Rb week 13 14

Page 7

lokaal

De Rijnsburger

Heemskerk Top Ingezonden n Heemskerk fresh

& easy wij waarderen het dat de bewoners op de hoogte gebracht zijn dat er bij uitzondering gebruikt gemaakt wordt van de Voorhouterweg en de Brouwerstraat tijdens de nucleaire top. En dat voor iets wat helaas voor de meeste bedrijven bijna dagelijks de normaalste zaak is, rondje dorp. Hopelijk zijn er meer bedrijven die dit goede voorbeeld voortaan volgen. Namens de bewoners bedankt!

Boeketdienst

n Te zien tijdens Kom in de kas zaterdag 5 april Openhuis n Na twee maanden in gebruik te zijn door enthousiaste volkstuinders is er op zaterdag 5 april een open dag bij Indoorvolkstuin aan het Kanaalpad Noord West in Rijnsburg.

denken. Bidden is reageren op God die spreekt. Bidden begint met luisteren. In de boeketdienst van zondag 30 maart om 17.00 uur in de Immanuëlkerk zullen we naar aanleiding van thema ‘Te mooi om waar te zijn!’ nadenken over bidden. Want dat doen we toch allemaal, op welke wijze dan ook. Iedereen mag zich dus aangesproken voelen om onder leiding van ds. Koos Staat uit Andijk en IJsbrand van Tilburg hierover na te denken. Johan Haasnoot is verantwoordelijk voor de muziek en speelt zowel op het orgel als op de piano, en dat met zang van Leontine Siezenga.

BV Irissenstraat

Biologische voeding

Loterij n Tijdens de gezellige

feestavond van Buurtvereniging Irissenstraat is er een loterij gehouden. Hieronder de nummers van de loten met prijs die niet in de zaal werden opgehaald. Deze prijzen kunnen worden afgehaald bij Toon Doesberg, Tulpenstraat 88. telefoon 071 4034198. De hoofdprijzen zijn gevallen op 3902 1e prijs een Tablet, 4204 2e prijs een digitale fotocamera, 1361 3e prijs een e reader. Andere prijzen zijn gevallen op lotnummers: 0215 lantaarn Rondo, 0249 budda wierook set, 0577 boodschappentrolly, 0618 kookset 25 delig, 0622 draagbare dvd-speler, 0633 bestekset, 1042 damestas, 1829 keukendoekenset, 2272 hand blender/mixer, 4100 budda wierookset.

Wanneer u ook interesse heeft in een tuintje of als u gewoon nieuwsgierig bent om te zien wat er nu allemaal in de kas groeit, kom langs op zaterdag 5 april. U bent welkom tussen 10:00 – 16:00 uur aan het Kanaalpad Noord

Een kijkje in de Indoorvolkstuin. | Foto: CvdS. West. Jolanda van Noort van Jofit is gevraagd om tijdens de open dag wat meer te vertellen over biologische voeding. Zij maakt gedurende de dag smoothies van biologische producten zal met haar rijke ervaring als lifestyle- en voedingscoach al uw vragen beantwoorden op het gebied van

voeding en beweging. Wist u bijvoorbeeld dat rauwe groenten rijk is aan enzymen, vitamines en mineralen en bij bewerking (koken, roerbakken) heel veel van deze stoffen verloren gaan? Wilt u meer tips over natuurlijke voeding en leren hoe u fruit en groente kunt combineren, kom dan

n Juf Trude 25-jaar op de Emmaschool

Een bijzondere samenwerking tussen de kwekers en de muzikanten van Rijnsburg. n

Dit jaar zal Kom in de Kas! opgeluisterd worden door Flora Brass. Kom in de Kas! is een unieke kans, die het publiek de gelegenheid geeft om eenmaal per jaar bij de kwekers een kijkje achter de schermen te geven. Deze dag is extra interessant door interactieve aspect van dit evenement; kopen op de klok, het

Rommelmarkt n Zaterdag 14 juni a.s. is er weer Rommelmarkt Rijnsburg, voor de 32ste keer. Wekelijks halen we uw overtollige spullen bij u thuis op. Ook zaterdag 29 maart a.s. is dit weer het geval, tussen 9-13 uur staan we bij u voor de deur. Heeft u spullen, belt of mailt u ons. U kunt een e-mail sturen naar rommelmarktrijnsburg@hotmail.com of bellen naar 084-8366316. Dit is een antwoordapparaat, dus vergeet niet uw naam en adres duidelijk in te spreken. We nemen heel erg veel mee, maar spullen groter, hoger of breder dan 1 meter niet. Ook oude monitors en tv´s kunnen wij niet meenemen. Het helpt ons als u alles in stevige dozen verpakt. We hopen op veel telefoontjes en mailtjes.

