Page 1

E D I TI E 2 J U L I 2018

IN T W E N T E BESC HIK BAAR

G RATI S

JAAR GAN G 2

P.2 VOORWOORD ILSE DELANGE

P.3 ZO WAS TUCKERVILLE 2017

P.4 KIDSVILLE

TWENTE KLAAR VOOR TUCKERVILLE!

ENSCHEDE - Tuckerville keert op zaterdag 1 september na de succesvolle editie van vorig jaar voor de tweede keer terug naar Het Rutbeek. Het festival, dat plaatsvindt op de laatste dag van de zomervakantie, wordt afgesloten met een optreden van initiatiefnemer Ilse DeLange die tijdens haar enige festivalshow van het jaar songs van haar nieuwe album speelt.

Deze derde editie van Tuckerville, dat in 2014 werd georganiseerd in De Grolsch Veste in Enschede, vindt net als vorig jaar plaats op Het Rutbeek. Hier maakt het festival optimaal gebruik van de natuurlijke bos- en heideomgeving van het terrein. Zo staan de podia verscholen in het bos, is er

een schommelbos tussen de bomen en zijn er kampvuurtjes aan het water. Nieuw dit jaar is Het Aftank Station, een area voor Echte Mannen die in samenwerking met Nozem Oil is opgezet. MUZIEK UIT BINNEN- EN BUITENLAND Natuurlijk heeft Tuckerville een uitgebreid muzikaal programma. Naast Ilse DeLange spelen er artiesten uit binnen- en buitenland op de diverse podia. Uit Engeland komt George Ezra die met zijn singles Budapest en Paradise dagelijks op de radio te horen is, terwijl Danny Vera met zijn Zeeuwse americana naar Twente komt. Daarnaast komen ook bekende

Nederlandse artiesten als Jacqueline Govaert, Tim Knol en Birth Of Joy naar Tuckerville toe, net als nieuwe talenten Isaac Gracie, Tom Grennan en Matthew Crosby (ook bekend als één van The Common Linnets). FOODTRUCKS Naast het muzikale programma, de sfeervolle omgeving en Het Aftank Station reizen de beste foodtrucks af naar Het Rutbeek om de bezoekers te voorzien van heerlijke, vers bereide gerechten en de lekkerste drankjes. Daarbij wordt dit jaar extra aandacht besteed aan meer foodtrucks met warme dranken zoals koffie. Net als vorig jaar zijn er in Kidsville diverse

activiteiten en kindertheater te vinden. Het volledige (kinder)programma wordt de komende tijd via www.tuckerville.nl en de social media van het festival bekend gemaakt.

MOLLEN OP TUCKERVILLE ENSCHEDE - Mollen hebben het terrein van Tuckerville overgenomen dit jaar. Niet alleen zijn er overal molshopen te vinden, de kleine beesten hebben op mysterieuze wijze ook poep op hun hoofd. Er wordt momenteel uitgezocht waar de dieren en de poep vandaan komen. Lees verder op de laatste pagina.


2

ER OP UIT

TUCKERVILLE COURANT

ILSE’S COLUMN Hallo allemaal! De zomer is al volop aanwezig, met de zon hoog aan de hemel… in de schaduw van de bomen kan ik de sfeer van Tuckerville al weer helemaal proeven! Wat hebben we een fantastische eerste editie gehad op Het Rutbeek vorig jaar! Dat we zo ontzettend veel mooie reacties hebben ontvangen, is een geweldige stimulans voor de hele organisatie om het dit jaar nog mooier en nog beter te doen dan vorig jaar en uiteraard worden de kritische noten ook gehoord en verwerkt in de komende editie. ‘Samen’, dat is eigenlijk het sleutelwoord. Met elkaar maken we dit tot een succes! Hopelijk voor ‘years to come’. Het was prachtig te zien vorig jaar hoe gemoedelijk alles verliep, hoe iedereen vrolijk was en genoot van de intieme sessies in The Barn tot lekker luidkeels meezingen met de hits die van het hoofdpodium af knalden! Ook de kinderen hebben zich volop vermaakt en dat is een enorm belangrijk onderdeel van de sfeer. En dan nu editie 2! De line-up is weer super divers en voor elk wat wils. Zo kun je genieten van George Ezra, bekend van de nummers

