Page 1

DANSLES

De Voscuyl 40 oegstgeest Bel 071-515 46 36 of 515 44 44 info@danscenterdejong.nl OOk vOOr AL uw fEEStEN!

PARTYCENTER DE JONG

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DERIJNSBURGER.NL

nieuws P3

Mensen raken met het evangelie

PREDIKANT IWAN DE GRAAF

NIEUWE GEMEENTERAAD GEÏNSTALLEERD

nieuws P5

Zomertijd start komend weekend

houder te leveren. LINTJE

Maandagavond werd van 16 raadsleden afscheid genomen. Sommigen hadden hun afscheid al eerder aangekondigd, voor anderen is het een noodgedwongen vaarwel nadat vorige week woensdagnacht de stemmen waren geteld. ‘Zestien. Dat is veel. Bijna de helft’, zei burgemeester Jos Wienen. ‘Er gaat heel veel ervaring verloren. Velen hebben een schat aan kennis.’ Kennis van 182 dagen als raadslid of kennis van 24 jaar raadslidmaatschap. Hierbij ontvingen drie heren een koninklijke onderscheiding, omdat zij 12 jaar of langer dit werk hebben gedaan. Harm Aten (60) is sinds

1994 gemeenteraadslid voor het CDA in Valkenburg en sinds 2006 in de fusiegemeente Katwijk. Verder is hij actief als organist voor de Gereformeerde Kerk (Valkenburg), official voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond (als lid van de Katwijkse Zwem- en Poloclub) en hij begeleidt koren in Katwijk en Valkenburg. Henk Noordhuis (64) heeft 3 termijnen in de gemeenteraad gezeten voor de ChristenUnie van 1998 tot 2005 en van 2010 tot 2014. Daarnaast heeft hij vele nevenactiviteiten verricht; hij was onder andere jarenlang vrijwilliger bij de politie. Verder is zijn inzet voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt bijzonder groot. Jan van der Plas, nestor van de raad en meeuwenbestrijder pursang, is sinds 1990 gemeenteraadslid voor de SGP. Van der Plas heeft 6 termijnen in de gemeenteraad gezeten.

AFSCHEID

De andere gemeenteraadsleden die afscheid namen waren: Pieter Kuijt, Emiel Soetendal, Adriaan Heijnen, Leen van Poppel van Gemeente Belangen; Toon Stegmann, Edwin de Mol, Michael Pijnenburg en Noël Rosier namens de VVD en Jobi Pluimgraaff, Huig van Duijvenvoorde, Leen van der Oever, Mirjam Rijsdam, Jeroen Ravensbergen namens het CDA. Alle vertrekkende raadsleden ontvingen de traditionele gravure en iets nieuws: een speldje met het wapenschild van de gemeente Katwijk. Wienen stelde de andere raadsleden direct gerust; het speldje is ook een welkomstcadeau voor de nieuwe raadsleden. Op pagina 17 een fotopresentatie van de nieuwe gemeenteraadsleden.

 Koninklijk onderscheiden

IN DEZE KRANT

Vanaf zondag is het ‘s avonds een uur langer licht, want dit is de eerste dag van de zomertijd. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart wordt de klok om 2.00 uur een uur vooruit gezet.

AR

TEST DE NIEUWSTE E-BIKES!

OOK OCCASIONS

THEMA  Gemeente Katwijk werkt samen met provincie Zuid-Holland aan een betere bereikbaarheid. Dit doen we onder andere door de aanleg van de RijnlandRoute, de realisatie van hoogwaardig openbaar vervoer en het verdiepen en verleggen van de N206 tussen de N441 en het Zeewegviaduct. INFORMATIE

De RijnlandRoute en de aanleg van het HOV zijn provinciale projecten. De verdieping en verlegging van de N206 is een gemeentelijk project. Om de bevolking te informeren over het doel en de actuele stand van zaken van deze drie projecten organiseert de gemeente op maandag 31 maart een thema-avond Bereikbaarheid Katwijk, van 19.3021.30 uur, in de Burgerzaal van het gemeentehuis. De thema-avond start met een plenaire presentatie over de veranderingen in de infrastructuur die met deze drie projecten de komende tijd op ons af komen. Aan de orde komen inhoud, doel en noodzaak van de projecten, huidige stand van zaken, planning en de betrokkenheid van de bevolking. Na de presentatie kunnen bezoekers van de avond terecht op de informatiemarkt, waar onder andere kaartmateriaal kan worden bekeken, en vragen kunnen worden gesteld aan gemeentelijke en provinciale medewerkers. Kijk voor meer informatie en voor het programma op www.katwijk. nl.

u de rubriek ‘Daar vraag je me wat’ weer lezen op pagina 13. De stelling gaat deze keer over het nieuw te vormen college en het coalitieakkoord. Panellid Corien van Starkenburg is vanwege andere werkzaamheden gestopt. De redactie heeft Petra Lantinga bereid gevonden om deze plek in te vullen. Petra is secretaris van de Wijkraad Rijnsburg.

Jan van der Plas, Harm Aten en Henk Noordhuis werden alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.| Foto: Adrie van Duijvenvoorde.

notthesam

GRATIS SPREEKUUR VOOR ONDERNEMERS

Thema-avond Bereikbaarheid Katwijk Gemeente Katwijk werkt samen met provincie Zuid-Holland aan een betere bereikbaarheid. Dit doen we onder andere door de aanleg van de RijnlandRoute, de realisatie van hoogwaardig openbaar vervoer en het verdiepen en verleggen van de N206 tussen de N441 en het Zeewegviaduct. Om u te informeren over het doel en de actuele stand van zaken van deze drie projecten organiseert de gemeente een thema-avond Bereikbaarheid Katwijk. Datum: Tijd: Locatie:

Bereikbaarheid

VERANDERING  Deze week kunt

201 4

e

P17

Rubriek

IOeaNuty FASH&B VO OR JA

Beleef de Bollenstreek agenda

Wie is wie en van welke partij

 Nieuwe gemeenteraad vanavond geïnstalleerd

De nieuwe gemeenteraad wordt vanavond geïnstalleerd. Wie en welke partijen de wethouders gaan leveren is nog niet bekend. Hiervoor heeft de grootste partij, het CDA deze week Niek Jan van Kesteren aangesteld als onderhandelaar. De fractievoorzitters van de andere politieke partijen hebben hiermee ingestemd. Van Kesteren, directeur VNO/NCW is lid van het CDA. Daarnaast vervult hij verschillende bestuursfuncties zoals die bij de SER en de Stichting van de Arbeid. Zijn taak als informateur is om de mogelijkheden te onderzoeken voor een werkbare coalitie. Welke partijen zijn capabel om in het college toe te treden en welke kandidaten hebben zij beschikbaar om een wet-

nieuws P23

Echtpaar GlasbergenDriebergen 50 jaar getrouwd

 Informateur Niek Jan van Kesteren aan de slag voor nieuw college

ENERVEREND  Een week na de gemeenteraadsverkiezingen is maandagavond afscheid genomen van 16 vertrekkende raadsleden.

27 maart 2014 JAARGANG 63 NR 13

maandag 31 maart 2014 19.30 – 21.30 uur Burgerzaal van het gemeentehuis; Kon. Julianalaan 3

Kijk voor meer informatie en het programma op www.katwijk.nl.

Zie advertentie elders in de krant

SPECIALIST IN ADMINISTRATIE, JAARREKENING EN BELASTINGAANGIFTE IN KATWIJK

OEGSTGEEST (LANGE VOORT) Van Hulst ZATERDAG 5Fietsen APRIL BEL OF MAIL VOOR EEN AFSPRAAK www.vanhulstfietsen.nl LEIDEN (STEVENSHOF)

071 – 362 59 32 INFO@BURGENBEELEN.NL

DÉ AANNE MER VOOR BED RIJF ÉN PARTICUL IER!

Kamille 6, 2231 WT Rijnsburg T 071 889 65 76 info@henkdemooij.nl www.henkdemooij.nl


Keurslagerij De Mooy Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

tot

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 27 mAArt t/m 2 AprIL 2014 DrUKFOUtEN VOOrBEHOUDEN

trots van de keurslager: Maaltijd

Lentehaasje

500 gram

245

100 gram

Prachtige Hotels voor stellen!

keurkoopje

Kerriesoep

Verse Hollandse

per liter

Alle koppels passen binnen het COUPLES concept; of het nu gaat om koppels op zoek naar een huwelijksreis, twee vriendinnen die samen op vakantie gaan of moeder en dochter die er een weekje tussen uit gaan. De reisspecialisten van VakantieXperts Reisburo Katwijk helpen en adviseren u graag bij het uitzoeken van een COUPLES vakantie. Zij hebben kennis van de verschillende bestemmingen en hotels en weten precies welk hotel voor u geschikt is.

Speciaal voor u geselecteerd!

Turkije / Side

Htl. COUPLES Flora Garden 8 dgn, All Inclusive. Vertrek in Apr. t/m Okt. Vanaf ¤ 549,- per persoon

Spanje / Mallorca

Htl. COUPLES Rocador 8 dgn, Halfpension Vertrek in Apr. t/m Okt. Vanaf ¤ 599,- per persoon

3

95

Mosterd Rollade, Snijworst en Gebraden Gehakt 3 x 100 gram Maandag:

Speklappen

4

500 gram

25

395

dinsdag: verse worstdag

+ GRATIS kruiden

Verse Worst Dubbelzegeldag 4 voor

550

Kipfilet AA kwaliteit

500 gram

vleeswarentrio:

Gepaneerde Schnitzels Bent u op zoek naar een leuke vakantie met zijn tweeën? Maak kennis met de speciale COUPLES hotels van Holland International. COUPLES hotels zijn moderne hotels met comfortabele designkamers. Er zijn á la carte restaurants met een sfeervolle inrichting en een uitstekende keuken.

6

soep van de week:

COUPLES hotels bieden: • Moderne 4 tot 5- sterren hotels op prachtige locaties nabij de zee • Comfortabele designkamers • Culinair genieten in de uitstekende restaurants • Sportactiviteiten en stijlvol entertainment • Niet voor kinderen

samen

95

500 gram

3

95

12.00 uur

Vrijdagavond koopavond tot 19.00 uur!

special: Of

Mager Rundergehakt + 4 Runder Hamburgers

Koningsdags geopend

uit eigen keuken:

Spaghetti Bolognese 500 gram

450

broodje van de week:

Broodje Filet american

495

per stuk

250

saladeduo:

vleeswarenspecial:

Sellery Salade en Rundvlees Salade

pastrami van Rundvlees

2 x 150 gram

395

Happy HouR

Vrijdag 28 maart 2014

17.00-19.00 uur

500 gram Bami met Kip & Ei + 500 gram pikante Kip

samen

8

95

100 gram woensdag: gehaktdag

285

donderdag:

biefstukdag

Rundergehakt Holl.Biefstuk 500 gram

675 375 Kogelbiefstuk 775 325 Dubbelzegeldag

Halfom Gehakt 500 gram

3 stuks

3 stuks

+ GRATIS kruiden

Schoolverlaters opgelet: Werken en leren?? Bij ons is plaats voor een productie medewerker. Hou je van aanpakken bel ons of kom langs in de winkel!

TEST DE NIEUWSTE E-BIKES!

OOK OCCASIONS

Griekenland / Samos

Htl. COUPLES Proteas Blu Resort 8 dgn, Halfpension Vertrek in Apr. t/m Okt. Vanaf ¤ 579,- per persoon

Egypte / Hurghada

Htl. COUPLES Premier Le Reve 8 dgn, All Inclusive. Vertrek in Apr. t/m Okt. Vanaf ¤ 725,- per persoon

*Alle actie-prijzen zijn vanafprijzen per persoon en o.b.v. 2 personen. De actie-prijzen zijn slechts van toepassing op Holland International reizen uit de Holland International brochures, die worden geboekt in de periode t/m 15 april 2014. Alle actie-prijzen zijn inclusief vlucht (Economy Class), luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen, excl. overige toeslagen. De actie-prijzen zijn slechts van toepassing op een beperkt aantal vakanties en o.b.v. beschikbaarheid op moment van reserveren. Vraag uw reisagent naar het meest actuele aanbod en de meest actuele prijzen. De actieprijzen zijn niet van toepassing op reeds geboekte vakanties. Op=Op. Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden.

OEGSTGEEST (LANGE VOORT) ZATERDAG 5 APRIL LEIDEN (STEVENSHOF) ZATERDAG 12 APRIL Van Hulst Fietsen www.vanhulstfietsen.nl

Princestraat 22b | 2225 GB Katwijk | Tel. (071) 401 43 00 reisburokatwijk@vx.nl | www.reisburokatwijk.nl

Je leukste vakantie is mensenwerk!

Winkelgebied Kempenaerstraat, Geversstraat 43, Oegstgeest, 071 - 517 06 00 Winkelcentrum Lange Voort, Lijtweg 6, Oegstgeest 071 - 517 75 15 Winkelcentrum Stevenshof, Stevensbloem 37, Leiden, 071 - 531 66 54


nieuws

De rijnsburger

DE TOREN IN ZICHT De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen. ‘Yes we can’. Deze woorden waren het verkiezingsmotto van de Amerikaanse president Barack Obama en zijn wereldwijd bekend geworden. Deze week was de bekendste Amerikaan in ons land ter gelegenheid van de internationale bijeenkomst Nuclear Security Summit (NSS 2014) die afgelopen maandag en dinsdag in Den Haag plaats vond. Dit kan u niet zijn ontgaan. En ‘Yes we can’ heel veel wereldleiders ontvangen. ‘We’ staat dan voor Nederland als gastheer. Je sluit gewoon een dag of vier een aantal wegen in West Nederland, om zo de 58 regeringsleiders met hun 5000 delegatieleden en de 3000 journalisten een prettig verblijf te wensen. Misschien dat al die regeringsleiders eenmaal thuis zich afvragen waarom er in Nederland geen files zijn. ‘In dat kleine landje aan zee kan je zo overal doorrijden’……Op het gebied van veiligheid was het voor ons land de grootste operatie in decennia. Dat mag wat kosten. Want met zoveel hoog bezoek moet je op alle scenario’s zijn voorbereid. In totaal waren er 8000 militairen ingezet. 4000 militairen van de landmacht, luchtmacht en marine terwijl de marechaussee 4000 mensen inzette om alle grenzen te bewaken en om politie- en veiligheidstaken op de luchthavens uit te voeren. Helikopters vlogen dag en nacht, en op voormalig vliegveld Valkenburg stonden nog eens 20 heli’s gereed om te worden ingezet voor medisch vervoer. Mensen die vorige week op de nieuwe lokale partij Kies Katwijk hebben gestemd, waren zeker vergeten hoeveel geluidsoverlast een vliegveld in bedrijf met zich meebrengt. Zij willen het vliegveld (zakelijk) weer terug. Langs de kust was er ook de nodige mobiel luchtafweer. Op het parkeerdak van de veiling FloraHolland stonden scherpschutters de boel in de gaten te houden. Want je weet maar nooit welke gek iets in gedachte heeft. In deze omgeving leefden we een aantal dagen in een zeer veilige omgeving. Maar het gewone leven is weer teruggekeerd en gaan we over tot de orde van de dag. Gewoon op je fiets naar het werk, zonder dat je een half uur hoeft te wachten omdat er een buitenlandse delegatie over de N206 rijdt. Het gewone leven wordt weer eens overschaduwd door uitspraken van PVV leider Wilders. Ik wist niet wat ik op tv zag en hoorde toen deze politicus de inmiddels bekende vraag stelde of de aanwezigen van een bijeenkomst meer of minder van een bepaalde bevolkingsgroep in ons land wil. Massaal werd er ‘minder’ geschreeuwd. Ik kreeg er kippenvel van. In wat voor land leven we. Waar is het respect. Gelukkig is dat er wel, want inmiddels zijn er veel reacties tegen deze vertoning naar buiten gekomen. PVVers die uit de partij stappen, demonstraties, maar ook kerken die zich distantiëren van deze walgelijke vertoning. Ons land is een land van vrijheid en van meningsuiting, maar ook van respectvol met elkaar omgaan, en iedereen in zijn of haar waarde laten. Natuurlijk past daar geen criminaliteit bij, van niemand niet. Dat is waar het om gaat. ‘Yes we can’. Houdoe.

20Duurzaam20 Wens

n De Stichting 20Duurzaam20 is woensdag 20 maart officieel opgericht.

Een lang gekoesterde wens van de initiatiefnemers is in vervulling gegaan. Sinds het begin van dit jaar zijn een aantal Katwijkse ondernemers in samenwerking met de gemeente, basisscholen, inwoners en verenigingen een platform gestart om Katwijk duurzaam op de kaart te zetten. Het doel is om in 2020, 20% van alle verbruikte energie op te wekken uit duurzame energiebronnen. Nu gemeente Katwijk, maar een uitbreiding naar de gehele duin- en bollenstreek is goed mogelijk. De Katwijkse bedrijven GroeneWoningen, Dune reclamebureau & Pebbler zijn een samenwerking aangegaan met Rabobank Katwijk. Gezamenlijk hebben deze bedrij-

ven het idee achter 20Duurzaam20 verder uitgewerkt. In de loop der tijd zijn een aantal deelprojecten uitgevoerd, zoals Energieke Scholen en een voorlichtingsbijeenkomst voor verenigingen van eigenaren (VVE’s) van huurhuizen. Het bijzondere aan 20Duurzaam20 is dat iedereen die met duurzaamheid bezig is of daarmee aan de slag wil, mee kan doen. Mensen uit verschillende expertisegebieden dragen hun steentje bij. Met een stichting kan 20Duurzaam20 laten zien dat ze werk wil maken van duurzaamheid. Ivo Vittali van Dune: “Het is belangrijk dat iedere partner zijn steentje bijdraagt. Een stichting kan daar behulpzaam in zijn, belangstellende bedrijven kunnen zich bij ons aansluiten als deelnemer ”. Voor meer informatie kijkt u op. www.20duurzaam20.nl.

donderdag 27 maart 2014

3

Nieuwe predikant Hervormde Kerk n Mensen raken met het evangelie Muzikaal n Rijnsburg is sinds zondag 9 maart een nieuwe dominee rijker. Dominee Iwan de Graaf is nu officieel als predikant aan de Hervormde Kerk verbonden. Hij heeft inmiddels zijn intrek genomen in de pastorie aan de Brouwerstraat. Door Helma vom Hofe

Hij woont er nu nog alleen. Zijn vrouw en drie kinderen zullen zich in juli bij hem voegen. Tot het gezin compleet is, pendelt hij wekelijks heen en weer tussen Friesland en Rijnsburg. De pastorie is opgeknapt en bij mijn binnenkomst aromatiseert een verflucht de woning. De predikant verontschuldigt zich voor de (nog) sobere inrichting. Hij moet het nog eventjes doen met een bank, bureau en twee tuinstoelen. Maar in het midden van de woonkamer pronkt een glimmende trompet. ‘Wij zijn een muzikaal gezin’, zegt hij knikkend naar de trompet. ‘Mijn vrouw en een dochter spelen viool en dan hebben wij ook nog een dochter die piano speelt,’ vertelt hij trots. Wij zullen het niet gauw meemaken dat hij tijdens de kerkdiensten een deuntje mee zal blazen. ‘Om solo te spelen, moet je loepzuiver kunnen blazen en dat is niet altijd even gemakkelijk. Ieder zijn vak dus laat mij maar op de kansel staan’, zegt hij lachend. Brede gemeente

Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij en zijn gezin zich hier snel thuis zullen gaan voelen. ‘Ik werd benaderd en het voelde goed. Er zijn hier veel voorzieningen, ook geestelijk. De Hervormde gemeente is een confessionele gemeente die hecht aan de belijdenis. Ik vind het ook bijzonder dat het een brede gemeente is. Je hebt de traditionele diensten in de Laurentiuskerk en de diensten met een vernieuwend karakter in de Voorhof. Veel andere gemeenten hebben moeite deze vormen te verenigen. Het is mooi

Dominee Iwan de Graaf. | Foto: HvH.

dat dit in Rijnsburg wel in één gemeente kan samengaan’. Hij heeft nog even getwijfeld of hij psychologie zou gaan studeren. ‘Tijdens mijn studententijd werd ik geraakt en gepakt door de bijbel. Dat gevoel wilde ik delen. Dat is de reden dat ik gekozen heb voor de studie theologie. Ik ben gelovig opgevoed en heb mij er een bepaalde periode van los gemaakt. Ik vind het heel bijzonder dat God mij vasthield’, aldus de Graaf. Het bijzondere van zijn vak vindt hij het contact met mensen. ‘Het in gesprek gaan met mensen over het geloof boeit mij. Predikant zijn, is onderwijzen. Maar je moet ook goed kunnen luisteren. Het is mooi als je met mensen op pad mag om samen in geloof te zoeken naar begaanbare wegen. Ik ben slechts een werktuig, het is Gods Geest die werkt’. Verkondiging

Hij vindt het elke keer toch weer spannend om op de kansel te staan. ‘Je hoopt dat je verkondiging de ge-

meente boeit en aanspreekt. Ik probeer deze altijd te combineren met wat er leeft binnen de gemeente en wat ik dagelijks tegenkom’. De zaterdag probeert hij vrij te plannen voor een van zijn vele hobby’s. ‘Dan leeg ik mijn hoofd en ga ik hardlopen, surfen, muziek maken of heerlijk een eind op de motor rijden’. De B van bijbel en boeken

‘Zeg mij wat u leest en ik zeg u wie u bent’. De dominee moet even nadenken als deze bekende zinsnede aan hem voorgelegd wordt. ‘De bijbel lees ik natuurlijk elke dag, maar dat is niet wat je horen wilt. Ik vind de boeken van Tim Keller altijd interessant. Hij is oprichter en voorganger van een sterk groeiende kerk in het centrum van New York. Het is boeiend om te lezen hoe deze dominee moderne mensen weet te bereiken met het evangelie. Dat is de uitdaging voor elke dominee. Mensen werkelijk raken met het evangelie van Jezus Christus, dat is mijn doel in Rijnsburg’.

Geen strandbibliotheek Zomer n Met een laatste krachtin-

spanning probeert Bibliotheek Katwijk de Strandbibliotheek voor de komende zomer te behouden. De plaats op het strand is door de gemeente aangewezen maar de benodigde € 10.000 euro om de zomerse leesplek te exploiteren, ontbreekt nog. Waar het vorig jaar nog lukte om via fondswerving genoeg geld bijeen te brengen om de bieb in het

Concert Valkenburg n Op zaterdag 12 april houdt Valkenburg’s Harmonie haar voorjaarsconcert in De Terp met als thema ‘In the Mood’ onder leiding van dirigent Frank de Jong en met medewerking van een combo bestaande uit de eigen slagwerk-/percussiegroep en drie musici Jack Glasbergen, Mark van der Laaken en Susanne van Rijn. De toegang bedraagt 7.50 euro en 5 euro voor donateurs.

zand te financieren, ligt het nu een stuk moeilijker om voor het tiende achtereenvolgende jaar de vlag van de strandbieb te kunnen hijsen. Als laatste redmiddel richt de bibliotheek zich nu op lokale sponsors. Al negen jaar lang is de Strandbibliotheek een zomerse meerwaarde voor Katwijk. Meer dan 30.000 mensen hebben van deze unieke dienstverlening gebruik gemaakt. De Katwijkse bibliotheek heeft net een gemeente-

lijke bezuiniging van € 200.000 achter de kiezen. Wie leesbevordering en de unieke leesvoorziening die de Strandbibliotheek in Katwijk is een warm hart toedraagt, kan hulp bieden. Rond half april moet duidelijk worden of dit populaire leesbevorderingsproject aan de kust van Katwijk een vervolg krijgt. De bibliotheek komt graag in gesprek met geïnteresseerden: aanmelden kan via secretariaat@bibliotheekkatwijk.nl .

PAASVEILING v.v. Rijnsburgse Boys

Met 285 fantastische kavels!! Vrijdag 11 april 2014 in de kantine van v.v. Rijnsburgse Boys Gratis koffie en gebak tot 20:00 uur Zaal open 19:15 uur • Aanvang 20:00 uur Voor info: Wendy v.d. Haak 06-22391097


ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

0 3.00

Ruby van Urk

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

VRIJDAG 11 APRIL 09.00 - 21.00 UUR ZATERDAG 12 APRIL 09.00 - 17.00 UUR ZONDAG 13 APRIL 12.00 - 16.00 UUR

Opening vernieuwde

showroom Gratis

ontwerpsessies:

meld u aan via

Ga voor het complete programma naar: www.sanidrome.nl/terlaak www.sanidrome.nl/terlaak Gieterij 8, Noordwijkerhout (0252) 37 09 10

onze website

6% BTW op vakkundige

installatie!

Gratis goodiebag met voordeel

cheques

2

m


nieuws

DE RIJNSBURGER

FloraBand In actie Misschien hebt u ze al gespot aan de deur; jongens tussen de 8 en 15 jaar die komen vragen om lege flessen. Na alle acties en sponsoravonden die al intern onder alle leden zijn gehouden, zijn deze jongens van de JFB namelijk nu ook zelf hard aan het werk om te sparen voor hun nieuwe uniformen. De huidige uniformen zijn inmiddels al 15 jaar in gebruik en dat betekent dat het hoog tijd is om een nieuw uniform aan te schaffen. De commissie die belast is met het uitzoeken van deze uniformen zijn er al bijna uit; het traditionele rode uniform is leidend maar zal in een nieuw jasje worden gestoken. Uiteraard is dit een kostbare aanschaf maar nu de jongens zelf meehelpen met het sparen komt het vast goed! Dus hebt u nog lege flessen, schakel de jongens van de JFB in en geef ze mee! Op donderdag 10 april is het voor alle drie onze orkesten weer tijd voor de aftrap van het nieuwe muzikale seizoen. Dan vindt namelijk het jaarlijkse voorjaarsconcert plaats in de Immanuelkerk. Voor de liefhebber is het goed om te weten dat het concert dit jaar om half 8 start in plaats van om 8 uur. Tijdens het concert zijn niet alleen de Flora Brass, Jong Flora Band en Flora Band te beluisteren maar zal ook het leerlingenorkest laten horen wat ze al kunnen. Extra bijzonder is dat Flora Brass dit jaar jubileert; ze bestaat eind dit jaar 25 jaar. Tijdens dit voorjaarsconcert zullen de muzikanten hier al kort aandacht aan besteden. Flora Band is al voor het voorjaarsconcert hard bezig geweest; op 1 maart 2014 vond in bloemenveiling Flora het ‘Vrienden van Flora Band Live!’ concert plaats. U hebt eerder in deze krant de foto’s al kunnen bewonderen en zelf kunnen zien dat dit een knalfeest was! Flora Band in combinatie met Allstars Coverband bleek een gouden vondst te zijn en samen zorgde zij ervoor dat de voetjes in de zaal van de vloer gingen. Toen na de pauze de spanning er voor de leden van de Flora Band eraf was en ze mee konden feesten in de zaal, zorgde Allstars ervoor dat het dak eraf ging. Een concert om te onthouden en zeker voor herhaling vatbaar! Voor Flora Brass is april een drukke maand; zij zijn 5 april (tijdens Kom in de Kas) gastvrouw voor het evenement Opus 6. Dit jaarlijks terugkerende spektakel is een samenwerkingsverband van zes orkesten uit de regio. Meer informatie over dit evenement kunt u elders in deze krant lezen.

