Aars Avis nr. 38 - 2022

Page 1

Til samtlige husstande

96. årgang - Nr. 38

ONSDAG 21. September 2022

www.aarsavis.dk Tlf. 98 62 17 11 Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup

Valgflæsk og snak på møde i Aars

Side 10

Efter syv år lukker og slukker Rikke Fruergaard Nielsen i X kiosken på Vestre Boulevard i Aars. - Jeg kan lige så godt smile, for der er ikke andet at gøre, siger hun.

Peter Worsøe var tilbage i sin barndomsby

Side 5

El-regning lukker X-Kiosken i Aars Af Ture Damtoft ■ AARS: Indenfor en uges tid vil der være helt lukket og slukket i X-Kiosken på Vestre Boulevard i Aars. Ejeren af kiosken, Rikke

Fruergaard Nielsen, har ikke længere råd til at betale el-regningen og personalet. - El-regningen er steget fra 15.000 til 50.000 kr. om måneden, og i en lille butik som min, gør det en kæmpe

ET RIGTIG GODT TILBUD...

KOPI-PAPIR til private og erhverv

ER:

Håndværk & Fritidsinteresser

Kreativiv 20

termarkskolens elever. Køleskabene er halvtomme, der er kun lidt lunkne drikkevarer tilbage. Hylderne og også ved at være tomme. Her er der nogle poser med chips og en del slik tilbage. Det eneste Rikke Fruergaard Nielsen fortsat tilbyder fuldt udbud af er grillmad. - Det kan stadig svare sig, men det kan jo ikke holde butikken igang. Jeg holder åbent, indtil der er stort set udsolgt, men jeg regner ikke med at have åbent længere end højest en uges tid mere, siger Rikke Fruergaard Nielsen. Hun har drevet kiosken i syv år, og det skæer lidt i hjertet at se den lukke. - Jeg har forsøgt at sælge kiosken, men det lykkedes ikke, fordi køberen også er ramt og selv er ved at lukke en af sine kiosker. Så der er ikke rigtig noget andet valg end at lukke, siger Rikke Fruergaard Nielsen.

Læs mere side 13...

Inspiration & Kreativ Hobby

hobby

weeke kenD

ENTRE KR. 40

r

GR n u/ AT 12 IS år

Kan også fås i A3

Hvorforvente ventemed medbrillerne, brillerne, Hvorfor når du du kan kanvente ventemed medbetalingen? betalingen? når 0 kr. kr. ii udbetaling, udbetaling, kr.i renter i renter 0 kr. i gebyrer 0 00kr. ogog 0 kr. i gebyrer LOGO:

Hos Nyt NytSyn Synkan kandu duvælge vælgeatatfordele fordele betalingen af dine briller 24 måneder. Hos betalingen af dine briller overover op tilop24tilmåneder. Med rentefri rentefribetaling betalingererder deringen ingen skjult dagsorden. Tværtimod. Du betaler nemlig Med skjult dagsorden. Tværtimod. Du betaler nemlig 0 kr. 0 kr. udbetaling,00kr. kr.i renter i renterogog i gebyrer. nemt at købe kvalitetsbriller, i udbetaling, 00 kr.kr. i gebyrer. DetDet gørgør detdet nemt at købe kvalitetsbriller, lige lige LOGO: når i butikken ogog hørhør mere omom hvordan du kommer i gang. når du duhar harbrug brugfor fordem. dem.Kig Kigind ind i butikken mere hvordan du kommer i gang.

En pakke A4 (500 ark)

En kasse A4 (2500 ark)

45,- 200,Priserne er inkl. moms

24.-25. september kl. 10-16

LOGO:

Salgsudstilling med over 95 udstillere

FORHANDLERBUND:

FORHANDLERBUND:

Aars Bogtryk & Offset

GO:

9640 Farsø ytsyn.dk/farsoe

forskel. Jeg skal vælge mellem at betale personalet eller el, og jeg kan ikke undvære nogen af delene, siger Rikke Fruergaard Nielsen. Fryserne er blevet tømt. De sidste is gav hun til Ves-

22

FORHANDLERBUND:

Syn Farsø dergade 5, 9640 Farsø 68 10 90, nytsyn.dk/farsoe

Løssalg: 5,00 kr.

Nyt Syn Aars Anlægsvej 6, 9600 Aars 98 62 10 90, nytsyn.dk/aars

Nyt Syn Aars Annette Anlægsvej 6, 9600 Aars Aars 98 62 10 90, nytsyn.dk/aars

Nyt Syn Anlægsvej 6, 9600 Aars 98 62 10 90, nytsyn.dk/aars

Annette Line

Kent

Jette

Annette

Kent Annette

Himmerlandsgade 150 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 17 11

Line

Kent

Jette

Jette Marianne

Line

Line Kent

MESSEVEJ 1 • 9600 AARS • WWW.MCVH.DK


SIDE 2

90

Karen Ørndrup Johansen, Bymidten 104, Aars, lørdag, 24. september.

- egnens lokalavis siden 1927 Lokalavisen Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis

Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk Oplag: 15.950

Runde fødselsdage

I redaktionen:

85

Birthe Ernlund Pind, Gislumvej 20C, Aars, søndag, 25. september.

70

Flemming H. Larsen, Kg. Valdemars Vej 52, Aars, søndag, 25. september.

Ture Damtoft - Torsten Hansen redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse:

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00

Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution fredag kl. 7.00 - 15.00, lørdag og søndag kl. 8.00 - 10.30 på tlf. 99 35 34 34 eller på mail: ndireklamation@nordjyske.dk Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

27 bilister fik et klip i Aars

Himmerlandsgade 80 9600 Aars Tlf. 98 62 34 88

TLF: 98 64 18 69

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt

Jens Møller

Ditte I. Dalgaard

Trine Rybjerg

DetAARS er altid BEGRAVELSESFORRETNING én af os, du møder, og vi er 100% lokale

BEDEMAND BIRGITTE LANDRY www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING Tryghed, tillid og 40 års erfaring

Træf os personligt, døgnetLANDRY rundt BEDEMAND BIRGITTE

Tlf. 4141 41 Tlf.70 70 20 20 41

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Torben Rask

Hans Landry

Birgitte Landry

Claus Landry

Karsten Svendsen

Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk

HIMMERLANDSGADE 26 – 9600 AARS WWW.HANSLANDRY.DK

Mærkedage i Aars Avis Aars Avis bringer gerne meddelelser og omtale af runde fødselsdage fra og med 50 år, bryllupsbilleder, omtale af sølv-, guld-, diamant- og krondiamantbryllup og jubilæer. Omtalen bringes kun forud for begivenheden og er gratis. Redaktionen respekterer også ønsker om undladelse af mærkedagsomtale. E-mail: aarsavis@aarsavis.dk eller ringes ind på tlf. 98 62 17 11.

Indleveringsfrister: Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.

AARS: Politiet var ude med kameraet på Roldvej i Aars i fredags. På syv timer blev 27 bilister blitzet til et klip. De fem af dem var for brug af håndholdt mobil, de øvrige 22 for at køre hurtigt nok til at få et klip i 60 kilometers zonen. Det vil sige de kørte minimum 78 kilometer i timen og dermed oversteg grænsen for de 30 pct. over hastighedsgrænsen i zonen. Flere blev taget for lavere hastighed.

To uden kort taget i Aars AARS: Politiet tog forleden to bilister i at køre uden kørekort. Den første var en 61-årig mand fra Fjerritslev, der blev stoppet på Blærevej fredag 14.30. Han får en bøde for at køre uden kørekort i frakendelsestiden. Den anden var en 51-årig kvinde fra Aars, der søndag kl. 9.30 kørte bil uden at have generhvervet kørekortet. Hun blev stoppet på Aggersundvej.

To med stoffer i Aars AARS: I weekenden stopper politiet to bilister, der testede positive for euforiserende stoffer. Den første var en 28-årig fra Aars, der blev testet positiv for kokain og cannabis. Han blev stoppet på Vestvej i Aars.

Off. bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.

Den anden var en 30årig mand, ligeledes fra Aars. Han blev stoppet på Aggersundvej og blev testet positiv for kokain. Begge blev taget med til blodprøve og vil som minimum få en bøde for overtrædelse af paragraf 54 - loven om at føre et køretøæj under indflydelse af medicin eller stoffer, hvis blodprøven bekræfter, at de var påvirkede.

Indbrud i Søttrup SØTTRUP: Natten mellem lørdag og søndag blev der begået indbrud i et udhus på Øster Søttrupvej ved Hornum. Tyvene havde klippet en hængelås op ind til udhuset, og der blev stjålet to motorer til en golfbil og et svejseapparat. Politiet har ikke oplyst værdien.

Indbrud i hus og i bil i Aars AARS: Der har været et par indbrud i Aars i den seneste uge. Det første var i en villa på Agertoften mellem onsdag og fredag. Huset er blevet gennemrodet, og beboerne havde endnu ikke et overblik over stjålne effekter, da indbruddet blev meldt til politiet. Det havde ejeren af den personbil, der blev begået indbrud i fredag aften. Fra bilen, der holdt parkeret på Præstegårdsvej i Aars, blev der stjålet en svejsehjelm, rideudstyr og nogle “hundeting” - værdien er ikke oplyst.

Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11

Ugens portræt

21. SEPTEMBER 2022

Lisa B. Hjorth har revy i blodet Lisa Bystrup Hjorth har haft revy i blodet siden teenageårene. Søndag blev hun tildelt prisen ”Årets Borger” i Hornum for sine mange år som en af hovedkræfterne bag revyen til Septembermarkedet, som skuespiller og tekstforfatter. Hun har også været leveringsdygtig i tekster til revyerne i Aars og Løgstør, og de er af så høj kvalitet, at hun fik et nummer med til revy DM i Juelsminde i 2014 - og vandt. Nummeret blev skrevet ud fra en oplevelse i hjemmet på Thorsholmvej udenfor Haubro - og med et vandløb lige i nærheden. Det gav anledning til frustrationer over randzone-lovgivningen; så kan man jo ligeså godt skrive et revynummer om det, og det vandt så publikumsprisen til DM det år - efter adskillige latterbrøl fra publikum. Den efterhånden 46-årige sygeplejerske har i år haft 30 års jubilæum med revy. Det hele begyndte i Haubro sammen med en veninde. De lånte en god del 99.9 pct. - inspiration fra ”Karsten og Helge” - Søs Egelind og Kirsten Lehfeldts helt fuldtstændigt utroværdige karikaturer på altid modne og vise mandfolk. Lisa Bystrup Hjorth og veninden var så gode, at de blev bedt om at optræde til en masse fester - så kom Hornum-revyen og rev lidt i dem, og Lisa har været med stort set lige siden. Hun har altid haft lidt krudt i rumpetten. Som mellemste af tre søstre i barndomshjemmet i Haubro, hvor moderen havde købmandsforrretningen og faderen var langturschauffør, var det Lisa, som var på legepladsen, ude at lappe en cykel eller spillede fodbold. Eller hun var på vidunderlige langture med far til Italien og Spanien i ferierne. Det huslige blev ikke prioriteret, men det bed hende først senere bagi. Efter fem år i skolen i Haubro og fem mere på Aars Skole tog den nu 16-årige Lisa - eller Kar-

Abonnementspris: 800,- pr. år. Løssalg 5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition

Lisa Bystrup Hjorth.

sten på de skrå brædder et år på HF i Hobro. Der havde de nemlig musik og drama, og Lisa valgte naturligvis begge fag. Hun var med i flere musicals, fik forbedret sin klavervirtuositet og fremførte det lille “Nå” af Liva Weel til musikeksamen og til et 11-tal. Men så var der det huslige - hendes mor mente, det skulle læres. Så hun drog til Bruxelles som au pair for en dansk familie, og naturligivs havde Lisa fortalt dem, at hun sagtens kunne lave frikadeller og havde helt styr på det med at vaske tøj. Lige indtil manden havde været på jagt, og det tøj lugtede ikke så godt mente Lisa. I vaskemaskinen med det, og efterfølgende manden ud i skoven og rulle sig i det nogle gange for ikke at skræmme dyrene væk med lugten at skyllemiddel. Men Lisa Bystrup Hjorth ville de ikke af med igen, og hun havde et godt år dernede i Belgien. Tilbage i Danmark begyndte hun som sygeplejerske i Viborg i 1996. Mødte sin mand Preben i 1998 og har siden 2000 arbejdet som sygeplejerske i forskellige stillinger. De seneste tre som projektsygeplejerske for kliniske forsøg, et job Lisa Bystrup Hjorth holder meget af, og som bringer hende rundt i hele landet og nogen gange udenfor Danmarks grænser. Fritiden bruges med venner og familie på ferier og derhjemme - og så på at tænke revy, revy, revy. Næste års Hornum revy er hun allerede gået igang med.

Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup og Vestrup Tlf. 25 17 70 65 E-mail: kimabol13@gmail.com


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 3

Hård vinter forude! BEKENDTGØRELSER Af Thorkil Christensen, redaktør

Det er begyndt at blæse op til efterår, og vi kan ligeså godt allerede nu indstille os på, at det bliver en hård vinter. Forstået på den måde, at de galoperende elpriser rammer alle - private, erhvervsdivende og foreningslivet. Der skal spares! Med elregninger der er fire, fem eller seks gange så høje som for et år siden kan det kun blive hårdt, og vi har da også allerede oplevet, at nogle bukker under, mens andre står opgivende overfor den energisituation som Danmark er kommet i, næsten inden vi er sluppet fri af Corona-pandemien, som for de fleste har været en rigtig dyr tid på grund af manglende indtjening. Det gælder både private, erhverv og foreninger. I Vesthimmerland skrues der ned for strøm og varme. Budskabet om, at det kan betale sig at spare på energien har alle forstået, og vi ser derfor halvmørke butikker, kølediske der ikke køler, og detailhandlere, som er på vej til at dreje nøglen fordi de stigende strømpriser sluger overskuddet. Situationen er så alvorlig, at selv regeringen er vågnet op til dåd. Regeringen lancerede i den forløbne uge en milliardplan efter samme recept som dengang Coronaen var ved at kvæle butikker og andre virksomheder. Igen lyder det som om det er milliarder der ydes i tilskud til nedbringelse af el-regningerne, men virkeligheden er, at der er tale om et lån, som skal betales tilbage i afdrag over tid. Det vil være forkert at sige, at der ikke er tale om en hjælpende hånd - for pengene er da med til at forbedre eller strække likviditeten, og det er meget godt. Men pengene er og bliver et lån som skal betales tilbage, og det betyder i klart sprog, at der er tale om en udskydelse af problemet med de høje elpriser. Ligesom Corona-hjælpen, som mange virksomheder nu er igang med at betale tilbage, hvilket er svært, hvis butikken ikke øger omsætningen og får en større samlet fortjeneste. Og det er der mange der ikke gør. Samfundet er langt fra kommet op i gear efter Corona - derfor vil det bare blive en endnu større byrde at slås med, hvis der nu indføres en lignende ordning for at dække de stigende elpriser af. Og så skal vi huske, at denne gang er de private - lønmodtagerne - også med. Privatøkonomien bliver strammet til bristepunktet rundt om i mange hjem, også selv om der skrues ned for varmen og slukkes for lyset. Når lønmodtagerne skal spare og betale af via en afdragsordning går hjulene i samfundet i stå. For når vi skal spare bliver der ikke købt så meget ind. Det er “skruen uden ende”, og sætter os alle i en meget svær situation. Det gode ved ordningen er, at den ikke medvirker til øget inflation. Tværtimod. Men det kan vi jo ikke leve af. Derfor er der udsigt til en hård vinter. Endelig er der administration af låneordningen. Regeringen er så smart, at lade energiselskaberne, altså eksempelvis Aars El-forsyning og Aars Fjernvarme, administrere milliarderne. Men selvfølgelig: Det er sikkert bedre end at lade et ministerium i København klare skærene - det kommer der sjældent noget godt ud af. Men havde det ikke været meget lettere, og mere retfærdigt, hvis regeringen i stedet skærer ned på el-afgiften? Så “rammes” eller “tilgodeses” alle efter forbrug - og ingen kan løbe fra regningen. Dermed vil det så være en “tilskudsmodel” i stedet for en “lånemodel”, hvor pengene på et tidspunkt skal tilbage i statskassen. Det vil gøre livet meget nemmere for mange danskere, men naturligvis lidt sværere for regeringen, der skal finde pengene til finansiering. Kigger politikerne rigtig godt efter er det sikkert muligt at finansiere en sådan “folkegave”, som for de fleste vil falde på et tørt sted.

