Ungdomsskolen Mors' program 2022-2023

Page 1

PROGRAM2022-23LÆRINGIFÆLLESKABER åbnerTILMELDINGmandagden29.augustkl.16.00!!!

Indhold VIGTIG MEDDELELSE: Ungdomsskolen har ikke mulighed for at ulykkesforsikre vores elever. Det er derfor jeres egne forsikringer, der dækker uanset hvilke aktiviteter, vi gennemfører! Dog har vi tegnet den lovpligtige passageransvarsforsikring i forbindelse med vores vandaktiviteter/-hold. Derudover skal du have en rejseforsikring, når du rejser med Ungdomsskolen. Spurvevej 2 • 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 62 80 • Email: ung@morsoe.dk Inspektørens hilsen 3 MANDAGS-hold 4 Tøseholdet Jagttegn Street Dance Fitness Dance Kok amok TIRSDAGS-hold 7 Guitar Rytmisk samspil US Danceteam Dykning Styrketræning US Klubben Vandsport v/Klosterbugten ONSDAGS-hold 10 Den søde tand Motorlære Spansk Vandsjov i Jesperhus Trends Maleri eSport (CS:GO)1 Casual Gaming eSport (CS:GO)2 Foto TORSDAGS-hold 16 Cross Gym Grafisk Design Escape Room US Klubben Kurser og uddannelser 18 Jagttegn Livredder Knallertkørekort Førstehjælp Coop Crew Håndbolddommer Ture og events 22 Storby Skitur Vigsø Træf Jesperhus Træf SummerCamp Fanget mod din vilje Konfirmation Tilbud til skoler 28 US Rally Adventure Race Førstehjælp Teambuilding/friluftsdag Actiondag på vandet Skolefodboldmesterskaberne Coop Crew Kontakt os på Ungdomsskolen 30 Bestyrelsesformandens hilsen 31 SSP 32 Praktisk info 34 ÅBN OP FOR OPLEVELSER I FÆLLESSKAB tilmeld ungmors.dkpå Følg med på Facebook.com/ungmors

3

Fortæl os derfor gerne om vi har overset noget? Måske kender du også en voksen, som kan lære sin interesse fra sig? Intet er for stort eller småt! Ring til os eller kom forbi os på kontoret og lad os sammen gøre det endnu fede re at være UNG PÅ MORS! Værsgo!

Gå på opdagelse i Ungdomsskolens tilbud. Vi bestræber os på at være kreative i vores aktiviteter og ramme så mange forskellige interesser, som overhovedet muligt! Holde fast i alt det som fungerer og samtidig være helt fremme på alt det nye. Og derfor er vi VILDE med at blive inspireret!

Hvad gør FÆLLESSKABER egentlig ved os? Det giver os en fundamental følelse af at høre til, når vi er en del af noget! Og her iUngdomsskolen er du en del af positive fællesskaber, hvor dumøder andre unge med samme interesse! Og måske får du helt nyeinteresser gennem dine nye venskaber.

Hold da op – sikke en tid vi sammen har været igennem; hver for sig!Heldigvis kan vi se fremad – og NU skal I bare se her! VÆRSGO! Her en programmet for sæson 2022/2023 og mon ikkenoget af det frister dig, hvis du er i målgruppen 7. klasse til 18 år?Sæsonen består af virkelig mange og mega-spændende hold, debedste og mest inspirerende voksne, den mest kvalificerede undervisning og bedst af alt, så hjælper vi med at skabe læring og dannerelationer i FÆLLESSKABER!

Kære Ung på Mors

Derfor ønsker vi, at du går på opdagelse i dette væld af forskelligetilbud! Vi bestræber os på at være kreative og ramme så mange forskellige interesser, som overhovedet muligt! Holde fast i alt det somfungerer og samtidig være helt fremme på alt det nye. Og derfor ervi VILDE med at blive inspireret! Så fortæl os gerne, hvis du har en goidé – måske ønsker du selv at stå for en aktivitet. Sammen er vi bedstog vi kan i fællesskab gøre det MEGA fedt at være ung på Mors!

Derudover skal du vide, at ikke alle unge har det supergodt! Og hvisdu kan genkende det, så tag gerne fat i medarbejderne på Ungdomsskolen/SSP. Vi er altid klar til en snak og et kram, og hvis vi ikke kanhjælpe, så ved vi, hvem der kan! Så kære ung på Mors – giv den gas i de positive fællesskaber!Vi er total klar på en ny sæson – er du?! Johs OdgaardKonst. Ungdomsskoleinspektør

Trine Geerthsen Haaning & Inger Nielsen

Faktisk får du det bedste fra begge verdener lige Ogher!så får du sved på panden og vi lover dig masser af grin undervejs. Men pas på – det er virkelig vanedannende!

Mandag den 26. september 2022

Alle kan spille Padel og du lærer det lynhurtigt. Kom og vær med – holdet her er kun for tøser! Men skynd dig – der er kun 16 pladser!

Rytmer og stål spørger du måske? Vi bruger en kombination af gængse instrumenter som guitar, bas, klaver, trommer og så ”stål” i form af olietøn der fra Trinidad og Tobago. Olietønden er et fan tastisk instrument at bruge i sammenspilssituatio ner, da den kombinerer det rytmiske og melodiske element i musikken med en unik klang.

Mandag den 26. sept. og 3. okt. 2022 Racket Club Mors, H. C. Ørstedsvej Mandage kl. 15.00-17.00

Ungdomsskolen, Tranevej 2 Mandage kl. 15.30-16.30

Sådan – nu kan du prøve det helt nye! Nemlig PADEL! Det er en sport som er en fantastisk blanding af tennis og squash.

Padel – Kun for piger

Vores repertoire spænder vidt fra danske klassikere som Kim Larsen til caribiske calypso rytmer der giver smag af varmere himmelstrøg. Kom og vær med til at være musikalsk pioner!

Guitaren er det dejligste instrument i verden! Ikke bare fordi det lyder godt, men også fordi vi altid kan have en guitar med os. Kom og lær at spille guitar. Vi begynder helt fra grunden med simple akkorder og enkelt melodi spil. Efter blot et par lektioner vil vi være i stand til at kunne spille sange. Der vil blive arbejdet med de gode gamle klassike re og har man lyst til selv at foreslå sange er man velkommen til det. Målet er at vi kan spille med på sange og følge med i noderne.

Anders Kappel Øvre Mandag den 26. september 2022

Guitar – begyndere Rhythm and Steel

Ungdomsskolen, Tranevej 2 Mandage kl. 16.30-18.00 Anders Kappel Øvre

MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG 4

Pris: 600,00 kr. ekskl. prøvegebyr.

