Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 12 SEPTEMBER 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Open monumentendag 2018 Informatiebijeenkomst Haaren groot succes komt bij Oisterwijk: hoe gaat dat in zijn werk? Maandag 17 september om 20.00 uur

Op maandag 17 september organiseren wij een informatiebijeenkomst voor inwoners over de toekomstige toevoeging van het dorp Haaren bij de gemeente Oisterwijk. Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Vanaf 20.00 uur zijn inwoners van de gemeente Oisterwijk maar ook inwoners van het dorp Haaren van harte welkom in het raadhuis aan de Lind 56 in Oisterwijk. Tijdens de informatieavond wordt kort toegelicht hoe het proces van herindeling eruit ziet, wat de stand van zaken is en wat de toevoeging van Haaren bij Oisterwijk voor inwoners betekent. Daar kunt u als inwoner van onze gemeente zelf ook een rol in spelen! Burgemeester Hans

Janssen sluit de avond rond 21.00 uur af. Wensen, zorgen en ideeën Heeft u vragen over de herindeling? Of bent u gewoon nieuwsgierig? Maakt u zich zorgen of heeft u juist ideeën om de nieuwe inwoners van onze gemeente welkom te heten? Misschien heeft u wel wensen ten aanzien van de toekomst samen met het dorp Haaren? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandag 17 september in het raadhuis in Oisterwijk! Burgemeester Hans Janssen bij de Joodse begraafplaats. Foto: Els Oomis Open Monumentendag 2018 was een groot succes. Duizenden bezoekers brachten een bezoek aan verschillende panden in onze gemeente. Wethouder Peter Smit opende zondag 9 september de dag bij de Oude Pastorie in Moergestel en burgemeester Hans Janssen plantte een Anne Frank boom op de Joodse Begraafplaats. Aan het einde van de dag reikte Peter Smit de Monumentenprijs uit aan Stoommachine Oisterwijk. Een volledig fotoverslag vindt u op de facebookpagina van de gemeente Oisterwijk.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

Gemeente kapt bomen in september en oktober De gemeente moet regelmatig bomen kappen. Bijvoorbeeld omdat een boom dood of ziek is. Of omdat de straat omhoog wordt geduwd door de wortels en er onveilige situaties ontstaan. Nu is het zo dat niet-beschermde bomen zonder vergunning gekapt mogen worden.

Kap populieren Mamodevpad binnenkort van start

Toch willen we u graag op de hoogte stellen van bomen die zonder vergunning gekapt worden en de reden daarvoor. Zo wordt u niet verrast. De planning voor september en oktober is:

Langs het Mamodevpad staat een rij redelijk oude populieren. Bij de storm afgelopen januari bleek dat niet alle bomen stevig genoeg zijn. Op 3 verschillende locaties langs het pad zijn toen populieren omgewaaid.

• Kastanjestraat, Oisterwijk ter hoogte van huisnummer 79. Kappen van een els, de boom staat voor de inrit • Langvennen-Oost, Oisterwijk bij nummer 88 en 113. Kappen van 2 dode linden • Hoek Pannenschuurlaan-Molenacker, Oisterwijk. Kappen van 2 linden • Bedrijfsweg achter de tuintjes bij de molen, Oisterwijk. Kappen van 2 bomen in het bosplantsoen • Hoek Laurier Langvennen-Noord, Oisterwijk. Kappen van een eik aangetast door tonderzwam • Krijtenboghtstraat 10, Moergestel. Kappen van een berk en 3 esdoorns vanwege windworpgevoeligheid • Franse Baan bij de Boskant/Klein Oisterwijk, buitengebied. Kappen van 2 dode berken • Kloosterlaan bij nummer 57, Moergestel. Kappen van een dode linde • Christiaan van der Aalaan, Oisterwijk. Kappen van 2 dode haagbeuken • Burgemeester Verwielstraat 69, Oisterwijk. Kappen van een dode es bij gymzaal Den Boogaard • Steenstraat, Heukelom. Kappen van een dode suikeresdoorn • Rosepdreef, Oisterwijk. Kappen van een beuk bij fraterspaadje vanwege ernstige witrot • Julianalaan bij nummer 6, Oisterwijk. Kappen van een Amerikaanse eik, de boom is rot • Jan Peynenborchstraat, Oisterwijk. Kappen van een eik in groenstrook achter nummer 6. De boom staat te dicht tegen de garage • Rootven 80, Moergestel. Kappen van een linde. Deze staat te dicht tegen de erfafscheiding