DONDERDAG 27 MAART 2014

5

Vijfig jaar gelukkig huwelijk GOUD  Maandag 31 maart as is het 50 jaar geleden dat Bas en Lida Glasbergen-Driebergen elkaar het jawoord gaven. Dit heugelijke feit wordt zaterdag 12 april gevierd met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden in de zaal van de Gereformeerde kerk aan de Katwijkerweg. ‘Eigenlijk hebben we elk bijzonder huwelijksjubileum gevierd, op verschillende manieren. Want deze jaren samen zijn ons gegeven en elke dag was Gods liefde en trouw om ons leven’, zo vertelt Bas Glasbergen (75) namens zijn vrouw Lida (71). In hun woning aan de Petr. van Saxenstraat vertelt het gouden bruidspaar over hun eerste ontmoeting en hun leven samen. Bas is een kwekerszoon, opgegroeid aan de Korte Voorhouterweg en was vaak op het land van zijn vader aan de Galglaan te vinden. Als 12 jarig jongetje was Bas al aan het margrieten snijden. Lida groeide op aan de Delftsekade, een buurtje aan de Langevaart. In die tijd leefde je veel op straat, waar je leeftijdsgenoten tegenkwam. ‘Zoals op zondag na of tussen kerkentijd met je vrienden en vriendinnen rondjes langs de Vliet lopen. Daar hebben we elkaar voor het eerst gezien’, vertelt het bruidspaar. Ze kijken elkaar aan en denken goed na hoe het toen is gegaan. ‘We hadden al snel een

klik’, weet Bas zich nog wel te herinneren. Lida weet nog goed dat haar vriendje, die ruim 3 jaar ouder is, een mooie brommer had. ‘Dat was een Berini M21, een hele luxe’, lacht Bas. Na een jaar of 6 verkering kocht Bas in 1962 een nieuwbouw woning in de Collegiantenstraat. Er volgde een strenge winter waardoor er pas op 31 maart 1964 getrouwd kon worden. ‘In 1962 zijn we verloofd, maar ik weet niet meer of je officieel om mijn hand hebt gevraagd’, Lida kijkt haar man vragend aan. ‘Tja, ik ben wel wezen praten, herinner ik me. Maar echt gevraagd? Ik heb een hekel aan vragen, want stel je voor als ze nee zeggen’, vertelt Bas. Lida heeft, voordat de kinderen kwamen gewerkt bij de Boerenleenbank. Eenmaal getrouwd en moeder is ze daarmee gestopt. ‘Zo ging dat in die tijd’. In 1986 verhuisde het gezin naar de Galglaan en heeft ruim 21 jaar naast de kwekerij gewoond. Er werden vooral zomerbloemen gekweekt, en in de winter werden er tulpen gebroeid. Het is altijd hard werken geweest. In de vrijetijd heeft Glasbergen ook kerkenwerk gedaan. ‘Dit alles heb ik kunnen doen omdat Lida het gezin en huishouden

4 april in Immanuëlkerk

Voorjaarsconcert Rijnstreekkoor JERUZALEM  Het is al weer enkele jaren geleden dat het Rijnstreekkoor van zich deed spreken met de uitvoering van ´The Jerusalem Passion`.

Het 100 leden tellende koor, onder leiding van dirigent Jan Verhoef, was een van de eerste koren in Nederland die dit ´modern oratorium´ uitvoerde. De verschillende uitvoeringen in Rijnsburg, maar ook in de Hooglandse Kerk in Leiden, werden enthousiast ontvangen. Geen wonder, want dit oratorium van de Australische componist Murray Wylie, is Bach, Tom Parker, Andrew Lloyd Webber en Mendelssohn in één concert. UITVOERING

De ´JP´ wordt met een bepaalde passie gezongen. In tegenstelling tot de Mattheus Passion gaat de Jerusalem Passion verder dan alleen het lijdensverhaal van Christus. Het is in feite een verhaal van twee steden: het historische aardse Jeruzalem enerzijds en het Hemelse eeuwige Jeruzalem anderzijds. Het Rijnstreekoor zing een aantal de-

len uit The Jerusalem Passion en maakt het concert compleet met een aantal delen uit het oratorium ´Het Nieuw Jeruzalem´. De volledige uitvoering van dit werk van de componist Johan Bredewout werd al eerder door het Rijnstreekkoor gezongen. Dit concert van beide genoemde werken kreeg daarom de titel: ´Van het Oude naar het Nieuw Jerzalem´. De muzikale medewerking bij dit concert komt van: Marjo van Someren (sopraan), Elsemarieke den Hartogh (fluit), Jolanda den Houter (hobo), Marco den Toom (orgel), Jan Lenselink (vleugel), Arjan & Edith Post (trompet), Hendrie Westra (slagwerk) en l’ Orchestra Particolare (strijkersensemble). Dit voorjaarsconcert van het Rijnstreekkoor vindt plaats op 4 april a.s. in de Immanuëlkerk in Rijnsburg. Aanvang 20.15 uur. Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor en voorafgaande aan het concert in de hal van de kerk. Meer info zie: www.rijnstreekkoor.nl en www.jerusalempassion.nl.

Lida en Bas Glasbergen zijn maandag 50 jaar getrouwd. | Foto: CvdS.

draaiende hield. Daar ben ik haar dankbaar voor want anders had ik dit alles niet kunnen doen’, vertelt Bas. Het echtpaar heeft 7 kinderen gekregen, waarvan er 1 zoon is overleden. ‘Hij was onze derde en is op anderhalve jarige leeftijd verongelukt. Dat is het dieptepunt in ons huwelijk. Een kind verliezen is het ergste wat er is’, vertelt het echtpaar. Naast onze kinderen zijn er inmiddels 22 kleinkinderen, waarvan de 23ste op komst is. ‘En dit alles is ook weer een hoogtepunt. ’

In een goede gezondheid geniet het stel nu van elkaar en de vrije tijd. Regelmatig stappen ze op de fiets voor een tochtje door de streek. En wat is het belangrijkste van een goed huwelijk, vragen we het gouden bruidspaar tot slot…. ‘Van elkaar blijven houden, geven en nemen, en elkaar de ruimte geven, vertrouwend op God die ons elke dag met zijn liefde en trouw omgeeft’.

‘Wat Katwijk Wil’ INGEZONDEN  In 2018 ga ik het helemaal anders doen! Dat heb ik geleerd van deze gemeenteraadsverkiezingen.

Ik ga niet meer tien weken de straat op om te horen wat Katwijk wil of om flyers uit te delen. Ik ga de burger die mij een zakkenvuller noemt niet meer vriendelijk uitleggen hoe het precies zit. Evenmin ga ik blogs vullen met mijn standpunten zodat de kiezer kan kiezen. Ik stuur ook geen ingezonden stukken meer naar De Rijnsburger, De Katwijksche Post of Katwijk Speciaal. De meeste kiezers lezen die kranten toch niet, en luisteren niet naar debatten op RTV Katwijk. Nee, ik richt in 2018 zelf een partij op die ik Wat Katwijk Wil zal noemen. Ik ga luid verkondigen dat het over moet zijn met de christelijke politieke machtsblokken en de lokale politieke bijwagentjes, en dat het allemaal anders moet. Ik ga GeertWildersjes inzetten en roepen dat Katwijk Kapot Gaat. Ik ga op alle hoeken van de straten roepen: ‘Minder, minder, minder…‘ en het volk roept: ‘Belastingen, regelgeving, asfalt, dure woningen, ambtenaren’, en ik roep: ‘Meer, meer, meer…’ en het volk roept: ‘Bereikbaarheid, busverbindingen, tunnels, gratis parkeren, gratis Openbaar Vervoer, gratis onderwijs, gratis biebpas, gratis thuiszorg,

gratis schoolzwemmen, goedkope huurwoningen, goedkope ouderenzorg…’ Ik luister dus heel goed naar Wat Katwijk Wil. En ik zet die wensen in een floddertje dat ik de dag voor de verkiezingen in alle Katwijkse brievenbussen stop. Ja, ook die bussen die een ‘Nee-Nee sticker’ hebben, want die mensen lezen nooit een lokale krant, dus die moeten mijn floddertje wel lezen. Vooral de ontevreden, klagende kiezers zullen ingenomen zijn met mijn beloften. Ze wilden eigenlijk niet gaan stemmen, maar vooruit Wat Katwijk Wil moet een kans krijgen. Weg met de oude politiek! Ik krijg zowaar één zetel! Dan ga ik lekker tot 2022 plucheplakken en krijg zelfs een vergoeding van zo’n € 1100,- per maand. Daar kan ik behoorlijk van rondkomen. En als de andere partijen ‘Tegen’ roepen, roep ik ‘Voor’! En als ze ‘Voor’ roepen, roep ik ‘Tegen’. Zo onderscheid ik mij van de rest. En als ik in 2022 niks voor elkaar heb gekregen, dan weet mijn kiezer dat toch niet meer. Die staat weer op straat te mopperen dat het allemaal niks is en dat het allemaal zakkenvullers zijn. Die kiest op de valreep weer een volgende partij die het hélemaal anders gaat doen. En dat is precies Wat Katwijk Wil! Ineke Ouwehand

Ombudsteam Katwijk PVDA

 Vanaf woensdag 2 april a.s. zal het Ombudsteam van de Katwijkse PvdA maandelijks een inloopspreekuur houden in het pand van St. Huurdersbelangen De Duinstreek.

Het Rijnstreekkoor. | Foto: pr.

Het Ombudsteam is gevestigd op de begane grond van de Nassaudreef 38a in Katwijk en het spreekuur is van 19:00 tot 20:00 uur. Vanaf april wordt iedere eerste woensdag van de maand spreekuur gehouden en het is geheel vrijblijvend en gratis. Zit u met vragen of loopt u vast bij instanties waar u afhankelijk van

bent en komt u er in uw eentje niet uit? Dan bent u van harte uitgenodigd om naar ons spreekuur te komen. Ook wanneer u melding wilt doen van misstanden of u kent iemand waarvan u denkt dat hij of zij hulp nodig heeft. U hoeft geen afspraak te maken, maar dat mag uiteraard wel. Het Ombudsteam kunt u uiteraard altijd via vele kanalen te bereiken. E-mail: OmbudsteamKatwijk@hotmail.com, Tel.nr. 0628588792, Facebook: Ombudsteam Katwijk, Twitter: @Ombudsteam, website: www.ombudsteamkatwijk.nl.


Een modern rouwcentrum voor een afscheid op maat

• Eerhart Sierbestrating.

AquaPower van Nefit: Het ultieme warmwatercomfort

Nefit houdt Nederland war m

De hoogwaardige kwaliteit van de Nefit TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure.

3 sfeervolle 24 uurs familiekamers

Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. Nú bij:

071 402 86 89

www.delaatsteeer.nu

Let op, nieuw adres: Kamerlingh Onnesstraat 62 Rijnsburg Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH). Tel: 071 401 66 65, Fax: 071 401 69 42. E-mail: info@heemskerkinstallatie.com

 FAMILIEBerichten

uitvaartbegeleiding

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur).

’Met aandacht voor details’ Betrokken - Meelevend - Zorgvuldig

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Opbaren mogelijk in familiekamer

Bedroefd om zijn heengaan, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend, geven wij u kennis van het onverwacht overlijden van mijn zorgzame man, onze zorgzame vader en trotse opa

‘t Boonrak 46 2235 EG Valkenburg

Persoonlijk en betrokken

Een lege plek, een groot gemis, een fijne herinnering is al wat er nog is. Jou te kennen vond ik zo fijn. Je los te laten dat doet pijn. Lieve Opa, We zullen je missen. Een dikke knuffel. Joost, Mariëlle en Daniël

gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682.

• 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762.

• Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voorschoten? www.tcdekampioen.nl.

Erkend leverancier, lid Stich•tingSTEUNZOLEN. LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 06-12028319.

www.zalenverhuurkruyt •schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376.

Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid. Gebruik van “Het Afscheidshuis” is mogelijk. Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 204 63 336 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

www.nandemooij.nl

UITVAARTONDERNEMING

DC VIS & ZN Uitvaartverzorger: Huig van Duijn Betrokkenheid en persoonlijke aandacht Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk Dag en nacht bereikbaar tel. 071 4074440 mobiel 06 12507285

GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. •Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480.

totaal gerenoveerd ZOMERHUIS 50 •m Prachtig op ZEE, 3 verdiepingen, 750 excl. Mail naar: 2

2202huur@gmail.com

Te koop: aquarium Pass 800 Panorama, in•clusief vissen, filter, grind, stenen, stofzuiger en thermometer. Hoogte 50 cm, breed 81 cm, diep 40 cm. Vraagprijs vanaf € 75,00. Tel: 071-4022669.

huur: Leuk zomerhuisje in de fiets natuur •vanTeWinterswijk, max 4 pers. all-in v.a € 250,- p/w E.Ros@kpnmail.nl

Te Huur: La Carihuela/Torremolinos/Spanje prachtig goed uitgerust appartement max. 4 pers aan zee 06-23077727. gevraagd voor 2 Cairns voor af en •toeOppas 1 dag en 1-2 weken p.jaar 06-14909748.

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

TK: CHALET aan bosrand •mooie tuin. Tel: 0252-757956.

in Voorthuizen,

Gezocht lief gasthuis voor 2 rustige (binnen) poezen van 10 t/m 15 april en van 12 t/m 22 aug. Tegen vergoeding”. Tel. 06-20433210.

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Universele MAN •123mailthierry@gmail.com.

TE HUUR mail:

Second Time FUn: 2e hands damesmode mt 34 - 52 gezellige sfeer en leuke prijsjes. Noordwijk, GEZOCHT: Ervaren hulp in de huishouding. Schoolstr. 52. Wo. t/m za. 11-17 uur. 071-3610128. 2 ochtenden per week. Totaal 6 uur, centrum OegstTuinman/Straatmaker: voor al uw tuinwerkgeest. 06-13011498. zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505. GEVR: Märklin of Fleischmann treinen en toebeVERLOREN: Wie heeft gevonden? Verrekijker horen oud of defect geen bezwaar. Tel. 071-5420745. merk ZEISS klein model. Verloren 20 maart langs Zit u nog steeds in de schaduw? Zilkerduinweg v.a. nr 350 tot ingang duin De Zilk. Wij zagen bomen om en takken af. Van Selm Boom- Tegen beloning € 25,-. Tel. 0620163767. verzorging. Tel. 070-511923 of 0653794870.

• •

Voorstraat 96a, 2225 ET Katwijk aan Zee E-mail: info@theovanderplas.nl www.theovanderplas.nl

gratis. Tel. 06-37403050 Brasso Kattenberg.

Dag en nacht bereikbaar Tel. 06-12091112 of 071-4012528

Bijles aan huis. Op locatie. Natuur/schei/wis•kunde/anw/nask/Engels. € 12,- per uur, proefles

LUXAFLEX REPARATIES van vele merken. Zeer veel onderdelen. Ook aan huis service. Verkaik Warmond, vofverkaik@xs4all.nl

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Het afscheid heeft op zaterdag 22 maart jl. plaatsgevonden. Lieve Opa,

• BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer,

(24 uur bereikbaar) www.miesschoneveld.nl

Lia van Elten – van der Nagel

Hélène en Marc Daniël

Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist!

GEVEL-/SCHOORSTEENRENOVATIE. Uithakken - reinigen - voegen - impregneren - scheurrep. - loodwerken. Bel voor vrijbl. prijs: 06-47166917.

071-4018779

† 17 maart 2014

Léon en Diana Joost Mariëlle

In samenwerking met Jacoline Imthorn

met een eigen sleutel toegang wanneer U dat wenst

~ Piet ~ Leiden

vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

Warmond, vofverkaik@xs4all.nl uitvaartbegeleiding

J. van der Vegtstraat 63, 2225 TR Katwijk

Pieter van Elten * 21 april 1937

Nan de Mooij

Mies Schoneveld

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Genesis 12 : vers 1 en 2

• Vuil tapijt? Laat het

STOFFEREN met projecttapijt v.a. •€ TRAPPEN 300,- incl. tapijt, tel. 071-3010941. Verkaik

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

“Ga uit uw land en uit uw maagschap en uit uws vaders huis naar het land dat Ik u wijzen zal; Ik zal u zegenen en gij zult tot een zegen zijn”

Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

• •

TE HUUR:

WOONRUIMTE voor max. 2 personen.

Compleet gestoffeerd en gemeubileerd 2 kamer appartement te huur, in het centrum van Noordwijk-Binnen. Huurprijs: € 1.000,- per maand incl.

uitvaart@dcvis.nl www.dcvis.nl

Per direct beschikbaar.

Thuis opbaring Volledig verzorgde uitvaarten

Voor inlichtingen bel: 06-28324726


lokaal

De Rijnsburger

Heemskerk Top Ingezonden n Heemskerk fresh

& easy wij waarderen het dat de bewoners op de hoogte gebracht zijn dat er bij uitzondering gebruikt gemaakt wordt van de Voorhouterweg en de Brouwerstraat tijdens de nucleaire top. En dat voor iets wat helaas voor de meeste bedrijven bijna dagelijks de normaalste zaak is, rondje dorp. Hopelijk zijn er meer bedrijven die dit goede voorbeeld voortaan volgen. Namens de bewoners bedankt!

Boeketdienst

n Te zien tijdens Kom in de kas zaterdag 5 april Openhuis n Na twee maanden in gebruik te zijn door enthousiaste volkstuinders is er op zaterdag 5 april een open dag bij Indoorvolkstuin aan het Kanaalpad Noord West in Rijnsburg.

denken. Bidden is reageren op God die spreekt. Bidden begint met luisteren. In de boeketdienst van zondag 30 maart om 17.00 uur in de Immanuëlkerk zullen we naar aanleiding van thema ‘Te mooi om waar te zijn!’ nadenken over bidden. Want dat doen we toch allemaal, op welke wijze dan ook. Iedereen mag zich dus aangesproken voelen om onder leiding van ds. Koos Staat uit Andijk en IJsbrand van Tilburg hierover na te denken. Johan Haasnoot is verantwoordelijk voor de muziek en speelt zowel op het orgel als op de piano, en dat met zang van Leontine Siezenga.

BV Irissenstraat

Biologische voeding

Loterij n Tijdens de gezellige

feestavond van Buurtvereniging Irissenstraat is er een loterij gehouden. Hieronder de nummers van de loten met prijs die niet in de zaal werden opgehaald. Deze prijzen kunnen worden afgehaald bij Toon Doesberg, Tulpenstraat 88. telefoon 071 4034198. De hoofdprijzen zijn gevallen op 3902 1e prijs een Tablet, 4204 2e prijs een digitale fotocamera, 1361 3e prijs een e reader. Andere prijzen zijn gevallen op lotnummers: 0215 lantaarn Rondo, 0249 budda wierook set, 0577 boodschappentrolly, 0618 kookset 25 delig, 0622 draagbare dvd-speler, 0633 bestekset, 1042 damestas, 1829 keukendoekenset, 2272 hand blender/mixer, 4100 budda wierookset.

Wanneer u ook interesse heeft in een tuintje of als u gewoon nieuwsgierig bent om te zien wat er nu allemaal in de kas groeit, kom langs op zaterdag 5 april. U bent welkom tussen 10:00 – 16:00 uur aan het Kanaalpad Noord

Een kijkje in de Indoorvolkstuin. | Foto: CvdS. West. Jolanda van Noort van Jofit is gevraagd om tijdens de open dag wat meer te vertellen over biologische voeding. Zij maakt gedurende de dag smoothies van biologische producten zal met haar rijke ervaring als lifestyle- en voedingscoach al uw vragen beantwoorden op het gebied van

voeding en beweging. Wist u bijvoorbeeld dat rauwe groenten rijk is aan enzymen, vitamines en mineralen en bij bewerking (koken, roerbakken) heel veel van deze stoffen verloren gaan? Wilt u meer tips over natuurlijke voeding en leren hoe u fruit en groente kunt combineren, kom dan

n Juf Trude 25-jaar op de Emmaschool

Een bijzondere samenwerking tussen de kwekers en de muzikanten van Rijnsburg. n

Dit jaar zal Kom in de Kas! opgeluisterd worden door Flora Brass. Kom in de Kas! is een unieke kans, die het publiek de gelegenheid geeft om eenmaal per jaar bij de kwekers een kijkje achter de schermen te geven. Deze dag is extra interessant door interactieve aspect van dit evenement; kopen op de klok, het

Rommelmarkt n Zaterdag 14 juni a.s. is er weer Rommelmarkt Rijnsburg, voor de 32ste keer. Wekelijks halen we uw overtollige spullen bij u thuis op. Ook zaterdag 29 maart a.s. is dit weer het geval, tussen 9-13 uur staan we bij u voor de deur. Heeft u spullen, belt of mailt u ons. U kunt een e-mail sturen naar rommelmarktrijnsburg@hotmail.com of bellen naar 084-8366316. Dit is een antwoordapparaat, dus vergeet niet uw naam en adres duidelijk in te spreken. We nemen heel erg veel mee, maar spullen groter, hoger of breder dan 1 meter niet. Ook oude monitors en tv´s kunnen wij niet meenemen. Het helpt ons als u alles in stevige dozen verpakt. We hopen op veel telefoontjes en mailtjes.

Op een tandem kwam deze sportieve juf van groep 3 naar school en werd ze toegezongen door alle kinderen. Haar sportiviteit werd getest met een run door de school waarbij ze alle kinderen een high 5 gaf. | Foto: pr.

Flora Brass maakt Kom in de Kas muzikaal Show

bij Indoorvolkstuin op de open dag. Meer informatie: www.indoorvolkstuin.com. Heeft u vragen dan kunt u Indoorvolkstuin bereiken via info@ indoorvolkstuin.com. Of bel: 06 102 686 57. Op www.facebook.com/indoorvolkstuin kunt u Indoorvolkstuin door het jaar heen volgen.

Vraag

Taizéviering Kerk n Zaterdag 29 maart is er om 19.00 uur in de r.-k kerk van de parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk aan den Rijn een Taizéviering met samenzang plaats. Naast zingen kent de Taizéviering momenten van gebed, stilte en het luisteren naar voorgelezen teksten. In deze veertigdagentijd op weg naar Pasen is deze Taizéviering een ideaal moment om in de waan van alledag even stil te staan bij wat ons bezighoudt.

7

Biologisch groente en fruit bij Indoorvolkstuin

Vorig jaar lanceerde eigenaar van de kwekerij Geraldo van Egmond dit initiatief. Indoorvolkstuin, de naam verklaart al wat het inhoudt. Telen op je eigen stukje grond in een professionele kas met alle gemakken en voordelen die daar bij horen. Vanaf februari zijn er al een aantal enthousiastelingen druk in de weer om hun tuintje vorm te geven. Al verschillende soorten van kolen, sla, fruit etc. stonden al in februari te genieten van het zonnetje dat in die periode da kas al verwarmde tot bijna 20˚ C. Het gezegde ‘het groeit als kool’ is op zo’n moment duidelijk. De basis van het telen op een tuintje bij Indoorvolkstuin is dat er gebruik gemaakt wordt van biologische bemesting en het vermijden van chemie in het bestrijden van schadelijke insecten.

Kerk n Bidden is lastiger dan we

donderdag 27 maart 2014

groeiproces van de plantjes aanschouwen of een nieuwe barbecue bewonderen tijdens de BBQ-show. Flora Brass is aanwezig bij de kwekers Quanthurium, Esmeralda en Ravensbergen. Uniek

Flora Brass, het derde orkest van de vereniging Flora Band, bestaat dit jaar 25 jaar en om deze feestelijke reden zullen ze met verschillende activiteiten dit jaar extra van zich

laten horen. Mede om deze reden zal Flora Brass niet als enige orkest Kom in de Kas! opluisteren maar zal Opus 6 met hen meedoen. Opus 6 is een samenwerkingsverband tussen zes verschillende orkesten uit de regio, te weten Stage Band Adest Musica, Jubals Big Band, Rijnmondband 3, Big Band Plus DVS, K&G3 en natuurlijk Flora Brass. Talent

Door de variatie in bands is er ook

een grote variété aan stijlen; van pop tot klassiek en van modern tot brass, er is voor ieder wat wils. Opus 6 zal gedurende deze dag, die plaats vindt op 5 april, bij drie verschillende kwekers hun muzikale talent ten gehore brengen. Kom in de Kas! 2014 is een evenement dat u niet mag missen. De dag, op 5 april, duurt van 10.00 tot 17.00, de toegang bij de kwekers op de Kloosterschuur is gratis. Een echte aanrader voor een echt familiedagje.

Mocht u een ruimte over hebben of weten waarin wij onze spullen voor enkele maanden kunnen opslaan, dan horen wij dat graag. Op dit moment hebben we nog geen ruimte kunnen vinden, maar de tijd begint natuurlijk erg te dringen. Wilt u meer informatie, belt u dan naar Cees Binnendijk, 06-20800755.

Inschrijven Uitgaansdag n Het Senioren Comité Rijnsburg zal dit jaar voor de 67ste keer een uitgaansdag organiseren voor de senioren en mindervaliden uit de gemeente Rijnsburg. De inschrijving zal plaatsvinden op maandag 19 mei en dinsdag 20 mei van 14.00 tot 16.00 uur in restaurant de Burcht aan het burgemeester Koomansplein. Dit jaar is de uitgaansdag gepland op dinsdag 27 mei waar we met elkaar weer een gezellige dat zullen hebben.


NOG 2 WEKEN... OPENING NIEUWE SHOWROOM VRIJDAG 11 APRIL U BENT VAN HARTE WELKOM!