Mandag den 31. oktober 2022

Ungdomsskolen, Spurvevej 2 Mandage kl. 17.00-19.00

Claus Kobberø

Ungdomsskolen, Tranevej 2 Mandage kl. 19.00-21.00

Ungdomsskolen, Spurvevej 2 Mandage kl. 19.00-21.00

Vi gennemgår jagtloven, vildtkendskab og vildt biologi, sikkerhed og jagtetik. Vi udfordrer skyde banen, hvor du har mulighed for at afprøve dine skydefærdigheder. På skydebanen lærer vi om afstandsbedømmelse, våbenbehandling og får min. 50 skud til lerduer. Der er prøve i foråret 2023 og opsamlingsprøve i efteråret 2023. Du kan gå til prøve i det jagtår, hvor du fylder 16 år. BEMÆRK: Der er mødepligt; ellers kan du ikke indstilles til prøven. Tag jagt tegnet sammen med andre unge med samme interesse – her giver du dig selv en gave for livet! Er du vild med at game og trænger du til at sidde sammen med andre, som gør det samme? Så mød op på dette hold. Her bliver du en del af et team, som lærer at kommunikere og spille sammen i cyberspace, så I kan vinde jeres kampe. E-sport har også fokus på kost, motion og søvn mv., som er en afgørende faktor for udholdenhed. Vi konkurrerer mod andre hold samt andre Casualungdomsskoler.gaminger for dig, som elsker at spille Vicomputer.hyggeros og spiller kun det, som vi lige har lyst Måsketil. kan vi lære hinanden sjove spil, som vi kan spille sammen eller hver for sig. Så kom ud af værelset og få nye venner – det kan noget helt særligt!

MANDA|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG

Claus MandagKobberøden26. september 2022

Lars Ole Andersen Mandag den 26. september 2022

5

CasualE-SportJagttegngaming

Hvis du kan lide at være kreativ, så er Trends lige holdet for dig. I fællesskab udfolder vi os med alt kreativt, lige fra strik, keramik, smykkefremstilling, re-design, naturlige produkter til huden til tie dye og meget mere.Vikigger gerne de populære Instagrammer over skulderen, for at se hvad der hitter. Desuden søger vi inspiration på Pinterest, hvor vi finder ideer til DIY- projekter. Vi samarbejder med de lokale om kreativiteten, så vi tager på inspirationsture rundt på øen.

Om du er dygtig til at male eller tegne, er ikke vigtigt. Men elsker du at udfolde dig med pensel eller blyant, så skal du tilmelde dig dette hold! Vi hygger, snakker og lytter til musik mens vi udfolder vores kunstneriske evner. Du er selv med til at bestemme hvilken retning vi skal, så der er mulighed for at arbejde med mange stilarter og materialer. Vi slutter sæsonen af med en flot fernisering, så alle har mulighed for at se de unikke værker.

Klub+MaleriTrends...fra 8. klasse til 18 år

Ungdomsskolen, Spurvevej 2 Mandage kl. 19.00-21.00 Anne E. MandagFrandsenden26. september 2022

Ungdomsskolen, Spurvevej 2 Mandage kl. 19.00-21.00 Pia MandagFrandsenden

Mandag den 26. september 2022

Oscar von Oettingen & Thilde V. T. Sørensen

Hver mandag er klub+ åbent for alle fra 8. klasse og op. Vi konkurrerer i pool, bordtennis, air-hockey, fod bold og meget andet. Hvis du ikke er til konkurrencer, så spiller vi også brætspil, bager og meget andet imens vi snakker og hygger.

MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG|MANDAG 6

26. september 2022 Blæsenborg, Tranevej 1 Mandage kl. 18.30-21.30

tand

DenMusicalsøde

Vi skal først og fremmest prøve de forskellige muligheder på vandet; windsurfing, paddleboard og Menkajakker.viskalogså

Vandsport v/Klosterfjorden – mødested: foran hovedindgangen

Holdet starter op til januar, og vi slutter af med et brag sidst i marts.

7

Vi slutter sæsonen af med ”Den store bagedyst”.

Tirsdag den 27. september 2022 Dueholmskolens køkken Tirsdage kl. 15.30-18.30 Heidi Kudsk

|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG

Tirsdag den 16. august 2022 Tippierne v/ Klosterfjorden Tirsdage kl. 16.00-18.00 Henrik F. Nielsen, Jesper Odgaard, Sallie Bruun

Hvad har DU i maven? – er det en danser, en sanger, en skuespiller, en tekniker, en instruktør Eller måske en lidt-af-hvert? Uanset hvad det er der gemmer sig, så er Morsø Ungdomsskoles Musicalhold 2023 helt sikkert noget for dig! Kom og vær med til at skabe den fedeste forestil ling sammen med resten af vores skrupskønne Detmusicalhold!bliverbåde hyggeligt, intenst, spændende, krævende, sjovt og uforglemmeligt at være med!

lære noget om vind, strøm og sikkerhed, så man med tiden selv kan begå sig på Hvisvandet.du vil opleve suset og glæden ved at være på vandet, så er dette lige holdet for dig! Vi lover dig afhængighed! Er der en bager eller konditor gemt i dig? Find ud af det på dette hold, hvor vi bager alt fra franskbrød, grovboller, madbrød, tørkager, muffins, småkager, skærekager, myslibar, knæk brød, flødekager, petitfour osv. Vi pynter med fondant, marcipan, friske frugter og hjemmelavet chokolade pynt. Det er MEGA hyggeligt og vi lover, at du bager kager, som smager himmelsk!

Mandag den 9. januar 2023 Sted oplyses senere Mandage kl. 18.30-21.00

Undervisningen er 4 gange.

Tirsdag den 25. oktober 2022 Jesperhus Svømmehal, Legindvej 30, Nykøbing 4 tirsdage kl. Dykkerklubben19.00-21.00Krabben&

Kom og bliv introduceret for en hel ny verden UNDER bølgerne.

Kom og gør noget godt for dig selv og din krop.

den helt rigtige vejledning i at lave øvelserne rigtigt. Vi brøler, konkurrerer og har det sjovt! Der vil være knald på med masser af aktivitet, men også plads til bare at råhygge.

USStyrketræningDykningKlubben

KUN 12 pladser.

Tirsdag den 27. september 2022 Morsø Motionscenter, Nygade 6 Tirsdage kl. 19.00-20.30 Jan TirsdagAndersenden27. september 2022 Blæsenborg, Tranevej 1 Tirsdage og torsdage kl. 18.30-21.30 Peter Klemmensen, Nikolaj Bull, Kasper Svane, Tom Ward, Mathilde Bundgaard & Ida-Kirstine Ravn

Vi dykker med komplet udstyr; flaske, maske våddragter mv. og du bliver guidet hele vejen. Vi dykker også med snorkel og måske spiller vi Værundervands-rugby.hurtig–derer

8

Vi arbejder ved de forskellige maskiner og du lærer at bruge dig selv på den helt rigtige måde!

