihed. Vores skateramper kommer fra Rhino Ramps, hvis skatebaner bliver solgt i 35 lande verden over. Banerne er skabt af skatere selv, og sikkerheden er i top, både når det gælder ramperne og det tilhørende udstyr. De kombinerer leg og sport i en perfekt og holdbar løsning, og man kan både stå på skateboard, rulleskøjter og løbehjul på dem.

Og da vi i UNO ved, at forskellige mennesker har forskellige behov, tilbyder vi skræddersyede løsninger, så skateparken kan passe til ethvert behov og ind i ethvert miljø – om den skal henvende sig til unge, hvor skating er en livsstil, eller stå i et område, hvor man har brug for mindre trickramper med faldunderlag til yngre børn. Det er også værd at bemærke, at alt materiale fra Rhinos ramper er 100 procent genbrugeligt, ligesom de er verdens mest ’stille’ skateramper, idet lydniveauet fra dem ikke overgår 50 db. Perfekt til tætbebyggede byområder.


161


BELÆGNING


163

KREATIVE OG UNIKKE BELÆGNINGER Der er ingen grund til at gå på kompromis, når man kan gå på helstøbte løsninger i gummi. Hos UNO finder du fleksible, innovative og sikre belægninger, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser for udformningen. Se eksemplerne på de kommende sider og forestil dig, hvordan underlaget kan supplere legepladser, boldbure og fitness. Og det med god samvittighed. For de stødabsorberende gummibelægninger fremstilles blandt andet af brugte dæk fra industrielle køretøjer og udtjente Nike-sneakers, der får nyt liv som miljøvenlig belægning.


STØDABSORBERENDE GUMMIBELÆGNING STØDABSORBERENDE BELÆGNING GIVER EKSTRA TRYGHED Smukt, sikkert og bæredygtigt. I mere end tre årtier har Playtop repræsenteret det bedste grundlag for god leg. Belægningen består af gummigranulat og polyuretan bindemidler, som blandes og støbes på stedet i en såkaldt ’wet pour’-proces. Det kan ske på et underlag, der er skabt til formålet eller på et eksisterende underlag af asfalt, makadam eller beton. Der er støbt 2 millioner kvadratmeter Playtopbelægning i mere end 50 lande verden over. Det skyldes, at Playtop er en klar frontløber, når man ser på pris i forhold til levetid.

1.

BAKKER OG FORMER
 Mange tror, at gummibelægninger efter wet pour-metoden er ensbetydende med flade belægninger, men sådan behøver det ikke at være med Playtop. Her kan du bryde den traditionelle overflade med konturer, bakker, kugler, former og farver. På den måde bliver belægningen både et skulpturelt element og et legeredskab i sig
selv. Vil du gå skridtet videre, kan vi med Playtop Spheres tilbyde unikke kugler belagt med fjedrende gummi, hvor man kan sidde, lege omkring eller bare nyde at se på.


165


STOR KØBENHAVN


167

“Gummibelægning med bolde der kan bruges til ophold og balance”


FISKETORVET

”Havtema med fisk i gummiunderlaget og små isbjerge til at klatre på.”


169


KØBENHAVN


171

“Harmonisk gummibelægning med vandleg.”


FREDERIKSBERG


173

”Interaktiv vandleg på grønne bakker med indbyggede trampoliner.”


FALDUNDERLAG Legepladser skal danne trygge og inspirerende rammer for børnenes udfoldelser. Hvis børnene skal have det fulde udbytte af de spændende legeredskaber, skal de imidlertid også kunne boltre sig i dem uden risiko for at komme til skade - hvad enten det drejer sig om traditionelle legepladser, naturlegepladser eller vr.

Det er derfor vigtigt, at underlaget er i orden, så man kan minimere følgerne af fald og undgå specielt hovedskader. Faldunderlaget skal skabe tryghed, men det skal også harmonere med legepladsen. Derfor opfordrer vi dig til at tage UNO med på råd. Vi giver dig masser af valgmuligheder og sørger samtidig for, at underlaget overholder reglerne.

GUMMIFLISER Gummifliser er et af de bedste faldunderlag, der findes. Gummifliser fås i flere tykkelser, og her er det faldhøjden på det enkelte legeredskab, der bestemmer hvor tykke fliserne skal være. Gummifliser har den store fordel, at de ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Og så har de en meget lang levetid, ligesom de er med til at minimere slidtage på redskaber og inventar.