Gieterij 8, Noordwijkerhout

Uw kostbaarheden zijn goud waard! Goudwisselk antoor is eigendom van familie De R uiter en heeft ruim 2 5 jaar expertise!

Iedereen heeft kostbaarheden in huis. Soms zelfs zonder dat men zich hier bewust van is. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

grootvader nog mee heeft gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Zo ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn en mocht u het willen verkopen, dan bieden we u ook nog eens een reële prijs. Locatie Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verkoop

Goud

Zilver

Munten

Sieraden (goud en zilver)

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Veiling

Verpanden

Beleggen

Taxatie

Openingstijden Di. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur

✔ ✔

www.goudwisselkantoor.nl


lokaal

De Rijnsburger

donderdag 27 maart 2014

Meeuwen

Kom in de Kas

Overlast n Na een succesvol eerste

Glastuinbouw n Wat gebeurt

er allemaal achter het glas? Acht bedrijven, waaronder drie potplant- en vijf snijbloembedrijven. Die vormen de ingrediënten van Kom in de Kas in regio Rijnsburg. Tijdens deze bijzondere open dag wordt de opening verzorgd door Jan Slagter, directeur Omroep Max, een oranje gerbera zal door Jan Slagter gedoopt worden. Van hortensia tot bloemenshow en van de teelt van de minder voorkomende gewassen als Euforbia en Echeveria. Wie dus wil weten hoe de regio er uit ziet achter het glas van de kas, doet er goed aan dit weekend eens poolshoogte te komen nemen. Kom in de Kas wordt voor de 37ste keer georganiseerd en is een van de grootste publieksevenementen van ons land. Ervaring, innovatie, inspiratie Het glastuinbouwgebied van Rijnsburg staat bol van de ervaring, de innovatie en de inspiratie. Er wordt in deze regio al vele jaren jaar geteeld en dat betekent een keur aan ontwikkelingen en gebeurtenissen. De deelnemende bedrijven zijn allemaal erg gemotiveerd en enthousiast, waardoor een bezoek aan de kassen gegarandeerd een nóg interessantere belevenis wordt. Geurloze lelies, hortensia’s en potanthuriums: je vindt ze hier. De kwaliteit van het product en de zorg voor het milieu zijn daarbij ontzettend belangrijk, en hoe dat in de praktijk in z’n werk gaat kunnen bezoekers nu zelf ervaren. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Het verkennen van de kassen is ook voor kinderen een ware belevenis. Tijdens rondleidingen op de verschillende bedrijven leren ze alles over het groeien en bloeien van planten en bloemen, het kweken van hortensia’s, potanthuriums en gerbera’s. Door het gevarieerde aanbod van de geteelde producten kunnen ze veel te weten komen over deze gewassen. Verder is er een draaimolen, een paardentram en kunnen ze snoepen van een suikerspin. Voor de ouderen is er het optreden van de diverse brassbands. Meer dan genoeg te doen en te beleven dus. Kortom: Kom in de Kas. Dit is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In regio Rijnsburg nemen acht bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Iedere kas heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 5 april. Wie met de auto komt kan parkeren bij industrieterrein Klei-Oost. Dit is naast het tuinbouwgebied, Er rijden gratis pendelbussen Kom in de Kas is een gratis evenement. Voor meer informatie kijk ook op www.komindekas.nl.

9

Anita van Ginkel is blij met drie zetels voor Hart Voor Katwijk. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Hart Voor Katwijk wint, VVD en GB verliezen fors Uitslag n De gemeenteraadsverkiezingen hebben geleid tot vreugde en teleurstelling. Vreugde bij Hart voor Katwijk, die gaat van 1 naar 3 zetels, en KiesKatwijk, met twee zetels nieuw in de raad. De grote winnaar van vier jaar geleden, VVD, moest een fikse teleurstelling verwerken: van 5 naar 2 zetels. Net als Gemeentebelangen, die van 7 terugvalt naar 4 zetels.

de ouderenpartij ook een zetel zou pakken. Van de gevestigde orde zagen GemeenteBelangen (GB) en VVD hun zetelaantal dus fors slinken. GB en VVD lijken veel stemmers te zijn verloren aan Hart voor Katwijk en beide andere kleine lokale partijen.

Feest

Verrassend

Het was vorige week woensdagavond feest voor drie van de vijf nieuwkomers, met Hart Voor Katwijk als belangrijkste exponent. Voorvrouw Anita van Ginkel, vorig jaar nog uit de VVD gezet, is goed voor drie zetels. KiesKatwijk komt met twee zetels in de raad en D66 met één. OPA Katwijk en Jezus Leeft komen stemmen tekort voor een zetel, al leek het er heel lang op dat

Het CDA heeft duidelijk last van de landelijke tendens. Bij het bekendmaken van de uitslagen van de verschillende stembureaus wordt duidelijk dat het CDA vrijwel overal flink in heeft moet leveren. Toch ‘kost’ dat de christendemocraten slechts 1 zetel verlies en komen ze uit op 7 zetels en blijven de grootste partij. De SGP profiteert ook en krijgt er een zetel bij en gaat naar 6

en wordt daarmee net zo groot als de ChristenUnie. De PvdA behield met enige moeite haar huidige 2 zetels. Coalitie

De toch wel verrassende verkiezingsuitslag in Katwijk betekent, dat de gemeenteraad vanaf vanavond, als de nieuwe raadsleden worden geïnstalleerd, 9 partijen telt. Twee meer dan nu het geval is. Burgemeester Jos Wienen voorziet met meer partijen ook langere vergaderingen. Ook het vormen van een nieuwe coalitie en college van B&W levert hoofdbrekens op met meer partijen in de gemeenteraad. De opkomst in Katwijk viel alleszins mee. Hoewel landelijk een dieptepunt werd voorspeld, kwam er in Katwijk ruim 56,47% van de stemgerechtigden naar de stembus, meer nog dan vier jaar geleden (53,76%).

jaar actieve meeuwenbestrijding heeft de gemeenteraad besloten de maatregelen tegen meeuwenoverlast ook in 2014 in te blijven zetten. Na een inventarisatie van de door meeuwen drukbezochte plekken zal vanaf eind maart het seizoen van de overlastbestrijding starten. Ook kunt u zelf weer bijdragen aan het terugdringen van de meeuwenoverlast. In Katwijk worden door het milieubeheerbedrijf, dat in opdracht van de gemeente Katwijk de bestrijding coördineert, verschillende bestrijdingsmethoden gebruikt. Het onderdompelen van meeuweneieren in olie zorgt ervoor dat de eieren niet uit komen. De woestijnbuizerds worden weer ingezet om de meeuwen in de Princestraat, Voorstraat en Badstraat te verjagen. De komende jaren wordt de inzet van de woestijnbuizerds uitgebreid met onder meer de Waal Malefijtstraat, de Secretaris Varkevisserstraat en de omgeving van Salem. U kunt zelf ook bijdragen aan de vermindering van de overlast. Uit de evaluatie van vorig jaar blijkt dat optische verstoring niet of nauwelijks werkt. Meeuwen trekken zich weinig aan van plastic versies van hun natuurlijke vijanden. Verstoring door middel van geluid werkt wel goed. Dat schrikt de meeuwen af en verkleint de kans dat ze terug komen op die plek. Het meest belangrijke is echter dat u de meeuwen niet voert en dat u uw afval in de afvalbakken gooit. Meeuwen komen af op etensresten en worden door hun aangewakkerde eetlust ook steeds brutaler, agressiever en luidruchtiger. Dit gedrag wordt als de meest ernstige overlast ervaren. De gemeente Katwijk informeert u regelmatig over de bestrijdingsmethoden en de resultaten van de bestrijding. Daarnaast wordt geprobeerd u als inwoner tips te geven hoe u zelf de meeuwenoverlast kunt tegengaan. Op www.katwijk.nl/meeuwen en in folders die vanaf april weer te verkrijgen zijn in onder andere het gemeentehuis, zijn veel tips te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het spannen van netten of draden op daken. Overigens mag dit alleen als er nog geen nest is, omdat de meeuw een beschermde vogelsoort is. U kunt in zo’n geval via dezelfde webpagina wel een melding doen van overlast door meeuwen.

Kleuters bij Nellesteijn Project n Vorige week woensdag zijn de kleuters van De Wegwijzer op bezoek geweest bij een echte boerderij.

In het kader van het project ‘Willem Wever’ zijn zij op zoek gegaan naar de vraag: hoe kan een koe melk blijven geven en hoe kan een lammetje tussen alle schapen zijn moeder vinden? Boer Koen heeft de kinderen van alles verteld over

de koeien, de stier en de kalfjes. Iedereen mocht de koeienstal bekijken en de koeien aaien. We hebben gezien hoe de stal wordt schoongemaakt, welk voer wordt gegeven aan de koeien en hoeveel melk een koe geeft. (27 liter per dag) Ook waren er kalfjes geboren die we hebben bewonderd. Op deze boerderij wordt van melk ook kaas gemaakt en er lagen heel wat kazen op de planken. Daarna zijn we naar bui-

ten gegaan en hebben we ‘Knorrie’ het varken ontmoet die heerlijk in het gras aan het wroeten was. Op deze boerderij zijn veel schapen te zien en natuurlijk de kleine lammetjes. Er waren zelfs die nacht nog lammetjes geboren. Boer Koen liet tenslotte alle kinderen een lammetje vast houden en daarna mochten de kinderen door de hooiberg tunnel kruipen. Het was een leuke en leerzame ochtend.

Bijzondere ontmoeting op de boerderij. | Foto: pr.

High Tea bij peuterspeelzaal EigenWijs

n Afgelopen week heeft peuterspeelzaal EigenWijs in samen werking met de OBS de Dubbelburg gewerkt aan het thema voeding.

De peuters hebben vooral gewerkt over High Tea. Ze hebben theepotten gemaakt, theezakjes etc. Als afsluiting op het thema was er een echte High Tea georganiseerd. Alle kinderen mochten met hun papa, mama, opa of oma komen. Er ston-

den allerlei smaken thee klaar in mooie potten. En voor de kinderen was er een echt limonade fontein waar ze zelf limonade konden halen. Iedereen had iets lekkers mee genomen, alle heerlijke dingen hebben we op een etagère gezet, waar de juf dan regelmatig mee langs de tafels ging. Er werd gesmuld, geslurpt en gekletst en gelachen. Het was een gezellige boel, bij peuterspeelzaal EigenWijs. Uiteraard hebben we deze weken niet alleen

de peuters en de familie verwend, maar hebben we met zijn allen ook nog spullen ingezameld voor de Voedselbank. Kinderen mogen vanaf 2 jaar bij EigenWijs komen spelen. De speelzaal is een neutrale speelzaal, waar iedereen welkom is. Er is een vrije basisschoolkeuze. Ook zijn er goede contacten met de P.C.O.B. scholen. Inschrijving is gratis. Wilt u een kijkje komen nemen bij EigenWijs, u bent dagelijks welkom rond 10.00 uur, Nassaulaan 1.


27 maart 2014

Deze pagina is een uitgave van de KOV. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kovkatwijk.nl.

FEEstElijKE KOV CONtACtbijEENKOMst bij KNRM De contactbijeenkomst van de KOV vond dinsdag 4 maart plaats op een unieke plek in de gemeente Katwijk. De ondernemers en hun relaties waren te gast in de redschuur van de KNRM. De ruim 125 aanwezigen maakten een bijzonder programma mee, waarin ze een kijkje kregen in het wezen van de KNRM en tenslotte een muzikale lofzang mochten aanhoren over de kern van de reddingmaatschappij: de donateur aan de wal die financieel het werk van de vrijwilliger op zee mogelijk maakt. Peter Jongejan, voorzitter van de KOV, opende de bijeenkomst met een aantal mededelingen. Een van de belangrijkste was het aantekenen van bezwaar bij de provincie Zuid-Holland – via het Katwijkse gemeentebestuur –tegen het voornemen om de brug over de A-44 straks niet langer over een beweegbaar deel te laten beschikken. Een en ander door aanpassingen die genomen gaan worden bij de ontwikkeling voor de nieuwe Rijnlandroute. Het bezwaar ligt voornamelijk in de beperking die voor een aantal Katwijkse bedrijven ontstaat omdat vervoer via het water voor hen onmogelijk wordt gemaakt. Ook de maatregelen in verband met de NSS, waardoor een deel van de regio moeilijk te bereiken is, stipte de voorzitter aan. Hij riep de leden, die hierdoor problemen verwachten, op dit te melden aan het secretariaat van de KOV. Jongejan verwees in dit verband tevens naar de informatie op de site van zowel de gemeente als van de KOV over de verkeersmaatregelen die op 24 en 25 maart aanstaande aan de orde zijn. De voorzitter van de ondernemersvereniging attendeerde het gehoor ook op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande. “Laat uw stem horen, in welke gemeente u ook woonachtig bent”, gaf Peter Jongejan aan. “Het geluid van ondernemers is belangrijk.” Een vijftal nieuwe leden werd voorgesteld voordat de microfoon overhandigd werd aan een van de leden van de KNRM: Jan en Peter Ravensbergen (van Autocentrum van Egmond van het Noordeinde in Rijnsburg), Jeroen Coenen van C & N Beheer (uitbater van o.a. de Roskam in Katwijk en De Burgt in Rijnsburg) en Caroline Koiter ( met haar bedrijf VerDuurSamen). Ook lid werd Michael Zondag van Kinderdagverblijf Mukkie. De ambiance was uniek tijdens de contactbijeenkomst. Het op het parkeerterrein de Noordduinen gevestigde boothuis van de KNRM bood de aanwezigen een gastvrij onthaal. De bemanningsleden hadden de werkruimte van station Katwijk omgetoverd tot een gezellige ontvangstruimte en verzorgden onder andere de uitgifte van de drankjes. De kern van dit onderdeel van de bijeenkomst lag echter in de ruim veertig minuten durende toelichting over

Foto: Arie van Dijk/KNRM) het wezen van de KNRM: de vrijwilliger die als professional zeven dagen per week en dan 24 uur per dag inzetbaar is om mensen, onder welke omstandigheden ook, bij te staan indien zij op zee in nood verkeren. Namens de directe van de KNRM legde Edward Zwitser uit hoe de organisatie in elkaar steekt en wat de belangrijkste issues zijn. Hij deed dat overtuigend, aansprekend en – door gebruik te maken van twee filmpjes – op een aangrijpende wijze. Duidelijk werd dat de vrijwilliger – professioneel geschoold en optimaal gefaciliteerd – de spil van het reddingwezen is. “Maar”, benadrukte Zwitser, “het

KOVFiE&tHEEMA DEbuut

In het KOV-kantoor vond onlangs de eerste bijeenkomst plaats in het kader van Kovfie & Theema. Centraal stond het geven van informatie over het in dienst nemen van kort of langdurig werklozen en / of arbeidsgehandicapten. Een groot aantal

regelingen maken het aantrekkelijk om deze groep in dienst te nemen. Voorbeelden hiervan zijn de loonkostensubsidie (vaak als overbrugging voor de eerste twee maanden), gratis proeftijden voor nieuwe werknemers, 100% subsidie voor

gaat niet alleen om onze helden op zee, maar vooral ook om de vrijwilliger aan de wal die met giften en nalaten het werk ( financieel) mogelijk maakt”. Aan het slot van zijn betoog vroeg hij welke ondernemers zich spontaan wilden melden als ‘redersvriend’. Het gaat daarbij om een structurele bijdrage van 100 (of meer) euro per jaar voor een periode van tenminste 5 jaar. Meer dan elf aanwezigen staken hun hand op en gaven daardoor te kennen mee te willen doen. Als dank kregen zij een muzikaal onthaal, waarin het werk van de reddingmaatschappij en de naam van de gulle gevers muzikaal geroemd en genoemd werden. aanpassingscursussen en allerlei andere aantrekkelijke regelingen. Voorzitter Peter Jongejan: “Er zijn specialisten die een antwoord kunnen geven op al uw vragen en die desgewenst ook direct subsidieaanvragen en andere trajecten voor u in werking kunnen zetten. Het is mooi dat we als ondernemers, UWV en de gemeente samen optrekken en deze groep werknemers - waar echte pareltjes tussen zitten - (weer) kunnen opnemen in het arbeidsproces. Vaak een win / winsituatie voor ons allemaal”. Door diverse redenen staat een groep uitstekend gemotiveerde werknemers aan de kant, die goed inzetbaar zijn bij bedrijven en die nu goedkoop bemiddelbaar zijn door gerichte vormen van subsidies of overheidsbeleid. Daarbij past het bij de maatschappelijke betrokkenheid van ondernemers om deze groep een kans te geven in het arbeidsproces. Het betreft hierbij een brede groep – van jongeren met een Wajonguitkering tot werknemers met een handicap - die uitstekend inzetbaar zijn, mits een aantal voorwaarden is ingevuld. Namens de gemeente en ondernemersvereniging is Cock v.d. Krogt gevraagd om ondersteuning bij het in kaart brengen van de vragen van ondernemers en hen te koppelen aan deskundigheid in het afspreken van trajecten. Cock is bereikbaar via het secretariaat. Ook staan zijn contactgegevens in ieder maandbericht van de KOV. Peter Jongejan: “Het is op dit moment zeer aantrekkelijk om een traject aan te gaan met één van de mensen uit de doelgroep. De (lokale) overheid zorgt voor hele concrete subsidietrajecten en zorgt tijdens de verkenningsfase ook voor de risicoafdekking”. “Het mooie nu is dat de handen ineen geslagen zijn om juist die ondernemers bij te staan, die een mogelijkheid bieden om een werknemer met een handicap of iemand die al wat langer zonder werk is, te plaatsen. Er zijn heel veel mogelijkheden die je op deze manier als ondernemer niet allemaal zelf hoeft na te trekken. De transfer verloopt via de gemeente naar de bedrijven, met daarbij alle informatie over voordelen en mogelijkheden. En wil je verkennen welke mogelijkheden en trajecten er liggen: maak een afspraak met Cock!”


Een logo is méér dan een leuk vormpje en lettertype bij ! KAtwijK

RijNsbuRg

T2 Ontwerp is specialist in het ontwerpen van huisstijlen, logo’s, brochures, boeken, posters en websites.

VAlKENbuRg

Rijnstraat 146, Katwijk

|

071 40 20 555

|

www.t2ontwerp.nl

–––––––––––––––––––––––––––––– aDVertentie ––––––––––––––––––––––––––––––

PERsOONlijKE AANDACHt

T2 - advertenties voor KOV v01.indd 6

31-10-

Blankert accountant en adviseur onderscheidt zich door de persoonlijke begeleiding en individuele aandacht voor u en uw bedrijf. Wij combineren de kracht van een klein accountantskantoor met de kennis van een groot kantoor. Dit doen wij door ons te omringen met een netwerk van specialisten op ondermeer juridisch en fiscaal gebied. als u behoefte heeft aan persoonlijke aandacht, kiest u Blankert accountant en adviseur. iets voor u? Bel ons voor een vrijblijvende offerte blankert Accountant en Adviseur bV nijverheidstraat 6, 2222 aV KatWiJK telefoon: 071-3030141 e-mail: info@blacc.nl website: www.blacc.nl

tuiNCENtRuM DE MOOij ViERt 15 jARig jubilEuM!

–––––––––––––––––––––––––––––– aDVertentie ––––––––––––––––––––––––––––––

De leeuw Makelaardij Of het gaat om de (ver)koop van uw woning, hypotheek of verzekeringen, bij De Leeuw kunt u rekenen op onafhankelijk en deskundig advies. Onze experts helpen u graag om de oplossing te vinden die het beste aansluit bij uw situatie. Wij luisteren naar uw wensen en informeren u over kansen en gevaren, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan. Dat doen wij al sinds 1951. Dat is de waarde van ervaring. rijnsburgerweg 100 2231 aG rijnsburg (071) 405 16 16 www.deleeuw.nl

Op dinsdag 18 maart vierde het KOV lid Tuincentrum de Mooij zijn 15 jarig jubileum. Reden voor de eigenaren om er een feestje van te maken. Dit feest werd gecombineerd met de bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Duin&Bollenstreek (ONDB) en zo werd er een waar festijn van gemaakt. De KOV leden waren hierbij ook van harte welkom en zij lieten zich dan ook niet onbetuigd: velen maakten van de gelegenheid gebruik om het bedrijf te bezoeken en de felicitaties over te brengen. Er waren dan ook heel wat KOV-leden bij dit evenement betrokken, zoals Rob van der Burg Hoveniers, Keurslagerij de Mooij, Jasper van Delft van Van Egmond Van Hirtum, Willem van Leeuwen (hij speelde samen met Jasper van Delft ook mee in de band) en Ecotap.

Als spreker was Rob Verlinde uitgenodigd om zijn successtory met de aanwezige ondernemers te delen.

OPEN KOFFiE KAtwijK Op woensdag 16 april 2014 is er om 9.00 uur “Open Koffie” bij het secretariaat aan de Kerkstraat 11 te Rijnsburg. Aanvang 9.00 uur. De Open Koffie is een maandelijkse bijeenkomst voor startende ondernemers die zich willen ontwikkelen en hun netwerk opbouwen en wordt op een steeds wisselende locatie binnen Katwijk gehouden. U kunt zich voor deze specifieke bijeenkomst tot maandag 14 april opgeven via Cock_vanderkrogt@hotmail.com of via de facebookpagina OpenKoffieKatwijk.

KOV

Bent u ondernemer maar nog geen lid van de KOV? Zoekt u een netwerk waar u kunt sparren met lokaal betrokken ondernemers uit de omgeving? Vraag dan snel een infopakket aan bij Roelanda Jonker van het secretariaat. Ondernemersvereniging Katwijk Kerkstraat 11, 2231 CX RIJNSBURG Tel.: 071 403 13 19, Fax: 071 402 56 39 E-mail: info@kovkatwijk.nl

–––––––––––––––––––––––––––––– aDVertentie ––––––––––––––––––––––––––––––

DE KRACHt VAN DE wit Led verlichting is de laatste jaren doorontwikkeld van rode of groene lichtjes in apparaten tot professionele verlichting met tal van mogelijkheden. Philips zegt: “wij maken met LeD verlichting het leven van mensen beter”.

bRug OVER A44 Het besluit over de brug over de A44 (het niet beweegbaar opnemen) is afgelopen dinsdag nog niet genomen. Gelukkig was ook de provincie er inmiddels van doordrongen dat ondernemers en belanghebbenden tot nu toe te weinig betrokken werden bij dit voornemen. De KOV verwacht van de provincie binnenkort een uitnodiging voor een vervolgafspraak met gedeputeerden en ondernemers.

in ziekenhuizen worden de lichtmogelijkheden van Led gebruikt om kinderen een prettig gevoel te geven, maar LeD verlichting is ook in de horeca ontdekt, door de vele kleurmogelijkheden en sfeer wisselingen. De Wit kan als voorbeelden geven Beachclub-O en de Hotels van Oranje. maar de ontwikkeling van LeD gaat

razend snel en op dit moment zit de LeD op de helft van de mogelijke lichtopbrengst. in het bedrijfsleven en bij de overheid is LeD nu ook ontdekt, mede daar de lichtopbrengst beter is geworden dan van tL-buizen en de lichtkleur mooi warm wit is. Van alle armaturen welke De Wit levert en monteert is op dit moment al 80 % LeD en binnen enkele jaren zullen tL-buizen en halogeen-lampen niet meer in nieuwe installaties voor komen. Dus ook voor LeD kan De Wit u informeren.

De roysloot 8, 2231 nZ rijnsburg - 071 407 2387 - info@dewit-elektro.nl www.dewit-totaal-e-techniek.nl


ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

ijk

za Noordw

Bedding Pla


lokaal

De rijnsburger

Partijbelang krijgt voorrang Kandidaat n Raadslid Corrie

Vingerling van GemeenteBelangen ziet af van een benoeming tot raadslid. Op grond van 219 voorkeurstemmen zou zij aanspraak kunnen maken op de vierde plaats in de nieuwe fractie van GemeenteBelangen. GB heeft bij de raadsverkiezingen een verlies van drie zetels moeten incasseren. Vier leden van de oude fractie komen niet in aanmerking voor een zetel, aangezien de kandidaten met voldoende voorkeurstemmen formeel gezien voorrang hebben. Veel kennis en ervaring zal daardoor nu uit de fractie verdwijnen. Vingerling is van mening dat GB in de komende jaren behoefte heeft aan een sterke fractie met ervaren krachten. Die is nodig om de partij weer goed op de kaart te kunnen zetten en de komende zware dossiers goed te kunnen behandelen in de raad. Zelf is zij een nieuwkomer, evenals Geert Diemer die met voorkeurstemmen is gekozen. Zij geeft er de voorkeur aan haar plaats af te staan aan een lid van de huidige fractie, en zelf weer in de steunfractie zitting te nemen. Vingerling voelt zich verplicht hiertoe aan de 219 kiezers die op haar hebben gestemd. Ze blijft zich de komende raadsperiode in de steunfractie inzetten voor GB. Haar besluit houdt in dat René Slootweg, nummer twee op de kieslijst van GemeenteBelangen toch deel uit kan maken van de fractie van GB in de nieuwe gemeenteraad voor 2014 – 2018.

donderdag 27 maart 2014

13

Denk mee over aantrekkelijk centrum n Verplaatsing weekmarkt naar winkelgebied Masterplan n Het centrum van Katwijk heeft een impuls nodig. De visie over het toekomstige centrum van Katwijk is beschreven in het masterplan Katwijk aan Zee. Een onderdeel van deze visie is het autoluw en parkeervrij maken van de Princestraat, het Andreasplein en het Baljuwplein bij de opening van de parkeergarage die eind dit jaar gebouwd is. Ook wordt de weekmarkt naar het centrum verplaatst. Deze veranderingen hebben effect voor het gehele centrum. Daarom vraagt het projectteam van de gemeente Katwijk dat zich hier mee bezighoudt u mee te denken over de definitieve vorming van deze plannen.

parkeerplaatsen op straatniveau hoeven te verdwijnen. In de parkeergarage worden namelijk minder parkeerplaatsen gerealiseerd dan aanvankelijk het plan was. Ook gaat de gemeente Katwijk de provincie vragen de opening van de parkeergarage en de verdwijning van de parkeerplaatsen in het centrum los van elkaar te koppelen. Bovendien heeft de gemeenteraad

op donderdag 13 maart het college verzocht ook aan de provincie te vragen of het opheffen van parkeerplaatsen tijdelijk kan plaatsvinden op bijvoorbeeld parkeerterrein Noordduinen en de parkeerplaatsen nabij de Zuidduinen. Zo wordt er tijd gewonnen om samen met de klankbordgroep rustig te werken aan een goed herinrichtingsplan. Uiteindelijk is de verdwijning van de parkeerplaatsen vervelend voor autobezitters in het centrum, maar biedt tegelijkertijd kansen om het centrum de impuls te geven die het

Aanpak

Autoluw

Op 5 maart jongstleden was een informatiebijeenkomst georganiseerd waarin dezelfde vraag werd gesteld. In een korte presentatie werd de projectopdracht van het projectteam besproken zoals deze op dit moment is. Op het moment dat de parkeergarage open gaat zullen er 157 parkeerplaatsen in het centrum op straatniveau moeten verdwijnen. Dat staat in de Natuurbeschermingswet-vergunning die door de provincie Zuid-Holland is afgegeven voor de parkeergarage. Op dit moment is de gemeente een wijzigingsaanvraag voor deze vergunning aan het voorbereiden met de bedoeling dat er minder dan 157

nodig heeft. Daarbij moet goed rekening worden gehouden met het feit dat het centrum niet alleen een belangrijke plaats is voor bezoekers en winkelend publiek, maar dat ook dit deel van het centrum met veel plezier bewoond wordt. Bovendien vormt de voorgenomen verplaatsing van de weekmarkt naar het centrum nog een extra moeilijkheidsgraad. Tijdens de informatiebijeenkomst van 5 maart is aangegeven dat we helemaal aan het begin staan van dit project. Het projectteam vraagt daarom nu uw bijdrage aan dit veelzijdige, ingewikkelde project.