Ungdomsskolen

Er du til pool, airhockey, gaming, rundbold, kagebagning og spil? Caféen er åben og vi bager pandekager og alt muligt andet. Her har du også mulighed for at købe slush-ice og andet til den søde tand. Her møder du nye som gamle kammerater, så hvis du har lyst til at hænge ud sammen med en masse på din egen alder, så kom i US klubben.

TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG|TIRSDAG

Vi laver styrkeøvelser med håndvægte og vægt Ogstænger.dufår

SÅDAN – nu kan du prøve det helt nye! Nemlig PADEL! Det er en sport som er en fantastisk blanding af tennis og squash.

På vores eventhold vil du prøve kræfter med booking af fx. musikere og stand-up komikere, samt det bagvedliggende praktiske arbejde, der skal til for at eventet spiller max! Underviseren på dette hold er en mega-dygtig eventskaber fra Ung Kult, som virkelig ved, hvad der skal til for at lave de fedeste arrangementer for unge – og af unge! Du er med fra start til slut, og kommer til at mærke suset, når det vælter ind med glade publikummer til DIT event!

9

BeautyEventholdet

ON|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG

Trine Geerthsen Haaning, Torben Haaning & Inger Nielsen Onsdag den 28. september 2022

Onsdag den 2. nov. og 9. nov. 2022 Racket Club Mors, H. C. Ørstedsvej Onsdage kl. 15.00-17.00

28. september 2022 Blæsenborg, Tranevej 1, 7900 Nykøbing Mors Onsdage kl. 19.00-21.00 Thilde V. T. Sørensen & Kirstine Bovbjerg

Ungdomsskolen, Spurvevej 2 Onsdage kl. 19.00-20.30 Tom OnsdagWardden

Padel – Kun for drenge

Faktisk får du det bedste fra begge verdener lige her! Du får fed motion, masser af action og så bliver du afhængig! Det er virkelig sjovt! Kom og vær med – holdet her er KUN for drenge! Men skynd dig – der er kun 16 pladser!

Er du vild med skønhed? Måske har du bare lyst til masser af hygge, tips og tricks?

Vi skal arbejde med hår, make-up, negle og tage fede billeder og lave Tik toks! Vi skal besøge øens skønhedsguruer og holde pyjamas-party med film, ansigtsmassage og snolder!

Tilmeld dig dette hold, hvis du gerne vil deltage i et hyggeligt og sjovt fællesskab, hvor vi nørder i alt omkring beauty. Elsker du også at få tingene til at ske? Måske går du bare med en spændende idé til noget, som gør det endnu fe dere at være ung på Mors? Kom med på Ungdomsskolens eventhold, hvis du kan tænke dig at komme bag kulissen og skabe fede og anderledes events for dig og dine venner.

MakerspaceJesperhus

|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG

Onsdag den 28. oktober 2022 Jesperhus Svømmehal, Legindvej 30, Nykøbing Onsdage kl. 19.15-21.15 Henrik F. Nielsen Onsdag den 28. oktober 2022

Kom bare – fordi du har lyst!

du selv designer og laver med folieskærere, 3D-printede dimsedutter, som du kan bruge hjemme. Vi arbejder med lasercuttere der skærer i akryl, træ og mange andre materialer.

Hvis du har lyst, så koder vi robotter eller micro Altcontrollere.detteog mange andre ting laver vi i vores nye og flotte makerspace. Det bliver SÅ fedt!

Vi arbejder med små motorer af to- og firetakts typen. Det kan være knallerter, scootere, plæne klippere, crossere – ja, alt som har en motor!

Du får viden om motorernes funktioner, og husk at du også selv har mulighed for at medbringe det, som du vil makke i! På holdet her er mulighederne uendelige; ombyg din havetraktor eller lav en speciel cykel. Kom med din bedstemors gamle plæneklipper. Kun din fan tasi sætter grænsen. Måske opdager du, at denne interesse bliver et springbræt til din uddannelse.

Onsdag den 28. september 2022 Blæsenborg, Tranevej 1 Onsdage kl. 19.00-21.00 Morten S. Nielsen & Andreas Nørgaard

Vi rykker ind i svømmehallen med kajakker, SUP’s og mål, så vi kan spille det berømte kajakpolo, lære at lave en grønlændervending, stå på et pad dleboard og alt muligt andet vandsjov!

Et fantastisk tilbud til dig, som elsker at være på vandet, i vandet og under vandet. Slip fantasien løs! Her på holdet makker vi i alt muligt Klistermærkerforskelligt!som

Ungdomsskolen, Spurvevej 2, Nykøbing Onsdage kl. 16.00-20.00

i

VandsportMotorlære

Thomas Rosgaard & Simon Larsen

10

Skydning Onsdag den 28. sept. og 5. okt. 2022 Kløvenhøj, 7970 Redsted Onsdage kl. 19.00-21.00 Lars Ole Andersen Onsdag den 12. okt., 26. okt. og 2. nov. 2022 Karby-, Bjergby- og Nykøbing Skytteforening Onsdage kl. 19.00-21.00 Lars Ole Andersen Vidste du godt at denne nervepirrende sport er en disciplin til de Olympiske Lege? Grib chancen her og prøv kræfter med lerdue skydning – det er en fantastisk måde at kombinere udendørs samvær med adrenalinfremkaldende Heraktivitet.lærer du om teknikken og får lov at træne et par timer, hvor lerduerne suser afsted. Vær hurtig – der er kun 15 pladser. Kan du sætte den lige i pletten? Her får du i hvert fald lov til at prøve! Riffelskydning er en sport, der kræver ro. Ikke bare i hænderne men i hele kroppen. Her bliver du udfordret på præcision og Vikoncentration.besøgeralle 3 skydeklubber på Mors! Det bliver fedt! Vær hurtig – der er kun 15 pladser. ON|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAG|ONSDAGFlugtskydning – lerduer åbnerTILMELDINGmandagden16.augustkl.16.00!!! Spurvevej 2 • 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 62 80 • Email: ung@morsoe.dk ÅBN OP FOR OPLEVELSER I FÆLLESSKAB tilmeld ungmors.dkpå Følg med på Facebook.com/ungmors ... Så Hvadmuligheder!mangesynesDUlydermestspændende? 11

Torsdag den 29. september 2022

– mødested: foran hovedindgangen

WarhammerMadlavning fantasy Grafisk design

Ungdomsskolen, Spurvevej 2, Nykøbing Torsdage kl. 18.00-21.00 Søren Mikkelsen & Lukas Haaning

Torsdag den 29. september 2022

29. september 2022

Ungdomsskolen, Spurvevej 2, Nykøbing Torsdage kl. 18.00-20.00 Anja Korsgaard

Dueholmskolens køkken Torsdage kl. 16.00-19.00 HeidiTorsdagKudskden

Går du med en lille drøm om at blive kok, eller vil du bare gerne lære at lave god mad fra bunden? Vi afprøver grundteknikker fra kokkeuddannelsen, hvor vi blandt andet laver vores egen bearnaise Visauce.laver forretter, hovedretter og desserter (en ret pr. gang). Vi laver forskellige kolde og varme retter, danske retter, udenlandske retter, gammel dags mad, moderne mad, mad til højtider, sunde alternativer til junkfood, sushi med og uden fisk.

