TL_week_51

Page 27

21 DECEMBER 2011

pagina 27

Korfballers van TOP komen weer tekort tegen Blauw Wit Sassenheim - De korfballers van TOP/Wereldtickets.nl verloren de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Zij kwamen ook in Amsterdam net tekort. Tegen Blauw Wit werd het 24-22. De ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar in de tweede helft was de routine in de Amsterdamse ploeg doorslaggevend voor de winst tegen de jonge ploeg uit Sassenheim. Na vijf speelrondes is de ranglijst in de Wereldtickets Korfbal League aardig op de schop gegaan. TOP staat na dit verlies nog steeds op een gedeelde achtste plaats. Na het kerstreces moeten de Sassenheimers punten pakken om niet in de problemen te komen. Waar de samenstelling van TOP flink is gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen, is de ploeg van Blauw Wit nagenoeg hetzelfde gebleven. Bovendien kunnen de Amsterdammers terugkijken op een goede reeks. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, een gelijkspel tegen PKC en nipt verloren van koploper Fortuna. De Sassenheimers hebben pas drie punten. De ploeg is nog niet in goede doen. De thuisploeg begon voortvarend en kwam al snel op een 4-1 voorsprong. Tim Heemskerk en Daniel en Sander Harmzen verkleinden de achterstand (4-3). Maaike Molenaar en opnieuw de gebroeders Harmzen zorgden halverwege de eerste helft voor de aansluiting (6-6). Het korfbalspel van de Sassenheimers oogde fris, snel en gevarieerd. Via Mick Snel namen de bezoekers zelfs brutaal een voorsprong (6-7). Er werd steeds om en om gescoord tot aan de laatste paar minuten. Een mooie reeks van Tim Heemskerk, Sander en Daniel Harmzen zorgde voor een 12-13

ruststand in het voordeel van TOP. Ook in de tweede helft deden de ploegen niets voor elkaar onder. Wat opviel waren de vele doelpunten die via afstandschoten werden gemaakt. Vooral Marc Broere en Ruud Willemsen waren bij de Amsterdammers op belangrijke momenten zuiver. Na de fraaie 16-16 van Celeste Split, halverwege de tweede helft, was er een opleving bij de bezoekers. Via twee doelpunten van Tim Heemskerk werd het 16-18 en hadden de Sassenheimers kans om door te drukken en de winst binnen te halen. Josina van den Bosch, Marc Broere en Ruud Willemsen haalden een streep door de rekening en zorgden voor een 19-18 voorsprong voor de Amsterdammers. Nisha Verweij maakte met een mooie omdraaibal de stand nog wel gelijk (19-19). Daarna liep de thuisploeg verder uit. De altijd zo trefzekere Mick Snel had in scorend opzicht niet zijn avond en ook de aanval van de gebroeders Hamzen stokte in de slotfase. Na de 24-21 zorgde alleen Mick Snel

Sassenheim - Donderdagavond 15 december moest VCS dames 1 wederom tegen een team van Kalinko spelen. Dit keer tegen dames 2 van de Scheveningse vereniging, een goed team met ervaren en tactische speelsters. VCS was gebrand om te winnen na het verlies van een week eerder tegen Kalinko dames 1. De eerste set begon VCS sterk en zette Kalinko goed onder druk. De

Foreholte-dames zijn wel toe aan wat rust

Foreholte begon niet al te overtuigend aan de wedstrijd, hetgeen resulteerde in veel onnodig balverlies. Enkele omstreden beslissingen van de leiding zorgden voor uitsluitingen, waarvan met name Ramona

Op basis van de eerste helft was een gelijkspel verdiend geweest. In de tweede helft haperde de aanval van TOP en gaf de routine aan de kant van Blauw Wit de doorslag. Blauw Wit staat op een derde plaats. TOP moet het voorlopig doen met een gedeelde achtste plaats in de Wereldtickets Korfbal League. De Sassenheimers spelen van 27 tot en met 30 december nog het traditionele Korfbal Challenge-toptoernooi in Ahoy’ Rotterdam en gaan verder genieten van een korte rust en het kerstreces. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is een belangrijke. Op zaterdagavond 7 januari komt hekkensluiter Nic. uit Groningen op bezoek. Tegen die ploeg kunnen belangrijke punten worden gehaald. De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld in sporthal De Korf aan de Sportdreef in Sassenheim.

