Page 1

Til samtlige husstande

86. årgang - Nr. 42

ONSDAG 17. oktober 2012

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Pærerne i orden på Aars Hotel AARS: Aars Hotel kan nu bryste sig af at være landets første af sin slags, der udelukkende bliver oplyst ved hjælp af LED lys. I den seneste tid har Arne Steen Hansen, der er direktør ved Marius Stubberup A/S, været med til at skifte utallige pærer på hotellet, og han fortæller, at det har været noget af et projekt. - Nu skal det ikke lyde som om, vi har gået flere mand dernede i halve år, men det er rigtig mange pærer, vi har skiftet. Heldigvis har vi

Alle elpærer på Aars Hotel er i den seneste tid blevet skiftet, således at hotellet nu udelukkende benytter sig af de mere energirigtige LED pærer.

First

Løssalg: 5,00 kr.

Klippede snoren i Aars

Flere svævefly over Aars

VUC og hf har fået sit eget domicil i Aars. 1200 kvm. blev forleden indviet.

Aalborg Aero Sport er flyttet til flyvepladsen ved Aars.

Side

taget det i flere omgange, så vi har taget en lille bid ad gangen, siger Arne Steen Hansen, som glæder sig på hotellets vegne. - Vi er gået hotellet igennem fra A til Z, og al belysning er blevet skiftet - alt simpelthen - og det er da lidt sejt, at et hotel i lille Aars er det første i Danmark til at gøre det, mener Arne Steen Hansen, som er sikker på, at hotellet har brugt penge for at spare penge. - Det er mange pærer at skifte på én gang, men det er en fornuftig investering. Jeg ved ikke, hvor mange hundrede pærer vi har skiftet, og jeg ved ikke, hvordan det samlede regnskab for udskiftningen ser ud, men en ganske almindelig pære bruger 25 watt, og de nye bruger fire watt, så hotellet kommer til at få en god besparelse i længden, selv om det her og nu selvfølgelig er en stor udgift, siger Arne Steen Hansen.

Response Førstehjælpskurser

9

Side

11

Helt slut med jernbanen i Aars Læs mere side 19...

DET KAN GODT BETALE SIG AT TÆNKE SMÅT Helårlig præmie

3.645,-* Du får en fastpræmie forsikring, så en skade ikke medfører bonustab eller præmiestigning, og så er der ingen begrænsning på, hvor mange kilometer, du kører årligt.

Kontakt din lokale assurandør

Pauli Mørk Nielsen Mobil 40 62 19 11

Send din Audi til en mekaniker, der har det rigtige værktøj. • Mulighed for hente-/bringeservice i Aars og omegn helt uden beregning. - ring for nærmere info. • Gratis Audi Mobilitetsservice i forbindelse med serviceeftersyn. • Gratis Audi Dialogmodtagelse. • Professionelt Audi Team, som står klar til at hjælpe dig. • Og sidst, men ikke mindst - Danmarks laveste Audi-timeløn!

Egon Hansen & Søn A/S

Kontakt: Thomas Jensen tlf. 31 22 57 35

www.FirstResponse.dk

*Prisen forudsætter totalkundeforhold, elitestatus samt bopæl.

Gælder ved forsikring af mindre biltyper som Toyota Aygo, Peugeot 207, Chevrolet Spark, Ford Ka, Skoda Fabia m.fl.

Himmerlandsgade 110 · 9600 Aars · Telefon 96 98 18 00 www.himmerland-forsikring.dk

Borgergade 37, 9620 Aalestrup, tlf. 98 64 14 11 f707tn@smc.dk


2 Ugens navne

Aars Avis

Aars Avis

- egnens lokalavis siden 1927 Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 17.991 I redaktionen: Lars Lindberg Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 . Fax 98 62 27 99 annonce@aarsavis.dk Salgskonsulent Atli Brogaard Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8-16. Fredag kl. 8-15.00 Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. Tlf. 98 92 89 00

Man.-tors. 8.00-17.00 • Fre. 8.00-17.30 • Lør. 9.00-13.00

ÅBNINGSTIDER: Alle hverdage kl. 7.00 - 22.00 Lørdag og Søndag kl. 7.30 - 22.00

Tlf. 98 62 14 11

Himmerlandsgade 80 9600 Aars - Tlf. 98 62 34 88

VESTHIMMERLAND BEGRAVELSE

Jens Fiskers eftf. v/ Jens Møller

Vi hjælper med alt ved begravelse og bisættelse Nørrehedevej 5 9620 Aalestrup

98 64 18 69 Jens Møller

Annette Rolighed

Jens Fisker

Himmerlandsgade 76 9600 Aars

98 62 58 69

Vi er der når du har brug for os

Læs mere og se vore priser på: www.vesthimmerlandbegravelse.dk

Bedemand Birgitte og Hans Landry Det er vigtigt, at du ved dødsfald får præcis den hjælp og rådgivning, du har brug for - diskret og omhyggelig. Alle aftaler kan træffes i dit eget hjem.

Træf os personligt døgnet rundt

70 70 20 20 41 41 41 41 Aars Begravelsesforretning . Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Dødsfald Poul Bent Jensen, Blomstermarken 9, Støvring, 72 år. Poul Jensen var født i Tolstrup og voksede op på en gård i Morum. Han gik i Skole i Vognsild, hvorefter han kom ud at tjene - først hos sin moster, senere på to andre gårde. Poul Jensen mistede sin far i en ung alder. Poul Jensen kom da hjem på gården i Morum og hjalp sin mor med landbruget sammen med sine søskende. Han tog sin uddannelse på Malling Landbrugsskole. I 1967 blev Poul Jensen gift med Tove Helene Foldager. De købte Hegnsgården i Hjeds. Maskinparken var altid tip top i orden, han var meget praktisk, patentligt og flittig. Alt havde sin plads og intet overladt til tilfældigheder. Han var ikke sen til at købe nye maskiner der kunne gøre arbejdet i marken lettere, men han lavede ingen forhastede beslutninger, alt blev gennemtænkt til mindste detalje. Han samarbejdede med de nærmeste naboer, især i høst- sæsonen. Han var meget aktiv i lokal området, som både vandværket, pensionistforeningen og forsamlingshuset i Hjeds fi k glæde af. I fritiden var der folkedans, Petanque og svømning. Petanquebaner blev anlagt i maskinhuset så der kunne spilles indendøre om vinteren. Efter Tove Jensens død rejste Poul Jensen mere ud i verden og her mødte han Inger Lise som også havde havde haft en syg ægtefælde, som var gået bort. De to havde meget til fælles og en masse at tale om. Det endte med, efter mange ture mellem Hjeds og Juelsminde, at Inger Lise flyttede til Hjeds indtil Poul Jensen fik solgt gården og de fandt sig et dejligt hus i Støvring. Her faldt de hurtig til og Poul Jensen blev hurtig en aktiv person i både svømmeklubben og beboerforeningen, samtidig med at han stadig var aktiv i petanqueklubben og pensionistforeningen. Poul Jensen var meget snild med sine hænder så han var en god mand at have i beboerforeningen når småreparationer skulle udføres eller de grønne områder skulle holdes. Inger Lise og

17. oktober 2012

Poul Jensen kom ud at rejse sammen bl. a. til Bornholm, Bulgarien, Østrig og Hartzen Men kræft ramte Poul Jensen, og han måtte til sidst give op, selv om han var en frisk og stærk mand. Inger Lise passede ham hjemme, indtil den sidste uge hvor han efter eget ønske kom på hospice.

Dødsfald Niels Christian Rask Hansen, Skovbrynet 15, Farsø, 87 år. Han blev født i Høstemark ved Mou og var den yngste ud af en søskendeflok på ni. Som syv-årig mistede han sin mor og hjalp til hjemme ved landbruget indtil han i 1939 kom ud at tjene hos lokale gårdmænd. I 1943 tog Niels Christian Rask Hansen til Brenderup på Fyn og tjente hos en hestehandler. Det var et arbejde der passede ham godt, også selv om det var under kummerlige forhold, hvor han skulle sove i hestestalden. Året efter rejste han til sin storebror Carlo Hansen, der var landmand i Vognsild. Han købte senere en maskinstation og kørte desuden mælk til Vestrup Mejeri. I 1946 blev Niels Christian Rask Hansen udtaget til Livgarden og fortalte tit om livet her. Han var bl. a. med til Christian d. 10. begravelse og Frederiks d. 9 indsættelse. I 1955 blev Niels Christian Rask Hansen gift med Grethe Sigvartsen fra Vognsild. Samme år købte parret Gatten Hedegård og kørte desuden mælk til Hornum Mejeri. I begyndelsen af halvfjerdserne købte han en ornecentral, som han drev til 1980. I 1976 flyttede parret til Holmegårde ved Vester Hornum og Niels Christian Rask Hansen fik job på Jernstøberiet i Aars som altmuligmand. Han interesserede sig bl. a. for golf og var aktiv i en kortklub. Gennem årene er det også blevet til en del rejser i udlandet. Sport havde Niels Christian Rask Hansens store interesse, og han fulgte interesseret med på TV, ligesom han gennem årene har fulgt sine børn i deres sportslige udfoldelser. Niels Christian Rask Hansen efterlader sin kone Grethe, 13 børn, 31 børnebørn og 5 oldebørn.

FARSØ BEGRAVELSESFORRETNING Telf. 98 63 13 24

Runde fødselsdage

Claus Hylleberg

Abonnementspris: 675,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition eller i Kvicklys kiosk, Aars.

Vesthimmerlands Kommune. Her har Palle Jensen varetaget flere hverv. Han har været 1. viceborgmester og er i indeværende periode næstformand for økonomiudvalget og 2. viceborgmester samt formand for den seks mand store socialdemokratiske byrådsgruppe. Endvidere er Palle Jensen formand for færgeselskabet Hvalpsund-Sundsøre og bestyrelsesmedlem i Renovest. Desuden har han tillidsposter i Farsø Erhvervsråd og Himmerlands Udviklingsråd for blot at nævne et lille udpluk af, hvor han har en fi nger med i spillet. Palle Jensens hustru, Susanne, er børnehavepædagog i Farsø, mens tvillingepigerne Josefine og Christiane på 17 år går i 1.g på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars. Der er ingen tvivl om, at socialdemokraternes spidskandidat har stor erfaring og indsigt i lokalpolitiske spørgsmål. Armbevægelserne er måske ikke de største, men der ligger et stort solidarisk engagement bag Palle Jensens arbejde, hvor der lægges vægt på, at fanden ikke tager de bageste.

To nyudlærte tømrersvende

Børge Fuglsang Knøs, Himmerlandsparken 9, st. 2, Aars, tirsdag, 23. oktober. Lokale meddelere: Jens Hejlskov, Haverslev, Mejlby Tlf. 98 65 42 82 E-mail: virkelyst@hejlskou.dk

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 98 65 85 46 E-mail: olsen4@email.dk

75

Hans Chr. Lemvigh, Mejsevej 30, Aars, torsdag, 18. oktober.

65

- overalt i landet!

Palle Jensen - erfaren og vellidt kommunalpolitiker.

To lærlinge hos tømrer- og snedkerfirmaet Kastberg A/S i Aars har bestået svendeprøve som tømrer på Tradium Randers. De to er Lasse Thyrrestrup Olsen, Øster Søttrup Vej 8, Aars, og Sune Nøhr Nielsen, Havbrovej 54, Aars. Sune Nøhr Nielsen bestod prøven med ros. Desuden fik han en pris (et særligt bælte) af tømrer-afdelingen for bedste håndværk, højeste arbejdsmoral og bedste kammerat gennem hele læretiden.

Medl. af

BEGRAVELSER OG BISÆTTELSER

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Palle Jensen, 49 år, Vester Hornum, nyudnævnt borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Vesthimmerlands Kommune, kommer tæt på den ofte krævede kvalifikation: At have en meget lang politisk anciennitet og erfaring, men en ret ung alder. Borgmesterkandidaten er født i Hyllebjerg, men forældrene flyttede allerede, da han var et år til Vester Hornum. Faderen var handelsmand og moderen hjemmesyerske og senere hjemmehjælper. Palle Jensen var yngst blandt fi re søskende og eneste dreng. I 1981 blev Socialdemokraternes spidskandidat student fra Vesthimmerlands Gymnasium i Aars. Da han i gymnasietiden havde haft fritidsjob på Vesterris Savværk ved Aalestrup, arbejdede han herefter et par år på savværket. Fra 1983 var Palle Jensen buschauffør, men han uddannede sig i fritiden til kørelærer og drev fra 1995 til 2008 egen køreskole i Farsø. I 2008 afhændede han køreskolen til fordel for en stilling som kørelærer ved Skive Kaserne. Her har han uddannet sig til storkøretøjs-kørelærer og er i år udnævnt til køredommer. På opfordring fra et af bysbørnene, daværende SiD-formand Vagn Kragh, Vester Hornum, blev Palle Jensen medlem af Socialdemokratiet, stillede op og blev i 1993 valgt til Farsø Kommunalbestyrelse. Han var kendt i byen for sit engagement i den lokale fodbold- og badmintonklub. I kommunalpolitisk sammenhæng opdagede politiske venner og fjender hurtigt, at der var gods og substans i det unge kommunalbestyrelsesmedlem. I perioden 1998-2001 var han socialudvalgsformand. Som viceborgmester arbejdede han sammen med Jette Thomsen og H.O.A. Kjeldsen, før Farsø indgik i

Ester M. Sturis, Dr. Louises Vej 9, Aars, mandag, 22. oktober.

Aftaler træffes gerne i hjemmet

På betryggende måde ordner vi alt vedrørende

Gods og substans i ny spidskandidat

80

Højgårdsvej 24, Farsø

Dorthe O. Nielsen www.farsobegravelse.dk

Ugens portræt


Aars Avis

17. oktober 2012

Tre børnehaver har DGI-stempel AARS: I sidste uge omtalte vi i Aars Avis, at Mejsevejens Børnehave er blevet DGI-børnehave. Faktisk er tre børneha-

ver i Vesthimmerland blevet DGI-børnehaver. De to øvrige er børnehaverne Troldehøjen og Bakgården, alle i Aars.

Stor udskiftning i Aars Menighedsråd AARS: Der blev aftalevalg til menighedsrådet i Aars Sogn. Ved fristens udløb var der kun indleveret en kandidatliste i Aars Sogn til valget 13. november 2012, og derfor er valget i sognet aflyst. Aars Sogn følger dermed hovedparten af sogne i Danmark. Ministeriet for Ligestilling og Kirke oplyser, at kun i 85 menighedsråd ud af de 1.789 menighedsråd skal folkekirkemedlemmerne til stemmeurnerne 13. november. Ved menighedsrådsvalget i 2008 var 149 sogne ved valgurnerne. Trods det fredelige valg, så bliver der stor udskiftning, da der er 10 medlemmer af det nuværende menighedsråd som ikke ønsker at genopstille til en ny fi re-årig periode. Anders Jørgen Jensen og

Hardi Kristensen er de eneste der har valgt at fortsætte. Det bliver så henholdsvis tredje og anden periode for deres vedkommende. Det betyder samtidig, at både formand Dorthe Rolighed, næstformand Betty Busk og kasserer Jens Simonsen træder ud. De 10 nye er Anders Schifter Didriksen, Hans Thomsen Midtgaard, Erik Madsen, Lars Viborg, Carl Mogens Andreasen, Anne Marie Skovbøll, Mogens Brink, Else Marie Kristophersen, Kirsten Marie Boel og Niels Strandbæk Bach. Det nye menighedsråd træder i funktion 1. søndag i advent. Overdragelse fra det siddende menighedsråd til det nye menighedsråd sker på det sidste møde i november. På samme møde, konstituerer det nye menighedsråd sig.

Tak Min kære mand vor kære far, svigerfar og bedstefar

Jens Erik Nielsen * 13. september 1933 er stille sovet ind Gatten, den 13. oktober 2012 På familiens vegne

Birgit Begravelsen finder sted fra Ulstrup Kirke fredag den 19. oktober kl. 13.00

HAUBRO: Ikke færre end 85 elever fra Himmerlands Ungdomsskole i Haubro knoklede i sidste uge for at blive klar til premieren på dramastykket Vorherre Bevares. Nogle havde lavet kulisser, andre stod for musikken, og rigtig mange deltog aktivt i selve opsætningen på scenen. Eleverne var blevet delt ind i grupper, som hver skulle skrive og øve et skuespil - det eneste krav til eleverne var, at deres scener skulle finde sted i eller ved en kirke. Senere blev de enkelte

gruppers bidrag ”flettet sammen” på scenen, og generalprøven fredag viste, at eleverne havde været både opfindsomme og nytænkende. Man kunne i stykket blandt andet opleve en præst, der fyrede den af på ”dansegulvet” i kirken, da han troede, han var alene, og samme præst bad indgående til Gud om en Iphone 5 - til gengæld havde han det slet ikke let med de to homoseksuelle mænd, der ville have deres adopterede barn døbt i kirken. En festlig forestilling, der indeholdt elementer af både humor og alvor.

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved vores kære Poul Bent Jensens begravelse. Tak for de smukke blomster, dekorationer, kranse og pengegaver. Inger Lise Børn, svigerbørn og børnebørn

Tak Tak for deltagelse ved Peter Langdahls død og begravelse. En stor tak til personalet fra “Himmerlandshave” for kærlig pleje og omsorg. Familien.

Mona Pedersen

for venlig deltagelse ved Svend Tolbods begravelse. Tak for besøg, blomster og hilsner. En særlig tak til pigerne på Lærkebo på plejehjemmet Østermarken for god og kærlig pleje. Børn og svigerbørn

er død fra os. Vegger, den 11. oktober 2012.

Folmer Trine og Lars Tobias, Joachim og Milas Begravelsen finder sted fra Skivum Kirke, torsdag den 18. oktober kl. 11.00

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved min kære mand Niels Martin Ovesens død og begravelse. Tak for blomster, kranse og pengegaver. Tak for kærlig og god behandling på Haversdal. På familiens vegne Bente Ovesen

Vor kære mor, svigermor, mormor og oldemor

Lis Juul

Opmærksomhed

*Vegger, den 18. februar 1918 er stille sovet ind.

ved min fødselsdag frabedes venligst. Asta Andersen Sønderup

Bisættelsen finder sted fra Skivum Kirke, lørdag, den 20. oktober kl. 11.00

Af Lars Lindberg

På familiens vegne - Grethe Rask Hansen

Hjertelig tak

På familiens vegne Anders, Else og Inger

Dramauge i Haubro

for venlig deltagelse ved vor kære Niels Rask Hansens begravelse. Tak for blomster, kranse og kærlige tanker.

Min kære hustru, min kærlige mor, svigermor og bedstemor

Aars, den 14. oktober 2012.

Bærende foto: Der var masser af skuespillerspirer på scenen, da Himmerlands Ungdomsskole fredag havde generalprøve på deres stykke Vorherre Bevares.

SIDE 3

† Vor kære mor, svigermor, farmor og oldemor

Emma Schou *28. marts 1921 er stille sovet ind.

Opmærksomhed ved vores guldbryllup frabedes også æresporte. Festen holdes med familien. Anne-Grethe og Bent

Evt. påtænkt opmærksomhed på min fødselsdag frabedes venligst. Hugo Nielsen Aars

Aars, den 10. oktober 2012.

Jørgen og Anne Mie Ove og Inge Kaj og Rita Niels og Benedikte Børnebørn og oldebørn Begravelsen finder sted fra Aars Kirke, onsdag den 17. oktober kl. 13.00.

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Magna Kristine Jensens begravelse. Tak for alle de smukke blomster, dekorationer og kranse. Tak allesammen. Familien

TIL LYKKE

AL OPMÆRKSOMHED i anledning af min fødselsdag frabedes. Venlig hilsen Karen Jakobsen Sjøstrupbro

ÅBENT HUS I anledning af min fødselsdag vil det glæde mig at se familie, naboer og venner til åbent hus torsdag den 25. oktober 2012 fra kl. 12.00 i Sønderup Forsamlingshus. Else Bedsted, Suldrup

I dag fylder vores mormor 60 år. Vi ønsker hende hjertelig til lykke med fødselsdagen. Laura, JoseÀne og Mikkel

ÅBENT HUS Dåbsattesten siger 1962, hvilket betyder at jeg fylder 50 år og det skal fejres. Derfor holder jeg åbent hus for familie, venner, naboer og kollegaer lørdag d. 10. nov. 2012 fra kl. 14.00 på Egeholmsvej 7. Vi starter med kaffe og kagebord. Omkring kl. 17.30 serveres der lidt "lunt". Tilmelding senest d. 2. nov. 2012 på emj@bupl.dk eller 30 16 43 09 Else Jensen, Egeholmsvej 7 Overlade


Aars Avis

SIDE 4

www.aarsfrikirke.dk

$08NÂĄUHNRUWNXUVHU

WLOODVWELOSnKÂ QJVYRJQHOOHUEXV GDJHV(8HIWHUXGGDQQHOVH IRUODVWELORJEXVFKDXIIÂĄU

BANKO

9LVWDUWHUQ\HKROGKYHUPDQGDJ

Tirsdag den 23. oktober 2012 kl. 14.00 i Ă˜strup Klubhus Ă˜strup-Vognsild Pensionistforening

7OI ZZZJURQVGNLQIR#JURQVGN 6Â E\1ÂĄUUHVXQGE\/ÂĄJVWÂĄU

D E T

17. oktober 2012

Advokatvagt i Aars Advokatvagten yder gratis vejledning vedr.: ■Separation - skilsmisse ■ Bodeling ■ Ægteskab iøvrigt ■ Papirløst samliv ■ ForÌldremyndighed ■ Arv ■ AnsÌttelse ■ Forbrugerkøb ■ Leje ■ Fast ejendom ■ Erstatning ■ Forsikring ■ HündvÌrk og reparation ■ Tjenesteydelser ■ Offentlige myndigheder ■ Skat ■ Straf ■ Naboforhold ■ Konkurs, betalingsstandsning ■ UdlÌg, tvangsauktion ■ Skøder, fast ejendom m.m. Rüdhuset 1. torsdag i hver müned kl. 16,00-17,00 Kun personlig henvendelse

S K E R ‌

Borgermøde om omfartsvej syd om Aars I forbindelse med høringen af Forslag til KommuneplantillÌg KP09-026 for etablering af omfartsvej syd om Aars afholdes borgermøde onsdag den 24. oktober 2012 kl. 19.00 i Auditoriet, Messecenter Vesthimmerland i Aars. Find Àere oplysninger om projektet pü kommunens hjemmeside: www.vesthimmerland.dk

EU-udbud pĂĽ beskĂŚftigelsesmaterialer til Vesthimmerlands Kommune. Vesthimmerlands Kommune udbyder i offentligt udbud i henhold til Europa-Parlamentets og RĂĽdets direktiv nr. 2004/18 EF af 31. marts 2004 og bekendtgørelse nr. 937 af 16. september 2004 fra Ă˜konomi- og Erhvervsministeriet om samordning af fremgangsmĂĽderne ved indgĂĽelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjeneste ydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlĂŚgskontrakter: Kontrakter pĂĽ levering af beskĂŚftigelsesmaterialer/ hobbyartikler Sidste frist for afgivelse af tilbud er den 22. november 2012 kl. 12.00.

Bøger, bøger, bøger Bibliotekspersonalet giver inspiration til vinterens lÌsning – og serverer lidt godt at spise og drikke til Gedsted BogcafÊ, Torvet i Gedsted torsdag den 25. oktober kl. 19.00

Smü skridt til vÌgttab der holder Nu starter der hold for dig, der gerne vil lave smü forandringer, der kan øge din sundhed og pü lang sigt give et vÌgttab. Kurserne starter tirsdag den 13. november og torsdag den 22. november

Hvalpsund BogcafĂŠ, Multihuset i Hvalpsund mandag den 29. oktober kl. 19.30 Gratis billetter kan printes pĂĽ www.himmerlandsbilletten.dk eller hentes i de to bogcafĂŠer og pĂĽ Vesthimmerlands Biblioteker.

Yderligere information og rekvirering af udbudsmateriale kontakt Udbudskonsulent Lisbeth Dencker pĂĽ mail Lde@vesthimmerland.dk eller tlf. 99 66 83 25.

M E D D E L E L S E R Revurdering af miljøgodkendelse af husdyrbrug • Korgaard, Vadgürdvej 31, 9600 Aars

Der er 14 deltagere pü hvert hold, der mødes hver 14. dag i 3 müneder og derefter 1 gang om müneden i et ür. Alle mødegangene er kl. 10.00 -12.00 pü Sundhedscenter Vesthimmerland i Farsø

Afgørelsen kan ses pü: http://godkend.vesthimmerland.dk. Har du spørgsmül er du velkommen til at kontakte Lene Louise Buur tlf. 99 66 71 22 eller landbrug@vesthimmerland.dk.

Tilmeldingsfrist den 1. november 2012 pĂĽ telefonnummer: 99 66 82 00 eller vaegtstop@vesthimmerland.dk.

Kun for mÌnd ! Er du en rigtig mand? – med lidt ekstra pü sidebenene?

Prisen for frivilligt socialt arbejde 2012

Har du nogle vaner, du gerne vil lave om? – og tør du se dem i øjnene?

Prisen for frivilligt socialt arbejde gives til en person eller en gruppe, som har ydet en sĂŚrlig frivillig indsats i det sociale arbejde i Vesthimmerlands Kommune.

Sü kan du nu deltage pü et hold for mÌnd, der med smü skridt øger deres sundhed og som pü lang sigt kan give et vÌgttab. Der er 14 mÌnd pü hvert hold, der mødes hver 14. dag i 3 müneder og derefter 1 gang om müneden i et ür. Tilmelding pü telefonnummer: 99 66 82 00 eller vaegtstop@vesthimmerland.dk. ----------------------------Pü kurserne vil du undersøge dine sundhedsvaner, og fü støtte fra en vÌgtstoprüdgiver til at tage smü selvvalgte skridt, pü baggrund af dine interesser og de muligheder, du har i din hverdag. Yderligere information pü www.sundhedscentervesthimmerland.dk eller telefon: 99 66 82 00.

Sundhedscenter Vesthimmerland

Prismodtageren vĂŚlges af FrivilligrĂĽdet efter skriftlig, begrundet indstilling fra personer, grupper eller organisationer.

Tag hünd om foreningernes udfordring... Under denne overskrift invitere IdrÌtsrüdet Vesthimmerland, DGI Nordjylland og Vesthimmerlands Kommune alle foreninger til en temaaften omkring udvikling af foreningslivet torsdag den 25. oktober kl. 19.00 i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. Der vil i løbet af aftenen blive holdt oplÌg vedr. idrÌttens udvikling, Vesthimmerlands Kommunes Folkeoplysningspolitik og Danmarks Mester i foreningsudvikling - Pandrup Gymnastik- og Ungdomsforening vil fortÌlle om deres arbejde. Har I lyst til at deltage eller ønsker yderligere informationer kan I kontakte Fritidskonsulent Lise Aslak pü liaj@vesthimmerland.dk eller 99 66 84 06.

Prisen, der er sponseret af Den Jyske Sparekasse, er pü 5.000 kr. Indstillinger skal fremsendes senest den 4. november 2012 til Vesthimmerlands Kommune, socialafdelingen att. Mari-Ann Jørgensen, Torvegade 15, 9670 Løgstør eller pü mail maj@vesthimmerland.dk�

Landzonetilladelser: Landzoneafgørelser offentliggøres nu kun digitalt og kan ses pü kommunens hjemmeside (www.vesthimmerland.dk -> For Borger - > Byggeri, Tra¿k & Beredskab -> Godkendelser og afgørelser) Teknik og Miljø

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars . Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk


Aars Avis

17. oktober 2012

Blandt de mange aktiviteter var dragebygning. Der blev bygget mange flyvedygtige drager.

40 friske FDFere fra Aars drog på OL-lejr Alle FDFere kom hjem fint renvaskede AARS: Aars FDFs Pilte, det er børnene i 3. og 4. klasse har været på OL-lejr i Cim-

brerborgen ved Trend. Fredag aften skulle FDFerne fi nde den olympiske

ild og de materialer, som de skulle bruge i løbet af weekenden.

Ny instruktør fundet til Cabaret Alfa i Aars Henrik Trenskow har en bred erfaring bag sig AARS: Cabaret Alfa, der spilles i Vesthimmerlands Musikhus i Aars har skrevet kontrakt med skuespilleren og instruktøren Henrik Trenskow om at være instruktør af den kommende cabaret. - Vi har store forhåbninger til Henrik Trenskow og glæder os meget til samarbejdet. Til gengæld kan han så glæde sig til at arbejde med et supermotiveret hold, både på og bag scenen. Mange ting er på plads, men der er naturligvis mange tråde, som endnu skal samles, siger Lene Weiss fra cabareten. Personaleforeninger og virksomheder i Vesthimmerland har allerede lagt billet ind på forestillingerne i 2013. Og de medvirkende ser frem til et godt billetsalg frem til jul, hvor de håber, at mange cabaret-billetter vil være blandt julegaverne. Datoerne for Cabaret Alfa 2013 er 13. til 16. marts. Henrik Trenskow er 54 år. Han er født og vokset op på Fyn som søn af skuespiller Ebbe Trenskow og billedkunstner Käthe Kobborg. Henrik Trenskow begyndte som 14-årig i H. C. Andersen-spillene i Odense og medvirkede allerede som dreng i flere opsætninger på Odense Teater. Senere har han som professionel skuespiller medvirket på danske teatre i København, på Fyn, og i Jylland.