Går du med en general gemt i maven? Er du til fantasy med trolde og magi? Så kom og vær med på dette hold, hvor vi samler, maler og spiller med figurer, imens vi digter den gode historie! Her skal man bruge sine taktiske evner i kampen mod fjenden. I slutningen af sæsonen, vil det vise sig hvem der er den stærkeste general! Et hyggeligt hold for dig, der allerede er eller har lyst til at blive mere digital kreativ. Her er rum, rammer og plads til fordybelse i grafisk design og kreative udtryk. Vi tegner og skaber layout/designs/illustrationer til plakater, t-shirts, muleposer, krus, klistermærker, træpynt og meget andet. Vi bruger primært ungdomsskolens computere og Adobe Illustrator/ Photoshop/InDesign. Er du allerede kreativ med digital tegning på egen iPad med f.eks. ProCreate og vil gerne fordybe dig og designe ud fra det, er det også muligt.

TOR|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG 12

september 2022

Holdet er for dig der ønsker at blive mere kropsbe vidst og styrke din holdning, selvtillid og kropsud tryk igennem dansen. Vi danser forskellige stilarter og kommer omkring både Salsa, Zumba og Afro. Kom og hav det sjovt – imens vi oplever glæden og sammenholdet gennem dansen. Er du frisk på at danse bevidsthed og styrke ind i Komkroppen?ogoplev glæden ved bevægelse og lær at udtrykke dig med kroppen i et kreativt danse-fæl Vilesskab!laverserier for fuld hammer imens vi inspirerer hinanden og svenden driver af os. Vi vil ud at lave opvisninger – det bliver SÅ fedt! Kom og vær med til at give den fuld gas!

Dance-teamDance-itPodcast

Torsdag den 29. september 2022

TOR|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG 13

Ungdomsskolen, Tranevej 2, Nykøbing Torsdage kl. 19.00-20.00 Fie TorsdagThinggaardden29.

Vi arbejder med alle de forskellige genrer inden for podcast, så du får et godt kendskab til hele podcasterens værktøjskasse.

Ungdomsskolen, Spurvevej 2, Nykøbing Torsdage kl. 19.00-20.30 Øjvind TorsdagArnfredden29.

Ungdomsskolen, Tranevej 2, Nykøbing Torsdage kl. 20.00-21.00 Fie Thinggaard Hvor er det fedt at præsentere dette helt nye hold! Podcast-holdet sætter lyd på Mors og for Mors!

Du behøver ikke andre forkundskaber eller ma giske evner, end interessen i at lære at lave en podcast. Vi nørder grej, mikrofonteknik, redige ring, interview-teknik, historiefortælling, klipning, distribuering og meget mere. Det hele munder ud i din – eller jeres – egen flyve færdige podcast.

september 2022

US Klubben Torsdag den 8. september 2022 (6 torsdage) Morsø Lystfiskerforening, Elsøvej 240, Nykøbing Torsdage kl. 19.00-21.00

Der vil være knald på med masser af aktivitet, men også plads til bare at råhygge. Er du til pool, airhockey, gaming, rundbold, kagebagning og spil? Caféen er åben og vi bager pandekager og alt muligt andet. Her har du også mulighed for at købe slush-ice og andet til den søde tand. Her møder du nye som gamle kammerater, så hvis du har lyst til at hænge ud sammen med en masse på din egen alder, så kom i US klubben.

Vi træner kasteøvelser, taler om grejet, fluebinder, blinkstøber, taler en smule teori og biologi og så skal vi selvfølgelig fiske. Vi tager på fisketure i søer og i fjorden. Du må gerne medbringe dit eget udstyr, men ellers kan du låne af os! Kom og vær med, så vi sammen kan få de fedeste Værnaturoplevelser.hurtig–der er kun 12 pladser!

TOR|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG

Torsdag den 29. september 2022 Blæsenborg, Tranevej 1 Tirsdage og torsdage kl. 18.30-21.30 Peter Klemmensen, Nikolaj Bull, Kasper Svane, Tom Ward, Mathilde Bundgaard & Ida-Kirstine Ravn

Vigtig TilmeldingenTilmeldinginformation:tilalle hold åbner mandag den 29. august kl. 16.00 – dog er der åbent for særlige hold hele året rundt. Tjek vores hjemmeside ungmors.dk.

Tilmeldingsfristen varierer fra hold til hold. De fleste hold starter i uge 39 2022. Hvis du tilmelder dig senere, har du ingen indflydelse på holdenes oprettelse.

Sådan! Kom med ud i naturen og fang din første fisk! Eller måske din største fisk!

Lystfiskeri

14

TOR|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAG|TORSDAGfoto-collage eller ..? 15

Projekter under taget i Morsø Ungdomsskole: Ophav Limfjorden Ophav Limfjorden er et 5-årigt udviklingsprojekt der har til formål, at børn og unge erhverver sig større viden om den nære natur (Limfjor den), som omgiver dem, og hvordan den kan forvaltes bæredygtigt. De præsenteres for aktuelle udfordringer, som Limfjorden står over for, og som de skal medvirke til at finde nye løsninger på, fx invasive arter, ilts vind, fremtidens fødevareproduktion og forbrug m.m. Dette gøres bl.a. ved, at alle lærere og pædagoger får et kompetenceløft på området; at der udvikles ca. 20 undervisningsforløb, der målretter sig børn og unge fra børnehave niveau til udskoling. Derudover laves der en digital læringsplatform, som gøres frit tilgængelig. Her finder man opgaver og understøttende undervisningsmateriale om emnet Limfjorden. Makerspace Mors MakerSpace Mors er et kompetenceudviklings- og læringscenter, hvor vi arbejder med innovation, kreativitet og digital produktion; et sted med plads til at idéudvikle, eksperimentere og producere. Her under vises der i at give mulighed for at realisere og fremstille egne designs, produkter og digitale kodninger, hvad enten det er en 3D-model, en illustration, digitale wearables eller måske deres egen t-shirt. Maker Space Mors er således et skridt mod at generere fremtidens skoler på Mors og bygger på læring i ”21. century skills”. Med forskellige værktø jer og maskiner er det muligt at arbejde med entreprenørskab, design, formgivning og projektarbejde i om ikke alle, så i al fald mange fag og tværfaglige sammenhænge.