VCS dames 1 met goed gevoel kerstvakantie in

Mariska Poot in actie aan de cirkel.

Voorhout - Nadat Naomi Hoogervorst, Dana Vincenten en Myrthe van Til al geblesseerd waren afgehaakt, meldden Lize Vrolijk en Daphne Hoek zich ook af wegens ziekte voor de uitwedstrijd tegen DSS in Heemskerk. Een aantal junioren en van dames 2 waren bereid de lege plaatsen op te vullen bij de handbaldames van Foreholte.

via een vrije bal nog voor de 24-22 eindstand. De derde nederlaag van de regerend landskampioen was hiermee een feit.

Vink de dupe was en tien minuten na rust met drie tijdstraffen naar de tribune kon. Bij DSS waren het de linkerhoek en de opbouwspeelsters die gemakkelijk konden schieten, en waar de onstabiele defensie geen antwoord op had. Aanvallend wilden de combinaties maar niet echt uit de verf komen. Desondanks had Foreholte kansen genoeg, maar voor open doel werd menigmaal gemist. Toch kon geconcludeerd worden dat de dames van Ad Bouwer er hard voor gewerkt hebben. Na een 17-10 ruststand werd echter met 34-20 verloren. Nu zit de helft van de competitie er op en met nog een wedstrijd tegen VOC 2 te gaan staat Foreholte op een vijfde plaats.

pass lag goed en er kon veel worden aangevallen. Ook de service leverde een aantal directe punten op. Het was duidelijk dat de dames van Kalinko nog niet zo snel in de wedstrijd zaten als VCS. Echter, aan het eind van de eerste set kwam Kalinko toch nog terug. VCS liet op dat moment net wat steken vallen. Zo won uiteindelijk Kalinko dames 1 de eerste set met 23-25. Dit was een grote teleurstelling omdat VSC tot op het einde voor had gestaan. Na deze tegenslag moest VCS zich weer herpakken in de tweede set. Dit lukte nog niet zo goed. De dames van Kalinko zaten inmiddels goed in de wedstrijd en konden het spelletje van VCS feilloos lezen. Hierdoor scoorden ze de ene prikbal na de andere. Twee sets lang domineerden ze hiermee de wedstrijd. Zo ging ook de tweede set naar Kalinko met de setstand 20-25. In de derde set begon VCS langzaam weer haar spel te vinden. Er werd hard aangevallen, ondanks het sterke blok van de tegenstander. De Kalinko-dames verdedigden goed, waardoor VCS alles op alles moest zetten om te scoren. De service van VCS liep goed, en ook de verdediging en de pass. De middens hadden nu zelfs een driemansblok tegenover zich, maar konden desondanks nog gewoon scoren. Ook de buitens stonden de ballen in te knallen. Er werd keihard gewerkt en met resultaat, want deze set werd het 25-18 voor VCS. De vierde set werd er eveneens goed gespeeld met toevallig precies dezelfde eindstand: 25-18 voor VCS. In de vijfde set waren de Sassemse dames niet meer te houden. Het werd nog even spannend door een paar omstreden beslissingen van de scheidsrechter, maar uiteindelijk won VCS ook de vijfde set met 1512. Dit bracht de wedstrijd naar een 3-2 winst voor VCS.