Henrik Trenskow skal være instruktør på Cabaret Alfa i Aars i 2013.

Siden 2001 har han sideløbende arbejdet som instruktør og bl. a. iscenesat musicals som “Oliver”, “Fame”, “Dracula”, samt “Stuepigerne” af Jean Genet og “En mand er en mand” af Steen Kaalø. Henrik Trenskow har medvirket i tv-serierne ”Hotellet” og ”Skjulte spor” samt i spillefilmene ”At klappe med een hånd”, ”La Repetition”, instrueret af den franske filminstruktør Cathrine Corsini og ”Papa” af Samanou Acheche Sahlstrøm. Henrik Trenskow har desuden været koordinator og hovedlærer på Himmerland Teatertalent - linje og teatertalentnord.

Har du et handicap? Har vi forsikringen for dig – uden forbehold

SIDE 5

Lørdagen blev brugt til at bygge drager. Der er gang i den, når der skal bygges drager til alle, og alle børnene gerne lige skal have hjælp til at få sat snorene rigtigt på. Efter byggeriet var der OL-stafet med mange forskellige aktiviteter. Man havde bl.a. stafet med en båre, hvor man hurtigst muligt skulle transportere ”den syge” rundt. Til aftenens lejrbål var der arrangeret ”husk lige FDF-skjorten” en efterligning af husk lige tandbørsten. Deltagerne kunne vinde en tur til ”Days Rønbjerg” eller ”rengøringen.” Heldigvis vandt børnene turen til Rønbjerg, og så måtte det være lederne, som skulle klare rengøringen. Søndag morgen var alle tidligt oppe, og efter alt bagagen var pakket gik turen af sted til Rønbjerg med ”apostlens heste”. Det var ikke alle børn, som var klar over, at det betyder, at man skal gå – men alle klarede turen fra Cimbrerborgen til Rønbjerg Feriecenter, i alt 10 km, med højt humør, og stemningen var helt i top, da man nåede målet, og var klar til at komme i vandlandet. Det er vist den første FDF-lejr, hvor alle børn er blevet afleveret nyvasket til forældrene. Det er virkelig populært at være FDFer i Aars. Det er mange år siden at der har været så mange FDFere som nu, og det glæder de mange frivillige ledere.

Jette Torp giver julekoncert i Aars Kirke fredag, 23. november.

Jette Torp giver julekoncert i Aars AARS: Julekoncerten fredag, 23. november i Aars Kirke er i år lagt i hænderne på sangerinden Jette Torp og hendes mand pianisten Claus Pilgaard. Med sin kraftfyldte stemme, personlige udstråling og nærvær fanger Jette Torp sit publikum ind. Sammen med sin mand Claus Pilgaard, tager hun publikum med på en smuk og stemningsfuld julerejse.

Hjemmelavet PER MØRE SU

SPEGEPØLSE

65

00

PR. STK. KUN Smag før du køber

Hjemmelavet PER MØRE SU

SUPPE

Okse- eller hønsekødssuppe. Frit valg 1 LITER KUN

45

00

Repertoiret er hentet fra Jette Torps jule CD ”Der er ingenting i verden så stille som sne”, som spænder fra klassiske danske julesamler over nyere julemelodier, til smukke engelske Christmas Carols. - For mig er julen forbundet med både nærhed, vemod, glæde, angst og håb, og det er også det, jeg vil synge om og dele med publikum, siger Jette Torp.

Hjemmelavet PER MØRE SU

LEVERPOSTEJ

Alm. eller fedtfattig.

STOR BAKKE KUN

21

00

Fast lav pris Vore PER MØRE s SU

FLÆSKEFARS 3 KG KUN

fars e dansk or ikke ga g s pakket -

10000

OKSEFARS 3 KG 00 KUN

150

|H|G|F| Handicappedes Gruppeforsikring 70 23 63 61 WWW.H-G-F.DK

Åbningstider: Mandag-onsdag kl. 9.30-17.30 Torsdag-fredag kl. 9.30-18.00 • Lørdag kl. 9.30-14.00

Tilbuddene gælder til onsdag, eller så længe lager haves


Aars Avis

SIDE 6

KIRKENS BESØGSTJENESTE

Efterårsmøde

Guldbryllup

Torsdag den 25. oktober kl. 19.00

I anledning af vort guldbryllup den 25. november, vil det glæde os at se familie, naboer og venner

i Aalestrup Kirke og missionshus ved sognepræst Bjarne Markussen, Bjerringbro. Alle er velkomne.

Indre Mission i Vesthimmerland

Få en besøgsven - eller bliv besøgsven Er du interesseret - Kontakt: Marianne Jensen koordinator, tlf. 98 62 11 84

www.aarskirke.dk www.aarskirke.dk

Generalforsamling Aars Brydeklubs Venner afholder ordinær generalforsamling, tirsdag den 6. november 2012 kl. 19.00 i brydeklubbens lokaler. Dagsorden iÁg. vedtægterne. Med venlig hilsen Bestyrelsen

17. oktober 2012

på Septembermarked 2012

til middag på Ranum Kro.

Inger & Bent Fandrup SU senest den 11/11 på tlf. 98 63 21 20 PS: Morgenhilsen frabedes.

25 års

AARS PETANQUE KLUB afholder ekstraordinær

jubilæum

Generalforsamling

Produktionsmedarbejder Benny Johansen, kan fredag den 19. oktober fejre 25 års jubilæum, ved køkkenproducenten uno form i Farsø. Benny Johansen startede i 1987 på fabrikken i Aars, flyttede med til Farsø da uno form flyttede til nuværende beliggenhed. Benny har gennem alle årene været beskæftiget i afdelingen for opskæring af råmaterialer.

Evalueringsmøde

søndag den 25/11 kl. 12.30

lørdag den 10. november 2012 kl. 10.30 i Klubhuset, Ryttervej 2. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Ændring af vedtægter 4. Valg af bestyrelsen

Han er en loyal og pligtopfyldende medarbejder som altid er god for et smil og en snak. Privat er Benny livsnyder, som gerne rejser og deltager i Fodslaw Vesthimmerlands ture. uno form takker for de første 25 år.

Land og By Hornum indbyder til evalueringsmøde,

torsdag den 25. oktober kl. 19.00 på Hornum Kro

ÅBENT HUS

www.unoform.dk ... a member of Nobia Group

Land og By Hornum

Hjemmeservice gi’r tryghed i hverdagen ... - nu også med pleje ...

JULEKONCERT I AARS KIRKE JETTE TORP MED PIANIST

Aars Badmintonklub Vesthim. Volleyballklub Aars Gymnastikforening Inviterer børn i alle aldre til åbent hus torsdag, den 18. oktober kl. 10.00-13.00. HUSK indendørs træningstøj GRATIS ADGANG (Cafeteriet har åben) Vel mødt i Idrætscenter Østermarken

Fredag den 23. november kl. 19.30. Dørene åbnes kl. 18.45. Billetter sælges i forsalg hos Bog & Idé, evt. resterende kan købes ved indgangen.

Hjemmehjælp - Valget er frit - Valget er dit. Hvis du er bevilget hjemmehjælp - Kan du selv bestemme, hvem der skal gøre rent eller købe ind for dig. Ønsker du en personlig assistent, så kontakt Himmerlands HjemmeService

Himmerlands HjemmeService www.himmerlandsvikarservice.dk · Hjortskjærsvej 30 · 9600 Aars · Tlf.: 99 98 97 42

Begrænset antal billetter. Pris 165 kr.

Med venlig hilsen Aars Menighedsråd

www.aarskirke.dk

Støt Farsø Sygehus m af lem dle Bliiv med rening sygehusets støttefo - eller giv en kontant gave!

afholder

GENERALFORSAMLING

tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 18.00 på Aars Hotel DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Regnskabsaflæggelse. 4. Fastsættelse af næste års kontingent. 5. Indkomne forslag. 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer. 7. Valg af bestyrelsessuppleant. 8. Valg af revisor. 9. Eventuelt. Foreningen er vært ved et lettere traktement. Tilmelding til Aars Hotel, tlf. 98 62 16 00, senest den 29. oktober 2012. Bestyrelsen

Kontingent (100 kr. pr. pers.) og/eller gave kan indbetales på konto: 9174-1805627227. Husk tydelig afsendernavn(e) og adresse. Eller indmeld jer på foreningens hjemmeside: www.stoetfarsoesygehus.dk Evt. spørgsmål kan rettes til undertegnede på 98 66 30 94. På bestyrelsens vegne Chr. Bach Iversen

DN Vesthimmerland afholder årsmøde Torsdag den 25. oktober 2012 kl. 19.30 på Hotel Farsø, Søndergade 11, Farsø Program Kl. 19.30 ”Grøn Livø –naturens stillekupe”. Foredrag ved Skovrider Bendt Egede Andersen, Naturstyrelsen Kl. 20.30 Pause Kaffe/te Kl. 21.00 Årsmøde med dagsorden iht. vedtægterne. Bestyrelsens skriftlige beretning kan ses på www.dn.dk/vesthimmerland Alle er velkomne. Kun medlemmer har stemmeret P.b.v. Svend Dahl, vesthimmerland@dn.dk

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 på tlf. 98 92 89 00


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 7

DAME 8848 Pebble jakke Før 2500,3 stk. 8848 Wonder LS jakke Før 2800,3 stk. Salomon Fantasy jakke Før 2000,2 stk.

Nu 800,-

Tuxer skibuks (hvid) Før 800,3 stk.

Nu 300,-

Nu 800,-

Nu 700,-

Peak skibuks (hvid) Før 1800,Nu 700,2 stk. 8848 Skibuks (hvid) Før 1500,Nu 500,1 stk. 8848 Utah IS coat (sort) Før 3000,Nu 1200,6 stk. Puma dunjakke (sort) Før 1000,4 stk. North Face (lilla) Før 2400,3 stk. Peak Kyoto (sort) Før 3000,3 stk. Peak Krys Actic jakke Før 2500,2 stk. 8848 Jakke Carrie Før 7000,3 stk. Kilmanock Gina skisæt Før 1500,6 stk. Peak Ret skijakke Før 2700,5 stk. 8848 Carrie jakke Før 2000,3 stk.

Nu 400,Nu 1000,Nu 1200,Nu 1000,Nu 800,Nu 500,Nu 800,Nu 800,-

Hummel Bubble jakke (sort) Før 800,Nu 300,3 stk. Hummel Bubble jakke (pink) Før 800,Nu 300,3 stk. Converse vinterstøvler str. 36-41 Før 900,Nu 400,-

BØRN

HERRER

Ecco vinterstøvler str. 30-35 Før 750,Nu 400,Ecco vinterstøvler str. 30-35 Før 750,Nu 400,-

Wolverine vinterstøvler ass. str. Før 1000,Nu 500,Kappa vinterstøvler str. 41-46 Før 500,Nu 200,Hummel Iron jakke (sort) Før 700,Nu 300,1 stk. Hummel Down jakke (sort) Før 800,Nu 300,3 stk. H2O skisæt Før 2700,Nu 600,3 stk. The North Face Nanavik jakke Large Før 2000,Nu 600,1 stk. 8848 Softshell ass. Før 1800,Nu 500,5 stk. Tenson jakke Før 2500,Nu 700,1 stk. McKinley Dirion jakke Før 1200,Nu 400,3 stk. H2O 3 i 1 jakke Før 2000,Nu 500,3 stk. H2O skijakke Før 1800,Nu 500,1 stk. Hummel Iron jakke Før 700,Nu 300,2 stk. Kilmanock skisæt Før 1500,Nu 500,3 stk. Peak Osaka jakke Før 2400,Nu 800,1 stk. H2O Nabbie skijakke Før 1400,Nu 400,2 stk. 8848 Goretex jakke Før 4000,Nu 1200,2 stk. McKinley softshell Før 800,Nu 300,1 stk.

8848 Skipant (lilla) Før 900,2 stk. Kilmanock skipant (pink) Før 600,1 stk. McKinley Belinda jakke Før 800,3 stk. 8848 Beila jakke Før 1000,4 stk. Puma Down jakke Før 600,7 stk. Color Kids skisæt Før 1000,4 stk. Color Kids ass. str. Før op til 800,8 stk. H2O skisæt Før 1700,1 stk. Color Kids skisæt Før 1000,1 stk. 8848 Skijakke Før 1000,1 stk. 8848 Softshell Før 1200,3 stk. McKinley jakke Før 800,2 stk. Mckinley Cruiser jakke Før 600,3 stk. Etrel skisæt Før 700,3 stk. Color Kids jakke Janja Før 500,6 stk. Color Kids Jussie skisæt Før 700,1 stk. Color Kids Jaizi jakke Før 700,3 stk.

Nu 300,Nu 150,Nu 300,Nu 400,Nu 200,Nu 400,Nu 200,Nu 500,Nu 400,Nu 300,Nu 400,Nu 300,Nu 200,Nu 200,Nu 200,Nu 200,Nu 250,-


Aars Avis

SIDE 8

Andreas Bo morede publikum i Alfa i Aars

NY FRISĂ˜R I GATTEN

Dame- og herreklip

Frisør Karen Grenaa 30 86 30 47

Manden med gummiansigtet imponerede

Sjørup Søvej 3, Gatten

Af Hanne Grabow

30 86 30 47

AARS: Den kendte komiker Andreas Bo havde stor succes med sit første onemanshow i Musikhuset Alfa i Aars, i sidste uge. Det var en udsolgt sal, der mødte manden med landets vildeste gummiansigt, der er pĂĽ landsturne med sit show â€?Plagiatâ€?. Publikum morede sig da ogsĂĽ kosteligt over de mange ďŹ gurer som Andreas Bo er blevet kendt for. Han blev i 2011 Ă…rets Skuespiller og Ă…rets Komiker og de este kender ham fra Tv udsendelsen â€?Live fra Bremenâ€? og Cirkusrevyen. Musikhusets leder Martin Gregersen var da ogsĂĽ glad for, at den kendte komiker ville besøge Aars pĂĽ sin tur

FĂĽ et GRATIS

HĂ˜REAPPARAT* 5.607,* med offentligt tilskud pĂĽ kr. 6.010,PR TEETID NĂ˜V ATGIS GRIN ENATVE ID! ET NT VE N INGE

KONTAKT VORE Ă˜RELÆGER

Aalborg: Henrik Genefke Poul-Erik Højslet Jette Bønneland

FRA 0 KR.

Brønderslev: Richard Galland

98113200

 Henrik Arentoft Vesterbro 63 · Aalborg (v. Gåsepigen)

P-pladser lige ved døren og handicapvenlige adgangsforhold

Vesterbro 63, Aalborg v/GĂĽsepigen  

Telefonwww.hoereapparatet.dk 9811 3200 • www.hoereapparatet.dk

FORESTILLING MED DEN HVIDERUSSISKE SHOW-TRUP �PRIBUZHIE�

2 MESSER TIL EEN PRIS 27.-28. OKTOBER KL. 10-17

e s s e m e s l e EfterĂĽrsH r e s - for alle san messe

Messecenter Vesthimmerland prĂŚsenterer alt indenfor:

BRUNCH

Salgsudstilling med over 50 udstillere, tilbyder alternative behandlingsformer og spĂŚndende foredrag.

sbillet

kr.

n familie Ta’ hele messe i med til blir’ bare et Aars, d tiders..! alle

Steffen Jørgensen ďŹ k et stort ønske opfyldt, da han i onsdags hilste pĂĽ sit store idol komikeren Andreas Bo.

rundt i landet. - Andreas Bo er svĂŚr at sĂŚtte i bĂĽs, han er komiker pĂĽ sin helt egen

mĂĽde, og som alle andre kan hans komik godt vĂŚre lidt plat, men der var hurtig

AARS: Fredag dukkede ikke fÌrre end 20 smedemestre op pü Erhvervsskolerne Aars, da deres lÌrlinge afsluttede ti ugers skoleophold. Eleverne havde hver isÌr lavet et innovativt produkt, som de fremmødte kunne vurdere. Og at sü mange smedemestre dukkede op, viser at eleverne er eftertragtede i erhvervslivet, mener faglÌrer Asger Andersen: - Der er ingen tvivl om, at eleverne bidrager til innovation i lokalsamfundet. De kan vÌre med til at skabe vÌkst i smü og mellemstore virksomheder, siger han. Asger Andersen mener samtidig, at den store opbakning fra mestrene viser, at eleverne uddannes i et tÌt samspil med virksomhederne. - Vi er stolte og beÌrede over

,- ) 12g 9 1 r. k 55,-

HĂ˜JSKOLESANGBOGEN "Kom og syng med"

ved organist Jan Mygind

gan rsdag (v./ind g senest to in ll ĂĽ ti s p e 2 Forudb n 25.10.201 ller de 8 00 e 4 2 6 8 .dk tlf.: 9 essevh info@m

VIN GAVD REJS EE pĂĽ ind KOR bill gang T e s tten

.

-

Én af Andres Bo`s helt store beundrere, er Steffen Jørgensen fra Løgstør. Steffen Jørgensens mor havde sendt en mail til Musikhusets leder, Martin Gregersen, hvori hun havde spurgt, om det var muligt at arrangere et møde med Andreas Bo. Det mente Martin Gregersen nok kunne lade sig gøre, og venlig og rar som Andreas Bo er, mødte han da ogsü sin store fan efter sin optrÌden, onsdag aften. Det blev til en stor oplevelse for Steffen Jørgensen, som følger sit idol, nür det er muligt - indtil i onsdag har det kun vÌret pü TV skÌrmen.

20 smedemestre mødte fredag op pü Erhversskolerne Aars for at se, hvad deres lÌrlinge har produceret i løbet af det seneste skoleophold.

Onsdag den 24/10 kl. 10.00-11.30 i Kirkecentret

ang

dg Incl. in

Steffen mødte sit idol

20 smedemestre ville se, hvad eleverne havde lavet

Arrangør: Lions Club, Hobro Menighedsrüd, Russerforeningen Nørager

NYHED

udsolgt til showet, sĂĽ det er dejligt, at der er plads til lidt af hvert i vores musikhus i Aars, sagde han. Publikum ďŹ k da ogsĂĽ en aften med stor og varm underholdning, og Andreas Bo havde Anja Akselbo med til at pynte pĂĽ scenen og akkompagnere sig.

Innovative smedelĂŚrlinge ďŹ k enorm opbakning

Truppen optrĂŚder med folkloristisk dans og sang som tak for dansk humanitĂŚr indsats. Se mere pĂĽ Hobro Kirkes hjemmeside: www.hobrokirke.dk Tirsdag d. 23. oktober kl. 19.00 i Hobro IdrĂŚtscenter. Alle er velkomne, pris kr. 50,-.

 BRUGSKUNST MĂ˜BLER MAD TĂ˜J SMYKKER

17. oktober 2012

ENTR

Voks É ne k r. 60 Børn ,u/1 grat 2 ür is if ølge m voks ed ne

MESSECENTER VESTHIMMERLAND

Messevej 1 ¡ 9600 Aars ¡ Tlf. 9862 4800 ¡ www.messevh.dk ¡ info@messevh.dk

DEN DANSKE SALMEBOG Onsdag den 24/10 kl. 19.00 i Aars Kirke Denne aften vil de to sangere Marianne Klausen og Morten Porsborg, akkompagneret af Jan Mygind, synge og spille en bred vifte af salmer med dansk oprindelse. Publikum vil ogsĂĽ fĂĽ lejlighed til at synge med.

www.aarskirke.dk

den opbakning, vi fĂĽr fra det lokale erhvervsliv. Det viser ogsĂĽ, at vi har et solidt netvĂŚrk i forhold til praktikpladser, forklarer han.

Meget direkte kritik Eleverne har selv designet, tegnet, beregnet og produceret de produkter, som smedemestrene kiggede pü. Og det var godt at fü mestrenes vurdering, mener Asger Andersen. - Eleverne für en meget direkte kritik af deres produkt, men samtidig kan de ogsü blive inspireret af de ord, mestrene giver med pü vejen, siger han. Arrangementet viste ifølge Asger Andersen ogsü, at man gør et ihÌrdigt forsøg pü at uddanne omstillingsparate og kvalitetsbevidste hündvÌrkere.


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 9

BRILLER I GENERATIONER FRA HINRICHSEN I AARS

NY MÅLETEKNOLOGI TIL PERFEKTE FLERSTYRKEGLAS

Borgmester Knud Kristensen (C) klippede den røde snor ved indvielsen af VUC & hf Nordjyllands nye domicil i Aars. Afdelingssouschef Gerda Bekker hjalp med at holde puden til saksen. Afdelingsleder Preben Christensen, Hobro, (t.h.) ser til.

VUC og hf indviede nyt domicil i Aars

FÅ DET BEDST MULIGE SYN Med det nye højteknologiske udstyr fra Rodens Rodenstock, har du en enestående mulighed for at få optimal rådgivning og en individuel opmålin opmåling af dine nye briller. Dette be betyder at du kan få et bedre syn. Du kan være sikker på, at vi altid anbefaler dig de bedste b glas, der passer til dit behov.

Gerda Bekker ved indvielsen: - Vi gjorde det også... Af Torsten Hansen AARS: Med tydelig henvisning til den sætning som Helle Thorning-Schmidt fremførte, da hun vandt statsministerposten, var det en næsten lige så stolt afdelingssouschef for Vesthimmerlands VUC & hf Nordjylland, Gerda Bekker, der ved indvielsen af skolens nye bygning i Aars sagde: ”Vi gjorde det også...”. Gerda Bekker kunne med rette være stolt over at vise den nye og meget flotte bygning frem for offentligheden. Samtidig kunne hun glæde sig over, at byggeriet var gjort færdig til den aftalte tid, og at eleverne derfor kan tage de nye lokaler i brug efter efterårsferien.

- Siden processen blev sat i gang, er det gået fantastisk hurtigt, konstaterede Gerda Bekker i sin indvielsestale. Hun fortsatte med at fortælle om byggeprocessen og glædede sig over de økonomiske tilskud som VUC har fået. Tilskud som blandt andet er brugt til at købe kunst til bygningen. Der var rigtig mange gæster med ved indvielsen. Så mange, at pladsen var trang i indgangsområdet, men der blev bedre plads, da snoren til alle de øvrige lokaler blev klippet. Det var borgmester Knud Kristensen (C), der sammen med Gerda Bekker klippede den røde snor med en ”guldsaks”. Inden klippet sagde Knud Kristensen også et

par ord om byggeriet. Han mindedes især dagen for første spadestik, der skete mens jorden var hård af frost. Entreprenørfirmaet NCO A/S i Aars havde af samme grund placeret en bunke løs jord strategisk, hvori spadestikkene (der var tre) kunne foregå.

Vi er Ro Rodenstock specialister.

1200 kvadratmeter Det nye byggeri er på 1200 etagemeter, og der er plads til omkring 300 kursister. Udf lytningen af VUCkursisterne fra naboen Vesthimmerlands Gymnasium betyder, at gymnasiet får frigjort fire lokaler i kælderen og et lokale på første sal, samt administrationslokaler.

VI ER PÅ FORKANT med udviklingen og har anskaffet nyt avanceret udstyr, fra Rodenstock som med et 3Dvideosystem udfører en præcis og individuel opmåling af briller. Derfor kan vi nu give den mest professionelle og mest optimale rådgivning til alle der overvejer at købe nye briller.

KOM IND I BUTIKKEN OG HØR NÆRMERE!

Den nye VUC-bygning i Jyllandsgade i Aars tager sig flot ud ved siden af Vesthimmerlands Gymnasium.


Aars Avis

SIDE 10

17. oktober 2012

TV-PROGRAMMER ONSDAG 17. OKTOBER 06.00 09.20 12.00 12.10 12.35 12.55 16.00 17.00 17.50 18.00 18.30 19.05 19.55 20.00 20.40 21.30 22.30 23.20 00.00

Morgen TV - mest for børn Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Hos Clement Price og Blomsterberg Eftermiddagsprogrammer Børne TV Hun så et mord DR Update - nyheder og vejr Skattejægerne TV Avisen med Sporten og Vores Vejr Aftenshowet TV Avisen Kender Du Typen? Rod i familien TV Avisen med Penge og Sporten Homeland II Damages Natfjernsyn

05.00 06.00 11.25 12.00 12.20 15.05 16.00 16.15 17.05 18.00 18.20 18.50 20.00 20.35 21.25 22.00 22.30 23.05 23.35 00.10

Morgen TV - mest for børn Go’ morgen Danmark Airport Nyhederne, Sporten og Vejret Eftermiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Nyhedsblok Lie to Me Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’ aften Danmark Nyhedsblok Hjem igen Desperate Housewives Dagens mand Nyhedsblok Taxaquizzen Natholdet Dødsensfarlige dyr Natfjernsyn

TORSDAG 18. OKTOBER 06.00 09.20 12.00 12.10 12.35 17.00 17.50 18.00 18.30 19.05 19.55 20.00 20.30 21.00 21.30 21.55 22.20 22.30

Morgen TV - mest for børn Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Penge Eftermiddagsprogrammer Hun så et mord DR Update - nyheder og vejr Skattejægerne Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Bonderøven Spise med Price Generation XL TV Avisen Bag Borgen Sporten Dårligt nyt med Anders Lund Madsen 23.00 Dag. Norsk komediedramaserie 23.25 Natfjernsyn

05.00 06.00 11.30 12.00 12.10 15.05 16.00 16.15 17.05 18.00 18.20 18.50 20.00 20.50 21.25 22.00 22.30 23.20 23.55 00.45

Morgen TV - mest for børn Go’ morgen Danmark Airport Nyhederne, Sporten og Vejret Eftermiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Nyhedsblok Lie to Me Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’ aften Danmark Nyhedsblok Felix rykker ind - hos Anders Matthesen Danmark ifølge Bubber Alarm 112 - Skadestuen Nyhedsblok Natholdet Dødsensfarlige dyr Lie to Me Natfjernsyn

FREDAG 19. OKTOBER 06.00 09.20 09.50 12.00 12.10 12.35 15.10 16.00 17.00 18.30 19.00 20.00 21.00 21.25 23.30 02.05 02.45 03.30 05.10

Morgen TV - mest for børn Dyrehospitalet Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Bag Borgen Eftermiddagsprogrammer Hotel Babylon. Eng. dramaserie Børne TV EM Bordtennis TV Avisen med Sporten og Vejret Disney sjov Husk Lige Tandbørsten TV Avisen med Vores Vejr Miami Vice. Amr. actionthriller fra 2006 Et mords analyse. Amr. retsalsdrama fra 1959 Damages. Amr. dramaserie Elton John koncert ”The Union” Samtaler med min gartner Hun så et mord

05.00 06.00 11.30 12.00 12.25 15.05 16.00 16.15 17.05 18.00 18.20 18.50 20.00 21.10 21.30 21.55 22.30 23.05 00.45 01.50 03.15

Morgen TV - mest for børn Go’ morgen Danmark Airport Nyhederne, Sporten og Vejret Eftermiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Nyhedsblok Lie to Me Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’ aften Danmark Nyhedsblok Vild med dans Live fra Bremen Vild med dans - afgørelsen Live fra Bremen Den blinde vinkel Voice - Danmarks største stemme Klovn. 2 afsnit Big Nothing. Eng. krimikomedie Natfjernsyn

LØRDAG 20. OKTOBER 06.00 Morgen TV - mest for børn 11.40 Troldspejlet. Nyt fra fantasiens verden i film, spil, tegneserier og bøger 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 EM Bordtennis 14.10 Maestro 15.10 Før søndagen 15.20 Husk Lige Tandbørsten 16.20 EM Bordtennis 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Tæt på dyrene 19.30 Dinosaurernes verden. Videnskabsserie fra BBC fra 2011 20.00 Matador ”Komme fremmede 1934” Dansk drama fra 1978 21.20 Maestro. Seks kendte danskere får deres livs udfordring, når de på bare fem uger skal lære at dirigere DR SymfoniOrkestret 22.20 Agent 007 i ilden. Eng actionthriller fra 1965 med bl.a. Sean Connery og Claudine Auger 00.25 Forbrydelsen III. En thriller af Søren Sveistrup 01.25 Hercule Poirot: Huset i Hickory Road. Krimiserie 03.10 Battle for Haditha. Eng. autentisk krigsdrama fra 2007 04.40 Hun så et mord. Amr. krimiserie fra 1992

05.30 07.15 07.30 07.55 08.10 08.30 09.00 12.00 12.20 14.10 14.40 15.30 16.40 17.10 18.00 18.20 18.50 19.45 20.00 20.35 21.00 22.40 23.15 01.15 01.45 03.50 04.35

Morgen TV - mest for børn Venskabsbyen Martin og Ketil i den store verden CJ the DJ Diego Oasis Kid vs Kat Go’ morgen Danmark Nyhederne I Love You, Beth Cooper. Amr. romantisk komedie fra 2009 Dagens Mand David Blaine - Hvad er trylleri? Vild med dans Vild med dans - afgørelsen Hvem vil være millionær? Nyhedsblok Skræk à la Shrek Nyhedsblok LørdagsSporten Upgrade Taxaquizzen Voice - Danmarks største stemme Andreas Bo - indenrigs Hitch. Amr. romantisk komedie fra 2005 med bl.a. Will Smith Den blinde vinkel Blow. Amr. drama fra 2001 med bl.a. Johnny Depp Blue Bloods. Amr. krimi-dramaserie Hope and Faith. Amr. komedieserie

SØNDAG 21. OKTOBER 06.00 11.35 12.00 12.10 12.25 14.00 14.45 17.00 18.30 19.00 19.05 20.00 21.00 21.40 22.10 22.40 23.10 00.40 01.40 02.05 02.50 04.15