Vi har efter kort tids sygdom mistet vores elskede mand, far og svigerfar

Per Steen Jensen I dyb sorg Karin Videbæk Jensen Julie og Morten Rikke og Ole

Vi har alt, alt for tidligt mistet vores kære onkel, svigersøn og svoger

Per Steen Jensen

efter meget kort tids sygdom. Benjamin og Christine Erling og Gurli Bjørn og Lisbeth

Aars Y’s Men’s Club GENBRUGSBUTIK

Kontakt: Tlf. 40 28 70 07 - 98 62 19 24

onsdag den 28. september kl. 19.00 Herredsvej 23

Yderligere oplysninger på tlf. 98 65 61 64

www.aarsfrikirke.dk Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00. • Advokatvagten har til huse hos Norden Advokatfirma, Kirkegade 1, 9600 Aars. • Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Influenzavaccination og Covid-19 vaccination 2022 Lægeklinikken Aars Vi vaccinerer følgende datoer: Onsdag d. 5. oktober Onsdag d. 12. oktober ● Onsdag d. 26. oktober ●

RØDE KORS har

TIDSBESTILLING på tlf.: 98 62 34 11. Lægeklinikken Aars Banegårdsvej 2, 1. sal 9600 Aars

LANDSINDSAMLING

søndag den 2. oktober Har du tid og lyst til at hjælpe os et par timer, kan du melde dig til Karsten tlf. 3525 9200. Du kan også hjælpe os ved at indbetale et bidrag på MobilePay 13453 eller benytte de indsamlingsbøsser der står i flere butikker. Tak for hjælpen!

Røde Kors Aars-Aalestrup

Vestre Boulevard 7 . 9600 Aars Tlf. 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk

D E T

ÅRETS IVÆRKSÆTTER 2022

KENDER DU ÅRETS IVÆRKSÆTTER I VESTHIMMERLAND? Kender du en iværksætter, der har gjort en særlig indsats, og som har opnået rigtig gode resultater i virksomhedens første tre leveår? Iværksætter Væksthimmerland søger kandidater til prisen

’ÅRETS IVÆRKSÆTTER 2022’ og du kan nu indstille dem.

Læs yderligere om kåringen på vaeksthimmerland.dk eller send en indstilling til sr@vaeksthimmerland.dk senest den 3/10-2022.

Aars Avis - 98 62 17 11

Træsløjd i Nyrup

S K E R …

Oplev en række foredrag om naturvidenskab på Løgstør Bibliotek Kom med, når biblioteket viser gratis livestreaming af foredrag fra Aarhus Universitet og bliv klogere på den verden, vi lever i. Første foredrag er tirsdag den 27. september kl. 19.00 på Løgstør Bibliotek. Gratis adgang.

Gratis foredrag med historiker og bestsellerforfatter Gry Jexen Gå ikke glip af fortællingen om de danske foregangskvinder, når Gry Jexen gæster Aars Bibliotek den 29. september kl. 19.00. Måske har du allerede stiftet bekendtskab med bogen, podcasten eller Instagramprofilen ”Kvinde, kend din historie”? Bestil billet: vhbib.dk

Kom til Fredagscafé på Aars Bibliotek og oplev det eventyrlige Edinburgh Kom til en hyggelig fredagscafé med bibliotekar Peter Brandsborg, der fortæller om sine mange ture til byen og sin jagt på Ian Rankin og et godt glas single malt whisky. Fredag den 30. september kl. 16.00 på Aars Bibliotek. Gratis adgang. Læs mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk/arrangementer


SIDE 4

21. SEPTEMBER 2022

Vesthimmerland er nu i fremgang VESTHIMMERLAND: Erhvervsliv og folkeskole. Har de noget med hinanden at gøre? Ja, faktisk en hel del, og derfor indgår der i år en ny indikator i Dansk Industris undersøgelse af ”Lokal Erhvervsvenlighed”. Nu kigges der også på kompetencedækning i folkeskolen. Det vil sige andelen af undervisningstimer i folkeskolen, som varetages af en lærer

med undervisningskompetence i det pågældende fag. Det gælder for 90 procent af timerne i Vesthimmerlands Kommune, hvilket er 13. bedste resultat blandt alle danske kommuner. I år søgte 33 procent af eleverne ind på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. og 10. klasse. Det er næstflest blandt landets kommuner, kun overgået af Morsø.

BEKENDTGØRELSER

INFO

FRA REGION NORDJYLLAND

Henrik og Birgit Bønlykke - med statuette og blomster - blev kårets til Årets Ildsjæle for deres mangeårige arbejde for Danmission.

Danmission:

“Årets Ildsjæle” er fra Aars AARS: - Hvis Birgit og Henrik Bønlykke var et køretøj, ville I være en grå Ferguson. Ligesom traktoren starter I altid, trækker et stort læs og går aldrig i stå. Sådan sagde Danmissions formand, Morten Skrubbeltrang, da han hædrede “Årets Ildsjæle” med den prestigefyldte frivilligpris i den folkekirkelige organisation Danmission. Birgit og Henrik Bønlykke bor på Anlægsvej i Aars

Lørdag den 1. oktober kl. 10-12 Stråleterapien, Onkologisk Forhal. Indgang fra Medicinerhuset – følg skiltene. OBS! Begrænset plads.

Hospitalernes hovednumre Aalborg Universitetshospital Hobro Farsø Thisted

97 66 00 00 97 65 20 00 97 65 30 00 97 65 00 00 www.aalborguh.rn.dk

Regionshospital Nordjylland Hjørring 97 64 00 00 Frederikshavn 97 64 00 10 www.rhnordjylland.rn.dk Psykiatrien

97 64 30 00 www.psykiatri.rn.dk

Lægevagt og patientvejledere

Lægevagt (uden for lægernes åbningstid) Tandpinevagt (weekend og helligdage) Patientvejledere (hverdage kl 9-12)

Region Nordjylland

70 15 03 00 70 20 02 55 97 64 80 10 www.akut.rn.dk 97 64 80 00 www.rn.dk

Birgit Bønlykke om minutterne, hvor hun og manden fik prisen. Blandt alle de frivillige i Danmission er der ofte nogle, der ganske uegennyttigt gør en ekstra indsats til fordel for fællesskabet og den fælles sag. Disse personer er ikke bare flittige og ydmyge, men ofte også en inspiration for andre frivillige, fordi de går forrest med deres vilje, ideer og virkelyst. Den særlige indsats anerkender Danmission med kå-

Kommunen vil slukke for lyset i lygtepælene

Kom til åbent hus i Stråleterapien på Aalborg UH Se de store scannere og strålekanoner og hør, hvordan de virker, hvordan vi rammer millimeterpræcist med stråler og dosis, og hvad der er vigtigt, når man klargør patienter til strålebehandling.

og har begge været frivillige i Danmission gennem mange år. Hun er frivillig netværkskonsulent, og han han er formand for Distrikt 46 og medlem af stiftsbestyrelsen i Viborg Stift. Der var stående applaus til ægteparret for deres arbejde i Folkekirkens ydre mission Danmission. - Det var overvældende. Jeg tænkte, de havde sagt forkert og kunne mærke varmen stige op i kinderne, siger

ringen af “Årets Ildsjæl”, og for at der netop skal være fokus på betydningen for fællesskabet, sker kåringen altid på basis af nomineringer fra de øvrige ildsjæle i Danmissions frivillige netværk i butikker, kirker, stiftsbestyrelser og andre steder. Både Henrik og Birgit Bønlykke er altid med ved f.eks. Himmelske Dage, der er et årligt arrangement i Danmission. Birgit Bønlykke har været med siden barndommen, hvor hendes farmor og mor syede til bazaran. - Jeg lærte at lægge en krone fra for hver tikrone til dem, som ikke havde noget. Det var dem, som ikke havde råd til mad hverken i morgen, i overmorgen eller dagen efter. Det har jeg holdt fast ved siden, siger Birgit Bønlykke, der også er frivillig i Kimbrerparken. Hun har også været med på mange forsamlinger, hvor trossamfund er mødtes på tværs af religioner, trosretninger og brydninger. - Der lærer vi om og af hinanden. Islam, jødedommen og de ortodokse kirker indenfor kristendommen. Jeg har altid holdt fast i at være i midten af Folkekirken og ikke bevæge mig ud på yderpunkterne. Der skal være plads til dialog og fælles forståelse, uden at vi fordømmer hinanden, siger Birgit Bønlykke.

Forvaltningen skal undersøge mulighederne Af Ture Damtoft Prisen - og statuetten - for Årets Iværksætter uddeles igen til november. Indstillinger skal sendes til Erhverv Væksthimmerland senest 3. oktober.

Kårer årets iværksætter VESTHIMMERLAND: For syvende gang skal Årets Iværksætter i Vesthimmerland kåres. Det sker i november. Prisen tildeles en lokal iværksætter, der har gjort en særlig indsats, og som har opnået gode resultater og en sund drift inden for virksomhedens første tre leveår. Alle kan indstille en kandidat til prisen. - Iværksætteri er en af grundstenene i erhvervsudviklingen i Vesthimmerland. Der er behov for initiativrige personer og ildsjæle, som tør tage springet ud i etablering af selvstændig virksomhed. Innovation og nyskabelser er med til at bevare og skabe arbejdspladser i kommunen, så det er helt uundværligt, siger erhvervskonsulent Søren Rigborg. Prisen uddeles i samarbejde med Spar Nord.

VESTHIMMERLAND: Selv om Vesthimmerlands Kommune har en fastprisaftale på el til og med 2023, undersøger forvaltningen mulighederne for at slukke en del af gadebelysningen. Omkring 70 procent af lygtepælene er tændt nu, og kan det nedbringes på en forsvarlig måde, vil det blive gjort. - Forvaltningen er ved at lave en udregning på, hvad der er muligt. Trafiksikkerheden ved lyskryds og i rundkørsler skal være i orden, og det samme med trygheden og sikkerheden for borgerne. Det er de overvejelser, der skal drøftes, inden der kan tages en beslutning, siger formanden for byrådets teknik- og miljøudvalg, Allan Ritter (K). Opgaven med at finde mulige besparelser tog forvaltningen fat på for omkring to uger siden. Det forventes at forvaltningen kommer med forslag til det kommende udvalgsmøde i begyndelsen af oktober, og teknik- og miljøudvalget vil så komme med eventuelle anbe-

Formanden for byrådets teknik- og miljøudvalg, Allan Ritter (K): - Vi tager siatuationen seriøst.

falinger til først økonomiudvalget og i sidste instans byrådet. Om der bliver tale om færre tændte gadelygter eller færre timer, lygterne er tændt i, foreligger der endnu ingen oplysninger om. Selvom Vesthimmerlands Kommune har en fast pris på elektricitet, vil der

blive sparet på strømmen i gadebilledet i det omfang, det er forsvarligt. - Vi tager situationen seriøst og ser det ud fra et solidarisk synspunkt. Kan vi spare nogle megawatt, er der mere elektricitet og måske lidt billigere priser til virksomheder og borgere, siger Allan Ritter.


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 5

Interessant møde med en tidligere Aars-dreng Af Thorkil Christensen AARS: Selv om det er længe siden Peter Worsøe flyttede fra Aars, så er der stadig mange i byen der husker ham og hans lokale bedrifter i ungdomsårene. Det var der et tydeligt bevis på i Aktivitetscenteret i Bymidten søndag eftermiddag, hvor 69-årige Peter Worsøe fortalte om sit liv i Aars, og bragte minder frem fra en god periode sammen med mange lokale borgere. Der var godt 100 tilhørere, hvilket er ret imponerende, da det er 40 år siden Peter Worsøe flyttede fra byen. Peter Worsøe blev født i Østerbølle. Familien flyttede få år efter til Aars, men Peter Worsøe og de tre søskende mistede tidligt deres forældre, og voksede op hos bedstemoderen, der boede på Bakkestien. Han lærte at klare sig selv, og blev taget godt imod i Aars, som han kalder sin drømmeby. Peter Worsøe har i mange år boet i Fladbjerg ved Mariager. Som dreng blev han bybud for “Rulle Inger” på Oustrupvej og kørte rundt i byen med rulletøj på en “Long John”, der var så lang, at han ikke kunne se

forhjulet når der var tåge i vejret. - Og på sådan en budcykel følte man virkelig, at det altid var “op ad bakke” i Aars, sagde Peter Worsøe, der også blev avisbud, bragte mælk ud for mejeriudsalget, og var på prøve som sælger med en salgsvogn for købmand Erik Frølich.

God til salg I ungdomsårene var det salg der udfyldte tilværelsen for Peter Worsøe. Og han var god til det, uanset om det drejede sig om kaffe, vaniljesukker, øl og vand eller vaskepulver med firmaet “Worsøe Ren”. Med sit gen for salg var det naturligt, at Peter Worsøe blev elev på handelsskolen i Aars. Senere tog han en læreruddannelse og fik ansættelse på både Aars Skole og Østermarkskolen, inden han igen slog sig på salg - nu for et forlag på Frederiksberg, som udgav en export-guide, og som har bragt ham rundt til de fleste lande i verden. - Forlaget havde et mål om, at jeg skulle besøge fem udenlandske ambassader årligt, så det er blevet til rigtig megen rejseaktivitet gennem årene, sagde Peter Worsøe, der på sin vej i li-

Peter Worsøe fortalte om sit liv og ungdomstiden i Aars for omkring 100 tilhørere i Aktivitetscenteret i Bymidten.

vet har mødt mange spændende personer. Fra Jørgen Leth til Ebbe Sand for blot at nævne et par stykker... I Aars blev den unge Peter Worsøe et ikon i sportens verden, først som tovholder for Pondus Cup, der udviklede sig fra ingenting til en fodboldturnering med 136 ungdomshold, der spillede kampe i flere haller i Vesthimmerland. Men også som spiller, træner og leder i Aars Idrætsklub. Og det var her han udførte sin måske største bedrift, da

han lovede et drengehold en rejse, hvis de kunne vinde en kamp over Støvring. Det gjorde holdet, og det førte til en USA-rejse - 28 dage for 48 unge til Californien - i en tid, hvor der var betydeligt længere til USA end der er i dag. - Det var ca. en pct. af befolkningen i Aars, der tog på rejse til USA. Det blev en stor oplevelse, og jeg er meget beæret af, at forældrene til de unge viste mig deres tillid. Det var i 1977. Jeg var kun 24 år, og der

blev sat mange initiativer igang for at klare finansieringen og det rent praktiske omkring turen. Men det var spændende, sagde Peter Worsøe.

17 emner Foredraget i Aars blev grebet lidt kreativt an. Peter Worsøe havde skrevet 17 emner op på et stykke papir, og så kunne tilhørerne nævne et nummer, hvorefter han talte han ud fra det. Det sker med hjertet, sagde han.

Derfor kom Peter Worsøe også vidt omkring - og mindedes flere af byens “originaler”, og fortalte om bl. a. mølleren Henry Nielsen, der passede Aars Idrætsklubs holdopstillingskasse på muren ved slagter Rask, og som altid cyklede rundt med tre fodbolde i en kartoffelsæk på bagagebæren. Han fortalte også om sin avisrute på 48 kilometer ude i oplandet til Aars. Det var for Aalborg Amtstidende, og Peter Worsøe fandt på at udlicitere dele af ruten til andre for at spare tid, men det førte til at han blev fyret - i øvrigt første og eneste gang i livet. Efter en turbolent, men spændende tid i Aars fik Peter Worsøe en tilværelse med fire børn og bopæl i Fladbjerg ved Mariager. Efter at have været sælger til Export Denmark fra 1984, købte han i 2005 bogen af forlaget, og ernærer sig stadig som udgiver. Men Peter Worsøe har aldrig glemt tiden i Aars, og den opbakning han fik fra alle som han mødte i både med- og modgang. Det benyttede han lejligheden til at sige tak for ved arrangementet i Aktivitetscenteret.

BUKSEUGE MODTAG ET GAVEKOR*T PÅ 100 KRer.

hver gang du køb 1 par bukser - over 500,uanset mærke MØD VORES

Starter onsdag kl.10.00 VI HAR BUKSEN TIL DIG Nye friske r

koll. prlgøve Frit va

95

99

BUKSE-EKSPERTER I BUTIKKEN OG MANGE FLERE

VI SES HOS

masser af

bukse tilbud

i butikken

JEANS

7/8 længde el. lang Flere farver 699,nu

BUKSER

BELLA, MARIE, NENA mfl. Udvalgte før op til 599,95

Nu

TRUST

299

95

JeanS

model Joyce og Jane

399,95

600,-

499,-

2 par

BUKSER

Alle bukser

CORA, GINA, TWIGY og mfl.

fra

599,-

minus

100 kr. rabat

* Gælder ikke i forvejen nedsatte bukser

BOUTIQUE MARY | Himmerlandsgade 86 | 9600 Aars | Tlf. 31 31 45 94 | mary.dk

WWW.MARY.DK – BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA – AARS

Alle jeans

-20% rabat

VIND

1 ÅRS FORBRUG

af bukser/jeans

vælg 4 forskellige modeller

NAVN_______________ TLF._____________ vinderen udtrækkes og kontaktes


SIDE 6

21. SEPTEMBER 2022

Petri og Hannibal giver koncert i Aars

Vesthimmerlands Musikforening klar til ny sæson Af Thorkil Christensen

Tilbud om vaccination på vej til dig, der er fyldt 50 år I efteråret forventer vi, at smitten med covid-19 og influenza stiger. Med vaccination og ved at huske de smitteforebyggende råd kan vi komme godt gennem vinteren. Risikoen for alvorlig sygdom med influenza og covid-19 stiger med alderen. Hvis du er fyldt 50 år, bliver du tilbudt gratis vaccination mod covid-19, og er du fyldt 65 år, bliver du også tilbudt gratis vaccination mod influenza. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager mod tilbuddet om vaccination. Så er du godt beskyttet mod alvorlig sygdom. Du kan trygt blive vaccineret mod covid-19 og influenza på samme tid.