Foruden projekt ”Mindre røg på Mors”, er der også et generelt fokus på KRAM-faktorerne (Kost, Rygning, Alkohol, Motion) blandt de unge, hvor der bl.a. arbejdes med indsatser og tilbud relateret hertil.

16

Mindre røg på Mors & KRAM faktorer Projekt ”Mindre røg på Mors” er en del af udviklingsprogrammet ”Nye Veje”, som er et samarbejde mellem Region Nordjylland og Morsø Kom mune. Projektet består bl.a. af at forebygge rygedebut hos de unge, samt afholde dem fra at bruge snus. Der er også fokus på de unge, som ønsker at stoppe med at ryge eller bruge snus.

17

info på side xxx

BlivJagttegnlivredder Mandag den 25. oktober 2021 Ungdomsskolen, Tranevej 2, Nykøbing Mandage kl. 19.00-21.00 Lars Ole Andersen Onsdag den 17., 24. og 31. januar 2023 Jesperhus Svømmehal, Nykøbing Jesperhus19.15-21.15& Ungdomsskolen Forår 2023 – datoer oplyses senere Falck, Ringvejen 61, 7900 Nykøbing

Succesen fortsætter og vi giver dig mulighed for at tage bassinlivredderprøven. Når du har bestået prøven, har du mulighed for at få job i Jesperhus Badeland. Et meget meningsfuldt arbejde, hvor du kommer til at hjælpe andre og måske redde liv!

ÅBN OP FOR OPLEVELSER I FÆLLESSKAB

I samarbejde med Nordjyllands Beredskab giver vi dig denne enestående mulighed for at være en del af Herungdomsbrandkorpset.handlerdetomelementær brandbekæmpel se, førstehjælp, brug af stiger og båre, sikring og spærring af skadested og redning til søs. Du bliver en del af et korps, hvor samarbejde og disciplin er nøgleordene. Når holdet er slut mod tager du et bevis, som giver merit, hvis du senere ønsker at søge ind til Beredskabet. Holdet er for både piger og drenge. Tør du at blive udfordret? Ungdomsbrandkorps uddannelse& tilmeld ungmors.dkpå

Ungdomsskolen & Nordjyllands Beredskab Se yderligere

1.Går du i 8.-9. klasse? Du tilmelder dig holdet og modtager undervisningen og går til prøven frivilligt. Derefter har du rigtig gode muligheder for at få arbejde som billet sælger i badelandet, badevagt, i caféen eller livredderens hjælper!

uddannelserogKurser|uddannelserogKurser|uddannelserogKurser|uddannelserogKurser|uddannelserogKurser Kurser

18

2.Er du 17 år eller bliver du 17 år i 2023? Du tilmelder dig holdet, modtager under visningen og består prøven. Derefter har du rigtig gode muligheder for at blive bassin livredder i Jesperhus Badeland! Du modtager flere informationer, når du har tilmeldt dig!

Pris: 300 kr. Projektet kan hjælpe dig til at få et fritidsjob igennem ud vikling af personlige, sociale og faglige Træningsforløbetkompetencer.består af undervisning og praktiske øvelser i en Fakta-butik og har til formål at gøre den unge bedre rustet til at gennemføre en ungdoms uddannelse og få fodfæste på Duarbejdsmarkedet.kanikketilmelde dig dette hold, men kontakt os gerne, hvis du tror, at du kunne have gavn af at deltage. Knallertkørekort/Klar til knallert Førstehjælp ved hjertestop Kurser|uddannelserogKurser|uddannelserogKurser|uddannelserogKurser|uddannelserogKurser|uddannelserBemærk at vi OGSÅ afvikler hold i sommerferien, som primært er for efterskole-elever 19

Undervisningen består af 30 lektioner inklusive den teoretiske og den praktiske prøve.

Du skal tilmelde dig holdet ”Klar til knallert” og der efter vil du blive tilbudt at få knallertkortet til din 15- års fødselsdag. Vær dog opmærksom på, at du skal være tilmeldt 6 måneder før du fylder 15 år. Vær opmærksom på at forældre indkaldes til info-møde i opstarten til knallert.

Hvis du ikke har taget 4 timers ”førstehjælp ved hjertestop” i skolen og samtidig ønsker at tage knallertkørekort, så skal du tilmelde dig dette Uddannelsenhold. har en varighed på 4 timer og afholdes på én dag. Kurset indeholder følgende

Inden du starter på undervisningen, skal du have bestået ”Førstehjælp v/ hjertestop.

•••••••uddannelsesemner:Førstehjælpens4hovedpunkterBevidsthedstilstandABC-metodenStabiltsidelejeOverlevelseskædenBasalgenoplivningBrugafhjertestarter(AED)

Coop Crew

Ungdomsskolen For at få kørekort til lille knallert, skal unge under 18 år følge Ungdomsskolens knallert undervisning og bestå både en teoriprøve og en praktisk prøve.

Datoerne er ikke fastsat, men afvikles løbende Ungdomsskolen, Tranevej 2, Nykøbing Arne Houmøller, Jan Majgaard & Lasse Larsen Dato fastsættes Ungdomsskolen,løbendeTranevej 2, Nykøbing

Hvis ikke du har kurset, så kontakt os, så vi kan hjælpe dig videre.

Pris: 650,00 kr. inkl. 4 timers færdselsrelateret førstehjælp. Prisen forudsætter, at du i forvejen har 4 timers førstehjælp v/ hjertestop.

Her får du en hel dag i hovedstaden sammen med vennerne. Vi skal på strøgtur, Nyhavn, julemarked på Højbro Plads, i Tivoli og opleve fantastiske København i juletiden. Pris: 250 kr. inkl. transport og entré til Tivoli. ogEventstureEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS Lørdag den 3. til søndag 4. sept. 2022 Oplyses senere Fra lørdag kl. 13.00 til søndag kl. 13.00 HVISUngdomsskolenDUERMODIG, SÅ LÆS VIDERE. På denne tur føres du igennem store slugter i skoven, på jagt på bunden af Limfjorden, gennem vandtunnel og meget andet. Sam men og måske hver for sig finder vi de skjulte skatte på Mors. Men pas på – der er måske nogen efter dig! Fanget mod din vilje Lørdag den 10. december 2022 Ungdomsskolen, Tranevej 2, Nykøbing Oplyses Ungdomsskolensenere Juletur til København ÅBN OP FOR OPLEVELSER I FÆLLESSKAB tilmeld ungmors.dkpå 20

Ungdomsskolen, Spurvevej 2, Nykøbing Fredag kl. 16.00 til søndag kl. 11.00

EVE|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TURE

Jesperhus træf

BEMÆRK! Fælles for Vigsø og Jesperhus: Senest 4 uger før afgang sender vi praktisk info samt en TOM hytteliste til dine forældres e-boks. Hytteli sten er en ØNSKELISTE og der udfyldes kun én liste pr. hytte. I Vigsø bor ca. 8 unge sammen og i Jesperhus 6-7 unge sammen. Tag hensyn og tag hånd om hinanden – kon takt os og lad os hjælpe, hvis I er for mange eller for få i en hytte! Den sjoveste weekend spækket med action, fest, hygge og alt muligt andet! Kom med når hundredvis af unge chiller i Jesperhus og giver den max gas i fælleskab! 7. årgang

VIGTIGT!