Morgen TV - mest for børn Loulou fra Montmartre DR Update - nyheder og vejr BingoBoxen EM Bordtennis Gudtjeneste i DR Kirken EM Bordtennis HåndboldSøndag: Viborg HK Buducnost (k), direkte TV Avisen med Sporten og Vejret OBS Koala hospitalet. Aus. naturprogram fra 2011 Forbrydelsen III. En thriller af Søren Sveistrup 21 Søndag Fodboldmagasinet. Få det fulde overblik over Superligaen Skilsmisse - en fars forvandling Fængslet Vera: Kragefælden. Eng. krimiserie fra 2011 Dårligt nyt med Anders Lund Madsen Dag. Norsk komediedramaserie fra 2010 Djævelens advokat. Norsk autentisk krimidramaserie fra 2010 Anthony Zimmer. Fransk thriller fra 2005 Hun så et mord. Amr. krimiserie fra 1992

05.30 07.15 07.30 07.55 08.10 08.30 09.00 12.00 12.10 14.10 15.00 15.30 16.15 18.00 18.10 18.20 18.50 20.00 20.30 21.00 22.45 23.40 02.00 02.45 03.35 04.00

Morgen TV - mest for børn Venskabsbyen Martin og Ketil i den store verden CJ the DJ Diego Oasis Kid vs Kat Go’ morgen Danmark Nyhederne Hvor hjertet er. Amr. komediedrama fra 2000 Felix rykker ind - hos Anders Matthesen 1.C. Ungdommen nu til dags BS & Outsiderne Voice - Danmarks største stemme Nyhederne og Sporten Regionale nyheder Hjem igen. Bolig med overraskelser Nyhedsblok Station 2 Politirapporten Aspiranterne. Fra frivillig til toptrænet soldat 50/50. Amr. komedie drama fra 2011 Live fra Bremen. 2 afsnit Natholdet. Late-night show med Anders Breinholt. 4 afsnit Station 2 Special: Far i fængsel Sons of Anarchy. Amr. bikerserie Worst Week. Amr. komedieserie 60 Minutes

ONSDAG 17. OKTOBER Morgenandagten på DR2 Formiddagsprogrammer Spooks. 2 afsnit Eftermiddagsprogrammer Deadline 17.00 P1 Debat på DR2 Terror i terminalen DR2s ARK Londons naturhistoriske museum TV! TV! TV! Kærlighedens Laboratorium So Ein Ding Hotel Zimmerfrei Quiz i en hornlygte Deadline DR2 Global Natfjernsyn

TORSDAG 18. OKTOBER 08.00 08.20 11.10 12.55 17.00 17.30 17.55 18.45 19.00 20.00 20.45 21.40 22.30 23.00 23.40 00.00

Morgenandagten på DR2 Formiddagsprogrammer Spooks. 2 afsnit Eftermiddagsprogrammer Deadline 17.00 P1 Debat på DR2 Kejser Franz Joseph og Første Verdenskrig DR2s ARK Londons naturhistoriske museum Debatten The Body Farm Taggart: Fakta og fiktion Deadline Smagsdommerne The Dailey Show Natfjernsyn

FREDAG 19. OKTOBER 08.00 08.20 11.10 12.55 17.00 17.30 17.55 18.45 19.05 20.00 21.40 22.30 23.00 23.45 01.10

Morgenandagten på DR2 Formiddagsprogrammer Spooks. 2 afsnit Eftermiddagsprogrammer Deadline 17.00 P1 Debat på DR2 Første Verdenskrigs sidste dag The Daily Show Sherlock Holmes Shanghai. Amr. romantisk thriller fra 2010 Husker du - kvindernes stemmer Deadline Debatten The Great Buck Howard. Amr. komedie fra 2008 The Daily Show

LØRDAG 20. OKTOBER 08.05 08.25 12.00 12.25 12.30 16.15 17.40

Morgenandagten på DR2 Formiddagsprogrammer The Daily Show OBS Eftermiddagsprogrammer Dokumania Manden med den fantastiske hjerne

18.30 19.30 20.00 22.20 22.30 22.55

Køer - helt privat Guerilla Gartnerne DR2 Tema: Blondiner I hegnet Deadline Dårligt nyt med Anders Lund Madsen 23.25 Hotel Zimmerfrei 23.55 So Ein Ding 00.25 Natfjernsyn

SØNDAG 21. OKTOBER 08.25 08.55 09.45 11.15 12.45 13.00 16.00 17.50 18.20 19.30 20.00 21.00 21.30 22.00 22.30 23.00 23.30

De tre bud Husker du - da Århus rockede Formiddagsprogrammer Dokumania DR2s ARK Eftermiddagsprogrammer Klyng dem op! Amr. western Danske Vidundere Bamse fylder 30 Guerilla Gartnerne River Cottage. 2 afsnit Kærlighedens Laboratorium Detektor Økonomi for dummies Deadline På den 2. side Natfjernsyn

DR1 lørdag kl. 20.00: ”Matador” Maude Varnæs møder sin fortid, den internationalt kendte maler Ernst Nyborg.

MANDAG 22. OKTOBER 08.00 08.20 12.55 13.10 17.00 17.30 17.55 18.45 19.00 20.00 20.30 20.40 22.30 23.00 23.30 23.55 00.45

Morgenandagten på DR2 Formiddagsprogrammer DR2s ARK Eftemiddagsprogrammer Deadline 17.00 P1 Debat på DR2 Trotskijs storhed og fald Krysters Kartel Londons naturhistoriske museum Fedt, Fup og Flæskesteg River Cottage 22 kugler. Fr. actionthriller Deadline De tre bud The Daily Show Ethel Rosenbergs sidste dans Natfjernsyn

TV2 lørdag kl. 22.40: “Andreas Bo - indenrigs” Vi møder en masse nye karakterer, hvor vi får et indblik i en lidt anderledes lufthavn.

TIRSDAG 23. OKTOBER 08.00 08.20 12.55 13.10 16.10 17.00 17.30 17.55 18.45 19.10 20.00 20.30 21.00 22.30 23.00 23.30 23.50

Morgenandagten på DR2 Formiddagsprogrammer DR2s ARK Eftermiddagsprogrammer Hun så et mord Deadline 17.00 P1 Debat på DR2 Homo sovjeticus Tidsmaskinen om motionering Mennesket - den perfekte løber Detektor Økonomi for dummies Dokumania Deadline Europa eller kaos? The Daily Show Natfjernsyn

MANDAG 22. OKTOBER 06.00 08.30 12.00 12.10 12.50 16.00 17.00 17.50 18.00 18.30 19.05 19.55 20.00 20.40 21.00 21.30 22.30 23.15 00.15

Morgen TV - mest for børn Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr 21 Søndag Eftermiddagsprogrammer Børne TV Hun så et mord DR Update - nyheder og vejr Skattejægerne Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Skilsmisser - uegnet for børn? Det søde liv Danmarks skønneste hjem Nyhedsblok Whitechapel: Mord bag låste døre Det tavse vidne Natfjernsyn

06.00 08.30 12.00 12.10 12.35 17.00 17.50 18.00 18.30 19.05 19.55 20.00 20.40

Morgen TV - mest for børn Formiddagsprogrammer DR Update - nyheder og vejr Horisont Eftermiddagsprogrammer Hun så et mord DR Update - nyheder og vejr Skattejægerne Nyhedsblok Aftenshowet TV Avisen Hammerslag Skilsmisse: Da far og mor blev skilt Kontant TV Avisen Hos Clement Sporten Kommissær Winter Natfjernsyn

05.00 06.00 11.30 12.00 12.15 15.05 16.00 16.15 17.05 18.00 18.20 18.50 20.00 20.55 22.00 22.30 23.05 23.40 00.15

Morgen TV - mest for børn Go’ morgen Danmark Airport Nyhederne, Sporten og Vejret Eftermiddagsprogrammer Beverly Hills 90210 Nyhedsblok Lie to Me Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’ aften Danmark Nyhedsblok Hvem vil være millionær? Et forbandet år Nyhedsblok Aspiranterne Natholdet Dødsensfarlige dyr Natfjernsyn

TIRSDAG 23. OKTOBER

21.05 21.30 21.55 22.20 22.30 23.30

05.00 06.00 11.30 12.00 12.15 16.00 16.15 17.05 18.00 18.20 18.50 20.00 20.50 21.25 22.00 22.30 23.05 23.40 00.15 01.00

Morgen TV - mest for børn Go’ morgen Danmark Airport Nyhederne, Sporten og Vejret Eftermiddagsprogrammer Nyhedsblok Lie to Me Venner. 2 afsnit Nyhedsblok Go’ aften Danmark Nyhedsblok BS & Outsiderne 1. C. Ungdommen nu til dags Mine sidste 100 dage Nyhedsblok Station 2 Politirapporten Natholdet Dødsensfarlige dyr Lie to Me Natfjernsyn

Tv 3

DR 2 08.00 08.20 11.10 12.55 17.00 17.30 17.55 18.50 19.00 20.00 20.30 21.00 21.30 22.00 22.30 23.00 23.45

TV2 fredag kl. 20.00: ”Vild med dans”

DR1 søndag kl. 22.10: “Skilsmisse: en fars forvandling”

TV2 søndag kl. 20.30: “Aspiranterne”

ONSDAG 17. OKTOBER 05.45 4 bryllupper 06.30 Teen Wolf 07.15 Real Housewives af Beverly Hills 08.10 Formiddagsprogrammer 12.10 Hospitalet. 2 afsnit 13.10 6 på date 14.10 Fra Skrot til Slot 15.10 For lækker til love 16.10 Fristet - Hvor langt vil du gå 17.00 NCIS 18.00 6 på date. 2 afsnit 20.00 Junior Masterchef 21.00 Redningskvinder 22.00 Fristet - Hvor langt vil du gå 22.50 For lækker til love 23.50 How I Met Your Mother. 2 afsnit 00.50 Alletiders barnepige 01.20 Natfjernsyn TORSDAG 18. OKTOBER 05.45 4 bryllupper 06.30 Teen Wolf 07.15 Real Housewives of Washington D.C. 2 afsnit 09.10 Formiddagsprogrammer 12.10 Hospitalet. 2 afsnit 13.10 6 på date 14.10 Fra Skrot til Slot 15.10 For lækker til love 16.10 Fristet - Hvor langt vil du gå 17.00 NCIS 18.00 6 på date. 2 afsnit 20.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares US 21.00 Sommer i Sunny Beach 2012 22.00 Fristet - Hvor langt vil du gå 22.50 For lækker til love 23.50 How I Met Your Mother. 2 afsnit 00.50 Natfjernsyn FREDAG 19. OKTOBER 05.45 4 bryllupper 06.30 Teen Wolf 07.15 Real Housewives of Washington D.C. 2 afsnit 09.10 Fra Skrot til Slot 10.10 NCIS 11.10 Bones 12.10 Hospitalet. 2 afsnit 13.10 6 på date 14.10 Fra Skrot til Slot 15.10 For lækker til love 16.10 Fristet - Hvor langt vil du gå 17.00 NCIS 18.00 6 på date. 2 afsnit 20.00 NCIS 21.00 Gustav & Linse på udebane 22.00 The Client List. Amr. drama fra 2010 23.55 Shelter. Amr. mysterie-thriller fra 2010 02.05 Sammensværgelsen. Amr krimimysteruim fra 1995 03.50 True Crime. Amr. thriller LØRDAG 20. OKTOBER 06.00 Blind Date 06.20 Mr. Sunshine 06.45 Scrubs 07.05 Verdens strengeste forældre 08.00 Formiddagsprogrammer 11.00 According to Jim. 4 afsnit 13.00 Supersize vs Superskinny Kids

Læs Aars Avis før aftenens tv-udsendelser!

14.00 6 på date. 5 afsnit 19.00 Ramsay’s Kitchen Nightmares US 20.00 Sommer i Sunny Beach 2012 21.00 Rush Hour. Amr. actionkomedie fra 1998 23.00 Rush Hour 2. Amr. actionkomedie fra 2001 00.55 Lige på kornet. Amr. drama 03.15 Natfjernsyn

SØNDAG 21. OKTOBER 05.55 Fly Girls. 2 afsnit 06.35 Hjælp jeg er i Japan US 07.20 Paris Hiltons nye bedste ven 08.20 De fantastiske 5 fra USA 09.25 Lego: Clutch Powers eventyr 11.00 According to Jim. 4 afsnit 13.00 Redningskvinder 14.00 Fristet - Hvor langt vil du gå. 4 afsnit 17.00 Sommer i Sunny Beach 2012 18.00 Gustav & Linse på udebane 19.00 Amalies verden 20.00 Luksusfælden 21.00 Pågen Filmvalg 23.10 How I Met Your Mother. 2 afsnit 00.05 Alletiders barnepige 00.35 NCIS. 2 afsnit 02.30 The Event 03.10 Natfjernsyn MANDAG 22. OKTOBER 05.45 4 bryllupper 06.30 Teen Wolf 07.15 Real Housewives of Washington D.C. 2 afsnit 09.10 Formiddagsprogrammer 12.10 Hospitalet. 2 afsnit 13.10 6 på date 14.10 Fra Skrot til Slot 15.10 For lækker til love 16.10 Fristet - Hvor langt vil du gå 17.00 NCIS 18.00 6 på date. 2 afsnit 20.00 Gustav & Linse på udebane 21.00 Amalies verden 22.00 Fristet - Hvor langt vil du gå 22.50 For lækker til love 23.50 Up All Night. 2 afsnit 00.45 Bleep My Dad Says 01.15 NCIS. 2 afsnit 03.00 Natfjernsyn TIRSDAG 23. OKTOBER 05.45 4 bryllupper 06.30 Teen Wolf 07.15 Real Housewives of Washington D.C. 2 afsnit 09.10 Formiddagsprogrammer 12.10 Hospitalet. 2 afsnit 13.10 6 på date 14.10 Fra Skrot til Slot 15.10 For lækker til love 16.10 Fristet - Hvor langt vil du gå 17.00 NCIS 18.00 6 på date. 2 afsnit 20.00 Luksusfælden. Dansk livsstilsprogram fra 2012 21.00 Forfulgt. Dansk dokumentar fra 2012 22.00 Fristet - Hvor langt vil du gå 22.50 For lækker til love 23.50 Up All Night. 2 afsnit 00.45 Bleep My Dad Says 01.15 NCIS. 3 afsnit 03.45 Natfjernsyn


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 11

Svæveflyveklub i Aars blev en hel klub større Klubben Aviator er slået sammen med naboklub

AARS: Svævef lyveklubben Aviator, som ligger ved Aars, har haft et godt efterår med f lere nye medlemmer, men tilgangen blev meget større, da en hel klub for nyligt meldte sig ind. Det var Aalborg Aero Sport, som tidligere holdt til i Ferslev ved Aalborg, som valgte at lukke deres egen klub ned for i stedet at melde sig ind i Aars. Frank Sandeløv, der er formand i Aviator, fortæller, at medlemmerne og bestyrelserne i de to klubber længe har været i tæt

kontakt omkring f lytteplanerne, og det glæder ham, at planerne nu er ført ud i livet. - Det er en særdeles stærk klub, vi hermed har fået, mener han. Indtil 1965 f løj to svævef lyveklubber side om side på Flyvestation Aalborg. Det var Flyvestation Aalborgs egen militære svævef lyveklub, samt på den samme bane, den civile svævef lyveklub Aviator.

pladsen ved Borup, og klubberne fortsatte den nye fælles klub på Vesthimmerlands Flyveplads. Og her i 2012 sker der altså atter lidt på svævef lyvefronten, nu hvor de tre f lyveklubber, som først blev til to, nu er blevet til en enkelt. - Det forener vore kræfter, og det giver os unikke muligheder. For eksempel har vi fra nu af pludseligt dobbelt kapacitet i den samme klub til at uddanne nye piloter, og det vil vi gerne bruge en del af vore kræfter på. Men vi har for eksempel også kun et klubhus og en f lyveplads at vedligeholde, forklarer Frank Sandeløv. Svævef lyveklubben Aviator er med rødder helt tilbage til 1932 landets ældste.

Fra to til tre til to til en I 1965 besluttede Aviator imidlertid at f lytte aktiviteterne til Borup Flyveplads ved Nibe, og i 1971 fulgte Flyvestation Aalborgs Svævef lyveklub efter og f lyttede sine aktiviteter til Vesthimmerlands Flyveplads ved Søttrup. I 1982 skete der igen noget nyt. En gruppe piloter fra Aviator slog sig sammen, og startede deres egen nye klub, Aalborg Aero Sport, på en ny f lyveplads ved Ferslev. Herefter var der altså tre aktive svævef lyveklubber i Himmerland. Sådan blev det ved indtil 2000, hvor klubberne Aviator og Aalborg Svævef lyveklub besluttede at fusionere. Aviator forlod f lyve-

Svæveflyveklubben Aalborg Aero Sport er lukket, og alle medlemmerne er flyttet til Aviator i Aars.

Med en annonce

i Aars Avis Randers Kammerorkester er nærmest blevet ”husorkester” for Vesthimmerlands Musikforening.

Kammerorkestret spiller i Aars igen AARS: Randers Kammerorkester er meget populært i Vesthimmerlands Musikforening. I år er det femte år i træk, at foreningen får besøg af kammerorkestret. - Vi har også skrevet kontrakt for de næste to år, så indtil videre er det vores ”Husorkester”, siger Eva Auken, Vesthimmerlands Musikforening. Kammerorkestret kommer til Aars søndag, 28. oktober, og spiller i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars. Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kam-

merkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger. Sammen med regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række cd-udgivelser og workshops har orkestret markeret sig som en vigtig institution i dansk musikliv. Programmet i Aars kommer til at bestå af: Johs. Brahms, Bela Bartok, György Ligiti, Ferenc Farkas, ungarske danse arrarrangeret for decet (nr. 5 og 6), Strygekvartet nr. 1, 10 stykker for blæserkvintet og antikke ungarske danse for blæserkvintet.

er du også med

på nettet! Obligatorisk pris pr. netannonce kr. 30 + moms

www.aarsavis.dk


Aars Avis

SIDE 12

17. oktober 2012

Julefrokost Julefrokost buffet incl. ad libitum af øl, vin og vand. Pris pr. person dkr

399,-

Julefest

Juleophold Lør.- søn i AA bolig inkl. Julefrokostbuffet med vin, øl og vand ad libitum kl. 19-22, Linnedpakke, Morgenbuffet søndag kl. 8-10, Fri adgang til badeland og svømmehal og Slutrengøring Pr. pers. v./5-8 personer dkr

På Dayz Rønbjerg Lør. d. 24. nov. Lør. d. 1. dec.

695,-

Læs mere på dayz.dk eller bestil på tlf. 70 25 04 44

Den nye kran blev hejst op og sænket ned gennem taget på industrisilo-bygningen.

Vi formidler dit budskab med en iøjnefaldende

reklame

Kontakt os for et uforbindende tilbud!

Aars Varmeværk klar efter brandrenovering Værkets forsikring dækker skade til 15 mio. kroner AARS: I denne uge lukkes det store hul i taget over Aars Varmeværks silo til industriaffald. Endvidere repareres og foretages nødvendige udskiftninger af brandskadede porte, og den sidste oprydning kan foretages, efter at varmeværket fra branden i affaldssiloen 6. juni har været genstand for udbedringsarbejder for over 15 millioner kr., som dækkes af fjernvarmens forsikring. - I sidste uge fik vi vor nye kran nummer to installeret i stedet for den midlertidige kran, som vi har anvendt for at sikre værkets drift, oplyser direktør Jan Clement, Aars Fjernvarme. Det betyder, at vi nu igen kan køre normal drift, efter at værket siden branden har været præget af stor aktivitet med mange håndværkere.. Der har været et stort eks-

Direktør Jan Clement: - Værket fungerer igen normalt.

traarbejde forbundet med branden, men det er lykkedes at friholde forbrugerne for gener. To lokale vognmands-

firmaer løftede i cirka en måned affald op i tragten, da kranerne var sat ud af spillet på grund af brandskade. - Som følge af branden har vi anvendt flere træpiller og lidt naturgas for at levere varme til vore forbrugere efter branden, men også dette dækkes af forsikringen. Vi er dog glade for, at værket igen fungerer normalt og at værket nu er klar til vinteren, understreger direktør Jan Clement. Branden har ikke forårsaget afbrydelse af varmeforsyningen til forbrugerne. - Når varmen alligevel punktvis har været afbrudt, skyldes det udelukkende, at vi har fået mange nye forbrugere tilsluttet i Suldrup, Haverslev, Hornum og Aars, slutter direktør Jan Clement, Aars Fjernvarme.

Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 E-mail: aarsbogtryk@aarsavis.dk Brochurer • Brevpapir • Visitkort • Kuverter • Fakturaer • Logoer

Aars Varmeværk er i normal drift på ny.

Telefonbogen Vesthimmerland 2012 er kommet på nettet Telefo

Find din lokale fagmand på www.telefonbogenvesthimmerland.dk


Aars Avis

SIDE 13

byrådsvalget og kandidat til Nordjyllands Regionsråd. - Kandidaterne placeres på listen efter en urafstemning i første halvdel af 2013, men vi kører som hidtil med sideordnet opstilling, hvilket betyder valg til de kandidater, som opnår flest personlige stemmer, uanset hvor de er placeret på listen, oplyser A. Aage Mortensen. Til Regionsrådet skal Socialdemokraterne i Vesthimmerland finde en ny kandidat, idet det nuværende medlem, Vagn Olesen, Aalestrup, har meddelt, at han ikke genopstiller til Regionsrådsvalget, men derimod vil søge at blive indvalgt i byrådet. Formanden for Socialdemokraterne i Vesthimmerland, A. Aage Mortensen, Ranum, gratulerer partiets spidskandidat til næste års kommunevalg, Palle Jensen, Farsø (til venstre).

Palle Jensen bliver spidskandidat hos S Kørelæreren har 18 års erfaring med lokalpolitik VESTHIMMERLAND: Socialdemokraternes gruppeformand og viceborgmester Palle Jensen, Farsø, skal stå i spidsen for partiets liste til valget i Vesthimmerlands Kommune næste år. Medlemmerne af kommunens to socialdemokratiske foreninger har netop udpeget Palle Jensen til borgmesterkandidat. I urafstemningen slog Palle Jensen fhv. byrådsmedlem Asger Andersen, Vegger. 63,4 procent af medlemmerne deltog

i afstemningen. - Vi er godt tilfreds med, at så mange af vore medlemmer deltog i den demokratiske proces, siger formanden for Socialdemokraternes Fællesledelse i Vesthimmerlands Kommune, A. Aage Mortensen, Ranum. I Palle Jensen har vi et særdeles kompetent bud på borgmesterposten. Han har 18 års erfaring som byrådsmedlem - først i Farsø og herefter i den sammenlagte Vesthimmerlands Kommune. Der er

ikke mange områder inden for det kommunalpolitiske, Palle Jensen ikke har kendskab til. Palle Jensen er 49 år og kørelærer hos Skive Kaserne. Han er medlem af økonomiudvalget og bestrider en række andre tillidsposter i bestyrelser og nævn. Mens borgmesterkandidaten således er på plads, indkalder Socialdemokraterne først i begyndelsen af det nye år kandidater til de øvrige pladser på listen til

Dyrepasser for en dag

KMD i Aars er blevet solgt AARS: It og servicevirksomheden KMD er solgt til kapitalfonden Advent International. KMD har afdeling i Aars - på første sal i ejendommen Søndergade 31. Her er et antal medarbejdere hovedsagelig beskæftiget med kommunal lønadministration. Afdelingen i Aars er en af syv og KMDs hovedsæde er beliggende i Ballerup. Den globale kapitalfond Advent International køber firmaet af EQT og ATP, som købte KMD af kommunerne i 2008. Købet forventes gennemført inden årets udgang.

Aars-pige imponerer på scenen i Herning AARS: I efteråret 2011 fulgte Aars Business School fem elever til optagelsesprøve på ”Peter Pan” i Herning. Af disse fem blev Monica Isa Andersen og Martin Jørgensen tilbudt roller. Monica Isa Andersen var et hanefjed fra at få hovedrollen som Peter Pan, men måtte efter et par ekstra prøver vige pladsen for en professionel. ”Peter Pan” blev opført 15 gange i foråret, set af 13.500 mennesker, og stykket fik flotte anmeldelser. Herning Folkeblad tildelte den eksempelvis fem stjerner. Aars Business School inviterede danseskolens instruktører til Herning for at se forestillingen, og alle syntes, at Martin Jørgensen og Monica Isa Andersen gjorde det fantastisk godt. Helt alene om denne bedømmelse var de ikke, og i sommerferien blev Monica Isa Andersen ringet op af Herning Kongrescenter og tilbudt en af de større roller i efterårsproduktionen, Torbjørn Egners ”Dyrene i Hakkebakkeskoven”. Selv om Monica Isa Andersen er travlt ophængt med forberedelser til Aars Business Schools egen juleforestilling ”A Christmas Carol”, tilskyndede skolen hende til at takke ja. Dels fordi det ville være meget lærerigt for hende, dels fordi Herning Kongrescenters semiprofessionelle

Monica Isa Andersen, Aars Business School har fået en stor rolle i Dyrene i Hakkebakkeskoven. (Foto: Henrik Ole Jensen, Herning Folkeblad).

produktioner gennem årene har bragt mange videre i en professionel karriere. ”Dyrene i Hakkebakkeskoven” havde premiere 11. oktober og spiller 12 forestillinger. Aars Business School tager en tur derned på søndag.

Klar til den kolde tid

Tilbud gældende fra 17/10 - 27/10 Vi tager forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

17. oktober 2012

i efterårsferien 13.-21. oktober

129,-

109,Solsikkefrø, 11 kg

Vildtfugl Classic, 15 kg

Ren stribet solsikke. Renset og af bedste kvalitet. Et sikkert hit hos alle fugle.

Traditionelt vildtfuglefoder med lavere proteinog fedtindhold.

Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter

Drømmer du om at blive dyrepa dyrepasser? Så tag varmt og praktisk tøj på og besøg Aalborg Zoo i efterårsferien, hvor du kan være med til at fodre bavianer, søløver, næsebjørne og sumpbævere. Eller prøv at arbejde ‘skidegodt’ hos elefanterne med en skovl! Vær også med i ‘Den Store Dyrepasser-Quiz’ og få chancen for at vinde en tur i en dyrepasserbil. Se hele programmet på www.aalborgzoo.dk

www.aalborgzoo.dk

Equsana Kvalitetsstrøelse til din hest Equsana Bedding, 20 kg Spånerne er støvfrie og ekstra grove. Lavet af nåletræer, som bevirker en meget høj sugeevne og en behagelig duft af træ.

69,-

- dyrebare oplevelser Land & Fritid - Vestvej 2 - 9600 Års - tlf. 33 68 73 05


Aars Avis

SIDE 14

Har du et handicap? Har vi den eneste ulykkesforsikring for dig - uden forbehold

Helveg talte om amerikansk valg

|H|G|F| Handicappedes Gruppeforsikring 70 23 63 61 WWW.H-G-F.DK

Niels Helveg Petersen på talerstolen i musikhuset Alfa (Foto: Morten Severin)

AARS AVIS - når det skal være lokalt!

17. oktober 2012

AARS: Vesthimmerlands Gymnasium og HF havde fint besøg tirsdag den 9. oktober, da tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen kom til en fællestime for at fortælle om det amerikanske præsidentvalg og det amerikanske politiske system. Den 73-årige Niels Helveg Petersen har med enkelte kortere af brydelser været medlem af Folketinget mellem 1966 og 2011, og han har været minister i tilsammen mere end ti år. Fra 1988 til 1990 var han økonomiminister, mens han var udenrigsminister i perioden 1993-2001. Han var tillige Det Radikale Venstres ubestridte leder i

Ring til os på 98 35 53 11 Når du køber køkken, bad eller garderobe i St. Ajstrup til en skarp pris, bliver du altid rådgivet af den samme konsulent fra start til slut.

Bundsolid forretning at handle med

tretten år fra 1977 til 1990. Det er således en særdeles erfaren politiker, der tirsdag berigede gymnasiets elever og lærere med sin enorme viden om international politik. Fællestimen varede 80 minutter, og Helveg Petersen indledte med et overordentligt velforberedt oplæg, hvor han nuanceret fik præciseret den komplekse politiske situation, USA befinder sig i – både i forhold til økonomi og internationale forhold. Ikke mindst på grund af politiske og strategiske modsætninger mellem demokrater og republikanere i kongressens to kamre, og dette har et langt stykke ad vejen begrænset præsident Barack Obamas politiske handleog manøvremuligheder. Oplægget afrundedes med en helt aktuel vurdering af valgkampen, hvor præsident Obama fører over den republikanske udfordrer, Mitt Romney, blandt andet fordi de seneste tal for amerikansk økonomi tegner lovende. Mitt Romney var til gengæld Barack Obama bemærkelsesværdigt overlegen i den nyligt overståede tv-duel. Den sidste halve time var afsat til spørgsmål, hvor Niels Helveg Petersen beredvilligt indgik i dialog om både aktuel amerikansk politik og mere principielle spørgsmål. Helveg Petersen lod forstå, at præsident Bill Clinton (1993-2001) efter hans opfattelse har været den mest driftsikre amerikanske leder i de mere end 50 år, han har holdt sig orienteret om internationale forhold. Bill Clinton formåede både at være meget populær og meget dygtig – ifølge Niels Helveg Petersen en sjælden kombination i det embede.