Hold øje med din invitation i e-Boks, og book tid på vacciner.dk

Læs mere om efterårets vaccinationer på sst.dk/vaccination

AARS: Vesthimmerlands Musikforening er klar til sæsonens første koncert. Det bliver med fløjtenisten Michala Petri og guitaristen Lars Hannibal i Vesthimmerlands Musikhus i Aars, søndag, 25. september. Michala Petri har i næsten 50 år sat sit præg på den danske musikscene og ikke mindst udvidet repertoiret for blokfløjten. Hun har til stadighed udviklet instrumentets rækkevidde, og i dag er blokfløjten ikke længere forbeholdt barokmusik, men ses hos Michala Petri brugt i både klassiske og moderne kompositioner, de Danske Sange og i populærmusikken – ja, selv kinesisk musik har blokfløjtevirtuosen kastet sig over. Siden sin debut som 11årig i Tivolis Koncertsal har Michala Petri rejst kloden rundt med sit instrument og spillet talrige koncerter. Hun har desuden indspillet et væld af album. Michala Petri regnes i dag for verdens førende blokfløjtespiller, og hun har gennem tiden samarbejdet med nogle af musikkens helt store nav-

Lars Hannibal og Michala Petri åbner Vesthimmerlands Musikforenings sæson med en koncert i Aars søndag, 25. september.

ne. Mere end 150 værker er skrevet specielt til hende, og hun har modtaget et væld af anerkendelser og priser, bl. a. den prestigefyldte Sonnings Musikpris. Derudover er hun af Dronning Margrethe udnævnt til Ridder af 1. grad. Michala Petri og Lars Hannibal har spillet sammen i 25 år, og har spillet mere end 1500 koncerter verden over. Deres koncerter er uhøjtidelige og inddragende, og duoen guider sikkert publikum gennem de forskellige værker ved små introduktioner til hvert musikstykke.

Musikken er populære værker af den klassiske musiks mestre, heriblandt Händel, Bach, Nielsen, Vivaldi, Piazzolla, Grieg og mange flere. Petri og Hannibal har sammensat et smukt og virtuost program med et humoristisk glimt i øjet. Michala Petri på blokfløjte, og Lars Hannibal på guitar og lut. - Publikum i Aars kan glæde sig til at høre et varieret program med værker af bl. a. Bach, Corelli, Grieg, Villa Lobos, Piazzolla og Lars Hannibal, siger Vesthimmerlands Musikforenings formand, Mads Ilsøe.

Fritidsfestival skal binde arrangementer sammen Festival kobler sig på Frivillig Fredag VESTHIMMERLAND: I Vesthimmerland holdes for første gang en Fritidsfestival, hvor foreninger, institutioner og andre interesserede kan melde ind med arrangementer, som folk kan deltage i. Det sker i den kommende uge. - Det har været et stort ønske for Fritidsrådet at støtte de mange tilbud i Vesthimmerlands Kommune i at blive synliggjort. Derfor er konceptet “Fritidsfestival” også

en del af vores fritidspolitik, der forsøger at inddrage, skabe partnerskaber og facilitere aktiviteter til glæde for borgere og foreninger på tværs af kommunen, siger formanden for Fritidsrådet, Poul Erik Pedersen, Aars. Foreningerne er allerede begyndt at byde ind med spændende events. De kan blandt andet ses i annoncer i avisen og på www.vesthimmerland.dk/kulturkalender.

Din lokale VVS’er

Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk

- I programmet findes også arrangementer, der henvender sig til vores frivillige. Disse arrangementer er fyldt med viden og nye redskaber, der skal være med til at motivere og udvikle vores frivillige, forklarer Poul Erik Pedersen. - For Fritidsrådet er det vigtigt at anerkende de frivillige, og derfor er det med stor glæde, at Fritidsrådet har kunne koble sig på Frivillig Fredag, som Frivilligrådet hvert år holder. I år står Frivilligrådet og Fritidsrådet sammen om at hylde vores frivillige og overrække dette års Frivilligpris, Fritidspris, og priser til DGI Ungleder og Idrætsambassadører, fortsætter Poul Erik Pedersen. Per Nyborg, formand for Kultur og Fritidsudvalget, glæder sig over, at Fritidsfestivalen er en realitet, og at der lægges fokus på også at hylde de frivillige, som hver dag er med til at give mange gode oplevelser.


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 7

Nyt køkken med god smag i munden…

Stil krav, når du bygger køkken ... det gør vi Hos DESIGNA KØKKEN arbejder vi med omtanke for miljøet. Vi tænker bæredygtighed ind i alle led af vores produktionskæde, fordi vi tror på, hvert lille skridt tæller mod en bedre verden. Vi sikrer mange flere gode (køkken)stunder – ikke bare i dag, men også i fremtiden.

Vi er meget glade for vores nye køkken fra DESIGNA. Hele oplevelsen, fra det første møde med sælger til at køkkenet er leveret, er gået helt gnidningsfrit, og vi har hele tiden følt os hørt og forstået.

Så vær helt tryg, når du vælger DESIGNA – fra første møde til dit køkken er i brug.

Søndergade 33 • Farsø • Telefon 98 63 16 99

ÅBNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 9.00 - 17.30 . LØRDAG 9.00 - 13.00 . SØNDAG 10.00 - 15.00


SIDE 8

21. SEPTEMBER 2022

Lions Aars har travlt med loppemarkeder

Teater Patrasket spiller Pinocchio i Vesthimmerlands Musikhus Alfa 1. oktober.

Teaterforening åbner åbner med Pinocchio

AARS: På lørdag holder Lions Club Aars igen et af efterårets loppe- og genbrugsmarkeder i lagerhallen ”Loppehuset” ved Industrivej i Aars. - Vi har allerede gennemført et af disse loppemarkeder her i efteråre. Det var godt besøgt, og der var gang i handelen. Vi glæder os derfor til at byde velkommen til det næste af efterårets loppemarkeder, og håber igen på mange gæster og kunder, siger Mogens Frost Chri-

stensen, der er formand for klubbens loppe- og genbrugsmarkedsudvalg. De velkendte markeder, både de mindre i ”Loppehuset” og det helt store der holdes én gang årligt i Messecenter Vesthimmerland, har altid været godt besøgt. Effekterne, der hvert år doneres til Lions, kommer fra private og virksomheder. Udover de ting som medlemmerne afhenter direkte ved private og virksomheder, bliver der også afleveret meget i Lions-

containeren, der er opstillet på Aars Genbrugsplads. - Vi er afhængige af, at mange ønsker at hjælpe med at skaffe effekter til vores loppe- og genbrugsmarkeder og derfor også taknemmelig for alt det vi får doneret. Uden denne hjælp ville vi ikke kunne få så mange indtægter ved disse arrangementer – indtægter, som går direkte til at hjælpe andre, der har behov på den ene eller den anden måde, slutter Mogens Frost Christensen.

Teatersæson begynder i Aars lørdag, 1. oktober

AARS: Vesthimmerlands Teaterforening åbner teatersæsonen med forestillingen Pinocchio. Sæsonen er samtidig 300-året for det første teaterstykke på dansk. Holberg stod fadder for teater på dansk og fyldte den danske skueplads med personer, der blev udstillet med alle deres laster og dyder til stor morskab. Men der var også stof til eftertanke… for lastepersonerne var meget menneskelige, de var fyldt med fejl, og det er menneskeligt at fejle!

Kæmpe Ta’ hele familien med!

- Vi markerer 300-året med at dele Pinocchiokugler ud til børnene, der kommer til forestillingen – og vi har sænket priserne til 100 kr. pr. billet – og det er billigt, understreger Karen Margrethe Eriksen, formand for Vesthimmerlands Teaterforening. Pinocchio-stykket “At blive voksen og følsom” spilles i Vesthimmerlands Musikhus i Aars lørdag, 1. oktober. Pinocchio er en grum og magisk historie om det

at blive voksen… at blive menneske! Pinocchio er nysgerrig og videbegærlig, men han bliver styret af sin impulsive spontanitet. Så han må gå så grueligt meget igennem, før han møder kærligheden og må erkende, at med den følger ansvarligheden - forpligtelsen mellem mennesker. Teater Patrasket fortæller en vild, visuel og musikalsk historie fyldt med dukker, sære skikkelser, rigtige mennesker… og gakket humor.

LOPPEOG

GENBRUGSKæmpe MARKEDST

Arrangør:

i ”Loppehuset” i Aars Vestre Skovvej, Aars (ved Danpo) - Følg skiltene

Ta’ hele familien med!

www.aars.lions.dk

Arrangør:

U G U A . 7 1 G A D LØi R“Loppehuset” 0 0 . 4 1 0 0 . 0 1 KL. i Aars

Industrivej 72B, Aars i ”Loppehuset” - Følg skiltenei Aars Vestre Skovvej, Aars (ved Danpo)

2 2 0 2 . T P E S . 4 2 G LØRDA G 17. AUGUST LØRKDLA. 9.30-14.00

Seniorvæbnere og væbnere fra Aars FDF har været til Seniorfestival på Kongeådalens Efterskole. Her er nogle af deltagerne i en hyggestund.

FDFere fra Aars til Seniorfestival

Lørdag spillede FDFs brassband, der var gudstjeneste og aktiviteter på pladsen, bl. a. minigolf, Sudoku 1 - Hard Sudoku 1 - Easy highrope-bane, escape1 6 mælkekassestable9 8 2 6 room, AARS: stil, klatring og wipeout. 1 7 4 210 seniorvæbnere, 9 8 væltet3 i bedste festival “Speeddating” gav et væbnere og en leder fra Aars og folk løb ind på pladsen 8 par nye bekendtskaber. 2 9 deltaget 5 i korpsets til 7 den store 8 scene, til telte, FDF har Midt på eftermiddagen unSeniorfestival på Kongeå- boder og siddeområdet. 9 6 4 7 5 Efterskole 4 i Sønder2 7 “Jamministeriet”, 9 dalens et band derholdt komikeren Victor Lander og 6aftensmaden jylland. Der var arrangeret bestående 4 var 2 3 4 5af FDFere, fælles transport fra Aars, klar på scenen og skabte blev indtaget tidligt så alle 3 blandt var klar til koncert 5 med To5 til fe9 danse- og sangglæde og deltagerne ankom bias Rahim. fortstivalpladsen om aftenen, deltagerne. Musikken 9 5 8 7 8 9 6 7 Søndag morgen var der hvor en forfest var igang satte til midnat, hvorefter i tel- fællessang for festivalens med i forskellige dj’s spillede 2 1 opvarmningsmusik 7 2100 deltagere. baggrunden. Hegnet blev tene.

3 7 6

S U D O KU

9 4 1 5 6 2 7 8 3

www.aars.lions.dk

2 3 7

4

8 5

4

3 9 4 6 5 8 2 5 1 2 9 3 5 8 4 4 1 5 Let

4

Sudoku 2 - Hard

Sudoku 2 - Easy

- Følg skiltene

0 0 . 4 1 0 0 . 0 1 . KL

1

4 8 5

3 2

1

9 6 4 6 7

5 1 4

3 6 7

Svær

2 9

8

2

5 4

6

3

1


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 9

FRITIDSFESTIVAL EN UGE MED AKTIVITETER OG PRISUDDELING Fritidsfestival afvikles for første gang i Vesthimmerlands Kommune i uge 39. Foreninger byder ind med arrangementer, så du kan prøve forskellige fritidsaktiviteter eller blive klogere på, hvad der er af fritidsmuligheder i Vesthimmerland! Fritidsfestival er også en fejring af de mange ildsjæle, der hver dag gør det muligt at have et rigt fritidsliv. Derfor er der også arrangementer henvendt frivillige, og Fritidsfestival sluttes af med hyldest af vores frivillige og Idrætsambassadører. Her får du et indblik i nogle af de arrangementer, der allerede er oprettet. Bemærk - der kan være tilmeldingsfrist. Følg samtidig med i den online kalender og se de arrangementer, der løbende oprettes: https://vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland/kulturkalender#MarkType=vesthimmerland-fritidsfestival GOSPEL / KOR

Prøv Lungekor - for borgere med KOL, astma eller anden lungesygdom Mandag d. 26. sep. kl. 12.30 - 14.00 Sted: Farsø Kirkes Sognegård, Søvej 3, 9640 Farsø. Gratis. MOTION

Informationsmøde “Strandby - Motion og Fællesskab” i dagtimerne

Tirsdag d. 27. september 10.00 - 11.30 Sted: Strandby Hallen, Vestergade 10, Strandby, 9640 Farsø. Gratis MOTION

MOTION

Kom og prøv badminton i Hvalpsund Hallen

Mandag d. 26. sep. kl. 19.00 - 21.00 Sted: Hvalpsund Hallen, Hesselvej 30, Hvalpsund, 9640 Farsø Gratis WORKSHOP

Broderi og andre nørklerier

Tirsdag d. 27. september 15.00 - 16.00 Sted: Netværks cafeén Kimbrerparken, Kimbrerparken 60, 9600 Aars Gratis MOTION

FOREDRAG

”Vilde haver” med fokus på den vildt pæne have Mandag d. 26. sep. kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kimbrerkroen, Markedsvej 8, 9600 Aars Gratis men tilmelding senest d. 23/9 WORKSHOP

Fimoler

Tirsdag d. 27. september 16.00 - 17.00 Sted: Netværks cafeén Kimbrerparken, Kimbrerparken 60, 9600 Aars Gratis MOTION

MOTION

Åben træningsaften Strandby volleyballklub

Mandag d. 26. september kl. 19.00 Sted: Strandby Hallen, Vestergade 10, Strandby, 9640 Farsø Gratis MOTION

Kom og spil volleyball

Tirsdag d. 27. september 19.00 - 21.00 Sted: Vesthimmerlandshallen, Jyllandsgade 52A, 9600 Aars Gratis MOTION

FOREDRAG

Mød udviklingsminister Flemming Møller Mortensen Mandag d. 26. september kl. 19.00 Sted: Ranum Multikulturhus, Seminarievej 27, 9681 Ranum Gratis MOTION

Håndbold for årg. 2013/2014

Tirsdag d. 27. september kl. 16.15 Sted: Kultur- og Idrætscenter Lanternen, Lanternevej 1, 9670 Løgstør Gratis WORKSHOP Der server aftensmad og es vand

Håndboldtræning årg. 2017 og yngre

Tirsdag d. 27. september kl. 16.45 Sted: Kultur- og Idrætscenter Lanternen, Lanternevej 1, 9670 Løgstør Gratis MOTION

Kom og prøv badminton i Hvalpsund Hallen

Onsdag d. 28. sep. kl. 19.30 - 20.30 Sted: Hvalpsund Hallen, Hesselvej 30, Hvalpsund, 9640 Farsø Gratis MOTION

Familiesvømning

Fredag d. 30. sep. kl. 16.30 - 17.30 Sted: Landal, Livøvej 80, Rønbjerg, 9681 Ranum Gratis

Håndbold for årg. 2015/2016

Tirsdag d. 27. september kl. 16.45 Sted: Kultur- og Idrætscenter Lanternen, Lanternevej 1, 9670 Løgstør Gratis MOTION

Løgstør Esport åbent hus med Esport og bevægelse

Torsdag d. 29. sep. kl. 17.30 - 19.00 Sted: Kultur- og Idrætscenter Lanternen, Lanternevej 1, 9670 Løgstør Gratis ONLINE EVENT

Åbent hus i Esport Vesthimmerland

Fredag d. 30. sep. kl. 14.00 - 18.00 Sted: Esport Vesthimmerland, Bymidten 7, 9600 Aars Gratis

TennisAktiv 60+

Onsdag d. 28. sep. kl. 9.00 - 12.00 Sted: Aars Tennisklub, Sports Allé 6, 9600 Aars Gratis FOREDRAG

Musik foredrag med Amalie Dollerup

Torsdag d. 29. sep. kl. 19.00 Sted: Østhallen, Banepladsen 10, 9620 Aalestrup Køb af billet: Ring til Lis 24 99 98 92 MOTION

Åbent klub Aars Tennisklub

Lørdag d. 1. okt. kl. 10.00 - 12.00 Sted: Aars Tennisklub, Sports Allé 6, 9600 Aars Gratis

Idræt om dagen i Gedsted

Onsdag d. 28. sep. kl. 10.00 - 11.30 Sted: Gedsted Hallen, Stadionvej 1, 9631 Gedsted Gratis FOREDRAG

Gry Jexen Kvinde, kend din historie

Torsdag d. 29. sep. kl. 19.00 - 21.00 Sted: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker, Søndergade 24, 9600 Aars Gratis MOTION

Vandgymnastik og Saunagus

Lørdag d. 1. okt. kl. 16.00 - 17.00 Sted: Aars Svømmehal, Himmerlandsgade 25, 9600 Aars Gratis. Tilm. nødvendig, 99 66 89 49

Skab højere motivation på DIT hold med GO!