Fredag den 13. - søndag 15. januar 2023

SammenUngdomsskolenmedungdomsskolerne i Holstebro, Struer, Lemvig og Skive bliver vi 600 unge i Jesperhus, som gir den fuld gas hele weekenden. Badeland, abeland, bowlingcentret, blomster parken er åbent og der er mulighed for MTB i Legind, speedmeeting, diskotek og måske en KÆMPE filmaften. Pris: 450 kr, som dækker aktiviteter, kost, logi ogdiskotek.Fredag den 23. - lørdag 25. september 2022

Opsamlingssted oplyses ved tilmelding Fredag kl. 16.00 til søndag kl. 12.00

Ungdomsskolen En fantastisk weekend i Vigsø sammen med unge fra ungdomsskolerne i Viborg, Thisted, Ringkøbing-Skjern og Stuer. Vi bliver over 1100 unge, som hele weekenden kan boltre sig i forskellige aktiviteter som skumfodbold, ATV, lasergame, sumobrydning, skydning, badeland, diskotek og meget mere. Afgang fra Ungdomsskolen fredag kl. 16.00 og forventet hjemkomst søndag kl. 12.00. Vi bor i hytter på cirka 8 personer. Pris: 500 kr, der dækker transport, aktiviteter og diskotek. årgang til 18 år

Vigsø træf 8.

21

Skitur til Norge Søndag den 12. – lørdag 18. februar 2023 Ungdomsskolen, Tranevej 2, Nykøbing Oplyses ved UngdomsskolensUngdomsskolentilmeldingskiturgår til Norge i vinterferien og vi glæder os simpelthen sådan! Hovden i Norge er et fedt sted for både nybegyndere og øvede. Vi laver hver dag vores egen skiskole, som tilpasses den enkelte elevs niveau. Det bliver en fantastisk tur med sne, picnic, skandalos-ræs og daglige kåringer efter dagens oplevelser på pisterne. Pris: 3950 kr. Prisen inkluderer transport, overnat ninger i hytter, mad, skileje og liftkort. Depositum på 800 kr. betales ved tilmelding. Vi gi’r den max gas i sneen – kom med uanset om du er skrap til at stå eller styrte! Konfirmation 2023 Lørdag 28. januar, 4. februar, 11. og 18. marts 2023 Ungdomsskolen, Spurvevej 2, Nykøbing Lørdage kl 10.00-13.00 Pia Frandsen & Anne E. Frandsen Jeg skal konfirmeres! Går du i panik ved tanken om at skulle skrive din egen sang eller tale til din konfirmation? Så kom og lav det sammen med andre kommende konfirmander. Det er MEGA hyggeligt! Vi snakker, hygger og inspirerer hinanden, imens vi taler om forventnin gerne til den helt store dag. Glæd dig!EVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS 22

Ungdomsskolen, Tranevej 2, Nykøbing Oplyses ved UngdomsskolentilmeldingTirsdagden1.augusttil

Fredag den 31. marts til onsdag 5. april 2023

Vi planlægger turen sammen igennem 3 mødeaf tener, hvor vi også lærer hinanden at kende, så vi bliver helt klar til en super spændende tur. GLÆD Pris:DIG! 3600,00 kr. Prisen inkluderer Hostel, morgen mad, bus og entreer. BEMÆRK at der kan forekom me en mindre ekstrabetaling på entré. Depositum på 800 kr. betales ved tilmelding.

London i Påsken Summercamp 2023

Ungdomsskolen, Tranevej 2, Nykøbing Oplyses ved Ungdomsskolentilmelding

Vil du med på tur til én af Europas mest efter tragtede hovedstæder? Vi skal selvfølgelig ople ve vagtskiftet foran Buckingham Palace, og en tur i London Eye, hvor man kan se ud over hele London. Byen har rigtig mange fede attraktioner: Tower Bridge, Picadilly Circus, museer, kirker, fod bold og Musicals. London lever 24 timer i døgnet og hvis du vil opleve en rigtig storby, så får du her en oplevelse, som du aldrig glemmer!

torsdag 3. august 2023

EVE|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TUREogEVENTS|TURE 23

Den sidste uge i skolernes sommerferie holder vi Sommercamp på Ø. Strand. Det bliver 3 dage med fuld fart på vandet. Vi paddler i kajakker og på paddleboards, forsøger os med windsurfing, vandski, banan og tube efter båden. Wakeboard og watercasting – det bliver bare SÅ fedt!! Om aftenen laver vi bål og skaber venskaber på Vitværs.sover i telte på stranden og vi lover jer de fede ste Pris:dage!175kr.

Førstehjælpskursus

Kurset varer 4 timer og vil foregå i jeres klasse. Samme tilbud er gældende til alle friskoler mod betaling.

Ungdomsskolen arrangerer 8. klassernes årlige idrætsdag rundt i Nykøbing Midtby.

tilTilbudskoler

Gratis for alle øens folke- og friskoler

Adventure Race for alle øens 8. klasser Torsdag 2. juni 2022

– førstehjælp v/ hjertestop Kontakt ungdomsskolen og aftal JERES tid Ungdomsskolen afvikler, som én af de første i landet, førstehjælpskursus for alle elever i folkeskolen, så INGEN forlader folkeskolen UDEN førstehjælpsbevis.

US Rally Kontakt ungdomsskolen og aftal JERES tid Alle nye 7. klasser inviteres til en rundvisning/ introduktion mv. på Ungdomsskolen.

24

Skolefodboldmesterskaberne for 5. og 6. klasser Fredag 10. juni 2022 Ungdomsskolen afholder traditionen tro også i 2022 skolemesterskaberne i fodbold for alle 5. og 6. klasserne.

våddragt og redningsvest. En dag med masser af grin og aktiviteter på fjorden.