ECOSCAPE UNDERLAG Dette flydende gummiunderlag er en gummiflis, der er fremstillet af 100 procent genbrugsgummi. Materialet kan lægges direkte på det eksisterende underlag, om det er græs eller asfalt – der skal blot et lag Fibertex under. Det er derfor billigere at etablere end helstøbt gummi, og det færdige resultat fremstår som en sammenhængende gummipude med en rustik overflade. Underlaget kan også bruges på bakker eller rundt om sandkasser, så børnene ikke glider og slår sig.

HELSTØBT GUMMI Dette sublime underlag giver en jævn og ensartet overflade med mulighed for en meget deltaljeret mønsterlægning. Helstøbt gummi kan med sine mange farvekombinationer udgøre en legeplads i sig selv - eller det kan for eksempel bruges til at underbygge et tema.


175

KUNSTGRÆS Kunstgræs som faldunderlag? Ja! Og med dette helt nye produkt kan vi nu tilbyde et anderledes underlag. Kunstgræsset er udlagt på genbrugsskumplast. Det har åbne celler, som tillader vand at passere uden at skumplasten absorberer det.

GRÆSARMERINGSMÅTTER Græs er naturens eget gulvtæppe. Hvor der er græs, kan man have legeredskaber med faldhøjder op til 1 meter. Dog vil græs ofte blive slidt på steder med intensiv færdsel. Her kan armeringsmåtter hjælpe. Græsarmeringsmåtter er bløde gummimåtter, hvor græsset kan vokse op igennem.

FALDSAND Faldsand er det mest anvendte underlag på legepladser. Det er det billigste, men også det underlag, der kræver mest vedligeholdelse. Det er et krav, at underlaget til enhver tid har den tilstrækkelige tykkelse i faldområdet. Og det er meget svært at efterleve med faldsand.


PARK OG GADEUDSTYR


177

SKABE ET LEVENDE UDEMILJØ I byrummet skal alle kunne trives uanset alder og årstiden. Det stiller høje krav til de produkter, der findes i vores udemiljøer. Bænke, cykelstativer og stakitter skal holde til meget, og de skal kunne holde længe. Derfor er kvalitet og holdbarhed to aspekter, der er centrale for os. Det tredje er miljøet, for det er naturligt for os at tage ansvar og spare mest muligt på naturressourcerne. UNO har som mål at skabe et levende udemiljø, der fremmer trivslen.
Så vi hjælper gerne til med det hele: Fra skitse til færdigmontering og vedligeholdelse.


URBAN SURF


179

DANSK DESIGNET BEVÆGELSESMØBEL Et lækkert bevægelsesmøbel, hvor man både kan klatre, slappe af og solbade. Bølgeformede Urban Surf blev oprindeligt til ved en designkonkurrence udskrevet af blandt andet Københavns Kommune, og sælges eksklusivt gennem UNO. Det er dansk design, når det er bedst.


BORD OG BÆNKE I NORDISK DESIGN Produkter, der anvendes i byrummet skal kunne holde i mange år. Både til at sidde på, men også til at se på. Så for os er valg af design nøjagtig lige så vigtigt som valg af materialer. En parkbænk skal kunne passe til mange forskellige miljøer, og derfor arbejder vi ofte med et klassisk og varigt formsprog. Nordisk design handler om lige dele enkelthed og skønhed, og i UNO mener vi, at et godt design både skal være funktionelt for kroppen
og smukt for øjet. For at fange den nordiske fornemmelse samarbejder vi derfor med designere fra hele Skandinavien. Sammen skaber vi møbler, der er dejlige at sidde i. Og lige så dejlige at se på.

1.

Ergonomi, sikkerhed og funktionalitet er i centrum hos UNO, og vi bruger kun de bedste materialer såsom træ, stål og aluminium til vores borde og bænke; ligesom alt bliver konstrueret, så det kan holde til både vind, vejr og daglig brug i mange, mange år. Vores parkprodukter fremstilles i hånden i Enköping, Sverige. Her udvikler 25 medarbejdere produkter ud fra miljøvenlige arbejdsmetoder. I vores fyrretræsprodukter anvender vi O/S-mærket norrlandsfyr, kendt for sin høje kvalitet, og alle vores træsorter er bæredygtige og har certifikater, der garanterer, at de kommer fra ansvarsfulde skovbrug.


181

2.

3.

EKSEMPLER FRA VORES SORTIMENT 1. Nonstop bord og bænkeset 2. Neo bænke fås i flere farver 3. Nonstop Talking 4. Scandinavia 5. Picnic bord og bænkeset

5.