Onsdag d. 28. sep. kl. 17.30 - 20.30 Sted: Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Aakjærs Vej 27, 9640 Farsø Gratis men tilmelding senest d. 25/9 ANDET

Frivillig Fredag

Fredag d. 30. sep. kl. 14.30 - 18.45 Sted: Aalestrup Idrætscenter Aalestruphallen, Skolevænget 17, 9620 Aalestrup Gratis men tilmelding senest d. 22/9 MOTION

Vandring og fysisk og psykisk sundhed

Søndag d. 2. oktober kl. 14.00 - 16.00 Sted: Uhrehøj plantage ved Naturbasen, Farsøvej 95, 9640 Farsø Gratis


SIDE 10

21. SEPTEMBER 2022

Præstens klumme Af Sognepræst Karin Hasling, HornumUlstrup og Gundersted sogne ■ At rejse er at leve … sådan skal H.C.Andersen have sagt. At vandre er at leve … sådan er vi nogen, som siger. Forstået på den måde at man virkelig føler sig i live, når man vandrer i naturen. En gåtur for helbredets skyld. En længere vandretur for at bevise, at man kan. En pilgrimsvandring, lang eller kort. I haven, i byen eller i skoven, som det passer. For at gå eller vandre behøver man ikke specielt udstyr; tøj tilpasset årstiden og et par sko, som er gode at gå i – og så afsted. Vi har i vores område mange smukke steder, som med fordel kan besøges med fornuftigt tøj og travesko. Og nej, jeg er ikke blevet sundhedsapostel … Selvfølgeligt er det godt for den fysiske sundhed at gå en tur. Det er god motion at gå, men min primære grund til at ønske for alle, at de må finde tid og

energi til en lille gåtur, er at det er godt for den mentale sundhed at komme ud i den friske luft. Derud, hvor radioen, fjernsynet og internettet ikke forstyrrer. Hvis man så oven i købet sætter telefonen på lydløs, så kan man opleve noget, som er en mangelvare i vores samfund; Total uforstyrrethed. Og når man så går dér, så vil jeg anbefale, at man lytter til lydene omkring en. I byen kan det godt være, at trafikken overdøver fuglenes sang og vindens susen i træerne, eller at naboen slår græsset, men sådan må det være. Total stilhed eller skal vi kalde det; udelukkende at høre naturens lyde, skal man langt væk fra andre mennesker for at opleve. Men at gå en tur – lang eller kort – i byen eller langs vandet eller i skoven – er godt for både krop og sjæl. Og hvis man så oven i købet får blik for naturen omkring os, kan man jo benytte lejligheden til at takke for, at vi bor et sted, hvor vi har de smukkeste beviser for Guds skaberværk næsten lige udenfor vores dør.

Aars Avis - 98 62 17 11

Gruppeformand Asger Andersen, foreningsformand Anders Kjær Kristensen, og lederen af Kimbrerroen i Aars, Maj-Brit Jensen. Der blev talt om udvikling og spist valgflæsk.

Var klar med valgflæsk til udviklingsmøde i Aars Socialdemokratiet parat til et hot politisk efterår AARS: Der er lagt op til et turbulent politisk efterår. Derfor slog Socialdemokratiet i Vesthimmerland to fluer i et smæk da partiforeningen mandag aften bød medlemmerne på en cocktail af regionalpolitik,

kommunal budgetsnak og valgflæsk. Det velbesøgte medlemsmøde blev afviklet på Kimbrerkroen i Aars. Mogens Nørgaard fra den socialdemokratiske gruppe i regionsrådet ind-

ledte med at orientere om regionens budget og de aktuelle overvejelser, f. eks. i forhold til at sikre busdriften i Region Nordjylland. - Det er nødvendigt, at staten træder til med kompensation for de stærkt

stigende energipriser, understregede Mogens Nørgaard. Herefter var der orientering og debat om Vesthimmerlands Kommunes budgetforslag ved de socialdemokratiske byrådsmedlemmer Asger Andersen (Sundhedsudvalget), Erik Stagsted (kultur-og fritidsudvalget), Anders Kjær Kristensen (Teknikog Miljøudvalget) og Jens Chr. Pedersen (børne-og familieudvalget). Sidstnævnte har været stand in for Doris Lauritzen i hendes orlovsperiode. - Formålet med mødet var at orientere medlemmerne og diskutere, hvad kommunen med fordel kan gøre for at sikre fortsat god udvikling, siger gruppeformand Asger Andersen. Dialog er at foretrække fremfor envejskommunikation. Medlemsmødet mandag aften opfyldte således en vigtig demokratisk funktion. Også formanden, Anders Kjær Kristensen, var godt tilfreds med sæsonstarten på et travlt politisk efterår. - Nu har vi større kendskab til medlemmernes holdning til budgettet forud for byrådets budgetseminar torsdag og fredag. Og vi fik holdt generalprøve på Kimbrerkroens traditionelle valgflæsk, fastslog foreningsformanden.

PLUK FRA WEEKENDENS TV-PROGRAMMER FREDAG 23/9

Kl. 21.30 Engle & dæmoner Amerikansk thriller fra 2009 Religionseksperten Robert Langdon sendes ud på en halsbrækkende jagt gennem Roms forladte krypter, katakomber og katedraler. Vatikanet skal vælge en ny pave, men et hemmeligt broderskab med et horn i siden på pavestaten truer med at sprænge samtlige kandidater til atomer.

FREDAG 23/9

Kl. 23.20 Transformers 3: Dark of the Moon Amerikansk actionfilm fra 2011 Sam har holdt lav profil siden sit sidste intermezzo med Transformers-robotterne, men da en farlig hemmelighed dukker op på den mørke side af månen, må han igen hjælpe de gode autobotter i kampen mod decepticonerne, der ønsker at tage magten over jorden og menneskeheden.

LØRDAG 24/9

Kl. 20.00 Den store bagedyst Seks kvinder og fire mænd er nu klar til at binde forklæderne og smøge ærmerne op i hele Danmarks bagetelt. I ugevis skal de dyste på både italiensk bagværk, gylden karamel, godt gammeldags rugbrød, smukke blomsterroulader og vanvittige illusionskager. Og så bliver de udsat for endnu flere hemmelige bagninger end vanligt.

LØRDAG 24/9

Kl. 22.15 Instant Family Amerikansk komediedrama fra 2018 Ægteparret Pete og Ellie vil gerne bevise deres evner som forældre og beslutter sig for at adoptere et socialt udsat barn - den rapkæftede 16-årige Lizzie. Men det viser sig, at de også lige får hendes to yngre søskende, Juan og Lita, med i pakken.

SØNDAG 25/9

Kl. 20.00 P3 Guld P3 uddeler 3 af de vigtigste priser i dansk musik, med Andrew Moyo som vært. I en times fest, spiller vi med de musikalske muskler, når vi skal høre både Tobias Rahim, Drew Sycamore, Lamin, Blæst, Zar Paolo og Dopha. Vi skal grine og græde med de bedste venner fra P3, imens spændingen stiger for at finde ud af, hvem der vinder aftenens prestigefyldte priser.

SØNDAG 25/9

Kl. 23.30 Dine fulde fem Dansk underholdning Dagens deltagere er Jens Werner og Jakob Fauerby, og sammen med holdkaptajnerne Stephania Potalivo og Peter Mygind skal de teste sanserne. Jens Werner påstår han har næse for chokolade, men kan han smage forskel på den dyre, håndristede variant over for den billig fyldt med sukker?


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 11

Smilla Vivi Martin Annemarie Hjalte Filippa Jonas Noor Adrian Aya Sarah Mette Rene Karen Julie Abisheah Kristine Benjamin Tina Niels Thomas Janni Alexia Karim Sofia Alfred Charlotte Frederik Kristoffer Yrsa Søren Christina Viktor Liva Zander Aksel Gorm Kamma Andrea Freja Gustav Hans Jørgen Christian Mads Katrine Magnus Noah Morten Marlena Tobias Tilde Oliver Ulla Ole Silje Daniel Claus Malte Alberte Laura Sofus Tine Steffen Christine Rikke Line Emil Aisha Ibrahim Sabrina Albert Peter Vibeke Mathilde Adam Kurt Bettina Maria Lene Per Inger Bobby Maibritt Gitte Heine Vilda Jan Susan Camilla Karsten Magda Mona Rasmus Mujgan Trine Alexander Anel Anja Bella Marius Bjarke Flemming Fiona Ida Jack Karla Lena Alf Asger Benny Bertil Bertram Carl Christian Egon Oline Vera Ejner Lea Maggie Nicolai Pia Sebastian Nora Birk Karl Sigfred Vester Karl-Emil Jasmina Esme Agnethe Astrid Ea Cille Anna Liam Hannah Karen Otto Uffe Lone Patrik David Emma Sinne Louise Rikke Oswald Dennis Anyran Anne Mika Long Buster Pauline Amar Johannes Bjørn Morten Michael Casper Emre Henrik Mikkel Sofie Feline Safija Josef Edith Johan Amilla Anton Else Elias Thor Olaf Devin Tara Bente Helle Ludvig Emmet Jimmi Valde Joan Lone Karim Augusta Rafael Kenneth Marco Tim Miro Jesper Tonny Lis Birgitte Mustafa Emil Dorthea Lotte Erik Frederik Vagn Frode Holger Emmy Jasper Bertil Jens Johan Johannes Josef Jørgen Kaj Karl Maya Karl-Emil Lily Karl-Johan Ebba Kjeld Magnus Eva Marius Gry Niels Rosa Jørgen Ellen Agnes Niels Peter Lasse Viggo Grethe Frederikke Iben Ludvig Olaf Anny Lasse Otto Caroline-Mathilde Oscar Sonja Ejner Oswald Paul Poul Robert Elisabeth Emil Aksel Sten Elinor Jeppe Kai Sigurd Kuba Kamille Lykke Mathe Marcella Mathias Mia Kirsten Viola Signe Sasha Luna Pelle Signe Victoria Simon Kaka Sofus Alvin Svend Tarik Steffen Malou Anne Søren Mille Rumle Madicken Sylvester Tage Thor Josefine Karla Sune Adis Fie Viola Tonny Alfred Anker Storm Karoline Lukas Shai Bella Cecillie Bertram Anders Soffi Valde Asta Ejner Valdemar Jens Lise Max Markus Verner Lærke Anna Gustav Emily Signe Victor Enis Maiken Lisbeth Vilhelm Olaf Jakob Villum Thea Hans Lau Ole Chanel Alma Oussama Knud Eline Silke Asbjørn Samson Lars Connie Viggo Ella Vittus Emmy AgneteSmilla Vivi Martin Anja Hjalte Filippa Jonas Noor Adrian Aya Sarah Mette Rene Karen Julie Abisheah Kristine Benjamin Tina Niels Thomas Janni Alexia Karim Sofia Alfred Charlotte Frederik Kristoffer Yrsa Søren Christina Viktor Liva Zander Aksel Gorm Kamma Andrea Freja Gustav Hans Jørgen Christian Mads Katrine Magnus Noah Morten Marlena Tobias Tilde Oliver Ulla Ole Silje Daniel Claus Malte Alberte Laura Sofus Tine Steffen Christine Rikke Line Emil Aisha Ibrahim Sabrina Albert Peter Vibeke Mathilde Adam Kurt Bettina Maria Lene Per Inger Bobby Maibritt Gitte Heine Vilda Jan Susan Camilla Karsten Magda Marius Mona Rasmus Mujgan Trine Alexander Anel Annemarie Bella Bjarke Chris Flemming Fiona Ida Jack Karla Lena Alf Asger Benny Bertil Bertram Carl Christian Egon Oline Vera Ejner Lea Maggie Nicolai Pia Sebastian Nora Birk Karl Sigfred Vester Karl-Emil Jasmina Esme Agnethe Astrid Ea Cille Anna Liam Hannah Karen Otto Uffe Lone Patrik David Emma Sinne Louise Rikke Oswald Chris Anyran Anne Mika Long Buster Pauline Amar Johannes Bjørn Morten Michael Casper Emre Henrik Mikkel Sofie Feline Safija Josef Edith Johan Amilla Anton Else Elias Thor Olaf Devin Tara Bente Helle Ludvig Emmet Jimmi Valde Joan Lone Karim Augusta Rafael Kenneth Marco Tim Miro Jesper Tonny Johan Johannes Josef Jørgen Kaj Karl Maya Karl-Emil Lily Karl-Johan Ebba Kjeld Magnus Eva Marius Gry Niels Rosa Jørgen Ellen Agnes Niels Peter Lasse Viggo Grethe Frederikke Iben Ludvig Olaf Anny Lasse Otto Caroline-Mathilde Oscar Sonja Ejner Oswald Paul Poul Robert Elisabeth Emil Aksel Sten Mikkel Sofie Feline Safija Josef Edith Johan Amilla Anton Else Elias Thor Olaf Devin Tara Bente Helle Thor Madicken Sylvester Tage Josefine Karla Sune Adis Fie Viola Muhammed Alfred Anker Storm Karoline Smilla Vivi Martin Anja Hjalte Filippa Jonas Noor Adrian Aya Sarah Mette Rene Karen Julie Abisheah Kristine Benjamin Tina Niels Thomas Janni Alexia Karim Sofia Alfred Charlotte Frederik Kristoffer Yrsa Søren Christina Viktor Liva Zander Aksel Gorm Kamma Andrea Freja Gustav Hans Jørgen Christian Mads Katrine Magnus Noah Morten Marlena Tobias Tilde Oliver Ulla Ole Silje Daniel Claus Malte Alberte Laura Sofus Tine Steffen Christine Rikke Line Emil Aisha Ibrahim Sabrina Albert Peter Vibeke Mathilde Adam Kurt Bettina Maria Lene Per Inger Bobby Maibritt Gitte Heine Vilda Jan Susan Camilla Karsten Magda Mona Rasmus Mujgan Trine Alexander Anel Annemarie Bella Marius Bjarke Flemming Fiona Ida Jack Karla Lena Alf Asger Benny Bertil Bertram Carl Christian Egon Oline Vera Ejner Lea Maggie Nicolai Pia Sebastian Nora Birk Karl Sigfred Vester Karl-Emil Jasmina Esme Agnethe Astrid Ea Cille Anna Liam Hannah Karen Otto Uffe Lone Patrik David Emma Sinne Louise Rikke Oswald Dennis Anyran Anne Mika Long Buster Pauline Amar Johannes Bjørn Morten Michael Casper Emre Henrik Mikkel Sofie Feline Safija Josef Edith Johan Amilla Anton Else Elias Thor Olaf Devin Tara Bente Helle Ludvig Emmet Jimmi Valde Joan Lone Karim Augusta Rafael Kenneth Marco Tim Miro Jesper Tonny Lis Birgitte Mustafa Emil Dorthea Lotte Erik Frederik Vagn Frode Holger Emmy Jasper Bertil Jens Johan Johannes Josef Jørgen Kaj Karl Maya Karl-Emil Lily Karl-Johan Ebba Kjeld Magnus Eva Marius Gry Niels Rosa Jørgen Ellen Agnes Niels Peter Lasse Viggo Grethe Frederikke Iben Ludvig Olaf Anny Lasse Otto Caroline-Mathilde Oscar Sonja Ejner Oswald Paul Poul Robert Elisabeth Emil Aksel Sten Elinor Jeppe Kai Sigurd Kuba Kamille Lykke Mathe Marcella Mathias Mia Kirsten Viola Signe Sasha Luna Pelle Signe Victoria Simon Kaka Sofus Alvin Svend Tarik Steffen Malou Anne Søren Mille RumleVi Madicken Sylvester Tage Thor Josefine Sune Adis Fie ViolaFor Tonny Alfred Anker Storm Karoline Lukas har mere end nogensinde brug forKarla stærke fællesskaber. Shai Bella Cecillie Bertram Anders Soffi Valde Asta Ejner Valdemar Jens Lise Max Markus Verner Lærke Anna Gustav Emily Signe Victor Enis Maiken det er i forening, vi skaber forandring. I Norlys har vi 750.000 Lisbeth Vilhelm Olaf Jakob Villum Thea Hans Lau Ole Chanel Alma Oussama Knud Eline Silke Asbjørn Samson Lars Connie Viggo Ella Vittus Emmy der alle er medejere Norlys – Karen og måske du en af AgneteSmilla Vivi Martin Anja Hjalteandelshavere, Filippa Jonas Noor Adrian Aya Sarah af Mette Rene Julie er Abisheah Kristine Benjamin Tina Niels Thomas Janni Alexia Karim Sofia Alfred Charlotte Kristoffer Yrsa Søren Christina Viktor Livagrønne Zanderog Aksel Gorm Kamma Andrea Freja Gustav Hans dem?Frederik Det betyder, at vi sammen går forrest i den digitale Jørgen Christian Mads Katrine Magnus Noah Morten Marlena Tobias Tilde Oliver Ulla Ole Silje Daniel Claus Malte Alberte Laura Sofus Tine Steffen omstilling og skaber en lysere fremtid. For vores mange medejere. Christine Rikke Line Emil Aisha Ibrahim Sabrina Albert Peter Vibeke Mathilde Adam Kurt Bettina Maria Lene Per Inger Bobby Maibritt Gitte Heine Vilda Og for de næste generationer. Jan Susan Camilla Karsten Magda Marius Mona Rasmus Mujgan Trine Alexander Anel Annemarie Bella Bjarke Chris Flemming Fiona Ida Jack Karla Lena Alf Asger Benny Bertil Bertram Carl Christian Egon Oline Vera Ejner Lea Maggie Nicolai Pia Sebastian Nora Birk Karl Sigfred Vester Karl-Emil Jasmina Esme Agnethe Astrid Ea Cille Anna Liam Hannah Karen Otto Uffe Lone Patrik David Emma Sinne Louise Rikke Oswald Chris Anyran Anne LÆS MERE PÅCasper NORLYS.DK/ANDELSHAVER Mika Long Buster Pauline Amar Johannes Bjørn Morten Michael Emre Henrik Mikkel Sofie Feline Safija Josef Edith Johan Amilla Anton Else Elias Thor Olaf Devin Tara Bente Helle Ludvig Emmet Jimmi Valde Joan Lone Karim Augusta Rafael Kenneth Marco Tim Miro Jesper Tonny Johan Johannes Josef Jørgen Kaj Karl Maya Karl-Emil Lily Karl-Johan Ebba Kjeld Magnus Eva Marius Gry Niels Rosa Jørgen Ellen Agnes Niels Peter Lasse Sigurd Kuba Kamille Lykke Mathe Marcella Mathias Mia Kirsten Viola Signe Sasha Luna Pelle Signe Victoria Simon Kaka Sofus Alvin Svend Tarik Jørgen Kaj Karl Maya Karl-Emil Lily Karl-Johan Ebba Kjeld Magnus Eva Marius Gry Niels Rosa Jørgen Ellen Agnes Niels Peter Lasse Viggo Grethe Shai Bella Cecillie Bertram Anders Soffi Valde Asta Ejner Valdemar Jens Lise Max Markus Verner Lærke Anna Gustav Emily Signe Victor Enis Maiken Lisbeth Vilhelm Olaf Jakob Villum Thea Hans Lau Ole Chanel Alma Oussama Knud Eline Silke Asbjørn Samson Lars Connie Viggo Ella Vittus Emmy Lena Alf Asger Benny Bertil Bertram Carl Christian Egon Oline Vera Ejner Lea Maggie Nicolai Pia Sebastian Nora Birk Karl Sigfred Vester Karl-Emil Steffen Malou Anne Søren Mille Rumle Madicken Sylvester Tage Thor Josefine Karla Sune Adis Fie Viola Tonny Alfred Anker Storm Karoline Lukas