Der er lagt op til en super hyggelig dag med masser af boldspil, fairplay, heppekor, udklædning, musik og slagsange. Når fritid bliver til fremtid – Coop Crew Kontakt ungdomsskolen og aftal nærmere Projektet skal hjælpe unge til at få et fritidsjob igennem udvikling af personlige, socia le og faglige Træningsforløbetkompetencer.beståraf undervisning og praktiske øvelser i en Fakta-butik og har til formål at gøre den unge bedre rustet til at gennemføre en ungdomsuddannelse og få fodfæste på arbejdsmarkedet. Du kan ikke tilmelde dig dette hold, men kontakt os gerne, hvis du tror, at du kunne have gavn af at deltage. 25

Action-dag på vandet for 6. og 7. klasse Kontakt ungdomsskolen og aftal JERES tid Kunne I tænke jer en HELT FANTASTISK dag på Klosterfjorden, med masser af gang i Derden?vil være oplevelser og instruktion i kajak og på SUP (Paddleboard) og en tur efter Ungdomsskolens RIB-båd på tube. Hvis vinden er til det, får I også mulighed for at Allewindsurfe.fårudleveret

Sig hvad I ønsker – en overnatningstur, kajak-introduktion, felt-biologi eller bare hard Kontaktcore-action.Ungdomsskolen for en helt speciel oplevelse. Ovennævnte tilbud kan aftales mellem Ungdomsskolen og klasselæreren/skolen.

Teambuilding/Friluftsdag Kontakt ungdomsskolen og aftal JERES tid Trænger din klasse til at blive rystet sammen, så kan ovennævnte tilbud aftales mel lem Ungdomsskolen og klasselæreren/skolen. Desuden råder Ungdomsskolen over en masse grej og udstyr støttet af Friluftsrådet og TRYG, samt ekspertise til at sammensætte en helt særlig friluftsdag/-tur for klas sen, gruppen eller årgangen.

Kontakt os på Morsø Ungdomsskole Morsø Ungdomsskole Spurvevej 2 7900 Nykøbing Mors 99 70 62 80 Send os en mail på ung@morsoe.dk eller tjek vores hjemmeside ungmors.dk Telefonåbningstider: Mandag – torsdag 8.30-15.00 Fredag 8.30-14.00 Konst. Ungdomsskoleinspektør Johs. Odgaard Spurvevej 2, 7900 Nykøbing Mors Tlf.: 99 70 62 83 Sekretær Inger Nielsen Spurvevej 2, 7900 Nykøbing Mors Tlf.: 99 70 62 81 SSP- koordinator og Fritidsvejleder Joan Kirkebak Spurvevej 2, 7900 Nykøbing Mors Tlf.: 99 70 62 88 Ungdomsskole- og projektmedarbejder Karsten Brandt Mark Spurvevej 2, 7900 Nykøbing Mors Tlf.: 99 70 62 89 Leder af kompetenceudviklings- og læringscenter Makerspace Mors Thomas Højgaard Pedersen Spurvevej 2, 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 62 Projektmedarbejder84 Malene Thomsen Spurvevej 2, 7900 Nykøbing Mors Følg med på Facebook.com/ungmors JOHSINGER HEIDIJOAN KARSTEN Du er også ALTID velkommen til at kikke forbi på Spurvevej 2 Vi glæder os helt vildt til at se DIG!! 26

Ungdomsskolebestyrelsen: Charlotte Amalie Holm (formand) – Kommunalbestyrelsesmedlem

Arne Houmøller – Medarbejderrepræsentant

Formand for Morsø Ungdomsskoles bestyrelse: Velkommen til Ungdomsskolen 2022/23

Inger Nielsen – Sekretær – uden stemmeret

Henrik Kristensen (næstformand) – Kommunalbestyrelsesmedlem

Peter Klemmensen – Medarbejderrepræsentant

Anja Birch Alsøer – Repræsentant for folkeoplysningsudvalget

Charlotte Amalie HolmFormand for Ungdomsskolens bestyrelse 27

Vakant – Elevrepræsentant

Michael Dahlgaard – Leder for skoleområdet Johs Odgaard – Konst. Ungdomsskoleinspektør (sekretær) – uden stemmeret

Kære elever og forældre. Det er mig en stor glæde, at kunne præsentere dette års program for skoleåret 2022/23. Et program for unge, som byder på en helt masse sjove ogoplevelsesrige aktiviteter. Ungdomsskolen er et sted, hvor der er plads til denenkelte. Her kan du komme i din fritid, og udfolde dine personlige interessermed gode venner, og samtidig møde andre unge fra Mors.Kernen i Ungdomsskolen er, at vi tilbyder en bred vifte af tilbud i fritiden! Vores elever er vidt forskellige, og derfor bestræber vi os på, at tilbyde undervisning, som tilgodeser dette. Som Ungdomsskolens formålsparagraf beskriver RigtigJegmende,tagesgivetJegterne”MindreidéudviklingBeggenyeUdoverresseogkundskaber,”§1.det:Ungdomsskolenskalgiveungemulighedforatfæstneoguddybederesoggivedemforståelseafogdygtiggøredemtilsamfundslivetbidragetilatgivederestilværelseforøgetindholdsamtudviklederesinteforogevnetilaktivtmedvirkenietdemokratisksamfund.”etimponerendeprogrammednogetforenhversmag,såerderogsåprojekterunderUngdomsskolenstag.MakerSpaceogOphavLimfjorden.projekterrummerenkreativlæringsform,hvorderarbejdesmedsamtinnovativeløsninger.DerudovererprojektmedarbejderenirøgpåMors/KRAM”placeretiUngdomsskolen.Læsmereomprojekheriprogrammet.harselvdeltagetienmasseafUngdomsskolensaktiviteter,ogdetharmigoplevelserforlivet!Ungdomsskolenerettrygtsted,hvorderaltidhåndomdeunge.DevoksnepåUngdomsskolenermegetimødekomsjove,ambitiøseogaltidfyldtafgodenergi!håberrigtigmeget,atduharlysttilatværemed.godfornøjelse!Medvenligstehilsner

Ninna Kristensen – Repræsentant for skolevæsenet, skoleleder Birgitte Martiny – Repræsentant for Erhvervs- og Ungdomsuddannelse

Kommune 28

9. KLASSE: Digitale medier: Hate og moral Se mere på hjemmesiden sspmors.dk eller på Ungdomsskolens egen hjemmeside ungmors.dk Joan Kirkebak SSP- koordinator og Tlf.Fritidsvejleder99706288

Desuden tilbyder SSP klassevise oplæg og temadage for elever og forældre i Fri- og Folkeskolerne. Der kan efter aftale planlægges oplæg for andre årgange end de nævnte eller med andre temaer.

ler de udfordringerne, de står over for, på en uhensigtsmæssig måde. Det kan have en negativ påvirkning på dem selv og deres omgivelser. Hvis der også kommer kriminalitet og misbrug ind i billedet, kan det nemt ende med en alvorlig forskrækkelse.

4.