Sparekassedirektør Poul Damgaard, Sparekassen Himmerland (t.v.) og borgmester Knud Kristensen, Vesthimmerlands Kommmune, giver hinanden hånd på aftalen.

Kommunen har valgt pengeinstitut VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommunes bankforretninger har efter reglerne været i udbud. Det mest fordelagtige tilbud kom fra Sparekassen Himmerland. - Det stod klart, at Sparekassen Himmerlands tilbud var det bedste, vi modtog efter at have sendt vores pengesager i EU-udbud, og der var derfor ingen tvivl om, at Sparekassen Himmerland skal være vores pengeinstitut i de kommende år, forklarer borgmester Knud Kristensen. Sparekassen med hovedsæde i Aars og afdelinger i Aalestrup, Ranum og Løgstør er det eneste selvstændige pengeinstitut i Vesthimmerland. Det har imidlertid ikke haft indflydelse på valget. - Vi har, som der er angivet i udbudsmaterialet, lagt vægt på tre kriterier, nemlig: pris, service og kvalitet samt ITløsninger til selvbetjening. Og Sparekassen Himmerland kom samlet set med det bedste tilbud. Så enkelt er

”Smølfer” fra Aars teambuildede i Rold AARS: Vesthimmerlands Kommunale Dagpleje har

bevilget penge til at højne arbejdsglæden og trivslen

St. Ajstrup v/Nibe

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7 , St. Ajstrup, 9240 Nibe

Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket. Tlf. nr.: 98 35 53 11 - www.st-ajstrup.dk - kontakt@st-ajstrup.dk

”Smølferne” - en gruppe kommunale dagplejere fra Aars - har været på teambuilding-kursus i Rold. ”Smølferne” var igennem en række øvelser, inden de sluttede med en ”eksamen”, som også blev bestået, da det lykkedes at bygge en platform, der kunne bære alle smølfer samtidig.

det, siger Knud Kristensen. Dermed fortsætter Sparekassen Himmerland som kommunens pengeinstitut – noget som sparekassen har været siden kommunesammenlægningen i 2007. - Vi er rigtigt glade for at Vesthimmerlands Kommune igen har valgt os som pengeinstitut. Det viser med al tydelighed, at Sparekassen Himmerland har en størrelse og en soliditet, der gør, at vi kan være med i konkurrencen om offentlige udbud, forklarer sparekassedirektør Poul Damgaard fra Sparekassen Himmerland - Samtidig synes jeg også, at det er naturligt at Vesthimmerlands Kommune benytter det samme pengeinstitut som kommunens indbyggere – og i Vesthimmerland bruger mere end hver tredje Sparekassen Himmerland, slutter Poul Damgaard. Aftalen gælder for de næste fire år, og den kan forlænges med yderligere to, år inden kommunens bankforretninger ifølge reglerne atter skal i udbud.

hos de kommunale dagplejere, og det tilbud har Smølfegruppen i Aars taget imod. Smølfegruppen valgte således at tage på et teambuilding-arrangement hos Rold Skov Adventure, og det blev en positiv oplevelse. Arrangementet bestod af forskellige øvelser, som stillede store krav til samarbejde, kommunikation og koordinering samt et oplæg om trivsel. Det blev afsluttet med en ”eksamen” i en konstruktion af en platform, som alle ”smølferne” skulle kunne stå på samtidig. Det var en rigtig god aften ledet af Hansi Petersen, som roste og anerkendte alle for et rigtig godt samarbejde som gruppe. Alt i alt en super god aften, hvor ”smølferne” fik grinet af og med hinanden.


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 15

JULEN STARTER I KVICKLY TILBUDDENE GÆLDER FRA ONSDAG DEN 17/10 KL. 8.00 TIL OG MED LØRDAG DEN 20/10

CERES HVIDTØL 6-PACK

HERREGÅRDS RØDKÅL

RYNKEBY RIBSSAFT

950 50 g

6x33 cl. + pant

6 STK.

PR STK.

1495

PR STK.

1295

1000 95 SPAR 16

00 SPAR 14

KIMS CHIPS

SLAGTERMESTERENS HJEMMELAVEDE SYLTE

Frit valg

ca. 450 g

SLAGTER TILBUD HJEMMELAVET BAG-SELV LEVERPOSTEJ Stor

3 STK.

PR STK.

3300

2 STK.

2000

85 SPAR 29

2000

VELKOMMEN TIL TILBUDSFEST TILBUDDENE GÆLDER FRA SØNDAG DEN 21/10 KL. 8.00

COCA COLA SODAVAND

FAMILIEPAKKER

100-150 cl. Flere varianter. Literpris maks. 17,98 + pant Frit valg

COOP KARTOFLER, GRØNTSAGSELLER WOKBLANDNINGER

Flere varianter. 300-2000 g Kg-pris maks. 333,33. 1 pakke 100,00. Frit valg

PR. STK. FRA

2 PAKKER

1195

SAVANHA

75

SCHULSTAD LEVEBRØD Gulerods eller kærnegrov

KUN

1000 Mandag - fredag Lørdag - søndag

08.00 - 20.00 08.00 - 18.00

BAGEREN åbner mandag-søndag kl. 6.30 www.kvickly.dk

ONSDAG

FREDAG

BAGERENS HJEMMELAVEDE RUGBRØD

MORGEN ÆG

10 STK.

1200

KUN

15

00

10 STK.

ter arian 120 v

NDAG KUN SØ

LØRDAG SLAGTEREN TILBYDER 4 FISKEFILETTER

BLAND SELV SLIK

100 GRAM

895

KUN

1500

GRATIS 200 P-PLADSER VED KVICKLY

Vi tager forbehold for trykfejl

Frihed til at vælge Markedsvej 3 · 9600 Aars · Tlf. 96 37 76 00

Ved køb af mere end 20 stk. pr. kunde er prisen 2,95 pr. stk.

Frit valg

10000

SPAR 159

TIRSDAG

FRUGT MARKED

6 POSER

19995

70

MANDAG

Leveres i emballeret plastpose. Består af pressede spåner, trærester og savsmuld. 10 kg. Brændværdi ca. 4600 kcal.

6 STK.

SPAR 140

10000

TRÆBRIKETTER

Puglia, g , Italien.

15900

ÅBNINGSTIDER

150

ROSSO FUOCO

6 STK.

10 STK.

1500

BAGEREN TILBYDER HVERDAG

4 RUNDSTYKKER

12,-

HVERR SØNDAG

6 RUNDSTYKKER + 1 DAGMARTÆRTE

30,GÆLDER INDTIL KL. 11.00


Aars Avis

SIDE 16

17. oktober 2012

Thingbæk Dambrug Salg af ørred, 1. kl. Lørdag den 20. oktober kl. 13.00-16.00 Søndag den 21. oktober kl. 13.00-16.00 Du finder dambruget på:

Røde Møllevej 5 v/ Rebild - lige over for Thingbæk Kalkminer

HALV PRIS: 20,- kr. + moms ved køb af mindst 8 kg

Vi viser, hvordan fiskene renses.

Vi opdrætter fiskene i vand direkte fra Thingbæk Kilde

Cimbrer Bilerne I/S Industrivej 46 - 9600 Aars

Taxi & Busser Turist i ind- og udland Ring og få tilbud

Tlf. 98 62 24 94 - 98 62 33 00 4 - 8 - 14 - 17 - 34 - 47 - 53 pers. Brug den organiserede håndværker til

snedkerarbejde - tømrerarbejde Køkken- og garderobeskabe Specialopgaver - så SNEDKERMESTER

Keldgårdvej 70 . Værksted: Gislumvej 28 - 9600 Aars Tlf. 98 62 39 33 og 21 73 40 89

- Det var meget svære forhandlinger, siger Berit Byg (SF).

- De hidtil letteste forhandlinger, siger Kurt Friis Jørgensen (V).

Budget 2013 er vedtaget Berit Byg: - Svære forhandlinger. Kurt Friis Jørgensen: - De letteste Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Politikerne i Vesthimmerland havde forhandlet til ud på de små timer, da de var samlet til budgetseminar på Pinenhus. Derfor var der ikke de store uenigheder at spore, da budget 2013 skulle endeligt vedtages på byrådsmødet i torsdags. Alligevel mente næsten alle byrådets 27 medlemmer, at det var nødvendigt, at de lige fik sagt et par ord om budgettet, da punktet var på dagsordenen. Alle bortset fra de to medlemmer af SF, havde på forhånd tilkendegivet, at de ville stemme for budgettet, og SF havde fastslået, at de ikke kunne stemme for. Berit Byg (SF) redegjorde

for, hvorfor partiet ikke ønskede at stemme for budgettet. - Der er to punkter der har været udslagsgivne. Det ene handler om besparelser på den pædagogiske bemanding af K-klasserne i Ranum, og det andet handler om besparelser på hjælp til den personlige pleje, sagde Berit Byg. De to knaster betød, at Berit Byg betegnede budgetforhandlingerne som ”meget svære”. SF ønskede i forlængelse af det, at stillet et ændringsunderforslag, der fjernede de to besparelser. Det blev som ventet ikke vedtaget. Der var kun to stemmer for - SF. Berit Bygs svære forhandlinger blev dog modsagt af

Kurt Friis Jørgensen (V). - Jeg må sige, at det har ikke været svære forhandlinger. Det har tvært imod aldrig været så nemt. Vi kunne købe næsten alle besparelser tilbage, sagde Kurt Friis Jørgensen.

23 mio. spøger Selv om det for de fleste ikke havde været svære forhandlinger, så var der flere steder i byrådssalen lettere utilfredshed med forskellige punkter i budgettet. Der var også andre, som udtrykte glæde over områder, der får tildelt ekstra ressourcer. Borgmester Knud Kristensen hæftede sig blandt andet ved, at der er tale om et budget i balance. Han var også tilfreds med, at der var et overskud på 23 mio. kr.,

men undlod ikke at bemærke, at der også var et lån i samme størrelse. - Vi har et driftsoverskud på 73 mio. kr., understregede Knud Kristensen. De 23 mio. kroner fik også bemærkninger af Palle Jensen (S). - Vi er bekymret over, at vi skal låne 23 mio. kr. på grund af lav likviditet. Vi er også bekymret for, om vi er på vej under administration igen, fortsatte Palle Jensen.

Glæderne Glæderne, som der også var nogle af, var især koncentreret om, at der var afsat penge til at renovere Østermarkskolen og at det nu ville blive billigere at deltage i Kulturskolens aktiviteter.

Stor tilfredshed efter flytning af butik Af Lars Lindberg

Tilbud uden forbindende!

Dødsboer Vi har mange års erfaring med behandling af dødsboer og tilbyder kvalificeret rådgivning og hjælp som omfatter blandt andet: – – – – – – –

arveforhold skatteforhold regnskaber bo afgifter møder i skifteretten udarbejdelse af bo opgørelse udlodning af arv

ADVOKATFIRMAET Møderet for højesteret

STENUM Tlf.: 98622911 Søndergade 22 Fax: 98624320 9600 Aars E-mail: aars@adv-stenum.dk

AARS: For lidt over halvandet år siden startede Margit Kristensen caféen Harmonie på Himmerlandsgade i Aars, og den blev hurtigt så stor en succes, at caféen var ved at vokse ud af sine lokaler. Det tog Margit Kristensen for nyligt konsekvensen af, og hun valgte at flytte til større lokaler - dog stadig på Himmerlandsgade, Hendes nye butik, der både rummer café, delikatesseafdeling og vinforretning, er blevet en del af kæden Vinspecialisten, og på facaden står der da også både Vinspecialisten og Café Harmonie. De seneste tre uger har Margit Kristensen og hendes ansatte knoklet med flyttekasserne for at blive klar til den store åbningsfest i næste uge, men de havde ikke behøvet at have så travlt - de er nemlig allerede klar til åbningsbraget. - Det har været tre meget hårde uger, men nu hvor det hele er på plads, er det bare

Café Harmonie har fået nye og større lokaler på Himmerlandsgade i Aars, og samtidig er butikken blevet en del af kæden Vinspecialisten.

så dejligt. Vi er rigtig glade for de nye lokaler, og så pas-

ser det os egentlig fint, at det først rigtig går løs i næste

uge, siger Margit Kristensen.


17. oktober 2012

Aars Avis

SIDE 17

ABENT

HUS

STÆRK T TILBUD I AARS • NYKØBING M.

SPAR 299 KR. I OPRETTELSE

GÆLDER KUN

22. OK.3T0. KL. 6-21

TRÆN TIL FAST LAV PRIS 249 KR./MD. • Åbent hus 22. oktober med smagsprøver fra Nutramino, rundvisning i centrene og gratis prøvetræning • Du får en lækker træningstaske ved indmeldelse (værdi 199 kr.) • Du betaler 80 kr. for medlemskab for resten af oktober måned og 0 kr. for oprettelse (normalpris: 299 kr.). I alt 80 kr. Herefter 249 kr./md.

Himmerlandsgade 116, 9600 Aars H.C. Ørstedsvej 15, 7900 Nykøbing Mors


Aars Avis

SIDE 18

ADVOKATFIRMAET A DVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Kc]%0/-+(/((›=Xo0/-+)+,/ Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

- advokatkontoret dvokatkontor der hjĂŚlper dig...

MalerÀrmaet

HOUMANN Alt malerarbejde udføres Ring for uforpligtende tilbud

Tlf. 98 62 25 70 HjortkjĂŚrsvej 27 . 9600 Aars Industrivej 5 . 9600 Aars

DANSKE MALERMESTRE

Tandrup all round service 

Uddannet tømrer FaglÌrt landmand Alt i havearbejde Stort kørekort C / CE Åben for andre forslag

5RHO

  

9RV 

Roel Vos - Gunderupvej 46 - 9640 Farsø

17. oktober 2012

Taleinstituttet og de andre døende specialinstitutioner Berit Byg, medlem af byrüdet i Vesthimmerlands Kommune for SF, skriver om det specialiserede socialomrüde og specialundervisning: En stor tak skal lyde til Ole AnkjÌr Klavsen for hans lÌserbrev i Nordjyske 16.10.2012, hvori han kommer med et oprüb om at bevare taleinstituttet i regionalt regi. Som medlem af byrüdet i Vesthimmerlands Kommune har jeg netop selv vÌret med til at godkende rammeaftalen for specialundervisningsomrüdet, hvor det nÌste halve ürs forhandlinger mellem region og kommuner vil blive afgørende for fremtiden. Og som sü mange gange før falder der mig nogle ting i øjnene. For det første hersker der ikke tvivl om, at büde kommunerne og regionen er bundet i forhold til meget stramme økonomiaftaler med regeringen.

Berit Byg.

Konkret betyder det, at begge parter har en interesse i at holde sü meget pü pengene som muligt, hvilket i al tydelighed afspejler sig i stort set samtlige snitadeomrüder, de to parter burde stü sammen om og løfte i fÌllesskab. Og for det andet har jeg

observeret, hvordan vi i kommunerne i sin tid selv har deďŹ neret nogle opgaver som højtspecialiserede, hvilket sĂĽ, efterhĂĽnden som økonomien strammer til, viser sig at vĂŚre en sandhed, der nemt lader sig gradbøje. For ved nĂŚrmere eftersyn er det pĂĽgĂŚldende sted mĂĽske alligevel ikke sĂĽ højt specialiseret, nĂĽr det kommer til stykket?! Og kunne vi ikke med fordel hjemtage bĂĽde det ene og det andet‌? Der er ikke tvivl om, at konsekvensen meget hurtigt kan blive en øget afspecialisering, hvor vĂŚrdifuld viden kan gĂĽ tabt. Og mĂĽske ogsĂĽ meget hurtigt vise sig at vĂŚre en dĂĽrlig investering pĂĽ lĂŚngere sigt. DesvĂŚrre har det specialiserede socialomrĂĽde og specialundervisningsomrĂĽdet fĂĽet lidt status af at vĂŚre syndebuk, da det er dyrt, og der jo mange gange ikke engang er de fornødne midler til stede til at tilbyde en anstĂŚndig service inden for normalomrĂĽdet. Og desvĂŚrre har omrĂĽdet

heller ikke haft stor politisk bevĂĽgenhed. Rammeaftalerne er ofte omfattende og lidt tør lĂŚsning, og nĂĽr man gennemlĂŚser beslutningsreferater fra diverse møder, kan man ikke helt sige sig fri for en mistanke om, at nogle mĂĽske enten har vĂŚret ligeglade eller ogsĂĽ bare ikke har fĂĽet sig sat ordentligt ind i tingene, der hvor man kunne have gjort en forskel. Et omrĂĽde med sĂĽ vidtrĂŚkkende konsekvenser er alt for vigtigt til, at det bare bør blive tabt pĂĽ gulvet. Derfor skal min opfordring lyde, at ere vil gøre Ole AnkjĂŚr Klavsen eksemplet efter, da der er brug for input fra sĂĽvel brugere og ansatte for at kvaliďŹ cere debatten. Desuden en opfordring til kommunerne og regionen om, at man dog endelig vil se sig ud over snĂŚvre økonomiske interesser og orientere sig hen imod at løfte de udfordringer, vi stĂĽr over for, i ok. Før vi fĂĽr set os om, er det for sent.

Mobil: 6174 2035

SF og budgettet for 2013 BYENS MALER JOHN T. LAURSEN

Er din stue blevet trist og grü er det Byens Maler du bør tÌnke pü Alt male- og tapetserearbejde udføres GL. SKOLEVEJ 7 . 9600 AARS DAG: MOBIL 40 20 38 82 . AFTEN TLF. 98 62 38 82

DĂ˜GNVAGT 98 62 50 00 El-installatør Morten Nøhr Kristensen

• El-service • Køle-service

www.oegaard.dk

• Alarm-service

ZZZVLPHVWHGFHPHQWGN

Inger Lynge og Berit Byg, begge medlemmer af byrĂĽdet i Vesthimmerlands Kommune for SF, skriver om det kommunale budget for 2013: SĂĽ blev der indgĂĽet forlig omkring budget 2013 i Vesthimmerlands Kommune. Et budget vi, da vi gjorde status op pĂĽ bundlinjen, ikke kunne andet end at sige nej til. ForudsĂŚtningerne for budgettet var rigtig barske. Det borgerlige ertal i byrĂĽdet havde ønsket, at der skulle indgĂĽ en skattelettelse, samtidig med at der stadig hersker lavkonjunktur, og kommunen fortsat beďŹ nder sig i en situation, hvor vi økonomisk deďŹ neres som sĂŚrligt vanskeligt stillet kommune, hvilket ud over en rĂŚkke statslige tilskud ogsĂĽ berettiger til diverse lĂĽnoptagelser. AltsĂĽ stod det pĂĽ forhĂĽnd klart, at budgettet kun kunne bringes i balance via en rĂŚkke til dels meget voldsomme

)D E

.ÂĄ E

G

LUH

ULN

NW

HI

U 

.21752//(5('( % ( 7 2 1 9 $ 5 ( 5

VS

UD

U U LV

S

RG

XF

*UXQGODJW VWDGLJSnYHM

GLUHNWHIUDHJHWVWÂĄEHUL

6LPHVWHG&HPHQWVW¥EHUL$S6 (YHOGUXSYHM‡6LPHVWHG‡$DOHVWUXS 7OI‡VF#VLPHVWHGFHPHQWGN‡)D[

HU

HQ

WH

Q

besparelser, hvoraf nogle med sikkerhed ville komme til at ramme socialt skÌvt. Af samme grund var det meget vigtigt for os at vÌre med under forhandlingerne, sü vi kunne tage ansvar for at fü fjernet nogle af de vÌrste forringelser. Langt hen ad vejen lykkedes det ogsü rigtig godt, og jeg vil gerne rette en stor tak til de andre partier i byrüdet for at have bidraget til at afbøde nogle af de vÌrste spareforslag, der ville gøre allermest ondt. I Ìng kunne jeg nÌvne nogle eksempler som tilbagekøbet af besparelsen pü Vilsted Søgürd, Gunderstrup Købmandsgürd og Rutebilstationen i Aalestrup, der tilbyder beskyttet beskÌftigelse; tilbagekøbet af besparelsen pü det psykiatriske støtteteam; en vÌsentlig mindre besparelse af tildelingsmodellen og den procentuelle rammebesparelse pü skoleomrüdet end beskrevet i sparekataloget; en bevarelse af den sÌrlige TTA-indsats pü beskÌftigelsesomrüdet, der tager hünd

om vores sygedagpengemodtagere; en nedbringelse af ventelisten i forebyggelsen i familieafdelingen, sĂĽ udsatte familier kan hjĂŚlpes, inden problemerne bliver for uoverskuelige; et løft af kvaliteten i daginstitutionerne sĂĽ bl.a. rotationsprojektet, der opkvaliďŹ cerer pĂŚdagogerne inden for inklusion og giver ledige pĂŚdagoger mulighed for at fĂĽ en fod inden for pĂĽ arbejdsmarkedet og til sidst som en lille luksus, at Stenaldercenteret i Ertebølle bevares som en del af Vesthimmerlands Museum i Aars. Alle sammen gode og fornuftige tiltag, der i SF har ligget os meget pĂĽ sinde. NĂĽr vi alligevel til sidst valgte at stĂĽ uden for budgettet, sĂĽ skyldtes det hovedsageligt reduktionen af pĂŚdagogbemandingen i Kklasserne i Ranum og den efter vores mening alt for store besparelse pĂĽ hjĂŚlp til personlig pleje for de over 65ĂĽrige. I K-klasserne undervises autistiske børn, der i kraft af deres handicap har sĂĽvel

nogle store sociale og til tider ogsü emotionelle udfordringer, samtidig med at de indlÌringsmÌssigt favner meget vidt. Alene dette nødvendiggør, at büde lÌrere og pÌdagoger er meget vigtige og ligevÌrdige aktører i undervisningen af dem. Hvad den personlige pleje angür er vi simpelthen ikke overbeviste om, at besparelsen pü 3 millioner kr. er holdbar. Naturligvis er vi blevet bedre til at genoptrÌne i kommunerne, men vi vil dog vove at betvivle, at sü stort et beløb bare kan spares vÌk, uden at mennesker med et reelt behov for hjÌlp rammes. Og da vi jo selv afstikker servicerammer og kvalitetsstandarder, er det en svag trøst, at disse fortsat vil blive overholdt. Som politiker er det sü nemt at sÌtte streger pü et stykke papir. Vi mü bare aldrig glemme, at der bag hvert eneste tal og hver eneste streg gemmer sig et menneske, der bliver berørt.

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Aars Avis onsdag inden kl. 18.00 sĂĽ kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00 pĂĽ tlf. 98 92 89 00


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 19

Din lokale revisor R E VISIONSKONTOR E T I L Ø GSTØ R Sønderport 52 | 9670 Løgstør rev@logdanrevi.dk | www.revisionskontoret-logstor.dk Fax 98 67 41 77 | Telefon 98 67 13 11

Vesthimmerland Værksted Søren Laigaard Christensen . Tandrupvej 8 . 9600 Aars

Tlf. 98 62 37 50 . www.vesthimmerlandvaerksted.dk Rep. og service af køretøjer/maskiner/motorbåde

TOFTEVEJ 3 . 9620 AALESTRUP . 98 64 10 05 SØNDERGADE 8 . 9640 FARSØ . 98 63 11 27 www.colorama-farsoe.dk Ring efter tæppeog gardinbussen! Fra banens storhedstid i Aars - med station, godsekspedition, vandpost, pakhus, drejeskive og remise. Banen var en stor arbejdsplads i Aars. I baggrunden ud for vandposten var baneoverskæringen og det nu nedrevne banehus.

Nu er det helt slut med minder fra banen i Aars Sidste banehus ved Himmerlandsgade nedrives til parkeringsplads

Faguddannede montører m/ vådrumscertifikat Advokatfirmaet

BINDSLEV & KJELDSEN ApS Advokater: Arne Bindslev (H) - Carsten Kjeldsen (MMCR) Mogens Bøg-Jensen (H) Hanne Nørkjær Nielsen (L)

• Himmerlandsgade 109 DK-9600 Aars -Tlf. 98 62 40 00

Af Thorkil Christensen AARS: Stationsbyen Aars. Det begreb har været historie i nogle år, men forleden faldt den sidste bastion fra storhedstiden hvor byen var knudepunkt for jernbanerne i Vesthimmerland. Det var det gamle banehus på hjørnet af Stejlmosevej og Himmerlandsgade der blev nedrevet for at give plads til parkering. Huset blev i sin tid anvendt til beboelse for personale ved Aars Station mens der var en fast ledvogter til at passe de bomme, som skulle sikre trafi kken i Himmerlandsgade når toget til og fra Løgstør skulle passere jernbaneoverskæringen. Banehuset blev for nogle år siden erhvervet af naboen, Forsikringsselskabet Himmerland. Forsikringsselskabet har længe haft brug for mere plads til parkering for kunder og personale, og derfor besluttede man at fjerne banehuset og en anden nabovilla ved Pregelvang. Opgaven med nedrivning udføres af Vesthimmerlands Kloak og Beton ApS., Vilsted. Men det blev til mere end 100 år som stationsby for Aars. Hobro-Løgstør Jernbane, senere Himmerlandsbanen fra Viborg til Løgstør og fra 1899 Aars-Svendstrup Privatbane krydsede alle Aars. Oprindelig var Aars slet ikke nævnt i planerne for etablering af jernbanen, men takket være byens daværende førstelærer M. Møller Madsen kom Aars på ”landkortet” og blev altså knudepunkt for jernbanetrafi kken. Jernbanen gav Aars vækst først fra landsby til stations-

• Autoriseret bobestyrer

RKI Inkassopartner

EFTERÅRSTILBUD FRA Herre-/Dameklip ! NYHedEdD oktorfisk + 1 produkt

om, Fodspasam få en snak r lonen og fo

Banehuset ved Stejlmosevej og Himmerlandsgade i Aars tjente i mange år som bolig for personalet. Nu nedrives huset for at give plads til parkering.

by med en række handlende og håndværkere i kølvandet, og senere til industriby og centerby. I 1969 ophørte persontrafikken på banestrækningen, men i en kortere periode efter forsøgte man at opretholde godstransporten, hvilket dog ikke lykkedes. Banen var på vej mod sit endeligt - skinnerne blev taget op og er i dag afløst af den rekreative cykel- og gangsti Himmerlandsstien på den 42 kilometer lange strækning fra Viborg til Løgstør.

Storhedstiden Mange husker endnu storhedstiden, da Aars var knudepunkt for jernbanetrafi kken. Udover ledvogterhuset var der selve stationen på Banegårdsvej, banegårdsposthuset, godseksperionen, vandposten, drejeskiven og remisen - og flere mindre bygninger som alle havde en funktion i det daglige spil omkring togdriften.

Aars Station var en stor arbejdsplads med egen stationsforstander. Og det var ualmindeligt at to jernbaner - den statsdrevne og den privatejede, som senere havde togdrift mellem Aalborg og Hvalpsund, blev drevet fra samme sted. Møller Madsen havde været forudseende og taktisk. Det lykkedes ham at overtale politikerne til at anlægge en såkaldt gaffelbane med Aars som udgangspunkt. Med beslutningen herom blev Haverslev vraget som jernbaneby - og Hornum blev sendt lidt ud på sidelinjen, men fik dog alligevel en betydelig jernbanemæssig position. bl. a. fordi byen blev hjemsted for baneformanden, der ledede og fordelte arbejdet til alle der arbejdede på selve strækningen.

Alt er ikke glemt Med ledvogterhusets nedrivning er alt omkring Aars Station dog ikke glemt. Him-

merlands Jernbanemuseum i Hornum har bevaret kuriositeter og rester af interiøret, bl. a. de originale bænke fra ventesalen, brovægten fra pakhuset og en del andet. Den opmærksomme læser vil kunne påstå, at der stadig er et banehus tilbage i Aars - ved Tolstrup Byvej. Det er også et ledvogterhus, som siden 1969 har været anvendt som spejderhus og i dag er lagt ind under Vesthimmerlands Rideskole. Men banemæssigt forholder det sig sådan, at Tolstrup oprindelig var en landsby med egen ledvogterbolig og baneoverskæring, som ikke sorterede under Aars, men under baneformanden i Hornum. I takt med byens udvikling er Tolstrup dog bymæssigt kommet ind under Aars, og de fleste har glemt, at der her var tale om en landsby helt frem til perioden omkring 1970, da industriudviklingen for alvor brød igennem i udkanten af Aars.

Kig forbi oktorfisk kan gøre å: mere p hvad d er, eller se dine fødd r.dk

idinfriso

www.ann

incl. vask og føn (Fuld pris - ikke kombineret IN. med andre rabatter) FÅ 30 M RATIS G A P S FISKE

Herre-/Dameklip incl. vask og føn (Fuld pris)

AT PÅ 50% RA. FBISKESPA 30 MIN

1 times healing (Fuld pris) IN. FÅ 30 M RATIS Virker mod smerte G i krop, sind og sjæl FISKESPA

RT GAVgaEveKkoO rt til én

Køb r af du holdoegså købes til

ne kan eriode. Tilbudde i denne p ko gave rt

NB: Ferielukket i uge 42

FØR

EFTER

Vippe-extensions (Fuld behandling)

IN. FÅ 30 M RATIS

AG FISKESP Alle behandlinger er incl. vask, føn, kur m.v. Tilbuddene gælder uge 43 og 44.