Uitslag Grote Foreholte Loterij 2011 Hoofdprijs nummer: 2e prijs nummer: 3e prijs nummer: 4e prijs nummer: 5e prijs nummer: 6e prijs nummer: 7e prijs nummer: 8e prijs nummer: 9e prijs nummer: 10e prijs nummer: 11e prijs nummer: 12e prijs nummer: 13e prijs nummer: 14e prijs nummer: 15e prijs nummer: 16e prijs nummer: 17e prijs nummer: 18e prijs nummer: 19e prijs nummer: 20e prijs nummer:

09192 10345 06863 09783 00272 12985 07073 06405 05501 05151 02062 07962 11647 03965 07817 12010 12067 04908 04786 11444

De prijzen kunnen worden verkregen door contact op te nemen met Jeroen van Eijk, telefoonnummer 0252-221701 of 06-39212597

Kandidaten gezocht voor de sportprijzen Teylingen - De gemeente Teylingen is op zoek naar kandidaten die in aanmerking komen voor de sportprijzen 2011. Iedereen kan een talentvolle sporter of sportster voordragen voor de O’Neill Talentenprijs (leeftijd tot 18 jaar), de Teylingen sportprijs of de LJ Sport Carrièreprijs. De Carrièreprijs is een prijs die iemand uit Teylingen heeft verdiend voor zijn of haar jarenlange prestatie. De uitreiking van de sportprijzen is op 27 maart 2012. De gemeente Teylingen organiseert de sportprijsuitreiking Teylingen 2011 samen met de Stichting Sport Promotie Teylingen. Kandidaten die in aanmerking komen voor de sportprijs 2011 voldoen aan de volgende criteria: De sporter of sportster is afkomstig uit de gemeente Teylingen en heeft op internationaal, nationaal of regionaal niveau een sportieve prestatie geleverd; Sporters onder de 18 jaar komen in aanmerking voor de Talentenprijs; het team of de vereniging is afkomstig uit de gemeente Teylingen en heeft op internationaal, nationaal of regionaal niveau een sportieve prestatie geleverd. Hierbij is het niet noodzakelijk dat alle sporters afkomstig zijn uit de gemeente Teylingen; sportploegen onder de 18 jaar ko-

men in aanmerking voor de talentvolle sportploeg; de voordrachten voor sporter, sportster of sportploeg betreffen uitsluitend sporters (amateurs en/ of professionals). Geen kaderleden, zoals trainers en vrijwilligers. Voordracht Iedereen kan tot en met 6 februari 2012 kandidaten voordragen met een voordrachtsformulier. Dit formulier staat op www.teylingen.nl onder ‘Wonen - Onderscheidingen en prijzen’ en is online in te vullen of per e-mail te sturen naar het emailadres sportprijzen@teylingen. nl. Het formulier is ook af te halen bij de receptie van het Gemeentekantoor in Sassenheim of het Bestuurscentrum in Voorhout. Een deskundige jury buigt zich over de voordrachten en kiest de winnaars. Prijsuitreiking Op 27 maart 2012 maakt wethouder Karin Lambrechts de winnaars bekend tijdens een bijeenkomst van het Sportcafé bij voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. De winnaars krijgen naast een aandenken een cheque ter waarde van 250 euro. De winnaar van de Teylingen sportprijs ontvangt tevens een wisseltrofee: een beeld van een atlete dat is vervaardigd door beeldhouwer Fons Versluijs.

Bassets wint van USRS Sassenheim - Het onnodige verlies dat de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim vorige week leden was minder erg dan de waslijst aan blessures die ze aan dat treffen overhielden. Het trainersduo Robert Broers/Perry Noordermeer was afgelopen zondag voor de wedstrijd in Utrecht tegen de plaatselijke studenten genoodzaakt om de nodige personele veranderingen toe te passen, en snakken met het hele team naar de winterstop. Maar voor het zover was moesten zij het opnemen tegen USRS. Op een moerassig veld gingen de teams volop in de strijd. Bij beide teams ging er net zoveel fout als goed, en dat maakte

er een plezante wedstrijd van en alle spelers gingen tot het uiterste aanvallend en defensief. The Bassets bleven daarin foutloos terwijl de studenten twee strafschoppen moesten weggeven in de eerste helft. Kenneth Henn was daar effectief mee, zodat de rust in werd gestapt met een 0-6 voordeel voor The Bassets. Het tweede bedrijf bleef door die stand uitermate boeiend, maar verrassend genoeg bleef de try-line van beide teams schoon, zodat uit deze partij The Bassets als winnaar de kleedkamer in konden gaan.