4.


HEART


183

THE HEART - ET CYKELSTATIV MED HJERTE Hvordan kan man andet end at holde af et cykelstativ, der er formet som et hjerte, og beskytter cyklen mod tyve? Godt nok er The Heart lavet af stål, men du kan altid stole på, at stativet passer kærligt på din cykel.


SVENSK PRODUCERET GADEUDSTYR I HØJ KVALITET BLOMSTERKASSER
 Blomster spreder glæde, og få ting er så værdsat i vores udemiljø som smukke plantevækster. For at blomsterne får den pleje, de behøver og fortjener, har vores blomsterkasser en indbygget fugtbarriere i plast. Og så er de endda både flotte og solide. CYKELSTATIVER
 Cykelstativer fungerer ofte effektivt, når et område tydeligt afgrænses. Vores cykelstativer kan derfor kombineres med vores hegn, stakitter og pullerter, som alle er i et elegant design. Cykelstativerne leveres i den ønskede længde og vinkel, og de er alle elforzinkede, passivise-

1.

rede og pulverlakerede. Desuden er holderne varmgalvaniserede og justerbare både til venstre, højre eller lige frem. SKRALDESPANDE OG ASKEBÆGRE
 Med et diskret udseende og en holdbarhed, der er uovertruffen, passer vores skraldespande og askebægre ind i alle miljøer. De er lette at tømme og de sikrer, at affaldet ender det rigtige sted - og ikke i naturen eller på gaden.


185

2.

3.

4.

EKSEMPLER FRA VORES SORTIMENT 1. Nova blomsterkasse i aluminium 2. Urban cykelstativ 3. Nestor skraldespande 4. Vågen cykelstativ 5. Strøget pullert 6. Efraim askebægre (fås i flere farver)

5.

6.


OM UNO DANMARKS FØRENDE INDENFOR LEGEPLADSER, BOLDBANER OG FITNESS Hos UNO vil vi være det enestående valg, når det gælder legepladser, udendørs fitness og multibaner. Vi brænder for at levere løsninger, der gør en forskel og skaber glæde, leg og aktivitet. Vi ønsker at bidrage til et mere legefyldt og aktivt Danmark for børn, voksne og fremtidige generationer.

UNO er en danskejet virksomhed som arbejder tæt sammen med flere af Europas førende producenter. Vi blev etableret i 2004 og har lige siden haft fokus på at tilbyde den største valgfrihed, den mest inspirerende rådgivning og den bedste kvalitet. UNO er i hele to år blevet kåret til Gazelle-virksomhed af Børsen.


VORES VISION UNO skal være første valg, når man vil forny sine udearealer. Hver kunde skal have enestående hjælp til at skabe et uderum, der opfylder brugernes behov. Kunderne skal plejes og inspireres, opleve professionel rådgivning og føle sig trygge. VORES SORTIMENT Vi håndplukker de stærkeste navne inden for hvert felt for på den måde at tilbyde vores kunder et samlet sortiment uden konkurrence. Alt er godkendt i henhold til EN standard 1176, nøje udvalgt og præget af høj produktkvalitet. VORES KUNDESERVICE Hos UNO ser vi vores kunder som de bedste ambassadører. Derfor er vi aldrig bedre, end den sidste opgave vi har afleveret. For os er hvert projekt en udfordring, og vi sætter alt ind på at sikre kunderne en god oplevelse – fra første kontakt til aflevering. VORES ANSVAR Vi anvender kun FFCS-certificeret træ, som overholder internationale PEFC-standarder (certificeringssystem for bæredygtig skovdrift). Vi påtager os også ansvaret for at sikre, at basale etiske retningslinjer overholdes i produktionen KÅRET SOM GAZELLE For at komme i betragtning som Gazelle skal man have vækst, overskud og fordoble omsætning/bruttoresultat. UNO blev kåret som Gazelle i 2010 og 2011 på baggrund af fire års gode resultater. Det sikrer dig en stabil PRISER OG LEVERING Alle oplyste priser er eksklusive moms, levering og montering. Hvor ikke andet er aftalt, er det AB92, der er aftalegrundlaget. Der tages forbehold for trykfejl, produktændringer og prisstigninger. Der tages endvidere forbehold for eventuelle stedslige forhold i forhold til angivne monteringspriser.


UNO KONCEPT A/S | Lerbækvej 8 | 2680 Solrød Strand | T: +45 70 20 60 70 | E: info@uno.dk | W: uno.dk

Leg & sport  
Leg & sport