Jyllandsgade 14 · Haverslev · Tlf. 96 96 60 70 www.facebook.com/Annidinfrisor

Book online: annidinfrisor.dk


Aars Avis

SIDE 20

17. oktober 2012

VOGNSILD

Bøf ďŹ k snak igang Børnene pyntede Vognsild Kirke i Ă˜strup-Vognsild VOGNSILD: Med en fĂŚlles interesse for at bevare det sociale liv i lokalomrĂĽdet har Beboerforeningen i Vognsild og Ă˜strup og Vognsild Pensionistforening gjort et nyt tiltag. Der blev inviteret til fĂŚllesspisning i Vognsild Klubhus, og alle interesserede kunne deltage. Det var der 65 personer i alle aldre som benyttede sig af. Menuen var en dansk klassiker bestĂĽende af hakkebøf med tilbehør og ĂŚblekage til dessert. Der var ikke andet pĂĽ programmet ud over ren

hygge, sü efter maden og en fÌllessang var der tid til snak. Der var masser af plads til at børnene kunne lege. Snakken gik livligt og man lÌrte nye folk at kende. Aftenen var en stor succes. Det er pensionistforeningens ønske at lave lignende arrangementer i fremover i samarbejde med de forskellige foreninger for at bevare og udbygge fÌllesskabet. Prisen for mad og drikke var rimelig og overskuddet fra arrangementet gür ubesküret til projektet �Minihal� i Vestrup.

VOGNSILD: Børnehavebørnene fra Kernehuset i Vestrup har pü ny pyntet Vognsild Kirke. Alle børnehavebørnene fra Kernehuset har vÌret pü besøg i Vognsild Kirke og det er efterhünden blevet en tradition, at Kernehuset stür for pyntning af kirken til ürets høstgudstjeneste. Alle børn have medbragt diverse frugter, grøntsager og blomster fredag morgen. Midt pü formiddagen drog okken af børn af sted til Vognsild Kirke, hvor kirkens personale tog imod børn og voksne. Her blev der pyntet med al den medbragte �høst�, sü kirken fremstod i et or af otte farver.

www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil 51 78 28 68 . Tlf. 98 63 30 12

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

BLÆRE

Alt i malerarbejde Bygningsmaleren Farsø Malermester Gert Bang Larsen

Børnehavebørnene fra Kernehuset i Vestrup pyntede kirken i Vognsild.

Nordea-Fonden giver 20.000 kroner til BlÌre BlÌres Multihal er et skridt nÌrmere mület BLÆRE: Arbejdet med at fü etableret BlÌre Multicenter er güet ind i den sidste afgørende fase, før det første spadestik formentligt kan tages i december 2012. Byrüdet har netop godkendt den nye lokalplan for omrüdet, hvor BlÌre Multicenter skal opføres. Sideløbende med arbejdet med tegninger,

Scooterservice Jyllandsgade 5 - 9600 Aars

Telefon 20 28 85 06 Ă…bningstider: Tirs.-ons.-torsdag 11-17 eller efter aftale GLQ O L W OS HU

Alt i: U Murer- og betonarbejde U Jord - Kloak - BelÌgning U Vognmandskørsel U Lev. af sand/grus, container, kran m.m.

Murer- & Entreprenørfirma

KeldgĂĽrdvej 5 A, 9600 Aars Tlf. 98 62 10 02 E-mail: jmmurer@mail.dk

‡,GLWRPUnGHKYHUXJH ‡3ULYDWHRJHUKYHUY ‡9LN¥UHJHUQHWLOGLJ ‡(JHWY UNVWHG ‡/\QKXUWLJVHUYLFH ‡6DOJDIQ\WRJEUXJW ‡1HWY UN ‡$QWLYLUXV ‡%DFNXS ‡:LQNRPSDV ‡3ULQWHUO¥VQLQJHU ‡+MHPPHVLGHU ‡6HUYHURJNOLHQWHUJohn Mølskov 40 45 83 41 ¡ Jan Sondrup 20 96 02 33

W

SX FRP KMÂ

John Mølskov & Co.

Alt malerarbejde og tapetsering udføres til rimelige priser! Hurtig og reel betjening.

 U UIUDN VNLQH D P H UD 1\ IUDNU RRNVI 1RWHE VPDVNLQHU UY (UKYH RPV H[FOP

lokalplan og licitation er bestrÌbelserne pü at skaffe de sidste midler til opførelsen af BlÌre Multicenter nu for alvor blevet intensiveret. Bestyrelsen har nedsat et undervalg til at tage sig af at skrive ansøgninger til forskellige fonde for pü den müde at nü den ene million kr., som det er mület at skaffe dels fra fonde og virksomheder og dels fra en privat indsamling i BlÌre og Omegn. I den forbindelse er der kommet et positivt svar fra Nordea-fonden, som har besluttet at støtte projektet med 20.000 kroner. Nordea-fonden støtter aktiviteter, der fremmer sundhed, motion, natur og kultur. Der er süledes virkelig god overensstemmelse mellem Nordea-fondens formül

Al vognmandskørsel udføres Containerservice Mobilkraner op til 80 tons Lastvognskraner m/u grab Blokvognstransport UdtrÌkkelig sÌttevogn Mandskabskurv op til 60 m Sand og grus leveres Arbejde med gummiged udføres Udlejning af skibscontainere, rulleskøjter, donkrafte, 7 tons truck m.m.

MALERMESTER GHWOLOOHFRPSXWHUILUPD

Kong Christiansvej 31 . 9600 Aars Fax 98 62 49 00 . Tlf. 98 62 12 46 Mailadresse: walther-bach@mail.dk

Den nytiltrĂĽdte prĂŚst, Jari Tollestrup Jensen, havde forinden vĂŚret pĂĽ besøg i Kernehuset. Her havde han talt med børnene om den â€?ďŹ ne sorte kjoleâ€? han har, og lovede at tage den pĂĽ til lejligheden. Inden børnene returnerede til børnehaven ďŹ k de frugt og boller i kirken. Om søndagen blev høstgudstjenesten afviklet, og her kom mange af børnene igen, for sammen med far og mor at se den ďŹ nt pyntede kirke. Børnehaven har stor glĂŚde af den velvilje lokalsamfundet udviser. Det er en styrke som det lille samfund kan bryste sig af og med stolthed fortĂŚlle om.

HIIHNWLYSFGN 

HjortkjĂŚrsvej 23, 9600 Aars

og det konkrete projekt, idet BlĂŚre Multicenter vil vĂŚre med til at fremme mulighederne for at dyrke mange forskellige motionsformer og sportsgrene i tidssvarende fysiske rammer. Med hensyn til indsam-

lingen blandt omrüdets borgere, sü har multi-hallens bestyrelse ligeledes nedsat et udvalg til at tage sig af denne indsamling, og fra efterürsferien og to müneder frem vil alle beboere i BlÌre-omrüdet fü besøg af reprÌsentanter fra dette udvalg. Der er allerede begyndt at ske indbetalinger, som der kan opnüs skattefradrag for. Det er bestyrelsens hüb, at mange vil vÌre med til at støtte projektet med private donationer.

NĂ˜RAGER

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Nøragerpensionister tog pĂĽ løvfaldstur NĂ˜RAGER: 10. oktober tog 54 forventningsfulde pensionister fra Nørager pĂĽ løvfaldstur rundt i Rebild Kommune med Terndrup Turistbusser. Turen gik over Haverslev, Sønderup, Suldrup, HjedsbĂŚk Plantage og Støvring til Rebildhus, hvor eftermiddagskaffen ventede. Derefter var der besøg hos Kulturkøbmanden i St. Brøndum, inden hjemturen gik over BĂŚlum, Solbjerg, Terndrup og Madum Sø tilbage til Nørager Kro, som serverede en dejlig middag for deltagerne. Søren Christensen havde lavet et grundigt forarbejde og kunne fortĂŚlle mange ting om det, pensionisterne passerede. Ved de forskellige lokaliteter kørte bussen rundt pĂĽ veje, som ikke ligefrem er de gennemkørselsveje, der normalt benyttes. Rigtig mange har for eksempel aldrig set, at Suldrup har et meget pĂŚnt sø-omrĂĽde i kanten af byen – man skal bare køre â€?lidt til en sideâ€?. Chaufføren var fra den gamle Skørping Kommune, og han kunne fortĂŚlle, at man pĂĽ de kanter er â€?lidt for sig

Der blev blandt andet gjort et stop ved Kulturkøbmanden i St. Brøndum, da pensionisterne fra Nørager var pü løvfaldstur.

selv�, hvilket blev bekrÌftet i Siem, hvor man planter trÌer omvendt – der var i hvert fald tre trÌer, som stod med roden opad, sü grenene mü jo sü vÌre i jorden. Formanden Søren Pedersen takkede af efter en dejlig dag med god kørsel pü snørklede veje og god orientering om lokaliteterne. Og sü er der formentlig stof til endnu en tur rundt i kommunen en anden gang.


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 21

[@LGLEQDCQRCL DMPRQ€RRCP

ÅBENT

TORSDAGFREDAG-LØ RDAG OG SØNDA G

Vi fortsætter med VANVITTIGE TILBUD både i Aalestrup og Assens FRIIS

*'44' &#/'

K. 1000 ST PTIL 99, O S I R P L NO R M A

)#/'6'' $~40&#/' *'44'

HIPSTER - TOPPE - TRUSSER

 

   QRI

TIGHTS

QRI

 

$~40 5-+$7-5'4 M/ AFTAGELIGE SELER

&#/' $~40 6*'4/1.'))+0)5 '.6+)*65

&#/' ,'#05 STORT UDVALG STR. 36-52

QRI

  ( P G R T ? J E

  %#25

QRI

   

(PGRT?JE

 

-15/'6+-

-}/2'7&8#.)+

   BCJC

*7'4*#0&5-'4 6~4-.}&'4.7(('4 5-+0&*#0&5-'4 BØRN OG VOKSEN

(P?ÅBNINGSTID

ER:

AALESTRUP & ASSENS Vestergarde 34, 9620 Ålestrup Industrivej 6, Assens, 9550 Mariager

Torsdag ........ .. 10-17 Fredag .......... . 10-18 Lørdag .......... . 10-17 Søndag ........ .. 10-17


Aars Avis

SIDE 22

17. oktober 2012 Jens Hejlskov, Vestbygade 44, Haverslev Tlf. 98 65 42 82

HAVERSLEV

Perfekte rammer til efterskolers løb i Rold HCIs elever vandt mange af medaljerne

Eleverne sov tÌt i �ygtningelejren�, som var indrettet i skolens gymnastiksal.

Unge fra HCI pĂĽ ugt Efterskolen deltog i realistisk Røde Kors projekt HAVERSLEV: Den forløbne weekend formede sig en smule anderledes i forhold til en normal weekend for eleverne pĂĽ Himmerlandscentrets IdrĂŚtsefterskole (HCI) i Haverslev. Efterskolen arrangerede i samarbejde med Ungdommens Røde Kors et temadøgn under titlen “Unge pĂĽ ugtâ€?. Arrangementet former sig som et rollespil, hvor eleverne bliver inddelt i familier, som sammen skal opleve pĂĽ egen krop og sjĂŚl, hvordan livet former sig for mennesker pĂĽ ugt. Konkret bliver deltagerne sat i en situation, hvor de skal ygte ud af Somalia og forsøge at opnĂĽ asyl i Danmark. Allerede fra starten bliver de ygtende kastet ud i situationer, hvor bureaukrati og korruption hører til dagens orden. Uvidenhed, stress, sult, magtesløshed og

trÌthed er vigtige elementer i spillet, som udspiller sig pü skolen süvel som i nÌromrüdet. Efter et døgn med ugt i süvel dagtimerne som i nattens mulm og mørke og med indlagte angreb og andre dramatiske hÌndelser, blev der rundet af med en fÌlles evaluering og gennemgang af spillets virkemidler og formül søndag middag, inden en ok trÌtte elever gik til ro ovenpü et begivenhedsrigt døgn med masser af udfordringer. Ungdommens Røde Kors stiller med 20-25 frivillige, som kører spillet efter et helt fast og gennemprøvet koncept. De unge Røde Korsfolk agerer som vagter, som soldater, som lÌger og meget andet - alt sammen med en realisme, hvor tøj og effekter für eleverne til at føle, at de er kastet ud i virkelige og

AARS MOTORSERVICE v/ Jørgen Christensen HjortkjÌrsvej 11 ¡ 9600 Aars

TELEFON 98 62 45 22 UDLEJNING AF MOSFJERNER ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag Lørdag

7.30-17.00 9.00-12.00

$OWLQGHQIRU0XUHURJEHWRQDUEHMGH %DGHYÂ UHOVHU5HSDUDWLRQHU1\E\J

dramatiske hÌndelser. Asbjørn Toft og Jakob Hyldal er to af de elever, som har deltaget i de unges ugt. -Det er et godt spil, isÌr nu hvor det er afsluttet! Men nür man er midt i det, kan det vÌre frustrerende og hürdt. Det kører virkelig pü følelserne. Man bliver sur og gal undervejs, men det var ogsü sjovt med masser af action og spÌnding om natten, siger Asbjørn Toft og Jakob Hyldal. - Vi har haft et fantastisk arrangement, hvor vi mødte en ok engagerede og velforberedte unge fra Røde Kors, som virkelig har formüet at give vore elever en god oplevelse - vel at mÌrke en god oplevelse, som ogsü sÌtter tanker og diskussioner i gang. Noget, som vi helt sikkert kan bruge i vores dagligdag og undervisning fremover med eleverne, siger Mads Ussing Thinggaard, der er lÌrer pü HCI og en af dem, der har stüet for kontakten til Ungdommens Røde Kors.

HAVERSLEV: Rammerne var perfekte, da Himmerlandscentrets IdrĂŚtsefterskole (HCI) for andet ĂĽr i trĂŚk stod som arrangør af de Nordjyske Mesterskaber i løb pĂĽ lange distancer: Halvog kvartmarathon. Ingen vind, klar luft og sol gjorde betingelserne nĂŚrmest perfekte, da de 150 løbere blev sendt pĂĽ tur i Rold Skov og rundt om Store Ă˜kssø, hvor de efterĂĽrsklĂŚdte trĂŚers varme og gyldne farver spejlede sig smukt i det spejlblanke vand. I mĂĽlomrĂĽdet sĂĽvel som ude pĂĽ ruten var der sørget for rigelig med forplejning, sĂĽ løberne havde energidepoterne fyldt op til strabadserne. EfterhĂĽnden som løberne returnerede og kom i mĂĽl blev de mødt af klapsalver og opmuntrende tilrĂĽb fra andre løbere og tilskuere. Det at løbet ikke kun drejede sig om at vinde blev ďŹ nt demonstreret, da en løber stillede op klĂŚdt ud som en banan - og gennemførte hele turen i sin banandragt uden at smide â€?skrĂŚllenâ€?.... Da alle var i mĂĽl, kunne man gøre status og uddele diplomer til alle, som gen-

HORNUM 98661741 MANDAG LUKKET!

Løberne sendes af sted pĂĽ kvartmarathon - bemĂŚrk bananen til venstre i billedet - bananen gennemførte i ďŹ n stil.

Evalueringsmøde

‡$KOPDQQNQ NVW\UHW PLQLJXPPLJHG

Land og By Hornum indbyder til evalueringsmøde,

PHGHOOHUXGHQIÂĄUHU

‡'LYHUVHY UNW¥M

"" #   

!!! "

nemførte. Desuden var der medaljer til de tre hurtigste pü hver distance for süvel piger som drenge. Pü pigernes halvmarathon tog arrangørskolen HCI sig af alle medaljer med guld til Thea Rom Andersen, sølv til Kirstine Skadhauge og bronze til Louise Lehmann.

Salon Jytte

8'/(-1,1*$) ‡0LQLJUDYHUFPEUHG HYWPHGROLHKDPPHU

Efterskoleeleverne kunne nyde skoven og Store Ă˜kssø i smuk efterĂĽrsdragt pĂĽ deres tur rundt i Rold Skov.

SULDRUP

pĂĽ Septembermarked 2012 torsdag den 25. oktober kl. 19.00 pĂĽ Hornum Kro Land og By Hornum

HME A/S • Evaholmvej 24 • Hornum • DK-9600 Aars Tel: +45 98 66 11 00 • www.hme.dk

Drengenes halvmarathon havde Jonas Ă˜rnbøll fra Hørby Efterskole som hurtigste løber med Morten Løvig og Christoffer Hesthaven fra HCI pĂĽ de efterfølgende pladser. Kvartmarathon hos pigerne blev vundet af Signe Aastrup fra Hørby foran Maria Brath fra Ă…bybro Efterskole pĂĽ andenpladsen og Marlene V. Sørensen fra Horne Efterskole pĂĽ trediepladsen. Drengenes tilsvarende distance havde Mikkel Olsen fra HCI som hurtigste løber foran Kasper Kragh Thøgersen fra Ă…bybro Efterskole og med Fahadi Ismail fra Horne pĂĽ trediepladsen. Hurtigste lĂŚrer pĂĽ den lange rute var Jesper Jensen fra Hørby Efterskole, mens Morten Green fra Farsø Efterskole var hurtigst pĂĽ den halve distance. Holdkonkurrencen pĂĽ kvartmarathon blev vundet af et HCI-hold hos sĂĽvel drenge som piger, mens kvartmarathon havde et hold fra Hørby som vindere hos pigerne og et hold fra Ă…bybro hos drengene. Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

DagliBrugsen fĂĽr ny smart teknologi SULDRUP: DagliBrugsen i Suldrup er pĂĽ banen med et andet helt nyt tiltag, hvor kunderne kan scanne en QRkode pĂĽ deres smartphone og dermed fĂĽ hyperlokale tilbud, som udelukkende kan fĂĽs i butikken i Suldrup. - Der er vi langt foran andre supermarkeder, hvor man kun kan se online tilbudsaviser, som gĂŚlder hele kĂŚden.

Hos os kan man ogsĂĽ følge med i sĂŚrlige tilbud, som kun ďŹ ndes i vores butik her i Suldrup, siger brugsuddeler Steen Timm. Han gør sĂŚrligt opmĂŚrksom pĂĽ den nye hyperlokale markedsføring pĂĽ lørdag, hvor man kan tilmelde sig servicen i butikken og samtidig deltage i lodtrĂŚningen om en Nokia mobiltelefon.


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 23

v. Finn Ovesen NØRAGER . Jernbanegade 4 . Telefon 98 55 10 06 HAVERSLEV . Strandvejen 2 . Telefon 98 65 40 13 SULDRUP . Hjedsbækvej 349 . Telefon 98 37 90 00 ALLE TILBUDDENE GÆLDER FRA ONSDAG TIL OG MED SØNDAG

ÅBNINGSTIDER HOS

SUPER SPAR HAVERSLEV, NØRAGER OG SULDRUP ALLE UGENS DAGE KL. 7.00-20.00

KOLONIAL

ØL + VAND

KØL

HERREGÅRDS RØDKÅL

EKSTRA S EFTERÅR FERIE TILBUD

950 g.

N y t i S u p e r Sp a r

14

Pr. ds .

95

30 STK. ÆG STR. M

Grovkerne/solsikke 700 g.

SPAR 6.00

18 stk. DS.

49

Vanille m/chokoladestykker/nougat og jordbær - 800-900 ml. SPAR 10.00

MEJERI

KÆRGÅRDEN Alm./let

FR A BAGEREN! Sødmælksfranskbrød kbrød Pr. stk.

FREDAG Kanelstang

200 g .

10

00

20

00

8 rundstykker er + kage Kun

K u n TORSDAG/ FREDAG

Kun

RØD BKI EXTRA

FAXE ROYAL

400 g.

Alm./Classic 24 stk. fl. øl

5 ps.

2 ps.

+ pant

LØRDAG Fr it v a lg

00

100

Max. 10 ps. pr. kunde

2 x24 stk .

7

Pr. p k .

95

150 g. Flere slags.

00

Pr. stk.

00

100 g. Alle slags.

MALACO POSER

TORSDAG

VEBBESTRUP IS

10

+ pant

Alm./light 1,5 ltr.

95

FROST

Pr. s t k .

95

JOLLY COLA

Pr. Æ.

29

Pr. bk .

RITTER SPORT

VESTFYEN ØL

10

KOHBERG RUGBRØD

SLIK

10,25,-

25

00

HELE UGEN N E S S E T A K I L E D A FR I SULDRUP STORE HJEMMELAVEDE PIZZAER 750-850 g. Salami/ okse og skinke Pr. stk. 59,95

2 f or

100

00

BLOMSTERHJØRNET

48,-

FREDAG/ LØRDAG

-Flotte blomsterende pla nter til værtinden ! AZALIA Pr. stk.

4995

FLAMINGOBLOMST

00

110

+ pant

(antorium) Pr. stk.

49

95


Aars Avis

SIDE 24

EFTERÅRSFERIE TILBUD

17. oktober 2012 Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

HORNUM

N I DAGLI’BRUGSE

COOP SODAVAND

BRØNDUM SNAPS

0,5 ltr.

20 STK.

Max. 2 pr. kunde. Derefter 99,95 pr. kasse.

6495

3995 + pant

+ pant

Max. 2 pr. kunde.

DOLMIO

LAYS CHIPS

500 g.

Frit valg

FRIT VALG PR. GL. KUN

PR. POSE

795

6

00

Max. 6 gl. pr. kunde.

MARMELADE

Der var travlt i Hornums miniby

BKI KAFFE

DGF eller

400 g.

RIBSGELE 400 g.

PR. GLAS

PR. POSE

1000

2195

Max. 6 pr. kunde.

Max. 6 gl. pr. kunde.

Skoleleder Morten Birk Petersen, Hornum Skole, bød alle velkommen til Minibyen.

NYT NYT I DAGLI’BRUGSEN SULDRUP

HORNUM: - Vores emneuge forløb fantastisk - med en masse glade, aktive og engagerede børn, som fra mandag-torsdag arbejdede hårdt for at få Minibyen op at stå, siger Jari Nielsen, viceskoleleder, Hornum Skole. Da det blev torsdag, og byen åbnede, var alle forældre og bedsteforældre invi-

teret til åbning af byen kl. 16.00 af Skoleleder Morten Birk Petersen. Gæsterne fi k prøvet de mange boder som bestod af restauranter, casino, koncerthus, beauty/fitness salon og kunsthåndværk. Boderne var blevet designet, malet og sat sammen af byens dygtige håndværkere.

For at kunne prøve, smage og lytte til alle de mange indslag, skulle gæsterne dog først have vekslet til byens valuta kaldet ”dadler”. Da forældrene var taget hjem, skulle der ryddes op og siden spises. Aftenen blev afsluttet med hygge og overnatning af skolens hårdt arbejdende lærere samt ditto elever. Fredag morgen tog alle børn på efterårsferie efter en rigtig god og anderledes uge på Hornum Skole.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

GATTEN

NYT NYT i Dagli’Brugsen Suldrup Kom ned i Dagli’Brugsen Suldrup lørdag den 20. oktober mellem 10.00 og 14.00 og mød vores nye tiltag. Der kommer en og fortæller dig her i butikken, hvad det er for noget med smartfone, kom og vind en Nokia Luma smartfone. Husk at få din Q8 kode scannet på din telefon og vær først med de nye tilbud.

DERFOR LØRDAGSTILBUD VINMARKED

30% PÅ ALT VIN

KUN DENNE DAG

SØNDAGSTILBUD RUNDSTYKKER PR. STK.

1

95

Tilbudene gælder fra 18/10 til den 21/10 - Vi ses i Din Brugs

Stensgade 6, SULDRUP, tlf. 98 37 80 05 Dagli’Brugsen i Suldrup har åbent alle ugens dage 7.00-20.00 Post alle hverdage 13.00-16.30 • Husk vi har TIPS og LOTTO Apotek fra Skørping • Postbutik • Bake-off”

Grønne fingre af Henning Rahbek.

Efterårsudstilling på Galleri i Gatten GATTEN: ”Ordsprog eller?” er overskriften på efterårsudstillingen i Galleri Himmerland i Gatten. Udstillingen viser helt nye malerier af Henning Rahbek - finurlige malerier der altid indeholder et tema eller ordsprog og måske alligevel noget helt andet alt efter hvem der betragter malerierne.

Henning Rahbeks helt eget tema er: ”Du skal ikke tro på hvad du ser, men hvad du føler, når du ser og du skal ikke lytte til al snakken, men når der bliver stille, ...”. Efter at have gennemgået kunsthåndværker uddannelsen arbejdede Henning Rahbek som art director i et større bureau indtil han for

10 år besluttede at hellige sig kunsten fuldt og helt. Henning Rahbek har efterfølgende udstillet over det ganske ind- og udland og deltaget i større udstillinger såsom ”kunst for alvor”. Samtidig med denne udstilling viser galleriet også specialudstillinger fra bl.a. Ole Skovsmose, Grethe Maurseth, Kirsten Brøndum, Anette Walther, Margrethe Christensen samt ny kunstner Mia Blinkilde.


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 25

Billardspiller fra Aars strøg helt til tops i Tårs Vivi Jønsson sikrede sig sejren ved Ladies Cup BILLARD: Spillerne fra Aars Billard Klub har været i fuld gang ved den blå filt i denne weekend. Klubbens bedste mandskab, som spiller i 1. division, var på besøg i Ikast, og her fik de ørerne i maskinen. Midtjyderne vandt samtlige kampe og kunne dermed skrive en samlet sejr på hele 8-0 på scorekortet. Lidt bedre gik det for klubbens hold i serie 1. Holdet var en tur i Ans, og her delte de point med værterne efter en samlet score på 4-4. I handicapturneringen mødte hold 2 Århus, og også i den kamp blev slutresultatet 4-4. Aars Billard Klubs hold 4 var også i aktion i weekenden. Holdet var en tur i Randers, og her sluttede en meget tæt kamp også 4-4. I Old Boys-turneringen mødte Aars Billard Klubs hold 2 hjemme Viborg 8, og også den kamp endte uafgjort. Det gjorde kampen til gengæld ikke, da Aars Billard Klubs hold 5 var på be-

søg i Arden. Her lykkedes det nemlig gæsterne at hive en samlet sejr på 6-2 hjem. Hold 7 spillede på hjemmebane mod Viborg 1, og i det opgør var værterne meget gæstfri. Viborgenserne kunne således trille sydpå efter kampen med en sejr på hele 8-0 i bagagen. Aars Billard Klubs hold 8 spillede hjemme mod Ørsø, og i det opgør fik gæsterne kamp til stregen. Opgøret sluttede 4-4, men i den sidste og afgørende match var Ib Jensen blot en enkelt pind fra at tage sejren.

Sejr i Ladies Cup Tre af klubbens ungdomsspillere var også i kamp i weekenden, hvor de deltog i en turnering i Ikast. Mark Dahlsen, Kevin Christensen og Bollette Hald måtte dog nøjes med placeringer som henholdsvis nummer 11, 13 og 15. I den individuelle Aklasse var Aars Billard Klub også repræsenteret i weekenden, hvor Michael Emborg med en andenplads i sin pulje spillede sig videre til tredje

runde i Cup-turneringen. Også Per Mortensen og Arne Thomsen, der begge stiller op i den individuelle Old Boys-række spillede sig videre i Cup-turneringen. Per Mortensen havde sikret sig hjemmebanefordel, og han vandt sin pulje og har derfor gode chancer for også at skulle spille i Aars i næste spillerunde. Arne Thomsen sluttede på andenpladsen i sin pulje, der blev spillet i Viborg, og han får dermed næppe hjemmebanefordelen i næste runde. Hjemmebanefordel var der ikke meget af til Vivi Jønsson og Jonna Lolholm, da de i weekenden deltog i Ladies Cup i Tårs. Det ødelagde dog ikke deres spil, og især Vivi Jønsson var i storform. Jonna Lolholm måtte tage til takke med en placering som nummer 16, men Vivi Jønsson gik hele vejen til finalen - og her sikrede hun sig den fulde triumf, da hun besejrede en spiller fra Brønderslev.

Deltagerne i Kop & Kande Elite Cup-afslutningen. Bagerst fra venstre ses Dennis Dalby Andersen, Peder Østergaard, Steffen Nielsen, Bo Pugholm, Nicolaj Grinsted Volke, Flemming Laustsen, Søren Christensen, Ole Christensen, Georg Ravn og John Uhrenholt Petersen. Forrest knæler præmietagerne Søren Farsinsen, Claus Pedersen og Daniel Visborg Christensen sammen med sponsor, isenkræmmer Jørgen Højrup Jensen.

Golfvinder kåret i årets Elite Cup GOLF: Traditionen tro har Himmerland Golf Klub i samarbejde med Kop & Kande, Farsø, igen i år afviklet slagspilsturneringen Kop & Kande Elite Cup. Turneringen afvikledes på Garia Old Course i Himmerland Golf & Spa Resort. Banen har i 2012 været i sjælden god stand, så deltagerne i turneringen har haft optimale betingelser for at spille en god gang golf. Turneringen er en ren slagspilsturnering. Der spilles altså ikke med handicap, og alle hullerne færdigspilles.