Oprichting Klankbordgroep om plannen centrum uit te werken. | Foto: pr.

We nodigen u graag uit zich op te geven voor de op te richten klankbordgroep. Deze groep mensen, bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemers, bewoners, marktkooplieden en andere belanghebbenden wordt gevraagd de projectmedewerkers te adviseren over de aanpak van dit project. Als u zich opgeeft ontvangt u in de week van 24 maart een uitnodiging om naar de aftrap van de klankbordgroep te komen. Er wordt gedacht aan ongeveer 16 deelnemers. Om u op te geven voor de klankbordgroep stuurt u een e-mail naar Niels Appelo, communicatieadviseur betrokken bij dit project: n.appelo@ katwijk.nl.

Daar vraag je me wat... Een keer per maand doen een vijftal Rijnsburgers hun ‘zegje’ over een bepaald onderwerp. Deze keer gaat het over de tot stand koming van het nieuwe college van b&w gemeente Katwijk. U mag natuurlijk reageren. Ons emailadres is: redactie@derijnsburger.nl De stelling luidt: WAT NIET IN HET COALITIE AKKOORD MAG ONTBREKEN... ‘Coalitie’ wil zoveel zeggen als ‘samen werken’. Er is werk aan de winkel, ook voor de gemeentelijke politiek. Zij krijgt immers steeds grotere Anneke Ravensbergen, verantwoordesecretaresse lijkheden? Aan mij wordt gevraagd wat er in het coalitie akkoord niet mag ontbreken en ja, dan ga ik als eerste voor de ‘open deur’ – aandacht voor goed onderwijs. Of liever gezegd: aandacht voor de voorwaarden voor goed onderwijs. Het geven van goed onderwijs is een taak van de mensen voor de klas. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen. Een niet onbelangrijk onderdeel van goed onderwijs is een goede huisvesting. Direct aansluitend zou ik graag de zorg voor de jeugd benoemd willen zien. De verantwoordelijkheid van de gemeente in deze wordt namelijk fors groter. Uit eigen ervaring weet ik dat het op dit moment nog erg zoeken is naar een goede afstemming tussen onderwijs en jeugdzorg op gemeentelijk niveau. Misschien moet er behalve aandacht voor een coalitie tussen politieke partijen ook hernieuwde aandacht komen voor de ‘coalitie’ (lees: samenwerking) tussen gemeente en scholen.

Er liggen uitdagende bouw- en infrastructuurdossiers klaar voor het nieuwe college. Denk aan de aanleg van de Rijnlandroute (al dan niet on- Henk Hogewodertunneld), de ning, eigenaar geplande bebou- TxTlHoogte wing van vliegveld Valkenburg en een goede ontsluiting van Rijnsburg-Noord, zodat de Brouwerstraat wordt ontzien. En dan is er natuurlijk nog het hoofdpijndossier Westerbaan, die Katwijk beter toegankelijk moet maken. De wijk Valkenburg zal wel een lange termijnplan worden, schat ik in, maar de wegen hebben wat mij betreft prioriteit. En dan vergeet ik nog de herinrichting van het centrum van Katwijk aan Zee met een bibliotheek, café en theater; voorzieningen die niet mogen ontbreken in een gemeente van straks 80.000 inwoners. Maar waar de meeste aandacht naar moet uitgaan, zijn de nieuwe gemeentelijke taken op het gebied van jeugdzorg, werk en inkomen en de zorg voor zieken en ouderen. Activiteiten die als gevolg van de decentralisatie van overheidstaken op het gemeentehuis komen te liggen. Ik weet zeker dat dit – overigens heel begrijpelijk – de meeste tijd en geld gaat opslokken de komende vier jaar.

Ongetwijfeld neemt de zorg in het toekomstig gemeentebeleid een centrale plaats in. De zorg voor ouderen en jongeren alsook voor kansarme Petra Lantinga, inwoners van secretaris Wijkonze gemeente. raad Rijnsburg Rijnsburg heeft voor de jeugd het Centrum voor Jeugd en Gezin in de Burgt en voor de ouderen het zorgloket in de Voorhof. De WMO adviesraad en de gemeente buigen zich over de nieuwe taakstellingen die vanuit Den Haag zijn opgelegd. Het wordt geen gemakkelijke opgave; het is in feite niets anders dan een grote efficiëncyslag en bezuiniging. Gemeenten moeten met minder in de zorg kunnen rondkomen. Marktwerking treedt in werking. Een andere markt van vraag en aanbod, die voor werkgelegenheid en aantrekkingskracht naar de kernen zorgt, is die van de winkelnering. Het faciliteren door de gemeente van ondernemend Katwijk, de vrije keuze aan de ondernemers naar ruimere openstellingstijden, indien naar wens ook zondag’s, bevordert een gezonde economie en bedrijvigheid. In de stagnerende economie is elke kans waardevol, ook voor het gemeentelijk coalitieakkoord.

De zorg. Daarop concentreer ik mij. De Bijbel leert ons om zorg te dragen voor wees, weduwe en vreemdeling. Om je naaste lief te hebben, elkaars Kees Groenenhoeder te zijn, dijk, predikant blij te zijn met de blijden en te wenen met de wenenden. Eigenlijk zou je Jezus de grootste mantelzorger kunnen noemen. Vandaar dat ik dit zo’n wezenlijk thema vind. Het rijk schuift vele zorgtaken door naar de gemeente, die dat bovendien met minder geld moet doen. Zorg aan ouderen, chronisch zieken, gehandicapten, jongeren, verslaafden, e.a.. Belangrijk is het dat mensen die zorg behoeven zolang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De nieuwe coalitie dient de zorg door familie en de buurt te stimuleren en waar nodig te faciliteren. Immers zo wordt bijgedragen aan een gemeenschap die zorg draagt voor elkaar. En waar professionele hulp nodig is, hulp van een wijkzuster, huishoudelijke hulp of van een gezinscoach, dient deze beschikbaar te zijn. Daarbij moeten mensen kunnen kiezen uit verschillende zorginstellingen uit onze dorpen of regio. Eén die ook past bij iemands geloofs- of levensovertuiging.

Wat volgens mij niet in het coalitieakkoord mag ontbreken zijn broodnodige afspraken over de toekomst van dit dorp. De afgelopen jaren is Henk Westra, het mijn inziens facilitair manaveranderd in een ger horeca stenen en betonachtige woestijn en aan de nieuwbouwwoede schijnt geen einde te komen. Het toch al spaarzame groen, de vergezichten, de schaarse ruimte verdween als sneeuw voor de zon. Al die postzegelachtige plantsoentjes kunnen nooit compenseren wat werd volgebouwd. Desondanks zorgt onze groeiende bevolking kennelijk niet voor meer omzet want winkel na winkel sluit hier de deuren, eerder verdwenen al gemeente-instellingen, banken, reisbureaus e.d. In WC De Remise staan alweer ruim een jaar zes gloednieuwe panden leeg, of ze ooit gevuld worden is maar de vraag. Ik heb het gevoel dat er de afgelopen vier jaar te weinig aandacht is geschonken aan de kern Rijnsburg en roep de nieuwe coalitie op met winkeliers, ondernemers en vastgoedbedrijven het gesprek aan te gaan over hoe deze teloorgang te stoppen. Aan ons burgers is het om nieuw leven in de brouwerij te brengen, hoe je dat moet doen hoef ik u echt niet te vertellen.


AUTO-AIRCO SERVICE

,-

0 VANAF € 6 EX. BTW GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS

VALKENBURG

Jaguar XF 3.0D V6 (275) S PortFolio

RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING Bel voor het maken van een afspraak

071-4077364 Voor een systeemdiagnose/reparatie van uw aircoinstallatie in uw voertuig en het uitlezen van foutcodes van de diverse computers in uw auto en natuurlijk voor het regelmatig onderhoud van uw kostbare aircosysteem.

Kosten rijklaar maken: € 750,Kenteken 92-KPX-7 Kilometerstand 74.693 km Aantal versnellingen 6 (Automaat) Datum 1e toelating 19-01-2010 Garantie Bovag

Achterbank neerklapbaar (ongelijke delen), Alarmsysteem klasse IV, Anti blokkeer systeem, Audiobediening op het stuur, Automatisch dimmende binnenspiegel, Automatische Stabiliteits Controle, Boordcomputer, Bowers & Wilkins 440W , Buitenspiegels in carrosseriekleur, Buitentemperatuurmeter, Bumpers in carrosseriekleur, CD-wisselaar, Centrale deurvergrendeling afstandbediend, Climate control, Cruise Control, Elektrisch bedienbare ramen voor en achter, Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen, Elektrisch verstelbare voorstoelen, Gordijnairbags achter, Gordijnairbags voor, Houtinleg, In hoogte verstelbaar stuur, Keyless Entry, Koplampsproeiers, Lederen stuurwiel, Lichtmetalen velgen (19), Memory stoelen, Middenarmsteun achter, Middenarmsteun voor, Mistlampen voor, Navigatiesysteem, Parkeersensoren, Parking Camera, Radio, Regensensor, Snelheidsbegrenzer, Sportstoelen, Stuurbekrachtiging, Stuurwiel verwarmd, Telefoon, Tiptronic, Toerenteller, Traction control, USB / iPod aansluiting, Verwarmde en gekoelde stoelen, Xenon verlichting, Zij-airbags voor

Bijzonderheden

Zeer complete uitvoering, erg interessante kilometerstand, nieuw door Blankespoor geleverd.

Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1, 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719

tijd een superdeal! Kopen of Privé Leasen. Al • Navigatiesysteem EU • Airconditioning • Radio/CD-speler • Bluetooth/ Voice Control

Focus EcoBoost Plus

• Lichtmetalen velgen • Navigatiesysteem EU • Parkeersensoren • Autom. Airconditioning

HU

IFDEUR

EN

ME

SC

!

T

FULL OPTIONS!

B-MAX Titanium

• Lichtmetalen velgen • Parkeersensoren • Cruise Control • Navigatiesysteem EU • Autom. Airconditioning • Achteruitrijcamera

ARDEA ACTIEPRIJS

€ 12.494,UW VOORDEEL

Vanaf

€ 275,- p/m*

Rijk uitgerust inclusief

NAVIGATIE!

• Navigatiesysteem EU • Autom. Airconditioning • Radio/CD-speler

Kijk voor de exacte aanbiedingen, openingstijden en beschikbaarheid op www.ardeaauto.nl. Kom naar uw Ardea Auto vestiging in: Haarlem - Hoofddorp - Lisse - Noordwijk * Privé Leasebedrag gebaseerd 36 mnd/12.000 km. Verplichte aanbetaling van € 695,-. Vraag naar de exacte voorwaarden of kijk op www.ardeaauto.nl. Ford modellen zijn geregistreerd op kenteken. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 20,4-23.3; liter/100 km: 4,3-4,9; CO2 gr/km: van 99-114.

Leiden Molenwerf 4, T 071 - 514 20 45 Rijnsburg Rijnsburgerweg 100, T 071 - 405 16 16 Katwijk Andreasplein 14, T 071 - 407 61 44

€ 20.495,UW VOORDEEL

€ 3.000,-

Alphen aan den Rijn Europaplein 2, T 0172 - 477 476 Sassenheim Hoofdstraat 220, T 0252 - 229 646

ARDEA ACTIEPRIJS

€ 18.999,UW VOORDEEL

€ 3.391,-

U betaalt verder alleen nog maar de brandstof!

• Navigatiesysteem EU • Airconditioning • Radio/CD-speler

Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

ARDEA ACTIEPRIJS

Scherp all-in maandbedrag voor: • Onderhoud, reparaties en banden • All-risk autoverzekering • Inclusief BTW en wegenbelasting • 24-uurs pechhulp Europa

B-MAX Style

Erkend Gas Water en CV Installateur

€ 2.646,-

or een compleet pakket! Privé Lease: vast bedrag vo

Fiesta Style 5-drs

Ja Diesel Indigo Leder C 1745 kg

€ 39.500,-

Opties / Accessoires

Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH)

Fiesta Style 3-drs

Marge auto Brandstof Kleur Interieur Energielabel Gewicht

Vanaf

€ 369,- p/m*

Rijk uitgerust inclusief

NAVIGATIE!

Koop of verkoop uw woning met de specialist Door onze grote regionale kennis, persoonlijke aanpak en onze succesvolle verkoopmethode, slaagt u altijd bij De Leeuw. Onze makelaars staan u bij in het hele koop- of verkooptraject. Met vestigingen in Leiden, Rijnsburg, Katwijk, Alphen aan den Rijn en Sassenheim heeft u een uitgebreide keuze en een groot verkoopkanaal. Onze makelaars hebben jarenlange ervaring en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij zorgen ervoor dat u snel en succesvol tot het juiste resultaat komt voor uw situatie. Dat is de waarde van ervaring.

www.deleeuw.nl

Valkenburg Woestijnvalk 24

€ 179.000,- k.k. NU TEGEN EEN ZEER AANTREKKELIJKE PRIJS! Modern 3-kamer-appartement met parkeerplaats en berging in ondergelegen garage, gelegen op de 3e woonlaag met lift, in de wijk Joghtlust. Ideaal voor starters! Kopen met NHG en starterslening behoort tot de mogelijkheden! De woning is in 2007 opgeleverd en verkeert in prima staat van onderhoud. Verd.: galerij, entree woning, gang met meterkast en toilet, c.v.ruimte en WTW installatie, slaapkamer met toegang naar badkamer, woonkamer ca. 25 m2 met deur naar balkon, open keuken met inb. app., ouderslaapkamer met toegang naar badkamer met douche, wastafel en wma.


valkenburg

De Rijnsburger

donderdag 27 maart 2014

15

‘Elke week een steek’ Welkom n Al jaren is er een clubje dames actief met creatieve handvaardigheid of zoals men het vroeger noemde haken en breien. Door Aty de Vries

Nieuw Elan OranjeVereniging n Tijdens de

ledenvergadering van OV Wilhelmina hebben zich acht personen aangemeld, om een bestuursfunctie te vervullen, of als commissielid mee te helpen tijdens de festiviteiten. Het programma voor Koningsdag omvat de bekende onderdelen. Als familie-uitje staat weer de fietstocht op het programma met ongeveer een route van 20/25 kilometer. De Herdenkingsbijeenkomst in samenwerking met de gezamenlijke kerken vindt op 4 mei plaats in de Ned.Herv. Kerk en op 5 mei vindt weer de fakkeloptocht in Katwijk plaats. Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van penningmeester Netty Jacobs en voorzitter Ton Bolland, terwijl Hugo Ravensbergen deze taak van hem overneemt. Hennie Zuiderduyn treedt aan als bestuurslid en de commissieleden zijn: Elly Hoekstra, Danielle Kruit, Corrie Vingerling, Gerard en Nicole Kneynenburg, Bart en Liesbeth van der Kamp. Onder luid applaus werden zij binnengehaald en met een Oranjebitter beklonken.

Tot voor kort maakte men gebruik van Rijnweide maar nu is alles verplaatst naar ‘de Herberg’ zoals Ella Pen de contactpersoon van het clubje de zaal van de Ger. Kerk in ’t Trefpunt aan de Hoofdstraat noemt. Haken en breien

Er blijkt weer veel animo te zijn om de pennen en haaknaalden weer op te pakken door zowel jong als oud, waarvan de jongste 30 jaar en de oudste 80 jaar is. “Dus met recht voor iedere leeftijd”, constateert Ella. Zij leerde de eerste beginselen van haar moeder en ontwikkelde haar handvaardigheid uit de talrijke boeken die in de handel zijn. “Vaak werd ik gevraagd om hulp bij de uitleg van een patroon of een steek en toen vormde zich als vanzelf een club vrouwen die het gezellig vonden om met elkaar bezig te zijn”, aldus Ella. Ze krijgt bijval van de groep dames die aangeeft dat het ook de sociale contacten zijn die het plezierig maken. Zoals Paulina Pieterse die uit Wassenaar komt. José van der Meij legt een kleurig gehaakt dekentje neer op de grond

en vraagt zich vertwijfeld af of het niet te smal is voor het kinderledikantje. Ze krijgt advies van de dames die rondom haar staan. “Dat is nu de bedoeling, er is altijd wel iemand die je helpt. Er worden patronen uitgewisseld. Maar je kunt hier ook leren haken en breien, want we hebben dames die borduren, spinnen, vilt verwerken, quilten, kaarten maken enzovoort”, vertelt Ella enthousiast. Hennie van der Zwart laat een doopjurk zien met roze roosjes en Ella is bezig met een doopjurk van kant en haakwerk. Nee, ze heeft het kant niet zelfgemaakt, dat is een specialiteit kantklossen zoals de dames van het Katwijks Museum doen. Er gaat een belletje, tijd voor een cultureel moment . Wil van den Oever die onlangs 62 jaar is geworden en bij de thee en koffie getrakteerd heeft vertelt op zijn ‘Kattuks’ over een column ‘’t Is iet ârs’ uit het weekblad Katwijk Centraal over een rôôd potlôôdje waarbij de persoon in kwestie lekker aan het puntje van het potlood sabbelde waarna ze het vakje vulde. “Het mag dan wel niet maar ik doe het toch. Wel iets anders dan dat apparaat met die

knoppies, dat noemen ze digitaal”, besloot Wil onder luid gelach haar verhaal. Vrijheid blijheid

Ella geeft nog de volgende toelichting: “Het is geen vereniging, wanneer je niet kan hoef je je niet af te melden, niets is verplicht. Men betaalt 2 euro per keer en 0,50 voor koffie/thee. Om de beurt verzorgen de dames koffie/thee en Atie Plug houdt de voorraad bij. Momenteel

Valken’68 1 zet zegereeks door

IJsclub

Voetbal n In 12 gespeelde wedstrijden haalde de Valkenburgers 31 punten.

Leden n Op maandag 7 april

Door Daan Noteboom

houdt IJsclub Nooitgedacht haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De bijeenkomst wordt gehouden in de zaal van de Nederlands Hervormde Kerk aan het Castellumplein, midden in het oude centrum van Valkenburg. Leden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom voor een kop koffie of thee. Om 20.15 uur zal de vergadering worden geopend. Het misschien wel belangrijkste punt van de agenda is het nieuwe clubgebouw. Het bestuur zal de leden bijpraten over de vorderingen om, in samenwerking met de gemeente Katwijk, te komen tot een nieuw clubgebouw bij de ijsbaan in ’t Duyfrak. Verder komen het jaarverslag van de secretaris en dat van de penningmeester aan bod. Voorzitter Peter Noyons is aftredend en herkiesbaar, evenals de bestuursleden Henk de Vries en Arie de Vries. Meer informatie over IJsclub Nooitgedacht is te vinden op www.ijsclub-nooitgedacht.nl.

De dames van de handwerkclub. | Foto: Aty de Vries.

Door deze overwinning staat Valken’68 1 vaster op de tweede plaats met 42 punten, en heeft het drie punten minder dan koploper HVC’10 1. Zaterdag 29 maart 2014 speelt Valken’68 1 niet, daarna op zaterdag 5 april 2014 speelt Valken’68 1 uit tegen de koploper HVC’10 1. Na afloop werd Mark Kabelaar uitgekozen door de wedstrijd sponsor WIBA Greens uitgeroepen tot man of the match. Valken’68 1 speelde duidelijk een mindere wedstrijd als vorige week tegen VDL 1. Maar in deze fase van de competitie is elke winst meegenomen. De thuisclub kwam aan de leiding door Mark Kabelaar (25), die de voorzet van Lex Heemskerk kon afronden. Bij dit doelpunt kwam

Mark Kabelaar geheel vrij door dat de verdediging van Zevenhoven over de bal maaide. Vijf minuten later kon Mark Kabelaar uit de verre uittrap van de doelman van Valken’68 1 Erwin van der Nagel zijn tweede treffer scoren. Ook bij dit doelpunt ging de verdediging van Zevenhoven 1 niet geheel vrij uit. Na de rust drong Zevenhoven aan en werd het duidelijk gevaarlijker als in de eerste helft. Jeffrey Hoogenboom (52) kopte uit een vrije trap op de lat, maar de grootse kans op de aansluit treffer was voor de topscorer van Zevenhoven 1 Marco Pellegrom (hij scoorde deze competitie al 12 keer DN). Na een overtreding van Jeroen Haasnoot (85) schoot hij de toegekende strafschop via Erwin van der Nagel

hebben we gemiddeld 16 dames op de club ‘Elke week een steek’ en op de lijst staan er 25. Het is er niet een van ‘roddel en broddel’ maar gewoon lekker bezig zijn. We hebben ze (nog) niet, maar ook heren zijn van harte welkom. Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur behalve tijdens de schoolvakanties”, aldus Ella. Voor meer informatie kan men terecht bij Ella Pen, Boonrak18, tel. 071-4073089 e-mailjan.pen@kpnmail.nl.

CuraMentis Inloop

op de paal. Invaller Rens van Klaveren (70), schiet bij zijn eerste mogelijkheid tegen de doelman van Zevenhoven 1 Martijn Brouwer aan en kopte ook nog een keer op de lat (76). Na de rust vielen er geen doelpunten, al had het misschien nog billen knijpen geworden als Marco Pellegrom de strafschop wel scoort. Er werden drie punten bijgeschreven. Valken’68 kan vol vertrouwen over twee weken op bezoek bij koploper HVC’10 1. Zaterdag 5 april speelt Valken’68 1 uit tegen HVC’10 1, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur. Zaterdag 29 maart 2014 speelt Valken’68 2 de inhaalwedstrijd uit tegen Oegstgeest 2, aanvang 12:00 uur. Dinsdagavond 1 april 2014 speelt Valken’68 thuis de bekerwedstrijd tegen Foreholte 2 (zo) aanvang 20:00 uur. Bij winst bereikt Valken’68 2 de halve finale van het KNVB bekertoernooi.

n Assertiviteitsproblemen komen veel voor bij zowel jongeren als volwassenen. Iemand kan moeite hebben met grenzen stellen, nee zeggen, voor zichzelf opkomen, moeilijk omgaan met verlegenheid en zich sociaal onzeker voelen. Hier kan men zelf last van ondervinden, te denken valt aan angst- en spanningsklachten.

Ook zorgt het vaak voor problemen in het privéleven en op het werk. Voor mensen die hier meer over willen weten organiseert psychologenpraktijk CuraMentis een gratis inloop informatie-uur op a.s. woensdag 9 april om 16.30-17.30 uur. (Kerkweg 2 te Valkenburg). Onder het genot van een kopje koffie of thee krijgt u informatie en kunt u vragen stellen. De inloop is laagdrempelig, informeel en gratis. www.curamentis.nl.

Kiezers bedankt! Ingezonden n GemeenteBelangen

heeft een teleurstellend verkiezingsresultaat gehaald op 19 maart jl. Na drie periodes van winst komt de terugval met drie zetels hard aan. De koers van de laatste jaren was om vanuit de oppositie constructief mee te werken aan belangrijke zaken als bereikbaarheid, huisvesting, zorg, cultuur en sport. Wij hebben daarbij altijd een eerlijk geluid laten horen. GemeenteBelangen is niet van de loze beloften en de broodjes aap.

Jeugddienst Verslaafd n Je telefoon, koffie, drank, drugs, gamen...Kom zondagavond 30 maart naar de jeugddienst! Dominee Minnema komt met ons praten over het thema ‘verslaafd aan.’ Marrianne van der Plas - Haasnoot en Willemijn van Duijn komen samen zingen onder leiding van Paul van Hoek. De dienst zal worden gehouden op 30 maart in de Hervormde Kerk aan het Castellumplein in Valkenburg, aanvang 18:30 uur.

Gelukkig was dat voor onze trouwe achterban een herkenbaar GB. Die kiezers willen wij bedanken voor hun stem. Helaas hebben we een flink deel van onze achterban niet kunnen binden. De komende vier jaar zullen wij er alles aan doen om het vertrouwen in GemeenteBelangen terug te winnen.

Keeper Erwin van der Nagel had een groot aandeel in de winst van Valken 68. | Foto: G. van der Nagel.

Esther Schonenberg, Voorzitter bestuur GemeenteBelangen


ALLES MOET LEEG !!! kijkdag zaterdag 29 maart van 10.00 - 16.00 uur

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

complete keukens rechte- en hoekkeukens vaatwassers, koelkasten gaskookplaten, induktiekookplaten wasemkappen, schouwen werkbladen, achterwanden kranen, zeepdispensers, boilers anti-kalk waterfilters douchegarnituren, handdouches sanitair accessoires, onderdelen keukenfronten, losse kasten licht- kranslijsten, greeplijsten verlichting, spotjes, trafo’s grepen, plinten, stelpoten laden, korven en geleiders glazen, schalen, serviezen buffetten,vitrinekast winkeldisplays, prijsstandaards folderkasten, showrekken reclamemateriaal magazijnstellingen magazijnstelling met zoldervloer transportkarren

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

zweefdeur- en hang- legkasten bijzetkasten, ladenkasten kapstok, spiegels, wissellijsten rolcontainers computerkasten audio- TV kasten, CD-rekken verstelbaar buro, burostoelen tafels en stoelen, krukken decoratie artikelen kunstplanten, kunstbloemen glaswerk, serviesgoed keukenaccessoires onderhouds- schoonmaakmiddelen ondervloeren, lijmen en kitten installatiematerialen, TL-buizen water-afvoermateriaal, sifons water-aanvoermateriaal assortimentsdozen gevuld electra montagematerialen, kabels montageartikelen, fittingwerk vlaggenmasten, fietsenrek verzamelitems slaaplades + bedlades veiligheidshelmen, stofmaskers

De showroom en magazijnen zijn bijna leeg, de laatste keukens, goederen, stellingen en displays worden verkocht via BVA-auctions.

Princestraat 5, Katwijk Direct in het gezellige centrum van Katwijk en achter de boulevard gelegen riante bovenwoning (125 m2/ 340 m3) met groot dakterras (35 m2) en schuur. De woning is stil en licht, heeft 3 slaapkamers en een ruime zolderverdieping met diverse mogelijkheden. Riante doorzonwoonkamer met levendig uitzicht over de Princestraat, met open haard en een aparte nis, te gebruiken als bijv. computerhoek, speel- of leeshoek. Keuken in lichte kleurstelling met moderne apparatuur. Riante dakterras gelegen op het zonnige Westen met deels graniet en hardhouten vloerdelen, en voorzien van ruime schuur. Badkamer met ligbad, aparte douche en klein balkon. Gezelligheid, gemak, rust, privacy, strand, boulevard, ruimte, licht en mogelijkheden zijn de kernwoorden voor deze woning.

Vraagprijs € 325.000 k.k

Alles wordt ingezet voor bodemprijzen! Koetsiersweg 7 - Sassenheim email: info@sassenheimsvloerenhuis.com

PArtICuLIereN

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!)

Makelaardij Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 02 www.hoevensmakelaardij.nl

ANDERE BAAN ANDERE AANPAK

Bezinning op een nieuw begin, met hulp van Van Ede & Partners. “Uitzien naar ander werk is een uitgelezen moment om eens bij jezelf te rade te gaan” zegt Huib Bartels van Van Ede & Partners Den Haag, gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding, coaching en outplacement. “Ieder mens heeft legio talenten, maar gebruikt er slechts enkele. Zelfs hbo’ers en academici maken maar zelden een grondige sterkte/zwakte-analyse van hun kwaliteiten. Uit zo’n analyse komen juist verrassende aspecten en mogelijkheden naar voren. Mensen nemen tegenwoordig - door omstandigheden gedwongen of niet - meer dan ooit zelf het initiatief tot een wending in hun carrière. Alleen al daardoor heeft ons vak, het begeleiden van werk naar werk, hele andere accenten gekregen.” Voor Bartels en zijn team van consulenten betekent het vooral veel maatwerk. Ieder mens is anders en heeft een heel eigen en unieke combinatie van eigenschappen en vaardigheden. Dus vraagt elke cliënt bij Van Ede & Partners weer een net iets andere begeleiding. “Daar hebben we ons aanbod, onze ‘menukaart’ op ingericht. Modulair, zodat men kiest wat echt nodig is. Bijvoorbeeld het scherp krijgen van je talenten, het ontdekken in welke context je het beste zult gedijen, je verhaal goed op papier te krijgen, het voeren van een gesprek. Behoeften en budget van de cliënt zijn het vertrekpunt.” Blijft staan: de ambiance van Van Ede & Partners die cliënten stimuleert en inspireert om andere mogelijkheden te verkennen en zichzelf beter te leren kennen. “Een ontdekkingsreis” vat Bartels samen.

Binnenkort organiseert Van Ede & Partners weer een kennismakingsavond. In drie compacte gespreksrondes leert men meer over effectief netwerken, over eigen talenten en over ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Ervaren consulenten beantwoorden vragen over loopbaan en werk en schetsen het ruwe pad naar ‘iets anders’. De bijeenkomst is speciaal voor hoger opgeleiden met minimaal 7 jaar werkervaring die een stap willen of moeten zetten in hun loopbaan. Sommigen beginnen zelfs het eigen bedrijf waarover ze al zo lang piekerden… Ook geïnteresseerd in een kennismakingsavond? Donderdagavond 10 april (van 18.30 tot 21.30 uur) is de eerstvolgende. De belangstelling is meestal groot, dus reageer op tijd: 070 351 4011 of denhaag@vanede.nl o.v.v. Kennismakingsavond. Huib Bartels, directeur Van Ede & Partners vestiging Den Haag

Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN

Van Ede & Partners • Tapijtweg 2 • 2597 KH Den Haag • 070 351 4011 • www.vanede.nl


politiek

De Rijnsburger

donderdag 27 maart 2014

17

De nieuwe gemeenteraad van Katwijk Op deze pagina ziet u de nieuw gekozen gemeenteraadsleden. De 33 raadzetels zijn verdeeld over 9 partijen. Het CDA heeft 7 zetels, ChristenUnie 6, SGP 6, GemeenteBelangen 4, Hart voor Katwijk 3, VVD 2, PvdA 2, KiesKatwijk 2 en D66 1. Er kunnen nog enkele wijzigingen optreden als er een nieuw college van burgemeester en wethouders is gevormd en de deelnemende partijen aan de nieuwe coalitie een raadslid naar voren schuiven voor het wethouderschap.

CDA Willem van Duijn 57 jaar

CDA Krijn van der Spijk 53 jaar

CDA Irene van der Plas-de Groot 53 jaar.

CDA Fedde Jonkman 72 jaar

CDA Jonathan Weegink 36 jaar

CDA Janneke van Kruistum-Belo 35 jaar

CDA Lisette van der Maden 33 jaar

ChristenUnie Klaas Jan van der Bent 39 jaar

ChristenUnie Atie Kuijt-van den Oever 59 jaar

ChristenUnie Gerard Mostert jr. 24 jaar

ChristenUnie Gert Varkevisser 33 jaar

ChristenUnie Claudia Noort-Verhoeff 41 jaar

ChristenUnie Ton de Vries 55 jaar

SGP Wouter-Jan Vroegindeweij 41 jaar

SGP Wim van Duijn 49 jaar

SGP Gerard van Delft 60 jaar

SGP Jacco Knape 42 jaar

SGP Dirk Remmelzwaal 52 jaar

SGP Nico van der Meij 52 jaar

GemeenteBelangen Gerard Bol 55 jaar

GemeenteBelangen Marcel van Tol 51 jaar

GemeenteBelangen Geert Diemer 66 jaar

GemeenteBelangen René Slootweg 43 jaar

Hart Voor Katwijk Anita van Ginkel 48 jaar

Hart Voor Katwijk Aad Oosterlee 61 jaar

Hart Voor Katwijk Gijsbert Schrijvers 27 jaar

VVD Nico van Hoogdalem 50 jaar

VVD Annet Brul-van Egmond 50 jaar

PvdA Nelly Smits 55 jaar

PvdA Matthijs van Tuijl 25 jaar

KiesKatwijk Jaap Haasnoot 62 jaar

KiesKatwijk Anna Marie van der Plas 62 jaar

D66 Ralf Boland 27 jaar

De raadsleden worden vanavond in de raadzaal van het gemeentehuis geïnstalleerd. De toegelaten leden van de raad leggen in de vergadering de eed of de verklaring en de belofte af, zoals bepaald in de Gemeentewet. Er worden vanavond 15 nieuwe raadsleden geïnstalleerd, die nog niet eerder in de raad zaten. Afgelopen maandag werd afscheid genomen van 16 raadsleden, waarvan de drie langstzittenden een koninklijke onderscheiding kregen. Daarover kunt u elders in deze krant lezen. Die bijeenkomst begint om 20.00 uur en is openbaar. Belangstellenden zijn van harte welkom.


ccasions februari 2009 49.750 km Lichtm. velgen ECC

Autocentrum van Egmond

€ 18.600

€ 18.600

Bouwjaar 2011 40.000 km

NU: € 6.950,Kijk voor al onze auto’s op:

Een greep uit ons aanbod: RANGE ROVER Evoque 2.2 4wd 2012 € AUDI A6 3.2 FSI AUT. Full options 2008 € AUDI A4 automaat 1999 € VW GOLF VARIANT 1.2 TSI 2013 € VW GOLF VI 1.4 TSI 5 deurs 2009 € VW GOLF V 1.4 FSI 2006 € VW UP! 1.0 60 PK 15.000 km 2012 € VW TOURAN 1.6 FSI, airco 5p. 2005 € VW GOLF IV 1.4 16V 5d. airco 2003 € VW GOLF IV 1.6 16V 5d. airco 2001 € PEUGEOT 208 1.2 vti Navi 5d. 2013 € KIA CARENS 2.0 Executive airco 2005 € CITROËN NEMO 1.4 diesel,airco 2010 € VW GOLF III GTI • Afschrijving en rente 1997 € CITROEN C1 Ambiance 5d. • Verzekering 2006 € FIAT SEICENTO•stuurbekr. 2005 € Houderschapsbelasting

56.950,17.750,2.950,21.950,11.950,7.950,7.950,7.950,4.950,2.950,14.950,3.950,5.450,1.750,4.950,2.950,-

• Reparatie &hoogte onderhoud en blijf op de van de acties en aanbiedingen! • Normale slijtage van banden www.acvanegmond.nl Volg ons ook op

Nissan Qashqai + 2 2.0 16V Teckna/navigatie

Bouwjaar 2009 Km.stand 61.410 km

€ 17.450,-

€ 39.950

Renault Twingo 1.2 16V Airco zwart 2009 € 6.250 Renault Twingo 1.2 16V Collection airco 2011 € 7.400 Renault Clio 1.2 16V Collection 5d 2011 € 10.600 Renault Clio TCE 90 Dynamique navi 5d 2013 € 16.350 Renault Koleos 2.5 16V Dynamique Pack 2009 € 14.950 Renault Megane 1.6 16V Grand Tour Business 7/2007 € 8.250 Renault Megane 1.6 16V Parisiene Navi 2012 € 18.350 Renault Grand Scenic 1.6 16V Parisienne 2010 € 17.750 Renault Scenic 2.0 16V Gas Business Line 10/2008 € 8.950 Renault Laguna Estate 2.0 6V Dyn. Navi 2008 € 11.450 Audi A3 Quatro Sportback 2.0 2006 € 15.250 Dacia Duster 1.6 16V Laurente 2011 € 13.750 Ford KA 1.3 Titanium Airco 2010 € 6.950 Ford Fiësta 5d Trend 82 PK 2010 € 9.700 Mitsubishi Grandis 2.4 intens autom 2008 € 13.750 Peugeot 107 5D Access 2013 € 9.495

Tel. 071-4020365

info@autoheemskerk.nl

HEEMSKERK AUTOLEASE BV Leasing alle merken

Langevaart 34 • Rijnburg • T (071) 408 45 16 www.heemskerkautolease.nl info@heemskerkautolease.nl

Levering alle merken nieuwe auto’s MET HOGE KORTING!!

U least al een Captur vanaf € 349,- leaseprijs per maand inclusief onderhoud, verzekering, wegenwachthulp, inzittendenverzekering en direct vervangend vervoer in binnen- en buitenland

NEDERLANDSE AUTO’S MET ECHTE KILOMETERSTANDEN merk bouwj. km kleur deur chevrolet kalos 2003 89000 rood 5 chevrolet kalos 2005 58000 blauw met. 5 fiat panda editione 2011 43000 zwart 5 fiat panda1.2 cool 2006 5900 blauw met. 5 fiat panda 100pk 2007 49000 grijs met. 5 ford fiesta 2010 49000 zilver 5 ford fiesta 2010 47000 zwart 3 ford fusion 2003 139000 zilver 5 ford focus stationwagen 2008 79000 d.grijs met. 5 ford c max grand 7 pers. 2011 21000 zilver 5 hyunda getz active 2008 21000 zilver 5 kia rio pluspack5deurs 2012 19000 zwartmet. 5 kia rio pluspack 4maanden oud 2013 7249 goldmet. 3 kia ceed sporty wagon x-tra 2008 79000 zwart 5 mitsibishi colt 1,1 incharge 2008 49000 wit met. 5 mitsubishi outlander 4wd. 2007 49000 zilver 5 nissan micra 2005 19000 zwart 3 opel agilla 2001 79000 groen met. 5 opel tigra twintop 2010 29000 donkergrijs 3 opel meriva 1.6 2007 54000 donkergijs 5 opel corsa 1.3 cdti ecoflex diesel 2012 16915 zilver 5 peugeot 107 5 deurs 2008 46000 zilver 5 peugeot 107 5 deurs 2012 5620 zwartmet. 3 peugeot 207 2008 67000 oranjemet. 3 renauhalt megane 5d hb 2009 79000 grijsmet. 5 renault clio collection 2009 38000 zilver 3 suzuki wagonR 1,3 automaat 2001 114000 blauw met. 5 suzuki grand vitara 2.0 high excl autom. 2006 129500 zwart 5 suzuki ignis 1.5 automaat 2006 59000 zilver 5 suzuki sx4 1.6 exclusive 2009 52000 roodmet. 5 suzuki swift 1.3 2010 26000 wit met. 5 bedrijfswagens LET OP KILOMETERSTANDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! citroen berlingo diesel achterklep 2003 59000 geel 3 citroen berlingo diesel 2005 59000 blauw 4 ford transit connect diesel 2006 65000 wit 4 ford transit connect diesel zijdeur 2007 56000 wit 5 ford transit 2,0tddi lang/hoog 100pk 2001 79000 wit 5 ford transit 2,0tddi 2xlang/2xhoog 100pk 2005 69000 d.blauw 5 opel combo diesel 2009 39000 wit 4 opel movano 2,8dti l2h2 8pers.geelkent 2001 76000 rood 5 peugeot expert diesel zijdeur 2006 44000 wit 5 vw lt35tdi l/h 110pk 8persoons geelk. 2002 59000 rood 5 scooters kymco super8 2010 1400 oranje/grijs yamasaki NIEUW 2013 0 rood/grijs

motor 1400 1200 1200 1200 1400 1242 1242 1600 1600 1600 1400 1200 1200 1400 1100 2400 1300 1200 1400 1600 1300 1000 1000 1600 1600 1200 1300 2000 1500 1600 1200

opties sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv sb,elr,cpv,a/c,lmv sbelrcvpa/c sb,elr,cpv,a/c,lmv sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh. sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sbelrcvp a/c sb,elr,cpv,a/c,elsp,trh. sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh sb,elr,cpv sb full options, met bordeauxrode kap! sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh sb.elr,cpv,ac,lmv,navie sb,elr,cpv,a/c,cd sb,airco sb,elr,cpv,a/c full options sb,elr,cpv,ac,cc sb,elr,cpv,a/c,automaat sb,elr,cpv,a/c,trh,leer automaat sb,elr,cpv,a/c,lmv,automaat sb,elr,cpv,a/c,lmv,elsp. sb,elr,cpv,a/c,lmv

btw

prijs €   3.250,00 €     4.450,00 €     6.750,00 €     4.250,00 €     6.950,00 incl. €   10.750,00 incl. €     8.750,00 €     3.750,00 €     9.750,00 incl. €   18.750,00 €     7.250,00 €   12.450,00 €   12.250,00 €     8.750,00 €     6.250,00 €   12.750,00 €     5.250,00 €     2.850,00 €   10.750,00 €     7.500,00 €   10.950,00 €     5.250,00 €     7.250,00 €     8.950,00 €   10.250,00 €     8.250,00 €     3.250,00 €     9.250,00 €     6.950,00 €     9.650,00 €     9.650,00

1900 1900 1800 1800 2000 2000 1300 2800 1900 2500

sb,trh,imperial,tussens., nw.model geen sb,cpv,a/c,elr,elsp,achterdeuren,imp. geen sb,cpv,a/c,trh,achterdeuren excl. sb,cpv,a/c,zijdeur,achterdeuren excl. sb,cpv,trh,aircofull windows,geel kent. geen sb,cpv,airco,grijs kenteken geen sb,a/c,radio/cd excl. sb,cpv,trh.,full windows, 112pk d/c? excl. sb,elr,cpv,zijdeur,achterd.,trh,AIRCO excl. sb,elr,cpv,zijdeur,achterd.,trh,ramen excl.

€     3.950,00 €     5.450,00 €     5.450,00 €     6.950,00 €     4.950,00 €     6.950,00 €     5.950,00 €     5.950,00 €     6.950,00 €     6.950,00

50 50

snor zonder helm snor zonder helm

€ €

1.250,00 1.450,00

Lease aanbieding

Renault Captur

TCE 90 S&S Dynamique, 17” lichtmetalen velgen R-Link navigatiesysteem Renault Sound systeem Two-tone kleurstelling 60 maanden / 15.000 km per jaar

€ 379,- excl. BTW

Volvo C30

1.6i Advantage 2007, 44.712 km

€ 9.945,- Volvo C70

€ 18.995,-

Beide occasions leveren wij met 24 MAANDEN GARANTIE

Svala Auto Arnoudstraat 3 2182 DZ Hillegom T 0252-410650

Svala Auto Rietschans 70 2352 BB Leiderdorp T 071-5810950

Automobielbedrijf AUTO

€ 14.950

€ 39.950

Al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

Lange Vaart 34 Rijnsburg

••• Onderhoud alle merken tegen zeer concurrerende prijzen!

PAS

januari 2007 129.340 km Leer Navigatie

Gespecialiseerd in Renault - Dacia - Nissan

INKOOP ALLE MERKEN AUTO’S

NATIONALE

€ 14.950

Autobedrijf Heemskerk & ZN

VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist

Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

SUZUKI ALTO 1.0 Comfort plus

april 2007 109.664 km Navigatie Lichtm. velgen

2.4i 170 pk Summum Mobilty Silver met., 2006, 112.617 km

van Zelst www.svalaauto.nl

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299

DOLDWAZE OCCASIONS! Fiat 500 1.2 Pop

- Hatchback (3-drs.) - Handgeschakeld 5 versn., - 2009 - Rood - Benzine, - 58.000 km

Occasions Suzuki Ingis 1.3 16V 3-drs. Special

2003

€ 3.650,-

Peugeot 307 SW 1.6 16V Premium

2004

€ 4.950,-

Peugeot 207 CC 1.6 VTi, Cabriolet

2008

€ 8.950,-

Smart City-Coupé Cabrio 0.6 Softip Pulse

2002

€ 3.750,-

BMW 3 Serie Cabrio 325Ci Executive

2003

€ 11.950,-

Jeep CJ-5

1978

€ 9.950,-

Opel Vivaro Combi 2.5 DTI L2H1

2004

€ 6.250,-

11-06

€ 4.950,-

Bedrijfswagens occasions Volkswagen Caddy 2.0 SDi 500kg Basis

€ 6.950,- Volkswagen Transporter TDI 96 KW DC 1.0 06-05 Autobedrijf G. Dol b.v.

Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - T 0252-211849 - www.gdol.nl

€ 7.950,-


sport

De Rijnsburger

donderdag 27 maart 2014

19

Straatspeeldag ‘Street4You!’ Skate n Vanuit het Welzijnskwartier, voorheen Factor Welzijn, wordt er voor de derde keer het de straatspeeldag Street4You! georganiseerd voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Op woensdag 2 april zal dit spektakel plaatsvinden op de Skate aan de Koningin Julianalaan in Rijnsburg. Vanaf 13:30 uur start het programma, het gaat door tot ongeveer 17.00 uur. Creatief

De meiden van D.W.S. | Foto: pr.

D.W.S. in de prijzen Turnen n Onlangs was D.W.S. vertegenwoordigd bij de Rayon wedstrijden Zuid-Holland Noort, gehouden in de turnhal in Amsterdam.

Lotte Bouwman mocht de aftrap doen in het eerste wedstrijddeel bij de Senioren. Zij begon op de evenwichtsbalk, mooie hoge sprongen en maar één keer gevallen met de radslag. Hier werd het tweede hoogste cijfer van dat dagdeel behaald een 10,45. Knallen

Daarna door knallen op vloer, op de muziek van Safri Duo zette zij een fantastische oefening neer. Sprong was het volgende toestel, een overslag over de pagasus. Het laatste onderdeel was brug, waar het altijd spannend is of de ophurken wel of niet lukt… Maar het ging top, nagenoeg geen ‘stoppen’, ophurken lukte met als afsluiting een hoge salto af. Al deze oefeningen leverde uiteindelijk een 4e prijs op, super! Swingend

In het tweede dagdeel was het de beurt aan de junioren, Lisette van de Velde, Evelieke Kool, Chelsey Hoogewoonink en Nina Bouwman.

Zij moesten als enige met nog 4 meiden in het tweede dagdeel, de overige 37 meiden moesten pas in het derde dagdeel. Onze meiden begonnen op vloer. Op muziek hebben zij fantastische swingende oefeningen neergezet. Mooie flickflacken, salto’s en andere sprongen. Daarna verder springen over de pegasus, Nina behaalde hier het tweede hoogste cijfer van dat dageel een 11,95! Het volgende onderdeel was brug, de kippen en halve reuzenzwaaien werden keurig netjes uitgevoerd. Het laatste onderdeel was de evenwichtsbalk, altijd spannend op 10 cm breed je kunsten vertonen.

Dit jaar gaan we beginnen met nailart en freerunnen. Ook kan je je creativiteit laten zien bij een graffitiworkshop en meedoen met een spannend voetbaltoernooi of skatewedstrijd, waar je leuke prijzen mee kan winnen. Verder kan je je laten schminken, zodat je er de hele dag verder kleurrijk uitziet. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor gezonde broodjes, en kan je zelfs een

lekkere smoothie krijgen. Het kost je helemaal niets. Je kunt dus leuke dingen doen en prijzen winnen door alleen maar te komen met je vrolijke humeur. Je hoeft je nergens aan te melden, maar we verzoeken je wel om op tijd te komen. We hopen dat je erbij bent en een leuke dag gaat beleven! Stimuleren

De Street4You! In Rijnsburg is de eerste in een reeks van vier Street4You! evenementen in de verschillende dorpskernen van Katwijk. Street4You! draagt bij aan het stimuleren van gezonde voeding, voldoende beweging, culturele vrijetijdsbesteding en vrijwilligerswerk

onder kinderen en jongeren en levert daarnaast een bijdrage aan het bevorderen van de leefbaarheid in de wijken. Door een samenwerking tussen de jongerenwerkers, opbouwwerkers en de combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur van Welzijnskwartier met vrijwilligers van o.a. tienercentra, ouders, stagiairs, lokale sporters en kunstenaars wordt elke keer een mooi programma van culturele- en sportieve activiteiten neergezet in een van de dorpskernen. Meer informatie over het jongerenwerk, het opbouwwerk en de combinatiefunctionarissen van Welzijnskwartier vindt u op de website www.welzijnskwartier.nl. Meer informatie over Street4You! en foto’s van de jongerenactiviteiten zijn te vinden op de jongerenwebsite www.kattuk.nl.

Zelfvertrouwen

Maar de meiden ging vol zelfvertrouwen de balk op en hebben enorm hun best gedaan. Lisette en Chelsey eindigde uiteindelijk met gemiddeld ruim een 9 op elk toestel, Evelieke kwam uit op net niet overal een 10 gemiddeld en Nina stond met 42,225 aan het einde van het tweede dagdeel 1e, maar zoals gezegd moesten er nog 37 meiden komen. Het bleef spannend tot het laatste moment, helaas viel Nina net buiten de prijzen en werd overall 6e. Maar meiden super goed gedaan, wij zijn super trots op jullie!

Schaatsen is hot RIJC n Na de succesvolste Olympisch Spelen aller tijden, het geslaagde NK schaatsen op de coolste baan van Nederland en de World Cup finales in Heerenveen is schaatsen hot.

Wie wil er niet net zo goed schaatsen als Koen Verweij, Irene Wust of Sven Kramer. Op de RIJC heb je die gelegenheid om goed te leren schaatsen en wie weet ben jij wel die persoon, die

doorbreekt. Als je de website van de RIJC aanklikt op: www.rijnsburgseijsclub.nl kun je zien hoe je lid kan worden van de Trainingsgroep en de komende zomer aan de conditietrainingen meedoen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Je kunt voor nadere informatie ook bellen naar Corry Kagenaar: 4021726.

Terechte puntendeling in Scheveningen

Niet nadenken, maar gewoon doen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Voetbal n Voor het eerst dit seizoen speelde Rijnsburgse Boys zonder Rijnsburgse inbreng.

Wie wordt de volgende Sven Kramer, Irene Wust of Koen Verweij? | Foto: KNSB.

Trainer Niek Oosterlee moest noodgedwongen flink afwijken van zijn standaardelftal. |Archieffoto: Hans Oudwater.

Om nu te zeggen dat daarom niet de volle winst werd behaald, gaat te ver. Er zijn gewoon wel eens van die wedstrijden dat er niet wordt gescoord. Doelman Richard van Nieuwkoop moest een week eerder geblesseerd uitvallen. Zijn vervanger Rick van der Burg hield ´de nul´. Hij heeft zijn werk dus naar behoren gedaan. Danny van der Vijver, wellicht langer afwezig, heeft specifieke kwaliteiten. Hij kan zomaar vanuit het niets voor het doel opduiken en verrassende goals scoren. Zo´n speler kan een gemis zijn. Zeker in een wedstrijd waarin niet wordt gescoord. Dan is er nog Jeffrey Koemans, de man in vorm en een week eerder tegen Excelsior Maassluis twee keer trefzeker. Jammer dat hij tijdens de warming up moest afhaken. Het dwong trainer Niek Oosterlee tot enige creativiteit. Zeker als men weet dat ook Marvin Wijks vanwege een schorsing nog afwe-

zig is. Na Ignatio zijn Van der Vijver, Koemans en Wijks immers de scorende spelers. Resham Sarder, hij speelde dit seizoen al op verschillende plaatsen in de geel-zwarte elf, mocht dit keer als linker spits beginnen. De jarige en van een blessure teruggekeerde verdediger Benito Olenski maakte zijn rentree op het middenveld. Waren er dan geen mogelijkheden in deze in 0-0 geëindigde wedstrijd? In de eerste helft niet meer dan een kopbal van Jeroen Hessing en een niet gegeven penalty in het voordeel van Olenski. Scheveningen deed het al niet veel beter. Peters en Nieuwlaat misten of zagen hun poging gestopt gedaan door Van der Burg. In de tweede helft ook weinig opwinding. Een enkele poging van beide kanten. Zou de dubbele wissel van Oosterlee, tien minuten voor tijd, dan brengen waar de Rijnsburg supporter voor gekomen was? Want een overwinning

zou de boys twee plaatsen doen stijgen. Martin van Eeuwijk, hij deed weer wedstrijdritme op in het tweede team van Rbb, mocht eindelijk zijn kunsten weer eens vertonen en ook Jeffrey Winter maakten zijn opwachting. Beiden zorgden zeker voor wat meer spektakel, een enkele mogelijkheid, maar geen doelpunt(en). Van Eeuwijk, de man van de slimme balletjes, wist Raily Ignatio te bereiken. De topscorer vond echter Scheveningen doelman Tom Boks op zijn weg. Na wat mogelijkheden van Scheveningen was het laatste schot op doel van Martin van Eeuwijk. Geheel in de stijl van deze wedstrijd ging ook deze bal niet tegen de touwen. Misschien was deze 0-0 wel terecht. Vanwege de NSS top was de wedstrijd van de topper SpakenburgIJsselmeervogels dit weekend uitgesteld. Alle ogen zijn zaterdag (tijdens dit enige inhaalduel) gericht op de ´blauwe´ kant van de Westmaat. Een gelijkspel zou vanuit Rijnsburg oogpunt bekeken het mooist zijn.


BELEEF HET IN DE HANGAAR! VOOR DE EERSTE 2000 BEZOEKERS HEBBEN WIJ EEN GOODIE BAG CADEAU!

MEN’S WORLD

BEAUTY & FASHION

VELE MERKEN EN BELEEF ONS HEINEKEN VIP DECK

DE NIEUWSTE MODE EN LAATSTE TRENDS

HOME & LIVING

KIDS & FUN

ALLES VOOR IN EN OM HET HUIS

NEEM UW KIDS GERUST MEE NAAR KLEINDATO

SERVICE & CARE

PASSION FOR FOOD

INFO EN ADVIES OP MAAT

SMAAKVOL IN ALLE OPZICHTEN

KIJK VOOR HET ENTERTAINMENT PROGRAMMA EN DE PLATTEGROND OP WWW.LEIDATO.NL VOORVERKOOP TICKETS VOLWASSENEN € 7,50 EN KINDEREN € 5,00

ZATERDAG 29 MAART 10.00 - 21.00 UUR EN ZONDAG 30 MAART 11.00 - 17.00 UUR LOCATIE VLIEGVELD VALKENBURG ZH

WWW.LEIDATO.NL

GR ATIS PARK ER EN


8 april 2014 eindigt de ondersteuning van Windows XP Na ruim 12 jaar stopt Microsoft met het onderhoud van het besturingssysteem Windows XP. Vanaf die datum zul je geen automatische beveiligingsupdates voor uw Windows XP computer meer ontvangen. Dat heeft onder meer gevolgen voor de bescherming van je persoonlijke gegevens. Ook biedt Microsoft voor Windows XP geen drivers meer aan voor nieuwe randapparatuur zoals printers en camera’s. Wat betekent het dat Windows XP niet meer wordt ondersteund? Vanaf 8 april krijg je dus geen wekelijkse beveiligingsupdates meer om je Windows XP computer te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Daardoor loop je extra risico en daar kun je in de toekomst problemen van ondervinden. De risio’s doen zich met name voor wanneer je online gaat. Internetbankieren, je belastingaangifte doen of online winkelen – dat alles kan per 8 april een extra veiligheidsrisico inhouden. Ook USB-sticks worden niet meer gecontroleerd op de nieuwste malware. Wat wordt er van mij verwacht? Microsoft adviseert om na 8 april niet meer online te gaan met een Windows XP computer. Wil je gebruik blijven maken van internet op je pc, dan kun je overstappen op een nieuwere versie van het Windows besturingssysteem. Vraag bij ons naar de mogelijkheden om uw PC of laptop te upgraden naar Windows 7 of Windows 8.

Anjelierenstraat 40 • T. 071 8895060 • I. www.itshoprijnsburg.nl


MEDEWERKER GEZOCHT Ben je op zoek naar een leuke baan in de buitenlucht?

En heb je een hoveniersopleiding/ achtergrond en rijbewijs B? Graag je reactie per email naar info@ruudboon.nl

AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

www.jantjebeton.nl Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Taxatie aan huis? Bel of mail voor informatie en afspraak www.onderdeboompjes.nl / info@onderdeboompjes.nl

WAARDZICHT GROEP Voor op het hoofdkantoor van onze hotelgroep zijn wij op korte termijn op zoek naar een collega in de functie van:

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER/STER voor 5 ochtenden van 8.30 - 12.30 uur

Uw taken Uw werkzaamheden zullen bestaan uit het voeren van de administratie en het telefonisch onderhouden van contacten met onze relaties. Wij zoeken Een enthousiaste collega met administratieve ervaring op MBO niveau en bekend met pakketten als Excel en Word. Wij bieden Een leuke en afwisselende baan met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bent u geïnteresseerd, richt dan uw schriftelijke sollicitatie, binnen 14 dagen voorzien van uw C.V., aan Waardzicht Groep, t.a.v. mevrouw L. van Duyn, Postbus 132, 2230 AC, Rijnsburg.

WAARDZICHT GROEP

Postbus 132, 2230 AC Rijnsburg Telefoon : 071-4032311 Telefax : 071 – 4032568 E-mail : kantoor@waardzicht.nl


cultuur

De Rijnsburger

Start nieuw tennisseizoen Valkenburg n Een april is de officiële opening van het zomer tennisseizoen. Hoewel de tennissport inmiddels tot een jaarrond te beoefenen sport gaat worden, blijft de Valkenburgse Tennis Vereniging zich nog aan de oude seizoen tijden houden. Zaterdag 29 maart start de VTV weer met de activiteiten op het park aan het Recreatiepad. De eerste dag wordt gestart met een jeugdclinic en een openingstoernooi voor de leden. Voor de jeugdclinic wordt het park opengesteld voor alle jeugd welke kennis wil maken met de tennissport. Om 16.00 uur zijn de leden weer welkom voor het openingstoernooi, hiervoor moet wel vooraf worden ingeschreven, dit kan via de site www. vtv-tennis.nl. Ook dit jaar is de VTV weer sterk vertegenwoordigd in de regionale en landelijke competities. Tweeëntwintig teams zullen de clubkleuren op alle niveaus weer gaan verdedigen. Dat betekent dat de eerste zeven weken van het seizoen er weer voldoende drukte op het park zal zijn. Na afloop van de competities gaat het toernooi seizoen weer van start. Op vrijdag 13 juni is er de inmiddels traditionele Seniorplusdag waar de vijftigplussers een ééndaags toernooi afwerken. Twee weken later op zaterdag 28 juni gaat het 15e Valkenburgs Open van start, de dertig plus en de vijftig plus in de catagoriën 4 t/m 8n kunnen de strijd dan weer aangaan voor het Valkenburgs Open Kampioenschap. Bent u inmiddels warm gelopen voor de tennissport, de VTV heeft ook dit jaar weer leuke aanbiedingen. Nieuwe leden welke zich voor 1 mei aanmelden betalen geen inschrijfgeld een besparing van € 25,00. Voor de jeugd is er ook een aanbieding, wanneer beide ouders spelend lid zijn, betalen jeugdleden het eerste jaar geen contributie. Alle informatie over de Valkenburgse Tennis Vereniging is terug te vinden op de website www.vtv-tennis.nl.

KiesKatwijk Ingezonden n KiesKatwijk heeft

uiteindelijk twee zetels in de wacht kunnen slepen. Daar moeten we denk ik blij mee zijn want het is best moeilijk om een nieuw politiek “produkt” onder de aandacht van een groot publiek te brengen. In grote lijnen hebben inwoners niet veel interesse in de lokale politiek, niet minder dan 44% van de mensen gaat niet eens naar de stembus. En bij de andere helft van het kiezersvolk hebben we ze moeten overtuigen om eens wat anders te kiezen dan de vorige keer. Met twee zetels gaan we de wereld natuurlijk niet veranderen maar in samenwerking met andere partijen kunnen we wellicht net het verschil maken bij de grote onderwerpen waarop we onszelf geprofileerd hebben. In ieder geval bedanken we de kiezers die ons een kans wilden geven. Die kans gaan we zeker benutten en als u dat als kiezer wilt controleren dan is het misschien een goed idee om u te abonneren op onze nieuwsbrief. Geef uw emailadres door via kieskw2014@ gmail.com dan sturen we u de komende vier jaar de nodige informatie over de gemeentepolitiek en de standpunten die we hierin innemen. En natuurlijk kunt u ons ook via die weg informeren en becommentariëren.

donderdag 27 maart 2014

23

agenda za

29

en zondag 30 maart Verrassend Winkelweekend ‘Fashion en Dans’

Diverse locaties binnenstad Leiden

Leiden is fashion city! Met o.a. modeshows, spetterende dansoptredens, de Vintage ‘V’ashion markt en de Fashion VIPboat. za

za

Ook bij KV Madjoe zijn de handen uit de mouwen gestoken tijdens NL Doet. | Foto: pr.

Actief bij KV Madjoe NLDoet

n Afgelopen zaterdag deed kv Madjoe mee met NL Doet.

De kluslijst was lang, maar er zijn heel veel zaken afgehandeld zoals het plaatsen van een hek langs

de sloot, verven van het clubhuis, ophangen van een winddoek, etc. Dit is mede gelukt dankzij de extra handen van de ChristenUnie. Iedereen die heeft geholpen, bedankt.

Vrijwilligers zorgen voor rein water Schoonmaak

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart vond de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NL Doet, weer plaats. n

Door Mandy Souverijn Stichting Aquarius organiseerde in kader van Wereld Water Dag het projec:; Oude Rijn Schoon. Van Harmelen tot aan Katwijk aan Zee zorgde vele vrijwilligers ervoor dat 50 kilometer van de oude Rijn werd schoongemaakt. Gewapend met prikstokken, bezems, schepnetten en vuilniszakken gingen de kinderen van de Zeeverkenners vol enthousiasme aan de slag. Een schone Rijn vinden zij erg belangrijk aangezien hun clubhuis aan de Rijn ligt en er in het zomerseizoen veel op gevaren wordt. De Zeeverkenners hadden kilometer 49 voor hun rekening genomen en nadat er gezamenlijk was afgeteld gingen de kinderen aan het werk. Vanaf het clubhuis tot aan de Julianabrug werd er met ongeveer 30 kinderen goed gezocht naar vuil in en langs

de Rijn. Geen enkel papiertje werd overgeslagen. En dat de Zeeverkenners goed hun best hadden gedaan werd aan het einde van de rit wel duidelijk. Er werden namelijk wel 5 vuilniszakken vol vuil verzameld en meegegeven aan de organisatie. Politiek

Naast de Zeeverkenners zette ook het CDA en de PvdA zich in voor dit project. ‘’Toen wij gevraagd werden om mee te doen stemde iedereen eigenlijk gelijk in. Een schone Rijn en omgeving wil iedereen en daarom is het leuk om dit in teamverband uit te kunnen voeren’’, aldus Matthijs van Tuijl, raadslid van de PvdA. De reddingsbrigade stak ook de handen uit de mouwen en verzamelde al varend veel vuil uit de Rijn. Om 18.30 uur was er voor alle vrijwilligers een feest georganiseerd in de haven van Katwijk. Hier bedankten de organisator en de burgemeester van gemeente Katwijk, Jos Wienen, alle vrijwilligers voor hun inzet.

za

zo

ma

vr

n Zaterdag 22 maart ’14 werden in Breukelen de Open Nederlandse Kampioenschappen Nunchaku gehouden.

Op dit toernooi werden door sportschool De Jong Sports bij de verschillende disciplines 11 gouden, 8 zilveren en 4 bronzen medailles gewonnen. Valkenburger Sjoerd Leinberger (13

jaar) regerend Europees kampioen -1m45 klasse kumite, werd afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen in de -1,55 klasse Kumite (sparren). Na de poelwedstrijden en kruisfinale eenvoudig gewonnen te hebben was Sjoerd in de finale ook te sterk voor trainingsmaatje Jeroen Mense. Rene de Jong (trainer) en Robin Eichhorn (coach) bedankt voor jullie inzet.

Oproep vrijwilligers VIP n Veel organisaties in onze ge-

meente zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Maar die liggen niet voor het oprapen. Kom luisteren op de cursusavonden van VIP Katwijk. Deze wordt gegeven op woensdag 16 april en 14 mei door Elske Schreuder. Na afloop van deze cursus weet u wat

u kunt doen om uw vrijwilligers te behouden voor uw eigen organisatie. Aanmelden voor deze cursus kan tot 4 april bij VIP Katwijk, via 071 7600310 of info@vipkatwijk.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Loes Olivier. De cursus wordt gegeven in Huize Callao, Callaoweg 1 in Katwijk. Aanvang: 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

29 29 30 31 4

en zondag 30 maart Boeddhisme Festival

Rijksmuseum Volkenkunde

De schijnwerpers op het boeddhisme in al zijn facetten met o.a. mediteren, lezingen, muziek en rondleidingen. 10.00-17.00 uur

en zondag 30 maart Happy Hour Weekend in Hoofdstraat

Noordwijk

Koopcentrum met elk uur nieuwe winkelacties. Tijd: zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zondag 13.00 - 17.00 uur. Entree gratis.

en zondag 30 maart Leidato

TheaterHangaar, Valkenburg

Gezellige familiebeurs, trefwoorden: entertaiment, mode, styling, culinair & gadgets. www.vvvkatwijk.nl

Stinzenplanten in bloei

Heemtuin, Don Boscostraat , Lisse

De poort van de heemtuin staat wagenwijd open om de honderden stinzenplanten van dichtbij te kunnen bekijken. tijd 14.00 tot 16.00 uur

Trouwbelevingsavond

Kasteel Keukenhof, Lisse

Trouwbelevingsavond georganiseerd door de partners van ‘Trouwen & Kasteel Keukenhof’ Aanvang: 19.00 uur. Entree: gratis

en zaterdag 5 april Theaterstuk ‘De Spooktrein’

Mini-Theater De Zolder, Katwijk

Spannend theaterstuk, gespeeld door Katwijkse Toneelvereniging Mimiek’s Theater. www.vvvkatwijk.nl za

5

za

5

za

5

za

5

za

5

za

5

za

5

zo

6

zo

6

zo

6

Nederlands Kampioen Nunchaku

29

ma

6 7

di

8

za

12

zo

52e Lisse Lente Wandeltocht 2014

Start bij Hotel de Nachtegaal, Heereweg 10, Lisse

Ieder jaar bezoeken zo’n 3000 wandelaars uit binnen-en buitenland de unieke Lisse Lente Wandeltocht (voorheen Keukenhoftocht). www.lisselentewandeltocht.nl

Natuurwandeling

Kasteel Keukenhof, Lisse

Het bos rondom Kasteel Keukenhof is rijk aan stinzenplanten. Onder leiding van ervaren gidsen kunt u een rondwandeling maken langs deze en andere bijzondere planten.

Zomaar Zomerfeest

TriPodia, Katwijk

Live uit de Tap: Gezellig meezing zomerfeest met diverse artiesten, georganiseerd door Los Zand. www.vvvkatwijk.nl

Kom in de Kas

Kloosterschuur, Rijnsburg

Kijkje achter de schermen in diverse Rijnsburgse kassen. Met livemuziek van de Floraband! www.vvvkatwijk.nl

en zo 6 april Nationaal Museumweekend

Diverse musea Leiden

Het thema van dit museumweekend is ‘Doe een museum’. Met verrassende doe-het-zelf evenementen en aanbiedingen.

Torenbeklimming

Noordwijk

Van april t/m oktober is iedere zaterdag vanaf 12.00 uur de toren van de Oude Jeroenskerk te beklimmen.

10.000 stappenwandeling

Noordwijkerhout

Varen door de Bollenstreek

Noordwijkerhout

Stevige wandeling o.l.v gewichtsconsulente. Tijdstip: 9.00 uur. Prijs: € 2.50. Locatie: VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8. Aanmelden in VVV winkel, tel. 0252 372096

Prachtige tocht over water, langs de bloeiende bollenvelden. Tijdstip: 11:00 uur. Prijs: € 12.50 per persoon - kinderen: € 7.50 – vooraf aanmelden bij VVV Noordwijkerhout, tel. 0252 372096. Locatie: opstappen t.o. NH hotel Langelaan 3

Gregoriaans Passieconcert

Noordwijk

Koopzondag

Noordwijk

Op passiezondag wordt in de R.K. Sint Jeroenskerk de “Passio” uitgevoerd. Aanvang 15.00 uur. Entree € 10,00 inclusief passieteksten (verkrijgbaar in de kerk). Elke zondag koopzondag in Noordwijk van 13.00 tot 17.00 uur.

KinderYoga aan Zee in Het Cultuurcafé Noordwijk

Leeftijd 4 t/m 8 jaar. Toegang € 5 (volwassene + kind)

Rondvlucht

Noordwijk

Vanaf € 69,00 p.p. is het mogelijk om vanuit Noordwijk een spectaculaire rondvlucht te maken boven de bollenvelden. Zie www.noordwijk.info

Solex Bloementoer

Noordwijkerhout

Rondrit door de bloeiende Bollenstreek op het brommertje uit de jaren ’60. Tijdstip: 11.00 uur. Prijs: € 39.50 pp. – : VVV noordwijkerhout.

en zondag 13 april Open Golfdagen Landgoed Tespelduyn

Noordwijkerhout

Maak kennis met de golfsport. Tijdstip: 12.00 tot 17.00 uur. Locatie: Golfbaan Tespelduyn, www.tespelduyn.nl

www.bollenstreek.info


Informatie Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden Tijden op afspraak Maandag van 8.00-17.00 uur Dinsdag van 8.00-17.00 uur Woensdag van 8.00-17.00 uur Donderdag van 8.00-20.00 uur Vrijdag van 8.00-17.00 uur U kunt heel makkelijk via www.katwijk.nl/afspraak-maken een afspraak maken via het digitaal loket. U kunt ook bellen naar 071-4065000. Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Wijkregisseurs Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners. De wijkregisseur en de wijkagent staan u te woord bij het persoonlijk overleggen van een probleem of idee. U kunt ook een afspraak op maat met de wijkregisseur maken. Ter info: De wijkregisseur bemoeit zich niet meer rechtstreeks met het onderhoud van de buitenruimte. Katwijk aan Zee Wijkregisseur: André Veenstra Spreekuur: donderdag 15.00-16.00 uur, Marktplein/Piet Heinlaan (gebouw marktmeester) Katwijk Noord (Hoornes-Rijnsoever) Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 13.30-14.30 uur, Schimmelpenninckstraat 10 (Kwadrant) Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 10.00-11.00 uur, naar de Coligny (Louise de Colignylaan 7) Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 11.30-12.30 uur, Torenvlietslaan 12 (Brandweerkazerne van Valkenburg) Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 08.30-09.30 uur, De Burgt - Burg. Koomansplein 1

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

Zorgsloket Iedere werkdag van 8.00 tot 12.00 uur kunt u zonder afspraak terecht. Daarnaast is het Zorgloket ook op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 071-4065000

Algemene informatie bekendmakingen

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaar- of beroepschrift meesturen. Zowel beroep als een voorlopige voorziening kunt u digitaal indienen via: http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht. Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling. E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd web-formulier. Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

27 maart 2014 Sijp 5 Katwijk

het kappen van een boom

17-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4407\ Publicatie

Achterweg 11 Katwijk

het vervangen van de erfafscheiding aan de achterzijde van de woning

17-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4280\ Publicatie

Boulevard 1 Katwijk

het wijzigen van de indeling en toevoegen van hotelkamers

17-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4133\ Publicatie

Voorhouterweg 97 Rijnsburg

20-03-14 het verhogen van een gedeelte van het dak van het kantoorgebouw

J:/Archief/1 Wabo/4128\ Publicatie

Ambachtsweg 1 Katwijk

het splitsen van het pand

20-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4263\ Publicatie

Voorschoterweg 33 het herstellen van de Valkenburg bestaande fundering

20-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4169\ Publicatie

Chrysantenlaan 4 Valkenburg

het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

21-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4319\ Publicatie

Broekweg 32 Valkenburg

het kappen van drie bomen

21-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4415\ Publicatie

Berkenlaan 5 Katwijk

het kappen van twee bomen

24-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4305\ Publicatie

J. Th. de Visserstraat en Treubstraat te Katwijk

24-03-14 het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de flatgebouwen

J:/Archief/1 Wabo/4359\ Publicatie

Evenementen

Bezwaar Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten. Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd:

Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Centrum, Katwijk

Het organiseren van de Opening Strandseizoen 2014 op 12 april 2014

18-03-14

Hoornesplein, Katwijk

Het organiseren van Kamakura Katwijk Kickboksgala op 17 mei 2014

18-03-14

Evenementen Meerjarig Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Vliet Noordzijde (t.h.v. de Voorhof), Rijnsburg

Het organiseren van een Rommelmarkt op 14 juni 2014

18-03-14

Kloosterschuurlaan, Rijnsburg

Het organiseren van Kom in de Kas op 5 april 2014

18-03-14

Verleende omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Bestandslocatie

Van der Waalstraat 1 t/m 13 (onevennrs.), Boerhavelaan 1 t/m 6 te Park Rijnsoever in Katwijk

het bouwen van zeven rijenwoningen (Egelantier) en zes tweekappers (Wolverlei)

12-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4243\ Publicatie

Cattenstraat 1 t/m 51 en 2 t/m 28, Saksenstraat 1 t/m 23 en 2 t/m 26, Sluisweg 101 t/m 143, Weth. F.E. Meerburg sr. Kade 106 t/m 200, Frankenstraat 2 t/m 18, Kaninefatenstraat 1 t/m 31 - 2 t/m 16, Tubantenstraat 1 t/m 9, Friezenstraat 2 t/m 6 te Katwijk

het vervangen van de voordeuren van de 178 woningen van Complex 002 de Nieuwe Rooie Buurt in Katwijk

ter hoogte van Baron van Wassenaerlaan 13 in Katwijk

het kappen van een boom

17-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4421\ Publicatie

ter hoogte van Van het kappen van een boom Egmondstraat 8 in Katwijk

17-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4422\ Publicatie

Standplaatsvergunning 13-03-14

J:/Archief/1 Wabo/4060\ Publicatie

Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Boulevard, Katwijk

21-03-14 Een semi-permanente standplaatsvergunning voor de verkoop van ambachtelijk Italiaans schepijs en softijs op de Boulevard ter hoogte van het Waaigat van heden tot en met 31 oktober 2014

Spreekuur Stadsbouwmeester De vergadering van de Stadsbouwmeester is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het Heerenhuys op 1 april 2014 om 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken door contact op te nemen met Team Vergunningen (tel. 071-4065000).


van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 Website: www.katwijk.nl

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunningen Ingekomen omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Datum indiening

Het Buitenwater 67 Valkenburg

het bouwen van een berging op het achtererf van de woning

14-03-14

Tulpstraat 8 Katwijk

het veranderen van het kozijn op de begane grond aan de voorzijde van de woning

16-03-14

Drieplassenweg 52 Katwijk

het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

17-03-14

Voorstraat 42 Katwijk

het wijzigen van de kozijn aan de voorgevel van het pand.

18-03-14

Secr Varkevisserstraat 122 Katwijk

het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

18-03-14

Graslelie 31 Katwijk het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

18-03-14

Schaepmanstraat 2 het vernieuwen van galerij en t/m 116 in Katwijk balkonhekken, rookgasafvoeren, entreeportaal en kopgevels

19-03-14

Duizendblad 17 in Katwijk

het maken van een dakopbouw

19-03-14

Castor 62 Katwijk

het plaatsen van twee dakramen aan de achterzijde van de woning

19-03-14

hoek Voorstraat/ Princestraat in Katwijk

het vestigen van een restaurant op de begane grond van het pand

20-03-14

De Roysloot 3 Rijnsburg

het aanbrengen van de bedrijfsnaam op de gevel

24-03-14

Bestemmingsplannen Ontwerpbestemmingsplan Haven, fase 2 (zuidoosthoek), Katwijk Het ontwerpbestemmingsplan Haven, fase 2 (zuidoosthoek) van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKAThavenfase2zoh-on01, ligt met ingang van 28 maart tot en met 8 mei 2014 ter inzage. Plangebied Het plangebied van het bestemmingsplan Haven, fase 2 (zuidoosthoek) betreft het deel van het project Haven, fase 2 (zuid) waarvan voor het bestemmingsplan goedkeuring onthouden is door de Raad van State. Het ligt binnen de 30 m contour rondom het aan de Visserijkade gelegen tankstation. Het wordt aan de noordoostzijde begrensd door de Visserijkade en aan de zuidoostzijde door de Mr. E.N. Rahusenstraat. In het westen wordt het begrensd door de woonbestemming in bestemmingsplan Haven, fase 2 (zuid). Momenteel geldt in het betreffende gebied het bestemmingsplan “Prins Hendrikkanaal e.o., herziening Fase 2”. Dit (ontwerp)bestemmingsplan vervangt gedeeltelijk het genoemde bestemmingsplan en vormt de planologische afronding voor het bestemmingsplangebied van de ontwikkeling voor Haven, fase 2 (zuid). Met dit (ontwerp) bestemmingsplan wordt het mogelijk om een tuinbestemming (Tuin-Entreegebied) en bij de naastgelegen bebouwing horende bebouwing zoals o.a. een gezamenlijk trappenhuis en een galerij te realiseren. Ter inzage Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpKAThavenfase2zoh-on01 De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http:// ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKAThavenfase2zoh-on01 Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk. Zienswijzen Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Veiligheid via telefoonnummer (071) 406 5343.

Ingekomen evenementen Evenementen

De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen. Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? U kunt dit telefonisch opvragen! Belt u tussen 08.00 - 17.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en meldt dat u een bouwdossier wilt opvragen. Tevens kunt u dit via de website opvragen: http://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving/wonen-en- verbouwen/bouwenverbouwen/#c2050

Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Noordduinseweg, Katwijk

Het organiseren van Veld van de Verbeelding op 18, 19 en 20 juli 2014

14-03-14

1e Mientlaan, Katwijk

Het organiseren van het Kampioensfeest FC Rijnvogels

19-03-14

Nieuwe Duinweg, Katwijk

Het organiseren van een Ontmoetingsdag 18-03-14 / Fancy Fair op 10 mei 2014

Strand, Katwijk

Het organiseren van de Den Haag Strandmarathon op 13 juli 2014

18-03-14

1e Mientlaan, Katwijk

Het organiseren van de Leidato op 29 en 30 maart 2014

18-03-14

Turfmarkt, Katwijk Het organiseren van Koningsdag op 26 april 2014

Verordeningen

Ter inzage

Publicatie belastingverordeningen 2014 Bekendmaking aanpassing Legesverordening 2014 en bijbehorende tarieventabel (aanpassing Paspoortwet en nieuwe tarieven reisdocumenten) Burgemeester en wethouders van Katwijk delen mee dat het college van burgemeester en wethouders op 28 januari 2014 en de raad van de gemeente Katwijk op 27 februari 2014 heeft vastgesteld: - Verordening tot eerste wijziging van de Legesverordening 2014 en Tarieventabel 2014 Deze wijziging treedt in werking op 9 maart 2014. De wijzigingen van de verordeningen liggen kosteloos ter inzage op de informatietafel in de publiekshal van het gemeentehuis Koningin Julianalaan 3, Katwijk, op elke werkdag van 08.00 - 17.00 uur; op donderdagavond tot 20.00 uur. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van de genoemde verordening(en). De belastingverordeningen zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente Katwijk www.katwijk.nl of via http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/ Katwijk, 28 februari 2014

18-03-14

De hieronder genoemde ontwerpbesluiten liggen gedurende een bepaalde termijn ter inzage (zie betreffende kolom) op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden dan wel kunt u (zie achter de datum onder ‘inzage termijn’) schriftelijk, mondeling of digitaal via het daarvoor bestemde webformulier gemotiveerde zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. KENNISGEVING ONTWERPBESCHIKKING Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij voornemens zijn de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, te verlenen of te weigeren voor: Ontwerpbeschikking (verlenen) Locatie

Omschrijving

Ter inzage termijn

Waterboslaan 40 Rijnsburg

28-03-14 het brandveilig gebruiken van t/m de tijdelijke huisvesting van woonzorgcentrum Stichting DSV 08-05-14

Bestandslocatie J:/Archief/1 Wabo/4409\ Publicatie

Op de hoogte blijven van de laatste berichten? Wekelijkse nieuwsbrief www.katwijk.nl/storage/ nieuwsbrief

Website

www.katwijk.nl

Online afspraak maken? www.katwijk.nl/afspraak-maken

Volg ons op Social Media!

www.twitter.com/ gemeentekatwijk

www.facebook.com/ gemeentekatwijk


! s i u h k l e Thuis in

Pieter Ku

ijt & Ma

rjanne de

Wolff-Buis

Rijnsburg - Johannes Vermeersingel 26 Voor wie eigentijds wil wonen op een bijzondere locatie is dit een buitenkans! Dit aansprekende, vrijwel nieuwe gelijkvloerse driekamerappartement is onderdeel van een ovaalvormig appartementencomplex. Het eigentijdse karakter van het gebouw wordt onverkort voortgezet in het appartement. De bijzondere vorm van de woonkamer spreekt tot de verbeelding. Aan de buitenzijde van het ovaal kunt u dankzij de goed bemeten raampartij volop genieten van het weidse uitzicht over het groen in de wijk. Dit gevoel van vrijheid wordt nog eens versterkt als u via de openslaande deuren op het balkon komt. Dankzij de mooie afmeting van het zonnige balkon gelegen op het zuid-westen kunt u hier heerlijk loungen. Ook in de moderne open keuken, gelegen aan de binnenzijde van het ovaal, valt de luxe afwerking en oog voor detail op. De L-vormige opstelling heeft een licht en strak karakter, waarbij het houten werkblad een in het oog springend detail is. De praktisch ingedeelde badkamer heeft een luxe uitstraling dankzij de zwart-witte betegeling met mozaïek elementen in bijpassende tinten. Tevens krijgt u bij het appartement een eigen parkeerplaats en berging in de afgesloten parkeergarage. Groot voordeel: u kunt deze goed onderhouden woning zo betrekken. - Woonoppervlakte: 92m² - Kamers: 3 (2 slaapkamers)

Vraagprijs € 269.000,- k.k. welkom@deraadmakelaars.nl www.deraadmakelaars.nl

071 - 405 15 00


service

DE RIJNSBURGER

Chr. Geref. kerk 09.30 uur: ds. C. Westerink 17.00 uur: ds. C. Westerink Evangelische Gemeente ‘T KRUISPUNT Sporthal sportpark Middelmors, Noordwijkerweg te Rijnsburg 10.00 uur: Piet van Walsem Bap. Gemeente Tripodia, Hoornesplein 155, Katwijk 10.00 uur: ds. Jan Wolsheimer Herv. Gem. ‘De Rank’ Pieter Groen College 10.00 uur: ds. G. v. Dijk, Maassluis Geref. Kerk (vrijgem.) 09.30 uur: ds. R. Heida 17.00 uur: drs. G. den Dulk

Geref. Kerk Immanuëlkerk 09.00/10.30 uur: ds. J. Verlinde 17.00 uur: ds. J. Staat, Andijk

VALKENBURG Geref. kerk vrijgemaakt 09.30 uur: leesdienst 17.00 uur: ds. R. Heida

Maranathakerk 09.30 uur: ds. D.C. Groenendijk 17.00 uur: geen dienst

Hervormde Gemeente 09.30 uur: ds. J.B. Kamp, Heteren 18.30 uur: ds. J. Minnema, Bennekom

Petrakerk 09.30 uur: ds. G. Snel 17.00 uur: ds. D.C. Groenendijk

Geref. kerk De Goede Herder 09.30 uur: ds. H. Middel, Wassenaar

Herv. Gemeente Grote kerk 09.30 uur: ds. G.F. Smaling, Oegstgeest 17.00 uur: ds. C.H. Wesdorp, Zoetermeer

R.K. St. Joannes Katwijk Zaterdag 19.00 uur: Taizéviering Zondag 09.30 uur: Eucharistieviering Voorganger: pastoor M. Hagen

De Voorhof 09.30 uur: ds. I. de Graaf

De Wilbert 10.15 uur: Eucharistieviering

Groener plein aan de Vliet NLDOET  Op zaterdag 22 maart tijdens de NL DOET dagen hebben 5 vrijwilligers uit Rijnsburg gezamenlijk met de wijkraad het plein aan de Vliet een groener uiterlijk gegeven.

het opknappen van het plein afgerond. Vanwege de weersomstandigheden is het schilderen van de bankjes verschoven naar zaterdag 5

april. De wijkraad hoopt wederom op de komst van een groot aantal vrijwilligers en vooral ook op droog weer.

Met een enkele bui in de ochtend is met enthousiasme gewerkt aan deze klus. Het resultaat mag er wezen. De tot dan kale plantvakken zijn gevuld met winterharde en groenblijvende planten als een taxusblokhaag, viburnums en maagdenpalm en geeft het centrum van Rijnsburg direkt al de fraaiere uitstraling die het verdient. Hoewel de gemeente zorgdraagt voor het onderhoud, wil één van de vrijwilligers de planten het eerste jaar en bij droog weer voorzien van water. Met de uitbater van de grote feesttent, die jaarlijks gebruik maakt van deze locatie aan de Vliet, zijn goede afspraken gemaakt. Met deze klus is het eerste gedeelte van

COLOFON Oplage 8.250 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 2220 CB Katwijk - tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft - tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ - uitgeverijverhagen.nl

Tips? Mail de redactie UW MENING  Ons tippen kan via redactie@de rijnsburger.nl of tel. 071

40 22 901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.

HET WEER

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 - e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger Sluitingstijd advertenties dinsdag 14.00 uur

VR 4 15

ZA 5 17

ZO 6 17

MA 4 17

6%

50%

50%

40%

10%

10%

10%

20%

O 3

O 3

O 3

O 3

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder bezorging De krant wordt nog dezelfde dag nabezorgd als de klacht voor vrijdag 12.00 uur bij ons binnen is.

www. derijnsburger.nl

Kikkeropfleurdoos bij kanker Als je de diagnose kanker te horen krijgt, verandert je leven. Dat weten wij uit ervaring in de apotheek maar al te goed en wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u grote moeite heeft om daarmee om te gaan. Je voelt je onzeker en machteloos. Je zoekt steun bij familie, vrienden of buren. Zij geven je het gevoel er niet alleen voor te staan. In de komende jaren zullen helaas vele vaak oudere Nederlanders met de ziekte kanker worden geconfronteerd. De kikkeropfleurdoos wil hier graag een bijdrage aan leveren. Als blijk van medeleven. Maar ook met bruikbare informatie die voor u van nut kan zijn kort na de diagnose en vóór de start van de behandelingen. In de kikkeropfleurdoos treft u bijvoorbeeld een handige folder aan over diverse hulpmiddelen. U komt meer te weten over begeleiding- en herstelprogramma’s. En over producten die verlichtend kunnen werken voor specifieke klachten en bijverschijnselen, zoals een pijnlijke mond en droge huid. Kijkt u vooral ook naar de tips van lotgenoten met ervaringen en oplossingen van medepatiënten. De mooie John Tjong Tjin Joe kikkeropfleurdoos kan gebruikt worden voor het opbergen van uw eigen informatie, afsprakenkaart en medicijnen, of het bewaren van wenskaarten. De kikkeropfleurdoos is gratis af te halen bij Service Apotheek Rijnsburg. Dit is mogelijk gemaakt door samenwerking met de stichting kikkeropfleurdoos. Deze stichting stelt zich ten doel om aan mensen, die de diagnose kanker te horen hebben gekregen gratis deze doos met informatie en handige en leuke producten ter beschikking te stellen.

Medisch & service

Inleveren kopij: uiterlijk dinsdagmorgen 08.00 uur Nagekomen stukken in overleg met redactie

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

DEZE WEEK:

De doos kan vanaf vandaag bij Service Apotheek Rijnsburg worden afgehaald, gezondheidscentrum Floris V, Graaf Florislaan 9 te Rijnsburg.

Redactie: Carin van der Spijk-Kralt - tel: (071) 402 29 01 e-mail: redactie@derijnsburger.nl

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. De Rijnsburger wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is verder verkrijgbaar bij: • Albert Heijn • Hoogvliet • Hoogvliet Valkenburg

27

Tips van de apotheker

Kerkdiensten Zondag 30 maart

DONDERDAG 27 MAART 2014

GETIJDEN vr. za. zo. ma. di. wo. do.

28 29 30 31 1 2 3

mrt. mrt. mrt. mrt. april april april

HOOG WATER

LAAG WATER

13.21 + 00.58 14.08 + 01.55 15.56 + 03.38 16.37 + 04.20 17.21 + 05.05 18.06 + 05.45 18.49 + 06.25

09.06 + 21.40 09.44 + 22.04 11.29 + 23.51 12.16 + -------12.54 + 00.23 13.44 + 01.15 14.45 + 02.10

ZON OP / ONDER vr. 28 za. 29 zo. 30 ma. 31

mrt. mrt. mrt. mrt.

6.27/19.09 di. 1 april 7.17/20.15 6.24/19.10 wo. 2 april 7.15/20.17 7.22/20.10 do. 3 april 7.13/20.19 7.20/20.12

Bestaansrecht

DOKTERSDIENST 025 2240212 of ‘0900 ddienst’ • door de week van 17.00 ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag • in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur • op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 29 en zondag 30 maart: Tandarts D.W. Gesink, Gr. v. Prinstererweg 63, Katwijk, tel. 4024824. Spreekuur van 17.00-17.30 uur.

Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252-240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak. Sen. Adviesraad Katwijk (SARK) • kwaliteitsvergroting van de leefsituatie en het stimuleren van activiteiten voor senioren • het signaleren van problemen waar senioren met te maken hebben Secretariaat SARK, p/a Rijnstraat 69, 2223 EJ Katwijk, asiera@sarkkatwijk.nl Wmo-adviesraad Katwijk De Wmo-adviesraad is te bereiken via Wmo-adviesraad Katwijk, Postbus 135, 2220 AC Katwijk; e-mail: wmo.adviesraad.katwijk@ casema.nl; en telefoon: 0714027799.

Tijd ontmantelt alles waarvan wij denken dat het in eeuwigheid zal blijven bestaan

TANDTECHNICUS De Tandenwinkel, Andreasplein 15, Katwijk, tel. 4076472; voor spoedgevallen: (071)-3647447.

kerken kathedralen koningen en machthebbers alles wordt in de aarde of met de grond gelijk gemaakt

APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden van Apotheek Sloot-haak zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburger-weg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216.

Wijkraad Rijnsburg De wijkraad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeesters en wethouders op het gebied van leefbaarheid. Voorzitter Dhr. B. J. Kijk in de Vegte Secretariaat : Wijkraad Rijnsburg, Joh. Vermeersingel 33, 2231 BT Rijnsburg e-mail: wijkraadrijnsburg@ katwijk.nl

Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur

Wijkraad Valkenburg: Voorzitter Dhr. G. Nienhuis. Email: wijkraadvalkenburg@ katwijk.nl

maar de natuur zelfs als ze voor een lange tijd is afgedaan en braak blijft liggen neemt haar bestaansrecht weer terug Cor van Vliet

VALKENBURG Weekenddienst Apotheek Sloothaak Valkenburg: zaterdag 9.00-12.00 uur.


VOORJAARS OPENING2014 modevoordeel! M

M

Modecheque t.w.v.

Modecheque t.w.v. Bij besteding vanaf € 100,00

Bij besteding vanaf € 200,00

€ 10,-

€ 20,-

Inwisselbaar t/m zaterdag 5 april 2014 maximaal 1 cheque per klant

Inwisselbaar t/m zaterdag 5 april 2014 maximaal 1 cheque per klant

M

Modecheque t.w.v.

M

Modecheque t.w.v.

Bij besteding vanaf € 150,00

Bij besteding vanaf € 250,00

€ 15,-

€ 25,-

Inwisselbaar t/m zaterdag 5 april 2014 maximaal 1 cheque per klant

Inwisselbaar t/m zaterdag 5 april 2014 maximaal 1 cheque per klant

Let op! Onze nieuwe Gerry Weber en Taifun collectie is binnen! GERRY WEBER

LEBEK

TONI

FRANK WALDER

QUI

MAC JEANS

RABE

PUBLIC

ANNA MONTANA

BIANCA

AQUA

SARTO

EDITIONS

SAKI

RENE FRERES

TAIFUN

CONCEPT

GEHRKE

Berkhoutlaan 3 • Lisse • Telefoon 0252 - 426055


& FASHION Beaut y VOORJAAR 2014

notthesame


Spring Summer 2014

FALL/ FALL// WINTER 2013 24/7 BENBORST.NL

SHOP

Men’s Fashion Hoofdstraat 73, Noordwijk • Casual Wear Hoofdstraat 71, Noordwijk • www.benborst.nl

Men’s Fashion • Hoofdstraat 73 • Noordwijk • T 071 364 70 36 | Casual Wear • Hoofdstraat 71 • Noordwijk • T 071 362 25 35


Stijlvol van trendy tot classic

CAVALLARO NAPOLI

Jacob Cohën, Tailor Jeans

STONE ISLAND

Cavallaro biedt de luxe en kwaliteit in de Italiaanse stijl. Hiervoor hoeft u niet speciaal naar Italie, in Noordwijk kunt u voor dit Napolitaanse ambachtswerk terecht. Een groot aanbod in shirts, polo’s en colberts met vele details en goede pasvorm vindt u volop bij Ben Borst. Goed gekleed gaan is makkelijk met Cavallaro! Ook verkrijgbaar via onze webshop.

Van het Italiaanse jeansmerk Jacob Cohën bieden wij u de grootste collectie van Nederland in verschillende wassingen en kleuren. De jeans worden met de hand gemaakt van de beste denim ter wereld, het Japanse Kurabo en Amerikaanse Cone Mills. Afgewerkt met een label van paardenhaar, verzilverde knopen, gekleurde kettingsteek langs de naad en een zakdoek als extra in de zak. De kwaliteit zorgt voor een geweldige pasvorm en na het dragen van de jeans wilt u niets anders meer! Laat u overtuigen en kom langs!

Stone Island, Italiaans merk opgericht in 1982 door Massimo Osti, maakt kleding van materialen die door de speciale technieken en behandeling van stoffen een uniek uiterlijk hebben. De Windroos, het afneembare stoffenetiket op de linkermouw dat de kleding kenmerkt, blijkt een succes. Het merk past perfect bij de uitstraling van onze winkel en hebben een grote collectie in jacks, vesten en polo’s.

Ben Borst Casual Wear & Men’s fashion Hoofdstraat 71 & 73 – Noordwijk www.benborst.nl

Ben Borst Casual Wear & Men’s fashion Hoofdstraat 71 & 73 – Noordwijk www.benborst.nl

Ben Borst Casual Wear & Men’s fashion Hoofdstraat 71 & 73 – Noordwijk www.benborst.nl

Brillen met een eigen karakter Preciosa: handgemaakte brillen van Nederlandse bodem uit de oudste en laatste brillenfabriek die ons land rijk is. Dat klinkt bijzonder en dat is het ook, want alle brillen hebben hun eigen karakter, zijn comfortabel en blinken uit in kwaliteit.   Het merk geeft altijd een knipoog naar het verleden en ook de nieuwe collectie heeft een vintage inspiratiebron: de jaren ‘60. De monturen zijn verkrijgbaar in diverse tinten havanna met een frisse, contrasterende middenlaag. De prachtige afwerking zorgt ervoor dat de kleuren tot leven komen.   Benieuwd naar de collectie brillen van Preciosa? Kom langs bij Brakenhoff Optiek in Oegstgeest. Brakenhoff Optiek Lange Voort 41 – Oegstgeest T 071 5171665 www.brakenhoff-optiek.nl  

fashion&Beauty


Tijdloze modellen!

. . . s n e s s u k l Véé op bed! e d o m

Ambachtsweg 24a • 2222 AL Katwijk • T 071 408 58 55 inf0@denachtwachtkatwijk.nl • www.denachtwachtkatwijk.nl


Modern van trendy tot classic

Stoere boxspring voor jongens

Trendy boxspring voor meisjes

Breng kleur in uw slaapkamer

Boxsprings zijn inmiddels bekend als een heerlijk bed voor volwassenen. Maar ook kinderen willen een bed dat niet alleen lekker slaapt, maar er ook nog eens mooi uitziet. De Nachtwacht heeft ook voor kinderkamers trendy boxsprings in het assortiment. De kinderboxsprings zijn niet alleen leuk om te zien, maar zorgen ervoor dat kinderen een goede, gezonde nachtrust krijgen. En met een stoer dekbed wordt het een écht jongensbed. Als introductieaanbieding krijgt u bij aanschaf van een kinderboxspring een bijpassende stoere set beddengoed, bestaande uit een molton, een hoeslaken en een dekbedset cadeau.

Kinderboxsprings zijn te koop in twee breedtes: 90 of 100 cm breed. De boxsprings zijn voorzien van een hoofdbord in een mooie print. Om de boxspring helemaal af te maken heeft De Nachtwacht speciaal voor de kinderboxsprings prachtige dekbedsets. Stoere voor jongens en trendy, fleurige sets voor meisjes. En bij een meidenkamer horen natuurlijk ook mooie accessoires als een quilt of kleurrijke kussens. Uiteraard zijn de mooie dekbedsetjes ook los te koop. Ter introductie van de kinderboxspring krijgt u bij aanschaf een trendy set beddengoed, bestaande uit een molton, een hoeslaken en een dekbedset cadeau.

Kleuren mogen weer! En dat is onder andere te zien in de trends voor de slaapkamer. Eastborn heeft een breed assortiment boxsprings in diverse trendy kleuren. Bijvoorbeeld deze mooie paarse uitvoering. Door de boxspring op te maken met een mooi dekbek en kleurige accessoires, verandert u uw slaapkamer in een handomdraai in een trendy, sfeervolle of luxe kamer. De Nachtwacht heeft een uitgebreid assortiment dekbedsets die aansluiten bij de laatste modetrends. Wat te denken van een overtrek in ‘breisel’, een motief dat helemaal aansluit bij de mode van nu. Stijlvol, modern en kleurrijk. Stap eens vrijblijvend binnen en kijk rustig rond.

de Nachtwacht bed & linnen Ambachtsweg 24a 2222 AL  Katwijk 071-4085855 www.denachtwachtkatwijk.nl

de Nachtwacht bed & linnen Ambachtsweg 24a 2222 AL  Katwijk 071-4085855 www.denachtwachtkatwijk.nl

de Nachtwacht bed & linnen Ambachtsweg 24a 2222 AL  Katwijk 071-4085855 www.denachtwachtkatwijk.nl

Maxi mode een begrip! Wist u dat: * Wij al 14 jaar bestaan? (dus 14 jaar ervaring) * Wij damesmode verkopen vanaf maat 42 t/m 60? * Wij iedere vrouw kunnen kleden van Trendy tot classic! * Wij achter in de winkel een outlet hebben? Openingstijden: Maandag gesloten Dinsdag t/m vrijdag 10:00 t/m 17.30 uur Zaterdag 10:00 uur t/m 17:00 uur

Maximode Damesmode Koninginneweg 18 - Katwijk T 071 4018833

fashion&Beauty


INSPIRING WOMEN’S CLOTHING Aaiko | Dept | Sandwich | Vila | Juffrouw Jansen | Wax | Anna Scott | Reset Esprit | Shabbies Amsterdam | Comma | Nickjean | Vanilia | Julia Garnett | Le Comte DE KEMPENAERSTRAAT 27 | OEGSTGEEST | WWW.GLAMOUR.NU

LINDESSA KATWIJK Princestraat 22F - Katwijk aan Zee


Zomers genieten met topkwaliteit

Goodbye Winter, Hello Summer! Komend voorjaar & zomer 2014 gaan verschillende stijlen in de mix. De rode draad voor deze trend is zachtheid; soepel vallende stoffen zoals zijde en chiffon. Vrouwelijke vormen en zachte poederkleuren waaronder wit, beige en oud roze vormen het trendplaatje. Jurken en blouses met kleine prints onderstrepen deze look. Het is de zomer van contrasten; zwart/wit en blauwtinten zijn de zware maar draagbare tegenhangers van de “Soft Feminine Look”. Waarom winkelen bij Glamour? Wij zijn een multibrandstore met een merkenmix waar moeder en dochter terechtkunnen. Wij hebben de “musthaves “van dit seizoen en de smaakvolle inbreng van onze verkoopsters zorgt ervoor dat elke klant tevreden de deur uit gaat. Een goede kwaliteit, steeds nieuwe merken en wekelijks nieuwe leveringen vinden wij erg belangrijk. Wij hebben continue vernieuwing in de winkel en horen vaak van klanten dat wij weer andere, onderscheidende mode brengen dan alle “standaard” zaken.Als wij de collecties inkopen, zorgen wij ervoor dat de collecties van onze diverse merken op elkaar aansluiten.

Hierdoor kunnen de merken met elkaar worden gecombineerd, zowel in kleur als in stijl, waardoor elke klant er haar eigen ‘touch’ aan kan geven. Dit combineren van merken zorgt er ook voor, dat er voor elk budget een fantastische outfit samengesteld kan worden! Wij hebben dit seizoen weer nieuwe merken zoals Aaiko, Julia Garnett, Le Comte, en natuurlijk onze vertrouwde merken zoals Sandwich, juffrouw Jansen, Shabbies, Dept, Esprit en nog veel meer! Kortom; Vrouwelijk, Stijlvol, Sportief: Wij hebben het allemaal. Ook voor de outfit voor een speciale gelegenheid, kom je natuurlijk gewoon naar Glamour! De combinatie van merken, sfeer en net even dat beetje extra service hoort bij Glamour en bij mij! Tot snel bij Glamour! Groetjes, Suzanne Glamour De Kempenaerstraat 27 2341 GG Oegstgeest Tel: 071-5172932 www.glamour.nu

Lindessa, keuze voor ieder moment Lindessa Katwijk biedt voor iedere vrouw en voor ieder moment een ruime keuze aan lingerie, nachten badmode. Ieder seizoen vind je weer de meest trendy en fraaie collecties van de beste merken in onze winkel. Of je nu op zoek bent naar een fijne, comfortabele bh of als je vooral op zoek bent naar iets moois: bij Lindessa Katwijk vind je de perfecte lingerie waarin je optimaal jezelf kunt zijn. Bij Lindessa Katwijk vind je een gevarieerd aanbod van luxe lingeriemerken zoals Chantelle, Marlies

Dekkers, Marie Jo, Prima Donna, L’Aventure, Prima Donna Twist, Madame Supertrash en Calvin Klein. Daarnaast vind je in de zomer de kleurrijke en stijlvolle badcollectie van Seafolly, Madame Supertrash, Baku, Sedna, Chantelle, Swim by Prima Donna, Maryan Mehlhorn en Opera in onze winkel. Service, kwaliteit, luxe en verwennen staan bij Lindessa Katwijk hoog in het vaandel. In een prettige sfeer geven onze bodyfashionista’s je een goed en

passend advies, waardoor je de winkel met een goed gevoel zult verlaten. Wij heten je van harte welkom in onze winkel! Lindessa Katwijk Princestraat 22F 2225 GB Katwijk Tel: 071-4012517 www.lindessakatwijk.nl

fashion&Beauty


Onze zomercollectie is gearriveerd! Kom langs en laat u inspireren door de nieuwste trends en mooie collecties.

t ligt n a l k e r e Voor ied klaar! e i t n e t t ea een leuk

BEACH BOETIEK

Katwijk

SANDBEACH

Princestraat 31 - T 071-4071491 www.beachboetiek.nl

Please | Cream | Isla Ibiza | Bridget Daily Anna Scott | VNL by Vanilia | Pepe Jeans

• Expresso • Sandwich • Sao Paulo • Juffrouw Jansen • Donna Dura • Kyra&Ko • Nick Jeans • Vanilia

071 4018406 | princestraat 32 | Katwijk aan Zee | www.sandbeachkatwijk.nl

Hoornesplein 47/49 2221 BC Katwijk (Z-H) Tel.: (071) 40 82 891 E-mail: gijsdevreugd@hetnet.nl

De nieuwe zomer/ voorjaarscollectie is binnen! Like ons op

Bezoek onze website: www.gijsdevreugdschoenmode.nl


Een eigen stijl met de juiste pasvorm

Sandwich

Isla Ibiza

Het merk voor de zelfbewuste vrouw. De kleding is supercasual maar altijd op en top vrouwelijk. Door het gebruik van mooie materialen, is de collectie comfortabel en draagbaar. Deze zomer gebruikt Sandwich een mix van mooie basistinten en sprankelende, frisse kleuren. Verkrijgbaar bij Beach Boetiek in Katwijk, Premium Dealer.

Dit merk is een mix tussen hippie/bohemian en stoere jeans en boots. De perfecte beach-look of een avondje in de stad, Isla Ibiza heeft het allemaal. Deze zomer zie je veel lange jurken en luchtige printbroekjes in de collectie maar ook stoere uitgewerkte jeans en een denim tuinbroek. Verkrijgbaar bij Sandbeach in Katwijk en vanaf 14 maart hebben wij hier ook een shop in shop.

Sandbeach by Beach Boetiek Princestraat 32 – Katwijk T 071 4071491 www.sandbeachkatwijk.nl

Beach Boetiek Princestraat 31 – Katwijk T 071 4071491 www.beachboetiek.nl

Compleet assortiment kinderschoenen De zomercollectie van Via Vai Gijs de Vreugd schoenmode is gespecialiseerd in kinderschoenen. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat de schoenen goed passen. Om de juiste maat te kunnen bepalen, worden zowel de lengte als de breedte van de voetjes gemeten en wordt de groeiruimte berekend. Bij Gijs de Vreugd Schoonmode vindt u een breed assortiment kinderschoenen; van moderne sneaker tot modieuze laars. U hebt de keuze uit onder andere de merken Twins, Track Style, Romagnoli, Shoesme, Clic!, Piedro, Devaleb, Kipling, Brageez, Giga en Birkenstock. Al deze merken leveren modieuze kinderschoenen met een uitstekende pasvorm.

Via Vai is een prachtig merk in de schoenmode. Via Vai heeft een perfecte pasvorm, is zeer modieus en van uitstekende kwaliteit. Via Vai is voor de vrouw die kiest voor stijlvol en puur. Elk jaar brengt dit merk een nieuwe collectie op de markt. Supervrouwelijk, stijlvol, stoer en minimalistisch design zijn slechts enkele steekwoorden waarmee de nieuwe zomercollectie van Via Vai omschreven kan worden. Voor komende zomer zijn in de collectie zowel sneakers als laarsjes in mooie aarde- en zandtinten te zien. Via Vai is te koop bij Gijs de Vreugd schoenmode op het Hoornesplein in Katwijk.

Gijs de Vreugd Schoenmode Hoornesplein 47- 49 2221 BC Katwijk Zh 071-4082891 www.gijsdevreugdschoenmode.nl

Gijs de Vreugd Schoenmode Hoornesplein 47- 49 2221 BC Katwijk Zh 071-4082891 www.gijsdevreugdschoenmode.nl

fashion&Beauty


TOM WESTEN KAPPERS WE CREATE

THE LOOK!

Tom Westen Kappers • Wilhelminapark 1 • 071-5174270 • salon@tomwesten.nl

Lange Voort 41 2343 CB Oegstgeest T 071 517 16 65

Nu ook op Facebook

Tot ziens bij Maxi Mode


Tom Westen looks voorjaar/zomer 2014 Dit seizoen is het chic en cool om een nonchalante non-caring haarstijl te dragen. Zonder verwijzing naar een bepaalde tijdsperiode, wat het meteen modern, nieuw en verfrissend maakt. Ook op de catwalks dit seizoen bij bv. Alberta Ferretti, Dior, Nina Ricci, zag je deze simpele, natuurlijke looks. Looks alsof je niets aan je haar gedaan hebt. Los, gevlochten, in een paardenstaart, met een knotje. Wat niet betekent, dat je niets aan je haar hoeft te doen, conditie, kleur en coupe  zijn de belangrijkste basis om het op een natuurlijke te kunnen dragen en het thuis makkelijk te kunnen onderhouden. WE CREATE THE LOOK - zie foto advertentie Breng volume mousse aan op handdoekdroog haar Föhn het haar droog. Gebruik indien nodig een krultang om meer volume en golven in het haar te creëren . Maak een rommelige middenscheiding en vlecht de rest van het haar los in. Gebruik een elastiekje om de vlecht vast te zetten. Trek een paar plukjes haar uit de vlecht om een nonchalant effect te creëren. Om deze look te creëren hebben wij Redken Haircare Styling producten gebruikt. Tom Westen Kappers Wilhelminapark 1 2342 AD Oegstgeest 071-5174270 salon@tomwesten.nl

e w u e i n e D e i t c e l l o c s voorjaar is binnen! BUKSER

ACTIE! V-HALS PULLOVER van 49.95 voor KOSTUUMS

39,95

SHIRT KORTE MOUW van 45,00 voor

35,00

FIRST MAN

SCHUITEMAKER Princestraat 22 - 2225 GB KATWIJK AAN ZEE Tel. 071 - 407 77 97

Openingstijden: ma. 13.30 - 18.00 uur di. 09.30 - 18.00 uur wo. 09.30 - 18.00 uur do. 09.30 - 18.00 uur 19.00 - 21.00 uur vr. 09.30 - 18.00 uur za. 09.00 - 17.00 uur


Collection Spring & Summer 2014... NOW IN !

OSO COUTURE Natan - MaxMara Terweeweg 60-62 2341 CS Oegstgeest 071-5651175

LIVING, LIFESTYLE & GIFTS

De Kempenaerstraat 24 - Oegstgeest - Tel. 071-5175556 - WWW.SJIEK.COM - INFO@SJIEK.COM

TETTEROO HAARMODE dames-, heren- & kinderkappers

Maak kennis met de vernieuwde kapsalon Tetteroo haarmode Tegen inlevering van deze bon ontvangt u

Nieuw: Parure Specials Eigen werk van Yvonne vanaf 26 maart in de winkel

€ 15,- korting

op een behandeling bestaande uit kleuren, knippen en modestylen SPELREGELS • Deze bon is geldig t/m juli 2014, 1 bon per klant, n.i.c.m. andere acties • De damesactie is €15,- KORTING i.c.m kleuren,knippen en modelstylen. • Deze actie is geldig vanaf 12 jaar • Uw naam en adresgegevens worden na de behandeling opgenomen in ons klantenbestand • Bij uw afspraak vermeld u dat u gebruik maakt van deze kortingsbon • Alleen geldig bij inlevering van deze actiebon •

TETTEROO HAARMODE.NL Dames, Heren & Kinderkappers

TETTEROO HAARMODE.NL Dames, Heren & Kinderkappers

De Kempenaerstraat 29 • 2341 GG Oegstgeest • Afspraken: (071) 517 16 25

WWW.TETTEROOHAARMODE.NL

Zilver- en goudsmid

Terweeweg 54e | Oegstgeest | 071-3015075 www.parure-sieraden.nl


Oogverblindend in Oegstgeest

Maatwerk van OSO Couture

Parure Specials

OSO Couture ontwerpt op aanvraag en kan de droomjurk van elke vrouw vervaardigen. De collectie bestaat o.a. uit chique dameskleding, galajurken en bruidskleding gemaakt van mooie stoffen van hoge kwaliteit. De stoffen, voornamelijk uit Italië,  worden gekozen op basis van het ontwerp en de wensen van de klant. OSO Couture heeft ruime ervaring in bruidsjurken en voor de moeder van de bruid. Naast couture uit eigen atelier levert OSO Couture  fashion van Natan en MaxMara.

Vanaf 26 maart ligt er een nieuw merk in Parure. Te weten Parure Specials. Een collectie eigen werk van goudsmid Yvonne Verbeek. Door gebruik van diverse edelstenen, zilver, goud en andere materialen is het een fleurig geheel waar je vrolijk van wordt. Ieder stuk is uniek want er is geen tweede van. Natuurlijk kunt u ook nog steeds terecht voor uw reparaties en opdrachten. Met de grootste aandacht worden zij gemaakt door Yvonne in eigen atelier. Deze is gesitueerd in haar winkel in het steegje aan de Terweeweg. U bent van harte welkom bij Parure Sieraden.

OSO Couture Terweeweg 60-62 2341 CS Oegstgeest 071-5651175 www.osocouture.nl

Parure Sieraden Oegstgeest Terweeweg 54 E – Oegstgeest T 071 3015075 www.parure-sieraden.nl

Sjiek, dertig jaar een begrip

TETTEROO HAARMODE voor het hele gezin

Als je denkt dat je bij Sjiek terecht kunt voor smaakvolle cadeautjes, stijl- en zitmeubelen , woonaccessoires, wenskaarten, fotolijsten, Riverdale artikelen, Bridgewater geurkaarsen en babycadeaus van BamBam en Jellycat, dan heb je natuurlijk helemaal gelijk. Maar ze zijn ook al ruim 30 jaar een begrip in betaalbare trendy sieraden, o.a. zoals modieuze IKKI & OOZOO horloges, IKKI zonnebrillen, Tassen van NL Designers en sinds kort de comfortabele Maluo slippers en sandaaltjes, maar ook de prachtige en verwisselbare ringen collectie van MelanO. Deze eindeloze winkel weet u altijd met hun fashion en kado assortiment te veroveren. De winkel waar “ Phoebe” de hond des huizes ook als modieus wordt ervaren doordat zij altijd een trendy shawltje draagt en al jaren graag iedereen welkom heet voor de deur….”wie kent haar niet” Nieuw op het gebied van cadeaus zijn de houten borden met allerlei teksten (quotes) en de heerlijke waxbars en branders van Bridgewater voor een sfeervol en heerlijke atmosfeer in huis. Maar ook de aardewerken jars, jugs & flessen in prachtige kleuren van Brynxz. Ook heeft de winkel sinds een paar jaar een webshop (www.sjiek.com) waar een groot gedeelte van hun collectie verkrijgbaar is, maar natuurlijk is in de winkel een grotere en actuelere collectie te zien en te kopen. Loop gerust eens gezellig binnen in deze Sjieke winkel….

Tetteroo Haarmode, gevestigd in het gezelligste winkelcentrum van Oegstgeest, is een kapsalon met een moderne uitstraling. Hier werken wij met ons team in een ongedwongen sfeer. Door het volgen van cursussen en seminars zijn wij op de hoogte van de laatste haarmode, trends en verzorging.

Sjiek Living, Lifestyle & Gifts…. Kempenaerstraat 24 - Oegstgeest T 071- 517 5556 WWW.SJIEK.COM

Tetteroo Haarmode De Kempenaerstraat 29 - Oegstgeest T 071 5171625 www.tetteroohaarmode.nl

Ook hebben wij een prettige herensalon voor alle leeftijden. Van klassiek en netjes, tot moderne en trendy kapsels, alles is mogelijk! In onze kapsalon is een kleurrijk en vrolijk ingerichte kinderknipsalon. Tijdens het knippen worden er tekenfilms vertoond. Er is limonade en na het knippen mogen de meisjes kiezen voor vlechtjes, staartjes en glittertjes. Voor de jongens is er gel en uitwasbare kleurspray. En natuurlijk is er voor elk kind een lekkere traktatie. Voor de vaders en moeders schenken wij koffie of thee.

fashion&Beauty


WIN JE AANKOOPBEDRAG TERUG!* van 24 maart t/m 5 april 2014

Speciale introductie aanbieding

Premium tandenbleekbehandeling voor slechts

€ 59,00

- ELVIRA RKER - DREAMSTAR PA E N AN S EL G O.A. - AN EDITION) A - GERRY WEBER (+ SH EI G T EN U Q EE ENJOY FR OF AVELON ES - RESET - ROSES ER FR E N RE ED YEST N MAVI JEANS R - SUPERSTITION VE LI O S. E N O ET - SOYA - STRE SMASHED LEMON

t.w.v. € 179,00

Morsstraat 10, 2312 BM Leiden | Telefoon 06-43181213 | www.wittetandenexpress.nl

*zie voorwaarden/spelregels in de winkel Tulpstraat 7-13 Katwijk a/d Rijn 071 4013589 van Limburg Stirumstraat 36 Noordwijk-Binnen 071 3615805

SISERA

Enz...

AMSTERDAM | LAREN | MECHELEN | OEGSTGEEST

Oegstgeest Kempenaerstraat 5 2321 GE Oegstgeest 071-7676011 www.sisera.nl


Natuurlijk mooi met oog voor detail

Look one size smaller! Na het grote succes bij Embrace van de Edition jeans Roxy nu de introductie van een nieuw model, de extra slim fit jeans Ivy. Nu echt voor iedere vrouw de perfecte jeans!

Eerste tandenbleekpraktijk in Leiden geopend! Sinds 1 maart 2014 is “Witte Tanden Express” gevestigd in de Morsstraat 10 in Leiden. Zij zijn gespecialiseerd in het bleken van tanden, waarbij uitsluitend gebruik gemaakt wordt van professionele en geavanceerde apparatuur en de beste non-peroxide bleekproducten. U wordt geholpen door een goed opgeleid en ervaren team van tandenbleekspecialisten. “Een mooie witte lach die zelfvertrouwen geeft en u zorgeloos laat lachen en ook nog zorgt voor een frisse uitstraling, dat wil toch iedereen!” Tijdelijk kan iedereen gebruik maken van een bijzondere introductie-aanbieding. In plaats van € 179,00 betaal je nu slechts € 59,00. Witte tanden express Morsstraat 10 - Leiden T 06-43181213 www.wittetandenexpress.nl www.facebook.com/wittetandenexpress

perfect om dit voorjaar mee te starten perfecte basiskleuren: wit,zand,lichtgrijs,zwart,licht-midden en donker denim. perfecte afwerking en pasvorm. perfect figuur: Look one size smaller! perfect voor de vrouw die de modetrends op de voet volgt. perfect overal voor de dag komen. perfect voor ieder figuur door de verschillende pasvormen perfect voor een zelfverzekerd gevoel. Maak bovendien deze week kans om je aankoopbedrag terug te winnen (tot en met zaterdag 5 april 2014). Kom deze perfect fit jeans nu ontdekken bij Embrace en laat de spiegel het zeggen! Embrace Tulpstraat 7-13 2223 HN Katwijk a/d Rijn tel 071-4013589 Van Limburg Stirumstraat 36 2201 JP Noordwijk-Binnen tel 071-3615805 www.embrace.nl

Exclusieve damesmode In de gezellige Kempenaerstraat in Oegstgeest is de nieuwste vestiging van Sisera gevestigd. Sisera is dé boutique voor vrouwen die van fashion en accessoires houden. Het is meer dan alleen een kledingwinkel. Binnenlopen bij Sisera is als het binnenlopen in een snoepwinkel. Het brede aanbod aan merken is overweldigend en het gevoel is indrukwekkend. Exclusieve topmerken als Patrizia Pepe, Malene Birger, R.E.D. Valentino, Scapa, Peuterey,Cerruti 1881en Mother jeans dragen hieraan bij. Het assortiment is gericht op de exclusieve, zelfbewuste vrouw die volop van het leven geniet en dit uitdraagt in haar kleding en lifestyle. De verschillende collecties en het brede assortiment tassen, schoenen, sieraden en accessoires zorgen voor een ruime keuze. Of zij nu op zoek is naar loungewear of red carpet; de hippe vrouw van nu voelt zich thuis bij Sisera. Er is altijd iets bijzonders en inspirerends te vinden en Sisera is voor menige vrouw dan ook hét adres om te shoppen voor een aanvulling op de garderobe, een mooie sjaal of een prachtige tas. In de winkel is ook altijd een kleine saleshoek aanwezig, waardoor er écht voor elk wat wils te vinden is. Naast de vestiging in Oegstgeest heeft Sisera vestigingen in o.a. Amsterdam, Laren en Mechelen (België).

Sisera Oegstgeest Kempenaerstraat 5 2321 GE Oegstgeest 071 - 7676011 www.sisera.nl

fashion&Beauty


L a p p on i a S how L e id s che nd a m Z ate rd a g 2 9 m a a r t 0 9 . 3 0 - 1 7 . 0 0 u u r Z ond a g 3 0 m a a r t 1 2 . 0 0 - 1 7 . 0 0 u u r L a p p on i a S how O e g s t ge e s t va n 2 a pr i l t / m 5 a pr i l 1 0 . 0 0 – 1 8 . 0 0 u u r w w w. a l e x a n d e r j u w e l i e r. n l


Bijzonder een sieraad of horloge

Alexander juwelier atelier, Leidschendam De vestiging in winkelcentrum Leidsenhage bestaat dit jaar 14 jaar. Deze vestiging heeft naast de winkel ook een eigen atelier. In het atelier worden vele sieraden gerepareerd, ontworpen en vervaardigd. De winkel heeft de sieradencollecties van Lapponia, Albanu, Ti Sento, Rivoir, Eclat, Trollbeads, X by Trollbeads en Silk. Uiteraard zijn er ook vele horloges te vinden, zoals Bell & Ross, Longines, Frederique Constant, Seven Friday, Guess en GC. Onze medewerkers helpen graag bij het vinden van het perfecte sieraad of horloge. Zaterdag 29 maart 9.30 - 17.00 uur en Zondag 30 maart 12.00 - 17.00 uur wordt er zelfs een Lapponia Show in Leidschendam georganiseerd. Oegstgeest In de jonge jaren van Alexander werkte hij bij Van der Eerden in Oegstgeest. Toen Alexander in 2013 de zaak aan de Lange Voort heeft kunnen overnemen heeft hij geen moment getwijfeld. Deze mooie winkel is een aanvulling op de eerste vestiging. Ook deze winkel heeft een eigen atelier. De collectie van Alexander juwelier in Oegstgeest bevat de zilveren sieraden van Lapponia. Lapponia heeft zes ontwerpers, met allen hun eigen stijl. Alle sieraden zijn niet alleen artistiek, maar ook authentiek. Naast deze zilveren sieraden zijn er ook prachtige gouden sieraden van Bron, Schoeffel, Artur Scholl en Eclat te vinden. Perrelet, Oris, Seven Friday, Bell & Ross en Ebel zijn de horlogemerken welke u hier kunt zien en passen. Van 2 april t/m 5 april 2014 is er in Oegtstgeest een Lapponia Show. www.alexanderjuwelier.nl Sinds 20 november 2013 heeft Alexander juwelier ook een webshop. Wat voorheen een ouderwetse website was met algemene informatie zoals adres- en contactgegevens van Leidschendam is nu omgetoverd tot een moderne webshop. Bijna alle sieraden die in de winkels in Leidschendam en/of Oegstgeest te bewonderen zijn, zijn ook te vinden in de webshop. Daarnaast is via de webshop ook onze eigen Collectie Alexander te bestellen. Bovendien staan er op www.alexanderjuwelier.nl de nieuwste collecties, acties, handige tips, de nieuwste weetjes en een kijkje in het atelier. Regelmatig verschijnt er op de website een nieuwe Blog, om iedereen op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen. Alexander juwelier is ook te volgen op Facebook en Pinterest.

Alexander juwelier Lange Voort 43-45 – Oegstgeest T 071 7600044 Liguster 45 - Leidschendam T 070-3178419 www.alexanderjuwelier.nl

fashion&Beauty


Denim Days bij

Alléén 27, 28 en 29 maart

20% KORTING op alle jeans!

• Only • Vero Moda • Dept • Angels • Legend • Street One • Petrol • LTB • VILA •

Hoofdstraat 175 - Sassenheim - Tel. (0252) 220103

OPHEFFINGSUITVERKOOP Kortingen tot

70%

ALLES MOET WEG!!!

Ook grote maten, 3x-XL en 4x-XL Merken o.a.: State of Art • McGregor • Diesel • Replay • Ledub • Meyer • P.M.E. Legend

ANJELIERENSTRAAT 41 • RIJNSBURG • TEL. 071-4035054

GRATIS!!


Perfecte pasvorm voor iedereen

Ruudolf Mode, mode voor de moderne man In de winkel van Ruudolf Mode in de Hoftuin in Rijnsburg vindt de moderne man alles wat hij zich maar wensen kan. Van casual kleding tot kostuums. Ruudolf Mode voert de kwalitatief betere merken, zoals State of Art , Ledub, Meyer, Hom, Diesel, Replay, Alberto en PME Legend. Eigenaar Dolf van Zijl is al vanaf zijn 18e werkzaam in het mannenmodevak en heeft een schat aan ervaring die hem in staat stelt de man van nu op de juiste manier te adviseren. “Wij nemen de tijd voor de klant en helpen hem bij het bepalen van de stijl die het best bij hem past,” vertelt Dolf van Zijl. “Eigenlijk spreekt alles aan het mannenmodevak mij aan. De inkoop en verkoop zijn natuurlijk leuk, maar het adviseren van de klant is toch wel het leukste onderdeel van het vak. Doordat wij goed luisteren naar de wensen van de klant zijn wij ook in staat datgene te vinden wat de klant zoekt of het zelfs speciaal voor hem in te kopen. En er is toch niets mooiers dan een mooi aangeklede, tevreden klant.”

Ruudolf Mode Anjelierenstraat 41 2231 GT Rijnsburg 071-4035054

Door de huidige economische situatie ziet Ruudolf Mode in de Hoftuin zich genoodzaakt in mei de deuren te sluiten. “Ik heb het in al die jaren ontzettend naar mijn zin gehad en wil bij deze al mijn klanten hartelijk danken voor hun klandizie. Maar we zijn nog niet weg en wij zullen in de regio zeker terugkomen.” Ruudolf Mode is nog open tot mei en heeft nog veel prachtige kleding tegen aantrekkelijke prijzen, dus zeker nog de moeite waard om even binnen te stappen.

De Beterlopenwinkel Bij De Beterlopenwinkel kunt u terecht voor onder andere Think! schoenen. Think! levert mooi vormgegeven, chroomvrije schoenen. De moderne pumps, booties en sandalen hebben een iets bredere voorvoet en uitneembaar voetbed, waardoor deze ook geschikt zijn voor steunzolen. Think! is verkrijgbaar in halve maten van maat 35 tot 43 en is dus goed af te stemmen op elke voet. Om de juiste schoen aan te meten worden o.a. een voetanalyse, drukpuntmeting of voetscan gemaakt. De podoloog maakt eventueel een individuele zool. De Beterlopenwinkel is een podopoint en levert topmerken als Think!, Meindl, MBT en Solidus.

De Beterlopenwinkel Splinterlaan 158 2352 SM Leiderdorp 071 542 2765 www.beterlopenwinkel.nl www.thinkschoenen.info

DENIM DAYS BIJ JO!WOMAN Dit voorjaar ligt de nadruk op denim. Van spijkergilets en spijkerblouses tot de oude vertrouwde jeans. Denim is onmisbaar in de kledingkast. Om elke vrouw in de gelegenheid te stellen een goede spijkerbroek te dragen, krijgt u van 27 t/m 29 maart 20% korting op alle jeans bij JO!woman. U kunt bij ons terecht voor een stoere baggybroek van het merk LTB, een skinny model van ONLY of een jeans van Angels. Kom langs bij Jo! Woman en wie weet scoort u de perfecte spijkerbroek.

Jo!woman Hoofdstraat 175 2171 BB Sassenheim T 0252-220103

fashion&Beauty


Alle prijzen zijn inclusief bezorgingskosten en exclusief installatiekosten. Prijs-, modelwijzigingen en foutieve vermeldingen worden voorbehouden. Deze aanbiedingen zijn geldig tot 1 mei 2014.

Dat wordt schoonmaken! WIN het aankoopbedrag van uw nieuwe stofzuiger terug bij inlevering van uw oude stofzuiger!

TEGEN INLEVERING VAN DEZE COUPON KRIJGT U 3 PAKKEN STOFZUIGERZAKKEN

DYSON DC52 ALLERGY MUSCLEHEAD PARQUET

Energieverbruik Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

Een stofzuiger zonder zak die uitermate wendbaar is, op alle vloertypen zich automatisch aanpast en met een laag profiel, zodat u ook gemakkelijk onder meubels kunt schoonmaken. Nu met gratis Allergy Kit t.w.v. € 59,-!

VOOR DE PRIJS VAN 2!

Cadeau Actie PHILIPS FC 8632

Actie loopt tot 30-04-2014.

Energieverbruik Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

Een krachtige, kleine stofzuiger zonder zak met een 2000 Watt motor. De HEPA-filter vangt microscopisch ongedierte die allergieën veroorzaakt. Nu met € 30,- retour!

NU

Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

84,-

*

VAN 149,- NU

529,MIELE S771 TANGO Een betrouwbare stofzuiger met stofzuigerzak, Air Clean II filter en 2000 Watt. Nu met gratis pak stofzuigerzakken!

* Prijs is na €30,- retour via Philips.

VAN 229,- NU BOSCH BSGL 52255

Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

HENRY PLUS

Veel zuigkracht, veel mobiliteit en een extra groot bereik. Met een 2200 Watt motor en perfecte wendbaarheid door het EasyFollow System is het schoonmaken zo gebeurd.

VAN 219,- NU

189,-

DYSON DC62 ANIMALPRO

ELECTROLUX ZB 2901 Een ministofzuiger 2-in-1. Draadloos kunt u in 20 minuten snel en onverwacht stofzuigen. Een strak design met LEDverlichting aan de voorkant.

VAN 149,-

Deze snoerloze stofzuiger weegt slecht 2,11 kg. Zo kunt u uitgebalanceerd erbovenop, eronder en ertussen schoonmaken.

GEZIEN OP

NU

159,-

NU

129,-

Met een glimlach uw woning schoonmaken. Een krachtige, kleine stofzuiger met 1200 Watt en een parkeerstand van de slang aan de achterzijde. Super stil en een garantie van 6 jaar op de motor. Nu met gratis pak stofzuigerzakken!

VAN 229,- NU

199,-

INBOUWAPPARATUUR DEFECT?

WIJ REPAREREN EN VERVANGEN ALLE GERENOMEERDE MERKEN

449,OP UW TIJD BEZORGD EN GEïNSTALLEERD

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 0252 51 66 48

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 33 33

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 401 64 22

Electro World De Radiobeurs Lisse Kanaalstraat 79, Lisse 0252 41 21 76

Electro World Duynstee Hoofdstraat 189, Sassenheim 0252 21 03 98 Electro World is onderdeel van

Rb week 13 14  

De Rijnsburger, 27 maart 2014

Rb week 13 14  

De Rijnsburger, 27 maart 2014

Advertisement