Hvad har du til fælles med 750.000 andre danskere?

Scan QR-koden og læs mere om hvad det betyder for dig.


SIDE 12

21. SEPTEMBER 2022

En forudsætning for for den lokale velfærd Gruppeformand for Socialdemokratiet i byrådet i Vesthimmerland, Asger Andersen, Skovvej 9, Vegger, skriver om komunens udfordringer på velfærdsområdet:

LÆSERBREVE Vesthimmerlands Kommune står i de kommende år overfor store udfordringer på velfærdsområdet. Med baggrund i at vi lykkes med vores velfærdssamfund, med stigende levealder, øges arbejdsbyrden i vores plejesektor. Hvis vi fremadrettet skal lykkes med den opgave i Vesthimmerland, skal vi tage politisk ansvar for ikke at udhule medarbejdernes arbejdsvilkår. I de kommende budgetforhandlinger vil der blive mange politiske prioriterin-

Asger Andersen.

ger. For Socialdemokratiet er det afgørende, at vi ikke udhuler serviceniveauet og dermed arbejdsvilkårene for de enkelte medarbejdere. Medarbejdernes arbejdsglæde i dagligdagen er helt afgørende for et lavt syge-

fravær og dermed økonomien, da det både er dyrt, og ofte vanskeligt, at få vikardækning. Den fremtidige fastholdelse af seniormedarbejdere i Vesthimmerlands Kommune er afgørende for, at vi i fremtiden har hænder nok. Derfor har Socialdemokratiet i Vesthimmerland stillet forslag om en million kr. til en seniorordning, der skal sikre fuld pension til seniormedarbejdere, som ønsker at gå ned i arbejdstid i de sidste arbejdsår. Rekrutteringsmæssigt ønsker Socialdemokratiet i Vesthimmerland også at styrke lærlingeoptaget med en særlig lønpulje på yderligere en million. Fremtidens Vesthimmerland er helt afhængig af, at vi har hænder nok til alle kommunale opgaver.

Julemanden kommer forhåbentlig også på besøg i Aars i år for at tænde det store juletræ.

Handelschef om julen:

Aars skal ikke gå i sort Af Ture Damtoft

Flere penge eller uværdige forhold Formanden for Handicaprådet Vesthimmerland, Ella Holm Hansen, ønsker flere midler til området:

LÆSERBREVE Budget 2023 står for døren. Politikerne og forvaltningerne arbejder på at få lavet et så godt budget som muligt. I den anledning er Handicaprådet blevet præsenteret for en række forbedrin-

ger på forskellige områder. Forbedringer, der stiller mennesker med handicap bedre i dagligdagen. Handicaprådet har anbefalet alle forslagene. Men, det er en forudsætning for anbefalingerne, at der sker tilførsel af midler for at føre forbedringerne ud i livet. Erfaringerne viser desværre, at forvaltningerne ofte - for at få midler til forbedringer - skal finde besparelser andre steder i forvaltningen. Det er det,

vi kalder: “At fodre hunden med dens egen hale”. Hvilket ikke er særligt hensigtsmæssigt. Handicapområdet er i de senere år blevet tilsidesat i forbindelse med forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og regeringen. Man har en demografiaftale på ældreområdet. Det kunne vi også godt bruge på handicapområdet. Vi ved, der bliver flere mennesker med handicap, og når der ikke tilføres flere midler til området, bliver der færre midler til den enkelte. På et eller andet tidspunkt bliver det uværdigt.

AARS: Der kommer julelys i Aars, men måske i kortere tid. Det lover handelschef i Aars Handel, Jesper Nielsen, trods de generelt stigende el-priser. - Vi skal heller ikke gå helt i sort. Heldigvis har vi for mange år siden skiftet til

LED pærer i vores julebelysning. Så må vi se, om vi måske skal slukke ved ni eller ti tiden om aftenen, siger Jesper Nielsen. Handelschefen har talt med flere butikker, som slukker lysene tidligere på grund af den tre- eller firedoblede elpris, som nu også har været hovedårsagen til at en kiosk i Aars lukker.

NØRAGER

- Det er voldsomme regninger butikkerne får, og det er jo dem der som medlemmer af Aars Handel betaler for julebelysningen. Men i den kolde og mørke tid er julebelysningen med til at skabe glæde og hygge, som giver folk lyst til at komme til Aars, siger Jesper Nielsen.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Mangler du tryksager? • • •

• • •

LECA - FUNDA BLOKKE Fab rik spr ise r Direkte salg til erhverv og private

- Flyers - Plakater - Visitkort Hurtig levering... Spørg hos Aars Bogtryk & Offset

Tlf. 98 62 17 11

Det var et farverigt 60 års jubilæum på Sortebakkeskolen i fredags.

60 år i Nørager fejret med fest og farver Af Ture Damtoft NØRAGER: Sortebakkeskolen i Nørager fejrede sit

Havefliser Belægningssten

Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

se meget mere: www.simested-cement.dk

Krogh Madsen Arkitekter a/s 98 62 18 66

www.km-ark.dk

60 års jubilæum med fest og farver. Fra morgenstunden var der flaghejsning og derefter arbejde med collager over de 60 år i aldersblandede grupper, hvor store og små hjalp hinanden. Der er begyndt på 60 collager, en for hvert af de 60 år, der har gået elever på skolen. En af dem er viceskoleleder Lotte Aggerholm. Først om den halve times tid, hvor eleverne fejrede ju-

bilæet med masser af farver på sportspladsen. Reminiscent om den farverige Hindu festival Holi, var lærerne klar med adskillige tuber med grøn, blå og rød farve til at sprede over eleverne - som stod i kø for at blive så farverige som muligt. - De syntes, det var så sjovt. Det var en god dag med fællesskab og sammenhold på tværs af årgangene. Det er i højsædet både på sådan en festdag og resten af året, siger Lotte Aggerholm.


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 13

NØRAGER

SULDRUP

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Hollandske handbikere gæstede Vesthimmerland Lokale arrangerede ophold for de handicappede Af Torsten Hansen

Købmand Søren Nielsen foran vin-afdelingen i Spar i Nørager. Lyset er slukket, så grib en flaske til blindsmagning derhjemme.

Lokale købmænd har skruet ned for strømmen Af Ture Damtoft NØRAGER: Elregningen er steget med over 300 procent for Spar købmanden i Nørager. Regningen for august 2021 var på 69.800 kr. Samme måned i år var den på 234.000 kr. - Jeg har slukket alle impulskølere og sat tørvarer for enden af hylderne i stedet for. Vi har slukket omkring halvdelen af belysningen indenfor, og udendørsbelysningen er også slukket. Det er alvorligt, og det er i hele landet, siger købmand Søren Nielsen. I vinafdelingen er lyset også slukket, hvilket giver en helt ny vinkel på begrebet “blindsmagning”. Købmanden i Nørager er en af de halvstore i lokalområdet, og Søren Nielsen forventer at kunne overleve de om ikke astronomiske så stratosfæriske prisstigninger - hvis de altså falder igen.

Presset i Vegger I Vegger tager købmand Laila Hosbond en måned ad gangen. Min Købmand-butikken åbnede dørene i december 2020. Den måned var elregningen på 15.000-16.000 kr., i august var den på 51.000 kr. - Vi er da selvføgelig pressede, og jeg håber, politikerne finder en bedre løsning end at udskyde betalingen og i stedet lade os skylde penge til staten. Det giver os jo bare en gæld, så det er at vælge mellem pest og

kolera. Det er da positivt, de gør noget, men er det et halvt år eller flere år, vi har de priser? Hvor længe vil man tage kampen, spørger Laila Hosbond. I sin egen butik har hun ligesom i Nørager slukket alt det, hun kan. Drikkevarekølere, halvdelen af lysene i butikken og udendørsbelysningen Hun tror på, butikken nok skal klare krisen takket være god lokal opbakning. Samme opbakning er årsag til, at butikken i det hele taget eksisterer. - Butikken er Veggers livsnerve, ligesom butikkerne i andre mindre byer. Vi har jo et kæmpe opland, der kommer og handler her, og det vil være forfærdeligt, hvis vi skulle lukke, siger Laila Hosbond. Dagli’ Brugsen i Hornum har også slukket så meget, det kan lade sig gøre, men en enkelt købmand går imod den trend. I Vester Hornum har købmand Michael Frederiksen valgt at lade alle kølere være tændt, så der er kolde drikkevarer. - Jeg tror på, det koster mere i salg ikke at kunne tilbyde det. Når man skal have en vand eller sodavand om morgenen, eller en fyraftensbajer om eftermiddagen, så vil man have dem kolde, og jeg kan se, salget vokser på den varegruppe, siger Michael Frederiksen. Hans elregning er steget fra 20.000 i august 2021 til 50.000 kr. for samme måned i år. En mindre stigning en andre steder, fordi frysere

og kølere blev skiftet for omkring tre år siden. Snart kommer der lavenergi køleskabe til drikkevarerne, og lysstofrørene bliver skiftet til LED.

Lys i V. Hornum - Det giver samme lys og kan måske spare os en kilowatt pr. dag. Det er også værd at tage med. Og de frysere og køleskabe, som skulle have betalt sig selv hjem på otte år er nu betalt hjem på måske 18 måneder mere på grund af priserne, siger Michael Frederiksen. Han regner ikke med at benytte regeringens tilbud om at udskyde noget af regningen, for det nytter ikke at skubbe en gæld foran sig, hvis den kan undgåes, siger han. Regeringens tilbud om hjælp og nedsættelse af elafgiften bliver generelt betragtet som utilstrækkelige blandt købmændene. Også af Søren Nielsen i Nørager, der betegner udspillet med et godt gammeldags udtryk. - At udskyde betalingen ved at tage lån er lidt som “at tisse i bukserne”. Det giver varmen nu og her, men lige om lidt bliver det meget koldt. Især når vi ikke ved, hvor længe priserne er så høje, og om de falder igen. Det er barske vilkår, og det er det for alle, om man er med i en kæde eller ej. Jeg er glad for, at jeg ikke er nystartet, for så tror jeg ikke, vi ville kunne overleve det. Som det er nu, tror jeg vi klarer den, men der er ikke nogen garanti, siger Søren Nielsen.

SULDRUP: De seneste to uger har man kunne opleve en særlig slags cyklister i Vesthimmerland. Det er personer der kører handbikes, hvilket vil sige liggende på en cykel, mens man i stedet for at træde i pedalerne bevæger dem med hænderne. De fleste af cyklisterne er hollændere, men der har også været et par australiere med. Sammenlagt har omkring 40 personer været på cykelferie i Danmark, arrangeret af to lokalboende hollændere, Laura Adema, Hemdrup og Heidi Oosterhof, Suldrup. - Jeg har en veninde, der er handicappet og som elsker at køre handbike. Hun havde en drøm om at arrangere en ferie for andre handicappede og spurgte sidste år om jeg ville hjælpe, forklarer Heidi Oosterhof. Det blev en succes, og i år har de fulgt op på det. Der har været så mange, at de i år har måttet lave to uger, med hver 20 deltagere. I år fik de hjælp fra Anneke van der Zijpp som er hollænder og bor i Øster Hornum. Med hjælp af en del frivillige, bekendte fra nabolaget, og lokale sponsorer, fik organisatorerne det hele til at gå op i en højere enhed. Dagli’Brugsen i Skarp Salling sponserede hver dag rundstykker og franskbrød, så deltagerne fik fyldt depoterne op, inden de startede på dagens cykeleventyr. Der var også hjælp fra Spar i Suldrup.

I alt 40 hollandkse og australske “håndcyklister” har været på cykelferie i bl.a. Vesthimmerland.

stole og handbikes. Ved hjemkomsten til sommerhuset ventede en lille overraskelse, idet hollandske Jetze Plat gav et online foredrag om sit liv som handbiker (han er tre gange guldmedaljevinder ved de olympiske lege i Tokyo). Torsdag gik turen til Midthimmerland, hvor deltagerne fik prøvet kræfterne i de smukke områder der. Trods blæsevejr kom der nogle trætte, men glade deltagere i mål. Fredag egnede sig vejrmæssigt ikke til de helt store udfordringer på cykel. Men

HIMMERLANDS BOXRUM Self storage: Depotrum, lagerrum og arkivrum

8-55 M

3

• Klimareguleret og skadedyrssikret • Alarm og videoovervågning • Elektronisk adgangskontrol

Hjortkærsvej 7, 9600 Aars - Tlf. 50 86 99 94

www.himmerlands-boxrum.dk

Malermester

Lange ruter Deltagerne var her en uge ad gangen. De boede i sommerhus i Næsborg. Mandag og tirsdag blev der cyklet med handbikes på flotte ruter i Vesthimmerland. Deltagerne kunne frit vælge mellem forskellige af-7 stande på henholdsvis 40, 4 50, 70 og 90 kilometer. 6 Tre friske mænd cyklede dog 100 km første dag! De5 hollandske deltagere er im-9 poneret af det flotte danske2 landskab og at der er så lidt8 trafik i forhold til i Holland.1 Det gør, at Danmark er et3 cykelmekka hollandske Solutionfor 1 cykelentusiaster. LØSNING TIL 7 3 8 2 5 6 1 SODUKO 9 4 1 Udover deltagere på 4handbikes 2 1 9 7var 8 almindelige 5 3 6 7 6racercyklister 9 5 4 1 3med. 7 2De8yde-4 2 5de1 lidt 4 6hjælp 2 7 ved 9 8 3 8 vejkryds 8 andre 9eller 6 7 8 3farlige 1 2 steder 4 5 un-5 3 2dervejs. 8 3 5 4 9 6 7 1 3 5 8 5Onsdag 9 3 6 var 2 4en1 fridag. 7 9 9 Her kunne deltagerne 1 4 2 7 8 5 3 6 9se og2 stille spørgsmål i Wolturnus6 3 7 6 1 9 4 8 5 2 6 Nibe. Firmaet laver køre-7 Solution 1

så blev der spillet bordtennis og billard i sommerhuset. Fredag aften var der fest. Sammen med Laura Ademas’ naboer og de frivillige blev det til en uforglemmelig dansk aften, hvor deltagerne fik serveret typiske danske lækkerier og havde en masse hygge. - Især den danske aften bør fremhæves da Helle og K. P. Johansen fra Hemdrup gjorde et fantastisk arbejde med hjemmelavet dansk mad. Alt i alt ser vi tilbage på to fantastiske uger, fastslår Heidi Oosterhof.