De 31 turneringsdeltagere har haft mulighed for at spille op til syv runder siden turneringsstarten midt i april. Af disse syv runder, hvoraf den ene runde var den afsluttende finalerunde, talte de to bedste scores fra de indledende plus scoren i finalerunde i den samlede stilling. Det artede sig således, at der inden finalerunde reelt ikke var spænding om, hvem der skulle vinde årets turnering. Sidste års vinder Daniel Visborg Christensen havde en stor margin til holdkammeraterne fra Himmerlands

divisionshold Claus Pedersen og Søren Farsinsen. I finalerunden udbyggede han forspringet og vandt med en samlet score på 218 slag. Claus Pedersen og Søren Farsinsen tog sig af de næste placeringer med henholdsvis 231 slag og 245 slag i samlet score. Efter finalerunden var Jørgen Højrup Jensen fra Kop & Kande, Farsø, klar med fine præmier til de tre, der tog podiepladserne. Efterhånden har denne slagspilsturnering været afviklet i Himmerland i mange år., så mon ikke det også bliver tilfældet i 2013? Her kan deltagerne i givet fald se frem til, at de redesignede og spektakulære Backtee New Course måske bliver taget i brug.

Årets Supergolfer i Aars Golfklubs mandagsklub blev i år Peder Christiansen.

Mandagsholdet i Aars Golfklub gik på ferie Mandagsklubben har spillet for sidste gang i år GOLF: Mandagsklubben, som er den største ugeklub i Aars Golf klub, har holdt afslutningsmatch med 67 deltagere, som i et rigtig efterårsvejr med regn og blæst spillede match over 18 huller. 135 forskellige spillere har i årets løb i 26 matcher spillet 1350 spil over 9 huller, med et gennemsnit på 52 spillere per aften højeste antal en enkelt aften var 70. Der er i årets matcher fordelt godt 400 f lasker vin i præmier. Sideløbende har der kørt en gennemgående match, hvor man har fået point for fremmøde og point for scoren den enkelte aften, og som det er traditioner, udnævnte Mandagsklubben efter årets sidste match Man-

dagsklubbens Supergolfer. Årets Supergolfer 2012 blev Peder Christiansen. Afslutningsmatchens resultater: Nærmest snoren på hul 16: Ulla Jørgensen 1,20 meter, Jan Andersen 0,74 meter Nærmest f laget: Hul 3: Hanne Bach Christensen 9,20 meter, John Larsen 2,82 meter. Hul 6: Ulla Falborg 7,43 meter, Ole Nørholt 3,88 meter. Hul 14: Ulla Jørgensen 6,46 meter, Lars Madsen 1,52 meter. Hul 17: Mona Knudsen 1,30 meter, Erik Rynkeby 2,50 meter. Gruppe A: Erik Rynkeby 36 p. Gruppe B: Leif Dahl Chri-

Aars-gymnaster hentede medalje GYMNASTIK: Aars Gymnastikforening deltog i weekenden med tre springere til Jysk Trampolin Sammenslutnings klubtræf i Jelling. I springkonkurrencerne søndag deltog cirka 50 springere i forskellige rækker. Aars Gymnastikforenings Lasse Holst Outzen sprang som den absolut yngste i den sværeste række. Med sine 11 år var han hele fire år yngre end konkurrencen næstyngste deltager, men det var Aarsgymnasten da ligeglad med - han sikrede sig på imponerende vis en bronzemedalje.

Satsede for meget Hans klubkammerater Simon Tolbod og Oskar

Larholt sprang i en lavere rangeret klasse, hvor de dog måtte se sig henvist til de sekundære placeringer, da de satsede for hårdt og trods f lotte indsatser gik ned på en for høj sværhedsgrad.

Aars FC

2007

stensen 32 p., Jørn Jensen 36 p., Lars Madsen 31 p., Ole Johansen 36 p., Aase Hougård 31 p. Gruppe C: Rita Christiansen 35 p. Gruppe D: Kasper Munk Høj39 p., Hanne Bach Christensen 34 p., Kjeld Laue 37 p., Børge Børresen 32 p., Charles Nørtoft 36 p. Gennemgående turnering for efteråret: Spillet f lest gange: Damer: Rita Christiansen, Ella Henriksen Herrer: Søren Laue Mødepoint/scorepoint i de enkelte matcher: Ella Henriksen 67 p. Rita Christiansen 66 p. Svend E. Hansen 65 p. Ib Nielsen 63 p. Leif Freundlich 60 p.

Det var første gang Aars Gymnastikforening deltog i en trampolinspringskonkurrence, men det var ikke sidste gang. Erfaringerne fra Jelling viser nemlig, at Aars Gymnastikforening sagtens kan være med blandt de bedste, og gymnasterne havde mange gode idéer med hjem fra stævnet.

FODBOLD på Aars Stadion

Aars FC

2007

JYLLANDSSERIEN Lørdag den 20. oktober kl. 15.30

AARS FC - IF SKJOLD SÆBY Gratis billetter kan afhentes hos:

Hovedsponsor


Aars Avis

SIDE 26

17. oktober 2012

De dygtige fodboldpiger fra Rebild Syd og deres trænere er bagest fra venstre: Jens Olsen, Marie Stagsted, Sissel Nørgaard, Rikke K Jensen, Lotte Dalum, Katrine Munksgaard, Laure T. Claire, Lars Dalum og Jan B. Jensen. Forrest fra venstre er det: Ane Larsen, Cecilie B. Jensen, Signe Degn, Sophie K Jensen, Signe Olesen. Riemkje V. Dolen. Binti Kibanga, Jeanne Kibanga, Jeanne Djuma, Mille Holm Pedersen og Emma Degn var også med til spille holdet op i A-rækken, men de er ikke med på billedet.

Suveræne piger er nu klar til A-rækken

Spillerne fra Aars Badmintonklub gjorde det rigtig godt til et stævne i Støvring. På billede ses fra venstre forrest: Laura Fløj Thomsen, Andreas H.V. Madsen, Jonas Færch Frederiksen og Viktor Gottlieb Nielsen. Bagerst fra venstre: Mads Nielsen, Jacob Holk Nielsen og Andreas Krogh Kristiansen.

FODBOLD: U13 pigerne fra Rebild Syd har været aldeles suveræne i deres pulje i B-rækken i denne sæson. I holdets 10 kampe har pigerne vundet de ni og

Unge badmintonspillere imponerede i Støvring

blot spillet en enkelt uafgjort, og derfor var det også i overbevisende stil, at de sikrede oprykning til A-rækken. Her kan de stærke forboldpiger se frem til noget

hårdere modstand, når de tager hul på forårssæsonen - men det trænger de vist også til.

Aars Badmintonklub havde syv medaljer med hjem

Efterårsferien slået i gang med whisky GOLF: Himmerland Golf Klub tog hul på efterårsferiens turneringer mandag 15. oktober med noget, der rigtig varmer, når bladene bliver gyldne, nemlig whisky. Der var budt til WhiskyGolf - en holdturnering, hvor et på scorekortet nærmere angivet antal scores på hvert hul udgjorde holdets

resultat. Turneringslederkvartetten Judy Højbo, Annegrete Nielsen, Walther Højbo og Leif Bjørn Nielsen skænkede små skarpe whiskyer til deltagerne ved scorekortafhentning. Derpå gik de 64 deltagere til samlet start på Old Course.

– hurtigere, nemmere, mindre bøvl...!

SPAR OP TIL 25% På varmeregningen ved at isolere med papiruld. Mulighed for tilskud ved at isolere hulmur og loft. Autoriseret isolatør

Tømrerarbejde

Snedkerarbejde

Glarmesterarbejde

Totalprojekter

- det gode håndværk

AARS TØMRER- & SNEDKERFIRMA LEIF THOMSEN A/S NYGAARDSVEJ 5, 9600 AARS TELEFON 98 62 28 00 www.aars-tomrer.dk • aars-tomrer@aars-tomrer.dk Vi er medlem af

det gi’r dig større sikkerhed

Undervejs var også indlagt dyster om at komme tættest på flaget på par 3 hullerne, og præmien udsat på hul 17 ville Jan Sondrup gerne være sikker på at få med sig. Han præsterede nemlig at slå bolden i på førsteslaget – og sådan en hole in one udløser traditionen tro også whisky – dels en flaske til den dygtige spiller, dels en lille én fra spilleren til de øvrige deltagere. Så det blev på alle måder en festlig whisky-dag med højt humør under den efterfølgende fællesspisning, hvor turneringslederne kunne uddele de herlige præmier, der naturligvis også bestod af whisky. Resultater (whisky)flaskede dig således: 1. Ernst Hansen, Per Jensen, Laurids Frandsen og Jørgen Brunsborg 87 point 2. Kate Borregaard, Preben Borregaard, Flemming Eriksen og Sussie Eriksen 85 point. Vinderne af Nærmest Pinden blev: Hul 6: Annegrete Nielsen 3,09 meter Hul 8: Erik Vagner 3,38 meter Hul 11: Laurids Frandsen 4,13 meter Hul 13: Svend Hansen 6,17 meter Hul 15: Per Jensen 1,72 meter Hul 18: Ingen – præmien gik som klappepræmie.

BADMINTON: Der blev ydet en kæmpe indsats fra syv spillere fra Aars Badmintonklub, da de i weekenden deltog i et stævne i Støvring. I U11d rækken lykkedes det Jonas Færch Frederiksen af spille sig til en fjerdeplads i single, imens Andreas H. V. Madsen endte på en samlet tiendeplads. Viktor Gottlieb Nielsen fik en tredjeplads i både single og double i U11c rækken. I U11a rækken lykkes det Laura Fløj Thomsen af få to sølvmedaljer med hjem fra sin deltagelse i single og double. Mads Nielsen spillede sig til en tredjeplads i single og en femteplads i double.

Klubmestre i petanque PETANQUE: 13. oktober blev der spillet klubmesterskaber i Aars Petanque Klub. Det var i disciplinen double, der blev dystet, og selv om regn og blæst prægede mesterskaberne, havde alle deltagere en god dag. Mest præcis med kuglerne var Kisse og Henrik Pedersen, som efter fem spændende runder kunne kalde sig nye klubmestre. Parret fik overrakt pokalen af sidste års vindere Gerda og Henning Schandorff.

I U15d rækken fik Andreas Krogh Kristiansen en femteplads i single. Jacob Holk Pedersen fik en tredjeplads i både single og double. Alt i alt en flot præstation af alle spillerne, som havde en rigtig hyggelig dag i Støvring. 24. november afholder ungdomsafdelingen i Aars Badmintonklub hjemmestævne, hvor klubben håber på stor

deltagelse af spillere i U11 og U13 rækkerne. På billede ses fra venstre forrest: Laura Fløj Thomsen, Andreas H.V. Madsen, Jonas Færch Frederiksen og Viktor Gottlieb Nielsen. Bagerst fra venstre: Mads Nielsen, Jacob Holk Nielsen og Andreas Krogh Kristiansen.

TVHs herrer blev slået i egen hule HÅNDBOLD 1. division, herrer Team VesthimmerlandHolte 29-32 Team Vesthimmerland Håndbold (TVH) spillede lørdag eftermiddag på hjemmebane mod Holte i 1. division, og det blev en noget kedelig oplevelse for værterne. Det var en kamp, som TVH skulle vinde, hvis ikke holdet skulle fedtes ind i bundstriden, men det var præcis, hvad vesthimmerlændingene blev, da de tabte opgøret med 29-32. TVH spillede en skidt kamp, og der skal helt andre boller på suppen, hvis der skal point på kontoen, når holdet allerede på fredag møder oprykkerne fra Roslev på udebane. Weekendens kamp viste, at holdet endnu ikke helt er,

hvor det skal være, hvis man vil gøre sig gældende i landets næstbedste række - hverken i forhold til indstillingen eller selve spillet på banen. Der var selvfølgelig gode elementer i kampen, men holdet skal have fundet ind i det kollektive spil, som er dets styrke, i de kommende kampe, hvis holdet igen skal på rette spor. Nederlaget til Holte betyder, at TVH nu ligger på 11.-pladsen i 1. division med fi re point for syv kampe - i øvrigt a point med Holte. Målscorere for Team Vesthimmerland i opgøret mod Holte: Lars Jakobsen 9, Mads Christensen 7, Alex Jørgensen 5, Jonas Aaen 5, Jonas Løkken 2, René Antonsen 1.


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 27

Christian Ranneries indstiller karrieren CYKLING: Det er ikke kommet helt bag på Team Concordia Forsikring Himmerland, at en af holdets stærke ryttere, Christian Ranneries, har besluttet at

indstille karrieren. Det sidste landevejsløb er kørt, men 24-årige Christian Ranneries har valgt at trappe ned med løb på banen i Ballerup Super Arena.

Han agter at køre en del løb i vintersæsonen og hvis han kan finde formen, vil han stille op i DM og DM for par og måske, hvis han er helt skarp, slutte karrieren af

med det københavnske 6-dages løb. Christian Ranneries startede som cykelrytter allerede som 9-årig, og han mener selv, han har tilbagelagt op mod 300.000 kilometer på cykel i de 15 år hans karriere har varet. Beslutningen om at stoppe nu har været længe undervejs. De seneste fire år har træningen været lagt til rette med det ene mål for øje, OL i London. Og livet som cykelrytter på internationalt topplan har betydet afsavn på mange andre områder. Nu ser Christian Ranneries frem mod en uddannelse som træner og med et hjerte, der banker for cykling, ser han sig selv som medarbejder i Dansk Cykle Union eller som sportsdirektør for et cykelhold. -Vi accepterer og forstår Christian Ranneries’ beslutning, men det ærgrer mig da, at vi mister en stærk rytter på holdet. Christian har været en god mand for Team Concordia Forsikring Himmerland, siger manager Mogens Kristensen. - Christian har haft en god sæson og vi har været meget tilfredse med hans indsats og vi kender ham som en meget behagelig person, som brænder for sin sport. Vi håber derfor, at vi kan knytte ham til holdet på anden vis, fortsætter han.

Aars Golfklub takkede i weekenden sine frivillige hjælpere for deres indsats i årets løb. Det blev markeret med Medhjælpermatchen.

Aars Golfklub takkede hjælpere GOLF: I weekenden takkede Aars Golfklub sine mange frivillige hjælpere. Det skete i forbindelse med Medhjælpermatchen, hvor alle der i årets løb har hjulpet til for at få klubben til at fungere, kunne deltage. Det er ingen hemmelighed, at det i disse tider er praktisk talt umuligt at få en golfklub til at løbe rundt, hvis ikke medlemmerne er villige til at yde lidt ekstra, og derfor rettede klubben en stor tak til de mange hjælpende hænder. Resultatet at Medhjælpermatchen blev således: Gruppe A: Knud Pedersen 34p Frank Halvorsen 33p Edel Thomsen 33p Kim Bundgård 33p

Team Concordia Forsikring Himmerlands Christian Ranneries har valgt at slutte karrieren efter 15 år og op mod 300.000 kilometer på cykel. Foto: Sven Erik Sode.

Aars FC satte tre vigtige point ind på slunken konto Slog Frederikshavn efter seks kampe uden sejre FODBOLD Herrer, Jyllandsserien Aars FC - Frederikshavn FI 3-1 (1-0) Efter seks kampe i træk uden sejr havde Aars FC kniven for struben, da holdet i weekenden tog imod puljens absolutte bundhold fra Frederikshavn. Sæsonens første 10 kampe havde blot kastet otte point af sig til Aars-spillerne, og derfor vidste de også, at de skulle bruge tre point, hvis ikke de for alvor skulle fedtes ind i bundstriden. Omvendt kunne holdet med en sejr få kontakt til ”den sjove ende” af tabellen, og derfor var motivationen i top til opgøret mod nordjyderne. Kampen var da heller ikke mere end et par minutter gammel, da René Peter-

sen blev spillet fri med gæsternes målmand, og selv om keeperen fik afværget situationen, var stilen lagt - det var Aars FC, der var i teten. Hjemmeholdet var farligt, når det kom i nærheden af gæsternes mål, men spillerne manglede det sidste held og dygtighed i at få læderet det sidste stykke over stregen. Efter 25 minutters spil gik der dog endelig hul på bylden, da René Petersen opfangede en svag tilbagelægning og sikkert bragte sig selv og holdkammeraterne på sejrskurs. Efter en lille halv time i fuld dominans fik scoringen dog hjemmeholdet til at slække lidt på koncentrationen, og det var nær blevet straffet. Efter en god halv times spil måtte Aars FCs målmand, Jacob Brændstrup,

således hive en sand feberredning ud af ærmet, da gæsterne fik sendt en særdeles kvalificeret afslutning mod mål efter et hjørnespark. Aars FC kunne gå til pause med en føring på 1-0 på måltavlen, men intet var afgjort.

Godt for regnskabet Efter pause pausetheén var Aars-spillerne blevet kolde, spillet flød ikke længere så godt, og pludselig havde hjemmeholdet ganske unødvendigt lukket frederikshavnerne ind i kampen igen. Et boldtab midt på banen blev straffet prompte af gæsterne, og så viste måltavlen 1-1. Det var en kold dukkert ovenpå den varme thé, men det var åbenbart, hvad der skulle til for at vække vesthimmerlændingene igen.

Erik Rynkeby 32p Gruppe B: Børge Bloksgård 33p Birta Hansen 31p Kirsten Møller 29p Kaj Westergård 29p Peder Christiansen 29p Nærmest flaget: Hul 3: Damer: Ingen. Herrer: Birger Pedersen 5,65 meter. Hul 14: Damer: Lene M. Krath 1,02 meter Herrer: Kim Bundgård 1,49 meter.

TALENTTYVEN 17-25/10 • kl. 19.30

Stillingen KVUT P 1 Lindholm 11 7 4 0 25 2 Hjørring 11 6 4 1 22 3 Vejgaard 11 6 4 1 22 4 Sæby 11 4 2 5 14 5 Hornbæk 11 3 4 4 13 6 Aars FC 11 2 5 4 11 7 Hirtshals 11 2 3 6 9 8 Fr.havn 11 0 2 9 2 Kristian Bach kom kort efter imellem en forsvarspiller og Frederikshavns målmand, og han kastede sig frygtløs frem og headede bolden forbi den fremadstormende keeper. Hjemmeholdet undgik endda den obligatoriske panik før lukketid, da Kim Kaldahl ti minutter før tid nåede højest efter et hjørnespark og sikrede slutresultatet 3-1. De tre point lunede gevaldigt i Aars FCs regnskab, og lykkes det holdet at hente endnu en sejr, når Sæby på lørdag gæster Aars Stadion, er holdet atter med der, hvor det er sjovt.

FAR TIL FIRE STIKKER TIL SØS

...din lokale tryksagsleverandør: Aars Bogtryk & Offset

17/10-21/10 kl. 15.00 • kl. 19.00

98 62 17 11

17-21/10 • kl. 15.30

MARCO MACACO YOU AND ME FOREVER 17-24/10 • kl. 20.00 www.aarsteaterbio.dk

Tlf. 98 62 11 75 “Til enhver fest, er kokken bedst”...

TIL JUL...

Grønkål Ris á l’amande

TLF. 22 21 08 98 “Tænk økologisk”

Erik Christoffersen www.123hjemmeside.dk/kokken1

Nyd en klassiker på eller fra Mad ud af huset eller bordreservation ring: 98 66 20 30

DAGENS RET HVER DAG KR. 50,Kan bringes ud efter aftale og bestilling på tlf. 24 96 80 34.


Aars Avis

SIDE 28

JULE-FROKOST 2012

Tilbud i Restauranten

�Den gode gammeldaws� holdes naturligvis pü Hotel Simested Kro

Lørdag den 8. december kl. 19.00 – 02.00

VĂŚlg forret og dessert

Julebuffet:

– frit valg 30.- ved køb af hovedret Hver fredag: Oksefilet med kart. og salatbord Spis hvad du kan kun 99.Leveres ikke ud af huset

Hver torsdag: Stegt flĂŚsk m/ persillesovs og kartofler 99.Ud af huset: 79.- /99.-

Restauranten er ĂĽben alle dage

fra kl. 17.00-20.30 Hvis ingen gĂŚster lukkes kl. 19.00 Husk venligst bordbestilling

kun

Hotel Simested Kro

448.-

Se vores forslag til festen pü hjemmesiden – eller kom ind og fü en snak med os.

4ELEFONsWWWSIMESTED KRODKs"OLDRUPVEJ !ALESTRUP

Ud af huset

Julefrokost ulefrokost 2012

Pris i alt kun 199.-

stilles i god tid ...

Bordbestilling nødvendigt!

Julefrokost nr. 1

Julefrokost nr. 2

Marineret sild m. karrysalat og løgringe FiskeďŹ let m. remoulade og citron Ribbensteg m. rødkĂĽl Leverpostej m. champignon og bacon GrønlangkĂĽl m. medister eller hamburgerryg og brunede kartoer Ris a la mande m. kirsebĂŚrsauce

Marineret sild m. karrysalat og løgringe Kryddersild m. kapers og rødløg FiskeďŹ let m. remoulade og citron Tarteletter m. høns i asparges GrønlangkĂĽl m. medister eller hamburgerryg og brunede kartoer Mørbrad a la creme Sylte m. rødbeder og sennep Ris a la mande m. kirsebĂŚrsauce

Pr. kuvert i alt kr.

10500

Pr. kuvert i alt kr.

Grill CafÊen v/yvepladsen Aggersundvej 103 9600 Aars Tlf. 98 66 24 84

Aarsvej 4, Aggersund 9670 Løgstør Tlf. 98 67 15 19

Musik: 4Tunez duo 4 Tunez er garanti for god musik ved vor julefrokost Spiller under spisningen rigtig julehygge musik. Dansemusikken er et bredt udvalg af hits fra 50'erne/60'erne og frem til idag.

Julefrokost ud af huset: Leveres fra den 12. november – 22. december 2012 SammensÌt selv �Julefrokosten� Ring og hør nÌrmere se mere pü www.simested-kro.dk

Hotel Simested Kro

EN FARLIG BUFFET MED MANGE GRUSOMME RETTER. DER ER NOGET TIL BĂ…DE BĂ˜RN, VOKSNE OG HALVDĂ˜DE. F. EKS. DĂ˜DE FISK, VELHÆNGT OKSEKĂ˜D, GRUMME KARTOFLER OG SĂ˜DE SAGER - FARLIGE RETTER MED BID!

Brød og smør 12 kr. pr. kuvert Du kan evt. tilkøbe andre ting til menuerne.

Grill Hytten Kirkegade 1 9600 Aars Tlf. 98 62 36 44

Bordbestilling nødvendigt! Telefon: 9864 9013

Uhyggelig lĂŚkker buffet:

Minimum 10 kuverter.

Brokiosken

Hyggemusik af Flemming BĂĽde under spisningen.

HVAlpsuND FÆRGEKRO

12500

15500

2 retter 174.3 retter 199.-

HALLOWEEN

 

2 slags sild m. løgringe og karrysalat Røget laks m. asparges FiskeďŹ let m. remoulade og citron Leverpostej m. champignon og bacon Andebryst m. rødkĂĽl og svesker GrønlangkĂĽl m. medister eller hamburgerryg og brunede kartoer Sylte m. rødbeder og sennep Ris a la mande m. kirsebĂŚrsauce Brie m. druer

Lørdag den 10. november fra kl. 17.00-20.00

Hotel Simested Kro ¡ Boldrupvej 75 ¡ 9620 Aalestrup ¡ 9864 9013 ¡ www.simested-kro.dk

Julefrokost nr. 3

Pr. kuvert i alt kr.

Serveret pĂĽ TĂ selv bord! Stegte sild i eddike FiskeďŹ let med remoulade Æg & rejer Varmrøget laks Andebryst RødkĂĽlsalat Tarteletter med høns i asparges Lun juleleverpostej med champignon, bacon og rødbeder Vendsysselsk grønlangkĂĽl Hamburgerryg Brune kartoer Stuvede hvidkĂĽl med kanel Hjemmelavet sylte med sennep & rødbeder Stegt medisterpølse ÆbleÌsk Ostebord Friske frugter Juleknas Ris Ă  la mande med lun kirsebĂŚrsovs Mandelgave! Forbehold for ĂŚndringer i buffeten!

Klip ud og gem ...

Be

Mortensaften pĂĽ Hotel Simested Kro.

Serveret pĂĽ bordene! Marineret sild med karrysalat

Kroforen: FesHelet pĂĽfesten

 Klip ud og gem ...

17. oktober 2012

PRIS PR. LEVENDE VOKSEN - 199 KR. BĂ˜RN UNDER 14 Ă…R - 99 KR. (børn under 2 ĂĽr spiser gratis)

Alle børn der aeverer et grÌskarhoved spiser GRAtis (dog kun ifølge med voksen).

Den uhyggelige lÌkre buffet serveres lørdag den 13. oktober til søndag den 21. oktober, alle dage fra kl. 17.30-20.30

rkop

Gode oplevelser? Find dem i AARS AVIS

e Den store edd løs! er sluppetor e edderkop,

den st Finder børnene G SE SOM BELĂ˜NNIN PO IK SL ER DER EN

husk bordreservation - ellers vil døve jens hjemsøge jeres bord!

Hvalpsund FĂŚrgekro Tlf. 98 63 86 00 - hvalpsund-faergekro.dk


Aars Avis

17. oktober 2012

SIDE 29

Renault sætter prisen ned på Twingo-model

Efterårsvejret byder på regn og kulde, men der er en stor varm nyhed fra Renault. Den lille Renault Twingo er netop nedsat til fra 92.900 kr til 79.900 kr. En besparelse på hele 13.000 kroner.

MOTOR: Konkurrencen i afdelingen for små biler er intet mindre end benhård. Aldrig har man kunnet få så meget for så lidt. Og den trend puster Renault nu yderligere til. Renault Twingo 1.2 benzin, der hidtil har været på kampagnepris til 92.900 kroner, sættes nu yderligere ned. Faktisk med hele 13.000 kroner, så den nu koster blot 79.900 kroner. Til den pris skulle man tro, at man efterfølgende måtte bekoste en mindre formue

for at få det udstyr i, som man med rette forventer af en moderne bil. Men sådan leger man ikke hos Renault. Til 79.900 kroner får man i Twingo ikke alene elspejle, og centrallås. Men også ratbetjent radio med MP3 og USB indgang samt Bluetooth, og fartpilot. - Renault Twingo er en bil, der kæmper en hård kamp om kunderne, der i minibilssegmentet mildest talt har et rigt udbud at vælge imellem. Vores udgave med 75 hk dieselmotor er allerede en stor

succes, og nu er det så benzinversionens tur. Vi er sikre på, at de prisbevidste kunder vil kigge mere end en ekstra gang efter en Renault Twingo til denne pris, siger pressechef i Renault Danmark Søren Hyltoft. Renault Twingo er modsat mange konkurrenter udstyret med en firecylindret benzinmotor på 75 hk, der klarer 22.2 km/l. Længden er 3.67 meter og bagagerummet er klassens største med 230 liter.

Ny topmodel i Porsche Cayenne-modelrækken En sportsvogn i SUV-klæder - Turbo S med 550 hk MOTOR: Den nye Porsche Cayenne Turbo S indtager med sine 550 hk topplaceringen i Porsches omfattende SUV-modelrække. Med sin komplekse aktive undervogn performer Porsches nye topatlet i SUVklæder mindst lige så godt som mange sportsvogne. Samtlige af Cayennes velkendte fordele, som fx off-road-egenskaberne, den høje siddeposition og den eminente trækkræft er naturligvis bevarede i denne topversion. Med et gennemsnitligt brændstofforbrug på beskedne 8,7 km/l, har Porsche Cayenne Turbo S, nøjagtigt samme forbrugstal som Porsche Cayenne Turbo hvilket, set i relation til den højere motorydelse, er imponerende. Den nye Porsche Cayenne Turbo S har 50 hk ekstra sammenlignet med Porsche Cayenne Turbo. Drejningsmomentet er også boostet på den nye model, nemlig til 750 Nm, og dette omsættes på sportslig vis til en accelerationstid fra 0 til 100 km/t på blot 4,5 sekunder, hvilket er 0,2 sekunder hurtigere end

Porsche Cayenne Turbo. Porsche Cayenne Turbo S´ tophastighed ligger på 283 km/t, hvilket er +5 km/t, sammenligner man med Porsche Cayenne Turbo.

Sportslige præstationer Den nye Porsche Cayenne Turbo S er konfigureret til absolut sportslige præstationer. Den har derfor alle relevante systemer, som påvirker dynamikken, som standard. Fra Porsche Cayenne Turbo har den kombinationen af luftaffjedring og aktiv dæmpning Porsche Active Suspension Management (PASM). Så er der Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), som reducerer krængningen i sving til stort set ingenting, hvorved både agilitet og komfort forbedres. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), som også er standard, arbejder ved at flytte moment mellem baghjulene i samarbejde med et elektronisk styret differentialespærre, og det forbedrer vejgrebet, hvilket gør, at Porsche Cayenne Turbo S

optræder mere dynamisk i enhver situation.

Bevarer komforten Alt dette gør, at modellen på en og samme tid præsterer dynamisk og bevarer komforten. Den nye Porsche Cayenne Turbo S er ligeledes udstyret med Sport Chrono-pakken som standard. På eksteriør og tillægsudstyrs siden lever Porsche Cayenne Turbo S også fuldt op til forventningerne til en topmodel: Flere eksteriør features, fx de markante luftindtag og lygtehusene er lakerede i højglans-sort. Tillige er de potente 21” 911 Turbo II hjul med farvede Porsche-logoer, designet særligt til Porsche Cayenne Turbo S, derfor er overfladerne på fælgenes inderside ligeledes lakerede i matchende højglans-sort. Den nye Porsche Cayenne Turbo S kommer til Danmark til februar 2013, men kan allerede nu bestilles hos Danmarks to autoriserede Porsche Centre, Porsche Center Jylland og Porsche Center Sjælland.