Budapest en Barcelona. Ook komen nieuwe talenten zoals Isaac Gracie, Matthew Crosby en Tom Grennan kennis maken met Twente. En natuurlijk is er ook nog genoeg talent vanuit Nederland: zo komt onder andere Birth Of Joy flink rocken, speelt Jacqueline Govaert haar prachtige singersongwriter-liedjes en laat Danny Vera zijn Zeeuwse americana horen. De laatste namen vind je in deze editie van de Tuckerville Courant! Er zijn ook een paar kleine veranderingen op het terrein, zo is er een heuse circustent op de plek waar vorig jaar The Creek was en zijn er nog meer foodtrucks dit jaar! De echte mannen mogen niet ontbreken op Tuckerville, vandaar een nieuwe area: het Aftankstation. Wat voor mij deze editie extra bijzonder maakt, is dat het ook het eerste festival is dat ik met mijn band speel en….. mijn nieuwe album komt de dag ervoor uit! Dus het is ook een groot release feest!!!!! Ik kan niet wachten!!!!!! Eerst lekker allemaal vakantie vieren met Tuckerville als kers op de taart! Ik zie jullie daar!!! X Ilse

5

NEEM JE VRIENDEN MEE NAAR TUCKERVILLE! Er is toch niets leukers dan samen met je vrienden, collega’s of familie naar een festival gaan? Kom op 1 september 2018 met z’n allen naar Tuckerville om daar je zomervakantie af te sluiten. Speciaal voor groepen bieden we groepsbundels aan! Hierbij koop je 5 kaarten en krijg je de 6e gratis! Dat is dan € 7,50 korting per persoon! Omgerekend

betaal je dan dus nog maar € 42 (inclusief servicekosten) per ticket. Wees er snel bij, want we hebben er maar een beperkt aantal van en op=op.

REDENEN OM NAAR TUCKERVILLE TE GAAN!

Ga naar www.tuckerville.nl/tickets voor meer informatie over de Groepstickets én alle andere ticketsoorten.

1.

2.

3.

4.

COLOFON

Tuckerville wordt georganiseerd door concertorganisator Friendly Fire. Teksten: Rawathe Keijzers Foto’s: Set Vexy Ontwerp: Loudmouth Informatie: info@tuckerville.nl

De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om alle informatie zo correct en up-to-date mogelijk in deze Tuckerville Courant te publiceren. Alle informatie is onder voorbehoud van typ- en drukfouten.

Zo blijf je op de hoogte:

Facebook.com/TuckervilleNL Faceb Twitter.com/TuckervilleNL

Instagram.com/TuckervilleNL Instagr

5.

Vorig jaar was Tuckerville hét feestje van het jaar op Het Rutbeek en nog mooier: je kunt er het eind van je vakantie vieren! Er is toch niets leukers dan je zomer afsluiten met alleen maar leuke mensen én geweldige optredens? Dat ‘normale’ leven kan nog best een dagje wachten… Lekker eten en drinken speelt een belangrijke rol op Tuckerville. Zo kun je genieten van heerlijke hapjes van de verschillende foodtrucks maar keert ook Bistro T-Bone uit Enter weer terug met hun pop-up restaurant! Schommelen tussen de bomen met de wind in je haren of genieten van de warmte van de kampvuurtjes die ‘s avonds op het strandje ontstoken worden. Op welke andere festivals kun je ‘s avonds genieten van muziek terwijl je op één van deze plekken zit? Muziek is goed voor je! Niet alleen word je er vrolijker van, maar het luisteren en zien van livemuziek zorgt er volgens een onderzoek van The Centre for Performance Science van het Royal College of Music in Londen ook voor dat je stress en angst verminderen. Nu heb je al helemaal geen excuus meer om niet naar Tuckerville te komen! En wat dacht je van topartiesten die dit jaar naar Tuckerville komen? Van Ilse DeLange tot Danny Vera tot Isaac Gracie, er is voor ieder wat wils! Dus tot op 1 september?