BERIT ASP MADSEN Hjortkjærsvej 11

TLF. 22 72 46 11 www.maleraars.dk

Alt i malerarbejde Solution 1

Solution 2

3 2 9 1 6 8 5 4 7

8 2 5 6 1 9 4 9 3 4 1 1 9 7 8 5 3 6 1 8 5 9 5Bygningsmaleren 4 1 3 7 2 8 Farsø6 2 7 5 Malermester Bang8 Larsen 4 6 2 7 9 8 Gert 3 9 3 7 7www.bygningsmaleren-farsoe.dk 8 3 1 2 4 5 4 5 1 3 3mail@bygningsmaleren-farsoe.dk 5 4 9 6 7 1 2 7 6 4 68 7. Tlf. 98 63 530412 8 2 9Mobil 3 51 6 78 2 28 4 1 2 7 8 5 3 6 9 3 1 2 6 6 1 9 4 8 5 2 7 6 9 8

2 6 9 5 1 1 4 7 7 4 5 8 3 2 8 3

39 51 6 8 4 8 2 9 4 9 6 2 6 1 5 1 3 3 4 7 7 7 5

Solution 1Solution 2

43 64 71 82 98 98 85 29 36 47 Solution 3 2 37 55 74 63 1 1 8 9 3 6 9 3 67 41 32 5 3 9 6 7 2 5 5 71 33 68 16 2 2 4 5 8 1 7 6 44 59 25 8 6 1 7 8 9 3 4 48 82 27 71 6 5 2 4 1 7 1 2 96 15 89 7 9 5 1 3 5 4 6 9 18 93 54 3 8 2 9 6Solution 4 22

2 6 4 1 8 9 7 5 3

8 7 3 2 6 5 1 9 4

5 2 9 4 7 3 6 8 1

7 3 1 6 2 8 9 4 5

6 4 8 5 9 1 3 7 2

8 6 3 9Solution 5 14 2 4 8 5 7 3 3 4 8 7 4 1 6 6 7 2 5 9 1 2 2 1 9 8 5 9 3 4 8 7 4 1 6 3 6 5 7 8 9 6 2 1

2 7 3 9 6 6 1 8 8 4 9 2 5 7 4 3

9 8 1 4 5 5 4 3 7 6 2 8 3 1 6 7

4 6 5 7 9 2 2 1 3 3 7 5 8 9 1 4

Solution 2

55 12 9 2 7 4 7 4 7 8 9 3 9 2 6 3 6 8 6 8 1 4 1

7 3 1 6 2 8 9 4 5

6 4 8 5 9 1 3 7 2

7 3 6 2 2 8 8 7 4 9 1 6 9 4 5 5

5 2 8 6 1 3 9 5 6 7 4 1 7 2 3 9

1 4 9 1 7 9 3 4 5 5 6 3 2 8 8 2


SIDE 14

21. SEPTEMBER 2022

HORNUM

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

“Tour de Blære” skulle måske have valgt et lidt andet tidspunkt at servere deres medbragte velduftende grillpølser.

Optoget var som altid anført af de tidligere Årets Borger i Hornum.

Hornum Marked blev en bragende succes Fremgang på alle fronter sikrer et stort overskud

Af Ture Damtoft HORNUM: 2022 blev året, hvor Septembermarked i Hornum vendte tilbage med et brag. Bilboksning fredag aften var flyttet til markedspladsen og tiltrak over 500 betalende tilskuere. - Vi havde ikke helt nok plads, der hvor vi var før, og hvor de fleste tilskuere før var gået hjem, så havde vi i år fyldt op i vores øl-telt 10 minutter efter bilboksningen, siger Søren Vestergaard. Som formand for sammenslutningen Land og By i Hornum er han mere end godt tilfreds, bl. a. med salget af alkohol: - Lad os bare være ærlige, det er det, vi skal skabe et overskud på. Og selv om vi troede, vi havde købt rigeligt ind i år, så måtte vi ud

Der blev heppet på optoget fra også de mindste tilskuere.

og købe mere, siger Søren Vestergaard. Formanden er også tilfreds med antallet af gæster, der blev godt hulpet af helt fremragende og varmt solskinsvejr. - Der er ingen tvivl om, at det gør en kæmpe forskel. Der var rigtig godt fyldt op på markedspladsen både

lørdag og søndag. Børnene har haft det sjovt i det lille tivoli, og vores nok omkring 30 kræmmere havde kunder, siger Søren Vestergaard. Et af højdepunkterne var optoget. I årets udgave var der 10 indslag og dermed flere end sidste år - anført af “de røde kapper” siddende på

skuldrene af tidligere Årets Borgere i Hornum. Publikum langs ruten fik bl.a. lov til at “nyde” lugten af brændt gummi fra knallertklubben Maxi Riders dæk, og så var der duften fra “Tour de Blæres” medbragte grillpølser. Det var ikke den bedste timing at servere dem midt i optoget. Der blev noget af et hul op til de forankørende, men så fik man et lille grin ud af det. Hornum Idrætsforening sagde “stop had og vold, spil bold” - måske en kommentar til Qatar og VM dernede til november. Fritidsaktiviteter fyldte faktisk det meste med både BMX klub, rideklub og gymnastikforening med i optoget, der var garneret af en vogn med party-indslag og en med en masse mennesker der sad i sofaer - det skulle forestille et møde, og eftersom der ikke skete det helt store, passede det nok meget godt.

Mindst 200.000 kr. Tilbage på markedspladsen efter optoget var der havetraktortræk med 74 tilmeldte - ny rekord - og

Maxi Riders brændte masser af gummi af.

Der var masser af liv i det gode vejr på markedspladsen.

Bilboksning fredag aften tiltrak over 500 tilskuere - mange af dem fandt vej til ølteltet bagefter.

Aars BMX klub - der også har medlemmer fra Hornum - luftede også cyklerne.

publikum langs hele banen. Og dem, som ikke skulle se det eller se efter børnene i det lille tivoli, nød en øl eller fik noget at spise i afslappet og hyggelig stemning. - Det kunne ikke rigtig være gået bedre. Folk var bare glade og tilfredse. Vi har lagt et kæmpe arbejde i det igen i år, og engang imellem har der skulle tages nogle hurtige beslutninger for at få det hele til at gå op. Men

for os frivillige er det en kæmpe belønning at se så mange have det sjovt sammen. Revyen med spisning lørdag aften havde vi 360 gæster til, det blev en rigtig god fest. Jeg kunne godt mærke, jeg var ved at være lidt brugt søndag, men når man så lægger sig i sengen om aftenen efter en travl dag og 40.000 skridt, så er det med en god fornemmelse, siger Søren Vestergaard. Overskuddet går til foreningerne Blære/Hornum Håndbold, Hornum Idrætsforening, Søttrup Gymnastikforening og Hornum/Ulstrup Rideklub. I 2021 kunne de dele omkring 200.000 kr. Formanden for Land og By håber naturligvis på et lidt større overskud i år efter et så vellykket Septembermarked med mange gæster. - Men det er svært at sige. Vi håber selvfølgelig på det bedste. Jeg tør ikke sige noget med sikkerhed, men jeg tror, overskuddet bliver mindst det samme som sidste år, siger Søren Vestergaard.

Hornum Idrætsforening med et klart budskab.

Ny brugsuddeler er ansat i Hornum HORNUM: Efter mindre end fire måneder som uddeler i Hornum opsagde Per Bisgaard sin stilling i juni. Det kastede Dagli’Brugsen i Hornum ud i at skulle søge hurtigt efter en ny uddeler. - Vi har fundet en ny uddeler. 1. oktober tiltræder Natasja Hymøller stillingen, siger formanden for brugsens bestyrelse, Aksel Jeppesen til Aars Avis. - Vi fik en del flere ansøgninger denne gang end sidst, så vi har haft flere at vælge imellem, fortsætter han. Den nye uddeler er 32 år og kommer fra Skive. Hun har været en del af Coop i mange år. Natasja Hymøller begyndte som ungarbejder i Daglig’Brugsen i Resen i 2006. Derfra blev hun elev i Balling. Hun har siden været souschef i Aalestrup,

og senere i Øster Jølby. Stillingen var den samme, da hun skiftede til Fakta i Vinderup. Der opnåede hun også at blive butikschef. Fra Øster Jølby gik turen til Fakta i Nykøbing Mors, hvor hun igen blev souschef. Det er derfra hun nu rejser over fjorden og bliver uddeler i Hornum. - Vi er overbeviste om, at hun brænder for arbejdet i Dagli’Brugsen. Hun vil helt sikkert også være et frisk pust for de 18-19 medarbejdere i brugsen, siger Aksel Jeppesen. I perioden hvor forretningen i Hornum har manglet en uddeler har personale og bestyrelse lånt uddeleren fra Gandrup. - Han har kun været i butikken en gang om ugen, så vi har kunnet få dagligdagen til at fungere, forklarer Aksel Jeppesen.


21. SEPTEMBER 2022

HORNUM

SIDE 15

Lisa Bystrup Hjorth med lidt våde øjne, da hun takkede for prisen som Årets Borger i Hornum.

Overrumplet Årets Borger i Hornum Af Ture Damtoft HORNUM: - Knud, du er en “røvbanan”, udbrød en overrumplet, overvældet og meget glad Lisa Bystrup Hjorth fra scenen, da hun lige var blevet kåret til Årets Borger i Hornum. Knud er tidligere borg-

HAUBRO

SPORT

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

mester Knud Kristensen, der bare smilede over at blive kaldt noget, han ikke lige var blevet kaldt før. - Han var blevet ved med at insistere på, at jeg absolut skulle gå med ind i teltet, fordi vi lige skulle have talt om revyen. Jeg var helt blank. Det var først, da de

begyndte at snakke om, at årets vinder havde været med i revyen, og havde bidraget til Aars og Løgstør, at jeg begyndte at fange den, siger Lisa Bystrup Hjorth nogle timer efter kåringen. Oppe på scenen fik hun blomster og pokal, men måtte vente med at få diplomet, fordi der var skår i glasrammen. Der var til gengæld ingen skår i glæden, og der var lidt våde øjne, da Lisa Bystrup Hjorth takkede for æren. Prisen fik hun for sine mange år i Hornum Revyen som både skuespiller og især tekstforfatter. Hun har også bidraget med numre til Kimbrerrevyen og til revyen i Løgstør, og hun tænker på revy hele året rundt. - Jeg er allerede klar til at skrive det første nummer til næste års revy, siger hun med et stort grin, og sætter lidt flere ord på kåringen: Jeg er jo glad, stolt og rørt. Alle følelser er jo bare i spil. Det var stort, siger Lisa Bystrup Hjorth.

Nederlag i eliteserien BILLARD: Aars Billard Klubs førstehold indledte i weekenden sæsonen i eliteserien. Holdet var på Sjælland - i deres første udekamp og tur i den sponsorerede nye bil fra MTH biler i Aars hvor de mødte Sorana BK fra Sorø om lørdagen og Korsør BK om søndagen. To modstandere som de seneste år har blandet sig i topstriden i rækken. Så holdet vidste godt det var svære modstandere. Lørdagskampen endte med en kneben sejr til Sorana, men med en lille smule medgang i afgørende situationer, så kunne kampen være endt uafgjort. Resultatet blev en 6-2 sejr til hjemmeholdet. Henrik “Hønse” Jensen stod for den enlige sejr til Aars-

Aars Billardklubs elitehold er blevet godt kørende.

mandskabet leverede også dagens største gennemsnit på 133,33. Søndagskampen mod Korsør endte med sejr på 8-0 til Korsør, men resultatet afspejler ikke helt virkeligheden, idet tre af spillerne fra Aars næsten nåede fuld distance, så alt i alt en ok weekend.

Ugen bød på yderligere otte holdkampe, hvoraf det ene opgør var et lokalopgør i Oldboys rækken. Klubbens 2. divisions andethold tog hjemme imod Lemvig. Det blev et meget spændende og lige opgør som endte uafgjort 4-4. Jan Bjørn og Flemming Raun Vandt for hjemmeholdet.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11

Glade præmietagere og mestre i uventet, men velkomment solskin. Fra venstre ses Vivian Bøttger Hansen, Martin Hans Skov Pedersen, Benedicte Kruse, Christian Muldbjerg, Povl Erik Gedde, Jacob Kjeldsen, Christian Skovbjerg Balsby, Kasper Vejergang Jepsen Lundh, Bjarne Lindberg Rasmussen, Peter Lorenzen, Thomas Hyldgaard Nielsen, Lars Herskind Grotrian, Flemming Andreasen, William Hinrichsen Bachmann, Silkemarie Jepsen Lundh og Morten Nielsen Olesen.

Mesterskab i Himmerland Maja, William, Laurids og Katrine til middag hos familien Binderup i Haubro.

Haubro rykker tættere sammen HAUBRO: Hvordan rykker man efterskoleelever og borgerne i en landsby tættere sammen? Det havde en indbygger i Haubro et godt bud på. Haubro har cirka 300 indbyggere i alle aldre og 174 efterskoleelever på Himmerlands ungdomsskole. Udover sporadiske møder på cykelstier og i den lokale grillbar, ser de to grupper ikke meget til hinanden. Derfor tog Haubro-borgeren Mikkel Rask kontakt til viceforstander Stinne Poulsen og fremlagde sin ide: Haubro spiser sammen. Først besøger eleverne indbyggerne i Haubro. Man spiser aftensmad sammen og fortæller hinanden om livet i byen og på skolen. Se-

nere kommer byens borgere til middag på efterskolen, hvor eleverne viser skolen frem. Onsdag, 7. september skulle første etape stå sin prøve, da 45 spændte efterskoleelever gik til middag hos 14 familier i Haubro. Nogle elever måtte i gang med Google maps for at finde rundt, andre havde haft tid til at tage blomster med fra grøftekanten. Der blev spist, snakket, spillet spil, og nogle elever nåede først tilbage til efterskolen lige ved sengetid. - Det var mega hyggeligt at besøge nogen, der bor i byen, og maden var virkelig god! Jeg vil med glæde gøre det en anden gang! Sådan siger Elinor Carmen Cochrane fra Frede-

riksberg efter sit besøg hos en familie i Haubro. Og hos familierne var begejstringen gensidig: - Vi havde det dejligste besøg, og fik friskplukkede blomster og en helt masse information om efterskolen, profilfag, introtur og mobilregler. Det var en sjov og spændende måde at høre om ungdomsskolen på, og fantastisk, søde, unge mennesker, siger Signe Thomsen, Haubro. Arrangørerne er meget tilfredse med første runde af “Haubro spiser sammen”. - Hvor er det fantastisk at se de lokale i Haubro - unge som gamle - åbne deres hjem på den måde for vores elever. Og skønt, at de unge griber chancen og er nysgerrige på vores lille lokalsamfund. Det gør vi helt sikkert igen. Nu glæder vi os til, at efterskolen er vært for en middag i november, udtaler viceforstander Stinne Poulsen.

GOLF: Vejret var for årstiden ganske fremragende, da første spilledag af årets klubmesterskaber i Himmerland goldklub blev sat i gang lørdag 17. september. Formatet var slagspil uden handicap for mesterskabsrækkerne, med en sideløbende stablefordkonkurrence, til hvilken man kunne ’overgive sig’, hvis slagspilsformatet blive for surt og bogeyerne for mange undervejs. For andet år i træk skulle alle herrespillere tage stilling til, hvorvidt de - ud over den automatiske deltagelse i respektive aldersrækker - ville deltage i dysten om at blive overordnet herremester, da denne delkonkurrence blev afviklet over hele tre runder. To runder på New Course lørdag fra henholdsvis tee 56 og tee 60 og én runde på Old Course søndag. Øvrige rækker spillede én runde lørdag og én runde søndag. Der blev kæmpet bravt i alle rækker og dagens resultater blev lagt til grund for søndagens startliste, der ef-

ter turneringsledelsens puslerier kunne offentliggøres kl. 20:00. Lørdagens felt på 83 spillere var grundet skader og sygdom reduceret til 75 søndag, hvor spillet foregik på Old Course. Der var varslet både skybrud og torden til dagen, men det trak heldigvis uden om Vesthimmerland og dermed også smørhullet i Gatten, og spillerne kunne endnu engang nyde en runde i fortrinligt vejr, der også holdt ved til herremesterens obligatoriske tur i søen på hul 18. Derpå stod den på karbonader i Hul 19, og turneringsleder Maria Fjelstrup Kallesø kunne fordele præmier og kåre mestre efter nedenstående resultater. Den hyggelige mesterskabsweekend blev - selvfølgelig - afrundet med tre hurra-råb og et rungende HIM-MER-LAND.

