Page 1

L'ESCALFAMENT PART 1

Segueix-nos a

@ullesportiu

Vídeos disponibles a www.ullesportiu.com

Edita i distribueix:

L’ESCALFAMENT PART1 by ULL ESPORTIU is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Unported License.


L'ESCALFAMENT -PART 1 DEFINICIÓ D’ESCALFAMENT Conjunt d'activitats que serveixen per preparar l'organisme prèviament a l'aplicació de càrregues més exigents. Si ho definim gràficament l'escalfament ens serveix com a pont que facilita el pas d'un estat de repòs a un estat d'activitat física mitjana o alta.

FUNCIONS DE L’ESCALFAMENT Dues són les funcions bàsiques de l'escalfament: 1. Disminueix el risc de lesions 2. Augmenta el rendiment Per tant, és fonamental tant per a esportistes aficionats com per a aquell que busque un major rendiment en l'esport.

www.ullesportiu.com

EFECTES DE L’ESCALFAMENT Diversos són els motius pels que millora el rendiment i disminueix la possibilitat de lesionar-nos: 1. Augmenta la freqüència cardíaca. 2. Augmenta la freqüència respiratòria i tenim més oxigen disponible. 3. Augmenta la temperatura muscular i disminueix la viscositat que hi ha al múscul. 4. Produeix una vasodilatació de les zones que participaran en l'exercici.

DE QUÈ DEPÈN EL TIPUS D’ESCALFAMENT? 1. De l'individu: Cada un ha de fer l'escalfament de acord a les seues característiques personals.

2. De l'esport: Cada esport té un tipus d'escalfament. Els esports que utilitzen més els braços escalfarem més els braços i aquells que utilitzen més el membre inferior escalfarem més aquesta part del cos.

3. La temperatura exterior: Quan faça més calor no ens farà falta escalfar tant que quan faça més fred haurem de prestar més atenció i augmentar el temps de l'escalfament.

1

Segueix-nos a

@ullesportiu


L'ESCALFAMENT -PART 1 DURACIÓ La duració de l'escalfament ha de ser d'uns 20 o 25 minuts, però, nosaltres a les nostres classes d'Educació Física farem escalfaments d'uns 8 minuts més o menys.

FASES DE L’ESCALFAMENT Hi ha dues fases: 1. La fase general, en què mobilitzarem totes les parts de l'organisme i és vàlida per a tots els esports. 2. La fase específica. Dependrà de l'esport que anem a practicar a continuació.

www.ullesportiu.com

Nosaltres només anem a parlar de la fase general de l'escalfament. Perquè us pugueu aprendre tant les parts d'aquesta fase com els temps, recordeu

AMEI 1322 • A: Articulacions. Significa que heu de mobilitzar totes les articulacions de l'organisme durant 1 minut. • M: Moviment. Heu de realitzar tots els exercicis que augmenten les pulsacions. Durarà 3 minuts. •

E: Estiraments. Hem de fer estiraments de tot l'organisme. Durarà 2 minuts. I: Intensitat. Durarà també 2 minuts. S'han de realitzar exercicis que ens preparen

• per a l'activitat posterior, com salts, abdominals, flexions i acabarem amb acceleracions o esprints.

Si vols veure els exercicis que es fan en cadascuna de les diferents parts busca el vídeo a la nostra pàgina web: www.ullesportiu.com

2

Segueix-nos a

@ullesportiu

Apunts: Escalfament. Part 1. Valencia  

Escalfament per l'alumnat de 1r i 2n de l'ESO.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you