Op een tandem kwam deze sportieve juf van groep 3 naar school en werd ze toegezongen door alle kinderen. Haar sportiviteit werd getest met een run door de school waarbij ze alle kinderen een high 5 gaf. | Foto: pr.

Flora Brass maakt Kom in de Kas muzikaal Show

bij Indoorvolkstuin op de open dag. Meer informatie: www.indoorvolkstuin.com. Heeft u vragen dan kunt u Indoorvolkstuin bereiken via info@ indoorvolkstuin.com. Of bel: 06 102 686 57. Op www.facebook.com/indoorvolkstuin kunt u Indoorvolkstuin door het jaar heen volgen.

Vraag

Taizéviering Kerk n Zaterdag 29 maart is er om 19.00 uur in de r.-k kerk van de parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk aan den Rijn een Taizéviering met samenzang plaats. Naast zingen kent de Taizéviering momenten van gebed, stilte en het luisteren naar voorgelezen teksten. In deze veertigdagentijd op weg naar Pasen is deze Taizéviering een ideaal moment om in de waan van alledag even stil te staan bij wat ons bezighoudt.

7

Biologisch groente en fruit bij Indoorvolkstuin

Vorig jaar lanceerde eigenaar van de kwekerij Geraldo van Egmond dit initiatief. Indoorvolkstuin, de naam verklaart al wat het inhoudt. Telen op je eigen stukje grond in een professionele kas met alle gemakken en voordelen die daar bij horen. Vanaf februari zijn er al een aantal enthousiastelingen druk in de weer om hun tuintje vorm te geven. Al verschillende soorten van kolen, sla, fruit etc. stonden al in februari te genieten van het zonnetje dat in die periode da kas al verwarmde tot bijna 20˚ C. Het gezegde ‘het groeit als kool’ is op zo’n moment duidelijk. De basis van het telen op een tuintje bij Indoorvolkstuin is dat er gebruik gemaakt wordt van biologische bemesting en het vermijden van chemie in het bestrijden van schadelijke insecten.

Kerk n Bidden is lastiger dan we

donderdag 27 maart 2014

groeiproces van de plantjes aanschouwen of een nieuwe barbecue bewonderen tijdens de BBQ-show. Flora Brass is aanwezig bij de kwekers Quanthurium, Esmeralda en Ravensbergen. Uniek

Flora Brass, het derde orkest van de vereniging Flora Band, bestaat dit jaar 25 jaar en om deze feestelijke reden zullen ze met verschillende activiteiten dit jaar extra van zich

laten horen. Mede om deze reden zal Flora Brass niet als enige orkest Kom in de Kas! opluisteren maar zal Opus 6 met hen meedoen. Opus 6 is een samenwerkingsverband tussen zes verschillende orkesten uit de regio, te weten Stage Band Adest Musica, Jubals Big Band, Rijnmondband 3, Big Band Plus DVS, K&G3 en natuurlijk Flora Brass. Talent

Door de variatie in bands is er ook

een grote variété aan stijlen; van pop tot klassiek en van modern tot brass, er is voor ieder wat wils. Opus 6 zal gedurende deze dag, die plaats vindt op 5 april, bij drie verschillende kwekers hun muzikale talent ten gehore brengen. Kom in de Kas! 2014 is een evenement dat u niet mag missen. De dag, op 5 april, duurt van 10.00 tot 17.00, de toegang bij de kwekers op de Kloosterschuur is gratis. Een echte aanrader voor een echt familiedagje.

Mocht u een ruimte over hebben of weten waarin wij onze spullen voor enkele maanden kunnen opslaan, dan horen wij dat graag. Op dit moment hebben we nog geen ruimte kunnen vinden, maar de tijd begint natuurlijk erg te dringen. Wilt u meer informatie, belt u dan naar Cees Binnendijk, 06-20800755.

Inschrijven Uitgaansdag n Het Senioren Comité Rijnsburg zal dit jaar voor de 67ste keer een uitgaansdag organiseren voor de senioren en mindervaliden uit de gemeente Rijnsburg. De inschrijving zal plaatsvinden op maandag 19 mei en dinsdag 20 mei van 14.00 tot 16.00 uur in restaurant de Burcht aan het burgemeester Koomansplein. Dit jaar is de uitgaansdag gepland op dinsdag 27 mei waar we met elkaar weer een gezellige dat zullen hebben.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.