Overordnet mesterskab Damemester: Benedicte Kruse 185 slag Runner up: Vivian Bøttger Hansen 187 slag

Herremester: Jacob Kjeldsen 219 slag Runner up: Kasper Vejergang Jepsen Lundh 224 slag

Aldersmesterskaber Junior piger: Silkemarie Jepsen Lundh 242 slag Junior drenge: Jacob Kjeldsen 141 slag Ungdom herrer: Martin Hans Skov Pedersen 160 slag Mid-age herrer: Christian Skovbjerg Balsby 145 slag Senior damer: Vivian Bøttger Hansen 187 slag Senior herrer: Thomas Hyldgaard Nielsen 155 slag Veteran damer: Benedicte Kruse 185 slag Veteran herrer: Peter Lorenzen 179 slag

Stableford A-rækken 1. Jacob Kjeldsen 72 point (HCP +0,1) 2. Christian Muldbjerg 72 point (HCP 2,4) 3. Christian Skovbjerg Balsby 71 point (HCP 0,6) 4. Steffen Kruuse Vinther 71 point (HCP 7,7)


SIDE 16

21. SEPTEMBER 2022


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 17


SIDE 18

21. SEPTEMBER 2022

1<+('

1<+('

QIH XMPQIPHMRK

GJSY MZX

QIH XMPQIPHMRK

*VIHEK HIR *VE OP

*VIHEK HIR *VE OP

GJSY MZX

.¨UYHM $DUV

%R L KMHUWHW DI $DUV

6NºQ HWSODQVYLOOD S§ UROLJ YHM PLGW L $DUV 3§ HQ IDQWDVWLVN FHQWUDO RJ LNNH PLQGVW UROLJ DGUHVVH PHG J§DIVWDQG WLO DOW L $DUV NDQ , QX EOLYH GH Q¨VWH HMHUH DI GHQQH GHMOLJH HWSODQVYLOOD bb+HU NDQ , VH IUHP WLO HQ VNºQ KYHUGDJ E§GH LQGH RJ XGH +DYHQ HU V\GYHQGW RJ E\GHU S§ PDQJH JRGH WHUUDVVHU RJ NURJH KYRU IUHGHQ RJ VROHQ NDQ Q\GHV bb8DQVHW RP PDQ VNDO L VNROH EºUQHKDYH KDQGOH LQG HOOHU WLO IULWLGVDNWLYLWHWHU PY V§ I§U PDQ QHP DGJDQJ WLO GHW KHUIUD

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

6MºVWUXSYHM *LVOXP $DUV

6NDO VHV RJ RSOHYHV V§ V¨W JRG WLG DI

$OOHUHGH YHG DQNRPVW WLO HMHQGRPPHQ NDQ PDQ IRUQHPPH DW PDQ QX VNDO WLO DW RSOHYH QRJHW KHOW V¨UOLJW 6§ VQDUW PDQ GUHMHU LQG DG LQGNºUVHOHQ WRUGQHU GHQ VPXNNH HMHQGRP IUHP JRGW WLOEDJHWUXNNHW IUD YHMHQ 'HQ HU KHOW YDQYLWWLJ πRW *§UGVSODGVHQ HU OLJH V§ VQRUOLJH VRP UHVWHQ DI HMHQGRPPHQ LQWHW HU RYHUODGW WLO WLOI¨OGLJKHGHUQH $OW HU JHQQHPW¨QNW L GHWWH VPXNNH KXV RJ GHU HU HQ UºG WU§G LJHQQHP DOW KYDG GHU KHGGHU PDWHULDOHYDOJ +HU HU VLPSHOWKHQ DOW KYDG PDQ NDQ ºQVNH VLJ

1<+('

1<+('

1<+('

QIH XMPQIPHMRK

GJSY MZX

QIH XMPQIPHMRK

GJSY MZX

QIH XMPQIPHMRK

*VIHEK HIR cc *VE OP

*VIHEK HIR *VE OP

*VIHEK HIR *VE OP

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK +VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX 7EK /SRXEOX

Qu Qu

GJSY MZX

0HMHULYHM 0HMOE\ 1ºUDJHU

*XQGHUVWHGYHM *XQGHUVWHG 1LEH

+ºMWRIWHQ $DUV

6ROLG YLOOD PHG N¨OGHU V§ PDQ I§U JRG SODGV %HOLJJHQGH S§ HQ OXNNHW YHM bb%ROLJHQ HU OºEHQGH RSGDWHUHW RJ IUHPVW§U S¨Q YHOKROGW RJ L HQ VWDQG KYRU PDQ NDQ π\WWH LQG RJ PRGHUQLVHUH HIWHU EHKRY RJ ºQVNHU

+XVHW HU RSIºUW L RJ UXPPHU P EROLJ L S¨Q VWDQG 8GHQIRU I§U PDQ HQ GHMOLJ JUXQG S§ P PHG KDYH GHU OLJJHU RS DG EDJYHGOLJJHQGH PDUN 5ROLJ EHOLJJHQKHG L *XQGHUVWHG RJ QHP DGJDQJ WLO $DUV RJ 1LEH

9HONRPPHQ S§ +ºMWRIWHQ RJ WLO HQ SHUIHNW EROLJ WLO PDQJH +XVHW IUHPVW§U LQGE\GHQGH V¨UOLJW NºNNHQHW VNDO , JO¨GH MHU WLO 8GYHQGLJW I§U , IRUQºMHOVHQ DI HQ VPXN YLOOD VNºQQH XGHDUHDOHU RJ QHP DGJDQJ WLO DOW L E\HQ

6ROLG YLOOD PHG N¨OGHU

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK 7EK

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX SQF /SRXEOX

Qu Qu

+HU I§U , PHJHW IRU SHQJHQH

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK 7EK

+VYRH &SPMK O©PHIV 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX /SRXEOX

Qu Qu

6NºQ EROLJ PHG VXSHU EHOLJJHQKHG

/SRXERXTVMW 9HFIXEPMRK )NIVYHK QH &VX RX Y IN YHK 7EK

+VYRH &SPMK 6YQ Z©VIPWIV 3TJ»VX /SRXEOX

Qu Qu


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 19

BOLIG

Få tvangsauktioner trods ændret boligmarked BOLIG: Stigende inflation, dyrere energipriser og en højere boligrente bør alt sammen medvirke til, at gøre det lidt mere udfordrende at sidde økonomisk trygt i boligen for landets boligejere. Men en ny opgørelse over tvangsauktioner viser positivt nyt. Har man været boligejer de seneste år, har man de fleste steder i landet haft gode muligheder for at opspare friværdi og dermed komme i en økonomiske gunstigere situation som boligejer.

Boligsalget er i 2022 noget lavere end i de seneste exceptionelle år under coronapandemien, men vi ser endnu ikke faldende boligpriser. Derfor er den seneste opgørelse over tvangsauktioner i Danmark også positiv læsning for danske boligejere og kommende købere. For mens der i maj blev bekendtgjort 97 tvangsauktioner, er antallet faldet til 81 i juni. Til sammenligning blev der bekendtgjort 88 tvangsauktioner i juni sid-

ste år. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret. - Det må være enhver boligejers værste mareridt at skulle forlade hus og hjem, så der er i den grad grund til at glæde sig over, at der fortsat er rekordfå tvangsauktioner i Danmark. Danskerne er generelt stærke betalere, og mange husholdninger er blevet mere robuste i coronatiden, hvor vi ikke brugte de samme penge på rejser og under-

holdning, siger pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther. Danske boligejeres økonomi er altså godt polstret, og flertallet har således gode betingelser for at blive siddende i deres bolig. Men ifølge ejendomsmæglerkæden er det ikke utænkeligt, at vi i den kommende tid kan se en mindre stigning i antallet af tvangsauktioner. - Antallet af tvangsauktioner hænger tæt sammen med markedsudviklingen

på boligmarkedet. Når der er mange boliger til salg, og salgstiderne er lange, er antallet af tvangsauktioner normalt også lidt højere, og i andet halvår af 2022 vil vi forventeligt se både boligudbuddet og salgstiderne stige, siger han. Parcelhusejere tegner sig for flertallet af tvangsauktionerne, mens der er længst imellem, at sommerhuse ryger på tvang. I 2021 blev 945 enfamiliehuse, 76 ejerlejligheder og

51 sommerhuse sendt på tvangsauktion, viser tal fra Danmarks Statistik. Den fordeling er ifølge ejendomsmæglerkæden ikke så overraskende. - Det er ret forventeligt, at parcelhusejerne oftest kommer i vanskeligheder. Parcelhuse udgør majoriteten af ejerboliger på det danske boligmarked, og derfor vil de også dække over flest tvangsauktioner målt i absolutte tal, afslutter Alexander Falck Winther.

I BYEN

»Pinocchio« Producent: Patrasket

Lørdag d. 1. oktober kl. 15.00 ALFA Vesthimmerlands Musikhus, Aars

Billetter købes på www.vesthimmerlandsteaterforening.dk på bibliotekerne, i ALFA eller ved indgangen

Spar på varmen på den rigtige måde for at bevare et godt indeklima.

Skru ned for varmen med omtanke og omhu Det kan koste dyrt at spare for meget på varmen BOLIG: Energikrisen truer med at kaste en mørk og kold skygge over os gennem vinteren, og vi forsøger alle at finde steder, hvor vi kan spare penge. Men pas på, hvor meget du skruer ned for varmen. For lave temperaturer kan påvirke indeklimaet og skade dit helbred og din bolig. Du kan også risikere, at din forsikring ikke dækker, hvis din bolig eller sommerhus ikke har været opvarmet tilstrækkeligt. Der er mange steder, vi med lidt ekstra omtanke og kreativitet kan reducere vores energiforbrug. Men det er vigtigt, at du i din iver efter at spare ikke risikerer at gøre mere skade end gavn. - For mange af os er der gået sport i at spare, så vi kan holde på vores penge, men vi skal passe på, hvor meget vi f.eks. skruer ned for varmen. Et dårligt in-

deklima kan være skadeligt for dig og din bolig. Det kan gøre dig syg, og det kan give problemer med fugt, råd og skimmelsvamp, som kan gøre stor skade på din bolig. Det kan også ende med, at din forsikring ikke dækker, hvis din bolig ikke har været opvarmet tilstrækkeligt, lyder det fra Lene Harvig, kommunikationschef i Gartnernes Forsikring.

Råd til mindre varme Hvis du vil skrue ned for varmen – og varmeregningen – skal du gøre det med omtanke, så du hverken skader dit eller din families helbred eller skader din bolig. Gartnernes Forsikring har samlet følgende gode råd til dig. Bevar en konstant varme - en god og konstant varme på minimum 18 grader holder luftfugtigheden nede og

forebygger fugtskader og skimmelsvamp. Undgå store temperaturskift - de kan skabe kondens, som kan udvikle sig til skimmelsvamp og på sigt råd. Hold samme temperatur i alle rum - det er ikke en god løsning at slukke helt for varmen eller sænke temperaturen markant i de rum, du ikke bruger. Det kan skabe kuldebroer og kondens og give fugtskader. Luft ud - god udluftning er noget af det vigtigste, du kan gøre for at bevare et godt indeklima. Luft ud kortvarigt flere gange om dagen, f.eks. 5-10 minutter tre gange dagligt, lav gennemtræk på én gang, så du får en optimal luftudskiftning. Og lad ikke vinduer stå åbent over længere tid, så rummet køles helt ned - det kan give kondens og fugt.

Efterårs menu Gældende fra 1. sept. 2022

2022

Seranoskinke med melon og pestobrød Rosastegt kalvefilet med svampesauce, kartoffelgratin, grøntsagssaute’ og efterårssalat med æbler og figner ● Roulade med blommekompot og creme ●

AFHENTNINGSPRIS:

2 retter .............. KR. 157,-

3 retter .............. KR. 192,-

Bestilles senest 3 dage før. Min. 10 kuverter Søndag dog min. 20 kuverter

Frisksmurte snitter kr. 29,- og smørrebrød kr. 39,-

Bestilles senest dagen før og afhentes inden kl. 16.00. dog ikke søndag.

Kimbrer Kroen har lokaler til festen fra 20 til 250 personer Fest til fast pris fra kr. 556.00 - se nærmere på www.kimbrerkroen.dk Ring for nærmere information, eller få tilsendt vores brochure. Tlf. 98 62 19 66 eller mail@kimbrerkroen.dk

Markedsvej 8 -- 9600 - tlf. 98 62 19 66 Markedsvej 8 - 9600 Aars tlf. 98 Aars 62 19 66 . mail@kimbrerkroen.dk mail@kimbrerkroen.dk

FIND OS OGSÅ PÅ


SIDE 20

21. SEPTEMBER 2022

TIL LEJE

KØB & SALG

Udlejes i Haverslev

2-vær. lejlighed på 83 m2. Leje m/vand 3.800 kr. pr. md. + forbrug. 3 mdr.s dep. Ledig fra 1/11-2022. Efter kl. 17.00. Tlf. 21 74 84 98

Sælges: Spisebord m/ 12 stole og skænk. Klaver. Teaktræ-seng m/ madras (enkelt). Klædeskabe. Sofa 3+2+1 i stof. Tlf. 30 32 63 38

Ny bolig?

MOTOR

NEVE IT Salg, service og reparation af computere,netværk, printere, udstyr og programmer.

Telefon 98 62 51 15 PRIVAT/ERHVERV

Kig i Aars Avis

BLANDEDE SUNDHED & VELVÆRE

Nordjyllands Trafikselskab afventer forhandlinger med kommuner og region - Midtjyllands Trafikselskab har allerede varslet prisstigninger.

Det bliver dyrere at tage bussen

KLINIK FOR FODTERAPI Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale

Tlf. 96 98 01 01

Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg

Klinik for fodterapi

Statsaut. fodterapeut Inge Merete Vestergaard Blærevej 2, 9600 Aars

Tlf. tid kl. 8.00-9.00 på 40 53 98 62

Fodbehandling - Bøjlebehandling - Aflast-

ninger - Indlæg - Kompressionsstrømper - Støttestrømper - Vejledning - Også udebehandling - Sygesikringsoverenskomst. Tilskud fra Danmark

ller Ring e il t skriv Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk

BLANDEDE

I 2023 ligger loftet på 4,9 pct. Som en konsekvens af stigende udgifter til brændstof, har Midttrafik besluttet at lade priserne stige med det maksimalt tilladte. I Nordjyllands Trafikselskab afventer man forhandlingerne med kommunerne og regionen om økonomien i 2023.

Tømrer - Snedkerforretning Årupvej 14, 9600 Aars

Tlf. 29 24 75 01

Erhverv Transport

✔ Haveservice Haveplan Omlægning Vedligehold

✔ Hjemmeservice Frit valg Privat Erhverv

Dygtig faglært industritekniker eller maskinarbejder med kendskab til det nyeste inden for CNC-styringer søges. Det ses som en fordel at have kendskab til industriel robotteknologi, men er dog ikke et krav. For den rette person er der gode muligheder for at præge hverdagen og være med til at videreudvikle virksomheden. Henvendelse: Peter Bro Sørensen, tlf. 98621722 Email: peter.s@skalform.dk

Smed

✔ Vikarservice Landbrug

HJEMME SERVICE -valget er frit -valget er dit

HIMMERLANDS VIKAR- HAVE- OG HJEMMESERVICE

Markedsvej 6,Markedsvej 9600 Aars |6,www.servido.dk |www.servido.dk 99 98 97 40 9600 Aars

Der er således intet afgjort, og det kan betyde alt fra nedlagte ruter, prisstigninger til status quo - det sidste nok usandsynligt i betragtning af inflationen. Trods de varslede prisstigninger er det fortsat billigere at rejse med kollektiv trafik end i bil i langt de fleste tilfælde. Ifølge Midttrafiks pendlertjek, der sam-

menligner data fra FDMs bilbudget med trafikselskabernes billetpriser, vil der i eksemplet Odder til Aarhus være næsten 2.000 kr. sparet med et pendlerkort hver måned, når alle udgifter til bil regnes med. Det der så ikke er regnet med er tiden, og jo dyrere og færre busser jo mere frister friheden ved at have en bil.

STILLINGER CNC-operatør

Alt tømrer- og snedkerarbejde udføres Tilbygning - Ombygning - Renovering

Har du brug for hjælp...

MOTOR: Fra 15. januar 2023 stiger priserne på en række af Midttrafiks billetprodukter. Nordjyllands Trafikselskab har endnu ikke meldt noget ud. Trafikstyrelsen udmelder hvert år et loft for, hvor meget billetpriserne må stige hos trafikselskaberne i Danmark.

Chauffør søges til destruktionskørsel. Tiltrædelse snarest.

Vognmand Bjarne Thomsen Aalestrup

Tlf. 40 32 39 40

har forrygende travlt Arbejdsopgaver Derfor søger vi: Vi søger en Montør/servicemand

Vores udviklings- og reparationsafdeling fremstiller produktionsanlæg til eget brug samt står for vedligeholdelse og forbedringer af disse. Til afdelingen søger vi en smed/mekaniker eller lign., som trives med nye udfordringer hver dag. Henvendelse: Thomas Dahl, tlf. 98621722 Email: thomas@skalform.dk

• Samling og montage af anlæg på fabrikken i Gedsted Medarbejdere med kompetencer indenfor INDKØB/LAGER/LOGISTIK Dine kvalifikationer Det forventes at du har en uddannelse som smed, mekaniker eller lignede. samt kommunikation med kollegaer, kunder og Dine egenskaber leverandører. • Du er en teamplayer og kan indgå i et tæt samarbejde med kollegaer i virksomheden. • Du har humoristisk en positiv indstilling til livet færdigheder i enKendskab til sans C5ogsamt sproglige Vi tilbyder gelsk/tysk vilmedblive foretrukket. • Godt arbejdsmiljø en uformel tone, hvor man har respekt for hinandens forskelligheder og

Støbe-/renseafd.

. Erfaren METAL-ARBEJDER er TWINHEAT til Hvem svejseopgaver og montage. TWINHEATA/S har siden 1979, udviklet og produceret biobrændselsanlæg. Til det danske samt

98 97 40og renseri søger folk til støbning Vores99smelteri

og rensning af støbegods. Henvendelse: Thomas Dahl, tlf. 98621722 Email: thomas@skalform.dk

• Service kørsel på kunde biobrændselsanlæg i DK

kompetencer • En virksomhed med en flad organisation og stor gensidig respekt

internationale marked, vores kunder findes inden for private, landbrug, industrien, private samt institutioner, Virksomheden er danskejet.

Har dette din interesse så send en kortfattet anTiltrædelse vilkår søgning tilogTwinheat A/S, mærket ”Jobansøgning” Hvis stillingen har din interesse, bedes du venligst sende din ansøgning til sv@twinheat.dk eller er velkommen til at kontakte Søren Vasegaard +45 9864 5222 pådumail: kontakt@twinheat.dk senest 1. okt. 2022 For yderligere info: Ring Søren 20 66 26 94 / Esben 20 13 93 40. Nørrevangen 7 - 9631 Gedsted – Tlf. 9864 5222 Mail: twinheat@twinheat.dk – Web: www.twinheat.dk

Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion • Inkasso Advokat (H) (H) Jan Poulsen Advokat

tlf. 98 64 18 11 •tlf. jpo@advokatjanpoulsen.dk 98 64 18 11 Aalestrup jpo@advokatjanpoulsen.dk Advokatkontor grundlagtAalestrup I 1904 – beneficeret forsvarsadvokat

Vestvej 1 ■ Birkevej 59 ■ DK-9600 Aars ■ Tlf.: 98621722 Dansk Skalform A/S er et jern-, stål- og aluminiumstøberi med 70 ansatte, som producerer småt kompliceret støbegods efter croning- og lostwax-metoden. Exportandel 70% med direkte salg til USA og Kina. Firmaet har store kunder inden for den europæiske automobil- og hydraulik-industri.

Se din nye arbejdsplads på www.skalform.dk !

Nørrevangen 7 | 9631 Gedsted | Tlf. 9864 5222 Vi søger en Montør/servicemand Mail: twinheat@twinheat.dk | Web: www.twinheat.dk Arbejdsopgaver • Service kørsel på kunde biobrændselsanlæg i DK • Samling og montage af anlæg på fabrikken i Gedsted

Aars Avis - 98 62 17 11 Dine kvalifikationer

Det forventes at du har en uddannelse som smed, mekaniker eller lignede.


21. SEPTEMBER 2022

klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

KØBES:

Himmerlandsavisernes

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning. Tlf: 40 19 92 59

loppemarked SekS lokale aviSer for Samme priS!

SÆLGES:

73.621 eksemplarer

Veteran Stumpemarked, lørdag den 24/9 og søndag den 25/9 kl. 10-15. Nysum Byvej 57, 9610 Nørager. Tlf: 98 56 92 35/22 33 92 35

HIMMERLANDS AVISERNE

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING KONTANT ELLER

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med året Hvilkehelligdagene effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncerigennem. ing af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES:

Top pris gives! Dødsbo og indbo fra 1930´erne og 1970´erne købes. Polstrede læne- og loungestole samt sofaer. Teak, palisander og dansk design. Ring først til os! Tlf: 27 20 46 97

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

AF ANNONCE, KAN SKE PERSONLIGT, VIA POST ELLER E-MAIL:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes. Ring til Thomas. Tlf: 40 54 18 39

SE HER!

INDLEVERING:

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! d e k r a loppem

Kirkedeko m. roser. Stk. 50 kr. Tlf: 23 27 37 62

...fra kyst til kyst

Køb og tilbud / vurdering af indbo og dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt: Tlf: 28 51 62 64

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

SIDE 21

campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskLoppe-annoncerne iner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens her EJENDOMSSIDER, bringes i MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. førstkommende til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og nummer efter klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER. indlevering!

Dødsboer og restboer købes. Totalrydning kan tilbydes. Alt i teak og palisander møbler. Alt i Wegner og dansk møbeldesign. Lamper, møbler og keramik fra 40`erne til 70`erne. Kontakt Steen. Tlf: 20 70 92 34

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930`erne til 1970`erne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen. Tlf: 20 70 92 34

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 73.621 husstande!

TLF. 70779

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

Annoncen sendes til:

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen indrykkes i 8 aviserAars i Himmerland Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. senest fredag kl.Folkebladet, 9.00Støvring, Hadsund Folkeblad. Vest-

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

himmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Telefon: Afsenders navn og adresse:

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX

Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

LOPPEMARKED Loppe-annoncerne bringes her i DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE førstkommende BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER. nummer efter GOD FORNØJELSE!


SIDE 22

21. SEPTEMBER 2022

LANDBRUGSNYT dem første gang. - Om de kommer fra landet eller byen, var det skønt at se, hvor nysgerrige de var. Vi vil gerne have nogle glade forbrugere, der kan se, hvor tingene i supermarkedet kommer fra, og at vi kan stå på mål for at have nogle gode forhold for dyrene, siger Steen Skov. En pose bøffer Han har modtaget mange beskeder med tak for en god dag og ros for de mange aktiviteter for børnene som ansigtsmaling og kørekort

på pedaltraktorer. Eneste lille fejl var forplejningen. Der var gratis vand og burgere til alle, men det var langt fra alle, der opdagede det. Så af de 1500 lækre bøffer af Lille Skovsgaards eget kvæg var der 700 tilovers. - Der havde vi regnet forkert, så alle dem, der hjalp til, fik en pose bøffer med hjem. Så må vi lave dem lidt større næste gang, smiler Steen Skov.

Malkedemonstrationen samlede et stort publikum hver halve time.

Lille Skovsgaard åbnede portene til åbent landbrug

2500 gæster lærte om landbrug og fik serveret gårdens eget kød Af Ture Damtoft Det var godt, der ikke kom flere end 2500 gæster til åbent landbrug søndag på Lille Skovsgaard lidt syd for Aars. P-pladsen var fyldt, og værten, gårdejer Steen Skov og de 30 ansatte, familie og venner, der hjalp, skulle

• HALM PÅ GYLLETANKE • OPTAGNING AF TRÆRØDDER GUMMIGEDARBEJDE

Leander Thyrrestrup

Tlf. 22 20 39 03

også have tid til at svare på spørgsmål og varte gæsterne lidt op. - Det var egentlig godt, der ikke kom flere, så kunne det være gået lidt i hårknude. Det gik jo helt fantastisk, og vi er glade ved og stolte over det, vi har at vise frem, siger Steen Skov. Han var selv her, der og

Bogtryk/ Offset Tlf. 98 62 17 11

allevegne for at komme så godt rundt som muligt og besvare så mange spørgsmål som muligt. Om det så var fra en bonderøv eller en bybo - for nu at bruge hans egne ord.

Kom fra Aalborg Et par piger fra en familie, der var kommet fra Aalborg, ville gerne vide, hvorfor nogle af køerne havde ring i næsen. - Det er fordi, de ellers vil malke hinanden, og når de så kommer ind med ringen, så trækker den anden ko sig. Det er kun nogle få af dem, så det er derfor, det kun er nogle få, der har ringe i næsen, forklarede Steen Skov i

øjenhøjde og blev belønnet med et ny-oplyst “nåh” fra de nok fem-seks årige piger. Et par andre børn skyndte sig at trække trefire skridt bort, da en ko pludselig kom af med en ret stor mængde af indholdet fra maven. Velkommen til virkeligheden på en gård, og så blev der grinet. Der var demonstration af malkning og klipning af køer nede bag staldene. Det kunne tage lidt tid at komme derned, for på mellemvejen var de helt små kalve, og dem kunne voksne og især børnene naturligvis ikke stå for - selvom det kunne virke en lillebitte smule farligt at kæle med

EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

LANDBRUGSNYT - når det skal være lokalt! Der var lang kø til at komme op i traktoren.

Steen Skov i stalden foran de køer, han har vundet flere priser med og stolt viste frem.

De små børn kunne ikke stå for de små kalve.


21. SEPTEMBER 2022

SIDE 23

LANDBRUGSNYT

vigs arealer i dag status af permanent græs.

Vil følge reglerne

Brakmarken har været urørt i mange år. Nu kan nye regler kræve, at de urørte pløjes for at tælle med som brak.

Uforståelige krav brakareal status Har lagt brak i 20 år, men skal alligevel omlægges for at leve op til krav - Der letter en fiskehejre.. Og der er en til. Det er tydeligt at mærke begejstringen hos Svend Romvig, når han viser rundt på de naturarealer, han har haft på sin bedrift lidt uden for Herning siden slutningen af 1990erne. - Det her er bare en stor bunke døde buske og træer, men insekterne er vilde med dem, så derfor får det lov at blive liggende, fortæller han, mens vi passerer et område, hvor beplantningen ikke er blevet slået. Svend Romvig forklarer: - Jeg lader altid nogle små områder være, så agerhøns og andre fugle har et sted at gemme sig.

Regel om fire pct. brak Som man kan fornemme, er Svend Romvig meget glad for sine braklagte områder

- Græstæppet er helt perfekt lige nu. Der er plads til, at alverdens planter og urter kan trives mellem græsset. Hvis man starter forfra, vil tidslerne lynhurtigt få overtaget. Det er helt normalt, og der vil gå mange år, inden balancen i området er på plads igen, siger Svend Romvig.

og de naturoplevelser, han dagligt får derude. Derfor var han også overbevist om, at han var på sikker grund, da regeringen meldte ud, at dansk landbrug skulle braklægge fire pct., for at tilgodese naturen og højne

den danske biodiversitet. - Det kom som noget af en overraskelse for mig, at jeg, som reglerne er i øjeblikket, kommer jeg til at sprøjte området ned og pløje det, for at det kan tælle med i regnskabet, siger han.

Da marken blev braklagt i slutningen af 1990erne, havde den status af brakareal, men reglerne er i dag således, at brak og rent græs skal omlægges hvert sjette år for at have omdriftsstatus. Derfor har Svend Rom-

Hvis reglerne står til troende næste år, vil han selvfølgelig efterleve dem. Men det værste er, at der vil gå mange år, inden området opnår den sammen fauna og biodiversitet, som det er tilfældet nu. - Græstæppet er helt perfekt lige nu. Der er plads til, at alverdens planter og urter kan trives mellem græsset. Hvis man starter forfra, vil tidslerne lynhurtigt få overtaget. Det er helt normalt, og der vil gå mange år, inden balancen i området er på plads igen, siger han. Denne betragtning er Eva Tine Engelbreth, der er planterådgiver hos SAGRO enig i. - Svends arealer har været betegnet som permanent græs siden 2015. Da det ikke har været pløjet siden 90erne, er der kommet denne fine biodiversitet. Efter de regler der er nu, skal han som minimum pløje, så der kan sås blomsterbrak inden 1. maj 2023. Og det vil bestemt forringe den fine fauna og flora, der er derude nu, siger hun. For Sven Agergaard, der er formand for Herning Ikast Landboforening, som er den forening Svend Romvig er medlem af, vækker det også forundring. - Hvis man fra politikernes side ønsker at højne biodiversiteten, så giver det slet ingen mening, at disse fantastiske områder ikke kan få lov at blive stående. Jeg mener, man som landmand bør kunne indgå en dialog om, at få lov til at lade disse arealer stå hen, og lade dem tælle med i regnskabet, siger han.

LÆSERBREVE Igen og igen bliver dansk landbrug angrebet af de røde partier. Det er der såmænd ikke noget nyt i. Men det mest latterlige forslag, er det nye forslag fra Enhedslisten, som nu foreslår at skære antallet af danske køer og grise med 50 pct. før 2030. Midt i den måske største globale fødevarekrise siden 2. verdenskrig, hvor priserne på mad stiger eksplosivt, og hvor mange lande er ramt af fødeva-

remangel, så foreslår Enhedslisten dette i ramme alvor. Det er mig ubegribeligt. Det er simpelthen sort snak. Derudover er det totalt “sort” for klimaet. En halvering af dansk landbrug vil gøre klimaet en bjørnetjeneste. I Danmark producerer vi nogle af verdens bedste fødevarer med mindst klima- og miljøaftryk. Danmark er verdens mest klima-effektive produktionsland. Tag for eksempel grisekød. Her er kg CO2 pr. kg grisekød 10,8 i Danmark, mens det er 11,54 i USA og hele 19,5 i Brasilien. Det er et 81 pct. højere klimaaftryk end i Danmark. Derudover har de to lande tilsammen øget

deres produktion med næsten den samlede danske produktion fra bare 20182020. Netop af den grund siger World Ressource Institute også, at det er tåbeligt for klimaet at reducere dansk landbrug. De fødevarer vil bare blive produceret nogle andre steder - og det med et højere klimaatryk end i Danmark. Samtidig kan vi være stolte af det store hensyn til dyrevelfærd og fødevaresikkerhed. Og landbruget selv har fremlagt et ambitiøst mål om at være klimaneutral i 2050. Landbruget kommer med innovative bud på, hvordan det kan bidrage til vores energibehov samt, at vi i frem-

tiden kan flyve på kolort og halm i stedet for olie. På den måde kan vi også flyve med god samvittighed. Enhedslistens forslag vil også koste tusindvis af danske arbejdspladser. Her i Vesthimmerland vil tabet være på minimum 596 arbejdspladser. Hertil kommer alle de, der er afhængige af landbruget indenfor forarbejdning, forsynings- og servicevirksomhed. Det vil være et kæmpe tab for Vesthimmerland i både økonomi og beskæftigelse. Desværre har Enhedslisten og andre røde politikere travlt med at male et negativt billede af dansk landbrug som klimaskurke. I min optik er og bliver

Søndag d. 25. september Aars Kirke Aars Frikirke Skivum Kirke Giver Kirke Blære Kirke Gislum Kirke Vognsild Kirke Haubro Kirke Ulstrup Kirke Gundersted Kirke Veggerby Kirke Sønderup Kirke Suldrup Kirke Bislev Kirke Ejdrup Kirke Løgstør Kirke Aggersborg Kirke Kornum Kirke Løgsted Kirke Salling Kirke Oudrup Kirke Næsborg Kirke Vindblæs Kirke Ranum Kirke Malle Kirke Vilsted Kirke Overlade Kirke Farsø Kirke Vester Hornum Kirke Hyllebjerg Kirke Flejsborg Louns Kirke Alstrup Kirke Strandby Kirke Ullits Kirke Foulum Kirke Svingelbjerg Kirke Trængstrup Frimenighed Kgs. Tisted Kirke Binderup Kirke Durup Kirke Rørbæk Kirke Grynderup Kirke Stenild Kirke Brorstrup Kirke Ravnkilde Kirke Aarestrup Kirke Haverslev Kirke Aalestrup Kirke Vesterbølle Kirke

9.30 10.00 Ingen Ingen 10.30 9.30 Ingen Ingen 19.30 Ingen 10.30 9.00 Ingen 11.00 Ingen 9.30 Ingen Ingen 11.00 Ingen Ingen Ingen 11.00 Ingen 9.30 Ingen Ingen 10.30 Ingen Ingen 9.00 Ingen 9.30 Ingen Ingen 10.30 9.00 Ingen 10.30 Ingen 9.00 Ingen Ingen Ingen Ingen 10.30 10.30 Ingen 11.00 11.00

Der henvises til kirkernes egne hjemmesider ved evt. ændringer af kirketiderne

Halvering af dansk landbrug er sort MF og klimaordfører Marie Bjerre (V) skriver om landbruget:

Gudstjenester

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 38

Basis 466,58 (466,58) 803,85 (803,85) Økologi UK-tillæg 10,77 Vægt reg. kr./kg 30-40 kg 7,59 (7,59)

Marie Bjerre.

dansk landbrug klimahelte. Derfor håber jeg, at vi får et nyt borgerligt flertal efter næste valg. Vesthimmerland og klimaet vil lide stor skade af en klimapolitik på Enhedslisten stemmer.


SIDE 24

21. SEPTEMBER 2022