Ook op andere momenten zien we dat er kleinere en grotere takken uit deze bomen waaien. Op de momenten dat dit gebeurt, is de gemeente verantwoordelijk voor letsel en voor de schades die optreden. Dit geldt zowel voor het pad aan de ene kant, als de volkstuinen aan de andere kant. We hebben gekeken of het mogelijk is om de nu nog stevige bomen te laten staan en verder te laten verouderen. Gevolg is dan dat er steeds meer takken uit deze bomen gezaagd moeten worden. Daarnaast is er een grote kans dat bij een nieuwe storm opnieuw bomen uit de rij omvallen. Omdat de bomenrij in stand blijft, is het ook lastiger om nieuwe bomen te planten. De plantafstand wordt onregelmatiger en het beeld van een strakke populierenrij ver-

dwijnt. Ook blijven de oude bomen dan een risico opleveren. Kappen maar ook vervangen De gemeente vindt het laten staan van deze bomen niet langer verantwoord en gaat daarom deze bomen kappen. De populieren in de ecologische verbindingszone aan het einde van het pad langs de Achterste Stroom worden niet gekapt. Na de kap planten we nieuwe, jonge populieren, zodat er weer een nieuwe populierenrij staat. Het zal alleen wel een aantal jaren duren voordat er weer een rij met grote hoge bomen staat. Eerder heeft de gemeente voor het kappen een omgevingsvergunning aangevraagd, maar deze bleek uiteindelijk niet nodig.

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk Binnenkort nieuwe populieren op deze locatie. De 2 bomen rechts op de foto blijven staan.

• Gemullenhoeckenweg bij nummer 129, Oisterwijk. Kappen van een dode eik • Van Rijckevorssellaan 38, Oisterwijk. Kappen van een berk, omdat de sloot niet goed onderhouden kan worden • Van Rijckevorssellaan 38, Oisterwijk. Kappen van een dode den • Oranjelaan bij nummer 8, Oisterwijk. Kappen van een dode esdoorn • Langvennen-Zuid op het voormalig schoolterrein de Wingerd, Oisterwijk. Kappen van een els • Boxtelsebaan bij nummer 119 in de berm, Oisterwijk. Kappen van een dode boomhazelaar • ’t Seuverick, Oisterwijk. Kappen van een suikeresdoorn vanwege schade aan een woning • Sprendlingenstraat bij nummer 37, Oisterwijk. Kappen van een dode beuk tussen de rijbaan en het fietspad • Mamodevpad, Oisterwijk. Kappen van 44 populieren vanwege takbreuk en windworp. De bomen worden vervangen door nieuwe populieren • Spoorlaan, Oisterwijk bij nummer 42. Kappen van een dode Linde • Opslag, Moergestel. Kappen van een dode beuk • Hoek Apollolaan/Beukendreef, Oisterwijk. Kappen van een dode lijsterbes en een iep • Bremlaan bij nummer 4, Oisterwijk. Kappen van een dode berk • Sparrendreef, Oisterwijk. Kappen van een eik, een berk en 2 dennen. Deze staan te dicht op hoogspanningsleiding • Heukelomsebaan, Moergestel. Kappen van een nagenoeg dode Amerikaanse eik Meer informatie Meer informatie over het kappen van bomen, een stappenplan aanvraag kapvergunning en een lijst met beschermde bomen staat op www.oisterwijk.nl/bomenregister.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 12-09-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 12-09-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren