Page 1

SEVGI UNVER OVER ZIJN JEUGD

CARNAVAL 2013 VOOR DE DEUR

opening 10-jarig jubileumjaar

WERELD WINKEL SCHENKT OPBRENGST POTJE

Pagina

Pagina

Pagina

Pagina

3

6-7

9

15

Gilze en Rijen Weekblad

88e jaargang - Week 5 Woensdag 30 januari 2013

Het publiek heeft het niet meer en proest het uit van het lachen

Kletsproatavonden Molenschot volle bak ambiance Het was volle bak ambiance tijdens de zestiende Klets­ proat­avond op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari in CaféFeesterij 't Engeltje in Molenschot. De kletsproaters Joep, Jetje, Simpele Frans, Topklasse vissers, Boze Bolletjes, Ber­ tje en Kletsboulevard, namen plaats in de ton. De ton, de plek van waaruit eens per jaar alles gezegd mag worden en personen en gebeurtenissen op de hak mogen worden genomen. Het werden avonden van onvervalst entertain­ ment, die door het publiek met een gulle lach werden ge­ waardeerd. De avonden werden gepresenteerd door Pascal Peeters en Sjaak Bink.

Tel. 0161-222134 www.vakgaragegeertsautos.nl

geerts auto’s rijen Spoorlaan Noord 17, Rijen Tel. 0161-225502

Molenschot kent alleen maar winnaars, simpelweg omdat ze er geen wedstrijd van willen maken. Iedereen heeft zijn talent en zet zijn of haar beste beentje voor, met als doel het publiek een leuke avond te bezorgen. Vaak gaat het nergens over, echte kletsproat, maar soms zet het mensen tot nadenken. En dit doen ze in Molenschot al weer voor de zestiende keer. Jetje

Joep 

Joep In een overal en met een riek met aardappels in de punten gestoken over zijn schouders en een dienblad vol met borrelglaasje melk, betrad Joep, op de muziek van Mannenkoor Karrenspoor de bühne. Joep zou het publiek weleens laten zien dat kletsproaten helemaal niet moeilijk is. “Ge zoekt een typetje. Nou das niet zo moeilijk vur mijn, want ik kan gewoon as mezelf en dan lacht iedereen al gauw. Verder maokte een verhaol rond da typetje. Nou das ok nie zo moeilijk vur mijn, want ik maok de hele dag genoeg mee. Naast melken, stront rijden, gras maaien, maïs spuiten, voejeren, hoeven kappen en zelf insemineren, beheer ik een filmkanaal op internet, een online encyclopedie en heb ik een bouwbedrijf. Ze zeggen weleens dat iedereen in Mulleschot een bijnaam heeft, mar ik heb er drie. Door wak ammel doe noemen ze mijn Joep Tube, Joepipedia en Joeps totaalbouw.” Om een goede kletsproat te maken, moet je volgens Joep goed om je heen kijken en dat heel vrij interpreteren. “Ik heb zo een hoop onzin te pakken.” En al die onzin had Joep in zijn kletsproat verwerkt, waar het publiek op zijn beurt weer heel hard om moest lachen. Als laatste gaf Joep nog een tegelwijsheid mee: “Alcohol heeft nog nooit problemen opgelost, mar ja van de andere kant, melk ok niet!”

Jetje Als een oppas oma die een hang naar disco heeft, kwam Jetje, met haar haar wat verwilderd en glow in the dark bandjes om haar pols en nek, van achterin de zaal bij “t Engeltje naar voren gelopen. “Nou ben ik oppas oma van dees twee kinderen Gijsje en Suuske. En als ik niet op hoef te passen ga ik op stap, net als vroeger naar de Disco en dan kom ik om half vier in de ochtend thuis.” De toon is gezet en Jetje vertelt ondubbelzinnig wat zij als oppas oma meemaakt, maar ook haar uitspattingen in

de disco. “Ik danste vroeger heel den avond. Tegenwoordig moet ik vaker gaan zitten. Nou zat ik net uit te rusten, komt er een hele knappe man naar men toe. Hij zé: wil de gij dansen. Ikke blij. Hij zé: des goed kan ik tenminste gaan zitten.” Nu zat het Jetje niet mee. Haar man Bertus had haar verteld dat hij een andere vrouw had. Uiteindelijk komt hij op hangende pootjes terug bij Jetje en vraagt hij haar of zij hem terug wil. Jetje geeft een antwoord dat alleen Jetje kan bedenken: “Als Molenschot 1 kampioen wordt, als Pieter en Ricardo terug in de kast gaan, als Henk Bink deo gaat gebruiken, als tante Mir vijf minuten der mond kan houden en als Gijs Hendriks op eigen houtje naar huis kan, dan kom de gij maar weer terug.” In deze ene zin weet zij bekende Molenschotters op hun nummer te zetten.

“Was er laatst brand op de tweede verdieping van het bejaardenhuis. Staat er een omaatje van vijfenzeventig help, help te roepen. De brandweer schuift een ladder omhoog en klimt langs de ladder omhoog en zegt: Kom oma even op de tanden bijten. Zegt ze: Even wachten dan pak ik mijn tanden even, want die liggen nog op het nachtkastje.” Tussen de verhalen die zich afspelen in het bejaardenhuis door, vertelt Simpele Frans ook nog andere grappen die niets met het bejaardenhuis te maken hebben. “Effe tussendoor. Vraagt mijn vriendin van de week aan mij: Wat ben ja aan het doen? Ik zeg: Niks. Dat deed je gisteren ook al! Dat klopt, maar ik ben nog niet klaar.” Simpele Frans had de lach aan zijn broek hangen en kreeg veelvuldig applaus.

zwaar hoor!” Daar is Koppie het niet mee eens. “Ach man, het zwaarste wat jij doet, is het printpapier aanvullen.” Zo vangen ze het één naar het ander, alleen geen vis. En alles wat ze vangen, geeft weer genoeg stof om over te praten. In de tussen tijd hebben Koppie, Q en Pele van alles met elkaar te bepraten. Op een gegeven moment stopt er een auto, een pizzakoerier wel te verstaan. Zowel Koppie als Pelle kijken naar Q. “ja, jullie denken toch zeker niet dat ik die smerige boterhammen van Linda op ga eten? De vorige keer heb ik ze in het water gegooid maar zelfs de vissen laten ze links liggen.” Zowel Koppie, Q en Pele komen tot de conclusie dat de vissen niet echt willen bijten en kiezen er voor om weer terug naar huis te gaan.

Simpele Frans

Topklasse Vissers

Boze Bolletjes

Koppie, Q en Pele hadden een cursus schilderen gevolgd, maar dat was niets geworden. Het liefst zouden op de bank liggen, maar daar waren de vriendinnen en vader het niet mee eens. Ze moesten een hobby zoeken en uiteindelijk hadden ze die gevonden. Ze gingen vissen. Gewapend met hengels betraden zij het podium en kon hun kletsproat beginnen. Al snel hadden Koppie, Q en Pele beet, maar waar ze dachten vis te vangen, vingen ze alleen maar rotzooi. Pele had al snel beet, aan zijn haak hing een schoen. “Dat is geen gewone schoen, maar een werkschoen,” zei Koppie. “ach schoen, werkschoen, daar zit toch geen verschil in,” aldus Pele. “Jawel,” zegt Q. “Mensen met werk hebben werkschoenen en mensen zoals jij, die een baantje hebben, hebben gewone schoenen.” Waarop Pele reageert: “Mijn werk is best

Aan de hand van twee leden van CV de Bliksemflits, komen Joep en Ben verkleed als baby en krijsend en huilend het podium op, waar een grote box op hen staat te wachten. Het publiek heeft het niet meer en proest het uit van het lachen en dat zal de gehele act zo blijven. In het publiek zit een mevrouw met een zeer aanstekelijk lach. Zij blijft er bijna in, zo grappig vind zij het optreden van de “Boze Bolletjes”. Joep en Ben kruipen in de box en wachten tot de Bliksemflitsen weg zijn. Ze stoppen met huilen. “Ze zijn weg, ze zijn weg hoor,” zegt Joep. En wat blijkt het zijn geen baby's maar volwassen gasten die hun ouders voor de gek houden, omdat ze het wel fijn vinden om in de watten gelegd te worden. Nou ja fijn, als je hun verhalen hoort, dan valt dat fijn ook wel mee. “Wat houden we ze toch voor de gek hé! Die ouwetjes.”

Simpele Frans Vijf jaar heeft hij al plankenkoorts, vijf jaar heeft hij lief en leed gedeeld en hij is vijf jaar ouder geworden. Simpele Frans zo staat hij als kletsproater bekend. De vraag die gesteld wordt is: Is het tijd voor pensioen? Simpele Frans neemt in zijn kletsproat alvast een kijkje in het bejaardentehuis. Want volgens Simpele Frans kan dat geen kwaad. Over iedereen in het tehuis heeft hij wel wat te vertellen. “Heb ik nog een stel van tachtig jaar waar ik ook vaak mee om ga. Zijn vrouw was naar de dokter gegaan. Wordt ze doorgestuurd naar een specialist en die zegt: Nou mevrouwtje het is chronisch en u moet geopereerd worden. Vrouwtje is wat doof. Komt ze thuis, vraagt haar man: En wat zei de dokter? Oh het is komisch en het moet gefotografeerd worden.” Het loopt ook niet altijd even soepel in het bejaardenhuis en er gebeurt ook altijd wat, zo ook in het huis waar Simpele Frans zich aan het oriënteren is.

Nieuwe menukaart

Alle Kletsproaters uit Molenschot 

(foto's: MvG) Zoals gezegd vertellen zij het wel en wee als baby zijnde en wat zij allemaal meemaken. “Ohh wat heb ik toch een last van mijn rug zeg. Ik heb weer de hele dag krom gelegen in de Maxi Cosi. Dat ligt dus echt voor geen meter. En dan schoppen ze er ook nog de hele tijd tegenaan.”

word ik doodziek van. Niet dat het in onze gemeente crisis is hoor nee want hier geven ze nog genoeg uit. We gaan het ook niet over die Maya kalender hebben van dat de wereld zou vergaan. Maar als ik hier zo kijk lijkt het wel gedeeltelijk gebeurd.” Eerlijkheidshalve moet Bertje toegeven, dat de enige echte reden waarom hij het niet over de crises wil hebben, is dat zijn relatie met Petra een beetje in een crisis zit. “Ja het loopt al een tijdje niet zo lekker, we zijn een beetje uit elkaar gegroeid. Da kende wel. Dun overbuurman begreep me, daar heeft mijn vrouw ook last van, die is ook uit elkaar gegroeid.” Bertje vraagt zich dan ook af hoe je een vrouw tevreden kunt houden. Als je Bertje moet geloven zou dat niet zo moeilijk moeten zijn. “Nee hoor, je hoeft alleen maar te zijn:

Boze Bolletjes Moet je voorstellen een volwassen baby in een Maxi Cosi. Het publiek vindt het fantastisch. En zo gaan ze maar door. “So jij bent echt slim. Wat wil je later eigenlijk worden, als je toch zo slim bent?” vraagt Ben aan Joep. “Nou, Uh burgemeester of wethouder. Zoiets.” “Zo zo toe maar, ambitieus,” zegt Ben. “Ja, ik zeg maar zo, aan hard werken is nog nooit iemand dood gegaan, maar uhhh ik ga het risico ook zeker niet lopen.” Het publiek moet om deze grap hard lachen, waarop Ben en Joep zeggen: “Wat lachen jullie. Hebben jullie iets tegen ambtenaren of zo. Die doen toch niks!” Maar waarom Boze Bolletjes? Nou dat wordt aan het eind van de kletsproat duidelijk als het liedje “Klap eens in je handjes” wordt gezongen.

een vriend, een kameraad, een minnaar, een grote broer, een vader, een meester, een elektricien, een timmerman, een loodgieter, een technicus, een binnenhuisarchitect, een tuinman, een psycholoog, een psychiater, een organisator, een goed echtgenoot, erg schoon, sympathiek, atletisch, warm, attent, galant, intelligent, grappig, creatief, teder. Verder moet je niet vergeten om: haar complimentjes te geven, van winkelen te houden, eerlijk te zijn, schatrijk te zijn, haar niet zenuwachtig te maken, en niet naar andere vrouwen te kijken. Lees verder op pagina 5.

Bertje Al voor de zestiende keer staat Wilbert Roelen als Bertje in de ton. Hoewel in de ton alles kan bespreken, heeft Bertje zichzelf censuur opgelegd. Hij wil het namelijk niet over de crisis hebben. “Meesen ik ga het vanavond niet over de crisis hebben, want daar

Bertje Hoofdstraat 12 5121 JE Rijen Tel.: 0161-750324 Fax: 0161-750324 www.degordijnenconcurrent.nl

Topklasse Vissers

Kwaliteitsstoffen tegen bodemprijzen!!


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

PAGINA 2

t s m o k e o t Ontdek je ! l a a t e m e d in

Open dag Za. 23 febr. 2013 10.00 - 15.00 uur

ens je opleiding! ● Meteen verdienen tijd t je werkgever ● Ontmoe uke ● Volop kansen op een lejob! en veelzijdige

Ketelhavenstraat 3 5045 NG Tilburg www.beatrixcollege.nl

k B e t ro

O P E N AV Vrijdag

van 18.

1 Febru

00 tot 2

Zaterda

OPEN D

van 10.

00 tot 1

ari

OND

0.30 uu

g 2 Feb

ken.

ruari

r

AG

3.00 uu

uw B e t ro

r

www.vakopleidingmetaal.nl

Munnikenheiweg 37 Etten-Leur

Te l . : 0 7 6 - 5 7 2 6 5 0 1 E - m a i l : i n f o @ v a k o p l e i d i n g m e t a a l . n l

baar.

Hier valt iets te kiezen!

Atheneum tweetalig Atheneum plus Tl/havo 5M Havo/atheneum Havo/atheneum 5M Tl/havo

n. e g o l v e B AFSLANKEN en toch gewoon eten, kan dat? Ja, is een voorwaarde voor blijvend resultaat. Wilt u weten hoe? Bel mij voor informatie. Claire Seelen 06 - 55 13 69 71 (I.s.m. Herbalife Int.)

Zelf kleding maken !!! Naailes voor beginners en gevorderden. Zin in een nieuwe hobby of pak je je oude hobby weer op ? tel. 0161 -22 40 42 Marion v.d. Meerendonk

Vakkundige en snelle reparaties aan uw koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers enz. W. v.d. Heijden, Stationsstraat 62, 5121 EE Rijen. tel. 0161-222849. Ook verkoop van huishoudelijke apparaten.

Riool verstopt of stankproblemen? Bel Herman van Beek. 013-5078118 / 06-53364696.

Caravans/campers Caravans/Campers gevraagd! gevraagd Altijd 70 caravans op voorraad!

Valentijnsdag

Kortingsbon! ter waarde van € 5 (vijf euro)*

donderdag 14 februari 2013

op deze dag kunt u zoals gewoonlijk heerlijk wokken bij ons, en iedere dame krijgt deze dag een presentje mee naar huis

e5.Tegen inlevering van deze bon

* niet geldig in combinatie met ander arrangement/overige aanbiedingen of kortingen. * 1 bon per 2 personen.

Stucadoor Henri voor al uw schuur- pleister en spachtelwerk. Snel en goedkoop. Tel: 06-48642362

zondag 3 februari zijn wij open!

www.woKplazariJen.nl

Julianastraat 5 - rijen - tel. 0161-222466 ruime parkeergelegenheid voor de deur. open: maandag t/m donderdag 16:30 tot 22:00 uur; vrijdag, zaterdag en zondag 16:30 tot 22:30 uur ***Gezond afvallen*** en de hormonen en stofwisseling in balans brengen. Meer info op www.metabolicbrabant. nl of bel 013 5082790.

Tilburgseweg 43, Oosterhout Tel: 0162-693187/06-55836618 www.caravancentrumtreffers.nl Zondag open!

schilder kan nog binnen en buitenwerk gebruiken. gegarandeerd vakwerk en zeer voordelig. gratis prijsopgave. inl: 06-14925909.

HERBALIFE: afslanken, gezond ontbijt en meer energie. Incl. pers. begeleiding. SMS „gratis proefpakket“ naar 06-28230358 of zie www.majaseelen.nl

NÚ OF NOOIT!

InrIchtIng eIken warm gerookt dressoir, boekenkast, tV dressoir, eetkamertafel, 2 hoek/salontafels van 5150.-

nÚ Voor

De mooiste eigentijdse eiken meubelsets. Nergens goedkoper (evt. maatwerk mogelijk). Nu in onze showroom te bezichtigen.

2395.-

RESTAURANT GILZE Presenteert in de maand Februari 2013:

Runderstoofpotje met aardappelpuree en groente inclusief onbeperkt gebruik van saladebuffet

13,50 p.p.

Zaterdag 2 maart 2013: Vis

(alleen bij inlevering van deze bon)

***

en Vlees familiebuffet ***

$

Rijksweg A58 nr. 2 Vanuit Tilburg parkeerplaats Molenheide (bij Shell tankstation) Vanuit Breda parkeerplaats Raakeind (bij Esso tankstation), voetgangerstunnel GILZE • Tel: 0161-45.23.53 Het is ook mogelijk deze bon af te drukken, ga dan naar www.restaurantgilze.nl

specIale actIe! lederen bankstel Van 2395.-

nÙ actIe

1495.-

complete inrichting bestaande uit: dressoir - eetkamertafel - 4 eetkamerstoelen salontafel - tV dressoir - eigentijds hoekbankstel deze complete set: normaal 5150,-

nu Voor

2995.-

Kerkvaartsestraat 1 • waspik GR2013

trouwers - bouwers samenwoners opgelet!

Telefoon: 0416-311945 (vanaf snelweg rotonde rechts, 2e straat rechts)


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

PAGINA 3

'Ik deed zoveel mogelijk aan alles mee'

Sevgi Ünver heeft in 'militaire wijk' fijne jeugd gehad Ze vindt Nederland zonder enig voorbehoud een fijn land. Ook haar man en hun twee kinderen voelen zich in Nederland thuis. Ze heeft hier naar haar zeggen zoveel wortels dat het gek zou zijn als ze nu nog weg zou willen. 'Anderen hebben er meer moeite mee. Mijn zussen bijvoorbeeld hebben het lang heel moeilijk gehad. Zij zijn nog in Turkije geboren. Mijn oudste broer loopt zelfs met plannen rond om daadwerkelijk te vertrekken. Ook hij is daar geboren. Ik weet niet hoe het komt, waarom zij wel en ik niet.' Sevgi Ünver is wel tevreden en tweede generatie allochtoon. De benaming allochtoon is in haar geval duidelijk misplaatst. Ze is immers Nederlandse van TurksKoerdische afkomst. Haar moeder was nog zwanger van haar toen zij in 1975 vanuit Turkije overkwam, om zich met de vijf kinderen van het gezin bij haar man te voegen. De ouders van Sevgi komen oorspronkelijk uit Ardahan in het oosten van Turkije. Zij hadden het niet goed. Vader Çaylak hoorde van een oom dat er volop werk was in West-Europa. Hij werkte korte tijd in Frankrijk en België, voordat hij in 1967 in Rijen bij Curver aan de slag kon. Hij was niet naar Nederland gekomen om hier te blijven, maar om geld te verdienen waarmee hij dan in Ardahan een stuk grond zou kopen. Het liep anders, zoals met vele 'gastarbeiders' uit die tijd, omdat het gescheiden leven van vrouw en kinderen moeilijk was vol te houden. Gezinshereniging was het gevolg. Ze vertelt dat ze in de 'militaire wijk' een fijne jeugd heeft gehad, met heel veel kinderen om zich heen. Met haar vader die al op 56-jarige leeftijd aan darmkanker overleed, had ze een sterke band. 'Ik was het enige kind dat werd geboren waar hij bij was. Bij de geboorte van de andere kinderen was dat niet mogelijk. Die waren al kant en klaar, om zo te zeggen, toen hij ze voor de eerste keer in zijn armen nam. Hij was een fijne vader. Hij kon op een gegeven moment zijn

Colofon Weekblad

Ze vindt Nederland vooral zo'n fijn land, omdat het hier wordt gerespecteerd als je gelovig bent. Dat komt voor haar op de eerste plaats. 'Ik leef vanuit mijn geloof als moslim. Ik heb nooit enig probleem gehad vanwege die achtergrond. Niet op school, bij het krijgen van werk, tijdens het werk of in de buurt. Dat is voor mij ontzettend waardevol.' (jw)

Bezorgklachten Ga naar www.uitgeverijemdejong.nl en kies voor bezorging om een bezorgklacht door te geven Correspondenten Arda van Puijenbroek 06 - 20 60 11 16 arda-van-puijenbroek@ emdejong.nl Jan Willemen 0161 - 227 058 willemen-j@home.nl Marcel van Gool 0161 - 233 315 fam.van.gool@ziggo.nl Aanleveren kopij www.uitgeverijemdejong.nl Kies voor aanleveren, redactioneel. Advertenties (zakelijk) Rob van Raak: 06-53819597 E-mail adres voor advertenties uitgeverij@emdejong.nl Particuliere advertenties en Zoekertjes opgeven via www.uitgeverijemdejong.nl, kies voor aanleveren.

van 11.00 tot 17.00 uur

Bestemming Gilze en Rijen (3)

Serkan en Sevgi Ünver. arm onvoldoende gebruiken en is toen in de WAO gekomen. Hij is bij Curver goed behandeld. Hij was in de Turkse gemeenschap een geziene man en heeft hard meegeholpen bij de verbouwing destijds van de moskee. Mijn moeder leeft nog, maar hij heeft het niet mogen meemaken dat zich inmiddels al de vierde generatie heeft aangediend.' Sevgi is al zestien jaar getrouwd met Serkan. 'We zijn aan elkaar voorgesteld tijdens een vakantie in Bursa. Daar hebben we elkaar leren kennen. Een vakantieliefde.' Sevgi en Serkan trouwden voor de wet in Turkije. De islamitische huwelijksplechtigheid voltrok zich in Rijen. Het stel kreeg eerst een dochter en daarna nog een zoon. Sevgi voedt haar kinderen op zoals zij zelf is opgevoed. 'Best wat vrij. Ikzelf draag altijd een hoofddoek, maar mijn dochter hoeft dat niet te doen. Ik zat in Rijen op een katholieke school en deed zoveel mogelijk aan alles mee. Carnaval bijvoorbeeld. Als kind wilde ik daaraan meedoen, je wilde als de andere kinderen zijn.' Als het om cultuur gaat knijpt ze gemakkelijk een oogje dicht, maar niet als het om haar geloof gaat. Daar valt niet mee te marchanderen. Ze kent het Nederlandse gezegde 'als twee geloven rusten op één kussen, dan komt daar de duivel tussen'. Ik ken meisjes in Rijen die met een nietmoslim zijn getrouwd. Maar zo-

Gilze en Rijen

Weekblad Gilze en Rijen verschijnt wekelijks op woensdag in Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot in een oplage van 12.000 exemplaren. Uitgever Uitgeverij Em. de Jong bv Postbus 8 5110 AA Baarle-Nassau Visweg 8 5111 HJ Baarle-Nassau Tel: 013-5075534 Fax: 013-5078929 I: www.uitgeverijemdejong.nl E: uitgeverij@emdejong.nl

a.s. zondag open

Druk Janssen/Pers Rotatiedruk

100% dochteronderneming van

Gedrukt op 100% gerecycled papier.

Een extra exemplaar van Weekblad Gilze en Rijen kunt u op één van de volgende adressen afhalen: Rijen • Albert Heijn, Wilhelminaplein • Em-Té, Wilhelminaplein • C1000, Hoofdstraat • VNR Aarts, Stationsstraat • Primera • Boekhandel Bruna, Wilhelminaplein • Formido Rijen • Tankstation Europalaan • De Boodschap, Nassaulaan Gilze • Drogisterij Vroom, Bisschop de Vetplein • C1000 Hapers, Nieuwstraat • Keurslager G. de Jong, Raadhuisstraat • Action, Steenakkerplein • Em-Té

iets kan in mijn ogen nog steeds niet. Mijn man en ik kunnen ons niet voorstellen dat onze dochter straks met een niet-moslim trouwt. Het zou heel moeilijk te verteren zijn.' Ze houdt in het dagelijkse leven helemaal niet van taboes. Het belangrijkste is volgens haar dat iedereen gewoon leuk met elkaar omgaat. 'Dan komen we het verst, want ieder huisje heeft zijn kruisje, toch?'

GELOOF Sevgi is nu 36 jaar. Ze deed het vmbo en is nooit zonder werk geweest. De laatste jaren was zij als projectleider in dienst bij een grote schoonmaker. Die baan is zij kortgeleden kwijt geraakt. 'Ik ben niet pessimistisch. Ik denk dat ik binnenkort weer werk heb.'

De Dialooggroep is onderdeel van de stichting Multicultureel Gilze en Rijen, naast Grenzenloos GilzeRijen en de werkgroep Internationale Vrouwendag. De stichting heeft als algemene doelstelling om in de gemeente Gilze en Rijen de verschillende nationaliteiten en culturen bij elkaar te brengen. Op deze manier verleent de stichting een bijdrage aan de integratie. Door meer te weten over elkaar, komen we ook nader tot elkaar. Vanuit deze gedachte verschijnt op initiatief van de Dialoogroep in dit weekblad onder de titel 'Bestemming Gilze en Rijen' een aantal artikelen over inwoners van Gilze en Rijen met een buitenlandse achtergrond. Het verhaal over Sevgi Ünver is het derde verhaal in deze serie.

Kern '75 Persoonlijk

Ruud van Iersel: 'Energie en betrokkenheid maakt het verschil' In de serie “Kern '75 Persoonlijk” kunt u nader kennis maken met mensen die nauw betrokken zijn bij Kern '75. Zij geven elk een inkijkje in de drijfveren uit hun persoonlijke leven en de keuzes die gemaakt moeten worden. Deze keer aan het “woord” commissielid Samenleving en bestuurslid voor Kern '75, Ruud van Iersel. Om je in te zetten voor een politieke partij heb ik eens het woord Politiek nader bekeken: Van Dale schrijft: po-li-tiek (de; v) - alles wat met het besturen van een land, provincie, gemeente enz. te maken heeft. Verkorte versie van Wikipedia: Politiek is de (per definitie onvolmaakte) wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen meestal op basis van onderhandelingen - op de verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus. Na het lezen van de betekenis van het woord politiek, heb ik eens in “de spiegel” gekeken. Mijn start op onze planeet begint in 1970. Ik zie het levenslicht ergens ten oosten van onze Gemeente. In 1974 besluiten mijn vader en moeder zicht te vestigen in Rijen. In de opvolgende jaren maak ik onder andere gebruik van diverse voorzieningen van de gemeente Gilze & Rijen: de basisschool, voortgezet onderwijs, sportvelden, sporthallen, zwembad, winkelcentrum, horeca, openbaar vervoer, natuur (bossen) en wegen. Ik kan wel stellen dat, ondanks dat Rijen een dorp is, er aan niks ontbrak. Gaande weg de jaren ben ik actief geweest bij diverse verenigingen en heb me daar met veel plezier voor ingezet. Dit gaat van sport naar carnaval, van cultuur naar muziek. Bij al deze verenigingen maken mensen het verschil. Met een gezonde inzet en een goede dosis energie heb ik door samenwerking veel plezier gehad en dingen mogen realiseren. Kijkend naar nu en naar voren... wat zou het mooi zijn als we onze voorzieningen kunnen behouden en plannen maken voor de toekomst. Tijden veranderen en er zullen altijd veranderingen plaatsvinden, maar in mijn ogen blijft één ding altijd het zelfde:

met energie en betrokkenheid maakt de mens altijd het verschil... in goede en mindere tijden. Met bovenstaande zelfreflectie was de stap klein om actief deel te nemen aan onze gemeente Politiek. Bij Kern'75 heb ik al veel mensen mogen ontmoeten die passie, energie, visie, eigenwijsheid en betrokkenheid uitstralen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om met die mensen het debat aan te gaan hoe we onze gemeente gezamenlijk willen besturen. Om met een beeldspraak af te sluiten: Veel ingrediënten zijn aanwezig''toch is het niet verkeerd om nog meer ingrediënten toe te voegen. Ik heb me alvast toegevoegd. Voor meer informatie over Kern '75, neem contact met de fractieleden Walter de Vet (452904), Freek van Baardwijk (223053), Wil Bekkers (452317), Natal van Riel (452868), Aletta van der Veen (412676), Piet Boemaars (411926) en Corné Machielsen (452910). Of kijk op www. kern75.nl. Volgens ons ook op Twitter http://twitter.com/ kern75 of zoek op @kern75.

Strijbeekseweg 14 ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Kale koppen niet te stoppen tijdens Amstel Quiz

Vrijdag 25 januari, de eerste quiz van 2013 met als thema ''Carnaval''. Met een record aantal teams en ruim 120 man in het café was de sfeer top! Maarliefst 20 teams streden deze keer om de hoofdprijs: ''tegoedbonnen van Knippen By Yvonne''. Dankzij onze quizmaster was het wederom een goedlopende avond. Hij presenteerde de avond weer zoals vanouds! Zijn sociale vaardigheden en humor brachten een hoop leven in de brouwerij. Het hema carnaval zorgde voor een leuke reactie bij de gasten. Er waren er zelfs een aantal die verkleed waren! En wat is er nou nog meer carnaval dan een lekker broodje hamburger a la ''D'n Wringer''. Dit is dan ook waar de quizzers op getrakteerd werden tijdens de pauze. Na acht bloedstollend spannende rondes, waarvan één fotoronde en één muziekronde is dit de uitslag van de Kennisquiz op vrijdag 28 Oktober: 1. Beltistos,.................................. 71 pnt 2. A-Team, �������������������������������� 70,5 pnt 3. Experiment, ���������������������������� 70 pnt 4. Zooitje Ongeregeld, �������������� 68 pnt 5. Quizt't,��������������������������������� 66,5 pnt 6. Witte Gij't, ���������������������������� 65,5 pnt 7. Onder mijn niveau, ������������ 62,5 pnt 8. Geen Idee, ������������������������������� 62 pnt 9. De Berries, ������������������������������ 61 pnt 10. Co zonder Gestel, ������������ 59,5 pnt 11. 3x niks, ���������������������������������� 59 pnt 12. Purple Hats, ����������������������� 54,5 pnt 13. Mijn moeder is er ook, ������� 53 pnt 14. De Wijnkenners, ������������������ 52 pnt 15. 't truttenclubje,������������������� 48 pnt 16. Bokkenrijders, ��������������������� 46 pnt 17. Zo is 't/B-Team, ������������������� 45 pnt 18. Verzin maar wat, �������������� 44,5 pnt 19. Dat ga ik lekker niet zeggen, ����44

De Beltistos waren wederom te sterk voor de rest van het veld. Wat zij uiteindelijk met de bonnen gaan doen is voor iedereen een vraag aangezien het volledige team geen haar meer op hun hoofden hebben staan. Ondanks

Werkbezoek PvdA raadsfractie bij Atletiekvereniging Spiridon De raadsfractie van de PvdA heeft vorige week zaterdag 26 januari een werkbezoek gebracht aan Atletiekvereniging Spiridon. Naar aanleiding van een recente open brief van de voorzitter van de atletiekvereniging dhr. v. Meijenfeldt in dit weekblad, wilde de PvdA fractie met eigen ogen zien in welke staat de atletiekbaan en bijkomende oefengelegenheden verkeert. Echter de sneeuwval van de afgelopen weken liet een bezichtiging van de gravelbaan niet toe. Na een fijne ontvangst van het bestuur werd met een presentatie de doelstellingen van de vereniging toegelicht. Duidelijk werd gemaakt dat de gravelbaan niet meer in aanmerking komt

voor goedkeuring voor competitiewedstrijden door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Dit belemmert de ontwikkelmogelijkheden van de vele talentvolle jeugdleden. De PvdA heeft kennis genomen van de zorgen die leven bij het bestuur van Spiridon omtrent het gemis van een

dit alles willen wij de heren van Beltistos toch nog Hartelijk Feliciteren met de overwinning!! Volgende maand is er weer een nieuwe quiz. Deze zal plaats vinden op vrijdag 25 januari. Voor verder informatie over de Quiz kun je terecht op onze website www.sportcaferijen.nl. Volg ons op twitter en ontvang alvast drie vragen die tijdens de eerst volgende quiz gevraagd gaan worden. Wij hopen volgende maand weer net zoveel fanatieke quizers te mogen ontvangen als afgelopen vrijdag, dus graag tot ziens tijdens de Quiznight van Sportcafé Rijen.

moderne kunststofbaan. Uitvoerig werd de fractie ingelicht over de toekomstplannen. Een gedegen studie naar de mogelijkheden werd gepresenteerd waaruit bleek dat Spiridon op professionele wijze de problematiek heeft aangepakt. In 2010 tijdens de installatie van de gemeenteraad voor de periode 2010-2014 heeft de voorzitter van Spiridon gebruik gemaakt van zijn spreekrecht en de nieuwe raad verzocht in de aankomende raadsperiode hun wens voor een nieuwe kunststof atletiekbaan op de agenda te zetten. In de behandeling van de perspectiefnota 2011 heeft de PvdA aan het college verzocht deze investering op te nemen in de meerjarenraming. Eind vorig jaar heeft Kern 75 het idee geopperd om het mogelijk positieve jaarresultaat van 2012 in te zetten voor deze investering. De PvdA vond dat een sympathieke gedachte maar was van mening is dat alle investeringswensen in beeld behoren te zijn voordat een beslissing kan worden genomen. De PvdA fractie is wel van mening dat deze vereniging optimale mogelijkheden verdient om te kunnen ontwikkelingen en om hun waardevolle bijdrage in het maatschappelijke verkeer te continueren en zo mogelijk met nieuwe initiatieven uit te breiden. Een moderne wedstrijdbaan is zeker hiervoor een vereiste. Zodra de sneeuw is verdwenen zal de PvdA fractie alsnog een bezoek aan Spiridon brengen om de buitenaccommodatie te bezichtigen. De fractie van de PvdA bedankt Atletiekvereniging Spiridon voor de fijne ontvangst en zal de ontvangen informatie zeer zeker meewegen bij een binnenkort voorliggend investeringsvoorstel.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

Bedroefd, maar dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat van ons is heengegaan mijn dierbare echtgenote, onze lieve moeder en oma

Agnes Starmans - van Hagen ✩ Leiden, 5 december 1928 † Tilburg, 24 januari 2013 echtgenote van

Ben Starmans Tilburg: Gilze:

Hilvarenbeek: Deventer:

Leusden:

Ben Starmans Chris en Ria Evelien en Martijn Janneke en Jaap Ruben Agnes en Frank Anouk Jacqueline en Rob Simone en Valentijn Martijn Elise Huub en Yrrah Bob Rosa Gijs

Kasteel Strijenerf 52 5037 TV Tilburg De plechtige uitvaartdienst zal worden gehouden woensdag 30 januari om 10.30 uur in de parochiekerk St. Petrus Banden, Kerkstraat 116 te Gilze. Aansluitend begeleiden wij Agnes naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats naast de kerk. Agnes is opgebaard in Bijnen Uitvaartcentrum Tilburg, Brucknerlaan 20 te Tilburg. U heeft gelegenheid om afscheid te nemen dinsdag 29 januari van 19.00 tot 19.45 uur. Gelegenheid tot schriftelijk condoleren in de kerk.

De vele blijken van medeleven na het overlijden van ons moeder

PAGINA 4

Als je lang genoeg eenvoudig bent, word je vanzelf bijzonder.

Vaarbewijscursus start maart eN april

Breda, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Willemstad. OOk spOedcursus Op 2 zaterdageN yachtconsult.com 0165-546707

Bij AD VAN DER STEEN koopt u zorgeloos uw NiEuwE KEuKEN • topmerken • hoge kwaliteit • scherpe prijzen • gratis advies/ontwerp • uitstekende service Gebruiksklaar gemonteerd AD VAN DER STEEN keukens Julianastraat 103 – Rijen Tel 0161-227069 www.advandersteen.nl

ABC - GOUD INKOOP VERPANDING Goud-Zilver-Munten Juwelen

Vlak voor haar 99ste verjaardag werd uit ons midden weggenomen onze lieve zus, schoonzus en tante

Gerardina Petronella Theeuwes “Dina” * 5 februari 1914

Zussen, schoonbroer, schoonzus, neven en nichten familie Theeuwes

Wij hebben reeds afscheid genomen van Dina tijdens de plechtige eucharistieviering op zaterdag 26 januari 2013 in de parochiekerk St. Petrus’ Banden te Gilze, waarna we haar te rusten hebben gelegd bij haar ouders op de RK begraafplaats aldaar.

Kleinschalig bedrijf 076 - 587.29.10 Kleinschalig bedrijf

de helpende hand als een dierbare wegvalt de helpende hand als een dierbare wegvalt Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen

Prijs is incl. entree RAI. Zonder entree 20,00

Chaam kerk Ulvenhout Pekhoeve Valkeniersplein Heusdenhout kapel Oosterhout AC

Bertus Busreizen 076-5613351

en geen steek veranderd! Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nacht van 9 op 10 februari op het traject Tilburg-Breda een slijptrein. Woont u in Rijen in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

foto: Peter Honig

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen. Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/slijptrein Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

De begrafenis heeft plaatsgevonden op zaterdag 26 januari op de parochiebegraafplaats van de kerk van St. Petrus’ Banden, Kerkstraat 116 te Gilze. Uw medeleven en steun bij het afscheid waren hartverwarmend. De bezoeken, bloemen, lieve brieven en kaarten zijn voor ons een grote steun. Hiervoor willen wij U bedanken.

Betaalbare facelift, voor elke keuken.

Een keukenblad op maat maakt hét verschil. Voor advies op maat bel 013 530 18 79 of www.ergoform.nl

• FINANCIËLE (SALARIS)ADMINISTRATIE • JAARREKENING EN BELASTINGAANGIFTEN • MANAGEMENTINFORMATIE EN ADVIES • INTERNETBOEKhOuDEN

Finovion Gilze Frans Jacobs Alphenseweg 48 5126 AD Gilze [T] 0161 851 751 [M] 06 571 29 098 [E] gilze@finovion.nl

Klussenbedrijf Dongen Voor al uw aanbouwen, verbouwingen, renovatie‘s, stukwerk etc www.stukklusdongen.nl bel voor afspraak: 0636207059

WWW.FINOVION.NL/GILZE

40 jaar

Gilze, 22 januari 2013 Oranjestraat 95, 5126 BN Gilze

Ergoform is verhuisd! Edisonstraat 4c in Goirle

Beethovenstraat 44 - 5102 XB Dongen www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl www.uitvaartverzorgingvanberkel.nl

Huishoudbeurs 33

Voorkom luchtwegproblemen bij kalveren en schapen! Easy Breather Calflyx van Crystalyx !! Rittman Diervoeders Chaam 06-54384814 GMP+

in de leeftijd van 72 jaar.

0162 0162 -- 31 31 24 24 35 35

Daarvoor onze grote dank.

Gilze, 23 januari 2013

Jacques Geerts

Breda, 21 januari 2013 Corr. adres: Raadhuisstraat 4 5126 CJ Gilze

hebben ons diep ontroerd.

Fam. van Dongen van Gestel

Carolien Geerts - Spapen

Jacques Geerts Sylvia en Henk Tim, Rick Rob en Jolanda Mike, Joey Richard en Marlou Hidde

HOOGSTE GOUDPRIJS LAAGSTE RENTE

met een vriendelijke met een vriendelijke prijsstelling FRANS prijsstelling SPAANS ookPersoonlijk Nederlands voor Persoonlijk Respectvol SPAANSsprekende Respectvol Integer *groep/privélessen Integer Aandacht *voor op vakantie Aandacht *conversatie 15 jaar ervaring 15 jaar ervaring *in Oosterhout ***** Nazorg Nazorg info@ritmo-latino.nl

Erg verdrietig, maar dankbaar voor de positieve kracht die zij had en ons gegeven heeft, hebben wij afscheid moeten nemen van mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder en lieve oma

echtgenote van

Opstappen 09.20 uur 09.30 uur 09.35 uur 09.45 uur 10.00 uur

Liza van Dongen van Gestel

† 21 januari 2013

Beleef het leven genieten en veel geven moedig zijn in droefheid blij zijn met blijheid en uiteindelijk afscheid nemen in tevredenheid.

Waar service nog vanzelfsprekend is! Te huur aangeboden: Div. chalets voor de langere termijn. (vanaf 3 mnd!). Geheel geisoleerd, gemeubileerd en gestoffeerd. Met cv, dubbel glas, douche en toilet. Ook Internet mogelijk. Voor info: zie www. meysberg.nl, of bel 0653388715.

Boek over Rijen Ik zoek het boek: Rijen: groei, ontstaan, ontwikkeling. Dit boek gaat over de geschiedenis van Rijen in de twintigste eeuw. Uitgave: Heemkring Molenheide in 2004. P. van Son Tel: 076-5650341

Nieuw !!! Megastart Ewe & Lamb Energie + mineralenblok en gist voor een goede conditie lam en schaap voor en na de lammerperiode. (kan zonder brokken). Rittman Diervoeders Chaam 06-54384814

Feestje ? Jubileum ? Zaal D’n Appel De zaal met Bourgondische ambiance Geen zaalhuur , gratis en voldoende parkeerruimte, All-in tarieven vanaf e18,00. Informeer naar onze hapjes en buffetten. Tevens kunnen wij uw muziek verzorgen van D.J. tot live-band.

Zaal D’n Appel

Gemoedelijk, Gezellig en Goed !!! Oosterhoutseweg 7-13 5121 RE RIJEN, 0161-222664

WEEKTOPPERS *

auto- en motorbanden * Scherpe prijzen! Incl. montage !

Tarwebrood

Coen Goeijers 0161- 454671 Akkerstraat 7 www.bandencentrumgilze.nl 5126PJ Gilze info@bandencentrumgilze.nl

2 voor

3,25

+ Onderhoud wegmotoren +

Rozijnenbollen

5 voor

2,60

Appelflappen

5 halen 4 betalen

Januari & Februari

5% Winterkorting Raadhuisplein 10, Rijen, Tel. 0161-222208, www.lekkernijenbakkerij.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

PAGINA 5

Het publiek heeft het niet meer en proest het uit van het lachen

Kletsproatavonden Molenschot volle bak ambiance Vervolg van voorpagina. En dan moet je haar ook nog: veel aandacht geven, maar zelf niet al te veel verwachten, haar tijd geven speciaal voor haarzelf, haar veel ruimte geven en je nooit afvragen waar ze heen gaat. Bovendien is het erg belangrijk dat: je nooit haar verjaardag vergeet, nooit je trouwdag vergeet en nooit een afspraak vergeet die zij heeft gemaakt.” Zelf is Bertje al tevreden als zijn Petra hem met rust laat, hem een pilsje en de afstandsbediening geeft. Om 2013 goed te beginnen had Bertje goede voornemens gemaakt. “Ja ik heb me voorgenomen om Moederdag eens een keertje niet te vergeten. Ja ik heb daar niks mee. Nee vaderdag da vergeet ik niet. Ja dan ben ik jarig op vaderdag. Ons pa zee dan ook altij, gij was ook echt een kadootje uit eigen zak. Maar ik heb het allemaal opgezocht op Wikipedia en dan klopt het. Ik weet nou precies hoe het zit, de 2e zondag in mei is Moederdag en de 3e zondag in juni is vaderdag. En daar hebben jullie misschien nog nooit over nagedacht waarom dé Moederdag eerder valt als vaderdag. Da heb ik ook meteen ff opgezocht

feestbril...?

en da komt omdat de pruimen eerder rijp zijn als de noten.” Als laatste geeft Bertje nog een boodschap mee: “Pas als oe winst het verlies is, huren oe hypotheek advies is, carnaval op de skies is, je joint op dokters advies is, oe pilske bij de engel vies is, dan pas kunde zeggen, IK ZIT IN EEN CRISIS!”

WWW.OOGENBLIK.NU

KIAK woensdag­ middag instuif

Klets Boulevard Als laatste betraden Ricardo Gerschtanowitz, de broer van, Pieter Verlinde, ook de broer van, Peggy R. de Vries, de zus van en Karina Heerling, ook de zus van, het podium. Klets Boulevard Editie Molenschot is een parodie op het dagelijkse programma RTL Boulevard dat niet onder doet voor het origineel. Haarfijn vertellen Ricardo, Piet, Peggy en Karina, ondersteund met beelden op het grote scherm, hoe het er in Molenschot aan toe gaat. “Ik ben Ricardo Gerschtanowitz, welkom bij Kletsboulevard.” Zoals we gewend zijn van dit gezelschap sluiten zij de show af met een lied op de melodie van “Het is tijd” van André Hazes. In dit lied wordt er gerefereerd aan de avond die is geweest: “En mocht je zijn vernoemd vanavond, maar het klopte niet, dan heb je

Klets Boulevard  vette pech. Want wij zijn ter animatie en kletsen maar wat raak, dus raak niet van de leg. Nog een mop en even lachen, dan is ut voorbij. De muziek die kan weer aan. Tis voorbij, bijna voorbij. U was geweldig als publiek, dat

(foto MvG) vinden wij. Dag mevrouw en dag meneer, dit was het dan weer.” Na afloop worden de kletsproaters nog op het podium geroepen voor een laatste applaus en een bos bloemen, maar dan

zit de zestiende editie van de Kletsproatavond er weer op en kunnen de kletsproaters weer inspiratie gaan opdoen voor de zeventiende editie. MvG

Op 6 februari gaan we alvast met de Carnaval beginnen! Dit jaar wordt op Carnavalsmaandag de 'Toeterkusoptocht' weer gehouden en we gaan ons daarop voorbereiden: toeters versieren, mutsen maken en vlaggetjes beplakken. Ook zullen er weer Leuttappers en een aantal leden van de Jeugdraad van deze Carnaval aanwezig zijn. Er zal weer lekker gedanst en gezongen kunnen worden. Er hangt ook een inschrijfformulier voor de Toeterkusoptocht op maandag 11 februari, dus als je wilt inschrijven, vraag dat vooraf even aan je papa of mama en doe mee! Kosten voor deze middag zijn 2 euro (of je kunt een kaart kopen voor 4 keer voor 6 euro). We beginnen om 2 uur, en zijn klaar om 4 uur. De middag is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar.

Gemeentebelang

De bouwplannen van de gemeente Het nieuwe jaar is begonnen en er zijn al diverse zaken in de raadscommissievergaderingen aan de orde geweest. Gemeentebelang wil u over een aantal van die zaken informeren: het nieuwe kapbeleid, het nieuwe algemene bestemmingsplan voor Rijen, de ontwikkelingen in de woningbouw en het Integraal Huisvestingsplan voor onze basisscholen. Kapbeleid Vorig jaar oktober vond de gemeenteraad het collegevoorstel voor een nieuw kapbeleid niet acceptabel. Wethouder Starreveld moest het opnieuw doen. Het kappen was te vrij en de commissie had vooral veel moeite met het feit dat de gemeente zelf helemaal geen toestemming hoefde te vragen voor het kappen van bomen. Daarnaast had men niet samengewerkt met de Natuur en Landschapsvereniging Gilze en Rijen om tot een goed plan te komen. Op 15 januari jl. kwam het aangepaste plan opnieuw in de commissie Ruimte. Er was nauwelijks iets aan het plan veranderd en er was niet samengewerkt met voornoemde vereniging, terwijl die juist goede plannen had. Opnieuw moest de wethouder het stuk terugnemen. Hij gaf aan dat er mogelijk over een paar maanden nog een voorstel komt, maar het kon zomaar zijn dat het bij het oude zou blijven. Gemeentebelang is voor een zorgvuldig kapbeleid dat past in ons groene dorp waar wij zo trots op zijn. Een grotere kapvrijheid voor kleine particuliere tuinen zou al een heleboel meer efficiency opleveren. Het is dus nog afwachten.

kosten waren gepland dan nu het geval lijkt. Daarnaast komt het IHP behoorlijk onder druk te staan door andere ambities dan gepland. Bij het begin van het plan leek alles nog niet goed te overzien. In het IHP staat dat De Brakken wordt gerenoveerd, maar op dit moment wordt ook gesproken over nieuwbouw. Dit gaat vele miljoenen extra kosten waarvoor in het IHP geen gelden gereserveerd zijn. Daarnaast is gesteld dat de basisschool De Wildschut met een renovatie jaren vooruit zou kunnen, maar nu blijkt dat nieuwbouw ook voor deze school gewenst is.

Bestemmingsplan “Woongebied Rijen” In verband met de actualisatie van bestemmingsplannen voor 1 juli 2013 bood het college een voorstel aan waarin de 27 bestemmingsplannen in Rijen werden vervangen door één nieuw bestemmingsplan te weten “Woongebied Rijen”. Een flinke operatie is hiermee afgerond. De ingediende zienswijzen zijn goed behandeld. Omdat niet iedereen het Weekblad zodanig leest dat hij/zij overal van op de hoogte is, zegde wethouder Lavooij toe voortaan in de communicatie betrokkenen persoonlijk te informeren. Dat was al een oude wens van Gemeentebelang en deze wordt nu dus vervuld.

Woningbouw De raadscommissie kreeg een woningbouwoverzicht. Volgens dit overzicht zou in 2013 worden gestart met de bouw van 318 woningen. Gemeentebelang vroeg of de wethouder echt van mening is dat met dit aantal wordt begonnen dit jaar. Het bleek een theoretische benadering te zijn. Er zou kunnen worden begonnen. Wij weten allemaal dat het economisch niet zo goed gaat en zeker niet in de bouw. Gemeentebelang heeft

gevraagd om een meer reële opgave. De wethouder gaf aan alles nog eens goed tegen het licht te houden en erop te gaan bestuderen. Wij zijn benieuwd naar de volgende opgave.

Basisscholen Onze gemeente is verantwoordelijk voor goede huisvesting van alle basisscholen in onze gemeente. Hier zijn vele miljoenen euro's mee gemoeid zodat er zorgvuldig gekeken moet worden naar niet alleen de kosten maar ook naar de verdeling van deze gelden tussen alle basisscholen onderling. Dat gebeurt door middel van het integraal huisvestingsplan (IHP). Op basis van dit plan worden gelden gereserveerd zodat onderhoud, renovatie en nieuwbouw in de toekomst plaats kunnen vinden. Gemeentebelang heeft erop gewezen dat in dit plan veel minder

Het IHP is dus blijkbaar geen goede grondlegger geweest en het college moet gaan zoeken naar middelen om deze miljoenen bij elkaar te krijgen. Gemeentebelang is bezorgd dat dit ten koste zal gaan van de, ook in het IHP, geplande verhuizing van De Kring naar de nieuwe woonwijk De Vliegende Vennen. Gemeentebelang heeft nog eens aan gegeven dat De Kring niet de dupe mag worden van de aanpassingen van de andere scholen. Wethouder Lavooij gaf aan dat wij geen zorgen hoefden te hebben: de nieuwbouw van De Kring in de Vliegende Vennen gaat zeker door. Gemeentebelang zal deze toezegging zeer goed onthouden. Voor onze basisschoolleerlingen geldt immers ook: want waar je woont, moet het goed zijn! Perscommissie Gemeentebelang

310 kilometer fietsen voor Ride4Kids Van 12 tot 14 september vindt er een fietsevenement plaats voor de stichting Ride4Kids. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Aangezien er weinig over deze ziekte bekend is, is er geld nodig voor onderzoek. Zoals het nu is, worden er 1 à 2 kinderen geboren per week met deze ziekte. 70% van hen zal nooit volwassen worden, 50% overlijdt voor hun 10e levensjaar. Mijn naam is Tamira Cremers. Zelf ben ik moeder van twee gezonde kinderen. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Voor de stichting Ride4Kids ga ik daarom in september 3 dagen fietsen in de Pyreneeën. Doel van deze actie is zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek ten behoeve van

Tamira en haar kinderen kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Er worden enkele klassiekers beklommen die da-

gen, zoals de Col du Tourmalet, Col d'Aubisque en de Galibier. Natuurlijk ga ik dit niet alleen

doen. Zelf hebben wij een team van 14 mensen. Ons team heet “the long way up”. Je kunt ons volgen op de site: www.thelongwayup.nl. Totaal doen er 150 wielrenners mee met de challenge. Voor meer info kun je kijken op www.pyreneeenchallenge.nl Elke donatie is welkom, contant of via de site. U kunt storten op bankrekeningnummer 1054.49.202 Rabobank te Emmen t.n.v. de Stichting Ride4Kids, o.v.v. “Tamira Cremers”. Mocht U liever een contante bijdrage doen, dan kunt U geld doneren in één van de collectebussen. Deze staan o.a. bij Zazoe Fashion, de fietsspecialist Rijen, Albert Heijn Rijen, Heidi's Bloemerij, etc. Heeft U nog vragen, dan kunt U mij ook persoonlijk mailen: pbm.cremers@home.nl Alvast bedankt, namens alle kinderen!

Sporters Estafette

Amy Cuppen Leeftijd: Sport: Vereniging: Sportidool: Droom: Beste prestatie:

8 jaar Turnen Kunst en Kracht Tilburg Céline van Gerner Nederlands Kampioen zilver bij de voorwedstrijden voor de regiofinale

De ogen van de achtjarige turnster Amy Cuppen uit Rijen beginnen te stralen als ze begint te vertellen over de voorwedstrijden voor de regiofinale van 12 januari jl. Met een puntentotaal van 51.600 wist zij de tweede plek te bemachtigen. “Yes”, dat was het enige dat door haar heen ging toen ze de zilveren medaille kreeg omgehangen. Vier onderdelen stonden op het programma: vloer, sprong, brug en haar favoriete onderdeel balk. Op dit onderdeel wist Amy 14.15 punten van de 15.20 punten te halen. Hiermee was de balk niet alleen haar favoriete onderdeel, maar tevens haar beste onderdeel. Op 21 april aanstaande mag Amy nogmaals laten zien hoe goed zij is op dit tien centimeter brede toestel tijdens de zogenaamde toestelfinales. Maar eerst staat op 16 maart de regiofinale op het programma, waar zij nogmaals moet laten zien hoe goed zij is op de genoemde vier onderdelen. Mocht zij deze regiofinale wederom met goed gevolg afleggen dan staat op 25 mei de district finale op de agenda. Turnen is altijd al populair geweest onder jonge meisjes, maar sinds de magistrale rekstokoefening van Epke Zonderland kent het turnen een ware toeloop van enthousiaste jonge turners. Toch is het niet alleen Epke die hiervoor gezorgd heeft Ook Céline van Gerner, het sportidool van Amy, heeft met haar historische twaalfde plaats op de finale tijdens de Olympische Spelen in Londen, veel meisjes over de streep getrokken om te gaan turnen. Céline verbeterde met een puntentotaal van 57.232, het oude record van Ans van Gerwen, dat sinds 1972 op haar naam stond. Céline is hiermee de beste Nederlandse turnster ooit op de Olympische Spelen. Amy vond het allemaal prachtig om te zien en kan alleen maar dromen om ooit zo goed te zijn als Céline. Zij legt haar

lat iets minder hoog, hoewel Nederlands Kampioen worden toch ook redelijk ambitieus genoemd mag worden. Maar er is niets mis met ambitie, zolang deze maar gepaard gaat met veel plezier in en voor de sport. En aan plezier ontbreekt het niet bij Amy. Een zilveren medaille behaal je niet zomaar en Nederlands Kampioen is niet iets wat je zomaar wordt, daar moet hard voor getraind worden. Drie keer per week worden Amy en haar zus Zoë door haar ouders naar Tilburg gebracht om daar twee uur hard te trainen. Een training begint met een goede warming up die minimaal een half uur in beslag neemt. Daarna wordt op twee á drie onderdelen geoefend. De training wordt afgesloten met krachttraining. Tijd voor een theekransje is er niet, want er moet gewerkt worden. Alle die trainingsuren beginnen voor Amy nu de vruchten af te werpen. Eigenlijk moet we FLOS uit Rijen bedanken voor het succes van Amy. Toen Amy namelijk voor de eerste keer ging “turnen” bij FLOS had de trainster daar snel genoeg in de gaten dat er meer zat in Amy en zij is degene geweest die Amy door heeft verwezen naar turnvereniging Kunst en Kracht uit Tilburg. MvG


r 0 3 a a a n l v C 2 1

WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

2 februari

'Vur Schaokel Spektaokel' Prinsessen, piraten, Mega Mindy, Zorro, iedereen is welkom op zaterdag 2 februari in de Schakel in Gilze. Dan nemen we alvast een voorproefje op carnaval 2013, tijdens het beroemde Vur Schaokel Spektaokel. Haal je feestneus dus maar uit de kast en trommel al je vrienden en vriendinnen bij elkaar. Iedereen vanaf 8 jaar (of groep 5) en t/m 15 jaar is van harte welkom. Voor € 3,00 (inclusief twee consumptiebonnen) kun je feesten in de Schakel, tussen 19.00u en 22.00u. Tijdens het Vur Schaokel Spektaokel kun je voor € 10,00 euro een '4-daogenkaort' kopen. Dan kun je alle dagen lekker snel naar binnen. Op dinsdag met carnaval krijg je in ruil voor je kaart ook nog een verrassing. Met een lekker drankje en een zak snoep van de grootste snoepkraam van ut Dringersgat, kun je dansen op de muziek van de beste dj's van Gilze. Zij draaien de hipste (carnavals)hits en natuurlijk jullie verzoeknummers. Vergeet ook de briefjes voor de kusjesdans niet zodat we ook dit jaar weer een grote kusjesdans kunnen maken. Dit jaar heeft het Schaokel Spektaokel wat nieuws! Kennen jullie het populaire televisieprogramma 'So You Think You Can Dance'? Het Schaokel Spektaokel

foto: Cor de Kok organiseert dit jaar een speciale danscompetitie: 'Kiak Thinks You Can Dance', waar je kans maakt op fantastische prijzen. Je kunt alvast oefenen zodat jij straks de danspasjes al goed onder de knie hebt. Trek je dansschoenen aan en surf snel naar www.kiak.nl voor het oefenprogramma. Tot zaterdag 2 februari! Het Schaokel Spektaokel is een activiteit van werkgroep KIAK van Activiteitencentrum De Schakel in Gilze (www.kiak.nl).

CV Meulenwiek Deel II Hedde ut Leutererke uit? En alles geleezen over de Gilse sauwels? Dan hier wir meer Meulenwiek praot in deel II. Deel I stond dur vurrige week in, mar wel hillemaol alléén op de leste bladzij. Ik verwacht deze week van de aandere CV's wel wè meer stukskes. Kom op inleveren, zou ik tegen de rest willen zeggen. Nao 37 jaor bij dun Door, nou vur dun irste keer in de Schaokel. En ut was geweldig goed gegaon. Wè un sauwelspektaokel. We hebben veul gelaache en geklapt. Prins Tinus goed ver nar aagter verstopt. Mooie versiering, de drankjes goed geregeld; ut leek wel dun Door! En.... op zondag liepen Ad en Dré gewoon rond. Trouwens ut viel wel op dè dun Dré ginne schort aon had! Dè beloofd wè vur ut carnaval bij dun Sporthal. As Jim ut daor ok zo vur mekaor krijgt dan komt ut hillemaol goed. Ik voel ut al, 55 Jaor vurmekaor wordt un fistjaor. Nou op nar ut Dringergatse bal en dan komt dun Optocht. Jao, nog mar 2 weken en dan is ut zover. Ik haj beloofd om deze week te schrèève hoe ut onze CV vergaot in de vurbereiding. En iets over onze creaosie. Ik vertel dur deze week un bietje over, en volgende week nog iets meer. Mar ik hou ut wel spannend tot aon dun Optocht.

We zèn bezig meej un paor fietswieltjes die dur unne accu worre aangedreven. Mar des dan wir weggewerkt in het decor. Dus daor ziede niks van. En wè draait dur dan rond? Nou, dè hebben we gevonden in oktober de Vraant. Effe laoten liggen tot ut uitkwaam. En ut is daornao uitgekoome op elluf-elluf, en toen hadde we ut vurmekaor. Alleen nog effe uitknippen en opplakken. Verder moeten we oefenen van ons 's Miran. En ze is streng. Allemaol in de maat lopen, mar wè drilt ze ons af. Ut is nie leuk mir. Ik zeej “as we nou gewoon aagter mekaor in polonaise gaon”. Mar zellufs dè werdt nie op prijs gesteld. Moest ik un extra rondje lopen. Goed dè ik dur over 2 weken wir vanaf ben. Ben heel benieuwd of dur veul (loop)groepen meej doen. Ik hoor van allerlei verhaolen, mar eerlijk gezegd zeker weten doe ik ut niks. Dus mar afwachten. Van de week zal dur wir wel un telefoontje komen. Wil onze Prins Tinus meej Johan langs komen. Ik hou ut vur deze week vur gezien, ik gao wachten op dè telefoontje. Volgende week al wir ut slot van ut drieluik en verklap ik nog iets meer van de Meulenwiek. Zoon van jan van jan van jantjes.

ERVAAR HET GEVOEL... Oordeelsestraat 20-22 Baarle-Nassau | T +31 (0)13 5078146 info@tegelsensanitair.nl | www.tegelsensanitair.nl

PAGINA 6

Kiekendievenbal op vliegbasis weer groot feest Het afgelopen weekend was vliegbasis Gilze-Rijen opnieuw het toneel van het ´Kiekendievenbal´, een regionaal carnavalsfeest voor mensen met een verstandelijke beperking. Normaal zie je op een militaire basis heel andere schmink. Dit weekeinde overheersten op de basis kleurige outfits de camouflagekleuren in de hangaar van het 298 Chinook squadron. Op deze editie van het Kiekendievenbal kwamen zaterdag zo'n 800 verstandelijk gehandicapten en 400 begeleiders af. De gehandicapten leven hier echt naar toe, volgens Esmee, begeleidster van een van de zorginstellingen. Zei heeft niets te veel gezegd. Al meteen bij binnenkomst gaan de gehandicapten de dansvloer op. Sommigen in een rolstoel en

al dan niet met begeleider. De een is heel uitgelaten en de ander heeft weer geen behoefte aan de massa en kan lekker zichzelf blijven. Desnoods ga je op het podium staan, het mag allemaal, zo maar tussen de muzikanten van het dweilorkest 't Satte Erremenieke , de Gebroeders Ko en Double DJ's. Hoog bezoek is er ook: commandant van het Defensie Helikopter Commando, commodore JanWillem Westerbeek en wethouder Rolph Dols namens de gemeente Gilze en Rijen. Zij vinden dat ze niet op dit grote feest mogen ontbreken. Het Kiekendievenbal is een initiatief van de luchtmachtcarnavalsvereniging ''De Kiekendieven'' en werd voor de 24e keer gehouden.

Carnaval op vliegbasis 

(foto John Kuijsters)

37ste Grobbebollencarnavalsfeest in 2013 Ja, de tijd gaat snel. Alweer een jaar verder en dus weer tijd voor ons, De Grobbebollen, om ons Carnavalsfeest voor 2013 te organiseren. Dat wordt dan alweer voor de 37ste keer en dat is natuurlijk al een respectabel aantal jaren. Als je daarop terugkijkt, vraag je je af hoe we het vol hebben kunnen houden. Maar als we dan vooruitkijken naar het komende carnavalsfeest dan is het weer duidelijk dat dat komt omdat we er zo ontzettend veel plezier in hebben. Om diezelfde reden kunnen we met trots zeggen dat we dit jaar 40 jaar bestaan! Een hele mooie mijlpaal die we zeker gaan vieren verder in het jaar.

Wanneer In 2013 valt Carnaval vroeg in het jaar en omdat wij ons carnavalsfeest altijd organiseren op de maandag voor het carnavalsweekend, is het feest dit jaar op maandag 4 februari a.s. We beginnen om 19.30 uur en we sluiten om 22.00 uur. We houden

ons carnavalsfeest bij 't Boerke in Rijen.

Feestgangers Ieder jaar weer mogen we ons verheugen op een grote opkomst op onze avond. Het wordt wel steeds moeilijker om zoveel mensen op de been te krijgen omdat de mensen van de doelgroep meer verspreid wonen tegenwoordig. In vroegere jaren zaten de mensen nog veel meer in grote instellingen en dat maakte het een stuk makkelijker om met grote groepen naar het Grobbebollencarnaval af te reizen. De mensen kwamen zelfs met bussen naar Rijen om hier te carnavallen. Nu men tegenwoordig veel kleinschaliger woont in leefgroepen, leefhuizen en zorgappartementen is dat praktisch gezien niet meer mogelijk. En ook hier spelen natuurlijk de financiën, en dan het gebrek eraan, een rol. Met een bus komen is een dure onderneming. Des te verheugender is het dat het ons nog steeds lukt om de zaal

Gemeente Gilze-Rijen zoekt sponsor voor rotonde in Gilze Wegens bezuinigingen is de gemeente Gilze-Rijen op zoek naar bedrijven die het onderhoud van de rotondes in de gemeente willen sponsoren. De gemeente denkt hierbij in eerste instantie aan hoveniersbedrijven die het onderhoud van het groen bij de rotondes voor hun rekening nemen. In ruil daar voor mogen ze reclame maken op de rotonde. De gemeente hoopt dat de rotondes, die vaak de entree van de dorpskernen vormen, hierdoor ook fraaier en kleurrijker zullen worden. De gemeente stelt dan ook bepaalde minimale eisen aan het niveau van onderhoud. Details over de kwaliteitseisen zijn op te vragen bij de gemeente. In Rijen werkt dit beleid al goed en zijn diverse rotondes 'geadopteerd' door lokale hoveniers. In Gilze is dit tot dusver helaas nog niet van de grond gekomen. Daarom is

de gemeente onlangs in overleg gegaan met hoveniers uit Rijen met de vraag of ze de rotondes in Gilze ook niet kunnen onderhouden. Een aantal bedrijven is daartoe bereid op voorwaarde dat ze een vergoeding mogen vragen aan de organisaties die nu regelmatig borden plaatsen bij de rotondes om hun activiteiten aan te kondigen. Bijvoorbeeld carnavalsvereniging de Leuttappers voor het jaarlijkse Mollebossefist, en vele anderen. De gemeente heeft daarmee ingestemd op voorwaarde dat lokale bedrijven uit Gilze eerst nog één kans krijgen om zich voor sponsoring te melden.

ieder jaar vol te krijgen. Onze gasten komen uit Tilburg, Breda, Oosterhout, Dongen, Bavel, Teteringen en niet te vergeten onze zusterverenigingen zoals de Zonnepitten uit Gilze, en uit Baarle-Nassau en Zundert. Samen met de genodigden verwachten we weer een man of 350 tot 400.

Prinsen en Raden van Elf Onze avond wordt ook bezocht door 3 Raden van Elf: Prins Jaap dun Tweede met Raad van Elf uit het Wringersgat; Prins Stefan dun Irste met Raad van Elf van de Veerse Plekkers uit Tilburg; Prins Pierre met Raad van Elf van de Maastappels eveneens uit Tilburg. Al deze Prinsen zullen ongetwijfeld weer voor de nodige carnavalsonderscheidingen zorgen gedurende de avond.

Kapellen Voor de muziek wordt er gezorgd door 4 muziekkapellen: 't Zolderke en De Mutsen uit Rijen; Hofkapel De Sleutelsollers en De Goatenbloazers uit Tilburg. Deze kapellen staan garant voor een spetterend optreden. De carnavalskrakers, nieuwe en oude, zullen weer de zaal van 't Boerke in geslingerd worden en voor de aanwezigen zal het dan onmogelijk zijn om stil te blijven staan. De slierten hossende en dansende mensen zorgen ongetwijfeld ook dit jaar weer voor een geweldige sfeer en heel veel vrolijke, verhitte en blije gezichten.

De Vergulde Grobbebol En dan zal op enig moment een

Geïnteresseerden kunnen zich tot 10 februari melden bij de gemeente. Op zaterdag 9 februari organiseert de gemeente een speciale informatiebijeenkomst in de Schakel in Gilze, aanvang 10:30u. Hossen en hossen en hossen en.......

rustig moment worden ingelast voor de uitreiking van onze eigen onderscheiding: De Vergulde Grobbebol. Aan wie de onderscheiding dit jaar wordt uitgereikt is weer een goed bewaard geheim tot het laatste moment. En na de uitreiking gaan we weer gewoon verder met muziek, hossen en dansen en feesten. Deze onderscheiding wordt door Ans uitgereikt samen met alle vrijwilligers van De Grobbebollen. De rest van de avond wordt weer aaneengepraat door onze onvolprezen presentator Berry van Nistelrooij.

Traktatie Tijdens het hossen en dansen zal er worden rondgegaan met roggebrood belegd met spek of zult. Dit is mogelijk dankzij de vrijgevigheid van de Emte Rijen die voor spek en zult zorgt. En aan het eind van de avond volgt dan nog een traktatie: een zakje chips waarvan Albert Hein Rijen de gulle gever is.

Slot en Vervolg Om 22.00 uur zullen de feestgangers vermoeid maar gelukkig naar huis zijn gegaan en is het Grobbebollen Carnaval 2013 weer ten einde. Maar voor de Grobbebollen wacht nog een feestelijk jaar. In 2013 bestaan we nl. 40 jaren! En dat jubileum gaan we vieren. De plannen beginnen al steeds meer vorm te krijgen maar daar zullen jullie nog meer van horen en lezen in dit weekblad en daarbuiten. Iedereen een hele gezellige carnaval 2013 gewenst namens De Grobbebollen. ALAAF!


r 0 3 a a a n l v C 2 1

WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

Carnaval voor de kleintjes

Na een zeer geslaagde 1e kindercarnavalsmiddag organiseert Den Boer en Ko, zondagmiddag 10 februari 2013 voor de 2e maal een spectaculaire carnavalsmiddag voor de kleintjes bij Partycentrum 't Boerke, Hoofdstraat 72 in Rijen. De carnavalszaal is versiert in de Rijense carnavalskleuren rood en groen. Sponsoren hebben gezorgd voor ballonnen, snoepzakjes, ranja, cadeautjes en overige leuke verrassingen. Van 14.0017.00 uur kan er worden gehost onder muzikale begeleiding van... .(dit is nog een verrassing). Er zijn 200 kaarten voor de kinderen beschikbaar. Entreekaarten voor de kleintjes zijn nog af te halen bij Partycentrum 't Boerke, OP=OP!!! Uiteraard zijn de ouders en de opa's en oma's ook nu weer van harte welkom. De entree is gratis. Graag tot zondagmiddag 10 februari 2013

Nieuwe shirtsponsor voor carnavalsvereniging

Toyota van Dorst schenkt We Kêike Wel nieuwe shirts Afgelopen zaterdag kreeg voorzitter Robert Bakkers uit handen van Jac van Dorst het eerste exemplaar van de nieuwe shirts voor zijn carnavalsvereniging. Daarmee is de kledinglijn van deze Rijense carnavalsgroep helemaal vernieuwd. Niet alleen op de broeken maar ook op de shirts staat nu het logo van Toyota van Van Dorst. De shirts van CV We Kêike Wel waren aan vervanging toe na jaren trouwe dienst gedaan te hebben. De felblauwe herkenbare tshirts met het gele We Kêike Wel logo zijn al jaren een bekende verschijning op vele carnavalsfeestjes in het Wringersgat en omgeving. Naarstig ging men op zoek naar een nieuwe shirtsponsor omdat dit een behoorlijke

Leuttappersnieuws

Dringergatsebal Het is weer zover. Er staat na het geweldige Sauwelweekend weer een mooi feest op stapel. Komende zaterdag, 2 februari 2013, de 17e editie van het DRINGERGATSEBAL. Met het verlaten van den Door voor ons jaarlijkse Dringergatse Bal zijn we terecht gekomen bij de Hooikar. We verhuizen van den Door naar de Hooikar. Een geweldige locatie voor een prachtig feest. Een prachtig feest ook wel de generale voor de carnaval genoemd. We gaan dus dichter naar Bels. Ziedaar, ...een thema geboren.

“OP Z'N BELS” We krijgen regelmatig terug dat jullie het fijn vinden als er een thema is. Een soort van kapstok waar jullie alle creativiteit aan kunnen hangen. Welnu, we denken dat dit motto jullie kan helpen. Dus laat je gedachte en ideeën de vrije loop. Voor de muzikale invulling wegens succes verlengd:

DRIEVOUD Een driemanformatie, die in staat zijn een prachtig feestje te maken. De bandleden van Drievoud wonen zo'n beetje op de Belgische grens. Dus hun kunnen als geen ander een feestje als bij onze zuiderburen gestalte geven. Dus kom deze zaterdag als Belg naar de Hooikar. Of misschien wel op een andere ludieke wijze. Wij laten het graag aan jullie creativiteit over, wij zijn benieuwd. Maar dat is onze Jury ook Want wederom willen we alle bouwclubs, groepen, buurten of verenigingen, duo's of individuele, vragen om deze avond op te fleuren met een act, een lied, een creatie die de feestvreugde kan en zal verhogen. Degene die het meest origineel, carnavalesk of anderzijds het publiek weet te verrassen, maakt kans op de uitreiking van...

HET DRINGERGATSE VAT Dé wisseltrofee van Gils. Dé wisseltrofee van het dringergatsebal, die een prominente plek gaat krijgen bij de Hooikar, natuurlijk nadat hij voorzien is van de naam van de winnaar. Let op want we hebben het reglement sinds vorig jaar op velerlei verzoek aangepast, en hierover

hebben we positieve geluiden gehoord. Daarom blijven we dit ook dit jaar doen. Alles is ook nog na te lezen op de site van de Leuttappers. Hieronder kort de belangrijkste regels Iedereen kan zich inschrijven als deelnemer, als individueel/ duo/ trio/ kwartet of groep. Bij inschrijving wordt de deelnemer voorzien van nummer en kan tijdens de avond zijn of haar act uitdragen. Met inschrijving wel aangeven indien er speciale wensen zijn, denk aan gebruik podium. (eventueel vooraf bij comitéleden) De jury zal met name letten op de volgende drie punten: - Originaliteit; - Presentatie & uitstraling; - Feestgedrag. De juryleden zullen niet herkenbaar in de zaal aanwezig zijn. De jurering zal plaatsvinden vanaf 21.30 uur tot 0.00 uur. De prijsuitreiking staat gepland omstreeks 00.30 uur. Deelnemers die voor de prijsuitreiking de zaal verlaten zullen worden uitgesloten van verdere deelname. In de afgelopen jaren zijn wij al vaak blij verrast op geweldige uitvoeringen. Wij laten ons daarom ook dit jaar graag verrassen. En willen jullie vragen, verras ook wederom de onafhankelijke jury. Om eventuele beïnvloeding van onze juryleden te voorkomen, houden we hun namen nog even geheim. De verkiezing voor het Dringergatse Dringersvat kent diverse prijzen: De hoofdprijs: DRINGERGATSE DRINGERSVAT De wisseltrofee met minimaal 50 consumptiebonnen. De overige prijzen, consumptiebonnen, worden naar rato, over het aantal deelnemers verdeeld. Iedere deelnemer die aan de inschrijfcriteria voldoet krijgt dus een prijs. Prijzen zijn geschonken door en tijdens de carnaval te besteden bij de Hooikar. De entree deze avond is gesteld op € 5.00 per persoon, te betalen aan de zaal bij de Hooikar. Dus graag tot zaterdag 2 februari bij de Hooikar voor het DRINGERGATSEBAL. De deuren gaan open vanaf 20.30 uur. Toegang vanaf 16 jaar. Wij hopen jullie allemaal te ontmoeten. Leuttappers Gilze.

PAGINA 7

Shandybal Rijen Ben je in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar en wil je graag met karnaval gezellig met leeftijdsgenootjes karnaval vieren dan is het SHANDYBAL de juiste keuze. Hier kan je lekker dansen en springen op de muziek van disco drive in show “NORBERTO”. Het shandybal is op zaterdag 9- zondag 10- maandag 11- en dinsdag 12 februari van 19.30 tot 22.30 uur in cultureel centrum de Boodschap. De organisatie is in handen van het jeugd en

kinderwerk Rijen. Voor dit bal zijn kaartjes te koop voor € 2,50 per stuk bij: de Boodschap, Nassaulaan 64, tel. 224314 Toos Dooremalen, Dreesstraat 11, tel. 223676 Ria verhoeven, de Wittstraat 14, tel. 225250. Maak dat je er snel bij bent want op = op. Voor meer informatie kan je bellen naar bovenstaande telefoonnummers. Jeugd- en kinderwerk Rijen

Houd de straten vrij voor de borstelwagen tijdens de carnavalsoptocht Jac van Dorst overhandigt het nieuwe shirt aan Robert Bakkers kostenpost zou zijn op het budget van de vereniging. Sinds enkele jaren is van Dorst al sponsor van de vereniging. Zo dragen de leden de felgele broeken die enkele jaren terug al door van Dorst zijn geschonken. Jac van Dorst vond het een goed idee om deze lijn door te trekken in de shirts, vandaar dat hij de vereniging tegemoet kwam met een voorstel voor nieuwe shirts. Zaterdag was het zover en wer-

den de shirts door Jac van Dorst overhandigd aan enkele leden van de Rijense carnavalsvereniging. Voorzitter Robert Bakkers sprak zijn dank uit namens alle leden richting Toyota van Dorst voor deze geweldige vorm van sponsoring. Voorlopig kunnen de leden weer een aantal jaren keurig netjes op stap in hun vernieuwde shirts. Dank aan Toyota van Dorst en allen een leutige carnaval gewenst!

Strikkenbal 2013 Wie wordt het Grootste Hangijzer 2013? Voor de 11de keer organiseren Blaaskapel 't Zolderke en 't Rijens Vat het Strikkenbal. De start van het carnaval met vele carnavalsverenigingen, optocht deelnemers en iedereen die in deze ambiance wil starten met het carnaval. Met optredens van bijna alle Rijense blaaskapellen, Songfestivaldeelnemers en DJ Peerke. Tevens zal tijdens deze avond bekend worden gemaakt wie dit jaar het grootste hangijzer 2013 zal zijn. Gelukkig zijn er in Rijen vele mensen die in hun vrije tijd veel tijd spenderen ten behoeve van het carnaval. Leuk is het om toch elk jaar iemand van deze groep in het zonnetje te zetten. Een persoon die een grote inzet levert ten behoeve van het carnaval binnen een vereniging, kapel, horeca, stichting of het hele carnavalsgebeuren. Vorig jaar was dit Gert-Jan van Dooren die deze titel met trots heeft gedragen. Hij is begonnen met het bouwen van een carnavalswagen in Dongen. Samen met zijn vader Ad bij CV de Vattebieren. In deze periode heeft hij ook een aantal keren gejureerd tijdens de optocht in Rijen. In 2001 was hij medeoprichter van CV We Keike Wel die de afgelopen jaren vele prijzen binnen haalden met hun creatie.

Deze carnavalsvereniging vierde vorig jaar zijn 11 jarig bestaan. Hij is tevens de penningmeester van deze club. Als eerste begint hij met het laswerk en het vormen van de wagen en is als laatste klaar vanwege het spuiten. Samen met Corné is hij verantwoordelijk voor de gehele bouw. Als jij nu iemand voor wilt dragen als Grootste Hangijzer 2013 kun je dit mailen naar: grootstehangijzer@home.nl De commissie zal dit serieus meenemen in hun besluit en je krijgt altijd antwoord terug. Spannend wie het dit jaar zal zijn??? In de zaal zullen enkele Blaaskapellen en Songfestivaldeelnemers optreden met ondersteuning van DJ Peerke. In het café van 't Rijens Vat enkele Blaaskapellen met ondersteuning van de Huis DJ. Een gevarieerd programma in twee verschillende ruimte's. Met dit jaar een gastoptreden van 't Satte Erremenieke uit Dordrecht. Kortom, een avond met live-gezongen, veel toeters en DJ Peerke. Veel confetti en strik plezier. Dus zorg dat je er bij bent, Strikkenbal op vrijdagavond 8 februari vanaf 20.30 uur in 't Rijens Vat. Het eerste optreden staat op 21.00 uur gepland. Ben op tijd, want vol is. Kijk ook eens op www.t-zolderke.com en www.rijensvat.nl Pr strik.

Op zondag 10 Februari (week 06) gaan wij weer beginnen met het weg borstelen van onkruid op de verharding binnen de gehele gemeente. De borstelwagen haalt het onkruid uit de goten van de carnavals(optocht)straten weg. Het borstelen van alle straten, neemt een periode van ongeveer 3 uur in beslag en zal worden uitgevoerd door onze specialisten op dit gebied, Willempie en Truusje. De borstelwagen volgt hiervoor de meest efficiënte route. Onze specialisten, Willempie en Truusje, zullen de volgende route gaan afleggen. Nieuwstraat, Korte Wagenstraat, Steenakkerplein, Kapittelstraat, van

Heinsbergstraat, Oranjestraat, Bisschop de Vet Plein, Raadhuisstraat en De Heuvel. Onze veegwagen volgt de borstelwagen tijdens deze route om al het losgekomen vuil en onkruid direct op te vegen. In de gehele periode dat wij onkruid borstelen, wijkt de veegroute af van het normale schema. Vanaf 11 Februari (week 07) vegen wij uw straat weer volgens de normale route. Mocht u onderstaand bord zien, komen wij in uw wijk borstelen. Om ervoor te zorgen dat wij alles goed onkruidvrij kunnen maken, vragen wij u of u de parkeerplaatsen in uw straat zo veel mogelijk vrij wilt houden.

Nog geen krant ontvangen?

Carnavalskrant 't Hangijzer Vrijwilligers van de Rijense Carnaval Stichting hebben vorige week en afgelopen zaterdag, samen met de Jeugdraad van Elf, Dansmariekes en ouders de meeste bewoners in Rijen de Carnavalskrant kunnen bezorgen. Hartelijk dank aan alle donateurs voor de gulle giften! Het is een hele klus en het weer zat zaterdag niet helemaal mee. Daardoor kan het zijn dat u wijk nog geen krant heeft ontvangen. Voor de bewoners van Rijen die nog geen Carnavalskrant hebben ontvangen, gaan wij ook deze week weer met onze vrijwilligers op pad. Zij kunnen deze week nog bij u langs komen op een van de avonden of op zaterdag. Zij zullen u vragen om een vrijwillige bijdrage. Deze is dus vrij-

willig dus niet verplicht maar zeker welkom. Wij gebruiken de bijdragen om Carnaval in het Wringersgat mogelijk te maken, zoals beide optochten. De uitgiftelocatie was ook dit jaar bij KOERIER RIJEN in de van Ghertstraat. Jan en Dennis, bedankt voor jullie warme gastvrijheid en welwillende medewerking!! Ook willen wij bedanken JUMBO Rijen, voor de sponsoring van heerlijke lunch die wij op zaterdag konden nuttigen en voor de draagtassen voor onze kranten. En uiteraard een dankjewel aan alle medewerkers, kinderen van de Jeugdraad en ouders die hebben geholpen om al ruim 4700 kranten te kunnen verspreiden. Super! Wij wensen u alvast veel lees plezier. Rijense Carnaval Stichting

Crazy Kids Vermaeck

CV We Kêike Wel nodigt jullie uit Staat het al in de agenda van je papa en mama? Zondag 10 februari van 13.30u tot 16.30u is het namelijk weer tijd voor een feestje! CV We Kêike Wel nodigt alle kinderen van 0-13 jaar (en hun mama's en papa's )uit voor een supergezellige crazy kindermiddag! Samen met de RCS en 't Vermaeck gaan we weer zorgen voor een geweldige middag! Voor de kinderen is er ranja, chips, schmink, een grabbelton en héél véél leuke muziek om op te hossen en te dansen! Mocht je tussendoor even een rustig plekje op willen zoeken, dan kan dat in de kleurhoek. Ze-

ker weten dat je daarna weer helemaal uitgerust bent om verder te dansen en te feesten! Ook aan de allerkleinste carnavalsvierders hebben we weer gedacht door een babyhoek te maken waar ze lekker kunnen rondkruipen onder toeziend oog van mama en papa. De toegang is gratis en je hoeft ook vooraf geen kaartje te halen. Het enige wat je moet doen is even kijken of het al in de agenda staat! We zien jullie dus graag op zondag 10 februari van 13.30u tot 16.30u in 't Vermaeck! Groetjes CV We Kêike Wel www.cvwekeikewel.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

Heeft u iets te vieren? KEURSLAGERIJ DE JONG biedt u: diverse huzarenschotels, kant en klaar warm vlees met saus naar keuze en koud of warm buffet. Voor informatie ligt er een folder in de winkel of bel: 0161-451263.

Te huur: schaarhoogwerker werkhoogte 11 mtr knik giek-hoogwerker met telescoop tot 17 mtr. Ruw terrein diesel schaarhoogwerkers 4x4 werkhoogte 12,5 mtr HERMAN VAN BEEK 013-5078118of mob 0653364696.

PAGINA 8

Voor breek-, zaag- en boorwerken in beton of asfalt, zetten we in: compressoren met luchtkamers, hydraulische hamers, diverse diamant boor- en zaagmachines. Bel naar H. van Beek 0031(0)135078118 of 0031(0)653364696.

AFVALLEN! 6 tot 9 kilo gewichtsverlies in 4 weken met powersliAm. Wetenschappelijke afslankmethode. Geen hongergevoel. Geen vermoeidheid. Behoud van spiermassa. Geen jo-jo effect. Informeer 013-5181364.

Tandtechniek van Beijsterveldt

Zorgeloos met een nieuw, goed passend kunstgebit of klikgebit! Met mooie en natuurlijke tanden in vele vormen en kleuren. Ook voor advies, reparatie of opvullen van uw huidige prothese.

Rijen

Alle zorgverzekeringen vergoeden 75 tot 100% aan u. Onze tandprotheticus is erkend en gediplomeerd. Avondafspraak in overleg mogelijk.

Mary Zeldenrustlaan 20 Tel.: 0161-294869 Verruimde openingsTijden: werkdagen: 09.00-21.00 uur; zaterdag: 09.00-17.00 uur

Stationsstraat 42, 5121ED Rijen Telefoon: 0161-227663 CV Ketels, reparatie en onderdelen. Electrische installaties en materialen bij: T.S.C. Gosens B.V. Biestraat 1 te Gilze Tel. 0161-451812 www. tscgosens.com info@ tscgosens.com Hele jaar wonen. Recreeren. Bungalow. Duurzaam. Steen. Pannendak. 60 m². Perceel 400 m². Bosrijk park. Ruime woonkamer. Fraaie keuken. Luxe badkamer. Twee slaapkamers. Hal. Vloerverwarming. CV. Gashaard. Brievenbus etc. Prijs: € 36950,-. Gestoffeerd. Gemeubileerd. Bezichtiging? Tel.: 013-5182866 of 06-51551577.

Huis. Thuis. Formido.

Autorijschool kees schaap heeft beginnersaanbieding v.a. 16,5 jaar. 21 rijlessen incl.praktijkexamen €999.,Ook voor automaat.Bel voor meer info 0161-223605 of 06-21256042 www. keesschaap.nl

Vaarbewijs en Marifonie cursussen, starten binnenkort weer in het Dongemond College te Raamsdonksveer. Info: S.A.W. tel: 024-3581836 of 06-22525998. E-mail: info@vaarschoolsaw.nl

www.kunstgebit-rijen.nl Voor al uw vragen. AANSLAG OZB gehad? En te HOOG? Gratis WOZ-taxatie en eventueel bezwaar Bel 0161-222570 VDP Makelaardij bv Hoofdstraat 5 5121 JA Rijen

Computerreparatie Snel, professioneel en voordelig verholpen aan huis of kantoor. Bel direct met DigitPC! 0162 69 49 32 of surf naar www.digitpc.net

Klein, Stil en Zuinig De meest verkochte HR-combiketel van Nederland Groot vermogen klein van stuk Levert snel warmte en warm water

Bessemeindseweg 8 Tel. 0161 - 456880 info@jjansenbv.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

PAGINA 9

Officiële opening van het 10 jarig jubileumjaar van het wooninitiatief Afgelopen vrijdagmiddagmiddag stond de opening van het feestjaar op het programma van de Wevershof. Vanaf 15.30 uur was het officiële gedeelte. Hiervoor waren behalve de bewoners, ouders, begeleiding en vrijwilligers, ook vertegenwoordigers van de gemeente, Leystromen en Amarant uitgenodigd. Namens de Wevershof opende voorzitter Angela de Jong deze middag. Er was een welkomstwoord voor iedereen, maar speciaal voor Richard, Marcel, Jack, Edwin, Petra, Marloes, Marja en Mirjam, de bewoners van het huis. Angela benadrukte dat vooral vanaf het begin centraal moest staan dat de bewoners het zouden ervaren als hun thuis. Hun eigen huis, waar zorg verleend wordt door de begeleiding, maar niet een huis van de zorgverlener waar zij mogen wonen. Dat thuis is zeker gelukt. Dat wordt wel bewezen doordat alle bewoners er vanaf het eerste uur nog steeds met veel plezier wonen. Zij vormen een hechte groep, zijn veel samen in de gezamenlijke ruimte maar ze kunnen, wanneer zij dat willen, zich terug trekken in hun eigen woonunit. Het wonen in de gemeenschap bevordert de integratie en het deelnemen daaraan. Het streven is dat zij zoveel als mogelijk de regie over hun eigen leven behouden. Wethouder Lou Lavooij prees het initiatief dat door Jan en Jorien Michielsen ruim 13 jaar geleden was genomen om een woonvorm voor hun zoon in Gilze te realiseren, samen met anderen. Voor die tijd een zeer bijzonder initiatief. Hij stak zijn

enthousiasme niet onder stoelen of banken. Het initiatief is een voorbeeld voor vele ouders in een zelfde situatie. Dit soort kleinschalige woonvormen moet zeker gestimuleerd worden en behouden blijven. Wat is er beter dan wonen in je eigen dorp? Met het oog op de komende moeilijke jaren is zelf initiatief nemen, meezorgen en enthousiasme een voorwaarde om de toekomst gezond tegemoet te treden. Namens de gemeente bood de wethouder een grote taart aan met een foto er op van alle bewoners die gemaakt was tijdens de opening van 10 jaar geleden. Ad interim directeur van woonstichting Leystromen, de heer

Jacques van Geest, ging in op de moeilijke tijd voor woonstichtingen. Initiatieven voor mensen die zorgbehoeftig zijn blijven in ieder geval binnen de sociale woningbouw gewaarborgd. Verder

was hij erg blij dat de Wevershof zeer tevreden was over de samenwerking met zijn stichting. De heer Jan van de Wouw, districtmanager van Amarant, benadrukte de goede samenwerking. De Wevershof is een prima plek om te wonen maar ook een prima plek om te werken, zo betoogde hij. Dit valt af te leiden uit het feit dat 5 medewerkers van Amarant hier vanaf het begin werken en wat verder opvalt is het bijzonder lage ziekteverzuim. Mevrouw Angela Backx begeleidde het project destijds vanuit de stichting MEE. Zij herinnerde zich nog goed de vele gesprekken en discussie punten, vooral

met Jan Michielsen, die uiteindelijk hebben geleid tot een fantastische woonvorm voor deze bewoners. Angela de Jong huldigde hierna de 5 medewerkers van het 1ste uur en natuurlijk werden Jorien en Jan Michielsen, als initiatiefnemers, ook niet in deze hulde vergeten. Terecht volgde voor hen allen een warm applaus. Marcel Michielsen, een van de bewoners, schildert bij Artenzo, een van de kunstateliers van Amarant. Hij onthulde een zelfgemaakt kunstwerk dat de blijheid en tevredenheid van de bewoners voor het wonen in de Wevershof weergaf: een grote taart met veel kaarsjes erop. Hierna volgde een drukke receptie van vele buurtbewoners en andere belangstellenden die werd afgesloten met een heuse vuurshow. Voor bewoners, begeleiding en ouders volgde daarna nog een heerlijk buffet bij Chinees restaurant “Dynasty”. Hier werd de werkgroep en voorzitter nog even terecht in het zonnetje gezet als dank voor deze mooie en zinvolle jubileumviering van dit bijzondere woonproject. Ook de rest van het jaar gaat niet zomaar voorbij, door het jaar heen worden er diverse feestelijke activiteiten gepland . Tot slot, als u nieuwsgierig bent geworden naar dit bijzonder project en u voelt ervoor om als vrijwilliger uw steentje bij te dragen, kom dan eens uw licht opsteken bij de Wevershof. U bent van harte welkom.

Carnaval 2013 bij De Hooikar weer een spectaculair carnavalesk programma Gilze - Zaterdag is er het Sprookjesbal met een van de carnavals artiesten op het moment: JEROEN VAN ZELST! Bekend van de hits Dansen Dansen; Colinda; Jij bent veel te jong voor mij. Vanaf 20.00 uur barst het feest gedruis los bij De Hooikar. De origineelst verklede groep word weer beloond met een leuke prijs, dus doe mee aan de Catwalk. Om teleurstelling aan de deur te voorkomen i.v.m. drukte wordt er op zaterdag met kaarten gewerkt. Deze kaarten zijn vanaf 1 februari 19.00 uur verkrijgbaar bij De Hooikar. Let op er zijn maar een beperkt aantal kaarten! De kaarten kosten €5,00 maar wanneer ze voor 21.30 uur worden ingeleverd zijn ze goed voor 2 consumptiebonnen.

Zondagmiddag

word het kindercafé voor het eerst geopend. Vanaf 16.00 uur zijn alle kinderen en ouders van het Dringersgat welkom. De zaal word ingericht met een speciale kinderbar, kinderdisco en er is een springkussen.

Zondagavond

Pitcher Night met de enige echte “Clown Bassie”. Bassie bekend van de TV series: “Bassie & Adriaan” heeft carnavals nummer gemaakt. Hij trekt daarom deze carnaval de kroegen in om zijn carnavals nummer te laten horen en tevens de Bassie en Adriaan liedjes in een “house” jasje. Mis deze kans niet om de jeugdheld van velen eens in het echt te zien. En na het optreden is er de mogelijkheid om met Bassie op de foto te gaan. Deze avond is er gratis entree en VOL=VOL. Dus ben op tijd, dan mis je ook niet het gratis Pitcher bijvullen tussen 21.30-22.30u!

Maandag

Feest in 't Sprookjesbos. Vanaf 14.00 uur Het Kindercafé weer ge-

opend. Met gratis pannenkoeken en oliebollen. Vanaf 17.00 uur begint de eerste set van “Feestband De Suskes” deze band zal in begin van de avond ook nog enkele sets spelen. Verder heel de avond feest met Drive in Show Nightlight. Gehele dag: Gratis Entree! Dinsdag Dol Dwaze Dinsdag. Dit word een dol dwaze dag met een bomvol programma. Vanaf 14.00 is het kindercafé in de zaal is weer geopend met kinderdisco, speciale kinderbar en springkussen. In het café zal de start van het wijvesjouwen in het café plaatsvinden. In de zaal is er een optreden van Freestyle Dancing. Dan nieuw van 16.00 uur: “Ik hou van Hooikar” Een gezellig quiz/spel over De Hooikar, Dringersgat, Carnaval en nog veel meer. Er zijn met quiz mooie prijzen zijn te verdienen. Vanaf 17.00 uur spectaculaire afsluiting van carnaval in de zaal.

Voor de laatste avond word het feest ingezet met Drive in Show Nightlight. Met optreden van wel 3 artiesten: - Lamme Frans - Bekend van de carnavalshit “Alles in een!” - Gerst- Na zijn geslaagd optreden van vorig jaar op zondag in de Hooikar is hij terug met zijn “Ik laat je Thuis” - FrikAdele- De laatste carnavals sensatie op het moment. Frikadele komt de Hooikar op zijn kop zetten met zijn fuiftrombone. Hij heeft zijn eigen variant gemaakt op het nummer Skyfall van Adele: “Keivol” Dus mis geen minuut van deze dag en ben erbij vanaf het begin. Gehele dag gratis entree! De gehele carnaval na 20.00 uur is de minimale leeftijd 18 jaar, geldige legitimatie is verplicht. Tijdens de carnavalsdagen is de cafetaria weer dagelijks geopend. Voor laatste informatie kijk op facebook, twitter of hooikar.nl i

Schoonheidssalon Dorien

start met sport-massage

Pijnlijke nekspieren? Aanhoudende hoofdpijn? Last van een vervelende sportblessure? Nare, zeurderige pijn die maar niet weg wil trekken? Bij Schoonheidssalon Dorien in Rijen bent u dan aan het juiste adres! Dit in samenwerking met Sportcare Rijen. Chantal Heesbeen is 20 jaar oud en 3dejaars student Fysiotherapie aan Avans Hogeschool in Breda. Vanaf 4 februari zal zij op elke maandagavond als Sportcare Rijen bij Schoonheidssalon Dorien te vinden zijn voor diverse (sport)massages zoals kuitblessures, rugklachten, nekklachten en hoofdpijnklachten. Ook is zij gecertificeerd voor het Medical Taping Concept. U kunt dus ook voor tapen en bandageren bij haar terecht. Na het halen van haar licentie voor Sportmassage, die zij vorig jaar in haar vrije tijd behaald heeft, begon het meteen bij Chantal te kriebelen: ‘Ik wil voor mezelf beginnen! Vorig jaar ben ik als masseur ook mee geweest naar de Alped’Huzes. Dat vind ik zo leuk dat ik toen zeker weten wist dat ik dit vaker wilde doen. Wat een geluk dus dat Schoonheidssalon Dorien mij zo’n mooi aanbod heeft gedaan waar ik natuurlijk meteen ‘ja’ op zei’. Zoals u al heeft gelezen kunt u bij Chantal niet alleen terecht voor een sportblessure maar ook voor andere klachten aan uw spieren. Zit u nek bijvoorbeeld vast door een verkeerde houding en krijgt u daar geregeld een zeurende hoofdpijn van, dan bent u bij Sportcare Rijen aan het juiste adres. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of bij onze medewerksters. Schoonheidssalon Dorien heeft u veel te bieden onder 1 dak. Kijkt u op onze web-site voor ons totaalconcept: www.schoonheidssalon-dorien.nl

www.schoonheidssalon-dorien.nl

Pastoor Gillisstraat 19, Rijen, T.: 0161-240105

In The Chump Hulten

Vrijdagavond Café 1 februari Op vrijdag 1 februari ben je weer van harte welkom in de Ontmoetingsruimte van The Chump in Hulten. Het belooft weer een gezellige avond te worden. Heb je vrienden of vriendinnen, collega's of familie die je een keer kennis wilt laten maken met dit stukje relaxte Hultense gezelligheid? Neem ze dan eens mee voor een avondje Vrijdagavond Café! Het maakt niet uit waar ze

vandaan komen. Iedereen die op de een of andere manier een link heeft met Hulten of met haar inwoners is welkom! Graag tot ziens op 1 februari vanaf 20.30u. ROG-bestuur roghulten@hotmail.com

De Gilse Cast wenst iedereen veel plezier met de carnaval

Open Rijen Darttoernooi 2013 brengt € 500,- op voor Stichting Hartedroom Afgelopen 6 januari is alweer voor de 11e keer het Open Rijen Darttoernooi gehouden. Aan dit toernooi was ook een goed doel gekoppeld, te weten Stichting Hartedroom. Stichting Hartedroom zet zich in voor het volgende: Een kleine 1.000 kinderen in Nederland lijdt aan cardiomyopathie. Een ernstige, vaak aangeboren, hartspierziekte. Bijna de helft van deze kinderen sterft binnen vijf jaar na constatering van de ziekte. Of kan alleen verder leven na een harttransplantatie. Er is helaas nog erg weinig bekend over cardiomyopathie bij kinderen. De Stichting Hartedroom wil dit veranderen en financiert wetenschappelijk onderzoek naar kindercardiomyopathie. Onder meer om de behandeling en levenskwaliteit van deze zeer zieke kinderen te verbeteren. En om misschien ooit, in een mooie droom, cardiomyopathie te kunnen genezen. De opkomst voor het toernooi was zeer goed te noemen. In totaal hadden 214 enkelspelers (189 mannen en 25 vrouwen) en 93 koppels de weg naar de Margriethal gevonden.

Onder de inschrijvingen bevonden zich behoorlijk wat bekende namen. Onder andere Kim Huybrechts, Kurt van de Rijck, Tony West, Gino Vos, Mareno Michels, Dick van Dijk en Jan van de Rassel hadden zich gemeld. Bij de vrouwen streden o.a. Patricia de Peuter, Kathy Geeraerts en Kimberley Bogemans om de titel. 's Ochtends werd er om 11.00 uur begonnen met het koppeltoernooi. Dit toernooi werd gespeeld volgens het knock-out systeem, 701-best of 5 met winnaars- en verliezersronde. Uiteindelijk bleek in de finale van de winnaarsronde het koppel Roy Goekol/Marco Smit met 4-0 te sterk voor Erik van Rijswijk/Stefano van Engelen. De finale van de verliezersronde werd gewonnen door Marcel Blik/ Mike Zuidwijk. Zij versloegen Roy Leenders/Gino Vos met 3-2. 's Middags was het om 15.00 uur tijd voor de start van het Single toernooi, zowel voor de dames als voor de heren. Ook hier werd gespeeld volgens knock-out, 501-best of 5 met winnaars- en verliezersronde. In de winnaars-

ronde bij de dames werd de finale gewonnen door Patricia de Peuter, die met 4-0 won Kathy Geeraerts. In de verliezersfinale was Elske de Visser met 3-1 de baas over Priscilla van Rooy. In het herentoernooi bleek Kim Huybrechts uiteindelijk de beste. Met 5-1 was hij in de finale een maatje te groot voor Jeffrey Sparidaans. De verliezersfinale werd een prooi voor Bjorn Franssen die Rijenaar Mark van Gils met 4-3 versloeg. Om dit toernooi mogelijk te kunnen maken zijn de leden van de RDL (Recreanten Darts League Rijen) in de weken voor het toernooi druk in de weer geweest met het vastleggen van de nodige sponsoren. Hierbij werd niet alleen geld opgehaald, maar ook de nodige prijzen om een tombola voor Stichting Hartedroom te kunnen organiseren. Als HOOFDSPONSOR voor het toernooi werd FIS Houtbewerking uit Hilvarenbeek vastgelegd De Jong Kozijnen uit Oosterhout en Jansen Timmerwerken en Onderhoud uit Dongen waren de belangrijkste SUBSPONSORS. Verder willen wij ook de

volgende sponsoren bedanken: De Hoon Autoschade, Van Osch J & T, Van Osch A & R, Albert Heijn Rijen, Warmteservice Tilburg, Pontmeyer Tilburg, Gardenmaster Rijen, Roompot vakanties, Riccio Kappers Rijen, Harry van Strien Topslijter, 't Boerke, Bonaparte, Sportcafé Rijen, Sandwich Service, Coppens Schilderwerken, Smaak, Van Oosterwijk Molenschot, Brouwers Assurantiën, Richard van Noye Onderhoud, Café-Eeterij 't Vermaeck, van Meijl Freriks, Jumbo Hapers Rijen, Haverland, Tigchelaar Breda en ESJ Accountants

2013 is daor! Geloof ut mar want ut is waor. Wij hebben ut nauw al 11 jaor vurmekaar!

& Belastingadviseurs. Ook gaat een woord van dank uit naar alle overige sponsoren die hebben bijgedragen. Zonder al deze sponso-

ren was het toernooi niet mogelijk geweest en konden wij niet zo'n mooi bedrag overmaken aan Stichting Hartedroom.

‘keukenarchitectuur bavel’ wordt ‘Keuken-architectuur Midden-Brabant’. Medio 2e kwartaal 2013 verhuizen wij naar Gilze direct aan de A58

keukenarchitectuur bavel

Lange Bunder 9 Bavel www.keukenarchitectuurbavel.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

JUINFLITS 172 - JANUARI 2013 UIN.NL WWW.JNKORT BINNE UWD! VERNIE

PAGINA 10

Schrijversdebuut van Henk van Oosterwijk

Jeugdherinneringen in Rijen vullen nu heel boek Het kon niet uitblijven dat de verhalen van Henk van Oosterwijk in boekvorm zouden verschijnen. De schrijver leverde in het voorbije jaar het ene verhaal na het andere af. Ze vonden via e-mail gretig aftrek bij een groeiende groep lezers in Rijen en omgeving. Afgelopen november meldden wij al dat de teller stond op 25 hoofdstukken. Het zijn 41 verhalen geworden. Ze staan allemaal in het nu verschenen boek, gerangschikt naar jaartal waarin het verhaal zich afspeelt.

De schoonheid van afval

NIEUW PROJECT: HET RIJEN RUIKT ARTIBOS Dit nieuwe idee - als onderdeel van Rijen Ruikt - leefde al een aantal jaren bij enkele vrijwilligers van Stichting Juin. Poëzie, spreuken en gezegdes, gecombineerd met beelden - op mooie grote panelen die we aan bomen ophangen. De bezoekers gaan van boom naar boom om deze creatieve uitingen te bekijken. In het kleine ‘bos’ aan de Zwarte Dijk-Laagstraat staan ongeveer 50 bomen, deze willen we allemaal met panelen behangen. Alle inwoners van Rijen - jong en oud - kunnen ideeën indienen. Eigenlijk is alles mogelijk; een mooi gedicht, een mooie foto, een kunstwerk, een spreuk of gezegde waar je iets duidelijk mee wilt maken, een sierraad, een herinnering, een gedachte, een wens, een doel, een tekening of wat dan ook. Wil je meedoen of heb je meer informatie nodig: info@juin.nl. Binnenkort meer informatie via de vernieuwde website www.juin.nl!

MELD JE BAND AAN VOOR DE ORANJEBOEL BATTLE 2013!

Het boek getuigt van een zorgeloze jeugd in de naoorlogse jaren. Onbezorgd voor hem en zijn jeugdgenoten, omdat het een tijd van groei en opbouw was. Luxe kende de 'werkmees' niet. Maar met hard werken, een eigen moestuin en een paar varkens op stal, viel er best het nodige te genieten, zo laat de schrijver ons weten. Hij leidt de lezer naar het jaar 1943, toen hij 'aachter in de Gillisstraot' geboren werd. Het jaar waarin op de Vijf Eiken een munitietrein van de Duitsers door het verzet werd opgeblazen. Het boek eindigt in 1960, als Henk inmiddels groot is geworden en gaat werken bij Gebroeders Kin NV. “In september 2011 had ik een paar mensen, die ik de losse verhalen per mail toestuurde.,” vertelt hij. “Toen kwam dat stukje over mij in weekblad Gilze-Rijen en groeide die groep lezers tot boven de honderd. Zo gauw ik een hoofdstuk aan de lezersgroep doorgaf, zag ik op mijn computerscherm hoe snel de verhalen werden geopend. Ik denk omdat de lezers er veel in herkenden van hun eigen jeugd. Daardoor kreeg ik het idee om de losse stukken te bundelen.” “Ieder mens hunkert wel eens naar zijn jeugd,' zegt Henk van

Oosterwijk, die tien jaar geleden zijn geboorteplaats Rijen voor Oosterhout verruilde. “Van Oosterhout uit ben ik terug gaan denken aan Rijen. Noem het maar heimwee. En omdat ik graag schrijf, ontstonden de losse verhalen uit mijn jeugd. En hoe meer je schrijft, des te meer herinneringen komen er omhoog. Over die zeventien jaren, waar het boek over gaat, zou ik gemakkelijk nog wel twintig hoofdstukken extra kunnen maken.” In “Mijn Jeugdherinneringen” passeren allerlei gebeurtenissen in Rijen en jongensstreken van Henk en zijn kameraden uit de 'Ligstraot', zoals de Laagstraat werd genoemd. Er hing daar toen nog de geur van vers hooi en stro. Genoemd wordt ook de 'sterke lucht bij het dorsen'. Henk van Oosterwijk schrijft ook met kennelijk plezier over de belevenissen op de lagere school en de manier waarop 'Mister van Rie', als Hoofd der School, zijn gezag liet gelden. Hoofdstukken als 'Onze Grootouwers' en 'Ons Ouwelui' beschrijven met gebruik van dialect de manier van leven direct na de Tweede Wereldoorlog. Ook komen wielerronde De Leren Zool, voetbalclub RAC, waarvan Henk jarenlang eerste doelman was, en de Rijense Kermis ter sprake en wordt

achtergrondverhalen voor de motorsportbladen 'Moto '73'en 'Motorsportnieuws'. Het laatste wat hij voor BN De Stem deed – hij woonde toen al in Oosterhout – was het optreden als 'noodcorrespondent' voor nieuws uit Rijen, totdat het dagblad een vaste correspondent had gevonden.. En nu, bijna zeventig jaar jong, heeft hij een deel van zijn leven beschreven, dat hij al 46 jaar deelt met Rietje Stoops.

INSPIRATIE

Omslagfoto uit 1950: ma van Oosterwijk met Wim op de arm. Pa van Oosterwijk met Henk voor zich. een ritje gemaakt langs de cafés die er toen in Rijen waren. Installatietechniek werd zijn vak en werk, terwijl hij ook als kastelein zijn sporen heeft verdiend, maar schrijven is altijd de grote hobby van Henk van Oosterwijk geweest. Op de St. Franciscus MULO B in Oosterhout is hij destijds begonnen met het schoolblad “Achter de Toren'. Hij stond aan de wieg van het clubbad 'De RAC-ker'. Hij schreef als freelancerjournalist enkele jaren het programmablad voor de thuiswedstrijden van FC Utrecht. Hij schreef ook jarenlang de rubriek 'Streeksport', die nu in BN De Stem nog steeds bestaat onder de naam 'Sportallerlei'. Hij was sportmedewerker bij de sportredactie van genoemde krant, maar schreef ook verslagen en

Het vertrekpunt in vrijwel alle verhalen is het gezin waarin hij is opgegroeid. Dat gezinsleven was de basis van een gelukkige jeugd, waarover hij op een aanstekelijke en spontane manier vertelt. Henk van Oosterwijk heeft zijn boek helemaal zelf drukklaar gemaakt, inclusief de lay-out. Hij verwacht dat dit niet het laatste boek zal zijn. Want hij vertelt nog: 'Notities over mijn voetbaljaren bij RAC, over mijn leven als twintiger en dertiger, carnaval en mijn ervaringen met mijn drie bootjes met dezelfde naam 'Dagaonogal' geven mij nog volop inspiratie .' Het boek is gemaakt in paperback en telt 259 bladzijdes met foto's en tekeningen. ISBN-nummer: 9789082020304. Het kost € 19,95 en is te bestellen via: e-mail: hevanoos@ziggo. nl of Hevaanoos Uitgeverij tel. 0162-465620 mob. 06-30761677 website: http://www.pumbo.nl/ boek/mijn-jeugdherinneringen of; www.boekenbestellen.nl (via deze sites is het boek ook als ePaper te koop) (jw)

Ook in februari inloop voor stamboom­ onderzoek bij Heemkring Molenheide DOE MEE 2 MAART 2 OP 01 'T RIJENS V 3 IN AT Stichting Juin presenteert voor de tweede keer de ‘Oranjeboel Battle’, wat georganiseerd wordt i.s.m. café ’t Rijens Vat. Tijdens deze Battle strijden coverbands uit Rijen en omstreken om een optreden tijdens Oranjeboel 2013 in de grote tent tijdens Koninginnedag in Rijen. De Battle vindt plaats in café ’t Rijens Vat op zaterdag 2 maart 2013. Elke band krijgt gedurende maximaal 25 minuten de kans de zaal (en de jury) plat te spelen. Meer informatie over inschrijving en reglement: www.juin.nl of via oranjeboel@juin.nl

DE WERKGROEP RIJEN RUIKT ZOEKT VRIJWILLIGERS! Voor meer informatie: info@juin.nl

Ook in februari geeft de Gilze en Rijense Heemkring Molenheide u alle gelegenheid om aan stamboomonderzoek te doen. Liefhebbers van de genealogie kunnen weer terecht om ervaringen uit te wisselen en gegevens te zoeken. Het heemerf is op de maandagavonden 4 en 18 februari en de dinsdagmiddagen 5 en 19 februari open voor de maandelijkse inloopuren. Als altijd zijn ook niet-heemkringleden van harte welkom.

Beginnende en gevorderde genealogen kunnen in heemerf 't Oude Raadhuis gewoon even bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen de genealogie of over het eigen voorouderonderzoek. Maar ook kunnen ze onderzoek doen in tal van genealogische bestanden en gegevens die betrekking hebben op de gemeente Gilze en Rijen. In het genealogische computerbestand ProGen bijvoorbeeld, dat intussen zo'n 200.000 persoonsnamen bevat. Er zijn al-

2 MAART - CAFÉ 'T RIJENS VAT ORANJEBOEL BATTLE 2013 5 APRIL - OUDE LOOIERIJ HEISTRAAT 5 HIGH5 KUNSTMANIFESTATIE 27-28-29-30 APRIL - BURG. SWEENSPLEIN MATEN VAN JUPILER QUEENS PARTY - TS EVENTS KINDERMIDDAG SCHLAGERIJEN TIROLERFEEST ORANJEBOEL 2013 9 JUNI - RIJEN EN OMSTREKEN RIJEN RUIKT 2013 ARTIBOS

spraak maken met Alex Emmen, telefoonnummer 0161-451627 of e-mail aemmen@ziggo.nl. Op de maandagavonden 4 en 18 februari is iedereen welkom tussen 19.00 en 21.00 uur en op de dinsdagmiddagen 5 en 19 februari is heemerf 't Oude Raadhuis van 13.30 tot 16.30 uur open. Het heemerf is te vinden op het adres Nieuwstraat 22 in Gilze. Voor meer informatie over Heemkring Molenheide kunt u terecht op www.heemkringmolenheide.nl

Sportpark De Leemput

Wil je een zinvolle invulling van je tijd, meld je dan nu aan als vrijwilliger bij De Leemput Je zou het nu niet zeggen. De Leemput is wit en stil. Maar eind maart wordt het sportpark weer voor iedereen geopend. Zoals u weet wordt het sportpark geheel georganiseerd en draaiende gehouden door vrijwilligers. Veelal ouderen, jonge vutters of gepensioneerden. De Leemput heeft veel vrijwilligers nodig.

AGENDA 2013

tijd enkele medewerkers aanwezig, die antwoord kunnen geven op vragen. Op de genoemde maandagavonden kunt u nu ook de digitale kadasterkaart inzien. Om bijvoorbeeld te bekijken wat er in 1832 op de plek stond waar u nu woont. Of om op te zoeken waar uw voorouders gewoond hebben, waar hun grond lag, hoeveel grond ze hadden en hoeveel belasting ze daarvoor moesten betalen. Hiervoor graag vooraf een af-

De Leemput bestaat al weer zo'n zeven jaar. Zeven jaar waarin een prachtige accommodatie is ontstaan en wekelijks wordt bijgehouden. Zeven jaar waarin familiegroepen, teams uit bedrijven en organisaties, vriendengroepen, buren enz. enz. een leuke dag ervaren op De Leemput. Zeven jaar waarin inmiddels een Jeu de boules vereniging en een Pitch en Put vereniging thuis is. Zeven jaar waarin vrijwilligers alle mogelijke werkzaamheden verrichten zoals groepsbegelei-

ders, gastheren en gastvrouwen, tuinonderhoud en mensen die achter de bar voor een kopje koffie zorgen of een ander drankje nadat er heerlijk een potje Jeu de boules, midgetgolf of Pitch en Put is gespeeld. En wat nu zo leuk is, al deze vrijwilligers doen dat met heel veel plezier, vinden het heel gezellig, zitten niet thuis maar maken contacten, betekenen wat voor het dorp en zetten zich in. Zij hebben een zinvolle invulling van hun vrije tijd en De Leemput is daar heel blij mee.

Zoals gezegd, De Leemput wil graag de groep vrijwilligers uitbreiden. U bent meer dan welkom. U kunt zich aanmelden en/of informatie vragen via telefoonnummer 223649 of per email: info@sportparkdeleemput.

Breng een bezoek aan De Regent in Rijen

Open dag woon-zorg­complex op zaterdag 2 februari Waar eerder het oude verzorgingshuis Vita, met aanleunwoningen en het postkantoor stonden, is een prachtig nieuw pand verrezen. Woonzorgcomplex De Regent in Rijen is bijna klaar. Bent u benieuwd? Op zaterdag 2 februari organiseert Woonstichting Leystromen een open dag. Er is nog een aantal appartementen te huur. Belangstellenden zijn op 2 februari welkom van 14:00 uur tot 15:30 uur bij woon-zorgcomplex De Regent, direct aan het Raadhuisplein in Rijen, ingang Past. Gillisstraat. Een aantal appartementen is dan te bezichtigen.

SEPTEMBER 2013 AMERICAN DAY SMELL & SOUND

Reacties op deze Juinflits kunt u sturen naar: info@juin.nl FOUNDERS STICHTING JUIN

De Regent Wonen in De Regent betekent wonen in een nieuwbouwappartement direct aan het Raadhuisplein in Rijen. Vlakbij het gemeentehuis en diverse winkels. Met een bushalte direct naast deur. En met voorzieninNu wit en stil; eind maart weer bloeiend en vol activiteiten

nl. Rijen Dijkers kan je alles vertellen over de mogelijkheden van vrijwilliger bij De Leemput. Maak die stap en bel of mail. Je krijgt er een leuk doel in je leven bij. Stichting De Leemput

gen in het gebouw waardoor het prettig wonen is voor mensen die wat ouder zijn of zorg nodig hebben. Vita Zorg & Welzijn levert zorg naar behoefte van elke individuele huurder. In het complex zijn ook ruimten gereserveerd voor allerlei andere zorgaanbieders. Daarnaast mogen een restaurant, bibliotheek, loungeruimte, ruimte voor internet en een stilteruimte niet ontbreken. Ook op de vele aanwezige patio's en daktuinen kunnen bewoners vertoeven.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

PAGINA 11

Info

Op deze pagina treft u algemene informatie aan en licht het gem eentebestuur allerlei besluiten en voornemens kort toe.

Raad van State stelt gemeente in gelijk over vergunning onbemand tankstation aan Rijksweg

15 maart 2013

Klust het college voor u tijdens NLdoet? Het Oranje Fonds houdt op 15 en 16 maart voor de negende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Dus ook in Gilze en Rijen! Collegeleden en afdelingshoofden houden hiervoor op vrijdagmiddag 15 maart hun agenda vrij. Zij gaan dan graag binnen de gemeente als vrijwilliger met een klus aan de slag. Zij doen dat met klussen die op de website van NLdoet worden aangeboden.

Er mag een onbemand benzinestation komen aan de Rijksweg in Rijen. Dat heeft de Raad van State bepaald. Hiermee komt een eind aan een jarenlange procedure over de vergunning die de gemeente voor de aanleg van dit benzinestation heeft verleend.

gemeente houdt het aanbod in de gaten en biedt begin maart bij een of meer klussen aan om mee te doen.

De gemeente ontving de aanvraag voor deze bouwvergunning op 28 augustus 2007 en verleende de vergunning op 29 september 2009. Dit leidde tot bezwaren, een gang naar de rechtbank en een hoger beroep op 9 mei 2012. De Provincie Noord-Brabant verleende voor de aanleg van het benzinestation op 20 juli 2010 een ontsluitingsvergunning. Ook hierop volgde een gang naar de rechtbank door bezwaarmakers. Uiteindelijk maakten bezwaarmakers de gang naar de Raad van State.

Of klus zelf mee

Wilt u net als het college de handen uit de mouwen steken en meehelpen bij een klus? Kijk dan op www.NLdoet.nl welke klussen er zijn en meld u aan voor de klus die u aanspreekt.

Op www.NLdoet.nl kunnen stichtingen, zorginstellingen, scholen, (sport)verenigingen, etc. hun klus aanbieden. Volg de instructies, het wijst zich vanzelf. De

Wie in de weken van 6 februari tot 15 februari 2013 op industrieterrein Broekakkers in Gilze komt, kan af en toe een vreemde piep horen. Vooral wasbakken en regenpijpen kunnen ineens een hoge toon uitstoten. De tonen horen bij een methode om de riolering te controleren, het Riosonic-systeem. Vroeger kwamen regen- en afvalwater in een rioleringspijp, maar bij nieuwe delen van het riool worden die stromen gescheiden. Dan is er een pijp voor regen en een voor bijvoorbeeld afwas- en toiletwater. Zo zou het moeten zijn, maar in de praktijk worden regelmatig buizen verkeerd aangesloten. Dan belandt vies water in de buis voor regen. Voor het industrieterrein Broekakkers komt de buis van de regen uit op het oppervlaktewater evenwijdig aan de Langenbergseweg. Daar mag natuurlijk geen smerig rioolwater naar toe stromen! De nieuwe opsporingsmethode om foutaansluitingen op te zoeken in een gescheiden riolering is gebaseerd op het meten van geluidsgolven. Wilt u meer weten over deze techniek? Ga naar www. gilzerijen.nl of naar http://www.riosonic. nl/. Voor aanvullende vragen over de reden van het onderzoek kunt u contact opnemen met Alette Barel van de gemeente Gilze en Rijen, telefoonnummer 0161-290368.

Activiteitenagenda

In deze rubriek vindt u de vergaderingen, informatiebijeenkomsten en andere activiteiten die de gemeente organiseert of inhoudelijk ondersteunt.  Dinsdag 29 januari

vanaf 20.30 uur wethouder Rolph Dols bezoekt bouwplaatsen van carnavalsverenigingen in Rijen

 Woensdag 30 januari

20.00 uur sportkampioenenviering gemeentehuis Rijen

 Vrijdag 1 februari

vanaf 19.00 uur burgemeester Boelhouwer

Foto’s: Fotodesign Peggy

Gemeentelijke website kreeg waarmerk voor toegankelijkheid

Foutaansluitingen opsporen in riool industrieterrein Broekakkers

Deze oordeelde op 16 januari 2013 dat de gemeente en de provincie terecht de benodigde vergunningen voor de aanleg van het onbemande tankstation hebben verleend. De volledige uitspraak is terug te vinden op: http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken_in_uitspraken/ zoekresultaat/?zoeken_veld=rijksweg%20 111&verdict_id=UtvmE6RG4JQ%3D

Doet u ook mee met Opzoomerdag?

Meld een klus aan

‘Vreemde piep te horen’

Redactie en opmaak Groep Communicatie Gemeentehuis Postbus 73, 5120 AB Rijen tel. 14 0161 Internet www.gilzerijen.nl E-mail info@gilzerijen.nl

De website van de gemeente Gilze en Rijen heeft het waarmerk Drempelvrij prioriteit 1 gekregen. Het Waarmerk drempelvrij.nl is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. Voldoet een website aan de eisen dan mag die het ‘groene mannetje’ op de site zetten.

Wanneer heb je een toegankelijke website? •

een toegankelijke website sluit niemand uit. Mensen met een visuele, auditieve, verstandelijke of motorische beperking bijvoorbeeld, maar ook senioren, mensen met kleurenblindheid of dyslexie en mensen die Nederlands als tweede taal spreken; toegankelijke websites zijn beter te vinden door zoekmachines zoals Google. Als bezoeker kunt u uw favoriete zoekmachine gebruiken om direct de informatie op de website te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van een specifieke zoekopdracht, zoals ‘paspoort gilze’ of ‘afspraak maken rijen’;

Opzoomerdag 2013 komt er weer aan. Dit jaar wordt die op zaterdag 9 maart gehouden. Hebt u leuke ideeën voor uw buurt? Bankjes en speeltoestellen opknappen bijvoorbeeld? Wij zorgen voor de materialen. De gemeente ondersteunt ook schoonmaakacties van bewoners met afvalknijpers, vuilniszakken en prullenbakken en dergelijke. Maar mooier is nog als u zelf met ideeën komt! En ook dan ondersteunen we waar mogelijk graag. Kortom er zijn allerlei mogelijkheden.

Waardering

Als blijk van waardering krijgen alle deelnemers rond koffietijd een lekkernij en aan het einde van de dag is er een leuke attentie voor deelnemers. In buurten waar veel kinderen wonen, proberen we iets voor de jeugd te doen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u zich opgeven voor deze dag, dan kunt u dat vóór 15 februari aanstaande doen met een e-mail naar GJ.Merkus@gilzerijen.nl . U kunt ook bellen naar 14 0161.

een toegankelijke website werkt in alle browsers, op alle platforms en op alle apparaten. Dus in Internet Explorer, maar ook in Google Chrome. U kunt de website bezoeken op die (oude) computer op zolder en op uw smartphone of tablet.

Meer informatie?

De website is getoetst door inspectieinstelling Qualityhouse en voldoet aan de richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u de website van drempelvrij bezoeken: http://www.drempelvrij. nl/waarmerk Opzoomerdag in Hulten( Fotoarchief gemeente Gilze en Rijen)

Openbare raadsvergadering Op maandag 4 februari aanstaande vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats; aanvang 19.30 uur in de raadzaal in het gemeentehuis. De complete agendavoor deze raadsvergadering treft u aan op www.gilzerijen.nl onder bestuur en organisatie; raadsvergaderingen. De agenda met bijlagen is beschikbaar vanaf woensdag 30 januari aanstaande. Ook liggen de stukken tot en met 4 februari 2013 ter inzage bij de gemeentebalie in het gemeentehuis in Rijen en in de bibliotheek in Gilze.

bezoekt bouwplaatsen van carnavalsverenigingen in Gilze

 Zaterdag 2 februari

10.00 uur wethouder Starreveld opent het jaarlijkse Twinkel Judo Toernooi voor judoka’s met een verstandelijke beperking van de Judobond Nederland Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze.

 Maandag 4 februari

19.30 uur gemeenteraadsvergadering raadzaal gemeentehuis Rijen

 Woensdag 6 februari

11.00 uur wethouder Dols leidt de

groepen 6 van basisschool De Wildschut rond in het gemeentehuis – dit is een match uit de maatschappelijke beursvloer

 Zaterdag 9 februari

11 over half 11 Sleuteloverdracht carnaval De Schakel in Gilze

Agenda afvalinzameling Week 6 van 4 tot 11 februari

Wat halen wij deze week op?

www.ontdekgilzerijen.nl

hiervoor heeft opgegeven vóór dinsdag 12 februari, 12 uur Let op! Het laten ophalen van grof afval kost € 50,-. U moet dit bedrag vooraf bij het aanmelden betalen.  Papier Raadpleeg uw afvalkalender.  Plastic afval Raadpleeg uw afvalkalender.

Let op! In verband met Carnaval schuift de afvalinzameling steeds één dag op.  Milieustraat Op 12 februari is de milieustraat gesloten in verband met carnaval.  Plastic afval Raadpleeg uw afvalkalender.

Agenda afvalinzameling

Militairen oefenen

Wat halen wij deze week op?

Voor hun opleiding tot verkenner bij de 42 Brigade Verkenning Eskadron Oirschot oefenen 24 militairen van 4 tot en met 7 februari in onze gemeente. Bij hun verken-

Week 7 van 11 tot 18 februari

 Grijze of groene container

Raadpleeg uw afvalkalender  Grof afval

Op 21 februari alleen als u zich

Meer dan een prima basis...

 Grijze of groene container

Raadpleeg uw afvalkalender.

ningsopdrachten verplaatsen ze zich in zes pantserwielvoertuigen en drie andere militaire wielvoertuigen. Ze maken geen gebruik van oefenmunitie. Voor de opleiding tot infanterist oefenen vijftig militairen uit Oirschot van 5 tot en met 7 februari aanstaande binnen onze gemeente. Ze gebruiken acht pantserwielvoertuigen en vier militaire voertuigen. Ook zij maken geen gebruik van oefenmunitie.


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

Meer

2

PAGINA 12

info B en W belicht…

Beleef het mee in De Schakel in Gilze

Hoe verloopt de sleuteloverdracht op carnavalszaterdag?

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze ‘B en W belicht’ informeren wij u over de belangrijkste openbare besluiten van 15 en 22 januari 2013. Wilt u de korte toelichtingen op àlle besluiten van vorige week teruglezen, kijk dan op www.gilzerijen.nl, ga naar Gemeentezaken en kies voor Collegebesluiten. Hebt u vragen, bel dan 14 0161.

Op carnavalszaterdag 9 februari overhandigt burgemeester Jan Boelhouwer de sleutels van de gemeente op een feestelijke manier aan de prinsen carnaval van het Wringersgat en Dringersgat. De jeugdburgemeester Kyra Romme overhandigt de sleutels aan de jeugdprins(essen) van het Wringersgat, Dringersgat en Papslokkersgat. Dit jaar is de sleuteloverdracht vanwege het 55-jarig bestaan van De Leuttappers in De Schakel in Gilze. De gezamenlijke carnavalsverenigingen hebben de organisatie op zich genomen en een programma voorbereid. De exacte inhoud houden zij voor iedereen geheim. De verenigingen willen vooraf wel kwijt dat het voorlezen van de proclamatie en de sleuteloverdracht onderdeel uitmaken van het programma.

Energieneutraal bouwen in Vliegende Vennen Noord Oost in Rijen

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor de nieuwe wijk Vliegende Vennen Noord Oost een scorekaart voor Energie Neutraal Bouwen vastgesteld. Aan de hand van de scorekaart beoordeelt de gemeente negen kandidaten, die graag goedkope en/of betaalbare Energie Neutrale woningen willen bouwen.

Huiseigenaren kregen aanbod geluidsisolatie

Foto: Sleuteloverdracht 2011 (foto Jacomijn Dijkers)

Vast staat dat het programma begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 12.40 uur. Iedereen is welkom om het verrassingsprogramma in De Schakel in Gilze mee te beleven.

Luifel aan pand Vijf Eiken in Rijen

De gemeente ontving van Stichting De Leemput een verzoek om een luifel aan te brengen bij een pand aan de Vijf Eiken in Rijen. Het college verleent hiervoor een ontwerp-omgevingsver-

Stiller spoor voor Rijen ProRail gaat de komende jaren geluidsschermen en raildempers plaatsen in Rijen. Inwoners zullen hierdoor minder last krijgen van het geluid van passerende treinen. De plaatsing is onderdeel van een pilot van ProRail om ervaring op te doen met de nieuwe geluidwetgeving SWUNG die in 2012 is ingegaan. Wethouder Willem Starreveld (verkeer en vervoer) is blij met dit bericht van Prorail: “Wij zijn verheugd dat het ministerie van Infrastructuur & Milieu deze pilot van Prorail heeft goedgekeurd. Door de constructieve houding van Prorail, de bewoners en de politiek komt er een

Een aantal woningen in de gemeente Gilze en Rijen komt in aanmerking voor geluidsisolatie. De woningen staan dicht bij doorgaande wegen en staan op een zogenaamde saneringslijst (A-lijst). De gemeente heeft eigenaren van woningen die op deze lijst staan een aanbod gedaan om voor geluidsisolatie in aanmerking te komen. Vijf eigenaren gaven aan hierin geen interesse te hebben. Van twee woningeigenaren hebben we na diverse pogingen geen reactie ontvangen. Uit berekeningen bleken acht woningen al voldoende geluidwerend te zijn. Tenslotte bleken vier panden niet (meer) als woning in gebruik te zijn. Deze woningen haalt de gemeente van de saneringslijst af.

aanzienlijke verbetering in de geluidsbelasting van de woningen aan het spoor. De pilot biedt mogelijkheden om voor een oplossing op maat te kiezen, waarbij verantwoord ruimtelijk beleid, beschermende maatregelen en kosten ion balans zijn”.

Maatregelen

De eerste maatregelen treft Prorail in 2014. Dan vervangt het in Rijen houten dwarsliggers door betonnen exemplaren en komen er nieuwe spoorstaven. Hierop plaatst Prorail de raildempers. Naar verwachting volgen de geluidsschermen in 2015.

gunning. Deze komt binnenkort ter inzage te liggen.

Gemeente voegt bedrijvenpark bij bebouwde kom Gilze De huidige grens van de bebouwde kom van Gilze ligt ten westen van de Langenbergseweg. Het bedrijvenpark Midden-Brabant Poort komt ook binnen de verkeerskundige bebouwde kom te liggen. Dat heeft het college besloten.

Gemeente huldigt sportkampioenen

De gemeente houdt op 30 januari 2013 de sportkampioenenviering 2013. Het gaat hierbij om de huldiging van sportkampioenen (teams en individuele sporters) in de leeftijdsgroep vanaf 16 jaar. Deze huldiging vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Daarnaast huldigt de gemeente tijdens deze avond ook Joris van Gool. Joris behaalde onlangs twee nationale indooratletiektitels.

College wil investeren in cultuureducatie De gemeente Gilze en Rijen wil investeren in de kwaliteit van cultuureducatie in het basisonderwijs. Dit doet ze door deel te nemen aan de subsidieregeling cultuureducatie met kwaliteit 2013-2016. Als de aanvraag akkoord is, ontvangen de deelnemende scholen jaarlijks gezamenlijk 56.000 euro. De gemeente betaalt van dit bedrag 14.000 euro. Eind mei is duidelijk of de gemeente de subsidie krijgt.

Nieuwe wet

Vorig jaar is de nieuwe wet SWUNG (Samen Werken in de Uitvoering van Nieuw Geluidbeleid) in werking getreden. Daarmee heeft het Rijk de verantwoordelijkheid voor het treffen van geluidsmaatregelen langs het spoor overgeheveld van de gemeenten naar ProRail. Rijen is de eerste plaats waar maatregelen worden getroffen na het inwerkingtreden van de wet SWUNG. ProRail wil hier, in de vorm van een pilot, praktijkervaring opdoen met de nieuwe wet- en regelgeving. Rijen is een geschikte locatie vanwege de beperkte omvang en variatie aan maatregelen. (Foto: Dagpauwoog Design, Margot Wijbrans)

2

Op deze pagina publiceert het gemeentebestuur de wettelijk verplichte en andere bekendmakingen.

Bekendmakingen Rectificatie bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Driving Range Toxandria’ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 16 februari 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Driving Range Toxandria’ vast. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de drivingrange van de Golfclub wordt verplaats naar de huidige oefenhole aan de Oostzijde van de Broodbaan. Voor natuurcompensatie Ecologische HoofdStructuur (EHS) wordt een perceel nabij de Goorloop ingebracht. De gemeente wil aan de provincie vragen om in te stemmen met de wijziging van de EHS, in overeenstemming met de regels daarover uit de provinciale Verordening Ruimte. Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan lag al van 1 maart 2012 tot en met 11 april 2012 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen en in De Rietakker, Kapelstraat 5 in Molenschot. In de vorige publicatie stond abusievelijk niet vermeld dat ook tegen het voorgenomen verzoek tot wijziging van de EHS zienswijzen konden worden ingebracht. Daarom ligt het plan nu opnieuw ter inzage en wel in de periode van 31 januari tot en met 13 maart 2013. Het ontwerpbestemmingsplan staat ook op de internetpagina van de gemeente Gilze en Rijen (www.gilzerijen.nl). U vindt het in de rubriek ‘Wonen en (Ver)bouwen’, onder ‘Bestemmingsplannen in procedure’ en vervolgens ‘Driving Range Toxandria’. U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Iedereen kan een zienswijze indienen Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en tegen het voorgenomen verzoek tot wijziging van de EHS. Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Zienswijze indienen In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze. Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, telefoonnummer 14 0161. Rijen, 30 januari 2013 burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de secretaris, de burgemeester, ir. Gerard Vlekke dr. Jan Boelhouwer

Wijziging Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gilze en Rijen Gilze en Rijen 2012 Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken bekend dat zij in hun vergadering van 11 december 2012 de tarieven voor de hulp bij het huishouden hebben geïndexeerd voor 2013. Dit is contractueel vastgelegd met de organisaties die de hulp bij het huishouden verlenen. De uurtarieven van de hulp bij het huishouden zijn verhoogd met 0,75%.

Het Besluit maatschappelijke ondersteuning treedt in werking met ingang van de dag na deze publicatie. Het besluit ligt voor iedereen ter inzage bij de gemeentebalie in het gemeentehuis in Rijen en is ook op de website van de gemeente Gilze en Rijen te raadplegen.

Beleidsregel kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie 2013 vastgesteld Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken bekend dat zij in haar vergadering van 15 januari 2013 de beleidsregel ‘Kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie’ 2013 hebben vastgesteld. Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na deze publicatie en werkt terug tot 1 januari 2013. De beleidsregel ‘Kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie’ ligt voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis in Rijen bij de gemeentebalie en is ook op de website van de gemeente Gilze en Rijen te raadplegen.

Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Hoofdstraat 137 te Rijen’ De raad van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 8 november 2012 het bestemmingsplan ‘Hoofdstraat 137 te Rijen’ vast. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om het pand Hoofdstraat 137 in Rijen voor woondoeleinden te gebruiken. In het vigerende bestemmingsplan ‘Kerngebied Rijen’ had dit pand een bedrijfsbestemming zonder (bedrijfs) woning. De gemeenteraad besloot ook om geen exploitatieplan vast te stellen omdat we de grondexploitatie hebben geregeld met een realisatieovereenkomst. Dit bestemmingplan heeft van 15 november 2012 tot en met 26 december 2012 ter inzage gelegen. Er is gedurende deze termijn geen beroep ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van Sta-

te. Dit betekent dat het bestemmingsplan op 27 december 2012 onherroepelijk is geworden. Het onherroepelijke bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Rijen. U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Rijen, 25 januari 2013 burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de secretaris, de burgemeester, ir. G.J.F.M. Vlekke dr. A.J.W. Boelhouwer

Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Woongebied Gilze’ De raad van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 24 september 2012 het bestemmingsplan ‘Woongebied Gilze’ gewijzigd vast. Dit bestemmingsplan is een integrale planherziening voor het gehele woongebied van de kern Gilze met uitzondering van het centrumgebied, het plangebied Achter de Hoven en de bedrijfsterreinen. De gemeenteraad besloot ook om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het een conserverend plan betreft en geen ingrijpende nieuwbouwontwikkeling mogelijk maakt. Dit bestemmingsplan heeft van 1 november 2012 tot en met 12 december 2012 ter inzage gelegen. Er is gedurende deze termijn geen beroep ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit betekent dat het bestemmingsplan op 13 december 2012 onherroepelijk is geworden. Het onherroepelijke bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Rijen. U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Rijen, 25 januari 2013 burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de secretaris, de burgemeester, ir. G.J.F.M. Vlekke dr. A.J.W. Boelhouwer

Omgevingsvergunningen en meldingen 30 januari 2013,

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Rijen 14 januari 2013, Dongenseweg 1 het plaatsen van een aanbouw aan de achterzijde van de woning 16 januari 2013, Hoofdstraat 80 het verbouwen van de woning 23 januari 2013, Hoofdstraat 62 het plaatsen van een éénpersoonsdoorgang in een bestaande gevelsparing waar op dit moment een kozijn met dicht paneel zit 23 januari 2013, Prins Hendrikstraat 3 het uitbouwen van de woning Gilze 14 januari 2013, Den Bulk 1 het kappen van 2 dode bomen 16 januari 2013, Moleneind 5 het kappen van een boom 21 januari 2013, nabij Klein Zwitserland 8 ( H nr. 2391) het kappen van 6 bomen 11 januari 2013, Rijksweg-A58 4 het vervangen van de gevelreclame en schilderen van de voor- en achtergevelpui van de verkoopruimte 14 januari 2013, Kerkstraat 116 het kappen van één acacia aan de achterzijde van de kerk Ingediende aanvragen liggen niet ter inzage.

Al deze bekendmakingen kunt u ook terugvinden op www.gilzerijen.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

3

PAGINA 13

Op deze pagina publiceert het gemeentebestuur de wettelijk verplichte en andere bekendmakingen.

Ingediende meldingen Rijen 15 januari 2013, Zaaren 98 het verwijderen van asbestbevattende platen 15 januari 2013, Zaaren 100 het verwijderen van asbestbevattende platen Gilze 10 januari 2013, Nerhovensestraat 35 het verwijderen van asbestbevattende golfplaten van het tuinschuurtje 10 januari 2013, Burgemeester van Poppelstraat 35 het verwijderen van asbesthoudende golfplaten op de serre/bijkeuken Ingediende meldingen liggen niet ter inzage.

Voornemen afwijken bestemmingsplan De volgende omgevingsaanvragen voldoen niet aan het geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn van plan vergunningen te verlenen voor de afwijking van het bestemmingsplan met toepassing van artikel 2.12 eerste lid Wabo juncto artikel 4 van bijlage II bij het BOR. Gilze Burgemeester van Poppelstraat 35, het uitbreiden van de woning Broekakkerweg 15, het verbouwen van het bedrijfspand en het plaatsen van 3 vlaggenmasten Rijen Hoofdstraat 80, het verbouwen van de woning Riekevoort 11, het uitbreiden van de bijkeuken, de carport en het plaatsen van een berging De aanvragen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 januari 2013 twee weken lang ter inzage in het gemeentehuis in Rijen. Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden zienswijzen naar voren brengen. Hoe u dat kunt doen leest u onder het kopje Rechtsmiddelen.

Beslistermijnen omgevingsaanvraag verlengd Gilze 14 januari 2013, Broekakkerweg 15 het verbouwen van het bedrijfspand, het plaatsen van een rokersruimte en het plaatsen van 3 vlaggenmasten De beslistermijn wordt verlengd in verband met de toetsing van het bouwplan. Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 4 maart 2013. Gilze 14 januari 2013, Burgemeester van Poppelstraat 35 het uitbreiden van de woning De beslistermijn wordt verlengd in verband met de afwijking van het bestemmingsplan. Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 2 april 2013. Gilze 15 januari 2013, Nieuwstraat 89 het plaatsen van een dakkapel en dakterras De beslistermijn wordt verlengd in verband met het wijzigen van het plan. Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 14 maart 2013. Rijen 17 januari 2013, Riekevoort 11 het uitbreiden van de bijkeuken, de carport en het plaatsen van een berging De beslistermijn wordt verlengd omdat het plan tot en met 13 februari 2013 ter inzage ligt. Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 27 maart 2013. Tegen een besluit tot het al dan niet verlengen van de beslistermijn is in principe geen bezwaar of beroep mogelijk (6.3 Awb)

Aanvraag omgevingsvergunning is vergunningvrij Rijen 17 januari 2013, Bongelakker 11 het geven van ontspanningsmassages en Reiki vanuit huis, omdat dit behoort tot de vrije beroepen die van rechtswege toegestaan zijn. 18 januari 2013, Hoofdstraat 74 het ombouwen van de garage tot kindercoachruimte, omdat de activiteit bouwen voldoet aan artikel 2 en artikel 5 tot en met 7 van bijlage II van het Besluit Omgevingsrecht en aan het bestemmingsplan. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen dit besluit, binnen 6 weken na de datum van verzending van het besluit. Hoe u dat kunt doen, leest u onder het kopje Rechtsmiddelen.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het voornemen hebben het volgende besluit te nemen: Rijen 29 januari 2013, Statenlaan 105 het brandveilig gebruik van Villa 4 Kids De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 januari 2013 zes weken lang ter inzage in het gemeentehuis in Rijen. Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen, kan iedereen zienswijzen naar voren brengen. Hoe u dat kunt doen leest u onder het kopje Rechtsmiddelen.

Verleende omgevingsvergunningen met reguliere procedure Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende besluiten hebben genomen: Molenschot 25 januari 2013, Veenstraat 67 het plaatsen van een hekwerk en een toegangspoort Rijen 18 januari 2013, Atlanta 21 het kappen van twee dennenbomen 18 januari 2013, Marijkestraat 27 het verbouwen van de bijkeuken Gilze 18 januari 2013, Bessemeindseweg 6 het wijzigen van een kantoor naar een tweede bedrijfswoning 18 januari 2013, sectie 898 aan de Bavelseweg het aanbrengen van een drainage 25 januari 2013, Nieuwstraat 126 het uitbreiden van het pand Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen dit besluit, binnen 6 weken na de datum van verzending van het besluit. Hoe u dat kunt doen, leest u onder het kopje Rechtsmiddelen.

Verleende omgevingsvergunning met uitgebreide procedure Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het volgende besluit hebben genomen: Gilze 18 januari 2013, Hoogstraat 4 B het veranderen van de inrichting De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd. Tegen de beschikkingen kunt u rechtstreeks beroep instellen. Hoe u dat kunt doen, leest u onder het kopje Rechtsmiddelen.

Geaccepteerde milieumelding besluit landbouw Gilze 25 januari 2013, Bessemeindseweg 5 het wijzigen van een bedrijf

Volledige sloopmeldingen Rijen 14 januari 2013, Karel Doormanstraat 53 het verwijderen van een asbestbevattende riolering 21 januari 2013, Zaaren 100 het verwijderen van asbestbevattende platen 21 januari 2013, Zaaren 98 het verwijderen van asbestbevattende platen Gilze 16 januari 2013, Nerhovensestraat 35 het verwijderen van asbestbevattende golfplaten van het tuinschuurtje 14 januari 2013, Burgemeester van Poppelstraat 35 het verwijderen van asbesthoudende golfplaten op de serre / bijkeuken Het indienen van bezwaar of beroep is niet mogelijk.

Vooroverleg en invullen digitaal aanvraagformulier Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt, adviseren wij u om eerst een vooroverleg aan te vragen. Een vooroverleg kunt u digitaal aanvragen op www.omgevingsloket.nl, tabblad ‘contact met de gemeente’ of analoog met het vooroverlegformulier. Dit formulier kunt u vinden op onze internetsite www.gilzerijen.nl. Het aanvraagformulier kunt u zelf vanuit huis digitaal invullen. Wilt u de aanvraag digitaal op het gemeentehuis in komen vullen, dan moet u vooraf een afspraak maken. U kunt dan bellen met het Klantcontactcentrum, telefoon 14 0161.

Algemene informatie, openingstijden Klantcontactcentrum en bouwtechnische vragen Voor algemene informatie over de omgevingsvergunning (brochures, informatie over bestemmingsplannen, inzien van beschikkingen en dergelijke) kunt u terecht bij het Klantcontactcentrum. Ook kunt u informatie opvragen via internet: www.gilzerijen.nl en www.vrom. nl. Het Klantcontactcentrum is geopend maandag van 08.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur, donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur en dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. U kunt er alleen op afspraak terecht. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het Klantcontactcentrum telefoonnummer 14 0161.

Bekendmaking openbare vergadering welstandscommissie en stadsbouwmeester Eerstvolgende welstandsvergadering: 8 februari 2013 Eerstvolgende vergaderingen van de stadsbouwmeester: 6 & 13 februari 2013 Voor meer informatie over deze vergaderingen verwijzen wij u naar onze internetsite.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning met uitgebreide procedure (projectafwijkingsbesluit, artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wet algemene bepalingen omge-

vingsrecht) Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het volgende ontwerpbesluit hebben genomen: Rijen 30 januari 2013, Vijf Eiken 11 het aanbrengen van een luifel De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 31 januari 2013 tot en met 13 maart 2013 ter inzage in het gemeentehuis in Rijen. We plaatsen het ontwerpbesluit ook op de internetpagina van de gemeente Gilze en Rijen (www.gilzerijen.nl). U vindt het in de rubriek ‘Wonen en (Ver)bouwen’, ‘Projectafwijkingsbesluiten’, onder ‘Projectafwijkingsbesluiten in procedure’ en vervolgens ‘Vijf Eiken 11’. U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkplannen.nl. Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen kunt u zienswijzen indienen. Hoe u dat kunt doen, leest u onder het kopje Rechtsmiddelen. 15 januari 2013 Namens het college van burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de secretaris, de burgemeester, ir. G.J.F.M. Vlekke dr. A.J.W. Boelhouwer

Besluit maatwerkvoorschriften Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het volgende besluit hebben genomen: Molenschot 25 januari 2013, Schoolstraat 5 (MFA) het opleggen van maatwerkvoorschriften (geluid) Ten opzichte van het ontwerp-besluit is geen wijziging aangebracht. Tegen de beschikking kunt u rechtstreeks beroep instellen. Hoe u dat kunt doen, leest u onder het kopje Rechtsmiddelen.

Algemene Plaatselijke verordening Bekendmaking ingekomen en verleende aanvragen evenementenvergunningen en overige vergunningen en ontheffingen op grond van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Gilze en Rijen (APV) Om een evenementenvergunning aan te vragen heeft u een standaardformulier nodig. Dit is verkrijgbaar bij het klantcontactcentrum (gemeentehuis in Rijen) en in de bibliotheek in Gilze. U kunt het formulier ook downloaden via www.gilzerijen.nl

Aanvragen In de periode van 11 januari tot en met 24 januari 2013 zijn de volgende aanvragen om APVvergunningen ontvangen Gemeente Gilze en Rijen * Verzoek om vergunning voor het venten met Nuon Energiecontracten in de periode van 4 tot 9 maart 2013; * Verzoek om vergunning voor het plaatsen van reclameborden van 8 tot en met 22 februari 2013 voor de aankondiging van het optreden ‘Vrouw Holland met Brave meisjes komen in de hemel’ in De Schakel in Gilze; * Verzoek om vergunning voor het plaatsen van reclameborden van 26 januari tot en met 9 februari 2013 voor de aankondiging van carnaval in ’t Vermaeck. Rijen * Verzoek om vergunning voor het organiseren van een reünie 100 jaar Militaire Luchtvaart op 5 september 2013 van 09.00 tot 00.00 uur op Vliegbasis Gilze Rijen; * Verzoek om ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens Carnavalsweekend ACV De Kiekendieven op vliegbasis Gilze-Rijen in gebouw 750 hangaar 6 op de volgende data en tijdstippen: -zaterdag 26 januari van 13.00 tot 17.00 uur; -zondag 27 januari van 13.00 tot 18.00 uur; * Verzoek om vergunning voor het organiseren van een Boeken- en Platenmarkt aan de Hoeksestraat 3a (voorheen Leerfabriek De Hoon) op: - 23 maart 2013 van 09.00 - 17.00 uur; - 08 juni 2013 van 09.00 tot 17.00 uur; - 28 september 2013 van 09.00 - 17.00 uur. Uw eventuele reactie kunt u schriftelijk kenbaar maken binnen veertien dagen na publicatiedatum. U kunt de brief richten aan de burgemeester van Gilze en Rijen, ter attentie van de afdeling Veiligheid, Vergunning en Handhaving, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Ook kunt u zich wenden tot het klantcontactcentrum in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Rijen. Het klantcontactcentrum is open op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur, maandagmiddag tussen 14.00 en 16.30 en op donderdag van 8.30 uur doorlopend tot 19.00 uur.

Besluiten In de periode van 11 januari tot en met 24 januari 2013 zijn de volgende aanvragen om APVvergunningen verleend Gilze en Rijen * Vergunning voor het plaatsen van reclameborden tussen 8 februari en 23 februari en

tussen 25 oktober en 9 november voor de aankondiging van boekenmarkten in winkelcentrum De Laverije; * Vergunning voor het plaatsen van reclameborden tussen 26 januari en 9 februari 2013 voor de aankondiging van carnaval in ’t Vermaeck; * Vergunning voor het plaatsen van reclameborden tussen 8 en 22 februari 2013 voor de aankondiging van ‘Vrouw Holland met Brave meisjes komen in de hemel’; * Vergunning voor het plaatsen van reclameborden tussen 1 en 18 augustus 2013 voor de aankondiging van het KPJ Gilze Feestweekend; * Vergunning voor het plaatsen van reclameborden tusen 11 en 25 mei 2013 voor de aankondiging van ‘100 jaar Hulten’. Rijen * Vergunning voor het organiseren van een boekenmarkt in winkelcentrum De Laverije op de volgende data en tijdstippen: - vrijdag 22 en zaterdag 23 februari van 09.00 tot 17.00 uur in; - vrijdag 8 en zaterdag 9 november van 09.00 tot 17.00 uur; * Vergunning voor het organiseren van de volgende carnavalsactiviteiten: - Jeugdoptocht: Aankomst van de jeugdprins en de jeugdoptocht op zaterdag 9 februari van 12.00 tot 18.00 uur volgens de route Nassaulaan, Raadhuisplein, Schoutstraat, Heistraat, Hoofdstraat, Mariastraat, Raadhuisplein, Regentenstraat, Pastoor Gillisstraat, Hoofdstraat en ontbinding op het Wilhelminapleinen op dinsdag 12 februari van 12.00 tot 18.00 uur; - Grote optocht van 12.00 tot 18.00 uur volgens de route Statenlaan, De Wittstraat, Heistraat, Hoofdstraat, Mariastraat, Raadhuisplein, Regentenstraat, Pastoor Gillisstraat, Hoofdstraat, Stationsstraat en ontbinding op het Stationsplein; - Verbranding symbool op 12 februari 2013 om 23.11 uur op het braakliggend terrein op de hoek Stationsplein/Stationsstraat tegenover De Heeren van Rijen. * Vergunning voor het organiseren van carnavalsweekend ACV De Kiekendieven op vliegbasis Gilze-Rijen in gebouw 750 hangaar 6 op de volgende data en tijdstippen: - zaterdag 26 januari van 13.00 tot 17.00 uur - zondag 27 januari van 13.00 tot 18.00 uur; * Vergunning voor het organiseren van een Parijse markt op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 9 juni van 10.00 tot 17.00 uur op het braakliggend terrein tegenover het Wilhelminaplein. Tevens vergunning voor het plaatsen van 10 reclameborden voor de aankondiging van de Parijse markt tussen 25 april en 9 mei en tussen 26 mei en 9 juni 2013; * Vergunning voor het evenement Rijen beweegt voor KWFop zaterdag 11 mei van 07.00 tot 20.00 uur op het Wilhelminaplein en het braakliggend terrein aan de overzijde van het Wilhelminaplein Gilze * Vergunning voor het organiseren van de Voorjaarscompetitie van WV De Vrije Coureur door de straten Besterd, Horst, Alphensebaan en Nieuwe Maastrichtsebaan op de volgende data en tijdstippen: - 16 februari 2013 van 13.30 tot 15.30 uur; - 23 februari 2013 van 13.30 tot 15.30 uur; - 02 maart 2013 van 13.30 tot 15.30 uur; - 09 maart 2013 van 13.30 tot 15.30 uur; - 16 maart 2013 van 13.30 tot 15.30 uur; * Vergunning voor het organiseren van het KPJ Gilze Feestweekend op een weiland nabij de Rielsebaan / Vijfhuizenbaan op: - 15 augustus 2013 van 20.00 tot 03.00 uur; - 16 augustus 2013 van 20.00 tot 03.00 uur; - 17 augustus 2013 van 20.00 tot 03.00 uur; - 18 augustus 2013 van 10.00 tot 24.00 uur. Hulten * Vergunning voor het organiseren van de carnavalsoptocht van KBS Gerardus Majella op vrijdag 8 februari van 11.00 tot 12.30 uur vanaf het kerkplein door de Gerardus Majellastraat, Oude Baan, fietspad Rijksweg, Broekdijk en Oude Baan; * Vergunning voor het organiseren van 100 jaar Hulten op het kerkplein en in het dorpshuis The Chump op: - 25 mei 2013 van 14.00 tot. 02.00 uur; - 26 mei 2013 van 14.00 tot 19.00 uur.

Kennisgeving Incidentele festiviteiten Rijen Melding verjaardagsfeest met bands op zaterdag 19 januari 2013 van 19.00 tot 03.00 uur in café De Kroeg aan de Julianastraat 58

Drank- en Horecawet Besluiten In de periode van 11 tot en met 24 januari 2013 zijn de volgende APV-vergunningen verleend Rijen Ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens het Kiekendievenbal op 26 en 27 januari 2013 van 12.00 tot 18.00 uur op de vliegbasis Gilze-Rijen Gilze Ontheffing voor het schenken van zwakalcoho-

lische dranken tijdens het KPJ Gilze Feestweekend op: - 15 augustus 2013 van 20.00 tot 02.45 uur; - 16 augustus 2013 van 20.00 tot 02.45 uur; - 17 augustus 2013 van 20.00 tot 02.45 uur; - 18 augustus 2013 van 10.00 tot 23.45 uur. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit bezwaar maken. Hoe u bezwaar kunt maken, kunt u lezen onder het kopje Rechtsmiddelen.

Rechtsmiddelen Zienswijzen naar voren brengen Wilt u zienswijzen naar voren brengen? Dit kan tijdens de periode dat de ontwerpbeschikking ter inzage ligt. U brengt uw zienswijzen naar voren bij: Gemeente Gilze en Rijen Postbus 73, 5120 AB Rijen De volgende informatie moet in uw zienswijze staan: - uw naam en adres; - de datum waarop u de brief schrijft; - uw handtekening; - een omschrijving van de ontwerpbeschikking waartegen u zienswijzen naar voren brengt; - waarom u zienswijzen naar voren brengt. Tijdens de periode dat de ontwerpbeschikking ter inzage ligt, kan iedereen ook mondeling zienswijzen naar voren brengen bij het college van de gemeente Gilze en Rijen (telefoonnummer 14 0161).

Bezwaar maken Wilt u bezwaar maken? Dit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verstuurd. U stuurt uw bezwaarschrift naar: Gemeente Gilze en Rijen Postbus 73, 5120 AB Rijen De volgende informatie moet in uw bezwaarschrift staan: - uw naam en adres; - de datum waarop u de brief schrijft; - uw handtekening; - een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt; - waarom u bezwaar maakt. U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via www.gilzerijen.nl/bezwaar.

Rechtstreeks beroep instellen Wilt u rechtstreeks beroep instellen? Dat kunnen: - degenen die tegen de ontwerpbeschikking zienswijzen naar voren hebben gebracht; - de adviseurs die de mogelijkheid hebben gebruikt om advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking; - belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat ze geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking; - belanghebbenden die het niet eens zijn met onderdelen van het definitieve besluit, die in de ontwerpbeschikking niet voorkwamen. U kunt beroep instellen, binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden. U stuurt uw beroepschrift naar: Rechtbank Breda, sector bestuursrecht Postbus 90006, 4800 PA Breda De volgende informatie moet in uw beroepschrift staan: - uw naam en adres; - de datum waarop u de brief schrijft; - uw handtekening; - een omschrijving van het besluit waartegen u beroep instelt; - de gronden waarom u beroep instelt. U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voorlopige voorziening Is het belangrijk dat de uitvoering van het besluit direct tegengehouden wordt? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Dit kan alleen als u ook al een bezwaar- of beroepschrift heeft ingediend. U kunt deze voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht. Het adres is Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor het aanvragen van deze voorziening moet u griffierecht betalen. U kunt bij de rechtbank navragen hoeveel dat precies is. U kunt het verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Indien tegen een beschikking bezwaar of beroep is ingesteld en bij de bevoegde rechter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Al deze bekendmakingen kunt u ook terugvinden op www.gilzerijen.nl


Slaapvoordeel! Slaapvoordeel! Slaapvoordeel!

Boxspringcollectie Grandeur Lijnen logo (geen Contouren)

De boxspringcollectie Grandeur biedt u ongekende mogelijkheden! 2 HOOFdkuSSenS 2 HOOFdkuSSenS lilY lilY 2 HOOFdkuSSenS lilY 45,-45,-

matRaS matRaS baccaRa baccaRa

WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30matRaS JANUARI 2013 45,-45,nu:nu: 45,- nu: 45,-

vanaf: vanaf: baccaRa vanaf:

39,39,39,-

119,119,119,-

dekbed dekbed aZuRiaZuRi

PAGINA 14

Keuze uit:

dekbed aZuRi vanaf: vanaf: vanaf:

- 3 typen hoofdborden

35,35,35,-

- 3 typen topdekmatrassen; comfortschuim,

zondag 3 februari zijn wij open! (toepasbaar op alle boxsprings)

latex en visco

- 3 typen boxsprings

- Leverbaar in 30 actuele kleuren

- vlakke of elektrische uitvoering

- Lengtematen 200, 210 en 220 cm

- 3 typen gestoffeerde matrassen in soepele

- Vlakke uitvoering vanaf € 1499,-

of stevige uitvoering

elektRiScH elektRiScH veRStelbaaR veRStelbaaR 200 cm elektRiScH 160 x160 200xcm veRStelbaaR 160 x 200 cm

- Elektrische uitvoering vanaf € 3149,-

vlak 140 x 200 cm

2599,2599,nu:nu: uw 2599,- nu: uw voordeel! voordeel! uw voordeel!

1999,1999,600,1999,600,-

1999,- nu:

1499,-

uw voordeel!

600,-

500,-

BoxspringSVEN SVEN Boxspring elektrisch verstelbaar Boxspring SVEN elektrisch verstelbaar

Electrische luxe NORDLAND boxspringset. Bij ons voor

1850,-

Set beStaande Set beStaande uit: uit: n 1 hoofdbord cm dik n 1 hoofdbord 10 cm10dik n 2 elektrisch verstelbare boxsprings, cm hoog Set beStaande uit:boxsprings, n 2 elektrisch verstelbare 32 cm32hoog n 8 alukleurige 1 hoofdbord 10poten cm dik n 8 alukleurige poten n 2 gestoffeerde 5-zone pocketvering matrassen elektrisch verstelbare boxsprings, 32 cm hoog n 2 gestoffeerde 5-zone pocketvering matrassen n 18 splittopper alukleurige poten n 1 splittopper n Leverbaar in 4 5-zone kleuren: zwart, antraciet, donkerbruin, 2 gestoffeerde pocketvering matrassen n Leverbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, donkerbruin, n chocolade 1 splittopper chocolade n Leverbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, donkerbruin, chocolade

elektrisch verstelbaar

Comfort ledikant

90 x 200 cm. Electrische vering - pocketveringmatras en nachtkastje

EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1 EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1 EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 1

Luxe vlakke scandinavische Boxspringpocketvering CORSICA 20 boxspring

elektRiScH veRStelbaaR elektRiScH veRStelbaaR 200 cm van 2599,1999,160 x160 200xcm van 2599,voor voor 1999,200 cm van 2699,2099,elektRiScH 180 x180 200xcm van veRStelbaaR 2699,voor voor 2099,210 cm van 2899,2299,160 200 2599,1999,180 x180 210 xcm van 2899,voor voor 2299,180 x 200 cm van 2699,- voor 2099,180 x 210 cm van 2899,- voor 2299,-

Nù voor

895,-

01-06-11 14:25 01-06-11 14:25 01-06-11 14:25

met topper - van

1.795,-

965,-

Set beStaande uit: n 2 boxsprings 20 cm hoog n Hoofdbord 7 cm dik n 2 gestoffeerde geneste pocketvering matrassen Camelia, 7 zones, soepel/stevig met extra schouder/taille/heupzone n Zwarte kunststof poten n Intense Topdekmatras Comfortschuim

nù voor

vlak 140 x 200 cm 160 x 200 cm 180 x 200 cm

van 1999,van 2199,van 2399,-

elektRiScH veRStelbaaR 160 x 200 cm van 3699,180 x 200 cm van 3899,-

voor 1499,voor 1649,voor 1799,-

voor 3149,voor 3299,-

Comfort slaapkamer Renske EURE-11138 AGS Folder2 2011_v3.indd 2

01-06-11 14:25

Geheel verrijdbaar. 160 x 180/200 cm. Inclusief 2 nachtkastjes op wieltjes.

ledikant 160 x 200 cm

1047,- nu:

799,-

Showroommodel incl. linnenkast NU:

1450,-

Comfort slaapkamer RENSKE n Comforthoogte

Kast ‘Ellis’ van

506,-

nu voor

Voorraad matrassen nergens goedkoper!

45 cm n Deelbaar ledikant n Leverbaar in beuken natuur en alpine wit n Leverbaar in breedtematen 160 en 180 cm (deelbaar) n Leverbaar in breedtematen 90, 100, 120, 160 en 180 cm (vast) n Leverbaar in lengtematen 190, 200, 210 en 220 cm

349,-

ledikant 160 x 200 cm

747,- nu:

deelbaaR ledikant 160 x 200 cm van 1047,180 x 200 cm van 1077,-

ledikant 90 x 200 cm van 360,160 x 200 cm van 485,180 x 200 cm van 495,-

voor 799,voor 829,-

voor 125,voor 349,-

21 cm - 80/90 x 200 cm

579,-

van

Complete set

2 x Electrische bodem + matras Nù voor

325,- nù

139,-

Complete slaapkamer Oostenrijk Ledikant 160 x 200 2 nachtkastjes Linnenkast 200 cm 2 vlakke bodems 2 matrassen + potenset

Slaapkamer NORA n Lighoogte

43 cm in breedtematen 160, 180 en 200 cm in lengtematen 200, 210 en 220 cm in kernbeuken met lak crème of hoogglans crème (meerprijs 100,-) n Afgebeelde doorlopende achterwand meerprijs 200,n Indirecte hoofdbord verlichting meerprijs 129,n Legplanken in hoofdbord meerprijs 99,-

995,-

n Leverbaar n Leverbaar n Leverbaar

EURE-11076 AGS KRANT 2011.indd 6

diVerse merkmaTrassen

ledikant Kernbeuken met lak crème 160 x 200 cm van 747,voor 579,180 x 200 cm van 757,voor 599,200 x 200 cm van 767,voor 639,Nachtkast 2 laden 4 deurs draaideurkast

Deze slaapkamer compleet

van 220,- voor 200,van 1050,- voor 859,18-03-11 09:48

1695,-

nu 50% korTing!

Inlichtingen: 0416 530 502 / 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl PARKET OVERSCHUREN Uw oude vloer weer als nieuw

MHC VLOEREN Tel 06 - 4308 7930 www.mhcvloeren.nl

Dit voorjaar je autorijbewijs halen? www.rijschooldemolen.nl INVULLEN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Bel 076- 514 74 44 of kom langs aan de Esserstraat 79 te Breda. Bel 0161- 49 25 08 of kom langs aan de Bredasweg 4 te Chaam. A.C. Koijen & Partners Administratie- en Belastingadviseurs. Nieuw! Tekenen en Schilderen Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar 15 lessen start: di 19 februari van 15.45 tot 17.15 uur € 129,00 (inclusief materiaal) 0161 226406 info@zin-in-kunst.nl www.zin-in-kunst.nl

‘t Vaartje 9 • Waspik • Tel.: 0416-312225 (afslag Waspik, bij rotonde rechtsaf)

NU 50 % - 70 % KORTING

Loon op zand, De Wetering, Weteringplein 1.

voor 259,voor 359,voor 379,-

7-zone pocketvering Nachtkast op wielen van 155,Zweefdeurkast Ellis van 502,-

Super Vlooienmarkt zondag 3 februari

Laurijssen Hoveniersbedrijf, St. Janstraat 15, 5131 BR Alphen. Voor verrassende tuinontwerpen, advies, aanleg, renovatie, onderhoud en de verzorging van uw tuin. Kwaliteit voor een betaalbare prijs. Bel voor een vrijblijvende offerte en/of afspraak 013-5082376 of 06-20005282

Kurkdroog HAARDHOUT en KACHELHOUT. Constant 3000 kuub in voorraad. Kijk op www.marceldebiehouthandel.nl Houthandel Marcel de Bie, Chaam. 06 20005518 debiehout@hotmail. com

OP ONZE WINTERCOLLECTIE

Voor alle graaf- en grondwerken, zowel binnen als buiten, met bobcats van 90 cm tot 160 cm breed en minikraantjes van 800 kg (70 cm. br. ) tot 5000 kg. (180 br.), voor het leegrijden van mestveestallen en kippenhokken, bel naar Herman van Beek tel. 0031(0)135078118 of 0031(0)0653364696.

Antiek-renovatie Hans Swanenberg. Verwijderen van verf- en laklagen. Opnieuw kleuren en/of lakken. Ook voor al uw overige meubelen. Tevens straal- en spuitwerk. Zevenb.-Hoek. Telefoon 0168-452451. www. antiekrenovatie.nl DE INDISCHE KEUKEN start nieuwe kookcursussen op dinsdagmiddag 29 jan. en donderdagavond (2-wekelijks) op 31 jan. Info 06-10352980 MAKANCATERING.NL Flexibele, betaalbare, professionele kinderopvang in huiselijke sfeer.Ook voor incidentele opvang.Voor info kijk op www.gastouderopvangpoppedijntje. nl Voor alle vragen op belastinggebied voor MKB en Particulieren (inclusief aangiftes Inkomsten- en Vennootschapsbelasting) kunt u terecht bij Frank Vermeulen. Voor het maken van een afspraak, bel met 06-27050808 of mail naar info@fjav.nl. Thuiskapster, proffessioneel, heeft nog enkele plaatsen vrij. Op ma, di en woensdag van 8.30-21.30. Dus ook ‚s avonds ! Afspreken telefonisch, nr. 0621558173. Knippen, permanenten, verven(1kleur), watergolf en fohnen.

huismerk

hondenvoer

Brok / Diner 15 kg : NIEUW Lam rijst brok 15 kg :

f 1375 f 2375 ,

,

Vraag in onze winkel naar de gratis proefverpakking

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag ������������������������������������ 9�30 - 18�00 uur Zaterdag ����������������������������������������������������� 9�30 - 17�00 uur Zondag ����������������������������������������������������� 10�00 - 17�00 uur Maandag ���������������������������������������������������������������� gesloten

DAGTOCHTEN Huishoudbeurs: 16 t/m 24 februari 2013 Incl.vervoer en entree........ Euro 30,50 p.p. Groepen min.10 pers. ....... Euro 28,50 p.p. Alleen het vervoer ............. Euro 17,50 p.p. Lenteverrassingstocht: 2 mei 2013 Incl.vervoer, koffie met gebak,koffietafel, evt. entree - en of gidskosten Euro. 70,50 p.p.

Nieuwstraat 9, 5111CV Baarle-Nassau • Tel.: +31 13 507 94 24

van Mook Touringcars

www.vandersluismode.nl

Havenweg 130, 4905 AB Oosterhout Tel: 0162456592/ info@vanmooktouringcars.nl www.vanmooktouringcars.nl

Wiekenweg 10 | Baarle-Hertog | www.theeuwesdierenspeciaalzaak.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

PAGINA 15

Wereldwinkel Rijen schenkt opbrengst potje aan Stichting Sri Lanka Support

Werkbezoek PvdA raadsfractie bij peuterspeelzaal Het Vlindertje St.Jozefschool

Op de toonbank van de Wereldwinkel staat een spaarpotje waar mensen hun kleingeld in kunnen doen. De opbrengst van dit potje wordt jaarlijks overhandigd aan een goed doel. In 2012 was het potje bestemd voor Sri Lanka Support. In totaal was er zo'n 120 euro in het potje gestopt. De Wereldwinkel zelf voegde hier nog 100 euro aan toe, zodat de vrijwilligers van Sri Lanka Support met een goed gevulde envelop naar Middelburg terug konden keren.

De raadsfractie van de PvdA heeft vorige week woensdag 24 januari een werkbezoek gebracht aan peuterspeelzaal Het Vlindertje St.Jozefschool. De PvdA heeft gehoor gegeven aan een uitnodiging van Stichting peuterspeelzalen Muzerij aan de raadscommissie Samenleving eind vorig jaar.

Levensomstandigheden verbeteren Sri Lanka Support wil de levensomstandigheden van individuele kinderen verbeteren: huisvesting, werk en ook onderwijs. Daarnaast verleent ze kleinschalige hulp aan kansarme gezinnen. Met het geld, dat in Nederland via acties, evenementen, sponsoring en giften wordt opgehaald, koopt ze ter plaatse in Sri Lanka artikelen of onderdelen en stimuleert daarmee de lokale markt. De plaatselijke bevolking doet zelf de projectvoorstellen.

Nieuw doel Ons goede doel voor de inhoud van het potje van 2013 is Home for good Hope, bij u misschien

nog bekend als Kind en Welzijn. Deze stichting richt zich op het verbeteren van het lot van de kinderen in Goreangab in Namibië. De soepkeuken speelt hierin een belangrijke rol. Deze is in 2007 opgericht door Monica Imanga, een Namibische vrouw. Ze is met haar soepkeuken gestart als een eerbetoon aan haar 16-jarige dochter die een jaar eerder gestorven was aan Aids. Verdrietig als ze was zag ze dat de kinderen in de sloppenwijk Goreangab Dam in Katutura, Windhoek, haar nodig hadden. Gestart werd in 2007 met ongeveer 50 kinderen die, buiten onder de bomen hun bordje leeg aten. Nu krijgen er dagelijks zo'n 300 tot 360 kinderen een voedzame maaltijd in een lokaal-

Overhandiging van de inhoud van het potje tje van golfplaten, dat in 2009 door Zweedse vrijwilligers is gebouwd. Meer informatie over Home for good Hope is te vinden op hun website www.homeofgoodhope.nl

Wereldwinkel Gilze-Rijen, Mangrovelaan 77, tel. 0161-220280 Website: www.wereldwinkelgilzeenrijen.nl Like ons op facebook: www.facebook.com/Wereldwinkel.GilzeenRijen

Een open dag met open en kritische vragen, precies zoals we het graag zien

Open dag/avond OBS De Wildschut druk bezocht Vol verwachting schuifelen ouders binnen met hun kroost. Het is een hele onderneming maar ondanks de sneeuw en barre kou, weten veel ouders hun weg naar de Wildschut te vinden. Gelukkig is het binnen gezellig en de sfeer warm. Kinderen van groep 8 voorzien iedereen van koffie en thee met een koekje en natuurlijk is ook gedacht aan de kleintjes. Want klein zijn ze, die hummeltjes van 2 en 3 jaar oud. En o zo schattig! Ouders en kinderen worden rondgeleid door leerkrachten en ouders van de Ouder Vereniging. De stroom lijkt niet op te houden. Sommige kleine bezoekertjes kijken vrij de groepen in, anderen zijn wat terughoudender. Weer andere kinderen herkennen neefjes, nichtjes en buurjongens en -meisjes. Het is een feest van herkenning. “Prima allemaal”, zo denken eventuele nieuwe ouders, “maar ik ben ook gekomen om het een en ander te weten te komen over school voordat ik mijn keuze kan maken”. En terecht. Tijdens de rondleiding worden er praktische vragen gesteld over het hoe en wat op een basisschool. Toch worden er ook kritische vragen gesteld over het waarom van een aantal zaken op de Wildschut. Kunnen kinderen op school wel hun communie

doen of hun vormsel? Waarom is

er gekozen voor een 2-3 combinatie? Waarom zouden we voor jullie school moeten kiezen? De vragen worden op een open manier gesteld en de antwoorden zorgvuldig geformuleerd om een zo eerlijk mogelijk beeld te geven. Dit is precies wat wij graag zien bij nieuwe ouders. Open en kritisch. Want uiteindelijk ga je

Collecteweek Hersenstichting 4 februari van start Geef mensen met een hersenaandoening een beter perspectief! Dat is het motto van de Hersenstichting collecte die maandag 4 februari a.s. begint. In heel Nederland gaan ruim 14.000 enthousiaste collectanten op pad om geld in te zamelen voor ruim vier miljoen mensen met een hersenaandoening. Eén op de vier Nederlanders wordt in z'n leven getroffen door een hersenaandoening, zoals beroerte, depressie, dementie, Parkinson of een hersentumor.

Nog steeds ontbreekt de kennis om deze hersenaandoeningen beter behandelbaar en geneesbaar te maken. Daarom wil de Hersenstichting méér wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. De stichting vraagt het publiek op om de collectant niet in de kou te laten staan. Collectant gemist? U gift is ook welkom op gironummer 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. www.hersenstichting. nl

Ark van Noah op bezoek bij Zorgcentrum St Franciscus Begin september is Rosemarie van Bavel na ruim 24 dienstjaren met pensioen gegaan. De laatste jaren werkzaam als verzorgende in het kleinschalig wonen in groepswoning de Zonnebloem. Tijdens haar afscheidsreceptie heeft Rosemarie ons een waarde cheque gegeven voor een bezoek van de Ark van Noah aan de bewoners van het kleinschalig wonen met als voorwaarde dat ze het leuk zou vinden om hier zelf ook bij aanwezig te zijn.

Wat is de Ark van Noah? Ontspanning met dieren voor de zorgsector Uit vele onderzoeken is bewezen dat dieren een positieve bijdrage leveren in het welzijn van mensen. Wanneer mensen een dier aaien verlaagt dat de hartslag en bloeddruk, mensen gaan zich rustiger voelen. Het gemis van

een trouw huisdier is dan vaak ook groot als men wordt opgenomen in een verzorgingshuis. Veel van de mensen die worden bezocht door 'De Ark van Noah' leven in een isolement, kennen vaak eigen man en kinderen niet meer en het is moeilijk om contact met hen te maken. Wanneer je zo'n bewoner een dier in handen geeft, kan dit heel wat met hem/haar doen. Dus onze verwachtingen waren hoog gespannen deze middag. Rond 13.30 uur kwamen ze van de Ark van Noah met de bus aanrijden waaruit tevoorschijn kwamen: konijnen, cavia's, hamsters, poezen, grote kippen en een haan, 2 honden en niet te vergeten de huisvarkentjes “Corrie” en “Zusje”, die netjes aan de riem knorrend mee kwamen binnengewandeld. Onze bewoners werden in een

Magazijnverkoop za 2 feb. 2013

11.00-14.00 uur SteenStraat 2 Dongen www.montiS.nl Betreft showroommodellen en geannuleerde orders o.a. nieuwe Chaplins. Claim de Facebook coupon actie. Aankopen moeten direct meegenomen worden. Betaling à contant (bij voorkeur per pin).

ad showroomverkoop 2013 94x50mm.indd 1

kring rondom de dieren gezet, en ieder die dat wilde kreeg een dier op schoot. Bewoners konden de dieren verwennen met meegebrachte boerenkool, kippenvoer e.d. Zelfs de kippen en het varken werden op schoot gezet! Je zag aan de gezichten van onze bewoners dat het aaien weer herinneringen naar boven bracht en handen/vingers die verstijfd waren gingen als vanzelf de dieren aaien. Ook bewoners die in eerste instantie afwezig voor zich uitkeken straalden bij het voelen van een warm en zacht dier. Geweldig om te zien! Grappig om te zien was hoe het varkentje een doosje open kreeg waar wat lekkers voor hem was in gestopt en de hond 'Hertog' het sprookje van Rood Kapje mee speelde, en “dood” neer moest vallen als de jager hem neerschoot. Hij moest dan op zijn rug gaan liggen met alle 4 de poten in de lucht. Bewoners hebben er erg om gelachen. Al met al was het een zeer geslaagde 'beestenbende' middag. Rosemarie: superbedankt, je had geen mooier afscheidscadeau kunnen geven! Ook de dames van de Ark van Noah heel hartelijk bedankt voor jullie hulp en uitleg en volgens sommige bewoners waren niet alleen de dieren zeer leuk maar waren ook de dames die erbij waren erg aardig! M. Aarts.

22-01-13 18:05

als school, samen met hen een samenwerkingsverband aan voor een hele lange tijd. Het is fijn als ouders en kinderen deze vragen aan je durven stellen, je school als laagdrempelig ervaren en er sprake is van wederzijds respect en vertrouwen. Wij wensen alle ouders die voor deze moeilijke keuze staan, heel veel succes en willen u nogmaals bedanken voor de oprechte interesse tijdens onze open dag/avond. Wij zien u uiteraard graag nog eens bij ons terug. Directie en Team van OBS de Wildschut

Dhr. Miltenburg voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Nuwelijn en mevr.Gulickx van Stichting peuterspeelzalen Muzerij gaven uitgebreid informatie over ontwikkelingen op het gebied van Voorschoolse Educatie. Met name de meerwaarde van de inzet van de Interne Begeleider kreeg veel aandacht. Inzicht werd gegeven over de gemeentelijke subsidieverstrekking en zorgen omtrent het structurele karakter van onderdelen binnen deze geldstroom. Ook de huisvesting van de peuterspeelzalen kwam aan de orde alsmede het Integraal Huisvestings Plan waarin alle plannen voor de komende jaren zijn opgenomen en de daaruit voortvloeiende jaarlijkse investeringen voor schoolhuisvesting. Een kort bezoekje werd gebracht aan de peuterspeelzaal waardoor de fractie kon aanschouwen hoe de kindergroep zich middels een thema, spelenderwijs zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelingen. De fractie van de PvdA bedankt dhr. Miltenburg en mevr. Gulickx voor de fijne ontvangst en zal de waardevolle ontvangen informatie zeer zeker meenemen in toekomstige beraadslagingen bij in geding zijnde voorstellen.

Informatie: Heeft u vragen aan de PvdA, neem dan gerust contact met ons op. Graag staan wij u te woord, ook als u zich wilt oriënteren op het lidmaatschap van de PvdA, de partij die opkomt voor het welzijn van alle inwoners in Rijen, Gilze, Molenschot en Hulten! Voor meer informatie

kunt u ook terecht op onze website www.gilzeenrijen.pvda.nl.

Belangstellende worden? Wil je meer weten , maar (nog) geen lid worden van de PvdA? Meld je dan als belangstellende. Je ontvangt informatie over de PvdA per post en vervolgens houden we je per mail op de hoogte van onze activiteiten. Om belangstellende te worden hoef je alleen je naam, adres en mailadres in te vullen via het secretariaat@pvdagilzeenrijen.nl

Fractie PvdA: Ton Hesemans (fractievoorzitter), tel. 0161-223812, ton-hesemans@PvdAGilzeenRijen.nl Yvonne van Tetering (fractiesecretariaat), tel. 0161-226107, yvonne-van-tetering@PvdAGilzeenRijen.nl Jos Uitterhoeve, tel. 0161224143, jos-uitterhoeve@PvdAGilzeenRijen.nl Luciën Raaijmakers, tel. 0161225641, lucien-raaijmakers@PvdAGilzeenRijen.nl Hatice Can Engin, tel. 0161224146, hatice-can-engin@PvdAGilzeenRijen.nl

Voor alle verloskundige zorg in de driehoek Tilburg - Breda Turnhout. Ook spreekuur in Goirle op de Baarleseweg 63a Thomas van 5131 BB Alphen Diessenstraat 4.

Betty Spruyt Linda van Beek Bert Ooijen Manon Verspaandonk

www.hetklavertje.com

Uw

T +3113-5082773 zwangerschap info@hetklavertje.com is onze zorg

Tentoonstelling zondag 3 februari voor de laatste keer te zien

Over luxepaarden en werkpaarden bij Heemkring Molenheide Een zweetmes, een praam, een singel, een laarzenknecht, een kaptoom, een veelzijdigheidsdekje... Enig idee wat u zich hier allemaal bij voor moet stellen? Aanstaande zondag 3 februari zijn al deze gebruiksvoorwerpen en nog veel meer voor de laatste keer te zien bij Heemkring Molenheide. Deze tentoonstelling die ruim een jaar te zien is geweest, heet Paardensport. Ze gaat over de sport en de folklore. Heemkring Molenheide heeft de tentoonstelling ingericht in goede samenwerking met een imposante rij verenigingen uit de gemeente. Het zijn bestaande of inmiddels opgeheven clubs. Uit Gilze zijn dat Rijvereniging Wilhelmina, Ponyclub Wilhelmina en Aangespannen Dag; uit Rijen De Kleine Heraut en Rijvereniging Prins Bernhard; uit Hulten Klein maar Dapper en Rijvereniging Prinses Marijke; uit Molenschot Ponyclub Taxandria, Dressuur Wim Oomen en Ponyclub Stap en Draf. Ze hebben de heemkring niet alleen van materialen voorzien, maar ook adviezen gegeven en de vitrines mee ingericht. Rijvereniging Wilhelmina is met een oprichtingsjaar van 1898 zelfs al honderddertien jaar oud. En daarmee tevens ook de oudste rijvereniging van Nederland. Zoals gebruikelijk zijn er véél foto's te zien en veel meer dan dat. Niet alleen die gebruiksvoorwerpen met die bijzondere namen, die we al noemden. Maar ook allerlei materialen als affiches, startkaarten, rozetten, borstels, halsters, hoevenraspen, zwepen, bijzetteugels, vaandels, zadels, manenkammen, bekers, vlaggen, noem maar op. En natuurlijk heel veel krantenknipsels die over het verleden vertellen. Mooi zijn ook de dvd's die zoals

gebruikelijk op de achtergrond draaien. En op www.heemkringmolenheide zijn in de loop van de tijd steeds meer verhalen van de paardensportverenigingen verschenen. De tentoonstelling Paardensport kunt u zondag in't Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22 in Gilze

bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Bezoekers met rolstoel of rollater kunnen via de zijingang naar binnen. Voor meer informatie over de Gilze en Rijense Heemkring Molenheide en haar activiteiten kunt u terecht op www.heemkringmolenheide.nl

Verfilmde bestseller Marianne Frederiksson in Filmhuis Simon, gebaseerd op de internationale bestseller van Marianne Frederiksson, is een meeslepend drama dat zich afspeelt in Zweden en Duitsland, in de periode van 1939 tot 1955. Vrijdag 1 februari aanvang 14.00 uur entree 5,50 euro inclusief drankje. Aanvang 20.00 uur 4,00 euro ex-

clusief drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.deboodschap. nl of aan de kaartverkoopbalie aan de Nassaulaan.

Wekelijks stijgende kortingen op de totale najaarscollectie

50% 60% 70% *

Vanaf nu t/m za. 26 januari

*

Ma. 28 januari t/m za. 2 februari

*

Koopzondag 3 februari t/m za. 9 februari

*Op de originele prijs. Geldig op alle SALE artikelen

Brigidastraat 2, Bavel

Bastiaansenmodestad.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

Informatieavond TweeTalig HAVO en VWO

wo 06/02/2013 | 19.30 uur Cambreur College, hoofdgebouw Informatieavond voor ouder en kind

TweeTalig Onderwijs What else?! Want TweeTalig onderwijs biedt naast een regulier havo- of vwodiploma ook: • een Cambridgediploma in drie jaar • een TTO-Juniorcertificate in drie jaar • een IB-diploma in vijf of zes jaar • een TTO-Seniorcertificate in vijf of zes jaar • Engels door goed opgeleide docenten en native speakers in meer dan de helft van de vakken • Internationale projecten, excursies en reizen • Uitwisselingen met Italië, Duitsland, Tsjechië of Finland • Internationale stages in binnen- en buitenland Resultaat: Wereldburgers, die veel beter in Engels zijn, beter in Nederlands, internationaler geschoold en hun weg in HBO en universiteit in binnen- of buitenland vinden.

www.cambreurcollege.nl www.facebook.com/cambreurcollegedongen

PAGINA 16


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 17

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio Nieuwjaarstoernooi

Voetbalinfo v.v. Rijen

Onderlinge turnwedstrijden FLOS Rijen Jeugd TC Cash

“Zonder respect geen Voetbal” Voetbalschoenen voor Home of Good Hoop. Inzamelactie voor Home of Good Hope. Lever je gebruikte voetbalschoenen (mt 36 t/m 40) in voor een tweede leven aan een kindervoet in Namibië. (Jeugd)leden kunnen dit doen bij je leider of bij het wedstrijdsecretariaat van v.v. Rijen. Voetbal je niet meer, maar heb je nog wel voetbalschoenen, lever ook deze in bij het wedstrijdsecretariaat van v.v. Rijen. U zou er de kinderen van Namibië een groot plezier mee doen! Medewerkers van de stichting Home of Good Hope te Rijen gaan 25 februari naar Namibië om het e.e.a. te coördineren, controleren en uitvoeren. Daar werken Monica en haar zoon, Peacemaker genaamd, dagelijks aan de bereiding van een stevige maaltijdsoep en naschoolse “opvang” d.m.v. voetbaltraining voor een groep van 360 kinderen. Nu heeft Peacemaker Home of Good Hope gevraagd of zij hen kunnen helpen aan gebruikte voetbalschoenen. Veel kinderen voetballen op plastic slippers, blote voeten of één schoen! Laatst waren de kinderen erg nerveus omdat zij voor het eerst van hun leven op “echt gras” mochten voetballen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Hoop of Good Hope. http://www.homeofgoodhope.nl/voetbalschoenengevraagd/

Op zondag 20 januari jl. hield Turn- en gymnastiekvereniging FLOS weer onderlinge wedstrijden. Tegen de klok van 10.00 uur kwamen de eerste deelnemers door de sneeuw naar de gymzaal bij basisschool De Brakken. Het werd een spannende ochtend voor de acht gymnastiek- en turngroepjes, die ingedeeld waren naar leeftijd. Voor het eerst was hier een groepje bij dat uitsluitend uit jongens bestond. Onder grote publieke belangstelling werden de oefeningen op de diverse turntoestellen uitgevoerd. De meisjes turnden op evenwichtsbalk, lange mat, brug met ongelijke leggers en kast en pegases. Voor de jongens stonden de ringen in plaats van de evenwichtsbalk op het programma en de brug met gelijke leggers. In de pauze werd een demonstratie gegeven door de dansgroepen van FLOS. Hierna brak het grote moment van de prijsuitreiking aan en was er een gouden medaille voor de

SENIOREN 35+/45+ voetbal bij v.v. Rijen. Steeds meer verenigingen starten met het aanbieden van 35+/45+ voetbal. Bij deze voetbalvorm spelen 7-tallen op een half speelveld met en tegen spelers die minimaal 35+/45+ jaar oud zijn. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is gen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een groot veld en tegen tegenstanders die 20 jaar jonger zijn is verleden tijd. De wedstrijden worden

bij voorkeur gespeeld op vrijdagavond. Op 31 januari wordt er van 20:00 tot 20:30 uur een informatieavond georganiseerd in de kantine van v.v Rijen waarbij ook de KNVB uitleg zal geven. Heb je interesse en wil je meer weten, kom dan naar deze informatieavond. Doe mee met de vrijblijvende pilot bij v.v. Rijen die gehouden wordt met 3 trainingen op de vrijdagavond 1, 8 en 15 april en een wedstrijd op vrijdagavond 26 april. Alle avonden vangen aan om 20:00 uur. Programma Zaterdag 2 februari

Zwaluw FC 3 – Rijen 2 zat............ 15:00 Rijen 3 zat – The Gunners 6........ 15:00 Zondag 3 februari Rijen 1 – RKsv RCD 1.................... 14:30 Rijen 2 – TGG2............................... 12:00 RKsv RCD 3 – Rijen 3.................... 10:30 Bavel 3 – Rijen 4............................. 12:00 Rijen 5 – JEKA 11........................... 11:00 Moerse Boys 6 – Rijen 7................ 10:00 Irene'58 3 – Rijen 8....................... 12:00 Rijen 9 – Gilze 6............................. 10:00 Rijen VR1............................................. vrij

Voetbalvereniging Gilze SENIOREN Wedstrijdprogramma

Zaterdag 2 Februari Oosterhout 4 - Gilze 2................................14.30u

Wedstrijdprogramma Zondag 3 Februari

Gilze 1 - Oosterhout 1................................14.30u Gilze 2 - Helvoirt 2......................................11.30u Gilze 3 - Sc T Zand 3...................................12.00u Gilze 4 - Sv Sss 4..........................................11.00u Ifc 6 - Gilze 5................................................10.00u Rijen 9 - Gilze 6...........................................10.00u Wodan Vr1 - Gilze Vr1................................12.00u

JEUGD Wedstrijdprogramma Zaterdag 2 Februari

Junioren Sc Olympus A1 - Gilze A2..........................14.30u Ssc 55 A2 - Gilze A3....................................12.30u Gilze B1 - Bavel B1.......................................14.45u Gilze B2 - Madese Boys B5.........................14.45u Gilze C1 - Were Di C1.................................13.00u Ovv 67 C1 - Gilze C2..................................12.30 u Sarto C9 - Gilze C3......................................11.15u Jong Brabant C4 - Gilze C4........................14.30u Meisjes Gsbw Ma1 - Gilze Ma1................................12.45u Nemelaer Mc2 - Gilze Mc1.........................11.30u Noad'32 MD2 – Gilze MD1..........................09.45u Madese Boys Me2 - Gilze Me1...................09.00u Pupillen Baronie D2 - Gilze D1.................................09.00u Gesta D1 - Gilze D2.....................................11.00u Gilze D3 - Dia D3.........................................11.30u Voab D7 - Gilze D4......................................10.00u Gilze D5 - Sco/Tofs D6...............................11.30u Gilze E1 - Wds 19 E1...................................08.45u Vvr E2 - Gilze E2..........................................09.00u Gilze E3 - Achtmaal E2...............................08.45u Tsc E6 - Gilze E4..........................................08.30u Gilze E5 - Rijen E6.......................................08.45u The Gunners F1 - Gilze F1.........................08.30u Tvc Breda F2 - Gilze F2...............................08.30u Gilze F3 - Gesta F1.......................................10.15u Bavel F7 - Gilze F4.......................................08.30u Gilze F5 - Dongen F7...................................10.15u Gilze F6 - Viola F4.......................................10.15u Gilze MP1 – SVU MP1...................................10.15u

NIEUWS VAN DE SUPPORTERSCLUB Worstenbroodaktie! Er zijn ongetwijfeld meer dingen die goed samen gaan, maar een ding staat vast, worstenbrood en carnaval brengen je al bij voorbaat in de juiste sfeer. Vooropgesteld, we hebben het dan natuurlijk wel over het beste en het allerlekkerste worstenbrood uit Gilze: dat komt natuurlijk van Bakkerij Ad Spapens. Dat is puur ambachtelijk worstenbrood zodat ook hiervoor geldt: “Worstenbroodjes van

Ad Spapens: die eet je niet, daar SMUL je van!”. En net zoals als andere jaren komen wij met leden van onze club huis-aan-huis aan de deur met dit ovenheerlijke worstenbrood. En dat tegen de gewone winkelprijs maar dan brengen wij het dus gratis bij u thuis. En laten we niet vergeten: op die manier steunt u onze vereniging want van de opbrengst van elk worstenbroodje gaat een gedeelte naar onze club. Een heel sympathieke aktie die u geen extra geld kost; sterker nog: u krijgt er iets lekkers voor terug! Wanneer komen wij bij u aan de deur? Op vrijdag 8 februari bezoeken we alle woningen en boerderijen in het buitengebied van Gilze. Op zaterdag 9 februari bezoeken we alle woningen binnen de bebouwde kom van Gilze. Mogen wij weer op uw steun rekenen en dat u dus ook dit jaar weer worstenbrood koopt via de supportersclub? Wij zouden dat wederom geweldig vinden omdat we op die manier de plaatselijke voetbalvereniging kunnen ondersteunen. Graag tot vrijdag 8 februari of zaterdag 9 februari. ALAAF!! NIEUWS VAN DE ACTIVITEITENCOMMISSIE Carnavalsfeest Jeugd VV Gilze Op vrijdag 8 februari organiseert de aktiviteitencommissie voor de E- en F-pupillen én kabouters een groot Carnavalsfeest in de kantine! Disco FFM verleent haar medewerking en ook de vriendjes en vriendinnetjes van pupillen zijn van harte welkom. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een consumptie. Het begint om 18.30u en om 21.00u kunnen de ouders hun kinderen weer ophalen. Groeten, Aktiviteitencommissie VV Gilze INFORMATIE Via internet kunt u informatie over V.V. Gilze vinden op: www. vvgilze.nl;

Turnen 8-9 jaar 1. Safira den Oudsten 2. Roos Mutsaers 3. Manouk van Meeuwen Turnen 10 jaar 1. Benthe van der Veen 2. Esmee van Dalen 3. Nikki van Oosterwijk

Naomi, Maud en Nienke nummers 1, een zilveren voor de nummers 2 en een bronzen voor de nummers 3. De uitslag was als volgt: Jongens 1. Tijs van der Gun 2. Remko Koelewijn 3. Bram Arts

JEUGD Programma Zaterdag 2 februari

MOC'17 A1 – Rijen A1.................. 15:00 Rijen A2 – DSE A2.......................... 14:30 Terheijden B1 – Rijen B1.............. 13:30 Rijen 2 – Bavel B2.......................... 14:30 ZIGO B3 – Rijen B3........................ 13:30 Rijen B4 – Hilvaria B3................... 12:30 Madese Boys B4 – Rijen B5.......... 13:30 Sarto C1 – Rijen C1........................ 13:15 Rijen C2 – Olympia'60 C1............ 12:30 SC't Zand – Rijen C3...................... 15:45 Rijen C4 – SV Reeshof C6............. 12:30 Rijen C5 – JEKA C6........................ 10:30 Rijen D1 – Best Vooruit D1.......... 10:30 Irene'58 D1 – Rijen D2.................. 11:00 Rijen D3 – The Gunners D3......... 08:30 Baronie D10 – Rijen D4................ 13:30 Rijen D5 – Chaam D2.................... 10:30 Rijen E1 – DIA E1........................... 10:30 DVVC E1 – Rijen E2....................... 10:30 Rijen E3 – Hilvaria E3.................... 08:30 Rijen E4 – VVR E3.......................... 08:30 The Gunners E3 – Rijen E5........... 09:30 Gilze E5G – Rijen E6...................... 08:45 DIA E4 – Rijen E7........................... 10:15 Rijen E8 – Bavel E6........................ 08:30 Rijen E9 – Dongen E8.................... 10:30 Rijen F1 – Olympia'60 F1............. 10:30 Madese Boys F3G – Rijen F2....... 09:00 Rijen F3. – The Gunners F2.......... 08:30 TSC F6 – Rijen F4........................... 08:30 Rijen F5 – Baronie F13.................. 10:30

Gymnastiek 9 jaar en ouder 1. Lieke van Baal 2. Karlijn Welings 3. Annabelle Zwarter

Gymnastiek 6 jaar 1. Maud van Uffelen 2. Naomi van Dalen 3. Nienke Beijer Gymnastiek 7 jaar 1. Guusje Bossers 2. Julia van Belkom 3. Fenne de Vos Gymnastiek 8 jaar 1. Lieke Papjes 2. Zoë van den Dungen 3. Milena Pawulski Remko, Tijs en Bram

Dames spelen verhelderende derby

Volleybalclub Gilze Wedstrijdverslag Gilze dames – CSS Maandag 21 januari werd de derby tegen CSS, uit Rijen, gespeeld in sporthal Achter de Tuintjes. Onder toeziend oog van veel publiek hebben we het opgenomen tegen de nummer 1 uit de competitie. De eerste set waren we allemaal erg gespannen en was het akelig stil aan onze kant van het net. Rijen maakte hier goed gebruik van en speelde ons de eerste set van het veld met 12-25. De tweede set begonnen we niet zo goed, waarop Emmeline besloot om een time-out aan te vragen. Emmeline vertelde de dames dat het belangrijk was om alle stress los te laten en vrijuit te gaan spelen, net als op de training. Dit hielp en we maakten een hoop punten goed. Uiteindelijk kwam Rijen ons toch nog voorbij en verloren we de tweede set

www.rhvrijen.nl

RHV Rijense Handbalvereniging UITSLAGEN: 26 januari MJC2 Tachos - R.H.V............. 17-6 MJB2 Elshout - R.H.V........... 5-16 DS1 NOAV - R.H.V.............21-25 27 januari HJB1 Breda - Artemis MJB3 Orion Z. - R.H.V............ 6-3 GJD2 R.H.V. - Breda............... 15-8 MJB1 E.M.M. - R.H.V............13-11 DAS2 R.H.V. - H.M.C............12-17 HJA1 R.H.V. - Avanti...........24-29 MJC1 R.H.V. - H.V.M............. 4-19 GJC1 E.M.M. - Artemis.......... 12-7 WEDSTRIJDEN: 2 februari 09.15 GJD2 Mixed-Up - R.H.V. 19.15 DAS1 Rapiditas - R.H.V. 3 februari 11.00 GJD1 R.H.V. - Breda 11.50 MJC2 R.H.V. - Dongen 12.45 MJB3 R.H.V. - Witte Ster 13.30 HJB1 Artemis - Witte Ster 13.50 MJB2 R.H.V. - Heerle 14.00 DAS2 Taxandria - R.H.V. 15.30 HJA1 Delta Sport - R.H.V. 09.50 MJC1 Taxandria - R.H.V.

met 15-25. In de derde set ging het gelijk op, kwamen de passes beter aan en konden we goede aanvallen opbouwen. Met een stand van 24-24 en Carolien aan de service wisten we deze set binnen te slepen met een stand van 26-24. Rijen was de hele wedstrijd al de bovenliggende partij, zo ook in de vierde set. Ze vingen bijna al onze ballen op, wisten de bal goed bij de set-upper te brengen en konden daardoor sterk aanvallen met harde smashes. Het was duidelijk te zien dat Rijen een stuk sterker geworden was sinds onze laatste ontmoeting. Wij kwamen echter ook steeds beter in de wedstrijd, maar na een bloedstollend einde wist Rijen toch de set binnen te slepen met en stand van 27-25. Rijen heeft helaas met 3-1 gewonnen. Wellicht hadden we ze nog meer tegenstand kunnen bieden als we in de eerste twee sets minder gespannen waren. Het is ons duidelijk geworden waarom Rijen op nummer 1 staat, maar we hebben ze het met name in de laatste twee sets toch nog erg moeilijk gemaakt! Wedstrijdverslag Gilze 2 - SBO Maandag 21 januari speelde Gilze 2 een thuiswedstrijd in sporthal “Achter de Tuintjes” tegen SBO uit Langeweg. De uitwedstrijd tegen SBO was in het begin van het wedstrijdseizoen door ons gewonnen met 3-1. Het basisteam was deze avond aangevuld met invaller Sjaak, omdat Toon de scheidsrechtersbeurt had. De eerste set nam Gilze al snel een kleine voorsprong. Dat werd uiteindelijk 27-25. De tweede set werd 18-25 en de derde 23-25. In de vierde set werd met 25-18 gewonnen. In totaal na deze lange wedstrijd dus een 2-2 gelijkspel met opvallend een precies gelijk puntensaldo. In de vijfde set(na bespreking), onder het genot van een drankje van Huub, werd de wedstrijd nog eens besproken. Eind conclusie, de teams in onze ORV competitie zijn aan elkaar gewaagd, wat meestal spannende wedstrijden oplevert en vaak eindigt in een gelijk spel.

Turnen 11 jaar en ouder 1. Yasmin Lemmen 2. Jetske van Hoof 3. Marit Oomen Onze vereniging heeft in alle groepen plaats voor nieuwe leden. Kom gerust eens een kijkje nemen of meedoen in de gymzaal bij basisschool De Brakken. Voor kinderen uit groep 1 en 2 basisonderwijs hebben wij op dinsdag van 16.00 tot 16.45 uur kleutergymnastiek. Zit je in groep 3,4 of 5 van het basisonderwijs, dan kun je kiezen tussen de groep op dinsdag van 16.45 uur tot 17.30 uur of de groep op donderdag van 17.00 tot 17.45 uur. Vanaf groep 6 basisonderwijs kun je je op donderdag aanmelden voor de groep van 18.30 tot 19.15 uur. De groepen bestaan voornamelijk uit meisjes, maar in de kleutergroep op dinsdag en in de groep van 18.30 uur op donderdag zijn ook jongens meer dan welkom! Ben je boven de 18, dan is er voor jou een turngroep op donderdag van 19.15 tot 20.00 uur. Willy van der Put, leiding Turn- en gymnastiekvereniging FLOS Rijen www.flosrijen.nl

Op zaterdag 12 januari speelden we ons eerste jeugdtoernooi van 2013. Zo'n twintig junioren streden in de kou om de mooie prijzen. Tussendoor konden ze zich opwarmen meteen glaasje kinderchampagne en een lekker broodje worst. Aan het eind van de ochtend mochten de volgende junioren de prijzen mee naar huis nemen: Jill Schalk, Wout van Lisdonk, Quinten van Leeuwen en Lynn Musterd. De toernooileiding was in goede handen bij: Lonneke, Kirsten en Dirk.

Dansavond 50+ in Molenschot 6 Februari is er weer een dansavond voor 50+ te Molenschot. Zoals vanouds wordt de muziek verzorgt door Rinie Marijnissen. Het Adres is: Café-Zaal-Herberg De Drie Linden Broekstraat 1 Molenschot. Iedereen die van een gezellig avondje dansplezier en accordeonmuziek houdt is welkom. We hopen op een goede opkomst en dat de weersomstandigheden het toelaten. Deze tijd van het jaar kun je alleen maar plannen, maar niets is zeker. Inlichtingen Toos Schoenmakers, Aardstraat 2 5124 RV Molenschot Tel. 0161-411733.

Fit-n-squash Rijen pakt weer punten

Vrijdag 18 januari moest het team van Fit-n-Squash Rijen afreizen naar Tilburg om te spelen bij de “T”. Het was de eerste speelavond van de tweede helft van het seizoen. Er moest gespeeld worden tegen het team va de “T” en tegen Bladel 3. Deze avond bestond het team uit: Pasquale, Harry, Diny en Mascha. Paul en Ronald waren helaas verhinderd. Harry mocht als eerste van het team beginnen met zijn eerste partij. Zowel voor Harry als Pasquale was deze avond een hele uitdaging aangezien beiden op een hogere plaats moesten spelen. Pasquale vervulde de eerste plek en Harry de tweede. Harry speelde deze avond de sterren van de hemel en wist zijn eerste partij dan ook overduidelijk te winnen. Diny moest in haar eerste partij tegen Melanie van de “T” en door t korte warm spelen kon zij maar moeilijk in haar spel komen. Pas na de tweede set kwam zij een beetje in t spel, maar dat was helaas te laat en de winst ging naar de “T”. Voor Mascha liep het helaas ook niet veel beter, maar voor iemand die nog maar weinig met squash bezig is wist zij zich goed te we-

ren en in haar eerste partij toch een set te winnen. Ook Pasquale wist in zijn eerste partij een set te winnen, maar ondanks zijn goede spel was zijn tegenstander net iets sterker. De tweede ronde verliep eigenlijk een beetje gelijk aan de eerste. Harry wist weer het punt binnen te slepen voor Fit-n-Squash Rijen en de andere teamleden moesten de winst aan de tegenstander laten. Zo werd de eerste speelavond van de tweede helft van het seizoen afgesloten met twee punten voor Fit-n-Squash Rijen. 15 februari moet het team spelen in Eindhoven. Bent u geïnteresseerd in squash of een andere vorm van sport? Loop vrijblijvend binnen bij Fitn-Squash Rijen of kijk op www. fitensquash.nl

Prima NK Veldrijden Mauro Spapen en Tristan Blijlevens Zowel Mauro als Tristan komen beiden uit in categorie 6. Vanaf de start rijden Mauro en Tristan voor wat ze waard zijn deze dag. Een NK Veldrijden is toch mooi voor deze 2 jongens om mee te maken. Mauro rijdt met een klein groepje zo rond de top 10. Er wordt nogal eens van positie gewisseld. Dit blijft tot het einde spannend. Mauro weet een prima 9e plaats te behalen. Tristan heeft nog niet veel veldwedstrijden gereden en dit is natuurlijk een hele mooie ervaring. De sfeer en de organisatie zijn toch net even iets anders dan bij gewone veldwedstrijden. Tristan zit lekker in zijn ritme en rijdt een prima wedstrijd. Hij komt als 40e over de finish, moe maar voldaan. Prima prestaties waar beide jongens trots op kunnen zijn.Voor foto’s van Mauro en Tristan en/of meer informatie over wv De Jonge Renner, kijk dan op onze website: www.dejongeren-

ner.nl Of mail naar haroldceli@ casema.nl (mobiel: 06-20643034).

Mauro Spapen (Rijen) finisht als 9e op NK Moergestel!


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

PAGINA 18

Kom schaatsen op de Ireen Wüst IJsbaan! Ervaren en onervaren schaatsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ook leuk voor kinderfeestjes! De overdekte Ireen Wüst IJsbaan biedt o.a.:

400 meter schaatsbaan

ijshockeybaan

schaatsverhuur en schaatsrekjes

schaatslessen horeca

Nu 2 kaartje helemaal gratis! e

Bij inlevering van deze bon is het 2e kaartje recreatief schaatsen van de Ireen Wüst IJsbaan helemaal gratis!* Naam: Adres: Postcode + plaats: E-mail: Ja, ik wil graag op de hoogte blijven van alle sportactiviteiten in de gemeente Tilburg via de digitale nieuwsbrief. * Actievoorwaarden: • Het goedkoopste kaartje is gratis. • Alleen volledig ingevulde bonnen worden geaccepteerd. • De bon is in te leveren tot en met zondag 17 maart 2013 • Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.

sportintilburg

www.sportintilburg.nl

Ireen Wüst IJsbaan (T-Kwadraat) Olympiaplein 382 5022 DX Tilburg Tel. 14013

sportintilburg


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 19

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Voorjaarscompetitie is begonnen

Indoor kampioenschappen

Batswingers 4 start sterk

PSV Wilhelmina

Het is het vierde team van De Batswingers in het najaar niet gelukt om te promoveren. Als opdracht kregen zij dan ook mee om het in het voorjaar net iets beter te doen. De start van deze missie is geslaagd door een winst op de thuisspelende Never Despair uit Den Bosch.

Van onze club hadden 2 combinaties zich gekwalificeerd voor deze kampioenschappen. De voorbereidingen voor deze finale was niet eenvoudig gezien de bodem buiten niet te betreden was, en er dus telkens met de trailer opuit gegaan moest worden. Marijn en Avenir

Op vrijdag 25 januari gingen Remco, Dennis en Sjef op weg naar Den Bosch voor hun eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie. Alle drie hadden deze week een serieuze training er op zitten. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Er werd maar met liefst 0-10 gewonnen. Hiermee hebben ze nu de absolute koppositie in de zevende klasse. Donderdag komt Red Star uit Goirle op bezoek. Gezien voorgaande jaren belooft dit een spannende wedstrijd te worden. Mike en Johan van Batswingers 2

Stichting Zaalvoet­bal­ competitie Uitslagen Competitie: 3e klasse 21-01-2013 Maandag

21.00 fc Gosa - ZV Glakobu ..........................................9 - 5 2e klasse 21-01-2013 Maandag 22.00 NBM Tweewielers 2 - fc Distrifill .....................4 - 8 2e klasse 23-01-2013 Woensdag 21.30 Treetops - Govers verz. / Avia .........................4 - 9 3e klasse 23-01-2013 Woensdag 22.30 Zvv Estudiantes - 3x Niks ..................................9 - 0 1e klasse 26-01-2013 Zaterdag 18.00 Bonaparte 1 - Good Old Boys ............................8 - 4 3e klasse 26-01-2013 Zaterdag 19.00 Zv Sandwichservice - fc Gosa ............................4 - 5 2e klasse 26-01-2013 Zaterdag 20.00 ZVVZ/Boekweit Fin. Diensten Zv Embee & Schoenmakers ...........................................7 - 4

hadden het moeilijk in Dongen. Ze waren niet in staat om een wedstrijd te winnen. William deed het daarentegen een stuk beter. Hij wist 2 van de 3 wedstrijden binnen te halen. Daardoor werd het verlies beperkt tot 2-8. Het tweede Batswingersteam moest vorige week woensdag naar Waalwijk. Door het kampioenschap in het najaar gaat dit team een zware competitie tegemoet. Elk puntje is dan ook van belang. Toch ging het team moeizaam van start. Na 4 wedstrijden was de achterstand al 3-1. Alleen Ron wist zijn eerste enkelpartij te winnen. Maar gelukkig wist na het dubbel ook Twan zijn wedstrijdje mee te pakken waardoor de achterstand beperkt bleef. Twee wedstrijden later wist ook René wie de zwakste

schakel van de tegenstander was. Bij de stand 6-3 ging Ron zijn laatste wedstrijd in, die hij uiteindelijk won. Met een 6-4 verlies heeft Batswingers 2 de schade weten te beperken. Het eerste team moest ook naar Dongen. Dit team heeft in Nico de Hoon een nieuw teamlid. Dit blijkt een goede aankoop, want hij wist bij BSM 3 wedstrijden te winnen. Ariën en John lieten één wedstrijd schieten waardoor het team met een 2-8 overwinning naar huis kon. Hiermee is een goede start gemaakt naar de weg van promotie. De komende week gaat de jeugdcompetitie van start. Donderdag spelen Chris en Mike thuis tegen Prinsenbeek. Vrijdag gaan Robbert en Teun naar Terheijden voor hun eerste wedstrijd. We zijn benieuwd of beide teams de prestaties van het najaar kunnen overtreffen. De Batswingers spelen op maandag en donderdag in Sporthal Achter de Tuintjes. Voor meer informatie zie www.batswingers.nl

Atletiekvereniging Spiridon

23ste editie van de Spiridon­­cross ondanks het weer enorm succes Onder natte en winterse omstandigheden werd zondag 27 januari in Rijen de 23ste editie van de Spiridoncross gehouden. Na de flinke sneeuwval van de afgelopen weken en ook zaterdag voorafgaand aan de cross ging het zondag regenen en zette de dooi in.

1e klasse 26-01-2013 Zaterdag

21.00 Galvanitas Sport - Rijens vat / Govers verz. .12 - 7 Programma competitie: 1e klasse 28-01-2013 Maandag 21.00 de Been Automaterialen - VBH 22.00 Huisveld Schilderwerken - Besterds 3e klasse 30-01-2013 Woensdag 21.30 Zv Kaatsburg - t Vermaeck 2e klasse 02-02-2013 Zaterdag 18.30 Hoppenbrouwers Electro - Verstappen Firetech 19.30 Autoschade Kemmeren - Treetops 1e klasse 02-02-2013 Zaterdag 20.30 Rijens vat / Govers verz. - Besterds

Topscorers: Naam Team Competitie

Goals

1 Artur den Breker Zvv Estudiantes 3e klasse ............33 2 Wesley Luijten Bonaparte 1 1e klasse ........................31 3 Bram Lenaerts Govers verz. / Avia 2e klasse ...........30 4 Laurens van der Lof fc Distrifill 2e klasse ................29 5 Wesley Stulting Zvv Estudiantes 3e klasse ...............28 6 Rutger van den Heuvel t Vermaeck 3e klasse ..........26 7 Erik Spierings fc Gosa 3e klasse .................................23 8 Edwin Dekker Zvv Estudiantes 3e klasse ..................22 9 Mark Pijpers t Vermaeck 3e klasse .............................22 10 Ralph van Heijst Autoschade Kemmeren 2e klasse ..................................20

Stand Sportcafe Rijen 1e klasse:

Team ...................................... Gesp. Pnt Voor Tegen Saldo 1 Bonaparte 1 ...................................11 - 27 - 120 - 40 - 80 2 Galvanitas Sport ...........................11 - 22 - 101 - 47 - 54 3 Good Old Boys .................................. 11 - 20 - 59 - 50 - 9 4 Besterds ............................................ 10 - 15 - 61 - 77 -16 5 VBH .................................................... 10 - 14 - 43 - 67 -24 6 Rijens vat / Govers verz. ..............11 - 13 - 66 - 55 - 11 7 de Been Automaterialen ................ 10 - 12 - 60 - 78 -18 8 Huisveld Schilderwerken ............... 10 - 0 - 26 - 122 -96

Stand Kin Assurantien 2e klasse:

1 Govers verz. / Avia ......................13 - 33 - 123 - 63 - 60 2 fc Distrifill .......................................13 - 25 - 78 - 63 - 15 3 Autoschade Kemmeren ................12 - 24 - 85 - 58 - 27 4 Hoppenbrouwers Electro ................. 13 - 16 - 66 - 68 -2 5 Verstappen Firetech ....................... 13 - 16 - 73 - 93 -20 6 ZVVZ/Boekweit Fin. Diensten ....... 13 - 15 - 59 - 92 -33 7 Zv Embee & Schoenmakers ........... 14 - 14 - 54 - 82 -28 8 NBM Tweewielers 2 ......................... 11 - 13 - 42 - 56 -14 9 Treetops .............................................. 12 - 11 - 62 - 67 -5

Stand Hypotheekshop Rijen 3e klasse:

1 Zvv Estudiantes ......................... 13 - 34 - 161 - 43 - 118 2 Zv Kaatsburg ...................................12 - 30 - 92 - 33 - 59 3 Zv dn Dreef ......................................12 - 22 - 89 - 51 - 38 4 fc Gosa ............................................... 13 - 22 - 73 - 94 -21 5 t Vermaeck ......................................13 - 19 - 99 - 77 - 22 6 Zv Sandwichservice ........................ 14 - 14 - 50 - 72 -22 7 ZV Glakobu ........................................ 13 - 13 - 82 - 78 - 4 8 3x Niks .............................................. 12 - 12 - 43 - 82 -39 9 Zv t Uilennest .................................12 - 0 - 39 - 198 -159

Begrafenisonderneming

CREEMERS

Mortuarium gelegen in de Nieuwstraat 14a te Baarle-Nassau (naast de kerk)

Wij verzorgen al uw wensen betreffende begrafenis, crematie of buitenlands transport, of u verzekerd bent of niet. U kunt ons dag en nacht, weekend of feestdag, bereiken via I. Creemers Tel. 013-5077880 en 06 53787734

In de klasse B kwam Marijn Franken met Avenir uit. Hij was tevreden over de proef. De combinatie werd 6e met 192 en 188 punten. Helaas net buiten de prijzen. Maar toch een hele knappe prestatie! In de klasse M2 startte Anita Vermeulen - Kuijpers haar Veraliene. Ze werd 8e met 192 en 176 punten. Uit het puntenverschil blijkt wel dat de jury het niet met elkaar eens was. Ook scheelde de 8e plaats maar 3 punten met nr 5. Vera sprong helaas in de 2e contragalop over wat een onvoldoende op het protocol gaf. Super jammer, maar desondanks een super prestatie! Beiden proficiat met deze knappe prestatie!

Het parcours was dus nat, koud en op sommige punten enigszins glad. Dit echter weerhield de bijna 300 lopers er niet van om aan de start van deze mooie Spiridon-

cross te verschijnen. Het is immers een ECHTE (winterse) cross. Het landschap was winters mooi en een uitdaging voor de top maar ook voor een grote groep trimlo-

JPUPC, 600 METER

JJUNA, 7580 METER

Plts Naam...........................................Tijd 2 Ivan den Oudsten......................... 2:51

1 Ward Broeders...................... 28:25:00

JPUPB, 1200 METER

3 Dyanne Verpaalen................ 35:14:00 6 Marchien Dumont................ 53:13:00

5 Tygo Naafs..................................... 5:37 8 Max Kreeft..................................... 5:52 11 Bart Beerens................................ 6:53

MPUPA, 1200 METER 5 Safira den Oudsten...................... 5:37 10 Arwen Schepers.......................... 6:35

JPUPA, 1200 METER 5 Dago van Oosterhout.................. 5:12 10 Santi van Oosterhout................ 5:45 11 Aran Swart................................... 5:50 15 Brad Raessen............................... 6:09 16 Thijs van Dijke........................... 6:27 20 Rens van Beek............................. 6:45 25 Rens van Halteren...................... 7:42

MJUND, 1200 METER 10 Lotte van de Par......................... 5:35 12 Eva Kipping................................. 5:51 15 Mieke van de Meijden............... 5:53 17 Marieke Groep............................ 6:11

JJUND, 2140 METER 1 Max van Helmond........................ 8:27 10 Lucas van der Linden.............. 10:11 12 Taro Swart................................. 10:30 14 Ide Schepers.............................. 11:45

VSEN, 7330 METER MSEN, 9760 METER 11 Patriek Bruurs..................... 41:38:00

M35, 9760 METER 5 Bram van Hoek..................... 40:11:00 6 Gerry van Helmond.............. 40:32:00 8 Dolf Willemen....................... 45:51:00

M45, 9760 METER 4 Wout Graafmans.................. 41:13:00 8 Peter Honcoop...................... 43:09:00

M5400, 5400 M TRIMLOOP 3 Wim Henderson.................... 27:03:00 7 Jan Menssen.......................... 34:34:00

M7580, 7580 M TRIMLOOP 1 Ben Robbers.......................... 30:39:00 5 Fred Soomers........................ 40:34:00

M9760, 9760 M TRIMLOOP 4 Marcel de Weerdt................. 41:41:00 18 Rob Gorissen....................... 51:42:00 19 Knud Nelissen..................... 54:57:00

MEISJ, 1200 METER 1 Dewi Smits..................................... 8:43

JJUNC, 3240 METER

JONGE, 1200 METER

11 Jules de With............................. 15:48 12 Jurre Schepers.......................... 16:13

2 Maik Wanninkhof......................... 7:08 3 Thijs Verhees................................ 7:11 4 Mido van Schaik............................ 7:44 5 Luuk van Dongen......................... 8:08 6 Mila van Schaik............................. 8:40

JJUNB, 5400 METER 3 Rob Honcoop.............................. 20:57 9 Emil van de Par........................... 23:14

pers. Met de altijd motiverende spreker Peter Monsieurs als microfonist werden de lopers onthaald als helden. Zeker met deze weersomstandigheden zijn die bemoedigende woorden een welkome ontvangst. Er werden ondanks deze omstandigheden nog mooie tijden gelopen. Dat geld zeker ook voor de leden van Spiridon. Met meerdere 1e 2e en 3e plaatsen stonden er dan ook regelmatig Spiridonners op het podium. Onderaan treft u een overzicht van de Spiridonners die hebben deelgenomen aan de cross. Het was weer een geweldig evenement wat mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers een succes is geweest. Vrijwilligers bedankt.!! Deze cross gaat weer in de boeken en de organisatie neemt de ervaring weer mee naar volgend jaar. Bent u nieuwsgierig naar alle uitslagen van deze cross? U kunt deze terugvinden op www.spiridoncross.nl Nordic walkers liepen in Egmond Tien nordic walkingleden van Spiridon namen zaterdag deel aan de 10e editie van de halve marathon in Egmond. Ditmaal niet aan de bekende hardloopeditie maar aan de jaarlijkse uitdaging voor sportief wandelen. Jan Veldhuizen, Marionne Kat, Frank Schaapsmeerders, Leo Eumelen, Corry van der Pol, Ellen Suikerbuijk, John Vegt, Klara en Thijs Vos en Tom Wouters hadden de noordelijke route verkozen. Vanaf de sporthal in Egmond voerde de route op de heenweg over het Noordzeestrand. De terugweg ging door het Noordhollands Duinreservaat. Ze hadden de goede route gekozen want stormachtige wind en sneeuw teisterden op de heenweg de deelnemers. En dat gure weer hadden ze op het strand gelukkig in de rug. Dankzij de prachtige route en de uitstekende organisatie keerden de Spiridonners na de finish in Egmond voldaan terug naar huis. Meer informatie kunt u vinden op de website www.spiridon.nl.

Adverteren? Bel met Rob van Raak: 06-53819597 Invullen van uw inkomstenbelasting hoeft niet duur te zijn! In Rijen met partner €30 bij bezoek aan huis €40 Tel:06-81290561 na 17 uur! *** Hoesten, griep, steeds verkouden? *** Kijk voor informatie op www.sabineflake.nl of bel 013 5082790. Klassiek homeopaat. Alphen. Wielrenners en Mountainbikers en Schaatsers opgelet! Speciaal voor jou SPINNING voor maar € 6,25 p/week. Info 0135181364. www.fitnesscentrumriel.nl

Kin ERA-makelaars, sterk door service

Al 30 jaar uw makelaar

Rijen

TE KOOP

MARGRIETSTRAAT 35

OPEN HUIS 2 februari a.s. van 10.00 uur tot 12.00 uur

Op een goede locatie nabij scholen, speelgelegenheid en op korte afstand van het centrum gelegen instapklare 2/1 kapwoning met grote volledig geisoleerde garage en achtertuin met achterom. Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 184 m² Inhoud: 440m³ VRAAGPRIJS: € 198.000,- K.K. kantoor Tilburg

kantoor Gilze en Rijen Raadhuisstraat 11E Hoofdstraat 23 tel. (0161) 244 844 fax (0161) 244 845 rijen@kinmakelaars.nl

Bredaseweg 219-01 tel. (013) 5 339 339 fax (013) 5 03 03 03 tilburg@kinmakelaars.nl

kantoor Breda Ginnekenweg 170 tel. (076) 5 221 221 fax (076) 5 604 056 breda@kinmakelaars.nl

www.KinMakelaars.nl

OLISLAEGERS KLEDING

Goorweg 7 • Baarle-Nassau • Tel. 013-5079860

VOOR WERKKLEDING, KLOMPEN, WERKSCHOENEN, LAARZEN, NACHTKLEDING EN ONDERGOED

Open: di. t/m vr. 9.00- 18.00 u; zaterdag 9.00-17.00 u; zondag 9.00-13.00 u; maandag gesloten.

Pink! hair & beauty is op zoek naar een

kapster/ schoonheidsspecialiste

Wij bieden jou: * Een afwisselende parttime baan * Inschaling volgens CAO kappers * Gezellige collega's en werksfeer Wij vragen van jou: * Dat je gediplomeerd bent voor zowel kapster als schoonheidsspecialiste * Ervaring in het kappersvak

Badmintonclub Gilze Competitie Uitslagen speelweek 14

Gilze 1 – BC DKC 5....................................... 4 - 4 Gilze 2 – Zwaluwen 2................................... 1 - 7 Gilze 3 – Zwaluwen 3................................... 0 - 8 Gilze 4 – Hirundo 1...................................... 5 - 3 Gilze 5 – High speed 1................................. 2 - 6 Gilze M1 – Hirundo M1................................ 4 - 4 Gilze U17-1 – Batho U17-1 ......................... 1 - 7 Gilze U13-1 – Veldhoven U13-1 ................ 5 - 3 Gilze U13-2 – Lieshout U13-1 ................... 6 - 2 Gilze JMU11-1 – ...................... vrij dit weekend Gilze JMU11-2 – Veldhoven JMU11-1 ...... 8 - 0 Gilze JMU11-3 – Lieshout JMU11-1 .......... 5 - 3

Afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden gespeeld voor het competitie seizoen 2012-2013. Benieuwd naar het eind-

resultaat van alle teams, ga voor een volledig overzicht naar de website www.bcgilze. nl en kijk bij het kopje competitie. Lid worden?! Zou je willen gaan sporten en lijkt badminton je wat? Bel dan even met ons secretariaat om je vooraf aan te melden. Je zult dan opgevangen en wegwijs gemaakt worden door één van onze commissieleden. Voor een racket en shuttles zorgen wij wel. Je kan meteen beginnen, een wachtlijst hebben we niet! Secretariaat: Anoek Haarbosch, Aalstraat 47, 5126CR, Gilze, Tel 06 – 25126337.

Interesse? Mail dan je cv, motivatie en foto naar info@pinkhairenbeauty.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

Open dag za. 2 febr.

PAGINA 20

Open dag woonzorgcomplex op zaterdag 2 februari

Bezoek De Regent in Rijen Woonzorgcomplex De Regent in Rijen is bijna klaar. Bent u benieuwd? Op zaterdag 2 februari van 14:00 uur tot 15:30 uur organiseert Woonstichting Leystromen een open dag. Er is nog een aantal appartementen te huur. Woonzorgcomplex De Regent is te bereiken via de ingang aan de Pastoor Gillisstraat.

www.deregent-rijen.nl

www.leystromen.nl | t: 088 031 33 00 | Leystromen heeft vestigingen in Goirle, Oisterwijk en Rijen

maatwerk prefab bouwelementen Wij zoeken voor ons productieteam een gemotiveerde collega: Van Dijnsen Installatiewerken B.V. staat al ruim 47 jaar voor allround vakmanschap. Door een veelzijdige en klantgerichte benadering is ons bedrijf in staat totaaloplossingen te bieden op het gebied van verwarmings-, koeltechnische-, sanitaire- en elektrotechnische installaties. In verband met de groei van onze organisatie zijn wij voor de afdeling Service & Onderhoud per direct op zoek naar

SERVICEMONTEURS ELEKTROTECHNIEK De functie: Het uitvoeren van onderhoud aan, het opheffen van storingen alsmede het installeren, inbedrijfstellen, reparatie, aanpassingen en uitbreiden van elektrotechnische installaties en/of middelen De kandidaat: • Afgeronde opleiding op nivo MBO Elektrotechniek • Aanvullende vakgerichte opleidingen MSI, EMSI en TSI • Minimaal 2 jaar ervaring in deze functie en branche • Flexibele en klantgerichte instelling en stressbestendig • Woonachtig in de omgeving Breda Heb je interesse: Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met dhr. W. v. Steenoven, telefoon: 076-5728127. Je sollicitatie kun je richten aan: Van Dijnsen Installatiewerken B.V., afdeling P&O, Postbus 2243, 4800 CE te Breda of e-mail naar pz@vandijnsen.nl

kraanmachinist (met ervaring)

Een kleine, initiatiefrijke en creatieve onderneming, die graag voor zijn (grote en kleine) klanten alle voorkomende technische problemen en vragen oplost. Staat dicht bij zijn klanten en denkt daarbij graag samen verder. Gaat een stap naar verdere uitbreiding maken en zoekt

draaier / frezer

Uw werk bestaat onder andere uit: • laden en lossen van prefab elementen met de grote buitenkraan • laden en lossen van goederen met de heftruck Profiel: • U bent een enthousiast teamlid • U hebt ervaring als kraanmachinist met buitenkraan • U hebt ervaring met de heftruck en diploma • U werkt voorzichtig maar in tempo door • Technisch inzicht is belangrijk • Diploma veilig hijsen

• Flexibel inzetbaar • Voor zowel conventionele als CNC-gestuurde machines • Gedreven en zelfstandig • Verantwoordelijkheidsgevoel Mail: hein@heindebad.nl

Acquisitie aan de hand van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Te koop gevraagd: goede Snel en goedkoop je gebruikte meubelen, autorijbewijs halen? www.rijschooldemolen.nl eiken, klassiek of antiek, tevens ontruiming van woningen. Tel. 06www.vangompel 57085791. zonweringen.nl meubelinkoop@icloud. Actie zonweringen com en rolluiken tel. 0416-361575 Regelmatig krijgen wij Ook voor uw via inruil FIETSEN EN screens, hordeuren, BROMFIETSEN binnen garagedeuren, met 3 mnd. volledige markiezen en garantie. Bel even voor raamdecoratie! informatie: Hapers Tweewielers PC of Laptop proService, Kerkstraat 51, blemen, opnieuw installeren, en netwerk Gilze. Tel. 0161-452642. installeren ,komt bij u aan huis redelijke prijs BELASTINGAANGIFTE A-GAVE Accountants, bel 06 11361636

Als u interesse hebt stuur dan een korte brief met C.V. naar ons, De Jong Beton b.v. Looiersweg 5, te 5131 BE Alphen NB. Of e-mail: info@dejongbeton.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.VANDIJNSEN.NL schoorsteen & kachelbedrijf

J. AArts Alphen

Rookkanalen - schouwen - kachels Goedentijd 18, 5131 AS Alphen, N.Br. Telefoon en fax: 013-508 14 56 Vanuit België: 0031-13 508 1456 Alle onderhoud. Schoorsteenvegen. ‘Reparatie’. Aanleg rookkanalen. Dubbel- en enkelwandige R.V.S. Renovatie van schouwen. Impregneer- en reinigingsmiddel. Accessoires en hulpstukken. Nieuwe en gebruikte kachels.

pelletkachels groenverwarmen.nl 0622326295 Gilze

of schrijf: Machinefabriek Hein de Bad Polluxstraat 45 5047 RA Tilburg

Bredaseweg 33, 4901 KN

Bel vrijblijvend voor een offerte. Carnaval Carnavalbij de Waspikse Legerstock voor al uw div.camokleding,voor groot en klein russichse * (renovatie) kozijnen legerpetten,en mutsen f * schuifpuien oor parTIculIer InclusIe completen pakken van v f onTage m * ramen en bedrIj het leger t,shirts leger* deuren schoenen gebruikte en edrijf.nl -timmerb nieuwe broeken en * trappen www.maas jassen div.petjes,police,swat,opsvesten,tuiMachinaal TiMMerbedrijf b.v. noverals, lange legerjassen etc. De Leest 18, Dongen, Tel 0162-323497, Fax 0162-310784, info@maas-timmerbedrijf.nl etc.schotsehooglanderstr no 103 in Waspik BELASTING Spuiten van keukende- Belasting aangifte AANGIFTE urtjes, meubels, mdf, 2012 vaste prijs €40. 0OK VOOR deuren, radiatoren etc. per aangifte komt bij PARTICULIEREN BPS- Rijen, Stedenu thuis alleen Gem Van Dijk FinPlan baan 10, Rijen, Tel.06Gilze en Rijen tel 06 Tel 0161222088 53624035 11361636

Maas

WONEN in BELGIË VILLA-BOUWGROND

pErcEEL 18 x 40 mtr: tOtaaL 720 m2 Gelegen in villawijk ‘Huzenblek’ net over de grens bij Baarle-Nassau

StoffeerderijvanHoorn Oosterhout. Tel. 0162Voor al uw meubelstof- 454471 feerwerk! Bel voor een vrijblijven- www.a-gave.nl de offerte Loodgietersbedrijf 06-19748242 Peeters Molenschot. www.stoffeerderijvanVoor uw cv, sanitair, hoorn.nl waterleiding, zink, dak Voor het blank maken en voor vervanging van of in kleur spuiten van de cv ketel.Tel. 0161eiken en gefineerde 413740 / 06-48404076 meubels TE HUUR: P.van Riel www.blankmestopslag in mestsilo maken.nl Bel voor 800m3 gratis offerte 0416A de Jong venweg 1 282036/0653190973 Alphen 5131NA tel:0135079061 Rioolservice Peeters Molenschot.Voor het BETAALBARE ontstoppen van uw ADMINISTRATIE riolering, camera-invoor uw bedrijf nodig? spectie en opsporing Bel Van Dijk FinPlan van buitenriolering. 0161-222088 Tel. 0161-413740/ 06www.vandijkfinplan.nl 48404076 ***SALSACURSUS*** voor beginners in maart in Oosterhout opgeven via *** www.RITMO-LATINO.nl *** privélessen openingsdans workshops groepsuitje

Lijstenmakerij. Voor het vakkundig opspannen en inlijsten van uw borduurwerk, geboortekaarten, aquarellen, schildersdoeken, etsen, posters etc. „Uw kunstwerk verdient ons vakwerk!“. Leo Briels lijstenmakerij, hoofdstraat 28, rijen. 0161223156

Zeer rustig gelegen in verkeersarme villawijk

Zeer ruime bouwmogelijkheden Alle (nuts)voorzieningen aanwezig Geen bouwplicht! Interessante prijs

INFO 06 - 53249208 ann.adriaensen@pandora.be

Neutraal APK keuringsstation zonder afspraak. Nu ook voor alle banden (na afspraak) APK Station Rijen • Peter Verwijmeren • Jo van Ammersstraat 2 • Rijen • T 0161707718 www.apkstationrijen.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

KerkKerk PAROCHIE SINT PETRUS' BANDEN Gilze Parochiecentrum “De Sleutel” Kerkstraat 116, 5126 GD Gilze. Tel.: 0161 - 451233. Email: secretaris@parochiegilze.nl Fax: 0161 - 453491. Homepage: www.parochiegilze.nl Pastores: Th. Sanders en P. VermeulenDekker Spreekuur in het parochiecentrum “De Sleutel” op maandag tot en met vrijdagmorgen van 09.00 - 11.00 uur. Dit is ook voor telefonische vragen en inlichtingen. Brievenbus: De brievenbus van het parochiecentrum “De Sleutel” wordt binnengehaald, als het stilte centrum en het kerkhof worden gesloten. Weekenddiensten: Zaterdag 17.00 uur in de parochiekerk te Gilze Zondag 09.30 uur in de parochiekerk te Gilze Viering door de week: Woensdag of om 14.00 of om 0 9 . 3 0 u u r i n zo r g c en tru m St.Franciscus Openingstijden van het Stiltecentrum en het kerkhof: Zomertijd: 09.00 u tot 20.00 u. Wintertijd: 09.00 u tot 17.00 u. Parochiebijdrage: Rabobank: 11.66.09.400 of giro: 11.63.532 Parochiebestuur: Rabobank: 11.66.09.206 of giro: 10.68.907 Pastorale bereikbaarheid bij nood: Altijd bellen naar: “De Sleutel” tel: 451233 – bgg. 06 42845716 VIERINGEN: Woensdag 30 januari: In zorgcentrum St.Franciscus 09.30 uur: Eucharistie Uit dankbaarheid Zaterdag 2 februari: 17.00 uur: Woord- en Communieviering. Dit weekend is de caritas collecte bestemd voor artsen zonder grenzen. Piet en Leentje Oprins – Oomen en hun kinderen Antoon, Wim, Ad, Annie en schoonzoon Hans; Graad en Trees van Gestel – Wouters; Jan Willemsen; Jaargetijde Frans Broeders en Henriette Broeders – van Gestel en dochter Willie; Kees van Hoek – van Rooy, Overleden ouders van Rooy – van Gils; Jaargetijde Janus Swolfs en dochter Mariëtte Zondag 3 februari: 09.30 uur: Eucharistie, mmv de Cantor. Dit weekend is de caritas collecte bestemd voor artsen zonder grenzen. Cees de Bont; Jaargetijde Rika van Engelen – van Engelen; Jaar-

berichten

getijde overleden ouders van de Ouweland – Hendrikx; Overleden ouders Goof en Cor Beenhakkers, Tot bijzondere intentie Woensdag 6 februari: In zorgcentrum St.Franciscus 09.30 uur: Eucharistie, Zaterdag 9 februari: Carnaval 17.30 uur: Viering m.m.v. jongerenkoor Chanterelles, Meezingkoor en Leutefleuters; Jaargetijde Jo de Vet; Jaargetijde Gerard Faes – Huijskens, Overleden familie Faes, Overleden familie Huijskens; Overleden ouders Arts – van Gils en Godeliva Zondag 10 februari: Carnaval 09.30 uur: Eucharistie, mmv de Cantor, Familie G. van den Corput; Jaargetijde Jos Lanslots, Overleden ouders Christ en Anna Lanslots – van Loon; Overleden ouders Jansen – Aarts Woensdag 13 februari: In zorgcentrum St.Franciscus. Aswoensdag 14.00 uur: Eucharistie Jaargetijde Jan Vissenberg en dochter Clasien Hendricks – Vissenberg In kerk: Aswoensdag 19.00 uur: Eucharistie, Klein Sleutelnieuws Mededelingen: Overleden: Liza van Dongen-van Gestel, Dina van Poppel-Oomen, Dina Theeuwes, Carolien Geerts-Spapen, Anneke Wouters-Vermeer, Agnes Starmans-van Hagen OFS Op vrijdag 1 februari as.s. is er weer om 14.00 uur een bijeenkomst voor de leden van de OFS in de bovenzaal van Huize St. Franciscus. Die dag zal het bestuur rekening en verantwoording afleggen. Vrede en alle goeds en graag tot dan. Begraafplaats: Op maandag en dinsdag, 11 en 12 februari, is er geen spreekuur i.v.m. Carnaval. In verband met de reconstructie van het Nonnenpad per 4 december is de begraafplaats in januari en februari minder toegankelijk via het Nonnenpad. De begraafplaats is ook te bereiken via de poort bij het zorgcentrum St. Franciscus.

PAROCHIE HEILIGE GEEST Rijen, Hulten, Molenschot Hoofdstraat 58, 5121 JG Rijen Telefoon 222833 info@parochieheiligegeest.nl www.parochieheiligegeest.nl Parochiebijdrage: Rabobank:145103080 Openingstijden secretariaat:

PAGINA 21 Het secretariaat open van 's morgens 09.30-12.00 uur en 's middags van 14.00-16.00 uur. Vrijdagmiddag gesloten. Opening kerkhof: Het kerkhof geopend van 09.30 uur tot 17.00 uur. Voor mis/gebedsintenties: In Rijen tijdens de openingstijden van het secretariaat. Tel. 222833. In Molenschot bij Tini Boemaars, Schoolstraat 18. Tel. 411350. In Hulten bij Carla Rutten, tel. 226102 Speciale aanvragen: Voor dopen, huwelijken, jubileum, ziekenbezoek en uitvaarten kunt u contact opnemen met het secretariaat in Rijen, tel. 222833. HUIZE VITA Tijdelijk: Triangellaan 2, Dongen Zaterdag 2 februari 10.00 uur: Eucharistieviering. Petruskoor. Intenties: Bijzondere intentie. Zaterdag 9 februari 10.00 uur: Woord- en Communieviering. Petruskoor. Intenties: Bijzondere intentie.

MARIA MAGDALENAKERK Rijen Zaterdag 2 februari 17.00 uur: Woord- en Communieviering. Parochiekoor. Caritas collecte. Intenties Cor en Bertus Ballemans-Noijens, Piet Klaassen jgt., Zus Smans-Sprenkels, John Reijnders jgt., Toon Klaassen jgt. Zondag 3 februari 10.00 uur: Woord- en Communieviering. Samenzang. Caritas collecte. Intenties: Koos van Bergen, Jo Theeuwes-Willemen, Christ en Clara Vermeeren-Zoontjens, Miny Broers jgt., Overleden ouders Peeters-van Opstal jgt. Zaterdag 9 februari 17.00 uur: Woord- en Communieviering. Samenzang. Intenties: Zus Smans-Sprenkels. Zondag 10 februari 10.00 uur: Woord- en Communieviering. Samenzang. Koffie drinken in de kerk. Intenties: Overleden ouders Verhoeven-Lauwers jgt., Nel van EijlReinieren, Mien Roest-van der Heijden, Jan Schellekens.

HEILIGE ANNAKERK Molenschot Zaterdag 2 februari 19.00 uur: Woord- en Communieviering. Parochiekoor. Caritas collecte. Intenties: Overleden familie van Rijen-Tielemans, Harrie Dikmans. Zaterdag 9 februari GEEN VIERING. Zondag 10 februari 11.00 uur: Carnavalsviering. Parochiekoor. Intenties: Bijzondere intentie.

GERARDUS MAJELLAKERK Hulten

Wekelijks stijgende kortingen op de totale najaarscollectie

70% 60% *

*

Ma. 28 januari t/m za. 2 februari

Koopzondag 3 februari t/m za. 9 februari

koop

Zondag 3 februari 12.00 - 17.00

*Op de originele prijs. Geldig op alle SALE artikelen

Brigidastraat 2, Bavel

Bastiaansenmodestad.nl

Zondag 3 februari 09.00 uur: Woord- en Communieviering. Parochiekoor. Caritas collecte. Intenties: Bart van Hoof, Gerdina Beekers-Govers jgt. Zondag 10 februari GEEN VIERING.

PROTESTANTSE GEMEENTE DONGEN-RIJEN TIJDELIJK CONSULENT: Ds. Bisschop, Breda, tel 0162 – 314394. PASTORAAL AANSPREEKPUNT: Loes van Leeuwen, tel. 0162 313671, loesvanleeuwen@telfort. nl. INTERNET: www.protkerkdongen-rijen.nl. OUDE KERK, DONGEN, Kerkstraat 56 om 10.00 uur. KERKELIJK CENTRUM: De Ontmoeting naast de Oude Kerk. Hier is oppas voor de kleinsten. Na afloop is hier gelegenheid voor gesprek en ontmoeting bij koffie,

Uitvaartverzorging

In Memoriam

Maria Willemen-Verhoeven 31-07-1948 - 11-01-2013 Onlangs bereikte ons, als bestuur van E.H.B.O. vereniging Rijen, het droevige bericht van het overlijden van Maria Willemen-Verhoeven. Maria behaalde, samen met haar man Louis, op 23 maart 1995 het diploma Eerste Hulp. Ze zijn toen samen lid geworden van onze vereniging. Wij herinneren ons Maria als een actief, warm en betrokken

thee en limonade. De kerkdienst is later te volgen op internet via www.protkerkdongen-rijen.nl. U wordt van harte uitgenodigd de dienst of andere activiteit bij te wonen. DIENST ZONDAG 3 FEBRUARI 10.00 UUR DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL, ZONDAG VAN HET WERELDDIACONAAT Voorganger is ds. mw. J. van der Zee-Vroegindeweij uit Sleeuwijk. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen naar de kindernevendienst. Zij beginnen in de kerk en gaan na ongeveer tien minuten naar De Ontmoeting. COLLECTE WERELDDIACONAAT: WATER, BRON VAN LEVEN De collecte is bestemd voor Kerk in Actie, die het besteedt aan het Werelddiaconaat. De opbrengst wordt verdubbeld. Centraal staat Mozambique, een van de armste landen ter wereld. Toegang tot schoon drinkwater is er een groot probleem. De Kerk van Mozambique probeert hier heel praktisch verbetering in te brengen. Op de theologieopleiding in Ricatla, die via Kerk in Actie wordt ondersteund, leren studenten niet alleen over theologische onderwerpen, maar ook over gezondheid en hygiëne. Ze leren hoe belangrijk schoon drinkwater is en hoe ze kunnen zorgen voor de installatie van 'touwpompen'. De nieuw ontwikkelde touwpompen zijn veel schoner en lichter in gebruik dan de huidige open putten en kunnen gemakkelijk worden gebruikt voor irrigatie. Erik de Best werkt namens Kerk in Actie in Mozambique. Hij installeert de touwpompen, leert lokale vaklieden hoe ze dat zelf kunnen doen en betrekt theologiestudenten hierbij voor de organisatie en bewustwording van de bevolking. Een waterpomp kost 250 euro en geeft maar liefst vijftig mensen toegang tot schoon water. Kerk in Actie ondersteunt dit werk in Mozambique en andere werelddiaconale projecten van harte. Helpt u mee? ACTIVITEITEN DINSDAG 29 JANUARI EN 5 FEBRUARI ALPHA-CURSUS OM 19.00 UUR De alpha-cursus biedt in twaalf avonden en één weekend een vrijblijvende en ontspannen kennismaking met of verdieping van het christelijk geloof. De cursus heeft een interkerkelijk karakter en de toegang is gratis. Op www.alphacursus.nl kunt u meer informatie vinden. U kunt ook contact opnemen met Gerard van Heiningen, tel 0162-322057 of 06-55753807. Mailen kan via gvanheiningen@ gmail.com. WOENSDAG 30 JANUARI EN 6 FEBRUARI INLOOPHUIS VAN 10.00 – 12.00 UUR Schuif gezellig aan voor een gesprek en ontmoeting bij koffie en thee in de benedenzaal. U kunt zich ook terugtrekken voor gebed en bezinning in de stille ruimte op de bovenverdieping.

persoon, die erg begaan was met de medemens. In Maria verliezen wij een fijn lid van E.H.B.O. vereniging Rijen. Onze gedachten gaan uit naar haar man Louis. We wensen hem veel sterkte met de verwerking van het overlijden van Maria. We wensen hem kracht en troost toe om dit verlies een plaats te geven. Bestuur en leden, E.H.B.O. vereniging Rijen.

Leo van der Velden

Uitvaartcentrum: Broekakkerweg 13, Gilze

U kunt ons dag en nacht bereiken Telefoon: 0161-451010 b.g.g. 0654-790339 Voor een stijlvolle uitvaart.

Progamma KVO Hulten

Ledevaertkerk

Bezoekadres: Ledevaertkerk, Dorpsstraat 1, Chaam. Postadres: Postbus 20, 4860 AA Chaam. e-mail: info@ledevaertkerk.nl Indien u contact wilt opnemen met de PKN gemeente Chaam, bel of schrijf naar de Scriba van de Ledevaertkerk: mevrouw J. van Oord-de Zeeuw, telefoon: 076.560.21.55 of 06.21.591.112, e-mail: jokevanoord@ziggo.nl Voor actuele informatie : www. ledevaertkerk.nl Zondag 3 februari Dienst van Schrift en Tafel om 10.00 uur, voorganger Ds. Max Staudt. Zondag 10 februari Dienst van Schrift en Gebed om 10:00 uur, voorganger de heer Flach. “Vragen staat vrij” open spreekuur voor gelovige en ongelovige vragen over de kerk, geloof, christendom: elke vrijdag van 19.00-19.45 uur (in de consistoriekamer van de Ledevaertkerk). Tijdens de zondagochtenddiensten is er crèche voor de allerkleinsten en kindernevendienst voor de kinderen van 4 t/m 11/12 jaar. Vanaf 11 jaar is er maandelijks jongerenkerk op de derde zondag van de maand om 10.00 uur. Aansluitend op de diensten is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie.

W-groep kaarten Uitslag kaartmiddag vrijdag 18 januari j.l.

1. dhr J. van der Werf .............315 pnt. 2. mevr. C. Lambregts .............260 pnt. 3. mevr M. Verdaasdonk ........257 pnt. 4. dhr C. van Gool ....................231 pnt. 5. dhr H. van Hoof ...................213 pnt.

Poedelprijs

Dhr. J. Klasen .............................. 95 pnt.

Volgende kaartmiddag vrijdag 1 februari a.s.

Allereerst nog de allerbeste wensen voor 2013. We zijn alweer begonnen met ons progamma voor dit jaar. We zijn op 10 januari gaan wandelen. Er was een mooie route uitgezet, richting Strijbeek. We zijn met 15 personen op pad gegaan. Het weer zat ons mee en het wandelde dan ook heerlijk. Na afloop zijn we bij Den Brooi nog een lekker drankje gaan drinken. Het was een fijne middag en heel fijn dat we met zo'n grote groep aanwezig waren. Op dinsdag 5 februari gaan we weer bloemschikken. Dit keer gaan we nog een beetje een winterstuk maken. Op woensdag 6 februari is er vanuit de kring een lezing over Verlies en verdriet. Namens bestuur KVO Hulten.

Dieren Centrale Nederland VERMIST Kater, rood, zonder wit, Stationsstraat Rijen Kater, rood, witte bef, witte voeten, aan achterpoot witte laars en wit op buik, is gechipt, Molenschotsebaan Molenschot GEVONDEN Poes, schildpad, donker van kleur, zonder wit, Meierstraat Gilze Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Seniorensociëteit 't Trefpunt te Gilze Op dinsdag 22 januari werd in de ouderensoos 't Trefpunt weer een kaartmiddag gehouden. Er waren 23 personen om te rikken en 15 personen om te jokeren. Tevens werd er een loterij gehouden, de prijswinnaar is: Ria van Bezouw. Verder waren er nog prijzen voor de gelukkige kaarters. Bij het rikken waren dat: Jos Wirken Stan Marinus Jan Bierings Jeanne van Breda Jo van Gils Annie Clemens Peter Brouwers Ad Pijpers

163 145 126 134 123 114 123 121

0 0 5 15 5 0 15 15

163........ 1 145........ 2 121........ 3 119........ 4 118........ 5 114........ 6 108........ 7 106........ 8

Piet van Gils Jef Moelands Jo Vossenberg Joke Beune

Annie Verbogt Jo Kniknie Marij Verhelst Jacky van Dongen Ria van Bezouw Jo Kuijpers Tiny Blokstra

105........ 9 97........ 10 94........ 11 91........ 12

24 31 50 57 58 58 62

24.......... 1 31.......... 2 50.......... 3 57.......... 4 58.......... 5 58.......... 6 62.......... 7

Onze volgende kaartmiddag is op dinsdag 5 februari 2013 om half twee in de ouderensoos. Iedereen is van harte welkom, het inschrijfgeld bedraagt slechts €.2,00 p.p. en u krijgt gratis een kopje koffie of thee.

BRUIJNS UITVAARTVERZORGING Voor alle verzekeringen en geloofsovertuigingen

‘Dienstbaar zijn in een persoonlijke situatie’

Tel. 0162 - 457775 (dag en nacht)

Dierenkliniek Rijen Zaterdag 2 zondag 3 februari: H. Broekhuizen. St Antoniusstr 8, 4902 PV Oosterhout 0162 - 432284.

0 17 0 5

Bij het jokeren waren dat:

Antoine Bruijns - Uitvaartondernemer

mEMORANDUM

105 114 94 96

Kantoor: Prins Frederikstraat 1-3 4901 LV Oosterhout info@bruijns-uitvaart.nl www.bruijns-uitvaart.nl


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

rt SpoSport

PAGINA 22

verslagen, sportberichten en sportnieuws uit de regio

Volleybalvereniging C.S.S. - ORV

Gilze - CSS: De Return Maandag 21 januari zijn we met 7 speelsters afgereisd naar Achter de Tuintjes in Gilze voor de return tegen Dames 1 Gilze. De vorige wedstrijd hadden we gelijk gespeeld en in de stand staan we op plaats 1 en 2. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden.

jes opgebouwd konden worden. Gilze kwam niet in het spel en dit zagen we terug in de setstand 1525. De derde set leek echter wel een compleet andere wedstrijd. Gilze had de zenuwen overwonnen en kwam steeds beter in de wedstrijd. Onze wissel, waarbij Anneke van midden naar buiten ging, bleek niet succesvol. Slechte services, passes en set-ups, waardoor we onvoldoende konden scoren. We hebben hard geknokt om onze achterstand in te lopen, maar Gilze wist ons net voor te blijven met een stand van 26-24. De vierde en laatste set was erg spannend en ging voortdurend gelijk op. We hielden het hoofd koel. Het aanwezige publiek kon Gilze niet helpen de laatste set te winnen. Met een setstand van 2527 haalden we de winst binnen. Met 3 punten en een voldaan gevoel zijn we naar huis gereden. Wederom punten gepakt, waardoor we bovenaan blijven staan in de ranglijst.

De Dames ORV De wedstrijd begint pas om 21.15 uur, voor ons team toch wel aan de late kant. Het begin van de eerste set maakte duidelijk dat we er tegenaan moesten vanavond. De eerste puntjes gingen moeizaam, maar al snel draaide het team goed. Vrij gemakkelijk wonnen we deze set met 12-25. We besloten de tweede set met dezelfde opstelling te beginnen en dat was een goede zet. We gingen door op hoe we de eerste set waren geëindigd. De passes kwamen goed aan bij Petra en Ilse, waardoor de aanvallen net-

Bridge­ vereniging Gilze Uitslag 22 januari, Wintercompetitie 4e zitting. We speelden in de leesfoyer van de Schakel, “onze kelder” was bezet i.v.m. de sauwelavond voor de ouderen op woensdag. Het was wat rumoerig maar wel gezellig. Ondanks het slechte weer toch een grote opkomst. En de koffie was gratis, aangeboden door de Schakel. A-Lijn

1 Henk vd Berg & Henk de Bruijn............................. 58,33 2 Harrie vd Nieuwelaar & Jeanne vd Nieuwelaar... 57,92 3 Christel Aarts & Toos Aarts................................... 57,50 4 Annemiek Cornelissen & Corry v Roozendaal... 55,42 5 Gemma Graafmans & Henk Graafmans............... 54,58 6 Cissie Laureijssen & Willie Rovers........................ 52,50 7 Margriet Heltzel & Hans Heltzel............................ 49,17 9 Riet vd Boogaart & Jeanne Manniën..................... 47,08 10 Mieke vd Louw & Mary Wagemakers.................. 44,17 11 Anny Evers & Harrie van Schaik.......................... 42,08 (12) Jeanne Paulissen & Riet Pelkmans........................ ??? (12) Anton van Hoek & Rien de Jager........................... ???

B-lijn

1 José Aarts & Carla vd Buijs.................................... 63,89 2 Bert Cornelissen & Adriaan Timmermans.......... 60,42 3 Guus de Jong & Anneke de Jong........................... 58,47 4 Rina Klijs & Martha v.d. Boogaart......................... 52,50 5 Wiesje Aarts & Willy Huisman............................... 51,67 6 Willy Aarts & Corrie van Rijswijk.......................... 50,83 7 Ria Wijnen & Hannie de Vet................................... 44,17 8 Geert Vromans & Jo Marinus................................. 42,36 9 Roelie Abbring & Anneke Marinus............................. ???

Agenda:

29 januari 2013, Wintercompetitie zitting 5 05 februari 2013, Wintercompetitie zitting 6 12 februari 2013, GEEN BRIDGE i.v.m. carnaval

Staffetta

Road Runner Gilze En daar is ie dan! Koning winter. Een dik pak sneeuw bedekte onze huizen, tuinen, bossen, wegen en paden. Helemaal mooi. Behalve op die wegen dan. Iedereen weer direct van slag. Treinen die plots niet meer kunnen rijden of veel te laat vertrekken. Hoe zouden ze dat in Noorwegen of Zweden eigenlijk doen? Of hebben die geen treinen? Onze wegen stonden helemaal vol met auto's en aanverwante artikelen. Nog nooit hadden we zoveel kilometers file. En dat in de tijd van crisis. Welke crisis? Bij de wegbeheerder mogelijk? Of zou die aandelen hebben bij de sleepdiensten en automobielbedrijven. Het eerste ijs op de vijvers, plassen en meertjes. Weer iedereen van slag. Schaatsen' een Elfstedentocht? Doe ff normaal. De reclame speelt direct in op de waan van de dag. Zoals: “Temperaturen onder nul met kans op rookworst”. Van Unox natuurlijk. Heerlijk overigens, ouderwetse boerenkoolstamp met spekjes en worst. En schaatsen koop je tegenwoordig niet meer bij de sportzaak maar bij de Hema of de Lidl. Het moet niet gekker worden! De buitensporters kunnen met de winterse temperaturen natuurlijk gewoon hun ding doen. Met wat voorzorgsmaatregelen is dat geen probleem. Werk met de bekende laagjes waarvan de laatste er één is met een windbreker of windstopper. Draag die niet al-

Volleybalvereniging C.S.S.

Mini's zijn winnaars Zondag 20 januari was het zover, er was weer een volleybaltoernooi voor de mini's in Tilburg. Het was de tweede keer dat we meededen, dus het was weer erg spannend en iedereen hoopte natuurlijk dat ze zouden gaan winnen. We hadden dit keer een team bij elkaar gesprokkeld dat

W-groep Rijen

Regionale competitie Wedstrijdverslag Rijen 2 heeft zijn kwaliteiten weer eens laten zien met een klinkende overwinning tegen Alphen 1. Jan Voermans was dit keer voorlopig voor het laatst kopman geweest, omdat Theo Wagemakers alweer staat te popelen om weer zijn keu ter handen te nemen. Hij liet zijn tegenstrever geen schijn van kans om met een gemiddelde van maar liefst 4,75 het pleit te beslechten. Frans Verdaasdonk speelde weer een puike partij en trok deze makkelijk naar zich toe. Wim van Tilborg als leider, pakte ook de 10 punten, hij kon niet achterblijven natuurlijk. Karel de Graaff alweer in goede doen,

leen om je romp, maar zorg ook voor extra stof rond je benen. En ga niet zoals ik vanmorgen (-4 !) zag, met dit weer in een korte broek het bos in om te trainen. Dat is vragen om spierblessures en snelle afkoeling. Met alle gevolgen van dien. Voeten en handen zijn natuurlijk ook extra ingepakt. Draag zo nodig ook daar een extra laagje stof. Tot slot het computergedeelte met hard en software van je lichaam. Wist je dat je hoofd het lichaamsgedeelte is wat het meeste zorgt voor (af)koeling! Bij vorst is het dus voor iedereen raadzaam een lekkere muts te dragen. En dus niet alleen voor mensen zoals ik die hun terugtrekkende haargrens en nog aanwezige grijze haren trachten te onderdrukken door hun haar zo kort mogelijk te houden. En wil je wat meer trainingsminuten maken? Neem dan toch wat te drinken mee. Bijvoorbeeld lekker warm water of thee in je drinkbeltflesjes. Ondanks de kou verlies je namelijk gewoon net zoveel vocht als in de zomer. Vergis je hier niet in. En ga je op de fiets een lekkere tocht maken, zet dan gerust een bril op. Het beschermt je ogen tegen de kou. En een deel van je gezicht. Mooi meegenomen. En nu naar buiten. Op weg om die goede voornemens geen geweld aan te doen! Lekke koud hè! Deze week weer met dank aan Sjef Brouwers voor het mogen gebruiken van zijn artikel.

wist ook dit keer de punten mee naar huis te slepen. Berry Willemen had vandaag zijn dag niet, weliswaar pakte hij nog stiekem 7,14 mee naar huis. De klap op de vuurpijl is wel het sublieme spel van ons Ceesje (Cornelissen). Hij was zeker de verassing van de dag, (het schijnt dat hij stiekem bij R Ceulemens gaat oefenen) en verraste vriend en tegenstrever met een Aquitstoot van maar liefst, jawel 12 caramboles, en wint de partij zonder blikken of blozen met een moyenne 2,09... geweldig. Alphen 1 -Rijen 2. 39,42-57,14. Rijen 1 is de laatste tijd ook weer goed bezig met als proloog

bestond uit: Niels, Lars, Sterre, Daan, Bram en Cas. Ze hebben in totaal drie wedstrijdjes gespeeld, waarvan ze er één gelijk speelde en de andere twee wonnen. Met dit geweldige resultaat zijn ze eerste geworden in de poule! Goed gedaan allemaal en op naar het volgende toernooi!

Cees Jansen. Hij knikkerde de 10 puntjes samen in 31 beurten en vernederde de arme Rielenaar. Cees Marcelissen, invaller voor Jos, had iets minder geluk met de taaie Reijns die met het volle pont aan de haal ging.Wim van Breda weer goed voor 10 punten, serie van10 en een moyenne van 2,11. Knap hoor. Frans Hultermans, ook hij weer in de goede richting lopend, was de derde die de volle pot binnen haalde, in 29 beurten was hij zijn tegenspeler te slim af.Harry Swanen, iets minder gelukkig in de afwerking, scoorde toch nog 8,49 puntjes. Natuurlijk Jan Martens als kopman werkte zijn partij af in 33 beurten met een moyenne van 2,21. Rijen 1-Riel 2 56,20---51,53. en weer komen de Boodschappers uit Rijen op hun sokken steeds dichter bij de top van de klassering. JP

Winter competitie

Rijense Bridge Club Ook de Winter competitie van het seizoen 2012-2013 zit er alweer op. Net voor de dooi-inval is pas op de laatste speelavond voor diverse paren de beslissing gevallen of er wel of niet gepromoveerd dan wel gedegradeerd zou worden.In deze competitieronde werden de zittingen gekenmerkt door zeer hoge en lage eind scores in de vier lijnen. Een mooie prestatie is geleverd in de A-lijn door Mariola Verstappen en haar partner Greetje Verkooijen: mede dankzij forse overwinningen op vier speelavonden hebben zij een record eindscore behaald van boven de 60 procent ! Deze nieuwe Crocus competitieronde start aanstaande donderdag 31 januari. Uitslag Winter competitie

6e en laatste zitting 24 januari.

Lijn A: (1) Willy Roos & Hugo Roos........................................ 59,03 (1) Mariola Verstappen & Greetje Verkooijen......... 59,03 3 Cocky Martens & Jeanne Heijne............................. 58,68 4 Adri de Bondt & Jan Trots....................................... 56,94 5 Riet van Dorst & Diny van Gorp............................. 55,21 (6) Arie Barten & Jan Jansen....................................... 49,65 (6) Antoinette van Brummelen & Annie Martens... 49,65 8 Jeanne Dooremalen & Jenny Karstens.................. 49,31 9 Jan Heijne & Ton Martens........................................ 48,96 10 Marij Zopfi & Lianne Hoppenbrouwers.............. 46,18 11 Marijke van der Steen & Ad van der Steen......... 44,44 12 Joke van Gool & Ineke Groeneveld...................... 42,71 13 Ria de Jong & Tonny Avontuur............................ 41,67 14 Astrid Boelhouwer & Jeanne Jacobs.................... 38,54 Lijn B: 1 Lil van Peer & Kees Seelen....................................... 65,63 2 Henny Starink & Ellen van Eijl................................ 61,11 3 Triks Manniën & Chris Manniën............................. 60,76 4 Lea Matthijssen & Friedje Kock.............................. 50,00 5 Trees Aarts & Annemarie van Mierlo.................... 49,65 6 Jeanne de Hoon & Cor Klaassen............................. 48,96 7 Jan van Gils & Wim Oomens................................... 48,61 8 Jenny van Leijsen & Jacqueline Seelen.................. 47,57 9 Jan van Brummelen & Henk Martens.................... 47,22 10 Netty Kuppens & Jan Kuppens............................. 46,88 11 Gerard Peerden & Jan van Berkum...................... 46,18 (12) Ans Kin & Allard Eshuis...................................... 45,49 (12) Riek Dikker & Anny Evers................................... 45,49 14 Mary van Loosbroek & Irene van Gorkum......... 36,46 Lijn C: 1 Gery Bras & Floor Bras............................................. 60,42 2 Jacky de Hoogh & Henk Weterings........................ 56,77 3 Addie de Jongh & Peter de Jongh.......................... 55,21 4 Ria van Mook & Rien Verkooijen............................ 54,17 5 Ans Schoormans & Jan Rennen.............................. 53,65 6 Joke de Hoon & Leo de Hoon.................................. 52,08 7 Anton van Gemert & Piet Tuijtelaars.................... 51,04 8 Jopie van Rijen & Liesbeth van Opstal.................. 44,79 9 Cis van 't Ende & Gerry van Stratum..................... 37,50 10 Marij van Nistelrooij & Berry van Nistelrooij.... 34,38 Lijn D: 1 Marie Louise Elias & Toos van der Steen.............. 56,67 2 Toon Zopfi & Ton Hoppenbrouwers..................... 55,83 3 Henny Seelen & Riet de Hoon................................. 54,17 4 Marij Sibon & Jacques van Tilborg......................... 53,75 5 Jeanne Paymans & Jan Adriaanssen...................... 52,08 6 Truus Brouwers & Adriaan Brouwers................... 49,17 7 Jef Oerlemans & Frans van Loon............................ 48,75 8 Nel Amptmeijer & Harrie Bongartz....................... 48,33 9 Toos Tuijtelaars & Pro Tuijtelaars......................... 46,67 10 Rianne Copal & Frits Copal................................... 46,25 11 Helene de Roos & Piet van Dongen..................... 44,58 12 Antoinette Jansen & Koos Jansen........................ 43,75

EINDSTAND COMPETITIE

A lijn: 1 Mariola Verstappen & Greetje Verkooijen........... 61,47 2 Willy Roos & Hugo Roos.......................................... 55,01 3 Jan Heijne & Ton Martens........................................ 54,80 4 Cocky Martens & Jeanne Heijne............................. 53,43 5 Antoinette v Brummelen & Annie Martens.......... 50,79 6 Arie Barten & Jan Jansen......................................... 50,54 7 Jeanne Dooremalen & Jenny Karstens.................. 49,53 8 Joke van Gool & Ineke Groeneveld........................ 48,41 9 Marijke Pieterse & Jan Pieterse............................... 47,79 10 Riet van Dorst & Diny van Gorp........................... 47,65 11 Adri de Bondt & Jan Trots..................................... 47,19 12 d Astrid Boelhouwer & Jeanne Jacobs................ 46,00 13 d Ria de Jong & Tonny Avontuur......................... 45,26 14 d Marij Zopfi & Lianne Hoppenbrouwers........... 44,35 B lijn: 1 p Ans Kin & Allard Eshuis....................................... 54,52 2 p Gerard Peerden & Jan van Berkum..................... 54,27 3 p Triks Manniën & Chris Manniën......................... 53,89 4 Lil van Peer & Ton van Loosbroek.......................... 53,43 5 Henny Starink & Toos Kamminga.......................... 52,17 6 Jeanne de Hoon & Cor Klaassen............................. 51,61 7 Francien van Roermund & Leen Verweij.............. 50,28 8 Jan van Brummelen & Henk Martens.................... 49,87 9 Lea Matthijssen & Friedje Kock.............................. 49,59 10 Trees Aarts & Annemarie van Mierlo.................. 49,57 11 Mary van Loosbroek & Irene van Gorkum......... 48,83 12 Jan van Gils & Wim Oomens................................. 48,35 13 d Jeanne Theeuwes & Kees Seelen....................... 46,80 14 d Jenny van Leijsen & Jacqueline Seelen............ 45,47 15 d Riek Dikker & Anny Evers.................................. 44,31 C lijn: 1 p Gery Bras & Floor Bras.......................................... 57,26 2 pAnton van Gemert & Piet Tuijtelaars.................. 53,31 3 p Jacky de Hoogh & Henk Weterings................... 53,18 4 Joke de Hoon & Leo de Hoon.................................. 53,07 5 Ria van Mook & Rien Verkooijen............................ 52,64 6 Jopie van Rijen & Liesbeth van Opstal.................. 50,10 7 Addie de Jongh & Peter de Jongh.......................... 49,96 8 Ans Schoormans & Jan Rennen.............................. 48,89 9 Ida Aarts & Tijn Aarts.............................................. 48,81 10 Cis van 't Ende & Gerry van Stratum................... 45,56 11 d Marij v Nistelrooij & Berry v Nistelrooij.......... 43,13 12 d Ria van Berkom & Theo van Berkom............... 42,44 13 d Dimphy Graafmans & Ton Verheijden............ 41,25 D lijn: 1 p Truus Brouwers & Adriaan Brouwers................ 58,05 2 p Marie Louise Elias & Toos van der Steen........... 55,95 3 p Eg Copal & Frans van Loon.................................. 55,90 4 Corrie van Gool & Jan van Gool.............................. 55,63 5 Nel Amptmeijer & Harrie Bongartz....................... 55,56 6 Ellen van Eijl & Marja van Lisdonk......................... 53,74 7 Antoinette Jansen & Koos Jansen.......................... 51,29 8 Adriaan Theeuwes & Jacques v Tilborg................ 50,65 9 Toos Tuijtelaars & Pro Tuijtelaars......................... 48,87 10 Toon Zopfi & Ton Hoppenbrouwers................... 48,14 11 Jeanne Paymans & Jan Adriaanssen.................... 45,27 12 Rianne Copal & Frits Copal................................... 44,14 13 Henny Seelen & Riet de Hoon............................... 43,84 14 Helene de Roos & Piet van Dongen..................... 43,12 15 Ria Nelemans & Ad Nelemans.............................. 43,02 LET OP: AFMELDEN vóór donderdag 12.00 uur VIA ONZE WEBSITE of telefonisch bij Chris Manniën : 013-5714510.

Regionale biljartcompetitie Programma 5 februari Chaam 1 – Baarle 2 Gilze 1 – Bavel 2 Kot 1 – Chaam 2 Riel 1 – Gilze 2 Rijen 1 – Kot 2 Alphen 1 – Riel 2 Baarle 1 – Rijen 2 Bavel 1 – Alphen 2

Rijen 1 – Riel 2.................56,20 – 51,53 Alphen 1 – Rijen 2...........39,42 – 57,14

Stand per 22 januari

Baarle 1 – Alphen 2.........57,71 – 53,37 Bavel 1 – Baarle 2.............46,34 – 53,42 Chaam 1 – Bavel 2...........51,90 – 58,23 Gilze 1 – Chaam 2............52,91 – 52,82 Kot 1 – Gilze 2..................52,95 – 51,40 Riel 1 – Kot 2....................43,62 – 53,64

1. Gilze 1............................ 102 - 932,94 2. Bavel 2............................ 102 - 922,74 3. Chaam 1......................... 102 - 903,89 4. Rijen 1............................ 102 - 898,58 5. Rijen 2............................ 102 - 893,10 6. Chaam 2......................... 102 - 888,82 7. Baarle 2.......................... 102 - 887,17 8. Kot 2............................... 102 - 878,67 9. Kot1................................ 102 - 876,55 10. Baarle1......................... 102 - 872,05 11. Alphen 1...................... 102 - 870,42 12. Riel 1............................. 102 - 867,75 13. Riel 2............................. 102 - 864,87 14. Bavel 1.......................... 102 - 863.44 15. Alphen 2..................... 102 - 859,34 16. Gilze 2.......................... 102 - 857,09

KBO Bridgeclub Gilze

Bond van ouderen

Uitslag wedstrijd 03 - 23 januari Gele lijn

Gemeentelijke biljartcompetitie Inzet: Jaon Hapers' wisseltrofee

Uitslagen 22 januari

1. Riet vd Boogaart & Mariola Verstappen............... 60,42 2. Martha vd Boogaart & Rina Klijs........................... 58,68 (3). Annemiek Cornelissen & Henk de Bruijn......... 55,90 (3). Jeanne Manniën & Marij Wagemakers............... 55,90 5. Maaike Riemslag & Nel Willemse.......................... 54,51 6. Naan van Gestel & Jeanne Swolfs.......................... 53,13 7. Mia van Boxel & Riet Govers.................................. 52,78 (8). Corrie van Hoof & Ans van Kollenburg............. 51,74 (8). Annie van Beek & Jos van Beek........................... 51,74 10. Jos van Engelen & Jeanne Paulissen................... 51,39 11. Jo Hoevenaars & Herman Gerrits........................ 47,92 12. Annie Boemaars & Jo Broers................................ 38,89 13. Marie-José v Dongen & Leny v Nunen................ 36,81 14. Paar 7........................................................................ 30,21

Rode lijn

1. Annet Cleijsen & Toon Timmermans................... 65,10 2. Joke Hendrickx & Wim Wouters............................ 58,33 3. Toos van Gestel & Corrie Voermans.................... 56,25 4. Pauke Hoevenaars & Jo Link.................................. 54,17 5. Rineke Jacobs & Antoon van Dongen.................. 46,88 (6). Wanda Jansen & Dick Jansen............................... 46,35 (6). Ria van Gils & Diny vd Ouweland....................... 46,35 8. Nel Verheijen & Wies Wirken................................. 45,83 9. Kokkie de Kock & Joop de Jonge.......................... 43,23 10. Paar 2........................................................................ 37,50

KBO Bridge in 't Trefpunt Agenda De nazit van januari vervalt. Zitting 04/2013 op 30 januari. Verder op 6-13-20 februari en op 27 februari (nazit). Aan- en afmelden: vóór woensdag 13 uur per telefoon of (liefst) per e-mail bij de wedstrijdleiding: Mariola Verstappen.

Maandag Middag Bridge Club Zittinguitslag MMBC Ronde: 4 Zitting: 1

Datum: 21 januari

Lijn A

1 Henk van de Berg & Henk de Bruijn........ 60,94 2 Anton van Gemert & Jan Verbakel........... 56,77 3 Astrid Boelhouwer & Cocky Martens...... 53,65 4 Adri de Bondt & Ineke Groeneveld.......... 50,00 5 Trees Aarts & Corrie Terpsma.................. 48,44 (6) Wim Theeuwes & Jan Trots..................... 47,92 (6) Rien vd Zijden & Riet vd Zijden............. 47,92 8 Jan van Berkum & Greet van Berkum...... 46,88 9 Jeanne Heijne & Jan Heijne....................... 45,31 10 Riek Dikker & Francien v Roermund..... 42,19

Lijn B

1 Floor Bras & Mees de Ruiter...................... 56,25 (2) Imma Joossen & Riet van de Steen........ 54,17 (2) Ellen van Eijl & Ans Schoormans........... 54,17 4 Jan van Gils & Frans van Loon.................. 53,13 (5) Jeanne de Hoon & Maya van Lisdonk.... 52,60 (5) Riet van Baardwijk & Riet Broeders...... 52,60 7 Jeanne van Beijsterveldt & Ada Frijters.. 48,44 8 Jeanne Dooremalen & Mariette Prinssen.44,27 9 Bep van Dongen & Marij Zopfi.................. 43,23 10 Jan Jansen & Toos Jansen....................... 41,15

Lijn C

1 Jaqueline Seelen & Joke van Gool............ 56,94 2 Hannie Hannessen & Corrie van Loon.... 54,86 3 Ria van Mook & Ger Stok........................... 53,47 4 Irene van Gorkum & Cees Seelen............. 49,31 (5) Lianne Hoppenbrouwers & Toos vd Steen.................................................. 47,22 (5) Annie & Pieternel Weterings................... 47,22 (5) Hans Prinssen & Jan Rennen.................. 47,22 8 Ria Roovers & Bep Verheijden.................. 43,75

De leden van MMBC bridgeclub spelen op maandag namiddag van 13.30 tot 16.30 uur. We spelen in 3 lijnen iedereen kan op zijn niveau bridgen. Het spelen gaat in een ontspannen sfeer. We hebben nog ruimte voor nieuwe leden. Voor informatie kun uw bellen met Jan Jansen, voorzitter MMBC. Tel.nr. 0161-224583 of mailen: jtjjansen@gmail.com

Adverteren? Bel met Rob van Raak: 06-53819597

Uitslagen week 16

Molenschot D-Molenschot A......... 3 - 5 Molenschot B-Hulten A................... 2 - 6 Rijen D-Rijen A................................. 4 - 4 Rijen B-Molenschot C...................... 4 - 4 Hulten B-Gilze C.............................. 6 - 2 Gilze D-Gilze A................................. 6 - 2 Gilze B-Rijen C................................. 6 - 2

Stand na 16 weken

Team............................ Gesp.............. Ptn. 1 Hulten B........................ 16................79 2 Rijen B........................... 16................77 3 Gilze D........................... 16................76 4 Gilze C........................... 16................73 5 Gilze B........................... 16................72 6 Rijen D........................... 16................68 7 Molenschot C............... 16................63 8 Molenschot D............... 16................61 9 Molenschot B................ 16................61 10 Molenschot A............. 16................61 11 Rijen C ........................ 16................58 12 Hulten A...................... 16................52 13 Gilze A......................... 16................49 14 Rijen A......................... 16................46

Alle spelers onder de 20 beurten: proficiat! Jan van Dongen 16 brt. ....... 3,00 gem. Bart Gerrits 17 brt. ............... 2,11 gem. Theo Voermans 17 brt. ....... 1,82 gem. Jos Lambregts 18 brt. .......... 2,27 gem. Johan Mols 18 brt. ................ 1,83 gem. Cor Kanters 18 brt............... . 1,50 gem. Dré Wirken 19 brt. ................ 2,76 gem. Cees Smeekens 19 brt. ........ 2,21 gem.

Kaartuitslagen 23 januari

Bond van Ouderen Rijen 38 personen bij het rikken

1. Jac Marijnissen............... 167-00-167 2. Marijn Martens................ 179-18-161 3. Nel Verheijen.................. 159-00-159 4. Jos Marijnissen............... 158-00-158 5. Piet van Geel.................... 153-00-153 6. Cees van Gool................. 151-00-151 7. Cor Peijnenburg.............. 148-00-148 8. Cees Verheijen................ 158-14-144 9. Rinus van Rooijen.......... 136-00-136

18 personen bij het jokeren

1. Jan de Heer.............................. 52 pnt. 2. Nel Baremans.......................... 63 pnt. 3. Annie van Baal........................ 68 pnt. 4. Corrie Govers.......................... 76 pnt. 5. Harrie Mallens......................... 76 pnt.

Volgende kaartmiddag 30-012013

KBO Molenschot

Rikken / Bridge Rikken

Nr. naam .................................... Pnt............ Pnt............... Tot. 2 Riet Dongen van................... 256........... 195............. 3318 1 Christ Kerremans................. 172........... 252............. 3312 3 Bets Nuiten............................ 199........... 159............. 2897 5 Cees Kerremans.................... 193........... 240............. 2788 4 Jan Meeuwesen..................... 124........... 121............. 2769 9 Nel Meeuwesen..................... 191........... 282............. 2719 6 Ad Broeders........................... 205........... 144............. 2692 7 Janus Bink.............................. 179........... 173............. 2687 8 Jos Nuiten.............................. 185........... 203............. 2661 10 Riet Broeders...................... 218........... 154............. 2591 11 Riet Leijsen van.................. 194........... 214............. 2585 12 Riet Jacobs........................... 217........... 198............. 2576 14 Annie Bink........................... 190........... 128............. 2418 16 Ad Adriaanssen.................. 158........... 191............. 2400 15 Joke Buijs..................................0........... 223............. 2296 13 Pita Wouters........................ 150................ 0............. 2284 19 Joke Bink.............................. 227........... 156............. 2245 17 Riet Stoopen........................ 215................ 0............. 2186 18 Koos Wirken........................ 163........... 132............. 2179 22 Tiest Broeders.................... 166........... 182............. 2063 21 Jo Koijen.............................. 179........... 131............. 2050 23 Harrie Bongartz.................. 139........... 203............. 2008 20 Jan Stoopen......................... 184................ 0............. 1943 24 Luus Vissenberg................. 168........... 115............. 1879 26 Adrie Pagie.......................... 168........... 197............. 1473 25 Greet Alberts............................0................ 0............. 1406 27 Jos Corput v/d...................................... 163................991 28 Jos Klaassen.......................................... 168................168 Harrie Bongartz 0161-411018

Bridge

1 Ad-Corrie........................................ 60% 2 Harrie-Piet................................. 59,17% 3 Jan-Pro....................................... 58,33% 4 Nel-Helene................................ 51,67% 5 Joke-Frans................................. 50,00% 6 Riet-Liesbeth............................ 49,17% 6 Frans-Nel................................... 49,17% 8 Ria-Henk.................................... 38,89% 9 Riet-An....................................... 38,19%


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

WeeKendaanBiedinGen:

Speltbolletjes 100% spelt nu voor ....................................

Parijse bol nu voor ......................................

0. 15 1. 50

Brood v/d maand februari: Korenrijk

Meergranenbrood boordevol vezels!

Kerkstraat 93 • 5126 GB Gilze • Telefoon: 0161-451347 • www.bakkerijwaegemakers.nl Zin in een leuke cursus of workshop?Cursus werken met energie start op 30 januari. Er zijn nog enkele plaatsen. Dus meld je snel aan.Daarnaast zijn er dit jaar verschillende leuke workshops en cursussen te volgen. Verder kan je bij mij ook terecht voor een healing of reading.Nieuwsgierig geworden? kijk eens op mijn site: www.devroedevrouw. nl of bel: 06-51260404

VERHUUR *Hoogwerkers, div. modellen *Heftrucks *Bouwdrogers *Heteluchtkachels *Betonzaag *Rolsteigers Voor ons compleet verhuurprogramma www.jespersmachinehandel.n MACHINEHANDEL JESPERS Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501

PAGINA 23

VERHUUR *Houtkliefmachine *Stronkenfrees *Houtversnipperaar *Tuinfrees *Kettingzaag Zie ons compleet verhuurprogramma www.jespersmachinehandel.nl MACHINEHANDEL JESPERS Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501

Erkend installatiebedrijf René v.d. Avoird, Tuinstr. 14, Rijen. Voor gasinstallaties, waterinstallaties, loodgieterswerk, sanitair, dakbedekking, centrale verwarming. tel. 0161-226346. www. avoirdinstallatie.nl

OPRUIMING BOMEN, BUXUS EN TAXUS Linde, Leilinde, Catalpa, Lei- en Dakplataan, Taxus, ook snoeivormen nu tegen zeer scherpe prijzen. Wij verkopen ook Buxus Pedicuresalon.Agnes . voor haag vanaf 0,55 Voor een goede behan- Euro, Buxus bollen en deling voor uw voeten. kegels nu 5,00 Eur. Zaterdags geopend van Prijs €22- . 09.00-16.00 uur Hof van rassegem 7 . St. Janstraat 15, 5131 Rijen. Telefoon0161-231191 \ BR Alphen Tel. 06-20005282 0641309326

Schilder kan nog Jan‘s Twiddehands binnen schilderwerk Kringloopwinkel Rijen aannemen. Voor info 06Voor al uw Twiddehand- 12450486. Gratis offerte. se spullen. U kunt er ook uw over- Jacques de LOODGItollige spullen brengen, ETER 0651374051 of u kunt bellen voor CV-installatie vervangen ophaal. onderhoud en repaTelnr.0654762910 ratie. Openingstijden: Erkend Vaillant en Di tm Vrij 10.00 -17.00 Remeha dealer. Zat.0.900 -13.00 Stadsverwarming. Haansbergseweg 22A Spoelen van vloerverRijen warming. Plaatsen van sanitair en De Bij- Zaak winkel met 2e kanskleding en kranen. Water, gas en CV-leidinkadootjes. gen plaatsen, vervanOok nieuwe leren gen en reparatie. riemen. Iedere zaterdag open Zinkwerk, ook maatwerk. van 10-17.00 uur Platte daken vervangen Heistraat 5a te Rijen. en reparatie. Nu ook heel veel leuke 0161412057 te gekke carnavals Riool verstopt of stankkleding in de rekken, problemen? Bel Herman grote kortingen op de wintercollectie SALE in van Beek. 013-5078118 / 06-53364696. de Bij-Zaak.

CV ketel vervangen?

T.S.C. Gosens B.V. Biestraat 1 - 5126 NH Gilze Tel.: 0161-451812 - GSM: 06-20747678 www.tscgosens.com - info@tscgosens.com

Electrotechnisch werk. Onderhoud en repratie van alle merken gastoestellen. Onderdelen op voorraad van Bosch, Radson, Nefit, Daalderop en Intergas. Tevens ruime sortering in CV materialen, water/gasfittingen, pvc hulpstukken en elektrotechnische materialen

relaxfauteuils en verstelbare bankstellen nergens goedkoper!

zondag 3 februari geopend! Nieuw: Amazone lederen bankstellen in diverse uitvoeringen

Relax fauteuils vanaf € 295,-

Hoekbankstellen vanaf

1.795,-

e

Mooi modern strak stoffen bankstel diverse maten Bankstel Jens

Verstelbare Relax fauteuil Van 795,Nu voor € 395,-

3+2 zits van e1.495,voor e

950,Maatwerkstoelen In de maten S - M - L

Van 1695,Nu voor 895,eetkamerstoelen

Relaxstoelen met RVS afwerking

119,-

Laagste prijs garantie!

Nieuwe collectie vanaf

e

Kijk ook eens op www.horstenzitenrelaxcomfort.nl

Kerkvaartsestraat 1, Waspik - Tel. 0416 - 311 945

Aanbiedingen geldig van 28 januari t/m 2 februari 2013

500 gr. Rundergehakt + 4 Hamburgers

500 gr. Kip piri-piri reepjes

voor maar

3 Cordon Bleus

voor maar

per stuk

Special: Peanut Pie

Krokant pakketje gevuld met kip. Een beetje Oosters pikant, maar toch zacht

Salade-duo Bouillie salade Scharrelsalade

Vleeswarenduo

Wijncervelaat Leverkaas 2 x 100 gram voor

2

595 499 550 175

75

2x150 gram voor

299

Gratis proeven in onze winkel!!!

Maaltijd van de week

Zuurkoolschotel

500 gram

Grillspecial van de week

Stukje Grillworst

100 gram

499 99 €0 €

De Jong, Keurslager Mutsaers, Keurslager

Wij hebben CV ketels van diverse merken Uw Bosch Dealer:

Wintervoordeel

Raadhuisstraat 25 • Gilze Telefoon: 0161 - 45 12 63

Wilhelminaplein 15 • Rijen Telefoon: 0161 - 22 78 57 Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden

Oude metalen gevraagd. Tegen contante betaling. 06-31054041. Wij ruimen het ook voor u op.

Last van vochtige ruimtes of natte muren? Huur een bouwdroger! Van Enschot Boshoven 8 Alphen 013-5081908.

Valentijns Ontspanningsmassage Hele maand februari Bel voor een afspraak: 06 - 20 27 68 74

Te koop droog eiken haardhout voor een lekkere warme winter tel. 0651367057


WEEKBLAD GILZE EN RIJEN - WOENSDAG 30 JANUARI 2013

PAGINA 24

Kijk dagelijks op action.nl voor

DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

maten S-XXL

2.99

ECHEVERIA

- 59x45 cm, 12 foto's - 82x30 cm, 12 foto's - hartvorm 49x54 cm, 11 foto's

kleuren 28 cm

COLLAGE FOTOLIJST keuze uit 3 soorten:

THERMO BROEK zwart of wit

dames/heren THERMO SHIRT maten S-XXL

TRENDY

2.49

UITZOE K E N

SPORTIEVE

glitter uitvoeringen veilig en makkelijk uitwasbaar 125 ml

maten 37-40

HAAR SPRAY diverse kleuren en

Fun Time SCHMINK SET op waterbasis

0.89

3.19

MICROVEZEL

STOFZUIGER ZAKKEN voor alle bekende merken

1.32

1.99

HOUTEN

DECO WOORD voor aan de wand diverse trendy woorden in diverse kleuren

Elders 3.98 4.98

SNOW BOOTS rood of blauw

Elders 12.95 14.95

PARTY TIME

4.49 7.99

CARNAVALS PRUIK diverse elegante

Party Time CARNAVALS ATTRIBUTEN glitterhoedjes partybrillen of konijnenoren

0.79

TECHNO FASHION

2.49

SMARTPHONE ARMBAND geschikt voor alle smartphones, extra brede verstelbare band shock- en zweetbestendig met handig opbergvakje voor een sleutel

2.49

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

yucca FOAM BLOEM set/2

0.82

EENDENVEREN

HOOFD KUSSEN katoenen tijk

1.42

1200 gram 60x70 cm

uitvoeringen om uw outfit compleet te maken

KS B OX 5 S T U universeel ZUIG MOND of 6-delig ZUIGMONDEN SET

!

Elders 7.95 9.95

PARTY ASSORTIMENT

FOAM BLOEM diverse trendy

1.99 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

Elders 7.99 8.99

ACRYL GEBREID

DAMES VEST diverse kleuren

4.99

met ceintuur maten S-XL

dames BASEBALL VEST diverse kleuren maten S-XL

6.95 -

CULI BAKE

5.99

MACARONS BAKMIX aardbei of chocolade voor het maken van 12 macarons 315 gram

Elders 2.29 2.49

1.59 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 27-01-2013 t/m za. 02-02-2013 in Nederlandse filialen.

DAMES/HEREN

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Weekblad Gilze en Rijen 30-01-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Gilze,Rijen, Molenschot en Hulten

Weekblad Gilze en Rijen 30-01-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Gilze,Rijen, Molenschot en Hulten

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded