Hamburgermagasinet - Tulip Foodservice Sverige

Page 1

HAMBURGERMagasinet Hamburgarens historia hamburger-pedia

Sliders

smått och gott

Slow Cooked

en hamburgare som tar tid

Angusburgare

mör och smakrik

Rustik hamburgare hemlagad känsla

Inspiration & Recept BEARNAISEDRESSING I MANGO CHUTNEY I FRASIGA LÖKRINGAR


Hamburgare för alla – stora som små ... Hamburgare är inte längre (bara) fast food. I dag serveras förstklassiga hamburgare på många kaféer och restauranger och läckra hamburgare dyker upp överallt, inte minst genom de ökande andelen food trucks. Trenden går inte att ta miste på och som tur är bidrar det med massor av möjligheter när det gäller den klassiska hamburgaren. Här kan du utveckla och leka med spännande ingredienser och tillbehör så att rätten fortsätter att imponera och överraska.

2

HAMBURGERMAGASINET

Tulip Foodservice har lång erfarenhet av hamburgare och ett mycket omfattande sortiment som innehåller något för alla smaker. Du är alltid välkommen att kontakta oss för information om det fullständiga sortimentet. I detta magasin har vi valt att presentera ett axplock av vårt spännande sortiment. Smaklig måltid!


ÖVERBLICK INNEHÅLL Hamburgare för alla ...........................2 Hamburgarens historia ...........................4 Sliders ...........................6 Slow Cooked hamburgare ...........................8 Angusburgare .........................10 Rustik hamburgare .........................13 Maximal marknadsrelevans .........................14 Pricken över i:et .........................16

3


Hamburgarens

historia

Hamburger-pedia Den klassiska hamburgaren av nötfärs kommer från USA. Det finns flera teorier runt rättens tillblivelse och eventuellt har den skapats på flera platser samtidigt.

Flera personer har nämnts som möjliga upphovsmän till den moderna, amerikanska hamburgaren vars popularitet i USA gick spikrakt uppåt under 1900-talet. År 1895 sålde Charlie Nagreen En av historierna går ut på köttbullar mellan två bitar bröd att ett stort antal judar på på en kreatursutställning 1850-talet emigrerade till och detsamma gjorde även USA från den tyska hamnFrank och Charles Menches. staden Hamburg. Under En dansk har också nämnts båtresan åt de köttbullar bland de tänkbara upphovsmed massor av salt och männen. Han hette Louis kryddor som säkerställde Lassen och drev restaurang lång hållbarhet. i Connecticut i USA. En dag I USA blev dessa köttbullar år 1900 sägs det att han fick populära och kända under be- slut på grytbitar och serveteckningen “stekt som i Ham- rade därför istället färsbiffar burg". Kanske var det starten mellan två skivor rostat bröd. på det som sedan kom att bli hamburgaren?

Källa: Wikipedia

4

HAMBURGERMAGASINET


r e t n a i r a v k a Sm

Den moderna hamburgerkulturen lanserades av kedjan White Castle som 1921 öppnade den första hamburgarrestaurangen i Kansas.

är Speciella varianter ed ost cheeseburgaren m med och baconburgaren bacon. läckert knaperstekt ppas Hamburgaren förkni ltur och med amerikansk ku n som i USA betraktas de en nationalrätt. en med Den senaste trend kså starkare såser har oc rgarnas letat sig in i hambu

re, värld, där salsaburga dra chiliburgare och an sätter starka ingredienser löextra sprutt på smak aste karna hos de modig . hamburgerkunderna rgerAlternativa hambu spänbröd, fyllningar och r ocknande dressingar ha manat så framgångsrikt ut hållet det traditionella inne i hamburgaren.

Hamburgerkedjan McDonald’s grundades av bröderna Richard och Maurice McDonald 1940 och det var de som på allvar introducerade det fast food-koncept som idag har spridit sig världen runt. Idag är hamburgarna dock inte endast förbehållna fast food-sektorn. Kaféer och restauranger lanserar i allt högre grad läckra hamburgare med spännande ingredienser och tillbehör. Hamburgaren har blivit populärare än någonsin. ersion kortare v n e r ä " e mbur"Burgar gare". Ha r r u b m a h " mn efte av ordet tt sitt na å f r a h n land. gare urg i Tysk got b m a H n stade inte nå har alltså å engelska) t e n m a N "p ka ("ham med skin att göra.

BRÖD DRESSING TOMAT BACON OST HAMBURGARE SALLAD DRESSING BRÖD

5


Sliders

av rent nötkött samt nötkött blandat med finhackat bacon Smått men gott ... Sliders kan monteras precis som vanliga hamburgare. Skillnaden är att de är i juniorstorlek vilket gör dem lätta att äta - är du en skicklig hamburgerätare kan du hålla dem med bara en hand.

trendigt just nu. På så sätt kan man lätt både prova den klassiska hamburgaren på rent nötkött samt baconvarianten med 7% rökt bacon tillsatt i färsen.

Sliders passar fint till såväl lunch som middag, och inte minst som plockmat på buffén till brunch, till lunch, på kaféer, för raster, möten, receptioner och allmänt på buffén på restauranger och Sliders är lätta att tillaga och personalmatsaler. Det råder inget tvivel om att servera året runt, och kan möjligheten att välja mellan enkelt anpassas efter säsong flera små läckra hamburga- och smakriktning. re med olika smaksättningar är helt i linje med vad som är

Hemgjord senapsdressing: TILLAGNING

Pressa ½-1 vitlöksklyfta och blanda ner den i 50 g majonnäs eller färskost. Tillsätt senap efter smak smak (ca 2–3 rågade teskedar).

6

HAMBURGERMAGASINET


Hemgjord ssing, s e n a p s d r er ä m , avokadok ketchup rödlök och

k tomat, s r ä f , d a ll Grönsa a, saltgurka och mozzarell ketchup

mlagad Rucola, hesmå lökringar dressing, hup och ketc

tomat, Parmesan, adokräm grov avokgar och lökrin

a, färsk iv k s t s o d n Ru ketchup , k lö d ö r , t r toma alen peppa m k s r ä f h oc

7


Slow Cooked hamburgare

Supermör och saftig ... ”Slow Cooked” har blivit ett populärt fenomen som går ut på att köttet tillagas långsamt på låg värme för att bli saftigare och mörare Vi har gjort förarbetet så att den möra hamburgaren endast behöver stekas på, eller eventuellt värmas i vattenbad och därefter brynas hastigt i stekpannan.

Vi har värmt upp hamburgaren till 62 °C, och tack vare tillagningsmetoden betyder det att den inte behöver bli helt genomstekt eller värmas upp till de vanliga 75 °C före servering. En god nyhet för dem som värdesätter en mör och mediumstekt hamburgare!

När vi formar den råa Hamburgare väger den 210 g. När den har blivit "slow cooked" väger den ca 170 g. Hamburgare består enbart av nötfärs som har smaksatts med salt och peppar. Slow Cooked-hamburgaren levereras med en välsmakande rosa kärna så att man själv kan bestämma hur rosa den ska vara – allt beroende på hur länge den steks.

8

HAMBURGERMAGASINET

Hembakat hamburgerbröd, hamburgerdressing, frisésallad, Tulip Foodservice Slow Cooked Burger, skivad tomat, skivad gurka, rödlöksringar. Servera med nylagade jumbo-pommes frites och en god ketchup.


Slow Cooked hamburgare med spicy mango chutney Hembakat hamburgerbröd, inlagd röd paprika, rucola, Tulip Foodservice Slow Cooked Burger, mozzarella och spicy mango chutney. Serveras t.ex. med grillad majskolv, ugnsstekta morotsfrites och läcker avokadodipp. SPICY MANGO CHUTNEY:

1 riven urkärnad gurka, 1 mango och 180 g tärnade tomater, 200 g rörsocker, 2 dl ättika. Koka samman alla ingredienser i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. lite färskriven ingefära. Kan läggas i hamburgaren både ljummen och kall.

9


Angus Beef hamburgare

Världsberömd köttkvalitet Angus-rasen är världskänd för sin speciella marmorerade köttstruktur som säkerställer ett saftigt och mört nötkött av högsta kvalitet med en helt unik smak. Köttet är mycket populärt och gör smakupplevelsen exceptionell. Till våra angusburgare använder vi kött av angusboskap från Irland, där man har lång tradition av uppfödning av just denna köttras.

10

HAMBURGERMAGASINET

Angusboskap är till sin natur mycket friska och robusta djur som lever i harmoni med naturen.

Med Tulip Foodservice får du en god stor angusburgare som ger dina gäster den optimala hamburgerupplevelsen.


Enkel och läcker bearnaisedressing: TILLAGNING

200 g god majonnäs, 1 tsk senap, 1-2 tsk bearnaiseessens efter smak, 1 msk hackad schalottenlök, 1 msk torkad dragon. Rör bara ihop ingredienserna så är dressingen klar!

11


urgaren b s u g n a . x .e Servera tk sallad, rödlökss med fär ivad tomat, smält ringar, sk stik klyftpotatis ost och ruamoledipp. med guac

usburgarena, g n a . x .e t Servera k sallad, gul paprik med färs mat, klyftpotatis skivad to sailoli. och v itlök

12

HAMBURGERMAGASINET


Rustik hamburgare smakar och ser ut precis som hemlagad För Tulip Foodservices Rustik hamburgare har köttet malts och formats så att den smakar och ser ut exakt som en hemlagad hamburgerbiff.

Ett givet val när det ska gå snabbt utan att du behöver kompromissa med kvalitet, smak eller den rustika looken.

x. med .e t n e d a r Serve dressing, en god hemgjord , m juk lök, spröda skiva ost chips och färska rotfrukts d. salladsbla

13


Maximal

marknasrelevans

från Tulip Foodservice En av Tulip Foodservices starka sidor är att vi är ett internationellt företag. Det betyder att vi alltid håller ett öga på marknadernas behov och har fingret på pulsen när det gäller att ha koll på det som händer ute

i de professionella köken. Därför kan vi garantera dig ett sortiment med maximal marknadsrelevans och som konstant vidareutvecklas. – Och vi delar med glädje med oss av våra kunska-

HET SÄKEh R o - är a oc

per till dig, t.ex. när det handlar om nyheter, trender, serveringstips, inspiration, rec ept och allt annat som är relevant för dig i en hektisk vardag.

ANSVA R

kus på livsmefo t or st t m or en t - det tar v Vi har et r att våra prolle tä rs ke sä i gärna ... vi h oc delssäkerhet t at a kl V en i så a är rbetar res gler och pektfullt dukter följer alla re t. lig öj m och enga m är et e g d ta ud C uv SR genom erh öv gerat m so ed m a et b ar de tio gru , ed ok co n ow a sl i a, FN-initiat ndprincip s både rå ivet Glob erI vårt sortiment finn . a D ar ff l ä bi C er r o ig rg m bu e n am pact. om förplik ta h förstekta och stek tigar vi os r fö u p do re p e ar t s att leva ill en rad hamburg FN-krav o Så det finns även av g m rin m ä nskliga rä t.ex. undvika hante ttigheter, dig om du behöver sociala vil korruptio nsbekäm ditt kök. lkor, färska livsmedel i p n ing, arbet landen, n sförhålatur, miljö och klima t.

14

HAMBURGERMAGASINET


SLIPP M AT – vi forma r i förväg SPILL ... LIGHET BEKVÄM ar för dig ... – vi underlätt

lärt ska det vara. Gott och garanterat popu ännande sortiVi har ett gediget och sp mburgerbiffarna ment och vi har format ha er tid på dig att på förhand så att du får m mburgarna med montera de allra bästa ha en. de allra läckraste tillbehör

Vi har for mat ham burgerbif inte bara farna så a sparar tid tt du , u t a Du behöv n även kö tt. er nämlig en bara ta många ha fram så mburgerb if f a r som du ur frysen behöver och de vä g er lika my gång. De cket varje t ger min dre mats pill!

T ... E T I L A V K ar sortimentet - vi h

tort – och s r ä t n e im Vårt sort si rbiffar finn e g r u b m a våra h s- och pris t e t li a v k a r både olik et enkelt fö d r ö g t e D y kategorier. an en men m m a s a t t ä lla dig att s något för a r e m m y r . så att den l och smak å m e k s n ö kunders

15


Just det

som sätter pricken över i:et Hemgjorda frasiga lökringar: INGREDIENSER för 10 personer

TILLAGNING

Gör en bra jäsdeg, dela upp den i lagom stora bitar, rulla dessa till bollar som du plattar till med handen, pensla med ägg och strö sesamfrön över. Grädda hamburgerbröden gyllenbruna och läckra.

Servera på ett roligt och annorlunda sätt!

TILLAGNING Skiva lökarna i ringar och lägg dessa i isvatten i 1 timme. Låt ringarna rinna av och klappa dem torra med lite hushållspapper. Blanda och vispa alla ingredienser till frityrsmeten. Hetta upp olja för stekning i en lämplig traktörpanna eller kastrull. Doppa lökringarna i smeten och stek dem sedan i oljan tills de är gyllenbruna och spröda (ca 5 minuter). Låt lökringarna rinna av på fettabsorberande papper.

"Registrera dig till vårt e-nyhetsbrev på tulipfoodservice.se”

Tulip Food Company AB · Box 4103, Lisa Sass Gata 1 · 422 04 Hisings Backa · Tel: 031 - 65 50 50 · www.tulipfoodservice.se

Wonderland - 12775

Hembakta hamburgerbröd:

2 stora lökar 1 dl mjöl 1 ägg 2 msk olja 1 tsk salt Olja att steka i


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.