TUCKERVILLE COURANT

3

MUZIEK

DÍT WAS TUCKERVILLE 2017! 8

13

1

9

14

2

5

10

15

3

6

7

4 1: Om 12:00 uur openden de deuren van het festivalterrein en natuurlijk stond Ilse DeLange daar zelf klaar om de tickets van de eerste bezoekers te scannen. 2: Een festival zonder selfie is geen festival! ; ) 3: De show van Douwe Bob op het Main Stage was één groot feest en Ilse deed zelfs nog even met het optreden van de zanger mee! 4: Ondertussen was het in Kidsville heerlijk druk bij de verschillende activiteiten daar zoals het schminken.

16

11

12 5 en 6: All the way from Glasgow: Amy MacDonald liet het publiek meegenieten van hits als This Is The Life en Mr. Rock ‘n Roll. Roll

10: Bistro T-Bone uit Enter zorgde er met een speciaal pop-up restaurant voor dat je ook op Tuckerville kon genieten van hun befaamde steaks en stokbrood met sauzen.

7: Natuurlijk was het bij de foodtrucks ook genieten van de heerlijke versbereide gerechten 11: En met het mooie weer van vorig jaar kon je niet anders dan proosten op Tuckerville met tijdens Tuckerville 2017! een lekker koud biertje van Grolsch. 8: De mannen van Racoon en Ilse zelf go way 12: Bij Bökkers werd het zo’n feest dat de back en het was duidelijk dat de Zeeuwse muzikanten genoten van hun optreden op Het hooibalen de lucht door vlogen! Rutbeek. 13: De meiden van All Our Exes Live In Texas kregen ondertussen The Barn helemaal stil. 9: Tussen de bomen kon je op de schommels heerlijk bijkomen tussen alle optredens door.

17 14: Samen met The Common Linnets gaf Ilse een prachtig optreden op de Main Stage. 15: ‘s Avonds was het op het strand genieten bij het kampvuur met een verrassingsoptreden van The Voice Kids-winnaar Jaco. 16: En met die ondergaande zon zag Tuckerville er nog een tikkeltje mooier uit dan al het geval was… 17: De rockers van Triggerfinger hadden de eer om een supergeslaagde eerste editie van Tuckerville op Het Rutbeek af te sluiten!

MEER INFORMATIE OVER TUCKERVILLE 2018? GA DAN NAAR WWW.TUCKERVILLE.NL!


4

KIDSVILLE

TUCKERVILLE COURANT

KIDSVILLE DIT JAAR! Tuckerville is een festival voor de hele familie. Stoere vaders, opa’s en ooms kunnen terecht in Het Aftank Station, terwijl alle kinderen kunnen genieten in Kidsville! Verwacht de toffe kindertheatershow Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft waarbij een mol samen met twee strontvliegen op zoek gaat naar de dader en daarbij allerlei wonderlijke dieren tegenkomt. Naast theater kunnen kids dit jaar ook waterbanen bouwen, op vossenjacht, luisteren naar verhalen van De Jongens Van Het Feest én natuurlijk weer mini-tractorracen!

MAAK JE EIGEN TUCKERVILLE BADGE Knip uit, kleur in, plak hem op je shirt tijdens Tuckerville 2018 en wellicht win jij een gaaf Tuckerville T-shirt!

Tuckerville Courant 2018 - editie 1  

De Tuckerville Courant zat afgelopen week bijgesloten in de huis-aan-huis bladen in Twente.

Tuckerville Courant 2018 - editie 1  

De Tuckerville Courant zat afgelopen week bijgesloten in de huis-aan-huis bladen in Twente.

Advertisement