Viborg Autogård A/S Autoriseret Mercedes-Benz Service. Service til lavpris Vi har nogle gode tilbud til dig, på service samt udstyr og reservedele. Vi tilbyder fast lavpris på langt de fleste Mercedes-Benz modeller, og med faste service priser der starter fra kun 1.595,- kan du trygt overlade din Mercedes til dit autoriserede Mercedes-Benz værksted Viborg Autogård A/S

• Topklasse brugte Mercedes-Benz. • Moderne værksted. • God kundeservice.

• Ekspertise. • Kvalitet. Se mere på viborgautogaard.dk

Mercedes-Benz facebook.com/viborgautogaard

Viborg Autogård A/S Lundvej 28, 8800 Viborg, tlf. 8661 5850. www.viborgautogaard.dk

VI ”DÆKKER” DIG OG DIN BIL AF TIL VINTERPERIODEN...

de tids is og n e m m o k n e d nt med l! • Vær på forka å sikker kørse n p o g o k æ rd te sne - skift til vin om prisen r ø rh fo g o U N ækkontrol • Bestil tid til d æk til bilen. på nye vinterd

e gode Vi fører d r masser af a ker - og h r lager. æ m k æ d tsdæk på e t li a v k te nyindkøb

Tlf. 98 62 30 33 Markedsvej 9 • 9600 Aars

www.autopartner-aars.dk


Aars Avis

SIDE 30

17. oktober 2012 SKAL DU HAVE KØREKORT SÅ KONTAKT

JENS BOCK

Ring og hør nærmere. Holdstart den 17. august 2009 FØDSELSDAGSTILBUD

Miljøstyrelsen anbefaler alle bilejere at benytte svanemærkede vaskehaller frem for at vaske bilen med håndkraft.

Miljøstyrelsen fraråder bilvask i indkørslen MOTOR: Op mod hver fjerde dansker vasker bilen i indkørslen. I vinterhalvåret vasker vi bilen oftere på grund af vejret og salt på vejene. Men faktisk er det en dårlig idé at stå hjemme i indkørslen med sæbevand og børste. Miljøstyrelsen anbefaler generelt, at man vasker bilen i en vaskehal. Vaskehallen sikrer nemlig, at skadelige stoffer

ikke udledes, men derimod opsamles, når bilen og især bilens undervogn vaskes og skylles. Når du vasker bilen hjemme i indkørslen, er der ingen kontrol over de stoffer, der ledes ned i kloakken eller direkte ned i jorden. Det er blandt andet bremsestøv og olierester, der typisk sidder på bilens dæk og fælge, i hjulkasser og undervogn.

Vasker du bilen i et vaskeanlæg, der bærer det nordiske miljømærke, Svanen, kan du gøre yderligere godt for miljøet. I en svanemærket vaskehal genbruges vandet, og der bruges kun kring 20-30 liter drikkevand til en bilvask. Det svarer til, at friskvandsforbruget reduceres med op til 85 procent.

UGENS BIL

Gert Johansen, der er ansvarlig for Energiselskabet OK’s svanemærkede vaskehaller, forklarer: - Inden de cirka to spandfulde spildevand ledes ud i kloaknettet, renses vandet for miljøskadelige stoffer. Det sker i et biologisk rensningsanlæg, hvor naturens egne bakterier renser vandet og mindsker udledningen af tungmetaller, ftalater og olie til en tiendedel i forhold til traditionelle vaskehaller. Samtidig bruges udelukkende miljøvenlige vaskemidler, som er let nedbrydelige og uskadelige for vandmiljøet. - Der er ingen tvivl om, at vask i vaskehallen er langt bedre for miljøet, end når bilvasken foregår med børste og spand hjemme i indkørslen, slår Gert Johansen fast. Det altid en god idé jævnligt at fjerne skidt ved for eksempel dørkarme og motorklap. For meget skidt gnaver i lakken og øger risikoen for rust. Og så er det vigtigt at tørre bilen efter, når den kommer ud af vaskehallen. Sørg for at alle lister og steder, hvor der kan samles vand, bliver tørret af. Det nedsætter risikoen for rustangreb.

TOYOTA AARS

GS R B A DE R 7 AI EL-RU ÅS C-L

01/03/2012 Toyota Yaris 1,0 T1 5d Sølvmetal - Km 6.000 .......................

134.900

BILPLEJE Vask Støvsugning

OT H ER A M E TO B LU BAK K A S Å C-L

Udvendig lakforsegling Fjerner flyverust Opfrisker lak

Pris

1995,-

inkl. moms

TOYOTA AARS

01/01/2012 Toyota Yaris 1,3 T2 TT 5d Koksmetal - Km 7.000 ......................

BILLIGE BRUGTE OG NYE

VINTERDÆK VI HAR IGEN BRUGTE VINTERDÆK PÅ LAGER FRA SCHWEIZ. I OKTOBER YDER VI

15% EKSTRA RABAT PÅ ALLE BRUGTE OG NYE VINTERDÆK. SÅ KIG IND PÅ VORES HJEMMESIDE ELLER RING

164.900

BILLIGE BILER 97 VW Polo 1,6 3-d., synet 0312. Pris 15.800 kr. 89 VW Golf 1,6, nysynet, med plader. Pris 8.500 kr.

Stenild Auto Dækcenter

Grynderupvejen 6, Tlf. 98 55 19 55 Nørager www.dvidaekcenter.dk

Tlf. 98 62 38 00 Hjortkjærsvej 12, 9600 Aars

Tlf. 98 54 85 59

SKAL DIN BIL PÅ VÆRKSTED? ... Se

AARS AVIS!

Thyrrestrup Mink søger to nøglemedarbejdere til selvstyrende salgsafdeling • •

Sælger Marketing og Projektkoordinator

Virksomheden er inde i en positiv udvikling og ser store udviklingsmuligheder både i Danmark og på eksportmarkederne. Se uddybende oplysninger på www.tmink.dk

Thyrrestrup Mink 22 42 30 50 tmink.dk

Tilmeld nu og få kr. 1.000,- i rabat

TLF. 22 24 04 21 SMÅ HOLD=GODE KØRETIDER=MINDRE FRAVÆR

www.himmerlands-koereskole.dk

Med fokus på salg, vækst og udvikling af markedet søger Danpels en ny kollega Som led i at realisere Danpels’s vækstambitioner søges en erfaren, proaktiv og selvkørende sælger. Du får ansvaret for at opbygge, udbygge og vedligeholde stærke relationer til kunderne. Dette sker primært ved, at du selv planlægger og iværksætter dine daglige salgsaktiviteter, herunder hele salgsprocessen fra identiÀcering af kunder, mødebooking, mødeafholdelse, udarbejdelse af tilbud og indgåelse af endelig aftale. Området vil fortrinsvis være i Himmerland, med base fra vores adresse i Aars, men resten af Danmark kan også komme på tale. Med reference til kommunikations- og marketingchefen og i samarbejde med engagerede kolleger skal du medvirke til at vækste Danpels gennem opsøgende salg hos potentielle kunder. Om dig: • Optimalt kommer du fra branchen - alternativt fra beslægtede brancher. • Du har Áere års erfaring som sælger, og du har erfaring med salg til vores målgruppe, landbruget. • Du har et stort salgsdrive og er resultatorienteret, men er samtidig grundig og struktureret og kender værdien af høj kundeservice og langsigtede kunderelationer. • Du vil have base i Aars og vil fortrinsvis dække vores distrikt i Himmerland. Vi tilbyder: • En grundig introduktion og oplæring. • Et ”bagland” som giver dig kompetent sparring og støtte i det daglige arbejde. • Et udfordrende job i en stabil og driftig virksomhed, som er i en rivende udvikling. • Et godt arbejdsmiljø, med gode erfarne og professionelle kollegaer. • Selvstændighed under ansvar. • En travl hverdag med mange udfordringer. • Bil, computer og mobiltelefon Vi forventer: • Du kan arbejde selvstændigt og har høj arbejdsmoral. • Du er en engageret og målrettet medarbejder. • Du er i stand til, at sætte et mål og forfølge det. • Du er tillidsskabende. • Du har Áair for tal og godt købmandskab. • Du har gode IT-kundskaber. • Du er initiativrig og brænder efter, at skabe resultater. • Du har erfaring fra branchen og ved hvad der skal til. • Du kan bevare overblikket, selv om der er mange bolde i luften. • Du er ærlig og troværdig med høj etik og moral. Du holder, hvad du lover og lover ikke mere end du kan holde. Ansøgning stiles til Torben Rathmann og sendes til adressen info@danpels.dk Danpels er en international orienteret virksomhed i kraftig vækst og i dag det næststørste pelseri i Europa. Vi er et Kopenhagen Fur CertiÀceret pelseri beliggende i Himmerland. Pelseriet har eksisteret siden 1999 og er i dag på 7.200 kvm. Du kan læse mere om os på www.danpels.dk


Aars Avis

SIDE 31

TIL LEJE

SUNDHED & VELVÆRE

2

Til Leje / Salg / Bytte Haverslev – Idyllisk hus på landet 4.135 m2 stor grund + 144 m2 bolig. Ny entrè, køkken og bad. Nyt stokerfyr – Billig varme. Pæn og velholdt hus med stor have. 6.500 kr. pr. mdr. + forbrug. Tlf. 40 60 48 07

Skriv bare under... Tør du stole på, at alt er undersøgt og i orden, inden du skriver under på en bolighandel? Brug din

Advokatfirmaet

BINDSLEV & KJELDSEN ApS Himmerlandsgade 109 • DK-9600 Aars •Tlf. 98 62 40 00

Overvejer du at sælge eller købe bolig så kontakt

US Huseftersyn ApS

2 værelser. 83 m . Husleje kr. 3.300,-. 3 mdr.s dep. Efter kl. 17.00 Tlf. 21 74 84 98/ 21 75 72 77

Hus søges til leje Familie på 4 søger ældre hus i eller omkring Aars med mulighed for at holde hund. Henv. tlf. 30 88 26 26

TIL LEJE Himmerlandsgade 37 2. sal. 70 m2. Pr. md. 4.450,+ forbrug. Husleje er incl. vand og kabel tv. Tlf. 23 48 35 17 Ring inden kl. 16.00

HUS SØGES Familie på 4 søger hus til leje, evt. fremleje, meget gerne i Aars. IndÁytning hurtigst muligt. Kontakt os på tlf. 61 65 22 05

TIL LEJE 2

• • •

Tilstandsrapporter Energimærker Køberrådgivning

Tlf. 60 83 53 38 US Huseftersyn, Søndertoften 74, 9500 Hobro us-huseftersyn@live.dk

NY BOLIG?

70 m lejlighed, 2 vær., bad, køkken, 2 stuer og stort sovevær. Beliggende Himmerlandsgade Aars. Egen parkering. Husleje kr. 3.600 + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje. Tlf. 20 31 31 32

Søges Ca. 150 m2 maskinhus/lade eller lign. ønskes til leje i Aarestrup eller omegn. Tlf. 60 96 19 57

Udlejes Nyistandsat 3-værelses lejlighed Himmerlandsgade 72, 1. udlejes pr. 1. december 2012. Lejligheden er 106 m2 med en terrasse på 12 m2. Husleje 5.700 kr. + forbrug. Dep.: 3 mdr.s leje. Henvendelse til: Sparekassen Himmerland tlf. 98 62 17 00 eller 22 22 25 10

Lejligheder til leje i Haverslev Istandsat 1 vær. 38 m2. 2.400 kr. + forbrug. 3 mdr.s depositum. Lejligheden er indÁytningsklar 1. oktober. Istandsat 3 vær. 71 m2. 3.700 kr. + forbrug. 3 mdr.s depositum. Lejligheden er indÁytningsklar. Karsten Nielsen Øxenholt Tlf. 41 18 68 98

Hornum Haubrovej 7, th.: 5 vær. lejlighed 120 m2. Husleje 5.200 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje.

Til leje i Aars

Hornum

Hyggelig 3 vær. lejlighed på 74 m2 i rolige omgivelser nær centrum udlejes til enlig pensionist. Leje kr. 4.425 + forbrug. 3 mdr.s depositum. Henvendelse tlf. 52 40 17 68

Aalborgvej 14, 1. sal: 2 vær. lejlighed 60 m2. Husleje 2.600 kr. + forbrug. Dep. 3 mdr.s husleje.

FODPLEJE Ved eksamineret fodplejer. Klinikken er åben tir.-fre. - Jeg kører også gerne ud Gavekort udstedes.

Lilly Sandgård Svoldrupvej 108, Aars - Tlf. 23 28 03 67

Familierådgivning Individuelle samtaler, familier & par

LIS NIELSEN Familieterapeut & sygeplejerske Aarupvej 5, 9600 Aars Tlf. 98 65 81 34 - 20 14 02 30 lnaarup@mail.dk www.ln-raadgivning.dk Medlem af Psykoterapeut Foreningen

KLINISK TANDTEKNIKER Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars

Tlf. 98 62 13 40 Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

Psykologisk rådgivning Fysioterapi Craniosacral terapi Akupunktur PETER NIELSEN, psykologi, fysioterapeut Tlf. 21 67 06 62 INGER NIELSEN, fysioterapeut, akupunktør Tlf. 29 44 88 18 Tinghøjvej 6, 9600 Aars www.aarsterapi.dk

ION I AVISENS BOLIGSEKT

Tlf. 25 52 49 41

Til Leje / Salg / Bytte Haverslev – Idyllisk hus på landet 4.135 m2 stor grund + 144 m2 bolig. Ny entrè, køkken og bad. Nyt stokerfyr – Billig varme. Pæn og velholdt hus med stor have. 6.500 kr. pr. mdr. + forbrug. Tlf. 40 60 48 07

Lejlighed

Lejlighed med lille have udlejes. Husleje pr. mdr. 3.500,-. Tlf. 21 76 17 68

på Jyllandsgade i Aars på ca. 50 m2 og ligger på 1. sal, i super Àn stand udlejes. Tlf. 40 38 22 27

Møllevej 14

Telefon 2932 87 22

www.meldgaardboligudlejning.dk

på 85 m2 med egen terrasse. Ledig pr. 1. november. Kr. 4.500,-. AMH BOLIG 22711270 amh@amhbolig.dk

UDLEJES

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

Udebehandling efter aftale.

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med sygesikringen

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 98 62 11 18 - 40 53 98 62 Fodbehandling - Bøjlebehandling - AÁast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

BLANDEDE

FARVEKOPIER

Himmerlandsgade 150 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

KLOAKSERVICE Slamsugning og højtryksspuling af kloak og dræn. TV inspektion af kloak.

AARS KLOAKSERVICE OG MASKINSTATION LØGSTØRVEJ 76 - AARS - TLF. 98 62 20 18 BILTLF. 21 20 08 55

3 vær. lejlighed

1 værelses lejlighed med køkken og bad. Leje pr. md. kr. 3.000 + forbrug af varme. Tlf: 23 48 35 17 Ring inden kl. 16.00

1. sals lejligheder centralt i Aars. Henv. Læsø Tømrerforretning Tlf. 21 45 10 36

BLANDEDE

Rolige og grønne omgivelser Lejligheder med mange ældre beboere

Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Dorthe Tang og Helle Viborg Bymidten 1, 9600 Aars

Farvekopicenter Aars

TIL LEJE

HORNUM

KLINIK FOR FODTERAPI

* A3 - A4 * overhead-film * tryk på trøjer Aars Bogtryk & Offset

FIND DIN

NYE BOLIG

AARS BOLIGFORENING KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

✂ KLIP UD

Udlejes i Haverslev

✂ KLIP UD

17. oktober 2012

Strandby Produkt/Autoophug • Vi giver mindst 2000 kr. for din skrotbil • Indleveret skrot afregnes efter 60 t. brovægt • Køb af jern og gamle maskiner • Nedskæring/nedbrydning udføres • Containere opstilles • Kontant afregning og hurtig afhentning • Miljøgodkendt efter ISO 14001.

Strandby Produkt Granvænget 8, Strandby. 9640 Farsø Tlf. 6065 3234


Aars Avis

SIDE 32

KĂ˜B OG SALG

BLANDEDE

NEVE EDB

Møbelpolstring

KeldgĂĽrdvej 117 9600 Aars Karsten Neve

Frank Bach Nørregade 14 U Ă˜strup U 9600 Aars

Tlf. 29 10 13 61 (dag) Tlf. 98 65 85 75 (aften)17. oktober 2012

SKROT ER GODT‡$OPVNURWELOHUN¥EHVPRGWDJHVWLOGDJVSULV ‡6NURWPRGWDJHVHOOHUDIKHQWHVPHGJUDE RJFRQWDLQHUHRSVWLOOHV ‡1HGVN ULQJRJQHGEU\GQLQJIRUHWDJHV ‡$OOHPDVNLQHUN¥EHVRJDIKHQWHV ‡7UDNWRUHURJODQGEUXJVPDVNLQHU N¥EHVWLOHNVSRUW ‡$OOHPHWDOOHUEDWWHULHUN¥EHV

1LHOV

1RUGYHVWYHM$DUV

Salg, service og reparation af computere,netvĂŚrk, printere, udstyr og programmer. Fax: 98 62 51 69

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Tom’s Produkt

Kirkens KorshĂŚr Hornum Genbrug

Jernbanegade 1 B Brugbare effekter samt dødsboer afhentes Tlf. 98 66 14 26

AARS AVIS nĂĽr det skal vĂŚre lokalt!

SĂŚlges: Flyttesalg. Zanussi vaskemaskine kr. 1500,-. Seng 90x200 kr. 500,-, Marmorsofabord kr. 500,-. HĂŚngesofa kr. 250,-. Tlf. 29 42 73 02

SĂŚlges: Almuegerigter, fodlister, hulkelister, balustre, bordben og andre lister. Tlf. 61 26 40 69

SÌlges: Sort hjørnesofa i lÌderlook, nÌsten ikke brugt (fejlkøb). Ny pris kr. 5.000,- sÌlges for kr. 3.500,-. Tlf. 98 64 18 92

SÌlges: Blandet løvtrÌ i palletürne m/2,2 rm. pr. türn kr. 1.750,- leveret. LøvtrÌ i meterstykker kr. 250,- pr. rm. leveret. Tlf. 28 31 22 02

SÌlges: Billig Kgl, B&G, Lladrofigurer bl.a. dreng pü sten, ridepige, pige pü fad, hyrdedreng. Servante stel og flotte gl. møbler. Tlf. 61 77 37 51

SÌlges: Søde hundehvalpe. StueopdrÌt. Mor 1/2 Kleinmßnsterländer og 1/2 Labrador. Far Labrador. Afhentning 30/10. Pris kr. 2.500,- incl. chip, vaccination og ormekur. Tlf. 22 97 14 14

SÌlges: Hestebøger. Serien med Den Sorte Hingst og Hingstens Flamme. 15 stk. Kr. 30,- pr. stk. Tlf. 21 38 90 12

SÌlges: Roth (DVT) dobbeltvÌgget tank 1000 L sÌlges inkl. ca. 100 L fyringsolie. Tankattest medfølger. Tlf. 98 66 16 41 / 23 98 95 62 SÌlges: Tørt løvtrÌ i 1 m stykker kr. 450,- pr. rummeter. Tørt birketrÌ, savet og kløvet i 50 cm stykker kr. 400,- pr. rummeter. Tlf. 20 45 21 61

SÌlges: Rød Hanovraner. Hoppe 12 ür. Avl - hygge. Ca. 165 stl. Sød og rar. Er küret i hovedstambog. Pris kr. 5.000,Tlf. 81 73 45 13 Købes: +¼KZIVLY Å`[[LIVLY ÄULYL PUKIV T¼ISLY THSLYPLY [¤WWLYSHTWLY\YLZWLQSLWVYJLS¤UNSHZMHQHUJLÄN\YLYZ¼S] N\SK ZHTSPUNLY UPWZ ZTr[PUN ;VWWYPZIL[HSLZRVU[HU[ Tlf. 21 64 80 90

LOPPEMARKED til 101.262 husstande

20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

Annoncen mĂĽ fylde op til 20 ord! Er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - ogsĂĽ med max. 20 ord.

BETALING: Kontant ved levering af annoncen Annoncer til loppemarkedet kan ikke indtelefoneres!

SĂŚlges: 2 stk. ulddyner sĂŚlges 800 kr. Tlf. 98 64 81 16

Købes: -rY SHT ]¤KKLYL L][ I`[[LTLKWVU`,M[LY Tlf. 23 83 27 36

SĂŚlges: 4 stk. brugte men gode vinterdĂŚk pĂĽ fĂŚlge 185/60 R14 sĂŚlges pga. bilskifte. Passer til f.eks. Polo 1.000 kr. Tlf. 51 94 05 33

Gives vÌk: Kattekilllinger gives ]¤RZVY[LVNZ[YPILKL Tlf. 98 33 90 18

SÌlges: Søde smü krydsningshvalpe sÌlges. Puddel/Cavalier King Charles. Har füet ormekur. Hanner 2.000, tÌver 3.000. Tlf. 40 17 81 50 SÌlges: Marie Sohl kaffe og spisestel til 12 i hvid/grü/sølv sÌlges for 500 kr. 6 Trip Trap huse sÌlges samlet for 500 kr. eller for 100 kr. pr. stk. Tlf. 26 19 01 58 SÌlges: HÌkplanter, 2 ürs liguster �Liga� fra 80 cm. til 120 JT ÅLYL NYLUL VN NVK[ YVKUL[ :\UKLVNÄULWSHU[LY Tlf. 23 66 29 23 SÌlges:-S`[[LZHSN/]PK[ZWPZLIVYK T S¤KLYZ[VSL ZTr IVYKL O]PKL ZLUNLIVYKL K¼YL RVTVKL IPSSLKLY IVYKWSHKL 2LYHTPZR RVTM\Y [Y¤KYLQLI¤UR VNTT Tlf. 61 11 99 98

SÌlges:]PU[LYK¤RTLKM¤SNL [PS :RVKH 6J[H]PH  9 RY 5` N¤Z[LZLUN TLK JTTHKYHZRY Tlf. 30 59 07 96 SÌlges: Spiseborfd i massiv valnød m. chromeben, L:200 x B:100. Fremstür som nyt (nypris 13.999,-) Fejlkøb. 5.500 kr. Tlf. 98 24 07 08 - 31 31 00 86 SÌlges: Vi har fyldt garagen med friske varer og holder loppemarked nu pü lørdag kl. 10-16, Skavnshøj 4, Sønderholm. Tlf. 40 46 68 54 SÌlges: Gran, 325 kr. pr. rummeter - evt. levering. Tlf. 20 25 63 56 SÌlges: 2 boksmadrasser å B:90xL:200. inkl. topmadras, nÌsten ny. Kr. 800,-. Tlf. 21 20 23 01

Indryk en loppemarkedsannonce og kom ud til 101.262 husstande! Annoncen Annoncen sendes til / afleveres hos: sendes til: Sendes eller indleveres til

Nibe Avis, Avis, Jacob Petersens Folkeblad Vej 13, Ă˜sthimmerlands Aars Himmerlandsgade 150,9240 9600Nibe Aars RefsnĂŚsvej Mrk.: 8, 9293 Kongerslev, mrk.: “Lopperâ€? ÂťLoppemarkedÂŤ senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ÂťLoppemarkedÂŤ sĂĽ den er os i hĂŚnde senest fredag kl. 9.00

Lej flyttebil med trÌk til alm. kørekort.

Telefon 9822 3510 eller 4223 8134

Ring 40 24 00 04

VVS

Mand.-fred. 13.00-17.00 Lørdag 10.00-13.00

LOPPEMARKED Købes: Dødsbo købes og ryddes. Teak og palisander. Guld og sølv. Kgl. porcelÌn og B&G. Ring for uforpligtende tilbud alle ugens dage. Tlf. 29 82 87 03

Gl. - nyt jern, maskiner, metal. Alt skrot købes. Kontant afregning.

Aut. vand- og gasmester

JULLE’S VVS

v/ Niels Juul

Christensen

Nygaardsvej 7, Aars Tlf. 98 62 20 56

SĂŚlges: 2 Ghader-dukker og andre dukker. Lego trĂŚsenge, jernseng, 20 cm. Ă˜nskedukke, synge/ vippe. Byggemand Bob maskiner. Lundby dukkehus m. møbler. Tlf. 98 35 01 52 SĂŚlges: 4 vippestole inkl. 4 skamler. Alt i gyldenbrun lĂŚder. FremstĂĽr pĂŚnt. SĂŚlges samlet for 2.600 kr. Tlf. 20 30 45 48 SĂŚlges: 4 stk. vinterdĂŚk 185/60 R14. Tlf. 40 35 72 54 SĂŚlges: 3 led tromler kr. 1.500,Kornvalse Sipma kr. 4.000,MĂŚlkejunger kr. 100,- Herborg kornvogn kr. 1.500,- 1 lille kreaturvogn kr. 2.000,Tlf. 98 23 24 69 SĂŚlges: Mini wrap, prima hø til heste. 50 kg 75 kr., Farsø. Tlf. 23 25 66 99 SĂŚlges: Sorte plateausko fra Dope, str. 39, 1/2 ĂĽr gamle, købt for store, brugt to gange, kvittering haves, 200,- kr. Tlf. 20 40 80 39 SĂŚlges: 1 sĂŚt tagbøjler til Opel ZaďŹ ra, 150 kr. 1 sĂŚt tagbøjler til Opel Vectra A/B, 200,- kr. 4 stk. Bridgestone-dĂŚk 205/55-16’’ (uden fĂŚlge), 400,- kr. Tlf. 20 40 80 39

SÌlges: Vaskemaskine, AEG tørretumbler, chatol i nød. Tlf. 29 17 57 68 SÌlges: 4 stk. stülfÌlge med navkapsler, nye, til VW Touran, kr. 800,-. Tlf. 20 82 83 62 SÌlges: Vinteropbevaring af büde og campingvogne, inde og ude. Paller i div. størrelser sÌlges. Tlf. 20 63 92 46/30 51 88 33 SÌlges: Malerier. Bøger. GÌsteseng. Tlf. 26 83 44 45 SÌlges: 2 stk. toph. vinduer med termoglas, b: 59 cm, h: 132 cm. Pr. stk. 250,-. Tlf. 21 44 77 76 SÌlges: Termoruder. 3 stk. 50x123,5 cm (brugt), pr. stk. 50,-. 1 stk. 38,8x112,4 cm (ny), 100,-. Tlf. 21 44 77 76 SÌlges: MTB-cykelsko, str. 38, Diadora X-Trail Woman, 300,- kr. 6 stk. sorte lÌder spisebordsstole, stülben, ialt 400,- kr. 6 stk. hvide højryggede spisebordsstole med orange stofsÌde, ialt 400,- kr. Tlf. 20 40 80 39

SE HER! - INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og gives vÌk af nÌsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder ogsĂĽ traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KĂ˜B OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslĂŚt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGĂ˜RELSER.

Betaling vedlagt:

� Kontant � Check ANNONCETEKST: � SÌlges � Købes � Byttes � Gives vÌk

Hvor stor mĂĽ annoncen vĂŚre? Annoncen mĂĽ HĂ˜JST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. ÂťSÆLGESÂŤ og til slut Âťtlf. nummerÂŤ regnes hver for et ord og skal derfor tĂŚlles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tĂŚller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlĂŚgges i frimĂŚrker. - Husk: Breve sendt med postvĂŚsenet mĂĽ IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 9 aviser i Himmerland (totaloplag 119.762 ekspl.): Aars Avis, Farsø Avis, Folkebladet Støvring, Hadsund Folkeblad, Hobro Avis, Vesthimmerlands Folkeblad, Vesthimmerlands Avis, Ă˜sthimmerlands Folkeblad samt Nibe Avis.

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Hvornür skal annoncen indleveres? Annoncen skal vÌre avisen i hÌnde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

VÌr opmÌrksom pü, at der kan vÌre Ìndrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene üret igennem. Loppeannoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!


en effektiv og moderne bedrift på linje med resten af landet, herunder for eksempel brugen af malketeknologi og lignende, siger Jannik Bay.

Kun én mulighed

De danske landmænd har behov for hurtigt internet, og det haster med at få det, mener Videncentret for Landbrug og Landbrug & Fødevarer.

Landmænd har akut behov for bredbånd Hurtigt internet er vigtigt for landbrugene Landmænd i landets yderområder har i dag svært ved at drive deres bedrift og overholde lovene, fordi de ikke har adgang til en hurtig internetforbindelse. Der skal som absolut minimum en 4-5 Mbit forbindelse til for at overholde kravene til indberetning, men det fås ikke i en række områder, specielt i den vestlige og nordlige del af Jylland. For at drive virksomhed på konkurrencedygtige vilkår bør hastigheden dog være væsentlig højere. Repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer og Videncentret for Landbrug havde torsdag foretræde for Folketingets erhvervsudvalg for at

skitsere og drøfte problemet, der kræver en akut løsning.

Hæmmer erhvervet - Vi taler om måneder og ikke om år. Mangelen på bredbånd hæmmer landbruget og en række andre erhverv i yderområderne. Det er vores holdning, at det bør være muligt at sikre, at alle dele af landet har adgang til tilstrækkelige internetforbindelser. Særligt set i lyset af regeringens ønske om vækst i yderområderne – og kravet om, at al kommunikation mellem virksomheder og myndigheder skal foregå digitalt, siger Jannik Bay, erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer.