0. KLASSE: At være forældre til børn født i en digital verden (forældreoplæg)

• Har været udsat for noget kriminelt eller selv har begået kriminalitet – herunder også online kriminalitet

7. KLASSE: Forældreoplæg ”Alkoholdning”

6.

7.

8. KLASSE: Sociale medier og kritisk tænkning KLASSE: Temadag ”Det gode ungdomsliv” KLASSE: Forældreoplæg om unge, selvværd og misbrug

Vi har alle et fælles ansvar for at børn og unge får et godt liv, og det vil SSP gerne bidrage til. Tag derfor kontakt til SSP-samarbejdet, hvis du som forældre, kammerat og/eller borger oplever generelle bekymrende tendenser, eller hvis du er bekymret for et barn eller en ung som:

Karsten Mark UngdomsskoleProjektmedarbejderogTlf.99706289

4. KLASSE: De digitale valg – Om god tone, billeddeling, drilleri vs. mobning KLASSE: Mit barn er online – om at opdrage børn i en digital verden (forældremøde) KLASSE: Normer og adfærd på nettet KLASSE: Temadag om alkohol

• Er misbrugstruet eller som er i et misbrug (se særlig procedure for misbrug) Står du med en bekymring? Du kan enten kontakte SSP-kontaktlæreren på din uddannelsesinstitution eller tage direkte kontakt til SSP-koordinatoren eller Ungdomsskole- og projektmedarbejderen. Har du brug for råd og vejledning eller bare en at snakke med, kan du også kigge ind på Ungdomsskolens kontor.

2. KLASSE: Tryghed på nettet – med verden i hånden

8.

Børn og unge kommer ud for mange fristelser og påvirkninger i livet. Nogle gange tack

8.

SSP er et tværfagligt samarbejde og involverer i sagens natur fagpersoner fra såvel Skole området, Det sociale område og Politiet, men også andre faggrupper, som arbejder med børn og unge eksempelvis fra KUI, Jobcenteret, Rusmiddelteamet og Sundhedscenteret indgår i Isamarbejdet.MorsøKommune er SSP rent organisatorisk ledelsesmæssigt og administrativt forankret i Morsø Ungdomsskole. SSP Morsøi

• Kan være i fare for at begå noget kriminelt, eller færdes i sammenhænge, hvor der kan være mistanke om, at der kan foregå noget kriminelt

ÅBN OP FOR OPLEVELSER I FÆLLESSKAB tilmeld ungmors.dkpå 29

30

Undervisningen er frivillig, men når du har tilmeldt dig et kursus, sætter Ungdomsskolen rigtig mange ressourcer af til din deltagelse. Derfor er det vigtigt kun at vælge det, du har tid til. Hvis du undtagelsesvis alligevel bliver forhindret, så meld fra 14 dage før kursusstart eller hurtigst muligt. Bemærk at du ved bindende tilmelding IKKE kan forvente at få pengene tilbage, hvis du senere melder fra! Kursusbevis Ungdomsskolen udsteder kursusbevis, hvis du ønsker det. Pris

Hvis det er håbløst med bus, kan der efter aftale arrangeres betalt forældrekørsel (samkørsel). Her betales den ”lille statstakst” og der betales kun for én gang hver vej pr. undervisningsdag. I specielle tilfælde kan der aftales individuelle løsninger, så du kan altså ikke være forhindret i at deltage på grund af transporten. Ring til Ungdomsskolens sekre tær Inger Nielsen på tlf. 99 70 62 80 og forhør nærmere. Forsikring Ungdomsskolen har ikke mulighed for at ulykkesforsikre vores elever. Det er derfor jeres egne forsikringer, der dækker uanset hvilke aktiviteter, vi gennemfører! Dog har vi tegnet den lovpligtige passageransvarsforsikring i forbindelse med vores vandakti viteter/-hold. Derudover skal du have en rejseforsikring, når du rejser med Ungdoms skolen. Hvem kan benytte Ungdomsskolen? Alle unge fra 7. klasse til 18 år. Er du ældre, så forhør dig om mulighederne.

Tilmelding Tilmeldingen til ALLE hold åbner i uge 32 – dog er der åbent for knallertkørekort og vandsport v/Klosterfjorden hele sommeren!!! Tilmeldingsfristen varierer fra hold til hold. De fleste hold starter i uge 39 2021. Hvis du tilmelder dig senere, har du ingen indflydelse på holdenes oprettelse. Mødepligt

Undervisningen er gratis! Hvor intet andet er angivet, afholder Ungdomsskolen alle udgifter vedr. holdet. Ønsker du at bruge flere materialer end underviseren har afsat til holdet, må du selv betale. Forhør dig hos din lærer om, hvad der kan lade sig gøre. Befordring Hvis du bor mere end 7 km. fra undervisningsstedet, har du mulighed for at få hjælp til transporten. Ungdomsskolen har det princip, at vi hellere vil lave aktiviteter for de unge end bruge ressourcerne til kørsel, derfor forsøger vi at arrangere fx samkørsel, hvor forældre kører på skift uden at belaste Ungdomsskolens økonomi (ligesom ved sport og andre aktiviteter). Hvis ikke andet kan lade sig gøre, kan du aftale med Ungdomsskolen, at du benytter bussen, og får billetterne refunderet. (Vi forsøger at tilpasse holdtiderne, så de harmonerer med bustiderne, men lærernes arbejdstid skal også passe ind, så du må tåle lidt ventetid, hvis bustiderne ikke helt passer!).

Vigtig information om Ungdomsskolens

fritidsundervisning:

Unge i fællesskabher er også plads til dig Følg med på Facebook.com/ungmors ÅBN OP FOR OPLEVELSER I FÆLLESSKAB tilmeld ungmors.dkpå nyt skema

Gyser-nat i BIO iJulenatbio Fredag den 17. marts 2023 Bio Mors, Kirkegade 3, Nykøbing kl. 22.30 - ca.kl. Ungdomsskolen/Bio5.00 Mors Pris: 150 kr. inkl. lille popcorn og sodavand Gysernat i BIO Fredag den 25. november 2022 Bio Mors, Kirkegade 3, Nykøbing kl. 22.30 - ca.kl. Ungdomsskolen/Bio5.00 Mors Pris: 150 kr. inkl. lille popcorn og sodavand Julenat i BIO SPÆNDENDE OPLEVELSER I MØRKET • SPÆNDENDE OPLEVELSER I MØRKET • SPÆNDENDE OPLEVELSER I MØRKET • SPÆNDENDE OPLEVELSER I MØRKET • SPÆNDENDE OPLEVELSER ungmors.dk Hvis du tør, så tag dynen med til gys og gru i Bio Mors ÅBN OP FOR OPLEVELSER I FÆLLESSKAB tilmeld ungmors.dkpå