Landmændene har blandt andet brug for bredbånd til at lave lovpligtige indberetninger til Fødevareministeriet og til at drive en række it-værktøjer, der sikrer en effektiv og konkurrencedygtig produktion. - Ifølge regeringens aktuelle planer er der sikret bredbåndsdækning via Mobil 4G til næsten hele landet i 2015. Det er imidlertid ikke acceptabelt, at virksomheder og borgere i landområderne skal vente tre år på at få effektive forbindelser, og 4G løser ikke det aktuelle problem. Det hæmmer muligheden for at lave lovpligtige indberetninger. Og det hæmmer muligheden for at drive

Ole Sohn fortjener tak for sin store indsats Afgående minister får skulderklap som afsked Ole Sohn har gjort en stor indsats som erhvervs- og vækstminister, mener erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. - Ole Sohn skal have ros for sit arbejde med at etablere Landbrugets FinansieringsBank. Banken er en vigtig brik i bestræbelserne på at hjælpe gældstunge landmænd igennem en fastfrossen ¿ nansiel sektor. Det giver samtidig håb om, at også unge landmænd med bæredygtige projekter i fremtiden kan få ¿ nansiering til bedriften, og dermed være med til igen at skabe vækst i Danmark, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade. Landbrug & Fødevarer har haft et godt samarbejde med Ole Sohn på en række

Ole Sohn har ifølge Landbrug & Fødevarer gjort det godt som Erhvers- og vækstminister, og organisationen takker ham for indsatsen.

områder, og beklager derfor, at han nu vælger at stoppe som erhvervs- og

vækstminister. - Ole Sohn har haft stor fokus på de små og mellemstore virksomheders problemer med ¿ nansiering, og de vækstmuligheder, der ligger netop i disse virksomheder til gavn for både produktion og beskæftigelse. Det fokus håber vi, regeringen vil fortsætte, ligesom arbejdet med virksomhedsobligationer er vigtigt at videreføre. For landmændene og fødevarevirksomhederne er det afgørende, at der i regeringen er forståelse for, hvad vores erhverv betyder for den danske kultur og Danmarks økonomi. Og især for, hvilken aktiv rolle landbrugs- og fødevaresektoren kan spille i fremtiden for at opretholde vores vel-

Ivan Munk, it-chef i Videncentret for Landbrug, vurderer, at der reelt kun er én mulighed for at sikre en hurtig løsning. - Videncentret har sammen med lokale landboforeninger presset på for at få den trådløse Wimax-løsning bredt ud til landområderne. Det har fungeret glimrende, men efter udbyderen Skylines konkurs i foråret 2012 er der tilsyneladende ingen, der ønsker at overtage driften. 4G over mobilnettet er et godt supplement, men det løser ikke problemet. Løsningen garanterer kun dækning i udvalgte postnumre, og hastigheden eller i det hele taget adgangen til det, er kun garanteret udendørs. Og hastigheden 10 Mbit er kun download - ikke for data fra ejendommen. Satellitter kan muligvis blive et supplement, men heller ikke det kan løse opgaven, siger Ivan Munk. - Fiberteknologi er en potentiel mulighed, når man ser en årrække frem i tiden, men ikke en teknisk og økonomisk mulighed på den korte bane. Det efterlader udbygning af ADSL via fastnet, som det eneste realistiske mulighed for en hurtig løsning, der kan sikre en nogenlunde dækning, konkluderer Ivan Munk.

færdssamfund. Den forståelse er det min opfattelse, at Ole Sohn har haft til fulde, fortsætter Søren Gade.

Byrder skal fjernes Landbrug & Fødevarer lægger vægt, at også den næste vækst- og erhvervsminister er indstillet på et tæt samarbejde med det samlede fødevareerhverv. - En ansvarlig erhvervspolitik indebærer, at der gøres et seriøst stykke arbejde for at fjerne byrderne på både vores og andre erhverv. Lige nu gælder det især fedt- og sukkerafgiften. Men der er også behov for et generelt kritisk blik på vækstvilkårene for fødevareerhvervet. Derfor er vi også positive over for, at regeringen har nedsat et Vækstteam for Fødevarer. Vi kan kun sikre den fremtidige beskæftigelse, hvis vi hele tiden har for øje at styrke konkurrenceevnen for de eksportorienterede erhverv, siger Søren Gade.

Ulrik Lemvig • Mobil 22 43 14 46 • www.soettrupms.dk

ENTREPRENØR- OG DRÆNINGSMESTER IB NIELSEN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50 Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

HIMMERLANDS FUGESERVICE v/Peer Juhler Faldvejen 25, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 88 77 . Mobil 30 41 21 52 ALT FUGEARBEJDE UDFØRES Nybyggeri - betonelementer - døre - vinduer - køkken - bad - epoxy

M s a ’ r d kservice r a a g j ø H Sjørupvej 44, Sjørup, 9640 Farsø Tlf. 22 99 83 65 (21 48 61 53)

Presning af minibig m/u snit 17/14,- kr. pr. m Wrapning incl. pres 105-80,- kr. pr. stk. Presse wrapballer m/u snit 33/28,- kr. pr. stk. Wrapning 75-55,- kr. pr. stk. Nedfælder græs/sort 675,- pr. time Slangebom 16/20/24m 575,- pr. time

SUGE / BLÆSE BIL Til at løse din opgave nu og her! Også mulighed for sug / blæs med et helt træk

VOGNMANDSFORRETNING A/S Tulipanvej 22 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 11 22 . www.b-andersen.dk

SNITNING AF GRÆS udføres med 2 store snittevogne (med stor kapacitet). • Sammenkørsel m. gummiged eller stakjævner. • Skårlægning tilbydes med butterflysæt. • Rivning. • Vi kan tilbyde hjælp til frakørsel af majs. Al kørsel foregår selvfølgelig m. RTK.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 34

Gudstjenester Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S, Aars. Redaktion: Thorkil Christensen (ansvarsh.), Lars Lindberg - tlf. 98 62 17 11 Torsten Hansen - tlf. 98 62 17 11. E-mail: redaktion@aarsavis.dk Annonceekspedition: Himmerlandsgade 150, 9600 Aars, tlf. 98 62 17 11, fax 98 62 27 99. E-mail: annonce@aarsavis.dk Indleveringsfrister for annoncer: Forretningsannoncer og andre større annoncer samt annoncer med farver eller korrektur senest torsdag kl. 9.00. Andre annoncer modtages indtil mandag kl. 11.00. Oplag: 21.634 ekspl. Bladet udsendes hver onsdag. Selv om der er funder Schmallenberg-virus i danske kvægbesætninger, vurdere Videncentret for Landbrug ikke, at det kommer til at få store konsekvenser for hverken landmænd eller forbrugere.

Tryk: OTM Avistryk A/S Har De ikke modtaget avisen senest kl. 18.00? Henvendelse bedes rettet til Nordjyske Distribution torsdag kl. 8.00 - 16.00. - Tlf. 98 92 89 00

ER AVISEN UDEBLEVET? Har du ikke modtaget Vort Landboblad onsdag inden kl. 18.00 så kontakt Nordjyske Distribution, torsdag kl. 8.00-16.00

på tlf. 98 92 89 00

Sælg dine dyr gennem

Schmallenberg virus får begrænsede konsekvenser Det mener i hvert fald Videncentret for Landbrug En virus, der er årsag til misdannelser hos kalve, lam og kid, er nu udbredt i Danmark. Det viser undersøgelser fra DTU Veterinærinstituttet, der i august og september har indfanget mitter (små myg) på fire lokaliteter i Danmark. Der blev fundet Schmallenberg-virus (SBV) i mitter fra alle fire lokaliteter og gennem hele perioden. Det er resultater, der kan få konsekvenser for de danske landmænd til foråret, for smitter mitterne køer, får eller geder, mens de er drægtige, kan det resultere i misdannede af kom.

Fund af stor betydning Ifølge specialkonsulent og dyrlæge Kaspar Krogh, Videncentret for Landbrug, Kvæg er det et meget betydningsfuldt fund instituttet har gjort. - Det er dog væsentligt at bemærke at konsekvenserne af en infektion med SBV ikke forventes at være

betydelige. Symptomer hos de voksne dyr i form af ydelsesnedgang og diarré har oftest et kortvarigt forløb. Hvis de inficeres tidligt i drægtigheden kan det dog medføre at der senere fødes misdannede kalve. Men erfaringer fra Tyskland har vist, at kun cirka en procent af de inficerede køer sidenhen har fået misdannet af kom, siger han. Videncentret opfordrer dog landmænd over hele landet til at være opmærksom på virussen. - Det er klart, at når vi nu ved, at virus er udbredt i hele landet, så er det vigtigt at have SBV med i billedet, når man stiller diagnoser som årsag til produktionsnedgang samt aborter og misdannelser, siger Kaspar Krogh

Danske dyr inficeret Schmallenberg-virus, der overføres med bid af små stikkende insekter, kaldet mitter, blev opdaget i Tyskland i 2011 og senere

Landmænd kan nu igen låne penge

OFFICIELLE Vikarservice Landbrug Erhverv Transport

Haveservice Hjemmehjælp - valget er frit - valget er dit

Haveplan Omlægning Vedligehold

Hjemmeservice

Har du brug for hjælp...

Frit valg Privat Erhverv

www.himmerlandsvikarservice.dk Landbocentret Aars . Tlf. 99 98 97 40

Den officielle godkendelse af Landbrugets FinansieringsBank er nu en realitet. På bankens generalforsamling i sidste uge godkendte aktionærerne den plan og det setup, som betyder, at banken kan gå i drift. Landbrug & Fødevarer glæder sig på erhvervets og ikke mindst de landmænds vegne, som nu kan se frem til at komme videre med deres bedrift. - Situationen i den finansielle sektor har i lang tid været fastfrossen. Og det har skabt stor usikkerhed og frustration hos mange landmænd, som – trods en sund drift – ikke har kun-

net låne penge til at udvikle bedriften. Med Landbrugets FinansieringsBank kan vi nu tro på, at situationen bløder op, så dygtige landmænd igen kan bruge deres viden, erfaring og foretagsomhed til at gøre det, de er bedst til, nemlig at drive landbrug, siger Landbrug & Fødevarers formand, Niels Jørgen Pedersen. Landbrug & Fødevarer håber, at løsningen kan være med til at bløde op på landbrugets kreditklemme. I lang tid har det været umuligt for landmænd at skifte bank. Ud over en hjælp til de mange, der har

er påvist i en række nordvesteuropæiske lande, blandt andet Holland og Belgien. Udover fundene i mitter har DTU Veterinærinstituttet siden maj konstateret antistoffer mod Schmallenbergvirus i to kvægbesætninger på Midtfyn og 15 kvægbesætninger i Jylland mellem Skjern og den tyske grænse. I alt er 35 danske dyr fundet positive for antistoffer mod Schmallenbergvirus, hvoraf de 28 er påvist inden for den seneste måned. Heldigvis er der ikke noget, der tyder på, at virussen får betydning for forbrugerne, vurderer Kaspar Krogh. - Virus af denne type giver ikke anledning til sygdom hos mennesker i de områder af verden, hvor den findes. Desuden må man slet ikke levere mælk eller bruge kød fra syge dyr i Danmark.

været fanget i Finansiel Stabilitet, er Landbrugets FinansieringsBank tænkt som en løsning også for de bedrifter, som ikke har kunnet låne til generationskift og for landmænd, hvis egne pengeinstitutter ikke har kunnet yde lån til investeringer og innovation. - Forhåbentlig vil man også kunne få hjulpet mange unge landmænd og de landmænd med gode, bæredygtige projekter, som skal være med til at drive erhvervet i fremtiden, siger Niels Jørgen Pedersen. Landbrugets FinansieringsBank er blevet til i en aftale mellem Finansrådet, Landbrug & Fødevarer, Nykredit, DLR Kredit og Finansiel Stabilitet. Den nye bank vil kunne udlåne op til to milliarder. kroner.

Søndag den 21. oktober 2012 Aars Kirke 10.00 Aars Frikirke 10.00 Skivum Kirke 10.30 Giver Kirke ingen Blære Kirke ingen Gislum Kirke 11.00 Vognsild Kirke ingen Haubro Kirke ingen Ulstrup Kirke ingen Gundersted Kirke 9.30 Veggerby Kirke 19.30 Sønderup Kirke 9.00 Suldrup Kirke ingen Bislev Kirke 11.00 Ejdrup Kirke ingen Løgstør Kirke 9.30 Aggersborg Kirke ingen Kornum Kirke ingen Løgsted Kirke 11.00 Salling Kirke ingen Oudrup Kirke ingen Næsborg Kirke ingen Vindblæs Kirke 9.30 Ranum Kirke 11.00 Malle Kirke ingen Vilsted Kirke ingen Overlade Kirke ingen Farsø Kirke 10.30 Vester Hornum Kirke ingen Hyllebjerg Kirke 9.00 Flejsborg ingen Louns Kirke 9.00 Alstrup Kirke ingen Strandby Kirke ingen Ullits Kirke 10.30 Foulum Kirke ingen Svingelbjerg Kirke ingen Trængstrup Frimen. 10.00 Kgs. Tisted Kirke 10.30 Binderup Kirke ingen Durup Kirke ingen Rørbæk Kirke 9.00 Grynderup Kirke 10.30 Stenild Kirke ingen Brorstrup Kirke 9.00 Ravnkilde Kirke 10.15 Aarestrup Kirke 9.00 Haverslev Kirke 10.30 Aalestrup Kirke 11.00

Aars Landboauktion var i uge 41 tilført 12 SDM kælvekvier, 5100-8100, 23 SDM kælvekøer, 3900-8100, 2 RDM kælvekvier, 6000-8000, 2 RDM kælvekøer, 6400, 1 kry. kælvekvie, 5400, 1 jer. kælvekvie, 4600, 1 ammeko, 13400, 3 græskøer, 4600-6000, 8 kvier over 12 mdr. malkerace, 1500-3900, 8 kvier over 12 mdr. kødkvæg, 29007000, 4 kvier under 12 mdr. malkerace, 700-1400, 7 kvier under 12 mdr. kødkvæg, 1750-4300, 41 tyre over 3 mdr. malkerace, 1200-3500, 20 tyre over 3 mdr. kødkvæg, 24006100, 9 tyre under 3 mdr. malkerace, 450-1700, 3 tyre under 3 mdr. kødkvæg, 1150-1550, 2 foldtyre, 5700-9200 og 5 heste, 200-1250 Omsætning: 539200,00 kr.

Smågrisenoteringen Beregnet notering uge 42 Basis 432,59 (432,59). SPF+Myc 437,59 (437,59). SPF 441,59 (441,59). Økologi 914,27 (914,27). UKtillæg 17. Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 6,87 (6,87) kr.


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT SIDE 35

hvordan de bygger en forretning op, herunder at lægge en forretningsplan og skaffe investorer.

Flere kurser i udlandet

Kurset ”Innovation and Entrepreneurship”, der er et samarbejde mellem Danida Fellowship Centre og Videncentret for Landbrug, skal til foråret afvikles i Bangladesh i stedet for på Bygholm Landbrugsskole, hvor kurset ellers er blevet holdt fem år i træk.

Iværksætteri rykker fra Bygholm til Bangladesh Videncentret Àytter innovationskursus til udlandet Et eftertragtet kursus om hvordan man går fra en god idé til en god forretning, rykker nu fra Danmark til Bangladesh. Kurset ”Innovation and Entrepreneurship”, der er et samarbejde mellem Danida Fellowship Centre og Viden-

centret for Landbrug, skal til foråret afvikles i Bangladesh i stedet for på Bygholm Landbrugsskole, hvor kurset er blevet holdt fem år i træk. - Der er en stor efterspørgsel på kurset i Asien, og så har Danida Fellowship Centre simpelthen spurgt os, om vi

vil rykke kurset derned, og det vil vi selvfølgelig gerne, fortæller Birgitte W. Larsen, der er senior adviser på Videncentret for Landbrug og en af de tre eksperter fra Videncentret, der underviser på kurset. Deltagerne lærer her

Indtil nu har kurset kun været udbudt i Danmark med kursister fra primært Afrika, men nu er asiaterne også blevet interesseret i, hvordan de kan udvikle deres landbrugsog fødevarevirksomheder. - Ved at rykke kurset tættere på kursisterne bliver det billigere at holde kurserne, og der kan optages Àere kursister. Desuden kan vi nemmere tage udgangspunkt i netop arbejdsforholdene i deres lande og besøge virksomheder, som de kan relatere til. Men det bliver selvfølgelig en større udfordring for os at arrangere kurset i et land som Bangladesh, som vi ikke kender så meget til på forhånd, siger Birgitte W. Larsen.

En klar tendens Hun glæder sig dog til udfordringen og tror, at Videncentret i fremtiden vil få Àere forespørgsler om at undervise i udlandet.

- Det med at rykke kurserne til de lande, hvor efterspørgslen er, det er helt klart en tendens. Vi er tidligere blevet spurgt, om vi vil holde opfølgende kurser i udlandet,

og med kurset i Bangladesh kan vi så teste, om det kan komme til at virke i praksis, siger Birgitte W. Larsen.

KØB OG SALG Halm sælges

Græsensilage sælges

Byg-, hvede-, rughalm samt ammoniakbehandlet halm sælges og leveres. Hø leveres.

3. og 4. slet fra 13 ha.

Tlf. 29 45 99 56

Skovsgård, Skellerup, Hobro. Tlf. 98 55 52 22

EJENDOMME AK T 3 0 0 la n U E LT: d b ru

11 ÅR som landbrugsrådgiver i Aars, Viborg og Skive, 16 ÅR som selvstændig landmand

51843186

g s e je n - Ring trygt til domme ti w w w.a l s a lg p å – Dit lokale Agriteam g ri te a m .d k

Kvæg og planteavl Sagsnr. L84718

Skelhøjvej, Østerbølle, Aalestrup Bedrift med 3 ejendomme. På hovedejendommen mælkeproduktion med ca. 80 køer i bindestald. Ejendom nr. 2 med plads til 200 søer. 2 store stuehuse. Her er muligheden for at få et stort jordtilliggende på en gang. Muligvis vil der blive et delsalg. Sælges i fuld drift. Forhør nærmere.

Ca. 80 ha. kan vandes

Bolig: 257 og 181 m2 Areal/mælkekvote: 174 ha/600.000 kg. Energimærke: E

Agriteam Aars ApS

Ejendomsmæglerfirmaet Ib Bjerregaard Søndergade 31, 1.m . 9600 Aars . Tlf.: 9862 1396 aars@agriteam.dk . www.agriteam.dk/aars

LANDBRUG I HIMMERLAND Svoldrupvej 43, Svoldrup Der har været en del sager om landmænd, der systematisk importerede ulovlige sprøjtegifte udenom myndighedernes kontrol.

Al Capone-metoder mod ulovlige sprøjtemidler Regeringen skærper nu kampen mod svindel Kontrollen skal styrkes for at forebygge brugen af ulovlige sprøjtegifte. En række større sager tidligere på året viste systematisk snyd og brug af ulovlige sprøjtegifte. Derfor vil fødevareminister Mette Gjerskov nu effektivisere indsatsen og samkøre kontrollen med skatteministeriet. - Vi har netop skrappe regler for brugen af de her midler for at beskytte drikkevandet. Derfor er vi også nødt til at sætte effektivt ind for at stoppe de folk, der snyder og dermed skader både deres kolleger, miljøet og danskernes sundhed, siger fødevaremi-

nister Mette Gjerskov. I foråret kom en række sager frem om landmænd, der systematisk importerede ulovlige sprøjtegifte udenom myndighedernes kontrol. - Erfaringerne har vist, at samarbejde på tværs af myndigheder, registre og offentlige oplysninger har været yderst effektivt i kampen mod kriminalitet. Det har vist tidligere været omtalt som Al Caponemetoden, hvor man bruger hinandens oplysninger til at styrke mistanke og afsløre ulovligheder. Da pesticidområdet går på tværs af flere myndigheder, er det også oplagt at tage et

effektivt instrument i brug for at skærpe kontrollen, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Vil målrette kontrollen Det sker ved, at kontrollen kan hente oplysninger hos Skat om alle typer handel over grænsen og sammenholde dem med oplysninger om landmændenes forbrug af sprøjtegifte. Ved lovforslaget får Fødevareministeriet mulighed for at sammenkøre de oplysninger, som landmanden har indberettet om sin brug af sprøjtegifte, med de oplysninger som SKAT har om, hvor meget landmanden har importeret.

Det giver mulighed for at målrette kontrollen yderligere. Hvis de oplysninger, landmanden selv har indberettet, ikke ser ud til at holde vand i forhold til SKATs oplysninger, vil det blive muligt at gå langt mere målrettet efter de brodne kar. - Nu giver vi kontrollen et meget effektivt redskab i kampen mod snyd med de ulovlige midler. Det er klart at de ulovlige stoffer skal stoppes, men regeringen har også en klar målsætning om, at brugen af sprøjtegifte skal begrænses mest muligt. Derfor er dette også kun en del af flere initiativer, som blandt andet omfatter højere afgifter på de mest skadelige sprøjtegifte, fjernelse af retten til at sprøjte og større bøder, siger Mette Gjerskov.

23 HA - gode driftsbygninger + maskinpark

Landbrug ”Vestervang” med 23 ha jord tæt ved Farsø by. Velbeliggende og velholdt landejendom med 23 ha jord, god bolig og meget anvendelige driftsbygninger samt god maskinpark. Stuehuset: Bryggers med trappe til 1. sal, spisekøkken, viktualie, stor vinkelstue med udgang til rummelig udestue. Forgang, soveværelse med skabsvæg og direkte adgang til badeværelse. Stort badeværelse med brus og gulvvarme. 1. sal: Fordelingsgang, 3 værelser og rum med adgang til loftsrum. Hyggelig have og flisebelagt terrass. Udhusene består af ældre stald og lade med stor løsdriftsstald samt stor maskinhal på 868 m2. Jordarealet ligger lige ved ejendommen og består af 10 ha græs og 10 ha i omdrift og lidt skov. Støtteberettiget 20ha. Besætning og foderbeholdning kan medkøbes. Pris/udb.: Mdl.brt./nt.:

5.000.000/250.000 28.895/22.196

Bolig/kld.: Værelser:

146 1/4

Grund: 229.385 Bygget: 1931/1997

Vi søger landbrugsejendomme til salg i Vesthimmerland

Mæglerfirma

ASGER LARSEN www.maegleren.dk 98 67 81 32


VORT LANDBOBLAD

LANDBRUGSNYT

SIDE 36

Nye landbrugsmekanikere fra Erhvervsskolerne

Indberetningerne er med til at give os et mere prÌcist billede af hvor der er vandløb i Danmark.

Fü landmÌnd har rettelser til randzonelovens kort Kun syv pct har Ìndringer til kompensationskort LandmÌnd kan indtil 1. november indsende korrektioner til det kompensationskort, som NaturErhvervstyrelsen bruger til at udbetale kompensation efter for udlÌgning af randzoner. Indtil videre har godt syv procent svarende til 3.300 landmÌnd ud af de godt 46.000 danske landmÌnd, meldt Ìndringer ind. De har i gennemsnit haft ¿re korrektioner for deres bedrift, og det er i alt blevet til 13.300 indberetninger. Langt størstedelen af korrektionerne – godt 10.500 – er lÌhegn, tørlagte vandløb eller dybe plovfurer, der er blevet opfanget som vandløb pü kortet. - Det er positivt, at sü mange

af korrektionerne ikke giver anledning til tvivl, om der skal vÌre randzone, siger Anders Munk Jensen, kontroldirektør i NaturErhvervstyrelsen.

Realistisk kortlÌgning De resterende indberetninger drejer sig om nye vandløb eller Ìndrede kronekanter og lignende. Indberetningerne og ønsker om tilføjelser vil alle blive indarbejdet i kompensationskortet allerede nu og løbende frem til 1. februar 2013. - Indberetningerne er med til at give os et mere prÌcist billede af virkeligheden. Det giver mulighed for at lave en mere realistisk kortlÌgning og fortÌller os mere prÌcist

BLANDEDE :PNLYRSVHRRLUZ[VW& 9PUN6\KY\WVW YYÂĽY

H

PUN :W\S

Skrappere krav og regulering af den ¿nansielle sektor fra myndighedernes side har ført til højere bidragssatser og rentemarginaler. For landbrugets vedkommende er effekterne af de højere satser voldsomme. For hvert procentpoint bidragssatser og rentemarginaler sÌttes op, falder indtjeningen med 175.000 kroner pü en gennemsnitlig heltidsbedrift. Beregninger fra Videncentret for Landbrug viser, at 630 landbrugsvirksomheder mister evnen til at opnü

et positivt driftsresultat, hvis bidragssatser og rentemarginaler hÌves med et procentpoint. - Mange landmÌnd er økonomisk pressede og holder virksomheden kørende pü smü marginaler. Derfor kan satsforhøjelserne fü fatale konsekvenser, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef pü Videncentret for Landbrug.

Risiko for bagslag Højere bidragssatser og rentemarginaler giver umiddelbart en højere indtjening i

den ¿nansielle sektor. For hvert procentpoint satserne sÌttes op, tjener den ¿nansielle sektor godt to milliarder kroner pü landbruget. Men samtidig bringes gÌld pü 23 milliarder kroner i spil. Beløbet svarer til gÌlden pü de 630 landbrugsvirksomheder, som mister evnen til at opnü et positivt driftsresultat. Hovedparten af gÌlden modsvares trods alt af ejendomsvÌrdien, sü det er ikke hele beløbet, kreditinstitutterne risikerer at tabe.

Der er voldsom vĂŚkst i dansk majsdyrkning

• El-service • Køle-service

Varme er afgørende

• Alarm-service

Ifølge Martin Mikkelsen skal ürsagen til stigningen i

9PUN[PS2HSSL;SM :RHSR]HSP[L[LU]¤YLP[VWYPUN6\KY\WVW

DĂ˜GNVAGT 98 66 14 77

www.oegaard.dk

Voldsomme effekter af nye bidragssatser

Tidligere var majs en perifer afgrøde pü disse breddegrader, men den udvikling er vendt i løbet af de seneste 25 ür. I 2012 bliver der dyrket over ti gange sü meget majs som i 1988, og den høje afgrøde tegner sig med sine 200.000 hektar for knap 10 procent af det samlede danske dyrkningsareal. – Dyrkningsarealet for majs vokser ür for ür, og i 2012 sÌtter majsdyrkningen derfor ny rekord. Jeg forventer endda, at vi i fremtiden vil se endnu mere majs dyrket i Danmark, siger Martin Mikkelsen, der er landskonsulent ved Videncentret for Landbrug.

^^^V\KY\WZ[LUSLQLKR :SHTZ\NLYTLKOÂĽQ[Y`RZZW\SPUNVN;=PUZWLR[PVU

Overmontør Hans Warming

Lukas Jan Bandringa, Patrik Kloster Bjerregaard, Søren Nesteng Christensen, Charlie Meyer Hansen, Jeppe Vestergaard Jensen, Ole Johnsen, Jens Hoe, Charlie Lund, Kristian Toft Nielsen, Nicklas Sixhøj Nielsen, Rene Vestergaard og Mikkel Ă˜ster er alle nyuddannede landbrugsmaskinmekanikere fra Erhversskolerne Aars.

I dag dyrkes 10 gange mere end for 25 ĂĽr siden

UHSL

SLRH MN`S

end nogensinde før, hvor der er vandløb i Danmark, siger Anders Munk Jensen.

- Der er en reel risiko for, at kreditinstitutternes nettoresultat bliver negativt, nür satserne forhøjes, og mange virksomheder vÌlter, püpeger Klaus Kaiser. - Ganske vist er landbrugets økonomi i bedring, men virksomhederne kan ikke tüle Àere økonomiske øretÌver nu. Kreditinstitutterne bør derfor nøje overveje, hvad der er den optimale beslutning vedrørende rentemarginaler og bidragssatser, siger Klaus Kaiser.

vi taler majsdyrkning, siger han. Søren Kolind Hvid peger pü, at det varmere vejr i Danmark i de senere ür er udtryk for et nordeuropÌisk vejrfÌnomen, der ikke er sammenfaldende med temperaturudviklingen pü globalt plan.

Flere muligheder

Majsproduktionen stiger voldsomt i Danmark, hvor vi i dag producerer 10 gange mere majs end for 25 ĂĽr siden.

arealet af den dyrkede majs ¿ndes to steder. Dels i udviklingen af robuste majssorter, der bedre kan tüle de danske vejrforhold, og dels i den stigende gennemsnitstemperatur her til lands. – Majs er en meget varmeafhÌngig afgrøde, sü nür temperaturerne stiger, bliver dyrkningsforholdene og mulighederne for højere majs-

udbytte forbedret markant, siger landskonsulenten. Og gennem de seneste 14 ür har gennemsnitstemperaturen i Danmark da ogsü vÌret cirka en grad højere end normalt. Det fortÌller Søren Kolind Hvid, der ligeledes er landskonsulent ved Videncentret. - En grad lyder müske ikke af meget, men det er det, nür

Pü grund af det bedre majsvejr og den følgende hurtigere modning af afgrøden er man begyndt at bruge majs til andre formül end tidligere. Hvor majs før nÌsten udelukkende blev brugt som foder til kvÌg, bliver det nu ogsü brugt som foder til grise. Derudover er majsarealet øget, fordi der ogsü anvendes noget majs til fremstilling af biogas, som primÌrt eksporteres til Tyskland. – Fordi vejret er blevet varmere og sorterne bedre, er der nu lidt Àere ting, der kan lade sig gøre. Forholdene har übnet op for, at vi nu kan nogle Àere ting med majs, end vi kunne for 15-20 ür siden, siger Martin Mikkelsen.

Aars avis 2012 10 17  
Advertisement